11 – 17 august 2014

11 – 17 august 2014 este săptămâna eliberării de tensiune și a curajului de a arăta adevărul. Cei care sunt de felul lor mai sensibili vor resimți încă din prima zi această idee forță aplicată săptămânii în curs. Ceilalți, abia la sfârșitul săptămânii, în ziua de 17 august, vor observa cât de importantă este liniștea obținută prin eliberare de tensiune, prin degajare de greutățile inutile pe care le ducem cu noi de mult timp. Dar această săptămână nu ne aduce doar desprinderea de imaginile false pe care le-am construit din răutate sau indiscreție și pe care le-am îndreptat împotriva celorlalți, ci ne îndeamnă să pășim în lumină prin curaj.
11 – 17 august 2014 este o săptămână care nu se remarcă prea mult la capitolul evenimente astrale. Din această cauză vom avea șansa ca episoadele astrale de acum să fie explorate cu mai multă atenție, adică să acordăm mai mult interes sentimentelor sau modului cum ne raportăm la ceilalți. Asta nu înseamnă că va fi o săptămână ușoară. Greutatea momentului va fi dată, în primul rând, de ceea ce descoperim la noi înșine. Este de la sine înțeles că cei mai mulți dintre noi am ascuns defecte, invidii, răutăți pentru că nu le-am înțeles, nu le-am iubit, nu le-am îndrăgit sau nu le-a făcut plăcere să și le vadă exprimate în grupul de apartenență pentru că aveau la baza un set de reguli morale cu care acesta nu erau compatibile. Acești oameni se vor simți acum puși în posturi delicate, să recunoască lucruri neplăcute, să le accepte ori să umble cu ele legate de gât și toată lumea să vadă că și ei au fost tentați, și ei au mințit, că nu sunt atât de buni, de valoroși, de pricepuți sau de curați la suflet pe cât s-a crezut.
Cu toții suntem purtători ai acestor mesaje care definesc statutul de ființă neevoluată. Nu este o rușine că deținem așa ceva, ci ar putea să fie o rușine să credem că nu le avem. Dar pentru această săptămână nu va fi o problemă să lucreze cu aceste noțiuni și să le scoată la lumină. Cel care va înțelege încă de la început că trăim pe această planetă pentru că avem de curățat sufletul, că avem de înțeles condiția ignoranței sau ni s-a oferit privilegiul de a trăi alături de persoanele pe care să le iertăm și care să ne ierte pentru faptul că împreună am participat, de-a lungul existențelor multiple, la episoade istorice nefaste, vor transforma acest interval de șapte zile la care ne referim într-un element de referință pentru autocunoaștere.
Este posibil ca o parte din aceste evenimente să facă referire și la viața socială. Nu este atât de important impactul social cât de important este momentul transformării personale, fie sub impactul forței de grup, fie sub imperiul unei decizii personale. Mulți vor spune “Gata, până aici a fost!” și se vor ține de această decizie pentru că vor observa că le face bine.
În această săptămână experimentăm o atitudine pozitivă față de destin prin faptul că atât Soarele cât și Mercur vor media tendința Nodurilor cu Capul Dragonului, adică vom reuși să privim corect înainte. De asemenea, Marte și Pluton împlinesc sextilul lor, iar asta înseamnă că dispunem de curajul necesar pentru a face un salt de conștiință și, dacă luăm în calcul și faptul că Venus va intra în Leu, iar Mercur în Fecioară, vom dispune și de prerogativele psiho-afective necesare pentru a face o selecție eficientă și a evolua. Deci nu avem de ce să ne temem de această confruntare cu propriile probleme. Avem toată susținerea astrală necesară să depășim această întâlnire cu creațiile negative fără să greșim.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne implica mai mult în iertarea propriei ființe și mai puțin în a ne transforma în justițiari. Este important să știm ceea ce este greșit, dar mult mai important este să nu mai transformăm sufletul nevinovat într-un spectator al ororilor pe care trupul le săvârșește doar pentru că i-a fost la un moment dat permis să scufunde natura spirituala a ființei în ignoranță.

Indecizie. Atenție pe lucruri minore. Deschidere către informații noi. Un mesaj este dizolvat. Entuziasmul este înțeles greșit. Sentimentele încărcate se exprimă straniu. Cei care sunt bulversați se simt dați la o parte. Dragostea nu este apreciată.

În prima jumătate a zilei, când Luna va avea de încheiat tranzitul său prin zodia Vărsător, ne vom confrunta cu probleme pe care le aducem cu noi din săptămâna anterioară. Acestea sunt traduse la nivel astral prin opoziția Lunii cu Mercur și sextilul Lunii la Coada Dragonului, prin care se va realiza medierea tendinței Nodurilor. Știm ca, spre seară, când Luna se va afla deja în zodia Pești, Mercur va împlini un sextil cu Capul Dragonului și, în felul acesta, se va realiza și din partea acestei planete o mediere a tendinței Nodurilor. Pentru că Mercur și Luna sunt în opoziție, practic, acesta este primul unghi care se împlinește astăzi, cele două direcții vor transfera conflictul lor pe Axa Dragonului, activând nu doar mesajele destinului cât mai ales problemele acestuia, pentru că Uranus se află de ceva vreme în conjuncție cu Coada Dragonului complicând mult viețile celor care nu și-au găsit încă traseul sau care, din diverse motive, vor să mai rătăcească încă.
Privite separat, toate aceste direcții par să ne elibereze de o mare problemă, să vină cu soluții acolo unde până acum problema se adâncea într-o rana foarte dureroasă. Este, de asemenea, important să subliniem faptul că acolo unde atenția va fi excesiv de mult îndreptată spre lucruri minore, informațiile care ne vin vor fi greu de integrat în direcția indicată de grupul de apartenență. Ele sunt în principal destinate vieții personale, stabilității intime și mai puțin transformării la nivel social.
Dacă în prima parte a zilei multe dintre probleme, fiind sub imperiul vibrațiilor aferente săptămânii anterioare, vor fi ușor de înțeles și poate chiar ușor de integrat, în a doua parte a zilei când Luna va trece în zodia Pești problemele cu care ne vom confrunta sunt greu de digerat, poate chiar de integrat în zona cărora le este destinată. În felul acesta, mulți se vor arăta entuziasmați de multitudinea de evenimente, invitații sau ipostaze cu care se confruntă, în special în a doua parte a zilei. Din această cauză, sentimentele acestor persoane se vor exprima de-o manieră stranie și nu este indicat să ținem cont de ceea ce spun, de promisiunile pe care le fac sau de faptele pe care le săvârșesc în seara acestei zile.
Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt angrenați într-un proces de cercetare spirituală prima zi a săptămânii vine cu un mesaj de ridicare a nivelului de percepție. Mercur aduce informații noi despre adversari, despre câmpul negativ orientat spre noi acum în urma unor demersuri desfășurate în ascuns în prima parte a anului. Nu este cazul să insistăm pe această idee, ci doar să indicăm faptul că acele persoane care vorbesc despre războaiele psihotronice nu sunt chiar nebune. Pe undeva mesajul lor conține un sâmbure de adevăr și conjuncturile astrale ale acestui moment ne vorbesc despre puterile sporite pe care le au acești mesageri întunecați în a influența opinia publică spre o anumită direcție. Elementele care ne interesează pe noi acum țin de mesajele susținute de sextilul dintre Mercur și Capul Dragonului, deci de puterea de a descoperii sentimentul care ne protejează. Este mai puțin important dacă există sau nu grupuri de oameni care emit unde negative pentru a-i destabiliza pe ceilalți. Cel mai important lucru este să găsim în adâncul sufletului acel sentiment care ne va proteja confortul de moment sau chiar destinul pentru ca idealul pe care ni l-am stabilit să nu aibă de suferit.
Pasionații de astrologie vor citi din acest unghi minunat, care se construiește între Mercur și Capul Dragonului, capacitatea deosebită de a accesa informații din diverse locații. Este adevărat, unghiul pozitiv pe care-l construiește acum Mercur cu Destinul arată deschideri suplimentare, însă nu trebuie să pierdem din vedere că influența lui Lilith asupra Soarelui, destul de puternică în această perioadă, le poate aduce oamenilor gândul cel rău care îi convinge să fugă de iubire. Doar iubirea ne poate proteja de răul căruia destinul personal îi permite acum să intervină.
În rest, ziua se desfășoară ca și cum se continuă o căutare. Este posibil ca această căutare să se transpună prin studiu sau printr-o nouă formă de investigație. De altfel, nu este atât de important cum anume se va concretiza această ipostază socială, cât de bine ne va fi dacă descoperim sentimentul ce ne protejează de un rău potențial.
Prin urmare, debutul săptămânii ne informează cu privire la tensiunile care, de la începutul anului și până acum, au fost prezente în viața proprie sub forma unor noduri sau sub forma unor obstacole despre care am crezut că nu pot fi depășite niciodată. Fiind în săptămâna care ne ajută să ne eliberăm de tensiune, dar care, în egală măsură, ne și ajută să descoperim curajul adevărat, toată bogăția de informații care vin spre noi acum nu se va opri doar la a explora o problemă, ci va veni imediat și cu soluția cea mai buna. Nu este un lucru prea des întâlnit ca problema să fie atât de simplu însoțită de o soluție. Acest lucru se întâmplă printr-o magie personală construită pe de o parte de opoziția Lunii cu Mercur, iar de partea cealaltă de medierea pe care cele două corpuri cerești le fac separat la Axa Dragonului. Este adevărat, lucrurile nu vor fi deloc simple pentru că planeta Uranus încă se află în fereastra conjuncție cu Coada Dragonului și problemele trecutului încă ne invadează, la fel teama și grija că liniștea de acum nu vor putea fi menținute prea mult timp ori că nu vom ajunge la destinația stabilită așa cum ne propunem. În așa fel, cei mai slabi de înger s-ar putea să nu vadă soluțiile cele mai simple și mai utile care însoțesc problemele curente, ajungând într-un impas.
Viața este însă într-o continuă transformare și mult mai important decât să fim informați despre anumite ipostaze, pe care le ducem cu noi și pe care am mai încercat și altădată să le rezolvăm și nu am putut, este să dăm noi viață copacului iubirii. Doar la umbra acestui copac reuși să fim asemenea lui Buddha atât de puternici încât sulițele demonilor să se transforme în flori. Trăim vremuri grele și din această cauză este important să căutăm soluții în primul rând în adâncul sufletului, nu în exterior, pentru ca tot ce se află în afară este într-un proces de transformare mult mai accelerată decât ce se află în interior.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de iubire. Este adevărat, limbajul, modul în care alegem să transferăm informația s-ar putea să nu convină anturajului așa cum nici nouă s-ar putea să nu ne placă ceea ce auzim. Dacă față de aceste elemente răspundem cu iubire, fără să demonstrăm ori să lăsăm în mod implicit să se vadă acest lucru, poate chiar în secret, înseamnă că reușim să înclinăm balanța ecuațiilor astrale într-o direcție eminamente pozitivă. 11 august este ziua dictonului: “Iubește și fă ce vrei!”.

Sentimentele sunt eliberate. Exprimare liberă. Sunt descoperite soluții miraculoase. Tehnicile de vindecare sunt apreciate mult mai bine. Sunt promise acțiuni foarte mari. Apar evenimente neplăcute care schimbă raportul de forțe între centrele de putere. Distrugerea unei idei. Puterea este folosită greșit.

Astăzi Luna se apropie de Chiron cu care, în seara acestei zile, va împlini o conjuncție. Dar, așa după cum constatăm din unghiurile care se împlinesc acum, vedeta acestei zile nu este Luna, nici chiar pentru că se află în ipostaze atât de frumoase și de minunate prin aspectele pe care le împlinește, ci Venus, pentru că va părăsi zodia Rac și va intra în Leu. Sentimentele se eliberează, oamenii se simt îndemnați să vorbească liber, să spună ceea ce au gândit până acum, dar n-au avut curaj, temându-se de reacțiile celorlalți sau chiar de consecințele sociale ale adevărurilor pe care le aveau de împărtășit. Deschiderea de care avem parte în această zi poartă denumirea generică de soluție miraculoasa.
Știm că de multe ori, atunci când bucuria ne inundă sufletul, avem clar senzația că obstacolele care până în acel moment ne apăsau sufletul se disipă sau dispar complet. Din această cauză, evenimentele neplăcute ale acestei zile sunt doar acele rămășițe care au apărut și au existat în afara bucuriei. Ar putea fi o ciudățenie să considerăm că problemele sunt și ele integrate în bucurie. Cele mai multe dintre probleme au și ele locul binemeritat în marea virtute a vieții care se numește bucurie. O parte dintre acestea, create din răutate, vanitate sau invidie, trăiesc în izolare și devin mult mai clare, mult mai vizibile sau mai interesante atunci când omul trăiește o emoție pozitivă intensă. Nu este un paradox să considerăm că problemele vieții sunt expresii distorsionate ale unor bucurii incomplete. Simplu fapt că ne lăsăm sufletul copleșit de o bucurie foarte mare reprezintă pentru aceste elemente prilejul prin care să se transforme în altceva. Este, de altfel, și momentul de față, când Venus trece din Rac, adică din constrângere față de conveniențe sau față de reguli impuse, de tabieturi, tradiții, în Leu, deci către o libertatea de expresie care se susține doar pe modul de a simți și care la rândul său generează alegeri noi, poate chiar mai bune decât cele pe care le-a comportat anterior.
Dacă trecând din Rac în Leu îi face pe oameni să fie interesați de ceea ce strigă mai tare, strălucește mai mult sau apelează mai mult la dantelăria verbală, atracția spre scandaluri , susținută de Lilith din Leu, îi îndeamnă pe oameni, chiar și pe cei obișnuiți, să se preocupe mai mult de marile acțiuni. Apar, astfel, evenimente neplăcute care au puterea de a schimba raportul forțelor, dar nu subtil, nu sub imperiul hazardului, ci pentru a zdruncina actualele centre de putere și a avansa în schimbarea mult mai mare în care chiar și aceste centre de putere care, la nivelul individual, susțin schimbarea, se integrează. În realitate, aceste evenimente neplăcute, nu sunt chiar atât de neplăcute, ci sunt văzute așa pentru că suntem obișnuiți să nu acceptăm schimbarea pe măsura ușurinței cu care se cere acum.
Astfel, în dimineața zilei de 12 august, când Venus va fi în continuare pe ultimul grad în zodia Rac, ne vom teme de lucruri nevăzute și vor exista oameni, nu puține la număr, care vor vedea peste tot conspirații. Drept dovada astrală stă conjuncția Lunii cu Neptun care ne spune că, pe această conjunctură, oamenii se întâlnesc cu propriile tensiuni pentru a și le depăși și își folosesc sensibilitatea pentru a simți binele celorlalți, nu pentru a se chinui mai mult. Nu putem ști din această analiză generală dacă informația care vine pe această filiera a răului simțit este reală sau nu. Depinde mult de modul cum este construit horoscopul personal sau de antecedentele celui care procedează în felul acesta. Dacă avem de-a face cu o deviație psihocomportamentală, cu o persoană care a mai avut accese de schizofrenie, de paranoia, de deliruri sau alte tulburări psihice atunci noaptea de luni spre marți va fi marcată de o criză care va ține cel puțin întreaga dimineață a zilei de 12 august până când Venus va intra în Leu și va încălzi atât de mult sentimentul încât ideea care vorbește omului din interior despre rău să se topească.
Sigur există și nuanțe în contactul cu această informație periculoasă și cel care interpretează mesajul astral este obligat să o insereze. Nu este ușor să se treacă din punct de vedere afectiv de la o zodie caracterizată prin umed și rece la o zodie patronează prin excelență căldura, adică de la Rac la Leu.
Prin urmare, 12 august este o zi care ne ajută sa ne eliberăm sentimentele dintr-o penitență autoimpusă. Este posibil ca unora, această exprimare liberă, să le aducă alte probleme. Asta nu înseamnă ca aceste probleme sunt obiective. Nu, categoric nu! Aceste probleme au fost ținute în adâncul sufletului și, prin căldura pe care o resimțim acum, când Venus trece în zodia Leu, aceste complicații sau dizarmonii primesc din partea universului energia suplimentară și sunt invitate să iasă la lumină. De altfel, chiar dacă Venus este vedeta acestei zile elementele cele mai importante care vin spre noi sunt predispuse de trecerea Lunii pe ultimul segment al zodiei Pești când va avea de împlinit cinci aspecte din care două conjuncții, una cu Neptun și cealaltă cu Chiron, două trigoane, unul cu Marte și celălalt cu Saturn, și un sextil cu Pluton.
În mare parte, ziua vine cu mesajul distrugerii unei idei mai vechi pentru a face loc unei imense bucurii care să transforme puterea negativă în putere pozitivă. Din această cauză, 12 august poate fi considerată și o zi de cunoaștere pentru că ne ajută să vedem care sunt acele bucurii incomplete care s-au transformat în dezamăgiri. După ce le-am identificat, acestea pot fi explorate și oamenii de care am legat această energie negativă să fie eliberați din acest prizonierat. Iată cât de simplu este să lucrez cu energia urmărind întâi sfera ideilor, apoi pornind de la înțelegeri personale să generezi modificări in cadrul social fără ca măcar să ieși din casă.
12 august este însă mult mai complexă la capitolul transformare. Nu ne referim aici la tehnicile de vindecare pe care urzeala astrală le atrage dintr-o zonă cu mult superioară magnetismului astral, ci ne referim la faptul că marile centre de putere despre care am vorbit până acum și care se ocupă de transformarea individului, descoperă că trec și ele la rândul lor prin revoluție. Noi, pentru că studiem astrologia, știm că reconfigurarea centrelor de putere nu se oprește aici. Primele semne ale stabilității în această zonă vor putea fi citite abia în a doua parte a anului 2016.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne speria de propriile sentimente. Este posibil ca primul gând bun pe care-l avem în această zi să fie orientat către cel mai mare dușman. Să nu oprim acest gând, să-l lăsăm liber pentru că acesta s-ar putea să fie soluția de pace care-i străbate o lume invizibilă și care poate să genereze schimbări într-un mod foarte simplu și fără distrugeri sociale.

Sentimentele sunt rănite. Abuzul de putere este orientat împotriva grupurilor mici. Așteptările sunt prea mari. Un rafinament personal este folosit în scop egoist. Sensibilitatea artistică poate trece dincolo de aparenţe.

În această zi nu ne vom ocupa de supremul bine și nici de supremul rău, poate chiar nici de elementele mărunte cu care am lucrat până acum și care ne-au lăsat impresia că, prin intermediul lor, putem ține sub control frâiele destinului. Încă de dimineață, când Luna se mai află în zodia Pești, dar în Perioada fără Direcție ne vom îndrepta atenția către sentimentele rănite. Nu vom face nimic important cu aceste sentimente, doar că, din cauza lor, vom avea mari așteptări din partea celor din jur ca și cum ei trebuie să perceapă împreună cu noi care sunt aceste probleme și cum trebuie rezolvate. Mecanismul subtil care duce la conștientizarea aceasta are drept explicație faptul că în procesul de transformare psiho-afectivă, adică acela de transformare personală, ieri i-am implicat și pe ceilalți. Dacă nu suntem obișnuiți să realizăm astfel de procese cu mare ușurință, dacă gândul care transformă se desprinde de un element al trecutului și imediat se leagă de altul, atunci pățim ceea ce se întâmplă astăzi.
Cei mai mulți însă nu vor merge atât de departe cu analiza, adică nu vor știi că nemulțumirile acestei zile sunt de fapt efectele pozitive ale unui proces de transformare pe care l-au abordat în ziua anterioară. Vor căuta să se afirme, să se afișeze față de grupul de apartenență prin lucruri bune pentru că simt că binele are acum mai multă putere. Da, este adevărat, binele are acum mai multă putere însă el nu va putea să găsească un echivalent imediat în grupul de apartenență. Cu alte cuvinte, mulți, astăzi, vor muri de plictiseală, vor dori să arate celorlalți tot ce au mai bun, să-și pună casa la dispoziție pentru întâlniri, petreceri, seri literare sau alte întâlniri de altă factură însă nimeni nu-i bagă in seama, pentru că fiecare are propriul său program.
Dacă acestea au fost creionate încă de dimineață, este important de subliniat că vor fi dominate de un anume egoism. Luna, până în jurul orelor 16:00, se află în Perioada fără Direcție și nu este cazul să ne așteptăm la schimbări spectaculoase în zona aceasta, decât dacă acestea sunt etapele proiectate în detaliu și pentru care s-a consumat multă energie în zilele anterioare.
În rest, ziua va fi dominată de tendința de a aștepta mai mult de la ceilalți sub pretextul că este momentul să fim apreciați pentru calitățile pe care le-am arătat de la începutul săptămânii până acum sau pentru lucrurile frumoase pe care l-am pus la dispoziția celorlalți în primele zile ale săptămânii. Nimeni nu va mai avea timp de explicații suplimentare, nimeni nu va mai avea dispoziția necesară să constate că poate, în primele zile ale săptămânii, nu am făcut acest lucru de la sine, ci am fost strânși. Din această cauză un pic de măsura în această expansiune colectivă nu ne-ar strica.
Prin urmare, 13 august este o zi care ne va bulversa cu combinații pe care puțini vor reuși să le descoase așa cum trebuie. O parte din demersurile acestei zile sunt rămășițe ale evenimentelor consumate în după-amiaza zilei de 12 august. O altă parte sunt impulsuri nerafinate, nefiltrate din dimineața acestei zile. Nu este cazul să ne așteptăm la prea multe din partea celor două direcții. Este însă important să ne folosim puțina energie liberă pe care o avem acum în a așeza mesajele care ne vin din zona publică într-o anumită ordine. Aceste mesaje ne spun, în primul rând, că fiecare are programul său și poate ar fi indicat să respectăm acest lucru pentru că la rândul nostru avem nevoie să ni se respecte ritmul de lucru pe care îl preferăm. Apoi, timpul de reacție nu poate fi unul absolut aleator pentru că transformările pe care l-am traversat în ziua de 12 august au generat o undă de schimbare și asupra celorlalți. Este adevărat, cei care sunt mai circumspecți din fire nu acordă atât de multă credibilitate gândului, puterii acestuia și nici nu cred în transformările pe care un astfel de procedeu îl poate realiza. Ei vor constata, prin suspiciunea care le este specifică, doar un anume abuz de putere pe care 13 august îl permite din partea celor mari către cei mici.
În afara acestora există și oameni care prefera să se bucure astăzi de lucruri personale, de ceea ce este simplu, de faptul că este bine așa cum le este sau că sunt mulțumiți cu ceea ce s-a schimbat în viață. Aceștia dau dovadă acum de o sensibilitate artistică aparte, vorbesc frumos, au curaj și îl folosesc pentru a-i proteja pe ceilalți, sunt rafinați în gesturi sau intenții și îi bucură pe cei din jur cu faptele lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta astăzi starea de martor. Martorul acestei zile seamănă cu o pană lăsată în vânt care îi invită pe toți să se bucure de frumusețea pe care o are în plutire.

Seducția este înțeleasă greșit. Exprimare la scenă deschisă. Se dorește o intervenție în forță pentru a pedepsi. Se alege o nouă cale de atac. Norocul este constrâns să-și limiteze spațiul de desfășurare. Indecențele sunt judecate aspru. Cel care tace primește mai mult.

Astăzi Luna are de împlinit patru unghiuri, două trigoane, unul cu Jupiter și celălalt cu Lilith, o conjuncție cu Uranus și un careu cu Pluton. Din această ecuație astrală se înțelege că preocupările oamenilor în această a doua zi de Berbec (Luna în Berbec) se orientează către a capta atenția cu scopul de a duce la îndeplinire un demers personal. Toată această ipostază ia înfățișarea unei seducții care ar putea foarte ușor să fie înțeleasă greșit. Unii, care sunt mai impulsivi din fire, se vor exprima la scenă deschisă. Alții vor căuta să îi convingă pe cei din jur că au răbdare și, în consecință, toți cei din jur sunt obligați să o respecte. Așa după cum se constată, scena astrală a acestei zile este diferită față de ceea ce s-a întâmplat în zilele anterioare, chiar diferită față de 13 august, când Luna se afla tot când zodia Berbec și când ar fi trebuit să pună la dispoziția oamenilor cam același tip de energie.
Acum pentru că se află în careu cu Pluton, vom avea impresia că am ajuns la capătul unui demers de aproximativ o săptămâna. Știm, din analizele anterioare, acelea pe care le facem de câțiva ani aici, că între cele două conjuncții succesive, cu Pluton și respectiv Uranus, acum când între cei doi malefice se construiește un unghi negativ (careu) Luna are calitatea de distribuitor de lumină. Practic, de la conjuncția cu Pluton până la conjuncție cu Uranus va trece aproximativ o săptămână, timp în care ne va încuraja să administrăm resursele pe care Pluton ni le pune la dispoziție în acel moment, pentru ca apoi, la conjuncția cu Uranus să le lăsăm de izbeliște pentru aproximativ trei săptămâni, după care procesul se reia.
Acum suntem preocupați de revoluția personală, de transformarea ființei și, în consecință, astăzi ne luptăm cu indecențele care au fost judecate foarte aspru săptămâna trecută. Îndemnul principal al acestei zile este acela de a reține informația, de a o depozita într-un arhivar personal și de a o folosi mai târziu. Din această cauză, cel care tace astăzi va primi mai mult, dar este puțin probabil să se prefere această atitudine acum, când Luna se află în Berbec și nu oricum, ci în conjuncție cu Uranus. Tocmai de aceea, concluziile la care ajungem acum pe marginea evenimentelor pe care l-am parcurs în ultimele șapte zile ne îndeamnă sa alegem o nouă cale de atac. Chiar și dacă vom fi conștienți că această procedură este greșită tot nu ne vom abține, pentru că 14 august are prea multă energie și prea puțin control.
Prin urmare, 14 august are pentru noi daruri minunate. Puțini însă vor fi aceea care le vor folosi cu înțelepciune pentru că atât din trigonul Lunii cu Jupiter cât și din conjuncția Lunii cu Uranus se degajă prea multă energie și acest neastâmpăr va fi un adevărat handicap pentru cei care nu sunt obișnuiți să lucreze sub stres, să se gândească de mai multe ori înainte să acționeze sau să facă apel la un set de reguli morale înainte de a lua o decizie importantă.
Duritatea acestui moment va fi amplificată și de persistența unei suspiciuni. Este posibil ca această suspiciune să nu apară dintr-odată, ci să fie alimentată în ultimele șapte zile în crescendo, cu fiecare eveniment prin care am trecut. Acum, când Venus se află deja în zodia Leu, avem și curajul de a spune ceea ce simțim, iar trigonul pe care Luna îl trimite către Lilith le aduce unora curajul de a spune lucruri în care nu cred, doar pentru că mizează pe un anumit rezultat.
Rezultatul este lesne de dedus. Norocul va fi constrâns să se exprime într-un spațiu foarte îngust sau într-o zonă nespecifică. Din această cauză acolo unde se intervine cu voința proprie, cu motivul propriu este important să se aleagă tăcerea. Dacă vom prefera să nu vorbim prea mult, să nu-i obosim pe ceilalți cu păreri personale, cu lucruri pe care le-am trăit doar noi, vom observa că primim mai mult de la viață.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne opri astăzi cuvintele care abuzează de atenția celorlalți. Unii sunt adesea obișnuiți să vorbească mult și prost, să spună tot felul de lucru lipsite de importanță, doar pentru a-și distrage atenția de la o dezordine internă. Oprindu-și acest flux obositor de cuvinte realizează în ce stadiu se află, care este nivelul pe care îl dețin și ce au de făcut pentru a se liniști cu adevărat. Este inutil să mai precizăm și faptul că a opri cuvintele înseamnă a conserva energia personală pe care am putea să o folosim apoi pentru un scop mult mai bun.

Mare nevoie de a contura o nouă creație. Aspirațiile individului se topesc în aspirațiile grupului de apartenență. O sancțiune este pusă în aplicare. Eroare. Neglijență. Există un consens pentru un plan îndrăzneț. Prea mult orgoliu. Tendința de a uniformiza este înțeleasă greșit. Lăcomie. Varietatea ipostazelor sociale bulversează planurile individuale. Relaxarea este plătită scump. După furtună apare și vremea bună.

Faptul ca Mercur trece astăzi pe ultimul grad al zodiei Leu, urmând ca, spre seară, să treacă în Fecioară, va pune o greutate aparte pe unghiurile pozitive care se întâlnesc astăzi. Acestei direcții negative i se alătură și faptul că Luna, înainte de răsăritul Soarelui, va face o conjuncție cu Coada Dragonului, luptând împotriva aspirațiilor îndrăznețe și aducându-i aminte omului de faptele sale. Practic aceasta este ideea forțelor care stă la baza demersurilor aferente zilei de 15 august. Faptele proprii, săvârșită în special în a doua parte a anului, adică de la 1 iulie până în prezent, acelea care au fost mânate de prea multe orgolii sau care au susținut demersuri de uniformizare a tendințelor, sunt acum aduse în centrul atenției și este posibil ca unii să nu se simtă prea bine cu ceea ce văd.
Elementul cel mai bun care vine spre noi în această zi este dat de abilitatea de a lucra cu informații, de a simula procese sociale în minte, adică de a creionat trasee viitoare ale unor posibile demersuri. Acest lucru se explică din punct de vedere astral prin cele două sextile pe care Soarele și Capul Dragonului, pe de o parte, și Marte cu Pluton, de partea cealaltă, le împlinesc.
Astfel, astăzi ne amintim de jurăminte pe care nu le-am respectat și vom fi tentați să ne lăsăm în voia acelorași erori sau să dăm dovadă de aceeași neglijență ca-n trecut. Mercur, de pe ultimul grad din zodia Leu, pune prea multă aroganță în această libertate de expresie și, în loc să încălzească sentimentele ori, acolo unde ele au fost deja exprimate, să dea un sens pozitiv expresiei personale, vine cu aroganța celui care pretinde anturajului să i se ofere tot ceea ce cere, considerând că le și merită. Vorbim aici despre o lăcomie disimulată, aceea care poate spune unora că, deși iau credit pentru a merge într-o vacanță, nu trebuie sa aibă niciun fel de regret deoarece merită să se îndatoreze, merită să guste din plăceri, merită să se relaxeze, să stea și ei pe vârful unui munte, chiar dacă asta nu durează decât o secundă pentru care va trebui să plătească o viață.
Într-un acord perfect cu greșelile săvârșite în trecut se caută acum o modalitate de a pune în aplicare o sancțiune. Ea nu va fi găsită pentru că trecerea lui Mercur pe ultimul grad al zodiei Leu aduce, mai curând, fapte greșite orientate împotriva propriei persoane decât împotriva celorlalți. Aici stă, de altfel, întreaga eroare a zilei.
În rest, ziua vine cu o dinamică aparte menită să încurajeze libera exprimare și curajul de a înfăptui lucruri remarcabile. Maniera în care se va realiza dezlănțuirea sau prin care vom reuși să ne împăcăm cu faptele greșite va fi una atât de intimă și de personală încât pentru grupul de apartenență s-ar putea să treacă neobservate. Adică în viața personală se produce o schimbare, una importantă, pe care individul să nu o poată explica celor din jur, nu pentru că, practic, nu ar avea argumentele necesare, ci pentru că mesajul pe care îl conține nu este ușor de înțeles din exterior. De altfel, nici nu este important dacă anturajul participă în mod pozitiv la această schimbare. Mesajul sintetic ale zilei de 15 august vine sa aducă o relaxare pozitivă, o liniște din interior și existența acesteia, după cum vom vedea în săptămânile următoare, nu depinde de liniștea exterioară. Cu alte cuvinte, 15 august este ziua lui: “După furtună apare și vreme bună!”.
Se poate constata în această zi și adoptarea unei decizii importante referitoare la starea de sănătate. Mai exact, intrăm în contact cu o idee sau avem curajul să punem în aplicare un tratament, un procedeu care să încline balanța în sens pozitiv. De altfel, foarte multe se bazează astăzi pe aspirațiile pozitive, adică acolo unde gândul rău se transformă în gând bun, observăm că și optimismul crește în intensitate și prin intermediul acestuia viitorul devine posibil prin bine. Și pentru că în 15 august reușim să simulăm mental etapele viitoare, acest proces mental pozitiv are darul de a ne indica mult mai corect cum trebuie să procedăm pentru ca binele pe care-l vedem să nu fie o himeră.
Prin urmare, 15 august este o zi de creștere personală. Aspirațiile individului acum se topesc în aspirațiile grupului de apartenență însă nu este indicat să ne așteptăm la un anumit tip de reacție din partea celorlalți. Acest proces subtil care se realizează acum nu generează reacții în grupul de apartenența, ci doar urmări pozitive, grupul de apartenență nu devine un instrument de înmulțirea binelui, ci locul unde acesta poate fi depozitat.
15 august este și ziua când ne vin din trecut fapte pe care le-am crezut uitate, când ne întâlnim cu greșelile săvârșite din eroare sau din neglijență și pe care trebuie, întâi, să le iertăm și, apoi, să le încadrăm pe făgașul normal. Este posibil ca în cazul celora care așteaptă prea multe de la ceilalți, întâmplările zilei de 15 august să reia înfățișarea unei diversități obositoare. De altfel, toată lumea va sesiza o anume zăpăceală dacă nu se va preocupa de separarea impulsurilor care ne vin din trecutul propriu, adică raportul dintre ceea ce gândim și ceea ce urmărim să facem acum, în prezent. Întâlnirea Soarelui cu Capul Dragonului într-un sextil înseamnă și ușurința de a găsi soluții care să promoveze imaginea personală sau chiar să consolideze statutul pe care individul îl are în grupul de apartenență.
Din nou vin și insist asupra faptului că marea diversitate a evenimentelor aferente acestei zile nu conține și un ecou pe care anturajul să-l trimită către individul ce îl susține. Cei care va refuza să accepte această idee și care crede că dacă se exprimă pozitiv față de anturaj obligatoriu acesta trebuie să răspundă pe același nivel vor insista mult pe această linie pozitivă consumând prea multă energie pentru un lucru lipsit de importanță. Ecoul anturajului va veni, însă nu acum, ci atunci când individul are cel mai multă nevoie de asta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de curajul care ne ridică deasupra limitelor pe care noi înșine ni le-am impus. Este important astăzi să devenim mai buni, mai curați, mai puternici, mai curajoși față de ceea ce am crezut că suntem, că putem, că înțelegem, nu față de ceea ce au crezut ceilalți.

Planurile importante nu țin de cald. Se merge pe două fronturi. Consum. Confort obținut prin bucurii mici. Conflict în cuplu. Disensiuni în grupul de apartenență pe ideea unui patrimoniu administrat greșit. Indiscreție. Atitudine refractară față de realizările celorlalți. Invidia devine puternică atunci când este ignorată.

Curajul și inițiativa de care am dat dovadă în ziua anterioară trec și în spațiul acestei zile, mai ales că încă din seara zilei de vineri, 15 august, Luna a trecut în semnul exaltării sale, adică în zodia Taur. Multitudinea de idei sau diversitatea de planuri care ne-a învăluit în ziua anterioară și care, pe unii, i-a dus spre un consum suplimentar, lasă și astăzi o amprentă puternică asupra vieții personale. Nivelul de percepție se mărește astăzi pentru că Luna va avea de împlinit câteva unghiuri negative prin care imagine individului ar putea fi compromisă tocmai prin aspirațiile pozitive pe care nu și le poate ține sub control sau pe care nu și le poate rafina în mod corespunzător.
Luna trimite două careuri către Venus și respectiv Jupiter din Leu, dar și o opoziție către Marte din Scorpion. Cel care nu dispune de resursele necesare pentru a declanșa un război împotriva unor obiceiuri proaste, a unui ghinion sau împotriva binelui celorlalți susținut pe răul lor, va eșua în acest demers de a obține mai mult. De altfel, toate aceste unghiuri, toate aceste combinații de aspecte pozitive și negative conțin și îndemnul la risipă sau întreținerea unei atitudini refractare față de realizările celorlalți. Este posibil ca binele unor persoane din anturaj să se fi construit pe suferința celorlalți și atunci aceasta atitudine negativă îndreptată împotriva lor ar putea fi îndreptățită. Există însă și cazuri în care o picătură de invidie ar putea să îi sucească individului ideile în așa fel încât să considere că partenerul de dialog nu are dreptul la atâtea realizări pentru simplul fapt că nu le împarte cu ceilalți. Motivul pentru care aceste realizări sunt singulare sau nu sunt împărtășite celorlalți sunt extrem de diverse. Nu este indicat să pornim din start cu această atitudine negativă față de succesul celorlalți. Poate nu i s-a cerut sau poate nu știe cum, nu neapărat că nu dorește să facă acest lucru.
De altfel, această dispunere negativă, în speță opoziția Lunii cu Marte aduce probleme în cuplu sau probleme între asociați pe ideea administrării unui patrimoniu. Aici lucrurile se pot complica într-un mod în care individul ar putea să iasă prost dintr-o confruntare. Dacă pe unii îi ia valul și crezând că au dreptate se declară împotriva unui grup, împotriva unei autorități, a unei instituții sau împotriva unei structuri sociale formată prin consensul mai multor indivizi este indicat să dea dovadă de multă atenție și mai ales să ne așteptăm ca succesul adjudecat să ceară un preț, adică un compromis. Dacă se pornește din start cu ideea adevărului pur, atunci compromisul care-l salvează va trece pe lângă el pierzându-se o șansă. Istoria a demonstrat că de fiecare dată când se pornește la luptă pe ideea “adevărul meu este mai important și trebuie să renunți la adevărul tău” rezultatul nu duce la nimic bun.
Prin urmare, 16 august este o zi care ne invită la înțelepciune. Prea multe ambiții care vin spre noi acum, când și planeta Mercur a intrat în zodia Fecioară (domiciliu), ne îndeamnă să ținem un adevăr în dizarmonie. Dacă insistăm prea mult pe această notă arogantă sau agresivă s-ar putea să pierdem în această confruntare și ideile pe care le promovăm, iar adevărurile pe care le susținem sau în care credem să primească din partea anturajului o lovitură dură. În această lume, în acest plan fizic nu este obligatoriu ca adevărul să triumfe. Este suficient să privim în jur și să credem că nu valorile sunt promovate, ci cei care știu să profite de o oportunitate. Practic, norocul în această lume primește semnul egal din partea oportunității, nu pentru că așa ar sta lucrurile la modul general, ci pentru că acesta este gradul de profunzime al ființei umane, adică doar atât se poate vedea din imensul beneficiu pe care universul ni-l pune la dispoziție în permanență.
Pornind de la această idee este posibil ca unii în această zi de 16 august să conștientizeze mai mult decât au conștientizat până acum. Adică faptul că norocul pe care-l au nu este deloc ceea ce au căutat până acum, ci dimpotrivă o greutate legată de gât. Din această cauză vor dori să arunce acest noroc păgubos ca pe-o haină rea și ponosită pentru a căuta lucrurile care îi definesc sau unele mai simple. Lucrurile simple prin careurile pe care Luna și conjuncția Venus Jupiter din Leu le ridică sunt agresate astăzi și s-ar putea ca în acest proces de înnobilare o simplă picătură de invidie să îl întoarcă pe individul bine intenționat împotriva norocului păgubos și împotriva realizărilor celorlalți, deci să nu mai poată face o distincție clară între cele două elemente. Asta va duce la indiscreție, la conflict între parteneri sau la disensiuni în grupul de apartenență pe ideea unui patrimoniu administrat greșit.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmării să fim astăzi mulțumiți cu ceea ce avem. Gândul care curăță ființa de negație, de greutăți inutile va primi din partea conjuncturilor sociale, nu neapărat din partea grupului de apartenență tot ceea ce are nevoie pentru ca această separare să se poată realiza cu succes. Dacă avem așteptări prea mari din partea grupului de apartenență, adică din zona spre care tindem, vom fi dezamăgiți. Norocul ne va veni din partea anturajului, dar nu acum.

Conflict pe idei care nu au fost gândite corect. Intuițiile sunt importante pentru planurile următoarelor săptămâni. Anticipare negativă. Judecata aspră dă bătăi de cap. Tulburări de limbaj. Nevoie de liniște. Se pune la cale un plan mincinos.

Dinamica acestei zile se va localiza mai mult pe conflictul generat de ideile care nu au fost gândit insuficient de corect în zilele anterioare ca și cum este urgent ca aceste idei să fie puse în ordine și să ne pregătim pentru ceea ce oamenii au trimis spre noi în săptămânile următoare. În realitate, lucrurile sunt marcate de o intuiție negativă, de o anticipare a unor pericole fără să știm dacă acestea vor trece împreună sau nu în planul concret.
Cu toate că ziua conține și un unghi pozitiv, în speță sextilul pe care Luna și Chiron îl împlinesc, pentru că acest unghi se împlinește în noaptea de sâmbăta spre duminică, energia sa va fi folosită în procesul de accesare a informației, despre care tocmai am spus că pornește astăzi pe un drum negativ. Asta va duce la griji nejustificate, spaimă în fața unor pericole sau chiar tulburări de limbaj ori neliniște ce poate somatiza în diferite afecțiuni.
Ceea ce este important din dispunerea astrală a acestei zile nu vine din faptul că suntem puși în fața unor informații negative cu care nu știm ce să facem. Am avut ocazia de-a lungul acestui an să vedem și alte ipostaze, mult mai negative, mai complicate sau mai rele, cu care n-am știu ce să facem. În comparație cu acelea, momentul 17 august este ca diferența între un câine de luptă și un pisoi nervos.
17 august este importantă în palmaresul acestei săptămâni în care suntem invitați să ne eliberăm de tensiune și să descoperim curajul care susține adevărul doar în măsura în care ne ajută să obținem liniștea de care avem nevoie. Astăzi am putea folosi intuițiile care vin spre noi pentru a pune în aplicare un plan mincinos, dar dacă vom reuși să ne liniștim sufletul, să lăsăm în urmă toate aceste invitații sau tentații în a-i demonstra un adevăr personal sau în a construi lucruri care nu sunt importante acum, am reuși să facem din această zi una de referință în palmaresul episoadelor astrale aferente lunii august.
Invocam în analizele aplicate zilelor anterioare că în anumite momente avem așteptări nerealiste din partea anturajului sau așteptăm în mod concret să primim ceva și, în absența acestui răspuns, riscăm o mare dezamăgire. 17 august este una din zilele când anturajul răspunde la ceea ce i-am dăruit în zilele anterioare. Fie că suntem ajutați să ieșim dintr-o stare proastă, că semnalele pot fi traduse ca fiind soluția miraculoasă împotriva singurătății ori împotriva sărăciei ori împotriva unei afecțiuni de natură fizică, pe care am încercat să o înlăturăm cum mare eforturi de-a lungul acestei săptămâni. Condiția principală pentru ca acum să ne putem bucura de răspunsul discret venit din partea anturajului este aceea de a prefera liniștea.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unei confruntări cu sine. Pe de o parte, careul pe care Luna și Lilith îl împlinesc evidențiază o explorare negativă a unor informații care au fost depozitate în subconștientul individual, în așteptarea unui moment de maximă înțelepciune când acestea să fie aduse la lumină. Dacă ar fi vorba doar despre aceste situații atunci ar părea simple secvențe în care ne amintim de lucruri care ne sunt neplăcute. Dar acum Luna trimite o opoziție și către Saturn, împlinind cu acești doi protagoniști un careu în T pe semne fixe prin intermediul căruia aceste simple observații iau înfățișarea unei anticipări negative. Din prea mult nerv sau din prea multă iritare resimțită la contactul cu aceste informații neplăcute unii s-ar putea să adopte acum decizii negative, să se declare împotriva grupului de apartenență sau să pună la cale planuri diabolice fără să spună nimic, pe motiv că au descoperit un lucru negativ care era ascuns de ceilalți de mult timp. Acest element la care se ajunge prin multiple conexiuni astrale este susținut și de poziția lui Marte în Scorpion, situat foarte aproape de Saturn, care trimite unghiuri pozitive către Pluton și Chiron, transformând planeta Pluton într-un focar al triunghiului minor pe care-l formează. Asta înseamnă că simplele observații sunt integrate într-un mecanism mult mai complex, iar individul care întreține acest proces se vede pe sine un detectiv priceput care descoperă lucruri ascunse.
În realitate, tot ceea ce descoperim sau resimțim astăzi ca fiind cu mare greutate ne aparține, tot ceea ce atribuim celorlalți se află de fapt în propria structură, din această cauză vedem atât de clar și înțelegem atât de ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne rezerva ziua de 17 august pentru acceptare. Acum acceptarea nu înseamnă a primi cu brațele deschise răul pe care-l vedem, ci a folosi întregul spectru al percepției pentru a vedea că acest rău nu este altceva decât o bucurie rănită. Dacă vom reuși ca această bucurie rănită să fie transformată în ceva bun atunci liniștea pe care o vom resimții va fi de-a dreptul terapeutică.

3 thoughts on “11 – 17 august 2014

  1. ivora spune:

    Buna seara!
    Ce inseamna NN in tranzit peste lilith din casa a IV? Nu reusesc sa interpretez nicicum..daca vreau sa „fug” de lilith merg spre NS ,deci nu’s atenta la mesajul NN . Vrea sa spuna ca trebuie sa aprofundez si mai mult casa a IV? cu lilith acolo natal si cu marte care tocmai a plecat deja mi se pare foarte obositor..

    1. În primul rând, să scapi de neîncredere, apoi să stabileşti care emoţii te parazitează şi care nu. În general, Lilith în casa IV îţi aduce o duritate potenţială. Când eşti provocată, devii foarte dură, iar emoţiile negative ţin mult, sunt complicate şi te apasă mai mult pe tine decât pe cel împotriva căruia sunt îndreptate. Săptămâna 18-24 august 2014 va avea un răspuns pentru această problemă ridicată de tine. Analiza acelui interval va fi postată joi, 14 august.

  2. ivora spune:

    wow,multumesc!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.