14 – 20 decembrie 2020

14 – 20 decembrie 2020 este săptămâna cursului firesc al evenimentelor, a gândirii critice care cere o schimbare substanțială și a lucrurilor simple care înclină în mod major balanța valorilor. Chiar dacă definiția generală a săptămânii este pacifistă, schemele astrale ale zilelor pe care acest interval le conține sunt în mare parte conflictuale. Sunt multe schimbări care se produc pe această schema astrală încât este puțin probabil ca adevărurile pe care le știm la începutul acestei săptămâni să se mai mențină în aceeași formă la sfârșitul săptămânii. Astfel, vorbim despre o preschimbare așa cum ne-am așteptat, așa cum este prevăzut în cursul firesc al evenimentelor, dar și o redimensionare a gândirii critice care accentuează această schimbare și care poate înclina balanța valorilor atât de mult încât lucrurile simple să le înlocuiască pe cele complicate, iar valorile personale să devină etaloane profesionale.
La nivel personal schema aceasta complicată arată că lucrurile pot fi rezolvate dacă rămânem într-o zonă a normalității și dacă nu ne pierdem în conflictele sau problemele celorlalți. Practic, aceasta este nota personală care va face din săptămâna în curs una foarte specială. Toate celelalte elemente ne duc spre melancolie, spre complicații sau spre furt. Ceea ce pentru unii este disconfort, pentru alții va fi văzut ca un element care îi încurajează spre a-și depăși limitele, spre a fi mai buni sau mai puternici, spre a înțelege că anumite momente ale vieții sunt aventuri periculoase, nu un factor care reglează sau care încurajează. În felul acesta, vorbim despre un semn de eleganță și de putere, dar și de unul de decadență care nu reușește să surprindă elemente delicate ale gândirii critice tocmai pentru că până acum a trăit într-o zonă instinctuală.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu respinge schimbarea indiferent când vine ea. Schimbarea nu înseamnă a ne consuma din valorile personale, ci înseamnă a fi atenți la ceea ce avem de îndeplinit de acum încolo. Schimbarea de acum nu este despre eșec sau despre putere, ci despre împlinire, realizare și mulțumire.

Revenire. Un adversar poate fi privit în ochi fără teamă sau resentiment. Se repară un dezechilibru, chiar unul psihic. Încrederea în sine ne ajută să combatem o timiditate, instabilitatea sau anumite probleme de sănătate. Avem nevoie de asocieri puternice. Suntem înclinați către convenție. Interes pentru stabilitate financiară.

Astăzi Luna se află în plin tranzit prin zodia Săgetător și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante, dar va trebui să treacă și prin Coada Dragonului, ceea ce va însemna că momentul de față va fi unul marcat de un fel de dezechilibru sau de referire la o formă de conflict pe care nu am avut niciun interes să o rezolvăm altădată. Vom încerca astăzi să gândim în perspectivă, să fim deschiși față de problemele celorlalți, însă, în realitate, vom fi interesați doar de ceea ce știm că îi pune pe ceilalți în dificultate. Lucrul acesta poate fi pentru mulți un început straniu, unul care ne complică existența și ne arată că anumite înțelegeri nu rămân în picioare.
Elementele cele mai ciudate și periculoase ale acestei zile sunt date de anumite variabile care nu pot fi îndeplinite. Astăzi încercăm să ne asociem sau să ne gândim că anumite asocieri ar putea să ne rezolve anumite probleme, însă acestea nu fac decât să ne complice existența. Spre seară, ajungem să ne simțim mai bine pentru că ne-am conservat o anumită stare sufletească sau pentru că știm să ne întoarcem către anumite relații, către anumite prietenii care au supraviețuit testului timpului. Prima zi a săptămânii este una care ne îndeamnă să fim puternici prin rezistență, nu prin reacție. Trecerea lui Mercur peste Coada Dragonului poate fi văzută de unii ca un moment de timiditate, ca unul care ne duce spre instabilitate sau care ne creează anumite probleme de sănătate. În realitate, acestea sunt complicații pe care le-am dus cu noi de câteva săptămâni și care acum ies la suprafață pentru că ni se dă dreptul la opinie, suntem întrebați, suntem consultați și credem că acestea sunt informațiile pe care trebuie să le punem la dispoziția celorlalți.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să ne combatem gândurile false, asocierile periculoase sau cele care sunt bazate pe un anumit interes pentru că începutul pe care-l parcurgem acum ne poate duce către orizonturi foarte frumoase. Gândurile pe care le avem acum ne îndeamnă să combatem foarte puternic rezistența pe care cei din preajmă ne-o arată. Unii arată o rezistență față de o schimbare financiară, alții față de una afectivă. Cea mai periculoasă rezistență este cea față de schimbare fără a exista o motivație în sensul acesta. Rezistența la schimbare este acum cel mai mare inamic împotriva unei convenții, a unei înțelegeri. Ziua aceasta aduce multora gânduri de răzbunare, replici dure care creează o anumită instabilitate și care se va distribui și asupra unor probleme de sănătate. Rezultatele minunate ale momentului vin prin generozitate, prin deschiderea față de a oferi un ajutor, o susținere sau în a facilita accesul unui om simplu și capabil la un alt nivel de exprimare. Toată această presiune care vine din zona Cozii Dragonului este un semn de evoluție ca și cum acesta este cursul firesc al evenimentelor, după cum ne spune și prima parte a devizei săptămânii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne orienta astăzi către interes. Ceea ce este axat pe interes se bazează pe un motiv financiar sau pe unul care exploatează slăbiciunile celorlalți.

Suntem mai puternici prin ceea ce este clar și cert. Viața socială este plină de schimbări, dar avem curaj să mergem mai departe prin asocierile din ultima perioadă. Regretele nu ne afectează personalitatea. Avem spirit practic, dar el cere apel la iubire și respect pentru a nu distruge nimic din ceea ce am păstrat până acum. Reîntoarcere la normalitate.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Capricorn și îi va face pe oameni să se simtă puțin mai puternici pentru că se retrag spre zona intimă, spre gânduri care nu au fost împărtășite, spre stări care nu vor fi niciodată povestite celorlalți. 15 decembrie este ziua care ne arată cât de penibili suntem în relațiile cu ceilalți, cât de mult greșim și cât de puține am învățat din ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele săptămâni. De asemenea, este o zi a regretelor, a gândurilor care ne depărtează de adevărata personalitate, a atitudinilor care ne spun că dacă vom dori să schimbăm ceva este deja prea târziu. Lucrul acesta ne îndeamnă să avem mai mult spirit practic, mai mult curaj, mai multă putere de a trece dincolo de obstacole mari, dar ne epuizează de puterea adevărată pe care am dori să o folosim atunci când ne aflăm într-un moment delicat al vieții.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală fac apel astăzi la iubire, însă o vor amesteca pe aceasta cu atitudinea care ține de putere sau de motivele de incertitudine. Astăzi credem că aflăm mai multe despre prieteniile adevărate sau despre cele false, despre îndeplinirea unor condiții contractuale sau despre încălcarea lor. Ceea ce se întâmplă astăzi este despre a putea, despre a descoperi sau despre a distruge ceea ce am încercat să păstrăm și constatăm că nu ne folosește la nimic.
Prin urmare, 15 decembrie este o zi de putere. Astăzi descoperim dacă suntem în cercul care trebuie, în grupul care ne avantajează sau în care am dorit să ne integrăm. Regretele dau acestei zile o notă practică și ne motivează în a deveni foarte rigizi și circumspecți. Astăzi putem trece mai departe de complicațiile personale, de durerile personale pentru că ceva care ține de un abur sau de o presiune psihică ne îndeamnă să facem lucrul acesta. Valorile minunate ale acestei zile ne arată că succesul vine acolo unde există suficient de multă putere încât să ne întoarcem la normalitate, fără teamă și fără suspiciunea că această normalitate înseamnă revenirea la umilințe mai vechi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne aminti de furtunile săptămânilor anterioare pentru că acestea nu ne oferă acum nicio informație corectă. Dorința de dreptate se va impune de acum încolo. Ceea ce vine din trecut are nevoie de filtru.

Subiectivitate. Indiferență față de activitățile complicate ale celorlalți. Gândim contracronometru și suntem interesați de o separare. Ajungem la normalitate dacă acceptăm că lucrurile frumoase pot fi făcute și de mâinile celorlalți. Autonomie care ne fascinează. Oamenii simpli se simt răsfățați.

Ceea ce parcurgem acum ne învață mai multe despre educație, despre înțelegere și despre revenirea la o formă de normalitate pe care ne-am dorit-o de mult timp. În noaptea de marți spre miercuri Chiron își va reveni la mersul direct după o lungă retrogradare având pe fundal trecerea Lunii pe zodia Capricorn. 16 decembrie ne vorbește despre complicații, cele care ar fi trebuit să fie anticipate și rezolvate din timp, dar care nu au fost soluționate în felul acesta pentru că oamenii care au avut putere de decizie în sensul acesta au fost prea răsfățați. Din această cauză, cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor raporta la acest eveniment astral ca și cum sunt obligați să se întoarcă la o formă de autonomie. Unora le va plăcea această autonomie, însă altora le va inspira teamă. Nu vorbim, însă, despre împărțirea acestor oameni în două tabere. Vorbim doar despre un experiment, despre o situație socială care permite acestor persoane să treacă dintr-o zonă într-alta pentru a vedea că lucrurile nu sunt așa cum le-au gândit până acum. Aceasta este o formă de înțelepciune pe care Chiron, de această dată direct, pe zodia Berbec, le-o oferă. Realizările despre care vorbim în această zi sunt cele care îi fascinează pe oameni prin ceea ce pot face cu de la sine putere, prin autonomie, fără ajutorul celorlalți, singuri. De aici și marea realizare a acestei săptămâni. Chiar dacă celelalte zile ale săptămânii sunt pline de evenimente astrale, momentul acesta îi avantajează pe oamenii simpli, pe cei care nu au nevoie de situații excepționale pentru a se evidenția.
Dacă în toate celelalte zile ale săptămânii vedem personaje care ies în evidență și au ceva de declarat, momentul acesta al zilei de 16 decembrie ne arată că oamenii simpli sunt cei care merită cea mai mare atenție. Prin exemplul lor învățăm astăzi că multe sunt accesibile și că acele situații pe care le-am gândit contracronometru nu sunt soluțiile cele mai bune.
Prin urmare, 16 decembrie ne vorbește despre elementele personale care se evidențiază într-un mod frumos și constructiv și care ne ajută să ne construim acea casă pe care o iubim cel mai mult. În plus, cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală, persoanele care au trecut întotdeauna dincolo de aparențe vor vedea că lucrurile acestea au o continuitate. Momentul acesta nu doar ridică această problemă a adaptării, ci ne și îndeamnă să fim curajoși și puternici prin ceea ce credem, nu prin conflictele spre care suntem atrași. Nota conflictuală susținută de careul Lună-Marte ne arată doar că oamenii răsfățați nu câștigă nimic din toată această conjunctură, dar nu că nota conflictuală se evidențiază sau poate deveni un exemplu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți cum definim normalitatea. Oamenii simpli nu sunt cei răsfățați. Dacă un om simplu se simte răsfățat atunci trebuie să i se vadă acestuia simplitatea în exprimare.

/p>

Participăm la o schimbare. Dragostea este vândută ieftin. Apar tulburări legate de adaptare, sobrietate, favorizarea celor care au nevoie de progres și susținere. Combinații explozive. Apar probleme legate de opinii sau de toleranță. Suntem prudenți, dar lucrul acesta nu interesează pe nimeni. Complicațiile profesionale ne fac reci și indiferenți față de nevoile celorlalți. Ușoară revoltă față de simplitate. Asocierile sunt judecate după senzații, nu după cunoștințele esoterice sau spirituale.

În dimineața acestei zile Saturn va trece pe zodia Vărsător unde va sta până pe 7 martie 2023. Cu puțin timp înainte de a se consuma acest aspect, Jupiter va definitiva sextilul cu Junon, dar acesta va fi un element minor în comparație cu ceea ce va avea de lansat Saturn. Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Capricorn în dimineața acestei zile și lucrurile par să anunțe o schimbare interesantă. Cu toate acestea, pentru că Saturn abia intră pe zodia Vărsător nu vorbim despre schimbări majore, ci doar despre acele modificări de atitudine sau de opinie care ar trebui să ne ducă spre un progres imediat, spre o schimbare imediată. În realitate, lucrurile se orientează acum doar către anumite probleme de adaptare pe care fiecare individ ar trebui să le abordeze cu maximă responsabilitate. Aceste probleme de adaptare țin de responsabilități profesionale, de reorientare pe o zonă care nu a mai fost abordată până acum, spre anumite asocieri care au fost judecate, criticate sau marginalizate. Mulți se vor orienta astăzi după cunoștințe ezoterice, după lucruri simple, personale care nu pot fi explicate celorlalți și pe care, în mare parte, nici nu doresc să le împărtășească. Asta aduce o notă originală zilei, dar și o forță aparte. Vom vedea că până în primăvara anului 2023 anumite concepții se vor zdruncina, adică ele nu vor rămâne în aceeași zonă pe care o cunoaștem acum, cea rigidă și bazată pe concepte care au fost verificate în timp. Ceea ce știm că este sigur și dă rezultate se va schimba, iar schimbările acestea nu sunt de natură spirituală sau ezoterică, ci chiar socială.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor combinații explozive. Schimbarea care se anunță cu trecerea lui Saturn pe zodia Vărsător nu este ceva ce putem anticipa, dar este ceva ce ne va putea speria în următorii ani, mai ales că momentul acesta face trimitere la anumite judecăți care se bazează prea mult pe senzații. Astăzi suntem mai puțin siguri pe metodele vechi, dar cu cât ne vom depărta de acest moment cu atât mai mult vom considera că metodele vechi nu mai sunt de actualitate și ele trebuie să treacă printr-un proces de schimbare. Prima schimbare va fi un fel de revoltă care va fi formulată ca și cum această revoltă este salvarea pe care ne-am dorit-o dintotdeauna. Mulți vor considera că 17 decembrie este despre ceea ce putem face, însă, în realitate, ea este despre ceea ce putem schimba. Adevărata schimbare va fi vizibilă mai târziu, după ce și alte conjuncturi astrale se vor maturiza, la fel cum va fi nevoie să se maturizeze și tranzitul lui Saturn pe zodia Vărsător. Asta înseamnă că va fi nevoie să așteptăm a doua jumătate a anului următor pentru a vedea care sunt consecințele acestei maturizări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi puternici în atitudinea pe care o avem, dar flexibili atunci când se pune problema unei asocieri, a unei colaborări sau a unui schimb de experiență. Saturn pe Vărsător îl face pe subaltern mai puternic decât șeful, iar pe șef mai abil decât subalternii.

O altă formă de revenire ne asigură o poziție socială stabilă. Griji față de schimbări categorice care înseamnă reducere, anulare sau chiar moartea. Legăturile amoroase sunt foarte simple, dar înșelătoare. Credem că rezolvăm totul prin senzualitate sau prin neobișnuit. Aventura este periculoasă.

Junon își va încheia tranzitul sau prin zodia Scorpion în după-amiaza acestei zile, ceea ce va face ca o mare parte din ceea ce trăim acum să fie orientat către grijă, către legături sau asocieri dubioase ori către aventuri periculoase. Ceea ce se întâmplă acum ține de o patimă pe care o avem și care este puțin mai veche pe care o vom folosi pentru a reduce puterea de influență a celui cu care interacționăm sau pentru a-l reduce la tăcere în totalitate. 18 decembrie este o zi a puterii abuzive care nu ne va face cinste și care ne va duce către acele experiențe pe care mai târziu le vom considera ca fiind periculoase.
Ceea ce ni se întâmplă astăzi este despre oamenii puternici, despre oamenii curajoși, despre cei care reușesc să se desprindă de acele patimi care creează probleme sau care aduc anumite complicații în interacțiunile sociale. Astăzi ceea ce este simplu se dovedește a fi mult prea aproape de un compromis, iar ceea ce este complicat reprezintă deschiderea către un nou orizont. Momentul acesta este unul care ne îndeamnă să sperăm în mai bine, în a evita ceea ce pare periculos de la prima vedere pentru că lucrurile se pot așeza fără ca un adversar să se impună. 18 decembrie este despre orientare sau despre reorientare, despre pace sau despre întoarcerea la acea pace pe care am iubit-o foarte mult cu ani în urmă. Lucrurile acestea rămân în zona personală, pentru că dimensiunea socială are în continuare acea notă complicată și conflictuală pe care obiceiurile de acum nu o pot rezolva.
Prin urmare, 18 decembrie ne vorbește despre atitudine, despre neobișnuit și despre ceea ce putem face pentru a ieși din această zonă complicată. Legăturile simple au o componentă afectivă importantă pe care vom încerca să o ducem către o dimensiune socială, adică vom încerca să vedem în ea un succes public. În realitate, ceea ce ni se întâmplă acum ține doar de răspunsul pe care îl primim de la anumite mesaje lansate cu mult timp în urmă. Ceea ce este nou va fi văzut abia de săptămâna următoare. Ceea ce realizam astăzi că putem face ține de puterea personală, nu de un ajutor care vine de pe zona publică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a simplifica lucrurile fără a le face periculoase. Trecerea asteroidului Junon pe zodia Săgetător arată că anumite revolte care s-au consumat în ultima perioadă, nu doar în această săptămână, ci și în săptămâna anterioară sunt justificate. Cu toate acestea, ele ar trebui să se stingă cu noaptea, să nu dea individului o notă particulară. Ceea ce a fost, ceea ce s-a întâmplat trebuie să treacă și să fie uitat.

Surprizele sunt surse de melancolie. Ne consumăm pentru că lipsește o motivație. Lucrurile simple creează probleme complicate. Ceea ce este exagerat rezolvă doar probleme mici legate de falsitate, minciuna sau furt. Interes pentru adaptare, asocieri de durată sau muncă în favoarea comunității în relație cu persoane pe care până acum le-am disprețuit. Revoltă ascunsă cu multă dibăcie.

Valorile personale sunt acum atât de bine exprimate și de corect dimensionate încât ceea ce ni se întâmplă acum pare să fie un fel de tribut adus efortului personal. Ceea ce a fost altădată exagerat acum se rezolvă foarte ușor, dar nu, așa cum pare la prima vedere, prin falsitate, minciună sau furt. Astăzi putem deveni melancolici, triști sau ne putem asuma rolul de mediator într-o confruntare doar pentru că ni se pare că toată această ipostază ni se potrivește. În realitate, ceea ce se întâmplă pe 19 decembrie este despre revoltă, dar nu despre una afișată în mod fățiș, ci despre una ascunsă cu multă dibăcie. Astfel, vorbim pe 19 decembrie despre nevoia de a găsi simplitatea, însă acolo unde ea nu este descoperită vorbim despre răutăți gratuite, despre schimbări bruște de situație, despre o libertate de exprimare pe care ne-o permitem pentru a nu răspunde umilințelor pe care le-am suportat în ultimul an. În mijlocul acestei zile Jupiter va părăsi zodia Capricorn (cea mai proastă poziție a sa) și, trecând pe zodia Vărsător, le dă oamenilor acest impuls de a se simți liber, chiar dacă nu le spune cum trebuie să facă pentru a deveni cu adevărat stăpâni pe propriul destin. Astfel, vorbim despre 19 decembrie ca despre o zi de cotitură, de întoarcere la o formă de înțelegere sau de acceptarea pe care cu greu o vor îmbrățișa oamenii care refuză adevărul sau care nu sunt receptivi la nou.
19 decembrie este despre devenire, despre explorare, despre refuzul de a accepta un compromis ceea ce înseamnă schimbări de situație sau schimbări în acel sector care părea foarte sigur. Originalitatea și nevoia de nou poate aduce o nouă politică a vieții sociale, un nou cadru în care schimbările să fie acceptate mult mai ușor.
Prin urmare, 19 decembrie este ziua care ne îndeamnă să ne asociem pe ideea de libertate, de instabilitate sau de revoluție. Ceea ce se întâmpla acum este parte dintr-o zonă a puterii personale, a veseliei sau a curajului de a spune ceea ce gândim și ceea ce simțim. Nu se știe dacă lucrurile acestea sunt bune pentru creșterea socială, însă se poate spune că ele sunt bune pentru confortul personal. Minciuna va fi ceea ce va rupe înțelegeri de durată sau ceea ce va produce multă instabilitate. Chiar dacă în mijlocul acestei zile Jupiter va trece pe zodia Vărsător nu înseamnă că realizările pe care le obținem prin schimbarea atitudinii se produc imediat. Momentul acesta este unul bazat pe motivații mai vechi, cele care ascund gânduri despre care nu vom afla prea multe în această perioadă sau pe care le vom descoperi prea curând.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați în gândul care tulbură. Revolta este ascunsă atent grație astrală acestei zile. Ceea ce este construit prin revolta nu se poate liniști prea curând. Ceea ce vine prin liniște acoperă o suferință veche.

Sobrietate care nu rezolvă mari probleme, ci doar oferă o stare de confort. Apare o slăbiciune legată de viziune, vedere, observație. Principalele rezultate apar acolo unde se dovedește tenacitate și prudență. Memoria nu este cel mai mare ajutor. Atitudinea contează.

În dimineața acestei zile Soarele va trece prin conjuncția cu Mercur, ceea ce va aduce o notă de sobrietate, dar și una de jovialitate pentru că este nevoie de așa ceva după o săptămână de încercări, de tensiuni și de experiențe nefirești. Ceea ce se întâmpla acum face trimitere la o formă de concentrare pe care o vom analiza ca și cum este un fel de slăbiciune pe care am avut-o de-a lungul acestei săptămâni legată de anumite viziuni, de anumite observații ce nu au fost confirmate. Astăzi avem putere, încredere dar și determinare pentru a atinge o performanță și în toată această conjunctură atitudinea va conta foarte mult. Dacă avem atitudinea potrivită avem și șansa de a obține realizarea pe care ne-o dorim.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de calitate. Această calitate vine să ne încurajeze sobrietatea, însă o va face doar dimineață. După aceea, lucrurile se vor înmuia, se vor diminua ca intensitate și rezultatele vor fi văzute doar în cazul celor care reușesc să reducă la minimum această stare de diminuare a ceea ce experimentează. Vor spune că este un fel de dramă, de suferință pentru că nu au atins o anumită țintă, însă cei mulți, care înțeleg foarte bine fenomenul social vor vedea că nu este altceva decât o slăbiciune legată de propria viziune, de propriile observații.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre un progres la care ajungem pentru că trecem dincolo de slăbiciune, de probleme personale. Astăzi ne rezolvăm o problemă de atitudine și lucrul acesta va conta foarte mult. Unii vor considera că, de fapt, nu este o problemă de atitudine, ci doar una de memorie pentru că își aduc aminte multe lucruri care s-au consumat în ultimele săptămâni și care în anumite situații delicate nu au contat. Acum și le amintesc, le gândesc în mod obiectiv așa cum au fost atunci, dar deja nu mai contează. Nu faptul că își amintesc ceea ce s-a întâmplat cândva contează, ci faptul că nu și-au pierdut această abilitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi împotriva celor pe care îi considerăm mai slabi. Slăbiciunea acestei zile este subiectivă.

14 thoughts on “14 – 20 decembrie 2020

 1. Cristina spune:

  Imi place clipul postat pt ziua care marchează trecerea lui Saturn in Varsator. Il iau ca pe un semn bun! Un semn de dezvrajire si de recuperare a puterii.

  1. Este ales în mod special!

  2. Marinescu Carmen spune:

   Dar cade fără suflare!!!…la pământ…

   1. Aici este misterul. Nu știi dacă această cădere este prozaică sau extatică. Mă bucur că ai punctat acest aspect (deși probabil ai facut-o ironic) pentru că aceasta este una din componentele Vărsătorului transpus aici într-o înșiruire de mișcări lente, poate chiar ușor întârziate (Saturn) despre care (și aici vedem o asemănare între Saturn si Vărsător, vechiul său domiciliu) nu știm dacă sunt pedepse (întârzieri) sau semne ale profunzimii (prudențe) până nu le trăim.

    1. Cristina spune:

     Interpretarea mea: a cazut la pământ nu pt ca ar fi rămas fără suflare, ci pt ca tocmai bine ce si a recăpătat o! Căderea la pământ semnifica MISCAREA, de unde și șocul si îngrijorarea din privirea papusarului: păpușa nu putea sa cada daca era o simplă papusa, păpușa a…inviat.

     Da,poate ca a cazut, pt ca nu e obișnuită să meargă fata sfori, dar între timp – si rezultă asta din clip – a aflat că e vie, ca poate fi liberă, si cum arata adevărată libertate. Altfel spus, între timp păpușa A AFLAT CINE E SI CARE E ADEVARUL.

     Ce se va intampla in continuare, tine de alegeri, dar câteva opțiuni ni le putem imagina: fie păpușa se preface in continuare „păpușa”, lăsându l pe păpușa r sa creada ca inca e vrăjită dar așteptând momentul oportun; fie păpușa reacționează pe loc, isi scutură sforile si fuge sau se apara cu instrumentele papusarului (era si un ciocan pe acolo…lol); fie păpușa se lasa sacrificată, dar cel puțin nu mai servește scopurilor papusarului si nu mai accepta sa trăiască în sforile lui.

     1. Cred că ai mers puțin cam departe. Poate, în anumite situații, poate fi abordată și o așa interpretare, dar aici, să nu uităm, prin Saturn nu înflorește nimic. Le-ai amestecat puțin și le-ai zăpăcit și mai tare. E un exemplu și, ca orice exemplu, are un caracter limitat la ceea ce trebuie să susțină. Nu este un concept pe care să-l explorezi, ci doar un exemplu despre un proces de simplificare. Nu te pierde în speculații. Conform exemplului (care, prin statutul lui, este legat ceea ce exemplifică), până nu experimentezi doar îți imaginezi sau îți reprezinți ceva sau ce va fi. În cazul acesta, a privi dintr-o zonă obiectivă înseamnă a auzi îndemnul lui Saturn: „Fă!”. (Desigur, „fă” de la „a face”)

    2. Marinescu spune:

     Nu am spus o ironic, ba dimpotrivă ..cu putina teama!…

 2. Ana spune:

  Daca Chiron este retrograd in Taur la 35′ in casa a 10a,la ce sa fiu atentă?

  1. Doar ansamblul temei poate spune ceva în sensul acesta.

 3. Ana spune:

  Neștiința mea…..
  17° si 35′

 4. Maria spune:

  Buna ziua, d-le Coser… ce remediu ati recomanda antiepileptic? Multumesc.

 5. Maria spune:

  Si/sau antimigrenos. Pacienta pare mai curand in zona migrenoasa si diagnosticata ca atare.
  In cauzele mentale apare frica de a se apropia si sentimentul ca e dominata, condusa. Dar nu reusesc sa fac pararela cu remediul…

  1. Este importanta acest element.
   Unii homeopați merg pe remediul care să trateze ceea ce se vede la pacient în momentul consultului, dar nu iau în considerare, în cazul acestei afecțiuni, că totul este un parcurs lung, anevoios, cu multe particularități. Toate sunt importante. În primul rând, este nevoie să se stabilească remediul constituțional, ceea ce nu este simplu deloc. În funcție de acesta se completează cu remedii care au dovedit că acționează imediat în aceasta afecțiune (calcarea phosphorica, belladonna, cicuta virosa, medorrhinum, hyosciamus niger, passiflora, cuprum metalicum (crize doar noaptea), plumbum metalicum (asociata cu migrene) agaricus muscarius, argentum metalicum dar si nitricum, arsenicum, crotalus, Stramonium (de la frica, isterie)).
   Din descrierea ta constat că sunt mai multe probleme acolo. Migrena poate fi o consecință a anxietății (neputința de a spune ceea ce nu vrea, neputința de a refuza), iar pentru lucrul acesta are nevoie de un remediu de anxietate. Aici este o alta lista. Nu doresc să-ți complic decizia, dar nu trebuie să uiți că prima dată va fi necesar să i se stabilească remediul constituțional, adică acela care se referă la ea în ansamblu, nu doar în această afecțiune.

 6. Maria spune:

  Multumesc foarte mult…
  Da, este daca nu ma insel pe suport anxiolitic cronic, extrem de introverta si nu, nu spune ce nu vrea de frica de a nu fi pedepsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.