1- 5 aprilie 2009

1 aprilie
Cu Luna in Gemeni, ziua de 1 aprilie se poate incadra in traditia dezvoltata de-a lungul timpului cum ca 1 aprilie este o zi a pacalelii. Nu se poate spune ca este o zi a minciunilor spuse, ci o zi a minciunilor descoperite. Chiar din timpul noptii, Junon va trece in Pesti, unde va sta pana pe 21 iunie 2009 si va aduce o greutate in asociere, o altfel de judecata aplicata relatiilor de cuplu si celor de parteneriat, inclinatie spre solitudine sau abandon a unor tipuri de relatiei mentinute artificial.
In 1 aprilie, impactul cu Junon in Pesti nu ne aduce inca trezirea la lumina, nici curajul de a spune ceea ce gandim, ci indrazneala de a ne crede superiori. In Pesti, Junon simte un disconfort si va exercita asupra oamenilor o oarecare neliniste venita dintr-un sentiment de neapartenenta. Junon in Pesti cumulat cu pozitia in Gemeni a Lunii, pana la 19:30, putem declara ziua de 1 aprilie ca un fel de rasu-plansu in care tragicomedia sa fie elementul predominant.
Fiind in Gemeni, Luna va face cuadratura cu Uranus si doua trigoane cu Chiron si Neptun. Prin urmare, nu trebuie sa privim intreaga zi doar prin firele de tristete pe care Junon abia intrata in Pesti le va aduce oamenilor, ci sa intelegem ca efectul cumulat dat de valentele lui Junon si cele ale Lunii, cu aspectele pe care aceasta le face, aduce ziua de 1 aprilie in randul celor de viata, de lectie, de intelegere.
Putem sa fim si martori, dar si implicati in activitati, putem sa facem din ea o zi dinamica, dar, la fel de bine, putem sa refuzam orice dinamism, orice activitate si sa ne retragem intr-un spatiu obscur sa depanam amintiri sau sa ne gandim la ce fel ni se va infatisa viitorul, pana la sfarsitul anului.
Trecerea Lunii in domiciliu, de la 19:30, aduce o schimbare de viziune, de intelegere. Totul va capata o nota melancolica si ca daca toata ziua ne-am petrecut-o in agitatie si efort, in indoieli si suferinte, acum a venit momentul sa le cautam acestora rostul si valoarea pentru care ne-au captat intreaga atentie. Chiar de la intrarea in semn, Luna va ridica un trigon cu Junon, semn de bun venit in zodie, semn de lamurire si iluminare, de intelegere a suferintei, a limitarilor sau a necesitatii restructurari relatiilor.
La nivel social ziua aduce, din nou, o noua serie de actiuni, cu un spectru larg si cu o evidenta trasatura de restructurare. Pana le 21 iunie 2009, cand Junon va trece in Berbec si cand ii va ajuta pe oameni sa inteleaga ca libertatea inseamna si initiativa, toti se vor plange ca relatiile lor se deplaseaza spre o zona trista si ca nu-i mai consoleaza nici ideea ca, pana la urma, nu exista fericire pe acest pamant, ci doar un ghiveci de stari in care multumirea adusa de lucrurile simple pare sa fie elementul esential pe care il cautam toata viata si nu putem sa-l vedem pentru ca ne este prea aproape.

2 aprilie
Domiciliul Lunii (Luna in Rac) este greu de inteles pentru oameni si, dintre cei care il inteleg, putini stiu sa-i foloseasca valentele. Cei mai multi privesc melancolia ca o penitenta, iar interiorizarea ca o premiza absolut esentiala adusa singuratatii. Solitudinea, prin Luna in Rac, este una tonica si ea aduce oamenilor in primul rand regenerare, pentru a le permite ca pasul inapoi sa fie o veritabila detenta in fata unei actiuni iminente.
Aflata acum in domiciliu, Luna, prin cuadratura cu Venus de dinainte rasaritului, le va face viata un calvar. Le va complica relatii, le va scoate in cale doar oameni mincinosi, profitori, lipsiti de caracter si apoi le va amplifica, prin opozitia cu Lilith si careul cu Soarele, chiar aceasta energie a deziluziei si dezamagirii.
Din nou spun ca este o incercare a vietii, insa nu una construita special din conjuncturi astrale, ci una data de curentul sociale al transformarilor pe care le traim, ca o rafala de vant care ne ravaseste haine si ne arunca din mana hartiile.
Femeile vor fi mai afectate decat barbatii.
Spre seara, Luna va face o cuadratura cu Mercur si un sextil cu Saturn, devenind planeta mediatoare a opozitia Saturn-Uranus. Multi se vor trezi acum la realitate si se vor intreba “Oare ce-a fost in capul meu panq acum?”. Nimeni nu va sti ce a fost in capul lor, nici chiar ei. Important este ca prin mediere, Luna va ajusta intensitatea suferintei, a singuratatii sau a agresiuni morale venita din partea societatii in asa fel incat omul sa le poate intelege.

3 aprilie
Aflata in a doua parte a zodiei Rac, Luna isi va implini calitatea sa de planeta mediatoare a opozitiei Saturn-Uranus prin ridicarea unui trigon cu Uranus din Pesti. Azi se va face prima data o lucida analiza a relatiilor, a vietii, a averii, a locului pe care il ocupam in familie, la serviciu, in societate. Trigonul acesta al Lunii va ridica din profunzimile fiintei cea mai importanta problema a relatiilor. Daca pana acum multitudinea situatiilor ne-a infatisat o multitudine de reactii de o coloratura aparte, acum vom avea de infruntat o singura problema, cea mai mare, cea mai importanta care, in cele mai multe din cazuri, nu poate fi rezolvata intr-o singura zi.
Asadar, putem considera ziua de 3 aprilie ca o zi a intelegerii si constientizari, iar pentru unii si ca pe o zi a finalitatii.
Pe acest fond, Venus va ridica o cuadratura cu Pluton aducand o bulversare a sistemului endocrin, a metabolismului. Pentru cei cu afectiuni ale sistemului osos, ale capului sau ale circulatiei venoase, ziua de 3 aprilie va fi una dificila. Medicamentele nu-si vor mai face efectul si vor recurge la suplimentarea dozei, ceea ce va fi gresit. Cuadratura lui Venus cu Pluton se va alinia aspectului cumulat data de trigonul Lunii cu Uranus si al tranzitului lui Junon in Pesti, aducand in simptomatologie reactii mai vechi, despre care s-a crezut ca au disparut.
Fiind vineri, si pentru unii inceput de week end, sa ne gandim mai mult la sanatate decat de greutati, mai mult la liniste si la afectiune fata de ceea ce reprezentam noi, decat la ceea ce ne doare si ne ataca.
Putem sa facem din 3 aprilie o zi a intelegerii fata de propriile probleme, fata de durerile fizice sau sufletesti care vin acum peste noi pentru ca avem sansa sa intelegem care este cea mai importanta problema din rezolvarea careia ne putem usura povara sufletului.

4 aprilie
Aflata in Leu, Luna va ridica in aceasta zi un trigon cu Venus retrograd si va trece peste Nodul sau de Sud. In a doua parte a zilei, Mercur va ridica un sextil cu Jupiter, iar spre seara Pluton va intra in mers retrograd.
Aceste evenimente nu par sa fie legate intre ele, tocmai de aceea timpul cand survin in desfasurarea zilei imparte acest interval in doua sectoare distincte. Prima parte va insufla oamenilor emotie si sensibilitate, inclinatie spre conversatie si tendinta de a apropiere de acei oameni care conteaza, care au pentru sensul acordat vietii o importanta aparte. Dimineata va fi inclinata spre rafinament, eleganta in exprimare, in alegerea vestimentatiei si in gandire.
Relatia luminariilor acum aduce trasaturilor pozitive ale lui Venus, rafinand intensitatea si efervescenta care sta sa erupa, dand impulsurilor un rost pozitiv si clar, unul calm obtinut prin sublimarea dorintelor, a reactiilor temperamentale.
Intamplarile diminetii de 4 aprilie sunt asadar bune, corecte si acolo unde sunt negative sunt efectul unei configuratii particulare impuse de horoscopul personal.
In contextul echilibrului intre ratiune si simtire, trecerea Lunii peste NS este cu efect karmic, dar de aceasta data unul bun. Daca in ultima vreme, din trecut ne-au venit doar greseli, conflicte si dureri, carora nu le-am putut face fata in totalitate, care au lasat rani adanci in suflet, acum relatia cu intamplarile lasat in trecut, cu amintirile, cu situatiile de demult si efectele lor este una echilibrata, inteligibila. Este asadar un moment in care oamenii isi arata unii altora recunostinta, cand se repara greseli ale trecutului, dar de aceasta data pe cale amiabila, prin intelegere si echilibru. Puterea pe care o degaja Luna in Leu, in relatie de foc cu Soarele, este una creatoare de valori.
De asemenea, tot in 4 aprilie, tot in prima jumatate a zilei, datorita trecerii Lunii peste Nodul sau de Sud se pot descoperi secrete ascunse, valori sau chiar obiecte importante pentru un grup.
In a doua partea zilei sextilul lui Mercur cu Jupiter scoate in evidenta primul aspect duplicitar al zilei de 4 aprilie, aducand o energie pozitiva (sextilul) intr-o cantitate prea mare (Mercur in Berbec, Jupiter in Varsator) fara a dispune de vreun element care sa confera control sau echilibru.
Din prea mult bine, putem distruge o relatie sau chiar un obiect, sa preschimbam sau sa inlocuim valori si obiecte gandindu-ne ca acum ne putem permite. Aceasta abundenta va provoca insa suferinta, chiar prin natura ei.
Intrarea lui Pluton in mers retrograd aduce aceasta zi in fata unui forum superior. Fie ca este unul personal, de grup sau un forum impus de o structura sociala, rezultatul este unul de analiza, de stop, de repaus a unei actiuni pe care ne-am obisnuit sa o abordam de la inceputul anului incoace.
Daca in mers direct Pluton se joaca de-a martorul, aparand si disparand peste tot, impunandu-se ca un element situat dincolo de conditionari si care se aliniaza unor standarde straine cunoasterii directe, traditionale, atunci cand este retrograd el il intoarce pe om intoarce pe urmele pe care le-a lasat, descoperindu-si atasamentul care i-au agresat psihicul sau conditionarile sociale care i-au imbolnavit corpul.
Atunci cand Pluton este retrograd oamenii nu se mai pot ascunde in spatele actiunilor lor si nu pot parea profunzi in fata celorlalti, atunci cand isi ascund incultura sau lipsa de comunicare. Pluton va merge retrograd pana 11 septembrie 2009 si in acest interval vom aveam de reganditi si de infruntata faptele personale pe care le-am realizat din 9 septembrie 2008 pana in aceasta zi. Din nou ne von confrunta cu trecerea de la o perioada la alta, ca si cum suntem obligati sa ne schimbam standardul pentru ca, in trecut, la o betie, nu am stiut sa formulam fata de pestisorul de aur trei dorinte constructive pentru evolutia noastra.

5 aprilie
Trigonul dintre luminarii este primul aspect pe care il intalneste Pluton in retrogradarea sa. Chiar din aceasta zi apare prima confuzie intre valorile cultivate in perioada 9 septembrie 2008 – 4 aprilie 2009 (Pluton direct), in special cea din 27 noiembrie 2008, pana in 4 aprilie 2009, cand Pluton a fost in Capricorn.
Confuzia va veni din relationare, din abordarea interactiunilor cu un apropiat, cu o ruda mai invarsta, cu o persoana cu care aveam de ceva vreme o relatie importanta pe linie personala sau profesionala. Daca zodia Leu, pentru Capricorn, este, in astrologia evolutiva, trecutul, iar Berbecul singurul element care poate zdruncina rigiditatea unui semn capabil sa se sustina pe sine in orice conditii (Capricornul), intelegem ca elementul dezamagire va fi pregnant in aceasta zi, ca el va surveni azi din ceea ce se va intampla peste zi, si atunci Soarele din Berbec va fi raspunzator de asta, sau din ceea ce s-a intamplat in trecut, in ultimele 3 luni, si atunci actiunile indicate vor fi pe vibratia Lunii din Leu.
Oamenii se dezamagesc unii pe altii si, fara sa se intentioneze in mod direct, isi sustrag sprijinul fizic, material sau afectiv, dedandu-se la fapte contrare conditiilor ce s-au impus, inca de la inceputul, asocierii. Nu vom fi in stare sa ne controlam nici mandria, nici dorinta de a epata, impresiona sau soca, nici nevoia de a mentine o imagine in centrul atentiei, de a cersi atentia prin diverse modalitati, de a ne situa la o inaltime pe care ne-am atribuit-o si despre care aflam acum ca nu a fost reala.
Ceea ce aduce ziua de 5 aprilie nu este nici trezire la realitate si nici intelegere, ci o ispasire, o dezvoltare in alte sectoare ale vietii ce se realizeaza cu un sacrificiu.
Ceea ce aduce trigonul Luna-Soare este intr-o alta acceptiune un element de evolutie, incercare, ce il ajuta pe initiat sa acceada la un nivel superior, sa-si abordeze viata dintr-un alt unghi pe care nu l-a mai abordat. Daca in trecut destinul i-a oferit ocazia si nu a dorit, atunci interventia karmei va fi acum impulsiva, acuzativa, iar daca destinul ii infatiseaza elemente noi interventia va fi acum o provocare, fiind centrat pe necunoastere, curiozitate, nevoie de a depasi limite, nu pe refuz.
Opozitia Marte-Saturn are insa o mai mare importanta sociala decat personala, aducand tulburari ale gandirii de grup, socuri aplicate unor structuri ale statului si motive de ingrijorare pentru imagine unei natiuni in fata alteia.
Inceput in 27 martie, cu o toleranta a unghiului de 8 grade, aspectul se desfasoara pana in 15 aprilie si pana pe 17 mai 2009, cand Saturn va intra in mers direct se va interpune in limita influentei globale data de retrogradrea lui Saturn, adica va selecta din trecut doar ceea ce duce la conflit direct.
Motivul pentru care acum opozitie Marte-Saturn este aducatoare de modificari de structura, de distrugere a unei imagini, este conjunctia iminenta a lui Marte cu Uranus pe fondul opozitie celor doua malefici (Saturn si Uranus), vedete ale perioadei dificile pe care o traversam.
Pe oa sa configuratie astrala, nu ne hazardam deloc daca ne gandim la razboi, la confruntari agresive de opinie, la tulburari sociale cu scopul de a inlatura delimitarile geografice, de a reconfigura lumea si zonele de influenta.
Trigoanele pe care Luna din Leu, le face acum cu planetele din Berbec, sunt in aparenta aspecte bune, pentru ca pe fondul general impus de opozitia celor 2 malefici, la grad perfect azi, aduce initiativa intr-un demers negativ, curaj intr-o operatie agresiva si nepasare in fata unei dezordini sociale.
In rest, ziua este aducatoare de ghinion si orice element nou, inopinat, care pare solutia miraculoasa a unei probleme complicate, solutie pe care nu am avut curajul sa o abordam, este de fapt motivul sau mijlocul dezintegrarii, a pierderii de imagine prin implicarea in actiuni gresite.
Ideal ar fi sa nu ne implicam in 5 aprilie in nicio actiune, sa refuzam comunicarea de orice fel, sa ne izolam intr-un loc retras unde sa nu ne facem planuri de viitor si sa nu dam curs gandurile cu privire la demersuri sociale pe care ar trebuie sa le facem acum.
5 aprilie este o zi complicata, in care multe vor fi date peste cap si in care nimic din ceea ce se intampla nu este cum pare a fi la prima vedere. Unii dintre noi se vor gandi ca au obosit gandindu-se ca in fiecare zi se incepe ceva rau despre care nu se stie cand se va termina. Uitandu-ne pe cerul zilei de 5 aprilie chiar ne vom intrista pentru ca ne-am dori ca lucrurile sa nu indice finalitatea pe care o dau planetele azi. Dorintele noastre insa nu ne mai pot ajuta, pentru ca ne-am dorit atat de mult si atat de distructiv, incat acum nu mai ne ajuta nici sa ne dorim sa nu ne mai dorim nimic. Acum infruntam realitatea!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.