Luna plina in Taur

Luna plina este o foarte importanta faza a Lunii si marchează intrarea în faza descendentă a ciclului lunar. Acum apa se acumulează în ţesuturi, sângerările sunt mult mai puternice, iar adaosurile artificiale din alimente se asimilează cu o rapiditate impresionantă. Dacă aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră este indicat ca în această zi să consumaţi alimente puţine şi în totalitate naturale, de regulă fructe sau ceaiuri de plante. În cele trei zile dinaintea Lunii pline nu trebuie făcute vaccinări. În general Luna plină accentuează conflictele mărind sensibilitatea pe direcţia generală de vibraţie a propriei aure. O uşoară iritare, o nemulţumire pot devenit foarte uşor surse de conflit.
Suntem in a 15 zi lunara, in ciclul inceput in 6 aprilie 2008, la Luna noua. Nadejda Guines in „Astrologia dupa fazele lunii”, aparuta la Editura Axis Mundi in 1992 considera ca este o zi inselatoare, cand echilibrul poate fi distrus usor si cand atentia noastra este indreptata mai multe spre senzatii decat spre perceptii.
Corespunde constelaţiei Fecioarei,
Această zi aduce adeseori fericirea, de scurtă durată însă. Cu toata impetuozitatea pasiunilor.
Dacă în această zi vă este lene sa faceţi un animat lucra, nu vă miraţi acesta este un fenomen natural. În general se recomandă amânarea tuturor treburilor. Odihniţi-vă, străduiţi-vă să nu întreprindeţi nimic important. Puteţi sa vă petreceţi timpul în mijlocul unor buni prieteni, dar nu faceţi noi cunoştinţe. Poate să apară fenomenul de agresiune la orice lucru mărunt etc. Tot ceea ce s-ar întreprinde în această zi s-ar realiza prin mari eforturi şi nu merită consumul de energie. Mine va fi cu totul altfel. Străduiţi-vă să fiţi drepţi în toate, căci aceasta este perioada ispitelor.
Nu va gândiţi la realizări uşoare. Consacraţi-vă familiei; întîlnirile amoroase pot fi amânate.
Din punct de vedere medical, în această zi trebuie să acordaţi atenţie funcţiei pancreasului, în general sistemului endocrin. Este posibilă o creştere a potenţialului sexual. Cei bolnavi nu trebuie să-şi facă griji referitor la desfăşurarea bolii. Photobucket
„Visele se împlinesc.””
Pentru cei care lucreaza cu energia si sunt familiarizati cu meditatia, cu instrumentele abstracte de cunoastere a vietii, azi este ziua lui Citra Nitya – aflata in analogie cu culorile curcubeului. Ea ajuta in autocontrol, intuiţie, sublimarea dorinţelor inferioare, stăpânirea cu uşurinţă a energiei lunare. Culorile pot fi cel mai bun subiect de meditaţie. Ele trebuie observate peste tot. Alegeţi-vă una dintre ele pe care apoi să o observaţi peste tot in jur şi analizând-o veţi constata de câte alte culori este ea legată pentru a-şi exprima frumuseţea. Dedicaţi această zi interiorizării şi meditaţiei.
Daca vom lua in considerare ascendentul momentului de Luna plina la 15 grade Leu (20.04.2008, ora 13:25) Luna se va afla in al 6-lea domiciliu lunar, care o va impregna de egoism si invidie, de dorinta de razbunare si intransigenta. In cel de al 6-lea domiciliu lunar reuşita depinde de cata energie este dispus omul de investeasca. Se poate rezolva rapid o situaţie sentimentală nefavorabilă, prin întoarcerea în trecut.
Daca in Taur, Luna aduce compasiune si intelegre, caldura si prosperitate, in Scorpion, unde se afla acum, influenta ei merge mai mult spre administrare, organizare si selectie, spre ardere si distrugere, dintr-o dorinta acuta de transfomare. Cand Luna trece prin Scorpion ne gandim de fiecare data ca este cazul sa schimbam ceva in viata noastra, ca doar asa putem scapa de tot ceea ce este rau in jurul nostru si sentimentele se racesc. Pana aici nu este nimic rau, insa Luna pe semn fix nu aduce mobilitate, dorinta de elevare si nici de sublimare a suferintei in noblete. In Scorpion ea va dori preschimbarea, dar nu este in stare sa aduca nimic nou si se va alege cu o influenta puternica asupra mediului, dar nu a sa. Va schimba, deci, tot ceea ce este in jurul sau, dar nu pe sine. Oamenii in aceasta perioada sunt mai dinamici, ideile sunt mai clare, iar mintea pare ca si-a revenit din jovialitatea si inocenta tranzitlui din ultimel zile din Balanta si face acum planul de bataie. Hm, nu va fi nimic real, pentru Luna in cele cateva zile cat sta in Scorpion nu se poate sedimenta atat de repede o intentie in asa fel incat ea sa devina fapta. Este o zi buna pentru vrajitori, comediati, hoti si sarlatani. Omul obisnuit va fi asadar bulversat de faptul ca desi ii este clar cum stau lucruruile in viata sa, nu are timp sa faca ceva. Da, timpul va fi o mare problema pe acest aspect. Saturn din casa I intarzie nu conjunctural, ci mai curand legal, birocratic un demers. Nu omul este cel care intarzie, ci sistemul il retine, il obliga sa amane, sa se intoarca acasa dupa o hartie, sa piarda timbrul fiscal la intrare si sa nu-l mai gaseasca, sa piarda autobuzul, trenul chiar daca acesta intarziase. Toate acestea ii vor fi clare celui in cauza si isi va propune sa fie mai organizat si chiar va fi, atat cat se poate, in urmatoarele 2 zile.
Problema care o aduce aceasta Luna plina este alta. Venus din casa IX, cu Neptun si NN in casa VII si opozitia din ce in ce mai stransa dintre Marte si Jupiter duce la aliante negative, demersuri tendentioase, parasire de domiciliu, fuga din centrul de plasament, de la scoala, de la serviciu, dezertare. Urmarile acestui gest sunt grave. Nesabuinta, ceasul cel rau, lipsa unei analize atente asupra situatiei, impusul de moment caruia nu i s-a putut rezista devin, cu Saturn in casa I, amanare. Prin acest gest se va pierde sansa de a fi promovat, de a intra intr-un grup de studiu, cercetare, o echipa de lucru sau pur si simplu intr-un grup de prieteni. Mercur la 5 grade Taur se opune si el Lunii din Scorpion, pe momentul de Luna plina, si cuvantul, valoarea sustinuta prin cuvant, demersul legal, administrativ chiar juridica, prin care se apara o valoare se intoarce impotriva celui in cauza.
Nu intotdeuna Luna plina este rea, dar acum este rea si pe deasupra mai este si tendentioasa pentru ca ii da omului senzatia ca poate face schimbari in viata lui, pentru ca in final, dupa ce totul se consuma, sa rada pe sub haina: „Ia uite ce l-am prostit pe asta!”
Nu este bine sa schimbati ceva acum in viata personala, nu va maniati pe cei din jur daca intarzie sau daca sunt indiferenti la planurile pe care le aveti. Nu dati curs provocarilor, oricat de dure sunt si oricat de tendentioase. Lasati totul in voia timpului. Acordati Lunii dreptul la organizare iertand atat cat puteti intelege. Sa nu va supuneti la penitenta afectiva si nici sa luptati impotriva propriei fiinte dintr-un exces de zel. Energia abunda pe tot parcursul zilei, dar lasati cursul fluviului sa se desfasoara fara sa doriti sa-i schimbat directia. Doar inotati si atat!

Photobucket

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.