10 – 16 mai 2021

10 – 16 mai 2021 este săptămâna distanțării pe principii aberante și a redescoperirii valorilor corecte, educative și profunde care au scos de fiecare dată omenirea din nebunia spre care se întoarce, cu atât de multă pasiune, periodic. Așa cum ne spune și deviza săptămânii, suntem într-un interval care ne mobilizează către a face greșeli, dar nu neapărat de a repeta ceea ce a fost cândva, de a le aduce în prezent, ci pur și simplu de a ne lăsa în voia unor impulsuri. Această săptămână este despre acele impulsuri care nu sunt corecte, care nu ne ajută și care nu ne folosesc decât dacă extragem din ele acele înțelesuri care ne duc dincolo de patimi sau obsesii. Acest interval ne pune în fața unor tensiuni legate de nevoi, de importanța pe care o au oamenii din jurul nostru, la început considerând că este aceeași importanță pe care o aveau cândva, dar apoi descoperind că, între timp, ceva s-a schimbat. Vorbim despre o Luna nouă marți, dar și despre trecerea lui Jupiter pe zodia Pești, vineri, evenimente care pun asupra acestui interval o greutate aparte. Celelalte elemente aduc un dinamism prin cuvânt, prin termeni sau prin noțiuni, așa cum este cazul lui Mercur în zilele de marți și miercuri, dar și prin inițiativa, prin curaj sau prin apelul la întâmplări vechi ce seamănă cu cele de acum, ca în zilele de miercuri și joi, prin intermediul planetelor Marte, Neptun, dar și prin intermediul Soarelui.
Cei superficiali vor considera că această săptămână este despre cucerirea sau recucerirea unor drepturi, dar, în realitate, este despre cunoaștere. Învățăm să ne cunoaștem până joi, inclusiv, iar, după aceea, învățăm cum să punem în aplicare tot ceea ce am acumulat în ultima perioadă. Nu putem vorbi în această săptămână de rezultate imediate, dar în săptămânile ce vor veni putem spera că lucrurile se vor așeza așa cum gândim frumos acum. Fără aceste gânduri frumoase care vor fi argumentate marți, puse în aplicare miercuri și concretizate joi, cu greu vom reuși să ne găsim echilibrul în săptămânile ce vor veni. De aceea acest interval este atât de important.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la ce instrumente folosim pentru a ne echilibra. Unele ne vor păcăli, așa cum vom constata în special în mijlocul săptămânii, dar nu aceasta este marea tentație. Putem gândi echilibrat, ne putem păstra calmul și, mai mult, ne putem mulțumi cu ceea ce putem acum obține. Energia acestei săptămâni este una intensă, puternică și ne poate păcăli că prin intensitate și putere am obținut ceea ce ne-am dorit. Acum putem mai mult prin finețe.

Bucurii cenzurate. Se pune la cale o viclenie. Spiritul de inițiativă este valorificat prin opoziție, excitabilitate, agresivitate. Inspirația nu atrage pe nimeni. Toate cele complicate par să trăiască în imponderabilitate.

Prima zi a săptămânii ne aduce trecerea Lunii pe zodia Taur și întoarcerea la o formă de normalitate pe care nu vom ști să o gestionăm prea bine pentru că ea vine după multe conflicte pe care le-am parcurs în săptămâna anterioară și care ne-au lăsat impresia că suntem în rezonanță cu oameni puternici sau la fel de capabili precum sunt ei. Încercăm prin această întoarcere la normalitate să ne definim motivația de a merge mai departe, să ne reinventăm, să renunțăm la melancolie și să nu dăm curs impulsului care va domina această săptămână și pe care îl aflăm din deviza generală, cea care ne vorbește despre distanțare. În felul acesta, descoperim că momentul de față este unul marcat de pretenții, tocmai pentru că nu avem puterea necesară pentru a ne defini noile aspirații. De aceea refuzul pe care îl primim acum sau efortul pe care trebuie să-l facem în momentul de față seamănă cumva cu un fel de trădare care ne oprește din a defini un ideal sau din a-l îndeplini. Oamenii slabi vor pune la cale acțiuni marcate pe viclenie sau care vor fi coordonate de conducători care fură sau înșală. Părinții care au copii dificili vor avea în 10 mai o zi de referință la capitolul neputință. Totul devine foarte intens, nu pentru că se întâlnesc cu elemente noi, ci pentru că acestea sunt mult mai ușor exprimate și cu mai multă îndrăzneală.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de risipă. Acolo unde nu există educație suficientă, unde au existat dificultăți de înțelegere, de adaptare sau unde se constată o prea mare atracție spre comoditate vom vedea probleme mari de sănătate, de digestie, complicații legate de funcționarea defectuoasă a corpului, cel care nu mai face față la încă un efort.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este în mare parte marcată de o activitate psihică intensă. Ceea ce ne determină astăzi și ne ducem spre acțiuni bazate pe fapte mai vechi, pe o presiune mai veche, pe întâmplări care s-au consumat cu mult timp înainte și care la momentul respectiv au fost privite frumos, unele au fost chiar plăcute, dar în timp s-au dovedit periculoase. Avem nevoie de acceptare, chiar dacă suntem încurajați spre aventură, chiar dacă ne aducem aminte că ultimele patru săptămâni ne-au dus către întâmplări ce ar trebui să ne vindece o parte a sufletului. Astăzi ne ocupăm de corp și credem că preocupările mai vechi legate de suflet ar trebui să se regăsească, prin efectele pozitive, și în starea generală a corpului, în buna funcționare a organismului. În realitate, ceea ce se întâmplă acum este mai mult un exercițiu de conștientizare ce ne ajută să trecem dincolo de un obstacol legat de dorință. Abia acum realizăm că nu ultimele patru săptămâni am avut dorințe care n-au complicat viața, care chiar ne-au îmbolnăvit corpul sau nu i-au permis acestuia să se vindece. Acum realizăm și această înțelegere este marea realizare a momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi prea emotivi. Emotivitatea schimbă ceva în starea de spirit, iar celelalte structuri ale ființei nu pot gestiona corect ceea ce se descoperă, ceea ce se schimbă sau se modifică.

Mari tensiuni definite de nevoi, întrebuințări, atracții. Mare capacitate de observație. Atenție pe putere, pe construcție, pe influență. Scara valorilor se modifică. Avem nevoie de repere noi. Calculele ne ajută să inventăm ceva. Exigențele sunt de-a dreptul stupide. Nu este nevoie de subtilitate, ci totul cere o abordare directă, personalizată.

Ceea ce vom alege să facem astăzi ne va înjumătăți efortul, bucuria de a primi sau succesul. Această idee de înjumătățire va face din 11 mai o zi încărcată pe tensiune, dar care ne și trezește la realitate, ne ajută să observăm mai mult fără a modifica prin nimic scara valorilor. Astăzi intrăm în posesia unor mesaje care fac referire la etaloane, dar acestea nu sunt decât niște elemente care ne expun exigențelor cărora trebuie să le facem față până la sfârșitul lunii. Ceea ce credem astăzi că nu putem face se va transforma, începând cu 12 mai, într-o piatră de moară, într-o greutate foarte mare care schimbă calcule. Avem nevoie pe 11 mai se gândim simplu, să fim deschiși și flexibili în interacțiunea cu ceilalți pentru că mesajele care vin din partea lor sunt, în realitate, repere noi, nu poveri noi. Presiunea care vine din zodia Taur, acolo unde se află Soarele, Luna, Luna neagră și Uranus reprezintă o foarte mare provocare pentru a ne face calcule noi, pentru a ne schimba atitudinea, pentru a deveni mai flexibili și mai atenți la ceea ce se întâmplă în grupul de apartenență, pentru a deveni mai eficienți. Deoarece ultimul aspect al acestei zile este Luna nouă, tot ceea ce parcurgem acum devine un fel de rezumat, adică ne îndeamnă să facem un fel de analiză a valorilor cu care am lucrat în ultimele patru săptămâni. Din această cauză, mulți vor deveni astăzi exigenți, rigizi sau prea îngrijorați de ceea ce urmează să se întâmple. Nu această grijă ne redă echilibrul, ci subtilitatea pe care o descoperim călătorind către aceste evenimente care ne atrag acum foarte tare atenția. Acestea nu sunt vechi, ci sunt acelea care s-au consumat în ultimele patru săptămâni și care au o subtilitate aparte. În egală măsură, din relația pe care Marte și Uranus o au și care va avea un mesaj foarte intens în ziua următoare, înțelegem că ni se pregătește ceva și că toate informațiile care ne vin din ultimele săptămâni ne vor folosi de acum încolo pentru că ele sunt un fel de vânt bun care duce corabia în care suntem către destinația pe care ne-am propus-o.
Prin urmare, 11 mai este o zi încordată, marcată de tensiune pe nevoi tocmai pentru că vrem să schimbăm ceva, dar sunt prea multe atracții, prea multe tentații, prea multe proiecte nerezolvate pe care ne propunem să le soluționăm acum. Nu putem soluționa într-o zi ceea ce nu am putut face într-o lună, nu pentru că nu ar fi posibilă, ci pentru că nu avem astăzi acea energie pentru a împlini lucrul acesta. De mâine încolo o vom avea, dar acum, nu! Avem nevoie de o abordare personalizată pentru ca lucrurile să nu devină prea periculoase, ca relațiile să nu fie judecate după exigențe, ci după nevoi, pentru că așa sunt vremurile pe care le trăim în momentul de față. Așa cum se întâmplă de multe ori când un ciclu lunar se apropie de sfârșit, multe elemente de maximă subtilitate devin foarte evidente. Din această cauză, 11 mai nu este cea mai intensă zi a săptămânii, dar este una dintre cele mai delicate când achizițiile ne pot duce pe vârfuri foarte înalte sau ne pot zdruncina foarte mult încrederea în sine în așa fel încât să rămânem triști și dezamăgiți pentru următoarele patru săptămâni. În momentul acesta nu putem anticipa dacă dezamăgirea de acum ar putea fi rezolvată la următoarea Lună nouă. De aceea avem obligația față de noi înșine să acordăm respect acelor elemente subtile, rafinate, delicate pe care universul ni le oferă acum sub forma unor concluzii. Aceste concluzii nu vin pentru a acuza, ci vin pentru a ne face mai puternici.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi deschiși cu ajutorul pe care suntem invitați să-l acordăm celor care au mai puțină putere decât avem. Astăzi învățăm nu să ne justificăm poziția sau nivelul, ci să descoperim că de fiecare dată când dăruiești, dobândești.

Redefinire. Întoarcere la valori personale, la educația primită din familie, la ceea ce, pe vremuri, priveam și înțelegeam, iar acum constatăm că nu mai este de actualitate. Revendicare. Se face apel la artă doar pentru a critica lipsa de gust a celuilalt. Intoxicație. Intimidare. Severitatea înseamnă redescoperirea unor valori frumoase pe care ni le-am însușit în condiții drastice. Avem nevoie de mesaje puternice, de inventivitate, nu de încăpățânare și nici de descoperirea adevărului împotriva celorlalți. Propriile emoții sunt privite de ceilalți ca reproșuri.

12 mai este despre dorință. Astăzi ne întoarcem la gânduri puternice, unele dintre ele chiar agresive care ne complică existența pentru că ne aduc aminte de probleme mai vechi cu scopul de a descoperi adevăratele valori care să ne introducă într-un nou sistem educativ. Ceea ce ne încurajează astăzi ține de redefinire sau de întoarcerea la anumite valori personale care veneau dintr-un cadru intim și care au fost așezate la baza unui sistem comportamental sănătos și constructiv. Pe baza acestor percepte ajungem să ne detașam de ceea ce înseamnă complicații, boală, toxine, intoxicație sau intimidare și să devenim mai liberi. Nu se știe dacă lucrul acesta va putea fi obținut ușor, dacă nu cumva mulți dintre noi au rămas captivi valorilor frumoase ale încăpățânării. Cert este că relația pe care Marte de pe zodia Rac o are acum cu Chiron din zodia Berbec și cu Uranus de pe zodia Taur ne ajută să depășim acele momente care până acum ni s-au părut drastice. Acum ele par simple probleme care pot fi soluționate dacă ne mobilizăm. Lucrul acesta primește un aport suplimentar și din partea Lunii dete zodia Gemeni, cea care ne aduce capacitatea de a percepe mesajele puternice, de a fi inventiv și de a ne detașa de ceea ce complică lucrurile prin încăpățânare și rigiditate. Astăzi descoperim că putem, dar nu pentru că revendicăm, nu pentru că avem mai multă determinare, nu pentru că avem mai mult nerv, ci pentru că suntem mai liberi. Libertatea acestei zile ne face mai responsabili pentru că ultimul aspect al zilei este subliniat de trigonul dintre Mercur și Saturn, unul foarte frumos și puternic pe care ne putem baza dacă dorim să depășim mari obstacole ale vieții.
Prin urmare, 12 mai ne vorbește despre acceptare, despre întoarcerea la acele valori care ne-au ajutat și altădată să fim atenți și puternici, dar care ne-au complicat viața atunci când nu le-am înțeles. 12 mai este și despre intoxicație, despre informații false, despre o severitate care nu înseamnă întoarcerea la valori frumoase, ci, dimpotrivă. Este o zi care ne ajută să înțelegem că adaptarea la noile condiții înseamnă a face un efort mai mare decât am făcut până acum, fără a ne teme de riscuri. Până acum ne-am temut că efortul va produce efecte negative atât asupra corpului cât și asupra celorlalte structuri. Astăzi putem face un efort, dacă nu este bazat pe încăpățânare, iar rezultatul va fi unul foarte bun. Marte pe zodia Rac poate produce efecte surprinzătoare, pe termen scurt, o lună, maxim două luni, care să ajute mai mult decât ar putea o altă planetă într-o poziție foarte favorabilă. Marte pe zodia Rac este în cea mai proastă poziție a sa, dar aceasta funcționează ca în cazul critic folosit pentru a salva pe cineva de la înec uneori este nevoie să-l scufunzi pentru ca el să-și folosească propriile resurse, nu să îl tragi spre mal. Cei care au trecut prin așa ceva știu că aceasta este o soluție. Astăzi descoperim că spre mal putem ajunge singuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăsa impresionați de opiniile celorlalți. Ceea ce spun ceilalți despre noi este altceva decât ceea ce vor gândi de acum încolo. Mesajul pe care îl primim este ceea ce și-au propus de mult timp să spună și nu au avut curaj. Un om puternic înfruntă și astfel de mesaje fără să reacționeze.

Ceea ce pare frumos este slăbit și se evidențiază prin ridicol. Inspirația înseamnă acum entuziasm, exaltare. Ne bazăm pe ceea ce se schimbă. Modificările sunt impuse de autorități, de stăpân, de cei care identifică slăbiciunile celorlalți. Tensiuni cauzate de refuzul de a ne adapta la noile condiții. Ceea ce este rece devine dur sau agresiv, incisiv sau un element care atrage atenția, nu și unul eficient sau durabil.

Mijlocul săptămânii ne pune în fața unor provocări foarte mari. În primul rând Soarele, vedeta acestei zile, va avea o relație foarte interesante cu Luna neagră și cu Neptun. Apoi, relația dintre Luna neagră și Neptun, cea care este activă de mult timp, aduce acestei zile o particularitate aparte. Prin ceea ce se împlinește acum între aceste două elemente astrale vorbim despre o mare slăbiciune, despre acceptarea unei noi condiții, despre o tristețe care nu poate fi ștearsă foarte ușor, dar și despre atenția care ne ajută să trecem dincolo de indiferență sau de refuz. Din nefericire pentru mulți, ceea ce se întâmplă acum este un fel de preludiu pentru a face față unor întâmplări mari cauzată de tensiuni pe care singuri și le-au provocat, pe care le-au alimentat. Mijlocul săptămânii este despre durerea care trebuie vindecată, nu despre durerea identificată. Avem nevoie acum să înțelegem că anumite modificări nu sunt făcute pentru a ne pune în dificultate, ci pentru a ne informa. Relația aceasta bună dintre Luna neagra și Neptun are și conotații bune, tocmai pentru că ea coincide cu inițierea unui nou ciclu draconitic. Astfel, vorbim despre curaj, însă doar într-un context limitat, cel care urmărește să combată duritatea, răceala sau indiferența. Acolo unde acest context lipsește, avem de-a face cu comportamente false, cele care nu ne fac cinste sau care nu ne duc niciodată la rezultate foarte bune.
Un alt element important al acestei zile este cel dat de resortul pe care îl avem acum și de care ne putem folosi pe baza tensiunilor de care ne amintim. În momentul acesta credem că ne adaptăm, dar, în realitate, sunt doar reacții născute dintr-o zonă conflictuală. Faptul că suntem scoși din această zonă conflictuală nu înseamnă că am devenit victorioși, ci pur și simplu că am putut face față unei situații delicate. Această situație delicată este într-o relație interesantă cu elementele de patrimoniu pe care am dorit să le obținem și nu le-am obținut, care nu au fost promise și nu au fost oferite, cu iluzia puterii, a bunăstării și a confortului.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne oferă o reprezentare foarte interesantă a ceea ce ar trebui să însemne mobilizarea pentru a nu decădea din punct de vedere social, pentru a nu ajunge din nou la un eșec. Momentul acesta este unul de tristețe, de deposedare a unei puteri personale, dar de redescoperire a acelei calități personale care ne poate ridica deasupra a aceea ce am crezut. Astăzi realizăm că nu suntem liberi, dar știm și de ce se întâmpla lucrul acesta, știm și care au fost complicațiile, problemele sau minciunile care nu ne-au permis așa ceva. Există un raționament interesant care încurcă toate aceste episoade, toate aceste fire, toate aceste ițe. El este justificat pe credibilitatea pe care o are mesajul incomplet. Ceea ce putem face astăzi este să privim foarte departe pentru a descoperi că mesajele incomplete sunt periculoase, prea mult încărcate de emoție, prea mult secate de adevăr.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne preocupa mai mult de discursul interior decât de cel exterior. Ceea ce ne obosește prin zgomot, ne epuizează resursele.

Resorbție. Ne întoarcem la emoții frumoase care ne îndeamnă către activități constructive, elevate, speciale, înălțătoare. Tensiunile de moment ne ajută să ne ridicăm dincolo de presiunile materiale. Binele personal nu este același cu binele social. Redescoperirea inserției sociale și personale reprezintă un ideal care trece dincolo de conflicte, ranchiună sau risc. Liniștea este adevărata cale.

În noaptea de joi spre vineri Jupiter va trece pe zodia Pești. Pe 20 iunie va intra în deplasare retrogradă și peste aproximativ o lună se va întoarce pe zodia Vărsător apoi, după ce își va reveni la mersul direct, se va întoarce pe zodia Pești, adică spre sfârșitul anului. Asta înseamnă competiție, resorbție, întoarcere la anumite emoții care ar trebui să ne ofere echilibru, dar deocamdată lucrul acesta nu se va întâmpla. 14 mai va fi o zi dureroasă când răspunsurile nu ne sunt pe plac, când mesajul nu este unul potrivit, când liniștea nu este câștigată ușor. Faptul că suntem din punct de vedere astral bruscați cu această schimbare care se suprapune peste unghiuri încordate dintre Lună și Junon, dintre Lună și Neptun înseamnă că momentul de față nu este cel frumos, înălțător și sublim așa cum ne așteptam. Jupiter pe zodia Pești este o poziție foarte frumoasă pentru noi toți, dar lucrul acesta nu se va întâmpla în această săptămână. Prin această schimbare de vibrație avem nevoie să redescoperim inserția socială, idealurile personale, motivele de liniște, curajul care ne motivează să mergem mai departe pe drumul pe care ni l-am ales.
Prin urmare, ceea ce debutează cu 14 aprilie ne pune în fața unor conflicte mult mai serioase decât am crezut. Avem nevoie să descoperim că lucrurile frumoase sunt accesibile, ne sunt plasate în jur în așa fel încât să le putem accesa de fiecare dată când avem nevoie. Jupiter pe zodia Pești ne încearcă pe acest concept al binecuvântării, al redescoperirii inserției sociale, al curajului de a trece dincolo de anumite limite, pentru că, până la urmă, contează rezultatul, contează mesajul care rămâne, puterea pe care o transmitem celorlalți pentru a se descoperi, pentru a crește și a se reinventa. 14 mai este despre ceea ce este bun în noi, despre binele personal, despre tensiunile pe care le depășim foarte ușor, dar și despre puterea de a ne întoarce către liniștea care ne-a dus către multe realizări sociale. Acele realizări sociale ne-au ajutat să ne facem mulți prieteni pentru că, până la urmă, o viață frumoasă nu poate fi trăită fără prieteni. Cu trecerea planetei Jupiter pe zodia Pești avem nevoie să redescoperim noi valori ale prieteniei. Din acest punct de vedere anul acesta va fi complicat. Ne va fi mai bine la anul, după ce Jupiter își va încheia retrogradarea și, la sfârșitul acestui an, va intra definitiv pe zodia Pești.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne complica cu idealuri inutile. Ceea ce este inutil doare. Ceea ce este frumos poate fi împlinit fără un mare efort, doar făcând apel la calități personale pe care le avem deja integrate în patrimoniul personal.

p>

Surprizele înseamnă ai ieși din logică, a redescoperi calitatea unui prieten, a ne întoarce la o viață frumoasă și echilibrată. Surprinderea este ceea ce ne scoate din acea comoditate bolnăvicioasă.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Rac și, la puțin timp după, va avea de împlinit un trigon cu Jupiter. Ceea ce ni se întâmplă pe 15 mai vine să ne confirme ceva bun, să ne dea mai multă încredere, să ne facă mai puternici sau să ne ducă mai aproape de ceea ce este stabil și frumos. Evenimentele acestei zile ne întorc spre logică, dar o fac să nu fie o întoarcere dureroasă, ci una interesantă, plină de surprize, cele mai multe dintre ele plăcute. 15 mai ne vorbește despre cât de frumoasă poate fi viața atunci când te lași în voia sentimentelor, dar și cât de periculoase pot fi evenimentele atunci când aceste sentimente sunt transformate în poveri, în mânii. Astăzi vom încerca să fim perfecționiști, dar vom sfârși prin a cădea foarte mult spre această natură afectivă din care ar trebui să extragem ceea ce ne onorează și ceea ce ne face mai stabili în demersurile urgente sau în cele de lungă durată. 15 mai nu este o zi care să ne vorbească despre optimism, ci una care să ne arate, chiar dacă la început chipul este sinistru, cam cum ne este stabilitatea.
Prin urmare, 15 mai încearcă să comprime valorile personale, cele legate de timp sau de nevoie de adaptare pentru a nu deveni excesiv de preocupați de ceva rău, instabil, vulnerabil sau vulcanic. Reacțiile acestei zile sunt bazate pe acumulări mai vechi care nu pot fi explicate prea ușor, care nu sunt înțelese nici măcar de o persoană abilitată în sensul acesta. Lipsesc mesaje, idei, nu pentru că acestea ar fi pierdute, ci pentru că persoana responsabilă de transmiterea lor nu observă că ele nu se regăsesc în conținut. Totul este intens și oricât de mult am încerca să fim raționali, nu vom reușii! Ceea ce împlinim astăzi facem doar prin valorile sufletești, doar emoție.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că uneori emoțiile ne învață mai mult decât credem. Ideile au un rol important în a ne coordona, în a descoperi valorile corecte, educative și profunde, cum ne spune și deviza generală a săptămânii, dar atunci când avem nevoie să trăim, emoția devine un vertabil ghid.

Revenirea la normalitate înseamnă a aprecia calitatea căminului. Vremurile frumoase de altădată ne revin în minte prin duritate. Ceva rău se manifestă. Suntem surprinși de cât de mulți spectatori avem. Conflictele vin în acea zonă în care ne-am exprimat voluptatea.

Revenirea la normalitate, elementul principal și definitoriu al acestei zile, nu înseamnă neapărat întoarcerea la o formă de echilibru, ci chiar revenirea la o combinație complexă, acolo unde vom găsi și bucurii și necazuri. Astăzi ne amintim cu aceeași putere de lecțiile frumoase pe care le-am învățat în condiții mai puțin plăcute, dar și de bucuriile superficiale care au fost interesante atunci când s-au consumat, dar au lăsat un gust amar și o duritate pe care cu greu le putem uita. Ceea ce se întâmpla astăzi ne lasă impresia că ceva rău se va întâmpla, se va manifesta sau că există o presiune de care trebuie să ținem cont. În realitate, 16 mai este despre ceea ce nu putem uita, deși poate o mare parte din acele elemente care pun presiune asupra noastră pot fi alungate, trimise către o zonă neutră, către un plan al imponderabilității, către ceea ce un terapeut numește punctul zero. Așadar, avem ocazia acum să ne eliberăm de aceste conflicte care au produs de fiecare dată efecte atunci când au fost rememorate doar pentru că nu au fost eliberate din ființă sau nu au fost trimise în acea zonă neutră numită punctul zero. În egală măsură, 16 mai este și ziua care ne aduce în minte bucurii profunde sau ne ajută să retrăim bucurii multiple pe care acum nu le mai putem trăi pentru că vremurile sunt altele. Poate săptămânile următoare vor fi mai generoase, însă cea de acum, în această privință, nu!
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne ajută să ne întoarcem la o formă de normalitate care să ne ajute să nu mai privim lucrurile prin fragmente, ci prin întreg. Ne întoarcem la principii, la concepte, la abilități pe care să le utilizăm într-un mod integrat, chiar dacă nu cu aceeași satisfacție ca în trecut. Chiar dacă relația bună dintre Lună și Uranus nu are conotația dificilă, complicată sau periculoasă pe care au avut-o alte unghiuri de-a lungul săptămânii, nu înseamnă că ziua nu ne oferă surprize. Reușim astăzi să ne mobilizăm pentru că tot acest proces de rememorare ne aduce în centrul atenției și un curaj mai vechi. Poate nu este cea mai bună metodă, însă este ceea ce ne ajută să ne menținem la suprafață.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu transforma acest proces de rememorare într-o promisiune de răzbunare sau de a nu permite gândurilor conflictuale să prindă din nou viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.