7 – 13 decembrie 2020

7 – 13 decembrie 2020 este săptămâna conversiei și a binelui pe care îl facem, dar pe care nu-l declarăm, nu-l afișăm, nu-l vindem. Valorile acestei săptămâni sunt deosebit de importante și ele fac o notă discordantă cu momentele frumoase ale săptămânilor anterioare. Acum vom trece prin câteva încercări, unele legate de spiritul practic, iar altele legate de capacitatea de a identifica acel traseu bun care să nu distrugă idealurile celorlalți și nimic din patrimoniul pe care cei din preajmă au reușit să și-l păstreze cu mare dificultate în ultima perioadă. Pentru unii, va fi o săptămână a revendicării, însă ea va trece și, următoarele care vor veni, nu vor susține această presiune pe lipsa de respect sau pe abuzurile pe care anumite persoane vor să le facă la adresa celor pe care îi consideră slabi, sau vinovați de ceva. Pentru toți ar trebui să fie o săptămână de liniște, când binele pe care-l facem să fie ascuns, nu declarat, nu afișat, nu vândut. Știind în ce societate trăim, este de așteptat ca lucrurile acestea să ni se întâmple. Asta înseamnă că vom avea de-a face cu o săptămână zgomotoasă, cu ciudățenii sociale, cu exprimarea unor comportamente personale în tandem cu aceste ciudățenii sociale. Cei atenți la fenomenul social, oamenii care au deja o educație morală de la care nu doresc să se abată nu vor uita că este o săptămână a conversiei, o săptămână care îi face atenți la cum se modifică centrele de putere, la cum se schimbă direcțiile și cum se consolidează acele forțe care în anul următor se vor prăbuși din interior. Ceea ce vom vedea în anul următor se pregătește în această săptămână cu acest scop, cu acest sacrificiu, cu acest preț. Așa după cum se poate observa 7 – 13 decembrie 2020 este o săptămână a sacrificiului pe care fiecare om ar trebui să îl accepte așa cum este. Sacrificiul acceptat în această săptămână nu este o pierdere decât dacă este asociat cu orgoliul de a obține ceva printr-un fel de troc, printr-un fel de negociere. Altfel, este un episod al transformării benefice care nu pune preț pe demonstrație, ci pe fapta care va fi citită mai târziu.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că în momente complicate ale istoriei unui popor, mari personalități, cele care au avut o contribuție importantă în a stabiliza valorile sociale, au acceptat sacrificiul înțeles prea puțin de către cei din generația lor. Universul are misterioase căi de a face destinul unei ființe să conteze în cadrul comunității pe care și-a ales-o. Acest sacrificiu nu ține de demonstrație, de teatru, de fală. El este un bine pe care-l facem și atât!

Convingeri care ne complică existența. Probleme mai vechi ne invadează. Apar anumite tensiuni datorită inconstanței. Mesajele exprimate, verbalizate sunt înțelese greșit. Trafic de influență. Abilitate redusă la minimum. Speculații.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante, două bune cu Luna neagră și Uranus, iar altul mai puțin bun cu Mercur. Astăzi ne declarăm convingerile, suntem deschiși să ne spunem opiniile și din această cauză ne întoarcem la probleme mai vechi. În realitate, această întoarcere la problemele mai vechi se produce pentru că nu am renunțat niciodată la acele tensiuni emoționale sau psihice care le-au creat. Ele au rămas în conștiința proprie cu un mesaj al omniprezenței, ca și cum ar fi trebuit să dispară niciodată, ca și cum orice mesaj care a venit din acea zonă nu a fost niciodată tratat cu responsabilitate sau cu atenție. Astăzi energia se situează la cotele minime și nu ne trebuie mult pentru a spune că suntem obosiți sau că avem nevoie de puțină pauză.
Dacă în privința stării generale lucrurile acestea sunt clare, în câteva interacțiuni, din cauza careului Luna-Mercur, vom deveni irascibili, vom încerca să influențăm opiniile celorlalți, să fim dominatori sau să ne impunem așa cum nu îi face pe plac partenerului de dialog. De aici înțelegem că prima parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la conversie, nu are în ziua de 7 decembrie un mesaj bun pentru noi. Această conversie se transformă într-un fel de trafic de influență, însă este mai mult o deconspirare a adevăratelor intenții, pentru că nu avem nici putere și nici suficient de multă luciditate pentru ca intenția pe care o avem să producă rezultate bune.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne îndeamnă să fim atenți și puternici, dar nu ne oferă energia necesară pentru ca acest lucru să fie împlinit în mod corespunzător. 7 decembrie este o zi când ne plângem de oboseală, că avem mulți oponenți, că nu am reușit să obținem ceea ce ne dorim, că nu ne-am încheiat weekendul așa cum am fi vrut. În plus, avem și anumite mesaje mai puțin frumoase sau mai puțin corecte pe care le transmitem foarte ușor celorlalți, chiar cu intenția de a-i răni, pentru că nu ne putem abține, pentru că așa vom considera că trebuie să procedeze un om care este încordat. Eliberarea de tensiune abordată în felul acesta generează mai multe probleme, mai multe tensiuni și ea ar trebui să facă obiectul altor demersuri, nu al celor specifice acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cât de important este să fim liberi fără a invada intimitatea celorlalți. Dacă în a doua parte a zilei credem că ne putem apăra lovind cu cuvintele, în celelalte zile ale săptămânii vom vedea cât de diversificate vor fi răspunsurile care vor avea același conținut agresiv sau compromițător pe care îl punem noi acum în ceea ce oferim. Așadar, să nu semănăm vânt, pentru că vom culege furtună.

Schimbarea unui parcurs. Un demers intelectual este evidențiat doar prin dezinvoltură, nu și prin eficiență. Senzualitate. Profunzimea are acum doar o importanță analitică. Legăturile ciudate se evidențiază. Dezinvoltură. Avem nevoie să ieșim în evidență. Receptivitate.

A doua zi a săptămânii este una de severitate. Luna se va afla în dimineața acestei zile într-o relație destul de proastă cu Axa Dragonului și asta ne va aduce probleme de comunicare și de adaptare. Problemele de comunicare vin din faptul că refuzăm opiniile celorlalți, iar cele de adaptare pentru că refuzăm să mergem mai departe pe un parcurs stabilit deja, refuzăm un traseu care ar trebui continuat. Din fericire, sunt și câteva aspecte frumoase, pozitive ca și cum expresiile pe care vom încerca să le abordăm de-a lungul acestei zile fac parte dintr-o gândirea analitică. În realitate, ne temem ca anumite demersuri să nu se schimbe, să nu fie oprite sau să nu fie distruse de intențiile celorlalți și toată această concentrare pare un episod profund.
Pentru a face ca lucrurile acestea complicate să nu se exprime la intensitatea maximă, vom apela la dezinvoltură. Ni se va părea că dacă ieșim în evidență atunci toate lucrurile se rezolvă, vom deveni mai receptivi și mai atenți la ceea ce se întâmplă cu noi și cu ceilalți. Am încercat să valorificăm un demers important și nu ne vom mai teme că lucrurile vor lua o direcție negativă. Toate aceste elemente care ne sperie și care se consumă în prima parte a zilei se vor transforma în a doua parte a zilei într-un fel de motivație pentru a reuși.
Prin urmare, 8 decembrie este ziua care ne ajută să fim mai puternici, mai atenți și mai responsabili. Este adevărat, prima parte a zilei va fi puțin mai încordată, dar reușim până spre seară să ne eliberăm de toată această tensiune pentru că vom deveni mai plini de exprimare și mai dezinvolți. Nu se știe dacă o parte din complicațiile pe care le-am parcurs în săptămânile din urmă nu ne vor compromite intențiile pe care le avem acum. Acestea depind mult de slăbiciunile pe care le avem sau de cât de tare suntem atașați de o anumită formă de lăcomie. Cert este că dacă ne eliberăm psihic și emoțional de o parte din aceste tensiuni a doua parte a zilei va fi una frumoasă și relaxantă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu încerca să ne ascundem în spatele legăturilor ciudate. Acestea se evidențiază pentru a ascunde că avem treburi importante de făcut.

Ne pierdem timpul cu ciudățeniile sociale. Subiectivitatea imită vitalitatea. Obsesia perfecțiunii înseamnă o critică dură aplicată celuilalt. Atitudini nefirești. Duplicitate. Gelozie ascunsă cu mare dibăcie. Crizele de inspirație ascund o problemă de atitudine.

Careul Soare-Neptun care se împlinește în seara acestei zile va pune asupra momentului o presiunea aparte. Astăzi este despre dezamăgire, despre lucruri nefirești pe care le trăim, pe care le experimentăm, pe care ni le interiorizăm. Trecutul este elementul care ne menține atenția trează și numai prin ceea ce ni s-a întâmplat în ultimele săptămâni reușim să ne coordonăm, să ne centram sau să facem în așa fel încât acțiunile să aibă o anumită coerență. Oamenii răi vor vorbi astăzi despre putere, însă o vor face pentru a-și ascunde acea neputință sau acele probleme de adaptare care au fost active și în săptămânile din urmă. Își vor baza aceste opinii pe atitudini nefirești, pe o formă de duplicitate pe care o vor afișa toată ziua ca fiind un motiv de reușită sau o dovadă de inspirație. Ei se vor lăuda că sunt inspirați să-și depășească problemele procedând în felul acesta.
Trecerea Lunii pe zodia Balanță și accentuarea unor tensiuni generate, în primul rând, de opoziția sa cu Chiron face din momentul acesta unul foarte delicat. Acești oameni răutăcioși se vor evidenția astăzi prin crize de gelozie, chiar dacă își vor explica reacțiile în termeni frumoși. Frumusețea termenilor la care apelează și care vor fi cu atât mai eleganți cu cât ne apropiem de sfârșitul zilei, ține tot de această natură nefirească, de această duplicitate. Careul Soare-Neptun pune această presiune pe emoțiile care nu pot fi exprimate așa cum sunt sau dacă sunt exprimate nu sunt înțelese.
Prin urmare, 9 decembrie ne vorbește despre generozitatea pe care o descoperim în condiții drastice, în condiții complicate cele care nu țin neapărat de presiunea socială, cât țin de acea presiune pe care n-am construit-o singuri atunci când nu am ținut cont de opiniile celorlalți sau când nu am dorit să ne integrăm într-un grup pentru că i-am considerat pe ceilalți vinovați de ceva. Prin frustrarea pe care o resimțim, vom vorbi astăzi despre libertate, despre nevoia de a ne desprinde de presiunea socială pentru că acolo există ceva ce nu putem controla. Un om sincer, cu toate riscurile, va spune astăzi ceea ce îl deranjează. Acesta este, de altfel, și cel mai mare avantaj al momentului pentru că sinceritatea pe care o declarăm, chiar dacă rănește puțin, ne scoate din zona duplicității, din cea a geloziei și le arată celorlalți cât de complicat este ceea ce trăim. Dacă suntem apăsați de ceva atunci toată această presiune interioară va fi explicată acum. Din acest punct de vedere, momentul de față este unul foarte delicat pentru că ne constrânge să punem în fața celorlalți, nu opinii sau reacții, cât elemente de comportament. Astăzi vom fi judecați pe nedrept, nu pentru că spunem ceva sau pentru că am acționat într-o anumită direcție, ci pentru că toate lucrurile acestea vor fi privite ca elemente de comportament pe care nu ar fi trebuit să le deținem.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în tristețe. Tristețea este ceea ce ne alungă luciditatea și ne face să nu mai fim perseverenți pe un drum pe care am mers ușor până acum. Dar pentru a face lucrul acesta este nevoie să fim astăzi generoși. Generozitatea ne smulge din căderea liberă care duce spre tristețe.

/p>

Independență. Avem nevoie de valori materiale, de bani sau de obiecte de colecție. Un argument este combătut dur. Veselia se situează la cotele minime. Este nevoie de dezinvoltură pentru a ascunde lipsa de inițiativă. Problemele sociale sunt interpretate ca fiind probleme de natură politică.

Relația bună care se definitivează astăzi dintre Venus și Pluton ne vorbește despre nevoi care ne duc dincolo de o limită și care ne ajută să ne redobândim starea de confort. Mijlocul săptămânii este o zi care ne oferă șansa de a ne echilibra, de a ne întoarce pe drumul cel bun, de a fi liniști și de a fi atenți la ceea ce se petrece în jur. Sextilul Venus-Pluton nu rezolvă problema acestei săptămâni, însă aduce puțin echilibru, puțină dezinvoltură sau chiar puțină inițiativă acolo unde ne-a lipsit acea doză de curaj pentru a merge mai departe. Vom vedea că în zilele următoare vom experimenta și alte unghiuri, unele dintre ele foarte bune, altele foarte proaste, ceea ce va însemna un balans între bine și rău, între calități și defecte. Acum nu există așa ceva. Acum există doar o direcție spre care suntem încurajați să mergem.
Astfel, vorbim pe mijlocul acestei săptămâni despre inițiativă și despre a schimba rostul lucrurilor, despre a inversa acele valori care până acum păreau sociale pentru a avea o altă calitate, poate chiar una politică deși sunt mulți oameni care nu se preocupă de lucrul acesta. În egală măsură, toată această presiune care vine din interior înseamnă pentru mulți revenirea la o formă de normalitate. Asta înseamnă și o despărțire abordată cu duritate sau depășirea unor episoade complicate, cele susținute de opoziția Lună-Marte, care implică o confruntare sau un schimb complicat de replici. Dacă nu uităm că acest schimb complicat de replici se bazează pe nevoi și dacă nu refuzăm ideea că nevoile cer acum o reinterpretare, vom depăși cu bine acest obstacol. În rest, toate celelalte elemente, fie că sunt probleme personale sau sociale, vor putea fi depășite foarte ușor.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne învață că duritatea nu este ceva care distruge sau ceva care consolidează într-un mod absurd un ideal. Astăzi suntem nevoiți să apelăm la maturitate pentru că doar în modul acesta putem proteja ceva, o stare de spirit, un element de patrimoniu, o trăire. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor resimți toată această presiune socială ca o revenire la o stare de fapt a lucrurilor. Se întâmplă ceva cu energia vitală, ceva bun, pe care aceste persoane vor ști să o canalizeze către o direcție foarte frumoasă. Ceilalți se vor bucura de faptul că sunt ușor acceptați de persoanele din jur și vor rămâne în această zonă a iluziei pe motiv că dezinvoltura este un semn de putere. Dezinvoltura acestei zile este doar o slăbiciune.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea măsură chiar și atunci când ne simțim liberi și când spunem ceea ce gândim sau când arătăm cum suntem cu adevărat. Măsura ajută mai mult spre înțelegere, dar și în a menține echilibrul unei relații, oricum ar fi ea construită.

Patimă. Interes pentru achiziții rapide. Este nevoie de practică, dar ne lipsește motivația. Ne bazăm pe instinct. Anumite câștiguri sunt puse în dificultate de afaceri mai vechi. Scopul scuză mijloacele. Deviație. Acțiuni prea rapide pentru a putea fi valorificate corect. Prăbușire în interior.

Valorile personale merg astăzi într-o direcție ciudată. De dimineață, Soarele va definitiva trigonul cu Marte, iar în mijlocul zilei conjuncția cu Coada Dragonului. Astăzi trăim sentimente contrare, adică avem curaj, dar ne este și teamă ca nu cumva limita acestui curaj să nu ne ducă spre o zonă periculoasă sau să nu ne facă în așa fel încât să deviem de la un traseu bun. Cei echilibrați vor avea o zi complicată pentru că se vor abține din a vorbi, din a transmite un mesaj, vor avea anumite rețineri atunci când se pune problema să fie implicați într-un demers public, dar vor avea opinii, adică vor critica, destul de ușor, faptele celorlalți și rezultatele pe care aceștia urmăresc să le obțină. Ceea ce trăim astăzi nu este deloc simplu, pentru că totul se bazează pe o evaluare a patrimoniului, a banilor care ne-au rămas, a veniturilor pe care le avem acum, a câștigurilor pe care le putem obține. Niciun semnal pe care îl obținem nu este bun în sensul acesta tocmai de aceea ne învinuind că faptele pe care le-am făcut nu au fost corecte și acum suntem pedepsiți. În realitate, nu suntem pedepsiți pentru că Soarele trece peste Coada Dragonului, ci pentru că ne grăbim să recuperăm ceea ce nu am putut face altădată. Acțiunile rapide ale acestei zile sunt principala cauză a problemelor pe care le parcurgem. De asemenea, rezultatul lor ne duce către o stare sufletească mai puțin plăcută, ca și cum ne-am prăbuși spre interior. Oameni puternici se bazează astăzi pe instinct, cu riscul de a părea în fața celorlalți rigizi sau retrograzi. Ei știu că pentru orice realizare este nevoie de practică, nu neapărat de curajul de a ataca o redută. De aceea, ei vor părea acum duri, reci chiar pătimași fără să poată explica într-un mod inteligibil pentru ceilalți de ce sunt așa.
Prin urmare, 11 decembrie este ziua care ne învață să fim atenți și responsabili cu ceea ce avem pentru că, până la urmă, curajul nu este doar despre a acționa, ci și despre a păstra în condiții optime ceea ce am obținut. Valorile acestei zile se bazează pe ceea ce știm și recunoaștem ușor, dar și pe un procent foarte mic care ține de necunoscutul vieții de zi cu zi, pe misterul pe care ni-l rezervă orice conjunctură pe care o parcurgem la un moment dat. Unii se vor grăbi tocmai pentru că nu înțeleg această necunoscută a vieții și vor să o ascundă. În general, lucrurile acestea se rezolvă foarte ușor prin apel la educație, la un set de reguli morale. Acum lucrurile acestea nu mai funcționează așa. Nu putem să ne întoarcem la o educație mai veche pentru că tot ceea ce raportăm la trecut ne duce către tristețe și această tristețe nu ne ajută, ci, dimpotrivă, ne face să ne prăbușim într-un interior imatur sau nepregătit încă pentru evoluție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ce se întâmplă cu ceilalți, fără a raporta acțiunile lor la ceea ce știm noi că făceau cândva. A fi un observator înseamnă a descoperi frumosul care se ascunde în spatele problemelor.

Superioritate gratuită. Uniformizare. Ceea ce este glorios ne scapă de sclavie. Mesajele sunt clare, dar de conținutul lor beneficiază doar oamenii speciali. Interes pentru deplasare, mobilitate. Convingerile se schimbă pe baza unui interes legat de valori materiale, bunuri sau bani.

Reușitele cele mai frumoase ale acestei săptămâni vin pentru că Marte va definitiva acum sexstilul cu Capul Dragonului. Desigur, de lucrurile acestea vor beneficia oamenii care au o educație frumoasă, care sunt echilibrați și care nu s-au abătut de la moralitate, ceea ce va aduce o notă discordantă cu vibrația zilei anterioare. De fiecare dată când apare acest aspect între Marte și Capul Dragonului vorbim despre un progres, despre o reușită, despre o evoluție spirituală. În contextul acestei săptămâni lucrul acesta va fi unul aparte. Abia acum înțelegem de ce suntem într-o săptămână a conversiei, de ce trebuie să preschimbăm ceea ce avem în altceva pentru a merge mai departe, de ce binele pe care îl facem nu trebuie să-l declarăm, să îl afișăm sau să-l vindem. Din fericire, lucrul acesta produce un ecou interior care va însemna mult pentru echilibrul psiho emoțional al omului simplu. Omul orgolios și mândru, cel care s-a remarcat de-a lungul acestei săptămâni ridicând tonul sau impunându-și opiniile, va avea o zi de 12 decembrie goală, lipsite de valoare, tocmai pentru că nu înțelege această stare de profunzime, de finețe spirituală, de rafinament. Chiar dacă această zi aduce doar unghiuri pozitive și lucrul acesta reprezintă un bonus pentru persoanele care au nevoie de mișcare, de mobilitate, cei răi nu au motive de bucurie. Egoismul cultivat până acum nu va fi alimentat de această putere specială dată de conjuncturile astrale de acum. Nu vor fi mai puternici în egoismul lor doar pentru că există acum șansa de a beneficia de un suport astral aparte.
Prin urmare, 12 decembrie este ziua care ne învață care sunt valorile care ne ajută să fim cu adevărat superiori. Multe din mesajele pe care le primim acum ne învață despre glorie, dar și despre sacrificiile pe care un om simplu le face pentru a atinge o performanță, fără a urmări gloria pe care o va obține. Oamenii mici se gândesc acum la bani, la ceea ce îi avantajează deținând acele valori materiale, fără a lua în calcul că gloria este ceea ce li se oferă ca un semn de apreciere și de recunoaștere, nu ceea ce obții cu de la sine putere. Din această cauză, gândim astăzi că anumite convingeri pot fi schimbate dacă persoanelor respective li se oferă un preț. Nu, prețul oferit în această conjunctură este cel care duce spre decădere, nu către o mai bună integrare socială.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cât de simplu este să ne adaptăm la condițiile pe care le avem în jur. Dacă facem abuz de încredere atunci vom fi nemulțumiți de ceea ce avem în jur și nu ne va plăcea nimic din ceea ce vom primi.

Sobrietate. Tenacitate. Pornim la atac cu gânduri ciudate. Revenire dintr-o stare conflictuală. Tradițiile ne ajută să ne liniștim. Concentrare. Trecem o probă importantă a răbdării. Răspunsul nu este cel mai bun. Problemele mai vechi revin ca și cum sunt de actualitate. Tensiune gratuită. Absența logicii ne lasă impresia de spirit practic sau de autoritate.

Tot ceea ce ni se va întâmpla astăzi ne va vorbi despre risipă. Cu cât vom fi mai sobri, mai rigizi, mai intransigenți cu atât vom avea mai multe gânduri ciudate și cu atât mesajele pe care le vom transmite celorlalți vor fi mai greu de înțeles și de integrat. Ultima zi a săptămânii va fi una de reușită pentru cei care au abilitatea de a schimba foarte ușor opiniile celorlalți, pentru cei care nu au scrupule, care nu s-au preocupat niciodată de problemele vechi în a le rezolva, ci doar în a le ascunde. Astfel, vorbim despre un moment care ne zdruncină încrederea în sine și ne face să fim foarte îndrăzneți chiar și atunci când nu avem de ce să facem lucrul acesta. Tensiunile pe care le parcurgem acum sunt absolut gratuite pentru că ne vom preocupa să afișăm, să declarăm sau să vindem deși nu este cazul să facem așa ceva. Intensitatea mesajului pe care urmărim să-l transmitem acum va fi una foarte mare tocmai pentru că se bazează pe experiențele complicate ale acestei săptămâni. Careul lui Mercur cu Neptun, care se va definitiva mijlocul acestei zile, ne aduce mesaje confuze, ne ține departe de acea inspirație bună sau nu ne permite să facem apel la acel spirit practic cu care am lucrat bine de-a lungul acestei săptămâni.
Astfel, 13 decembrie ne face neatenți și suficient de nemulțumiți de ceea ce obținem încât să ajungem foarte ușor la conflict. Ceea ce facem astăzi nu are logică, ci doar intensitate, nu are conținut, ci doar un sunet foarte puternic ce trebuie să fie auzit foarte departe. Din nefericire, ceea ce se întâmplă acum scoate în evidență anumite nevoi pe care le avem pentru că nu am fost calculați, nu am fost echilibrați, avem probleme vechi care nu au fost rezolvate nici măcar atunci când conjuncturile astrale a fost mai generoase.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre atenție și despre concentrare. Nu ne spune, însă, nimic despre calitatea atenției și nici despre calitatea concentrării. Faptul că ne întoarcem la problemele mai vechi, cele care țin de transmiterea unui mesaj sau de atingerea unei ținte, a unui ideal social este o problemă care se va răsfrânge și asupra conjuncturilor săptămânilor următoare. Pentru mulți, ultima zi a acestei săptămâni va fi una legată de înțelegere, de adaptare, una care ne învață care sunt consecințele absenței logicii. Astăzi ne pierdem spiritul practic pe care l-am folosit de-a lungul întregii săptămâni și lucrul acesta ne va durea foarte mult. Reușim să trecem peste toate aceste neajunsuri dacă nu ne pierdem în fața obstacolelor, dacă vom cântări cu atenție faptele bune și faptele rele, fără să ne facem planuri de viitor care să vizeze obstrucționarea celorlalți, întoarcerea lor din drum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu neglija nevoia de bine a celuilalt. Fiecare își definește nevoia de bine în funcție de nivelul pe care îl are, dar și în funcție de patrimoniul de care dispune la acel moment.

14 thoughts on “7 – 13 decembrie 2020

 1. adina spune:

  Gheorghita, cat de rea este revenirea lui Lilith la pozitia la care se afla la nastere? Adica in Taur, casa a 6 a? mai sunt 10 grade pana la marea intalnire. Si in natala se afla in conjunctie cu Jupiter, retrograd. Multumesc.

  1. Hm, 10 grade înseamna cam 3 luni şi în intervalul acesta Saturn si Jupiter vor trece pe Varsator, ceea ce nu va fi prea bine. Nu revenirea Lunii negre peste poziţia de la naştere va fi problema, ci faptul că se suprapune peste aceasta configuraţie (careu). Multe presiuni interioare, multe regrete false, multe reveniri la greşeli mai vechi ca şi cum nu ai învăţat prea multe din ceea ce s-a-ntâmplat în ultimii ani. Acum este liniştea de dinaintea furtunii. Să nu uiţi că liniştea te echilibrează şi îţi va arătă ce va fi real şi ce nu din ceea ce trăieşti.

   1. Adina spune:

    De asta imi e teama mereu, sa nu repet greselile trecute, desi mi se pare ca la nesfarsit se repeta aceleasi lectii….si tot de atatea ori esuez. E ca si cum as da un examen de admitere an de an, fara sa ajung sa il trec vreodata. Oricat de pregatita as fi.
    Iti multumesc din suflet.

    1. Dacă cineva ți-ar povesti viața ta atunci când ai trece printr-un moment simplu de amnezie, ce soluții ai avea?
     Eu cred că ai fi mai curajoasă și mai puțin anxioasă. Dar, ca de fiecare dată, la rezultate mari se ajunge prin folosirea măsurilor mici.

     1. Adina spune:

      Si eu am gandit asa, de multe ori….din afara lucrurile par simple, cand e vorba de noi, e mai greu. Pana la urma, detasarea de tot si de toate e solutia. Lazarev, in seria „Diagnosticarea karmei”, vorbeste mult despre asra. Inca o data, multumesc din.suflet.

 2. Cristina spune:

  Complet off topic:
  Gheorghiță, mare rugaminte: caut cu înfrigurare o melodie pe care ai postat o tu demult, prin 2011, în cadrul uneia dintre analize. Am răscolit dar n am dar de ea (multe s au sters).

  Poate am noroc si iti amintesti: era un chill out, ceva instrumental, cu o imagine statică, o formație cu nume german (ceva cu ‘r’, complicat) si se intitula ‘Rain’.

  Realizez ca sună a ac in carul cu fân, dar cine stie…🙂

  1. Oh, Doamne, e prea vag reperul. Nu le salvez. În fiecare săptămână caut ceea este potrivit pentru fiecare moment, ceea ce-mi ia destul timp. Le caut după anumite repere care sunt specifice acelui moment. Da, chiar sună a ac în carul cu fân.

   1. Cristina spune:

    🥺
    Ei lasa, nu i grav :)). Cel puțin cu ocazia asta am avut plăcerea să recitesc analizele 2008-2011 si sa ma cutremur nitel de acuratetea lor.

    Extrem de instructive lecturile astea retrospective…

 3. ana spune:

  Buna, in aceest 31 decembrie 2020 , mai putem vedea previziuni pentru anul 2021 ???….multumim pentru toate eforturie !

 4. paula spune:

  Ce inseamna …Nu ? Ca nu le vedem in acest 31 dec.2020…cum intreaba doamna ,sau ca nu mai vedem deloc ? Multumesc !

  1. Nu am scris previziuni pentru anul următor.

 5. paula spune:

  D le Coser ,de ce ??? Nu aveti nici o obligatie sa-mi raspundeti..,dar stiti cat timp am fost dependenta de analizele dvs. M-am hranit cu ele ,au devenit o parte din mine .Imi incepeam ziua cu ele , din tensiune ele m-au scos si ma mai scot si astazi ,pentru ca nu sunt vindecata ! Nu aveti o vina dvs ,eu sunt singura vinovata,dar imi permit sa va intreb ! De ce nu ati mai scris D le Coser previziuni pentru anul urmator ??? Cu respect si consideratie pentru omul Gheorghita Coser ! Multumesc !

  1. Am spus cu mult timp în urmă că în privința acestor previziuni anuale voi face o pauză. Nu contează ce motiv am.
   Rămân în continuare previziunile săptămânale. Acolo nu se va schimba nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.