10 – 16 septembrie 2012

Săptămâna 10-16 septembrie este marcată de câteva evenimente astrale importante: conjuncţia Junon-Capul Dragonului (marţi) intrarea lui Lilith în Gemeni (miercuri), intrarea lui Junon în Săgetător (joi), Luna nouă (duminică). Acestora li se alătura conjuncţia Soare-Mercur (luni), trigonul Venus-Uranus (joi), împlinirea celei de a doua opoziţii Junon-Lilith de anul acesta (vineri, 14 septembrie), dar şi sextilul lui Mercur cu Capul Dragonului (duminică) împlinit pe grade anaretice.
Întreaga construcţie astrală a acestei săptămâni este încărcată de o savoare aparte, care se distribuie pe zile într-un mod original, sub influenţa lui Uranus, sau compromiţător, sub influenţa lui Lilith. Între aceste două variabile, eleganța stilului vestimentar, de comportare, de exprimare va face front comun cu ambiţiile pe care Marte din Scorpion le va lansa acum cu o mare intensitate.
Ca şi în săptămâna anterioară, fiecare zi are un mesaj special, fiecare interval lansează un mesaj care nu cere obediență, ci înţelegere, pătrunderea mesajului, desprinderea de o structură veche, de un grup, de calitatea acestuia, de un tabiet, de un stil de viaţă. Ceea ce este frumos, se naşte din acceptare, ceea ce se strică, vine din însuşirea unor bunuri care nu ne aparţin. Nevoia de a acumula este, prin acelaşi Marte în Scorpion, atât de puternică încât până şi relaţiile interumane sunt construite pentru a satisface nevoia de mai mult.
De partea cealaltă, în oglindă, vom vedea o persoană nemulţumită de ceea ce face, tentată mai curând să se plictisească, decât să-şi caute rostul şi mulţumirea în ceea ce face. Această dizarmonie slăbeşte încrederea în sine şi îi îndeamna pe oameni să-şi stabilească standarde pe termen lung după nevoile imediate. Depăşind acest regretabil disconfort, vom descoperi că săptămâna viitoare, ce conţine al doilea careu dintre Uranus şi Pluton, va răspunde agresiv la tot stimulii pe care nu i-am gestionat corect acum. Risipirea timpului, a banilor, abuzul de încredere sau alte elemente de această factură devin în săptămâna viitoare argumente prin care un om este refuzat la post, este privit prin imaginea sa socială proastă ori este trecut într-o zonă unde defectele i se pot vedea cu o mare transparență.
Chiar dacă este o săptămână grea, mulţi vor lua prea în uşor ceea ce se întâmplă şi vor alege să-şi risipească timpul şi banii, relaţiile şi energia, căutând împlinirea unor sentimente absurde.
Tocmai de aceea avertismentul ține de apelul la seriozitate. Trecerea lui Lilith în Gemeni, unde deja Jupiter s-a instalat de câteva luni, apoi intrarea lui Junon în Săgetător, deci pe aceeaşi axă, impune, ca primă necesitate, verticalitatea, anduranţa şi seriozitatea. Circumstanţele sociale ori cele personale nu ne vor ajuta în direcţia aceasta, deci noi vom alege în ce direcţie să ne consumăm puterea, pentru cine sau cât din ea să alocăm pentru ceea ce se întâmplă acum.

Azi, la ora 15:43, Soarele şi Mercur ating faza maximă a conjuncţiei lor. Asta înseamnă că toată ziua vom fi în cazimi, adică în acea fază a conjuncţiei celor doi când toleranţa (orbul) este mai mic de jumătate de grad. Această conjuncţie şi, implicit, această fază a ei, ne pune în faţa unor decizii foarte speciale, nu pentru că evenimentele ar merge într-o direcţie unică, ci pentru că luciditatea cu care sunt percepute, uşurinţa cu care fiecare situaţie este demontată şi apoi reasamblată în cunoştinţă de cauză ne va transforma această zi într-una încărcată de curaj, putere şi disponibilitate. Faptul că aspectul ce împlineşte pe Fecioară ne sugerează că ambiţia şi încrederea în conjuncturile sociale sunt două lucruri total diferite şi că tot ceea ce caută împlinire va avea nevoie, în primul rând, de o poziţie, o atitudine şi apoi de o schemă, un mecanism care să nu lase liber nimic. Totul trebuie să se desfăşoare după o schemă directă, după un grafic, după reguli. Pe această conjuncţie, regulile şi schema vor fi dezvoltate în raport cu timpul, cu valurile sale, cu ceea ce a mai trecut prin această fază, prin acest stadiu şi a făcut dovada priceperii sau evoluţiei. Scopul final este remodelarea propriei gândiri, a propriului mod de a fi, printr-o selecţie pozitivă a exemplelor care ne vin din trecut. Saturn pe Mijlocul Cerului în tema conjuncţiei Soare-Mercur aduce, alături de trigonul cu Neptun pe care îl formează de ceva timp, aspiraţii foarte înalte, proiecte îndrăzneţe ce vizează inserţia unei persoane într-un nou segment social, deplasarea spre un mediu elevat, mai puternic, mai rafinat.
Saturn, prin poziţia sa culminantă, aduce aspectul cel mai interesant al zilei: fiecare devine ghid pentru el însuși. Aşadar, aspectul nu ne ridică probleme de gândire sau de voinţă, ci doar de sinceritate. Luând lucrurile prea în uşor, mulţi ar putea considera că, de vreme ce nimic nu le opune rezistenţă, ar putea să mai încalce niște reguli, să nu mai facă o selecţie după calitatea rezultatelor, ci după cum le-ar plăcea lor pe moment. Acest gen de subiectivism nu va aduce însă deloc probleme de conştiinţă, ci de relaţionare, evidenţiind o altă componentă spectaculoasă a zilei, care, de această dată, va veni de la Lilith. Judecând asupra posibilităţii de a observa subiectiv şi de a alege la fel, persoana în cauză se va situa pe rezonanţa acestei dizarmonii şi se va înconjura de oameni care parcurg aceleaşi confuzii. Acum, azi, cu toţii se simt bine. De mâine, când Mercur va intra în zona unde Soarele îl va arde puternic, mulţi dintre aceştia vor observa că nu au nimic în comun cu prietenii de azi, nici nu le mai împărtăşesc aspiraţiile şi nici nu mai doresc să facă parte din planurile lor.
În fundal, Luna din domiciliu va aduce zilei o notă nostalgică, deşi dimineaţa, din cauza opoziţiei cu Pluton, emoţiile s-ar putea să explodeze, nemulţumirile de asemenea şi această notă să se menţină până la prânz. Ca îndemn venit din partea Lunii, seara se va desfăşura într-un ton agreabil.
Ceea ce este dificil în această zi nu poate fi o întâmplare, ci rolul unui efort amplu la care s-a lucrat în ultimele cinci zile, acela de a extrage din trecut ceea ce ar produce bucurie şi încântare unei minți bolnave, adică o stricăciune, un defect, o explozie.
Prin urmare, începutul săptămânii, cu toate că poate oferi şi ipostaze dezagreabile, în cea mai mare parte este benefic şi plăcut, orientând spre acţiuni simple, puternice, eficiente ale căror repercusiuni se duc până departe, spre finalul anului 2012.
Conjuncţia Soare-Mercur în cazimi aduce azi beneficii notabile asupra relaţiilor personale sau profesionale, orientându-le spre rafinament şi eficiență în aşa fel încât receptivitatea să ducă la consolidarea lor, nu la destabilizare. Această deschidere specială spre informaţii noi, spre o nouă formă de apreciere sau judecată lasă însă o amprentă prea puternică acestei zile pe care nu o va mai putea menţine în zilele următoare. Ceea ce azi este motiv de asociere, mâine şi poimâine va fi de dispută, intrigă sau subiectivitate.
Nu trebuie însă să ne facem griji pentru ziua de mâine, ci să ne bucurăm de ceea ce vine spre noi acum. Azi personalitatea este puternic diminuată în direcţia eficienţei, a exprimării de sine în aspecte practice. Nu însuşirea unui obiect, accesul spre o nouă structură socială sunt atât de importante, cât mulţumirea pe care o provoacă.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa azi antrenaţi în acele simţiri chiar dacă unele dintre ele surprind prin intensitate sau sperie prin mobilitate.

Sextilul luminariilor este urmat de sextilul Lunii cu Mercur, iar, la puţin timp de la împlinirea celor două aspecte, Junon şi Capul Dragonului ating momentul de maximum al conjuncţiei lor. Azi apare primul moment de schismă, de desprindere, de separare ce va fi perceput ca un mijloc de emancipare, de trezire. Mulţi vor primi evenimentele zilei cu o anume agresivitate. Ba nu le place ora de trezire, temperatura de afară, cum se deplasează prin marea de oameni până la serviciu ș.a.m.d. Nimic din ceea ce vine spre ei nu este firesc şi doresc să schimbe. Argumentele pe care le folosesc acum sunt cât se poate de logice şi corecte, aproape de necombătut, pentru că mai păstrează încă parfumul de vechi al selecţiei abordată ieri. „Aşa am făcut mereu”, “Am spus şi eu din bun simţ, doar n-o să mă crezi”, “Am avut ieri un moment de slăbiciune, azi mi-am revenit” sunt doar câteva din argumentele la care vom apela acum.
Dacă, pe de o parte, azi ne îndreptăm atenţia spre a repara momentul de “slăbiciune” de ieri, de partea cealaltă suntem în continuare motivați spre a ne reconfigura, redimensiona nevoile şi, din această cauză, nutrim spre spaţii mari, spre asocieri de o altă factură decât am avut până acum, spre o formă de dezvoltare personală care înseamnă noi abilităţi, noi desprinderi, poate chiar demonstrarea acestora printr-un titlu, un rang, un certificat, o diplomă.
Conjuncţia Junon-Capul Dragonului vine cu mesajul lui “Vreau să mă schimb” şi acesta se va extinde spre toate zonele personale, de la nevoia de a modifica ceva în garderobă, la nevoia de a aduce un suflu nou caracterului, obiceiurilor sau gândirii. După acest moment, cele două merg pe drumuri diferite, Capul Dragonului înapoi prin Scorpion, iar Junon, în cursul zilei de joi, 13 septembrie, va trece în Săgetător, căutând să pună în aplicare ceea ce acum primeşte ca sugestie sau plan de măsuri.
Ceea ce aduce nou această zi este sclipirea unei înţelegeri speciale, cea care nu se sprijină pe demersurile de ieri şi care se răspândeşte pe un interval de timp mai mare decât a avut nevoie ieri conjuncţia Mercur-Soare. Apelul spre modificare, spre însuşirea unui nou statute vine pe o necesitate ce a început să fie vizibilă din februarie 2008, de când Junon şi Capul Dragonului s-au întâlnit pe Vărsător. Azi vom fi tentaţi să facem apel la dezideratele acelei perioade, la echilibrul pe care am dorit să-l dezvoltăm, la aspiraţiile care ne-au cuprins şi vom încerca să ne ridicăm deasupra caracterului lor limitat.
Prin urmare, 11 septembrie ne invită să rezolvăm ceea ce considerăm că ne-a scăpat în ziua anterioară, dar, în acelaşi timp, ne pune şi în postura de a ne adânci în spaţii şi mai mari care nu se limitează la ceea ce s-a-ntâmplat în luna anterioară sau în acest an, ci merg mai departe, până în februarie 2008 când Junon şi Capul Dragonului s-au aflat în conjuncţie pe Vărsător.
Un eveniment special, unul care, de asemenea, nu poate fi pus pe seama întâmplării, va exploda azi la o intensitate specială. Dacă ieri am încercat o apropiere de ceilalţi, prin emoţii, gânduri sau poate chiar la modul concret, prin întâlniri sau asocieri căutând să doborâm bariere, azi vom reveni la limitele pe care le ştiam, la centrul de greutate în jurul căruia gravităm cu toate condiţionările sociale şi ne vom apropia de o nouă formă de modificare a comportamentului cu gândul că, în sfârşit, facem ceva important pentru noi, pentru familie, pentru ţară.
Conjuncţia lui Junon cu Capul Dragonului este semnul unei recunoaşteri, a aprecierii unui individ sau a unui grup de oameni pe baza muncii şi efortului depus din februarie 2008 până în prezent. În 2008, la conjuncţia anterioară, s-a rupt ceva, a explodat un element, ceva s-a consumat într-un mod cu totul surprinzător, iar acum, prin întâlnirea celor două personaje în Scorpion, se încearcă legarea lor pe baza unui angajament, a obligației de a sta împreună, de a lucra în echipă, de a lega noi înțelegeri pe bază de jurământ sau act.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta voinţa universului pentru a ne găsi traseul cel mai bun şi corect. Nu este bine ca, folosindu-ne de demersurile acestei zile, să ne îndatorăm, să-i obligăm pe cei din jur la promisiuni sau jurăminte. Energia cuvântului, mai exact cea a legământului, devine azi forța prin care putem modela destine. O putem folosi eliberându-ne de false jurăminte sau construindu-ne încă un zid în faţa soarelui, în faţa luminii şi a posibilităţii de a ne ridica şi evolua.

Pe ultimul sector al zodiei Rac, Luna împlineşte azi un careu cu Saturn, un trigon cu Capul Dragonului şi altul cu Junon, apoi, după trecerea sa în Leu, va avea de împlinit un sextil cu Lilith, o conjuncţie cu Venus şi un trigon cu Uranus. Pe lângă acestea, ziua aduce şi ingresul lui Lilith în Gemeni şi încheierea unui tranzit de aproximativ 9 luni prin Taur. Lilith a mai trecut prin Gemeni în perioada 8 noiembrie 2003 – 4 august 2004, deci cel puţin în ceea ce privesc încercările care vin spre noi din 2008 încoace, de când Uranus şi Saturn cu opoziţiile lor au declanşat seria modificărilor de structură şi orientare, nu avem o informaţie clară despre cum este să plasezi o tentaţie atât de abilă într-un context în care nu mai ai totul la îndemână, nu mai dispui de un sistem financiar care să-ţi susţină toate mofturile şi nici un auditoriu care să nu simtă nevoia de progres, nici măcar când un anume element de factură personală (despărţire, boală) îl obligă.
Aşadar, întregul spectru al zilei este marcat de contactul Lunii negre cu vibraţiile zodiei Gemeni şi până pe 9 iunie 2013 ne vom delecta cu tulburările de conştiinţă, cu mesajele duplicitare, cu furtul de imagine şi cu însuşirea rezultatelor muncii altora, cu atât mai intens cu cât acestea sunt mai spectaculoase. Lilith în Gemeni înseamnă minciună naivă, penibilă, umilitoare, cea care nu are planul B, care nu dispune de nicio protecţie şi care se lasă în voia valului, convingându-i pe oameni că nu minciuna în sine este problema, ci cum se simt ei, cât de mult îi mustră conștiința pentru ceea ce fac. Goană după senzaţional, după ceea ce străluceşte, după luciul apei, nu după adâncimile care le fac pe acestea utilizabile, aduce zilei o notă interesantă. Azi doar se iniţiază, doar sunt trasate direcţiile şi mai puţin se trece la acţiune, însă maniera în care suntem îndemnaţi este de necontestat.
Luna neagră în Gemeni nu aduce numai discontinuităţi în ceea ce privesc relaţiile socioprofesionale, ci şi o atitudine refractară faţă de studii. Nu se ia în serios o cercetare ştiinţifică, o descoperire sau, dacă acestea sunt acceptate, promovarea lor se va situa la limita legalităţii sau doar pentru obținerea de avantaje materiale (bani, imagine, funcție). Latura raţională şi intelectuală sunt puternic afectate de uşurinţa de a nega, ascunde sau răstălmăci, de a pune mai mult preţ pe existența informaţiei şi mai puţin pe verificarea ei.
La nivel social, tranzitul lui Lilith prin Gemeni afectează toate canalele de comunicaţii, în sensul impulsionării sau dezvoltării unui sistem fals de protecţie. Această ipostază sugerează că sistemul, mecanismul care ar trebui să-şi îndeplinească rolul de protector, devine principalul personaj în fraudarea sau scurgerea de informaţii. Această poziţie astrală este cea care încurajează pentru protecţiile informatice care devin capcane în invadarea intimităţile individului.
Şi, nu în ultimul rând, Lilith în Gemeni încurajează scandalurile în mediile artistice, printre actori ca profesie sau actorii din viaţa politică, aducând schimbări de poziţii, nu ca în ultimele două luni, pentru acumularea de valori, bani, bunuri sau adjudecarea a mai multor funcţii, ci pentru mândria de a fi într-o anumită ipostaza socială. Poziţia este însă negativă pentru cei care sunt născuţi pe axa Gemeni-Sagetător, în sensul că devin, nu neapărat actorii acestui teatru social, cât victimele unor demersuri asupra cărora nu pot avea niciun control.
Spre seară, când Luna trece în Leu şi după ce se consumă primul aspect pe care Lilith îl face de când intră în zodie (botezul planetei) emoţiile par să ne cuprindă şi să se localizeze în special în zone senzitive. Pot apărea dureri de stomac, creşterea tensiunii arteriale, modificări ale tranzitului, o hiperkinezie şi, în acelaşi timp, un interes crescut faţă de ceea ce se întâmplă cu alţii. Atitudinea este cea care ne va deranja. Că este propria atitudine pe care nu vom şti să o gestionăm, invocând argumentul forte “Nimeni nu mă înţelege!” sau că este vorba despre atitudinile venite din anturaj, calitatea pe care o vom avea în tot acest carusel este una mai puţin plăcută. Totul se intensifică, se înfierbântă şi de aici până la explozie nu mai este decât un pas.
Lilith intră în Gemeni pe Mijlocul Cerului în tema ingresului său ceea înseamnă lasarea unui mesaj înşelător în legătură cu moralitatea, sentimentele superioare, divinitatea. Astfel, până pe 9 iunie 2013, mulţi se vor deda la tot felul de practici neortodoxe, de gesturi mai mult sau mai puţin corecte din punct de vedere social ce nu vor ţine cont de educaţie, bun simţ, echilibru, dragoste, nici măcar de legile divine, cele care unora le inspiră teamă. Nimic din ceea ce este corect şi bun nu va tenta, iar oamenii vor considera că mult mai bine şi mai uşor se descurcă fără ele. Prin această poziție, oamenii vor considera că se descurcă mai bine dacă nu se respectă unii pe alții, că vor avea mai puține probleme dacă-și duc pe umeri numai grijile personale și dacă renunță la atitudinea pioasă față de o forță superioară, față de un duh al universului care a împlinit și menține această magie a Creației.
Prin urmare, ziua de 12 septembrie ne îndeamnă spre a greşi, însă nu ne arată deloc unde greşim şi cât de mari sunt aceste consecinţe. Un simplu reproş, o observaţie, un gest care cere, nu neapărat respingere, ci o simplă amânare, poate chiar desprinderea de convenţional, vor constitui tot atâtea complicaţii sociale asupra cărora nu vom avea cum să intervenim pentru a repara sau ajusta.
Trecerea lui Lilith în Gemeni dezleagă limba şi îi încurajează pe oameni să-şi spună cuvinte grele fără a ţine cont de moment sau tip de relaţie, ceea ce va duce la ieşiri temperamentale, dezamăgiri, slăbirea sau chiar rupturi în relaţii vechi, chiar o deplasare a preocupărilor într-o zonă a agresivităţii motivată de “Nu mai pot”, “Nu-mi mai permit”, “Nu mai avem nimic în comun”.
Limitându-ne strict la vibraţia acestei zile, nu doar la ceea ce generează ea şi care se distribuie în următoarele nouă luni, o putem aprecia ca fiind uşor tonică. Oricât de apăsătoare ne pot părea deciziile ori consecinţele lor, oricât de multă teamă vom simţi în faţa unor ipostaze sociale (de a vorbi în public, de a adresa unei persoane o informaţie, de a rupe o barieră de vârstă sau de educaţie ș.a.m.d.) doar azi, doar în acest prim contact al lui Lilith cu zodia Gemeni, ne vom simţi revigoraţi prin noutate. Nu mai contează dacă ne va plăcea sau nu, dacă până la urmă, în zilele sau lunile următoare, nu vom plăti prea scump această noutate, aceste noi ipostaze. Pentru că uzăm de ele, de dreptul de a spune, reproșa, atenționa, azi ne vom simţi bine, puternici, deschişi, mobili.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa antrenaţi de schimbările de vibraţie, dar de a nu ne pierde cu firea şi a considera că anularea regulilor morale, înseamnă şi eliberarea de suferinţă. Înţeleptul chiar dacă nu acţionează foarte puternic în această lume, ştie că legile ei trebuie respectate, chiar dacă nu gustă laptele, ştie să-l păstreze pentru alţii. A nu distruge o structură atunci când un îndemn negativ ne determină să facem asta este sinonim cu a păstra o hrană pentru momentul când vom avea cel mai mult nevoie de ea.

Dacă, în mod firesc, un pasionat de astrologie ştie că atunci când Venus şi Uranus sunt în trigon libertatea de expresie devine o trăsătură prin care individul se impune în faţa celorlalţi, acum, când Uranus este retrograd în Berbec şi când îşi strânge din ce în ce mai mult careul cu Pluton, atitudinea, uşurinţa de a ne îndrepta spre exterior, de a judeca şi aprecia mai uşor cea ce se află în afară şi mai puţin ceea ce se află în interior devine un element neplăcut care şubrezeşte relaţiile şi le pune în mare încurcătură.
Pentru un trai liniştit şi care să nu ne tulbure sufletul, înţelepţii recomandă să nu avem aşteptări prea mari de la cei din jur, să ne implicăm în acţiuni care să ne ducă spre limitele puterii personale, adică să facem cam tot ceea ce putem pentru a ne pune în valoare, dar să nu avem din partea celorlalţi niciun fel de aşteptare. Azi vom avea, însă, prea multe aşteptări de la cei din jur și cu cât sunt mai multe cu atât mai mult vor fi complicate de nevoi care se amestecă printre acestea şi le tulbură. Astfel, toate faptele bune ţintesc parcă spre un disconfort ori lovesc în persoane cu prea multă determinare, cu mai multă informaţie sau susţinere decât au nevoie. În felul acesta, abundența despre care ne vorbeşte un manual de astrologie în cazul trigonului Venus-Uranus devine un element prin care individul îşi pune singur cenuşa în cap, se risipeşte, prin intenţii şi fapte bune, în deviaţii de la ceea ce ar trebui să facă, neputându-și limita dorința de mai mult, mai intens, mai tare.
Pe acest fond al finalităţii delicate ce au la bază intenţii foarte bune, remarcabile chiar, Luna împlineşte un careu cu Marte şi un sextil cu Jupiter, aducând un îndemn spre conflict personal pe ideea exprimării la nivel public. Pot apărea azi situaţii neobișnuite care să aibă un puternic iz misionar, adică oameni care să renunţe la viaţa personală, să o lase în planul secund pentru a se ocupa de carieră, de destinul celorlalţi, de un demers public. Ceea ce vine cu acest aspect ține mai mult de acţiune, de faptă, de dinamica socială şi mai puţin de rafinamentul interior. De partea cealaltă, Venus şi Uranus, prin mesajul ei compromiţător, ne încălzeşte inimile şi ne îndeamnă să facem sacrificii pentru cineva din jur, să facem eforturi, să ne implicăm pentru a le ridica standardul de viaţă, pentru a le aduce în viaţă o bucurie, pentru a le clarifica o problemă, pentru a-i susţine într-un demers sau pur şi simplu pentru a le oferi un umăr pe care să-şi sprijine o greutate sufletească. Pentru că Luna şi Marte, prin careul lor, aduc o notă egoistă conjuncturii, impunând alegeri subiective ce iau înfăţişarea ajutorului, iar Uranus, prin retrogradarea şi apropierea vizibilă de împlinirea careului cu Pluton, constrângere, toate întâmplările zilei vor merge spre o reevaluare, spre o reaşezare, ca şi cum azi ne este dat să ne deschidem faţă de ceea ce nu ne-am fi aşteptat niciodată să ne rănească în modul acesta. Şansa acestei zile (pentru că Venus în trigon cu Uranus reprezintă şansa venită pe neaşteptate) ne vine din înţelegere, din observaţie, din cunoaştere.
Nu întâmplarea, evenimentul sau demersul social sunt cele care ne ridică azi la nivelul aşteptărilor, ci ceea ce înţelegem din ceea ce ni se întâmplă, adică acea dezvoltare împotriva unui proces natural (careul Luna-Marte) care ne îndreaptă foarte ușor spre nemulţumire, respingere, revoltă.
Pe acest fond, Junon trece în Săgetător, lăsând în urma pasiunea pentru relaţii complicate, plăcerea de a scormoni acolo unde întunericul este mai adânc, acolo unde strigătul de durere părea gâtuit. Lăsăm în urmă o vară încărcată de intrigi, de demersuri secrete, care au avut un singur scop, acela de a compromite imaginea personală, puterea, de a şubrezi ceea ce părea puternic. Junon a mai fost în Săgetător anul acesta în intervalul 26 ianuarie – 23 mai, iar până în 26 martie a avut chiar mers direct în această zodie. Începând de acum și până pe 16 decembrie 2012, când va intra în Capricorn, va căuta să invoce dreptatea, rafinamentul, înţelegerea pe baza observaţiilor complexe având ca scop repararea unui deficit social sau ascunderea lui în spatele conveniențelor. Intrăm într-o perioadă de trei luni de aparenţe sociale. Războiul, cel care a fost întreţinut în acest an de o mişcare complicată a lui Junon printr-un semn ce duce ușor la abuz de putere (Scorpionul), nu se stinge, ci devine sluga altui stăpân (Jupiter), mult mai superficial în această perioadă și mult mai sigur pe el, chiar și când nu este cazul, care nu va reuși altceva decât să piardă timp preţios. În decembrie, când vom parcurge trecerea lui Junon în Capricorn, şi când vom schimba din nou stăpânul (Saturn) vom observa că aceste trei luni au fost risipite cu o lipsă de consideraţie de zile mari. Îndrăznesc să spun că, în ciuda avertismentului, nimeni însă nu se va mobiliza, ca şi cum începând din această zi vom intra într-o perioadă de hipnoză socială. În decembrie vom realiza că, între timp, Saturn a trecut în alt semn şi că datele problemei nu se vor mai pune elegant şi doar prin dialog, ca acum, ci printr-o substituţie de forţe, poate chiar de putere.
Prin urmare, ziua de 13 septembrie ne aduce în fața unor evenimente pe care mulţi nu vor reuşi să le gestioneze corespunzător. Îndemnul natural al acestor forţe este spre a ne implica în gesturi sociale puternice, de a susţine sau ajuta, de a oferi un sprijin şi de a nu primi în schimb răspunsul cuvenit. Ceea ce rămâne în urma acestor conjuncturi este un mare regret, acela de a nu fi înţeles corect ceea ce ni se cere, de a nu ne fi abţinut, de a nu fi privit cu obiectivitate. O undă de orgoliu traversează întreaga zi, atât în ceea ce privesc beneficiile, cât și în cel al adâncirii unor răni.
A ieşi din albia personală este pentru conjuncturile zilei o mare încercare. Cel care ştie să preţuiască viaţa, care a mai trecut prin încercări şi mai mari decât cele de acum, care a mai fost rănit de aşteptările prea mari pe care le-a avut de la viață va ști că întrega zi poate oferi un mare beneficiu: acela de a vedea natura ascunsă a oamenilor din jur. Cunoaşterea directă implică şi contactul cu colţurile ascuţite ale adevărului, cu neputinţă de a-l primi prin bucurie şi, într-un paradox, de a fi constrâns să găseşti mulțumirea în intensitatea acestor încercări.
Pe acest fond, trecerea lui Junon în Săgetător ne aduce în faţa unor probleme mai vechi îmbrăcate acum în straie noi. Aceleaşi discuţii, aceleaşi intenţii sociale, aceleaşi aspiraţii, aceleaşi complicaţii fierb în spatele unor straie noi. Din fericire, ele nu se repetă ca în prima jumătate a anului 2012, ci rămân într-o amorţeală stranie până în decembrie, când înţelegerea spre care suntem îndreptaţi azi va căpăta tonuri grave, revendicative, poate chiar negative.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne respecta dreptul la alegere, dar de a nu avea aşteptări prea mari de la cei din jur. Ceea ce se întâmplă acum vine cu propriul program, de a primi ultima lecţie, cea a martorului. Acum, Junon îşi schimbă stăpânul (trecând de la Scorpion la Săgetător, trece de la Pluton la Jupiter) şi vom fi invitaţi să trecem de la experimență la informaţie. A le amesteca pe acestea pentru a obţine un produs final înseamnă a eşua într-un demers personal. Înţelegerea este beneficiul major al acestei zile.

Pe ultimul segment al zodiei Leu, Luna va împlini un sextil cu Saturn şi un careu cu Axa Dragonului, ceea ce a amplificat mult povara regretului, cea pe care ieri nu am reuşit să o gestionăm cum a trebuit. Trecând în Fecioară, la ora 12:30, Luna va avea de implinit două careuri, unul cu Junon şi celălalt cu Lilith, pentru ca, la ora 14:35, să treacă prin opoziţia cu Neptun. De asemenea, tot prin opoziţie va trece și Junon cu Lilith (20:04), pentru a doua oară anul acesta.
Ceea ce vine spre noi azi va lua înfăţişarea libertăţii de expresie, a nevoii de a separa oamenii de faptele lor, de a agrea un anume tip de comportament, deşi întregul context social consideră că nu este oportună această îndreptare, că nu este nimic bun la capătul acestui drum. Pentru că se îndoiesc unii de alţii, oamenii se vor simţi motivaţi să-şi încerce limitele curajului, gândirii, modulării, înţelegerii aplicată evenimentelor pe care le pot vedea acum dintr-o singură privire.
Trecerea Lunii de la Leu la Fecioară aduce la lumină frustrări mai vechi pe poziţia de ambiţii noi. Ceea ce ieri a fost dureros, neplăcut sau marcat de dezamagire, azi devine ambiţia de a demonstra, de a ridica standardul, de a da o replică, de a căuta acolo unde nu este nimic, dar de a demonstra spiritul de cercetător, de explorator. Aşa după cum se poate vedea, din unghiurile care se împlinesc acum, ziua este una încărcată de tensiune.
Referitor la aceasta, se impune să facem o delimitare între tensiunea care ne vine din ziua de ieri, deci de rămăşiţele unor conjuncturi astrale încărcate, şi maniera amplă şi distructivă în care se încearcă de câteva săptămâni reconfigurarea relaţiilor personale (conjuncturile astrale ale perioadei). Pe de o parte, avem valul de energie astrală care pendulează încă în jurul trigonului Venus-Uranus ce acționează asupra celor care nu au un mecanism de autoapărare bine pus la punct și pe care îi mai apăsa încă prin refuzul sau jignirile zilei de ieri, iar pe de altă avem de-a face cu un mecanism social care nu depinde de alegerile de acum ale individului şi care a avut un cuvânt important de spus în conflictele din această vară.
Oboseala este primul semn şi cel mai puternic element care îi poate face pe oameni să confunde cele două direcţii. Una este oboseală fizică, tensiunea abdominală, crampele musculare, o anume tensiune musculară localizată în zona spatelui, şi alta este oboseala psihică provocată de haosul social pe care-l trăim. A fi sănătos înseamnă azi a alege o izolare spre periferia societăţii sau, poate, mai rău, spre o zonă care nu poate beneficia de nimic din ceea ce ţine de subzistenţă ori trai decent. A fi proprietarul unui set întreg de reguli personale pe care anturajul să-l strivească în cursul zilei de ieri, cu toate neplăcerile aferente acestui tip de acțiune, înseamnă altceva decât a fi proprietarul unor îndatoriri sociale de care nu te poţi lipsi în condiţiile în care aspiri spre o lume a normalităţii, nu a prezentului, înseamnă a accepta că te reconstruiești continuu prin decizii fără să ai habar cum vei arăta, ca edificiu, la final.
Relaţia dintre cele două tipuri de tensiuni ne conferă azi confuzii puternice, dar, celor care nu au dorit să se lase antrenaţi în jocuri sociale dominate de dorinţa de putere sau de îmbogăţire rapidă (cele predispuse de Junon duplicitară în Scorpion), vibraţiile dureroase ale zilei le conferă înţelegeri puternice. Ei nu mai oscilează, ci ştiu, prin experienţele pe care le-au avut şi le-au înţeles, că mesajele sociale sunt uneori înşelătoare pentru că aşa sunt ele construite, dar şi pentru că devin aşa în contactul cu energia personală. În felul acesta, mulţi prefera să renunţe la multe privilegii, se detaşează de demersurile care le-au consumat ori tocit nervii o bună bucată de vreme şi aleg să fie altceva, să se comporte altfel, să uite de rigorile vieţii de consum şi să adulmece aerul dimineţii, să rămână în tăcere, să citească, să se roage, să plece într-o călătorie, nu neapărat spirituală, poate chiar fizică, şi să se simtă o fiinţă împlinită prin alegerile pe care le face.
Este straniu cum Lilith, cu toate că este negativă, malefică şi aducătoarea unui mesaj tendenţios în toate conjuncturile la care participă, nu-l poate atinge deloc pe cel care alege conștient să fie în armonie. Fluctuaţiile minţii, cele mai bune prietene ale Lunii negre, atunci când sunt oprite, generează o anume formă de libertate atât de simplă şi de diafană încât devine de neînţeles.
Pentru aceşti oameni este mai puţin important că semenii îşi tocesc nervii cu probleme de natură administrativă, că judecă semantica frazei, că trăiesc în regretul de a nu se împăca în niciun fel cu solitudinea. Ei ştiu că acum, în prezent, deţin tot ceea ce au nevoie şi orice deplasare a conştiinţei spre o informaţie sau un obiect care i-ar lipsi devine lipsită de sens. Ei ştiu că toate vin în virtutea mişcărilor fizice, mentale, afective sau spirituale pe care ei înșiși le generează.
Prin urmare, 14 septembrie este o zi de confuzie. Cei mai mulţi o vor percepe prin intensitatea neputinţei de a gestiona un conflict, de a găsi calea ce-a mai scurtă de la întrebare la răspuns, de a se lăsa cuprinși de o agitaţie stranie care nu le poate oferi nicio soluţie la ceea ce cere azi finalitate.
Judecata este preferată azi, însă şi ea este supusă oscilării, a balansului între bine şi rău, între subiectiv şi obiectiv. Dacă, în prima parte a zilei, a fi împotriva curentului reprezintă o motivaţie cât se poate de corectă, un element de care ne folosim pentru a reuşi, în a doua parte a zilei, regula, metoda, inhibiţia şi chiar teama sunt cele care ne motivează orice formă de acţiune. Unii se vor simţi mai bine în a doua parte a zilei pentru că Luna, deja trecută în Fecioară, caută să limpezească lucrurile, să le treacă într-un registru al elementelor cunoscute prin simplificare, încadrare, arhivare. Nu vor realiza însă că toate acestea vor fi făcute cu teamă, cu reţinere. Lucrurile pot lua însă o turnură nefericită atunci când sunt amestecate sentimentele. Se spune în creştinism că iubirea cu frică atrage pedeapsa şi acesta, raportat la dinamica acestei zile, devine un adevăr cât se poate de concret. Dacă Fericitul August spunea “iubeşte şi fă ce vrei” nu a avut însă în vedere şi teama. Constrângerea pe care o presupune frica este o forţă diametral opusă iubirii. Iubirea devine astfel condiția esențială pentru a deveni liberi.
Aşadar, recomandarea acestei zile se menţine în acest sector al lucrurilor simple. Ceea ce este complicat, nu extins, nu amplu, poate fi iluzoriu, adică o construcţie ridicată pentru a ascunde absenţa iubirii. Tocmai de aceea mesajul simplu, gestul redus la minimum, o atitudine reţinută sunt elemente care nu se încadrează în dinamica dizarmonică a unghiurilor de azi şi, deci, ele devin instrumente cu care ne putem îmbunătăți calitatea vieții.

Ultima zi din acest ciclu lunar ne aduce patru aspecte: opoziţie Luna-Chiron (0:01), trigon Luna-Pluton (0:39), sextil Luna-Marte (14:32) şi careu Luna-Jupiter (15:51). Aproape toată ziua se va situa în această dinamică astrală, în această curbă a lui Gauss ce pornește de la valori minime (opoziţie Luna-Chiron), trece printr-un vârf dat de sextilul Luna-Marte şi apoi coboară la valorile negative ale careului Luna-Jupiter.
Ceea ce reiese din aceste unghiuri nu se referă la relaţionare, ci mai curând la conduită. Modul de comportare este atât de dificil localizat, faptele și atitudinile sunt atât de delicat încadrate în mobilizarea grupurilor, încât nu modul de răspuns este cel care ne va încurca azi, ci modalitatea prin care ne vom îndrepta spre anturaj. Când întreaga trăsătură pozitivă a zilei este pusă pe sextilul Lună-Marte nevoia de exprimare este supradimensionată, fără a se ţine cont dacă limbajul este potrivit, dacă nivelul de cunoştinţe satisface nevoia de transfer, dacă suntem sau nu pregătiţi să facem faţă noii poziţii. Ambiţiile acestei zile sunt însă prea mari pentru a ne mai permite luxul de a ne gândi la interesul celuilalt, adică de a dezvolta o interacţiune echilibrată. Luna, din Fecioară, atinge azi trigonul cu Pluton şi îl transformă pe acesta în planetă mediatoare opoziţiei pe care o împlineşte Chiron. Astfel, se va încerca, printr-un gen de forţare, de zdruncin, de răscolire, dominarea unui anumit sector social, a grupului faţă de care ne încearcă acum o apropiere. Scopul acestei deplasări este cel al dominării resurselor, a căutării punctului slab, al devierii interesului acestuia spre o nouă destinaţie. Această deplasare cere un mare consum interior, chiar o epuizare şi tocmai de aceea riscul este imens. Dihotomia acestui demers este foarte interesantă pentru un astrolog. Pe de o parte, se dă curs unei porniri interioare de a schimba statutul, de a face impresie bună într-un mediu, de a ridica standardul cu toate eforturile de care dispune individul, iar pe de alta se întâmplă ca exact individul cu ambiţiile sale mult blamate să fie un instrument al destinului de grup care produce prin deplasarea centrelor de interes o mare depresiune. În felul acesta, asistăm la o rocadă a forţelor, la un transfer de putere, la ridicarea celui slab şi lovit, a celui mai bolnav sau lipsit de vlagă dintre noi, iar mesajul său este unul cutremurător.
Este greu să descoperim adevărul de dincolo de iluzie, de vreme ce Neptun încă se află în careu cu Axa Dragonului, dar se pare că mâna destinului acţionează în afaras forţelor care întunecă. Astfel, sextilul Luna-Marte, cel care reprezintă punctul cel mai înalt al zilei, se dovedeşte a fi mai mult o ofrandă, un consum puternic pe care trebuie să-l facem azi pentru a ne detaşa de un statut. În culmea exprimării sale, Marte ne va convinge că nu relaţiile sunt importante azi, ci rezultatele finale, statutul pe care ţi-l conferă schimbul de informaţii.
Prin urmare, 15 septembrie pare să fie o zi de atac la redută, o formă de exprimare care să se soldeze cu un ecou puternic în mediul în care se produce. Nu putem şti care este efectul ei direct, cât de amplă se va dovedi intervenţia sa asupra mediului social, însă determinarea individului, a făptaşului, a celui care are un mesaj de transmis va fi vizibilă, puternică şi cu efect amplu asupra evenimentelor programate până la finalul acestei luni.
Cei care sunt pasionaţi de astrologie lunară, vor privi această zi cu o atenţie specială pentru că, fiind ultima din ciclul început pe 17 august, vine cu mesaje sintetice adunate de-a lungul ultimelor patru săptămâni. Ultima zi a acestui ciclu, numită şi “Lebăda” intensifică emoţiile şi ne ţine captivi între dorinţa de a îndrăgi şi cea de a fi acceptaţi. Calitatea acţiunilor este azi, influențată mult de ceea ce am cultivat în ultimele săptămâni, va îmbrăca haina efectului, a consecinţei.
Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a ne sustrage egoismului, de a ne lăsa în voia intuiţiei şi de a nu căuta să dăm o anumită direcţie evenimentelor. Forţa subtilă, cea care ne animă dorinţele personale pentru a accepta să ne oferim voluntari, urmăreşte mai mult modificări sociale importante, decât împlinirea unor deziderate personale. Cei care s-au mai confruntat cu aşa ceva, vor privi întreaga zi cu o atitudine specială, cu deschidere şi acceptare.

Luna nouă de azi se împlineşte la limita maximă a careului pe care-l fac luminariile cu Jupiter, adică la extremitatea unor intervenţii agresive asupra structurilor statului, asupra convingerilor cetăţeanului referitoare la stabilitatea administrativă sau chiar judecătorească a unei structuri. Luna nouă din Fecioară ne îndreaptă atenţia spre acele elemente ale societăţii pe care, ca un efect al celor ce s-au întâmplat în ziua anterioară, vom încerca să le modelăm sau prin implicare personală să le oferim acestora un nou statut. Jupiter din gemeni nu exercită însă asupra luminariilor o agresiune brută, ci una ce vine prin limbaj, prin mesaje subtile sau pe căi de comunicare ce implică tehnica modernă sau mulţi intermediari. În felul acesta, neajunsul care, de fapt, aparţine mesajului, poate fi pus pe seama multiplelor întreruperi.
Ceea ce aduce însă Luna nouă de azi este un fel de plictiseală motivată. “Dacă nu-mi vine să fac ceva cred că am să mor de plictiseală”, “Dacă nu primesc nici azi, am să mă plictisesc de moarte” sunt doar câteva mostre din ceea ce ar reprezenta îndemnul acestei zile. Totuşi, plictiseala motivată ascunde refuzul de a alege una din acţiuni şi abia aceasta pare să fie cauza multor complicaţii pe care le iniţiem azi şi cu care vom convieţui în următoarele patru săptămâni.
Având la bază acest mod necuviincios de a privi o situaţie, de a lansa pretenţii faţă de ceea ce se află în jur, sextilul lui Mercur la Capul Dragonului are menirea de a media tendinţa Nodurilor, în sensul direct de deplasare. Abia acum ni se oferă posibilitatea de a privi în faţă, de a vedea care ne sunt armele de luptă, ce fel sunt cei cu care interacţionăm şi până unde se poate merge în aceste relaţii. Vedem, iar unele dintre acestea ni se înfăţişează foarte clar, însă nimeni nu pare să se mobilizeze în vreo direcţie. Nici în prima parte a zilei, când Luna se află în Fecioară, şi nici după 15:54, când trece în Balanţă.
Mesajele sociale ale acestei Luni noi sunt însă cele care vizează o nouă serie de modificări în sectoare sociale care, în prima parte a anului, au trecut de asemenea printr-o serie de preschimbări. Coada Dragonului pe casa a X-a a temei Lunii noi, în situaţia în care Axa Dragonului este puternic încercată de careul cu Neptun despre care știm deja că nu permite nici mersul înainte nici înapoi, ci un fel de şah la rege, ne aduce la lumină o schemă socială care s-a consumat la începutul anului 2008 şi care a pus în dificultate imaginea unei instituţii, calitatea mesajelor, rapiditatea cu care acestea erau transmise de la un departament la altul, chiar necesitatea care a stat la baza înființării unui nou sector, unui nou departament, unei noi funcţii, acolo unde mai curând unde ar fi trebuit restrânse costurile.
Acum, prin acest apel se doreşte umplerea unui gol, acoperirea unor urme sau, la polul opus (că nu traversăm degeaba anul extremelor), deconspirarea acestora, marcarea evenimentelor prin idei puternice sau prin lansarea unor invitaţii care să rămână, sub formă de propuneri cum se prezintă acum, repere marcante în istorie. Medierea Nodurilor de către Mercur pune la mare încercare sinceritatea mesajului. Aici caracteristicile acestei zile se leagă de cele din zilele anterioare când seriozitatea şi verticalitatea au creat mari probleme liderilor, celor care doresc să iasă în frunte, care se implică în mobilizarea celorlalţi şi care doresc să facă un anume sacrificiu de sine pentru a stabiliza un mesaj social important, aşa cum se întâmplă de regulă în perioade de intense reformulări, de renaştere a conştiinţei, de modificare a cadrului social după direcţia unor idei novatoare sau după aspiraţiile unor genii.
Finalul zilei se va desfăşura în tonuri liniştite, cu jocuri de cuvinte, cu modulaţii ce merg spre segmentul sentimental menit să menţină viaţa privată între coperţile unei cărţi frumos colorate, după draperiile roz sau uşor parfumate ale unui salon ori într-o cameră confortabilă în compania unor persoane plăcute, agreabile sau care se dovedesc a fi pe aceeaşi lungime de undă cu persoana în cauză. Oricât de plăcut ni se va părea acest joc, să nu uităm că nu este deloc agreabil să ieşim din sfera plăcutului. Mercur se află azi pe gradul anaretic din Fecioară şi, în absenţa unei îngrădiri, Fecioara îndeamnă orice planetă care o traversează la desfăşurare necontrolată de forţe, la comportare necuviincioasă, sfidătoare. Bucuria de a retrăi este însă pentru zodia Fecioară un lux şi atunci când o face doreşte să se consume până la ultima picătură. Aşadar, este important să ştim cât mai multe despre persoanele cu care ne vom petrece acest preţios timp pentru că atunci când vor ajunge pe fundul vasului să nu fim surprinşi de calitatea îndoielnică a depunerilor ce se găsesc acolo.
Prin urmare, finalul săptămânii este un fel de nod între evenimente care s-au consumat la începutul anului 2008 şi cele care se vor consuma în ultima parte a lunii septembrie. Azi, pe Luna nouă, se cere efort în a căuta o companie adecvată aspiraţiilor personale, eventual cât mai corecte, cât mai sincere şi care să nu genereze conflicte din nimic, aşa cum ne îndeamnă azi contextul astral. A ne menţine în sfera armoniei înseamnă a repara o greşeală a trecutului, a neutraliza o direcţie anume, a o ascunde acolo unde, în solitudine, se va topi până va dispare.
În afara acestor predispoziţii delicate, ziua se va remarca prin uşurinţa cu care ne va incita şi apoi ne va abandona, fără să ne ajute deloc să ne menţinem într-o direcţie anume. Vom considera că avem timp pentru toate, că este important să renunțăm la cele care cer împlinirea unor etape concrete şi ne vom arunca în nostalgii adânci şi suspecte. Vremurile tinereţilor, nebuniile pe care unii le gândeau sau chiar le făceau cândva ne vor duce într-o zonă a regretelor. Deşi nu ca în săptămâna anterioară, regretele de acum vor lua forma unui alint şi se vor transforma în evenimente dacă anturajul nu va fi ales cu grijă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că hrănirea subtilă, cea cu emoţii, idei, este mai importantă decât hrănirea fizică. Venim aici în această lume pentru a ne cizela spiritul, nu pentru a-l adânci şi mai mult în convingeri eronate. “Eu nu sunt corpul” este un îndemn care poate sublima mesajele Lunii noi din casa a II-a şi ne poate ajuta să înţelegem cât de mult suntem conştienţi de structura subtilă şi cât de mult ne domină impulsurile unei lumi fizice pe care nu am reuşit încă să o înţelegem.

6 thoughts on “10 – 16 septembrie 2012

 1. cameliaf spune:

  D-le Coser, ma bucur atat de mult ca am gasit blogul dvs. ca imi vine sa sar in sus de bucurie. Ma aflu intr-un moment al vietii in care deciziile corecte sunt ESENTIALE ( sunt nascuta in 17 noiembrie 1961 ora 6 Constanta) si am nevoie de un sfat cat de scurt, dar care sa-mi aduca putina lumina in haosul mental si afectiv in care ma aflu.
  In 2 august 2012 ( pe un aspect de luna plina) am simtit ca trebuie sa iau legatura cu singurul barbat pe care l-am iubit in urma cu 30 de ani, pe care l-am facut atunci sa sufere foarte mult si dupa care am plans toata viata. ( este nascut in 17 iulie 1960). Ma uit pe efemeride si nu-mi vine sa cred : In octombrie 1982 cand ne-am despartit Saturn era in Balanata la 24 grade, in 4 aug.2012 cand ne-am vazut prima data dupa 30 de ani , Saturn 24 grade Balanta. Am primit apartament la 700 km departare de el in decembrie 1984, Saturn in Scorpion la 24 grade conjunct Soarele natal si din acel moment viata mea a devenit o lupta si o serie lunga de incurcaturi, am mai provocat o mare durere si parintilor mei fiind singurul lor copil.. Am 2 copii minunati, dar sotul mi-a murit in oct.2002 si am decis sa raman singura sa-mi pot ajuta copii. Nu stiu ce m-a apucat in 2 august, ca doar de 30 de ani merg la Constanta, dar parca o forta nevazuta m-a dus la casa parintilor lui. unde am dat peste fiul lui, care este de-o varsta cu al meu. Ne-am intalnit insa nu am stat foarte mult de vorba in 4 aug ,am apucat insa sa-i spun cat imi pare de rau ca l-am facut sa sufere si ca il rog sa ma ierte urmand sa ne intalnim, in 6 aug, nu ne-am mai intanit, am vorbit numai la telefon,aparuse ceva …urgent. Sentimentul de vinovatie, de distorsionare a vietii si de neimplinire in plan personal il am in continuare si fiind un an atat de important, cu tranzitul de Nodul Nord si Saturn in Scorpion, ma SPERIE faptul ca as putea sa fac rau in cazul in care am mai lua legatura, mai ales ca e casatorit ( cu o femeie din Gemeni, cu care mi-a zis ca nu are prea multe in comun, este a doua casatorie si de 15 ani sunt impreuna- nu l-am crezut) .
  Stiu ca suna telenovelistic ce am scris, dar nu vreti sa stiti ce sentimente traiesc. Am citit previziunile dvs. pentru datele de 2 august si de fapt pentru intreaga luna august si acest inceput de septembrie si ma uit interzisa la ce paralele exista cu 1982-1985.
  Va rog, cei ce cititi ce am scris , luati aminte ce decizii luati si cu cata maturitate le luati, pentru ca sunt sanctionabile pe termen foarte lung, Saturn nu se joaca.
  Va multumesc mult si astept cu multa incredere un raspuns din partea dvs..

 2. cameliaf spune:

  Imi cer mii de scuze ca insist, dar daca vedeti mesajul meu, va rog , am mare nevoie de un raspuns, sunt atat de speriata de ce am facut in luna august sau de ce as putea face, daca ma va cauta cumva , (avand in vedere precedentul faptelor mele din 1982), incat nu am puterea sa fac nimic nici acasa , nici la serviciu. Va multumesc

 3. Camelia,

  pentru tine nu există, în ceea ce-l priveşte pe el, constrângeri de natură karmică. Pentru el, în ceea ce te priveşte pe tine, da. Tu ai o mare uşurinţă în a atrage atenţia şi a o direcţiona spre ceea ce te interesează pe tine. Ai o mobilizare atât de bună când te interesează ceva încât dacă apare din nou în viaţa ta nu are cum să fie în ruptul capului o întâmplare. Aşa ceva este exclus.
  Nu-i cunoşti oră şi poate acest detaliu ar ajuta mult într-o mai bună particularizare a temei lui, însă raporturile voastre sunt clare. În trecut tu te-ai jucat cu el ca şoarecele cu pisica şi nu cred că este acum corect faţă de destinul lui să o iei de la capăt. Respectă-i alegerea, destinul şi lasă-ţi dorinţa să se decanteze puţin. Există o atracţie puternică între voi de parcă fiecare este ceea ce-i lipseşte celuilalt, dar de vreme ce în trecut aţi mers pe drumuri diferite, în situaţia în care tu eşti o femeie liberă şi faci cam ce te taie capul, înseamnă că acest tip de raport astral, care v-a apropiat cu ani în urmă, nu este reprezentativ pentru destinele voastre. Acest gen de situaţie trebuie să respecţi şi să priveşti înainte cu seninătatea anilor pe care-i ai.
  Din cât îmi dau seamă ai cu el o regăsire karmică pozitivă, dar nu trebuie să duci relaţia în zona în care tu eşti foarte puternică şi el deosebit de vulnerabil. Nu este echitabil. Rămâneţi prieteni, este foarte frumos ce se construieşte între voi, dar fii puternică şi ajută-l să se împace cu viaţa lui, nu pentru a deveni din nou o jucărie care ştie să facă de toate.
  Tu eşti de felul tău foarte directă şi sper să nu te deranjeze modul la fel de direct în care ţi-am spus acestea.
  Mult succes şi… înţelepciune!

 4. cameliaf spune:

  Iti multumesc atat de mult pentru raspuns, eu mi-am promis ca nu il voi mai cauta niciodata si asta inainte de a scrie pe blogul tau si nu din orgoliu , ci pentru ca trebuie sa functioneze vointa lui Dumnezeu, oricat mi-as dori si simt eu ca ar trebui sa fie lucrurile. Este o durere atat de mare, o neputinta pe care o simt, din constientizarea greselii facute, incat nu pot sa vad inainte cu seninatate, vad doar un mare gol pe care il voi avea toata viata. Iti multumesc

 5. cristinaD spune:

  D-le Coser ,esti extraordinar .

  Imi pare bine ca iti citesc blogul .

  Ce raspuns uimitor ai dat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.