12 – 18 ianuarie 2015

12 – 18 ianuarie 2015 este săptămâna curburilor dureroase și a convingerilor trecătoare. Chiar din prima zi a acestei săptămâni luăm contact cu un eveniment astral important. Este vorba despre trecerea planetei Marte în zodia Pești, deci de o modificare în atitudine, dar și de o reașezare a faptelor după alte motivații. În primul rând, va fi modificată conduita pentru că Marte în zodia Pești îi face pe oameni mai liniștiți, mai temperați, adică să nu se mai arunce cu capul înainte și să creadă că tot ce zboară se mănâncă. Corectarea conduitei nu poate fi realizată însă doar în această săptămână. Tocmai de aceea direcțiile care vin în primul rând din inițierea unui tranzit interesant al lui Marte prin Pești vor fi susținute și de alte unghiuri aferente acestei săptămâni, ceea ce va crea impresia că acum ne aflăm într-o buclă a timpului, într-o deviere de la traseul inițial, într-un fel de perioadă de grație în care ne propunem prin sarcini suplimentare să recuperăm timpul pierdut ori să facem o impresie teribil de bună. Cărările în această săptămână vor fi atât de încurcate încât colecția de evenimente aferente acestui moment nu prea ne vor folosi pe mai târziu. Dacă ne gândim la faptul că această a doua decadă a lunii ianuarie va face trimitere la finalul lunii iunie prin evenimentele concrete la care participăm, adică acolo unde ne trimiteau planurile și proiectele de viitor din decada anterioară, vom constata că unii nu vor percepe acest interval de șapte zile ca o buclă, ca o deviație de la un traseu, ci vor considera că nu trebuie să-și stabilească obiective pentru finalul lunii februarie (așa cum este mersul firesc al lucrurilor), că nu acel interval îi interesează, ci vor prefera să se ocupe de evenimente pe termen lung. Nu avem acum atât de multă energie încât să ne implicăm în aceste evenimente, tocmai de aceea avertismentul principal al acestei săptămâni se referă la conservarea energiei. Cei care sunt lucizi sau care urmăresc fenomenul social dintr-o altă perspectivă se vor agăța în această săptămână de speranță. Până la un punct, speranța este utilă însă atunci când ea înlocuiește sarcina propriu-zisă de ctitor, acea forță creatoare a omului pe care fiecare trebuie să o descopere, devine un obstacol.
Spre finalul săptămânii, când starea de sănătate ar putea să fie afectată de prea multe gânduri și de prea multe idei fără soluție, aceste persoane care lucrează bine cu energia, acești doctori ai sufletului vor deveni mai lucizi și vor realiza că au trăit într-o buclă și că durerile pe care le-au experimentat sau soluțiile pe care au dorit să le implementeze rapid nu sunt necesare și nici reale.
În această săptămână tot ceea ce ține de viața interioară este tulburat și evenimentele exterioare vor fi coordonate de această forfotă interioară, de această frică de puterea celuilalt încât oamenii se vor arăta prieteni cu cei pe care i-au disprețuit sau vor fi tentați să se rupă de prietenii care sunt foarte importanți pentru ei sau pe care îi iubesc cel mai mult. Termenul generic de „vântul schimbării” ne ajută în această săptămână să ne deschidem o fereastră interesantă a sufletului. Cei care înțeleg încă de luni că totul se fixează în zona informațională, adică nimic din ceea ce trăim acum nu trebuie dus mai departe, pentru că schemele au fost stabilite în săptămânile anterioare și nu este nevoie de o reeditare, vor reuși să fie la finalul acestui interval mult mai bogați și cu patrimoniul intact.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne situa acum în afara fricii. A trăi o săptămână fără frică înseamnă a câștiga un start minunat pentru acest an atât de încercat.

Mersul înapoi întărește încrederea în sine. Sunt consolidate convingerile ideologice. Iertarea atenuează agresivitatea. Timpul devine noul inamic. Căutarea adevărului în diversitate. Conduita greșită este lăsată la voia întâmplării. Se cercetează elementul cel mai mare. Rupturile ridică nostalgiile pe un loc superior nemeritat. Gândul care strică este ascuns în mod conștient.

Intrarea planetei Marte în zodia Pești înseamnă deschiderea unui nou traseu în evoluția personală și desprinderea de o parte din nebuniile tinereților sau din evenimentele pe care le-am abordat cu atât de multă îndrăzneală și, poate, pe alocuri, fără suficientă minte. Marte în Pești îi responsabilizează pe oameni și le pune pe umeri mai multe greutăți decât ar trebui să ducă. De aici și componenta puternic afectivă a acestei poziții astrale. Pentru că primele 11 zile ale anului 2015 au fost marcate de o curiozitate stranie și, în egală măsură, de tendința de a căuta probleme acolo unde ele nu există în realitate, intrarea planetei Marte în zodia Pești de anul acesta vizează, în primul rând, o conduită greșită. Ceea ce a fost lăsat la voia întâmplării, deși părea un eveniment coordonat, aduce o ruptură sau o valoarea greșită situațiilor prezente. Acesta ar putea să se transforme brusc într-un moment de hiperreceptivitate. Deși unii trăiesc bine, refuză să accepte această realitate pe motiv că acest bine se va sfârși și ne vom încarce din nou la furtună. Așa după cum se observă personajele acestea ciudate se vor încadra în această tensiune pe care o vor amplifica și o vor pune pe toată lumea din jur. Asta înseamnă că atitudinea lor ar putea să treacă în fața celorlalți ca un moment de înțelepciune. Mulți vor spune „Iată un om care nu se ia după bucuriile superficiale”. În realitate, această poziție, luând în considerare și experiențele primelor 11 zile ale anului, arată neputința omului de a se bucura de puținul pe care-l are sau de ceea ce deține în acest moment.
Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță urmând ca în seara acestei zile să treacă prin conjuncția cu Capul Dragonului și să aibă și ea un cuvânt de spus în relația proastă pe care Pluton și Uranus o au cu Axa Dragonului. După harta cerului din acest moment lucrurile se concentrează și apare o informație care se va încadra perfect în deviza generală a acestei săptămâni care scoate în evidență curburile dureroase și gândurile lipsite de putere, adică acele convingeri trecătoare.
Din toate aceste direcții negative care marchează ziua, care vin prin ingresul lui Marte în zodia Pești și care sunt văzute în mod disproporționat se desprind și câteva elemente bune, în special cele împlinite între Lună și Mercur, Venus și Junon. Acestea ating faza maximă a unghiurilor pe care le împlinesc și le arată oamenilor că nostalgiile îi pot duce pe un plan superior dacă sunt legate de persoane și nu de sentimente egoiste. Cu alte cuvinte, puterea de a sintetiza sau de a accesa informația din zone stranii, adică relația bună dintre Mercur și Venus, dar și prieteniile constructive, adică relația bună dintre Junon și Lună, prin efectul cumulat al celor patru aștri, grupați acum în mod interesant pe cele două cupluri (Mercur-Venus și Lună-Junon) ne arată că dacă ne raportăm la oameni și la faptele lor, dacă încercăm să lăsăm în urmă acest bagaj apăsător și foarte convingător reușim să vedem mult mai departe și să neutralizăm efectele negative ale dispozițiilor aferente acestei zile.
Prin urmare, 12 ianuarie reprezintă pentru această lună un moment de cotitură ce se poate transforma în eveniment dureros menit să le spună oamenilor că aceste convingeri pe care le au, dacă sunt în afara relațiilor sănătoase, a iertării sau a încrederii în sine, ar putea să-i ducă la un mare eșec.
Ceea ce se accentuează acum prin trecerea lui Marte din Vărsător în Pești se poate concretiza și prin tensiuni la locul de muncă sau prin sarcini suplimentare. Este posibil ca sarcinile să nu fie mai multe ca număr sau mai grele însă percepția individului va fi aceea că primește ceea ce nu a cerut sau ceea ce este nepotrivit, de unde și efortul suplimentar pentru a le duce la îndeplinire. Începând cu prima zi a săptămânii și continuând cu celelalte, prin unghiurile pe care le vom urmări, vom vedea că ne aflăm în fața unei decizii cu adevărat importante. Astăzi această decizie ne vizează pe noi înșine. De mâine încolo ea s-ar putea să-i implice și pe ceilalți arătându-le celor sensibili sau care pot înțelege și urmări cu mare ușurință fenomenul social că viața se poate schimba prin relații constructive și că doar omul care este conștient de faptele sale reușește să se bucure de puținul care îi este oferit acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face lucruri simple pentru a putea să le ducem la bun sfârșit. Dacă ne implicăm în lucruri complicate pe care să nu le mai putem finaliza, nu vom fi în stare să apreciem rezultatele în cazul în care ele vor fi aduse din afară, prin munca celorlalți, de o pasăre măiastră.

Desprindere de siguranța grijilor. Ridicare. Progres. Eliberarea este consecința înțelegerii. Pionierat. Dăruirea este compromisă de lipsa cunoștințelor adecvate. Fapta șchioapătă. Neputința de a încheia corect un demers. Victoria este un blazon. Memoria unei frici face prezentul confortabil prin absența ei.

Ceea ce ni se va întâmpla astăzi va avea un ecou foarte important asupra zilelor următoare. În primul rând, pentru că se împlinește o relație bună a planetei Venus cu Uranus, apoi pentru că Marte, abia intrat în zodia Pești, va accentua relația proastă cu Saturn și cu Luna neagră punând în evidență, prin alte evenimente decât s-a întâmplat până în ziua de ieri, careul în T în care Saturn este planetă focar. De aici înțelegem că se va lucra altfel, pe alocuri mult mai bine, cu memoria, cu informațiile, cu atitudinea. În primul rând, Marte în Pești le va spune oamenilor că sunt neputincioși în fața a ceea ce este de mare anvergură sau a ceea ce au supraevaluat. Apoi acest efort le va permite să se mobilizeze foarte mult într-o zonă pe care au ignorat-o și să obțină un progres impresionant. Pe de o parte vor constata lipsa cunoștințelor adecvate, absența unor deschideri speciale sau neputința de a se bucura de lucrurile simple, iar de partea cealaltă vor putea să vadă, ca și cum s-ar privi din exterior, că aceste lucruri cer să fie ignorate și prin ignorarea lor să se demonstreze maturitatea. De aici și împlinirea unei noi etape aferente acestui interval definit de convingeri trecătoare sau de curburi dureroase, după cum ne spune deviza generală a acestei săptămâni.
Privit separat de tot acest context, sextilul Venus-Uranus va aduce fericire, încântare, originalitate și independență, iar prin această relație bună se va prefigura ceea ce se va întâmpla mâine adică sextilul dintre Mercur și Uranus, pentru că Venus și Mercur sunt în conjuncție, însă aspectul care se va împlini mâine va avea o mai mare greutate deoarece relația dintre Mercur și Uranus este una aparte. Acum înțelegem că soluțiile sunt foarte aproape și că apăsarea, dreptatea dură ce ne vine din exterior sau acea justiție pe care o considerăm neadecvată ne duce spre progres. Progresul care ne vine prin aceste situații ne modifică și starea de spirit, iar această modificare ne pregătește pentru ceea ce va veni spre noi începând cu luna februarie.
Este posibil ca aceste relații care se adresează vieții personale să îi țină pe oameni departe de acțiuni concrete. Să nu mai găsească motivația necesară să se implice în acțiuni de amploare, pe motiv că unele chiar inspiră teamă sau nu mai sunt de actualitate. Cu toate acestea evenimentele duc spre eliberare de tensiune sau de constrângere.
Atunci când Venus și Uranus se află într-o relație bună oamenii ar putea să piardă viziunea de ansamblu. Cu atât mai mult cu cât acum Venus se află în domiciliul lui Uranus, iar Uranus se află în exilul lui Venus acest lucru se poate consuma ca o pedeapsă aplicată individului pe motiv că a fost risipitor sau a căutat ceea ce nu îi este util. De aceea în 13 ianuarie se va împlini o altă etapă a deviațiilor de la traseul inițial, adică o altă schemă de acțiune ce le va lăsa impresia oamenilor că momentul prezent îi îndeamnă să își modifice conduita. Nu este cazul acum să ne lăsăm în voia acestui îndemn superficial. Bucuria ce vine din acest aspect trebuie trăită ca o expresie a puterii de a acționa, de a evita un eveniment exterior. Pentru că este vorba de sextil, îndemnul se va orienta către interior, adică vom gândi mai mult și vom acționa mai puțin însă ansamblu general, acela în care intervine și relația bună dintre ei, Jupiter retrograd atrage atenția asupra faptului că a evita acțiunile de genul acesta constituie o greșeală și că în absența ecoului social sau a mobilizărilor exterioare ceea ce avem acum în interior se va autodevora sau nu va fi atât de important.
Prin urmare, 13 ianuarie reprezintă întâlnirea cu un sentiment aparte. Ceea ce ni se întâmpla astăzi, este în mare parte constructiv deși și se împlinește faza de Ultimul Pătrar. Capricornul exprima această fază de Ultimul Pătrar, pentru că are și de traversat în acest an un tranzit lung și apăsător al planetei Pluton, ca pe o forță îndreptată împotriva elementelor constructive. Oamenii nu se mai simt puternici prin ceea ce au, ci se simt acum puternici prin ceea ce gândesc. Gândurile nu-i ajută atât de mult pe cât cred deoarece este legat de frica de a acționa în zona spre care sunt atrași acum. Dacă în această zi am avea parte și de alte unghiuri menite să facă trimitere spre o acțiune exterioară, fie ea și rea, atunci am avea un sprijin în exterior și explicațiile sau feedback-ul ne-ar fi ajutat să realizăm acest lucru cu mai mare ușurință. Acum toate lucrurile se îndreaptă către interior, fie pentru a tulbura sufletul, fie pentru a-l convinge că cea mai mare și mai intensă bucurie este cea trăită în interior. Este adevărat, pentru un căutător al adevărului bucuriile cele mai profunde sunt cele sufletești, însă nu toți oamenii se ocupă de cunoaștere, de căutarea adevărului absolut, iar cei care se lasă antrenați au nevoie acum de acest balans interior-exterior pentru a se menține în armonie. Cei care caută adevărul absolut transferă acest balans între o lume fizică și alta utilă, adică între locul în care sunt și locul în care vor să ajungă.
Cu alte cuvinte, încheierea comunicării directe cu evenimentele exterioare produce un efect care trebuie susținut de o forță puternică ce caută prin interior, prin suflet un alt balans. Atunci când nu există o căutare profund spirituală, retragerea din exterior duce spre comportamente schizoide. Cu alte cuvinte te retragi în interior pentru că prin interior dorești să ajungi în altă parte, nu să te ascunzi acolo. Asta înseamnă că bucuriile acestei zile dacă sunt înțelese corect ne duc spre ridicare și progres.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți astăzi la semnalele pe care le primim. Această neatenție ne ajută să realizăm o legătură constructivă între ceea ce suntem în acest moment de ceea ce suntem invitați de destinul să devenim. Ducând balansul în această zonă realizăm o legătură pozitivă între ceea ce suntem acum și valorile timpului, adică ceea ce vom deveni pe viitor fără a ne ascunde de propriile probleme și fără a ne bucura prea mult de ceea ce este superficial.

Se caută răspunsuri pentru ceilalți. Jumătatea este văzută altfel decât este. Confuzia se naște din preferarea superficialității. Se trece de la simplu la complex pentru a fugi de răspundere. Gândul spus este o lamă cu două tăișuri. Colecțiile impresionează. Jurământul va fi călcat. Mintea fără sentiment devine Icar. Cine se crede răspunzător pentru celălalt se risipește pe sine. Semințele au nevoie de vorbe bune pentru a-și aminti ce flori trebuie să poarte.

Prin trecerea Lunii în Scorpion oamenii își schimbă atitudinea și încearcă să găsească soluții la problemele cu care se confruntă prin idee, noțiunea sau prin ideal. Atunci când pun aceste judecăți proprii pe un drum greșit, atunci când consideră că numai procedând în felul acesta se eliberează de o mare greutate reușesc să răscolească problemele trecutului pe care până acum nu le-au putut rezolva. Asta înseamnă că se pot ascunde de ei înșiși, dar nu vor dori să facă lucrul acesta, vor căuta să se acuze unii pe alții de propriile greșeli și aici apare o mare confuzie care, pe undeva, le va putea permite oamenilor să vadă lumina de la capătul tunelului. Întreaga zi se va situa acum sub imperiul mesajului concentrat. Dacă ieri sentimentul a fost mai important, astăzi ideea este mult mai importantă și în săptămâna curburilor dureroase și a convingerilor trecătoare oamenii vor observa că emoțiile necontrolate au fost elementele care i-au depărtat de cale. Acum prin idee, noțiune sau termen revin acasă.
Unii care sunt mai mult blocați în materialitatea vor face o colecție de jurăminte, își vor propune să facă lucruri pe care nu vor reușit să le realizeze și din această cauză se vor simții vinovați pentru neputința lor. Drept cauză, apreciază că sentimentele prea libere, prea deschise, prea înalte sau lipsite de vreun sens au fost de fapt semințele acestor probleme mari. Pentru a merge mai departe se gândesc la faptul că au nevoie în primul rând de vorbe bune apoi au nevoie ca aceste vorbe să aibă echivalent în structura afectivă adică oamenii să vorbească frumos și să se poarte așa cum vorbesc, deci să nu fie prefăcuți.
Trecând de la sextilul lui Mercur cu Uranus la opoziția lui Venus cu Junon, oamenii arată că se pot baza pe ei înșiși dacă sunt pregătiți și dacă nu își propun ca în schimburile de idei, în relațiile pe care le alimentează să-și ascundă adevăratele intenții. Relația aceasta dintre un unghi pozitiv și unul negativ, ce are Luna din Scorpion ca fundal le vorbește oamenilor despre marile realizări la care se ajunge cu mari sacrificii. Nu-i îndeamnă nimeni să facă sacrificii prea mari, le fac doar dacă vor să atingă culmi foarte înalte, doar dacă ei înșiși își propun să facă acest lucru.
Pentru că în toată această dispunere este implicată planeta Uranus și știm că, prin raportul acesteia cu Axa Dragonului, dar și cu planetele care se află acum în opoziție de pe axa Leu-Vărsător, schema de gândire la care se apelează acum se bazează pe sentimente, prin contrast soluția cea mai simplă folosește argumentul rațional sau demonstrația.
Prin urmare, 14 ianuarie este o zi de mare efort. Pentru că sunt implicate atât de multe elemente astrale care încă nu declanșează evenimente spectaculoase, ci doar le anunță, le prezintă, le expun, schemele la care se apelează acum sunt foarte îndrăznețe însă pe baza aspirațiilor sau pe baza energiei de acum nu se poate obține deocamdată nicio rezolvare concretă. Din această cauză mulți vor fugi de răspundere sau vor considera că se mișcă prea încet pentru cât de mari sunt îndemnurile sau florile pe care le-au primit de la prieteni sunt ofilite de mult, dar ei trebuie să râdă, să zâmbească, să se poarte frumos și să spună celor din jur cât de vii și colorate sunt. Este posibil ca mulți să se simtă răspunzători pentru greșelile pe care le-au făcut ceilalți, pe motiv că nu i-au îndrumat așa cum trebuie, nu le-au făcut recomandările cele mai bune și deci nu aceștia sunt cu adevărat vinovați. Aceasta este o dizarmonie, o greșeală a minții, o eroare a sufletului și o dovadă a faptului că oricând ființa care nu este instruită, care nu este primită încă într-o familie cosmică (inițiată) poate greși, adică poate aluneca pe o pantă. Când se trezește, când realizează că drumul pe care merge a fost construit de cineva înaintea sa, că ființele inferioare nu ajung să lucreze cu elementele noi, ci doar cu cele pe care nu le recunosc, vor simți o adâncă recunoștință față de cunoașterea universului, față de puterile pe care ființa supremă le presară peste tot în Creație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de curaj. Oamenii care trăiesc prin curaj sunt oameni limpezi, puternici și dispuși să înțeleagă în permanență partea bună a elementului novator.

Împăcare. Iertarea adversarului schimbă prioritățile. Uitarea este piedica majoră pentru care dăm vina pe alții. Cultura este o dovadă de maturitate. Hrana spirituală este privită cu mirare. Experiențele spirituale anterioare sunt invocate ca profesori. Vântul schimbării deschide o fereastră a sufletului și ridică în aer praful uitării. Anularea experiențelor bazate pe frica pune o bază nouă pentru puterile viitoare. Se pune problemă unei scindări. Pauza are nevoie de ochelari noi. Disproporțiile de până acum se dezumflă. Adevărul câștigă pentru sine. Ceea ce este vandabil va primi eticheta corodării. Valoarea îndeamnă spre păstrare.

Relația bună pe care Soarele o are cu Axa Dragonului ar trebui să le reamintească multora de speranță. În realitate, astăzi oamenii vor fi foarte mult atenți la greșelile personale, la ceea ce nu au putut obține, deși au cerut cu insistență, la demersuri pe care nu au putut să le ducă până la capăt și mai ales la ceea ce înseamnă pentru ei „vântul schimbării”. Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Scorpion și le aduce acestora spirit critic și dorința de a lua din suita de evenimente care se derulează la picioarele lor ceea ce le convine cel mai mult. Alegerile pe care le fac, după acest termen generic denumit “vântul schimbării”, arată că, de fapt, ferestrele sufletului, deocamdată, le sunt închise și acum lucrează doar pe gradul de satisfacție, nu pe progres, schimbare sau evoluție. Asta înseamnă că dacă Venus se află acum într-o relație bună cu Coada Dragonului și mediază, prin această poziție, tendința Nodurilor, nu înseamnă că lucrurile se vor schimba rapid și în bine. Dacă în această zi nu s-ar împlinii și alte două unghiuri negative ce au un cuvânt de spus în manevrarea energiilor personale, în coordonarea aspirațiilor, gândurilor sau dezideratelor personale atunci frica nu s-ar așeza la baza solicitărilor, adică oamenii nu ar cere realizări pe baza a ceea ce îi înspăimântă cel mai mult.
Practic, nevoia de experiență va însemna astăzi și apelul la cunoștințe pe care oamenii au încercat să le dea uitării ori pur și simplu le-au ignorat în ultima perioadă. Dacă ne referim aici la cunoștințe de factură rațională atunci preocupările acestei zile se vor limita doar la nevoia de câștig material. Dacă ne referim la experiența de viață atunci valorile spirituale traversează ființa umană și îi ajută pe oameni să-și anuleze anumite frici pentru a vedea ce anume îi constrânge și mai ales ce anume îi îmbolnăvește. Nu degeaba Marte și Saturn se află acum într-o relație proastă legând două zodii care se află în astrologia karmică la baza unui semn de evoluție. Ceea ce pornește din Săgetător va deveni element evoluat în Pești. Relația proastă care se construiește acum între cei doi malefici, căreia i se adaugă și opozițiile pe care Luna neagră din Fecioară le trimite către Marte, Neptun și, foarte curând, către Chiron, arată că aceste frământări personale nu sunt deloc banale și deci nu trebuie trecute cu vederea.
Cu alte cuvinte, pe baza experiențelor de acum, oamenii vor fi tentați să spună „Uite, nu sunt prost!”, deși tot ceea ce face merge în direcția erorii umane. Eroarea umană de acum, de la sine, nu duce spre prostie însă poate construi individului o aureolă interesantă încât un om superficial să creadă că neputința de a obține ceea ce cere, eșecul de acum nu reprezintă un semn de eroare, ci de prostie. Practic relația proastă dintre Marte și Saturn arată frânarea unor impulsuri personale sau alimentarea unor demersuri lipsite de viață, de consistență sau de înțelepciune.
Din fericire, atât Mercur cât și Venus, cele două planete care se află acum în conjuncție, trimit unghiuri pozitive către Axa Dragonului și prin aceste raporturi astrale se mediază tendința Nodurilor. Aceste încercări care vin spre noi ne pot ajuta să învățam mai multe despre viață, despre oameni, despre puterile pe care le avem și despre alegerile pe care trebuie să le facem. Dacă ar fi să raportăm toată această situație la termenul sintetic al anului 2015, anul secretelor dezvăluite, mulți se vor simțim îndemnați să vorbească despre problemele personale pentru că acum acestea devin mult mai vizibile și, în absența unor direcții pozitive care să domine spectrul preocupărilor, a defectelor de caracter, totul va părea foarte greu și apăsător. Fiind orientați către defecte de caracter, către erori sau către neputințe oamenii vor avea ce povesti și cei mai mulți se vor simți eliberați de o mare presiune pentru că fac acest lucru. Ceea ce obțin din această conversație a sufletului cu anturajul înseamnă de fapt contactul cu o valoare. Vor observa acest lucru cu precădere cei care lucrează cu energia pentru că valorile acestea sunt mai mult de factură interioară sau spirituală.
Prin urmare, 15 ianuarie este o zi în care suntem îndemnați să ne împăcăm cu sine. Puțini vor fi aceia care vor face lucrul acesta pentru că relația proastă care se împlinește astăzi între Marte și Saturn scoate în evidență o problemă a scindării destul de veche care astăzi doar pare nouă și care îi îndeamnă pe oameni să uite că sunt singurii vinovați pentru care li se întâmplă toate lucrurile acestea. Dacă ar fi să se ia după informațiile care vin spre ei în această zi nu vor afla cu adevărat cauza lucrurilor dureroase, cauza problemelor decât cei care lucrează cu energia și care sunt obișnuiți să abordeze informațiile abstracte și să urmărească fenomenul social dintr-o altă perspectivă. Ceilalți oameni vor face o pauză pe aceste direcții, vor obosi să se tot gândească pentru că astăzi vor fi convinși că gândirea îi chinuie și nu le oferă niciun câștig. Astăzi valorile spirituale vor fi trecute în planul secund deși, paradoxal, unghiurile astrale abundă în lecții de viață, lecții spirituale sau experiențe subtile. Iată cât de dureroasă poate fi o deviere de la cale, cât de apăsătoare pot fi aceste convingeri trecătoare pe care oamenii din ignoranță, superficialitate sau chiar prostie le ignoră. Mulți vor prefera astăzi să-și pună ochelari de cal și să considere că aceste probleme pe care le traversează constituie adevărata realitate pe care trebuie să o înfrunte. Pierd din vedere hrana spirituală, culturală, educațională și se scufundă în insatisfacție, dezgust sau criză de nervi. Atunci când acestea ies pe zona publică se transformă în conflicte. Avem ce să învățăm astăzi din conflicte, pentru că acestea ne oferă ocazia să iertăm, să înțelegem care sunt motivațiile oamenilor pe care-i considerăm vinovați de ceva și să devenim mai înțelepți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lua după aparente. Mesajele clare ale vieții sunt cele mai puternice, nu cele care țipă mai tare.

Speranța curtează dorința de deschidere. Valoarea știe că nu se poate exprima încă. Vocea cu cât este mai puternică cu atât este mai stranie. Misterul ascunde o valoare pe care prezentul nu o poate înțelege. Conservarea seamănă cu superioritatea. Pasărea Spin este acum o cioară sinucigașă.

Înainte ca Luna să treacă în zodia Săgetător îi îndeamnă pe oameni să revină la gânduri mai bune. În primul rând, în noaptea de joi spre vineri se va realiza un sextil între Lună și Soare. Din această cauză ziua de 16 ianuarie poate deveni o zi a surprizelor. Oamenii trebuie să înțeleagă astăzi că nicio forță exterioară nu-i ajută să se liniștească. Liniștea vine doar prin comandă personală și doar dacă este argumentată prin experiențe personale. Dacă ignoră lucrul acesta atunci beneficiile care vin spre ei în noaptea de joi spre vineri, fie prin vise, fie printr-o inspirație aparte sau o stare de revigorare, pentru cei care trec prin afecțiuni de natură fizică, vor fi risipite și peste acestea se va auzi doar vocea interioară care le spune că problemele sunt de durată și că nimic din ceea ce se întâmplă acum nu îi ajută să și le rezolve. Acest lucru se explică din punct de vedere astral prin faptul că în a doua parte a zilei Luna participă la împlinirea a trei careuri: cu Marte, cu Luna neagră și cu Neptun. Relația proastă pe care Luna din Săgetător o va avea în mod progresiv cu planetele din Pești arată că perspectiva lucrurilor acum este pusă la încercare. Misterul le dă de furcă oamenilor și îi îndeamnă să răstălmăcească ideea de conservare, de superioritate, de progres sau de interiorizare. De fiecare dată în această zi când oamenii își vor îndrepta atenția către interior vor găsi acolo lucruri care le inspiră teamă sau care le accentuează senzația de durere, de aici și acest joc periculos în care vor fugi de problemele interioare și se vor lovi de cele exterioare care sunt, de altfel, doar expresia socială a ceea ce se află în interior.
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestei zile este conjuncția Lunii cu Saturn și care arată că aceste curburi dureroase, desprinse din relațiile sintetice aplicate acestei săptămâni, îi îndeamnă pe oameni să-și exprime nemulțumirea incertitudinea sau durerea într-un mod aparte. Asta înseamnă că 16 ianuarie aduce o picătură de înțelepciune, o tărie gândurilor și o rezistență mai mare la efort.
Prin urmare, 16 ianuarie este o zi în care inventariem problemele ce ar putea deveni complicate pe mai târziu, prin asimilarea unor informații suplimentare despre acestea sau despre altele similare. Cu ceea ce știm acum, cu ceea ce observăm în mod direct sau în mod indirect prin poveștile celorlalți, aceste probleme nu sunt nici periculoase și nici virulente. Devin însă enervante pentru că ne distrag atenția de la ceea ce ne propunem încă de dimineață și nu ne dau pace să ne ocupăm de viață de familie, de prieteni sau de ceea ce ne face plăcere.
Totuși aceste situații nu trebuie privite cu superficialitate pentru că unghiurile negative pe care le împlinește Luna din Săgetător cu planetele din Pești arată că acum se face apel la un fond negativ, bine conservat și că tot acest mister se transpune sub forma unei voci interioare care le va recomanda oamenilor acum să se gândească numai la lucrurile pe care ar trebui să le lase în urmă. Pentru că mecanismul acestei zile înclină ușor balanța către valorile negative gândul acesta, vocea aceea interioară va avea un caracter ușor pesimist. Mesajul astral nu le vorbește astăzi oamenilor despre pesimism. Cei care sunt educați, care lucrează cu energia sau care au mai folosit aceste informații abstracte vor știi că mesajul astral al zilei de 16 ianuarie îi informează referitor la probleme pe care ar trebui să le curețe. Astfel, contactul cu aceste nemulțumiri înseamnă de fapt contactul cu ceea ce trebuie să aruncăm la gunoi nu cu ceea ce trebuie să hrănim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce gândim pentru a nu fi tentați să răstălmăcim. Răstălmăcirea acestei zile reprezintă o forță care este întoarsă împotriva propriei ființe, împotriva creatorului.

Cercetarea întărește convingerile. Se acordă credibilitate adevărului sugerat, în detrimentul celui spus. Oboseală. Forța psihică este pârghia la care se apelează prea mult și prea des. Se cedează dreptul la funcție. Abandonul înseamnă conservarea sănătății. Lăcomia este azi dovada că s-a pierdut un examen. Raportul de forțe este delicat. Câștig prin acțiune totală. Complexitatea este un avantaj pentru spiritele profunde. Asocierile majore îi arată individului că nu s-a adaptat suficient de bine. Lumea pare o frământare continuă. Cel lucid știe că răscolirea aduce avantaj individului și că progresul său vine prin stabilitate.

Abia astăzi observăm că ne aflăm într-o buclă interesantă a timpului, a evoluției, a încercărilor profesionale sau a demersurilor pentru obținerea unui bun de preț. Uranus și Junon se află acum într-o relație bună, dar nu oricum, ci în postura în care Junon mediază tendința Nodurilor. Raportul de forțe devine acum unul foarte delicat pentru că oamenii vor fi îndemnați să se asocieze și despre aceste asocieri au aflat din zilele anterioare că pot fi supuse unor compromisuri teribile. În primul rând, se întâmplă acest lucru pentru că oamenii pornesc în noile asocieri cu multe îndoieli. Prietenia lui Junon cu Uranus înseamnă de fapt și opoziția asteroidului în cauză cu planetele din Vărsător. Sentimentele confuze, refuzul, respingerea sau suprasaturația devin argumente în favoarea unor idei năstrușnice. Oamenii se gândesc acum prea ușor la libertate, dar nu oricum, ci la acea libertate pe care nu o vor avea prea curând. Se va pune problema în această zi că armonia se păstrează doar dacă iubirea este în primul rând dăruită. Cu toate că avem în jurul nostru acum oameni care ne sunt datori, nu din punct de vedere afectiv, pentru că datoria afectivă este o mare prostie, cât din alte considerente, ecuația astrală aferentă zilei de 17 ianuarie ne vorbește despre nevoia de a oferi cu scopul de a primi un rezultat imediat. Cu alte cuvinte, nu se cuantifică nimic din ceea ce am făcut până acum, ci va conta doar ceea ce facem în acest moment.
Pentru că Luna se află acum în prin tranzit prin zodia Săgetător starea de spirit poate fi bună, echilibrată și această nevoie de libertate, dacă nu este obținută, poate măcar să-i ofere individului senzația că poate cere, chiar dacă nu va obține niciodată. Asta înseamnă că își exersează lucrul cu informații abstracte, cu noțiunile sau măcar devine conștient de ceea ce i-ar face plăcere să facă. Luciditatea prezentă nu-i va folosi însă pe viitor, însă prin complexitatea ei ar putea să atragă rezonanțe interesante și prin acestea și oameni de o altă factură, cu un nivel de cunoștințe, cu alte abilități sau altă flexibilitate cu care pe viitor să lege o frumoasă prietenie.
Deși marea libertate a acestui moment îi îndeamnă pe oameni să gândească foarte complex sau să se ramifice, realizările prezentului țin de apelul la simplitate, la logică, la luciditate, la forța psihică susținută în permanență pe căldura sufletească, dragoste, dăruire. Nu putem însă considera că lucrul acesta vine de la sine. Junon se află acum în mers retrograd și libertatea va fi cerută tocmai pentru că sentimentele au fost până acum private de această formă de expresie. Omul comun are impresia că dacă este iubit i se va trezi și sentimentul, i se va dezgheța inima și va trăi frumos. De această dată însă suntem îndemnați să punem în aplicare dezideratul înțelept acela care ne spune că în momente de genul acesta omul trebuie să dăruiască și ceea ce nu are pentru a se trezi.
Prin urmare, 17 ianuarie ne îndeamnă să cântărim nu bunuri, nu produse și experiențe de viață generate prin controlul sau prin lipsa controlului sentimentelor. Cei care lucrează cu energia ori terapeuții, persoanele care se ocupă de această latură a vieții vor putea astăzi să explice mult mai clar și mai pe înțelesul oamenilor comuni de ce mintea tulburată îmbolnăvește corpul, de ce dezordinea psihică, viciul sufletesc corodează ființa din interior și-l duce foarte aproape de eșec. Eșecul, prin relația bună dintre Junon retrograd și Uranus, ce trece acum prin Coada Dragonului, arată pasul înapoi sau a ceda un drept, un privilegiu care suprasolicită ființa pe o direcție negativă. Devenind mai săraci în aceste lucruri care exprimă falsa bogăție și falsa putere ne confruntăm, la început, cu deznădejdea sau teama de sărăcie, apoi vom reuși să regăsim calea către fericire.
În felul acesta, descoperim că în 17 ianuarie complexitatea este un avantaj doar pentru spiritele puternice, doar pentru entitățile profunde pentru că acestea pot, prin ceea ce reprezintă, să facă asocieri majore menite să le ducă la bun sfârșit, nu așa cum fac ființele inferioare care în fața unui element complex se risipesc iremediabil. Elementul complex face referire acum atât la durere cât și la soluție, îi îndeamnă pe oameni să iasă din scorbură, să lase în urmă o peșteră întunecată și să meargă pe un drum necunoscut însă la lumină cu toate că la începutul acestui drum din cauza luminii puternice, din cauza diversității ochii dor, iar privirea ne zăpăcește cu atât de multe forme și cu coloritul divers. Viața este complexă însă avem nevoie să fim pregătiți pentru momentul în care ne vom deschide petalele către această formă de complexitate. Altfel, vom privi toată această cromatică, toată această diversitate ca pe un element apăsător și vom considera că nu am făcut altceva decât să adăugăm un motiv în plus celor pe care le aveam deja pentru a nu progresa și a rămâne în confortul stagnării.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne revolta. Ceea ce se întâmplă acum poartă amprenta unei mari mobilizării. Tendința spre a ne revolta vine în primul rând din faptul că se mobilizează ceea ce nu am putut rezolva altădată. Este posibil ca acest lucru să se repete chiar cu oamenii din trecut, cu situațiile trecutului însă de această dată suntem pregătiți și din punct de vedere astral, și din punct de vedere informațional, deci avem mai multe șanse să reușim.

Jocurile puterii sunt demascate. Se câștigă prin apel la convingerile consolidate de-a lungul ultimelor zile. Severitatea și blândețea aduc la întâlnire oameni incompatibili. Se vrea prea mult. Dorințele sunt ca dulciurile. Este neglijat un element viabil. Viitorul va pedepsi neglijența de acum.

Trecerea Lunii în zodia Capricorn ar trebui să însemne și contactul cu ideile puternice, așezate la baza unui comportament sever și, în egală măsură blând, reducerea dorințelor la strictele necesități și îndreptarea privirii către un viitor mai sigur. În mare parte, lucrurile acestea ar putea să se coordoneze după simpla direcție a tranzitului Lunii prin semnul exilului său. Din nefericire însă relația de prietenie a Lunii cu planeta Marte înseamnă dorințe cu mult peste predispozițiile ce vin din Capricorn și deci există și tendința ca, în special în a doua parte a zilei, tot acest calm pe care am încercat să-l păstrăm cu atât de mult efort să se risipească. Prima jumătate a zilei, cât Luna se va afla în zodia Săgetător se va face trimitere la nevoia de confort personal.
Jupiter, aflat acum în plin tranzit prin zodia Leu, dar și în mers retrograd, va pune o mare greutate asupra tranzitului Lunii prin zodia Săgetător pentru că aceasta, din seara zilei de 17 până mijlocul zilei de 18 ianuarie, se va afla în Perioada fără Direcție. Ideea de dreptate este acum prea corozivă și se bazează prea mult pe convingeri eronate, pe dorințe care nu pot fi duse la îndeplinire sau pe fantezii. Acesta este practic un moment delicat al săptămânii când Jupiter, în loc să le aducă oamenilor în fața ochilor o dreptate echilibrată, iar viitorul să poată fi construit intermediul acestora, le deschide sufletul către lucruri care nu pot fi obținute. Dacă pe acest fond mai punem și faptul că Luna, de pe începutul zodie Capricorn, va căuta să se împrietenească cu planetele din Pești atunci înclinația spre iluzie va fi definitorie pentru această zi.
Este posibil ca în cazul unora această iluzie să fie bună, iar tristețea să vină doar din faptul că află lucruri rele despre alții. Află că au făcut fapte rele sau află despre niște necazuri pe care aceștia le-au de ceva timp. Zodia Pești nu aduce acum forță concentrată, iar aceste relații pe care Luna le împlinește cu Marte și cu Neptun sunt doar simple soluții. Ceea ce aflăm acum despre alții, contactul cu tristețea celorlalți ar trebui să ne avertizeze că dacă procedăm ca ei, ca ei vom ajunge. Asta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Luna, pe primul segment al zodiei Capricorn, mediază opozițiile pe care Luna neagră din Fecioară le împlinește cu Marte și Neptun din Pești. Asta înseamnă că ne va fi de un real folos acum să ne consumăm o mai mare cantitate de energie pentru a ține sub control dorințele și a fi atenți la ceea ce se întâmplă cu ceilalți. Învățând din greșelile lor putem câștiga timp sau ne putem proteja patrimoniul.
Prin urmare, 18 ianuarie ar trebui să fie o zi de înțelepciune. Prima parte a zilei, cât timp Luna se va afla în Perioada fără Direcție, nu ne va ajuta să fim înțelepți. Ne va îndrepta atenția către jocurile puterii și prin informațiile cu care vom lucra vom avea impresia că am dejucat anumite planuri sau că am aflat anumite secrete. Practic, nu am făcut altceva decât să… reinventăm gaura de la covrig adică să nu facem nimic important. În mijlocul zilei, când Luna va trece pe semnul exilului său (Capricorn) vom intra în contact cu o altă formă de înțelegere. Severitatea și blândețea vor dori să ocupe același loc și se vor înțelege de minune dacă apelul la trecut nu înseamnă doar apelul la marile bătălii, la marile conflicte sau la resentimentele pe care nu am reușit să le temperăm. Dacă vom simți dintr-o dată că sângele se încălzește, că ne crește tensiunea, să ne amintim că mult mai câștigați suntem astăzi dacă iertăm ceea ce gândim sau ceea ce ne amintim, iar dacă avem suficient de multă putere și determinare, să iertăm și persoanele de care ne amintim acum.
Avem nevoie astăzi să ținem dorințele sub control și nu vom putea face acest lucru decât dacă ne arătăm blânzi cu cei care ne-au greșit. Este foarte ușor să iubești o persoană care te iubește, însă este foarte greu să iubești persoana care greșește periodic, care este răsfățată sau care pretinde, prin diverse avantaje, să primească la schimb lumina iubirii. Avem nevoie să descoperim înțelepciunea de a iubi cu detașare, adică de a fi puternici prin ceea ce simțim, nu mai slabi prin neputința de a ne controla.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita să forțăm norocul. Prin duritate, mânie sau forță nu obținem mai repede ceea ce dorim, ci ne creăm iluzia că le avem mai aproape privindu-le printr-un dispozitiv care le vede disproporționat și care, din nefericire, este alcătuit din tensiune, nervi, aversiune. Dacă din punct de vedere psihologic lucrul acesta se explică foarte simplu prin faptul ca agresivitatea oferă rezultate pe termen scurt, din punct de vedere ezoteric această tensiune nu face decât să întunece și mai mult mintea, cu cât suntem mai mânioși pe cei pe care-i iubim cu atât mai departe ne ducem de ei.

11 thoughts on “12 – 18 ianuarie 2015

 1. cristina d. spune:

  Salut, Gheorghita!
  Sunt cititoarea ta fidela si …tacuta 🙂 , dar indraznesc sa-ti cer, din nou, parerea, sfatul sau ajutorul pt ca n-am curaj sa merg mai departe altfel. Am gasit pe vechiul site un topic unde era vorba despre renuntarea la fumat. Desi imi propusesem sa gasesc singura momentul potrivit , mi-am dat seama ca sunt departe de a deslusi pana acolo.
  Chiar daca eu cred ca sunt suficient de motivata as vrea ca momentul renuntarii sa fie unul potrivit asa cum probabil unul „potrivit” o fi fost si cel al inceputului ( oct 1983).
  Am avut o singura tentativa de renuntare (2010) de vreo 5 zile , convinsa fiind de dinainte ca daca supravietuiesc 3 zile inseamna ca sunt „tare”. E drept ca, pana in ultimii ani, nici macar n-am conceput ideea ca voi renunta vreodata la fumat. Sunt convinsa, acum, ca asta se va intampla, indiferent cand va fi. Dar , pt ca suport greu esecurile (cum bine ziceai acum 2 ani) vreau sa ma asigur ca n-am ratat momentul cel bun.
  Pe drumul asta nou as vrea sa merg impreuna cu sotul meu, detaliile fiind asa: eu, 25.07.1968 ora 13:50 Trusesti-BT; el, 15.02.1967 ora 23:30 Petrosani-HD
  Multumesc!

 2. Aura Dvoracic spune:

  Multumesc, Gheorghita Coser <3 !

 3. cristina d. spune:

  Salut, Gheorghita!
  Cred ca inteleg tacerea ta. Poate e mai bine asa. Ultima tigara stinsa la 11.04, astazi. 🙂 De-acum , fie ce-o fi! Iti multumesc pt toate celelalte!

  1. Tăcerea mea este înțeleasă greșit. Acum pun la îndoială motivul pentru care vrei să renunți la fumat. Consider însă că există mai curând o teamă de anumite consecințe negative pe care ar putea să ți le producă acest viciu. Nu este acum momentul potrivit să renunți definitiv la fumat, dar faptul că renunți pentru o perioadă poate fi terapeutic, însă nu pentru corp, ci pentru suflet. Data viitoare când te vei hotărî să-mi spui din timp.

 4. cristina d. spune:

  Off!
  Puteam sa mai am rabdare o zi! Am sa merg cat pot. Si, da, data viitoare , iti spun din timp. Multumesc!

  1. Doamne, ajută-mă să pot atât cât pot, nu mai puțin!” este o formulare, un gând care ar trebui să te însoțească să nu cazi în contradicția că, poate, momentul ales greșit îți anulează și realizările intermediare. Nu poți fi puternică dintr-odată, ci crești din aproape în aproape, iar aceste experiențe vindecă sufletul care, pe viitor, se va implica mai mult și mai direct în acest proces. Atât cât poți sincer față de tine este exact atât cât ai nevoie acum. Când va fi nevoie de mai mult, dacă vei fi, de asemenea, sinceră cu tine, vei putea mai mult.

 5. daniela spune:

  Apelez din nou la tine, draga Gheorghita, insa nu mai inainte de a-ti multumi ca m-ai ajutat de fiecare cand am devenit slaba in fata problemelor si n-am mai vazut luminita de la capatul tunelului.De asemenea, in previziunile tale zilnice am gasit de multe ori tocmai raspunsurile de care aveam nevoie pt a vedea, simti si intelege mai bine atat partea placuta cat si cea mai putin placuta a vietii de zi cu zi.
  Dar, uite, sunt si momente cand ma blochez si nu mai stiu cum sa actionez. Si la cine sa apelez in aceste conditii decat la cel pe care il consider prietenul meu de suflet si la care tin foarte mult , il apreciez si am mare incredere in el, adica , la tine, Gheorghita.
  Baiatul meu a terminat liceul anul trecut, a intrat la facultate ,( inginerie industriala), la buget, la Bv, dar nu a vrut sub ruptul capului sa mearga acolo, pt ca isi dorea foarte mult sa faca pshilogia, de unde ii retrasesem initial dosarul, fiindca intrase la cu taxa. dar, pentru binele lui, am zis, am fost de acord sa renunte la Bv si sa faca pshilogia la Bucuresti. Pana acum totul a fost bine, dar iata a venit perioada examenelor, deja la 2 verificari nu s-a dus, a devenit brusc inchis in el, recalcitrant si nu pot ajunge la sufletul lui sa vad ce se intampla, care este motivul dezinteresului fata de sesiune si practic fata de viitorul lui.
  Nu e usor pt mine si nu stiu cum sa abordez aceasta problema si ce atitudine sa iau si sa nu imi ies din fire. Daca ajuta cu ceva , iti dau si datele lui: 17.12. 1994, Ploiesti, 19.30. Multumesc. cu drag, Daniela

  1. Atât timp cât va fi problema ta, el o va trata ca pe o problemă care nu-l priveşte. Când va înțelege că, prin asta, are o problemă, în cazul în care este (din ceea ce spui acum este doar o buclă, nu o problemă) o va rezolva. Societatea de consum, noile trenduri nu mai permit agresarea copiilor, deşi unii părinţi o fac. Totuşi, pentru că mintea este tare vicleană, conflictul dintre părinţi şi copii se manifestă în continuare. Acum părinţii nu-și bat copii pentru a le corecta comportamentul, ci le impun standarde. Cu cât îi vei impune să fie perfect, cu atât va sfida, la fel cum în trecut cu cât copilul era bătut mai mult, cu atât comportamentul său se strica mai mult, victima devenind la rândul său agresor.
   Este indicat să ai încredere în el, chiar şi când greşeşte. Şi, în plus, tratează problema ca şi cum este a lui, nu a ta. Altfel, te va lăsa să ţi-o rezolvi singură, dacă tot ţi-o însuşeşti. Are Luna în Gemeni şi Venus în Scorpion, deci vede foarte bine ceea ce este în avantajul său.

 6. daniela spune:

  Draga Gheorghita, multumesc mult. Ai dreptate, asa e, vreau ca cei de langa mine , cei dragi sa fie perfecti si sa se ridice la nivelul asteptarilor mele, iar atunci cand nu o fac ma impovarez eu cu problemele lor si ma zbat sa le rezolv, ei detasandu-se complet. Fireste, nici eu nu am fost si nu sunt perfecta, cum asa putea? dar m-am zabatut pentru a fi , o lupta nebuna, inutila, care m-a tintuit locului si nu mi-a dat voie sa iubesc si sa fac ceea ce mi-as fi dorit cu adevarat in viata, din teama de a nu gresi, ca si cum a gresi nu este omeneste .
  Incerc sa ma vindec de asta si ma bucur si iti multumesc ca ai pus degetul pe rana. Cred ca era nevoie.
  O sa fac asa cum ai spus, il las pe el sa-si rezolve problema. Si , cine stie, poate invat si eu ceva din asta.
  Multumesc inca o data, mereu cu sufletul alaturi de tine, Daniela

 7. Rodica markovic spune:

  Buna ziua,
  Te rog sa ma scuzi dar,as vrea sa inteleg prin bunavointa ta interpretarea din ziua de 16 ianuarie si anume”Pasarea Spin este acum o cioara sinucigasa”.Multumesc.

  Cu drag,Rodica Markovic

  1. Momentul de clarificare este ales greşit. Dreptatea, aşa cum o înţelegem, este sancţionată dur pentru că este ales greşit momentul. Fapta de acum rupe faptele de mai târziu. Se dezvăluie că o apreciere, o imagine, o concluzie a fost evaluată greşit ori supraevaluată. Finalul seamănă cu ceea ce gândim doar în linii mari. Este nevoie de multă judecată. Dacă nu se amână aceste decizii pe mai târziu frumosul își pierde din strălucire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.