18 – 24 mai 2020

18 – 24 mai 2020 este săptămâna evaluării raportului dintre bine și rău, dintre valoare și nonvaloare și a privilegiilor pe care le obținem prin virtuozitatea pe care o dețineam deja. Chiar dacă această săptămână nu conține atât de multe evenimente astrale precum săptămânile din urmă, valoarea lor nu înseamnă că scade în însemnătate. Vorbim, așadar, despre un interval care ne încearcă pe echilibru. Avem nevoie să înțelegem de ce este nevoie de un echilibru între bine și rău, nu neapărat că trebuie să le facem pe amândouă, ci să echilibrăm această balanță în așa fel încât rezultatul să fie unul minunat. De asemenea, relația dintre valoare și nonvaloare trebuie să capete aceeași valență. Cum trebuie să facem lucrul acesta? Aflăm răspunsul din a doua parte a devizei săptămânii. Dacă există o picătură de virtuozitate toate acestea pot fi împlinite ușor, chiar dacă greutatea evenimentului va apăsa foarte mult pe suflet. În felul acesta, vorbim despre o săptămână a încercărilor pe disciplină, dar nu pe acea disciplină pe care o știm noi, ci pe o disciplină a sufletului, pe o calitate a spiritului pe care nu am arătat-o până acum.
Sunt câteva evenimente astrale care ne arată că această săptămână are o notă apăsătoare, iar acestea se vor concretiza, din loc în loc, cam în fiecare zi a săptămânii. Cele mai dificile vor fi zilele de joi și vineri, dar lucrul acesta pot fi nuanțat pentru că o persoană educată va putea depăși foarte ușor acele predispoziții. Ea nu va participa la conflictele impuse de conjunctura astrală în mod brut, ci le va transforma în provocări, le va privi ca pe niște condiționări și le va depăși așa cum trebuie. Cu toții ar trebui să fim foarte atenți la ceea ce vom face în a doua parte a zilei de vineri. Atunci se împlinește Luna nouă, iar momentul respectiv dă startul unor episoade care vor fi reproduse în cascadă în următoarele patru săptămâni.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu fi supărați pe cei din jur. În această săptămână cu toții vom greși. Cei care iartă se ridica deasupra celor care doar greșesc.

Minciuna ține locul puterilor ascunse. Nostalgie. Întoarcere către casa părintească. Concluzii pripite. Atracție către evenimente distractive. Viața socială cere abordarea unor căi noi de comunicare. Interes pentru operații financiare.

În dimineața acestei zile Mercur va definitiva sextilul cu Luna neagră. Acest aspect va fi urmat de câteva alte aspecte bune care vor fi răspândite până spre seară. Prima zi a săptămânii este una a concluziilor pripite, a evenimentelor ciudate, care ni se vor părea distractive pentru că ne amuză, ne fac să ne simțim bine. Multe din întâmplările pe care le vom parcurge în această zi ne vor atrage către evenimente ciudate. Faptul că aceste evenimente vor fi marcate de minciuni sau de o anumită notă conflictuală este mai puțin important, cât de important este să ne detașăm de obsesiile care țin de latura financiară, de acumulări materiale. Prin această tendință, prima zi a săptămânii devine una a speculațiilor. Chiar de acum intrăm în rezonanță cu prima parte a devizei săptămânii, cea care ne vorbește despre evaluarea raportului dintre bine și rău, dintre valoare și nonvaloare. Criteriile pe care le stabilim acum pentru a interacționa, pentru a colabora sunt atât de importante încât ele se vor impune de la sine în perioada ce va urma, de-a lungul acestei săptămâni. Raportul acesta dintre Mercur și Luna neagră ne arată ce apreciem, adevărul sau minciuna, distracția sau munca, seriozitatea sau fățărnicia.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre lucrurile foarte importante care țin de caracter și pe care ar fi indicat să le privim cu maximă responsabilitate. Faptul că ne interesăm de lucrurile care țin de latura materială a vieții nu constituie o mare problemă, cât ar putea să fie cea legată de atașamentul a ceea ce ne propunem astăzi să obținem ca valori materiale. Greșelile de acum, care țin de o zăpăceală sau poate chiar de o anumită indiferență pe care o vom arăta celor cu care am colaborat până acum și despre care credem în momentul de față că nu se mai ridică la nivelul așteptărilor noastre, sunt complicate. Ele produc efecte pe termen lung și tocmai de aceea ni se cere o atenție sporită. Bunurile materiale ni se par acum mult mai importante decât celelalte, mult mai importante decât relațiile sociale. Cine apreciază astăzi mai mult relațiile sociale decât obiectele este un om special.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza minciuna. Minciuna acceptată este la fel de periculoasă precum minciuna oferită.

Refuz. Revoltă. Nevoie de protecție. Atitudine nervoasă. Reținere în fața curiozității celorlalți. Avem nevoie de o fundație puternică. Interacțiune frumoasă, dar discretă, lipsită de putere.

19 mai este o zi de risipă. Încercăm acum să ne apropiem de cei pe care îi iubim, pe care îi apreciem, dar facem lucrul acesta cu intenții mai puțin corecte. Suntem invazivi, lipsiți de tact, neatenți. Cei din jur vor acuza aceste fapte și ne vor încadra într-o zonă a brutalului. În realitate, ele sunt doar semne de vulnerabilitate pe care cei în cauză nu și le pot controla. Întreaga zi este dominată de o anumită nervozitate, chiar dacă în prima sa parte avem de-a face cu un unghi bun, iar după aceea cu unghiuri mai puțin bune. Toate fac parte din același registru, toate fac trimitere la nevoia de frumos care nu este satisfăcută.
De asemenea, putem vorbi în prima parte a zilei despre fățărnicie, iar în a doua parte a zilei despre duritate. Ceea ce ni se pare că nu primim în prima parte a zilei trebuie pedepsit după aceea. De aceea, 19 mai este o zi care ne arată dacă avem o fundație puternică și dacă suntem centrați pe ceea ce este bun și corect. Altfel, nu facem decât să aducem drame din trecut, din ultimele săptămâni sau poate chiar din anii din urmă, cele care s-au consumat în momentele când am fost lipsiți de putere, în momentele când a apărut pentru prima dată frustrarea care se prezintă acum ca un monstru.
Prin urmare, ziua ne oferă șansa de a înțelege ce am fost greșit în trecutul propriu și se evidențiază acum. Dacă ne lăsăm în voia curiozității, dacă suntem liberi, dacă înțelegem că doar în felul acesta un om își poate construi o fundație puternică atunci rezultatul este unul foarte bun. La acest echilibru se ajunge foarte simplu pentru că este nevoie doar de sinceritate față de sine. Fiind o zi marcată de aspecte tensionate mulți vor crede că lucrurile pe care le vor experimenta acum trebuie demonstrate prin putere, prin argumente sau trebuie impuse după cum consideră de cuviință. În realitate, ziua doar ne încearcă pe aceste direcții. Acolo unde oamenii sunt echilibrați, descoperă că în viețile lor există acea virtuozitate pe care, până acum, au apreciat-o doar la ceilalți. Acum au ocazia să o vadă și la ei înșiși.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde unor solicitări venite din partea celorlalți. Dacă astăzi suntem oameni buni, dacă în momentele acestea încordate reușim să ne găsim suficient de multe clipe pentru a nu invada intimitatea celorlalți, ci doar pentru a-i ajuta, înseamnă că virtuozitatea pe care am ajutat-o arătat-o în săptămânile anterioare nu este o minciună, nu este o iluzie, ci o realitate.

Soluțiile frumoase vin prin comunicare. Interes pentru un schimb de experiență rapid și eficient. Nevoie de mișcare. Interes pentru a aborda viața de familie dintr-o altă perspectivă, una mai simplă și mai dinamică. Preocupări față de secretele celorlalți.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Taur și ne va invita la reculegere. Este adevărat, de fiecare dată când trece, în această perioadă, prin zodia Taur va trebui să ne avertizeze că lucrurile foarte simple se obțin cu efort, adică va trebui să treacă prin careul cu Saturn. Momentul acesta ne vorbește despre o restricție, însă nu o face pentru a ne pedepsi, ci pentru a ne avertiza. Avertizarea momentului este în consonanță cu deviza săptămânii cea care ne arată că este important să păstrăm un echilibru între bine și rău, între valoare și nonvaloare. Trecerea Soarelui pe zodia Gemeni, eveniment astral care se va consuma în a doua parte a acestei zile, ne vorbește despre principii pe care le-am ignorat altădată, despre preocupări care au fost importante pentru alții, dar nu au fost importante pentru noi și acum ni se par valoroase. Nu putem recupera totul într-un timp foarte scurt. Conjuncția Lunii cu Uranus ne spune foarte clar lucrul acesta. Tot ceea ce se face în grabă, strică.
O altă problemă importantă a acestei zile este cea legată de raportul cu autoritățile. Astăzi vorbim și de lucrurile care nu merg mai departe și din cauza cărora încercăm să declanșăm anumite mecanisme sociale, iar acesta nu ajung la destinația stabilită. Asta se întâmplă pentru că mulți se gândesc la ascunzișuri, la secretele celorlalți și fac în așa fel încât aceste secrete pe care le au unii oameni să nu fie duse mai departe. Unii doresc să le expună, ceea ce este foarte urât. A doua parte a zilei scoate în evidență această obscenitate a vieții de acum, a vieții cotidiene pe care o apreciem și o întreținem cu fiecare gând, faptă sau alegere.
Prin urmare, 20 mai este ziua care ne arată că lucrurile foarte importante se fac prin alegeri delicate, nu prin cele impuse. Alegem pentru că vrem noi, nu pentru că vrea societatea. Acesta nu este un îndemn la a da curs unor acțiuni antisociale, nu este un îndemn la revoltă, ci este un îndemn la atenție. Dacă suntem atenți înțelegem când avem nevoie să participăm la acțiuni sociale și când este nevoie să ne retragem pentru a ne ocupa de nevoile personale, de nevoile prietenilor, de ceea ce ne trebuie pentru a ne împlini un ideal moral sau spirituală. Valorile societății de consum sunt, uneori, ciudate. Nu ne folosește la nimic dacă le abordăm doar pe acestea sau dacă le ignorăm în totalitate. Calea de mijloc a fost întotdeauna calea împărătească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca totul după viteza de lucru. Dacă schimbăm viteza de lucru pentru a asculta mai mult, pentru a fi mai liniștiți sau împăcați doar cu ceea ce putem obține este semnul că facem exact ceea ce este important pentru noi înșine. Celelalte fapte produc accidente.

Contrast. Lumea valorilor dă semne că se schimbă. Avem nevoie de susținere. Succes prin interacțiune sau prin lecții pe care acum le acceptăm, nu ca altădată. Este nevoie de o nouă filozofie de viață. Gândim că totul trebuie judecat după calitatea schimbului.

Valorile speciale ale acestei zile fac trimitere la o formă ciudată de frustrare pe care oamenii vor încerca să și-o ascundă, prezentând-o ca pe o calitate. Această calitate va părea una a gândirii, una legată de comportament sau una care ține de o stare afectivă, de o filozofie de viață. Toate lucrurile acestea țin de o formă de anxietate care a fost vizibilă până acum prin contrast. Contrastul acestei zile nu se va mai ascunde în spatele indeciziilor, în spatele unor hotărâri care nu pot fi duse la îndeplinire sau care ar trebui ascunse, ci totul se prezintă ca o mare problemă de adaptare. Mijlocul săptămânii ne arată că avem o problemă de adaptare pe care nu știm cum să o gestionăm. Faptul că am trăit cu această tensiune mult timp și că ea a fost prezentă în viața proprie în săptămâna anterioară, când acest unghi a fost foarte activ, arată că unele lucruri ne sunt accesibile, adică le observăm și le înțelegem, dar astăzi ne lipsesc soluțiile. Faptul că, spre seară, Luna se va afla într-o relație foarte bună cu Neptun nu schimbă prea mult lucrurile, ci le face să fie puțin mai confortabile. Vom analiza relațiile pe care le-am avut de-a lungul zilei și vom considera că totul ar trebui să fie raportat la aceste elemente minore, la aceste elemente mici pentru ca echilibrul să rămână.
Partea bună din toate aceste întâmplări neobișnuite vine din faptul că tensiunea pe care o parcurgem acum ne arată că avem nevoie de o schimbare. Momentul de față ne spune că această schimbare nu este una mare, ci una personală. Acesta este elementul definitoriu al zilei de 21 mai.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă posibilitatea de a ne raporta la elementele corecte ale vieții, de a vedea ce avem bun și ce avem rău în comportament, care sunt pietrele foarte grele pe care le aruncăm asupra celorlalți pentru a-i răni și care sunt pietrele prețioase de care ne folosim pentru a face același lucru, dar pentru a nu obține același efect, pentru a nu-i răni. Chiar dacă lucrurile acestea frumoase le sunt accesibile celor care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală, ziua rămâne una încărcată de frustrare, de nemulțumire, de indecizie. Ni se va părea că astăzi vedem doar ceea ce ne nemulțumește, ceea ce nu este bun și nici confortabil. Venus retrograd, într-o relație proastă cu octava sa superioară, Neptun, nu poate lansa un mesaj bun nici pentru minte, nici pentru suflet, dar nici pentru corp. Așadar, să ne pregătim pentru o zi care ne încearcă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că iubirea vindecă. Atunci când iubești poți trece peste multe. A trece peste multe nu este scopul, ci iubirea este scopul. A trece peste multe este unul din efecte.

Economie. Ne concentrăm pe aspectele practice ale vieții. Lipsa de încredere este pedepsită. Se face apel la sentimente profunde. Suntem gata să acceptăm o condiționare. Lucrurile simple sunt raportate la cele colective care nu au fost rezolvate. Risipă. Revoltă împotriva lucrurilor profunde. Elementul minor devine foarte zgomotos și creează impresii false de putere și de eficiență.

Conjuncturile astrale ale acestei zile ne oferă posibilitatea de a înțelege de ce conflictul trebuie mediat. Medierea este elementul definitoriu al acestei zile tocmai pentru că ea vine să corecteze o lipsă de încredere. Ceea ce nu a beneficiat până acum de încredere va primi pe 22 mai o pedeapsă. Dacă în prima parte a zilei lucrurile acestea vor fi foarte clare, atât ca elemente definitorii, dar și ca întâmplări, în a doua parte a zilei, după ce Luna va trece pe zodia Gemeni lucrurile acestea vor căpăta nuanțe ciudate, până când, spre sfârșitul zilei, se va împlini Luna nouă. Acest moment este unul zgomotos, revoltător pentru că ne arată ceea ce am pierdut de-a lungul zilei, ceea ce ni s-a părut că a fost o soluție și nu a putut fi pusă în aplicare, ceea ce nu ne-a permis să ne exprimăm. Momentul zilei de 22 mai este unul de expresie. Chiar dacă prin episoadele astrale pe care le parcurgem acum vorbim despre rezolvarea unor probleme colective, despre soluții ce urmează să fie puse în aplicare în săptămânile următoare, momentul acesta este unul delicat. El este dedicat prin faptul că ne aducem aminte de dușmani mai vechi pe care vrem să îi pedepsim prin avantajul pe care îl avem în momentul acesta. În prima parte a zilei vom avea un avantaj material, legat de programul de lucru, de bani sau de alte elemente materiale, iar în a doua parte a zilei vom merge pe alte pârghii, cele care țin mai mult de latura emoțională sau de șantajul informațional.
Prin urmare, 22 mai este ziua care ne vorbește despre ceea ce ar trebui să refuzăm. 22 mai este ziua refuzului, nu a gestionării unor situații delicate. Chiar dacă, spre seară, se împlinește Luna nouă și mesajul ei este unul de putere și de eficiență, dacă nu gestionăm corect această zonă a refuzului atunci următoarele patru săptămâni vor fi foarte delicate. Desigur, pentru unii, zona aceasta a încercărilor, a încrederii sau a risipei, cea care este foarte activă pe finalul ciclului lunar, este foarte confuză, este delicată și greu de integrat, dar fiecare ar trebui să înțeleagă că reacțiile emoționale pe care le-au avut în săptămânile din urmă sunt supuse unor erori. Ceea ce au gândit nu a fost corect pentru că nu au avut toate informațiile corespunzătoare, iar ceea ce au simțit s-a bazat doar pe experiențele personale, nu pe interacțiuni. Nu au simțit corect pentru că au lipsit persoanele pe care le acuzăm! Elementul fals al acestei zile este cel care ne creează cele mai multe probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa că lucrurile se împlinesc de la sine. Când scoți cuțitul pentru a-ți face dreptate ar trebui să te gândești că și altcineva ar putea să facă la fel. Pacea întotdeauna este preferată.

Ne temem de accidente. Pericolul ne atrage. Analizăm mult mai bine ceea ce este riscant. Binele ne influențează doar dacă este raportat la tradiție. Elementele noi ne arată o țintă, una foarte înaltă pe care ne-am propus-o la începutul acestui an.

23 mai este o zi de distracție. Această distracție va fi plătită foarte scump pentru că ea este rezultatul unor frustrări care au fost ascunse în evenimentele ce au fost parcurse de-a lungul acestei săptămâni. Desigur, nu vorbim despre lucruri complicate, ci doar despre elemente simple care dau zilei o coloratură aparte. Aspectele complicate ale acestei zile vin din faptul că în prima parte lucrurile par simple provocări, încurajări, poate chiar soluții la probleme care ne-au frământat ceva vreme. Abia spre seară vedem că toate aceste situații sunt de fapt elemente care ne încearcă și care ne arată o țintă pe care nu o putem atinge, dar care este mult prea înaltă pentru posibilitățile pe care le avem în momentul de față. Aceasta este, de fapt, cea mai mare problemă a momentului. Iluzia succesului care se combină cu teama că aceste ținte nu pot fi atinse reprezintă o mare greutate peste care nu vom putea trece prea curând. Ea ne va ocupa întregul spectru al percepțiilor până la toamnă.
Prin urmare, 23 mai ne arată care sunt adevăratele elemente de care ne temem și care sunt adevăratele probleme care ne tulbură echilibrul. Că tot suntem în săptămâna care ne arată raportul dintre bine și rău, dintre valoare și nonvaloare, momentul acesta ar trebui să fie unul reprezentativ. Nu este indicat să fie unul sever, adică unul care să impună decizii categorice, dar ar fi indicat să reprezinte un element definitoriu pentru acest episod de conștientizare. Ceea ce vedem astăzi la oameni, ceea ce înțelegem, ceea ce nu înțelegem face parte dintr-un registru. Acest registru reprezintă greutatea care echilibrează sau dezechilibrează acest raport dintre bine și rău pe care ar trebui să-l respectăm cu sfințenie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că lucrurile importante se împlinesc rapid. Ceea ce are greutate își atinge finalitatea prin etape lungi.

Rigurozitate. Caracterul este mai important decât comportamentul. Avem nevoie să arătăm celorlalți latura frumoasă a personalității. Veselia este tonică. Curajul se exprimă prin cuvânt. Este nevoie de o dovadă de prietenie. Transformarea vieții continuă într-un mod frumos.

Ultima zi a acestei săptămâni este una foarte dificilă pentru că ne pune în situația de a nu revigora sau de a revizui ceea ce nu poate fi rezolvat. Este o problemă de comportament, de atitudine, un gând negativ care ne apare ostentativ de mulți ani, indiferent față de cine este raportat. Există o latură frumoasă a vieții pe care unii oameni încearcă să o exploreze și pe care vor încerca și în această zi să o ducă puțin mai departe, să o facă plăcută, utilă. Din nefericire, relația proastă pe care Luna o are cu Neptun în dimineața acestei zile ne arată că avem nevoie de ajutor, dar acest ajutor nu va veni pentru că toată săptămâna am fost obraznici, nu ne-am încadrat în reguli. Valorile personale sunt acum într-o ușoară criză și în a doua parte a zilei, când Luna va trece prin conjuncția cu Mercur, ni se va părea că adevărul personal este mai important decât ceea ce primim din partea celorlalți, dar pierdem din vedere că lucrurile acestea sunt relative. În realitate, nu facem decât să participăm la un proces colectiv, la un proces de grup care ar trebui să ne ajute în șlefuirea caracterului, în a ne descoperi natura frumoasă a vieții, curajul. Raportul dintre bine și rău, dintre valoare și nonvaloare are nevoie în această săptămână să producă acest efect, adică descoperirea curajului. Lucrul acesta îl putem valorifica acum, în ultima zi a săptămânii.
O altă componentă a acestei zile este cea dată de redescoperirea prieteniei. Ceea ce este frumos vom înțelege pe 24 mai, vom valorifica și vom transforma toate aceste realizări în valori personale care să dureze mult în timp. Ceea ce iubim astăzi vom iubi mult timp de acum încolo, iar ceea ce apreciem acum vom povesti celorlalți că trebuie apreciat și ei vor înțelege și se vor comporta ca atare.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este una care ne hrănește sufletul pentru mult timp de acum încolo cu valori care au fost ignorate. 24 mai nu este o zi liniștită, nu poate fi o zi liniștită pentru că ea ne încearcă foarte mult caracterul. Va fi mai puțin important dacă unii oameni vor fi irascibili, nervoși sau dacă vor greși față de cei pe care îi apreciază sau cu care interacționează, cât de important este ce vor înțelege ei din toată această situație. Întâmplarea este uitată, dar fapta rămâne! Tocmai de aceea lucrurile importante pe care le experimentăm pe 24 mai sunt cele care consolidează ceva, o prietenie, familia, un grup, poate chiar națiunea în ansamblu.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne feri de minciună. Ceea ce câștigăm astăzi pe minciună este, de fapt, o foarte mare pierdere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.