Un pic de discordie…adica Lilith!

Intrarea lui Lilith in Sagetator aduce intai complicatii din cauza minciunilor, informatiilor incomplete, disputelor sterile de idei, discutiilor fara finalitate, pentru ca in timp divergentele sa transforme viata privata intr-un circ ieftin si respingator. Lilith trece in Sagetator pe 10 aprilie 2008 cu Luna 19 grade Gemeni, de aceea momentul 11 aprilie 2008, ora 5:43, cand Luna trece in semnul urmator (Rac) practic primul pas in noua dimensiune, devine primul moment in care noile energii se infiltreaza. Cerul acestei ipostaze aduce un ascendent in Pesti si o Luna in casa IV, facand si mai ascunse intentii abscure ale Lunii negre, plasata pe casa VIII, a mortii si misterului.
Daca tema ingresului Lunii negre poate duce erori de interpretare prin implicarea chiar a lui Lilith (ea insasi indicand minciuna, discordina, informatia falsa, dezinformarea, devierea) tema ingresului Lunii in urmatorul semn dupa momentul de ingress al lui Lilith este pentru astrologi o mult mai clara oglinda a predispozitiilor astrale impuse de acest element.
Photobucket
Privind tema de mai sus putem vorbi despre influenta in masa (Luna in casa IV), de stabilizarea centrelor de influenta prin frauda (Lilith in VIII), dar si schimbarea liderului care a initiat actiunea (Uranus pe ascendent in casa XII), de criza in relatii pornite din incapacitatea de a lua decizii rationale (axa Berbec-Balanta interceptata, conjunctie NN-Neptun). Luna neagra aduce acum o tristete aproape fiziologica, o dezorientare vizibila in rezultate, o neputinta in a gasi cea mai buna metoda, chiar si prin minciuna.
Este suficient sa duci o viata morala pentru a te detasa si a te proteja de complicatii. Femeile, mamele in special, vor resimti cel mai repede noile directii. Dau semne ca se plictisesc, ar vrea sa se izoleze intr-o viata de familie linistita, dar nimic din ceea ce le ofera viata de familie nu li se va parea linistit si suficient si intai vor critica, apoi vor acuza sotul, copii, parintii, vecinul, partenerul de viata de caracterul incomplet al vietii lor. Aspectul este dinamic si duce spre exteriorizare. Persoanale care nu sunt obisnuie sa se exteriorizeze si vor inchide aceasta nemultumirea, vor trimite dizarmonia pe stomac, sani, sistem osos, incheieturi. Le va creste sensibilitatea la umezeala si pot avea disfunctii digestive.
Totusi, chiar daca aspectul este dinamic nu este deloc indicat sa tipam la vecinul care a uitat apa deschisa sau care are chef, in miez de noapte, sa asculte cu volumul la maxim Pavaroti. Solutia identificata de punctele situate la 120 grade, in mersul direct al zodiacului, fata de Luna si Marte, care construiesc opozitiile cu Pluton si respectiv Jupiter, ne obliga sa punem degetul pe punctul cel mai dureros al tranzitului: comunicarea. Avem nevoie de comunicare, de intelegere, tocmai acum cand simtim ca intelegerea si comunicare ne consuma nervii si ne pune in situatii cu adevarat jenante (punct reflex al opozitie Luna-Pluton la 0 grade Scorpion in casa VII). De partea cealalta (punctul reflex al opozitie Marte-Jupiter la 15 grade Scorpion in casa VIII) ni se cere tarie de carcater, perseverenta, vointa si ambitie. Acest tandem complica lucrurile si, destinul, pana la urma, ne va obliga sa le luam pe amandoua in calcul. Nu ne va fi mai bine daca ne alegem un loc caldut alaturi de un om intelegator si atent si nici daca renuntam la a avea un schimb afectiv cu anturajul.
Intr-o alta dimensiunea, indispensabila de aceasta conditionare dureroasa, aveam de infruntat, la modul concret si direct, revansa disputelor de altadata. Ne amintim sau altii isi amintesc de conflicte mai vechi si se va considera ca acum situatia cere clarificare. Sa ne lasam in voia acestei nevoie de revansa este o mare greseala. Spun asta pentru ca nu trebuie sa uitam ca punctul cel mai slab al lui Liltih in Sagetator este circul. In Sagetator, Lilith este dependenta de fariseism, importanta de sine, delapidari, deposedari fara dorinta implicita de imbogatire, ci mai mult din nevoia de fi remarcat, de a face o grozavie. Tema este incarcata pentru ca solicita foarte mult casele de finalitate (IV, VIII si XII) ca si cum aici sta mana destinului si ne obliga sa parcurgem situatii fara sa putem schimba ceva, dar si pentru ca are Soare, Mercur si Venus in casa I pe axa interceptata, ceea ce ne „indruma” sa alegem din viata ceea ce este mai greu si nepotrivit, ceea ce poate distruge cel mai usor ceea ce am construit cu mare efort.
Lilith va slabi si rinichii (Cuadratura Lillith-Saturn) printr-un drenaj deficitar, pietre la rinichi.
Daca pe intrarea lui Lilith in Scorpion din 2007, trecerea Lunii in Fecioara (17 iulie 2007, ora 12:39) a adus o Luna in conjunctie cu Venus in XI, atragand atentia asupra vietii publice, politice, lezand demnitatea si acumularile prin experiente directe, acum Luna in casa IV va lovi intimitatea, viata de familie, locul unde ne analizam cel mai putin si de care ne plangem cel mai mult.
Nu trebuie sa uitam ca, avand o valoare karmica pronuntata, Lilith in Sagetator indica si aduce impurificare prin greseli de factura comportamentala, comunicare deficitara si reinvierea unor resentiment. Este afectata diplomatia, tot ceea ce a aparut printr-un ordin al unei autoritati (ordonanta, decizie, hotarare etc), dar si relatia cu strainatatea, necunoscutul, noutatea.
Lilith va sta in Sagetator pana pe 4 ianuarie 2009.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.