11 – 17 octombrie 2010

Luni, 11 octombrie
Luna trece în Sagetator, chiar la putin timp de la miezul noptii si aduce zilei o intensitate speciala, o vitalitate speciala, o înclinatie spre a consuma, pâna la epuizare, resursele interioare. Ulterior acestui ingres, Luna trece prin careurile cu Junon si respectiv Lilith si prin sextilul cu Saturn.
Acest fond aduce în centrul atentiei nevoia de a perfecta o schema mai veche, de a impulsiona spre a continua un plan care, pâna ieri, parea imposibil de îndeplinit. Se fac multe concesii, se deschide un nou canal de dialog si se pun în aplicare proiecte care necesita o alta abordare.
În sfera vietii personale, 11 octombrie vine cu o stabilizare a acelor emotii care se dezvolta în raport cu grupul de apartenenta, cu societate, înclinatia spre confort, spre acele preocupari care sa amplifice o starea de multumire ori sa o construiasca. Sagetatorul va impune prin Luna o încalzire a mediului familial, o deschidere spre dialog, întelegere si stabilitate. Oamenii, în intimitate, îsi amintesc azi de bunatate si simplitate si prin asta îsi vor spune unii altora ca problemele au trecut si ca, fie si numai prin comportamentul lor, sa se convinga reciproc de sinceritate si seriozitate.
În viata publica, dinamismul si nevoia de spatiu va domina sfera preocuparilor. Aici vom înlocui sinceritatea si bunatatea dezvoltate în sfera intima, cu reguli de buna crestere, conveniente, adica acele elemente de comportament care sunt învatate si reproduse. În aceste zile de Sagetator (Luna în Sagetator – 11 si 12 octombrie) faptele se vor îndreptat spre a echilibra si compensa neajunsurile saptamânii anterioare. Se colecteaza informatii, se reiau relatii lasate în parasire sau care au fost mentine în tensiune saptamâna anterioara, încercându-se prin comportament o mustrare, o critica delicata si manierata, venita din dorinta de a cere dreptate, adevar si moralitate.
Prin urmare, 11 octombrie ne reaminteste cum este sa fii corect, sa fii bun, cum este sa ai din nou puterea sa ceri ceea ce ti se cuvine sau, nu doar sa ceri, ci sa îti si însusesti acestea, acolo unde nu este suficient dialogul. Tensiunile pe care Luna le are de înfruntat azi cu Junon si Lilith ni se vor înfatisa ca o disputa cu neajunsurile zilelor anterioare, cu tensiunea din saptamâna pe care tocmai am încheiat-o, ca o reglare cu trecutul si cu ceea ce nu a fost corect într-o anumita perioada.
Cu cât de apropiem de seara cu atât vom fi mai nemultumiti, pentru ca nu vom reusi sa rezolvam tot ceea ce dorim, tot ceea ce ne propunem sau tot ceea ce vine spre noi pentru a fi solutionat. Sentimentul amânarii este unul care consuma si aduce tristete în loc de speranta. Nu vom avea încredere ca ziua de mâine ne va aduce la fel de multa putere pentru ca o oboseala psihica va transforma seara zilei de 11 octombrie într-una delicata la capitolul sanatate. Influenta negativa a lui Lilith din Pesti ne va aduce în centrul atentiei somatizari le unor tensiuni psihice atât de natura motorie, cât si de natura senzitiva, senzoriala sau somatoviscerala prin miscari anormale ale membrelor inferioare, dureri musculare, hipoacuzie, crize respiratorii, dureri abdominale, varsaturi, cefalee.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a cauta multumirea. Cu atât mai mult azi, prin intensa mobilizare interioara, multumirea este o virtute.

Marti, 12 octombrie
Azi vine spre noi un val al schimbarii, însa nu ca o penitenta sociala, ci ca o optiune personala. Drumurile ne atrag, visele se dezlantuie si sperantele prind aripi, astfel ca, de dimineata, prin sextilul Lunii cu Mercur din Balanta, foarte aproape de Soare, se vor înfiripa planuri de deplasare, de calatorie, fie fizic, spre anumite locatii, în interes personal sau profesional, fie cu gândul, spre înaltimi morale catre care nu ne îndreptam des atentia sau energia.
Un alt gen de lupta interioara se înfiripa azi, de aceasta data ca o disputa cu disconfortul, cu neputinta de a cerceta simplu si usor valori care sa înalte spiritul si sa-l valorizeze. Ideea de drum are în ea un sâmbure de spirit practic. Ideea de a cuceri, de a atrage, de a domina sau de a impune un control asupra unui anumit segment social vine azi spre noi ca un nou imbold spre a continua ceea ce nu am terminat ieri. Unii o vor vedea ca pe o noua oportunitate, altii ca pe o noua forma de noroc si, indiferent de locul unde ne vom afla, binele este un semn al echilibrului si moralitatii.
Azi oamenii se vor detasa mai usor, abandonând probleme sau spatii care par sa-i influenteze negativ. Vorbele sunt si ele instrumente eficiente în acest carusel si, în cea mai mare parte a zilei, exprimarea va fi mai eleganta si mai manierata decât de obicei, în care frazele, gesturile si întregul sistem de gândire si cel de miscare fuzioneaza pentru un scop comun.
12 octombrie, în special prima parte, este o zi de noroc si multumire, de contact cu bucurii simple, personale, de confirmari pozitive si de hranire a sufletului cu noi sperante. Spre seara, ne încearca o revenire la realitatea saptamânii anterioare, la duritatea pe care o vom întâmpina mai clar si mai puternic mâine si de care acum, la finalul unei zile minunate, ne preocupam.
Prin urmare, 12 octombrie ne aduce o picatura de liniste în tot haosul pe care îl traim de la începutul anului încoace. Azi ne vom detasa de complicatiile pe care unele neajunsuri sociale ni le-au adus si vom încerca sa ne bucuram de lucruri simple, de ceea ce pare neatins de ura, discordie sau orice alta forma de stricaciune. Noul tonus ce ne cuprinde ne va încarca de forta si speranta si ne va spune ca azi avem din nou sansa de a ne construi ceva bun, de a oferi celor din jur ceea ce avem mai bun si de a demonstra ca dispunem de calitati speciale.
Unii îsi vor îndrepta prea mult atentia spre aceasta forma de narcisism, stabilizându-se în acest sector al veneratiei, altii vor parasi acest nivel, constienti fiind ca aceste intentii bune, aceste situatii care bucura prin apreciere, lauda sau veneratie, înseamna stagnare, autodevorare ce vor duce în mod inerent la disconfort si dezamagire.
Spre seara, multe din bucuriile zilei se vor evapora si vor lasa în urma lor doar proiectele concrete, adica acele elemente ce se sprijina pe ratiune si spirit practic. Ni se va diminua abilitatea de a comunica usor, de a transfera cu mare viteza idei sau de a oferi un altfel de sprijin. Aceeasi greutate pe care în seara anterioara am simtit-o, vine spre noi, cu aceleasi îndoieli si dezamagiri, si de asemenea cu aceleasi tipuri de predispozitii de natura senzitiva, senzoriala sau somatoviscerala.

Miercuri, 13 octombrie
Azi avem o întâlnire cu destinul si tocmai de aceea nu lasam în totalitate în urma lumea ideilor si aspiratia spre o dreptate personala apropiata formei sale perfecte. Chiar de dimineata Luna va trece în Capricorn si ne vom lasa dintr-odata preocupati de spiritul practic, de succes, de reusita sociala, de imagine, statut si demnitate. Moralitatea, dreptate si educatia vor deveni instrumente cu care vom dori sa vindem sau sa cumparam statutul social nu pentru ca nu le mai acordam importanta cuvenita, ci pentru ca azi luam contact cu un gen de cenzura interioara, motivata de elemente de psihologie sociala, de contextul social, de sensul si directia spre un nou punct, spre o noua statie sau spre o noua reprezentare. Pentru a pune în aplicare aceste noi intentii multi se vor detasa de compasiune, întelegere ori blândete si se vor dovedi patrunzatori în critica, dar superficiali în relatiile interumane. Asteptam sa primim afectiune, întelegere sau apreciere, dar nu suntem dispusi sa oferim, iar daca primim vom sti ca se întâmpla asta pentru ca, traind cu totii aceleasi predispozitii, o motivatie de natura practica îi anima pe cei care vor sa ofere si cei care vor mai mult de la viata, care sunt ambitiosi si iuti din fire, vor primi tot ceea ce li se întâmpla azi ca o dispensa a destinului prin care pot manipula usor evenimentele sau chiar sentimentele celorlalti.
Daca ne referim al prefacatorie nu gresim, la fel cum nu am gresi daca ne-am referi si la viclenie, specula sau santaj. Totul este construit pentru a obtine succesul, iar dupa ce l-am obtinut instrumentele sunt puse într-o cutie, împreuna cu surubelnita, clestele sau masina de gaurit.
Trecerea Lunii prin conjunctia cu Capul Dragonului împlineste asteptari ce se vor dovedi a fi mai mult de natura interioara. Aspectul de careu cu Jupiter si Uranus din finalul Pestilor, dar si trigonul cu Junon ne duce cu gândul într-un sector al afacerilor, întelegerilor pe baza contractuala, strategiilor dezvoltate pe termen lung, negocierilor, de aceasta data bune, dar si de dezvoltare al unui plan de masuri din aplicare caruia sa se stabilizeze si sa se înfiripe noile centre de putere pe care vara lui 2010 le-a scos în evidenta.
Prin urmare, 13 septembrie este o zi a dovezii de afectiune privita ca o piatra de încercare în toate tipurile de asocieri. Ziua ne aduce mai multa tarie de caracter pentru care vor plati un pret prea mare. Se reduce intensitatea sentimentele si tocmai aceste sentimente vor fi la mare cautare azi. Va câstiga cel care este mai cald si mai deschis, pentru ca impusul astral este acela de a ne detasa de trairea emotionala, pentru a dezvolta un interes practic.
Ziua este însa speciala pentru ca aduce o întâlnire cu destinul. Indiferent ca obtinem succesul rapid, ca ele vor veni încet si deci ne lipim de oameni importanti pentru a-l obtine, ideea de importanta de sine, de cult al unei personalitati pozitive va impune o crestere importanta azi. Daca de la începutul saptamânii am avut parte de o asemenea inspiratie, acum ne va inunda. Daca ne vom reprima sentimente, vom deveni mai disciplinati, iar daca vom încerca sa ne detasam de entuziasm si placere o vom face pentru a dezvolta un ideal practic, pentru a atinge un succes social centrat pe câstig imediat. Indiferent de rolul pe care îl obtinem dupa puterea pe care o avem la începutul zilei, sansa de a lasa o urma importanta în istoria locului, în sufletul unui apropiat sau de a pune bazele unui demers de care multi oameni sa beneficieze ne va construi o karma pozitiva care ne va multumi si înalta sufletul în 2011.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne respecta vocatia. Daca nu ne-o cunoastem, ziua de azi ne-o va identifica.

Joi, 14 octombrie
Pentru ca Luna trece azi prin doua careuri, unul cu Saturn si celalalt cu Mercur, iar cu Lilith, Venus si Marte va împlini sextile, ziua va trece ca o grea încercare a vietii sociale. Suntem invitati la discernamânt, la analiza, la hotarâri serioase si stabile, la gândire în perspectiva. Cu toate acestea, orice gândim si facem, orice simtim si ne propunem sa întreprindem cu titlul de proiect sau ca demers social, spre finalul zilei va fi încarcat de o nota tragica, de o acuta dezamagire. Multi vor trece printr-un moment de uitare, de desprindere de ceea ce este important, de fapte importante, de ceea ce ieri îsi propusese sa solutioneze. Se vor lasa antrenati în fapte simple, fara profunzime, care sa nu le solicite nici gândire si nici sa nu-i supuna la un efort fizic important. Acest confort este azi periculos pentru viata sociala pentru ca ne tine prizonieri într-un sector al consumului interior, al distractiilor, al epuizarii resurselor. Placerile fizice au azi o nota vulgara si, tocmai de aceea, împlinirea lor va spori frustrarea, nu o va rezolva.
A realiza un conflict între viata sociala si cea personala, înseamna a invoca motivul separarii existentiale. Azi multi se vor confrunta cu probleme de constiinta, de îndoiala fata de profesie, pasiunile, fata de proiectele pe care le au si îsi vor suspecta prietenii, membrii familiei sau asociatii de lipsa de sinceritate, de comoditate, nerespectarea promisiunilor, neîncadrare în termene.
Atât de la careu cât si de la sextil, atunci când sunt privite în raport cu opozitia si respectiv cu trigonul, adica în raport cu acele unghiuri care le reprezinta trasaturile la nivel social, care le exprima pe sectorul public, le externalizeaza, trebuie sa ne asteptam la evidentierea problemelor de natura personala pe care interactiunea sau relatiile de orice tip sa nu le poata solutiona, asa cum se întâmpla azi.
Prin urmare, 14 octombrie este o zi de conflict interior, de neputinta si tristete. Orice scânteie de bucurie pe care dorim sa o aprindem ne costa prea mult timp sau energie, iar efectele pe care le produce nu sunt cele asteptate. Azi ne uitam pe furis unii la altii, ne suspectam de ceea ce nu este conform cu declaratiile pe care le-am facut sau primit în tipul de colaborare abordat si ne aratam multumiti de acesta critica inferioara.
Cei care doresc sa-si mentina un nivel ridicat si un tonus sporit, vor apela azi la adjuvante. Cafeaua parca nu-si mai face efectul, ceaiul de asemenea, iar celelalte substante, care antrenau focul interior sau profunzimile gândirii, strabat corpul degeaba. Azi este o zi de cadere în infern si pentru ca suntem prea ocupati cu directia spre care suntem antrenati, nu stim ce sa alegem, nu mai suntem nici rationali si nici realisti. Asadar, recomandarea este de a adopta azi starea de martor, de a invoca motivul detasarii cât de mult putem, de a ne impune oprirea fluctuatiilor mentale pentru a fi echilibrati si stabili, pâna trece furtuna.

Vineri, 15 octombrie
Ultima zi de Capricorn ne îndeamna la spirit practic, la a pune în aplicare solutii pe care le-am avut în vedere în perioada 16-18 septembrie 2010, când Luna a trecut ultima data prin Capricorn. Azi, Venus va împlini trigonul cu Lilith si cele doua sextile, Luna-Jupiter si Luna-Uranus, vor putea sa exprime la nivel social, implicându-i pe oameni în activitati sociale cu intensitate si aport personal. În septembrie, în intervalul indicat, Marte abia intrase în Scorpion si abia luam contact cu vointa si abilitatea de a ne argumenta, sustine sau impune punctul de vedere. Acum, când deja avem experienta ultimilor 30 de zile, dar privim necesitatea implicarii în plan social dupa ultimele zile de contractie, marginalizare, neputinta, teama ori frustrare, ultima zi a Lunii în Capricorn de acum ne aduce împlinirea unor solutii complicate sau întâlnirea cu sustinatori importanti.
Toate acestea se produc în urma unui soc, predispus pe cerul zilei de Primul Patrar, vizibil printr-o tensiune interioara, insomnie, teama de a continua un demers sau pierderea unui obiect important. În încercarea fireasca de a solutiona aceasta tensiune sau de a gasi ori înlocui ceea ce s-a pierdut evenimentele vor lua brusc un alt curs, vor intra pe un alt fagas si se vor apropia de ceea ce zilele anterioara destinul de avertiza.
Acest element este însa unul de mare finete si tocmai de aceea multi vor ridica din umeri nestiind de ce li se întâmpla asta. Ei se vor bucura, îl vor lua ca atare si îl vor încadra în categoria situatiilor neprevazute care ajuta, impulsioneaza sau schimba complet viata.
Când Venus si Lilith sunt în trigon avem de parcurs evenimente care trezesc mândria, care incita diferentele dintre sexe, care scot în evidenta oamenii prin atributele native, nu prin roadele muncii lor. Acest gen de confuzie pare un privilegiu, un beneficiu, o sansa, un noroc, însa ea compromite disponibilitatea fata de efort, sudoarea fruntii celui care gândeste, nu primeste titluri stiintifice prin influenta si merite ale familiei. Azi, oportunitatile sunt încadrate pe linia acestei strategii delicate. Multi se vor mândri ca apartin unui anumit grup sau unei anumite familii, ca titlurile nobiliare pe care le detin îi vor proteja acum de efortul de a opri caderea libera. Sansa de care vor profita acum este una buna daca ea se sustine pe apelul la rezultate personale, nu la trasaturi ale grupului, ale breslei sau familiei.
Spre seara, trecerea Lunii în Varsator schimba registrul informational si îi ajuta pe oameni sa se detaseze mult mai usor de responsabilitati apasatoare, de strategii care se întind pe mai multe zile sau de stresul ca nu au rezolvat ceea ce si-au propus. Fiind constienti ca a fost vorba nu de simtul datoriei, ci de ambitie, când Luna va trece în Varsator, dupa ora 17:23, toate le vom lasa în parasire pentru a ne arunca într-o ceasca de cafea, o bere, o calatorie imaginara pe strazi nemaiumblate, o renuntare la raspundere sau sarcini profesionale de dragul unei relaxari.
Prin urmare, 15 septembrie aduce o tensiune pe proiecte personale, pe ambitia de a construi valori care sa marcheze pe deplin evolutia personala sau care sa atraga laude din partea celor din jur. Cu toate ca societatea cere acum o atentie speciala, ca multe proiecte par sa se adune acum spre a se solutiona si în loc sa ajute mai mult încarca programul si ordine asa cum am gândit-o, suita de evenimente ne îndreapta picioarele pe acele carari pe care umblam rar sau pe care nu a mai mers pâna acum nimeni. Este posibil ca dintr-o ambitie personala sa ajunge în punctul în care sa sa beneficiem de o inspiratie de geniu, sa întâlnim persoana care sa rezolve probleme pentru care am fi pierdut mult timp sau sa ne detasam dintr-odata de acele probleme pe care ni le-am revendicat fara rost.
Azi se va pune problema inspiratiei, logicii si solutiilor venite prin comunicare empatica. Azi se vor clarifica acele planuri pe care le-am gândit la jumatatea lunii septembrie si ne vom bucura ca atunci am trait viata în mod activ si nu ne-am lasat consumati de evenimente.
Recomandarea pentru azi este aceea de a nu lasa valul de schimbari si oportunitati sa ne influenteze decizia. Trigonul Venus-Lilith ne poate duce relativ usor la lacomie si caracterul constructiv al zilei sa fie stirbit de finalitati pe care nu le-am dorit. Încarcati de aceste „rebuturi pozitive” situatia sociala, chiar daca cea stresanta se rezolva azi, nu prea târziu, ci chiar în luna noiembrie ne vom confrunta cu aceleasi tensiuni ca acum, doar ca atunci personajele vor fi altele.

Sâmbata, 16 octombrie
În Varsator, Luna are un comportament straniu. Are nostalgii si le pune alaturi de statutul sau încercând prin asta sa-si nege dorinta de preaplin, de îndestulare, de amplificare a averii, statutului sau de lux si abundenta. În aceasta ipostaza îl gasim pe printul care, într-un moment special al vietii sale, sub privirea blânda si, deopotriva, patrunzatoare a scriitorului, îsi schimba haine cu un cersetor ce îi devine prieten pe viata.
Bucuria negarii propriului statut, a indulgentei fata de ceea ce nu detine, a aspiratiei fata de ceea ce neaga sau, mai rau, anuleaza propriul statut, vor fi definitorii pentru aceasta. În primul rând, ne va încalzi un sentiment de revolta. Sângele va curge mai repede prin vene si ne va invita la alegeri complicate. Dintr-odata vom raspunde mai repede la provocari si pentru a ne justifica acest impuls invocam neplacerile pe care trebuie sa le înduram prin reguli, limite, interdictii.
Acest semn de independenta, prin relatia de trigon cu Saturn, guvernatorul semnului opus domiciliului Lunii (Rac), si de careu cu Venus, aflata în opozitie fata de semnul exaltarii Lunii (Taur) îi va aduce acesteia confuzia ca detine controlul asupra lumii exterioare (prin Venus), dar si a celei interioare (prin Saturn). În realitate, ziua este o struto-camila, o fuga dupa doi iepuri care nu ne va aduce niciun câstig si nici o multumire constructiva. Indiferent ca simtim atractie catre o lume a ideilor, catre un univers al tehnologiilor ultramoderne, ca ne scufundam în valurile vibratiei astrale sau, mai mult, ca aspiram la iluminare, se întâmpla pentru ca Luna în Varsator, în relatie cu cei doi gardieni ai calitatilor sale principale, ne invita acum la dovezi de pricepere. O grea încercare vor avea cei care viseaza sa atinga eterna lene, cea care confera paradisului trasatura sa superioara sau sa se departeze definitiv de flacarile continue ale eternitatii malefice, iadul. Azi, raiul si iadul se întâlnesc la nivel senzorial si, daca vom dori sa nu fim afectati, va trebui sa dovedim ca am mai lucrat cu asta pâna acum.
Prin urmare, aceasta relatie speciala pe care Luna din Varsator o are acum cu Saturn din Balanta si Venus retrograd din Scorpion, ne pune în fata unor situatii pe care nu le mai putem evita decât cu riscul depasirii unei limite. Indiferent ca este vorba despre limite ale rabdarii, limite mentale, afective sau despre limite impuse de propria structura, toate se vor regasi într-un set de fapte si intentii în fata carora cei mai multi dintre noi îsi vor pierde rabdarea. Asta se va întâmpla, nu pentru ca aveam de-a face cu o supraapreciere a propriului potential, ci pentru ca nu putem sa ne oprim propriile fluctuatii ale mintii.
Evenimentele, pe aceste unghiuri, sunt atât de personale încât unii ar putea foarte usor sa creada ca totul s-a întâmplat azi datorita sau din cauza lor. Egocentrismul Varsatorului va capata azi o forma umanista si razboinica. El se va interesa de totul, mai putin de propriile sale nevoi pentru ca nu-l va interesa evolutia, ci senzatia. Tragedia apare atunci când realizam ca tot ceea ce nu este în regula azi, devin incomod pentru ca în trecut s-a procedat la fel si acum avem din nou ocazia sa ne întâlnim cu ceea ce am refuzat sa învatam, sa acceptam, sa iertam sau sa ajutam. Agresivitatea va fi un instrument preferat azi, chiar daca ea nu este nicicum necesara.

Duminica, 17 octombrie
Ultima zi a saptamânii este dinamica si încarcata de un element cu totul special. Independenta si mobilitatea esoterica pe care Luna din Varsator o predispune acum va deveni, prin conjunctia ei cu Neptun si Chiron, un element de deschidere si împacare cu un ideal sau cu o noua serie de evenimente ample si neobisnuite. Aceasta relatie va impune o selectie mentala a prioritatilor, o detasarea de reziduurile vietii, o abandonare a elementelor incomplete, ce nu mai pot fi duse mai departe. O combinatie între deschidere spre viitor, spre noi sanse si o rezistenta la efort, duce mintea spre un tarâm al întelegerilor superioare si puterii de concentrare.
Aceasta putere de concentrare creste miraculos cu conjunctia Soarelui cu Mercur pe semn de aer. Din nou Mercur se va afla în avantaj, asa cum a fost si în 3 septembrie, la ultima conjunctie Soare-Mercur de pâna acum. Acum ascendentul momentului plasat în Fecioara va face din instabilitatea si volubilitatea lui Mercur în Balanta un semn de apreciere, un etalon de comportare si gândire, un instrument de receptare a valorilor si de îndepartare a elementelor neesentiale care blocheaza reusita sociala. Apare însa o situatia interesanta în aceasta conjunctie si ea este indicata de calitatea Soarelui în acest cumul de forte. Fiind în Balanta, valorile sale, pentru cei care urmaresc reusita sociala si elanul avantajelor materiale, devin deziluzii sau elemente pe care trebuie sa le obtine prin intermediul altora. Cei care sunt orientati asa azi sau care s-au nascut cu o asemenea conjunctura pe tema lor, îsi masoara faptele dupa cât de mult sau de usor reusesc sa-si rezolve din problemele lor prin intermediul altora. Întoarcerea razelor sale spre interior este pentru Soare, care se mândreste cu explozia de caldura, lumina si demnitate, un semn de cadere, de întoarcere spre o alta realitate a lumii. Din aceasta cauza, a-si îndrepta gândurile spre Forta Divina, spre acele câmpuri subtile care sunt adevaratele brate ale destinului ce ne rezolva orice doleanta, înseamna a-ti împlini destinul de Balanta. Ceea ce se întâmpla atunci când Balanta intra în relatie cu Soarele pe segmentul planului fizic, prin valorile sale materialiste privite prin nevoia de confort si de progres tehnologic, este o anomalie, adica un efect invers al unui efect straniu ce se petrece în natura. Efectul de dubla negatie (o data prin întoarcerea Razelor spre interior – cautarea sufletului – si a doua ora prin refuzul acestei tendinte – solutionarea problemelor prin intermediul altor fiinte, nu prin intermediul fortelor subtile, mercantilism, valorificarea aspectului exterior prin sustragerea atentiei de pe frumusetea spiritului, pe cea a corpului, construit sa arate si deopotriva sa desconsidere ceea ce arata) vine azi în ograda fiecaruia si cu totii vom gusta din aceasta dilema a Balantelor: „A fi sau a nu fi instabil!”.
Cei aflati într-o dimensiune a cunoasterii spirituale îsi vor canaliza sperantele spre suflet, spre credinta, spre calitatile morale, asteptând de la acestea efecte imediate. Omul obisnuit, care nu si-a pus problema preschimbarii sale, ci doar a evolutiei, se va comporta ca în perioada lui Mercur retrograd: uita, fuge de raspundere, refuza sa comunice, se lauda singur cu rezultate pe care nu le poate expune celorlalti pentru a fi evaluat sau apreciat asa cum se asteapta sau cauta solutiile cele mai grele pentru a se minti ca efortul îi va oferi garantii solide.
Prin urmare, indiferent ca ne ducem viata în planul vietii obisnuite sau ca ne translatam puterea subtila într-o dimensiune a ideilor sau valentelor spirituale, impulsul spre a nega propria structura, de a ne rezolva problemele prin intermediul unor forte exterioare, de a apela la un consilier, un medic, un sustinator, un protector, o ruda apropiata sau un prieten drag pentru a decide în locul nostru acolo unde stim deja raspunsul, dar nu îndraznim sa-l punem în aplicare, ne va domina întreaga existenta azi.
Multe din lucrurile pe care le stiam într-o ordine clara, care se desfasurau într-un anumit ritm sau pe care le asteptam sa se împlineasca azi, conform unui grafic, se rasucesc, se rascolesc, se blocheaza din mers sau se înalta trecând într-o alta etapa, una mult mai buna.
Multi vad în ceea ce se va întâmpla azi un lucru mai putin placut, însa ea este o teribila provocare a destinului, care nu uita sa ne reaminteasca de viata spirituala, fortele subtile, entitatile din planurile paralele, de puterea pe care o are un factor exterior, de penitenta divina sau de forta întâmplarii. Toate ni se vor potrivi azi ca o manusa, însa unii vor refuza sa o vada asa pentru ca s-au obisnuit cu schemele, tabieturile, siguranta zilei de mâine si nu vor dori sa simta pulsul vietii într-un nou început. Pe toti acesti conservatori ultima zi a saptamânii îi va enerva si îi va indispune. Celorlalti le va aduce un aer proaspat, o usurare a sufletului si un semn ca viata, pentru cine doreste sa priveasca în sus, este mai usoara decât pare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.