5- 11 ianuarie 2015

5 – 11 ianuarie 2015 este săptămâna surprizelor plăcute și a succesului obținut prin întâmplări stranii. Dacă ar fi să analizăm fiecare zi în parte, așa cum se întâmplă în acest material, și să le raportăm pe fiecare, în singularitate, la mesajul acestei săptămâni vom fi surprinși că niciuna dintre aceste zile nu ne va oferi informații edificatoare referitoare la acest mesaj. Dacă le privim însă în ansamblu, dacă încercăm să vedem edificiul pe care aceste șapte zile îl construiesc vom vedea că avem ce învăța din această săptămână, pentru că nu degeaba sentimentele se așază într-o ordine precisă și viața dorește să își continue cursul pe un alt traseu.
Această săptămână va invoca motivul accidentului, motivul risipei sau a evenimentelor desfășurate într-o mare viteză pentru a ascunde neînțelesul sau neînțelegerea pe care individul o are față de noile energii cu care intră acum în contact. Ceea ce se va întâmpla în această săptămână ține și de puterea suplimentară pe care oamenii o primesc nu cu titlu gratuit, ci doar dacă îndeplinesc o condiție: dacă sunt sinceri.
Se va vorbi acum despre respect, despre planuri de viitor care până în ziua de sâmbătă, inclusiv, nu pot fi proiectate atât de departe sau dacă sunt proiectate atunci perspectiva lor nu este văzută în mod clar, despre împliniri spectaculoase concretizate în special în ultima zi ori despre rezolvarea unei neîncrederi, situație care poate duce la sporirea puterilor personale, ce vor deveni foarte utile sau vor spori în intensitate.
În acest interval Mercur va intra în zodia Vărsător, iar asta înseamnă că planul ideilor va fi mult mai bine abordat. În aceeași zi în care Mercur intră în Vărsător se va împlini și faza de Lună plină și nu oricum, ci prin suprapunerea acestei faze peste Axa Dragonului. Asta înseamnă că luminariile vor fi, pe rând, în careu cu Axa Dragonului și vom avea impresia că toată săptămâna ne vom afla sub presiunea timpului, a mesajului, a misiunii personale sau a sarcinilor profesionale pe care nu se știe dacă ni le putem îndeplinii așa cum trebuie.
Dacă ne vom aminti de recomandarea astrală aferentă acestei săptămâni, care ne spune că zâmbetul vindecă și că îmbrățișare este mult mai importantă decât lungile discuții filosofice despre noțiuni, sensuri sau certitudini, atunci vom reuși să depășim cu bine evenimentele acestei săptămâni și la sfârșit vom conștientiza că toate surprizele pe care le-am întâmpinat cu reticență au fost până la urmă plăcute și că întâmplările cu cât au fost mai stranii cu atât ne-au dus mai aproape de succes.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi liber. A fi liber nu înseamnă a demonstra că ești liber, ci înseamnă a trăi fiecare secundă cu sentimentul de necondiționare. Un om care este liber poate alege, la un moment dat, să se supună unor reguli, însă omul care doar se supune unor reguli s-ar putea să nu poată fi niciodată liber. Această axiomă a vieții ne va conduce pașii în această săptămână.

Marile dorințe sunt privite ca mari frustrări. Evoluție prin anularea fricii. Puterea vine din nerv. Sentimentul de neapartenență îndeamnă spre noi asocieri. Noile grupări se justifică prin regrete. Se parcurge o etapă de consolare. Privirea nu găsește binele pentru că este superficială. Elementul benefic devine invizibil ori este proiectat în viitor. Rupturile sunt necesare. Ceea ce este tulburat atrage atenția. Selecția se bazează pe negație, pe anulare. Viitorul are nevoie de gândul pozitiv pentru a exista. Puterea nu trebuie să fie o glumă, la fel și exprimarea prin bine, curat, moral.

Cu trecerea planetei Mercur în zodia Vărsător se produce o schimbare clară, vizibilă și puternică în sfera gândurilor. Trecând prin aceasta înseamnă a ne preocupa foarte mult de evenimente, însă nu la modul abstract, prin proces mental, ci la a spune, a vorbi clar, a exprima în mod implicit prin vorbă, prin noțiune, prin termen ceea ce până acum am trăit la nivel interior. Pentru că se împlinește și Luna plină cu Soarele pe zodia Capricorn, foarte aproape de Pluton, practic, în continuare în fereastra conjuncției, se poate vorbi acum despre o nouă putere. Din nefericire, Soarele se află într-o relație proastă cu Axa Dragonului și judecățile la care ajungem acum s-ar putea să fie eronate ori să se blocheze pe scheme mai vechi. Rupturile acestei zile par necesare însă ele vor fi privite prin caracterul lor constructiv, adică vor încerca să dea efortului, muncii sau frământării un scop interesant.
În 5 ianuarie, nu este loc de dorință, iar a insista pe această direcție înseamnă a da mai multă putere unei frustrări. Mulți ar considera că noutatea care vine din trecerea planetei Mercur în zodia Vărsător în noaptea de duminică spre luni înseamnă anularea fricii. Până la un punct, această poziție poate susține curajul însă doar în sfera ideilor. Când vine vorba de acțiune concretă lucrurile s-ar putea să îl ducă pe individ către ceea ce îl sperie cel mai mult. De aici și marele paradox al zilei de 5 ianuarie acela care intensifică elementul pe care oamenii încă nu știu să îl exploreze sau să îl înțeleagă așa cum trebuie.
Vorbim aici și despre tentația de a nega o direcție, de a pune pe seama viitorului toate gândurile bune care ar putea să ne hrănească ființa. De aici și transformarea argumentului intern în argument extern, de aici și nevoia de a vedea în exterior un rezultat al faptelor concrete adică să ne fie mai clar că modul de a gândi, cel de a simții, relațiile în care ne implicăm să lase o urmă clara a trecerii, adică să producă efecte imediate.
Ceea ce se tulbură în această zi nu va mai putea fi așezat pe o linie a normalității până la finalul lunii. După acest moment al careului dintre Soare și Axa Dragonului intrăm într-o altă relație în care Pluton se află de această dată foarte activ în acest raport cu destinul. Avem nevoie să înțelegem din toată această perioadă, dar cu precădere în prima zi a săptămânii, când se împlinește și Luna plina și când toate sunt amplificate, intensificate, explodate, că nu avem de ce să ne atașăm nici de rezultate, nici de dezamăgiri, poate nici de ideea în sine de viitor așa cum se prefigurează acum. Puterea pe care o avem nu trebuie să fie o glumă, ci să se exprime la modul concret și are nevoie să fie judecată doar prin acest lucru.
În săptămâna surprizelor plăcute și a succesului obținut prin întâmplări stranii, Luna plină care se împlinește pe 5 ianuarie transformă un element benefic într-o forță care cucerește iremediabil. Oricât de supărați ar fi oamenii, oricât de zăpăciți, agitați ori de suspicioși față de calitățile pe care le au sau de caracterul benefic al destinului, există un element bun, nu doar o speranță, ci un element concret, care este proiectat în viitor și care le reînvie motivația de a trăi și de a acționa într-o direcție. De aici și caracterul foarte important al zilei de 5 ianuarie care va fi regăsit în diferite moduri, chipuri sau direcții până la finalul lunii.
Prin urmare, debutul săptămânii se face într-un ton aparte. Pe de o parte sunt active încă reminiscențele unei vieți trăite în interior, cu prea multe gânduri, într-un dialog mental epuizant, iar de partea cealaltă se prefigurează noi direcții pe care omul trebuie să le abordeze cu atenție, cu deschidere și seriozitate. Luna plină din Capricorn, deci cea care se împlinește cu Soarele pe zodia Capricorn și cu Luna pe zodia Rac, le vorbește oamenilor despre durerea unor rupturi afective. Unele s-ar putea să rămână în interior și, la exterior, să fie abordată doar ceea ce îi face bine individului acum, pe moment. Asta înseamnă că nu degeaba această Lună plină se suprapune perfect peste Axa Dragonului și creează mari frământări existențiale. Este clar că nu se pot rezolva toate problemele, nici cele de natură relațională nici celelalte, iar suprapunerea Axei Dragonului peste faza de Lună plină le vorbește oamenilor despre putere, despre neputința de a construi în intervalul de timp propus edificiul care să îi reprezinte. Cu alte cuvinte această zi de 5 ianuarie va face trimitere la frică, dialog interior, nevoia de a ne curăța din punct de vedere moral, spiritual sau de a ne așeza viitorul pe noi baze. Este posibil ca viitorul să conțină, de asemenea, aceste frământări, îndoieli sau suspiciuni pe care oamenii le au la adresa celorlalți și pe care le țin în interior, neputând să le scoată pe toate deodată. Asta înseamnă că selecția se bazează cumva pe negație sau pe o anulare, însă rezultatul va avea și componente benefice pe care vom putea să le integrăm în viitor numai prin gânduri pozitive și numai prind speranța de a exista, de a fi sau de a ne comporta corect și onest. Cu alte cuvinte ideea de curățenie, moralitate, profunzime invocă acum un rezultat concret, adică un echilibru pozitiv, nu o simplă concluzie pozitivă rezultată din lupta dintre bine și rău.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite convingerilor să ne tulbure. În această zi convingerile trebuie folosite pentru a ridica un edificiu important ori pentru a ne consolida echilibrul benefic.

Judecată pripită. Eliminarea unui adversar. Pasul înapoi este o detentă. Visul este agresat prin caracterul prozaic al vieții. Este nevoie de cercetare. Teamă de cuvinte. Jumătățile de măsură sunt privite ca întreg. Pașii sunt expresia puterii. Ceea ce este luminos invadează zona unde s-a cuibărit frica. Neîncrederea poate fi rezolvată prin judecată corectă, prin asumarea unei culpe.

Intrat în zodia Vărsător, Mercur va avea de împlinit un sextil cu Saturn, încercând să le arate oamenilor că anumite lucruri nu sunt așa cum le gândesc și în consecință le indică locul sau zona în care trebuie să intervină cu o corecție. Aspirațiile sunt zdruncinate, cel puțin în prima parte a zilei când Luna se va afla pe ultimul segment al zodiei Rac punând la grea încercare romantismul sau sensibilitatea. Va fi nevoie de cercetare, iar aceasta va veni prin efort susținut în special în a doua parte a zilei când Luna se va afla într-o relație proastă cu Mercur și Venus aflate acum în conjuncție. Tot acest efort al zilei de 6 ianuarie merge în direcția eliminării unui adversar. În cele mai multe din cazuri, adversarul este propria persoană, cu prejudecățile pe care le are, cu aspirațiile false sau cu viitorul incert cu care dorește să coabiteze. Ca urmare a impactului cu această nevoie de transformare, oamenii vor face prima dată un pas înapoi. În prima parte a zilei, pasul înapoi, datorită trecerii Lunii prin zodia Rac, nu reprezintă altceva decât o detentă. Apoi, mișcările sociale vor fi determinate de teama de a nu reuși și, în egală măsură, neputința de a vedea o altă variantă decât cea care este preferată acum.
Relația bună dintre Mercur și Saturn se poate traduce acum ca o invitație la maturitate. Saturn peste câteva luni va intra în mers retrograd și, apoi, în mijlocul anului, se va întoarce în Scorpion. Asta înseamnă că această maturitate la care se face trimitere acum nu este un element major, nu este de durată, însă este foarte utilă mai ales acum când avem nevoie ca în relațiile personale apropiate să punem ordine. Dintr-un alt punct de vedere relația lui Mercur cu Saturn poate însemna și eliminarea unui adversar prin acceptarea lui sau transformarea sa în prieten. Acest lucru nu se întâmplă de la sine, ci vine prin îmbrățișarea unui proces care ne va capta atenția toată luna ianuarie: autoreflexivitatea. Aceste îndemnuri la maturitate prin autoanaliză înseamnă și adoptarea unui nou cod de reguli sau modificarea unui comportament de suprafață. Observând că acest lucru produce efecte benefice, văzând că se simte bine procedând în felul acesta vor aprofunda. Aprofundarea înseamnă de fapt și semnul că maturitatea este bună și în egală măsură soluția celor mai multe dintre problemele momentului. Asta se explică din punct de vedere astral prin faptul că Saturn mediază opozițiile pe care Luna le realizează cu Mercur și Venus. Aceste constrângeri care îl îndeamnă pe individ să se vadă pe sine într-o oglindă, să se analizeze corect transformă elementele negative în elemente pozitive și îi ajută pe oameni să nu-și mai invadeze intimitatea și, deci, să combată frica de a spune adevărul sau de a iubi.
Prin urmare, 6 ianuarie înseamnă o zi de judecată. Este posibil ca din cauza multor resentimente, din cauza unui neastâmpăr aceste judecăți să fie pripite. Dacă se blochează pe ideea că adversarul este prea puternic și trebuie să facă un pas înapoi atunci oamenii vor greșim arătând că se implică în relațiile sociale ale momentului cu teamă și reținere. În realitate, relația bună care se construiește între Mercur și Saturn arată că este nevoie de cercetare în această zonă. Relațiile nu pot merge mai departe în forma aceasta, ci este nevoie de o transformare, de o redimensionare a lor sau o raportare a acestor schimburi dintre oameni la alte reguli sau alte etaloane. Doar așa oamenii înțeleg că devin mai puternici și numai așa își pot combate o frică pe care nu au împărtășit-o până acum. Fiind vorba de Saturn din Săgetător implicat acum prin calitatea de mediator în relații cu planetele Mercur și Venus, pe de o parte, iar de partea cealaltă cu Luna atunci problemele care sunt vizate în acest moment țin de gândire, de maturitate, de o disciplină sau de o moralitate pe care individul să o gândească, să o respecte și, în egală măsură, să o pună în practică.
Procedând în felul acesta oamenii vor vedea că noile reguli sunt bune și le vor iubi atât de mult încât ar putea să treacă imediat în extrema cealaltă și să considere că experiențele de până acum nu le-au folosit la nimic. Extrema cealaltă bulversează și-l va face pe individ să-și protejeze frica îmbrățișând fără discernământ și calitățile și defectele noilor relații. Acum are nevoie de maturitate, adică să fie prudent atunci când face modificări, dar să o facă din tot sufletul și cu mai mult curaj decât a procedat până acum. Are nevoie să fie conștient de faptul că a putut produce această modificare pentru că experiențele trecutului au avut un cuvânt de spus.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dedica ziua de 6 ianuarie pentru studiu. Am putea studia oamenii, cuvintele, modul lor de a gândi, modul propriu de a gândi sau de a reacționa ori pur și simplu citind, urmărind o emisiune culturală, educativă sau analizându-ne nevoia de relaxare.

Repaosul este preferat. Calitatea vieții devine mult mai vizibilă. Bucuriile sunt trăite prin trecut sau prin intermediul celorlalți. Sedimentare. Puterile devin utile. Sentimentul de curaj hrănește progresul. Viața este o bucurie a universului. Progres.

Trecerea Lunii prin zodia Leu are ca efect încălzirea sentimentelor și îi încurajează pe oameni să se apropie unii de ceilalți cu mai multă încredere. În primul rând, ceea ce se va întâmpla în ziua de 7 ianuarie va purta amprenta relației bune dintre Lună și Uranus. Acesta nu este singurul aspect al zilei, Luna va reuși să medieze tendința Nodurilor, ceea ce nu este deloc puțin lucru, dar se va afla și în conjuncție cu Junon. Dintre toate acestea, trigonul Lunii cu Uranus este cel mai important deoarece le aduce oamenilor senzația că se află în fața unor evenimente foarte importante. Acestea se transformă în sentimente și pornind de la aceste impresii cu toții ne vom pregăti momentul de început al lunii februarie când Uranus se va afla în conjuncție cu Coada Dragonului. Se poate vorbi aici despre o noua calitate a vieții, despre bucurii noi trăite fragmentat sau neobișnuit, oricum într-un mod personal, încât să ducă la sporirea încrederii în sine și a confortului. Toate acestea pot fi privite ca o dovadă de progres, ca un semn clar că puterile pe care le avem, abilitățile de care ne folosim în această perioadă sunt utile.
Dacă din această poziție Luna nu ar fi mediat tendința nodurilor și, implicit, dacă nu ar fi fost ajutată de conjuncția cu Junon, atunci această mobilizare a energiilor personale, a puterii personale în raport cu anturajul, cu grupul sau cu relațiile pe care le dezvoltăm nu ar fi încununate de succes, ci ar fi un episod fericit și nimic mai mult. De această dată implicarea celorlalte elemente ca niște ajutoare rănesc progresul și chiar dacă îi transformă pe oameni în niște ființe ciudate care se opun gratuit unor situații sau persoane rezultatul a ceea ce pornește din 7 ianuarie este unul foarte bun.
Prin urmare, 7 ianuarie reprezintă ipostaza în care ne așezăm pe o piatra și luăm înfățișarea Gânditorului de la Hamangia meditând asupra vieții, asupra prietenilor, asupra a ceea ce ne-a mai rămas din toată furtuna prin care am trecut în ultimele luni. Acesta nu este un moment social, secvența aceasta nu scoate în evidență o ipostază publică, ci este un moment personal, unul în care ne raportăm la propriile valori pentru a vedea dacă se merită să ne bucurăm sau să ne întristăm cu ceea ce avem.
Acest moment de autoanaliză arată că individul se întâlnește cu puterile pe care le are și vede dacă îi sunt utile sau nu.
Ceea ce se prefigurează a se construi începând cu 7 ianuarie are o perspectivă de aproximativ trei săptămâni și vizează pregătirea individului în fața unor evenimente interesante, cele care vor veni spre noi începând cu luna februarie când Uranus se va afla în conjuncție cu Coada Dragonului. Deocamdată vorbim despre destin, despre evenimente, ne facem planuri și ne gândim că poate aceste direcții ar fi cele mai importante sau doar acestea ne-ar aduce succesul. Singurele elemente reale din toată această frământare sunt doar în relația individului cu el însuși, nu cele care vizează comunitatea, societatea, structurile statului, nici măcar profesia pe care un individ o practică. Sentimentele, gândurile, puterile sale concrete sunt principalii beneficiari ai acestui proces de analiză.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne dedica această zi liniștii. Cel care trăiește astăzi în pace va putea să se vadă foarte clar în oglinda vieții exact așa cum este. Va vedea peste cel puțin trei săptămâni că ceea ce va vedea și va înțelege acum îi va fi foarte util.

Pasiuni. Ridicare. Forța este testată prin cromatică, diversitate, atenție distributivă. Se ridică o interdicție. Impunerea generează reacții în lanț. Se dorește crearea de valori după chipul și asemănarea primului pas al demersului. Omul se construiește prin ceea ce crede că-l reprezintă. Greșelile sunt săvârșite prin impunerea forței. Binele mângâie și sporește puterea.

În ultima zi de tranzit prin zodia leu, Luna se implică în relația de opoziție pe care Jupiter și Marte o construiesc. Dimineață va fi în conjuncție cu Jupiter, iar seara va fi în opoziție cu Marte. Asta înseamnă că prin apropiere de planeta Jupiter va găsi în acesta un ajutor în a-și exprima la un nivel puterea, deschiderea, abilitățile organizatorice sau carisma. Până spre seară toate aceste lucruri personale cu care oamenii vor dori să defileze ori să se laude față de ceilalți trec spre o zonă periculoasă în care tot ceea ce este personal, tot ceea ce ar trebui să susțină dreptatea personală sau o dorință intimă se află în conflict cu ceea ce vine din partea celorlalți ori cu convingerile lor. Asta înseamnă că puterea personală primește acum o încercare cu un test și va trebui să facă față unei opoziții puternice venite din partea celorlalți. Doar aceste două unghiuri nu pot face în așa fel încât evenimentele acestei zile să depășească segmentul prezent și să se întindă pe o distanță foarte mare. Între conjuncția cu Jupiter și opoziția cu Marte, Luna va ridica anumite semne de întrebare și va dori să le atragă atenția oamenilor asupra faptelor lor. Dacă faptele sunt prea agresive atunci în seara acestei zile toate demersurile inițiate în prima parte a zilei vor întâmpina o opoziție mult prea mare sau echivalentă calității îndoielnice a faptelor. Dacă acțiunile de până acum au fost dominate de o pasivitate stranie, agresivitatea din seara acestei zile va avea ca efect trezirea individului la realitate și ieșirea sa din amorțeală.
Prin urmare, 8 ianuarie este o zi interesantă. În egală măsură, poate fi și o zi a surprizelor venite din partea celor care sunt evaluați greșit. Această evaluare greșită înseamnă pentru mulți un abandon. Cine nu știe cum este să fii trădat, dezamăgit sau părăsit, dar face acest lucru pentru a nu i se opune rezistență va primi o replică foarte dură nu doar prin vorbe, cât prin fapte în după-amiaza acestei zile.
Elementul benefic al acestei zile vine din faptul că întâi se consumă întâlnirea Lunii cu Jupiter și apoi opoziția sa cu ceea ce înseamnă dreptatea personală, aceea pe care o investigăm și care are nevoie de mai multă atenție decât ceea ce se consumă cu titlul de conflict. Căldura sufletească, deschiderea față de oameni sau respectul față de sentimentele lor trebuie să fie o prioritate a acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri astăzi asupra a ceea ce nu distruge. Dacă iubire exprimată zidește, nu distruge convingerile celorlalți atunci să fim astăzi foarte generoși cu aceste sentimente. Dacă după semnele pe care le primim încă de dimineață ni se recomandă tăcerea, moderația, măsura sau disciplina atunci aceste lucruri ne zidesc pe noi înșine și ne pregătesc pentru marile încercări care vor veni începând cu finalul acestei luni.

Minciuna este abordată din teamă. Prieteniile ne salvează dintr-un impas. Apel la judecățile celor buni. Dreptatea este lovită pentru a i se testa viabilitatea. Societatea se zdruncină din cauza unor declarații triste. Semnalele dure ale zilei sunt înșelătoare. Minciuna tulbură mintea. Libertatea este protejată prin dragoste.

Intrarea Lunii în zodia Fecioară înseamnă întâlnirea cu probleme care nu există în realitate. În primul rând, trecerea Lunii pe zodia Fecioară înseamnă situarea sa în fereastra careului cu Saturn, aspect care se va împlini dimineață devreme, apoi în fereastra conjuncție cu Luna neagră, aspect care se va împlinii când dimineața este pe sfârșite. Apoi, în mijlocul zilei, Luna va trece prin opoziția cu Neptun arătând că toate lucrurile rele care se pot întâmpla se vor consuma devreme.
Vom vedea că de-a lungul anului 2015 Luna neagră va avea un comportament ciudat, în primul rând din cauza opoziției cu Neptun. Acum Luna se interpune peste acest mesaj așa cum în ziua anterioară s-a interpus peste opoziția lui Marte cu Jupiter. În 9 ianuarie înțelegem că situația pe care o traversăm acum este lovită de un mare compromis. Pe de o parte suntem prost inspirați sau îndemnat să facem lucruri rele, așa cum s-a întâmplat în ziua anterioară, iar de partea cealaltă să fim mult prea creduli sau naivi în fața unor răspunsuri care nu au nimic de-a face cu realitatea. Asta înseamnă că semnalele dure ale acestei zile vor fi înșelătoare, iar minciuna va fi atât de caustică și de acidă încât ar putea tulbura acele idei care au fost până acum clare sau au avut statut de certitudine.
Relația proastă pe care Luna o are acum cu Saturn activează un sens negativ al zonei sociale despre care în ziua anterioară nu am știut prea multe lucruri sau n-am știut nimic. Acest segment se referă la tristețe sau la absența unei motivații în a merge mai departe sau în a interacționa cu oameni care se vor dovedi foarte importanți de-a lungul acestui an. Relația proastă cu Saturn înseamnă împlinirea unui careu în T pe semne mutabile, cu Saturn planetă focar la care participă și Neptun. De aici înțelegem că libertatea va fi pusă în mod serios la încercare, iar dacă vom dori să ne protejăm nu vom reuși decât prin dragoste, însă, după mesajul acestei zile la dragoste, se ajunge prin sacrificiu. De aici și impasul pe care îl vom traversa în relațiile care au fost până acum bune, de încredere sau calde.
Prin urmare, 9 ianuarie înseamnă explorarea unei minciuni care doare. Este posibil ca dreptatea să fie lovită puternic și o parte din informațiile pe care le preferăm în această săptămână să atingă în 9 ianuarie un impas periculos. Nu se întâmplă acest lucru pentru că ar exista o presiune socială peste ceea ce cunoaștem sau peste ceea ce am constatat la începutul săptămânii, ci pentru că vom ceda în fața unei minciuni și cu greu ne vom reveni. Libertatea va fi protejată în această zi prin sacrificiu, iar sacrificiu ne duce către redescoperirea iubirii. Dragostea este marele beneficiu al acestei zile însă, după unghiurile care se împlinesc acum, cu mare greutate vom ajunge la ea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa de o parte pretențiile sociale, de a nu privi relațiile, viața, oamenii prin teama. Teama reprezintă factorul caustic menit să strice totul. Acolo unde nu privim prin teamă vom privi prin dragoste.

Senin. Patimă. Zâmbetele întăresc convingerea că lumina este hrana spiritului. Bucuria sporește prosperitatea și încrederea în viitor. Ceea ce descoperim schimbă calitatea vieții. Sentimentele ne ajută să intuim succesiunea viitoare a evenimentelor. Zâmbetul vindecă, îmbrățișarea, de asemenea.

Un alt moment important al acestei săptămâni se va consuma în seara de 10 ianuarie când Junon se va afla într-un sextil perfect la Capul Dragonului. Modul în care ne-am construit relații de până acum, modul în care apreciem aportul celorlalți la proiectele personale va atinge acum un vârf. Pentru că este vorba de zodia Leu am putea să ne referim aici la bucuria de a trăi, la optimism sau la putere însă pentru că asteroidul Junon se află acum în mers retrograd această bucurie va avea o puternică notă egoistă și în loc să înnobileze viața, îi va schimba acesteia calitatea, îndemnându-i pe oameni să caute lucrurile care nu sunt durabile.
Este adevărat, zâmbetul vindecă, de asemenea și cu îmbrățișarea se obține același efect însă cine se va gândi la aceste lucruri când din trecut nu ne aducem aminte decât ceea ce a fost rău. În 10 ianuarie nu vom înțelege de ce săptămâna 5 – 11 ianuarie este cea a surprizelor plăcute, dar vom îndrăzni să gândim că succesul obținut, chiar dacă el vine prin întâmplări stranii, ne va ajuta să descoperim un sens nou, poate chiar unul al sufletului, din care să ne hrănim până la sfârșitul anului. Aspirațiile și intențiile de acum sunt mult prea îndrăznețe pentru că planurile și proiectele de viitor nu merg până la sfârșitul anului, ci, atunci când sunt organizate sau așezate într-o ordine precisă, după reguli preluate din anul anterior, abia dacă vor atinge finalul lunii iunie. De altfel, cu excepția unor aspirații de natură spirituală, ce vor veni spre noi pe la finalul lunii ianuarie, toate aceste evenimente pe care le traversăm în luna tampon dintre 2014 și 2015 nu vor avea o perspectiva mai mare de șase luni.
Pentru că astăzi Luna va trece prin opoziția cu Chiron vom particulariza îndemnul general ce vine din relația bună construită între Junon și Axa Dragonului la nivelul unor dureri pe care vom dori să le vindecăm foarte repede. Nu acestea constituie prioritatea acestui moment însă vom avea impresia astăzi că dacă nu le rezolvăm pe acestea, dacă nu vom clarifica anumite lucruri atunci tot ceea ce ține de viața personală sau proiecte de viitor intră în criză.
Prin urmare, 10 ianuarie înseamnă ziua în care zâmbim forțat și ne bucurăm cu de-a sila de lucruri pe care vrem să le așezăm la baza unei noi calități a vieții. Speranța într-o lume mai bună este proiectată în viitor și ceea ce ține de evenimentele concrete, ceea ce ar trebui să ne înnobileze vine din prezent și se adresează doar prezentului. Acest îndemn la autoreflexivitate se conturează acum într-un mod mai puțin plăcut și greu de acceptat. Cu toate acestea imediat ce-am făcut primul pas în acest demers, imediat ce bucuria ne-a atins, fie și nu mai puțin, înțelegem că lucrurile acestea sunt necesare și că nu putem merge mai departe decât dacă le clarificăm. Dacă ne extindem viziunea, dacă vedem de sus, de foarte departe sau din alt unghi vom înțelege că acum ne preocupăm de lucruri care nu au importanță și succesul pe care îl obținem de-aici este unul straniu sau chiar inutil.
Cu alte cuvinte ne este foarte util să înțelegem mesajul care se referă la prezent și dacă avem mintea rătăcită, dacă nu înțelegem exact ce ni se spune vom crede că se face referire la viitor. În realitate, la viitor ne vom referi de mâine încolo. Unghiurile acestea astăzi au alt efect.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne învinui că nu avem perspectivă sau că nu putem vedea foarte departe. Nu acesta este scopul magnetismului astral. Nu pentru asta lucrăm cu energiile acestea. Lumina spiritului va produce un asemenea efect de mâine încolo. Acum avem nevoie să ne preocupăm de ceea ce există în prezent.

Raporturile dintre grupurile sociale constrâng membri să aleagă. Separatism. Scindare pe criterii religioase. Maturitatea este semnul că până acum am ales în cunoștință de cauză grupul de apartenență. Se cântăresc faptele. Judecată.

În mijlocul zilei Luna va trece în zodia Balanță și va influența raporturile sociale îndemnându-i pe oameni să-și facă tot felul de idei despre cum sunt ei, despre cum sunt ceilalți, despre mersul evenimentelor și apoi să emită păreri, fără un suport real, referitor la condiția lor sau a celorlalți în grupul de apartenența ori referitor la perioada istorică în care s-au născut. Asta înseamnă că oamenii vor fi surprinși de ei înșiși că poți emite astfel de păreri, apoi, pentru că sunt niște lucruri absolut noi, vor avea probleme în a se opri când trebuie.
Asta se întâmplă pentru că jumătate din zi Luna se va afla pe ultimul segment al zodiei Fecioară, situându-se, încă din dimineața acestei zile, în fereastra sextilului cu Saturn, aspect care se va împlini la grad perfect abia spre seară. Asta înseamnă că aceste concluzii la care oamenii aderă cu multă convingere sunt construite din aproape în aproape fără a fi împărtășite. Fecioara, prin intermediul Lunii, îi îndeamnă acum pe oameni să facă demonstrație doar cu lucrurile pe care le cunosc foarte bine, doar cu ceea ce au mai spus sau au mai făcut. Aceste elemente fiind în totalitate noi vor fi ținute în forul personal și nu vor fi oferite celorlalți din teamă, nesiguranță sau neîncredere.
Apoi, în a doua parte a zilei, când Luna se va afla într-o relație bună cu Saturn, toate aceste elemente care s-au acumulat gradat, care nu au susținut încrederea în sine sau o idee solidă, devin concepții, certitudini sau elemente de care în mod obligatoriu trebuie să se țină cont. Prin aceste elemente, oamenii vor considera că dovedesc maturitate, că se află în fața unor decizii înțelepte și că sunt liberi pentru că, prin aceste situații, demonstrează că nu pot fi controlați.
Toată această confuzie privită la nivelul contextului general în care se manifestă, adică la nivelul lunii ianuarie, are acum, în prima zi a celei de-a doua decade, o conotație impresionantă. Ceea ce până mai ieri era proiect irealizabil s-au îndeplinit doar dacă el făcea front comun cu idealurile celorlalți, devine acum proiect ce poate fi îndeplinit prin singularitate. Cu alte cuvinte, dacă ieri oamenii erau debusolați și mesajele îi duceau spre o zonă a confuziei, acum sunt siguri pe ei și cred că pot reuși mult mai ușor.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii aduce o separare a individului de problemele sale majore și această situație se soldează cu o limpezire a direcțiilor în așa fel încât atât în viața intimă, cât și în planul social, oamenii să vadă mult mai clar. Este adevărat, pentru că Luna se află într-o relație bună cu Saturn, faptele sunt cântărite altfel, oamenii dau dovadă de o anume judecată și pot emite păreri despre situații asupra cărora s-au apropiat până acum cu suspiciune sau care le-au inspirat o ușoară teamă.
Subiectul principal al acestei zile este reușita personală. Aceasta s-ar putea să fie atinsă fără a considera că avem nevoie de ceilalți, adică să considerăm că ne putem descurca numai prin aportul lor. O doză de independență, de-a dreptul stranie, ne vine acum din tranzitul Lunii prin zodia Balanță. Luna intrând în Balanță se pregătește să împlinească Ultimul Pătrar (careu cu Soarele ce nu se va împlini la grad perfect azi), aspect care înseamnă segregarea unor informații sau o sedimentare a unor direcții care de această dată sunt văzute altfel, adică mult mai trainice sau mai puternice. Oamenii astăzi pot zâmbi mai ușor, se pot detașa cu mai multă ușurință de marile probleme ale vieții și prin ceea ce reușesc să facă acum foarte ușor au impresia că s-au maturizat. Maturizarea nu se face peste noapte, însă această modificare de conduită, această ușurință în a lucra cu informații adânci, complicate este reală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne bucura astăzi de libertate. Libertatea este nu doar o noțiune, ci și o stare care se poate transforma în acest an al secretelor dezvăluite într-un liant teribil, menit să ne ofere un nou înțeles al lucrurilor. Prin libertate putem să le arătăm oamenilor că îi iubim așa cum simțim.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.