4 – 10 februarie 2019

4 – 10 februarie 2019 este săptămâna rebutului prezentat ca un lucru nou și a realizării ce altădată ne-a fost refuzată. Săptămâna aceasta este una de evoluție. Nu vom simți lucrul acesta în prima zi, când Venus va trece pe zodia Capricorn, până seara târziu, când se va împlinii Luna nouă, dar în celelalte zile, da! Rebutul prezentat ca un element nou este un mare pericol al acestei săptămâni. El vine sub forma unei idei, sub forma unor obsesii sau sub forma unor programe distructive care ne-au afectat starea de sănătate, relațiile, idealurile. Zona aceasta a lucrurilor foarte dense pe care le-am păstrat aproape doar pentru că ni se par solide, sobre, durabile, primesc o replică foarte dură prin faptul că nu se pot impune. A doua parte a devizei săptămânii ne vorbește despre o descătușare spectaculoasă, despre depășirea unei limite care ne-a inspirat teamă de multe ori când am atins-o. Unii își vor permite acum să se destindă, să se relaxeze pentru că altădată nu și-au permis așa ceva, iar gândurile pe care le vor avea în situații de genul acesta vor fi semințe pentru realizări și mai mari care se vor produce în a doua parte a acestui an. Vor fi și oameni care se vor descuraja pentru simplul fapt că nu li se spune adevărul, că nu li se respectă anumite drepturi, că sunt respinși, că nu sunt ajutați. De altfel, dacă ar avea un plus de luciditate față de altădată, ar vedea că acestea sunt situații care se reeditează și dincolo de care acum pot trece, adică starea de fapt a acestor întâmplări reprezintă o limită dincolo de care până acum nu am trecut niciodată. Așadar, cel mai mare pericol al acestei săptămâni este drama, autoînvinuirea, sentimentul de milă față de propria persoană sau de deznădejde pe motiv că niciodată nu vom reuși să împlinim ceea ce ne dorim sau ceea ce merităm. Avem nevoie să lăsăm în urmă aceste rebuturi pentru că nu merită atât de multă atenție deoarece nu au nimic nou în ele, ci doar o energie care nu mai poate fi folosită decât la autodistrugere. Cel care eșuează în această săptămână va rămâne blocat în programe de boală, de eșec, de pagubă. Lucrul acesta ar putea, în primele două zile, să nu ne fie foarte clare, dar începând cu miercuri tuturor ne va fi mai limpede că suntem în fața unei revigorări dar care nu se poate împlini de la sine, ci doar dacă lucrăm în sensul acesta, doar dacă facem ceva bun, la nivel de gând, de sentiment, de relație, ceva ce nu am făcut niciodată pentru că ne-a fost teamă sau pentru că am crezut că nu suntem în stare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a sta departe de atitudinea de justițiar. Dreptatea pătimașă nu ne folosește la nimic.

Mesaje dure. Invitație la liniște. Învățăm greu să ne protejăm. Curiozitate. Distanța față de soluție se mărește. Descoperiri stranii. Sobrietate. Răspunsuri stranii. Apropierea trebuie respectată. Se urmărește o explorare riscantă. Se anunță o luptă. Apar probleme din cauza unei conduite greșite.

În noaptea de duminică spre luni Venus va trece pe zodia Capricorn unde va sta până pe 1 martie. Spre seară, ca un ultim aspect al zilei, se va împlini și Luna nouă. Momentul de față ne aduce, așadar, o importantă schimbare de atitudine, dar și una de orientare. Faptul că Venus își încheie tranzitul său prin zodia Săgetător arată că devenim mai realiști, dar și mai sobri, mai atenți la ceea ce simțim și mai puțin interesați de exterior, de ambalaj. Pentru unii această schimbare se va transforma într-o rigiditate, adică vor considera că opiniile pe care le au sunt mult mai importante decât un schimb de experiență, decât un sfat, decât o perioadă de instruire și vor deveni foarte rigizi în ideea că își protejează patrimoniul. Această rigiditate devine o mare greutate pentru următoarele săptămâni, adică până pe 1 martie când tranzitul acestei planete prin Capricorn se va încheia. Momentul acesta este cu atât mai important cu cât el se suprapune peste Luna nouă. Astăzi chiar ne vom propune să adoptăm o atitudine care ne poate duce pe drumuri greșite sau ne poate face să stagnăm. Cu Venus pe zodia Capricorn stagnarea este dusă prea aproape de încrâncenare, de inflexibilitate producând o întoarcere către materialitate, oprirea dintr-o schimbare, dintr-o transformare situație care va fi văzută mai târziu ca o veritabilă cădere.
Cu toate acestea, Luna nouă de pe Vărsător aduce și o componentă care va fi de-a dreptul salvatoare. Rigiditatea sau acea atitudine mai puțin flexibilă pe care o adoptăm în ideea că ce-am acumulat până acum trebuie păstrat, paradoxal, capătă o mobilitate inedită prin raportare la marile proiecte de viitor ce sunt active în momentul de față. Aceste elemente nu se modifică, ci se deplasează în forma aceasta, ca întreg, se ridică așa cum sunt, compacte, către o nouă dimensiune a vieții. Pentru unii lucrurile acestea sunt foarte valoroase deoarece creează situații când vor fi puși în valoare sau îi fac mai puțin demonstrativi și le dă ocazia partenerilor de dialog să îi vadă exact cum sunt. Dacă au ceva bun în această zonă a patrimoniului personal, va fi văzut și apreciat, iar ei vor deveni, nu niște bucăți de piatră aruncate în drum de care să se împiedice toată lumea, ci o vale atractivă, vârful unui munte frumos.
Prin urmare, debutul săptămânii ne aduce într-un mod sintetic întreaga deviză a săptămânii mai mult ca informație și mai puțin ca acțiune concretă. Trecerea lui Venus pe zodia Capricorn ne arată că există acum riscul ca rebuturile de altădată să fie prezentate ca niște lucruri noi, dar ne oferă și privilegiul de a ne permite ceea ce altădată ne-a fost refuzat sau noi înșine ne-am refuzat. Această poziție este bună pentru autodidacți, pentru persoanele care au nevoie să se retragă pentru a medita, pentru a-și pune ordine în propriile gânduri, pentru a-și construi ceva departe de privirile curioase ale celorlalți. Ceea ce obțin va trebui să fie însă și un element pe care cel în cauză să-l poată prezenta comunității începând cu ziua următoare. În seara acestei zile, după ce se va împlini Luna nouă pe Vărsător vom primi din jur invitații ce ni se vor părea stranii. Ele sunt, de fapt, salvarea care ne scoate din această zonă intimă și care pot deveni, fără ca persoana în cauză să-și dea seama, un fel de autoizolare. Avem nevoie ca din când în când să ne retragem din agitația socială, dar această retragere nu trebuie să fie autoizolare. Dacă vom fi atenți la mesajele pe care le primim începând cu seara acestei zile, dar mult mai clar de mâine încolo, nu doar transmise prin viu grai, ci și prin sensul ori prin conținutul unor evenimente, vom putea beneficia de această eliberare de pericolul autoizolării.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu rămâne blocați pe situațiile stranii pe care le vom parcurge astăzi. Ele vin, în mare parte, din îmbinarea rigidității dată de trecerea lui Venus pe Capricorn și de desfășurarea ultimelor etape ale ciclului lunar care se va încheia spre seară, cel care a debutat cu conjuncția Lună-Soare din 6 ianuarie.

Teamă de imixtiune. Succesiune. Averi pierdute. Risipă. Cel slab lovește cu vorba. Accese de furie. Dureri exagerate. Pasiune care complică relațiile sincere. Redescoperire. Necunoscutul sperie. Indulgență. Descurajare. Refuzul unui sprijin. Minciuni dulci. Este nevoie de experiență pentru a menține un statut. Obligații. Câștig diminuat. Combinații care simulează dreptatea.

În noaptea de luni spre marți Mercur va trece prin conjuncția cu Luna neagră apoi Luna va avea de împlinit trei unghiuri, dintre care două vor fi conjuncții cu Mercur și, respectiv, Luna neagră. Schema astrală a acestei zile aduce individul într-o zonă a riscului. Există o mare presiune psihică amplificată și de episoadele de nemulțumire, de furie, cele care îi spun individului că dreptatea sa trebuie în mod obligatoriu acceptată doar pentru că așa crede. Cel în cauză va trăi în această zi cu senzația nedreptății care îi este făcută, deși nu face nici cel mai mic efort să iasă din această convingere, să privească problema sa dintr-un cadru mult mai larg pentru a nuanța un răspuns, pentru a vedea dacă are cu adevărat dreptate. Am invocat de multe ori în analizele pe care le facem aici această situație a dreptății pătimașe. Nu ne folosește la nimic dacă obținem recunoașterea dreptății fără a menține echilibrul. De aceea a rămâne blocați în această zonă înseamnă a oferi celorlalți motive de supărare, de umilință, de risipă sau chiar de furie. De fiecare dată când Mercur și Luna neagră se află în conjuncție mintea este răvășită, omul una gândește și alta spune, se încearcă deturnarea unui demers de la scopul său corect. De această dată beneficiem de un ajutor, așa cum s-a întâmplat și în ziua anterioară. Există o legătură specială între momentul de față și mijlocul săptămânii, cel dominat de careul lui Marte la Axa Dragonului. Această dreptate pătimașă, ce este văzută de cel în cauză ca pe o dreptate pasională, ar trebui să ne facă să ne gândim la marile probleme ale vieții, în primul rând la cele pe care le-am parcurs deja. Greutățile, dacă îl înnegresc pe cel în cauză, dacă-l fac mai încrâncenat, mai rece, mai indiferent înseamnă că nu au fost rezolvate. De aceea, omul care va reuși pe 5 februarie să fie matur, să își amintească de ajutorul pe care l-a primit când i-a fost greu, nu cât de importantă este această dreptate pătimașă de acum, va deveni pentru grupul de apartenență un fel de reper, chiar dacă nu-și dorește lucrul acesta, chiar dacă nu s-a gândit niciodată că ar putea avea acest rol. Aceștia sunt oamenii cu adevărat liberi. Au ales să se elibereze de toată această patimă, de minciunile dulci care îi alimentau descurajarea și care îi ține captivi și pe cei pe care îi consideră acum vinovați de ceva. Acești oameni liberi dezvoltă în această zi veritabile puteri terapeutice. Știu să spună ceea ce trebuie, știu să echilibreze o situație, pot să ajute foarte ușor și simplu fără a crea datorii, fără a împovăra pe nimeni. De la sine, din cauza conjuncției Mercur-Luna neagră, lucrurile acestea nu vor veni. Dacă vom fi suficient de atenți să vedem în jur care sunt acei oameni liberi vom putea, măcar prin imitație, să ne apropiem de exemplu lor.
Prin urmare, 5 februarie este o zi ai exceselor. Va fi și o zi a puterii de a îndura sau de a vindeca, însă această componentă se adresează celor puțini, tocmai pentru că evoluția este un parcurs individual, ea nu se face în masă, deci vorbim de mari grupuri de oameni, de structuri sociale care au evoluat de la sine. Expresia acestei zile va depinde mult de cuvinte, dacă acestea trebuie să bulverseze, dar și de atitudinile gratuite, fapte fără rost, decizii abuzive. Aceste elemente se regăsesc și în deviza generală a săptămânii, fiind incluse în termenul de rebut. Lucrurile stricate pe alte conjuncturi vor fi văzute și prezentate acum ca fiind ceea ce avem cel mai mult nevoie – lucruri noi, prețioase. Ele ar merita acum atenție doar ca număr, prin existența lor în sine, nu prin conținutul lor, nici într-un caz prin ceea ce se spune despre ele. În egală măsură, nu avem de ce să-i acuzăm astăzi pe oameni doar pentru că iau lucrurile în ușor, că schimbă sensul unei idei pentru că nu toți fac lucrul acesta în mod intenționat. Dacă vrem să aflăm adevărul pe o idee aflată acum, pe un mesaj transmis astăzi, să mai așteptăm câteva zile și să redeschidem subiectul. Poate ar fi mai bine să așteptăm chiar până săptămâna următoare pentru ca lucrul acesta să poată fi împlinit fără imixtiuni, fără alte erori pe care nu le-am sesizat acum, fiind prea mult atenți pe minciună. Luna neagră de pe Vărsător poate aduce și însușirea unui exemplu rău, nepotrivit celui în cauză. Mesajele ce vin de la persoana luată ca exemplu ar putea să fie adevărate, dar exemplul în sine va rămâne unul coroziv pentru destinul celui care și l-a însușit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că iertarea primită are aceeași măsură cu iertarea oferită.

Apariții stranii. Eroare din prea multă emoție. Egoism. Dorințele ciudate nu sunt semnul rezistenței psihice. Șansele cresc prin moralitate. Refuz nemotivat. Aspirații blocate. Teamă de o sentință. Pregătirile pentru un eveniment personal sunt reactivate.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Vărsător și va trece pe zodia Pești oferindu-ne multiple posibilități de a vedea problemele cu care ne-am confruntat în primele două zile ale acestei săptămâni sau pe finalul săptămânii anterioare dintr-o altă perspectivă. Pentru mulți, zona aceasta va fi un fel de pregătire pentru ceea ce va însemna finalul săptămânii, zonă care va reactiva un eveniment personal. Rămânând strict în acest sector, unghiurile pe care le împlinește Luna aduce temeri față de sinceritatea unui colaborator, griji că mesajele ce vin din partea acesteia nu sunt corecte și ar trebui să ne schimbăm atitudinea, să refuzăm, să schimbăm programul zilnic, să ne răzgândim. Vom putea face lucrul acesta doar dimineață pentru că după ce Luna își va consuma sextilul cu Venus acest refuz va fi mult diminuat. Practic, după ce se va consuma aspectul indicat mai sus ne vom situa între acestea și conjuncția Lunii cu Neptun. Știind că între Venus și Neptun există o legătură specială, înțelegem de ce sectorul în care ne situam este unul de indulgență, unul care nu generează conflicte, așa cum am văzut că s-a întâmplat cu unghiurile pe care le-am parcurs de curând. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că mijlocul săptămânii ne aduce unul dintre cele mai importante unghiuri ale acestei perioade, careul lui Marte cu Axa Dragonului, aspect care este pregnant și în ecuația zilei de față. Și în celelalte două zile ale acestei săptămâni am fost în fereastra acestui unghii, dar particularitatea momentului indică chiar această pregătire pentru o reactivare. În cuvinte mai simple, unii se vor speria astăzi că, deși nu se întâmplă nimic, au presentimente, se gândesc că urmează să se întâmple ceva, că binele acesta este mult prea subțire, prea volatil pentru a înclina balanța valorilor, pentru a rezolva ceea ce ne-a creat atât de multe neplăceri în ultima perioadă. Practic, la asta se rezuma activitatea astrală a zilei de 6 februarie. Desigur, nu ar trebui să luăm în ușor lucrurile acestea pentru că a avea acest presentiment fără a ne îndrepta atenția punctual către anumite probleme, fără a avea o viziune de ansamblu nu este un lucru bun. De aici se înțelege că aceste presentimente pot activa și probleme personale care nu au nimic de-a face cu anticiparea viitorului sau cu o pregătire reală față de un eveniment dificil pe care urmează să îl parcurgem, ce ține de o sferă psihopatologică pe care mulți și-o ascult cu mare dibăcie.
Prin urmare, 6 februarie ne vorbește despre capacitatea de a ne ascunde o problemă sau despre alimentarea unei rezistenței psihice la care apelăm de fiecare dată în mod gratuit. Pentru că ne îndreptăm atenția către această rezistență psihică, aspirațiile rămân blocate, demersurile, de asemenea, iar lucrurile incomplete, cele pe care am putea foarte ușor să le aruncăm pentru că nu mai pot fi reparate, vor fi văzute, așa cum s-a întâmplat și în zilele anterioare, ca fiind de mare valoare. În egală măsură, faptul că aproape toată ziua ne vom situa între sextilul Lună-Venus și conjuncția Lună-Neptun, ne ajută să ne raportăm la exemple bune. Am văzut că și zilele anterioare ne-au trezit acest sentiment al raportării și ni s-a părut foarte accesibil să facem lucrul acesta în raport cu un exemplu mare. Și acum ni se va părea la fel, iar lucrul acesta nu face decât să arate că oamenii aceștia pe care dorim să ni-i transformăm în modele ne-au mai oferit ocazia în trecut să facem lucrul acesta, iar noi am refuzat. Unii au refuzat pentru că s-au simțit neputincioși, alții au ajuns să fie neputincioși pentru că i-au doborât greutățile vieții. Acum nu se mai întâmple lucrul acesta. Acum doar rememorăm și dacă trecutul ne-a oferit o rezistență psihică puternică toată această durere va fi văzută doar ca un exercițiu de memorie, nimic mai mult.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne păcăli că blocarea unui demers înseamnă protecția pe care o primim din partea destinului pentru că la momentul acesta o realizare pe această direcție ni s-ar părea o veritabilă catastrofă. Această săptămână nu este marcată doar de o relație negativă a lui Marte cu Axa Dragonului, ci și de un impact negativ al Lunii negre ce trece acum prin Vărsător. Ușor putem cădea în această capcană a convingerilor greșite pe care să le așezăm pe un piedestal și luni de zile de acum încolo să le venerăm.

Furie care duce la accident. Refuzul unei recomandări aduce evenimentelor note grave. Efectul nu este judecat după cauză. Acuzații fără sentiment. Binele este promovat subiectiv. Lovituri de teatru. Convențional verificat după cunoștințe împrumutate. Pierderea de bunuri inspiră teamă. Mișcare compromisă de precipitare. Severitate. Munca istovitoare corodează mai mult. Fapte iraționale.

În seara acestei zile Marte se va afla într-un careu perfect la Axa Dragonului, aspect care a fost invocat și în analizele astrale ale celorlalte zile, dar la care ne vom mai referi și în următoarea perioadă, pentru că el este activ până spre finalul celei de a doua decade a lunii februarie. Vorbim în mijlocul acestei săptămâni despre o formă de dreptate care va fi apreciată de cei din jur ca fiind abuzivă. Nu se știe dacă este abuzivă decât dacă facem trimitere la un context mult mai larg, dacă facem trimitere la marile perioade ale vieții personale sau la marile personalități care au făcut la un moment dat un mare bine umanității sau un mare rău. Unghiul acesta face referire la raportarea pe care omul simplu simte nevoia să o facă la un mare exemplu cu care crede că are ceva în comun. Abia acum, în mijlocul săptămânii, înțelegem că această elogiere a rebutului nu este decât o formă de dezertare, de abandon, de descurajare. Pentru că nu poate împlini ceea ce și-a propus, cel în cauză se retrage, se ascunde, alege să meargă pe o altă cale, fuge de tot ceea ce i-a oferit un statut până acum. Așadar, vorbim pe 7 februarie despre o eroare, dar nu una întâmplătoare, ci precisă care vine dintr-un conflict pe care nu am dorit să-l împărtășim. Legătura specială care există între momentul de față și ziua de 2 februarie, atunci când Marte și Pluton s-au aflat într-un careu este edificatoare pentru a înțelege mult mai bine tensiunea momentului. Da, este adevărat, 7 februarie aduce mai multă putere torționarilor în a-i pedepsi pe cei care și-au permis puțină relaxare în săptămânile din urmă. Nu este decisivă această decizie tocmai pentru că ea ascunde o atitudine în formă continuă a acestor persoane. Ei pot face mai mult rău prin această decizie, dar doar în cazul oamenilor leneși, în cazul celor care nu vor să se folosească de acest prilej pentru a pune în aplicare o soluție bună și merg pe aceeași ezitare ca în trecut. Însă fiind într-o perioadă de maximă sensibilitate, fiind într-un interval în care fiecare se îndoiește de sine, deciziile acestea vor părea categorice, de la care nimeni nu are voie să se abată. Careul lui Marte la Axa Dragonului este întotdeauna un semn de purificare, dar această purificare vine printr-o decizie categorică, printr-un lucru mic, simplu, făcut chiar și dintr-o zăpăceală, din prostie care pune o mare greutate asupra întregului destin, care centrează întregul destin, așa cum se întâmplă cu cârma unei bărci. Poate unii se vor mira că un lucru atât de mic ar putea să influențeze situații atât de mari. Viața este întotdeauna plină de surprize.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă posibilitatea de a înțelege care sunt elementele grele, apăsătoare ale vieții personale la care ar fi bine să renunțăm pentru a ne face traiul mai ușor. Nouă ni se par acestea veritabile dovezi de dreptate, însă această dreptate pătimașă nu ne este folositoare, nici măcar atunci când este pasională. Această conjunctura astrală scoate în evidență latura conflictuală a unei firii, a unei persoane, a unui grup, iar dacă până acum mulți s-au întrebat de ce nu reușesc în viață, de ce nu sunt sănătoși, de ce există diferențe între ei și ceilalți, au ocazia acum să vadă dacă nu cumva acea latură conflictuală pe care și-au interiorizat-o, pe care și-o ascund în spatele zâmbetelor largi sau a dramatismului cu care-și plâng de milă, nu este cumva cauza tuturor problemelor. Dacă se depășește acest moment de conștientizare se ajunge într-o zona destul de delicată când oamenii nu se mai opresc în a-și susține punctul de vedere, ajung să fie foarte furioși, foarte vocali, foarte demonstrativi și vor fi în stare să facă multe pentru a-și obține recunoașterea și a fi crezuți că este corect să procedeze așa. Desigur, asta nu înseamnă că dreptatea lor este o dreptate adevărat, ci este o dreptate minusculă, una mai mult semantică, un detaliu ruptă dintr-un context mult mai mare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu cădea în patima acuzațiilor gratuite. Ceea ce s-a întâmplat, să rămână în trecut. Lucrurile importante pe care trebuie să le facem de acum încolo au nevoie de un sistem cu valori puternice. Altfel, trăind în trecut, dar visând la realizări în viitor, nu facem decât să ne fragmentăm. Știm, de altfel, că aceasta este marea problemă a anului în curs.

Concluzii pripite. Concepțiile superioare despre viață se raportează la individ, nu la societate. Egoism folosit într-un mod constructiv. Delăsare. O persoană importantă conduce mai bine. Mesaje clare. Ghinionul ne ocolește. Se consumă un episod interesant. Ceea ce nu era eficient își schimbă calitatea. Întoarcerea spre sine. Refuz constructiv. Preocupări frumoase față de viața de familie.

În noaptea de joi spre vineri Soarele va definitiva sextilul cu Jupiter, iar Mercur sextilul cu Marte. Până în după-amiaza acestei zile Luna își va definitiva tranzitul său prin zodia Pești și ne ajută să ne formăm o părere cuprinzătoare despre multe din întâmplările care n-au fost puțin cam neclare în zilele anterioare, în prima jumătate a acestei săptămâni. Dacă ar fi să judecăm toată această situație doar după relația bună dintre Soare și Jupiter ne-am gândi că ne așteaptă vremuri bune. Același lucru l-am înțelege și din celălalt sextil, cel dintre Mercur și Marte. În realitate, aceste unghiuri aduc prea puține beneficii pentru ca balanța valorilor să se încline către o direcție bună. Suntem în continuare marcați de gândul că ne urmărește un ghinion, îngrijorați de faptul că binele acesta personal, confortul de moment nu poate fi nici pe departe realizarea pentru care am muncit în ultima perioadă. Este adevărat, în această zi se împlinesc doar unghiuri frumoase, dar nu aceasta este direcția astrală care ne avantajează cel mai mult. Ar fi trebuit, dacă lucrurile sunt orientate către o direcție bună, să existe măcar un careu, adică un aspect eliberator, o presiune care să ne motiveze să mergem mai departe. Așa, rămânem pasivi, desigur, bucuroși că lucrurile nu sunt orientate în mod vizibil împotriva noastră, chiar dacă situația în sine este confuză, chiar dacă intuim că în spatele zâmbetelor largi există un mare refuz. În contextul acestei săptămâni unghiurile care se împlinesc acum sunt semne ale unei receptivități prea mari. Prea ușor ne este indus ceea ce ar putea să fie important pentru alții, de maximă urgență pentru un grup, prea simplu acceptăm concepțiile celorlalți și mult prea ușor credem că acestea ne sunt superioare sau utile. De aceea ni se pare că o persoană importantă conduce grupul sau afacerea pe care o are mult mai bine.
O altă componentă a acestei zile este legată de modestie. Combinația care există între planetele din Vărsător și celelalte astre cu care realizează sextile, dar și între Lună și celelalte planete cu care realizează doar unghiuri pozitive, ne arată că simplitatea, sinteza, modestia ne ajută să ocolim tot ceea ce este rău și ne este predestinat acum, în această zi. Dar lucrul acesta nu se întâmplă de la sine. Ceea ce nu era eficient cândva își schimb acum calitatea, iar omul profund va trebui doar să observe această rocadă, această schimbare pentru a se situa în afara ei, pentru aștepta ca lucrurile să-și revină la o forma inițială și să interacționeze cu reprezentanții de altă dată într-un cadru al normalității. Altfel, deciziile de acum își vor menține caracterul răsturnat chiar și după ce situația își va reveni la normal, ceea ce nu este în avantajul nimănui.
Prin urmare, 8 februarie ne vorbește despre ceea ce este important pentru sine, despre ceea ce ne avantajează, despre binele pe care trebuie să ni-l oferim chiar dacă l-am mai întâlnit și altădată și l-am refuzat. Acum nu trebuie să repetăm schema trecută, nu trebuie să repetăm aceeași greșeală, ci să fim echilibrați, să urmărim doar mesajele care sunt foarte clare, doar îndemnul care este urmat și de sfaturi practice, nu doar de o abundență de informații teoretice. Prin ceea ce se întâmplă acum se revigorează o înțelegere mai veche, dar, inițial, lucrul acesta este făcut pe baza unui mesaj egoist. Chiar dacă nu sunt aspecte negative, egoismul este prezent în spatele zâmbetelor foarte largi, în spatele indiferenței, în spatele refuzului de a proteja, susține, ajuta apelând la argumente ce ar trebui să țină de domeniul obiectivității (“Nu este problema mea!”, “Merită ce i se întâmplă!” “Lasă, îți revii tu că ești o persoană puternică!” ș.a.m.d.). Ziua aduce, însă, preocupări frumoase față de viața de familie, față de un om pe care îl apreciem, față de persoane de la care avem așteptări pentru că ni s-a promis. Absența unei asemenea promisiuni îi situează pe oameni în afara acestui avantaj.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu uita că simplitatea este întotdeauna deasupra oricăror alte preferințe. Nu este ușor să fii simplu, de aceea nici 8 februarie nu va fi o zi simplă.

Probleme de reechilibrare. Simpatie compromisă de declarații mincinoase. Elevare prin suferință. Suntem interesați de un domeniu nou. Erori mai vechi ies la lumină. Slăbiciune. Teamă de despărțire. Predare. Problemele personale par mai importante decât problemele celorlalți. Farmec ciudat. Refuzul oricărei autorități. Impunere.

Soarele și Luna neagră își definitivează în seara acestei zile conjuncția pe care o formează de ceva vreme. Momentul de față aduce, ca un element foarte evident, o problemă de echilibru, de înțelegere sau de toleranță. Această situație neplăcută va fi dezvoltată de un factor masculin sau va avea un factor masculin în centrul său. Erorile pornesc de la acest factor sau acesta este cauza nemulțumirilor, eșecului sau distrugerilor de acum. Dar ecuația astrală a zilei de 9 februarie este mai mult de atât. Ea aduce o combinație între bine și rău care are un debușeu, care are o soluție, cea care vine prin recunoașterea adevărului într-un cadru mult mai mare, adică recunoașterea adevărului care a fost ascuns până acum. Astfel, a doua parte a devizei săptămânii ne ajută să împlinim aceea ce ne-am refuzat în trecut, poate chiar pe finalul anului anterior, cel care a fost atât de încercat. Acum facem lucrul acesta ca și cum ne-am încălca o regulă peste care atunci nu am vrut să trecem și într-un context mai larg lucrul acesta ni se pare o sfidare, o minciună la adresa destinului personal, la adresa legămintelor mai vechi. Cândva ne-am promis că nu vom trece niciodată peste această linie, dar acum o facem. Lucrul acesta îl plasează pe cel în cauză într-o zonă nouă sau îi spune că dacă așa depășit această limită are nevoie să se oprească, să facă o pauză, își poate permite să depășească și alte limite, să se impună mai mult sau să refuze categoric o autoritate. În realitate, lucrurile bune ale acestei zile țin doar de faptul că reușim să trecem peste o limită peste care nu am reușit să trecem niciodată de câte ori am ajuns la ea, pentru că nu am îndrăznit să sfidăm ceea ce nu cunoaștem încă. Pasul înapoi pe care l-am făcut altădată din fața acestei limite arată că știm despre ce este vorba. A reproduce acest curaj și în cazul altor situații care nu au ajuns în acest stadiu este o greșeală, o sfidare, o mare păcăleală care ar putea să le distrugă multora relații care pot fi reparate, raporturi sociale care nu trebuie deocamdată să ajungă în criză. De aceea lucrurile bune ale acestei zile vor veni spre noi în noaptea de vineri spre sâmbătă, atunci când se definitivează careul Lună-Venus, aspectul eliberator al acestei zile.
Prin urmare, 9 februarie ne vorbește despre puterea pe care vrem să o folosim pentru a ne echilibra, pentru a ne așeza la jumătatea distanței dintre probleme și soluții, acolo unde știm că există cale de mijloc. Nu se știe câți dintre cei care vor adopta o asemenea atitudine vor și merge pe calea de mijloc, însă tuturor această stare li se va părea ca un fel de predare, de abandon, de renunțare, în timp ce ea este, de fapt, o depășire a limitelor. Peste săptămâni sau poate peste luni când ne vom întoarce cu gândul către această perioadă vom înțelege că această conjuncție a Soarelui cu Luna neagră ne-a inversat valorile. Acum ni se pare că facem un pas înapoi, dar fruntea aplecată, iertarea, acea stare de toleranță este de fapt o desfacere totală a aripilor pentru a ne ridica într-un zbor frumos deasupra condiției de ființă revoltată. Acum ni se pare că aceasta este ultima etapă, că suntem învinși, dar iertarea, pasul înapoi pe care-l facem este soluția miraculoasă pe care am refuzat-o de fiecare dată când am trecut prin situații similare. Acum ne oferim privilegiul de a alege în cunoștință de cauză să nu fim conflictuali, nu să ne retragem spre un dialog interior epuizant care ne consumă complet curajul de a acționa. Este adevărat, acum o facem pentru că suntem păcălit sau constrânși, dar nu contează. Cel mai important este rezultatul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a evita extremele, dar de a nu ne fixa atenția doar pe ceea ce este foarte plăcut și declarativ sau pe ceea ce este neplăcut și obscur. Există o voce a conștiinței care ne spune pe unde trece calea de mijloc.

Discuții despre putere. Tensiune. Surmenarea este ascunsă. Acumulări ciudate. Se glumește pe seama celui slab. Sentimentele nu sunt sincere. Rușine. Perseverență într-o problemă minoră. Compromisuri periculoase. O descoperire pune în dificultate ceea ce știam despre un apropiat. Strălucirea este falsă. Tensiunea se acumulează de la sine. Griji. Izolarea este o mare tentație. Chestiunile suplimentare provoacă neîncredere. Subiectivitatea este preferată. Se fac planuri de viitor.

Ultima zi a acestei săptămâni este foarte bogată în aspecte astrale, dar asta nu înseamnă că este mai importantă decât celelalte, ci este doar o altă etapă, una cuprinzătoare, dar și periculoasă, care va face referire, în mare parte, la deviza săptămânii, cea care ne avertizează că avem în acest interval o atitudine negativă față de un rebut, dar și privilegiul de a reuși să împlinim printr-o atitudine categorică, prin curaj sau printr-o schimbare, ceea ce altădată nu ne-am fi permis. Ultima zi a săptămânii este una de înțelegere, ca informație, dar de neînțelegere ca relație. Ceea ce descoperim, ca informație, ne bucură foarte mult și ne încurajează să cercetăm, să studiem, să adoptăm o atitudine nouă, de curaj și disponibilitate pentru ca săptămâna care va veni să ne găsească pregătiți. Referitor la relații, mulți se vor gândi încă de pe acum că săptămâna următoare va fi una a compromisurilor periculoase și se tem, sunt îngrijorați sau se pregătesc să păcălească pe cineva. În mijlocul acestei zile Mercur își va încheia tranzitul sau prin zodia Vărsător și va intra pe zodia Pești. În prima jumătate a zilei vom fi lucizi, dar și această luciditate nu este la cotele cele mai bune pentru că Mercur este pe ultimul grad al zodiei Vărsător, iar în a doua parte a zilei, când această planetă va trece pe zodia Pești, ne cuprinde suspiciunea, neîncrederea, îndoiala. În primă instanță, adică în zona dispozițiilor de acum, această neîncredere, această îndoială pare o subiectivitate. Cel în cauză va înclina către a se considera victima unor acțiuni venite din partea unor persoane care au prea multă putere, fie pentru că sunt în vârstă, mai experimentate, fie pentru că au în spate o protecție administrativă sau legislativă. Pe fondul aceste neplăceri, tocmai pentru că vibrația acestei zile este una dinamică, oamenii aceștia care se tem își fac planuri de viitor. Este un moment greșit pentru o asemenea situație pentru că mintea nu este pregătită pentru așa ceva. A ne face planuri de viitor pentru că ne temem, pentru că ne simțim victime nu este o formă de relansare, de evadare din caracterul obscur al vieții, ci este o formă de furie. Așa cum am văzut și în alte zile ale acestei săptămâni, lucrul acesta, adică furia, ne-a făcut să nu renunțăm la elementele care nu mai sunt eficiente, la rebuturi, ba chiar să le prezentăm pe acestea ca fiind elemente noi. Furia, forma aceasta nearmonioasă, impulsul acesta distructiv îi va face pe 10 februarie pe oameni să se gândească mai mult la putere decât la sentiment.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre neplăcerile pe care ni le facem singuri pentru că suntem convinși că trăim într-un spațiu foarte îngust, că suntem prizonierii rutinei, că nu vom fi niciodată liber. Ne vom gândi la lucrurile acestea în prima parte a zilei când Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Vărsător și ni se va părea o chestie grozavă. Ea va fi, în prima parte a zilei, o informație pe care credem că o stăpânim, iar a doua parte a zilei, după ce Mercur va trece pe zodia Pești ea se va transforma în stare. Informația în sine și nici a ne gândi la lucrul acesta nu constituie o alegere greșită cât de periculoasă este starea în sine, cea pe care o vom interioriza și pe care, în săptămânile următoare, o vom trăi cu mare implicare.
Aspectul cel mai frumos al acestei zile care ne poate ajuta să nu ne pierdem cu firea este cel al acceptării, cu luciditate și umor, a stării de fapt a lucrurilor. Întotdeauna un om lucid va râde de toate aceste situații ridicole pe care le parcurge pentru că, altfel, dacă le acordă prea multă importanță, își pierde mințile. Absurdul întotdeauna îi provoacă omului profund ilaritate. Astfel, nu conștientizarea în sine a absurdului reprezintă eliberarea de consecințele sale, ci râsul produce această miraculoasă descătușare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta astăzi motive de veselie. Cel care rămâne simplu și vesel devine, prin tot ceea ce se întâmplă în această zi, un om foarte puternic.

5 thoughts on “4 – 10 februarie 2019

 1. Doina spune:

  Citind analiza din această săptămână constat că multe idei se leagă (după instinctul meu primar, ne implicând o cunoaștere de specialitate) cu afirmațiile dvs. referitoare la cei care se ocupă de așa zisa dezvoltare personală(neaveniții). În viața de zi cu zi, constat cu stupoare cum oamenii slabi, care nu au nimic de spus ajung să fie modele, formatori pentru tinerii de azi (și așa zăpăciți, fără repere corecte). Nu aceste persoane îmi provoacă stupoare, ci cei care le susțin ideile, care le creează o falsă aură, care îi încurajează în această direcție, care îi prezintă ca modele celorlalți deși, dacă privești în profunzime, ideile lor sunt dea dreptu morbide, reflectă nu numai incultură ci și patologie. Și să știți că mă tem, mă tem pentru efectul coroziv asupra psihicului/filosofiei de viață a tinerilor care nu știu să aleagă și să facă distincția între valoros și rebut. Dar poate că toate acestea sunt doar impresii care vor trece cu noaptea. Marele meu păcat este că am tendința de a deveni mult prea combativă și îmi fac viața grea în relațiile cu ceilalți încercând să combat aceste lucruri. Doamne ajută !

  1. De acord!
   Până la urmă, dăm dreptate proverbului: „Vânătorul este mai curajos cu cât victima este mai fricoasă!”. Cei păcăliți se lasă prea ușor la îndemâna acestor lectori de carton. Ei vor să păcălească lăsându-i pe alții să le decidă viața și sfârșesc prin a fi păcăliți. Așadar, este o lecție de curaj, doar că acest curaj nu are nimic de-a face cu tupeul pe care îl vedem peste tot în zilele noastre și care este de-a dreptul respingător.

   1. Doina spune:

    Ce mare adevăr ați emis ! Ce tare v-ați apropiat de esența/adevărul situației la care m-am referit, chiar dacă nu l-am expus pe de-a întregul. Rămâne totuși, ca o supapă, umorul (pe mine mă salvează de multe ori, este o caracteristică a mea). Mii de mulțumiri pentru lumină !!!

 2. Ioana Binea spune:

  Textul pentru azi lipseste sau nu se incarca la mine, nu stiu. Am tot intrat, sa vad, dar nu imi apare.
  Ioana Binea

  1. Nu, nu este la tine, aici a fost o problemă. Acum s-a rezolvat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.