12 – 18 aprilie 2021

12 – 18 aprilie 2021 este săptămâna riscului de abandon, a participării active la viața socială ca răspuns la golul din viața personală și a beneficiului pe care îl obținem dacă acceptăm că anumite pierderi nu doar că sunt necesare, ci și terapeutice. Chiar dacă mesajul acesta pare complicat, încărcat de o mare varietate de elemente de care ar trebui să ținem cont, săptămâna este una de avertizare. Vor fi multe zile când tensiunile momentului ne vor consuma, dar toate acestea se vor șterge cu noaptea. Ne va rămâne în conștiință avertismentul că lucrurile nu pot merge mai departe în felul acesta. Retrogradarea asteroidului Junon pe zodia Săgetător care începe pe 12 aprilie și se va termina în prima decadă a lunii mai ne arată că următoarele săptămâni ne vor expune unor încercări pe care avem obligația să le tratăm cu maximă responsabilitate. Ne vom aminti de acele stări sufletești viciate și unii vor deveni prea impulsivi. Această impulsivitate va fi vizibilă din această săptămână, dar dacă se mobilizează vor observa că se pot și reorganiza în așa fel încât adaptarea să nu mai fie o țintă utopică. Apoi, tocmai pentru că este o săptămână de avertizare, nu una de pedeapsă, așa cum vom avea impresia în fiecare zi, vom primi și mesaje frumoase legate de dragoste, de sacrificiu și de prietenie. Toate acestea se vor concretiza în idei mature, pe măsura nivelului pe care îl deținem acum, în ultima zi a săptămânii. Mesaje referitoare la o formă de renunțare, de sacrificiu, de abandon primim în fiecare zi, dar în ultima zi a săptămânii vom înțelege și de ce le-am primit, dar și faptul că totul a fost o reprezentare, totul a urmărit un singur scop: avertizarea. Această avertizare are de această dată un rol informativ, nu doar ne arată ceva, ci ne lasă în voia unor direcții sociale pe care le vom trăi cu intensitate. Vom trăi ceea ce am alimentat de la începutul anului și până acum. Vom avea mai mult curaj să obținem acel beneficiu pentru care ne-am consumat și în care am crezut de la începutul anului și până acum.
Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor evada din această agitație a săptămânii în starea de martor. De acolo ne vin gândurile cele mai frumoase, prin aceste medicamente se vor vindeca de anumite defecte care nu le-au permis ca acum să fie liberi, să fie sănătoși, să fie mai puternici și mai buni. Ei vor fi primii care vor reuși să își umple acel gol din viața personală, chiar dacă ceea ce se întâmplă acum nu seamănă cu nimic din ceea ce își imaginau cândva că reprezintă această împlinire a ființei. Ceilalți, vor fi agitați și în această săptămână, dar și în următoarele săptămâni până spre sfârșitul primei decade a lunii mai pentru că așa și-au ales, să fie mai leneși sau să învețe mai greu lucruri de genul acesta.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne grăbi. Cei care se grăbesc nu acumulează mai mult, nu sunt mai eficienți și nici nu demonstrează că sunt mai inteligenți, mai puternici sau mai buni, ci demonstrează că în interiorul lor au un gol de care fug.

Schimbarea unei direcții. Căutăm distincții pentru a acoperi un deficit de putere. Sublimările sociale nu sunt posibile pe baza vechilor pe toate. Tendință spre dispersie provocată de o ușoară instabilitate financiară. Viziune de ansamblu pusă în dificultate de stări sufletești viciate. Impulsivitatea ne duce către companii de proastă factură. Competiție periculoasă. Un complex de inferioritate ne păcălește că ne simțim mai bine dacă ne apărăm, nu dacă ne exprimăm.

Prima zi a acestei săptămâni ne pune în fața unor confuzii. În mijlocul acestei zile Junon își va iniția deplasarea retrogradă care va dura până pe 3 august. Va fi o perioadă foarte delicată de acum și până la începutul lunii august când schimbul de experiență va fi pus la îndoială și când impulsivitatea va apărea ca fiind o veritabilă dovadă de eficiență. Faptul că această inițiere a deplasării retrograde se realizează în ziua când Soarele și Luna vor fi în conjuncție, adică peste faza de Luna nouă, arată că dificultățile țin mai curând de o stare sufletească viciată. Ceea ce nu am controlat până acum se transformă într-un ideal, într-un stindard, într-o țintă. Până acum, adică de la începutul anului, am avut impresia că lucrăm asupra unor situații care să producă o schimbare, care să rezolve o problemă sau să arate că urmărim să transmite un mesaj care să aibă un impact. Începând cu această zi vom vedea că ecoul a ceea ce am făcut a fost altul decât am crezut. Din această cauză, vorbele ce ar trebui să fie privite ca explicații, ca justificări sau ca informații suplimentare provoacă o ușoară neîncredere, o dispersie a încrederii care se va traduce în plan personal prin anumite pierderi, materiale (adică în obiecte), dar și financiare. Cuvântul de ordine față de ceea ce ni se întâmplă acum este „cauzalitate”. Chiar dacă înțelegem multe nu vom accepta că lucrurile sunt orientate în această direcție și vom porni un fel de vânătoare de vrăjitoare, ne vom implica în competiții periculoase pentru că dorim să ascundem un complex de inferioritate și, procedând în felul acesta, suntem convinși că ne apărăm de un pericol mai mare. Nu trebuie să uităm că suntem în faza de Lună nouă și ceea ce împlinim acum va dura cel puțin patru săptămâni. Faptul că peste această fază a Lunii se suprapune și inițierea deplasării retrograde a acestui asteroid ne atrage atenția că stările viciate pe care vom încerca să le ascundem în această perioadă vor rămâne în forul personal până la începutul lunii august. În cuvinte mai simple, dorim să câștigăm, dar nu facem nimic în sensul acesta sau dacă ne implicăm foarte mult vom obține un avantaj în sensul acesta, dar vom pierde în alte zone. Această Lună nouă ne vorbește de un câștig frumos, meritat, dar și de o pierdere pe care ar fi bine să o interpretăm ca un sacrificiu. Putem obține mai mult, dar acest termen generic de “mai mult” ar trebui să includă și înțelegerea sacrificiului. Sacrificiul înțeles astăzi va fi un element de echilibru, de putere și de înțelepciune care va tempera toate pornirile negative pe care le vom avea până la începutul lunii august. Vom reuși să ne păstrăm oamenii minunați care ne dezamăgesc astăzi în acea zonă a sufletului unde i-am așezat. Fără a înțelege această importanță a sacrificiului lucrul acesta nu va putea fi posibil.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unei provocări majore. Practic, este cea mai importantă provocare a acestei perioade. Schimbarea unei direcții reprezintă un test de maturitate. Unii se vor întoarce din drum, se vor duce pe o altă cale pentru că vor să își ascundă o slăbiciune, să își acopere un deficit de putere. Alții se vor considera mai puternici decât sunt în realitate, dar uită că și-au petrecut ultimele trei luni trăind sentimente viciate, lăsându-se în voia unor impulsuri de proastă factură. Ar trebui să fie pregătiți în această zi pentru că rănile pe care le-au făcut în ultimele trei luni se transformă astăzi în vocile care îi acuză. Pentru omul slab, prima zi a săptămânii este una de acuzație și prin acuzațiile primite aceștia își justifică impulsivitatea. În realitate, momentul acesta ne invită la echilibru. Viziunea de ansamblu este pusă în dificultate de anumite trăiri pe care nu le-am înțeles în ultimele trei luni sau cărora nu le-am acordat importanța cuvenită. Le-am abordat ca atare și din această cauză acum ni se par periculoase. A lăsa în urmă toată această tensiune care ne dezintegrează reprezintă cea mai bună soluție care ne ajută să luptăm împotriva impulsivității. Această zi nu ne ajută prin a ne arunca într-o competiție periculoasă, doar pentru că suntem convinși că avem putere, ci ne ajută dacă ne salvăm bucuriile simple, viața frumoasă, sentimentele pure. Sacrificiul nu este astăzi o dovadă că ne sfârșim un păcat, ci că ne-am ridicat deasupra lui.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi dincolo de ceea ce este foarte evident și ne-a dominat sfera gândurilor în ultimele trei luni. Curajul de a rămâne în normalitate este mai important și mai folositor decât îndrăzneala de a rupe ceva, doar pentru a impresiona, pentru a atrage atenția celorlalți, pentru a șoca.

Viața socială trebuie reorganizată. O vulnerabilitate arată că suntem în pragul unui sfârșit. Lipsa de motivație este apărată printr-o atitudine agresivă. Răceală. Indiferență față de ceea ce este subiectiv, dar admirație față de ceea ce este obiectiv, chiar dacă nu înțelegem. Se ajunge la rigurozitate din teama de originalitate.

În a doua zi a săptămânii descoperim că anumite aspecte ale vieții sociale nu sunt cele pe care le-am așteptat. Unii își dau seama că planurile pe care și le-au făcut cu ceva timp în urmă pentru momentul acesta, poate chiar cu ani în urmă, nu mai sunt bune, nu îi mai ajută cu nimic. Chiar dacă în seara acestei zile Soarele se va afla într-o relație foarte bună cu Junon, agresivitatea unui mesaj personal pune în dificultate comunicarea cu oamenii care au avut până acum un mesaj ce nu a fost cum trebuie, nu am fost înțeles. De aici înțelegem că 13 aprilie reprezintă debutul unui proces de reorganizare. Vom începe din a ne reorganiza bazându-ne pe soluțiile care combat acele vulnerabilități care ne spun că suntem aproape de un eveniment trist, de un sfârșit. Vom continua, apoi, încercând să fim mai atenți, mai disciplinați, mai riguroși, dar vom face lucrul acesta de teamă. Desigur, toată această schemă doar va avea aparența coerenței pentru că, în realitate, ne vom preface că înțelegem obiectivitatea doar pentru că știm că pe vremuri ea era apreciată mult mai bine decât ar putea fi apreciată subiectivitatea în care credem mai mult acum.
Ziua este dominată de o atitudine agresivă tocmai pentru că subiectivitatea momentului ne solicită foarte mult, ne îndeamnă să-i respingem pe cei pe care-i considerăm slab sau să ne gândim cu regret și să acuzăm lucrul acesta la oamenii care ne-au părăsit repede. La asta se referă riscul abandonului și la lucrul acesta vom medita toată săptămâna gândind că cel mai bun medicament împotriva acestei dureri este o evadare din dimensiunea personală și o implicare mult mai activă pe zona socială. În cuvinte mai simple, preocupările de acum se bazează mai mult pe prietenii false, pe cuvinte care ascund dureri mari, replici care nu îi permit celui în cauză să simplifice dialogul interior sau să îl ajute să înțeleagă mai multe despre temerile pe care le are.
Prin urmare, 13 aprilie este ziua când conștientizăm că limitele personale nu sunt elemente extreme, ci pur și simplu niște acumulări care ne determină să reacționăm într-un anumit fel. Unii vor întinde astăzi mâna către calmante, alții către alte substanțe care ar trebui să modifice starea de conștiință pentru a ne face să ne simțim mai bine. Până atunci, însă, va mai trece ceva timp. Acum totul este bazat pe răceală, pe indiferență și pe izolare în rigurozitate, metodă sau muncă pentru a ne ascunde un mare gol sufletesc. Astăzi respectul este fals și tocmai de aceea avem nevoie să ne raportăm la modelele de sinceritate și de sacrificiu pe care le avem din partea celor care ne-au format un anumit mod de a gândi și de a ne dezvolta. Aceste etaloane ne vin din exemplele strămoșilor noștri, dinspre cele ale părinților sau chiar din cele ale bunicilor noștri. Dacă astăzi rămânem în această zonă a exemplelor pozitive tot ceea ce se poate transforma într-un conflict social, pentru că răceala ne depărtează de oameni, se va stinge fără să creeze probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că gândurile limpezi, bucuriile profunde, combinațiile care dau substanță vieții nu țin de metode rigide, ci țin de o disciplină bazată pe respect și de atenția acordată creativității.

Riscăm un eșec doar pentru că nu ne putem controla nemulțumirea. Prea multă tristețe strică o formă de armonie care ne-ar duce către creativitate, către inventivitate. Sobrietate falsă. Atitudinile față de relațiile bune se schimbă într-o direcție negativă. Principiile dominante sunt simulate. Puterea de acum se bazează pe frica inspirată sau indusă.

14 aprilie este o zi de risc. Astăzi punem problema într-un mod complicat și dificil pentru că suntem îngrijorați de condiția materială, de bunurile pe care ar trebui să le primim ca și cum nu le-am mai merita, afișând o sobrietate falsă, o anume duritate tocmai pentru că ne este teamă să nu pierdem. Spre seară Venus va părăsi zodia Berbec și nu vom mai fi atât de îndrăzneț, atât de curajoși, vom renunța la acele principii dominante, chiar dacă ele până acum ne-au stimulat foarte mult. În prima parte a zilei acestea vor fi vizibile, însă doar pentru a alimenta puterea de a ne impune, curajul de a ne spune punctul de vedere, cu toate riscurile. În egală măsură, 14 aprilie este și o zi a curajului care ne permite să ne detașăm de obiceiuri proaste. Asta se întâmplă în cazul celor care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală. În segmentul medical, zona aceasta este bună pentru eliberarea de toxine, chiar dacă aceasta se face într-un mod precipitat, prea rapid, prea complicat.
Aspectul cel mai frumos al acestei zile ne ajută să trecem peste gândul acela care ne spune că anumite porniri sunt imposibil de stăpânit, că greutățile vieții cotidiene nu pot fi depășite. Chiar din noaptea de miercuri soarele se va afla într-o dispunere astrală foarte bună cu marte ceea ce aduce zilei un plus de curaj, de inițiativă și de putere. Din fericire pentru unii, această putere a venit doar prin cuvânt, dar, noi, pentru că studiem astrologia și avem suficient de multe noțiuni esoterice știm că în situații de genul acesta cuvântul clădește, el ne ajută să depășim obstacolele pe care ni le-am construit pentru că ne temem sau pentru că suntem prea îngrijorați. Eliberarea de frică sau de grijă este elementul cel mai bun al acestei zile.
Prin urmare, 14 aprilie ne vorbește despre curajul pe care avem nevoie să îl demonstrăm față de noi înșine. Este o zi a interiorizării care produce efecte frumoase spațiul public și al exteriorizării unor elemente personale foarte frumoase pe care foarte rar le împărtășim celorlalți. Având de-a face cu un Marte pe zodia Gemeni care ne pune în fața unei lumini speciale, a unei forțe aparte, prin intermediul Soarelui, vorbim despre afirmarea într-un grup restrâns, în fața unui apropiat, într-un cerc intim, în familie sau față de o persoană care dorește să se afirme sau care așteaptă de la cei din jur o îndrumare, un ghid. Cei care în săptămânile din urmă au fost obsedați de anumite beneficii, adică și-au folosit întregul patrimoniu doar pentru a obține anumite avantaje vor avea acum parte de întâmplări nefericite. Vor încerca să le ascundă printr-o sobrietate falsă, cea care de fapt indică și acum, la fel cum au indicat, pe baza altor conjuncturi astrale, și în săptămânile anterioare, o anume nervozitate. Aceste persoane au obținut anumite avantaje manipulând, inspirând frică sau inducând această stare celor pe care îi consideră inferiori sau ușor de manipulat ori de coordonat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că orice provocare a acestei zile poate fi un factor de poluare pentru cei mulți. Dacă vom fi tentați să îi implicăm pe ceilalți în provocările pe care dorim să le rezolvăm, atunci este important să știm că pentru ei aceste provocări sunt sarcini suplimentare sau umilințe.

Avem nevoie de dragoste. Spiritul critic ne dezvolta un simț nou. Prietenii există, trebuie doar să deschidem ochii pentru a-i vedea. Risipa este privită ca o formă de terapie. Spiritul practic vrea să fie probat prin ordine, comenzi. Impulsul nu ține cont de potențial. Rațiunea ne scoate dintr-o încurcătură și ne ajută să evităm un pericol.

Mijlocul săptămânii ne oferă privilegiul de a ne modifica în bine comportamentul în așa fel încât să simțim ceva frumos față de un apropiat sau față de persoanele pe care destinul ni le scoate acum în cale. Este o zi a provocărilor fizice, a rezistenței pe care ar trebui să o demonstrăm, a reacțiilor temperamentale pe care suntem invitați să ni le controlăm. Ne extindem astăzi cu gândul, cu vorba, dar și cu fapta pentru a răspunde unor solicitări mai vechi care ne-au rămas în memorie ca fiind nerezolvate. Asta înseamnă să primim cadouri, să evadăm din această zonă a concretului către o dimensiune abstractă, să visăm că toate lucrurile s-au schimbat în bine pentru că semnele pe care le primim acum par de durată. Ele nu sunt de durată, cel puțin nu sunt în forma în care se prezintă acum. Avem nevoie să deschidem ochii fizici, cei emoțional, dar și privirea mentală pentru a trece dincolo de aparențe. 15 aprilie este o zi când spiritul practic are nevoie să fie probat prin confruntări scurte, prin acceptarea unor divergențe de opinie, prin tolerarea opiniei celuilalt pentru că astăzi nimic nu poate fi clarificat, ci doar așezat într-o cutie magică pentru a fi analizat mai târziu. Trecem astăzi printr-un ușor dezacord, nu pentru că întâmplarea în sine ne îndeamnă spre așa ceva, ci pentru că fiecare, din cauza careului Lună-Jupiter care se împlinește în noaptea de miercuri spre joi, se trezește cu un plan propriu, cu nemulțumiri, cu ceva al lui care pare să fie elementul care cere cea mai multă atenție. Atenția acestei zile se va remarca în funcție de posibilitățile mentale ale fiecăruia, în funcție de creativitatea personală, de nevoia de cunoaștere și de disponibilitatea față de aventură. Dacă pe alte conjuncturi un individ ar fi putut să se impună mult mai bine, astăzi a o face pe șeful produce o altă stare persoanelor cu care cel în cauză interacționează. O asemenea atitudine se poate transforma foarte ușor într-o voluptate, într-o joacă în așa fel încât relațiile sociale, interacțiunea să beneficieze de toate avantajele pentru ca armonia să nu fie distrusă.
Prin urmare, vorbim în mijlocul acestei săptămâni despre o atitudine justițiară, însă facem lucrul acesta doar față de noi înșine. Gândim frumos, iar acolo unde gândurile nu sunt la cotele cele mai bune, vom încerca să ne echilibrăm suficient de mult încât să transformăm interacțiunea socială într-un fel de terapie, într-un fel de medicament care să fie universal. Deja Venus se află pe zodia Taur și devenim sensibili la frumos, aspect care se va menține până pe 9 mai, dată când Venus va trece pe zodia Gemeni. Astăzi, încă de dimineață, Luna va trece pe zodia Gemeni, anunțând bucurii pe care le vom avea mai târziu, peste aproape o lună. Dar bucuria vindecării poate fi trăită pe deplin dacă este împlinită terapia care o confirmă. De astăzi intrăm într-un fel de terapie, însă este una psiho-emoțională, nu fizică. Vom vedea că aspectele importante ale acestei zile ne arată că a ne desprinde de ceea ce nu mai folosim de mult timp poate fi un fel de terapie. Cu toate acestea, avem nevoie de ordine, de precizie, pentru că ziua următoare va fi destul de complicată pentru cei care se opresc doar la risipă încercând să găsească în aceasta o bucurie. Risipa aceste zile cere să fie doar o eliberare a ființei de toxinele plăcute cu care ne-am obișnuit de ceva timp. Acolo unde este doar risipă efectul a ceea ce facem astăzi va fi văzut imediat, adică în ziua următoare printr-o întunecare a minții, printr-o modificare a stării psihice care ne transformă în persoane incomode, chiar răutăcioase. În contextul acestei săptămâni, a merge pe această cărare implică a ne expune la multe pericole.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi frumos la oamenii din jurul nostru care nu ne înțeleg sau care ne critică. Este foarte posibil ca ei să trăiască această dramă a minți întunecate și o ființă superioară, chiar dacă nu poate interveni, măcar poate fi atentă și poate simți frumos față de cel care se află în suferință. La un moment dat toată această prezență va conta.

Teamă de gândire critică. Elementele incoerente devin embleme ale personalității. Posesivitate. Discuții sterile despre nenorocirile altora. Răutatea ne duce către o depresiune periculoasă. Autonomia înseamnă acum nevoia de a pedepsi pe cineva. Trăiri subiective aberante. Nevroză.

Astăzi se împlinește unul dintre cele mai dure aspecte ale acestei perioade, careul dintre Soare și Pluton. Oamenii responsabili ar trebui astăzi să stea departe de persoanele pe care le-au considerat până acum conflictuale. Le vor vedea toate defectele și le vor încadra într-o schemă spirituală iar rezultatul nu va fi unul bun. Răutatea cu care intrăm în contact astăzi ne duce către o tristețe adâncă, iar pe cei mai sensibili către depresie. În egală măsură, ceea ce ni se întâmplă acum poate fi considerat și un veritabil semn de putere. Avem argument, dar pierdem din vedere că acesta extrage din ceea ce ne amintim doar întâmplările nefericite, doar ceea ce ne provoacă suferință. 16 aprilie este o zi grea și pentru oamenii buni, dar și pentru cei care lucrează cu energia pentru că apar multe interferențe, iar acestea lasă impresia că pătează o calitate morală, o intenție bună, o acțiune frumoasă. Răspunsurile negative nu vor întârzia să apară, iar acestea vor fi imediat integrate în structura personală ca fiind opinii obiective. Cei mai mulți vor crede că nu sunt în stare, că nu pot să facă pentru că așa li se spune, că nu știu ori că nu sunt informați pentru că așa li se demonstrează. Dacă astăzi îi vom vedea pe cei apropiați că devin posesivi, mai puțin atenți la interacțiune, indiferenți față de dezvoltarea personală sau agresiv cu dezvoltarea personală a celorlalți să nu ne mirăm. Este o zi marcată de agresivitate, când lovim cu cuvintele și când căutăm cauze care nu au legătură cu întâmplările pe care le parcurgem acum, când devenim obsedați de bani, de vulgaritate și când ne bucurăm foarte mult de reacțiile violente.
Dramatismul acestei zile va crește în momentul în care justificăm toate aceste reacții prin argumente care țin de calități, de bunătate, de generozitate și de inteligență. Credem că această duritate este de fapt un cadou pe care îl facem celor pe care dorim să-i modificăm. În realitate, nu dorim să modificăm, ci să pedepsim. Dacă am avea acea intenție bună, cei asupra cărora intervenim vor deveni mai buni decât erau, nu mai supărați sau mai chinuiți.
Prin urmare, 16 aprilie este o zi care ne scoate din logică, ne arată latura întunecată a firii, nu neapărat prin defectele pe care le deține, cât prin acele impulsuri, instincte asupra cărora nu ne-am îndreptat atenția niciodată pentru a le transforma în ceva bun, ci doar pentru a le folosi ca niște arme. Tonul este astăzi aspru, iar atitudinea caustică. Până la un punct, tonul acestei zile este unul bun, pentru că trecerea Lunii peste Capul Dragonului ne ajută să facem apel la anumite reguli morale sau spirituale, la anumite concepte esoterice care frânează cumva agresivitatea spre care suntem îndemnați. Forța aceasta este, din nefericire, mult prea slabă pentru a opri ceea ce vom fi dispuși să facem acum. Faptele rele ale acestei zile ne vor duce către mustrări de conștiință, iar mustrările de conștiință ne pot duce până pe 9 mai la nevroze. În tot acest interval vă mai avea câteva ocazii, chiar și mâine, când Mercur se va afla într-o relație foarte bună cu Jupiter. Vom avea parte de o conștientizare a propriilor greșeli în așa fel încât să rămânem doar într-o fază a regretului, a tristeții, adică să nu ajungem la nevroză. Acum, însă, suntem subiectivi, critici, răutăcioși și ne face plăcere să ne comportăm în felul acesta. Faptul că explicăm în termeni frumoși toată această trăire complicată nu ne salvează de pedeapsă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că răutatea, indiferent cum este justificată, traduce întotdeauna efectele care se soldează cu un episod similar când rolurile sunt inversate.

p>

Rigurozitate. Semnele de adevăr sunt dovezi ale unor acțiuni mentale și fizice care au fost instrumente ale unui temperament bun. Nervozitatea este ușor temperată. Sentimentele frumoase produc efecte. Muncim mai mult, dar o facem cu plăcere. Ceea ce ne eliberează ne face să visăm la perfecțiune. Emoții puternice, dar când nu sunt controlate devin conflictuale. Un trecut nu poate fi uitat. Acel trecut doare. Preocupări față de o pasiune, o meserie sau o provocare.

Pe 17 aprilie avem idei noi pe care dorim să le punem în aplicare prin metode vechi. Aceste metode cer și efort fizic, dar mai curând o anumită stare de spirit, o anumită vivacitate, un dinamism aparte care nu implică neapărat muncă, cât implică o atitudine. Cei care și-au menținut echilibrul și calmul de-a lungul acestei săptămâni vor fi în continuare atenți la sentimente, chiar dacă puțin stângaci, chiar dacă vor greși glumind așa cum partenerul de dialog ar putea să nu înțeleagă sau să accepte. Ceilalți, au o ușoară nervozitate care arată că nu sunt încă pregătiți să accepte că o pierdere înseamnă eliberarea de o povară. Ceea ce ni se întâmplă astăzi, prin dinamismul pe care îl parcurgem, ne arată că trecutul nu poate fi uitat. Faptele bune făcute în mod consecvent produc efecte bune, iar astăzi efectele bune produse de vechile fapte bune ne așază într-o zonă armoniei, nu personală, cât socială. Suntem protejați de o mână nevăzută dacă am urmărit să protejăm fiecare instrument pe care îl folosim în interacțiunea socială. Dacă am fost obsedați de nedreptatea din jur, dacă am considerat că nu putem evolua pentru că avem obstacole, nu că obstacolele sunt provocări pentru a deveni mai puternici în așa fel încât ele să pară mici, rămânem într-o zonă a emoțiilor puternice, dar negative.
Există o mare putere de exprimare, pe emanație, pe demonstrație în configurația astrală acestei zile încât orice picătură de autocontrol va fi cel mai bun medicament. Cei care vor să construiască din aproape în aproape ceva bun pentru viitor se vor gândi înainte să vorbească, înainte să se miște sau înainte să lovească. Singurul aspect eliberator al acestei zile se consumă dimineață devreme, prin careul lună Neptun, cel care ne face să ne îndoim de adevăr, de acel adevăr care a fost formulat nu simțit, de acele informații care nu pot fi înlăturate dar care pot fi criticate, respinse sau urate. Toate celelalte aspecte țin de nevoia de a demonstra, de a acumula, de a demonstra că lucrurile nu stau așa cum l-am gândit cândva și este nevoie să ne adaptăm puțin la condițiile prezente. Nu ne adaptăm prin vorbă multă, prin acțiuni dinamice, printr-o veselie abundentă sau exagerată, ci prin emanația simplă a omului care poate impresiona fără să fie bogat, cu ceea ce are în momentul acesta și este real, nu cu minciuni, nu cu povești.
Prin urmare, 17 aprilie ne oferă o importantă avertizare referitor la ce s-ar putea întâmpla dacă nu suntem atenți la mesaje, la vorbe, la ambiții. Prin dinamism al acestei zile încercăm să reparăm ceva însă facem lucrul acesta pentru că visam la perfecțiune, aspirăm la o poziție socială pe care nu o vom obține niciodată. Dacă suntem sinceri cu noi înșine știm că această poziție nu va fi obținută niciodată și ne vom întoarce către trecutul care doare. În felul acesta, un om profund se va opri din toată această agitație și va dori să facă ceva important pentru el, dar nu spectaculos, și simplu, poate chiar în anonimat. Pentru un căutător al adevărului momentul acesta este unul absolut magic. Vă mulțumim universului că are parte de o asemenea experiență pentru că agitație socială i-a consumat de la începutul anului și până acum ceea ce era mai prețios și mai valoros. Acum se poate ocupa de zone ascunse ale ființei, de emoții pe care le-a ignorat sau pe care le-a considerat periculoase pentru că nu erau apreciate de comunitate. Va duce această zonă a dinamismului către interior și va descoperii exact ceea ce vindecă. În primul rând, va vedea dacă este un om profund sau doar se crede așa, apoi va descoperii și Piatra filozofală, acel element ce nu are o mărime impresionantă în această lume, dar care ne conectează la adevărata lumină a vieții. Ceilalți vor fi agitați și la sfârșitul zilei vor observa că tot ceea ce au consumat încercând să demonstreze, să impresioneze sau să capteze atenția, toată această putere personală pe care au aruncat-o încercând să-i impresioneze pe ceilalți este pierdută definitiv. Ei vor rămâne în continuare cu acel gol imens, adică trăsătura acestei săptămâni, care le spune în ce fel au fost uitați de ceilalți sau abandonați.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la intensitate, nu la forță, ci la ceea ce ne împlinește, la ceea ce ne umple.

Nu suntem pregătiți pentru un sfârșit. Cel slab minte, trădează, pârăște. Conștientizăm că schimbarea se produce cu un sacrificiu. Avem nevoie să ne abținem pentru a salva un sentiment frumos, o dragoste minunată care, pe viitor, nu vor fi judecate după cantitate, ci doar prin faptul că există, prin calitate. Anticipăm o desfășurare de forțe, dar aceasta nu este corect încadrată în timp. Ea va exista, dar nu la momentul pe care îl gândim acum.

În noaptea de sâmbătă spre duminică Mercur va definitiva careul cu Pluton care a fost foarte activ în zilele următoare și care ne-a adus puțină agitație acolo unde eram mai siguri și unde ne-am crezut mai pregătiți. Toată ziua ne vom gândi de ce a trebuit de-a lungul acestei săptămâni să trecem prin aceste experiențe și vom medita asupra planurilor de viitor. Ne vom căuta circumstanțe atenuante, vom privi slăbiciunile personale cu mai multă inteligență și vom spera că multe lucruri se vor rezolva de la sine. Faptul că simțim această presiune arată că suntem cu adevărat pregătiți ca anumite elemente să fie abandonate sau expulzate, fără a exista riscul de a distruge armonia, chiar dimpotrivă. Cei care reușesc să își elibereze mintea de acele emoții negative care le-au spus de-a lungul acestei săptămâni că nu sunt în stare și că este imperios necesar să demonstreze ceva își vor găsi liniștea, cu toate că, în minte, ideile acelea conflictuale vor mai persista încă. În cazul persoanelor care nu sunt încă pregătită să evolueze, în cazul oamenilor care au o minte slabă, adică vicleană și perfidă, ziua de 18 aprilie devine una marcată de trădare și de tristețe. Se vor gândi doar la faptul că în jurul lor există oameni care simt și acționează ca ei, însă aceștia obțin mai multe beneficii. În realitate, chiar această observație arată discrepanță dintre cel care gândește în felul acesta și persoanele asupra cărora se proiectează această imagine. Un om care obține anumite beneficii în această săptămână nu este și nu va fi niciodată așa cum gândește un om mic și inferior pe 18 aprilie. Binele acestei săptămâni se naște dintr-un mare efort, dintr-o mare putere de creație, dintr-o mobilizare interioară situată pe un nivel superior mobilizării lor la care ne-am referit de la începutul anului și până acum. Astăzi realizăm că dinamismul acestei săptămâni este o mare păcăleală și că devenim puternici cu gândurile și obiceiurile vechi, fără a obține rezultatele pe care le sperăm acum tocmai pentru că ne lipsește acel element mic, mărunt, acel mărgăritar numit adaptare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește despre adaptare ca și cum aceasta este condiția esențială a evoluției în această perioadă, nu doar în această săptămână. Acum conștientizăm că schimbarea se produce cu un sacrificiu și doar oamenii puternici care au fost atenți asupra moralității, asupra faptelor bune vor reuși să vadă partea bună a acestor conjuncturi. Ceilalți vor considera că totul este în zadar și că, de fapt, cei pe care au încercat să-i tolereze, să-i ierte merită un tratament mai dur. Un om atent și înțelept va vedea că nimic din ceea ce au făcut cei din jur de-a lungul săptămânii nu justifica această atitudine agresivă. Agresivitatea este acea otravă la care nu dorim să renunțăm, nu o formă de apărare. Cuvântul clar, onest însoțit de o atitudine verticală, curajoasă, de contact vizual și de atenție pe emoțiile transmise reprezintă adevărata soluție într-o dispunere socială ușor tensionată. Învățătura creștină ne învață că a ucide pe cineva este un foarte mare păcat. Din nefericire, de-a lungul timpului s-a transmis doar o parte din informații. Înțelegem din acest mesaj că doar a ucide corpul reprezintă un mare păcat. A ucide sufletul cuiva, a-l întina, a-i lua prin diverse metode lumina care îl ajută să crească și să se dezvolte este tot o crimă. Careul dintre Mercur și Pluton în conjunctura acestei săptămâni face referire la această formă de agresiune în aspectul ei extins.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu impune schimbarea pentru că atunci când urmărim să ne impunem ne lipsește adaptarea. Rezultatul acestei forme de invazie este din punct de vedere ezoteric o greșeală. A persista în această greșeală înseamnă a cultiva un comportament aberant. Comportamentul aberant promovat ca un exemplu de bune practici este o formă de rtortură.

8 thoughts on “12 – 18 aprilie 2021

 1. Adina spune:

  Gheorghita, la ce aspecte ma uit cand vreau sa aleg momentul potrivit pentru pregatirea inaintea unui concurs pentru angajare? Despre care stiu ca va fi, dar nu stiu cand va fi? Eu ma gandesc ca a 3 a casa priveste, printre altele, examenele, dar fiind vorba de un loc de munca, poate fi casa a 6 a?
  Si daca ar fi sa ridic o harta orara, pentru a vedea daca reusesc la acel concurs, ma uit la aspectele ascendentului, Lunii si guvernatorului casei a 6 a sau a 10 a?
  Multumesc mult.

  1. Sunt multe nuanțe de care ar trebuie să ții cont atunci când iei o astfel de decizie. Direcția indicată de tine este corectă. Aș avea doar cateva completări. Dacă este un serviciu pe care îl vei avea din obligație, din datorie față de condiția socială, rămâne casa VI. Dacă acel post pe care vrei să-l obții are în fișa postului și sarcini pe care le-ai împlini din plăcere atunci va fi nevoie să urmărești în tema orară relațiile dintre guvernatorii caselor VI si X. Conditiile examenului sunt indicate de casa III, iar desfășurarea și, eventual, particularitățile lui, chiar un posibil rezultat, sunt indicate de casa IX. Careurile dintre semnificatori arata temeri, iar opozițiile indica obstacole. Din experiența mea îți pot sugera să ții cont de careuri. A înțelege careurile înseamnă “a nu schimba legea, ci a o împlini”. Adică nu schimbi lumea pentru a te putea integra, ci te schimbi tu, te adaptezi.
   Desigur, ca in toate temele orare, soluțiile vin din mesajul transmis de guvernatorul casei X și la momentul când Luna iese din zodia în care se află la momentul ridicării temei.
   Toate celelalte elemente care apar pe temă oferă informații despre cum se desfășoară procesul, dar nu îl determină.

 2. Adina spune:

  Harta pe care am ridicat-o anul trecut – pentru a vedea daca urma sa se reia concursul care se amanase din cauza pandemiei, nu stiu pana cand, si daca voi reusi – avea Asc in Leu la 16 gr, Soarele in casa a 10 in Taur la 21 gr, Luna in Capricorn in casa a 5 a la 13 gr . Casa a 6 a era in Capricorn, la 20 gr. Iar casa a 10 a in Taur la 4 gr. La iesirea din Capricorn, Luna urma sa faca o conjunctie cu Saturn, aflat in Varsator la 1 gr. in casa a 6 a, dar inaintea iesirii din semn, facea o conjuntie cu Jupiter tot in casa a 6 a, aflat la 27 gr.. Capricorn. Venus se afla in casa a 11 a in Gemeni. Intre guvernatorii Caselor a 6 a si a 10, adica Saturn si Venus, nu erau aspecte.
  De asta sa nu fi reusit anul trecut? Adica, Saturn indica intarzieri, iar Luna se afla in exil in Capricorn.
  Eu am mizat pe faptul ca guvernatorul Ascendentului era Soarele, care se afla chiar in casa a 10 a si in conjunctie cu Mercur. De asemenea, Luna la 13 gr Capricorn se apropia de conjunctia cu Soarele din Taur, aflat la 21 gr si conjunctia cu Jupiter aflat la 27 gr. In Caoricorn, e drept, in cadere.
  Si ce nu sunt sigura, eu, ca persoana care intreaba, dar si care raspunde, sunt reprezentata de Ascendent sau de Luna? Scuze daca intrebarile mele sunt prostesti…..
  A, si postul e unul pe care mi-l doresc mult, pentru mine ar fi un pas important in cariera.
  Iti multumesc mult.

  1. Ridică o altă temă. Noi avem viziuni diferite asupra temei orare. Pentru mine ansamblul temei contează mai mult decât listele cu semnificatori. Apoi, Luna din Capricorn nu poate fi „aproape” de conjunctia cu Soarele din Taur.
   Ridică o temă nouă. Stabilește reperele (semnificatorii, nu doar planetele, ci și relațiile lor cu vârfurile caselor reprezentative), vezi ce soluție îți da Luna cand iese din zodie si ce impact are casa X asupra temei. Abia dupa aceea te extinzi la celelalte aspecte.

   1. Adina spune:

    Asa am sa fac. Multumesc mult, inca odata.

 3. Ana spune:

  Mi-ar fi de mare,mare ajutor punctul dvs de vedere, 30.09.1980,ora 2.30.Ce lectie trebuie sa învăț si care este rolul meu pe acest pământ?
  Ceva”strigă” tare si nu imi dau seama ce anume si nu stiu cum sa fac,de unde sa incep.

  1. Să începi o viață nouă, fără șabloanele asimilate din experiențele din familie, din perioada de formare, când s-a profitat de ascultarea ta, de obediență. Crești, ieșind din ou, nu așteptând să eclozeze cineva oul ca să te elibereze. La început vei greși, poate perioade lungi, dar cu cât amâni mai mult nebunia începutului cu atât mai aproape vei fi de perioada de expirare. Suferi, dar să nu crezi că ești transparentă doar pentru că despre unele vorbești ușor. Ceea ce te îmbolnăvește, nu spui. Principiile viciate sunt cel mai mare pericol. Le îmbraci frumos, le dai cu parfum, dar ele rămân la fel. Cel mai potrivit citat pentru tine este cel al lui Lucian Blaga: “Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura!”
   Să nu te temi că le poți face rău celorlalți dacă te exprimi. Elefantul nu va putea fi niciodată maimuță, nici dacă-l dresezi, nici dacă-l pictezi, nici dacă-l hipnotizezi. Fii tu însăți! În timp îți vei descoperi finețea și vei găsi și oamenii potriviți cu care să ai un schimb liber, care să-ți aprecieze ceea ce este frumos și să nu te mai acuze de exes de autoritate atunci când nu fac nici cel mai mic efort să înțeleagă ce vine din partea ta. Ca înzestrare, nu-ți lipsește nimic. Ca decizie, îți lipsesc multe! Curaj!

   1. Ana spune:

    🙏🙏🙏

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.