11-15 ianuarie 2009

11 ianuarie este o zi complicata de 3 evenimente astrale: Luna plina in Capricorn, intrarea planetei Mercur in mers retrograd si faxa maxima a trigonului Soare-Saturn, ce a inceput sa se formeze din 3 ianuarie si care va mai dura, in faza de separatie, pana pe 19 ianuarie, cu putin timp inainte ca Soarele sa treaca in Varsator.
Acestora li se alatura aspectele pe care Luna din Rac le va face la planetele din Capricorn si, pe seara, cu planetele din Varsator cand va trece, dupa 19.40, pe Leu. Aspectul de Luna plina, cu Luna in Rac si Soarele in Capricorn aduce anul acesta o liniste suspecta, cea de dinaintea furtunii, o tacere stranie ce poate prevesti nu pentru aceasta zi, ci pentru zilele de 14 si 15 ianuarie, un gen de solutie pe care o asteapta toata lumea, dar care va fi intampinata cu entuziasm si surprindere deopotriva.
Opozitia pe care o realizeaza Luna din domiciliu Soarelui, lezeaza gandire de grup, deciziile pentru mase, planurile de viitor in care sunt programate cheltuieli, administrarea averii familiei, deplasari in interes personal sau pentru studii si care sunt acum supuse unui puternic stres.
Opozitia Luna-Soare se construieste pe separatia trigonului pe care Luna il construiste cu Uranus din Pesti, aducand noptii de 10 spre 11 ianuarie emotii intense, solutii miraculoase venite pe cale intuitiva, sentimente puternice. In acest gen de aspect Luna le transmite oamenilor incredere si vigoare, ajutandu-i sa gandeasca in perspectiva si sa-si poata crea o viziune de ansamblu asupra unei situatii sau asupra vietii in general. Trecerea de la expansiune pozitiva, prin trigonul cu Uranus, la expansiune negativa, prin opozitia cu Soarele, aduce in mod indubitabil un conflict de interese. Indiferent ca acest conflict de interese se va manifesta intr-un context limitat sau intr-unul general, miscarile de culise impuse de Uranus si Saturn in opozitie au un rol covarsitor in a centra vibratia Lunii plina din Capricorn de anul acesta pe ideea de defect. Gandul ca este ceva in neregula in vietile noastre, ca demersurile sociale sunt supuse esecului, ca exista un factor care intarzie sau strica totul, ca nici lucrurile bune nu aduc liniste si bucurie si nici izolarea nu este o solutie aduce oamenilor porniri paranoice. Aceasta selectie negativa realizata chiar din dimineata zilei de 11 ianuarie, genereaza efecte concrete in zilele de 14 si 15 ianuarie cand Luna se apropie, intra in conjunctie si se departeaza de Saturn, aducand la lumina planurile facute pe trigonul cu Uranus din aceasta zi.
Cele mai puternice evenimente si cele mai dureroase predispuse de aceasta Luna plina sunt cele venit din relatiile realizate cu tot ceea ce este strain de familie, grup, natiune, de tot ceea ce se situeaza in afara unui cerc al vietii personale construit in timp. Relatiile cu exteriorul, inclusiv cu ceea ce se afla in planurile paralele, in structuruile subtile ale universului, sunt puternic incercate, sunt aduse la limita de renuntare prin aparitia termenului de defectiune.
Daca incercam sa indentificam defectiunea localizand aroganta, invidia, furtul, in acest context, va trebui sa le punem pe picior de egalitate cu nepasarea sau invitatia tendentioasa la o cheltuiala suplimentara, suprapret si deci la pierderi de bani, valori materiale sau chiar imagine.
Cu aceasta Luna plina ni se strica imaginea, calculatorul, ceasul, telefon, cuptorul cu microunde sau pur si simplu se strica liftul, fara sa avem cum schimba in vreun fel ordinea de fapt a lucrurilor. Vom lua parte cu totii la acest proces de intensitate negativa gandind urat despre tot ceea ce este in jur, aducand la suprafata manii si orgolii vechi, pe care odata cu trecerea timpului le-am crezut uitate.
Chiar din noaptea dinspre 10 spre 11 ianuarie gandul cauta si se localizeaza pe o idee, iar de dimineata printr-un eveniment incadrat in categoria celor neplacute ni se strica starea si prin asta intreaga zi.
Sextilul cu Saturn si opozitia cu Junon vor fi apoi asimilata starii de tensiune, gandiri haotice impotriva celui apropiat, din fata sau de care ne amintim, dezvoltand o rezonanta negativa si atragand asupra propriei persoane exact ceea ce am ajuns sa le dorim celorlalti.
Pe acest fond, intrarea lui Mercur in mers retrograd, la ora 18:43 aduce dispute pe ideea de putere, influenta prin intermediul cercurile de putere, prin functie, titluri de glorie, imunitate, varsta sau apartenenta la o organizatie. Orgoliul si vanitatea cultivate in orele de dinaintea acestui moment aduc acum pierderi de vitalitate, slabire organiza prin pesimism, deprimare, motivate de o lipsa de eficienta, de o neimplinire, de un eveniment care nu a decurs in aceasta zi asa cum a fost programat.
Ideea de defectiune devine, acum, prin Mercur retrograd din Varsator o tragedie interioara. Lipseste suportul material, chiar hranirea, digestia, acumularile, rezervele chiar si secretia hormonala nu este la cote optime in situatia in care suntem solicitati foarte tare. Munca va fi in ziua de 11 ianuarie facuta cu mare efort, orice gest, deplasare, demers se face cu mare consum interior si pentru care nu primim in schimb decat tristete si neimplinire.
Opunandu-se pe semne reci, iar Luna situandu-se intr-o zodie umeda si aducatoare de boli cu evolutie rapida, ca creste in aceste zile sensibilitatea la frig, focul interior nu mai poate lucra la cotele la care lucra in zilele anterioare si se acumuleaza o energie feminina in exces. Procesul de eliminare a toxinelor pare ca lucreaza impotriva organismului, avand propriul sau ritm, propria sa frecventa. Afectiunile dezvoltate pe sensibilitatea meteorologica sunt in aceasta zi vizate. Este o zi periculoasa, protejati-va de frig si umezeala!
Spre seara trigonul pe care Saturn il implineste cu Soarele pe semn de pamant, nu poate fi, nici de aceasta data semn prea bun pentru ca Soarele se afla in domiciliul lui Saturn, iar acesta inca actioneaza asupra planetei prin coalitia malefica pe care o face cu Uranus pe axa Fecioara-Pesti.
Unghiul pozitiv intre Soare si Saturn, in situatia in care Jupiter se afla pe semnul natal al Romaniei, aduce tarii noastre o sansa periculoasa ce va incepe bine si se va sfarsi rau, implicand-o intr-un context mondial tulbur al luptei pentru zone de influenta, pentru control economic, iar factorul de decizie, de discernament si gandire, acum pe casa II a temei de ingress analizata, nu aduce ca de obicei intarziere a deciziei, ci o intarziere a solutiei. Vina nu o va avea nici factorul de decizie, nici cel care ofera, ci un al treilea element, cel care a pus la cale, din umbra, demersul acesta atat de complicat. Zarurile nu au fost aruncate acum, acum doar aflam cum s-au impartit zonele, cum s-a ales si cum am cazut, ca de multe ori in istorie, sa nu fim Scufita Rosie, cum vrea intregul context sa spuna, ci sa dormin cu lupul.
Lezarea Capricornului prin interventia lui Jupiter in 2008, a adus o lezare a natiunii romane, a cetateanului printr-un demers mondial ascuns opiniei publice. Daca zodia Capricorn este cea care mentine vie memoria stramosilor nostri, cea care le-a oferi caracterul pacifist si gandirea lor profunda si statornica, acum un Jupiter, musafir timp de un an in acest semn (2008), impreuna cu o Luna neagra pe Sagetator incurajand imoralitate si atacurile, au plasat Romania intr-un context mondial ce genereaza evenimente dificil sau imposibil de gestionat in momentul in care apar.
Ziua de 11 ianuarie este pentru Romania o zi proasta, o zi trista ce va limita mai mult factorul de decizie si va impune in timp natiunii un defect: uitarea.
S-au ales apele, iar noi vom fi “rugati” sa uitam de Scufita Rosie si sa ne bucuram de barlogul lupului, sa lasam in urma statutul si identitatea pentru a adopta noi etaloane de gandire, noi metode de lucru. Nu este deloc putin lucru ce se intampla pentru ca de acum inainte va trebui sa invatam sa traim cu lupii.
12 ianuarie aduce in fata noastra primul aspect pe care Mercur il va face in acest interval de retrogradatie. In 12 ianuarie toate actiunile sunt rapide, viteza de lucru este una foarte mare, dar eficienta lasa de dorit. Suntem in viteza, grabiti, agasati de gandul ca orice moment de oprire inseamna pierdere de vreme si trecem pe langa evenimente cu adevarat marete, pe langa ipostaze ale destinului care nu se vor mai repeta in 2009.
Conjunctia Lunii cu Nodul Sud al Lunii nu este insa deloc de neglijat. Atunci cand este pe zodia Leu, Luna plaseaza mandria la cotele cele mai mari, aducand oamenilor o acuta nevoie de celalalt pentru a aplauda, pentru a lauda, pentru a incuraja, pentru a alimenta increderea in sine. Aceasta pozitie hraneste placerea pentru functie si nevoia de a acorda oamenilor importante dupa titlurile pe care le detin. Pe acest fond, trecerea Lunii peste NS aduce in centrul discutiei nevoia de a recunoaste drepturi incalcate in trecut, recunoasterea unui nume, statut, titlu sau chiar drept. Pentru ca Luna s-a opus de dimineata lui Mercur, tulburand intreaga zi, 12 ianuarie nu va aduce nicio solutie, ci doar amintirea unui esec, ce va fi greu de gestionat.
Marti, 13 ianuarie, prin opozitiile pe care le va face Luna, cand inca mai era in Leu, cu Chiron si Neptun si Varsator, aduce surescitare, stare de nervi, lipsa de rabdare. Amintirea unei zile de 12 ianuarie care nu a predispus multe evenimente, dar nu a fost nici in stare sa ofere finalitate vreunui demers facut, 13 ianuarie aduce revolta la limita superioara, iar lipsa coerentei la aceleasi cote.
Pentru ca Luna va trece in Fecioara abia spre seara, intreaga zi va fi incarcata de tensiune si neputinta, de cerinte fara solutionare si de reprosuri din partea celorlalti. Chiar daca din primele ore ale intrarii in Fecioara, Luna aduce doua trigoane, cu Lilith si respectiv cu Pluton, nu se mai poate repara nimic din ceea ce intreaga zi a stricat.
In mod cu totul si cu totul straniu, 14 ianuarie este o zi buna, cu solutii ce multumesc prin mesaj si modul in care sunt transferate, dar si prin profunzimea pe care aceste mesaje o contin. Este o zi inedita, in care declaratiile au o nota sentimentale evidenta si care reusesc sa impresioneze, sa ofere, impreuna cu solutia pe care o contin, o stare de impacare si siguranta.
14 ianuarie este prima zi in care apar efectele actiunilor din 11 ianuarie. Aceasta zi aduce solutii atat la nivel personal prin contacte multiple, intalniri neprogramate, declaratii de afectiune din partea unor oameni care nu fac partea din preferinte noastre, dar si recunoasterea unui statut, al unui loc pe care l-am dorit si pentru care s-au facut in trecut niste demersuri. Ziua este incarcata de efort, selectiva cu destul de multe tensiuni, chiar fizice, dureri de spate intretinute de o acuta teama de viitor, dar si de cap, de asemenea intretinute de usurinta cu care ne opunem curentului.
Se intampla insa lucruri frumoase in 14 ianuarie si, la final, cand facem retrospectiva zilei o vom aprecia ca fiind o zi buna, chiar daca a fost plina de tot felul de intamplari ciudate.
Desi ne vom astepta ca 15 ianuarie sa fie la fel ca ziua anterioara, nu va fi! Chiar de dimineata Luna se opune lui Uranus aducand stress si nerabadare, tensiune si neputinta in a solutiona tot ceea ce avem de facut. Opunandu-se lui Uranus, Luna se aliaza cu Saturn si acum afla ceea ce nu a putut afla in 11 ianuarie. Daca 14 ianuarie a oferit o solutie cu un accentuat substrat emotional, incarcand sufletul de emotii, 15 ianuarie se va situa la polul opus. Adevarul spus in 15 ianuarie este dur, transant, rece, chiar caustic. Trecand prin sectorul lui Saturn si intarind trigonul pe care Seniorul karmei il face cu Soarele, Luna aduce oamenilor, din nou, lipsa de vitalitate, tensiuni pe ideea de avere patrimoniu, bani castigati prin munca, primirea unor drepturi impuse printr-un act de ordin adminitrativ.
Adevarul in 15 ianuarie poate intruchipa si imaginea unei plati, a unor reglari de conturi, a unor delimitari clare ce vor fi facute intre doua tabere aflat acum in conflict. Putem descoperi ca o parte dintre cei cu care am realizat un schimba afectiv corect si puternic in 14 ianuarie, acum se vor imparti in tabere si vor alege nu dupa cum s-au comportat, ci dupa avantajul de moment.
Avertizez asupra duritatii aceastei zile pe aspectele concrete ale vietii si in sectoarele prioritare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.