The Duchesse (2008)

Georgiana, ducesa de Devonshire, una dintre cele mai cunoscute, admirate, dar si hulite femei din inalta aristocratie britanica a secolului XVIII, a dus o viata scandaloasa, mult deasupra timpului ei. Inconjurata de o multime de literati si artisti, nepasatoare la conventiile epocii, ducesa si-a uimit contemporanii cu frumusetea ei, extravagantele, relatiile amoroase, militantismul politic (la alegeri oferea un sarut celor care votau pentru politicianul ei favorit) si pasiunea pentru jocurile de noroc. Este o stramoasa a lui Lady Diana, cu care imparte acelasi nume de fata, Spencer.”
Sursa: http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=20407

Keira Knightley, in rolul frumoasei Georgiana de Devonshire, reuseste sa construiasca, dincolo de intentiile regizorului, un personaj cu mult mai complex decat se poate intelege din film. Georgiana de Devonshire (n. 7 iunie 1757) a fost un important personaj al secolului al XVIII-lea, care, conform unui articol aparut Adevarul, ar fi ruda de sange cu nu mai putin celebra Printesa Diana.
Flmul surprinde foarte bine ipocrizia generala a societatii de atunci in contrast cu puritatea si inteligenta sclipitoare ale frumoasei Georgiana. Ipostaza artistica reuseste sa consturiasca foarte bine un inedit parfum de epoca, insa se insista prea mult pe intrigi, pe tragedia construita pe moravuri proaste, pe lipsa de fidelitate a sotului si prea putin pe ceea ce a reprezentat Georgiana de Devonshire in vista sociala a acelor vremuri. In film apare ca o  femeie frumoasa, cu un deosebit simt estetic, ce a facut o pasiune periculoasa pentru viitorul Prim Ministru al Marii Britanii, Charles Grey. In acest film poate fi vazut si Ralph Fiennes intr-un rol care nu i se potriveste deloc. In incercarea sa de a construi un personaj ce se afla foarte aproape de patologic, actorul reuseste cu brio, in cateva scene, sa para…absent!
Desi filmul este captivant, nu a reusit sa surprinda caracterul puternic al Georgianei de Devonshire, pe care incearca sa-l portretizeze. Keira Knightley se dovedeste a fi o actrita disciplinata, pasionata, atenta si puternica. Imaginea ei impresioneaza, iar mesajul pe care il transmite este clar, direct si emotionant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.