1 – 7 august 2011

Luni, 1 august
Începutul lunii august este furtunos aducând evenimente astrale dificil de înţeles şi integrat, dar perfect logice în contextul amplu al dinamicii astrale pe care îl aduce luna august anului 2011.
În această primă zi, pe fondul trigonului Jupiter-Pluton, încă activ, Venus şi Uranus se întâlnesc în trigon, Soarele şi Jupiter în careu, iar Luna, prin trigonul cu Pluton împlinit spre finalul zilei, aduce vagi semne ale regresării, va trece prin fereastra opoziţiilor pe care Neptun şi Chiron le realizează cu Mercur, întărind convingerile eronate şi aducând concepţiilor false despre lume şi viaţă atâta de multă putere încât vom considera că nicio bucurie nu poate fi întreagă şi nici o nenorocire nu poate fi evitată, chiar dacă este cunoscută cu ceva timp înainte.
Ceea ce se adăugă acestui context periculos, vine din relaţia lui Marte cu Pluton. Marte se va afla azi pe gradul 28 din Gemeni, abia după miezul nopţii trecând pe gradul anaretic al zodiei, dar va fi suficient de avansat încât să intre în relaţie de opoziţie cu Pluton, octava sa superioară. Este însă o variabilă de care se va ţine cont în analiza acestei zile, dar nu un element categoric ce ar putea schimba direcţia dinamicii astrale.
Când Venus şi Uranus sunt în trigon nevoia de libertate se combină armonios cu simţul estetic şi cu înclinaţia spre creaţie. Inspiraţia este un element esenţial în a vehicula acum energia astrală şi tocmai de aceea dimineaţa zilei ne va brusca prin amintirii stranii, întâlniri spectaculoase, semne de afecţiune sau de respingere desfăşurată la aceleaşi intensităţi, ipostaze inedite care ne ajută să ne construim o anumită părere despre această zi şi despre cum se va desfăşura ea. Iluzia mulţumirii sau încântări se va menţine doar în prima parte a zilei, pentru că după 11:40, când Luna va trece în Fecioară, vom deveni restrictivi în a ne manifesta sentimentele, rezervaţi în a ni le împărtăşi şi atunci când o vom face ne va îndemna un motiv practic, un avantaj, un câştig, ceva ce am putea obţine prin acest gest sau demers. Nici nu vom observa că schimbându-ne fundalul pe baza căruia acţionăm ne vom îndrepta spre ale evenimente, spre alte fapte. Nici nu vom observa că, dacă e să ne fie greu şi trist, a stat în puterea noastră să ne alegem această cale. Intrarea Lunii în Fecioară, pe fondul cald şi dinamic al evenimentelor prin prima parte a zilei, ne face să ne dorim aprecierea, succesul cu orice preţ, chiar şi cu preţul misiunii, falsului, disimulării sau bârfei. Judecând toate acestea după ingresul Lunii în Fecioară, axa afectivităţii (V-XI) va fi atât de mult zdruncinată, atât de puternic şi de amplu, încât în termen de câteva ore, adică până la 17:40, atunci când Soarele şi Jupiter trec prin careu, să ne împotrivim tuturor celor care doresc să ne ofere un exemplu corect de a simţi, tuturor celor care ne invită la o stare sufletească simplă şi echilibrată. Vom ajunge să judecăm oamenii în ansamblu pornind de la părerile pe care le au acum, şi ni se va părea cât se poate de corect şi bun să procedăm în felul acesta, fără să ne preocupe mustrările de conştiinţă sau regulile în care am crezut până acum şi în acest moment le încălcăm.
Cei care aleg să nu procedeze în felul acesta se vor situa într-o altă dinamica astrală, care ne zdruncină propriile convingeri despre lume şi viaţă, despre societate, despre viitorul îndepărtată sau despre perspectiva imediată a acţiunilor lor. Se vor speria de cât de mult au de lucrat, de cât de puternică este negaţia, de cât de nefericit poate fi sufletul atunci când este pus să mintă pentru a supravieţui. În faţa acestei conştientizări, careul Soare-Jupiter îi face pe oameni chiar şi pe cei puternici şi siguri pe ei să se ascundă, să le fie frică, să–şi schimbe planurile de viitor, să se lasă pradă îndoielii şi să ne dezică de idealurile pe care le aveau până acum de îndeplinit. Cu toate acestea, relaţia celor doi aştri este una care ne îndreaptă spre acţiune, spre a face ceva, spre a acţiona atât în sectorul vieţii personale, cât şi în cel public, dar spre acţiuni riscante, lipsite de armonie, dezvoltate din intenţia de a sări etape, de a rupe regulile, de a sfida legile şi de a împinge efortul până la limita lui maximă, dar nu pe calea respectului, ci pe cea a dispreţului faţă de tot ceea ce implică armonia procedurii, indiferent că ea se referă la viaţa socială sau la cea publică.
Trigonul pe care Luna şi Pluton îl împlinesc spre seară ne aduce o trezire la viaţă, o revenire în albia sentimentelor, o înţelegere a gesturilor necugetate din timpul zilei şi încercarea acelor fapte care ar putea fi interpretate ca regret sau iertare. Totuşi, pentru că aici vorbim despre Pluton, sentimentele sunt vulcanice, intense şi cei sensibili, care deja au traversat o zi cu şocuri şi lovituri în acest sector vor întâmpina dificultăţi în a-şi găsi echilibrul, în a-şi aduna gândurile, în a se stabiliza pe o stare sufletească, cu toate că acesta va fi sensul, aceasta va fi direcţia şi într-acolo ne vom îndrepta cu toţii.
Însă nu trebuie să ne aşteptăm la minuni, pentru că ele nu vor veni, cel puţin nu azi, dar este important ca măcar în acest moment al finalului de zi să ne respectăm regimul de viaţă, să ne apropiem cu alte gânduri de semeni şi să ne amintim că fac parte din viaţa noastră cu un rost şi că noi, la rândul nostru, suntem parte din vieţile lor pentru că aşa s-a decis într-un program subtil de dezvoltare spirituală. Experienţele comune sunt importante pentru că avem o viaţă comună şi a ne depărta de conceptul de firesc, normal, obişnuit, fără a ne implica într-un alt cadru şi folosind alte instrumente înseamnă a ne depărta de propria fiinţă, de armonia pe care şi-a creat-o până acum în care semenii au roluri pe care propriul subconştient le ştie şi le acceptă. A schimba ordinea lucrurilor, dar a rămâne în acelaşi nivel înseamnă a merge pe un bulevard aglomerat cu spatele şi a ne lovi de toţi trecătorii. Cum este lesne de înţeles, nu vom obţine altceva decât atenţie, dar nu vom merge mai repede şi nici mai corect.
Prin urmare, începem săptămâna cu o serie de evenimente situate pe graniţa dintre normal şi patologic, doar că nu vom fi în stare să înţelegem că în realitate este vorba despre o falie situată între acestea două. Se spun multe din grabă, din eroare de gândire, se fac gesturi care nu sunt deloc în regulă sau sunt interpretate greşit intenţii perfect normale ale celorlalţi din anturaj. Totul va fi privit cu o severitate astral, dură, nepotrivită contextului şi ea va fi urmărită mai ales în a doua parte a zilei când i se va stabili şi o perspectivă asupra căreia vom reveni spre finalul zilei.
Ceea ce ne aduce ziua de 1 august este însă un avertisment ce trebuie luat în considerare dacă dorim să nu ne rătăcim aiurea toată luna august şi dacă nu vrem să ne deviem de la traseul pe care am mers până acum. Şi la nivel social, dar şi la nivel personal faptul că Marte intră în conul opoziţiei cu Pluton este un semn de agresivitate ce va fi vizibil prin evenimente sociale distrugătoare, o orientare a opiniei publice spre violenţă sau distrugere, spre acele demersuri care sporesc în ansamblu sau în mod particular confortul, dar care distrug un echilibru asupra căruia s-a lucrat mult timp.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne oferi privilegiul de a trăi firesc şi normal într-o lume aflat într-un proces de transformare agresivă. Fiţi buni şi iertaţi mai mult azi, iertaţi-vă şi pe voi înşivă aşa cum îi iertaţi pe ceilalţi pentru a ne dezlega de tensiune şi a simplifica viaţă atât de mult încât să poate înflori şi, prin asta, să ne ofere ale beneficii pe care în agresiune nu ni le poate oferi. Iubiţi-vă şi iertaţi-vă vieţile indiferent cum sunt ele desenate în contururi cosmice, acesta este îndemnul terapeutic şi existenţial al acestei zile.

Marţi, 2 august
Între trigonul cu Jupiter din timpul nopţii şi careul cu Axa Dragonului, împlinit seara târziu, Luna ne aduce azi în ipostaze stranii. Fie că am înţeles sau nu ceva din dinamica zilei anterioare, azi râdem de noi înşine sau ne distrăm pe seama erorilor de judecată ale celorlalţi, trişam în jocuri banale şi ne mândrim cu rezultatul încercând să-l transpunem la nivel existenţial, uităm lucruri esenţiale şi apoi căutăm să vedem în această zăpăceala penibilă semne ale unei protecţii subtile, ale norocului, şansei sau ale unor avertismente. Toate acestea vin dintr-o relaţie stranie ce se construieşte între Marte de pe gradul anaretic din Gemeni şi Luna ce hoinăreşte cu sticla de whisky în mâna fără o ţintă clar definită.
Faptul că Luna se depărtează de opoziţiile pe care Mercur le împlineşte cu Neptun şi Chiron ne face mai puţini mincinoşi şi ne duce într-o zonă în care putem o parte din fapte să ni le recunoaştem. Pe fondul acesta, remanenţa tulburătoare a zilei anterioare îi va face pe unii să plângă în pumni ca pruncii, să se arunce într-un pahar de băutură, să recurgă la alte substanţe care să-i ajute să evadeze din durerea pe care le-o provoacă acum contactul cu realitatea, cu sinceritatea, cu adevărul.
Ceea ce este straniu va veni tocmai din această relaţie pe care Luna o va dezvolta cu Mercur. Pe ideea de ceea ce fugi, nu scapi, faptul că Mercur azi se situează o bună bucată de vreme în poziţie statică, ne va lăsa impresia că problemele nu se mai termină, ca orice am face nimic nu are rezolvare. De mâine Mercur va intra în mers retrograd în Fecioară si problemele vor deveni mai vizibile, dar azi ne taie de la porţia de fericire, de la împlinirile pe care le-am intenţionat până acum şi ne avertizează că în perioada 3-27 august ne vom întoarce la locul faptei pentru a ne confrunta cu erorile de judecată, deciziile incorecte, cuvintele jignitoare sau alte răutăţi pe care le-am dezvoltată în zilele anterioare.
Prin urmare, 2 august este o zi de plăceri periculoase, de bucurii penibile şi de întâlniri cu o parte din greşelile pe care le-am făcut săptămâna anterioară. Mulţi au crezut anterior ca izolându-se în preocupări personale sau într-o anumită gamă de acţiuni se vor proteja de erori, de critici, de situaţii penibile însă azi constată că s-au înşelat. Un plan, un proiect, o decizie ce vine dintr-un sector pe care nu l-au luat în calcul anterior le pune ordine în viaţă, le face planuri de viitor şi traseul pe care vor porni îi va duce la întâlnirea cu fricile săptămânii anterioare.
Dincolo de aceste direcţii, parfumul zilei este aducător de emoţii puternice. Dacă ele nu sunt pasagere şi dorim să le menţine de-a lungul zilei, pentru că ne va face plăcere sa simţim aşa, dar spre seară ele vor fi înţelese greşit sau se vor transforma în elemente de tristeţe şi neîncredere. Astfel se va considera că nevoia de confort vine prin suferinţă şi că de fapt bucuriile comune ale vieţii nu sunt decât o pendulare între confort şi distrugerea acestuia.
Recomandarea este de fapt invitaţia la a nu fi duri cu sine, la a nu ne minţi şi la a accepta ceea ce se va împlini azi pentru că a deschide încă o repriză de renunţare sau fuga de sine înseamnă a ocoli.

Miercuri, 3 august
Intrarea lui Mercur în mers retrograd cu ascendentul momentului trecând prin Leu va acutiza problemele de comunicare între asociaţi, între soţi, între persoane care formează un cuplu, pe ideea de bun comun, ideal în comun sau pe cea a nerespectării promisiunilor ori a angajamentelor. Prin acest tranzit, până pe 27 august, vor fi puse la încercare modalităţile de plată, retribuirea echivalentului muncii, revenirea la o formă veche de remuneraţie, schimbarea unui lider sau agresarea lui până la diminuarea puterii de influenţă şi a reaşezării, în fundal, a următorului atac pe care contextul astral al lui 2011 îl plasează spre finalul anului.
Prin întoarcerea lui Mercur se agresează piramida de pământ pe care acesta o ridică împreună cu Jupiter şi Pluton, deci acele valori ce vin prin titluri de proprietate, prin retrocedări sau prin tratative pe ideea acordării drepturilor minorităţilor. Schema de acţiune ia acum o altă direcţie şi în loc să se ofere, se ia, în loc să crească puterea celor puţini, a minorităţilor, prin avansarea lor spre o zonă a maximei vizibilităţi, prin scoaterea lor în evidenţă, acţiune ce a fost vizibilă în prima parte a anului, atrage după sine acum o cădere în gol a celor puţini, a celor care au devenit puţini prin schimbare, a celor care au pierdut susţinerea socială sau personală, a celor care s-au autointitulat lideri de opinie. Intrând în segmentul celor puţini au de înfruntat acum o mare agresivitate astrală şi se pare că vor suporta repercusiuni mai grave decât ceea ce li s-a întâmplat în luna iulie 2011.
Prin agresarea triunghiului de pământ şi schimbarea direcţiei de deplasare a intenţiilor de acumulare din zona publică spre zona personală, crucea cosmică pe semne cardinale, ce se împlineşte cu trecerea lui Marte în Rac, devine activă şi, până la sfârşitului săptămânii, ea va funcţiona în cascadă producând leziuni în segmentul medical prin devitalizare, crize pe sistem respirator, manifestări neobişnuite ale sistemului endocrin, probleme în sectorul neonatologic şi, ca organizare, complicaţii legate de modalitatea de plată a serviciilor medicale în sectoarele indicate, dificultatea de menţine o funcţie aşa cum indicau visele, neputinţa de a pune în aplicare un plan de revendicare, răzbunare sau retrocedare aşa cum era el creionat din iunie 2011.
Este mai puţin important ce se va întâmpla pe sectorul public. În viaţa privată, cea care determină, prin voinţa cumulată a indivizilor, deviza de grup, trigonul Marte-Neptun, dar şi relaţia de sextil pe care Marte o realizează cu Mercur îl transformă pe Zeul războiului într-un mesager al păcii şi concilierii. Mesajul acestei planete, imediat ce intră în Rac, va fi anul acesta acela al pasivităţii, al devierii de la cale, al compromisului, al renunţării la un atac agresiv pentru a lăsa să treacă furtuna. Greu de înţeles cum se va putea integra acest mesaj al concilierii în sectorul social pentru că pasivitatea acum nu este decât o altă formă de agresiune, lipsa iniţiativei pentru a soluţiona ceea ce s-a declanşat este o altă înfăţişarea a incompetenţei sau a dorinţei de distrugere. Aşadar, refuzul, amânarea, eşecul în înţelegeri de factură economică sau medicală va fi explicată de cei în cauză ca pe o formă de inspiraţie, ca o nouă soluţie, iar de ceilalţi ca pe o lipsă de consideraţie faţă de grup, naţiune, ca o dovadă de incompetenţă, ca o formă de a ne convinge că suntem prea mulţi pentru o planetă atât de mică. Deci, nimic nou!
Centrul de greutate al acestei zile va fi opoziţia Lunii cu Uranus. Integrată perfect în determinismul astral al acestei zile, deci care ne va amplifica starea de nesiguranţă, de la lucruri mărunte, până la mesajele care ne vin din planul social referitoare la mobilitatea maselor sau mersul economiei, opoziţia Lună-Uranus va primi o mediere din partea planetei Venus. Cu alte cuvinte, vom încerca să compensăm deficitul social, cu bucurii personale, cu întâlniri misterioase, cu schimbări de planuri, cu renunţarea la obiceiuri care ne împovărau şi întoarcerea la altele, pe care le făceam cu plăcere în trecut. Motivate acum într-un mod mai sever, dată fiind întreaga presiune impusă de crucea cosmică pe semne cardinale, bucuriile acestor zile, dar în special a celei de azi, nu pot fi întregi: ieşi la plimbare şi se rupe tocul, te duci la tenis şi faci entorsă, pleci la cumpărături şi rămâi fără bani, investeşti într-un echipament, pe care apoi îl găseşti mai ieftin în altă parte ş.a.m.d. Întreaga zi pare să fie presărată de asemenea situaţii complicat, care se interpun printre cele majore, de parcă se iau la întrecere cu emisiunile de ştiri sau cu informaţiile penibile ale tabloidelor de scandal.
Prin urmare, ziua ne aduce câteva direcţii majore pe care vom încerca să le integrăm armonios în propria existenţă, fără să reuşim într-un mod mulţumitor. De fapt mulţumirea va fi elementul care ne va lipsi azi şi pentru a ne ascunde acest deficit vom încerca tot felul de acţiuni şi demersuri, o multitudine de gesturi prin care să ne ascundem acest deficit.
Retrogradarea lui Mercur ne va afecta însă mai mult decât celelalte aspecte care se împlinesc azi pentru că ne va ţine într-o zonă a deficitului de comunicare. Vom gândi mult şi vom spune puţin, vom avea impresia că înţelegem multe din cele ce ni se întâmplă, dar în realitate nu facem decât să rememorăm impresiile pe care le-am avut pe întâmplările care ni se repetă.
Pentru că 3 august este un fel de joc de şah, în care sunt obligaţi să joace şi cei care îl ştiu bine, dar şi cei care nu, recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi strategic, adică să alegem să facem ceea ce produc efecte benefice pentru următoarele 4 sau chiar 5 mutări în faţă.

Joi, 4 august
Intrată de ieri în Balanţă, Lună are de înfruntata azi conjuncţia cu Saturn, după ce luminariile se întâlnesc în sextil şi după ce Luna şi Venus îşi împlinesc sextilul. Pe lângă acestea Luna va mai împlini azi o opoziţie cu Lilith şi un sextil cu Capul Dragonului, aducând, după modelul zilei de luni, o undă de echilibru, o soluţie, o rezolvare evenimentelor de peste zi.
Dacă sextilul Lună-Venus predispune evenimente de factură personală, încurajând întâlnirile, relaţiile simple, tandre, eleganţa în mers, gândurile paşnice şi grija pentru corp şi suflet, conjuncţia Lunii cu Saturn în semnul guvernat de Venus, mută acest interes la nivel social sub îndemnul sextilului dintre luminarii. Cu alte cuvinte, se schimbă gama, dar muzica este construită din aceleaşi secvenţe.
Ziua aduce deci o revigorare a receptivităţii, o ridicare a nivelului de încredere, o sporire a vitalităţii, însă doar în anumite sectoare şi doar pentru a obţine plăcere, confort sau satisfacţie. Dintr-odată circulaţia sângelui se reglează, în special pe reţeaua venoasă, toxinele sunt eliminate, respiraţia se echilibrează, iar complicaţiile ce vin prin forme tradiţionale de comunicare (vorba, scris) ne impun reguli de la care nu ne vom abate. Prin acestea 4 august devine o zi de spionaj, de acţiune sub impulsul unei motivaţii practice, ce va folosi diverse metode, unele dintre ele nu chiar corecte.
Ceea ce este plăcut şi folositor şi vine cu ziua de 4 august ţine de modul cum reuşim să îndreptăm lucrurile. Rectificarea pe care o aduce această zi se va referi mai curând la nevoia de confort, mai mult la a crede, la a considera ceea ce este bine şi în special la nivelul conştiinţei. Dacă un gest mic ne mulţumeşte şi ne umple de bucurie conştiinţa atunci restul nu mai contează, vom alege să ne relaxăm, să ne facem planuri de viitor conform faptelor de azi sau să evadăm într-o zonă personala construită mental sau intr-un spaţiu concret împreuna cu un apropriat, unde se aleagă mult, se râde zgomotos, se consuma substanţe interzise şi se gândeşte necuviincios. Prin prisma unei conştiinţe stabile, de nezdruncinat, ne vom simţi bine pentru că totul va fi permis.
Ceea ce este interesant vine din sextilul Lunii cu Capul Dragonului, care va oferi un mare privilegiu celui asupra căruia se acţionează, supunându-l la privaţiuni care îl va ţine departe de o bogăţie, un drept sau un privilegiul care îl va tulbura şi îl va duce spre dezechilibru sau boală. Un mic incident ne ţine departe de drum, de prieteni, ne face să ne amânăm planurile să ne schimbăm soarta şi să depăşim o grea cumpănă a vieţii. Dacă ziua de 3 august ne-o petrecem în echilibru şi încredere în 4 august nici nu se va pune problema protecţiei din exterior, vom fi în stare să alegem singuri de ce anume trebuie să ne protejăm.
Prin urmare, 4 august este o zi dificilă pentru cei neatenţi şi uituci. Azi se cântă într-o altă gamă decât ieri, chiar dacă multe din sunete, din fragmente sunt la fel. Multe din evenimente îşi vor păstra consistenţa şi ne vom trezi într-un vârtej căruia cu greu îi putem face faţă. Dincolo de aceste atracţii şi respingeri ce ne vor veni din planul social, în sectorul personal ziua ne aduce o revigorare a sistemului imunitar prin eliberarea de toxine. Corpul va fi deposedat de ceea ce nu-i foloseşte, de ceea ce-i prisosea şi asta ar putea produce dureri sau o uşoară senzaţie de disconfort. Tocmai de aceea este important să-i oferim corpului privilegiul de a se elibera de reziduuri, pentru a ne putea susţine în continuare.
Cei care lucrează cu energia, care sunt obişnuiţi cu sensurile abstracte ale vieţii vor recepţiona azi discontinuităţi în practică, o atracţie către ceea ce consideră vicios şi imoral. Pot simţi azi că viciul şi imoralitatea se nasc întâi în minte şi apoi este desenat de oameni prin obiceiurile lor. Disconfortul pe care îl simt prin această atracţie poate fi folosit ca un îndemn din partea sufletului spre a înţelege ce a creat mintea şi ce susţine cu atâta efort.

Vineri, 5 august
5 august este ziua când ne întoarcem la un trecut dureros. Momentul de separare dintre ceea ce am încercat să construim şi ceea ce ne atrage spre ceea ce nu am reuşit să depăşim ni se va înfăţişa azi ca o durere în faţa unui eşec. În realitate, el nu este un eşec, dar aşa vom fi tentaţi să-l vedem, aşa îl vom înţelege şi până în februarie 2012, când Neptun va reveni în Peşti, ne vom comporta ca şi cum toate eforturile pe care le-am făcut din aprilie până acum nu au fost suficiente.
Întoarcerea lui Neptun în Vărsător este un semn că oamenii se întorc la gândirea negativistă, la speranţele false, la lipsa de perspectivă, la tristeţile adânci şi la doza de nepăsare pe care au avut-o în faţa suferinţei celorlalţi. Aceasta patimă îndreptată spre negativ, eşec, nervozitate, incertitudine este alimentată prin deficitul de atenţie, lipsa de coordonare, evaluări negative venite din anturaj ori suplimentarea sarcinilor profesionale ale celui avantajat de soartă cu un succes important prin mărirea răspunderii şi nesocotirea gradului de uzură în care se situează. Cei slabi şi pasivi văd în această situaţie un exemplu de gândire negativă, un îndemn de a subtiliza idei-forţă cu substrat negativ, nu un îndemn la responsabilitate.
Cu Neptun în Vărsător teoria struţului, a celui care în faţa pustii strigă „Îmi iubesc duşmanul!”, „Te iert pentru că am apărut în faţa ta!”, dar nu se aruncă după un tufiş pentru a-şi apăra viaţa şi a fi în continuare un tată pentru copii sau un frate bun, ori un bunic respectabil, este o incredibilă dovadă de superficialitate. Această ipostază astrală leagă negarea realităţii de visul unui viitor luminos în care ajungem să credem de frică sau de nevoie, numai prin voinţa liberă nu.
Momentul 5 august, în aspectul său cel mai pozitiv, este pentru poeţi o sursă de durere şi de inspiraţie în acelaşi timp pentru a creiona prin cuvinte frumoase dezamăgirea umană. Căderea liberă pe care o pornim de acum în ceea ce privesc idealurile comune, dezideratele naţionale, speranţele într-un crez comun, idealurile de grup, credinţa într-o forţă Unică şi Inseparabilă ne va face să ne minţim că suntem fericit, mulţumiţi, să refuzăm să spunem adevărul care doare, să ne sustragem discuţiilor care nu vin cu „mesaje pozitive”, „suport optimist”, „echilibru între emitent şi receptor” etc.
Este opţiunea lor să aleagă un astfel de vis sau de coşmar, cei care doresc să facă o fuziune între mesajul astral şi nevoia de a ne călca pe frică privind-o în faţă vor înţelege că după 5 august tot ceea ce ni se întâmplă până acum în acest unic an 2011 este simplu uşor şi plăcut faţă de ceea ce ar putea să se întâmple de acum încolo.
Mulţi astrologi se întreabă dacă vibraţiile potenţiale ale acestei zile pot duce aceste idei spre concret. Este greu de stabilit cu certitudine o ideea unitară care, cuprinzând toate aceste noţiuni, să ne reliefeze o gamă de evenimente asupra cărora să ne oprim. Luând în calcul antagonismul dintre trăsăturile careului Venus-Jupiter şi sextilul Soare-Saturn, putem însă să ne oprim asupra unei componente care pare să se ridice deasupra celorlalte: ruşinea de a fi. A alege să ne fie ruşine pentru naţionalitate, pentru coloarea pielii, onduleuri, orientarea religioasă, pasiunile sau obiceiurile pe care le avem înseamnă să ne sugrumăm dreptul la credinţă, la libera exprimare. De partea cealaltă a baricadei, dar cu aceeaşi trăsătură a informaţiei, îi găsim pe cei care luptă pentru a-şi ascunde ruşinea de a fi, arătând că sunt exact ceea ce le este mai jenă să fie. Balansându-ne preocupările între a ne confrunta dur cu ruşinea sau a o înfrunta cu agresivitatea, până în februarie 2012 se pare că ne vom pierde vremea demonstrând sau ascunzând ceea ce prin natura lucrurilor ar trebuie să-şi urmeze cursul altfel.
În felul acesta vom vedea schimbări de roluri atât în viaţa personală, cât şi în cea publică şi cine este sincer cu sine va înţelege că acesta este mecanismul pe care îl va folosi atunci când va dori să facă ceva ieşit din comun: să se ascundă de propria ruşine.
Într-o formă mai puţin pătimaşă, vibraţiile cumulate ale acestor unghiuri care îmbrăţişează ingresul lui Neptun în Vărsător ne aduc dorinţa de vindecare, de renunţare la acţiunile sociale care ne epuizează corpul şi mintea, care ne slăbesc puterea interioară, care ne oferă răspunsuri false, care ne aduc în preajmă oameni ce nu sunt aşa cum se declară şi abordarea unor metode restrictive pentru a nu permite acelor dorinţe care ne-au dus spre efort sau plăcere să se manifeste. Acţionând aşa dur cu sine mulţi se vor agresa fără să intenţioneze asta în mod direct şi pot ajunge relativ uşor pe patul de spital sau în cabinetele de consiliere psihologică. Dacă ruşinea este motivaţia pe care o vom folosi pentru a acţiona sau a nu acţiona în această zi, dar şi în următoarele 5 luni, lipsa echilibrului ia forma instinctului care ne va duce aproape sau foarte departe de ruşine.
Trecând prin toate aceste etape descoperim care sunt elementele sociale sau personale pe care oamenii le folosesc pentru a se ruşina, pentru a se disimula, pentru a se refuza pe sine pentru a se oferi idealului, sentimentului sau plăcerii de moment în perfectă cunoştinţă de cauză. Dacă am face ca toate aceste demersuri să nu fie temporare, să nu le privim cu respingere şi în acelaşi timp să le îndrăgim, fie pentru paloarea lor ingrată, fie pentru nimbul strălucitor al iluziei, am reuşit să trecem dincolo de ruşine şi să spunem: „Eu sunt cel ce sunt!”.
Fiind un aspect suficient de puternic încât să nu permită elementului superficial să se interpună decât pentru a-şi construi propria identitate, nu pentru a o fura pe a altuia, puţini vor fi cei care să-şi poată accepta propria revelaţie, să-şi poată privi în faţă propriul adevăr până când, într-un act de supremă afecţiune, să-l înlăture şi să-şi ia Straie divine, adică să se îmbrace în Lumina Nedefinitului. Neînţelegându-le, cei mai mulţi dintre cei care vor să-şi păstreze dramul de superficialitate care i-a făcut fericiţi până acum vor refuza duritatea evenimentelor folosind metoda struţului. În întunecimea aleasă, la 10, 15 sau 20 cm în nisip nu putem mirosi decât amintirile părinţilor, fraţilor, prietenilor şi nu ne putem permite decât să înfruntăm inamici imaginari, cărora să le oferim puteri după cât de dispuşi suntem pentru efortul de a învinge. Realitatea este însă în ghearele unei păsări de pradă din care scapă cine poate sau cine e deştept.
Prin urmare, fără avea parte de puterea de a schimba lucrurile, liderii, cei care vor fi în principal vizaţi de schimbarea semnului de către Neptun, se vor confrunta cu o acută lipsă de susţinere, cu trădare, abandon, accidente, refuzul maselor de a le oferi suport şi asta pentru că nici informaţiile lor nu mai sunt de actualitate, dar nici masele nu mai pot tolera trezirea la realitate. Dominaţi de instinct oamenii îşi vor apăra visurile, coşmarurile, abuzurile sau lipsa de consecvenţă, aşteptând, într-un consens general, momentul februarie 2012, un element absolut fabulos al anului 2012.
Păstrându-ne în segmentul acestei zile trecerea Lunii de la Balanţă la Scorpion ne bulversează cu planuri pe care nu le putem realiza, cu proiecte care se amân sau cu demersuri care trec în alt sector, dosare ce se mută pe alte mese şi schimbări de şefi. În tot acest forfot mulţi îşi vor consuma toată energia lor pentru a-şi menţine raţia zilnică, doză de răutate, înclinaţia spre nervozitate, plăceri lumeşti, izolare crezând că prin această constantă vor avea un ascendent asupra celorlalţi. Să nu-i întrebaţi nimic despre idealurile lor, despre dorinţele cele mai fierbinţi, despre plăcerile culinare cele mai intense sau despre ambiţiile lor pentru că îi veţi scoate din această autohipnoza lui „Trebui să mă menţin!” şi îi veţi abandona în derivă în aşteptarea unei insule, adică a unor recomandări, a unor sugestii sau susţineri pe care s-ar putea să nu le puteţi oferi.
Recomandarea pentru această zi ciudată este aceea de a ne detaşa de spectacolul zilei şi de a ne oferi privilegiul de a fi martori. A înţelege conceptul de martor atunci când întregul context astral ne atrage spre punctul opus, acela de a ne implica vehement în orice lucru mărunt, înseamnă a câştiga o bătălie importantă.

Sâmbătă, 6 august
Trecerea Lunii prin Scorpion ne va îndrepta acum atenţia spre ceea ce ne doare, ne deranjează sau ne nemulţumeşte cel mai mult. În general, oamenii se simt îndemnaţi să nu se preocupe de ceea ce-i stresează ca o formă de apărare. În felul acesta, instinctul de conservare îi ajută să-şi păstreze energia şi să o dozeze pentru mai multe preocupări pe care ar putea să le facă în acelaşi timp. Azi, careul în T pe semne fixe pe care Luna, Soarele cu Venus şi Jupiter îl ridică pe cer ne aduce, pe ideea careul cu unghiul cel mai mic = aspectul eliberator, o formă de înţelegere dureroasă, neplăcută, care ne salvează timp şi energie.
Soluţiile vin prin două careuri: Lună-Venus şi Lună-Soare şi ne aduc o împărţire a timpului, o discutare a problemelor de cuplu, a nemulţumirilor de factură socială, fie cu o persoană competentă, în cuplu, fie cu propria persoană într-un dialog interior, de această dată, constructiv şi înţelept.
Când Luna şi Venus sunt în careu oamenii se simt deposedaţi de noroc, simt că depun mai mult efort pentru ceea ce au de făcut în mod obişnuit şi din cauza acestui neajuns dezvoltă un comportament uşor irascibil. Nu se plâng atât de mult că nu au soluţionat un demers ce se consumă pe spaţiul public, ci că au fost jigniţi de un funcţionar, că nu li s-a respectat dreptul la opinie, că au fost minţiţi sau că s–au făcut la adresa lor remarci mai puţin corecte. Asta înseamnă că vor lua totul în sens personal şi abia aici descoperim tensiune în intensitatea sa cea mai mare.
De partea cealaltă, careul luminariilor aduce un fel de instabilitate care duce la un conflict interior, la o nepotrivire ca timp, nivel de studii, rang, statut. Prin relaţia negativă dintre Soare şi Luna pe oameni nu-i va mai interesa adevărul, ci raportul de forţe în cadrul evenimentului, nu cine deţine informaţia veridică, nu cine are dreptate, ci cel mai puternic.
Dacă privim cele două careuri, cele două tipuri de soluţii prin prisma opoziţiei Lună-Jupiter, centrul de interes se mută spre valorile personale şi pentru noi toţi va fi mai puţin important ceea ce facem pe spaţiul public, de vreme ce ochiul va fi în permanenţă îndreptat asupra reacţiilor interne.
Având o componentă atât de personală, este relativ dificil de stabilit prin repere generale care vor fi reacţiile personale, însă se poate indica faptul că din această zi ne vor rămâne impresiile, stările sufleteşti, reacţiile temperamentale şi mai puţin finalitatea demersurilor în care ne vom implica. Cunoscând acest element, cei care doresc să-şi ajusteze raportul emoţional transferându-l dintr-o gamă agresivă, irascibilă, într-una ponderată, lucidă şi pozitivă, vor avea parte de o stare deosebită de confort şi plenitudine. În absenţa problemelor acute ale zilei, careul în T pe semne fixe aduce câştig prin conciliere, pace, compromis, depăşirea orgoliilor.
Prin urmare, 6 august ne plasează într-un sector complicat. Puţini sunt cei care vor să-şi privească viaţa prin curaj şi îndrăzneală şi tocmai de aceea cei mai mulţi dintre noi vor avea o zi de tensiune în care lucruri minore, ce doar în aparenţă vor semăna cu cele din zilele anterioare, ne vor tulbura şi ne vor duce într-un sector al irascibilităţii mai mult decât au făcut-o anterior. Motivaţiile vor veni tot prin subiectivitate invocându-se contextul (se desfăşoară în familie sau prin intermediul relaţiilor personale), însă în realitate modul de gândire şi înclinaţia spre a lua totul în sens personal este adevărata cauză a acestora.
Cu toate că multe din cele ce ni se vor întâmpla azi ne vor atinge în punctele cel mai sensibile, ceea ce trezesc ale nu sunt decât elemente de comportament care cer o ajustare, care se revoltă pentru că au în plan psihologic o inflamaţie sau poate chiar sunt traume asupra cărora nu am avut curajul să ne îndreptăm atenţia în mod serios. În felul acesta, careul în T pe semne fixe se comportă ca un remediu homeopat, simulând efectul pentru a întări fiinţa şi a o ajuta să-şi descopere propriile resurse de vindecare.
Recomandarea pentru această zi este aceea ce de a ne accepta defecte şi de a încerca să le oferim o înfăţişarea pozitivă. Privind incertitudinea, nervozitatea, durerea, plânsul, nemulţumirea dintr-o perspectivă pozitivă, cea a înţelegerii dintr-un alt unghi şi am putea descoperi, în funcţie de puterea pe care suntem dispuşi să o folosim aici, cât de imaginare sunt problemele şi cât de multă energie ne folosim pentru a ne convinge că sunt reale.

Duminică, 7 august
Opoziţia lui Uranus cu Junon ne aduce la acest final de săptămâna complicaţiile pe care le-am avut într-un cadru oficial în a doua parte a lunii februarie, când aceşti doi aştri s-au întâlnit de asemenea în opoziţie, dar pe axa Fecioară-Peşti si într-un alt registru personal ceea ce s-a întâmplat în preajma zilei de 13 iunie 2011 când Uranus a trecut în mers direct peste acelaşi grad pe care îl tranzitează acum şi când, printr-o coincidenţă stranie, Luna se află tot în Scorpion, reproducându-se cu destul de mare fidelitate ecartul Lună-Uranus de atunci.
Dacă ar fi să privim vibraţiile acestei zile doar prin unghiurile care se împlinesc azi am considera că ultima zi a săptămânii aduce şi finalul unor tensiuni care au început de miercuri de când Mercur a intrat în mers retrograd şi am greşit pentru că în realitate ceea ce se finalizează acum nu reprezintă decât un abur fin care se ridică descoperind adevărata problemă, informaţia sau contextul pentru care am fost pregătiţi din 13 iunie încoace.
Contextul general, cel prin care se derulează evenimentele sociale, este unul construit prin mistere, prin tehnici de inducere a unor informaţii false, prin devieri de la declaraţiile iniţiale, chiar prin exercitarea unei anumite influenţe asupra opiniei publice folosindu-se procedee de manipulare şi coordonare. Cei care sunt familiarizaţi cu tehnicile de programare neurolingvistică ştiu că tentaţia de a folosi cuvântul şi imaginea pe care o reprezintă pot manipula impresiile subiecte spre a obţine o anumită finalitate, spre a coordona comportamentul uman spre un anumit punct. Dacă ar fi să ne amintim doar câteva dintre axiomele pe care programarea neolingvistică le prezintă, cum ar fi:
1. fiecare comportament are la bază o intenție pozitivă, în cadrul hărții despre lume a persoanei în cauză;
2. nu există greșeli, există doar feedback;
3. harta lumii este diferită în funcţie de locul de unde este privită;
4. oamenii înţeleg mult mai uşor ceea ce li se întâmplă dacă le este familiar;
descoperim că forme de inducere a ideii de schimbare, apocalipsă, de colaps, de revenire a crizei mondiale nu sunt decât elemente de manipulare programate din timp şi care ascund în realitate alte intenţii.
Privind cerul acestei zile când dinamica acestui tip de programare este evidentă, nu putem să punem elementul misterios din spatele acestei motivaţii pe seama unor impresii de moment. Careul Lună-Neptun cu Luna în Scorpion şi apoi, spre seară, careul Lună-Mercur, cu Luna în Săgetător, ne oferă indicii despre caracterul spatio-temporal al acestui procedeu. Se acţionează de mult, prin mijloace mass-media, dar şi prin tehnici oculte, prin convingeri religioase, prin agresarea crezului, a emoţiilor pe care un adept şi le-a format despre relaţia cu sine şi despre finalitatea actului său sacru, prin devierea de la scopul practicilor spre o zonă a divergenţelor de opinie, chiar a războiului. Că e creştin, budist sau musulman, nu contează până când nu există un factor de dezordine care vine să nege, să intervină pentru a suprima agentul viu care îi animă celuilalt convingerea, pe ideea “Credinţa mea este mai puternică, renunţă la credinţa ta!”. În felul acesta, nu este de mirare că scopul în sine al istoriei este acela de a nega existenţa divinităţii sau de a-i schimba perspectiva. În mod sigur elementul activ al acestor conjuncturi ne pune într-o mare dificultate. Vom fi invitaţi să ne spunem opinia, să ne exprimăm punctul de vedere, să ne deschidem sufletele, să ne relansăm şi tocmai prin aceste mijloace, cu sau fără intenţie, oamenii se coordonează unii pe alţii spre direcţii noi, spre trasee pe care nu şi le-au dorit în mod direct sau pe care le acceptă pentru că au fost pregătiţi, pentru că sunt obişnuiţi cu gândul că le sunt cunoscute, accesibile.
Ultima zi a săptămânii este o zi de intrare într-un nou set de reguli. Gândurile sunt deosebit de mobile şi sub pretextul că am devenit mai comunicativi, că acceptăm mai uşor punctul de vedere al celorlalţi, direcţia de dezvoltare se ajustează sau se schimbă radical. Asta implică îndreptarea spre un nou domeniu, schimbarea convingerilor religioase, iniţierea unei perioade de înţelegeri şi tratative speciale, renunţarea la obiceiuri periculoase sau refuzul revenirii la anumite obiceiuri vechi ce s-au dovedit în timp corecte.
Se vorbeşte în ultima vreme în anumite medii despre revenirea la formele nonagresive de guvernare, la schimbarea sensului de decizie şi transferarea responsabilităţii pe umerii maselor, aspect ce nu poate decât să încânte opinia publică pe care noul context doreşte să o pună într-o lumină favorabilă. Societatea noastră este ca un organism bolnav care, prin acest procedeu, doreşte să amputeze un organ care i-a crescut în timp datorită unei funcţii noi şi să se întoarcă dintr-odată la obiceiuri ce erau cândva sănătoase. După cerul acestei zile şi judecând după întregul ansamblu al anului, a ne îndrepta spre această direcţie acum înseamnă a săvârşi o greşeală şi mai mare. În acest moment, în actualul grad de uzură morală în care se afla omenirea, întoarcerea spre firesc reprezintă o utopie şi nu este indicat să ne folosim speranţele pentru a visa la un lucru irealizabil. Oamenii nu sunt pregătiţi să ia parte la decizii colective, iar responsabilizarea unui om nepregătit înseamnă haos şi acesta poate fi unul din obiectivele sistemului de programare practicat la nivel mondial prin exploatarea fricilor colective. Avem nevoie de sănătate socială, de corectitudine, de exprimare în absenţa sugestiilor, de acceptare a liberului consens şi nu de limitare a alegerilor la câteva variante pentru că ştim că asta implică manipulare, iar finalitatea ei nu poate fi mai bună decât situaţia pe care o traversăm acum.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii este o formă de trezire la realitate. Unora poate li se va părea dură această trezire, altora nu, asta depinde de cât de bine s-au pregătit pentru a înfrunta adevărul în multiplele sale aspecte. Evenimentele ce se vor declaşa în această zi sunt iniţiatoare de tulburări sociale, dar nu prin caracterul lor spontan, ci printr-o dinamică psihocomportamentală programată. Ceea ce se iniţiază acum este legat de ceea ce s-a întâmplat în preajma zilei de 13 iunie 2011 când Uranus şi Luna aveau cam acelaşi ecart, când Saturn a revenit la mersul direct, când Soarele şi Mercur şi-au împlinit una din cele şase conjuncţii de peste an şi când Uranus şi Venus au împlinit un sextil. Acum Luna ridică un careu cu Mercur şi unul cu Venus pe fondul unui aspect agresiv (opoziţie Uranus-Junon) care ne duce cu gândul că nimic din ceea ce am crezut că va fi bun în 13 iunie nu se dovedeşte a fi bun acum.
Referindu-ne strict la cadru acestei zile, vibraţiile astrale ne plasează într-un pasaj al viselor, speranţelor şi al falselor salvări. Ceea ce se spune este total diferit de ceea ce se va face, mesajul este altul decât realitatea faptelor şi asta nu pentru că se doreşte ascunderea adevărului, privit ca scop, ci coordonarea opiniei publice spre un anumit punct, spre o anumită finalitate. Fiind vorba de Uranus cu greu se poate anticipa amploarea evenimentelor şi gradul de reacţie, însă se poate şti că manevrele ce pornesc de azi vor accelera o dinamica periculoasă, ceea ce ţine de fricile colective şi cei care manipulează aceste energii ori deţin informaţii care le scapă celor pasionaţi de ezoterism, ori se joacă cu focul, ori ştiu exact despre ce este vorba şi în mod vădit se alege această formă de panică pentru a distrage atenţia opiniei publice şi a lucra în background fără a oferi explicaţii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti de pildele lui Iisus. Exemplul său este încărcat de afecţiune şi orice formă de manifestare a acesteia poate duce azi spre o nouă înţelegere – adevăratul îndemn al planetelor în această zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.