11 – 17 mai 2020

11 – 17 mai 2020 este săptămâna aventurii către o dimensiune a cunoașterii și a binelui care ne vine pe măsura binelui pe care l-am făcut de curând. Această direcție este explicată din punct de vedere astral în primul rând prin faptul că intervalul la care ne referim conține inițierea mersului retrograd a trei planete: Saturn, Venus, Jupiter. Pentru mulți deplasarea retrogradă a acestor planete ar putea însemna o întoarcere la bunele practici, dar, în realitate, nu este așa. Nu trebuie să uităm că Saturn nu mai este în domiciliu, el este pe zodia Vărsător, că Venus se află pe zodia Gemeni, iar Jupiter se află în cădere, pe zodia Capricorn. Acestea nu sunt poziții astrale care să ne ofere motive de entuziasm. Din această cauză, întoarcerea la o dimensiune a cunoașterii, dar și descoperirea măsurii binelui făcut reprezintă cea mai mare realizare a momentului.
Un alt element care se desprinde din analiza sintetică a săptămânii este cel al colectării informațiilor. Pe lângă aceste evenimente astrale mai avem și altele. Mercur va părăsi în ziua de marți zodia Taur, Marte va părăsi în ziua de miercuri zodia Vărsător, iar Soarele se va afla într-o dispunere foarte bună cu Pluton și Jupiter în zilele de vineri și, respectiv, duminică. Acestea sunt semne de putere și dacă le raportăm la o anumită educație pe care, presupunem, fiecare o are, putem obține rezultate remarcabile. Elementul principal al acestei săptămâni care ne echilibrează este cel dat de măsură. El a mai fost invocat și altădată, dar dacă pe această furtună a întoarcerii, a resentimentelor, a reparării nu avem măsură atunci lucrurile vor scăpa de sub control.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că întotdeauna când alegi să nu lovești în celălalt alegi să îți construiești ție o viață mai bună. Ceea ce se va întâmpla cu celălalt este treaba lui. Desigur, este treaba lui cu tot cu elementele pe care ai fi vrut să i le distrugi dacă ai fi lovit. A fi un om bun nu înseamnă un act actoricesc, ci o decizie responsabilă care te poate duce pe un alt traseu. Bunătatea este o salvare, nu o pedeapsă! Nimeni nu-și construiește o casă cu pietrele pe care le aruncă în ceilalți.

Bucurii cenzurate. Lucrurile importante se întâmplă pentru că au fost create altădată. Sunt generate conflicte pe baza unor replici spuse într-un mod sfidător. Se adoptă o poziție necuviincioasă. Oamenii se gândesc cum să ia atitudine. Rezistența fizică este afectată. Posesivitate.

Prima zi a săptămânii ne aduce inițierea deplasării retrograde a planetei Saturn care va ține până pe 29 septembrie. Până atunci, pe 2 iulie, această planetă va reveni pe domiciliu, pe zodia Capricorn, însă o va face într-un mod negativ, adică trecând pe ultimul grad al acestui semn, ceea ce nu este bine pentru nimeni. Vom încerca să privim ecuația astrală a acestei zile ca un semn de progres, chiar dacă bucuriile de acum încep să fie cenzurate sau ne gândim cu grijă la ziua de mâine. Inițierea deplasării retrograde a planetei Saturn este un semn de restricție pentru toată lumea, dar nu este totul. Tot dimineață, Mercur va trece prin careul cu Marte ceea ce înseamnă că vom trece în prima zi a acestei săptămâni prin anumite experiențe mai puțin plăcute care sunt legate de corpul fizic, de somatizare unor intenții pe care le-am avut în săptămânile din urmă, de concretizarea unor acțiuni de natură conflictuală pe care am încercat să le ascundem. În cuvinte mai simple, ne doare ceea ce ne-am fi dorit să-i doară pe ceilalți, suferim de ceea ce le-am dorit, ca suferință, celorlalți. Există o atitudine negativă la care vom face apel în această zi pentru a încerca să ieșim din toată această situație conflictuală, dar aceasta nu este cea mai bună soluție. Nu trebuie să uităm că Mercur în noaptea de luni spre marți își va încheia tranzitul prin Taur, iar Marte își va încheia tranzitul prin Vărsător în dimineața zilei de miercuri. Asta înseamnă că tot acest conflict este unul fals și este legat de o posesivitate care trebuie reevaluată.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucruri foarte complicate care ne așteaptă și pe care va trebui să le parcurgem de acum și până la sfârșitul lunii septembrie. Particularitatea momentului accentuează această notă a posesivității care va deveni vizibilă prin conflicte de idei sau prin dispute verbale. Marea problemă care se declanșează acum nu va fi vizibilă pe 11 mai, va fi vizibilă în fiecare zi de acum și până la sfârșitul lunii septembrie. Momentul acesta ne arată că avem de parcurs o experiență legată de lumea fizică, de starea de sănătate, de înțelegerea pe care o avem cu cei cu care interacționăm mai des. Chiar dacă vom avea impresia că sunt multe de rezolvat va fi nevoie de puțină atenție, va fi nevoie să ne respectăm dreptul la nostalgie, dar și la a asculta opiniile celorlalți. Acolo unde lucrul acesta lipsește conflictele apar din nimic și fiecare va interveni în argumentare cu propriile probleme care nu au nimic de-a face cu ceea ce se întâmplă acum. Riscul de a aduce o locomotivă într-o piscină cu scopul de a folosi lucrul acesta ca un argument este unul foarte mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi că viitorul este neapărat negru sau neapărat angrenat pe o pantă descendentă. Prin retrogradarea lui Saturn multe lucruri vor ieși la iveală, multe lucruri se vor dezvălui. Este adevărat, unele dintre ele nu ne vor fi pe plac pentru că ne arată cât de zăpăciți, indiferenți sau naivi am fost. Dar și aceasta este o lecție de viață!

Ne asumăm mult mai ușor anumite riscuri. Gândul la liniștea din trecut ne face nostalgici. Se pune accentul pe caracter. Cuvintele țin locul faptelor care, pe vremuri, ne dădeau satisfacție. Firile schimbătoare se evidențiază. Ne echilibrează doar sentimentul de apartenență.

În noaptea de luni spre marți Mercur va trece pe zodia Gemeni și-i va face pe oameni mai veseli, mai comunicativi, chiar dacă situația pe care o parcurg în momentul de față cere mai multă responsabilitate. Această veselie este, în mare parte, tonică. Ea ne ajută pe toți să înțelegem de ce avem nevoie ca uneori să nu luăm atât de mult în serios ceea ce ni se întâmplă și să trecem dincolo de aparențe. Faptul că se va pune prea mult accent pe cuvinte se întâmplă pentru că urmărim să ascundem un deficit afectiv, un gol. Din momentul acesta oamenii nu-și vor mai pune problema că le lipsește ceva, ci vor dori să uniformizeze, chiar dacă asta înseamnă costuri suplimentare. Este adevărat, Mercur este în domiciliu, ceea ce poate însemna un plus de putere și de îndemânare. Dacă această putere, dacă această îndemânare, dacă toate aceste calități care vin prin inteligență și flexibilitate nu sunt orientate către cunoaștere atunci totul este sortită eșecului. Lucrul acesta îl citim din relația bună pe care Mercur o împlinește spre sfârșitul acestei zile cu Saturn retrograd. Veselia trebuie să aibă o limită. Jovialitatea trebuie să facă parte dintr-o structură psiho-afectivă, ea cere individului o țintă.
Faptul că Luna trece spre seară pe zodia Vărsător amplifica această notă a conversației, a soluțiilor care vin prin intermediul termenilor, prin intermediul ideilor care se mișcă foarte repede. Cu toate acestea, avem nevoie să nu uităm de măsură.
Prin urmare, 12 mai este o mare încercare pentru noi toți. Se schimbă registrul, se schimbă direcția spre care suntem îndreptați, adică vom fi tentați să punem prea mult sens pe o exprimare verbală decât pe o exprimare afectivă. Zona aceasta, referindu-ne strict la săptămâna în curs, este destul de delicată. Dacă nu avem cu cine să împărtășim anumite sentimente, dacă nu avem în jurul nostru oameni cu care să mai fi făcut așa ceva tot ceea ce este nou ne complică și mai mult viața pentru că lipsa de experiență ne duce acum către situații distructive. Nouă ni se va părea că lucrurile se remediază, că se schimbă starea de spirit, dar, în realitate, nu facem decât să fugim de probleme, dar și de soluții reale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu căuta cantitatea, ci calitatea în ceea ce facem.

Respectul are o ușoară întârziere. Oamenii colerici confundă optimismul cu impunerea. Prea multă ambiție. Se cere supraveghere a comportamentului. Nostalgie. Inadaptare. Cei sensibili au sentimentul că nu aparțin niciunui loc. Exprimare directă, dar cu consecințe negative. Lucrurile paralele sfidează și se amenință unele pe celelalte.

Faptul că Marte va trece în dimineața acestei zile pe zodia Pești poate însemna pentru unii un semn de redresare, însă el este la fel de înșelător precum a fost în ziua anterioară trecerea lui Mercur pe zodia Gemeni. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că la doar câteva ore distanță de acest eveniment astral se consumă altul, inițierea deplasării retrograde a planetei Venus. Dacă Marte pe zodia Pești îi face pe oameni mai atenți la respect sau la acele sentimente care ar trebui să-i ducă spre respect, retrogradarea planetei Venus sfidează toate aceste valori. Cu alte cuvinte, avem de-a face pe 13 mai cu o combinație de elemente care, în mod firesc, nu pot fi combinate. Astfel, până pe 25 iunie când Venus își va reveni la mersul direct, tot pe zodia Gemeni, lucrurile acestea vor fi complicate. Vorbim despre o nostalgie ciudată, despre o inadaptare, dar și despre un sentiment care îi spune celui în cauză că nu aparține niciunui loc. Retrogradarea planetei Venus pe zodia Gemeni este un semn delicat care aduce prea multă ambiție pentru că înlocuiește sentimentul cu un gând care simulează sentimentul.
Dacă ar fi să sintetizăm, elementul cel mai interesant al acestei zile vine din partea celor sensibili, din partea celor care simt că nu aparțin niciunui loc. Pentru persoanele care au un nivel de conștiință ridicat această neapartenență este de fapt semnul desprinderii de materialitate. Ei nu au reziduuri care să-i țină pe loc și care să-i chinuie, ci au doar observații sau confirmări care le spun că alegerile pe care le-au făcut până acum, chiar dacă au fost foarte delicate, foarte complicate, au fost și foarte bune.
Prin urmare, 13 mai este ziua când redescoperim respectul față de oameni, dar și respectul față de experiențele lor. Aventura care se conturează prin ecuația astrală a acestei zile este una care se bazează pe această redescoperire a sentimentului. Retrogradarea planetei Venus pe zodia Gemeni îi face pe oameni să fugă de sentimente. Cei care se întorc spre ele și le valorifica așa cum trebuie sunt oamenii profunzi, oameni care apreciază viața. Acțiunile acestei zile vor fi, în special în prima parte, supuse unor presiuni. Relația proastă pe care Luna și Uranus o definitivează de dimineață ne cere să ne supraveghem atent comportamentul. Cei care sunt atenți asupra acestei componente nu pierd nimic. Pierd cei care se exprimă lipsiți de control.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce dăruim. Ceea ce aruncăm poate fi constituit un dar. Darul este gândit din timp, ales cu grijă și oferit într-un moment special în așa fel încât însemnătatea lui să impregneze ființa, nu se umple un raft într-un dulap.

Se cere revenirea la o stare de fapt. Concepțiile trebuie motivate pentru a fi acceptate. Detașarea față de posesiunile materiale arată o înțelegere a ceea ce ni se întâmplă de la începutul anului. Ne înșelăm în privința unor credințe. Semnul de superioritate este văzut doar la oamenii care au arătat de la începutul anului și până acum că sunt puternici, nu doar rezistenți.

Mijlocul săptămânii ne vorbește cel mai clar, adică mai clar decât ni s-a vorbit în celelalte zile, despre dimensiunea cunoașterii. În a doua parte a zilei Jupiter își va iniția deplasarea retrogradă care va ține până pe 13 septembrie. Tot spre seară Marte va definitiva trigonul cu Capul Dragonului arătându-le oamenilor care le sunt prejudecățile și ce ar trebui să corecteze pentru a rămâne la un nivel confortabil sau la un nivel înalt de vibrație. În primă instanță, mijlocul săptămânii vine spre noi cu elemente care țin de educație, de atenție și care vizează așezarea credințelor pe o nouă albie. Semnul de superioritate pe care îl accentuează momentul acesta se bazează pe câteva întâmplări ce s-au consumat în ultimele două zile. Relația bună dintre Lună și Venus retrograd subliniază lucrul acesta. Este important să avem curajul necesar de a nu cădea în acea natură depresivă pe care o predispune această retrogradare a lui Jupiter. Acest element astral îi poate demotiva atât de mult pe unii încât să recurgă la elemente ajutătoare, la oameni toxici care să-i antreneze, la pastile, la alte substanțe care să le modifice starea de conștiință. Argumentul ce va fi prezentat la vedere va ține de latura materială, dar, în realitate, totul ține de un gol afectiv care va fi dezvăluit abia din iulie încolo. Până atunci vom crede că oamenii care se descurcă și au acumulări materiale sunt adevăratele repere ale societății. Relația bună dintre Marte și Capul Dragonului impune această nevoie de a căuta repere superioare, dar nu îi ajută pe oameni să le selecteze acestea, nu îi ajută să își găsească adevăratele repere care să îi ajute pe mai târziu. Le oferă doar niște repere.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre rolul pe care îl are conștientizarea, dar și însemnătatea pe care o are atenția în viața personală. Oamenii superiori sunt văzuți doar de cei asemenea lor. Ființele lacome vor căuta să se asocieze, să se întâlnească, să se laude unele pe celelalte. Starea de bine pe care o obțin prin această comuniune li se va părea o adevărată putere. În realitate, ea nu este decât semnul unei coeziuni. Oamenii buni își caută propria cale pentru a-i ajuta pe ceilalți să se descopere. Oamenii inferiori se adună în grupuri, în asociații, în secte pentru a se ține prizonieri unii pe ceilalți. Jupiter retrograd pe zodia Capricorn ne vorbește despre genul acesta de pușcărie. Pentru unii, ea este plăcută, dar pentru cei liberi sau pentru oamenii care caută cu adevărat libertatea cu orice preț acesta este un veritabil coșmar. Pe acest fond relația bună dintre Marte și Capul Dragonului care subliniază că semnul de evoluție este prezent în jurul nostru arată că momentul de față nu este deloc unul simplu. Suntem în săptămâna aventurii către o dimensiune a cunoașterii, iar zona aceasta, delimitată de ecuațiile astrale ale zilei de 14 mai, subliniază foarte tare lucrul acesta. Pentru oamenii care nu au astfel de aspirații ziua va fi agitată, plină de conversații care trebuie, obligatoriu, să aducă la o concluzie, de discuții în care sunt comunicate anumite concluzii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita cât de importantă este credința. Credința nu este o confesiune, ci este o stare a spiritului care și-a depășit o condiție.

Ne bucurăm de o stare nouă de spirit. Conștiința binelui devine obscură. Mișcările sunt concentrate. Ne exteriorizăm. Cei sensibil se retrag spre o lume invizibilă. Avem încredere în planurile de viitor. Vorbele devin aspre, dar faptele, nu! Devine vizibil cum omul slab este un satelit pentru omul puternic. Învățăm dacă ne controlăm atitudinea, discursul.

15 mai este despre compromis. Ne bucurăm acum de beneficiile pe care le-am obținut acționând într-o anumită direcție, pe baza unor indicații sau pe baza unor ajutoare pe care le-am primit de la cei din jur. Acum lucrurile se schimbă. Acum înțelegem a doua parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre binele care ne vine pe măsura binelui pe care l-am făcut cândva. Este o măsură absolut necesară tuturor, nu o pedeapsă! Din această cauză avem nevoie să facem apel la încredere. Încrederea că planurile de viitor se vor împlini, că relațiile cu cei pe care îi avem aproape vor intra pe o linie a normalității accentuează această notă karmică a zilei. Ceea ce gândim astăzi este de o mare însemnătate, tocmai de aceea trebuie să abordăm rostul a ceea ce suntem invitați să facem pentru a nu ceda, pentru a nu cădea pradă puterii false, atitudinilor false sau pentru a nu pune succesul momentului doar pe seama discursului. Componenta afectivă a momentului, cea susținută de trecerea Lunii pe zodia Pești, are ceva dramatic în ea. Atunci când oamenii sunt constrânși să se exprime o vor face într-un mod foarte aspru. Dacă sunt lăsați în pace, vor face în așa fel încât faptele lor să fie foarte blânde și protectoare. Asta se întâmplă pentru oamenii care sunt cumva constrânși să lucreze, să interacționeze, să acționeze pe spațiul public. Ceilalți se retrag spre o lume invizibilă pentru a-și recupera ceva. 15 mai este o veritabilă zi a puterii când elemente invizibile pe care nu le-au arătat până acum devin foarte clare și se pot exprima într-o dimensiune a concretului, prin cuvânt, prin scris, prin fapte.
Prin urmare, 15 mai ne oferă prilejul de a ne întoarce către acele zone pe care le stăpânim foarte bine pentru a ne proiecta foarte bine următoarele etape. Momentul acesta aduce un ușor disconfort care se accentuează prin limbaj. Omul care își controlează atitudinea, dar și discursul este cel care trece dincolo de aceste condiționări și atunci câștigă, nu doar capital de imagine, ci poate câștiga și material, din tot ceea ce face. Calmul este tot ceea ce ne trebuie pentru a obține succesul în această zi deși de dimineață ne vom trezit cu gândul că numai prin luptă putem obține lucrurile simple care ne sunt necesare. Lupta este cea mai mare greșeală a zilei. Ea poate fi abordată pe alte conjuncturi, dar nu pe cea a zilei de 15 mai.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la ceea ce oferim. Tot ceea ce este aspru arde. Ceea ce astăzi arde, provoacă mânie și creează războaie.

Sensibilitate. Gălăgia este evitată. Voluntariat. Raportul cu semenii se schimbă în funcție de un dezechilibru legat de starea de sănătate sau de dorința de adaptare. Dorim să compensăm ceea ce ne sperie.

16 mai este o zi de constrângere. În timpul zilei nu avem evenimente astrale care să ne orienteze trăirile sau gândurile ori acțiunile către o anumită finalitate. Tocmai de aceea ni se pare că avem anumite privilegii. Oamenii devin agitați, gălăgioși, chiar impulsivi. În felul acesta, ziua aceasta devine una de conduită, una care accentuează un dezechilibru pe care am reușit să îl ascundem foarte bine în zilele anterioare. El va fi văzut, spre seară, târziu, când se va accentua careul dintre Lună și Venus retrograd. 16 mai ne arată frustrările pe care le avem atunci când refuzăm o anumită informație, o anumită schimbare. Prin ceea ce se întâmplă acum nu se pune problema unei schimbări majore, ci doar pe cea a adaptării la anumite condiții. Ne vom gândi la adaptare în mijlocul zilei, aproape de conjuncția Lunii cu Neptun. Vom dori să facem fapte bune, ne vom aminti de anumite solicitări care ar putea, dacă le dăm curs, să schimbe condiția unui apropiat.
În realitate, modul de răspuns ne arată că dorim să compensăm ceea ce ne sperie. Cea mai mare frică pe care o avem în această perioadă este că nu suntem acceptați într-un grup, nu suntem tolerați, că suntem marginalizați sau că nu am reușit, oricât de mult am încercat, să ne integrăm într-un grup. Sentimentul refuzului domină, în mare parte, ziua de 16 mai.
Prin urmare, 16 mai ne vorbește despre aspectele dureroase ale vieții care au devenit așa prin rănile ce nu au putut fi închise. Aceste răni sunt exterioare, prin faptul că trebuie să trăim într-un anturaj care nu poate fi educat, rafinat sau care nu se poate adapta unor factori buni ai evoluției. Altele se vor dovedi răni fizice care se accentuează pentru că gândul de boală le amplifică, adică ducem mai departe un proces de somatizare. În egală măsură, tocmai pentru că apare o relație între bine și rău pe baza combinațiilor pe care Luna, prin aspectele pe care le împlinește cu planetele Neptun și Venus, putem vorbi despre 16 mai ca despre o zi a confuziilor. Mulți se vor gândi că le este greu, dar nu vor ști în mod concret de ce, nu vor putea alege o cauză din mai multe, unii se vor gândi că au devenit mai bolnavi, deși au respectat anumite reguli. În realitate, totul se bazează pe o agitație a minții, singura care ne cauzează astăzi probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că sensibilitatea nu este o povară. Sensibilitatea adevărată are un alt ritm, nu unul alert, nu unul obositor, ci acela care îi spune omului că el se poate simți la fel de bine pe vârful muntelui, pe plajă, într-o cabană. Toate aceste elemente au în comun adevărata liniște care nu vine din exterior, ci din interiorul omului educat să aprecieze adevăratele valori. Omul lacom va fi agitat oriunde se va duce.

Tensiunile se reduc. Apare grija față de o problemă care nu are soluție. Ne consumăm multă energie pentru restabilirea stării de confort. Proasta educație este corectată prin ascultare. Adaptare prin iertare și recunoaște. Vine o răsplată. Cel care renunță la încăpățânare câștigă prin ajutor.

Ultima zi a săptămânii ne aduce împlinirea unui unghi foarte bun dintre Soare și Jupiter, iar semnul acesta ne vorbește de reeducare, de reducerea unui deficit, însă doar într-un cadru intim, doar în familie. Ceea ce ni se întâmplă acum ne ajută să devenim mai puternici, mai buni, să ascultăm mai bine de vocea conștiinței și să fim mai atenți la conflictele pe care le generăm. Este adevărat, lucrul acesta se va întâmpla în special în a doua parte a zilei când Luna va trece prin careul cu Axa Dragonului. Așadar, nu vorbim de schimbări spectaculoase, ci doar de momente de conștientizare, de ipostaze sociale când oamenii interacționează și își dau seama că în ultima vreme le-a lipsit ceva. Nu reușesc astăzi să identifice acel element care a lipsit, dar își dau seama că acel element era legat de persoana pe care o au în față. Starea sufletească se schimbă într-un asemenea episod. Asta înseamnă că o mare parte a energiei acestei zile va fi consumată pentru redobândirea stării de confort. Cei care au avut activitate socială, cei care s-au implicat în acțiuni publice vor încerca pe 17 mai să își argumenteze acțiunile pe care le au făcut de-a lungul acestei săptămâni pentru a-și menține această poziție socială. Având în vedere că toate aceste lucruri se bazează pe trigonul dintre Soare și Jupiter retrograd, e de la sine înțeles că argumentele lor țin de ambiții care nu ar trebui să constituie un exemplu de bune practici pentru auditoriu. Acesta este doar un exemplu de orgoliu.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre motivele la care ar trebui să apelăm pentru a ne reduce tensiunea. Acum avem grijă ca soluțiile să poată fi duse mai departe, tocmai de aceea soluțiile acestea devin și elementele cele mai sensibile, vulnerabile ale momentului. Ele dezvăluie ceea ce nu am știut să facem în zilele anterioare și încercăm acum. Pentru mulți, 17 mai devine o zi a patimilor. Aceste patimi, din fericire, dat fiind contextul acestei săptămâni, nu reprezintă altceva decât semnul unei purificări. Asta înseamnă că suntem pe vibrația săptămânii, cea a aventurii către o dimensiune a cunoașterii și că nu ne deranjează deloc dacă binele pe care îl primim este pe măsura binelui oferit. Chiar ne bucură lucrul acesta!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la ironie, la sarcasm, la ceea ce ar putea să le provoace celorlalți o anumită suferință prin transmiterea unui mesaj. Cel care transmite un asemenea mesaj jignitor crede că are putere, iar cel care-l primește se simte umilit. Scopul a ceea ce parcurgem acum nu este acesta, ci de a înțelege că fiecare trebuie să-și completeze, cu de la sine putere, ceea ce îi lipsește. Așa cum vedem și din prezentarea generală a săptămânii, nimeni nu-și construiește o casă cu pietrele pe care le aruncă în ceilalți.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.