7 – 13 septembrie 2009

Luni, 7 septembrie
Trecand prin Berbec, Luna va avea de construit trigonul cu Venus din Leu si doua sextile cu Jupiter si respectiv Chiron, din Varsator, aducand in centrul atentiei intentii pozitive, mesaje pozitive, bucurii, semne ale unei modificari pozitive ce nu va putea fi traita, savurata, amplificata datorita unor detalii negative care vor schimba directia si orientarea intregului context astral.
Aspectele bune pe care Luna le ridica in aceasta zi aduce semnul ca exista valoare, dar nu exista disponibilitate, informatiile fiind eronate, iar aplicarea lor de asemenea gresita.
Intrarea lui Mercur in mers retrograd aduce o tema cu un ascendent in Fecioara, ceea ce-l va plasa pe Mercur in casa I, inca in fereastra opozitiei cu Luna din casa VII. Pe casa I Mercur este agresiv, lipsit de masura si neastamparul ii motiveaza toate actiunile sale. Pe acest aspect se pot lua hotarari eronate, impotriva trecutului bun, impotriva prieteniei, legaturilor trainice, aliantelor sau a ceea ce mai poate mentine armonia si echilibrul. Daca in 7 septembrie contextul general este pozitiv, directiile ce apar la orizont sunt sumbre si triste, iar oamenii se vor teme de ceea ce simt pentru ca, impotriva aceea ce simt, pespectiva li se arata sumbra.
Perspectiva la care face trimitere acum Mercur nu este insa prea indepartata, ea face trimitere doar pana pe 13 septembrie cand Luna va intra in conjunctie cu Marte. Asadar pana pe 13 septembrie, din perspectiva lui Mercur si a relatie pe care o construieste cu Luna, emotiile colectie, poporul, egregorul, Chakra Mondial, se vor sprijini pe efortul de a rupe sau mentine artificial o relatie, chinurile pe care le au de indurat cei care sunt obligati sa traiasca impreuna, dar nu se mai inteleg, dar si disconfortul pe linie educativa ce exista intre generatii, colegi de serviciu, sefi si subalterni sau chiar intre institutii.
In contextul distorsiunii emotionale si a gandirii eronate, a intoarcerii impotriva curentului sau a lansarii unor concepte eronate dintr-o postura importanta de lider sau promotor, sextilurile pe care Luna le face cu Jupiter si Chiron din Varsator sunt semne ca inca mai avem ce pierde si, de asemenea, indicii asupra a ceea ce putem pierde.
Prin urmare, prima zi a saptamanii este o zi a semnelor de intrebare nerezolvate, a ideilor risipite si a faptelor savarsite impotriva mersului firesc al lucrurilor. Intrarea in mers retrograd a lui Mercur aduce o perioada de 22 de zile (7-29 septembrie) de disconfort si neputinta, de reintalnire cu problemele lunii august intr-un mod amplu, complex si dureros. Daca pana pe 18 septembrie gandurile si faptele se vor centra pe relatii, pe ideea de dreptate, pe principii si vom incerca sa le rezolvam intr-o maniera echilibrata si joviala, din 18 septembrie si pana in 29 septembrie, cand Mercur va reveni la mers direct, retrogradarea acestei planete ne va aduce cheltuieli peste limita bugetului, distrugeri de bunuri, deteriorarea sau instrainarea lor, complicatii social datorate unor neadevaruri, destainuiri tendentioase.
Toate aceste se vor desfasura, deloc intamplator, in perioada celei de a treia opozitii la grad perfect a celor doi malefici Saturn si Uranus (ce se va implini pe 15 septembrie) si vor aduce, prin apelul la trecut, solutii pe principiul remediului homeopat. Asadar, durerea si dezordinea in ganduri, pe care le simtim azi, sunt doar inceputul unor modificari complexe realizate atat la nivelul structurilor personale, cat si la nivelul celor sociale. Acest inceput nu vine cu elemente noi, ci cu o ultima etapa, inaintea marii opozitii Saturn-Uranus, din 15 septembrie, care se va incheia pe 13 septembrie, cand Luna va trece peste Marte. Daca mai putem interveni asupra destinului, temperand vibratiile negative ale contextului astral, atunci o vom putea face pana in aceasta data.

Marti, 8 septembrie
Inainte ca Luna neagra sa treaca prin conjunctia cu Capul Dragonului, cu Menirea, Scopul si Rostul vietii terestre, Lilith se va confrunta astazi cu Luna intr-o cuadratura la gradul perfect atins la 8:39, ca la mai putin de jumatate de ora Luna sa implineasca o cuadratura si la Nodurile sale.
Desi conjunctia Lilith-NN se va implini abia in 9 septembrie, complicandu-ne vietile si aducandu-ne in situatia sa nu mai credem nimic din ceea ce ni se intampla, adevarata deazamagire se va porni azi. Unghiurile negative pe care Luna le va face cu Lilith si NN vor declansa o serie de evenimente despre care am aflat de ieri ca se vor finaliza pe 13 septembrie, cand Luna va avea de infruntat un alt malefic, pe Marte, cu care va face conjunctie la grad perfect la ora 19:10.
Azi vom crede in superstitia cum ca ziua de marti este o zi malefica si ca vom avea de infruntata trei ceasuri rele ce ne vor invada viata cu tot atatea situatii complicate de o energie negativa.
In planul vietii personale Luna neagra din Capricorn, fiind foarte aproape de Capul Dragonului, dar neimplinind inca aspectul, va aduce indoili, irascibilitate, neputinta de a duce pana la capat actiunile incepute cu o zi in urma si o stare generala stranie motivata de teama de iubire.
Aceasta teama de iubire va declansa un mecanism complex de respingere a partenerului, a copilului, de refuz al unei colaborari, chiar de refuz al propriei persoane. Aceasta stare sufleteasca nu are, din fericire, nicio finalitate. Ea nu poate duce decat la discutie, ca rezultat al gandurile intense si epuizante sustinute pe indoiala si lipsa de sinceritate.
Gandurile si neputintele trecutului vin peste noi si ne impurifica , ne domina trairile si ne complica alegerile. Tocmai de aceea intentiile acestei zile vor avea in social un ecou haotic, lipsit de constanta si putere de exprimare. Nu vom sti ce sa cerem, cui sa cerem, cum sa actionam si pentru ce anume, motivand lipsa de informare sau putere de actiune. Inteligenta, comunicarea, disponibilitatea, viteza de reactie sunt elemente care ne vor aduce azi mai multa confuzie, tocmai de aceea nu este indicat ca in 8 septembrie sa ne implicam in proiecte de anvergura, in demersuri complicate, pentru ca lipsa de consistenta este puternica si tot ceea ce trebue sa rodeasca este diminuat.
Prin urmare, 8 septembrie este o zi a confuziei si neputintei de a intelege, o zi a sentimentului de neimplinire si a dorintei de a solutiona intr-un fel acest disconfort. Pentru a face fata acestei dizarmonii astrale avem neaparat nevoie de experientele saptamanii anterioare, de intelegerile pe care ni le-a adus, de ideile care ne-au hranit sufletul. Nu este indicat sa ne abatem de la acestea tocmai pentru ca Mercur va trece peste pozitiile pe care le-a avut in aceasta saptamana si va cauta sa impuna vechile metode intr-un context nou. Viata sociala este un factor de stres si o sursa de neincredere. Aici faptele mici vor aduce satisfactii mari. Sa nu uitam ca mintea, incepand cu 7 septembrie, si-a luat o vacanta de 22 de zile si ca a o solicita sa faca fata in timp real la ceea ce se intampa este ca si cum am trimite o musca la arat.

Miercuri, 9 septembrie
Pentru unii binele a fost intotdeauna o tentatie de care s-au tinut departe. Acestia au inteles ca bunastarea acestei lumi trebuie platita cu atentie, vointa indreptata in aceasta directie si, in final, intreaga fiinta suspusa mijloacelor de a atrage si metine in permanenta aceasta stare interioara sau sociala. Indemnul lui Iisus in celebrele sale Fericiri, legat de cei “saraci cu duhul” face trimitere la refuzul acestei bunastari si, mai ales, la refuzul consumului interior pentru a o atrage si mentine.
Ziua de 9 septembrie este o astfel de zi in care a ne aminti de Predica de pe Munte este cel mai minunat si mai intelept lucru pe care il putem face. Nimic din ceea ce va aduce aceasta zi nu este benefic in esenta, ci doar in aparenta.
Pe multi dintre cei cunoscatori ai aspectelor astrale nu-i vor speria nici sextilul Lunii cu Marte, nici cuadraturile Luna-Venus si Luna-Jupiter, insa pe multi ii va pune pe ganduri conjunctia Lunii negre cu Sensul Vietii, cu Menirea si Scopul acestei vieti (Capul Dragonului).
Cei care cauta Adevarul isi petrec o mare parte din viata identificand in traiul si existenta terestra acele elemente care sa-i faca sa se dispenseze de materie si sa atinga Intelepciune, Perfectiunea, Iluminarea. A dori sa atingi iluminarea este o traire fara rost, a te implica in atingerea ei este cel mai minunat lucru pe care il poate face o fiinta umana. Dorinta in sine este, asa cum ne indemna Iisus, un mare pericol, pentru ca ea nu este separata de materie, de magnetismul acestui corp, de vibratiile posesive ale acestei lumi. In felul acesta, intelegem ca a fi “sarac cu duhul” este nu un privilegiu, ci o optiune personala, pentru ca alegand putinul nu inseamna ca desconsideri Creatorul si-ti anulezi valorile pe care deja le detii, ci, dimpotriva, demonstrezi ca iti ajunge ceea ce detii deja pentru a face Marele Zbor, adica pentru a descoperi cine esti cu adevarat.
Iluzia binelui si a indestularii este marea problema a acestei zile si, pentru ca aspectul se formeaza de mult timp si va mai tine pana dupa implinirea opozitiei Saturn-Uranus, ea va mai fi activa aducand amploarea evenimentelor si, deci, putere capcanelor lansate acum de destin. Sentimentul de neimplinie resimtit chiar din ziua de ieri poate pune azi stapanire pe intregul spectru al trairilor si poate impune vointei sa implice fiinta in fapte negative, in demersuri revendicative periculoase care se vor solda, pana la urma, cu pierderi mai mari decat sunt cele care au determinat acest demers. In viata personala confuzia sentimentelor ii aduce pe oameni pe culmile disperarii si ii obliga sa-si spuna ceea ce nu trebuie.
Indiferent ca actionam in social sau in sectorul vietii personale, caldura, uscaciune, raceala, disconfortul, lipsa de putere sau dorinta de mai multa putere, inversiunea rolurilor din nocturn in diurn si invers pun stapanire pe noi si ne bulverseaza.
Daca relatiile Lunii cu Marte, Venus si Jupiter sunt mijloace de solutionare, infaptuire, descindere sau chiar implinire a unor asteptari, trigonul cu Soarele ne spune ca totul este posibil intunecandu-ne judecata si aducandu-ne in situatia de a nu mai putea separa binele de raul. Pe acest teren pregatit, conjunctia Lunii negre cu Capul dragonului ne va duce cu predilectie spre acele fapte care ne vor compromite.
Prin urmare, 9 septembrie este o zi de colectie. Cu Luna in Taur, va mobiliza o mare parte a resurselor noastre interioare, abundenta pe care o detinem ca fiinte complete si ne va tenta cu tot ceea ce este mai dificil de finalizat si care ne va departa cel mai usor de la ceea ce ne-am propus sa infaptuim in aceasta viata. Sensul vietii este deci atras spre un sector intunecat si dorintele noastre ne duc spre indestulare, abundenta, chiar opulenta, aspectul total inutil din perspectiva sferelor luminice si a evolutiei complete a fiintei. Pentru ca directia Lunii negre este una impotriva curentului, implinirea la grad perfect cu Capul Dragonului este practic momentul cand se deschide o cale negative, malefica, distrugatoare si cand ar trebui sa inchidem ochii si sa asteptam risipirea cosmarului odata cu venire diminetii.
Asadar, recomandarea cea mai potrivita pentru o astfel este zi este postul de ganduri, retinerea de la tot ceea ce ne complica viata, de la tot ceea ce ne face diferiti de starea si deplinatatea pe care o aveam in perioada copilariei, de la tot ceea ce ne tenteaza cu satietate, abudenta, pasivitate. Nu exista valori abundente pe care aceasta lume sa le ofere si care sa fie esentiale pentru a redescoperi sfere luminice din care am venit aici spre a ne trezi fiinta perfecta, aflata in stare latenta. Probabil ca de multe ori ne surprindem intrebandu-ne de ce calea spre perfectiune este atat de grea? Nu este grea, ci noi o facem asa pentru ca desi gara este in fata si trenul isi anunta plecarea noi alergam sa-l prindem, dar pasind spre inapoi. Constientizam ca mergem, ne dorim sa prindem trenul ce ne va duce spre sfere luminice, avem si pregatirea necesara prin atitudini, rezistenta la efort pentru ca ne-am antrenat pentru a deveni puternici, dar in acest moment esential nu ne dam seama ca tot ceea ce am invatat, acumulat sau primit, este folosit pentru a merge inapoi. Iisus ne spune ca ne trebui putin pentru a atinge Fericirea, iar daca il credem devenim dintr-odata fericiti. Asta pentru ca, in realitate, nimeni nu-si uita scopul pe care si l-a ales cand a venit aici, doar ca de cateva ori in viata, asa cum este si acum, ne lasam cuprinsi de eroare si credem ca alegem binele mergand spre inapoi, dar, din nou, pierdem trenul care trebuie sa ne duce spre sferele luminice, spre deplinatatea fiintei.

Joi, 10 septembrie
Intre conjunctia Lunii negre cu Capul Dragonului, din 9 septembrie, si revenirea lui Pluton la mers direct, din 11 septembrie, ziua de joi, 10 septembrie, ni se va infatisa ca un moment de respiro, ca o deschidere spre noi posibilitati, de aceasta data percepute cu o mai mare luciditate.
Ideea de revenire la un etalon de normalitate, la reanalizarea unor posibilitati, la disputarea unor posibilitati despre care s-a amintit anterior, dar nu s-a hotarat nimic din lipsa de date, va reveni acum in centrul atentiei. Luna, inca in Taur, va atrage, sub impulsul mesajului pe care Luna neagra il lanseaza inca, spre elementele care duc spre acumulare de valori, abundenta, particularizand astazi prin aparitia unui element nou, absent ieri – explicatia.
“E dreptul meu!”, “Mi se cuvine!’, “Mi s-a promis!”, “Nu mai suportam umilinta si mi-am facut dreptate” s.a.m.d. sunt doar cateva dintre expresiile pe care le vom auzi cel mai des in aceasta zi. Nu se va face dreptate si in niciun caz ceea ce se primeste azi nu vine dintr-un drept, ci dintr-o afacere, o tranzactie, un demers ce trebuie platit fie material, cu bani, obiecte, fie sufleteste cu atentie, disponibilitate sau informatii.
Relatia Lunii din Taur cu planetele din Varsator si Capricorn aduce pe scena sociala o noua forma de competitie. Cineva va scoate un as din maneca, iar pretendentii la titlurile nobiliare vor sari sa-si apere statutul pe care si-l doresc. Scena va fi agitata pentru ca niciun actor din aceasta piesa nu va sti care este replica pe are o va primi din partea colegului.
Intervalul 15:15-19:16 este insa foarte dificil pentru ca avem un Mercur retrograd in Balanta, vadit indreptat impotriva oamenilor care discuta, se asociaza, se simt bine, dar si o Luna in perioada fara directie care va da maniei si disconfortului, predispuse de Mercur, o turnura negativa, lipsita de consistenta sau de finalitate.
Cu toate acestea, la trecerea Lunii in Gemeni, directiile astrale aduc evenimente mai mult vietii sociale si, prin plasarea ascendentului in Pesti pe tema trecerii Lunii in Gemeni, aduce trigoanele Lunii negre si Capului Dragonului, din casa XI, cu Luna din casa III, in centrul atentiei, informandu-ne asupra faptului ca disputele ce au avut loc in timpul zilei s-au axat pe dezinformare, nevoie de a fi in centrul atentiei, de a obtine avantajul cu orice pret, si mai putin pe caliatea trigonului Luna-NN, menire, scop, curaj, eficienta.
Prin urmare, sentimentul este in 10 septembrie mijlocul cel mai puternic de a echilibra balanta evenimentelor. Daca avem sentimente pentru un apropiat sa ne fixam atentia asupra lor si sa nu luam in seama evenimentele in care se implica acesta. Nu este momentul potrivit sa ne schimbari parerile despre cunoscuti si nici sa-i acuzam de rea intentie sau lipsa de respect doar pentru ca azi descoperim in viata lor personala aspecte care nu ne convin. Aspectul realist si haotic al vietii, predispus de planete in aceasta zi, ne va indemna mai repede sa judecam si sa ne aratam intransigenti, duri, chiar recalcitranti cu cei ce se dovedesc a fi diferiti fata de cum am crezut, fara sa ne dam seama ca suntem, asemenea lor, inclusi in determinismul astral. Asadar, cel mai indicat este sa zambim primii pentru a ni se zambi, sa imbratisam primii pentru a fi imbratisati si sa spunam primii „Multumesc!” pentru a reusi prin aceasta energie pozitiva sa trezim din amortire mintile celor care nu pot sa-si sustraga atentia de la dorinta egoista de a avea imagine, avere, functie, prieteni multi si influenti, sustinatori, putere de a face bine sau rau.

Vineri, 11 septembrie
Daca joi s-a discutat despre probleme mai vechi, despre bucuria de a solutiona ceea ce in trecut nu s-a reusit, azi discutiile duc spre o solutionare. Cu opozitia intre cei doi benefici, solutiile nu par sa fie bune, iar reticenta venita din anturaj, ce va face ca finalitatea sa nu fie tocmai asa cum a fost gandita initial, va fi destul de mare.
Ultima zi de retrogradarea a lui Pluton va face apel la lunile mai-iunie si decembrie 2008, cand trecea peste punctul pe care il tranziteaza acum. Trimiterea spre acele perioade nu va fi deloc stranie pentru cei care sunt obisnuiti sa urmareasca fenomenul social. Ea va aduce in centrul atentiei atat gesturi sociale inedite, dar si solutii ce atunci nu au putut fi puse in aplicare.
Observand opozitia beneficilor, deci complicatii din lipsa de suport, ghinion sau chiar esecuri implinite acum dupa demersuri indelungate, intelegem ca apelul la acele perioade nu va aduce in prezent nimic bun. Daca atunci nu s-a pus in aplicare, iar acum pare contextul potrivit, inseamna ca acum conflictul social, ghinionul celor mai multi dintre oameni ii pune in contact cu solutia.
Chiar daca ziua aduce un trigon al Lunii cu Mercur si un sextil cu Junon, norocul nu va fi de partea celor multi, ci, in cel mai fericit caz, el va aduce amanarea aplicarii unor solutii. Amanarea nu va fi nici ea lunga, ci va tine pana cand Luna va trece peste Marte, in 13 septembrie, si va intari opozitia Mercur-Junon subliniind mesajul negativ pe care astrele ni-l ofera inca de pe acum.
Prin urmare, ziua de vineri aduce un semn de sentinta si se va sprijini pe acuzati si acuzatii, unele chiar grave. Gravitatea acestora consta mai mult in amploarea evenimentelor ce decurg din acestea si vor speria prin incisivitatea si caracterul lor agresiv. Fiind vorba de Pluton, ca principal actor al acestei piese, dar si datorita aspectului in crescendo al opozitiei Saturn-Uranus, duritatea evenimentelor va fi resimtita foarte tare de cei care sunt implicati si mai putin de spectatori. Spectatorii vor atribui rolului o alta importanta, ei fiind impresionati de puterea de transpunere, firul epic, duritatea sentimentelor, dar nu vor simti nimic din trairea actorului. Daca va confruntati cu sentimente confuze, daca vi se pare ca lumea s-a sfarsit si ca inceputurile nu sunt sumbre, dar se cere un efort dincolo de limita de rezistenta cunoscuta pentru a indeplini sarcini banale, sa cautati cu atentie si sa identificati in evenimentul la care participati sau in contextul social in care destinul v-a plasat, martorul: energia pe care Pluton o incurajeaza. Atractia, magnetismul, tendinta de a-ti atribui un rol pana la a te identifica in totalitate cu personjul, a pretinde destinului, vietii sau celor din jur o anume finalitate sunt elemente combatute de Pluton. Prin calitatea sa de martor, Pluton poate dezlantui o cantitate de energie impresionanta, dar nu o poate localiza si nici nu detine vreun instrument de a o particulariza in vreun aspect al vietii personale sau sociale. Rolul sau este acela de a ajuta fiintele sa se detaseze de ceea ce le provoaca suferinta pentru a intelege ca dincolo de subiectiv exista o infinitate de trairi sublime ce ne sunt cunoscute din perioada in care, traind in corp de lumina, am populat sferele luminice.
Pluton ne va spune azi ce ne leaga cel mai tare de suferinta noastra si ce ar trebui sa iertam pentru a ne detasa.

Sambata, 12 septembrie
Ultimul segment de trecere al Lunii prin Gemeni aduce informatiei o valoare deosebit de importanta, facand din ziua de 12 septembrie o zi deosebit de interesant, stranie si inedita. Unii vor crede ca 12 septembrie le aduce mai mult curaj, altii ca le aduce mai multa bucurie, cei mai multi vor simti pe tot parcursul acestei zile o nostalgie ce se sprijina pe o selectie pozitiva a amintirilor, dar pe care le vor privi printr-un viitor incert. Nepasarea si indiferenta vor fi instrumentele cu care vor fi combatute aceste influxuri astrale, dar fara a reusi catusi de putin sa le inlature.
Trecand prin Gemeni, Luna va ridica trigoane la planetele din Varsator si va va construi un careu in T cu opozitia Saturn-Uranus. Este ultimul careu in T pe care Luna il va construi pe faza ascendenta a opozitie ceea ce nu ne va lipsi de surprize. In timp ce va aduce inconstanta pe proiectele de lunga durata (careul in T mobil), in ceea ce priveste planurile de scurta durata, cu aplicabilitate pana intr-o luna vor avea intaietate (Luna planeta mediatoare opozitiilor pe care Venus le face cu planetele din Varsator).
Mijlocul zilei se dovedeste a fi insa un moment foarte dificil. In intervalul 13:37 – 14:29 se pun bazele unei noi ordini, iar celor cu functie si statut acum, in acest interval, le vin cele mai nastrusnice idei. Nu mai este nicio surpriza ca opozitia celor doi malefici cu cat se apropie de faza maxima cu atat implineste mai mult schimbarea ordinii de fapt si ca nu indatorarea, reindatorarea sau saracia este efectul principal, ci preschimbarea ordinii de fapt, indiferent ca se urmareste un efect bun sau rau.
Dupa momentul 14:29 Luna intra in perioada fara directie si daca dintre cei implicati in factori de decizie vor dori sa-si puna imediat in practica ideile vor vedea cat de dificil este sa devii un Mic Tiran, sa indeplineste rolul de purgatie pe diferite nivele ale Unversului si sa te astepti sa mai fii si linistit sau in siguranta. Acesti oameni vor vedea cat de rapid se includ si ei in determinismul astral pe ideea “pentru orice peste exista un peste mai mare”.
Prin urmare, 12 septembrie ne cere tribut pe liniste, ne cere socoteala pe alegerile facute si ne informeaza, prin contactele pe care le avem sau gandurile care ne vin din trecut, ca schimbarea nu s-a incheiat si ca oricat de multe am lasat in urma sau am invatat sa acceptam, viitorul ne va rezerva intotdeauna o surpriza. Sa nu uitam ca acest mesaj ne parvine pe Ultimul Patrar (careu Luna-Soare) si ca agresivitatea, vointa directionata pentru a impune, obliga, forta, pentru a hotari in locul altuia sau pentru a implica, impotriva vointei lor, oameni de diferite facturi pentru a indeplini sarcini despre care nu se stie daca sunt sau nu in armonie cu destinul lor, atrag dupa sine o penitenta printr-un canal astral superior celui pe care il foloseste cel care da curs acestora, incluzandu-se astfel in acelasi determinism astral. Unii se vor intalni in 12 septembrii cu Micul lor Tiran, altii isi vor aminti de el, dar indiferent de situatii cea mai buna recomandare venita pe aceasta cale astrala este aceea de a accepta provocarile cu obiectivitatea pe are Pluton, in ziua anterioara, ne-a invatat. Fara obiectivitate elementul dominat al zilei – schimbarea – ne va speria, tulbura linistea sau pune in situatia de a suporta pierderi esentiale.

Duminica, 13 septembrie
13 septembrie este o zi a finalitatii. Daca in 15 septembrie cei doi malefici se vor opune si ne vor zdruncina conceptele despre viata si valorile, nu doar in ziua atingerii gradului perfect, ci pana atunci, azi este ultima zi din intervalul in care am fi putut face ceva sa schimbam directia malefica a celor doua planete aflate in opozitie (Saturn si Uranus).
Ziua incepe cu opozitia Luna-Pluton si se incheie cu conjunctie Lunii cu Marte, iar intre acestea, doua cuadraturi, una cu Mercur si alta cu Junon. O cruce cosmica pe semn cardinale avem din nou activa pe cer si din nou evenimentele tind sa se precipite. Nu se va pune problema de curaj sau initiativa, de implinirea unor doleante sau de solutionarea rapida a unor solicitari mai vechi, dar o agitatie stranie ii cuprinde pe toti si indoiala de asemenea.
Finalitatea a ceea ce s-a inceput de luni si s-a derulat pe intreaga saptamana va avea azi intaietate, insa nu va aduce nici eficienta si nici valori pozitive. Ziua va parea mai mult ca o operatie de extirpare a unui organ despre care se spune, pe baza nu diagnostic mai vechi, ca nu mai functioneaza sau dauneaza intregului organism. A elimina din schema actuala ceva, a inchide cai de comuniare sau mijloace sa solutionare a dolentelor sociale nu este deloc un fapt intamplator. Sa nu uitam ca in mesajul acestei saptamani Pluton a avut un rol esential si ca pe langa mesajul obiectivitatii, el a dat evenimentelor un caracter obscur. Multe din cele ce se vor finaliza astazi nu au fost cunoscute opiniei publice, multe dintre cele ce vom afla astazi in cadrul vietii personale nu le-am observat de-a lungul saptamanii, dar identificandu-le acum putem sa le reconstituim traseul.
Daca ne gandim ca o cuadratura a Lunii cu Mercur retrograd ne incurajeaza sa ne punem la dispozitie sentimentele pe cuvinte goale sau neadevaruri, iar careu Luna-Junon sa ne incredem in declaratii oportuniste, motivate de interes material sau afectiv, putem relativ usor sa intelegem ca nemultumirea si lipsa de viziune, neincrederea si lipsa de staruinta sunt elemente care stau la baza unor relati defectuoase, paguboase, triste.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii este o zi incarcata, trista si deficitara la capitolul comunicare. Ea ii va face pe oameni sa fie dezamagiti unii de altii, fara a-si motiva reactile pe ceea ce se intampla azi. Este o zi a finalitatii, a efectelor rezultatele din actiuni repetate. Dupa acest moment, opozitia celor doi malefici Saturn-Uranus nu ne va mai surprinde, ducand la indeplinire a ceea ce a fost construi pana acum.
Azi vom gresi judecand prea usor oamenii, pentru ca ne va lipsi un element important: intelegerea. Asadra, recomandarea cea mai potrivita pe un asa context astral este aceea de a cultiva compasiune, oricat de clar ni se va parea ca nonviolenta duce spre paguba si neimplinire. Intotdeauna intelegerea a facut casa buna cu compasiune si daca vom cauta motive pentru a o cultiva vom descoperi ca, dincolo de norii grei si inchisi a suferintei produsa de schimbairle planetare, exista o alta motivatie. Multi vor descoperi azi ca viata trebuie simtita altfel si, chiar de pe acum, ii felicit pentru deschiderea si intelegerea lor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.