11 – 17 februarie 2019

11 – 17 februarie 2019 este săptămâna unei soluții misterioase care dă putere și a dăunătorului care strică în continuare, dar convinge că repară. Această săptămâna are câteva momente astrale importante pe care, dacă le-am judeca separat, am acorda acestui sector o mai mare importanță decât o are. Acest sector este totuși valoros, însă doar prin efectul cumulat al acestor vibrații, nu prin observații individuale. Un element foarte important care va fi regăsit în toate cele șapte zile este cel al statutului de dăunător pe care îl conștientizăm acum. Este posibil ca unii să își conștientizeze doar mici erori pe care le-au făcut din neatenție, din grabă. Nu ei sunt vizați de această a doua parte a devizei. Este adevărat, statutul de dăunător trebuie conștientizat de toată lumea, dar în mod special de cei care au abuzat de rolul toxic pe care l-au avut în viețile celorlalți. Ei au nevoie de acest moment de purificare pentru a deveni mai puternici, pentru a putea folosi pe viitor mult mai bine patrimoniul pe care îl au, pentru a vedea cum este să trăiești ca un om bun, nu doar ca unul eficient. În egală măsură, chiar dacă raportul între ei și cei cărora le-am greșit este acum echilibrat, chiar dacă au fost iertați, vor trece de-a lungul acestei săptămâni printr-o rememorare în așa fel încât să fie convinși că rolul acesta de dăunător nu trebuie reiterat. Valorile importante ale săptămânii de față vor fi însă promovate de oameni care pot lucra cu soluții misterioase. Acestea vin pentru că sunt accesate dintr-un plan superior, nu pentru că nivelul comun, cel pe care îl accesează orice om, ar deschide o poartă către așa ceva. Ne este permis acum să vedem ce am face dacă am fi în stare să lucrăm cu aceste soluții misterioase, dar nu ni se spune cum anume să procedăm. Metoda în sine va ține doar de măiestria celui în cauză.
La capitolul evenimente astrale, avem o trecere a lui Junon în pe zodia Gemeni, luni, împlinirea conjuncției Marte-Uranus pe ultimul grad al zodiei Berbec în ziua de miercuri, trecerea lui Marte pe zodia Taur în ziua de joi și împlinirea sextilului Venus-Neptun în ziua de duminică. Toate aceste episoade astrale, dacă ar fi să fie privite în mod individual, au față de noi doar mesaje bune. Abia privindu-le dintr-un cadru mai mare le înțelegem rostul. Ele ne arată doar unde putem ajunge, nu și cum anume trebuie să procedăm ca să ajungem acolo. De aceea, soluțiile misterioase ar trebui urmărite așa cum sunt căutate artefactele de căutători de comori. Altfel, vom avea din nou experiența unor intenții bune care nu se pot exprima, nu pot fi duse mai departe sau nu sunt apreciate. Știm că de fiecare dată când trecem prin așa ceva rămânem cu un gust amar, cu o frustrare. Poate de această dată ne mobilizăm mai mult în așa fel încât să facem ca lucrurile să fie altfel.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu renunța să gândim curat nici măcar atunci când rememorarea unor episoade mai vechi ne duc spre o altă zonă psiho-emoțională. Ce-a fost, a fost! Cel care vrea să iasă din această zonă a dramei poate învăța din propriile greșeli.

Dinamism. Conversații sterile. Se caută prea multe soluții acolo unde nu există. Rafinamentul depinde de modul cum depășim anumite obstacole. Rezistență în fața unei tentații. Statutul sacrificat este înlocuit cu unul superior. Nu ne mai sperie decăderea. Suportăm mai ușor o presiune. Se adoptă o decizie în detrimentul conținutului unui bine.

În noaptea de duminică spre luni Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Berbec și va intra pe zodia Taur. Acesta nu va fi singurul eveniment important al acestei zile, pentru că, tot dimineață, Junon va trece pe zodia Gemeni. Spre seară, Luna, ca un ultim aspect al zilei, se va afla într-un trigon cu Venus. Momentele acestea sunt reprezentative pentru ceea ce înseamnă săptămâna în curs, cea care ne vorbește despre soluții misterioase, cea care aduce foarte multă putere atât omului pozitiv, dar și dăunătorului care găsește acum cel mai bun prilej să îi convingă pe ceilalți că nu strică, ci repară. Junon va sta pe zodia Gemeni până pe 20 aprilie, deci va avea suficient de mult timp să le ofere oamenilor posibilitatea de a vedea că mobilitatea nu înseamnă speculație, că lucrurile care sunt obținute ușor nu sunt neapărat și superficiale. Dintre toate semnele zodiacale, zodia Gemeni este cea mai apropiată de această natură superficială a vieții, însă de multe ori în analizele pe care le facem aici am văzut că mai există o componentă a sa de care trebuie să ținem cont, așa cum se întâmplă și acum: superficialitatea ca sacrificiu. Superficialitatea, atunci când este abordată ca sacrificiu, este regăsită în cazul oamenilor speciali care pot să facă foarte multe lucruri, dar refuză să obțină merite pentru sine și își coboară nivelul, fără a-și schimba însă și calitatea vieții. Aleg să trăiască în zone tenebroase, dar să fie la fel de corecți și onești. Prin asta, duc foarte adânc în Creație această amprentă a lucrului bun, corect și profund, această trăsătură minunată a vieții. Nu se știe dacă de-a lungul acestui tranzit al lui Junon pe zodia Gemeni componenta aceasta a calității umane răspândită peste tot, indiferent de mediu, se va menține. Știm însă că intenția aceasta este. Acesta este și motivul pentru care chiar de acum, de la începutul săptămânii, oamenii puternici, care pot face o impresie bună ori care pot produce modificări în orice mediu, devin brusc misterioși. Până acum, de la începutul anului, am avut impresia că știm totul despre oamenii din jur, că înțelegem totul, că îi putem încadra pe toți în așa fel încât ceea ce știm despre ei să ne folosească. Acum zona aceasta a puterii personale, nu a celui în cauză, ci a omului pe care-l admirăm, devine misterioasă.
Dacă ar fi să ne referim strict la componenta astrală a acestei zile, ea capătă o notă conciliantă. Până la încheierea săptămânii anterioare ne-am gândit că cele mai potrivite planuri sunt cele de revoltă, de a schimba, de a modifica sau de a cuceri ceva. În noaptea de duminică spre luni Luna trece pe zodia Taur și ne trezim de dimineață cu o altă stare. Nu e greșită schimbarea aceasta, ba chiar este potrivită, tocmai pentru că ea se încadrează foarte bine în flexibilitatea pe care o are Junon pe zodia Gemeni și care îi permite să îi ajute pe oameni să rămână într-un fel indiferenți față de mediul în care trăiesc pentru a împlini un ideal, un scop.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre identificarea unei stări sufletești, a unei puteri, a unei relații, a unui demers, despre o cale specială ce se deschide dintr-odată în fața noastră și, observând-o, înțelegem că avem și puterea necesară să mergem pe ea. Unii vor considera doar că sunt revigorați după câteva zile de odihna sau pentru că au lăsat în urmă evenimentele săptămânii anterioare. În realitate, vorbim despre trecerea pe un nivel superior, despre înțelegerea a ceea ce înseamnă mobilitate fără compromis, fără un sacrificiu făcut în defavoarea celui în cauză, fără distrugeri. De aceea, omul puternic va considera că prima zi a acestei săptămâni este una dintre cele mai frumoase ale acestei perioade, nu pentru că s-ar întâmpla ceva ieșit din comun, ci pentru că acum își recunoaște puterea sa cea mai mare, acum își identifică rezistența sa cea mai mare în fața unui obstacol. Multe din cele care se vor întâmpla de-a lungul acestei săptămâni ne vorbesc despre obstacole care trebuie depășite. De aceea, această dimensiune a luptei, așa cum se conturează ea în prima zi a săptămânii, ce va fi pentru unii plăcerea de a se simți bine, iar în cazul altora bucuria revigorării, nu este altceva decât accesul la resursele personale pe care ne-am propus să le folosim doar în situații de genul acesta, doar pentru a nu decădea, doar pentru a rămâne în conturul dat de identitatea pe care am construit-o până de curând. Rezistența acestei zile ne ajută să înțelegem că ne este bine cu profesia pe care o avem, cu statutul social pe care l-am obținut, cu vârsta și cu nivelul de sănătate pe care le avem acum. Cu toate acestea, ar trebui să nu uităm că în săptămâna de față dăunătorul, acel factor coroziv pe care l-am cunoscut foarte bine în săptămânile din urmă, este activ indiferent de calitatea vieții în cauză. Doar minciuna ne poate face să vedem și să gândim altfel, doar ea ne poate întoarce spre zonele întunecate ale săptămânilor anterioare. Acolo unde există corectitudine, simplitate și onestitate, minciuna nu poate pătrunde, nu poate distruge, nu poate tulbura.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne gândi astăzi la ceea ce ne-a decepționat altădată. Decepțiile de altădată au fost susținute de alte conjuncturi astrale. Acum avem accesul la o putere frumoasă, reală, rafinat. Nu rezolvăm problemele trecutului dacă le amestecăm acum cu acest parfum minunat. Gunoiul nu va mirosi mai frumos dacă îl aducem lângă această floare minunată.

Soluții mici la probleme mari. Nevoie de putere. Schimbările se fac prin mișcări prea bruște. Cercetare indecentă. Elementele stabile sunt recunoscute în pofida presiunilor mari. Regret. Sunt anunțate prea repede rezultatele la o întrecere. Obiceiurile se strica.

Ceea ce ni se va întâmpla de-a lungul acestei zile ne încurajează să avem mai multă încredere în noi înșine, în bucuriile pe care le-am experimentat de curând, chiar și în dramele pentru care nu avem deocamdată un răspuns. 12 februarie este o zi a emoțiilor adânci, cele care se vor declanșa într-un chip miraculos încă de dimineață, când Luna va trece prin sextilul cu Neptun, și care vor avea un înțeles aparte spre sfârșitul zilei, când Luna va trece prin trigonul cu Pluton. Valorile importante ale momentului sunt cele care consolidează, chiar dacă unele lucruri merg spre curiozitate, spre cercetare, spre investigare, iar lucrul acesta se întâmplă doar pentru că în săptămânile din urmă am vrut să facem lucrul acesta și nu am putut pentru că alte situații, în multe cazuri conflictuale, nu ne-au permis așa ceva. Acum scoatem la lumină anumite experiențe care, în trecut, au fost legate de succes, dar care acum sunt legate de ambiții sociale, de momente de transformare care duc la împliniri majore, nu doar pentru cel în cauză, cât pentru grupul de apartenență, pentru comunitate, prin schimbarea unui angajament, prin modificarea unui obicei. Această inversiune, modificare sau schimbare vizează un proces de emancipare care ne va fi mult mai clar începând cu 13 februarie, când se va împlini conjuncția Marte-Uranus. Deocamdată ne temem ca nu cumva lucrul acesta să nu fie prea ambițios. Dacă această conjuncție Marte-Uranus nu s-ar fi consumat pe ultimul grad al zodiei Berbec, nu ar fi existat această temere în fața lucrurilor supradimensionate. De aceea este important să pornim încă de pe acum cu aceste gânduri pentru ca ele, mâine, când se vor concretiza prin împlinirea conjuncției Marte-Uranus, să aibă deja un istoric, să știm că lucrul acesta ne-a preocupat și altădată, nu că sunt niște gânduri de moment pe care am putea foarte ușor să le ignorăm. Din această cauză, momentul de față rupe un obicei rău, chiar dacă, pe alocuri, face lucrul acesta fără a-l pune în temă pe cel în cauză. Având în vedere că momentul pregătește un unghi foarte puternic ce se consumă pe ultimul grad al zodiei Berbec, minciuna, frica sunt câteva tentații cărora trebuie să le facem față. Cel care este prea grăbit se expune acestor defecte. Omul calm care știe să abordeze aceste probleme cu măsură, va înțelege că, dacă nimic nu este predestinat, nici rău nici bun, înseamnă că binele pe care îl alege și îl hrănește poate crește, iar dacă lucrurile sunt predestinate, fie în bine, fie în rău, ceea ce este în favoarea sa, fără a distruge binele celuilalt, nu poate fi decât un element care îi consolidează statutul, poziția, maturitatea, nivelul.
Prin urmare, 12 februarie este o zi care ne protejează de mișcările bruște pe care am putea să le facem fără atenție, fără disciplină, fără să ținem cont de nimic, doar pentru că ni se pare că lumea devine mai bună dacă este schimbată după bunul plac al celui în cauză, doar dacă vom reuși să cucerim câteva din bogățiile sale. Din fericire, plasarea Lunii pe zodia Taur este un element foarte bun pentru această conjunctură. Luna neagră de pe Vărsător nu va reuși să zdruncine un sistem de valori certificat în timp, cel dat de poziționarea Lunii pe zodia Taur. Cel care se folosește această poziție poate respinge multe din lucrurile care, în aparență, sunt impecabile, pentru că experiența sa, îi spune că ramurile nu pot fi viguroase decât dacă rădăcinile sunt puternice. Când nu vezi rădăcinile te afli în fața unei iluzii. De aceea, momentul de față vine cu soluții misterioase, nu pentru că ar fi ascunse, ci pentru că ele se raportează la o schemă astrală care este accesibilă doar celor puțin, care sunt obișnuiți să lucreze cu energia, să caute răspunsuri, care sunt preocupați de viața spirituală. Ceilalți, care judecă prezentul doar după ceea ce este foarte accesibil, vor cădea în capcana dăunătorului care va convinge că nu distruge, ci repară o problemă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face apel la liniște de fiecare dată când nu avem răspuns. Liniștea, fie ne oferă răspunsul la care nu ajungeam pentru că eram agitați, fie ne protejează de răspunsurile false pe care le-am inventa pentru că nu ne-am mai întâlnit până acum cu o astfel de problemă.

Independență. Curaj în a rămâne în fața celorlalți fără defect. Emancipare prin invocarea unor motive de pace. Cel slab apelează la minciuni ciudate. Informațiile sunt analizate greșit. Vorbim despre lucruri pe care nu le înțelegem. Subiectivitatea își face loc în viața omului curios. Interes pentru cultură. Sunt modificate anumite cerințe. Apar sarcini suplimentare. Fericirea este mai importantă decât bunurile. Minciunile mici generează certuri în sectorul privat.

În dimineața acestei zile Marte și Uranus își definitivează conjuncția pe care o formează de ceva vreme. În mijlocul zilei următoare Marte va părăsi zodia Berbec și va intra pe zodia Taur, ceea ce face din momentul de față un fel de ultimatum. Această conjuncție susține încrederea în sine, convingerile la care apelăm de fiecare dată când dorim să schimbăm ceva, faptele mari făcute cu curaj, chiar cu eroism. De această dată, lucrurile acestea mari au nevoie de pace. Devenim acum curajoși prin ceea ce refuzăm să distrugem, prin binele pe care-l protejăm, nu prin distrugerile pe care am putea să le producem pentru a întreține un ideal social. De aceea, pe 13 februarie vom vedea că oamenii vorbesc foarte ușor despre lucruri pe care nu le înțeleg, se arată interesați de domenii pe care nu vor să le studieze, preocupați de lucruri doar pentru că așa este moda, așa se face acum. Dacă această conjuncție nu s-ar fi produs pe ultimul grad al zodiei Berbec ne-am fi bucurat de mai multe beneficii. Așa, se pot prolifera mult mai ușor minciunile, adică i se dă o forță prea mare unui dăunător care poate convinge acum, la fel cum o va face până la finalul acestei săptămâni, că el nu strică, ci repară.
Partea bună ai ecuației astrale de acum vine din faptul că luna reușește acum să medieze tendința Nodurilor, ceea ce ne poate aduce un moment de soluție sau chiar de emancipare, dacă reușim să fim puțin mai echilibrați decât am fost în zilele anterioare pentru ca scopul pe care ni-l propunem să nu ceară ajustări ulterioare, ci să se împlinească așa cum gândim acum. În mijlocul zilei Luna va trece pe zodia Gemeni și oamenii vor fi mai interesați de cuvinte decât de conținut, iar spre seară există riscul ca exact aceste persoane superficiale să se arate obosite de superficialitățile celorlalți. Astfel, înțelegem că sensibilitatea momentului nu devine un punct vulnerabil decât dacă este combătută, refuzată, criticată acolo unde este văzută, la alții sau la propria persoană. Corespondențele de consolidare accentuează această notă, aducând o greutate foarte mare pe ceea ce s-a întâmplat ieri și pe ceea ce se va întâmpla sâmbătă, când Luna va trece prin zodia Rac și prin opozițiile cu Venus și Saturn, planete care se află în fereastra conjuncției lor.
Prin urmare, 13 februarie ne aduce multă energie, dar nu și suficient de multă atenție încât să putem coordona această energie pe direcția cea bună. Conjuncția lui Marte cu Uranus de această dată nu are atât de mari beneficii cum a fost întrecut, tocmai pentru că se consumă pe ultimul grad al zodiei Berbec, element extrem de delicat al întregii zone. Avem puterea să recunoaștem ușor vibrația conjuncției în sine pentru că se consuma o dată la doi ani, însă nu și prin spațiul pe care-l ocupă acum. Ultima conjuncție Marte-Uranus pe gradul anaretic al zodiei Berbec s-a produs pe 30 mai 1599. Oamenii de atunci au văzut unde pot ajunge dacă sunt uniți, dacă privesc ansamblul situației, nu fragmentele. Știm că în ezoterism se spune că gradul anaretic adună ceea ce este mai rău din întreaga zodie, dar el promite, prin această concentrare, o eliberare rapidă de o problemă. Acum adună ceea ce este mai rău din experiențele ultimelor săptămâni. Lucrul acesta nu se întâmplă pentru că cineva ne pedepsește, ci pentru că avem nevoie și de această experiență, avem nevoie să vedem care este rolul dăunător pe care l-am îndeplinit împotriva celorlalți, care este soluția misterioasă pe care nu am pus-o în aplicare pentru că ne-a speriat de fiecare dată când am întâlnit-o. Este foarte interesant acest joc de lumini și umbre, este foarte constructiv modul cum vom selecta soluțiile și cum vom trece dincolo de aparențe. Toate aceste abilități pe care le folosim pentru a opri o dezordine nu sunt înscrise în ecuația astrală a momentului. Este înscrisă șansa de a face ceva cu ele, dar nu ne spune nimeni cum. Ca și cum admirăm profesia de medic, știm care sunt beneficiile practicării unei asemenea meserii, dar nu ne spune nimeni cum am putea, de la nivelul la care suntem acum, să ajungem acolo. Cel care va reuși să identifice acest segment care lipsește din această ecuație astrală este un om care poate accesa informații care depășesc predispozițiile astrale comune, cele care se adresează oamenilor simpli care își caută toată viața confortul. Acestor oameni predispozițiile astrale de acum le pregătesc alte direcții, pentru care se folosesc alte instrumente de interpretare. Pe 13 februarie ei sunt principalii beneficiari ai unor soluții misterioase. Desigur, acum ni se par misterioase, dar aprofundând acest domeniu misterul se va risipi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aprecia înainte de toate motivul de pace. Omul care poate fi pe 13 februarie în pace este cel care poate accesa această dimensiune misterioasă a vieții.

Se discută despre anumite antecedente. Este nevoie de spirit practic. Vorba multă sărăcia omului. Emancipare prin schimb de experiență. Muncă suplimentară. Efort pentru reorganizare. Afacerile anunță schimbări bune, dar, deocamdată, ele nu se concretizează. Prejudecată. Melancolie. Nefericire. Relațiile personale sunt în criză.

Trecerea lui Marte pe zodia Taur poate însemna pentru mulți un moment de respiro, de întoarcere către respect, către seriozitate, către muncă, deci o renunțare la viața agitată care cere tot timpul o demonstrație, un probatoriu, o justificare. Oameni liniștiți, principalii beneficiari ai soluțiilor misterioase de acum, se vor bucura mult de această schimbare de vibrație și chiar dacă nu o vor resimți pe deplin decât spre seară, în timp își vor aduce aminte de 14 februarie ca de o zi care le-a permis cu adevărat să facă ceva pentru emancipare, nu doar să vorbească despre ea, nu doar să se agite pentru a o împlini. În egală măsură, începând cu 14 februarie ne și reorganizăm, prindem mai mult curaj să facem ordine în casă, în viață, la locul de muncă sau în relațiile cu ceilalți pentru ca elementele pe care le deținem să fie mult mai solide sau mai stabile acolo unde le așezăm. Este și semn de melancolie, dar și de prejudecată, ceea ce înseamnă că această poziție va răni cumva sufletele sensibile care nu au avut încă timpul necesar să se refacă după o perioadă de tensiune sau după conflicte. Același lucru îl citim și din opoziția Lună-Jupiter, aspect care va face din seara acestei zile una de nostalgie. Dacă pe alte conjuncturi această nostalgie este ușor de parcurs, acum ea va fi dureroasă pentru că vom selecta din ceea ce ne amintim doar momentele când am fi putut face mai mult, dar nu am putut pentru că a trebuit să trecem printr-un episod de nedreptate. Aceste gânduri ne curtează încă din mijlocul zilei când Luna va trece prin careul cu Neptun, dar le vom respinge, vom considera că sunt interpretări subiective ale unor situații care au fost de mult timp clarificate. Spre seară, nu vom mai putea face lucrul acesta. Cu toate acestea, ceea ce trăim în seara acestei zile nu ar trebui să ne facă să credem că relațiile personale de acum sunt în criză. Ele sunt doar raportate la exemple care nu mai sunt active, care ne-au rămas vii doar în memorie, care nu mai există în societate și care prind viață doar prin acest proces de rememorare. Dacă reușim să ținem sub control lucrul acesta, raporturile sociale nu se schimbă, chiar dacă starea sufletească a celui în cauză nu este la cotele cele mai bune. Pe acești oameni echilibrați, Marte pe zodia Taur îi face mult mai atenți și mai vigilenți, adică îi maturizează așa cum au nevoie și, deci, îi pregătesc pentru episoadele următoarelor luni care nu sunt deloc simple.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre o formă de atenție care poate fi folosită la fel de bine și pe relații, și pe lucruri, și pe idealuri. Trecerea lui Marte pe zodia Taur ne face mai responsabili, chiar dacă în punctul acesta ajungem constrânși, speriați ca nu cumva episoade vechi să se repete, îngrijorați de ziua de mâine. Constrângerile vor fi dureroase spre seară când vibrația astrală nu ne permite să avem atât de multă libertate în a alege ceea ce simțim, ceea ce trăim, ceea ce împărtășim. Desigur, nu ni se impune, dar lucrul acesta nu va conta decât pentru omul care a dovedit în ziua anterioară că poate lucra foarte bine cu soluțiile misterioase, că este o altfel de ființă, o altfel de vibrație, o altfel de putere. Acest om va putea să se echilibreze acum pentru că, experiențele pe care le-a avut, cele cu care a lucrat foarte bine și în ziua anterioară, îi spun că momentele acestea de criză personală îi pot răni foarte ușor pe ceilalți. Dacă nu vor să o facă, se întorc de pe drumul plin de spini pentru ca nu cumva hainele lor să rămână impregnate cu aceste obiecte ascuțite cu care i-ar răni pe cei pe care doresc să-i îmbrățișeze.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda o mai mare importanță nefericirii, doar pentru că paharul nu este plin. Poate ar trebui să ne gândim că o parte a paharului merită să aibă și rol decorativ, nu doar funcțional. Poate paharului nu este predestinat să fie plin și a-l umple este o nesăbuință sau un abuz.

Greșelile sunt investigate de cei care nu se pricep. Este nevoie de discernământ. Discreditarea motivului de pace. Profunzimea sufletului este amânată pentru altă perioadă. Frustrare față de un domeniu nou. Oamenii buni sunt selectați după cunoștințe. Se risipește o suspiciune. Comunicare dificilă legată de educație.

Această zi ne aduce grija de a greși. Ecuația astrală a momentului este una foarte bună, iar lucrul acesta va fi pentru toată lumea o mare problemă. Binele acesta va fi văzut de oameni ca fiind prea mic față de așteptările pe care le au, incomplet, fărâmițat și mulți vor fi nemulțumiți. Această nemulțumire ar putea să-i cuprindă fără să poată explica în mod concret ce au, de unde le vine această stare proastă. Dacă ar fi să-și îndrepte atenția către o situație concretă vor vedea că frustrarea se ridică, că nu au motive de îngrijorare și că această tensiune interioară nu se justifică. În realitate, așteptările prea mari pe care le avem de la ceilalți arată o formă de lăcomie care scoate în evidență, ca și acum câteva zile, calitatea de dăunător, la o intensitate mai mică sau mai mare, pe care am îndeplinit-o în grupul de apartenență. În funcție de pretențiile pe care le avem acum ne dăm seama cât de ușor am depășit o anumită limită într-o situație care ne-a ascuns foarte ușor urmele, ne-a înghițit toată această revoltă, toată această lăcomie. Este foarte posibil ca lucrurile acestea care ne nemulțumesc acum să nu fie foarte grave, ci doar exagerate, adică să nu ne confruntăm cu probleme care să ne afecteze statutul social, ci să fie pur și simplu o stare de moment care va trece cu noaptea. În cazul acesta, în cazul acestor persoane, 15 februarie aduce un moment de respiro. Oamenii aceștia își vor aduce aminte de ziua de față doar pentru că au fost puși într-o lumină proastă pe motiv că nu au cunoștințele necesare, nu au hainele cele mai apreciate sau cele mai frumoase, o mașină nouă, un telefon de ultimă generație ș.a.m.d.. Din nou, ființele care au dovedit în zilele anterioare că pot lucra cu soluții misterioase vor reuși să rămână fidele traseului nou pe care au lucrat anterior. Aceste persoane nu vor fi frustrate de domeniile noi pe care lucrează, ci vor putea fi un exemplu pentru ceilalți. Ele vor fi admirate pentru că sunt consecvente, pentru că se mulțumesc cu ceea ce au, vor fi apreciate pentru echilibrul interior care nu depinde de starea lucrurilor.
Prin urmare, 15 februarie este o zi de zăpăceală. Omul comun își va consuma energia pe care și-a conservat-o cu atenție în prima jumătate a săptămânii lansând pretenții fără rost, cerând mai mult decât merită, doar pentru că vede că are în jurul său oameni care pot oferi. În a doua parte a zilei, Luna va trece pe zodia Rac și până și pentru aceste persoane vorbim, spre seară, de un moment de conștientizare care va fi la fel de neplăcut precum a fost cel din ziua anterioară. Aceste persoane vor ajunge la concluzia că au nevoie de o schimbare importantă în viețile lor pentru că s-au plictisit, au obosit, nu mai pot lucra așa cum au lucrat până acum pentru că de fiecare dată când apune soarele îi lovește depresia. Cercul acesta, cel care capătă în ecuația acestei zile înfățișarea lăcomiei, va fi văzut și în zilele următoare, tocmai pentru a înțelege că rolul dăunătorului are și reversul medaliei, adică, deși întrecut am fost iertați de cei cărora le-am greșit, consecințele faptelor au în continuare un desfășurător, iar acum ne învață că rolul acesta nu mai trebuie îndeplinit niciodată pentru că este rău, ridicol sau rușinos.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a renunța la pretenții pentru o zi, chiar dacă a face lucrul acesta ni se pare o mare greșeală. Viciul sau obiceiul de a trăi în viciu ne spune că am nu profita de o situație avantajoasă este o mare greșeală.

Lipsa de sinceritate creează situații conflictuale. Este nevoie de subtilitate. Sensibilitatea face trimitere la analiză. Motivele de ceartă nu sunt investigate corect. Se întârzie într-un proiect. Gândim prea departe, dar dificultățile ne țin pe loc. Tăria de caracter ne spune că tensiunea este mai importantă decât liniștea.

Momentul de față este dominat de o lipsă de sinceritate care creează mai multe probleme decât pare la prima vedere. Ne trezim de dimineață cu bune intenții, cu un mesaj bun pe care dorim să îl transmitem, să-l promovăm, cu gânduri bune, dar pe parcurs lucrurile se complică. Aceste intenții bune rămân active, potențial, pe tot parcursul zilei, dar conjuncturile sunt percepute cu mai mare duritate, într-un mod greșit încât cel în cauză ajunge spre seară să nu mai aibă curajul să spună liber și deschis ceea ce simte sau ceea ce gândește așa cum era dimineață. Lucrul acesta se explică și prin faptul că multe din cele programate acum se bazează pe efortul zilelor anterioare. Acolo unde nu a existat efort, nu a existat nici conciliere, nici subtilitate, nici profunzime, ci doar o simplă interacțiune. Mulți se vor gândi că au nevoie de aceste momente personale pentru că trebuie să trăiască și pentru ei nu doar pentru ceilalți, însă nu reușesc să răzbată cu aceste atitudini și, acolo unde este nevoie de ei, vor fi abordați, solicitați, puși la muncă.
Cel mai dur aspect al acestei zile este opoziția Lună-Saturn care se va împlini spre seară. Aceasta aduce, fie o confirmare a faptului că întreaga zi situațiile au fost amestecate intenționat, fie explică de ce unele lucruri au fost întârziate. Omul lucid nu va privi situația cu dramă, ci se va întoarce la liniștea pe care o apreciază chiar dacă, pentru moment, simte că asta înseamnă o retragere, un pas înapoi. Dacă urmăresc liniștea atunci să rămână în această stare, să o prețuiască pentru că, altfel, ajung în situația în care să creadă că au o mai mare tărie de caracter dacă încearcă să rezolve o problemă de tensiune (indiferent ce a generat-o), întârzierea, relele intenții ale celorlalți, greutățile vieții.
Prin urmare, 16 februarie este o zi de efort, dar nu de muncă în sensul general, unanim acceptat, clasic, nu ca un efort pe care îl facem ca pe vremuri, ci ca unul în raport cu sine. Este clar că și de această dată se va face trimitere la educație pentru că acumulările mai vechi îi fac acum pe oameni să fie puternici prin modul cum s-au construit nu neapărat prin acumulări. Această zi este singura din decada în curs care nu are corespondențe de consolidare, deci nu suntem constrânși să asimilăm, sau să sedimentăm anumite lecții, ci am putea merge pe orice lecție dorim, cu condiția să ținem cont de măsură. Măsura, ca lecție pentru ceea ce parcurgem acum, pe 16 februarie, a venit spre noi în zilele de 12 și, respectiv, 13 februarie. Așadar, nu trebuie să facem un efort prea mare pentru a ne aminti ce s-a întâmplat atunci, ce ne-am propus, cum am abordat, care n-au fost nemulțumirile și, mai ales, care au fost reziduurile care ne-au prezentat comunității mai mult prin defecte. Acum ne putem gândi la faptul că suntem mai mult de atât, putem mai mult decât am fost apreciați, avem mai multe de oferit. Pentru a reuși să împlinim lucrul acesta este nevoie să facem apel la un moment delicat atunci când eram dăunători pentru alții. Curățând de pe destinul personal această amprentă putem deveni mai mult decât suntem acum, așa cum ne dorim.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi triști că alții au mai mult și să fim bucuroși că am reușit să obținem ceea ce avem. Dacă am fi mers mai departe cu rolul dăunător, care ne este dezvăluit acum cu scopul de a nu-l mai reitera, nu se știe care ar fi fost statutul sau patrimoniul de acum.

Împăcare dificilă. Destinul nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Cel cuceritor atrage atenția prin voință. Inițiativa este sancționată. Este nevoie de reculegere. Avem nevoie să ne bazăm pe virtuți. Personalitățile puternice se impun. Sobrietate folosită ca o armă. Este nevoie de atenție. Frustrare. Alinarea suferințelor se face după cum crede omul comun. Avem nevoie de echilibru emoțional, dar mulți îl folosesc pentru a obține o poziție socială importantă. Cerințele se schimbă. Omul cu scaun la cap se echilibrează. Nu avem nevoie de menajamente.

Finalul săptămânii ne aduce în fața unor răspunsuri. Înainte de toate, ne simțim acum mai liberi să punem întrebări și imediat primim răspunsurile ca și cum ele plutesc undeva în jur. Lucrul acesta este favorizat și de faptul că Luna se va afla acum în conjuncție cu Capul Dragonului, inițiind un nou ciclu draconitic, deci oferindu-ne posibilitatea de a ne întoarce la proiecte mai vechi, la demersuri mai vechi pe care nu le-am putut finaliza pentru că ne-a lipsit energia necesară, nu am avut resursele adecvate, am fost singuri sau am fost prea îngrijorați. Starea sufletească, ce a fost de-a lungul acestei săptămâni un fel de laitmotiv, se va menține și acum, cel puțin până în a doua parte a zilei când Luna își va încheia tranzitul prin zodia Rac. Am spus lucrul acesta de multe ori, în această perioadă de fiecare dată când Luna trece prin domiciliu oameni experimentează situații delicate tocmai pentru că se activează o tensiune a relațiilor (Luna trebuie să treacă prin opozițiile cu Saturn și Pluton). Altfel, aceste probleme ar fi ascunse, oamenii s-ar antipatiza și nu ar ști concret de ce, ar rămâne neputincioși în fața unor greutăți fără să găsească motivația necesară pentru a se mobiliza și a le depăși. Așa, momentele acestea, chiar dacă sunt destul de dificile, întotdeauna au la capătul lor o soluție și, până la urmă, asta contează, nu durerea, nu nemulțumirea, nu greșelile pe care le facem. Sextilul Venus-Neptun face însă ca repararea să capete acum o dulceață aparte. De aceea întrebările găsesc acum răspunsuri foarte rapide, foarte precise, foarte frumoase. Unii vor considera că tot ce se întâmpla acum le este dedicat, adică medicamentul acesta este doar pentru ei. Li se permite să gândească acum în modul acesta, așa cum li se permite tuturor să-și trăiască subiectivitatea așa cum consideră de cuviință. Cert este că momentul de față aduce câteva episoade de împăcare, de iluminare, de respect care au fost văzute de-a lungul săptămânii ca rezultate ale unor dinamizări asupra cărora oamenii au lucrat mult timp. Acum li se pare că totul vine de la sine și unii chiar se vor întreba de ce lucrurile acestea nu au venit de la sine și până acum, de ce a fost nevoie de atâta degringoladă. Dacă se vor gândi în felul acesta vor dezvolta o încredere în sine pe frustrare și chiar dacă acum nu îi va afecta, începând cu săptămâna următoare, când vor conștientiza că această frustrare îi duce pe alt drum, vor râvni la fructele pe care le-ar fi putut culege din pomii care sunt pe celălalt drum.
Prin urmare, finalul săptămânii este un fel de conștientizare care creează un cerc circumscris multor probleme specifice acestei săptămâni, dar și specifice acestui început de an. Chiar dacă luna februarie ne introduce mai mult în problematica anului segmentării, așa după cum vedem și din trăsăturile acestei săptămâni, suntem în continuare în faza de început. Mai sunt câteva lucruri care trebuie decise până aproape de finalul lunii februarie pentru a putea spune că suntem afectați în totalitate de vibrațiile acestui mesaj interesant care este segmentarea. Poate pe momentul acesta nu ne mai revolta atât de ușor și vom realiza că tot timpul primim ceea ce cerem, uneori mai repede alteori mai greu, și că nu modul de răspuns este etalonul nivelului pe care îl avem, ci calitatea umană. Societatea de consum ne învață că până și calitatea umană trebuie plătită, ceea ce este foarte greșit. De aceea, realizarea în sine de acum, tocmai pentru că vine repede, ne dă și o încredere în sine disproporționată, că suntem mai capabil, mai puternici, mai descurcăreți. Vom vedea mai clar lucrul acesta începând cu săptămâna următoare când sobrietatea, pe care am putea foarte ușor să o vedem și acum, nu ne va mai încurca, ci chiar ne va ajuta. Acum avem dreptul să ne bucurăm de o alinare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că binele ușor pe care-l obținem acum ne poate transforma în cuceritori. Aceasta este doar o ipostază. Munca și respectul sunt calitățile celui care nu urmărește să fie cuceritor, ci creator de valori.

2 thoughts on “11 – 17 februarie 2019

  1. elena spune:

    Obisnuiti fiind cu cele doua variante ale paharului, pe jumatate plin sau pe jumatate gol, nu ne gandim prea des la partea ca poate paharului nu-i este destinat sa fie plin ,iar a-l umple este un abuz. Pe mine m-a strafulgerat acesta idee, dar cum am putea sa facem ca sa intelega majoritatea aceasta idee ? Poate s-ar mai diminua acesta goana nebuna a lacomiei .Oricum ideea merita promovata . Multumiri.

    1. Fiecare și-o va integra pe măsura nevoii sale. Aceasta este singura promovare cu adevărat folositoare. Binele nu se face cu forța. Găsești izvorul, dar dacă ajungi acolo fiindu-ți pofta de coca-cola cauți în continuare un supermarket.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.