17 – 23 mai 2021

17 – 23 mai 2021 este săptămâna bunului primit și neapreciat și a celui sever spre care tindem pentru că ni se pare mai bun sau mai reverențios. Acest interval este unul de cunoaștere. Pentru unii va fi doar de identificare a ceea ce ar trebui să cunoască mai mult, însă pentru acele persoane care s-au ocupat de viața personală într-un mod frumos și echilibrat va fi o săptămână a întăririi puterii personale prin faptul că vor depăși cu bine fiecare încercare a zilei. Desigur, nu trebuie să înțelegem că este o săptămână a puterii, ci una care ne oferă mai multe șanse pentru a fi apreciați, pentru a ne curăța defectele personale și a fi mai atenți la ceea ce avem nevoie să schimbăm pentru a deveni ceea ce ne dorim, nu ceea ce ajungem să fim ca urmare a efectelor cumulate produse de reacțiile personale necontrolate. Ceea ce descoperim în această săptămână este puternic și valoros pentru că face parte din noi, este un element care cere mai multă atenție, însă doar pentru a semnaliza, nu pentru a hrăni teama.
Combinațiile astrale ale acestui interval sunt atât de puternice și intense încât ni se va părea că fiecare zi este desprinsă dintr-un nou tablou. În realitate, totul face referire la acest bun personal pe care îl primim dacă nu recunoaștem, iar dacă nu recunoaștem înseamnă că am mai intrat în contact cu el sau că îl deținem deja, dar nu știm. Desigur, va fi o săptămână care ne solicită atenția și rezistența la efort, dar și aceea flexibilitate pe care o dovedim atunci când ni se pare că greutatea celuilalt este mult mai mare decât propria greutate și facem tot posibilul ca aceasta să se diminueze. Binele cel mai mare al acestei săptămâni, cel pe care îl vom conștientiza în special în ziua de duminică, 23 mai, este acela care ne îndeamnă să facem tot ce putem ca să diminuăm greutatea sufletească a unui apropiat, uitând de greutățile personale. Nu uitarea este soluția, dar nici faptul că procedând așa nu arată că cerem o răsplată. Nu ne cumpărăm un loc în rai procedând așa, ci pur și simplu ajutăm. Nu are aceeași greutate dacă ai venituri substanțiale în cont și îi oferi unui om sărac 10 lei ca atunci când îi oferi 10 lei din cei 20 pe care îi mai ai. Înțelegerea în suferință este un semn de maturitate care curăță și vindecă acolo unde nimic altceva nu ajunge.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne permite căderea în stări sufletești negative, apăsătoare doar pentru că ni se pare că presiunea exterioară este mai mare decât am fost până acum. Ceea ce nu te doboară te face mai puternic. În această săptămână ceea ce nu ne tulbură ne face mai buni.

Complicații rezultate dintr-o dezertare. Un partener trădează. Ne simțim mai puternici dacă avem o protecție, un apropiat care să ne susțină, care să promoveze valorile în care credem. Se pune accentul pe emancipare, pe rezolvarea unor traume. Suntem puternici pentru că avem o șansă, pentru că răsturnările de situație nu ne mai afectează atât de mult.

Prima zi a săptămânii este una de revendicare. Vorbim astăzi despre un mesaj greșit pe care un apropiat îl transmite și provoacă o tulburare în grupul de apartenență sau le crează celorlalți impresii greșite. Se fac astăzi similitudini între mesajele mai vechi și cele noi, se lansează acest principiu de a face legătura între vechi și nou pentru a rezolva anumite traume. Până la urmă, lucrurile acestea s-ar putea să fie lovite de agresiunea grupului, de rezistența pe care o opune grupul de apartenență care nu dorește să accepte nicio schimbare. Rezistența la schimbare este, în realitate, elementul definitoriu al acestei zile. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Rac este un avantaj, dar nu ne ajută prea mult pentru că va fi nevoie ca în dimineața acestei zile să treacă prin opoziția cu Pluton. Există un mesaj bun legat de transformare, de adăugare a unui component bun la unele vechi, însă sensibilitatea este încercată pentru că ea va fi zdruncinată de o răsturnare de situație. Suntem puternici, dar într-un mod neobișnuit, ciudat, trist. Cea mai mare greutate a acestei zile vine din faptul că am putea fi separați de puterea personală tocmai pentru că nu înțelegem și nu reușim să ne adaptăm la aceste răstălmăciri de situații, la ciudățeniile care pornesc cu momentul zilei de 17 mai și care vor continua toată săptămâna.
Prin urmare, 17 mai ne vorbește despre ceea ce nu am reușit să rezolvăm, dar încercăm să acoperim acum, să izolăm sau să vindecăm în mare grabă. Ceea ce facem astăzi este artificial tocmai pentru că știm că șansa vine dintr-o altă zonă, nu din ceea ce ni se cere din partea grupului de apartenență. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor dori să se emancipeze, să treacă dincolo de momentele delicate pe care în săptămânile din urmă le-au parcurs în ideea de a schimba ordinea lucrurilor, nu în general, ci în ceea ce îi privește.
Cu alte cuvinte, astăzi putem pentru că ne mobilizăm, pentru că înțelegem ceea ce a fost greșit cândva, pentru că unele soluții gândite anterior nu mai pot produce efecte și sunt abandonate. Curajul de a abandona acele reziduri este o mare realizare a momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu promova valorile personale ca fiind universale. Universalul are etaloane care nu sunt supuse acestor tulburări sinistre pe care le parcurgem în această săptămână.

Personajele principale sunt criticate pentru infidelitatea lor. Ceea ce a fost obscen în trecut se întoarce acum ca o lecție de viață. Învățăm din greșeli. Subiectivitatea ne ajută, dar ne și complică direcțiile spre care dorim să mergem. Se caută un vinovat. Pedeapsa este mult mai importantă decât cauza greșelii sau cauza păcatului.

În ziua în care Venus trece peste Capul Dragonului se caută soluții frumoase pentru a depăși un obstacol. Fiecare va găsi resursele necesare pentru ca acest obstacol să treacă în planul secund. Aici intervin elemente de educație, adică oamenii mai fac și după cum le dictează conștiința, nu neaparat după cum ne spun astrele. Predispoziția astrelor din această zi nu vizează o direcție anume, ci un mesaj care să vină din partea celui care dorește să obțină un anumit rezultat. Este adevărat, momentul acesta ne tulbură cu această subiectivitate, dar ne și salvează pentru că ne arată în ce direcție mergem atunci când ținem cont doar de ea.
În această zi acuzațiile vor curge tocmai pentru că se va face foarte ușor apel la un mesaj mai vechi, la întâmplări ciudate care s-au consumat în ultimele două săptămâni și care ar fi trebuit să fie o veritabilă lecție de viață. Nu știm dacă această lecție de viață îi ajută pe toți să depășească anumite obstacole, însă conținutul ei, prin conjuncția planetei Venus cu Capul Dragonului, va fi unul substanțial. Este adevărat, va fi și dureros, dar nu trebuie să uităm că suntem într-o perioadă când aceste mesaje negative au asupra noastră un impact constructiv, deci ar putea să ne ofere și un rezultat bun.
Prin urmare, 18 mai este ziua care scoate în evidență calitatea unor personaje pe care le-am acuzat prea mult sau despre care am crezut că nu ne pot oferi nimic. Acum ne întoarcem către acel trecut care ne-a creat acea impresie și încercăm să extragem de acolo ceva bun. Există, și de această dată, o subiectivitate care ne ajută dar, în egală măsură, ne și complică acele proiecte ambițioase care ar trebui să fie duse repede mai departe. Astăzi această formă de evoluție, de grăbire a soluționărilor pe care ni le-am dorit în zilele anterioare nu se ridică la nivelul așteptărilor. Vom fi foarte atenți pe necesități, pe nevoi, pe plăceri, dar și pe a căuta vinovați pentru ceea ce ni se întâmplă. Dacă vom fi atenți, vom observa că astăzi se întâmplă multe pentru că suntem foarte legați de aceste obsesii. A ne dori să mergem mai departe nu înseamnă a reproduce un program despre care am crezut că este perfect, ci înseamnă a fi atenți la ceea ce ne oferă viața. Ființele plăpânde, sensibile și profunde nu vor căuta astăzi vinovați, ci vor considera că dacă se pune problema unui păcat, atunci acesta le aparține pentru că nu au făcut suficient de mult pentru a ajuta pe cineva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți mai mult la soluție decât la cauză. Ceea ce se întâmplă astăzi ar trebui să fie rezultatul a ceea ce reprezentăm în momentul acesta, nu a ceea ce credem că suntem pe baza a ceea ce ne amintim despre ceea ce am făcut sau am reprezentat cândva.

Ne apropiem de un punct terminus. Severitatea schimbă relațiile dintre oameni. Efectele secundare se văd acolo unde nu există claritate în gândire, acolo unde nu există prea multă pasiune. Suntem aproape de ceea ce ne face mai importanți, mai atractivi, mai interesanți. Refuz. Criticismul gratuit. Complicații legate de o dinamică afectivă sau de respirație.

19 mai este despre verificarea identității personale. Vorbim aici despre apropierea de un termen, despre anumite mesaje pe care noi avem obligația să le transmitem celor pe care îi apreciem, despre cuvinte frumoase care nu țin de imaginație, ci de spiritul practic. Relația proastă pe care Mercur o definitivează acum cu Junon ne arată că există o tristețe care ne complică viața, care ne schimbă direcția, care ne face să ne simțim mai puțin importanți pentru cei din jur. Astăzi primim mesaje negative care susțin aceste idei. Din fericire, Primul Pătrar care se împlinește în seara acestei zile arată că aceste complicații, care au o dinamică aparte, pot avea și o finalitate specială. Ceea ce se termină acum va începe foarte curând, chiar din ziua următoare, când Soarele își va încheia tranzitul sau prin zodia Taur. Mulți vor crede că momentul acesta face trimitere la anumite convingeri, dar, în realitate, totul este despre complicații, despre frici, despre temeri, despre anumite relații negative dintre oameni care se accentuează. Ele se vor evidenția, la început, prin cuvinte, dar după aceea prin promisiuni de răzbunare.
Prin urmare, 19 mai este ziua care ne învață cât de important este să ne apropiem de ceilalți pentru a deveni mai puternici, pentru a consolida o relație de prietenie, nu pentru a minți mai mult sau a face mai multe greșeli. Astăzi descoperim că nu suntem perfecți, că vorbele pe care le adresăm celorlalți sunt interesante, atractive sau motive care să îi încurajeze în a călători, în a se deplasa, nu doar fizic, ci și emoțional sau spiritual. Astăzi descoperim că putem mai mult, că suntem mai puternici pentru că renunțăm la anumite conflicte verbale. A refuza conflictul verbal este cea mai mare realizare a acestei zile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi liniștiți în fața criticii. Critica pe care o descoperim astăzi este una gratuită. Cei care ne critică nu știu nimic despre ceea ce putem face. Ei astăzi critică doar pentru a se elibera.

Avem nevoie de succes. Ceea ce este nespus se transformă într-un factor care duce la suferință, la sărăcie. Teama de pierdere este mai importantă decât dorința de explorare. Succesul promis devine din ce în ce mai aproape de a fi împlinit. Apar efecte secundare, nu neapărat rele.

Mijlocul săptămânii ne oferă un fel de diversitate pentru care nu suntem încă pregătiți. Vorbim, așadar, despre metode de adaptare, despre instrumente care să consolideze modul de a ne raporta la ființe, la oamenii din jur, dar și despre instrumente care să ne ajute să îi protejăm mai mult. Faptul că în această zi în Luna se află deja pe zodia Fecioară nu înseamnă că este ceva rău, ci doar că vom fi interesați de explorare, de a descoperi detalii din viețile celorlalți, de a domina printr-o autoritate administrativă. Este foarte posibil ca pentru mulți lucrul acesta să însemne prăbușirea către anumite comportamente greșite, către frustrări sau către a judeca foarte ușor un apropiat. Mulți vor realiza însă că acest moment este unul care ne ajută să înțelegem de ce anumite efecte secundare au fost atât de ciudate, de periculoase sau de ce acestea ne-au dus către interiorizare, către meditație. Astăzi realizăm că putem mai mult, dar înțelegem că această putere trebuie să fie utilizată mult mai târziu sau în raport cu un superior, cu un mediator, cu o persoană care deține un titlu onorific sau unul științific.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne aduce în fața unor situații care devin foarte evidente pentru că sunt grăbite, cer o probă a vieții, a interacțiunii sau care generează reacții foarte ciudate. Mijlocul săptămânii nu este despre revendicare, ci este despre caracterizare. Tocmai de aceea, presiunea momentului are nevoie de această înțelegere corectă a spiritului practic. Astăzi avem acces la ceea ce ne oferă un mare avantaj, dar nu este indicat să alegem acele direcții, acele interacțiuni care se bazează pe suferință pentru că ele ne duc la sărăcie. Mijlocul săptămânii este despre seriozitatea de a rezista împotriva unei presiuni, de a crește frumos, de a primi ceea ce ne este oferit, fără a considera că avantajul momentului este cu mult superior avantajelor primite în săptămânile din urmă. În condițiile acestea putem vorbi despre mult succes, dar doar de unul care îmbunătățește o îndeletnicire, un curaj, o abilitate care să depășească un obstacol. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor avea în momentul acesta avantajul de a alege, de a prefera, chiar dacă instabilitatea îi sperie foarte mult. Mijlocul săptămânii nu este despre instabilitate, ci este despre teama de a fi instabili.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne aminti că durerile trecutului întotdeauna constituie o veritabilă motivație pentru a ne adapta la ceea ce urmează să se întâmple.

Convingerile ne întorc din drum. Bunele maniere sunt interesante și atractive pentru cei care doresc să lovească sau care sunt posesivi. Vedem ceea ce nu ne face plăcere și care ne transformă în revoluționari. Accentele dramatice ale vieții ne învață să facem alte calcule. Este nevoie de puțină subiectivitate, dar nu de solitudine și nu de obscenitate sau ranchiună. Suntem măcinați de dorințe pe care nu le controlăm sau nu le înțelegem.

21 mai este despre revendicare. Ne preocupăm astăzi despre securitatea personală, despre ceea ce ne îngrădește libertatea sau despre ceea ce ne afectează acea zonă psihică sau emoțională care ne oprește să mergem mai departe. Valorile pe care le folosim în această zi trebuie să schimbe ceva, nu pentru că ar fi nevoie de o schimbare, ci pentru că această modificare, această preschimbare ne va oferi în viitorul apropiat, adică în următoarea lună, un confort aparte. Pe 21 mai vorbim despre o formă de nedreptate care se bazează pe subiectivitate, despre gânduri triste, despre întoarcerea la momentul când nu am fost apreciați, când nu am fost iubiți, când nu am sancționat obscenitatea sau ranchiuna. Pentru mulți 21 mai va fi o zi marcată de disconfort, de conflicte de identitate pentru că lipsesc anumite elemente de patrimoniu, lipsesc informații, lipsește acea sinceritate care îi ajută pe oameni să interacționeze foarte frumos. Convingerile acestea par mai puțin agresive decât altele tocmai pentru că fac trimitere la anumite plăceri pe care în trecut nu le-am înțeles, le-am interpretat subiectiv sau le-am considerat elemente greșite, obscene pentru care alții sunt vinovați.
Prin urmare, 21 mai ne vorbește despre acele relații sociale pe care nu reușim să le gestionăm foarte corect pentru că suntem foarte grăbiți sau pentru că viața ne-a oferit multe exemple negative pe care acum ni le amintim și de care nu ne putem debarasa. Bucuriile acestui moment sunt legate de control, de atitudine și de ceea ce putem schimba. Mulți vor încerca astăzi să impună modificări în relațiile pe care le au prin atitudine sau prin limbaj, dar rezultatul va fi unul foarte prost. Nu sunt multe de spus despre această zi, tocmai pentru că atât elementele personale cât și cele colective converg în a susține un gen de subiectivitate bolnăvicioasă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu întreprinde ceva împotriva celor pe care îi considerăm astazi vinovați deoarece există riscul de a face o mare nedreptate.

p>

Se verifică o relație. Ideile fixe folosesc o energie psihică pe care am păstrat-o mult timp cu scopul de a ne motiva ieșirea din confort sau din comoditate. Ne preocupăm de ceea ce ne aduce fericire. Abordările noi, chiar și cele legate de științele exacte, de muzică sunt preferate. Evoluție prin iubire.

Pe 22 martie ne întoarcem la o formă de normalitate care ne ajută să înțelegem de ce avem nevoie să ne menținem o stare psihică echilibrată, să fim buni cu cei pe care îi avem în preajmă, să fim echilibrați cu oamenii care ne greșesc. Cu toate că vorbim în momentul acesta despre depășirea unor momente foarte delicate din viața personală, prezentate frumos, ca modele de bune practici, intenția de a face ca toate lucrurile să meargă într-o direcție bună în felul acesta arată că în spatele acestora există teama că unele fapte au fost descoperite. În cuvinte mai simple, momentul acesta ar trebui să ne ofere garanție că o greșeală făcută de curând nu va fi văzută niciodată. Tensiunile momentului scot în evidență această grija pe care o are omul comun de a nu fi compromis. Revenirea la acea normalitate pe care o gândim în momentul acesta are în această zi o conotație interesantă. Dacă nu vom fi atenți până și raportul de forțe dat de relația pe care individul o are cu cei din jur sau cu societatea se poate schimba adică în intenția de a face ceva bun să se ajungă la un rezultat prost.
Prin urmare, 22 mai este despre a descoperi intenția adevărată care stă la baza faptelor bune. Trecem printr-un moment delicat când ne prezentăm față de ceilalți intențiile bune pe care le avem față de acțiunile spre care suntem atrași. Cu toate acestea, chiar motivul invocat arată că dorim să ascundem ceva. Sentimentele adevărate sunt cele care reglează genul acesta de situație, care ne pun pe linia de echilibru fără a fi obligați să demonstrăm ceva. Prea mult calcul, prea multă precizie înseamnă tensiune.
Recomandarea pentru această zi aceea de a nu fi îngrijorați de ceea ce nu putem face pentru alții. Să fim atenți astăzi la ceea ce putem face pentru noi înșine. Dacă toți ar face la fel am putea progresa mult mai ușor și mult mai simplu.

Tulburări cauzate de greșeli vechi. Intrăm într-o etapă întunecată, complicată de lipsuri materiale și de efecte ale unei imaginații negative, dezastruoase. Pericole legate de boli, legături bolnăvicioase sau de răsturnări de situație pe care nu le înțelegem. Risipă. Dezordine în emoții. Senzații stranii. O lipsa de coerență schimbă viziunea. Optimismul este simulat.

În mijlocul acestei zile Saturn va intra în mers retrograd, deplasare pe care o va avea până în octombrie. De dimineață, Mercur și Neptun vor definitiva careul care a fost activ toată săptămâna și care a adus tot felul de tulburări, de complicații, de incertitudini ce nu pot fi rezolvate foarte repede. Vom încerca astăzi să imităm binele, dar să și exagerăm pericolul tocmai pentru că ne temem foarte tare că următoarea perioadă va fi agresivă, tulburătoare. Există o dezordine în această zonă a emoțiilor care ne sperie astăzi și pe care vom încerca să o ascundem invocând punctual probleme personale sau probleme ale grupului. Gândurile acestea negative îi fac pe unii vulnerabili în fața altor dezechilibre. Gândul de boală aduce boala în corp. Gândul de despărțire o aduce pe aceasta aproape de împlinirea perfectă. Retrogradarea lui Saturn pe zodia Vărsător va accentua risipa și asta pentru că există o dezordine pe care fiecare individ are obligația să o repare. Până în octombrie ceea ce nu știm va produce puternice modificări în raporturile sociale, va accentua anumite dezechilibre și va intensifica aceste senzații care îmbolnăvesc, nu cele care vindecă. Dacă nu uităm de calitățile pe care un om echilibrat le are vom ajunge să împlinim această predispoziție astrală. Cu fiecare faptă bună făcută, cu fiecare element special la care apelăm reducem din această intensitate negativă și arătăm că suntem suficient de maturi pentru ca răul să nu se producă. Altfel, în cele mai fericite cazuri vom simula optimismul și vom fi interesați de cum evoluează un proces de degradare, nu de soluția care ni s-ar potrivi cel mai bine.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne aduce griji suplimentare și ne spune că intrăm într-o perioadă de restricții. Un om echilibrat nu are de ce să își facă griji referitor la această perioadă. Pentru el înseamnă un interval care îl ajută pentru că distrugerile nu se produc în interiorul său, acolo unde este echilibru, ci în jurul lui, acolo unde există dezechilibru. Mulți pasionați de acest domeniu ezoteric știu că retrogradarea lui Saturn este o perioadă complicată, marcată de restricții. Câteodată restricția vine ca o negație a negației, ceea ce înseamnă un ajutor foarte mare pentru progres sau pentru soluționarea unor complicații.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la cum gândim integritate.a A fi integru nu înseamnă a fi rigid sau obsedați într-un mod obositor de atacurile la care suntem supuși, ci înseamnă a nu renunța la binele pe care dorim să-l punem la dispoziția celorlalți, de care ne bucurăm atunci când îl împărtășim. Ajutorul cel mai mare nu este atunci când din confortul tău ajuți pe cineva, ci atunci când ești într-o problemă împreună cu cel de lângă tine, iar tu faci totul ca lui să-i fie puțin mai ușor decât îți este ție. “Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce eşti.”(Arsenie Boca).

2 thoughts on “17 – 23 mai 2021

 1. paula spune:

  Desi am ales alta cale ,te simt un prieten adevarat !Multumesc !

 2. Ana spune:

  Pentru ca de fiecare data punctul dvs de vedere m-a ajutat enorm,indraznesc sa va cer parerea inca o data intr-o situatie extrem de delicata.
  Dupa „furtuna ” care a inceput pe 8 mai ,am luat hotararea ca de la sfarsitul lunii iunie,cand iau copii vacanta sa ne mutam toata familia in afara tarii(Germania)unde sotul(pește,01.03.1979,ora 7,Panciu) are o situatie stabila.Simt ca este singurul mod in care imi pot gasi linistea sufleteasca si totodata copii sa aiba un viitor mai bun.
  In aceasta saptamana,apele s-au mai linistit,s-au clarificat multe aspecte.
  Am primit totul ca pe o lectie,atat pentru mine cat si pentru el,eu am depasit-o mai usor,el mai greu.
  Care sunt aspectele la care ar trebui sa mai lucram amandoi,tinand cont de faptul ca in ultimii 9 ani am stat departe unul de altul ?
  Va aduce aceasta schimbare linistea in familia mea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.