4 – 10 octombrie 2010

Luni, 4 octombrie
O conjunctie Venus-Marte pe Scorpion, cu Luna în Leu, în aplicatia opozitiilor pe care le face lunar cu Neptun si respectiv Chiron, este, pentru ziua de 4 octombrie, un element de intensitate negativa pentru ca aduce în centrul atentiei sentimente si dezamagiri pe care saptamâna trecuta le-a predispus.
Desi atunci când Venus si Marte se apropie sfera afectivitatii se largeste, incluzând în ea tot ceea ce include viata sociala, tot ceea ce merge spre a fi savârsit, tot ceea ce se planifica sau se intentioneaza, acum, din cauza ca se produce pe Scorpion, unde Venus este în exil si Marte este în domiciliul nocturn, valentele acestei conjunctii se vor îndrepta mai mult spre împliniri sociale, spre dominare, spre juxtapunerea sentimentului cu scopul direct de a domina pe cei din jur pentru a obtine avantaje imediate.
Azi mintea ne este tulburata de împlinirea nevoilor imediate, de eliberare de acele tensiune despre care am crezut ca le-am integrat bine în propria structura. Defulam tensiuni acumulate în ultima Luna si vom da curs acelor ambitii care vor rani anturajul si-l vor umili.
Sfera de influenta a conjunctiei Venus-Marte, atunci când va actiona asupra statelor, asupra structurilor macro, tocmai pentru ca nu aduce o îmbinarea armonioasa a celor doua trasaturi, poate duce usor la scandaluri cu substrat sexual, întâmplari penibile, demonstratii de forta prin ignorarea principiului echitabilitatii sau al respectului mutual. Sentimentul de apartenenta fata de un grup va fi azi motivat de disputele pe care le are acel grup, actionând ca un motiv, ca un stimulent pentru declaratii incendiare. Totul se construieste pentru ca, la nivel social, oamenii vor suferi azi de lipsa de iubire, de incapacitatea de a-si întelege unii altora nevoile. Vor considera ca, atunci când exista, iubirea trece prin stomac sau prin alte locuri sensibile la nevoi, nu ca ea se sustine pe echilibru, sensibilitate sau nonviolenta.
Prin urmare, 4 octombrie este o zi de dinamica sociala. Multe se vor spune în public pentru ca viata de familie, cea personala, intima, care ar trebuie sa fie un izvor de echilibru si stabilitate, este zdruncinata, agresata, darmata de impulsuri de natura agresiva. Multi îsi vor face azi planuri de separare, de divort, altii, la polul celalalt, dar bazându-se pe aceleasi tipuri de sentimente, îsi vor declara cu emfaza apartenenta neconditionata la un grup. Pentru ca aceasta conjunctie se produce pe semne fixe, intensitatea evenimentelor este suficient de mare pentru a nu se risipi într-o singura zi. Întreaga saptamâna vor mai constata reminiscente ale acestor predispozitii, asistând la o scena sociala sora cu teatrul dramatic sau de comedie.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a accepta înfrângerea pentru ca forta cu care am luptat sau pe care am dori sa o restabilim este mult prea dezordonata, prea intensa pentru puterile noastre. A accepta înfrângerea cu demnitate, cu linistea celui care si-a încheiat rolul si nu-si atribuie veleitati de regizor al contextului social, este cea mai buna alegere. Când oamenii nu înteleg ca îsi consuma energia si forta pentru aspecte inutile ale vietii, soarta îi pune în situatii penibile, asemenea celor de azi, când risca sa piarda ceea ce considera mai valoros si mai stabil. În gândurile lor cele mai ascunse stiu ca aici este vorba despre o sanctiune aplicata intentiilor egoiste si refuza sa dea crezare proverbului „Pentru orice peste, exista un peste mai mare!”

Marti, 5 octombrie
Trecând în Fecioara, Luna îi va face pe oameni sa se teama mai mult. Multi îsi vor motiva retinerilor, interiorizarea, contractia pe baza evenimentelor de ieri si vor încerca sa mai aplice azi o noua izbucnire. Multi vor dori sa intre din nou în scena pentru a sustine alte neadevaruri sau pentru a invoca dreptul absolut de a conduce sau de a dirija un departament, o institutie, statul sau, la un alt nivel, familia sau un membru al familiei.
Atunci când trece prin Fecioara, Luna îi îndeamna pe oameni sa-si disimuleze sentimentele si sa le argumenteze excesiv de mult. Multi vor lua contact mai mult decât trebuie cu rusinea, cu jena creând, din aceasta cauza, situatii penibile din care nu vor sti cum sa iasa. Altii se vor mândri cu un statut pe care nu-l au, dar la care aspira. Minciuna si frustrarile sunt elemente definitorii ale acestei zile si ele vor fi încurajate de careul care se ridica între Mercur si Pluton.
Într-o privire de ansamblu, valorile sociale par sa se rastoarne si sa impune mediului public o efervescenta neasteptat de mare. Având o Luna în Fecioara care este capabila de mari ambitii, de o vointa rece, de folosirea potentialului pentru un succes pe domeniul public, relatia negativa între Mercur si Pluton, care, în mod standard ar inhiba acest tip de reactie, va produce degringolada si tulburarile sociale pe care nimeni sa nu le poata controla. Pentru ca este vorba de semne cardinale, totul se va produce repede si va depasi repede un punct culminant. Acest unghi între Mercur si Pluton se construieste de câteva zile si tocmai de aceea semnale ale tulburarile sociale au început sa produca începând de joi, 30 septembrie 2010.
Tot azi, trigonul Junon-Pluton va functiona ca o salvare, ca o gura de aer proaspat pentru toti cei care, dintr-un motiv sau altul, dau curs impulsurilor negative si-si vor complica relatiile sociale. Intrând într-un impas social, prin acest unghi benefic între Junon si Pluton, au sansa sa se asocieze cu oameni de aceeasi factura, dar de aceasta data pentru un scop bun. Acum vor avea simt practic, vor gândi profund si îsi critica gesturile si lipsa de control.
Fiind în Fecioara, Luna va avea o relatie buna cu Axa Dragonului, dar si cu Pluton sau cu Venus si Marte, aflati înca în conjunctie, lasând o impresie generala de activitate, dinamism, forfota, nelasând loc pentru a percepe realitate cu simt practic. Acest impuls venit din partea Lunii, ce ne va face pe noi sa ne simtim îndreptatiti sa ne sustinem punctul de vedere, nu-i va impune acestui un caracter pozitiv.
Prin urmare, 5 octombrie este pentru viata sociala un examen greu. Azi se finalizeaza multe din temerile pe care cei sensibili, intuitivi sau care îsi cunosc bine faptele le-au trait saptamâna anterioara. Multe din evenimentele zilei de azi vin brusc, au un caracter impulsiv si nu accepta refuz ori modulatie. Azi se minte mult, se ascunde adevarul, se spun lucruri care lovesc în punctele cele mai sensibile si orice element al conflictului cade în urma impactului cu rani corp sau suflet. Vom îndura reprosuri, refuzuri, umilinte si ne vom teme ca un tribunal ne va sanctiona pentru ceea ce am crezut ca numai noi stim.
Cei sensibili la stres, cu reactii organice la tensiune, teama ori inhibitie trebuie sa-si ia masuri de precautie pentru a se detasa de tot ceea ce vine spre ei azi. Regimul apei este vizibil tulburat, tocmai de aceea recomandarea este aceea de a ne apropia mai mult de calitatea lichidelor. Mediul umed si rece al conjunctiei Venus-Marte, pe fondul uscat si rece al careului Mercur-Pluton, poate aduce o sensibilizare brusca a cailor respiratorii. Apa calda, ceaiul de plante, sauna sunt elemente care atenueaza din efectele negative impuse de determinismul astral corpului si mintii.
Pentru cei care lucreaza cu energia azi este o zi potrivita pentru a intra în legatura cu spiritele naturii, cu lumina spirituala a cristalelor, cu energia care ne vine din astral, din templele de vindecare si armonizare.

Miercuri, 6 octombrie
Ultima zi de Fecioara (Luna în Fecioara) reduce putin din impulsurile zilei anterioare, dând impresia ca lucrurile se aseaza, ca binele se reinstaleaza si ca am putea sa punem în practica solutiile care ne-au framântat de la începutul saptamânii. Aceasta va fi însa o alta iluzie pentru ca opozitiile Luna-Jupiter si Luna-Uranus, vor distrage atentia de pe problemele esentiale, pe motiv ca furtuna a trecut.
Semnul de leziune personala, de complicarea a relatiilor de familie, de agresare a încrederii în sine prin topirea motivatiilor, disparitia adversarului care mobiliza, a efortului întretinut pe spatiul public pentru consumul agresivitatii acum se muta în sfera relatiilor personale. Azi nu vom mai contesta autoritatea sefului, a angajatorului, a guvernului sau a organizatiilor oculte, ci vom pune la îndoiala suportul familiei, realitatea rezervelor financiare, a depozitelor din banca, sinceritatea partenerului sau utilitatea studiilor pe care unii sunt îndemnati sa le faca pentru a-si definitiva un statut social sau pentru a se stabiliza pe o functie. Nemultumirea cea mare va veni din familie pentru ca, în absenta unui adversar redutabil, asa cum s-a întâmplat în zilele anterioare, trecem printr-o stare de gol, de tensiune cauzata de absenta tensiunii, de stres si instabilitate cauzate de lipsa de amploare a evenimentelor.
Pentru multi, faptul ca trebuie sa-si petreaca dupa amiaza în bucatarie, facând curatenie în casa sau stând în pat, este un stres foarte mare si au, într-o alta dimensiune, aceleasi reactii pe care le-au avut anterior pe spatiul public.
Aceasta transpunere în oglinda a zilelor anterioare va comporta spre seara o schimbare brusca de vibratie. Trecând în Balanta, Luna îi va inspira pe oameni, le va modela comportamentul si le va incita simturile. Se pot mai usor detasa de tensiuni, chiar daca ele nu vor fi rezolvate, de neîmpliniri, chiar de dureri fizice pentru a socializa, a petrece timpul într-o ambianta placuta.
Prin urmare, o greutate foarte mare va domina întreaga zi. Frica de saracie, de neîmplinire sufleteasca, teama de a primi un feedback negativ, de a nu avea parte de aceleasi tratament, de a lua parte la disensiuni sau de a trece prin tensiuni relationale intense face din 6 octombrie o zi apasatoare pe care vom dori sa o uitam repede. Agresarea regimului hidric, al digestiei mecanice, poate duce la dureri abdominale, la scaderea brusca a temperaturii corporale, la agravarea unor afectiuni existente la picioare, rinichi, coloana vertebrala sau sistem respirator.
Spre seara, doar la nivel mental, acestea se disipa, oamenii devin mai lucizi si mai responsabili. Este însa târziu si dupa o zi în care totul a consumat, orice gest, orice zâmbet a consumat masiv din rezerve, linistea din preajma serii va induce o relaxare a muschilor, a zonei abdominale, o detensionare a bratelor si o reechilibrare a ritmului respirator. Unii se vor adânci într-un somn profund, altii se vor chinui cu tensiuni care nu pot iesi din subconstient decât prin fata ochilor. Aceasta lupta cu sine trebuie înteleasa ca o forma de purificare, ca un mijloc de eliberare de greutatile pe care întelegerea gresita a evenimentelor sociale din timpul zilei, dar si din cursul zilei de ieri, le-a impus.
Începând cu seara zilei de 6 octombrie si pâna pe 8 octombrie seara, când Luna va trece în Scorpion, teama de nu slabi încordarea, grija de a nu lasa linistea sa ne inunde, pe motiv ca pierdem vivacitatea si atentia impuse de stress, va agresa sistemul de eliminare a toxinelor, atât în ceea ce priveste mecanismul fiziologic, pornind de la vezica biliara si pâna la secretii specifice intestinelor, dar si prin afectarea zonelor terminale ale tractului digestiv (tulburari de tranzit intestinal, hemoroizi s.a.).
Recomandarea aferenta acestei zile este aceea de a respecta ritmul naturii, prin ascultarea lui. O durere, oricât de mica, nu trebuie azi ignorata pentru ca ea ascunde un strigat pe care nu-l auzim pentru ca atentia noastra este acaparata de probleme sociale sau cele de natura interumana. Îndreptati-va azi atentia spre sine si ajutati corpul si mintea sa se linisteasca. Zilele de Scorpion (Luna în Scorpion) 8 (de seara), 9 si 10 octombrie nu vor fi foarte grele la capitolul sanatate, daca acum este luat în serios acest avertisment.

Joi, 7 octombrie
Careul pe care Mercur îl împlineste azi cu Axa Dragonului este un început trist al unor esecuri. Daca pâna acum influxurile astrale au mers în directia separarii apelor, a delimitarii a doua mai multe sectoare în care oamenii îsi alegeau grabiti câte un loc, acum nepotrivirile de caracter, îndoiala cu privire la functie, statut, rang, indemnizatie, misiune, scop sunt acele elemente care rup rândurile grupurilor si sadeste îndoiala.
În felul acesta, pe sectorul social forta de coercitie scade în intensitate, mâinile care pâna mai ieri stateau strânse într-un lant al prieteniei si consensului acum se slabesc din strânsoare si din loc în loc apar fisuri. Careul lui Mercur din Balanta la Axa Dragonului este un strigat al separari, sunetul care anunta ruperea vaporului în doua, în timpul naufragiului, nu cauza în sine. Este interesant faptul ca acest aspect se produce înaintea conjunctiei Luna-Soare, adica înaintea Lunii noi, semn ca separarea si disensiunea se produce ca efect al unui cumul de forte dezvoltate în ultimele 30 de zile.
Judecând acest unghi, aceasta scânteie, dupa relatiile pe care Luna din Balanta le va împlini cu Pluton si Capul Dragonului (careu) sau cu Mercur si Saturn (conjunctie), relatiile care se construiesc azi nu sunt deloc diplomatice si ele nu tind spre o valoare medie. Semnul de vindecare pe care îl anunta ziua de 7 octombrie este dat de eliminarea, expulzarea, aruncarea, topirea ori disiparea acelor elemente care nu accepta schimbarea, renuntarea sau înfrângerea. Aceste elemente nu trebuie sa fie doar situatii conflictuale, stari, boli sau evenimente, ci pot înfatisa fiinte vii, oameni cu tupeu, aroganta si dezordine mentala, cu tulburari de comportament sau obsedati de putere. Acestora dialogul nu le va placea, se vor rupe de întelegerea lucrului simplu si nu se va putea ajunge cu ei la nicio întelegere.
Luna noua din Balanta de anul acesta aduce acestui eveniment o concentratie speciala. Cu un stelium în Balanta, o conjunctie Venus-Marte în Scorpion, Pluton-NN în Capricorn, Chiron-Neptun în Varsator si Jupiter-Uranus în Pesti, întregul cer astral este pus pe fapte mari. Orice gând va avea o dublura, orice intentie va fi sustinut de un complex de factori, orice modificare de registru se va încadra pe un drum nou cu o forta speciala, cu un elan de zile mari ceea ce va garanta, prin asta un rezultat imediat, nu neaparat si bun.
Dupa distribuirea planetelor pe case si dupa modul cum acestea s-au cuplat, maniera prin care se impune un nou traseu va fi uluitoare. Aceasta tema prezinta, într-o transpunere astrologica, o piramida existentiala, împartindu-i pe oameni în mai multe categorii ce se afla într-o strânsa interdependenta.
În a IV-a categorie (cei care vor valorifica steliumul din Balanta) se vor situa cei care stau la baza piramidei. Acestia vor fi cei care vor vorbi frumos, elegant, care vor câstiga atentie, suport, chiar bani, din atentie, iluzii, din imagine, din prospectarea noului. Prin intermediul lor totul va avea o nota superficiala, fara sa observe ca, aprofundând acest tip de relatie, ascund adevaratele probleme ale lor si ale grupului în numele carui vorbesc.
A III-a categorie (cei care vor valorifica cele doua conjunctii pe zodii fixe Venus-Marte pe Scorpion si Chiron-Neptun pe Varsator) îsi vor sustine demersurile pe succesul celor din prima categorie. Vor consuma ceea ce vor produce ceilalti si îsi vor revendica meritele lor, invocând dreptul de dominare asupra superficialitatii lor, tocmai de aceea ei vor parea organizati, metodici, punctuali, inteligenti si puternici, dar exclusiv orientati spre profit, câstig imediat, avantaje personale. Ca au sau nu functii acesti oameni vor da dovada în urmatoarele 30 de zile de o mare perseverenta, afisând un comportament dominator si persuasiv.
Pe a II-a treapta (cei care se vor situa pe frecventa conjunctia Jupiter-Uranus din Pesti) sunt situatia cei care considera ca stiu în detaliu care este cauza conflictelor. Acestia, invocând motivul educatiei morale sau al cautarilor spirituale, devin adevarati catalizatori ai proceselor sociale. Nu le determina, dar se pierd în tumultul vietii atât de tare încât vor lasa impresia ca s-au nascut pentru a juca un rol important în tot acest complex de factori. Atunci când sunt implicati în probleme de natura practica, dezerteaza, fug de raspundere invocând motivul detasarii, al sentimentelor elevate, al detasarii de planul lumesc sau, punctual, de anumite aspecte ale problemelor social, pentru a trai o viata linistita.
În vârful piramidei îi gasim pe cei care se situeaza pe frecventa conjunctiei Pluton-NN. Acestia au constiinta lucrului bine facut si stiu ca a fi observator sau martor în aceasta lumea, disperata în a-si construi singura sfârsitul, este cea mai înteleapta hotarâre.
Evenimentele sociale, privite prin aceasta piramida existentiale, în urmatoarele 30 de zile, se vor axa pe doua directii:
1. stabilizare/depasirea unui impas;
2. conflictul între cei care, depasiti de evenimente, dar avizi dupa avantaje imediate, trai decent, ori statut, se mentin ca elemente condescendente fata de vechile structuri care au adus societatea în acest impas.
Combinând cele doua directii, este relativ usor de înteles ca urmatoarele 30 de zile vor aduce lumea într-o situatie mai complicata decât a fost în vara acestui an, când s-au separat traseele si ideologiile, când valul unei minciuni s-a risipit si când realitatea dura a trebuit sa împarta oamenii în doua categorii: rai si mai putin rai.
Finalitatea va fi, în mod indubitabil, un sacrificiu, o schisma, o desprindere de un întreg pe care, de aceasta data, îl vom vedea altfel. Marea educatie, mobilitatea ideilor, amploarea proiectelor sociale vor îmbraca acum o alta haina si, pentru ca unii nu sunt pregatiti sa gândeasca în acesti parametri, vor crede ca lumea se schimba în rau. Vindecarea, asa cum este privita de psihoterapeuti, are, la un moment dat, o etapa în care pacientul se detaseaza de cauzele suferintei, ale bolii. Privind acestea la nivel social, ca o extrapolare, în urmatorul ciclu lunar, adica în urmatoarele 30 de zile, se va produce gradat o triere a acelor cauze care au actionat aberant (nivelul IV), apoi o eliberare a acestora de falsa imagine pentru a fi mai bine identificate (nivelul III), o raportare a lor la valorile universale, la informatii arhetipale înscrise în reguli sociale, normative, cod genetic (nivelul II) si apoi recladirea structurilor prin intermediul elementelor care nu s-au consumat în ceea ce s-a întâmplat pâna acum.
Ciclul 7 octombrie – 6 noiembrie 2010 ne pregateste pentru ceea ce înseamna conjunctia lui Pluton cu Capul Dragonului, o ipostaza enigmatica a anului 2010, asupra carora astrologii pot deduce sau banui, dar nici chiar ei nu pot sti concret ce aduce.
Prin urmare, 7 octombrie este o zi tulburata de sentimentul unei finalizati si intuitia unui nou început, o zi de consultare, de redimensionare a muncii, de parasire a vechilor obiceiuri, de promisiuni în fata unui tribunal, de depunere a juramântului prin cuvinte frumoase, dar lipsite de suport real, prin declaratii pompoase, patriotice care ascund o samânta de comportament antisocial.
Întreaga zi se dovedeste a fi trista sau întristata de tot ceea ce vine spre consumare si tot ceea ce ne invita spre a construi. Viata, universul, educatia, forta de munca, sanatatea fizica si mentala vor fi sustinute pe o mare ambitie. Multi se vor simti îndreptatiti, începând de azi, sa îsi ceara drepturile, sa tulbure apele si sa-si exprime nemultumirile în public. Spre deosebire de vara acestui an, când nemultumirea le fierbea în vene, dar contextul social îi limita prin frica sau amânari repetate a finalitatii demersurilor lor, acum au în mâna frâiele puterii. În functie de locul pe care îl vor ocupa în piramida existentiala, acestia vor distruge prin consum sau vor încerca sa înlature acea cauza care, ani de-a rândul, ne-a produs noua, ca popor Varsator, halucinatii, adica acele perceptii create din sperante, asteptari, iluzii ori constructii metale lipsite de suport real.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne impune un legamânt, acela de a încerca sa fim în vârful piramidei, de a ne stradui sa oferim oamenilor si planetei sentimentul de care au nevoie, dar sa nu ne implicam în evenimente. Daca nu se poate în totalitate, atunci propuneti-va sa abordati acest exercitiu de obiectivare într-un anumit sector, de exemplu: „nu am sa ma supar timp de 30 de zile pe niciun coleg sau membru al familiei”, „am sa înlocuiesc stirile de la ora 17:00 cu 30 de minute de relaxare” sau „am sa laud cunoscutilor câteva calitati pe care le vad la ei” s.a.m.d.

Vineri, 8 octombrie
Ultimele mari evenimente ale acestei saptamâni se împlinesc azi: intrarea planetei Venus în mers retrograd si conjunctia Mercur-Saturn.
Retrogradarea lui Venus, ce va avea loc pâna pe 19 noiembrie 2010, de la gradul 13 Scorpion, pâna la gradul 27 Balanta, vine cu un dezechilibrul în plan afectiv. Multi se asteapta ca retrogradarea lui Venus sa le aduca dificultati în exprimarea sentimentelor, eventual blocarea lor si complicarea relatiilor de orice tip prin dezvoltarea nesigurantei si a incertitudinii. Având un Venus în Scorpion, retrogradarea va avea deci puternice accente antisociale. Oamenii îsi vor putea exprima sentimentele, dar numai pe cele negative. Se vor lasa cuceriti numai de invidie si rautate, de mânie si resentiment. Depresia este un alt sentiment pe care Venus în Scorpion, acum, în mers retrograd, îl va impune.
Daca în general primul impuls de aparare este acela de a impune o preocupare care sa ne sustraga de la aceste sentimente negative, pentru a ne schimba starea sufleteasca prin multumiri cauzate de noile rezultate, faptul ca Venus intra în mers retrograd chiar la ora rasaritului sau (conjunctia cu ascendentul momentului) aduce trasaturilor sale o nota vulgara, agresiva care îi va dezvolta latura razboinica. Asadar, mersul înapoi al planetei poate duce la o revenire la probleme mai vechi, o revenire la momentul inedit în care Venus trecea prin conjunctia cu Marte sau când împlinea alte aspecte. Aceasta întoarcere accentueaza complicatiile de natura sociala. Oamenii revin la probleme mai vechi, fara însa sa le rezolve. Asta le va accentua sentimentul de neîmplinire si frustrarea si îi va motiva în a se separa, în a-si continua în sigulariate proiectele, în a considera ca au suficienta putere sa se desprinda grup pentru a-i demonstra acestuia competenta sau gândirea avansata.
Nu doar prin retrogradarea lui Venus relatiile sociale se vor raci, ci si prin conjunctia Mercur-Saturn din Balanta. Pe fondul vibratiilor venusiene dizarmonice, a trece prin conjunctia Mercur-Saturn înseamna a veni în contact cu solutii sau a le indica, multe dintre ele practice, pe care oameni sa nu le aprecieze la justa valoare. Venind dintr-o casa a VIII-a, a valorilor administrate, aflata sub guvernarea unei planete ce trece prin casa IX, conjunctia Mercur-Saturn va cauta sa gestioneze valorile ce vin de pe pamânt strain, ce sunt în relatie cu strainatatea sau care au fost stabilitate în comisii straine cu scopul de a guverna, domina, controla, revendica.
Acest tip de combinatie, dat de resentimente si de contactul cu solutiile practice impuse dintr-un mediu exterior grupului, aduce relatiilor sociale, supuse acum unei iluzii strategice (trigoane Luna-Neptun, Luna-Chiron), un caracter ambivalent, de refuz al echilibrului din cauza unei evidente lipse de control si, de partea cealalta, de abandonarea propriei structuri în voia unei forte straine.
Faptul ca Luna trece în Scorpion aproape de finalul zilei nu schimba cu nimic trasaturile lui 8 octombrie. Cadrul agresiv va impune un mare consum nervos, o mare tensiune în care oamenii vor actiona unii împotriva celorlalti pe frica sau neputinta de a-si controla grijile exagerate.
Prin urmare, 8 octombrie va dezvolta mari orgolii si va aduce oameni în situatii publice penibile. Precipitarea vorbirii, rusinea, grija exagerata fata de ziua de mâine, dar si, de partea cealalta, neputinta de a lua o decizie pentru binele grupului sau chiar pentru sine, va face din 8 octombrie o zi a regresului, a pierderilor de vitalitate, a insecuritatii si abandonului. Retrogradarea lui Venus este o pozitie buna pentru acte antisociale, pentru hoti, pentru agresori, violatori, pentru camatari, tocmai de aceea avertismentul acestei zile se va îndrepta spre dezvoltarea acelor elemente personale care sa ne permita o detasare de aceste specimene, de aceste entitati ratacite. Modul în care se interpune acum Scorpionul, prin Venus, dar si prin relatia analogica pe care o are cu casa VIII (de unde actioneaza conjunctia Mercur-Saturn) aduce forta evenimentelor sociale si un dinamism. Prin ele tot ceea ce se întâmpla va parea real, normal, firesc.
Înca de pe acum ne vin semnale ale unei luni noiembrie complicata si intensa si, daca ne lasam luati de valul evenimentelor sociale înca de acum, când acestea au alte cauze decât vor avea cele din noiembrie, vom intra în penultima luna a anului cu puterile diminuate, fara vlaga, ca un soldat care se duce la razboi fara pusca sau munitie.
Fiti puternici si încredeti-va doar în ceea ce este bun, corect si drept în viata voastra. Ceea ce vine din societate si are alta calitate trebuie apreciat ca o provocare a vietii pentru a întari gândirea practica, pozitivitatea sau forta spirituala.

Sâmbata, 9 octombrie
Trecând prin Scorpion, Luna va împlini azi trei sextile (cu Pluton, Junon, Capul Dragonului), un trigon cu Lilith si o conjunctie cu Venus retrograd. Semnul de întelegere, de cunoastere, de reiterare a unor mesaje, a unor avertismente sunt evidente, la fel si curiozitatea de a cauta în locuri ascunse, de a intervieva, de a întreaba, de a scoate la lumina ceea ce nu este usor accesibil. Toate acestea sunt abordate cu o atitudine mentala lezata de teama de a pierde contactul, de grija ca relatiile, chiar si daca se consolideaza, ele trec printr-o criza evidenta. Întregul context social îi face pe oameni sa se gândeasca la faptul ca au nevoie de mai multi prieteni, sa cunoasca mai mult, sa înteleaga mai mult, sa se afiseze mai mult pentru a-si sustine prin propriile fapte, demersuri sau realizari, succesul social.
Întreaga zi se va situa pe frecventa acestui efort si evenimentele vor avea o tenta constructiva, dar nu stabila. Ceea ce aduce 9 octombrie este mai aproape de liniste, decât a fost ceea ce a dus ziua de ieri, mai stabil în raport cu demersurile savârsite pe domeniul public si mai încarcate de emotie decât au fost în 8 octombrie, în prima zi de retrogradare a lui Venus.
Prin urmare, 9 octombrie este o zi de efort intens, de greutate sufleteasca, dar si de mobilizare pentru atingerea unui nou obiectiv. Finalitatea în sine este o alta deviza fantasmagorica a acestei zile si ea este construita pe iluzia independentei. Având de înfruntat un Venus retrograd, tinta faptelor de azi este înteleasa gresit, dar ceea ce se întâmpla pâna la atingerea ei este constructiv si benefic.
De aceea recomandarea pentru aceasta zi vine ca un îndemn în a va asculta intuitia, în a va consuma energia pentru a actiona în zona publica, pentru a interactiona, a realiza schimburi de idei sau de natura contractuala, de a permite asocierea prin mijloace concrete sau atingerea unui ideal comun.
Pentru ca nu scopul în sine este important, ci etapele intermediare, va trebui sa ne permitem atitudinea rationala a omului care îsi judeca viata numai dupa realizari, nu dupa sperante sau promisiuni desarte.

Duminica, 10 octombrie
Azi avem parte de mai multa întelegere, de mai multa pricepere în a continua demersurile pe care le-a initiat ziua de ieri, dar semnele de oboseala sunt si ele la fel de reale. Efortul pe care l-am depus întreaga saptamâna acum se transforma în deziluzie, dezamagire si suntem invitati la o noua serie de planuri, programe, la un nou tip de demers sau la confruntarea cu complicatii ale planurilor facute anterior. Acestea ne cad în cap ca marul lui Newton, fara a se solda cu o descoperire asa de importanta cum a fost cea pe care a facut celebrul savant.
Multe din complicatiile care vin spre noi ca noutate absoluta sau informatie inopinata contin elemente geniale, instrumente absolut speciale prin care putem sa rasturnam întreaga situatie pe care o traversam. Multi dintre noi se vor lasa prada oboselii, bolii, gândurilor pesimiste, a tensiunii psihice pe care au acumulat-o de-a lungul întregii saptamâni si vor prefera bucurii simple, în defavoarea acestor valoroase informatii, în defavoarea acestor pretioase oportunitati, pe motiv ca nu mai au putere sa continue.
Ultima zi de Scorpion (Luna în Scorpion) ne pacaleste de aceasta data cu binele, trecându-l prin fata ferestrei, prin cutia postala sau intercalându-l între doua reclame în programele de stiri. Acest tip de combinatie careuri Luna-Neptun, Luna-Chiron intercalate de trigoane Luna-Jupiter, Luna-Uranus, aduce o mare libertate informatiilor valoroase, dar plasate într-un context pagubos, lipsit de vlaga, de putere ori de atentie. Privind conjunctia Luna-Marte ca un imbold, ca o un îndemn spre a valorifica practic tot ceea ce vine spre noi ca invitatie ori obligatie, celelalte aspecte descriu un tablou social cu totul si cu totul special, ce ne solicita pe o linie constructiva si, prin asta, ni se cere un efort suplimentar.
Din nou, daca avem sansa sa consultam aceste avertizari cu câteva zile înaintea acesteia, sa cautam timp si sa-l gasim pentru a ne odihni fizic, psihic sau emotional si sa reusim, în felul acesta, sa asimilam cu succes vibratiile speciale ale zilei de 10 octombrie.
Prin urmare, ziua este o invitatie la maturitate, la eficienta si întelepciune. Daca ajungem la aceasta linie de sosire fara vlaga si fara capacitatea de a mai face un minim efort pentru a o depasi, cupa victoriei ne va ocoli si noua etapa emotionala, noile vibratii ale influxului astral ne vor ocoli. Parcurgând un asemenea esec, tensiunea lui Venus retrograd se va acumula cu fiecare zi si ne va departa de aspectul practic al faptelor noastre. Mintea se va opri doar pe efort si va pendula între neputinta de a-l face si imposibilitatea de a gasi un moment prielnic pentru a se odihni.
10 octombrie este o zi de salt interior, de deschidere spre un alt mod de a întelege realitatea, nu de schimbare majora în sectorul social.
Recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a ne aminti de faptul ca Filocalia ne îndemna sa daruim si ceea ce nu avem pentru a fi în permanenta în Rugaciune, în armonie, în contact cu realitatea de dincolo de ceea ce traim aici. 10 octombrie este deci o zi de Putere interioara, de manipulare a fortei subtile si de hranire a sufletului cu amintirea atitudinii de învingator, cu rememorarea acelei stari care nu atenteaza la liberul arbitru al celor din jur, ci conlucreaza cu acesta pentru o dezvoltare armonioasa în grup.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.