18 – 24 august 2014

18 – 24 august 2014 este săptămâna eliberării de lumina falsă și a descoperirii puterii personale. Din nou ajungem într-un impas, mai ales că săptămânile anterioare au căutat să ne îndrepte atenția către o altă direcție. Cei care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală se vor bucura mult de vibrația acestei săptămâni pentru că vor afla despre sine lucruri pe care nimeni nu le poate spune, adică adevăruri care au stat ascunse în spatele unor iluzii bine ticluite. Este posibil ca o parte dintre cei care nu sunt încă maturizați pe această cale a rafinamentului interior să ia multe din evenimentele de acum în sens personal și să se piardă cu firea și, chiar din prima zi, nu se vor gândi la achizițiile spirituale, la informațiile pe care le au, la cât de valoroase sunt experiențele de viață pe care le dețin, ci se vor gândi la faptul că au în continuare solicitări în curs cărora nu li s-au dat încă importanța cuvenită. Spre finalul săptămânii vor fi mai conștienți de ceea ce au pierdut încât vor trece în etapa următoare, își vor acuza familia, prietenii că nu i-au susținut ori că nu i-au ajutat în ceea ce au avut cel mai mult nevoie.
De altfel, cel care interpretează mesajele subtile, va trebui să fie în afara vreunei tabere date de bine și rău, simțindu-se mai curând aproape de obiectivitate, de observație. Simțul umanitar, înțelegerile abstracte, atenția pe magnetismul negativ, puterea de a opri timpul și de a folosi bunătatea ca hrană pentru relațiile sociale sunt doar câteva din instrumentele pe care suntem îndemnați să le folosim în această săptămână.
Este adevărat că de o maximă importanță în această săptămână va fi modul cum părerea cetățeanului a fost manipulată, orientată către un anumit tip de decizie. Nu mai existe niciun mister în faptul că nimic în lume nu este lăsat la voia întâmplării, până și părerile sau atitudinile trebuie coordonate pentru ca ele să satisfacă un anumit interes. Nu ne referim aici la interesul economic, la putere, la atenție, ci la dreptul de a gândi liber și de a decide pentru propria persoană, adică atunci când este indicat să te lași influențat sau nu. S-ar putea unui pasionat de ezoterism să i se pară straniu că ar putea în preocupările unui individ să se situeze și această variantă în care să se lase în voia sugestiilor venite din exterior. Vom vedea că în anumite situații lumina falsă nu se desprinde decât dacă i se vorbește pe aceeași limbă, decât dacă se inventează o altă iluzie, o altă utopie sau dacă sunt rănite orgolii care țin captiv adevărul obiectiv. Acesta pare să fie un compromis pe care uneori este indicat să-l facem și doar pentru o scurtă perioadă de timp.
Degeaba un maestru îi spune elevului său care sunt pericolele de care trebuie să se ferească, pentru că el, la un moment dat, va dori ca pe unele dintre ele să le exploreze. La această explorare se face referire în această săptămână, și la acest gen de cunoaștere se face trimitere prin complexitatea astrală de acum. Dacă este de scurtă durată și folosit doar pentru cunoaștere, modul acesta de experimentare nu este periculos.
Există un rost pentru care unii oameni au nevoie de astfel de iluzii. Există o explicație clară pentru care unii oameni cer să fie chinuiți, asupriți, păcăliți sau răniți. Una dintre cele mai ciudate situații pentru care unii oameni cer să li se inspire frică este chiar incapacitatea de a simți durerea celuilalt. Sigur, lucrurile acestea se întâmplă la oamenii care au o anumită încărcătură pe destin, pentru că cei mai mulți se nasc cu acest simț umanitar care are integrat în structura sa dragostea, iubirea, sacrificiul făcut pentru progres, compasiunea și protecția împotriva fricii. Dar pentru că în această săptămână contextul astral, prin obiectivitatea sa, atinge toate aceste laturi ale vieții personale și sociale este posibil să întâlnim și oameni care cer suferință sau care cer să fie speriați. Este important ca înainte de a se implica în acțiuni de genul acesta (de regulă se face doar sub supravegherea unui profesor special) să se aștepte un semn. Nimeni nu trebuie să se joace cu suferința celorlalți, dar nici cu fricile lor. În absența fricii sau a suferinței descoperim puterea personală așa cum se află ea în stadiul acesta, abia după aceea o putem amplifica. Cel care spune că poate face asta și altfel, minte sau este păcălit de lumina falsă.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a respecta voința universului în a ne desprinde de ceea ce este fals și de a descoperi adevărul obiectiv. Nu este indicat să pornim cu etichete care ne spun că binele duce spre lumina obiectivă, că bunătatea obține același efect sau că ambiția, voința sunt recompensate imediat, că sunt expresii ale unui nivel înalt de conștiință. Dacă pornim din start cu această etichetă nu facem decât să înlocuim o lumină falsă cu alta.

Bucuria de a porni pe un drum nou. Încercare reușită de transformare. Secretul dorește să accelereze viteza de lucru. Noroc aruncat în vânt. Curajul de a spune ceea ce ajută sau susține pe cineva din preajmă. Răul se poate preschimba în bine. Visele nu își mai au loc decât dacă sunt susținute de emoții pozitive. Accident prin negație.

Începem o săptămână destul de complicată la capitolul progres personal. Este posibil ca o parte din evenimentele care vin spre noi acum în aceste 7 zile pe care le analizăm, și în speță prima zi a săptămânii de care ne ocupăm aici, să complice foarte mult relațiile și să ne facă să nu mai înțelegem nimic din ceea ce a fost sigur până acum. Asta înseamnă să conștientizăm lumina falsă, aceea care ne-a îndemnat să ne formăm o anumită părere despre lume, viață, despre oameni sau despre evoluție în general.
18 august debutează cu intrarea Lunii în zodia Gemeni și ne simțim cumva revigorați de faptul că am putea porni pe un drum nou. Această bucurie s-ar putea să fie de scurtă durată pentru că Luna, abia intrată pe primul segment al zodiei Gemeni, va participa la împlinirea unui careu în T pe semne mobile împreună cu Neptun și Mercur. Planetele care se situează la baza acestei construcții astrale sunt în domiciliu, iar asta înseamnă că problemele pe care le aduc în discuție au o logică și o argumentare care nu lasă loc la interpretare. Unii vor considera că sunt atât de reale, atât de corecte și atât de pertinente încât pentru a găsi o soluție la ceea ce se prefigurează a se consuma în această zi este nevoie să pună la îndoială metodele proprii, instrumentele de lucru și vor considera că ei sunt cei care au greșit, nu că, poate, lucrurile au ajuns să fie altfel pentru că au ales să se exprime într-un context social nepotrivit sau agresiv. Dacă se depășește această bariera a neîncrederii, vom avea de-a face în această primă zi a săptămânii cu o încercare reușită de transformare. Asta înseamnă că lucrurile se simplifică foarte mult și dintr-o dată trecem pe nivelul următor, dintr-o dată înțelegem că elementele false din viața proprie au fost așezate în segmentul celuilalt.
Dacă se merge în continuare pe această plăcere, ne cam pierdem șansa unei transformări sau pierdem din vedere anumite informații valoroase care ar putea să ne folosească foarte mult în transformări viitoare. Asta înseamnă a arunca norocul în vânt, asta înseamnă a folosi curajul pentru a susține negația celuilalt sau suferința proprie, nu pentru a ne elibera de durerea care ne spune, prin suferința pe care o întreține, că ceea ce trăim este real.
Este posibil ca în acest proces de contact cu adevărurile false pe care le-am construit, pentru a ne susține ignoranța sau comoditatea, să dăm de mecanisme periculoase pe care cei din jur, implicați și ei în același proces de autoamăgire, le întrețin cu o încrâncenare demnă de filmele de groază. Nu toată lumea trebuie să treacă prin așa ceva, nu ne este scris tuturor să întâlnim probleme atât de mari sau pericole atât de caustice. Din această cauză, este imperios necesar ca acolo unde se preferă visul față de realitatea dură, ca o reacție firească de autoapărare în fața unui pericol pe care nu-l mai putem suporta, acesta să fie neapărat construit pe emoții pozitive. Nu ne referim aici la goana după gândirea pozitivă, proces cât se poate de periculos și de fals, despre care am vorbit pe alte conjuncturi, atunci când a fost cazul. Acum emoțiile pozitive reprezintă de fapt emanații pozitive, adică sunt expresii ale desfășurării ființei prin realizări reale, nu prin sugestii sau replici pe care un individ și le repetă în ideea că poate șantaja universul într-un mod atât de viclean, de meschin.
Conjuncturile astrale ale acestei zile, în speță conjuncția Venus-Jupiter și sextilul Mercur-Junon, ne vorbesc despre aceste procese de autocunoaștere, de înțelegerea binelui propriu și de abilitatea de a integra această putere pozitivă într-un context care să le promoveze, nu să le consume, nu să le devoreze, nu să le blocheze într-o structură falsă pentru ca aceasta, apoi, să-și justifice realitatea prin intermediul acestor lucruri bune pe care le punem la dispoziția celorlalți. Realitatea momentului are nevoie de un traseu real, din această cauză este important să ne așteptăm ca în această primă zi a săptămânii traseul să fie chiar înspăimântător dacă doar privim. Atunci când vom începe să mergem pe el, semnele progresului ne vor ajuta să înțelegem că suntem ființe bogate în experiențele pe care le avem și că, dacă ne referim strict la conjuncturile astrale, conjuncția Venus-Jupiter, adică norocul, se referă doar la acest lucru, nu la bani, nu la carieră, nu la avantajele pe care să le primim prin nemuncă sau prin șantaj.
Prin urmare, debutul săptămânii ne pune în fața unor informații care nu sunt noi, pe care l-am mai întâlnit până acum, însă poate nu atât de clar, atât de limpede sau atât de intens cât se arată. Cei care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală știu că progresul personal nu este o joacă, nu face nimeni meditații sau nu lucrează nimeni cu energia doar din plictiseală. A lucra cu energia înseamnă a depune efort cu toată ființa ta. Altfel, doar beneficiezi de pe urma unei lucrări făcută de alții, când ești obligat să te conformezi la ceea ce primești. Acum însă toate acestea vin spre noi ca exemplu, nu pentru a ne încuraja lenea sau viclenia. Vedem care sunt beneficiile unei lucrări importante, a efortului făcut cu toată ființa, și încet, în ritmul propriu, fără vreo presiune sau o condiționare de factură spirituală, să ne transformăm din consumatori ai acestor beneficii în creator de valori.
În această săptămână, în care descoperim informații false, adevăruri în care am crezut și care se dovedesc a fi total inutile, ne întâlnim chiar de la început, adică de astăzi, cu un noroc pe care, poate, pe alte conjuncturi, l-am fi încadrat mai ușor. Acum întâlnirea planetei Venus cu planeta Jupiter, care în astrologia previzional înseamnă întâlnire cu norocul, ne arată cât de bogați suntem deja, cât de valoroase sunt experiențele pe care le avem, cât de multe putem să facem cu ceea ce avem înscris în noi sau am obținut deja prin diverse activități pe care nu le-am săvârșit în mod intenționat.
Excepție de la această întâmplare pozitivă fac cei care sunt de mult timp implicați într-un proces de evoluție accelerată care lucrează cu energia și care înțeleg acum că au de oferit celorlalți nu din informațiile lor, nu din bogățiile cu care lucrează de ceva vreme, ci din norocul care sunt, din ei înșiși.
Este de la sine înțeles că dacă intervenim cu o negație în acest proces de deschidere față de adevărul curat riscăm să ducem ființa într-o zonă a întunericului. Știm că în acest univers dual prioritatea principală a creației este de a-și menține echilibrul. Atunci când puterea pozitivă crește, și forța negativă va avea puteri sporite. Dacă în fața luminii intervenim cu o negație atât de dură, așa cum am fi tentați astăzi, expulzarea spre întuneric nu se face printr-o simpla marginalizare, ci printr-un accident.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respinge regretul și formele sale de expresie pentru că în acest stadiu, aferent debutului acestei săptămâni, norocul este învăluit, ascuns sau corodat de regret.

Lucrurile simple scapă de sub control. Ridicarea nivelului de vibrație se face prin înțelegerea termenilor folosiți în procesul muncii. Autoeducație. Respect față de munca celuilalt. Se pierde puțin la capitolul echilibru psihoemoțional. Se dorește în progres prin simplificarea lucrurilor. Calitatea vieții nu se schimbă de la sine.

Dacă pentru unii prima zi a săptămânii a însemnat și momentul de deschidere față de informații noi, chiar dacă pe acestea le aveam în preajmă de ceva vreme, ziua de 19 august vine să ridice nivelul de vibrație prin intermediul elementelor înțelese anterior. Este adevărat că acest proces se realizează prin autoeducație, iar această autoeducație nu poate să se exprime într-o manieră pozitivă, decât dacă individul manifestă respect față de el însuși, față de munca sa, față de cei din preajmă sau față de ceea ce-și doresc să facă ei cu propriile existențe. Ridicarea nivelului de vibrație înseamnă în acest moment și a ne menține în această observație aplicată elementelor negative sau elementelor false cu care ne-am înconjurat.
Dar nu toată lumea urmărește să evolueze din punct de vedere spiritual. Unii chiar nu se preocupă deloc sau consideră că acest subiect este lipsit de interes. Aceste persoane vor pierde puțin la capitolul echilibru psiho-emoțional pentru că opoziția pe care planetele Mercur și Neptun o împlinesc astăzi le aduce aminte de ceea ce ar fi trebuit să facă ieri. Refuzând categoric să se implice în procese spirituale sau de rafinare a vibrației, această întoarcere spre trecut va avea conotații simpliste. Își vor aminti că au pierdut din vedere un demers, ca au uitat un obiect pe unde a trecut, că s-au preocupat prea mult de răul celorlalți, de starea de confort personal sau de alte lucruri importante. Prin tot acest proces mental, prin tot acest exercițiu mental acești oameni arată că gravitează în jurul adevărului, dar nu vor să-l privească în față. Ar trebui să știe, în cazul în care consultă aceste previziuni astrale sau alte forme de anticipare, că, acum, calitatea vieții nu se schimbă de la sine, ci este necesar un efort, fie el cât de mic, de înțelegere.
Este adevărat că se dorește adjudecarea unui progres prin simplificarea lucrurilor. Poate din această cauză și gravitează în jurul adevărului real pentru că-și aud vocea experiențelor care le spune că, dacă vor recunoaște adevărul, dacă se vor implica în acest proces de sedimentare a elementelor benefice, vor fi constrânși de toate aceste episoade să meargă mai departe pe acest drum. Deocamdată, drumul adevărului este un mare mister între ei. Numai ce au pus piciorul în această zonă și deja se sperie că termenii folosiți în acest proces s-ar putea să nu fie ceea ce au solicitat ieri.
Este posibil ca aceste persoane, încă de dimineață, să primească un răspuns rapid din partea universului, pentru că întregul univers participă la acest proces de transformare, printr-o formă de dizarmonie care poate să sperie. Nu ne referim aici doar la forme de durere fizică, la afecțiuni pe care le-am crezut rezolvate, ci ne referim și la atitudinea refractară față de grupul de apartenență, o stare proastă, frică față de un eșec sau față de o persoană care poate promite o răzbunare dură. Toate aceste lucruri se reglează în momentul în care dăm dovadă de disciplină mentală. Dacă gândul este disciplinat atunci el va fi orientat către respect, iar respectul față de munca celuilalt arată că urmărim să facem cu cei din jur un schimb pozitiv. Practic, nu există niciun mister la mijloc, pentru că acest schimb pozitiv reprezintă garanția că dorim să lucrăm cu lucruri adevărate.
Vor exista și oameni care își vor propune să transforme această zi într-o goană după avere, după indiscreție sau după lucruri care nu le sunt de folos. Unghiul negativ pe care Mercur și Neptun îl împlinesc astăzi va accentua această dragoste pentru rău, pentru negație, pentru dizarmonie sau pentru risipă.
Prin urmare, 19 august reprezintă ziua în care suntem încurajați să dovedim față de noi înșine, dar și față de cei din jur, dacă avem sau nu autocontrol. Termenii folosiți astăzi s-ar putea să nu fie cei preferați sau ar putea ca o persoană, în intenția sa de a se face înțeleasă, de a spune cât mai multe în cuvinte cât mai puține, să dea dovadă de o duritate care nu va fi înțeleasă sau apreciată de grupul de apartenență. Și acest element face parte din procesul de autoinstruire, și prin aceste lucruri învățăm să ne cunoaștem.
Ziua însă nu este generoasă la capitolul simplitate. Lucrurile pe care le descoperim despre sine sau cele pe care le aflăm de la ceilalți sunt, în primă instanță, incomode. Din această cauză persoanele care sunt orientate negativ ori care nu doresc să privească adevărul în față, trăiesc acum un moment de dezordine și mai mare. Dacă nu au nici măcar doza de curaj absolut necesară în acest moment se vor pierde și mai mult și se vor da de gol față de cei din jur că sunt orientați negativ prin faptul că vor răspunde cu lipsă de respect față de tot ceea ce primesc din jur. De partea cealaltă, orice urmă de rătăcire sau de dezechilibru va fi reglată prin condescendență față de tot ceea ce există în jur.
Știm adesea că în cele mai multe din probleme există și o variantă scurtă, adică drumul cel mai scurt, calea cea mai rapidă de a ajunge în punctul în care ne dorim. Nu neapărat că acest drum este și ușor de parcurs sau posibil. Prin faptul că se scurtează timpul, se face un compromis și anumite încercări pot deveni, nu doar greu de suportat, ci chiar imposibil de acceptat sau chiar inumane. Dar acesta este mesajul pe care-l transmite iluzia, întunericul acestei lumi care ne spune că dacă vrem să ajungem repede la destinație, trebuie să plătim tribut, adică trebuie să dăm un ban luntrașului. Cel care lucrează cu energia sau dorește să progreseze prin îmbrățișarea planului real, prin dragoste împărtășită față de adevărul real, nu se va speria de nicio formă de suferință. El va avea tot timpul în față ținta și nu va acorda atât de multa atenție iluziei care îi provoacă suferință. El știe că dacă atenția sa este centrată pe modul de răspuns, pe calitatea vieții sale pe verticalitatea sa atunci se ocupă de lucruri esențiale, restul sunt detalii sau justificări.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne situa astăzi în afara acestei dualității obositoare care ne spune că suntem pe calea diluată sau pe calea accelerată. Acum avem nevoie să ne îndreptăm atenția către lucruri esențiale, către a menține calitatea vieții, indiferent de forțele exterioare. Dacă reușim să facem acest lucru prin dragoste față de frumos, prin respect față de munca celorlalți, prin atracție către lumină, vom face ceea ce este important pentru creșterea și dezvoltarea puterii personale, fără să mai conteze dacă am ajuns acolo pe un traseu diluat sau accelerat.

Greșelile majore arată construcții false. Este nevoie de iertare. Înțelegerea trebuie să înlocuiască rațiunea. Va fi nevoie de o călătorie într-un plan al ideilor. Autosuficiență. Caracterul decisiv sperie prin inflexibilitate. Începutul transformării se face prin recuperarea energiei din trecut.

Astăzi vom avea impresia că ne apropiem de finalul unui drum. De altfel, ca și în primele două zile ale acestei săptămâni, conștientizăm unde s-a greșit, nu neapărat ansamblul construcției. Cei care vor dori ca aceste informații să fie încadrate într-un context mult mai larg, vor reuși să vadă ansamblul unei construcții false. La fel ca și în zilele anterioare, ceea ce conștientizăm s-ar putea să nu ne placă, s-ar putea să ne tulbure ori să ne lase impresia că, pe undeva, s-a greșit sau nu s-a aplicat corect o metodă de lucru.
Unii vor considera că trebuie să-și facă planuri de călătorie, alții vor dori să evadeze din planul concret pentru unul al ideilor, considerând că doar de acolo se pot îmbogății cu mai multe informații sau cu ceea ce le lipsește în acest moment. A considera că s-a greșit în mod intenționat constituie una din erorile acestei zile și dacă nu reușim, încă de dimineață, când Soarele și Luna se vor afla într-un unghi pozitiv, să neutralizăm această deficiență referitoare la atitudinea față de sine, vom ajunge foarte ușor la autosuficiență, iar de la autosuficiență și până la blazare nu este decât un pas.
În realitate, mai mult decât celelalte zile aferente acestei săptămâni, 20 august aduce împlinirea unui aspect la care lucrăm de mult timp. Trigonul pe care Neptun și Junon îl definitivează în această zi, când Neptun se află în mers retrograd, ne îndeamnă să ne recuperăm energia din conflictele mai vechi. Practic, ziua ne aduce în fața unor episoade care doar par noi, pentru că totul va purta amprenta trecutului ce vine acum spre noi cu scopul de a ne aminti că avem nevoie de „mai mult” pentru că acest unghi, care ne suflă în ceafă, ne spune că a sosit momentul să ne întregim ființa cu energia pe care am lăsat-o în trecut, împreună cu evenimentele în care ne-am implicat.
Totuși, acest unghi nu se referă în mod special la aventura ființei umane cât va face referiri puternice și la creațiile realizate în grup. Reconfigurarea centrelor de putere sau schimbările pe care omenirea trebuie să le parcurgă de-a lungul acestor ani vor fi marcate în special de necesitatea purificării de autosuficiență. Societatea de consum are această trăsătură care se dovedește a fi un adevărat obstacol pentru cei care vor sa afle mai multe despre ei înșiși, despre evoluție, despre calea spirituală sau despre adevărurile pe care le caută.
Știm că societatea de consum este plină de tot felul de șarlatani care vând iluzii sau care se bucură atunci când oamenii suferă pentru că, în viziunea lor (dacă poate fi vorba aici de o viziune) cei care suferă reprezintă doar o sursă de venit. Nu este cazul să nominalizăm o persoana anume pentru că nu este important acum să îndreptăm întreaga atenție către a modula această dizarmonie în registrul personal. Mecanismul în sine, acela care menține această dezordine, această rătăcirea minții, are nevoie de o replică dură din partea individului bine intenționat. Nu avem nevoie de hoți care să ne vorbească despre adevăr sau dreptate, nu avem nevoie de magnetofoane portabile, avem nevoie de interpreți ai mesajelor subtile care țin pasul cu noile transformări. Fățarnicii reinventează adevărul pentru a-l pune în slujba propriilor interese meschine, vin cu tot felul de explicații menite să-și justifice goana după avere, nevoia de a fi elogiați sau plăcerea de a se așeza pe un piedestal pentru a atrage atenția celor din jur. Acești oameni se dau de gol prin faptul că prezentând o informație atât de superficială sau de greșită, arată că au dispreț față de cei care îi ascultă. Când nu ai respect față de cei care-ți urmăresc ideile, de fapt nu ai respect nici față de propria ființă.
Cu alte cuvinte, așa cum am văzut și în zilele anterioare, respectul față de om, dragostea față de simplitatea pe care partenerul de dialog trebuie s-o descopere pentru a se regăsi pe sine reprezintă elementul care va scoate la lumină adevărul omului curat, demascând adevărul fals al unui șarlatan.
Prin urmare, 20 august ne aduce în fața unei construcții mult mai mari decât ceea care a venit spre noi în primele două zile ale acestei săptămâni. Acum reușim să vedem în ansamblul acestei iluzii cât de mare este lumina falsă, cât de profundă, câtă putere are asupra minților necălite încă și cât de periculoasă se poate dovedi pentru planul ideilor. Este posibil ca unii, care sunt implicați de mult timp într-un proces de cercetare spirituală, să trăiască în această zi un moment de cumpăna. Se vor îndoi de bunele intenții, de puterile pe care le au, de caracterul pozitiv al mesajelor pe care le transmit, înclinând spre o rezonanță cu elementele false. Dacă dau dovadă de o anume puritatea a inimii, dacă trecutul lor conține mai multe fapte bune decât fapte rele, dacă sufletul este curat, atunci respectul pe care-l au față de ceilalți și pe care l-au cultivat până acum îi va salva. Sigur, nu vorbim aici despre accidente sociale pentru că termenul “salvare” arată acum doar că individului i se respectă dreptul de a merge mai departe pe cale. Nu stă nimeni în preajma fiecăruia cu un bici ori să cântărească dacă numărul faptelor bune îl depășește pe cel al faptelor rele. Balanța o face fiecare prin faptul că greutatea a ceea ce a făcut mai mult devine necesitate și, în egala măsură, argument pentru ceea ce va face de acum încolo. Dacă a fost un om bun și respectuos i se va părea normal să se înconjoare cu lucruri bune pe care le va proteja cu toată ființa sa, fără să conteze dacă asta se va concretiza sub forma unor obiecte, a unor idei sau chiar sub forma unor persoane. Dacă până acum a fost prioritară intenția de a păcăli, de a șantaj sau de a induce în eroare partenerul de dialog pentru a-l deposeda de un bun, atunci acestei ființe i se va părea normal să se adâncească în minciună pentru că ceva din contextul astral aferent acestei zile le va spune acestora că iluzia pe care au construit-o este pe punctul să se destrame și trebuie protejată prin efort suplimentar.
Cei care sunt bine intenționați și care au avut de suferit în ultima perioadă de pe urma șarlatanilor sau escrocilor se vor bucura că acest context dă semne că înclină mai mult spre partea bună decât spre partea rea. Dacă au ajuns să gândească așa este o greșeală pentru că eliberarea de lumina falsă nu se face ca expresie a unei răzbunări subtile, ci dintr-o necesitate obiectivă susținută de progres. Acolo unde a existat progres există și nevoia de adevăr curat. Acolo unde a existat minciună există și nevoia de a îmbrăca minciuna în puterile celorlalți, în convingerile lor, în credința lor. În acest stadiu, cel aferent acestei săptămâni, aceasta reprezintă lupta dintre lumina falsă și adevărul curat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa conduși de forța justițiară a răzbunării. Răzbunarea este cel mai rău lucru pe care am putea să-l facem astăzi. Ea, dacă i se va permite să crească, va putea în scurt timp să se adâncească în toate structurile psihoafective ale ființei inventând argumente din ce in ce mai credibile. Este suficient să-i oferim un deget pentru ca, în scurt timp, să fim acaparați întru totul și când ne vom trezi să fim deja departe de lumina pentru protejarea căreia credem că am cerut această dreptate prin răzbunare.

Eforturi suplimentare. Teamă de sancțiuni dure. Orgoliul înseamnă contractul cu ghinionul. Mare putere de transformare. Este descoperit un secret. Griji pentru statutul celorlalți. Atitudine necuviincioasă în fața pericolului. Condiționările sociale pot fi văzute în aspectul lor bun.

Astăzi, Luna se află în opoziție cu Pluton și deja ne-am obișnuit ca, de fiecare dată când se consumă un astfel de unghi, să privim cu maximă răspundere cum sunt inflamate grijile nejustificate sau care sunt motivele pentru care acordăm atât de multă importanță răutăților. Ne-am învățat, în egală măsură, să considerăm că dacă acestea sunt rele în mod intenționat atunci obligatoriu iau înfățișarea unor condiționări sociale.
Pe aceste unghiuri unii dau dovadă de o măiestrie aparte în a ucide adevărul, considerând că se trăiește mult mai bine dacă suferința este transformată în plăcere. Acum, plăcerea de a fi condiționat va fi răstălmăcită și mulți vor avea impresia că ea trebuie să poarte un nou nume și, pentru confortul lor, o vor numi „disciplină”, „regulă”, „plăcerea de a respecta un program” sau „prioritate”. Este adevărat că anumite condiții sociale pot fi încadrate în această categorie, însă nu este cazul acum, pentru că acestea nu vin ca urmare a unei solicitări personale, ci sunt impuse din afară, fără a fi de acord cu ele. Linia de delimitare dintre primul caz și celălalt este atât de subțire încât foarte greu se va face diferența între a face lucrurile acestea ca o greșeală și a le face ca o necesitate obiectivă pentru a merge mai departe.
Pentru ca aceste anticipări să poată fi de folos, considerăm că teama de o sancțiune reprezintă elementul care face clar diferența între cele două. Atunci când ajungem să apreciem condiționările sociale în aspectul lor bun doar pentru că, procedând altfel, am fi pedepsiți, reprezintă o alegere proastă. Și într-un caz, și în celălalt, faptul că Mercur se întâlnește astăzi cu Pluton într-un aspect bun, participând împreună cu Luna și Neptun la desenarea unei configurații numită Dreptunghi mistic, va transforma, în mod fals, tot acest proces interior, tot acest dialog interior sau aceste frământări în expresii ale unei gândiri așa-zis superioare: rațiunea devine expresia ființei inteligente, iar îndoiala o dovada faptului că gândesc.
Asta se va întâmpla în mare parte pentru că mulți își vor judeca acțiunile de astăzi după viteza de reacție. Luna, fiind în plin tranzit prin domiciliul său, le aduce oamenilor încredere în ceea ce simt. Din această cauză mulți care nu s-au declarat încă pe poziții pozitive s-ar putea să oscileze astăzi și să-și judece faptele doar după cât de repede ajung la finalitate. Finalitatea acestei zile, dacă nu urmărește linia generala acestei săptămâni, ia înfățișarea eforturilor suplimentare, adică a acțiunilor pe care le săvârșim pe lângă demersul în sine.
Dacă este refuzată direcția generală a acestei săptămâni într-un mod categoric, atunci interesul pentru avere, bani, stabilitate materială, tendința de a-i păcăli pe ceilalți pentru ca rezultatele muncii lor să le fie furate arată un mare atașament de orgoliul care acum va cere pedeapsă sau de orgoliul care duce la ghinion. Astfel, relația pozitivă care se construiește între planetele Mercur și Pluton arată justiție divina.
Dar această săptămână nu se ocupă nici măcar de această formă de dreptate, ci ea este invocată în special de persoanele care urmăresc să se adâncească în întuneric. Așa cum am indicat și în zilele anterioare, cu cât una din cele două părți (lumina sau întunericul) devine mai puternică, pentru a se menține echilibrul, adversarul primește din partea universului puteri sporite. De aceea circulă adesea dictonul pe care puțini îl înțeleg „Nu-i dă Dumnezeu omului mai mult decât poate duce” din care ar trebui să se înțeleagă faptul că fiecare primește o încercare pe măsura puterii reale. Este adevărat, nu primește mai mult, dar primește atât cât poate duce. Dacă el nu-și cunoaște limita propriei puteri reale va considera că o greutate, asemenea celei de acum, este mai mult decât poate duce. Procesul acesta de înțelegere a adevărului, adică acest îndemn la înțelegere, lumină, acceptare, indiferent de sectorul social în care se exprima, implică și acest proces de autocunoaștere. Și, în felul acesta, ajungem din nou la îndemnul cu care am luat contact la începutul acestei săptămâni, când Venus și Jupiter au fost în conjuncția pe care încă o mai formează, acela referitor la necesitatea de a conștientiza cât de bogați suntem, câtă putere avem, de cât de multe mijloace de expresie sau de acțiune dispunem.
Prin urmare, 21 august vine cu o nouă tentație: tentația eforturilor suplimentare. Este adevărat, mulți dintre cei care nu au dorit să privească cu seriozitate necesitatea cunoașterii adevărului, chiar dacă acesta are și un chip mai dur, vor înfrunta evenimentele acestei zile cu teama de sancțiuni. De altfel, teama de sancțiune reprezintă și indiciul că o condiționare socială a fost adoptată pentru a fugi de răspundere, nu pentru a scurta drumul către adevăr.
Dacă ne referim însă la oameni pentru care autocunoașterea sau rafinarea structurii morale reprezintă o prioritate atunci evenimentele acestei zile se vor centra în jurul nevoii de a demonstra o calitate. În cazul acestora, preocuparea momentului va însemna consum suplimentar pentru că aceste acțiuni nu le aduc niciun beneficiu, nici măcar cel pe care îl consideră minimul pe care-l merită.
Așadar, evenimentele acestei zile, care fac referire la administrarea unui patrimoniu, poate într-un mod prea agresiv, prea dur, ne vor vorbi despre puterea de transformare. În rest, evenimentele sunt marcate de justificări penibile sau de tendința de a considera că accidentul reprezintă un imens beneficiu pentru că l-a protejat pe individ de o serie de evenimente care, dacă s-ar fi desfășurat, nu ar fi putut fi întreținute.
Așa după cum se poate constata, indiferent de zona socială în care ne implicăm, astăzi vom părea atât de preocupați de ceea ce ni se întâmplă încât am putea să-i convingem pe cei care dispun de mai puține cunoștințe sau mai puține experiențe că suntem înțelepți, că n-am trăit degeaba, că diversitatea evenimentelor în care ne implicăm arată experiență socială, că volumul de cunoștințe arată cunoașterea, iar puterea negației, discernământ. Nu trebuie să uităm că suntem în săptămâna în care lumina falsă va face tot ceea ce ne stă în putere pentru a ne convinge că ea este adevărul de care avem nevoie. Cu alte cuvinte, acolo unde un individ se străduiește prea mult să-i convingă pe cei din jur că are dreptate, acolo unde un personaj devine excesiv de demonstrativ acolo avem, în cel mai fericit dintre cazuri, o neîncredere în forțele proprii, iar, la modul comun, un personaj care vrea să păcălească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa astăzi de simplitate. Acolo unde totul se complică, acolo unde totul se ramifică și cere o atenție din ce în ce mai mare sau timp din ce în ce mai mult avem de-a face cu lumina falsă.

Contactul cu un element de mare finețe. Teamă de viitor. Indulgența prea mare față de ființele care suferă de plăcere. Opoziție pasivă. Risipă generală alimentată de o simplă dezordine. Deciziile proaste nu acționează încă, ci doar amenință. Luăm contact cu duritatea unei vieți trăite în izolare negativă.

Astăzi luăm contact cu elemente de mare finețe, oferite drept garanție că, dacă intrăm în contact cu ele, neapărat știm cum să procedăm. Dimineață, Luna se va afla în careu cu Axa Dragonului, urmând ca toată ziua să fie în Perioada fără Direcție, ceea ce poate aduce teamă de viitor sau neîncredere că metodele de lucru folosite acum sunt cele mai bune. Dacă avem programate evenimente sociale importante, întâlniri ori alte etape ale unor demersuri publice care nu pot fi finalizate într-o singură zi, este important să ne așteptăm ca astăzi ele să meargă mai departe doar prin indulgența celorlalți. Dacă nu dispunem de norocul acesta, sau dacă suntem obișnuiți să nu primim milă de la nimeni, atunci vom avea impresia că pentru orice lucru mărunt trebuie să muncim mult, deoarece din jur primim o opoziție masivă. Cu alte cuvinte, 22 august arată că suntem în continuare în etapa în care risipim bani, obiecte, prietenii, energie, adică nu știm să folosim bogățiile pe care le avem deja.
Este posibil ca o parte dintre cei care au fost obișnuiți să se gândească cu maturitate la episoadele vieții ori cei mai în vârstă să înțeleagă ceva din duritatea zilei de 22 august. Luna, în noaptea de joi spre vineri, se va afla în continuare în fereastra trigonului pe care-l împlinește cu Saturn, ceea ce ar putea reprezenta o dovada a faptului că acolo unde există disciplină și respect față de achizițiile celorlalți sau chiar respect față de ceea ce primim prin inspirație, poate exista și un rezultat bun. Este posibil ca acest rezultat bun să fie o simplă stagnare pe un demers social sau să fie transpusă în puterea de a nega, de a spune verde în față ceva, cu toate că ar putea exista și consecințe negative care derivă din acest lucru.
Ceea ce este important din vibrație acestei zile vine din faptul că luăm contact cu duritatea unei vieți trăite în izolare. Lucrurile, aici, se pot complica foarte mult, în sensul că nu este neapărat nevoie să primim opoziție din partea unor persoane care nu s-a exprimat până acum. Izolarea nu se referă doar la a te depărta de tumultul vieții sociale, ci se poate referi și la faptul că nu am intrat încă în contact cu anumite idei.
Așadar, ajungem în punctul în care să nu ne mai putem implica atât de mult în întâmplări care se consumă prin intermediul unor oameni importanți în trecut și să cădem în păcatul de a găsi imediat justificare pentru ceea ce nu funcționează cum trebuie. Acum, ceva nevăzut, intangibil sau greu de explicat ne curtează și ne lasă impresia că există o componentă a vieții personale marcată de duritatea pe care nu o putem schimba rapid. Este adevărat, există și această componentă, însă este important să considerăm că ea nu domină spectrul percepției. Suntem în săptămâna în care ne eliberăm de lumina falsă, deci vedem ceea ce nu a fost corect pentru un singur scop: descoperirea puterii personale. Nu este nevoie să facem mai mult decât să observăm. Este posibil ca în anumite situații elemente ce nu țin de vibrația acestei săptămâni și care se vor exprima clar în sensul acesta vor cere să facem pasul către noua etapă. Momentul prezentului, în speță energia sintetica acestei săptămâni, se referă mai curând la a ne face o colecție de informații, de observație care să ne ducă pe drumul corect. Este obligatoriu ca luând contact cu acestea să descoperim repede că în preajma noastră avem un traseu nou pe care trebuie să intrăm, dar săptămâna aceasta nu ne obligă să facem acest lucru.
De asemenea, nu trebuie să pierdem din vedere că 22 august reprezintă ziua în care Soarele se va afla în cea mai mare parte pe ultimul grad al zodiei Leu, și stima de sine ar putea să fie centrată pe informații negative. Mulți ar putea lua în sens personal atât faptul că nu li se îndeplinesc dorințele, nu li se răspunde rapid la anumite solicitări ori pur și simplu că nu au ceea ce au cerut în ultima perioadă. Fie și numai pentru aceste lucruri se vor revolta în așa fel încât să amplifice și mai mult risipa energiei personale.
Prin urmare, 22 august reprezintă pentru mulți păcăleala că ne aflăm într-un moment de respiro. De altfel, această păcăleală a relaxării care vine după o altă relaxare sau după un efort supradimensionat ori închipuit, reprezintă o mare tentație a luminii false. Unii vor invoca tot felul de scuze referitoare la stresul la care sunt supuși zi de zi, la lipsurile pe care nu reușesc să le rezolve, la multe alte neajunsuri ce le vin din partea societății de consum, dar nefăcând nimic pentru ca acesta să fie diminuat și, până la urmă, vor invoca motivul oboselii exagerate pentru a ascunde problemele personale, intime, mentale, afective, spirituale pe care nu doresc să le rezolve. Informațiile acestei zile nu vine acum cu titlul acuzator, ci doar constată faptul că anumite lucruri nu au fost depășite.
La asta se referă a trăi în izolare, asta implică a trăi în această separare negativă de adevăr pentru că, de fapt, adevărata cale, aceea pe care trebuie să meargă fiecare trece neapărat prin interior. Cei care refuză profunzimea sufletească, cei care fug de această savoare își vor construi in societate monștrii pe măsura dezechilibrelor interne.
În 22 august putem descoperi, prin faptul că anumite condiționări astrale sunt diminuate, de ce trebuie să urmărim șlefuirea ființei, de ce trebuie să aflăm care este adevărul interior și mai ales unde ne poate duce acesta. Există persoane care, din exces de zel sau dintr-o autosuficiență, își pun tot felul de întrebări ridicole, referitoare la necesitatea cunoașterii adevărului subtil. O ființă care trăiește adevărul subtil nu va dori să-și pună întrebări cu caracter îndoielnic referitoare la natura acestui adevăr. A trăi adevărul subtil înseamnă a fi în permanență limpede, a folosi instrumentul rațiunii doar în zona în care este neapărat necesar, adică în elemente ce țin de această lume, dar a nu știrbi cu nimic trăirea mistică aceea care îi permite sufletului personal să se hrănească în permanență din izvoarele subtile. Un înțelept nu va fi niciodată tulburat de faptul că oamenii își pun capăt zilelor pentru că au rămas fără bani, că nu au fost acceptați într-un cerc sau din alte motive ce țin de rațiune. Rațiunea nu dă viață, din această cauză nu are dreptul să o ia. Cel care gustă din izvoarele puterii sufletești va înțelege acest lucru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne ține departe de orice sentință. Cel care va reuși să nu pună astăzi etichete și să moduleze vibrațiile care vin spre el fără să apeleze la scuză, va da dovada de o mare înțelegere. A fixa atenția doar pe torționari înseamnă a vedea doar poarta, iar asta în detrimentul drumului pe care este construită.

Utopie. Structurile sociale au nevoie de verificări personale pentru a fi susținute în continuare. Sentimentul are nevoie de un alt cadru social pentru a se exprima. Consum suplimentar. Teamă de lucruri care nu s-au împlinit încă. Atracție către un mister întunecat. Informațiile ne vorbesc și despre conspirații. Asocierile făcute în nume personal ne creează probleme, dar totul poate fi rezolvat.

Trecerea Soarelui în zodia Fecioară de anul acesta are conotație aparte. Pentru faptul că acest moment astral se împlinește când săptămâna deconspirării luminii false se află în plină desfășurare, contactul cu zodia care aduce în limitările ca motiv de liniște sau înțelegere reprezintă punctul în care lumea se întoarce pe dos. Cei care vor să-și păstreze ideile, care vor să se mențină pe cale vor fi tulburați atât de mult încât vor considera că doar prin utopie vor supraviețui. Dacă mai luăm în calcul că la puțin timp de când Soarele a intrat în zodia Fecioară, Marte și Chiron își împlinesc trigonul pe care îl formează de ceva vreme, înțelegem că vom participa la o structură mult mai mare, vom căuta oameni care gândesc și fac așa cum facem noi, încercând să ascundem faptul că suntem disperați să ne menținem pe poziția actuală. Lucrurile par însă să se inflameze atât de mult încât unora nici măcar utopia nu le va fi suficientă și vor căuta alte soluții, de exemplu să dezlege un mister întunecat, intrând în combinații periculoase. Drept dovadă astrală stă combinația ciudată dată de Soarele și Mercur din Fecioară cu cele patru elemente astrale care trec în continuare acum prin zodia Leu: Luna, Jupiter, Venus și Lilith.
Dacă Uranus din Berbec nu ar fi trimis unde pozitive către toată această combinație negativă atunci situațiile neprevăzute ori lucrurile care nu sunt cunoscute în totalitate nu ar fi lansat asupra individului invitații atât de puternice.
Oamenii nu mai au răbdare, simt că timpul se scurge împotriva lor, că orice-și doresc obțin prin costuri suplimentare, prin apel la economii, la rezerve și se tem ca nu cumva acestea să se consume complet înainte ca ținta să fie atinsă.
Astfel, apare acum o teamă de lucrurile care nu s-au împlinit încă și, poate, din această cauză este posibil ca atracția către mister să reprezinte ceea ce am prezentat în zilele anterioare ca fiind interes pentru lucrurile care rănesc. Dacă luăm în calcul și faptul că în a doua parte a zilei Luna și Jupiter își vor întâlni conjuncția lor, înțelegem de ce anumite întâmplări care de la începutul săptămânii și până acum ni s-au părut normale, intră acum într-un con de umbră. Normalitatea de acum este răsucită, iar ceea ce de la începutul săptămânii și până acum era anormal, devine acum un element de maximă prioritate.
Există un mare beneficiu care ne va bucura în această zi de 23 august. Această inversiune a lucrurilor lase impresia că sunt explorate anumite limite personale pe care, în alte conjuncturi, am căutat să le ascundem chiar cu riscuri foarte mari. Acum ne gândim că problemele personale vin din faptul că adevărul a fost ascuns anterior chiar și cu riscul ca suferința să se adâncească. Vor exista oameni care se vor dezveli acum de caracterul fals, care vor spune adevărul, chiar dacă vor face acest lucru împotriva propriilor integrități.
Ziua este bună pentru terapeuți, pentru că le va veni ușor să identifice problemele reale ale pacienților și, pentru că beneficiem și de un Soare în Fecioară, atent la detalii sau la nevoile imediate, aceștia vor reuși să găsească și cele mai bune recomandări în așa fel încât procesul de vindecare să se facă într-un timp foarte scurt. Ziua nu este bună însă pentru raporturile care se construiesc între grupuri, între indivizi care reprezintă interesele unor grupuri, pentru că acest proces de curățare îi va face pe acești indivizi ca, în loc să-și ofere unii altora cuvinte frumoase, laude, aprecieri care țin de arta dialogului, să cadă în patima problemelor personale, axându-se mai mult pe ceea ce îi nemulțumește personal, decât pe ceea ce ar mulțumi partenerul de dialog.
Prin urmare, 23 august aduce o schimbare șocantă în preocupările personale sau în modul cum vedem și analizăm ceea ce avem în preajma. Unii vor da vina pe evenimentele sociale, pe motiv că acestea se inflamează fără ca ei să aibă vreo participare. Unii se vor teme prea mult de lucrurile pe care le au în preajmă, considerând că la un moment dat vor ajunge în punctul în care să nu mai aibă cu ce să hrănească prieteniile relațiile sau alte raporturi sociale și atunci vor intra într-un anonimat dureros.
Este adevărat anumite direcții ale ecuațiilor astrale aferente zilei de 23 august sunt orientate pe acest făgaș, dar trebuie să considerăm că, fiind în săptămâna eliberării de lumina falsă și a descoperirii puterii personale, calitatea importanta a acestor frământări sociale ar trebui să ne intereseze mai mult decât a proteja beneficii pe care, oricum, la un moment dat, le pierdem. Este mult mai important să fim curați la suflet să ne ridicăm deasupra problemelor sociale, să interacționăm cu partenerii de dialog într-un registru al respectului și corectitudinii, prin dragoste și susținere, decât să compromitem toate aceste elemente valoroase de dragul unui succes caustic. Ceea ce acum constituie dorință elevată, mâine s-ar putea să fie gând care se întoarce împotriva propriei condiții. Din această cauză este imperios necesar ca momentul de 23 august să fie încadrat pe linia profunzimilor sufletești, așa cum ne îndeamnă vibrația sintetica a acestei săptămâni. Cei care vor prefera să procedeze altfel, vor vedea că finalul săptămânii îi va duce nu la descoperirea puterii personale, ci la descoperirea puterii celorlalți și s-ar putea să fie mai dureros decât au fost alte evenimente neplăcute pe care le-au parcurs de-a lungul acestei săptămâni. Nu este important progresul fără ca acesta să fie împărțit cu persoanele care au contribuit la consolidarea sa. Nu este importantă vindecarea dacă pacientul nu înțelege cauza bolii și, în egală măsură, nu are respect față de cei care au participat la vindecarea sa.
Aici nu se va face cultul persoanelor care ajută, care se sacrifică pentru ceilalți, ci, precum magnetismul astral ne îndeamnă acum, doar ni se recomandă să vedem din alt unghi, din altă perspectivă participarea universului la ceea ce am cerut și acum ni se îndeplinește, iar în această ecuație componenta afectivă, bunul simț sunt elemente absolut esențiale pentru ca totul să rămână în formă compactă și nu oricum, ci pe linia binelui obiectiv.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face astăzi o faptă bună și, în egală măsură, de a medita asupra ei, dar nu din perspectiva propriei persoane, aceea care săvârșește fapta, ci din perspectiva beneficiarului. Ce-ar fi dacă dintr-o dată ne-am gândi că ne dăruim nouă înșine, cu toate că în fața noastră vedem alte persoane?

Puterea de a opri timpul. Izolarea poate fi înțeleasă prin rezultatele obținute din ultimul stadiu de evoluție. Optimizarea funcțiilor psihice printr-o condiționare. Se lucrează mai greu cu instituțiile. Norocul este greu de înțeles. Familia nu poate susține ambițiile personale. Se greșește în fața unui pericol. Se renunță la un drept. Toată agitația ne vorbește în alți termeni despre succes.

Finalul săptămânii aduce împlinirea unor unghiuri care ne vor lăsa impresia că deținem controlul asupra a ceea ce a venit spre noi de la începutul acestei săptămâni. Acolo unde această atitudine devine pregnantă vom asista la o accentuare a elementelor negative de caracter, în sensul că oamenii vor deveni mai rigizi, mai încrâncenați pe lucrurile pe care nu le-au înțeles cum trebuie sau pe care nici măcar nu le-au explorat așa cum se cuvine. Pentru că au obținut alte beneficii care, acum, sunt de maximă importanță, le analizează pe toate la pachet, fără să țină cont de detalii, fără să aibă în fața ochilor mesajul sintetic al acestei săptămâni. Drept dovadă astrală stă opoziția pe care Mercur și Chiron o împlinesc astăzi. Ceea ce ieri era dorință plăcută astăzi devine idee care ne deranjează ca o piatră care a intrat în pantofi.
Finalul acestei săptămâni aduce expresia pozitivă într-un punct critic. Nu doar că am descoperit în anturaj persoane care de-a lungul săptămânii au ascultat și pe care le-am simțit că nu ne țin partea, nu ne împărtășesc părerile pe care le oferim, cât mai ales faptul că o greșeală săvârșită în spațiul public le va face pe aceste personaje să se unească împotriva unui adversar comun. Dacă până acum lucrul acesta nu a constituit o așa mare problemă, dacă pe alte conjuncturi sociale acest consens al lor era cumva un element care făcea parte din posibilele situații, acum strategiile prezentului, instrumentele pentru care am lucrat de-a lungul acestei săptămâni, nu ne-au lăsat nicio clipă senzația că acest proces de descoperire a puterii personale sau de desprindere de lumina falsă ar putea să întărească atât de mult răul pe care îl avem în preajmă.
Un pasionat de ezoterism va vedea în conjuncturile acestei zile momentul fascinant al universului în care forțele pozitive și cele negative, fără a fi considerate benefice sau malefice, își dau măna pentru a menține balanța, pentru a ține totul în echilibru. Nu putem știi din această analiză cu caracter general dacă nu cumva această fuziune a ceea ce noi considerăm ca fiind rău nu reprezintă decât contragreutatea care ne atrage atenția asupra unei greșeli și mai mari pe care noi, din poziția binelui, o realizăm.
Este de la sine înțeles că există printre pasionații de ezoterism și persoane, unele dintre ele care cred că îndeplinesc rolul de ghid, care dezvoltă un orgoliu foarte mare și care reușesc să țină într-o structură compacta oameni care să-i admire și care să nu aibă nici cea mai vagă idee cât de mult sunt păcăliți. Dacă aceste ființe beneficiază de energia grupului de apartenență, de forța de acceptare a adepților, pentru ca aceste făpturi rătăcite să fie detronate și rătăciții, care se uită gură cască la iei, să fie salvați, este nevoie de o contragreutate care va fi evaluată din perspectiva grupurilor indicate mai sus ca fiind negative, malefice sau periculoase.
Uneori nu există în planul realității concrete, în zona socială, forțe care să acționeze în direcția aceasta, fie pentru că escrocul este foarte abil, fie că s-a mișcat foarte repede și reacțiile, ecourile nu au venit încă. Atunci, din subtil, dintr-o zonă departe de puterea de influența a acestor șarlatani, se mobilizează energia care creează contrastul. Dacă acești escroci beneficiază în continuare de o hrană substanțială din partea grupului de apartenență, momentul în care vor fi detronații va fi amânat. În caz contrar, aceștia vor săvârși o faptă cu caracter îndoielnic ori își vor ieși din ritm în așa fel încât grupul de apartenență să creeze o breșă, o fisură prin care forțele de contrast să acționeze. Cei care se joacă de-a energia, care manipulează forțe subtile prin magie ori alte preocupări de factură ezoterică sau ocultă trebuie să știe că, în această lume a subtilului, nu există plan drept, ci doar un balans în echilibru și că acolo nu încasează nimeni loviturile pentru ei. Mai devreme sau mai târziu reculul va veni, iar cei care lucrează bine cu aceste instrumente vor putea să și interpreteze ecourile care vin din subtil ca o plată sau ca o sancțiune.
Daca aceste personaje sunt pozitive atunci forța de contrast care se creează va fi negativă, iar puterea lor benefică va crește până când echilibrul va atinge Punctul Zero – neutralitatea – și când se va trece pe nivelul următor. Dacă aceste personaje sunt negative, forța de contrast va fi pozitivă și puterea lor negativă va crește. Apoi va depinde foarte mult de destinul sau karma celor implicați dacă merită sau nu să fie salvați. În acest caz nu se ține cont de destinul grupului de apartenență, decât până la limita în care universul își menține echilibrul. Din această cauză este posibil ca multe din persoanele care au devenit victime ale unor escroci nu pot fi salvate sau negația lor contează atât de mult în această ecuație încât să fie lăsate să înoate în aceste ape periculoase. Dacă aceste victime vor face parte dintr-un grup care va pune în dificultate armonia generală forțele universului vor interveni la momentul oportun pentru a se regla ansamblul situației, nu existențele lor particulare, și este posibil ca o parte din aceste făpturi rătăcite să fie salvate. Dar asta, am mai spus, nu este o condiție generală, ci ține doar de șansă.
Prin urmare, finalul săptămânii ne aduce în fața unei sinteze interesante și complexe care ne poate arăta locul pe care îl avem de consolidat în grupul de apartenență. Unii se vor speria că s-ar putea să ocupe un rol negativ, alții unul pozitiv și vor fi și oameni care se vor mândrii cu faptul că ocupă una din cele două poziții. Nu este important atât de mult simpla conștientizare, cât de importantă se va dovedi viziunea de ansamblu. Soarele, abia intrat în zodia Fecioară, nu ne ajută să avem viziune de ansamblu, dar o putem obține prin investigarea complicațiilor sau problemelor care vin spre noi astăzi.
Multe din unghiurile care se împlinesc acum optimizează funcțiile psihice însă le mențin pe acestea la o cotă ridicată doar prin intermediul condiționării. Știm, din observațiile pe care le-am făcut de-a lungul acestei săptămâni, că aceste condiționări sunt expresii create de om sau o necesitate de fapt ce apare din contextul general în fața unui pericol. Este posibil ca pericolul acum să fie personalizat, să aibă nume, să aibă o etichetă sau o țintă. Este important să ascultăm tot ceea ce ni se spune astăzi pentru că toată această agitație ne vorbește, tot ceea ce pare a fi haos s-ar putea să conțină în interiorul său mesajul eliberării pe care l-am ignorat de-a lungul acestei săptămâni.
Săptămâna eliberării de lumina falsă include și această zăpăceală, și această scuturare pe care o simte adeptul care vrea, la un moment dat, să obțină mai mult de la viață. Este adevărat, cel care înțelege va putea să extragă din toată această agitație un înțeles aparte, unul care să vorbească foarte mult despre succes. Poate el nu-și dorește succesul, poate nu vrea să reușească imediat în demersurile în care este implicat. Cu toate acestea, este important să țină cont de ceea ce i se spune pentru că universul nu face risipă și informații de genul acesta nu vin la tot pasul în jurul nostru. Lumea în care trăim este o lume a iluziei, adică o lume a luminii false. Din această cauză nu este bine să ne răsfățăm, considerând că vom avea și alte șanse care să ne prezinte din nou aceeași informație ori care să ne ajute să ne dezvelim de lumina falsă și să descoperim adevărata putere. Lumea aceasta fizică face tot ce-i stă în putere pentru a nu se întâmpla lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea astăzi față de tot ceea ce se desfășoară în jurul nostru un sentiment de mulțumire. Nu ne este utilă nici eticheta pozitivă, dar nici cea negativă, pentru că este foarte posibil ca acestea să fie construite prin lumină falsă care va găsi imediat echivalentul pentru a-l păcăli pe cel care caută adevărul obiectiv. Dacă nu reușim să facem acest lucru, atunci să căutăm Pacea pentru că prin Pace universul ne vorbește despre adevărul imuabil.

3 thoughts on “18 – 24 august 2014

 1. maria spune:

  multumesc gheorghita din adancul sufletului,esti un balsam………………maria

  1. Cu toții suntem unii pentru alții balsam pentru suflet!
   Cu mult drag!

 2. monica spune:

  Astazi am inceput sa am din nou revelatii despre mine!
  Au fost zece zile rascolitoare…pt mine!
  Dimineata am butonat facebook-ul si am ajuns la Eric Pearl si vindecarea reconectiva.
  Am rezonat cu ideea lui ca ‘totul este in noi’ iar daca cineva incearca sa ne vanda „ceva „inseamna ca ni se induce tema ca nu suntem perfecti, ceea ce nu-i adevarat!!! nu trebuie sa ne fie frica!!!
  Nu trebuie sa caut inafara mea nimic ci doar in mine!
  TOT CEEA CE AM NEVOIE, ESTE IN MINE!
  Citesc ce ati scris pt astazi despre conjuncturile astrale, despre procesele de autocunoastere …la final spuneti ceva ce m-a rascolit: „a lucra cu energia inseamna a depune efort cu toata fiinta ta”.
  ADEVARAT!Daca vreau sa progresez trebuie sa ma redescopar ca sa ma ridic…
  Pana acum am cules informatii si sfaturi si mi-a placut ca le-am primit de-a gata!!! doar ca … am fost comoda si nu am avut incredere in mine…(mi s-a parut mai usor asa) de acum trebuie sa caut in mine raspunsurile care ma coplesesc si-mi rascolesc mintea…desi am nevoie de confirmari in permanenta…
  Gandurile sunt cele pe care trebuie sa le disciplinez…
  TOTUL incepe sa aibe logica astazi pt mine!
  INCREDEREA este esentiala!
  Eric Pearl, Mooji, Bashar , parintele Arsenie Boca,dumneavoastra mi-ati atras atentia prin acelasi mesaj: TOTUL ESTE IN NOI !
  ASUMAREA responsabilitatii propriei persoane!
  SUNTEM PERFECTI!
  TREBUIE SA NE DESCOPERIM FORTA CU CARE AM FOST INZESTRATI DE DUMNEZEU!DE UNIVERS!
  MULTUMESC!SUNTETI FANTASTIC!
  Cu respect si consideratie pt tot,Monica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.