9 – 12 aprilie 2009

9 aprilie
Dimineata zilei de 9 aprilie va incepe cu o mare tensiune. Ne vin in minte tot felul de situatii, care mai de care mai neobisnuite de care uitasem si carora le vom acorda mai multa importanta decat trebuie. Cu Luna in Balanta, ridicand o cuadratura cu Lilith din Capricorn la putin timp dupa miezul noptii, gandurile care ne inunda somnul sunt ganduri negative, incarcate de agresivitate sau tristete, ganduri care ii determina pe oameni sa recurga la gesturi mai putin corecte. Acest aspect aduce evenimente chiar din cursul noptii, si nu numai celor care sufera frecvent de insomnii. Fie ca se apuca sa dea telefoane in miez de noapte pentru a reprosa, fie ca ii impinge pe oameni sa iasa in strada si sa recurga la gesturi imprudente de gresiune impotriva unui apropiat sau asupra propriei persoane.
Sextilul pe care Pluton il va ridica cu Junon, in semn de interiorizare si efervescenta sufleteasca va alimenta cu motivatii aspectul negativ pe care il ridica Luna cu Lilith. Pana spre dimineata, din aceasta cauza, se pot intampla tot felul de lucruri necurate, tot felul de interventii nu doar in subtil pe cale magica, deosebit de eficiente, dar si din punct de vedere social.
Cei care nu se vor lasa tulburati de o asa predispozitie si isi vor petrece noapte dormind, vor remarca intensitatea distructiva a acestei influente chiar de dimineata. Pe acest fond indecis, agresiv si revoltator va incepe ziua de 9 aprilie si va avea aceasta intensitate pana la 17:21 cand Mercur va intra in Taur.
Finalul de Berbec al lui Mercur, va concentra tot ceea ce a insemnat precipitarea planurilor, dand evenimentelor o noua intesitate. Mercur anaretic nu va schimba nimic din ordinea lucrurilor, din planurile care au fost facute si aplicate in ultimele 3 saptamani, dar va interveni in aceasta zi cu o noua intensitate. Va fi ca o eruptie de rautate, de agresivitate, de intoleranta, de indiferenta care nu va schimba succesiunea evenimentelor, dar le va motiva sau le va intensifica.
Trecut in Taur, Mercur poate aduce cumpatare si spirit practic, ritm lent in desfasurare, o schimbare a tacticii din atac in defensiva, din distrugere in mentinere, in convietuire periculoasa. Anul acesta Mercur in Taur va aduce aliante stranii, compromisuri lipsite de logica sau asocieri pe criteriul discrepantei, nu a similitudinii. Cu Mercur in Taur, acum se ameste uleiul cu apa, de combina ideluri incompatibile si se linistesc tensiuni sociale carora li se prevedea un final subru. Aceasta trecere a lui Mercur dintr-un semn agresiv, ce aduce gafe si precipitare, intr-unul cumpatat si materialist, va schimba viziunea asupra vietii, asupra traiului zilnic, asupra strictelor necesitati. Oamenii se vor trezi ca dintr-o vraja si se vor retrage spre ceea ce este esential pentru viata lor.
Pentru ca ingresul lui Mercur in Taur se produce in fereastra Lunii pline, ziua de 9 aprilie aduce o segregare a motivelor. Retragerea masiva din curentul agresiv care antreneaza masele, aduce descoperirea elementelor instigatoare, a factorului care a perturbat echilibrul social, a acelor virusuri care se hranesc cu nemultumirile oamenilor pentru a-si construi un ideal.
Cu Mercur in Taur, se retrag apele si pestii, care faceau acele ape sa fie periculoase, raman pe tarm, cu sanse minime de supravietuire. Aceasta vibratie astrala ii va afecta mai mult pe lideri, pe sefi, pe cei care au raspundere sociala importanta si de ale carori decizii depind multi oameni, cei care se erijeaza in purtatori ai mesajelor de revigorare nationala. Trigonul Lunii cu Jupiter din seara zilei de 9 aprilie confirma asta.
Prin urmare, sa ne pregatim sa vedem in 9 aprilie ceea ce unii numesc adevar, dar trebuie sa fim convinsi ca adevarul pe care il vom vedea ar putea sa dezamageasca, sa nu fie deloc asa cum ne asteptam sau sa ne ucida.

MADONNA – The Power Of Goodbye
Vezi mai multe video din Muzica »

10 aprilie
Valul schimbarii adus de ziua de 9 aprilie ne poate aparea in 10 aprilie ca fiind in totalitate bun. Pornind de la trigonale pe care Luna le face pe final de Balanta cu planetele din Varsator si pana la trecerea Lunii in Scorpion (cadere), cu un ascendent in Rac, deci cu Luna guvernator al temei, motivele de interactiune, contactele, planurile de viitor sau pur si simplu intalnirile pe care la avem spontan sau programat par incarcate de un puternic simt al responsabilitatii. Daca ne uitam in jur spunem: “I-a venit mintea la cap!”, “Si-a revenit!”, iar cand ne indreptam atentia spre propria persoana, gandim ca in sfarsit calitatile pe care le detine sunt observate si apreciate de altii. Daca adaugam acestor sextilele, pe care Luna si Soarele le realizeaza cu Pluton si respectiv Jupiter, vom gandi ca relatiile benefice cu autoritatile, cu sefii, responsabilii de departament, liderii sunt bune pentru ca vor intra pe un fagas normal si ca de acum incolo asa va fi.
Totul este o mare si nefericita iluzie. Ziua de 10 aprilie este asadar o zi a prefacatoriei, a minciunii, a teatrului de prost gust, a gesturilor patetice si a capcanelor afective. “Daca toate sunt atat de bune, de unde atata negativism?” ne vom intreba. Daca Luna este un element cheie in 10 aprilie, atat prin aspectele pe care le ridica din Balanta, dar si prin cele pe care le face din Scorpion, dupa ora 12:22, opozitia cu Mercur pe o axa a posesivitatii, a puterii de a avea, simti si acumula, adica o tensiune venita din “nu am ce-mi trebuie”, “nu-mi ajunge”, bucuriile muzicii sociale venite din zambete calde ale unor sefi sau lideri, dupa ce in 9 aprilie li s-au zguduit puternic pozitiile, ideile si chiar scaunele, schimbarea destinului, a prioritatilor sau macar a stilului de viata, a confortului este o iluzie miscatoare.
Zambiti daca vi se zambeste, daruiti daca vi se va darui, ajutati daca veti fi ajutati, dar nu puneti prea multa baza pe ceea ce se va intampla in 10 aprilie. Sextilul pe care Soarele il va ridica in punctul maxim la 16:42 isi va risipi intensitatea in evenimente tulbure sau lipsite de consistenta, in favoruri superficiale privite ca pe o plata a unei datorii sau ca un ajutor ca indatoreaza.
Pentru cei care lucreaza cu energia 10 aprilie este o zi a iluziei, in care maya, tonalul, se dezlantuie in varietati structurale si in intensitati nebanuite. Cei puternici pot intelege acum ce se afla dincolo de destinul lor si cat de necesare sunt faptele in care se consuma secunda cu secunda.

11 aprilie
Daca ne-am lasat pacaliti de 10 aprilie, 11 aprilie va aduce un dus rece ce va veni intai ca o incertitudine, ca o tesiune pe o concluzie, premonitie, deja vu, presentiment, ca apoi, in a doua parte a zilei ceea ce simtim, gandim sau anticipam sa devina realitate.
Aflata in Scorpion, Luna va ascunde sentimentele si le va supune interesului de a avea, dobandi sau acumula, de a detine controlul sau de a domina. Cand in aceasta ipostaza ea ridica un sextil cu Lilith, gandurile sale devin puternice si motivatiile lipsite de caldura, compasiune sau intelegere. Pe acest fond Mercur va ridica un trigon cu Pluton, care de putin timp se afla in mers retrograd, aducand resentimente si nevoia de a repara trecutul. Impulsul Lunii in sextil cu Lilith de a domina, ca baza a necesitatii de a repara trecutul, de a reconfigura cu bune intentii schema de convietuire, aduce o descoperire, o deconspirare. Oamenii se dau de gol. Ne descoperim unii altora minciunile, ne vedem intentiile pe care le-am ascuns unii fata de altii si ne incearca un sentiment de culpabilitate, de parere de rau.
La 15:46, Venus, aflata in mers retrogad, va trece pe gradul anaretic din Pesti, intensificand confuzia si aducand teama de singuratate la limita ridicolului. Aceasta pozitie este semn de reeditare a unor fobii, de retraire a unor traume, de reintalnire cu destinul, cu pacatele tineretilor, cu esecurile trecutului sau cu marile dureri pe care am refuzat sa le rezolvam.
Asa cum este de inteles, ceea ce este logic si clar, va ramane asa, insa elementelor carora li se cauta acum un raspuns, acelor elemente carora li se atribuie o incarcatura emotionala, li se vor vedea subtratul anost pe care sunt plasate. Elementele de logica a vietii nu vor mai face casa buna cu convietuire, gandurile de despatire, cu necesitatea de a construi un viitor separat.
Asadar, 11 aprilie este o zi care consuma foarte multe resurse pentru ca nu va sti sa-l invete pe om sa-si inteleaga dorinta de putere, intensitatea la care doreste sa domine, sa controleze, sa supuna si nici nu-i arata ce dorinta ii motiveaza astfel de alegeri. Este o zi care va spori si mai mult confuzia, o zi de indoiala si teama, de teama de a infrunta neputinta asa cum se arata ea acum.

12 aprilie
Ultima zi de Scorpion (Luna in Scorpion) va intensifica, de aceasta data la nivelul vietii personale, a relatiei cu propria fiinta, trasaturile pe care le-am descoperit in 11 aprilie. Aceasta zi va fi una de mare intensitate emotionala, de explorare interioara si de cautare a unor certitudini sincere in relatia cu sine.
Cuadratura lui Mercur cu Nodurile lunare este semnul ca raspunsurile pe care le vom primi sunt fie incarcate de o nota tragica, de suferinta, fie vor fi adevarate motivatii pentru a ne impotrivi destinului. Acest aspect aduce pe temele marilor initiati momente de indoiala, de deznadejde, de tristete, de disparare. Pe un semn ponderat la exterior, dar efervescent la interior, incapabil sa impartaseasca ceea ce simte primar si personal, Mercur, pe Taur, spune Nodurilor lunare de pe o axa a afectivitatii, a sentimentelor constructive, ca poeziile frumoase se spun seara la lumina focului din vatra pentru a linisti un sentiment, nu pentru a inlocui hrana.
Acum descoperim ca exista un element cu care nu te nasti si acesta este credinta. Acum descoperim care este diferenta intre a-ti acorda credibilitate si a crede, intre a-ti dedica viata unei misiuni si a fi misiunea insasi. Cuadratura lui Mercur in Taur este o lovitura puternica pe care materia o da spiritului, gandirea materialista, cercetarii spirituale, argumentelor stiintifice, celor esoterice. Cel care trece printr-un asemenea aspect uita ca aceste doua elemente sunt separate si ca, daca in privinta altora va sti sa separe elementele spirituale de cele materiale, va sti sa spuna ce-i bine si cei rau, unde se intaleste spiritul cu materia, in cazul sau nu va putea.
12 aprilie va fi asadar o zi a indoielii, a neputintei de a-si spune siesi “cred in tine” si convingerii ca tot ceea ce a trait si experimentat ar putea sa nu fie real. Cu atat mai mult cu cat Venus anaretic din Pesti, acum si retrograd, ii va spune fiecarui om “toti cei din jurul meu vor trece pe aici, pe unde sunt eu”.
Prin acest aspect se va actiona asupra constiintei, asupra perceptiei lumii, asupra convingerilor, in sensul ca nu se va modifica baza de date nici elementele cu care se percepe, ci il va priva pe om de acea flacara interiora (credinta) care trebuie sa-l consume pentru a se descoperi pe sine cum nu stie ca este.
Loviti in credinta lor, privati de ea sau mimand-o, oamenii sunt capabili de gesturi incredibile.

2 thoughts on “9 – 12 aprilie 2009

 1. Mihaela spune:

  9 Aprilie 2008 – 9 Aprilie 2009

  A trecut un an.. un an in care, de mai multe ori pe zi am venit aici, pe blog, dupa hrana de care aveam ( si inca am) nevoie…Aici am gasit informatie astrologica inedita, analize astrologice fara egal si extrem de multa daruire….
  Chiar daca Luna primea in momentul lansarii blogului opozitia lui Lilith, am receptionat mesajul exact asa cum l-ai transmis.
  Dincolo de profunzimea informatiei, dincolo de fascinatia lecturii, ma incanta si apreciez foarte mult prezentarea obiectiva, fara ocolisuri, incisiva chiar, a ceea ce traim….

  Iti multumesc …si..Ani multi Blogului !!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.