6 – 8 aprilie 2009

6 aprilie
Daca unii se vor teme de ziua de 5 aprilie, de planurile pe care si le vor face din umbra cei puternici, de demersurile sociale care vor porni din aceasta zi, altii vor vedea in aceste ape tulburi, semnul unei schimbari sociale esentiale. Spiritualitatea si moralitatea vor fi lasate in urma si multe dintre acele valori care duceau spre un taram miric, sunt lasate in urma pentru a da importanta unei frici colective menita sa scoata la lumina ceea ce ascunde de fapt societatea pe care am construit-o.
Trecuta in Fecioara, Luna se opune lui Junon, aducand, chiar de dimineata, neincredere in oamenii, asociati, in valorile care confera echilibru si stabilitate. Daca pentru unii, banii sau un serviciu stabil inseamna tot echilibrul de care au nevoie, pentru altii familia, iubirea impartasita sau relatia cu Divinitatea sunt singurele elemente importante ale vietii. Toate acestea sunt lovite de opozitia Luna-Junon. Pentru ca aceasta opozitie se construieste in aplicatia trigonului pe care Luna il face cu Pluton, cu momentul maxim la 7:43, in tot ceea ce vom trai vom avea argumente, iar indoielilor li se vor atribui sensuri veridice, critice, reale. Vom suferi de prea multa realitate, ne va durea lipsa de atentie sau dezinteresul celor din jur, agasarea sau singuratatea, lipsa unui obiect dorit sau a unei persoane pe care am dori-o in prejma.
Pentru ca parcurgem inca o perioada cu Soarele in Berbec, trigoanele pe care Luna le face cu Pluton si apoi cu Lilith vor fi percepute ca o continua provocare, ca un crescendo pe linia pe care au inceput-o de dimineata. Nicio fapta care apare azi nu este definitiva, ea avand in mod absolut sigur o continuare fie in partea a doua a zilei, intre cele doua trigoane (7:43-19:56) fie in zilele urmatoare, pana la trecerea Soarelui in Taur (20 aprilie).
6 aprilie este din aceasta cauza o zi incarcata de responsabilitate, de stresul ca o problema nu va veni niciodata singura si ca peste tot ne-a urmarit ghinionul. A dedica aceasta zi atentiei, a accepta ca verticalitatea este cea mai importanta realizare a unui om si a vedea totul ca pe o necestate este un mare castig si ne va ajutasa facem gesturile cele ma bune intr-un context grav, periculos.

7 aprilie
7 aprilie este o zi a concesintelor. Pentru ca Mercur ridica un sextil inainte de rasarit cu Chiron, gandul este cel care va coordona toata ziua. Multi nu vor realiza ca in 7 aprilie gandul are reactie imediata, nu vor realiza ca ei isi fac rau singuri si vor considera ca tot ceea ce li se intampla este efectul actiunilor din ultimele 3 zile.
Aspectele pe care le face Mercur din Berbec cu Chiron si apoi cu Neptun, se produc in aplicatia conjunctiei Chiron-Neptun, care nu se va implini la grad perfect anul acesta, situatie ce va genera o tensiune imensa pe gandire de grup, necesitatea unei schimbari si va declansa mecanisme menite sa aduca la lumina situatii vechi, neelucidate.
In tot aceste mecanism ziua de 7 aprilie este o zi deosebit de importanta, este o zi in care se hotarasc destine, se judeca ideile liderilor si ideologiile grupurilor, se pune la cale o schisma, o separare care nu va mai aparea, pentru ca tot ce se planuieste nu va atinge finalitate decat in februarie 2010, cand cele doua planete vor intra in sfarsit in conjunctie aducand ideea de vindecare, conciliere, echilibru, sfarsit al suferntei, in punctul final planurilor realizate in tot acest an.
Daca sextilele lui Mercur cu cele doua planete care se apropie, dar nu se intalnesc, sunt atat de importante este de la sine inteles ca toate canalele de comunicatie sunt dispuse sa ofere informatii despre lideri si gruparile lor, despre cercetari facuta pana acum in secret, despre organizatii secrete, despre demersuri in gandire situate dincolo de scena politicului sau senzationalului. Acum, cand Luna este in Fecioara si trece, chiar de dimineata, printr-o conjunctie cu Saturn, iar Soarele trece prin Berbec, semnul de evolutie al Racului (Luna), dupa cum spune astrologia evolutiva, se hotarasc destine si se deschid caile cele mai rapide pentru a finaliza ceea ce este inceput deja.
Contradictia dintre ceea ce se va realiza rapid si ceea ce va avea finalitate in februarie 2010 tine de jocul vietii, de necunoastere, de opozitia Lunii cu Uranus. Nimeni nu va sti care sunt criteriile care duc la reusita. Totul va fi un risc, totul va incerca gandirea de grup si puterea personala a invidului incat va trece de la incredere la disperare cu o rapiditate speciala.
Pentru omul obisnuit care nu-si traieste viata trecand dintr-un partid intr-altul sau care nu se preocupa daca aliantele politice sunt respectate, ziua de 7 aprilie este o zi a durerii fata de un membru al familiei. Nu se poate anticipa precis in ce consta durerea; poate fi provocata de un cuvant dur sau de o nepasare sau va veni din grija pentru o nevoie. El isi va aminti de aceasta zi, pentru ca acum, fata de el, s-a simtit intelept, a implinit o asteptare de-a sa si care acum a inteles ce-l doare si ce este bolnav in viata sa.

8 aprilie
Chiar daca Luna va trece in Balanta, elementele esentiale ale vietii nu par sa se schimbe prea mult. Modificarile sunt doar de nuanta, de convenieinte. Vom putea sa vorbim mai usor si nu ne vom mai simti sufletul greu, insa problemele vor fi percepute la aceeasi intensitate.
Daca exista actiuni care au inceput in 7 aprilie si se vor continua in 8 aprilie atunci sa ne asteptam ca, strict in acestea, sa dam dovada de un spirit critic exagerat, sa ne vina greu sa suportam unii oameni in preajma sau daca ii suportam sa le criticam comportamntul sau sa le bulversam planurile de viitor.
8 aprilie nu este o zi a ideilor, chiar daca inclinatia spre conversatie va fi una evidenta, ci este o zi a deschiderii. Fiind o zi in care Luna va face un trigon cu NN si sextil cu NS putem sa o consideram o zi a sfaturilor venite fie pe cale verbala, prin cuvinte, recomandari, observatii, fie pe cale nonverbala, prin atitudini, gesturi facute direct sau indirect.
Din cauza cuadraturii cu Pluton si a opozitiei cu Venus, Luna va construi pe cer un careu in T cardinal, cu Pluton focar, si un punct reflex in Rac. Daca ne gandim la concecintele impuse chiar din 7 aprilie de zodia Berbec, privita ca finalitate a zodiei Rac, punctul reflex al configuratiei din 8 aprilie, pe fondul sextilului cu NS si al trigonului cu NN, un element de mare insemnatate, intelegem ca este vorba despre un element de rascolire a trecutului, de lezare a personalitatii, a celui mai puternic. Aceasta detronare ce survine se va declansa in prima jumatate a zilei si ea va face parte dintr-un proces amplu de modificare a centrelor de influenta vizibile pe intreg tranzitul Soarelui prin Berbec.
Ne vom intreba: este 8 aprili o zi de destin? Nu, este o zi a deschiderilor, a consecintelor venite din aceasta deschidere. Unii oameni se vor deschide fata de nivele improprii, fara ca multi din jurul lor sa stie. De aceea exista zile ca 8 aprilie, sa aflam ce au ales oamenii, nu din punct de vedere politic, ci in general ce tip de viata au ales sa traiasca si ce intentii au avut.

6 comentarii la „6 – 8 aprilie 2009

  1. Mirela TODOR spune:

    Stimate Domn Coser, cu tot respectul va solicit o parere. Am vizionat un comentariu al astrologului Mariana Cojocaru referitor la eventualitatea producerii unui cutremur in acest an, argumentarea fiind facuta prin retrogradarea lui Saturn si prin faptul ca ne gasim in Anul Bivolului de Pamant.
    In plus, pe 9 aprilie este Luna Plina. Este stiut faptul ca pe Luna Plina datorita magnetismului se pot produce cutremure. Dna Cojocaru face astfel o similitudine intre anul 1977 (cand a fost cutremurul cel mare!!) si anul in care ne gasim.
    Dumneavoastra ce credeti? Este iminenta producerea unui cutremur cu magnitudine mare in tara? Mai mult, acum cand Italia a fost lovita de cataclism…Urmam noi?

    Cu stima si respect pentru munca depusa,
    Mirela TODOR

  2. Nu am studiat aceasta problema, insa stiu, dupa cum sunt plasate planetele cu deplasare lenta ca un astfel de eveniment, pentru tara noastra, ar putea veni in a doua perioada a anului 2010, cand Saturn se muta pe casa IV a neamului si Uranus trece in Berbec, impreuna cu Jupiter, pe casa X. Tot in acea perioada NN se apropie de Pluton din Capricorn si chiar daca Saturn este in exaltare, Pluton peste Venus natal al Romaniei slabeste bunele intentii ale lui Saturn si aduce o zdruncinare. Nu vreau sa spun ceea ce nu stiu. Stiu ca va fi o zdruncinare, o modificare ce va fi pregatita din timp, care va avea impact asupra sectorului social, dar nu stiu daca asta se refera strict la cutremur de pamant sau daca nu cumva modificarile sociale sa fie un efect al unui astfel de eveniment.
    Nu stiu ce inteleg unii prin catastrofal, insa trecerea lui Neptun din casa VIII in XI elibereaza de tensiune casa mortii, deci oricum ar fi nu este atat de tragic asa cum s-au obisnuit unii sa spuna. In ’77 casele II, IV si VIII au fost foarte afectate, situatie care nu mai are cum sa se reproduca prea curand.

  3. Mihaela spune:

    Este inutila interventia mea, dar vazand ce se intampla in tara, ce se intampla dincolo de granita, nu m-am putut abtine…
    Daca pe 5 aprilie, intr-o inegalabila analiza a aspectelor din astral, spuneai ” Pe o asa configuratie astrala, nu ne hazardam deloc daca ne gandim la razboi, la confruntari agresive de opinie, la tulburari sociale cu scopul de a inlatura delimitarile geografice, de a reconfigura lumea si zonele de influenta”…..7 aprilie era anticipata ca „….o zi deosebit de importanta, o zi in care se hotarasc destine, se judeca ideile liderilor si ideologiile grupurilor….”
    Tot respectul si toata admiratia pentru calitatea scrisului tau, pe care eu il gasesc inegalabil..

  4. Delia spune:

    Urmarind la televizor transmisiile de la Chisinau, mi-am amintit de ce-am citit aici pe site: „In tot acest mecanism ziua de 7 aprilie este o zi deosebit de importanta, este o zi in care se hotarasc destine, se judeca ideile liderilor si ideologiile grupurilor, se pune la cale o schisma, o separare care nu va mai aparea, pentru ca tot ce se planuieste nu va atinge finalitate decat in februarie 2010, cand cele doua planete vor intra in sfarsit in conjunctie aducand ideea de vindecare, conciliere, echilibru, sfarsit al suferntei, in punctul final planurilor realizate in tot acest an.”, si-am ramas fara cuvinte….. momentan………..
    Cu sinceritate, Delia

  5. Mirela Todor spune:

    Stimate Domn Coser,
    Va multumesc pentru promtitudinea raspunsului Dumneavoastra si va transmit pe aceasta cale tot respectul si admiratia mea.
    Am mare incredere in munca Dumneavoastra si incerc din toata fiinta mea sa respect sfaturile si indrumarile Dumneavoastra si va marturisesc ca din acest lucru nu au rezultat decat rezultate pozitive, cel putin pentru mine.
    Imi sunteti atat mentor cat si calauza pentru toate actiunile si comportamentul meu.
    Va multumesc din nou pentru ca existati.

    Cu stima, Mirela TODOR

  6. Va multumesc pentru cuvintele frumoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.