14 – 20 iunie 2010

Luni, 14 iunie
Am lăsat în urmă o săptămână traumatizantă, în care un simplu salut adresat unui trecător s-ar fi putut transforma într-un conflict, în care o simplă cheltuiala în afara listei ar fi dus la o puternică destabilizare a bugetului. Am lăsat în urmă şi o parte din ambiţiile delicate numite de cei maturi “nesăbuinţele tinereţii” şi împreună cu ele şi speranţele false într-o cucerire a lumii sau într-o doborâre al unui record stupid.
Toate acestea ne întăresc forţa interioară şi ne pregătesc pentru o altă serie de transformări care se vor năpusti asupra noastră începând cu 2011. Începând cu această săptămână, relaţia noastră cu societatea se va schimba foarte mult aducând, în gama de trăiri şi impresii, mai mult curaj şi deopotrivă mai multă resemnare. Dezamăgirea, resemnarea, eşecul sunt stări are trebuie să ducă spre iertare şi înţelegere nu spre mânie şi destabilizare.
Începând din această zi câteva dintre aceste noţiuni ne vor tenta pentru că se va produce o modificare de vibraţie în sensul bun, pe care o vor asimila cei sensibili la realitatea astrală, terapeuţii sau cei abilităţi să-şi pună semenii în contact cu realitatea astrală prin propriile lor fiinţe, prin channelling.
Nu este însă o zi uşoară şi, în mod sigur, nici nu se aşteaptă cineva la aşa ceva în luna iunie, pentru că Luna trece azi prin locul cel mai dureros (conjuncţia cu NS), trezind oamenilor amintiri penibile, ambiţii inutile şi descoperindu-le ca una din sursele suferinţelor lor este vulgaritatea, lipsa de înţelegere, de cultura sau chiar de sentiment. Mintea ne va duce spre acele întâmplări în care am muncit fără a fi plătiţi, în care nu am fost apreciaţi pentru merite şi facem din aceste rememorări o adevărată tragedie. Până la mijlocul zilei ne vom frământa în aceste gânduri dificile şi mulţi dintre noi vor impune cu forţa schimbări în anturaj.
Venus trece prin ultimul grad din Rac, Luna se opune scopului, finalităţii, mersului lucrurilor, menirii şi idealului comun şi prin anticiparea trigonului pe care Venus îl face cu Uranus spre seară (acum, în aceste momente dificile se resimte magnetismul pozitiv al acestui aspect) scena socială va fi una plină de animozităţi, în care se va percepe neputinţa de a lăsa în urma greşeli, resentimente sau umilinţe, dar şi noul val de putere şi influenţa pe care îl vedem cum se ridică din propria cenuşă. Motivaţiile vor fi altele, pentru că oamenii nu se pot separa de durere, dar au putere şi forţa, dar nici nu-şi pot asuma verticalitatea pe care o invoca. Pentru cei sensibili, sinceri şi educaţi aceste momente devin deosebit de dureroase prin conştientizare. Mânia şi forţa de a riposta le strânge pumnii până la epuizare şi, prin asta, le destabilizează structura şi-i epuizează.
În Leu, Venus este elegantă şi magnetică, jovială, puternică şi va dori prin tot ceea ce face să subjuge atenţia. Femeile, după acest final atât de dificil al tranzitului lui Venus printr-un semn feminin, ajutat de Lună care a răscolit acolo unde nu este bine să umbli, se vor simţi revigorate, îşi vor vedea altfel chipurile, sentimentele şi, prin dezvoltarea acestora, îşi vor impune altfel voinţa asupra celorlalţi într-o lume dominată de bărbaţi.
În acest semn de foc Venus aduce o karmă periculoasă aceea de a-i subjuga pe ceilalţi propriilor nevoi, de a le impune limite care să le îngrădească voinţa şi puterea de acţiune, de a-i răni pentru că propriile sentimente nu mai pot fi ţinute sub control. Exuberantă şi forţa în acţiune, deviaţia prin abuz, lipsa de măsură sau inconstanta, aduce acestui tranzit voinţa periculoasă şi densă a lui “aşa vreau eu”, “aşa-mi place” “aşa simt” “aşa trebuie să faci, nu comenta!” s.a.m.d.
În trigon cu Uranus, gesturile egocentrice ale lui Venus iau o mare amploare. Tot ceea ce se simte ori este disproporţionat şi haotic, ori, în aspectele sale pozitive, este atât de intens şi vibrant, încât planurile făcute cu o zi sau două înainte, etapele ce erau programate să se înfăptuiască azi sunt date peste cap, sunt reanalizate şi se iasă din ritm, din tipic, din schema.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi în care ne abatem din drum, ne întoarcem la originea supărărilor, nemulţumirilor, la vechiul loc de muncă, la nostalgia anilor de liceu şi la prima dragoste. Nimic nu ne convine acum şi nimic nu ne convine din ceea ce ne amintim sau din ceea ce ne cuprinde sau ne învăluie. Ceasul parcă merge invers, după ce toată noapte am dat cu el de pământ, l-am zdruncinat, i-am întors cheiţele fără a-l convinge în vreun fel să funcţioneze în acelaşi ritm cu noi. Timpul are azi alt ritm şi va impune alte sentimente.
Când se spune că “Nimeni nu este mai presus de lege” se face de fapt apel la o regulă a Universului, a Creaţiei în care ne integram cu toţii, indiferent care este cetăţenia pe care o avem. A folosi această regulă ca o impunere (lege) nu ca o recomandare de bun simţ transferată împreună cu vorbirea, mersul său nevoia de a trăi între oameni, scoate în evidenţă natura vulcanică, antisocial, periculoasă, complicată, dificilă a omului care este atât de mult lipsit de simţuri subtile încât tot ceea ce iese în afara regulilor acestei lumi, pe care le-a exersat de mic, îl tulbură şi îl face să-şi uite verticalitatea, bună creştere, înţelegerea, dacă le-a avut.
Azi trăim ironia lui “Nimeni nu e mai presus de lege” pentru că acesteia i se va ataşa o completare:”Nimeni nu e mai presus de lege, doar eu, pentru că eu am făcut-o!

Marţi, 15 iunie
Aspectele din această zi sunt bune, poate prea bune pentru a ne permite să punem întregul context astral pe seama lor. Înainte de a căuta să identificăm care sunt principalele direcţii pe baza cărora întreaga zi va funcţiona, trebuie să consemnăm că datorită mişcării directe a lui Saturn, care se apropie acum cu paşi repezi de intrarea în Balanţă, a mişcării retrograde a lui Pluton care se îndreaptă acum de primele grade ale zodiei Capricorn, dar şi de avansării lui Uranus şi Jupiter din Berbec asistăm la strângerea careului în T intre planetele indicate. Pe 21 iulie Saturn va trece din Fecioară în Balanţă şi va declanşa un val de euforie revoluţionară, o modificare de conştiinţă atât de puternică încât ne vom mira cum de acum, când se construiesc motivele acţiunilor de atunci, din finalul lui iulie 2010, nu suntem conştienţi, nu realizăm, nu observam nimic.
Mulţi dintre noi îşi pun această întrebare azi şi tot azi, doar câţiva dintre ei, vor primi răspunsul citind aceste scurte prezentări. Valenţele benefice ale trigoanelor pe care Venus-Jupiter şi Marte-Pluton, aduce un spectacol astral straniu, care întunecă mintea şi aduce argumente false pentru orice problemă. Aceste unghiuri benefice între doi benefici (Venus, micul benefic şi Jupiter marele benefic) care vor inunda în beneficii atât sfera personală cât şi pe cea socială, trigonul între cei doi malefici Marte şi Pluton restrânge aria de eficientă la motive personale, scopuri clar definite în strategii sau impuse prin politici de piaţă. Astfel în timp ce în familie cu toţii se bucura de o felie de pâine în plus, la un nivel macroeconomic, la o altă raportare, schema de încadrare a recompensei are o altă definiţie. Combinaţia celor două tipuri de aspecte aduc un fel de iluzie optică, dar raportată la un altfel de context şi prin alte instrumente, nu cele vizuale.
Atunci când Venus şi Jupiter sunt în trigon vitalitatea se situează la cote optime, succesul social este sporit, iar cuvântul şi sentimentul aduc reverberaţii sociale, charisma, deschideri spre idei pentru înfăptuirea cărora este nevoie de o mare întindere şi mari eforturi. Relaţia celor două planete pe semn de foc vă spori iniţiativa, voinţa şi intuiţia. Puterea de impunere va fi atât de puternică şi curajul atât de mare încât acum oamenii pot face faţă unui efort mai mare decât de obicei, iar calitatea faptelor lor va fi una cu adevărat rară.
De partea cealaltă a baricadei când Marte şi Pluton sunt în trigon se naşte forţa de penetraţie, ambiţiile reci, calculate, izvorâte din umilinţe sublimate şi reanalizate sau din lipsuri înţelese şi asumate. Când cele două planete sunt în trigon oamenii sunt curajoşi şi puternici, subtili şi profunzi, ating cu degetul necunoscutul pentru a-l transpune în creaţii artistice, în proiecte sociale, în tot ceea ce conferă forma emoţiilor şi ambiţiilor. Aflate într-o aşa dispunere pe semne de pământ cele două planete aduc extinderi teritoriale, revendicări, renaşterea spiritului ascuns al unor popoare asuprite, iniţierea de proiecte de relansare economică, ori socială, descindere de forţe pentru a elibera o forţă ţinută în întuneric prin opresiune, ori impunere.
Împlinirea celor două tipuri de aspecte pe care Venus, în calitate de exponent al feminităţii, cu Jupiter, Justiţia prin legi morale, şi Marte, ca exponent al masculinităţii, cu Pluton, ca exponent al Voinţei Divine aduc în contextul restrângerii unghiului dintre Saturn-Pluton-Uranus conjunct cu Jupiter, adică al careului în T – o mare piatra de încercare a anului 2010 – o deschidere către alte teritorii, alte resurse, o epuizare prin consum haotic sau o distrugere prin administrarea greşită a unei forţe subtile sau resurse naturale.
Dacă pe aceste unghiuri omului i se dau semnale asupra greşelilor sale şi, dacă dispune de vitalitate şi înţelegere, atunci este obligat acum să le folosească în direcţia înţelegerii erorilor de consum, la nivel planetar, la nivelul întregii civilizaţii grijile unei distrugeri în masă, a unei crize care să ia proporţiile unui vulcan încins încep să-şi facă simţită prezenţa. Evenimentele se succed cu mare rapiditate, iar rolurile şi poziţiile de putere de asemenea. Doar cei căliţi, doar cei care îşi cunosc puterile şi abilităţile, doar cei instruiţi pot face faţă azi încercărilor, învingând demonii care ies din pământ sau din propria fiinţă, demonii care îşi văd acum dinainte şanse de a instaura din nou imoralitatea şi viciul ca regulă de acces spre libertate.
Prin urmare, ziua aduce o mare intensitate dorinţelor şi ambiţiilor, a puterilor şi capacităţilor de care dispunem. Lupta dintre bine şi rău ia astăzi mari proporţii şi intră şi în casele noastre. Din pământ din iarba verde conflictele sar şi nimeni nu le invită. Acesta este însă un semn de sporire a vitalităţii, acum alimentată de depozite de frici şi mânii, de ambiţii materialiste viciate de lene, indolenta şi desconsiderare, de lipsa de cultură şi neputinţa de a înţelege. Dacă avem bani, putere sau vitalitate, la stadiul pe care îl avem acum, acestea sunt elementele pe care dorim să le alimentăm. Când tonusul este optim, când vitalitatea este la cote înalte, iar efortul nu uzează atât de mult organismul ca în momentele de slăbire accentuată, omului modern nu-i sta capul la dragoste, iertare, compasiune, înţelegere, nu se gândeşte la Dumnezeu şi nu respecta dreptul la viaţă pe care l-ar avea cel de lângă el. În acel moment îşi trăieşte bucuriile senzoriale la intensitatea la care îl inunda, consuma tot ceea ce destinul îi dă acum şi, în plină vară, începând cu finalul lui iulie, când Saturn intra în Balanţă, îl va chema la judecata de apoi.
Pentru mulţi dintre noi 15 iunie este o zi de destindere, de refuz al binelui colectiv pentru un bine personal, de prindere a hoţului, dar ce folos că hoţul este beat şi face demonstraţie de bună dispoziţie, de defulare a lipsei de înţelegere faţă de puţin, suferită, înţelegere, ori respect.
15 iunie este ziua lui “Înţeleptul este fericit şi-n infern, pe când prostul suferă şi-n paradis”.

Miercuri, 16 iunie
Singurul eveniment al zilei este conjuncţia Lunii negre cu Neptun, eveniment încărcat de un dramatism aparte care dă un contur gri, pe alocuri chiar negru, evenimentelor şi în mod absolut sigur o direcţie revoluţionară evenimentelor în care se schimbă şi, prin aceste aspecte, totul se produce pentru a tulbura, remodela, distruge, strica fără a oferi certitudinea că se va înălţa ceva bun după asta.
Conjuncţia Lilith-Neptun se produce cu o periodicitate de 10 ani şi ea se consuma o singură dată pe un semn, însă uneori la 9 ani alteori la 10 ani Lilith şi Neptun se întâlnesc a doua oară în acelaşi semn şi se aduce, prin asta, o continuare a ceea ce nu s-a reuşit să se finalizeze anterior. Este şi cazul de acum când Lilith şi Neptun se întâlnesc pentru a doua oră în Vărsător, prima dată s-au întâlnit în ianuarie 2001.
O ipostază asemănătoare cu cea de acum când Lilith şi Neptun s-au întâlnit de două ori în Vărsător a fost în perioada 1673-1683 când a contribuit la multiplele frământări sociale, nuanţând într-un sen negativ idee de revoluţiei, intervenţie în stradă, revoltă împotriva regulilor. Ca o completare între 1572 (Războiul de Independenţă al Ţărilor de Jos) şi 1949 (Sfârşitul războiului civil în China) s-au produs nu mai puţin de 20 de revoluţii. Termenul de revoluţie este împrumutat din astronomie, iar aceasta l-a moştenit din vechile texte cu specific astrologic, ce desemna iniţial revenirea la o stare mai veche a unui astru, prezumtiv mai bună. Abia cu Revoluţia Franceză din 1789 sensul s-a deplasat de la a reveni la un eveniment pozitiv al trecutului, la a impune un viitor mai bun, cu conotaţii utopice, ca o împlinire a idealurilor comune manifestate de trecut şi aplicate în prezent.
E mai puţin important pentru noi ceea ce s-a petrecut în secolul al XVII-lea, dar deosebit de importantă este etapa pe care conjuncţia Neptun-Lilith a consumat-o repede în vara anului 1991, an deosebit de importat pentru istoria omenirii pentru că aduce, conform reputatului istoric Imanuel Geiss, începutul istoriei contemporane recente. Din acest moment se poate vorbi despre o Globalizare ca un fenomen posibil, realizabil şi nu ca o utopie. Dacă ne gândim ca în 1991 cele două s-au întâlnit în rigidul semn al Capricornului atentând, fără a ne spune ce urmează după, la ideea de naţionalism, aşa cum fusese ea construită la începutul secolului al XX-lea, revenirea a doua oră pe Vărsător acum aduce o nouă dimensiune gândirii critice, ataşamentului de libertatea de a construi sau distruge după bunul plan, a remodelării cadrului natural prin mijloacele tehnicii moderne avansate care devorează şi nu oferă prin progresul sau nicio alternativă, ci doar multe soluţii la a devora mai mult, chiar şi în spaţiu.
Privind în acest context macrosocial, conjuncţia Lilith-Neptun da un sens negativ ideii de schimbare, aducând defecţiuni, stricăciuni, distrugeri pe elemente esenţiale traiului, pe speranţe, idealuri comune sau chiar pe împărţiri geografice. Acum se dau curs temerilor că poate nimic din ceea ce s-a încercat cu câteva decenii în urmă nu are sorţi de izbândă şi ca elanul social, efervescenta ultimilor ani nu a fost deloc real, ci fals, teatral.
În plan personal această conjuncţie este semnul înlocuirii, a alungării din căminul drag, ce se va solda, pentru un personaj pozitiv, cu realizarea în altă parte. Omul obişnuit va percepe aceasta vibraţie astrală ca o dezrădăcinare, ca şi cum este deposedat de ceea ce are mai de preţ, ceea ce-l ţinea cel mai mult în această lume, ceea ce-i oferea cel mai mult siguranţă şi confortul unei vieţi simple şi accesibile.
Duritatea acestei conjuncţii are însă o latură şi mai amplă, cea care va face referire la sterilitate, obscenitate, agresivitate pe spaţiul public sau deviaţie cu substrat sexual. Gândul se îndreaptă acum împotriva regulilor, că principala tendinţa impusă de Vărsător, că principala regulă, cea a abolirii regulilor, şi principalul efect este: “Eu nu am nicio regulă, asta este regula mea!”. Acest impuls de desconsiderare a regulilor poate aduce atracţii faţă de fiinţe de condiţie morală inferioară, avansarea lor, apropierea lor şi integrarea lor în cercul de prieteni pentru că, prin vulgaritatea lor, oferă în permanenţă un prilej de evadare dintr-un cotidian rigid, lipsit de senzualitate sau trăire.
Prin urmare, conjuncţia Lilith-Neptun strânge cureaua atât de tare încât, deformat, corpul devine un şablon al formelor perfecte (90-60-90) sau un exemplu de grotesc şi deviaţie. Hazardul este stăpânul acestei zile, prin distrugerile, gafele monumentale, deviaţiile, atracţiile faţă de inversul a ceea ce reprezenta până acum ca atracţie, de îndreptare a atenţiei spre o latură a erotismului, senzualităţii care până cum nu a mai fost gândită, trăită sau experimentată. Defăimarea este o altă trăsătură a acestei zile şi femeia va deveni un instrument al bucuriei sau urii atât de evident că numai cât ai pronunţa numele unei femei un val de acuze, o furtună de reproşuri se îndrepta spre ea.
Este o zi fără coloana vertebrală, fără putere de a decide în cunoştinţă de cauză, aşa că dacă se întâmplă ceva bun, nimeni nu poate spune că a vrut sau a putut să facă asta. Ceea ce este dincolo de puterea noastră întuneca mintea şi o îngheaţă pentru a lăsa libere senzaţiile şi a experimenta ceea ce ne-a fost frică să trăim altfel. Acest mecanism de apărare aduce inconştientă, lipsa de cunoaştere, vulgaritatea, dispreţul într-o formă unică, elaborată, complexă ce devine piatra de încercare asupra emoţiilor puternice. Adevărul nu trebuie să ne facă distrugă atunci când îl atingem, el trebuie să ne elibereze. Într-o altă accepţiune, 16 iunie este o zi a încercărilor, a desensibilizărilor, din această cauză poate trece uşor ca o zi a traumelor.

Joi, 17 iunie
Trecând pe ultimul sector al Leului, Lună are de înfruntat opoziţiile cu Lilith şi Neptun, aflate acum în conjuncţie. Prin asta se amplifica deviaţia, rătăcirea minţii, haosul afectiv şi nevoia de a face rău intenţionat, de a greşi, de a sfida o regulă, de a abandona o realizare, de a nu împlini un obiectiv sau de a nega o valoare. Acest unghi vine cu nevoia de explicaţii şi, aşa cum bine se ştie, acolo unde justificările abundă, acolo unde se discuta prea mult exista şi o lipsă de înţelegerea, reavoinţă sau de indolenta. Chiar dacă aspectul dintre Luna şi conjuncţia Lilith-Neptun se împlineşte noaptea, valenţele sale sunt active până în mijlocul zilei, când Luna va face un trigon cu Pluton.
Pe acest interval oamenii vor da dovadă de un comportament haotic şi nepotrivit educaţiei pe care o au. Aici nu se va pune problema doar de nemulţumire, revoltă sau intransigenţă, ci de un gen de mofturi, de un gen de ciudă, mânie sau de un resentiment pe ceea ce s-a întâmplat în primele luni de primăvară ale acestui an. Chiar dacă efortul de a trăi în negativitate, de a impune valuri de critici asupra anturajului şi, prin asta, de a leza propria structura prin pasivitate, pesimism ori slăbire organică, aceste elemente sunt trecute acum într-un plan secund. Abia sâmbăta, pe Primul Pătrar, şi duminică, pe trigonul Soarelui la conjuncţia Lilith-Neptun, vom resimţi oboseala efortului şi încordării la care ne supunem acum.
În a doua parte a zilei, Luna va trece prin trigonul cu Pluton, conjuncţia cu Marte şi sextilul cu Junon, punându-se în faţa unui fals mediator, prefăcâdu-se că are soluţii sau că îşi poate oferi ajutorul. Aceste unghiuri aduc oamenilor încurcături la locul de muncă, pe stradă, acasă, o proastă gestionare a timpului dintr-un ritm de viaţă greşit sau dintr-o oboseală psihică sau organică pe care nu o resimţim în mod direct.
Tentaţia de a alege o substanţă care să suplinească somnul, vitalitatea sau voinţa este foarte mare şi de aceea atrag atenţia asupra consumului de stimulatoare, alcool sau lichide ce au un efect toxic prin cantitatea lor.
În contextul major al frământărilor sociale pe care îl parcurgem ziua, prin aceste unghiuri, se menţine pe linia complicaţiilor, deci nu iese din tipicul disputelor de faţadă şi al alianţelor făcute după cortină.
Prin urmare, 17 iunie este o zi de oscilaţie, de pendulare între două extreme, de înclinare a balanţei când în stânga, când în dreapta, fără a alege o tabără, un loc, o poziţie sau o atitudine clară. Ziua, ca şi celelalte anterioare, consuma resurse, epuizează corpul, mintea şi sufletul cu fapte care nu au rost sau care obosesc pentru că nu sunt corelate cu o unitatea de timp necesară. Se va vorbi prea mult, mai ales pe aspecte neesenţiale ale vieţii şi asta pentru a se ascunde un deficit de putere.
Un aspect dificil şi demn de consemnat al acestei zile este cel al refugiului. Cei mai mulţi dintre oameni trăiesc în simbioză cu traume intense şi se obişnuiesc să confunde zâmbetul cu grimasele, veselia cu lauda de sine ori mândria, tocmai de aceea fuga de realitate, teama de a curăţa o rană, atât de intens evidenţiata azi de planete, îi va duce în situaţia să-şi amplifice tramele, să-şi suplimenteze numărul de justificări, explicaţii sau scuze, şi să se izoleze într-o platoşă dincolo de care se simt protejaţi. De aceea mulţi vor apela la alcool – la “cel mai bun prieten al omului”, cum se obişnuieşte să se glumească – la substanţe care stimulează, incita, conferă o falsă vitalitate. Uzura organismului se va amplifica deopotrivă datorită acestor substanţe, dar şi datorită stărilor psihice dense, tangente la frică, îndoială şi viciu.

Vineri, 18 iunie
Deşi se împlinesc doar două aspecte azi, trigonul Lunii cu Capul Dragonului şi careul ei cu Mercur, fuziunea celor două aspecte într-unul unitar face din 18 iunie o continuare firească a zilei de 17 iunie, particularizând aspecte de ordin comportamental pe linia deciziilor importante de viaţă şi a nevoii de a depăşi încercări mari legate de gândirea negativă sau lipsa autocontrolului.
Ne aflăm încă în fereastra careului pe care Mercur îl face cu Luna şi acest unghi este o lovitură puternică adusă încrederii în sine şi puterii de a merge mai departe pe un drum greu, de a împlini o misiune sau de a da curs unui ideal comun, de a pune încă o cărămidă la un zid care acum pare că despartă bucuriile de necazuri, dar el, în timp, va marca un moment crucial pentru omenire, adică va fi un reper în timp şi spaţiu pentru istorici şi nu numai.
Careul Lunii cu Mercur, în fereastra careului pe care Saturn o face cu Soarele oferă în primul rând o explicaţie asupra decăderii sociale. Este posibil că explicaţiile acestea, cele ale zilei de 18 iunie, să nu fie dintre cele mai bune, ci doar să incite spre a da curs unui alt val de nemulţumiri sau confruntări, ori, de partea cealaltă, să construiască un fel de compulsie socială în care oamenii să devină dintr-odată extrem de preocupaţi de muncă pe care o prestează şi să nu mai vadă nimic altceva în jur, să-şi izoleze agresivitatea, obsesiile în preocupări care necesita efort fizic sau intelectual, ori să-şi inhibe porniri care, în viziunea lor, în desfăşurare, ar fi total lipsite de autocontrol.
Este lesne de înţeles că acest impuls, privit la nivel social, aduce complicaţiile comportamentale în interiorul grupurilor, că ideea de putere este răstălmăcita şi se vor da azi atât de multe definiţii încât ajungem că aruncăm pe fereastra DEX-ul. Pentru că avem în primul rând planete individuale implicate în aspect, dar şi un element astrologic care ne îndrumă destinul, care nu trebuie să fie neapărat social, public, ci, acum, el poate face referire şi la o realizare de ordin personal, într-un sector privat, multe din eforturile şi responsabilităţile zilei vor fi puse pe seama individului, a cetăţeanului, a muncitorului, a statutului pe care îl avem în familie.
Prin urmare, 18 iunie este o zi de îndoială asupra propriului traseu, de ascundere într-un loc întunecos, de autoanaliza rezultată din tendinţa de a gândi, regândi, reanaliza un proiect dur, rece, tangent la puţin, restricţie, sărăcie ori nimicnicie. Atenţia se va îndrepta mai mult spre lideri, spre cei care dispar dintr-odată din cadru, se ascund, ori se fac mici pentru că acum considera că a sosit momentul să se ocupe de viaţă de familie, de plăceri personale ori de sănătate.
Pentru că îndoială faţă de propriul traseu, faţă de propriul destin, faţă de complicaţiile pe care în evoluţia sa le poate comporta este o problemă minoră în comparaţie cu tulburările sociale pe care sectorul public îl comporta, 18 iunie poate trece drept o zi liniştită, fără evenimente majore.
Cei care până acum nu s-au implicat în frământările sociale din ultima perioadă şi au preferat o poziţie în umbră, acum se simt lezaţi în idealul lor şi vor dori să şi-l apere. Aceştia vor fi adevăraţii actori ai scenei sociale în 19 iunie.

Sâmbăta, 19 iunie
În fiecare an Soarele şi Saturn se întâlnesc într-un unghi de 90 de grade de două ori, prima dată în arcul ascendent, când Soarele se desprinde de conjuncţia cu Saturn, şi apoi după ce trece de opoziţie şi Saturn revine din mersul său retrograd. Azi când Luna trece prin conjuncţia cu Saturn, iar Soarele ridică a doua cuadratură cu Saturn din ciclul pe care îl face cu această planetă, planetele par că se grupează pe centre de putere, două câte două, în patru grupuri distincte şi care toate pendulează trăsăturile sociale intre anarhie, comportament antisocial, chiar huligan, şi desprinderea de valorile perene, de linişte, de ceea ce conferă siguranţă şi încredere. Aceste grupări sunt: Jupiter-Uranus în Berbec, Luna-Saturn pe final de Fecioară, început de Balanţă, Neptun-Lilith-Chiron pe final de Vărsător început de Peşti şi conjuncţia în orb maxim Pluton-NN.
Ziua de 19 iunie este inedită prin acest aspect al grupării, al regrupării împotriva unui inamic, iar aceste patru centre de putere par să se separe în două, personalizate de Soare, din semn mutabil, Luna, până la 11:12, din acelaşi mod vibratoriu, şi Pluton alături de conjuncţia Jupiter-Uranus, de pe semne cardinale. Nu este o cruce cosmică sau dacă se împlineşte, în limita toleranţei, atunci este atipică, dar Soarele şi Luna – vedete în această dispunere magistrală – sunt fiecare în opoziţii cu Pluton (Soarele) şi respectiv conjuncţia Jupiter-Uranus (Luna).
Toate acestea aduc o explozie de haos şi instabilitate o descindere de forţe, poate cea mai amplă şi mai negativă din întreaga conjunctura astrală a lunii iunie. Unii care au fost până acum feriţi de tulburările sociale pe care le traversam se vor auzi strigând “Au înnebunit oamenii”.
Ziua de 19 iunie va fi strâns legată de ziua de 16 iunie, când Neptun şi Lilith au tulburat ceea ce nu trebuia şi implicit de ziua de 15 iunie când binele şi răul, într-o luptă haotică şi anarhica, au cerut anularea limitelor dintre aceste două direcţii ale societăţii, pentru a se lupta parte în parte fără reguli.
Careul Soarelui cu Saturn este semn de restricţie a unei restricţii, de anulare a unei anulari şi de strangulare a unei impuneri aberante susţinută pe deciziile pripite ale lunii mai. Venus din Leu, cu forţa să imbatabila, bazându-se pe charisma şi puterea discursului va cere mulţimii obedienta şi o va obţine. Nemulţumirea pe care ziua o va aduce va fi aceea că dincolo de măsură care cade azi, dincolo de deciziile care tulbură mintea şi se succed cu o mare rapiditate, dincolo de puterea cu care o forţă alcătuită din puţini membri se menţine în calitatea de lider, divulga faptul că în spatele anularii sau frânarii de azi stau adevăratele intenţii ale impunerilor anterioare, integrate de contextul astral al lunii iunie.
Cu alte cuvinte, trebuie să ne aşteptăm că mici modificări ale lui 19 iunie să fie determinate de efortul susţinut făcut de la începutul lunii şi până acum.
În ochii omului obişnuit aceasta urzeală ce seamănă cu un fel de “alba-neagra” aduce un risc major, acela al furtunii, al taifunului, al uraganului care, pentru un cercetător, este un fenomen interesant al naturii, dar pentru omul de rând un dezastru, o catastrofă.
Prin urmare, 19 iunie aduce lupta pentru întâietate mult prea aproape de un final apoteotic. Se spun adevăruri greşelile, se folosesc mijloace mai puţin corecte şi se cauta soluţiile cele mai rapide, chiar dacă sunt cele mai dureroase. Un careu care se suprapune peste alte vibraţii tensionante îi va face pe oameni să se îndoiască de puterea şi voinţa lor, de norocul pe ni-l dă Dumnezeu, de conjuncturile favorabile pe care Destinul le are înscrise într-un program încă de la începutul vieţii. Acum totul se amesteca şi, aceleaşi planete care la naşterea tranzitau un anumit punct, acum îi poate oferi omului şansa să ierte tot ceea ce s-a întâmplat până acum, pentru a renaşte, pentru a se împăca, pentru a da mâna cu duşmanul cel mai mare, pentru a depăşi o etapă. Cu 19 iunie se depăşeşte o etapă, dar prin asta se va lăsa în urmă ceva personal, concret, o casă, un post, o funcţie, un pat, o familie sau sentimente adânci pe care le-am tot trăit de la începutul anului încoace.
Mulţi dintre noi îşi vor aminti azi de ipostaze stranii ale începutului de an, de demersuri haotice, de încercarea de a diminua un rău personal, de a face dreptate de unul singur şi de a impune prin tonul vocii, atitudine, ori verticalitate un nou etalon de abordare a relaţiilor personale sau profesionale.

Duminică, 20 iunie
Ultima zi a săptămânii este o zi bună la capitolul realizări în societate, dar tristă în ceea ce priveşte resurse personale. Pe contextul tulbure al zilei anterioare puţini au fost cei care au resimţit în mod direct pierderea de vitalitate pe care vântul stelar o impune acum, însă azi, după ce legăturile acestea negative s-au mai detensionat, oboseala acumulat de-a lungul ultimelor două săptămâni azi îşi spune cuvântul.
Tocmai de aceea 20 iunie poate, cu Soarele anaretic în cea mai mare parte din timp, întoarce cuvântul împotriva celui care l-a folosit, împotriva celui care nu ştie să tacă, să fie echilibrat sau ponderat, împotriva celui care judecă prea repede o situaţie sau care nu ştie să se moduleze după trebuinţele vremurilor de acum.
Soarele azi îi pune pe oameni să treacă prin momente penibile, în care nu pot să refuze, în care sunt obligaţi să facă faţă unor situaţii de care au tot fugit toată lună pentru că îi pot compromite uşor. Azi mulţi se dau se gol că nu ştiu nimic sau nu ştiu aşa cum ar trebui să ştie o informaţie sau se ascund bine în spatele unui zâmbet cald de care nu i-am ştiut în stare.
Este, din acest punct de vedere, o zi penibilă, pentru că ne solicită peste limita suportabilităţii şi ne invită să face ceea ce este împotriva idealului, împotriva profesiei, în contrapartidă cu forţa gândurilor sau calitatea lor. Va trebui să suportăm discursul cu precipitaţii al vecinului de scară sau al unchiului din Germania care îşi aminteşte brusc de rudă cu care semănăm cel mai mult şi pe care, tocmai din această cauză, nu am plăcut-o niciodată. Ca urmare a acestui imbold, va trebui, pentru a fi un bun interlocutor, cel în cauză să ia parte afectiv şi informaţional la conversaţie.
În plan social penibilul ia proporţii înfricoşătoare. Se spun lucruri care nu au nevoie de replică. Se aruncă vorbă cu patos, cu efervescenţă, cu elan muncitoresc din spatele unor ziduri de gheaţă de care nu poate trece nimeni.
Dacă miercuri, 16 iunie, Lilith şi Neptun au trecut printr-o conjuncţie malefică, acum se văd primele roade. Atunci s-a gândit procedura, minciună, demagogia, intervenţia ori falsă imagine, iar acum toate acestea prind viaţă, îşi arata primele frunzuliţe.
Cei care îşi neglijează avertismentele medicale, cei care uită azi că moralitatea înseamnă şi efortul de a pune “Nu”, seriozitatea de a asculta, obligativitatea de a înţelege şi disponibilitatea de a fi prezent în mesajul recepţionat ori transmis, vor schimba direcţia vibraţiilor astrale spre consum, nu spre acumulare prin complementaritate. Azi iluzia devitalizează, nu îl motivează pe individ să depună efort şi din munca să să se aleagă cu ceva roade, ci îl păcăleşte că este înconjurat de prieteni şi dacă se lăsă în voia stării de a fi iubit şi nu răspunde la fel, aburul fin al personajelor se disipa, se ridică şi dintr-odată se vede vorbind singur mulţimii care nu-i mai răspunde, nu-i mai oferă feed back, nu-l mai aplaudă, dar nici nu-l mai acuza. Unii ar spune acesta este momentul în care le îngheaţă ghinionul, dar această idee nu este decât o altă dovadă de inconştienţă, pentru că nu realizează că împreună cu acel presupus ghinion le îngheaţă şi norocul firav pe care destinul li-l trimite acum că o încercare serioasă, că o tulburare interioară, că o îndoială sau negare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este un fel de încununare a tuturor zilelor acestei săptămâni. Dacă până miercuri conjuncţia Lilith-Neptun a adus haosul şi agresivitatea ca regulă şi exemplu al schimbărilor de neoprit prin care trece societatea umană, de miercuri şi până azi Soarele a strâns cu fiecare zi trigonul cu acestea două, prin care acum se va motiva în sens pozitiv aceste tendinţe haotice şi anarhice pe care le-am regăsit de-a lungul întregii săptămâni. Toate aceste ne duc cu gândul la 2001, 1991, 1982, 1973 sau chiar la a doua parte a secolului ai XVII-lea.
Faptul că cei mai mulţi dintre astrologi invoca motivul istoric al acestor conjuncturi nu înseamnă că s-a şi găsit soluţia. Dincolo de evenimentele istorice şi date stau oamenii cu puterile şi dorinţele lor. Acum, în aceste momente de importanţă majoră pentru societatea umană, noi suntem cei care luăm parte activ la forţele cosmice şi prin noi ele devin surse ale dezordinii sau motive ale sublimării naturii inferioare într-una superioara.
Mulţi se vor întreabă azi dacă astrologia este sau nu veridica şi dacă nu cumva se exagerează pe această idee, căutându-se o motivaţie de altă factură pentru frământările sociale pe care le trăim. Realitatea astrală este dincolo de puterea noastră de înţelegere şi evident de cuprindere, de vreme ce de cel puţin doi ani suntem chemaţi periodic la reculegere şi hotărâri unitare, constructive pentru a opri procesul de degradare, iar noi am abordat opusul acestora, susţinându-ne mai mult orgoliul, decât coeziune în grup. Aşa cum temperatura apei rămâne o constantă necunoscută până când omul nu intra în contact cu ea, până când nu o preia şi nu o integrează că informaţie recoltată din mediul, la fel se întâmplă cu perceperea realităţii astrale care, în viziunea limitată o omului modern, chiar dacă îşi scalda fiinţă în deplinătatea ei, în fluviul vibraţiilor cosmice, pare inexistentă pe ideea că tot ceea ce nu văd nu mod direct nu există, iar ceea ce nu înţeleg nu a fost creat încă.
Iluzia negaţiei este un deliciu pe care îl vom savura azi. Unii se vor arăta încântaţi de adevărul gustat dincolo de perdeaua iluziei, bucurându-se că deşi nu au cunoscut în mod direct Providenţa, ea a existat alături de ei în permanenţă pentru că au crezut în ea, alţii vor fi deranjaţi la stomac, pentru că nu vor mai putea digera propriile iluzii despre sine, propriile erori de gândire şi judecată pe care, acum, într-un efort de protecţie a propriei fiinţe vor încerca să le vomite, să le expulzeze din minte, gând, corp, acuzând, învinuind sau suferind.
Să nu uităm, viaţă şi astăzi este ceea ce trăieşti!

2 thoughts on “14 – 20 iunie 2010

  1. Sandulescu Agneta spune:

    Da! Cum vedeti am ramas o fidela cititoare,si va admir gasirea cuvintelor,potrivite care ajung la inima si minte.Analizele sint aprofundate,si cu exemple din trecut,se vede o documentatie precisa si intemeiata.Va multumesc, multa sanatate si putere de munca.
    Sa fiti iubit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.