19 – 25 ianuarie 2015

19 – 25 ianuarie 2015 este săptămâna succesului obținut prin abnegație și a liniștii sufletești. Cunoașterea este constanta acestei săptămâni și ea va veni spre noi prin explorarea stării de sănătate, de boală, de dezordine afectivă sau de conduită. Asta înseamnă că acolo unde apare o agitație ea trebuie investigată și soluția, cu toate că nu va putea fi pusă în aplicare imediat, va fi foarte importantă pentru ceea ce va veni spre noi în următoarele patru săptămâni începând cu 20 ianuarie. Ziua de 20 ianuarie devine un element de graniță între ceea ce a însemnat anul 2014, începutul anului curent și ceea ce urmează să se consume de-a lungul acestui an.
Din punct de vedere astral această săptămână conține în preajma zilei de 20 ianuarie o multitudine de unghiuri astrale care pot semăna cu o declarație de război sau cu expresia unei libertății de gândire abordată de persoane nepotrivite, de leneși, de aroganți sau de oameni mult prea curioși. Marte din Pești va avea de împlinit o conjuncție cu Neptun și o opoziție cu Luna neagră adică va accentua această teroare socială, această frică de vulgar, de lene, de boală sau de moarte. Este de la sine înțeles că aceste unghiuri pe care le explorăm încă din anul anterior nu pot fi încadrate doar în spațiul unei zile și nici în unei săptămâni. Sfera lor de acțiune se întinde pe o perioadă mult mai mare de timp însă anumite episoade care se consumă în preajma zilei de 20 ianuarie și, în speță, în această săptămână pe care o analizăm, au un mesaj aparte. Unii vor considera că ceea ce se întâmplă în aceste șapte zile constituie ochiul furtunii, alții că li se deschid drumuri periculoase sau foarte interesante pe care vor merge doar dacă trec probe importante, dacă arată că nu mai sunt răi, că pot vedea clar ceea ce se afla la capătul drumului sau nu se tem de ceea ce le-au inspirat frică în anii anteriori sau măcar în ultimele șase luni.
Un alt aspect periculos care va da acestei săptămâni o notă aparte vine din împlinirea la grad perfect a careului dintre Pluton și Axa Dragonului. Asta înseamnă transformare sau măcar întâlnirea unei motivații teribile care-i îndeamnă pe oameni spre seriozitate și atenție. Nu ajung în punctul acesta prin evenimente bune, ci ajung prin constrângere sau ca urmare a unei deziceri ori a unei despărțiri.
Până acum lucrurile au fost clare referitor la necesitatea selecției evenimentelor pozitive și a abordării liniștii sufletești dintr-o nouă perspectivă. Din 21 ianuarie, când Mercur va intra în mers retrograd, lucrurile se pot schimba și este posibil ca această modificare să hrănească ființa dacă nu este pregătită să înfrunte minciuna sau frica. Modificările care vor veni spre noi în următoarele trei săptămâni vor fi încadrate în capitolul diversitate dacă baza pusă în această săptămână este una solidă. Nu ne ajută la nimic să explorăm frica socială, teroarea doar pentru că un număr mare de oameni au ajuns să creadă în ele. Cei care sunt curioși și au impresia că prin această curiozitate li se deschid drumuri noi sunt avertizați că această săptămână se axează, în primul rând, pe consolidarea elementelor de bază, prin arhivarea beneficiilor pe care le-am obținut prin eforturi realizate în mod sistematic în ultimele șase luni. Cine ignora acest lucru se va orienta prin retrogradarea lui Mercur adică prin vorbe spuse fără sens, dezordine mentală, agitație, inconstanță.
Vom înțelege, în special în preajma zilei de 23 ianuarie, când Soarele se va afla într-o relație bună cu Saturn, cât de importantă este baza, cât de necesară este metoda verificată pentru a pune în ordine ceea ce deținem deja. Cu alte cuvinte, această săptămână ne îndeamnă să facem un inventar al patrimoniului și din tot ceea ce vine spre noi acum să alegem cu precădere lucrurile bune. Nu înseamnă că nu este permis să aruncăm ceea ce nu preferăm acum. Ceea ce nu folosim în mod direct să lăsăm deoparte și să fim încrezători că seriozitatea cu care lucrăm pentru a ne consolida baza este în egală măsură și puterea de care facem uz în această săptămână.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de ne aminti că este mai important să fim înțelepți decât eficienți.

Încrederea în sine este prezentată greșit. Se slăbește o colaborare. Rupturile de acum duc la sărăcie. Este retras un sprijin. Calitatea muncii este pusă la îndoială. Norocul este judecat după câștigurile superficiale. Confortul devine rege. Săracilor li se taie aripile. Mintea este constrânsă spre a căuta soluții miraculoase. Călătoria în adâncuri este mijlocul prin care ne eliberăm de răul pe care l-am creat.

Chiar din prima zi a acestei săptămâni ne întâlnim cu o formă de respect pe care puțini oameni o vor accepta sau pe care o vor înțelege așa cum trebuie. În primul rând, primul aspect al zilei de 19 ianuarie va fi chiar un unghi negativ pe care Luna îl va avea de împlinit cu Uranus. Asta înseamnă că se va integra în fereastra careului pe care maleficii Uranus și Pluton îl împlinesc de ceva vreme. De aici și o multitudine de probleme pe care oamenii nu vor reuși să și le rezolve de unii singuri pentru că s-au complicat foarte mult în săptămâna anterioară și nu au găsit sprijinul pe care și-l doreau ori nu l-au găsit acolo unde îl căutau. Ziua de 19 ianuarie este dominată de un unghi negativ pe care Venus și Jupiter îl împlinesc și care transformă întreaga perioadă într-o zonă dureroasă. Ceea ce se împlinește în această zi urmărește mai curând sensul unor temeri, mesajul unor frici teribile pe care oamenii le-au întâlnit în săptămâna anterioară și pe care nu au fost în stare să și le rezolve așa cum trebuie. Dacă urmărim analiza lunii ianuarie, din prezentare generală aferent acestui an, înțelegem că, de fapt, evenimentele săptămânii anterioare și-au avut rădăcina în ceea ce s-a consumat sau a venit spre noi cu titlul informativ în săptămâna anterioară. Cu alte cuvinte, prima zi a săptămânii pe care o analizăm aici devine un fel de avertisment sau de sinteză a ceea ce am avut de traversat până acum.
Este de la sine cunoscut că duritatea acestui moment nu vine neapărat din faptul că luna explorează dureri sufletești, nemulțumiri sau constrângeri pe care maleficii Uranus și Pluton le predispun de mult timp, ci pentru că beneficii se ceartă. Când două forțe benefice se află în conflict, norocul se risipește și nu ne mai rămâne nimic decât, poate, dacă suntem puțin mai atenți, am putea culege de pe jos câteva fragmente ale marelui noroc social sau al marelui noroc de care beneficiază grupul de apartenența. Asta înseamnă că prima zi a săptămânii ne invită la o călătorie. Unii vor considera, luându-se în mod superficial după ceea ce se consumă în fața lor, că toate lucrurile sunt rele și că dacă vor avea parte de câștiguri atunci acestea nu vor fi văzute acum și vor fi încadrate în categoria surprizelor.
Astfel, relația proastă a beneficiilor devine starea de normalitate. Venus în Vărsător are un mesaj, la fel și Jupiter din Leu și dacă se întâmplă ca acum aceste două forțe să se afle în opoziție, ipostaza astrală inerentă cel puțin o dată pe an, ar trebui să reprezinte pentru omul simplu doar o provocare, doar un îndemn la a fi mai serios și mai atent la informațiile cu care lucrează. Acum prin Venus din Vărsător cerurile se deschid, omul este invitat să călătorească cu mintea, cu atenția sau cu alte forțe spirituale către tărâmuri nebănuite. Unii se vor opri și se vor uita prea mult în jur, poate vor prefera să fure de la alții, să își însușească bunurile materiale sau chiar să fure energie. Axa Leu-Vărsător este acum accentuată nu doar de opoziția beneficilor, ci și de faptul că Junon se află acum într-o poziție încă activă cu Mercur. Această călătorie este plină de încercări și poate fi pentru cei care au mintea deschisa chiar o călătorie inițiatică.
Pentru oamenii simpli această relație a beneficiilor se va limita doar la faptul că ziua va fi un exponent al fricii de sărăcie sau un exponent al unor pierderi importante. Cei mai mulți vor explora relația proastă a Lunii cu Axa Dragonului, considerând că ceea ce li se întâmplă acum este definitoriu pentru destinul lor. Nu vor putea să treacă dincolo de aceste constrângeri și din această cauză ziua ar putea să devină, nu un avertisment în ceea ce privește soluția pe care omul trebuie să o aibă pentru destinul său, ci o dovadă a faptului că viața pe care o trăim este plină de constrângeri și de dureri.
Prin urmare, prima zi a săptămânii succesului obținut prin abnegație și a liniștii sufletești ne îndeamnă la lăsa în urmă anumite sentimente superficiale și să ne deschidem mintea către o călătorie a sufletului. Este posibil ca această călătorie pentru mulți să treacă prin constrângeri sau să debuteze cu niște întâmplări nefirești. Este indicat ca astăzi să nu ne luăm după aparențe, să nu privim ceea ce ni se întâmplă ca și cum este un element definitoriu pentru că mintea ne îndeamnă să alegem din tot ceea ce mi se întâmplă doar lucrurile rele. Cei care vor să participe la fenomenul social, care sunt implicați în viața socială cu toată energia lor sunt informați că această călătorie, fără aportul lor, prin ordinea de fapt a lucrurilor, va avea o destinație clară abia la finalul lunii iunie. Până atunci, au nevoie ca proiectele momentului să se orienteze către finalul lunii februarie și abia după acel moment să viseze mai departe. Ceea ce fac acum înseamnă a zidi după un plan făcut în primele 10 zile ale lunii. Dacă visează să schimbe ceva în desen, va trebui sa dărâme totul și să lucreze prin spirit, prin valori morale până la mijlocul lunii mai. A apela la o altă schemă de acțiune însemnă a consuma suplimentar, iar când nu au rezerve, dar sunt suficient de dezordonați încât să pretindă vieții mai mult, apelează la furt de bunuri, idei, energie.
În altă ordine de idei, prin observația aplicată altor unghiuri astrale, în speță relația bună dintre Lună și Chiron care se împlinește astăzi la grad perfect, ziua ne vorbește despre faptul că aceste constrângeri ale momentului sunt resorturi pentru progres. De această dată, progresul spectaculos n-are nimic de-a face cu strălucirea sau cu expresia dinamică. Succesul vine prin liniște sufletească și numai din adâncul sufletului oamenii își pot extrage puteri nebănuite sau numai din adâncul sufletului pot rupe lanțurile sărăciei sau ale suferinței.
Asta înseamnă pentru mulți abnegație, iar aceasta poate lua înfățișarea unui mare efort atunci când oamenii pierd din vedere că puterile lor vin după ce depășesc un test, după ce forța lor a fost probată într-o confruntare. Ideea de confruntare nu înseamnă neapărat și luptă, ci poate însemna chiar o promisiune pe care individul, cel care a făcut-o, să și-o aducă la îndeplinire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a dovedi astăzi respect. Omul profund când suferă înnobilează respectul și-l transformă într-o mare virtute.

Sănătatea este indiciul direcției. Patimile sunt evaluate greșit. Dizarmonia internă este un resort pentru o declarație de război. Minciuna este un adevăr variabil. Libertatea de gândire este folosită pentru a găsi soluții pentru leneși, parveniți, răutăcioși. Curiozitatea este deschizătoare de drumuri, dar nu ajută în selectarea celor bune de cele rele. Este pierdut un obiect, un gând, o intenție. Se va confunda teama cu dezamăgirea. Inspirația are culori ce nu se pot vedea prin ochelari.

Una dintre cele mai complicate zile ale acestei săptămâni vine să ne amintească de faptul că luna ianuarie nu este altceva decât o zonă tampon, un interval care delimitează două perioade importante: „anul alegerilor multiple” și „anul secretelor dezvăluite”. Multitudinea aspectelor care se împlinesc astăzi invocă, din start, nevoia de simplitate. Nu degeaba aceste unghiuri se consumă într-un interval care valorifică anumite rezultate ale eforturilor personale și ne arată că principalele beneficii sunt cele de natură sufletească. Asta înseamnă că atât opoziția lui Marte cu Luna neagră, cât și opoziția lui Neptun cu Luna Neagră, aspecte care se împlinesc în această zi, dar și, în consecință, conjuncția lui Marte cu Neptun, în perioada în care Soarele se află pe ultimul grad al zodiei Capricorn, ne vorbește despre o curiozitate periculoasă, aceea care îi complică omului existența și îl duce la pierzanie.
Cu alte cuvinte relația proastă pe care individul o are cu sine se va transpune în societate și va construi monștri, îi va compromite individului imaginea socială, iar edificiul în care s-a integrat, grupul de apartenență, poate intra în război împotriva unui adversar invizibil. Ceea ce se consumă prin aceste unghiuri poartă amprenta unor mari falsuri, expresii ale unor frici colective, adică adevăratele motive pentru care oamenii au devenit leneși și perverși.
Ultimul grad al zodiei Capricorn poartă această amprentă a nevoii de libertate, a suprasaturației pe care un individ o resimte în fața unor condiționări pe care, în ultimele aproximativ 30 de zile, le-a considerat foarte util. Acum devin greutăți legate de gât și dorește să se elibereze de ele ca nu cumva pasul următor, dacă prinde un teren nesigur, să nu-l compromită.
Ziua de 20 ianuarie conține însă și o altă ipostaza astrală, aceea care este foarte importantă în momentul de față, cel care vizează Luna nouă – conjuncția Soarelui cu Luna pe zodia Vărsător. Acesta este practic elementul care ne salvează dintr-un mare eșec sau care va transforma teama în dezamăgire și îl va ajuta pe om să meargă mai departe, considerând că poate suporta o simplă dezamăgire chiar grija, nesiguranța sau distrugerea unui edificiu asupra căruia a lucrat încă din anul 2014 nu poate suporta așa ceva. Toată această idee la care ajungem în această zi nu este decât o altă formă de iluzie. Rezultatul la care am ajuns în 2014 este el însuși o iluzie și a merge mai departe, crezând în el se arată că nu deținem încă maturitatea necesară.
Prin unghiurile negative pe care atât Marte, cât și Neptun le împlinesc cu Luna neagră această maturitate este astăzi de necombătut. Ea va lua înfățișarea unei curiozității periculoase, a patimilor periculoase sau a direcțiilor greșite. Nu se poate pune nimeni astăzi cu omul care este convins că dreptate este de partea sa. Nu se poate pune nimeni astăzi cu cel care s-a gândit încă din 2014 să declare război unui adversar și, în ultimele săptămâni, adică de la începutul lunii ianuarie și până acum, chiar a găsit inamicul perfect împotriva căruia să se declare și pentru care să își consume toată energia de-a lungul acestui an.
În tot acest joc astral, curiozitate este un element destul de periculos. Unora li se pare că această curiozitate este deschizătoare de drumuri însă ea îi duce pe oameni în punctul în care să piardă ceva important. Dacă judecăm după faptul că pe ultimul grad al zodiei Capricorn Soarele le va spune oamenilor că pot pierde funcții, poziții importante, demnitate sau un element care le conferă stabilitate, pe zodia Vărsător oamenii se tem că vor pierde idei importante, oportunități sufletești, relații sau armonii pe care ar trebui să le trăiască în familie. Cu alte cuvinte la finalul acestei zile, ca și în ziua anterioară, mulți vor considera că efortul pe care l-au făcut este sortit pieirii. Dintre aceștia, cei care vor atinge liniștea sufletească vor considera că sunt absolut norocoși, că viața le-a oferit privilegii teribile de a avea lângă ei oameni care simt la fel, pe care să-i iubească ușor și cu care să discute fără să se simtă compromiși. Aceste gânduri puse la baza următorul ciclu lunar care debutează în această zi prin Luna nouă, arată, împotriva a tot ceea ce au predispus celelalte planete, o maturitate pe care oamenii nu doresc să o prezinte celorlalți ca pe un element de fațadă sau de spectacol. Acest element de armonie care nu face spectacol împotriva unei dizarmonii interne, devine un element de referință pentru ceea ce înseamnă anul 2015. Această Lună nouă are integrat în spațiul său conjuncția lui Uranus cu Coada Dragonului ce reprezintă elementul de început a ceea ce înseamnă anul 2015, anul secretelor dezvăluite.
Cu alte cuvinte, surpriza și puterea de înțelegere, curajul de a spune lucrurilor pe nume, respectul față de oameni și dragostea față de adevăr, liniște, succes obținut prin valori sufletești, reprezintă elementul care ne deschide o poartă către un succes garantat. În lipsa acestor calități, ziua devine un element apăsător, enervant, încărcat de resentimente, minciuni, fățărnicie sau patimi despre care ne vom aminti tot anul.
Prin urmare, 20 ianuarie reprezintă una dintre cele mai importante zile ale acestui interval, poate chiar al lunii ianuarie, când se dă startul pentru ultima mare confruntare. Este posibil ca oamenii acum prin patimile pe care le au, prin declarațiile pe care sunt tentați să le facă la nervi, la beție, la entuziasm sau la tentație să piardă un drept, să atrag atenția asupra unor lucruri pe care nu doresc să le împărtășească celorlalți ori să confunde teama cu dezamăgirea, ceea ce îi va durea cel mai mult de-a lungul acestui an. Pentru că și Soarele va intra astăzi în zodia Vărsător, elementul definitoriu al momentului va fi curiozitatea și dacă preocupările de până acum au fost pozitive această curiozitate îi va duce pe oameni către drumuri misterioase, către succes, către puteri speciale, către atenții speciale prin care cei care sunt opuși să se iubească și să construiască pentru această lume lucruri cu adevărat remarcabile.
Mesajul astral al acestui moment nu face referire la persoanele diferite din punte vedere sexual, ci la persoane diferite din punct de vedere structural, acelea care sunt importante pentru edificiile spirituale. Dacă un om este implicat într-o mare lucrare spirituala, dacă se preocupa și dovedește acest lucru prin faptele sale, de armonie celorlalți, de stabilitatea lor, dacă este un ctitor de locuințe sufletești, atunci complementaritatea depășește acest cadru al lumii fizice dată de raportul femei bărbat și merge către un schimb coordonat de forțe din subtil. Cei care mimează această evoluție spirituală, cei care mimează accentul pe care o astfel de ființă îl pune pe viața spirituală poartă, pe bună dreptate, denumirea de ființe perverse, celelalte sunt ființe care se sacrifică și-n această zonă pentru a completa un deficit. Acest concept este destul de ușor acceptat de lumea modernă însă controversat de lumea veche. Cei care lucrează încă pe structurile vechi, cei care folosesc instrumente denumite generic „tradiționale” vor avea o mare problemă cu modul în care se exprimă oamenii puternici în această zi. De aceea este nevoie și de ființe puternice care să facă integrarea în Cunoaștere și prin metode vechi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi că armonia nu se exprimă după informațiile pe care le avem noi în acest moment. Armonia este o valoare universală la care noi, cu tot ceea ce știm, ne raportăm, nu invers. De aici și necesitatea de a ne deschide către nou prin libertate de expresie, prin respect, prin dragoste față de aproapele nostru, prin dorința de a împărții succesul.

Se pronunță o sentință. Gândul, succesul precipită comportamentul. Judecata este pusă în slujba unui interes. Pierderea individului trebuie să fie și pierderea grupului. Eșecul îi trag pe oamenii în joc ca într-o cascadă. Lumina care hrănește înțelegerea îndeamnă la tăcere. Așteptarea este grațioasă. Agitația rupe o înțelegere prea delicată pentru adâncimea usturătoare a minciunii. Seriozitatea seamănă fără să știe ce va culege. Vorbele, sensurile se rătăcesc. Ochii urmăresc o formă neobișnuită de uitare. Atenuarea are efect analgezic.

Abia în mijlocul acestei săptămâni, adică pe data de 21 ianuarie, vom înțelege de ce acest interval de șapte zile pe care îl analizăm aici poartă denumirea generică de săptămâna succesului obținut prin abnegație. Efortul susținut, acela cu care am luat contact în mijlocul anului anterior, atinge acum un vârf interesant. În primul rând, se va pune problema unei judecăți apoi se va scoate în evidență o pierdere. Pentru că Pluton se află acum într-o relație proastă cu Axa Dragonului are mari așteptări de la ceilalți, atât de mari încât este nevoie ca o persoană din exterior, o situație pe care nu am evaluat-o până acum sau nu am integrat-o în schema personală, să ne tragă de mânecă și să ne spună că greșim. În 21 ianuarie nu doar că se împlinește careul pe care Pluton îl realizează la Axa Dragonului, dar Mercur își începe mersul retrograd care va dura aproximativ trei săptămâni. Va fi vorba în această zi de o agitație pe care nu am înțeles nici în anul anterior și, după schemă care se arată acum, se pare că nu o vom înțelege nici în următoarea perioadă. Este mai puțin important dacă lucrurile vor merge după vorbele pe care le vom auzi sau după înțelesurile momentului. Important este că evenimentele de acum au statut de sinteză.
Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător și le oferă oamenilor posibilitatea de a se analiza pe sine, de a constata unde au greșit, care sunt cei față de care trebuie să-și ceară iertare și cu ce anume trebuie să se hrănească pentru a merge mai departe. Luna se va afla acum într-o relație bună cu Axa Dragonului și va reuși, prin poziția sa din Vărsător, să medieze tendința Nodurilor. Asta înseamnă că va fi prietenă cu Uranus și va încerca, prin neobișnuit, straniu sau extravagant, să vină într-un context periculos cu soluții interesante.
Ceea ce se prefigurează acum cu relația proastă a lui Pluton cu Axa Dragonului ne pregătește pentru ceea ce se va întâmpla în luna iulie când, așa cum nu putem ști încă de pe acum, ci doar deduce prin instrumente ezoterice de cunoaștere, Marte, octava inferioară a lui Pluton, se va afla într-o relație similară cu Axa Dragonului scoțând în evidență o karmă plutoniană, adică un destin tragic despre care acum s-ar putea să nu știm prea multe lucruri. Mulți își vor consemna acum într-un jurnal personal multe din speranțele, atitudinile sau idealurile pe care le au acum. O parte dintre aceste direcții le creează impresia că viața este foarte grea și că pentru a ajunge la destinație va trebui să rupă bucăți din ființă, să facă sacrificii, să renunțe la ceva, poate chiar la oameni sau la relații cu aceștia. Ceea ce se întâmplă în această zi, în special prin relația lui Pluton cu Axa Dragonului, dar și prin inițierea mersului retrograd al lui Mercur, scoate în evidență o pronunțare negativă. Minciuna ustură, ochii rătăcesc, vorbele nu mai pot fi susținute de adevăruri exterioare și din această cauză oamenii sunt foarte agitați.
O altă componentă care transpare din relația proastă lui Pluton cu Axa Dragonului se referă la patrimoniu. Banii, achizițiile personale sau energia personală care le atrage pe acestea sau care îndeplinesc dorințele se află acum în criză. Prin ceea ce se întâmplă în această zi, adică prin faptul că Luna se află într-o relație proastă cu Junon și cu Jupiter oamenii vor încerca să se mintă pe ei înșiși și din această cauză lucrurile vor fi accentuate în sensul negativ. Este ciudat faptul că efortul anterior are în ecuația astrală aferentă acestei zile o astfel de soluție. Cei care urmăresc fenomenul social și care nu se iau după aparențe ar trebui să treacă ușor cu privirea peste evenimentele ultimelor șase luni, să vadă că toate sunt într-o legătură foarte strânsă și să considere că dacă le înțeleg, dacă au aflat răspunsuri despre aceste situații care, aparent, nu au nicio legătură, înseamnă că sunt privilegiați. Omul informat, documentat, puternic prin ceea ce știe, observă și înțelege va reuși să depășească cu succes momentul iulie 2015 despre care am amintit mai sus.
Prin urmare, 21 ianuarie duce mai departe mesajul zilei anterioare acela care declară război elementelor incomplete sau problemelor personale pe baza cărora nu ne putem construi un viitor luminos și nici susține demersurile acestui an. Relația proastă a lui Pluton cu Axa Dragonului ne vorbește acum despre necesitatea de a ne transforma, de a ne schimba prin decizie personală, nu printr-o constrângere exterioară.
Elementul de maximă urgență, acela care vine din retrogradarea planetei Mercur, ne atrage atenția că vorba s-ar putea să fie răstălmăcită sau ideea să nu fie înțeleasă așa cum trebuie. Asta înseamnă că următoarea perioadă de aproximativ trei săptămâni s-ar putea să fie marcată de complicații verbale sau de discrepanțe între mesajul transmis și puterea de înțelegere a celui căruia îi este destinat.
Referindu-se strict la această zi am putea considera că agitațiile momentului, cu toate că face legătura la evenimente ample, unele dintre ele ce au pornit din mijlocul anului anterior, le vor arăta oamenilor că despărțirile sunt dureroase, indiferent de motivul lor. Unele sunt necesare, altele sunt efectul unor mofturi de moment, cu toate acestea, de fiecare dată când trecem prin așa ceva, doare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că scopul existenței terestre este acela de a cunoaște. Aici suntem veniți în vizită, suntem într-o plimbare, într-o vacanță ce poate deveni la un moment dat spectaculoasă, dar acasă nu este aici.

Speranță în mai bine. Frumusețea este apreciată mai ușor. Sedimentare. Disciplina este un rezultat al urmăririi celorlalți. Ceea ce se stinge este înlocuit. Viața sperie prin ușurința cu care se regenerează. Temerile sunt duse prea departe. Se crede excesiv de mult în confirmări negative. Se crede că se poate frâna un rău eliberând un bine.

Cu Mercur retrograd prin zodia Vărsător, conjuncția Lunii cu Venus, tot pe Vărsător, arată o speranță neobișnuită în mai bine. De această dată însă Venus în Vărsător, poziție care nu-i convine prea bine acestei planete, se va exprima de o manieră pozitivă, aducând elementul neobișnuit către limita normalității. Disciplina, regenerarea, lupta împotriva răului sunt elemente care de această dată vor face parte din spectrul preocupărilor predispuse de această planetă.
Scopul pentru care se întâmplă aceste lucruri neobișnuite este unul aparte. Trecerea Lunii în zodia Pești le vorbește oamenilor despre dragoste, despre iertare, despre a gândi că suferința nu este o penitență, ci o alegere personală pe care o face o persoană atunci când dorește să care pe umerii săi povara altuia. Lucrul acesta se leagă de minune elemente expresive, cu toate că nu există o legătură directă și nici benefică între zodiile Pești, cea din care Luna împlinește un careu cu Saturn, și zodia Leu care găzduiește planeta Jupiter aflat acum în mers retrograd. Nevoia de a face dreptate, de a clarifica o anumită problemă din punct de vedere afectiv, practic motivul pentru care este aleasă această dorință de sacrificiu de dragul celuilalt, duce la eliberarea unei piedici teribile. Jupiter în Săgetător le vorbește oamenilor despre concepții eronate, despre prejudecăți, condiționări care le-au coordonat pașii către trasee periculoase. Acum prin dragoste descoperim că anumite lucruri au fost greșite și renunță la închisoarea, încrâncenarea, duritatea cu care am lucrat până acum.
Un alt element foarte important care trebuie consemnat și care se împlinește la grad perfect în această zi vine din relația proastă a Lunii cu Saturn. De fiecare dată când Luna se află în careu cu Saturn oamenii se simt triști, abătuți, nu se pot încadra în termenele pe care și le stabilesc sau citesc din jur numai confirmările negative. Cu alte cuvinte sunt neîncrezători în forțele proprii și se tem de eșec. Este de la sine înțeles că lucrul acesta constituie dovada unei selecții negative și că binele acestui moment va trece în planul secund. Cu alte cuvinte binele pe care îl așteptăm ne lasă impresia că ne ocolește în această zi. De aici și concluzia absolut falsă că ziua de 22 ianuarie este o zi tristă.
Prin urmare, 22 ianuarie reprezintă momentul în care suntem invitați să fim disciplinați, să selectăm informații puternice din anturaj, să privim frumusețea din jur ca pe un element care are nevoie de colecție sau de rectificare. Nu ne este permis astăzi să punem prea mult pesimism în acțiunile pe care le facem, însă tot ceea ce vine spre noi acum va purta această amprentă a confirmării lor negative. Răul va fi eliberat astăzi și tot ceea ce atinge El va avea tendința să înlocuiască o concluzie bună.
Nu este un lucru obișnuit ca unghiuri minore să aibă un impact așa de puternic asupra psihicului uman. Este posibil ca acest lucru să vină ca urmare a unui demers pozitiv cu care oamenii nu s-au obișnuit încă. Spre exemplu, marea putere de regenerare predispusă acum de alte unghiuri, nu cele care se împlinesc acum, ar putea să-i sperie pe oameni pentru că le eliberează o mare parte din timp și nu știu ce să facă cu el. Cei care sunt obișnuiți să aibă în permanență dureri, să fie triști, preocupați de condițiile sociale sau tot timpul încordați, în fața unui moment de liniște vor fi zdruncinați.
22 ianuarie vine cu o problema a timpului, o problemă de patrimoniu și cu soluții care nu pot fi puse în aplicare pentru că nu sunt bune. Binele de acum se adresează unui alt segment social, dar în special face apel la o suită de experiențe care au venit spre noi la începutul lunii ianuarie. Ignorând acest fapt nu facem decât să atragem soluții care nu pot fi puse în aplicare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că disciplina distruge frumosul. Disciplina întreține o structură de rezistență peste care se așază un voal frumos de o cromatică aparte. Cele două elemente nu se exclud, ci se completează.

Disciplina este apreciată. Metoda aduce un rezultat bun. Calitatea emoțiilor este dictată de competențe. Apel la standarde. Moralitatea este coordonată după exemplul oferit de marile biografii. Se găsește o soluție. Patina timpului este respectată. Se adăugă o sarcină suplimentară. Munca este abordată ca un mijloc de a menține vie o competiție.

23 ianuarie este o zi interesantă pentru cei care doresc să-și pună în aplicare propria moralitate. Persoane care au în plan să se implice în evenimente de mare anvergură, cei care în general iubesc meritele pe termen lung, vor vedea că nu pot merge mai departe acum decât dacă își modifică în bine calitatea emoțiilor. Pentru aceștia relația bună dintre Soare și Saturn vizează în primul rând o disciplină a sentimentelor sau o precizie a gândurilor așa cum nu au mai dovedit până acum.
Acolo unde moralitatea coordonează, acolo unde dragostea față de oameni înseamnă o culoare interesantă aplicată efortului de a menține o relație în parametrii normali, acolo se poate constata și un rezultat spectaculos într-un proiect care a fost inițiat în mijlocul anului anterior. Acum, când Saturn se află în zodia Săgetător, ideea de moralitate trece printr-o preschimbare interesantă. Oamenii se vor gândi că poate este mult mai indicat acum să facă apel la marile biografii, să se gândească la cum au reușit alții, la cum și-au depășit greutățile și cât de puternice s-au dovedit într-un anumit moment. Timpul devine important prin urmările sale, prin ceea ce construiește pentru o mare perioadă de timp, nu pentru câteva zile sau câteva luni.
Acum Luna, aflată în plin tranzit prin zodia Pești, adaugă o sarcină suplimentară efortului și îi îndeamnă pe oameni să-și privească fricile în față. Numai privind frica în față poate surveni vindecarea. Asta se întâmplă, nu pentru că Luna se va afla în această zi în opoziție cu Luna neagră, ci pentru că le oferă celorlalte corpuri cerești care primesc opoziții din partea Lunii negre motivații pentru a merge mai departe. Asta înseamnă că ziua de 23 ianuarie înseamnă lărgirea viziunii, extinderea înțelegerii către limitele interesante. De aici și o mai mare competență în a lucra cu informația sau în a coordona un proiect ce a fost inițiat de altcineva.
Munca este foarte importantă în ecuația astrală aferentă acestei zile și tocmai de aceea frica, aceea care se trezește prin opoziția Lunii cu Luna neagră, reprezintă indicatorul cel mai important asupra ceea ce trebuie rezolvat urgent. Cu alte cuvinte relația bună pe care Saturn o împlinește acum cu Soarele arată un element nou care nu depășește schema normalității, dar lasă această impresie pentru că nivelul celui care este trist sau lovit de durere coboară mult sub stadiul normalității.
Prin urmare, 23 ianuarie înseamnă o zi de confirmare. Nu primim confirmări de la ceilalți doar pentru ca aceste persoane să-și demonstreze priceperea sau cunoștințele, ci primim confirmări menite să ne sporească încrederea în sine sau spiritul de observație. Asta înseamnă că putem face acum un inventar serios și util al calităților pe care le deținem. Este posibil ca unele persoane să se declare în această zi obosite de toate aceste lucruri care promit modificarea stării de confort și nu îl duc pe individ în această zonă decât după ce depășesc anumite condiții. Asta înseamnă că oamenii se vor arăta astăzi destul de dezorientați, triști sau bătuți ori pur și simplu enervați de faptul că lucrurile nu se schimbă de la sine așa cum li s-a spus sau așa cum au avut impresia urmărind acest proces din exterior. Timpul este important în această zi, atât de important încât am putea din necunoaștere, exces de zel sau ambiție fără margini să adăugăm la ceea ce facem sarcini suplimentare. Cei care uită că, de fapt, nici sarcinile pe care le au în derulare nu le pot duce pe mai departe dar mai cu seamă altele suplimentare, vor avea o zi grea și vor fi nervoși tot timpul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi de măsură. Măsura este tic-tac -ul armoniei.

Se spune și apoi se gândește. După vreme bună se anunță furtuna. Sunt criticate greșelile după consecințele ipotetice. Jumătățile de măsură par întreguri. Dinamica vieții sociale este o evadare din fața problemelor personale.

Trecerea Lunii în zodia Berbec ar trebui să aducă oamenilor mai multă încredere ori mai mult curaj în ceea ce privește estimarea personală ori punerea în aplicare a unor demersuri personale. Ce se întâmpla cum vine mai curând pe linia ipotetică. Ne propunem să facem lucruri pe care credem că le putem duce mai departe, dar, în realitate, ne blocăm pe anumite rezultate la care nu putem renunța. Cu alte cuvinte, se va pune problema astăzi ca oamenii să savureze mai mult gradul de satisfacție decât să se mulțumească cu perspectiva unor evenimente îndrăznețe.
Ceea ce este important vine, în primul rând, din relația bună pe care Luna o împlinește cu Saturn. Din nefericire, acest lucru se va împlini în a doua parte a zilei, pentru că prima parte a zilei de sâmbătă, 24 ianuarie, va fi dominată de Perioada fără Direcție a Lunii care începe încă din mijlocul zile anterioare. Cu alte cuvinte, este puțin probabil ca dinamica momentului să producă schimbări spectaculoase într-un timp atât de scurt încât aceste evenimente să fie integrate în spațiul zilei de 24 ianuarie. Înțelegem de aici că îndemnul la a privi structura în ansamblu, la a vedea foarte departe în evenimentele care ne preocupă acum va prinde puțin și din spațiul zilei următoare. Nota principală a momentului va fi aceea dată de nevoia de mișcare, de dinamism, de a înfăptui lucruri remarcabile pentru a evada din rutina sau dintr-o tristețe care devitalizează.
Relația bună care se constată între Lună și Soare nu va putea acum să medieze opozițiile pe care Soarele începe să le formeze cu Junon și cu Jupiter din Leu. Anunță însă contactul cu o idee nouă, cu o soluție sau chiar cu o atitudine. Luna și Saturn vorbesc în primul rând de un mod de comportare sau de o selecție importantă a gesturilor sau atitudinilor pentru că acțiunile pe zona publică să fie eficiente. Asta înseamnă că ideile pe care le avem despre conflict, despre răspunsul pe care-l primim vor fi foarte importante în următoarele zile când toate piesele acestui puzzle se vor unii într-o structură compactă. Acum privim jumătățile de măsură și ni se par întregul sau foarte importante prin ceea ce vedem, înțelegem sau constatăm. În realitate, ele sunt mult mai importante și acest lucru va fi constatat abia în săptămâna următoare.
Prin urmare, 24 ianuarie reprezintă momentul în care suntem tentați mult prea ușor să spunem ceea ce gândim. În prima parte a zilei vor fi tentați să facem acest lucru pentru că nu conștientizăm pericolul. În a doua parte a zilei vom considera că nu ne strică o doză de curaj în plus sau ne va fi foarte util să ne exprimăm și în modul acesta, nu doar să privim pe gaura cheii ce se întâmplă în camera cealaltă. Lucrurile, prin acest mod de comportare, ni se vor părea mult mai clare, chiar dacă multe dintre ele nu sunt complete și, se pare, nici nu vor fi prea curând. Toate aceste piese pe care le vedem astăzi se vor întruni într-un întreg abia începând cu săptămâna următoare. Totuși dorința de competiție, nevoia de a ne impune punctul de vedere fie și numai printr-o atitudine de rezistență, adică așa cum nu am făcut până acum, va da zilei de 24 ianuarie o notă aparte. Ceea ce se întâmpla acum ne lansează invitația de a trăi dinamic, deschis și plăcut, nu pentru că aceasta va fi starea predominantă în următoare perioadă, ci pentru că trebuie să cunoaștem și acest aspect al vieții.
Aspectul cel mai complicat al acestei zile ar veni în a doua parte a zilei când Luna va intra în zodia Berbec și va aduce o intensitate mult prea mare a plăcerilor, dorințelor sau trăirilor personale pe care până acum le-am explorat în intimitate sau într-un mod limitat. Asta înseamnă că ne vom confrunta cu stări sufletești pe care nu le înțelegem corect și nici nu le putem coordona așa cum trebuie. Adică este vorba despre o stare de nervi, o rigiditate prea mare, ambiție prea intensă sau un eros necontrolat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de observație. Dacă întâi observăm și-apoi acționam lucrurile nu au cum să intre într-o zonă periculoasă și nimic din ceea ce vom face astăzi nu va fi considerat un derapaj.

Libertatea este înțeleasă într-un mod foarte subiectiv. Este pusă la îndoială calitatea vieții sociale. Conflictul apare acolo unde nu este acceptată vină. Greșeala este transferată celorlalți. Sunt evaluate faptele consumate în urmă cu 7 zile. Vorba dulce mult aduce. Progresul nu este acceptată din necesitate, ci din orgoliu. Cercetarea faptelor prezente găsește răspuns în faptele înaintașilor. Împlinirea este aproape. Visul abuziv, egoist o ține departe. Se poate clădi un edificiu important doar prin coabitare plăcută.

Astăzi Luna trece prin Coada Dragonului și ne vom confrunta cu probleme pe care le-am lăsat în urmă în anul anterior. Asta înseamnă că pentru unii întâlnirea cu o grijă căreia nu i s-a găsit soluții nici în anul anterior ar putea să însemne cea mai mare greșeală pe care ar putea să o facă astăzi. Este pusă la îndoială calitatea unui demers sau se dorește schimbarea acesteia pentru că, după ultimele date, lucrurile cer acum o astfel de schimbare.
Din nefericire, trecerea Lunii prin Coada Dragonului înseamnă și integrarea sa în careul pe care maleficii Uranus și Pluton îl formează de ceva vreme. Asta înseamnă că se face o evaluare, în special a intervalului cuprins între conjuncția Lunii cu Pluton și conjuncția Lunii cu Uranus și rezultatul va trebui, în primul rând, să soluționeze un conflict vechi pe care, din nou vom constata, nici anterior, în 2014, nu l-am putut rezolva. Mulți vor considera că eșecul acestei zile vine din faptul că sunt prea ambițioși sau își stabilesc idealuri fanteziste. Este adevărat, se poate constata în această ziua ambiție sporită față de ceea ce s-a consumat în restul săptămânii. În ceea ce privesc ambițiile fanteziste, acestea nu-și au locul în această zi, nu-și au locul atunci când Luna trece prin Berbec, zodie renumită pentru simțul practic. Cu toate că această zodie aduce înclinarea spre a lucra bine cu idealurile, cu noțiunile, adică oamenii pot idealiza foarte ușor un demers, se caută întotdeauna prin această acțiune un rezultat practic.
Soluțiile momentului sunt, așadar, susținute dintr-un alt punct de vedere pentru că această relație proastă a Lunii cu Axa Dragonului este mediată de planetele din Leu. Aceste planete din Leu care primesc opoziții din partea lui Mercur retrograd și, cât de curând, și din partea Soarelui, înseamnă explorarea unei dureri sufletești și aduce acestei zile nevoia de a atinge liniștea prin coabitare. Asta înseamnă iertare, înțelegere sau adoptarea unei atitudini subiective pentru a putea depășii tensiunea momentului nu neapărat pentru a o ascunde.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unei libertăți pe care avem toate șansele să o înțelegem greșit sau foarte subiectiv. Dacă înțelegem greșit se întâmplă că trăim prea mult în trecut. Dacă o privim subiectiv înseamnă că vrem soluționare, dar nu avem încă pârghiile necesare pentru a face acest lucru. Cu alte cuvinte, întreaga zi se va situa pe acest balans între neînțelegere și subiectivitate.
Conjuncția Lunii cu Uranus aduce însă nevoia de a ne exprima pe un nivel superior sau de a face lucruri ieșite din comun. Judecând după faptul că nu doar energia zodiei Berbec ne îndeamnă către aceste explorări dincolo de o limită a confortului, ci și opozițiile de pe axa Leu-Vărsător arată combaterea unei frustrări, deducem că ansamblul astral care predispune acestei zile o dinamică aparte va atinge și o zonă a conflictului care, spre deosebire de anul anterior, acum este ascunsă prin teamă. În anul anterior aceasta părea aroganță, egoism, abuz de putere, însă acum pare groază, teroare, spaimă în fața morții sau în fața nesiguranței.
Cei care lucrează cu energia sau sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor simți privilegiați că văd atât de clar teama colectivă de care trebuie să se desprindă. Finalul acestei săptămâni aduce, așadar, încununarea unor căutări delicate care pot fi denumite acum generic vis, aspirație sau devenire.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de energia sau înțelegerea aferente acestei zile pentru a deveni mai puternici. Nu avem de ce să oferim astăzi aceste bijuterii drept ofrandă fricii doar pentru că groaza și teroarea de acum sunt trăite în mod colectiv.

12 thoughts on “19 – 25 ianuarie 2015

 1. Gabriela spune:

  Draga Gheorghita,

  ce minune ar fi lumea asta daca ar fii cat mai multi oameni cu un caracter atat de frumos ca al tau, capabili de atatea lucruri de admirat, ca tine.
  Iti multumesc si acum pentru fidelitatea ta fata de noi cei care te admiram.

  Cu mult drag,
  Gabriela

 2. Ana spune:

  Buna ziua,eu si sotul meu ne dorim tare mult sa mai avem un copil,avem deja o fetita de 3 ani(el vine acasa de 2-3 ori pe an,lucreaza in afara tarii),vroiam sa va intreb daca sunt ceva sanse in acest an(a fost de sarbatori acum,mai vine de Pasti si apoi in august).
  Eu sunt nascuta pe 30/09/1980(ascendent in leu),iar el este nascut pe 01/03/1979(ascendent tot in pesti).Va multumesc din suflet

  1. Asta înseamnă o consultație și eu nu ofer așa ceva.

 3. MONICA spune:

  Multumesc pentru confirmarile pe care le primesc!
  Recunostinta si respect pt tot ceea ce faci!
  monica

  1. Monica,
   și eu îți mulțumesc!

 4. daniela spune:

  E clar nu am atata putere si intelepciune sa inteleg decizia fiului meu de a amana toate examenele in vara, in conditiile in care nu are niciun motiv sau nu ofera vreunul .Nu ma exteorizez dar in interiorul meu sufar.Imi este teama sa nu piarda scoala in favoarea cine stie carei iluzii de moment.Are in jurul lui cativa colegi care nu stiu cat ii sunt de favorabili acum, in sensul ca au alte opinii referitor la valoarea unei diplome in societatea in care traim.El infirma ca ar fi influentat de ei, dar eu magandesc si la asta.
  Tu vorbesti in analiza anului 2015 de un an greu, pt mine ca sunt fecioara,pt el ca e sagetator. Mi-ai spus ca are luna in gemeni si venus in scorpion si ca asta inseamna ca stie ce este in avantajul lui, dar sunt mama si viitorul lui pentru mine este important, sunt convinsa ca si pentru el, dar daca in acest moment el nu constientizeaza si face o greseala care in iunie, iulie sau septembrie nu mai poate fi remediata?
  Iarta-ma ca am revenit cu aceasta problema, insa asa am simtit.Cu drag si iti multumesc ca existi.Daniela

  1. Daniela,

   Nu ştii dacă ai atâta putere sau atâta înţelepciune ca nici nu ai ajuns acolo. Pur şi simplu nu doreşti să te depărtezi de a „a vrea” să faci într-un anumit fel. În analiza anului 2015 eu spun multe, nu doar că este un an greu pentru fecioare.
   Ca să nu o mai lungim atât, că nu vorbim ca să ne omorâm timpul, eu îţi spun în continuare: când vei avea curajul să-i laşi libertatea de a-şi trăi propria viaţă, însă nu două zile, ci în formă continuă, ani de zile, şi, prin iubirea ce i-o porţi, să-l ajuţi să-şi repare ce se poate, abia atunci poţi vedea câtă putere şi câtă înţelepciune ai. Treaba asta nu este deloc o glumă şi nici ceva ce facem noi, ăştia ciudaţi, că ne plictisim. Achiziţiile sufleteşti sunt cele mai important şi singurele care zidesc fiinţa. Tu vorbeşti aici despre comportamente. Comportamentul nu este o reacţie, ci rezultatul unor factori de modelare. Deci in absenta autoreglarii, modelarea îi va spune lui că face bine.
   Nu te acuz, doar mă întreb pentru că ştiu cât sunt de complicate relaţiile de genul acesta şi, mai ales, cât sunt de complexe. Nu uita, este copilul tău pentru că l-ai ajutat să-şi construiască un trup, dar sufletul este al său.

 5. Danut spune:

  nascut 09-06-1970,as dorii sa aflu mai multe despre acest an in leg cu mine nu imi cunosc ascendentul din pacate
  va multumesc anticipat urmaresc zilnic si citesc site ul dumneavoastra

  1. Danut,

   Nu ofer consultații. Poți consulta previziunile anuale postate aici pe blog și vei afla de acolo părerea mea referitor la ceea ce te interesează. Aceste previziuni anuale sunt pentru zodie, nu pentru ascendent.

 6. maria spune:

  gheorghita sper ca nu te superi,dar vreau prin acest mesaj sa-i spun Danielei cat este de important sa intelegem, noi mamicile ,sa ne intelegem menirea noastra,asculta de gheorghita ,este un dar ca ti-a raspuns,crede-ma,pe mine m-a ajutat la un moment dat,ei stiu mai bine decat noi ce -i implineste,comunicarea este cheia,noi trebuie sa-i ajutam sa-si implineasca menirea lor pe pamant,cauta prin rugaciune sa primesti intelepciunea de a te adapta ,iubestel neconditionat.Gheorghita sper ca nu am deranjat,iti multumesc din suflet pt munca ta,fii binecuvantat!!!!!!!!

 7. daniela spune:

  In profunzime.Asa esti tu, asa gandesti si simti tu. Rar Si , Doamne cata dreptate iti dau in tot ceea ce spui! Si crede-ma ca te apreciez si iti multumesc pentru asta, pentru ca in cuvantul tau gasesc adevarul pe care il simt uneori si eu in adancul sufletului meu, dar nu sunt in stare sa il scot la suprafata, uneori fiindu-mi teama sa-l si gandesc. Multumesc mult. Mereu imi esti de ajutor. Cu drag iti doresc numai bine si sper sa fii mereu alaturi de noi, cei care te iubim. Daniela

 8. daniela spune:

  Multumesc si tie Maria. Asa e, Gheorghita inseamna mult pentru mine. Si cred ca pentru toti cei care ii citesc zilnic postarile. E un dar binecuvantat de la Dumnezeu pentru noi toti. Cu drag, Daniela.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.