9 – 15 iulie 2012

Săptămâna 9 – 15 iulie 2012 ne aduce câteva aspecte dificil de integrat în contextul social de acum, pentru că vor face apel la o moralitate pe care nu a fost nevoie până acum să o probăm în felul acesta. Multe dintre evenimentele acestei săptămâni ne vor atrage spre zona publică, fiind invitaţi să împărtăşim opinii despre oameni, despre situaţii şi să decidem în cunoştinţă de cauză. Va fi însă greu să decidem asupra acestui aspect cu Uranus intrat în mers retrograd care arde totul în cale, care va considera că nu poate repara o greşeală decât ştergându-i complet urma, decât anulându-i existenţa sau impunându-i un alt traseu, complet nou, fără să se preocupe dacă este timp sau dacă există resursele necesare pentru aşa ceva. De asemenea, Mercur chiar din dimineaţa zilei de duminică va intra în mers retrograd şi ne va răscoli sentimentele până la o adâncime dureroasă a fiinţei. În faţa unui buldozer (Uranus retrograd), care defrişează totul în calea sa, uitarea selectivă, mânia necontrolată, egoismul exacerbat pe care în mod normal nu ne este permis să le folosim în public ni se vor părea instrumente eficiente însă ele se vor dovedi arme îndreptate împotriva propriei persoane.
Fiecare zi vine cu o greutate aparte, însă există şi o latură pozitivă care nu trebuie deloc minimizată: posibilitatea de a înlătura un rău care se ascunde în spatele unor calităţi ce nu mai valorează acum ca în trecut. Ceea ce nu se va dovedi util acum este brusc schimbat, ars şi i se va şterge urmă ca şi cum nu ar fi existat. Ar putea, cel mult, să rămână în memoria unor indivizi nostalgici care nu doresc să-şi şteargă istoria personală. Totuşi, desprindere, oricât de benefică se va dovedi în viitor, acum doar şi ea va fi alimentată azi de visele şi speranţele pe care ni le-am făcut. Judecând după întreaga construcţie, se pare că neplăcerile cele mai mari, complicaţiile cele mai intense vor apărea în situaţiile în care am pierdut controlul imaginaţiei, am privit viaţa şi spatele acesteia în mod disproporţionat şi ne-am depărtat de realitate. Realitatea este dură, acest lucru nu este o noutate, însă cei mai mulţi, până acum, au luat contact cu această informaţie din fotoliu, privind la tv o poveste tristă sau emoţionantă despre altcineva. Acum îşi vor trăi acel aspect neobişnuit al propriei vieţi şi în absenţa confortului mulţi se vor simţi părăsiţi de familie, prieteni, structuri sociale sau chiar de Dumnezeu.
Avertismentul acestei săptămâni complicate este mai mult o invitaţie: să fim cumpătaţi şi să nu uităm că lăcomia este periculoasă, indiferent cum este ea motivată.

Începem săptămâna cu încheierea tranzitului Lunii prin Peşti, când Lună are de împlinit două aspecte (trigon cu Junon şi sextil cu Lilith), dar şi cu împlinirea sextilului dintre Marte şi Capul Dragonului. În a doua parte a zilei, Luna intră în Berbec şi va trece prin trigonul cu Capul Dragonului, reuşind să medieze tendinţa Nodurilor însă într-un mod trist şi dureros pentru că, spre finalul zilei, va trece prin opoziţia cu Marte. Am tot invocat de-a lungul ultimelor săptămâni ideea de dramă însă astăzi ea capăta o nouă dimensiune. Drama intelectuală, drama celui care nu reuşeşte să se facă înţeles, ia astăzi înfăţişarea unei nemulţumiri care strică, nu care anunţă începutul unei noi mode sau iniţierea unui nou curent cultural. Drama intelectuală nu arată azi condiţia de geniu, ci condiţia ingrată a celui care îmbrăţişat cu prea multă dragoste dizarmonia. Sextilul dintre Marte şi Capul Dragonului face apel la evenimente care au contat foarte mult pentru individ, care l-au ridicat, l-au propulsat către noi dimensiuni sociale. Acum se face apel la ceea ce s-a-ntâmplat, însă contextul social în care acestea vor fi implementate este unul total nepotrivit. În felul acesta, evenimentele sociale predispuse de contextul astral de acum vor căuta să aducă şi să implementeze un mesaj bun pe un fond încărcat de minciună şi promiscuitate. Dacă anterior s-a minţit pentru a ascunde adevărul acum oamenii nu mai ştiu exact de ce mint şi vor încerca, printr-un comportament antisocial sau o anume dizarmonie, o frustrare, o tensiune, să se desprindă de ceea ce înseamnă reproş sau sancţiune. Astăzi a accepta adevărul, a recunoaşte o greşeală înseamnă a accepta de la sine o sancţiune. Tocmai de aceea se face acest lucru, tocmai de aceea se insistă mult pe a ascunde sau a construi situaţii ce nu duc la progresul individului, ci la menţinerea lui într-o anumită poziţie, la stagnare. Dând înapoi câteva luni sau câteva săptămâni, înţelegem că poziţia nu a fost obţinută pe merit şi deci menţinerea ei acum înseamnă apelarea la acelaşi segment de acţiuni şi fapte ca în trecut, promovarea aceluiaşi comportament, deci persistența în greşeală. Chiar dacă sextilul dintre Marte şi Capul Dragonului înseamnă evoluţie prin înţelegere, spre seară, prin opoziţia Luna-Marte, observăm că întreaga zi ne-am străduit să demonstrăm că evoluăm, că avansăm, că promovăm valori, nu că încercăm din toate puterile să ne menţinem într-o anumită poziţie sau postură socială. Dacă în astrologia karmică acest unghi indică o karmă pozitivă ce se manifestă pentru binele individului, în astrologia previzională acest sextil dintre Marte şi Capul Dragonului aduce şansa de a ne folosi de o conjunctură socială, oportunitatea ce ne este oferită acum pentru a folosi ambiţia, voinţa sau un bagaj de cunoştinţe pentru a ne ridica deasupra condiţiei comune. Judecând după contextul social în care se împlineşte acest unghi karma pozitivă la care face acum apel acest unghi este o iluzie.
Prin urmare, începutul săptămânii ne aduce o nouă serie de evenimente, o nouă grupare de fapte, o întâlnirea cu dorinţele pe care le-am dezvoltat anterior însă într-o nouă ipostază, într-un nou context, cu persoane noi, cu situaţii noi şi cu promisiuni noi. Faptul că Luna, în prima parte a zilei, îşi încheie tranzitul prin Peşti, aduce zilei o notă afectivă, o stare de apăsare, de nemulţumire care îi va motiva pe mulţi să mintă pentru a-şi salva pielea. Această inspirație negativă, este susţinută de ceea ce se întâmplă în timpul nopţii, de supoziţii, de impresiile celorlalți, de activitatea nocturnă a unora sau de visele pe care le au alţii pentru ca, în a doua parte a zilei, să revină cu picioarele pe pământ şi să încerce o selecţie interesantă a acţiunilor. Această selecţie va avea o trăsătură definitorie: subiectivismul. Alegem ceea ce ne convine, ceea ce ne place, ceea ce ne pune în valoare, ceea ce ne conferă satisfacţie. Că aceasta înseamnă o replică banală sau deposedarea unui individ de ceea ce dorim să ne însuşim sau chiar situaţia în care se împlineşte un gând de răzbunare, toate acestea fac parte din segmentul subiectiv al vieţii individului care va fi puternic zdruncinat. Spre deosebire, de alte unghiuri la care a participat Marte, cel de astăzi cu Capul Dragonului nu înseamnă aducerea la lumină, descoperirea sau revelarea a ceva, ci e îndreaptă mai curând spre interpretarea sau reanalizarea a ceea ce avem deja.
Tocmai de aceea recomandarea merge în direcţia comportamentului. Este important azi să dezvoltăm un comportament echilibrat, să ne punem ordine în gânduri, să visăm mai puţin, să acţionăm corect în mai multe situaţii şi să nu ne păcălim că o faptă bună făcută astăzi neapărat ne va aduce o faptă bună, un rezultat bun în viitor. Este posibil ca oportunitatea ce apare azi, aceea de a face fapte bune, să reprezinte doar o karmă bună, o şansă pe care destinul ne-o oferă pentru a ne echilibra. Poate unii sunt situaţi sub cota zero şi au nevoie de dovezi pentru a se ridica.

Aşa cum anunţam în analiza aplicată anului 2012 pentru sectorul pe care-l traversăm o trăsătură definitorie va fi evidentă: mărirea şi decăderea oamenilor, a demersurilor sociale toate învăluite într-un clarobscur din care puţini vor vedea adevărul sau puţini vor reuşi să observe care sunt elementele sau persoanele care vor reuşi să supravieţuiască acestei încercări majore. Această mărire şi decădere, ce ar putea să atingă momentul de vârf în preajma zilei de 15 iulie, adică în mijlocul lunii, îşi începe periplul astral chiar de azi. Astăzi, Luna împlineşte o conjuncţie cu Uranus, de dimineaţă, după ce atinge momentul de maximum în sextilul cu Jupiter şi respectiv careul cu Pluton, pentru ca după conjuncţia cu Uranus să împlinească un sextil cu Venus şi un trigon cu Mercur. Conjuncţia Luna-Uranus înseamnă de fapt împlinirea careului în T pe semne cardinale, la formarea căruia participă cele două planete în conjuncţie, Marte și Pluton. Această configuraţie aduce o tulburare a conştiinţei, o îndoială în a dezvolta sau a promova relaţii sănătoase. Despre relaţii sănătoase se va discuta azi, despre uşurinţa cu care oamenii se asociază sau se despart, despre tendinţa principală a acestei perioade pe baza căreia oamenii își fac prieteni noi, dar îi şi uită pe cei vechi, despre uşurinţa cu care unii vor da curs dorinţelor de răzbunare, a resentimentelor sau uşurinţa cu care vor dori să ascundă egoismul şi invidia în ultimele patru săptămâni.
Astăzi, nu contextul social ne obligă să procedăm într-un anumit cel, nu valul evenimentelor este vinovat de ceea ce vom face, ci propriile dorinţe, propria nevoie de libertate, propria independență pe care nu am dorit să le înţelegem în forma aceasta. Dorim în continuare să ne înţelegem într-un mod subiectiv, să le pricepem într-un mod care să ne pună în valoare, să ne confere succes şi beneficiu, chiar dacă asta înseamnă din partea celorlalţi să parcurgă pierderi importante. În felul acesta, relaţiile personale sunt supuse unui stres, relaţiile afective, relaţiile de cuplu, prieteniile conjuncturale sau cele trainice sunt supuse acum unor transformări importante. Evenimentele care vin spre noi azi nu ne oferă un indiciu clar în privinţa întăririi acestor relaţii sau a dizolvării lor, ci ne motivează să ne implicăm cu toată puterea şi toată determinarea în ceea ce vedem că se întâmplă în faţa ochilor. În realitate, aceste întâmplări au un ecou puternic în viitor şi ar fi indicat să le privim ca atare. Efortul pe care-l fac unii pentru a se desprinde de subiectivism ar putea să însemne, prin careul Luna-Pluton şi conjuncţia Lunii cu Uranus, epuizare care poate duce la boală fizică, la o tensiune nervoasă pentru repararea cărora se va apela la un ajutor din afară (un terapeut, un medic, un psiholog sau un tratament alopat).
Prin urmare, ziua de de 10 iulie este o zi încărcată de inspiraţie. În mod cu totul straniu, această inspirație este marea necunoscută a acestei zile. Vom fi inspiraţi să folosim anumite cuvinte, să ne purtăm într-un anumit fel să motivăm faptele într-un anumit mod, să fim mai aproape de viaţa personală sau să ne dedicăm societăţii să facem toate aceste lucruri fără să ştim că participăm la un plan important care nu se adresează doar grupurilor mici, ci chiar naţiunilor sau rasei umane în ansamblu. În general nimic din ceea ce vine spre noi nu este întâmplător, dar azi acele evenimente mici pe care le punem pe seama unor mofturi sau pretenţii sunt elemente determinate de un context social, de grup sau de interacţiunile dintre grupuri. Totuși, societatea nu ne obligă să facem anumite lucruri, ci noi singuri ne obligăm, în numele grupului, așa cum am făcut anterior. Acum rolul nostru este de a trăi o viaţă individuală într-un mecanism mare pentru a hrăni acest mecanism, pentru a-i da sens sau rost. Acest paradox va face din evenimentele zilei de 10 iulie o ghirlandă de flori sau de spini.
Dacă dorim să fim avantajaţi de contextul astral important este să nu luăm în sens personal ceea ce ni se întâmplă azi, să nu privim prin semnul de dizarmonie în relaţii noile prietenii care ne curtează, nici măcar afectarea sănătăţii sau echilibrului psihoemoţional, ci să ne străduim să privim dincolo de toate acestea şi cine ştie, poate, în virtutea inspiraţie care ne învăluie azi, am putea să vedem adevărul de dincolo de aparenţe. Tocmai de aceea recomandarea este aceea de a ne opri din faptă, gând, stare ori de câte ori simţim sau avem impresia că suntem luaţi de val. Acest moment de stop, de pauză conferă spiritului, sufletului, corpului sau structurilor intermediare ale acestora îndemnul de a se echilibra, de a venit spre mijloc şi de a păşi pe zonă situată în afară extremelor.

Luna părăseşte careul în T format de maleficii Uranus, Marte şi Pluton şi participă la un nou careu în T, alături de Soare şi Saturn, cu Soare planeta-focar. Pe lângă această configuraţie, ziua de 11 iulie aduce un aspect care a fost activ în ultima lună şi vă mai fi activ încă o lună ale cărui influenţe au fost vizibile în foarte multe dintre evenimentele cu care ne-am confruntat în ultima perioadă. Este vorba despre careul dintre Neptun şi Axa Dragonului.
Dacă un careu în T la care participă luminariile şi Saturn nu este un lucru neobişnuit, de cel puţin două ori pe an avem parte de aşa ceva, careul pe care Neptun şi Axa Dragonului îl împlineşte astăzi nu este un element cu care să ne întâlnim în fiecare an. Acest unghi vine să ne răscolească simţul realităţii, nevoia de a înţelege contextul în care acţiona, dar nu după ce se împlineşte fapta, ci în timpul desfăşurării sale. Asta înseamnă o importantă lecţie de viaţă pe care noi cu toţii o vom parcurge nu doar pentru a învăţa cum să acţionăm, ci a învăţa să alegem. A privi adevărul în față a-l descoperi dincolo de valul iluziei înseamnă mult mai mult decât a acţiona, înseamnă a dispune de cunoştinţele necesare, a dispune de voinţa potrivită şi a înţelege ceea ce percepe.
Această vibrație astrală ne aduce din nou în centrul atenţiei cele trei manifestări esenţiale ale evoluţiei spirituale – cunoaşterea, cunoscutul şi cunoscătorul – şi dezvoltând o relaţie dinamică între acestea cu efecte practice asupra vieţii personale şi, prin intermediul acesteia, asupra vieţii sociale. Acest unghi dintre Neptun şi Axa Dragonului construieşte în mod neoficial un alt careu în T cu ambele extremităţi ale Axei, însă el se adresează vieţii terestre. Mulţi astrologi considera că Neptun, având un mers lent, predispune prin acest tip de relaţie evenimente mari care se adresează grupurilor chiar rasei umane în ansamblu, însă aceste grupuri sunt formate din fiinţe individuale care participă prin voinţele individuale la conturarea voinţei de grup. Asta înseamnă că această forţa acţionează în primul rând asupra voinţei de grup, asupra motivaţiei şi acţionând asupra ei oamenii își vor aplica singuri propriile corecţii prin cunoştinţele pe care le deţin. Nu putem şti care va fi finalitatea acţiunilor pentru că nimeni, înainte de a atinge cunoaşterea, nu ştie ce-l aşteaptă în final. Putem ști însă că debutul acestor evenimente va fi marcat de ideea: “Este sau nu bine ceea ce fac?”. Toate acestea sunt în mod straniu legate de dorinţa de viaţă, de dorinţa de supravieţuire, de înţelegerea acelor fapte pe care trebuie să le facă oamenii pentru a se face remarcaţi sau pentru a-şi împlini o anume condiţie indusă de destinul lor. Nu este oportun să luăm în uşor ideea de destin azi, pentru că ea este atât de complicată, de complexă, de ramificată, încât până şi un zâmbet, un salut sau o simplă prezenţă într-un anumit context, poate avea într-o zonă personală a individului efecte remarcabile care au menirea de a schimba sau de a împlini un destin.
Ziua de azi ne mai invită şi la a înţelege şi respecta relaţiile pe care le avem. Vom fi tentaţi azi să punem punct unor relaţii, să amânăm anumite amintiri să ne izolăm, să fim reticenţi la a discuta, a vorbi sau a relaţiona într-un fel sau altul însă această tendinţă nu face decât să pună o barieră în calea înţelegerii, în calea desfăşurării celor trei instrumente ale evoluţiei: cunoaşterea, cunoscătorul şi cunoscutul. Soarele se află în trigon cu Junon lezat în continuare de opoziţia cu Lilith, asta înseamnă că izolarea refuzul şi experimentarea sau parcurgerea relaţiilor în minte, într-un cadru intim, în imaginaţie, reprezintă eroarea acestei zile. Azi suntem invitaţi de contextul astral să punem degetul pe rană, să facem lucrurile de care ne temem cel mai mult, să dăm dovadă de putere atunci când suntem istoviţi, când suntem fără vlagă, când nu mai avem cunoştinţele necesare, când nu mai avem bani, când nu mai dispunem de ceea ce ne este necesar pentru a merge mai departe. În acest moment, considerat de unii de disperare apare o persoană, se creează o conjunctură şi lucrurile se repara de la sine. Momentul în sine, de derută, are asupra fiinţei un efect de buldozer. Va zdruncina conştiinţa, va zdruncina sufletul poate chiar fizicul şi ne va atrage atenţia asupra unor obstrucţiuni pe care de această dată să le depăşim, dar în viitor nu se ştie dacă vom mai beneficia de acelaşi noroc. Ghinionul, în mod cu totul şi cu totul straniu, poate fi şansa vieţii noastre. A parcurge un eveniment negativ nu înseamnă neapărat a fi pedepsiţi, ci înseamnă a ne lăsa pişcaţi de urzica pe care o vom folosi în următoarele zile sau luni drept aliment principal. Acest compromis, manifestat azi sub forma unor influxuri astrale, devine în zilele următoare forţa motrică de care ne vom folosi pentru ne aşeza înţelepciune de viaţă într-o altă ordine, de a emite judecaţi pe baza unor principii noi, pe baza unor informaţii noi în relaţii de prietenie nu neapărat noi în ansamblul lor, ci care au elementul de noutate evident inclus.
În acest context şi cu această vibraţie individuală lanţul karmic, cel care ne ţine aici în această lume şi care creează amprenta rasei devine unul foarte agitat. Sub aparenţa unor motivaţii personale marea masă de oameni se îndreaptă spre o serie de evenimente care vor reconfigura din nou harta lumii. Se pun în practică idei noi, strategii noi, nu prin elementul novator absolut, ci prin scheme care au mai fost discutate, care au mai fost gândite şi cu care am luat contact în perioada de aplicaţie a acestui unghi, dar care acum în această perioadă, şi implicit azi, au un detaliu care nu a mai fost discutat. Se adaugă un articol, o componentă, se modifică topica fazei, se adaugă un element aparent nesemnificativ care poate schimba în ansamblu balanţa şi deci direcţia evenimentelor.
Prin urmare, ziua de 11 iulie ne aduce în faţa unor confruntări cu propria persoană, cu propriul grup, cu propria identitate cu propria rasă. Este vorba despre o luptă epuizantă în care instrumentele pe care le folosim sunt consumate de la sine doar pentru că le este invocat numele, doar pentru că este scris pe o listă, doar pentru că li se cunoaşte identitatea. Această divulgare, această dezvăluire, această risipire a iluziei are în prima instantă un efect dramatic asupra individului pentru că-l deposedează de instrumentele pe care le folosea. În absenţa lor, mulţi trăiesc moment dramatice de deziluzie, de renunţare, de regret şi nu au şansa de a se limita la această stare negativă. Sunt motivaţi sau, mai exact obligaţi, să meargă mai departe, să persiste în această stare, în motivaţie, să caute în continuare soluţii la probleme nu pentru a avea o activitate, ci pentru a le rezolva. Nevoia de soluţie este acum obligatorie. Retrogradarea lui Neptun în raport de careu cu Axa Dragonului arata că o parte dintre aceste probleme sunt vechi şi nu doar atât, anterior, când le-am parcurs am avut acelaşi timp de reacţie. La fel am dorit să renunţăm, la fel am considerat că nu dispunem de resursele necesare pentru că nu am cunoscut oamenii, realitatea, intenţia, nu am beneficiat de o înţelegere obiectivă. Acum suntem mai curând obligaţi, la modul impersonal, de contextul astral, de amploarea evenimentelor, să găsim o soluţie. Cei mai mulţi vor găsi o soluţie şi asta reprezintă de fapt marea şansă, marea provocarea a acestei perioade care îi scoate din nemulţumire, durere poate chiar din cuşca eşecului. Pentru cei mai mulţi ar putea însemna un compromis, o umilinţă, o renunţare, o desprindere de un obicei prost, de un obiect care nu mai funcţiona, dar care are până la urmă un efect binefăcător asupra destinului şi a grupului din care face parte. Cei care lucrează cu energia şi care au o anume înţelegere asupra vieţii, pornind de la instrumente ezoterice, vor avea parte azi de ceea ce pasionaţii de ezoterism spun o furtună karmică. Vin spre ei evenimente pe care le-au evitată anterior, pe care le-au înţeles într-un anumit fel sau pe care nu au dorit să le înţeleagă. Vin spre ei fragmente din trecut pe care trebuie să le dizolve, să le ardă, să le ierte, să le plaseze într-o zonă mai puţin aridă. Asta înseamnă că atenţia lor va fi îndreptată către acele relaţii care nu au funcţionat, care nu au mers, spre acele conflicte fiind prioritari cei care au fost jigniţi, înlăturaţi, batjocoriţi, sfidaţi. Lumea aceasta în care trăim este o lume a pierzaniei. Bucuriile sunt atât de scump plătite din punguţa cu doi bani a sufletului încât parcurgerea contextului astral al zilei de azi înseamnă pentru un înţelept unul dintre marile beneficii ale vieţii, acela de a primi spre a înţelege, a cunoaşte şi a depăşi toate aceste greutăţi. Nimeni nu vine aici în această lume în vacanţă. Toţi venim să înţelegem, să cunoaştem, să ne purificăm sufletul, structura pentru a ne întoarce, în sfera subtilă de unde am venit, pregătiţi să ne bucurăm de viaţă, pentru a ne întoarce acasă maturi.
Tocmai de aceea recomandarea acestei zile este aceea de a lua în serios înţelepciunea de viaţă, de a ne aminti că cei care au biruit suferinţa sunt cei care ne îndeamnă spre înţelegere, spre iertare şi de asemenea sunt cei care au fost cel mai mult dezamăgiţi de ceea ce există aici în planul material, adică “Nimic din ceea ce facem nu este important, dar este important că facem” aşa cum ne spunea Gandhi.

Trecerea Lunii în Taur ne aduce prin unghiurile pe care le împlineşte azi cu Neptun, Pluton şi Chiron o îndulcire a evenimentelor care s-au consumat în ziua anterioară. Asta înseamnă că obţinem o înţelegere, o clemență din partea cunoştinţelor, din partea prietenilor, din partea unei structuri sociale, obţinem o aprobare pentru un demers care înseamnă doar o etapă intermediară un pas, nu şi rezolvarea în sine.
Sub impulsul a ceea ce am experimentat ieri, astăzi, prin alte instrumente şi cu alte persoane, traversăm acelaşi interes faţă de propria persoană, acelaşi interes faţă de propriul confort, faţă de mulţumire şi mulţi se vor păcăli în fața micilor bucurii de azi. Succesul de acum este real, este concret însă el nu va putea să dăinuie, nu va putea să se menţină prea mult timp tocmai pentru că nu se leagă absolut deloc de soluţia generală a problemei. El se leagă de confort, se leagă de tendinţa de a ascunde, acoperi, de a depăşi, de a fenta, însă nu aceea de a rezolva o probleme importantă pentru individ sau societate.
Este însă o zi în care oamenii pot câştiga mai uşor încrederea celorlalţi, îşi pot calcula mult mai bine banul, averea, pot să semneze acte care să le schimbe tipul de relaţie, de colaborare cu un individ şi, prin aceasta, să spere că acest tip de relaţie, aceste noi raporturi ar putea constitui o bază în alte demersuri pe care să le facă începând de mâine. Nu, ceea ce se întâmplă astăzi este izolat, doar seamăn cu ceea ce am parcurs de la începutul săptămânii până acum şi lasă impresia că se va regăsi în ceea ce vine spre noi în următoarele trei zile. În realitate, totul pare să fie nou, izolat şi indicat ar fi să trăim momentul şi să nu-l proiectăm în viitor sau în trecut pentru că aceasta înseamnă o nouă dezamăgire. Sectorul medical este astăzi afectat. Starea de sănătate mentală, impulsul nervos, funcţionarea corectă a proceselor metabolice situate în partea de jos a corpului ne ţin atenţia blocată pe neputinţa de a ne menţine tonusul la cote optime.
Luna în Taur înseamnă o sănătate bună însă ea vine după o perioadă de mobilizare agresivă şi chiar dacă în spaţiul zilei de azi se drămuiesc bine resursele este foarte posibil ca mulţi dintre noi să nu mai aibă ce se drămuiască. Asta înseamnă, în absenţa resurselor că ziua va fi marcată de o stare de somnolenţă, de un deficit de putere, de înţelegere, o acută nevoie de odihnă, de confort de linişte.
Prin urmare, ziua de 12 iulie ne atrage atenţia asupra a ceea ce deţinem acum. Astăzi ne facem un inventar a stării de sănătate, de confort, a banilor pe care i-am strâns, a obiectelor din casă, a prietenilor, a cunoştinţelor, a relaţiilor, toate sunt puse într-o ordine şi suntem tentaţi, în special în a doua parte a zilei, să apelăm la anumite persoane sau situaţii cu rolul de a pune noi baze. Este greşită această tendinţă, nu fapta în sine, ci motivaţia pe care o avem pentru că de mâine încolo lucrurile se vor dovedi a fi construite altfel. Nimic din ceea ce facem azi nu poate constitui bază pentru ceea ce va veni spre noi începând de mâine. Tocmai de aceea este important să privim predispoziţiile acestei zile aşa cum sunt ele – izolate. Asta înseamnă că şi din punct de vedere medical simptomele nu sunt edificatoare în a stabili un diagnostic sau că starea de somnolenţă, adică devitalizarea accentuată pe care o parcurgem azi, nu înseamnă eşecul fiinţei, nu înseamnă că dispunem de un corp sau un organism prăbuşit, ci înseamnă doar că azi suntem slăbiţi de putere sau deposedaţi de ea pentru o anume perioadă de timp, însă nu definitiv.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a explora această individualitate, această separare, cât de mult se poate şi de a nu proiecta idei, concluzii nici în trecut şi nici în viitor.

Careul Lunii cu Mercur, împlinit în această a doua zi de Taur, ne va face noaptea de joi spre vineri încărcată de nemulţumire şi de ambiţii care, în timp, se vor întoarce împotriva celor care le emit. Pentru că Luna se află în exaltare, iar Mercur în cădere, relaţia celor doi aduce o exaltare a calităţilor feminine pentru a fi compromise, o cădere într-un penibil cauzat de nevoia de a împărtăşi un sentiment pozitiv cu persoane care nu pot înţelege şi nici nu doresc acest lucru. Acest unghi, cu toate că se împlineşte în plină noapte, ne va afecta de-a lungul acestei zile calitatea gândirii, înţelegerea, exprimarea adecvată şi chiar simţul realităţii. Mulţi vor considera că este suficient să fie pozitivi pentru a se integra, pentru a învinge, pentru a se ridica deasupra problemelor şi, fără să conştientizeze, ajung să se compromită, să se expună, să devine vulnerabili prin bunătate şi apreciere, prin nevoia de armonie şi înţelegere. Deşi nu este oportun să ne îndreptăm gândurile în această direcţie, acest unghi ne duce spre dovezi de umilinţă din care să extragem ideea aberantă că iubirea este cel mai uşor mod de a ne face rău unii altora. Pentru că trăim într-un an al extremelor, orice ridicare a privirii din pământ atrage de la sine acuze puternice, susţinute pe proiecţii, pe uşurinţa cu care oamenii îşi pun unii altora pe umeri ceea ce nu suportă la ei înşişi.
Pe acest fundal, Uranus intră în mers retrograd până pe 13 decembrie 2012, derulând înapoi acele atitudini severe, acele ţinte pe care încă nu le-am atins pentru a le îmbogăţi cu noi informaţii, pentru a mări numărul membrilor, a adepţilor, pentru a cerceta noi zone de interes pentru a da faptelor o direcţie pe care până acum nu am avut-o. Prin retrogradarea lui Uranus mulţi vor simţi că prind aripi, că se înalță şi vor considera că această stare nouă este dovada că viaţa le intră pe un făgaş nou sau că se schimbă considerabil în bine. Dacă în Peşti, Uranus avea calitatea pe care, într-un episod imaginar, apele unei cascade se întorc din căderea lor, în Berbec retrogradarea lui Uranus vine cu rolul pe care îl are guma de şters, cea care trece de mai multe ori peste urma unui creion şi până la urmă îi anulează acestei dreptul la existenţa pe hârtie (existența desfășurată) şi doar adâncitura, mai mult sau mai puţin discretă, lăsată în structura foii ne mai aminteşte că pe acolo a trecut cândva urma unui proiect în încercarea sa de a-şi cere dreptul la existenţă desfăşurată, nu potențială.
Retrogradarea lui Uranus în Berbec vine şi anulează lupta cu viaţa, lupta pentru viaţă, forţa cu care oamenii îşi construiesc identităţi complexe, iar pentru această desprindere Uranus nu are nevoie de dragoste, înţelegere sau cunoaştere, ci doar de determinare. Azi nu va avea determinare, ci doar perseverenţă, pentru că vibraţiile zodiei Rac, prin intermediul Soarelui, vor căuta să anuleze azi doar ceea ce este rău. În felul acesta, legătura subtilă dintre Soarele din Rac (guvernat de Lună) şi Mercur din Leu (semnul guvernat de Soare) aduce relaţiei Mercur-Luna, asupra căreia am zăbovit puţin la începutul acestei prezentări, o motivaţie stranie. Cei care sunt obişnuiţi cu introspecţia ştiu să această selecţie negativă a evenimentelor, indiferent ce motivaţie are, indică în primul rând o relaţie proastă cu sine, o neînţelegere a propriei vieţi, o frustrare accentuată şi, de ce nu, chiar parcurgerea unei perioade în care destinul să ne aducă la purificat episoade negative, complicate sau chiar dure ale vieţii pentru a evolua. Oricum am privi, selecţia pozitivă făcută cu proprie intenţie, adică exercitarea funcţiei volitive pentru a răscoli întunericul fiinţei, acum, când Uranus merge înapoi pentru a şterge urma unei vieţi – dovada a existării într-un anumit înveliş sau sub o anume înfăţişare – înseamnă pentru un astrolog decădere. Totul va fi însă făcut cu zâmbetul pe buze, cu intenţia de a ne ridica din noroi, însă doar cei lucizi şi obiectivi vor observa că însăşi motivaţia ridicării, anulării sau reinventarierii, reasamblării constituie o mânie, un nerv, o ciudă, adică un element negativ care îl păcăleşte pe cel în cauză cu aburii finalităţii în care se îmbracă acum. Scopul nu scuză mijloacele, dar azi mulţi vor considera că este oportun să ne preocupăm mai puţin de etapa intermediară şi să alergăm cu lăcomie după o finalitate. Un înţelept nu va considera niciodată că etapa intermediară este mai puţin importantă, el va şti că ceea ce omul comun numeşte intermediar este de fapt o zonă a fiinţei, o construcţie a demersului pe care acesta o ignoră. Ignorând ceea ce ar putea la un moment dat să-ţi coloreze destinul, faptele, înseamnă a te lăsa compromis, a cere să fii compromis, corodat din interior. În felul acesta – spun ezoteriștii – oamenii ajung să se încarce atât de mult cu reziduuri încât aleg să uite în loc să ierte, să moară în loc să se elibereze de suferinţă, adică devin învinşi de dezinteresul lor față de esenţial.
Uranus în Berbec are această înţelepciune aspră, tăioasă, fierbinte ce îi relevă individului adevărul cu câteva secunde înainte de a-i arde înfăţişarea, cu câteva secunde înainte ca acesta să dispară în neant şi cum bine ştim cât de uşor le este oamenilor să regrete, înţelegem că în intenţia lor de a se ridica, lovesc, strică, pierd sau se arată la fel de vulgari şi neevoluaţi cu lucrurile rafinate ale vieţii încât însăşi intenţia lor ar putea să-i compromită.
Prin urmare, ziua de 13 iulie este încărcată de mari semnificaţii. Cei care privesc viaţa cu putere şi luciditate ştiu că aceste semnificaţii reprezintă o invitaţie la efort, la cunoaştere, la o redimensionare a vieţii, la a luptă cu eul inferior, cel care spune care suntem acum și din cauza căruia am devenit o urmă de mică pe hârtia vieţii care este agresată acum.
Într-o transpunere comună, ziua ne invită la a distruge bucuriile celorlalţi pentru a face loc propriilor bucurii, de a ne însuşi ceea ce nu ne aparţine şi a motiva cu o nobleţe teatralizată o anume finalitate. Vorbele sunt arme tăioase azi şi ele vor fi folosite cu o eficienţă demnă de ecranizările hollywoodiene. Mulţi vor considera că a venit momentul să se întoarcă din drum, să reia de acolo de unde lăsase prietenii mai vechi, să se împace cu adversari pentru că, în realitate, îi apasă lucruri pe care nu le-au spus în această confruntare şi acum când drama sentimentală se situează la cote minime, consideră că pot face faţa unor discuţii, poate chiar pe un ton ridicat, dacă acestea au rolul de a edifica. Aceasta este de fapt o nouă modalitate de a refuza evoluţia, de a nu accepta faptul că un eşec reprezintă şi oportunitatea de a vedea contextul, conjunctura, oamenii sau viaţa dintr-o altă perspectivă sau cu alte instrumente. Totuşi, ceea ce vine spre noi azi nu rezolvă, ci doar ne tentează cu ceea ce am putea rezolva, păcălindu-ne că nu este importantă nicio etapă intermediară, ci doar finalitatea.
Cei pentru care viaţa este importantă prin caracterul ei spiritual, nu prin acumulările materiale, vor simţi azi nevoia să se apropie de semeni, să le împărtăşească din experienţele lor, să le ceară sfaturi, o îndrumare, o consultaţie, fără a reuşi să integreze răspunsul pe care îl primesc. Totuşi, bunele intenţii ale acestora îi plasează în sfera comunicării, a socializării, a relaţionării care îi va ajuta în a doua parte a lunii septembrie când Uranus şi Pluton îşi vor împlini careul lor. Justificarea egoismului prin elemente pozitive reprezintă cel mai mare pericol al acestei zile, tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma etape intermediare în finalităţi pentru a descoperi bucuria de a fi corecţi faţă de viaţă pentru a ne oferi în felul acesta privilegiul de a trăi în bun simţ şi de a gusta din nobleţe chiar dacă societatea în care trăim promovează acum alte valori care corodează sănătatea psihoemoţională a individului.

Pe ultimul sector al zodiei Taur, Luna trece prin fereastra opoziţiei lui Junon cu Lilith pentru că în primele grade din Gemeni să se integreze în relaţia de careu pe care Neptun şi Axa Dragonului o împlinesc. Pe acest fond Soarele aduce un suflu nou, o undă de speranţă în toate tipurile de asociere pe care le experimentăm, prin împlinirea trigonului cu Junon.
Acest tablou astral continua direcţiile zilei de ieri, aducând evenimente sociale menite să justifice necesitatea împlinirii propriilor dorinţe şi să ne întărească acea încredere negativă care ne spune că plăcerile personale sunt singurele elemente viabile ale vieţii personale.
Prima parte a zilei ne va lansa o invitaţie spre deschidere, expansiune, lărgirea câmpului conştiinţei, poate chiar risipirea energiei personale dintr-o acută nevoie de spaţiu, de extindere. Se ridică o barieră şi mulţi vor considera că acest semn reprezintă indiciul clar al ridicării unor interdicţii, al desprinderii de o schemă comportamentală. Considerându-se liberi vor considera că regulile trebuie anulate şi neţinând seama de ele ajung să se implice în acţiuni care îi vor duce spre anularea unor conveniențe, spre a doua etapă de transformare a relaţiilor personale. Ridicarea barierei nu înseamnă şi aflarea adevărului, ci deschiderea spre un nou tip de asociere, fără a oferi garanţia că, fiind nou, este şi bun.
Combinaţia dintre acest tip de determinare şi invitaţia la asociere ce vine din partea trigonului Soare-Junon ne încurajează să facem confuzii, să amestecăm binele cu raul având ca element de referinţă doar confortul personal. Judecând după faptul că, pe acest context astral, seriozitatea, acolo unde ea există, va avea puternic de suferit, valorile pe care suntem tentaţi să le construim acum doar ne vor lăsa impresia că se mulează pe propriile necesităţi. Ceea ce vine spre finalizare acum este atins de egoism şi mai puţin de necesitatea obiectivă. Tocmai de aceea azi ne vom consuma energia pentru lucruri inutile pe care, de altfel, în virtutea acestui îndemn astral, le vom selecta din rândul celor care caută finalitatea acum și aceasta doar pentru că nu ne obligă să ne modificăm modul de a gândi şi nici să depunem un efort considerabil. Totul va funcţiona azi pe baza recunoaşterii şi mai puţin pe cea a învăţării.
O muzică în acorduri armonioase se va auzi în fundalul acestei zile pentru a ne aminti că binele nu se impune, ca el magnetizează conştiinţa şi o ajută să se extindă, adică să-şi amintească de propria sa realitate. În tot acest joc al acţiunii şi nonacţiunii, al dinamicii şi contracţiei, omul obişnuit va evita confruntările directe, va refuza să muncească, ci va căuta să-şi consume energia pentru a dicta, impune, sfătui, transfera un minim de putere din sfera personală sub denumirea de investiţie. Această investiţie, tocmai pentru că este încurajată de opoziţia Lunii cu Junon, de conjuncţia Lună-Lilith, este tendenţioasă şi nu va duce la sporirea personală, la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a unui element personal, ci la transferarea de valori, la însuşirea prin mijloace mai puţin corecte a unor elemente de dinamică socială. Asta poate însemna furt, avantaj într-o tranzacţie prin oferirea unor informaţii incomplete, sondaje tendenţioase sau, într-un cadru mai puţin oficial, obligarea unui interlocutor să promită, să se angajeze într-un demers, să-şi asume răspunderea, să gireze, să ofere în locul altuia garanţii pe care le va onora cu mare greutate, nu foarte departe în timp, ci chiar din septembrie.
Prin urmare, 14 iulie este o zi care ne răscoleşte bunele intenţii şi aduce la lumină acele elemente personale care în mod firesc sunt puse pe seama neatenţiei. Acum se minte, se înşeală, se fură însă cu bună ştiinţă. Diferenţa dintre oameni nu va fi aceea de a înclina sau nu balanţa în direcţia acestor trăsături, ci ea va fi dată de intensitatea cu care ne implicăm în aceste tipuri de acţiuni. Azi vom gusta din neadevăr pentru că există un val social, o suprapunere negativă a vibraţiilor astrale care ne va face să privim din apa tulbure în care ne scăldam doar noroiul şi doar cu el să rămânem pe corp atunci când ieşim la mal. Tot ceea ce gândim sau săvârşim ne pătează, totul este lezat şi cu cât se va observa şi conştientiza mai mult acest aspect cu atât va durea mai tare.
14 iulie este o zi periculoasă pentru cei care au funcţie şi demnitate, pentru cei care direcţionează fonduri publice, care administrează valori materiale importante pentru grup, pentru țară şi mai puţin agresivă pentru cei care trăiesc în izolare. Între aceste două categorii suntem noi, cei mulţi, care vom transforma dimensiunea socială într-un teatru personal în care fiecare personaj ne vine în cale cu eticheta gata aşezată pe frunte şi cu un set de etichete noi pe care le distribuie în jur pentru a-şi marca teritoriul, pentru a-şi recunoaşte valorile şi a se păcăli în felul acesta că sunt implicaţi activ în viaţa socială. Nu, vor fi implicaţi activ doar în acest proces de recunoaştere, fiind, de altfel, motivaţi în faptele lor de acele elemente personale pe care nu şi le-au rezolvat, de frustrări, de nemulţumiri.
Spre seară, vor observa că multe dintre cele pe care le-au luat în serios azi au fost provocări ale vieţii, combinaţii de neadevăruri peste care ar fi trebuit să treacă mult mai uşor. Conjuncţia Lunii cu Coada Dragonului lasă zilei o amprentă negativă pentru că da cuvintelor o forţă negativă majoră. Oamenii se vor pedepsi unii pe alţii acuzându-se reciproc sau împrietenindu-se.
Tocmai de aceea detaşarea, izolarea, refuzul acelor relaţii care ţipă spre noi cu urgentarea lor şi îmbrăţişarea solitudinii pentru a ne întâlni cu noi înşine şi, în felul acesta, a spori a lumii taină, este recomandarea zilei, aşa cum ne îndeamnă Lucian Blaga în “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii”:
“[…] dar eu,
Eu cu lumina mea sporesc a lumii taină –
Şi-ntocmai cum cu razele ei albe lună
Nu micşorează, ci tremurătoare
Măreşte şi mai tare taina nopţii,
Aşa îmbogăţesc şi eu întunecata zare
Cu largi fiori de sfânt mister
Şi tot ce-i neînţeles
Se schimbă-n neînţelesuri şi mai mari
Sub ochii mei-
Căci eu iubesc
Şi flori şi ochi şi buze şi morminte.

Aspectele acestei zile sunt foarte importante pentru demersurile întregii săptămâni pentru că vin cu explicaţii pe care ni le-am dorit întreaga săptămână şi mulţi vor zăbovi asupra lor pentru a înţelege dacă rezultatul final nu cumva este diferit faţă de ceea ce am sperat că vor primi.
Mercur intră azi în mers retrograd până pe 8 august timp în care va parcurge înapoi o treime din zodia Leu, ceea ce înseamnă că va ocupa un spectru destul de larg de evenimente asupra cărora vom zăbovi în următoarele trei săptămâni.
Când însă se află în postura statică, Mercur se întâlneşte cu Venus din Gemeni într-un sextil şi cam în aceeaşi perioadă Luna şi Marte împlinesc un trigon. Momentul static al lui Mercur în Leu este unul centrat pe nevoia de a câştiga, de a învinge, de a fi recunoscut, de a-şi impune propria amprentă, de a distruge orice obstacol dacă nu este conform viziunii sale şi de a refuza orice formă de evoluţie dacă ea este îndreptată împotriva confortului său. Aceste elemente de comportament, active mai puternic în cursul nopţii îşi vor pune amprenta pe structura emoţională a individului. Sub pretextul “aşa percep”, „aşa consider”, “aşa am simţit” multe din acţiunile zilei vor fi motivate de o înclinaţie spre a-şi construi un chip cioplit, de a promova cultul personalităţii, de a vorbi mai mult despre sine, de a ridica valorile personale la un nivel prea înalt, unul ireal.
Întorcându-se din drum, Mercur, în semnul căderii sale (tranzitul prin Leu), va proceda aşa cum am observat că ne-a îndemnat contextul zilei de ieri: selectează evenimentele cele mai grele, cele mai complicate, cele care îi par la prima vedere ca fiind obstacole de netrecut pentru a câştiga timp, pentru a învinge de la începutul demersurilor. În realitate, o anume lipsă de consecvență, nerăbdare, poate chiar intransigență pun stăpânire pe vibraţiile mercuriene, iar gândul, emoţia şi implicit comunicarea vor fi marcate de această stranie dizarmonie.
În general, retrogradarea unei planete îi duce pe oamenii în situaţia de a retrăi ceea ce au lăsat în urmă, de a experimenta o serie de evenimente care pot în felul acesta să îmbogăţească patrimoniul personal, pot să perfecţioneze o metodă de lucru sau să întărească argumentul atunci când este absolut necesar acest lucru. Ceea ce se construieşte azi, prin urzeală de aspecte ce se împlinesc azi, seamănă cu un circuit electronic despre care se ştie că, descompus, conţine elemente care se găsesc în mod firesc în natură şi care funcţionează prin trecerea unui curent la intensitate diferită prin acestea după anumite reguli care existau înainte de a se inventa o anume piesa sau component. Dispozitivul care se construieşte azi ne poate catapulta la o mare distanţă de locul unde ne aflăm din punct de vedere emoţional acum, fără a ne proteja de ceea ce se întâmplă între cele două puncte (punctul iniţial şi punctul final). Bucuria demersului sau a împlinirii unei dorinţe, a finalităţii îi va face pe unii să nu ia în calcul pericolele pe care le au de înfruntat până ajung acolo. Aceste pericole ţin de careul ce se împlineşte azi între Soare şi Saturn, ţin de neputinţa de a calcula bine timpul, durata procesului, de a gândi conjunctura cu toate componentele sale, de a privi relaţiile cu seriozitate şi de a lua în calcul un plan de rezervă, la care ar trebui să apelăm la un moment dat. Obstrucţiunile care vin din zona careului Soare-Saturn sunt bruşte, complicate şi cu durată scurtă de acţiune. Semnele cardinale care găzduiesc acest unghi sunt renumite pentru uşurinţa cu care impun schimbări bruşte de situaţii sau, dacă ne referim la Balanţă, cu care menţin o stare de instabilitate.
Pe acest fond complicat pentru cei care îşi trăiesc viaţa după impuls şi, fără să-şi dea seama, spun de prea multe ori într-o zi “aşa mi-a venit”, sextilul Soare-Lilith va aduce atât de multă plăcere şi încântare în acţiuni şi, în final, atât de multă dezamăgire, încât până şi o plimbare în parc despre care, în general, se poate spune că nu are nimic ieşit din comun, poate deveni un eveniment de referinţă în istoria personală. Prin acest sextil totul este văzut disproporţionat, mesajului îi este atribuit o importanţă magnifică, iar valorile personale sunt exagerate. Nimic nu pare să fie la locul lui, dar nici distrugător. În acest tandem, mulţi se vor mulţumi că îşi rezolvă probleme, chiar dacă într-un mod foarte complicat şi pe căi ocolite, iar alţii se vor arăta deranjaţi de faptul că pentru orice dorinţă pe care şi-o formulează anemic în minte cineva trebuie să le întindă un covor roşu.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii vine cu o serie de evenimente pe care mulţi nu le vor putea vedea cu luciditate. Cei care din fire sunt mai practici vor judeca situaţiile după rezultatele care apar în cursul zilei de azi sau care se anunţă în viitorul apropiat, ceilalţi îşi vor otrăvi sufletele cu suspiciuni şi îndoieli care nu au nicio legătură cu realitatea. În ambele cazuri, gândirea este pedepsită şi trimisă să se confrunte cu situaţii vechi sau să analizeze conjuncturi pe care nu le poate încadra în scheme pe care le deţine acum. Aşa cum se poate observa, starea generală a acestei zile va fi una de tensiune, de apăsare şi ea va creşte direct proporţional cu numărul acţiunilor în care ne vom implica.
Intrarea lui Mercur în mers retrograd, până pe 8 august, aduce acestei zile calitatea de iniţiator al unei perioade care va răscoli timp de aproximativ 3 săptămâni relaţiile şubrede, conţinutul unui mesaje, clauzele contractuale. Mesajele acestei zile sunt periculoase pentru cei care nu sunt siguri pe ei, care oscilează în a se implica într-un demers sau care doresc să se implice în acţiuni care vizează parazitarea unei structuri, compromiterea imaginii celorlalţi. Chiar dacă direcţia acestei zile este întreţinută de dizarmonie, ceea ce este negativ şi vine din partea individului va amplifica şi mai mult ceea ce este sortit eşecului, ceea ce are nevoie de încercare, de pierdere, segmentare, tulburare pentru a i se întări motivaţia şi caracterul pozitiv.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a gândi de mai multe ori înainte de a face ceva, de a folosi un etalon corect care a trecut testul timpului şi a fost verificat în multiple situaţii. Noutatea, mai ales cea care este tangentă riscului, complică ziua atât de mult încât de mâine efectele negative ale celor stricate azi vor veni în cascadă timp de aproximativ 3 săptămâni.

6 thoughts on “9 – 15 iulie 2012

 1. MONICA spune:

  MULTUMESC DOMNULE COSER pt. toate sfaturile pe care le transmiteti,deoarece ele reprezinta un fir al Ariadnei pt mine.TOTUL se potriveste perfect. Ar fi minunat, daca ar invata lumea cateva notiuni de astrologie.AM PUTEA SA NE CUNOASTEM PE NOI INSINE CU ADEVARAT si am „da inainte”,NOI TOTI.

 2. Monik spune:

  Va citesc in fiecare saptamana analizele pe care le realizati si va admir pentru darul cu care sunteti inzestrat…indraznesc sa va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare-in viitorul apropiat voi avea o relatie bazata pe iubire?Datele mele sunt: 16 iunie 1981, ora 09.15′, Bucuresti…Va multumesc anticipat!

 3. Monica,

  Relaţiile bazate pe iubire constituie pentru tine o mare problemă. Ai din naştere un gen de nervozitate, de duplicitate care lansează impresii false despre tine. Ba zâmbetul nu este zâmbet, ba critica nu este de fapt motivată aşa cum spui, ba sinceritatea ta este motivată de una şi contextul cere alta. Acest balans pe care îl faci tu îi pune pe cei din jurul tău în dificultate. Unii se tem de tine, alţii devin, la rândul lor, irascibili pentru că se simt bruscaţi de modul cum le-o spui rupt în faţă, iar alţii preferă să te ocolească pentru a nu-şi complica viaţa. Mă tem că pentru toate acestea ai o vină, aceea că doreşti să controlezi prea mult întâmplările pe care le parcurgi. Simţi că dacă nu controlezi, nu înţelegi. Personal, consider că această idee este greşită, dar tu vei cântări dacă este oportun să faci o schimbare în viaţa ta acum sau mai târziu. Oricum, acest mod de a pune problema, care se schimbă brusc şi care lăsa celorlalţi impresia de duritate, va trebui să-l schimbi. Vii din trecut o uşurinţă de critică şi de a încadra, de a impune reguli. Acum se pare că te desfăşori într-un context în care toate acestea se întorc împotriva ta, deci este potrivit să renunţi la ele.
  Pot să-ţi spun că acum, pentru că Saturn îţi trece peste conjuncţia Pluton-Junon de la naştere, extrem de dificilă, aproape imposibil de controlat în care cei din jur au tendinţa de a te dezamăgi cu toţii. În realitate, acum se construieşte o oglindă magică, iar tu te simţi aşa cum se simt ei când intervii tu în vieţile lor. Pe de o parte reprezintă o modalitate de a cunoaşte, însă pe de alta, multitudinea dezamăgirile te pot duce pe culmile disperării. Deşi îţi va fi greu, consider că mesajul principal al perioadei, care nu îţi împlineşte deloc aşteptările, nici măcar cele formulate în întrebare, te încurajează să te mulţumeşti cu puţin. Fii curajoasă, viaţa nu este plină numai de probleme, decât dacă dorești cu insistență să o vezi așa. De plăcerea şi savoarea gustului nu va fi niciodată vinovat ambalajul unei ciocolate, ci conţinutul. „O relaţie bazată pe iubire” reprezintă ambalajul, „a fi mulţumită cu ceea ce ai acum” reprezintă conţinutul.

 4. Monik spune:

  Sunt putine persoane care ma cunosc asa cum sunt…intr-adevar am construit in jurul meu un zid si el poate fi escaladat daca cineva are rabdare si daca doreste;nu sunt o persoana rea, sunt dura in afirmatii-corect,insa sunt doar cind trebuie…de-a lungul vietii am intalnit persoane care se tem de mine si altele care au vrut sa imi faca rau…nu prea au reusit pentru ca mi-am dat seama mereu de cine vrea sa imi faca rau…Aveti dreptate, caut raspunsuri altfel ma blochez…de citeva luni am inceput sa lucrez la asta si cred ca merge …nu mai vreau sa stiu tot, sa caut raspunsuri la diferite intrebari…daca mi se da raspunsul ok daca nu iarasi ok,pot trai si fara asta … am fost dezamagita in trecutul apropiat acum incerc sa ma detasez si sa nu mai pun la suflet asa repede.
  Tatal meu mi-a spus acum multi ani ca sunt curajoasa si ca mereu o sa aterizez in picioare si are dreptate…cind primesc o lovitura intaii sufar dar dupa ceva vreme ma ridic si merg inainte pentru ca daca viata ar fi doar cu bucurii ne-am plictisi repede …Si totusi acel barbat care va stii sa imi stea alaturi cind va aparea?

 5. Acel bărbat, diferit de cei care te tot dezamăgesc acum, va apărea atunci când tu vei fi altfel, nu cea de acum. El nu sta acum într-o gară şi aşteaptă să vină trenul astral pentru a vă întâlni, ci aşteaptă, probabil fără să ştie acest lucru, să-i trimiţi tu o caleașcă.
  Ideea de a-ţi linge rănile, de a te ridica şi a merge mai departe nu este rea decât în contextul în care evoluezi. Fără schimbare, caracterul liniar al vieţii tale te va împovăra. Deja, în acest stadiu, spui un lucru care denotă faptul că poţi confunda confortul senzorial, exaltarea, încântarea, plăcerea, cu armonia. Dacă ai o viaţă cu multe bucurii pe care le înţelegi şi le trăieşti prin implicare personală, nu care-ţi spun alimentate din exterior, garantat nu te plictiseşti. Când se pune problema să te mulţumeşti cu puţin, pentru a descoperi adevărata valoare a lucrurilor şi fiinţelor, nu mai ai timp de plictiseală. Sunt convins că poţi face un salt dacă vei dori să lucrezi cu tine.
  Eu îţi doresc mult succes.

 6. Monik spune:

  Lucrurile mici pe linga cele mari au o valoare imensa pentru mine…e mai important daca pot aduce un zimbet pe buzele cuiva decit un castig financiar :)…deja am inceput sa urc de 2 ani jumate si este bine pentru mine…m-am intalnit cu diverse situatii din care am invatat cite ceva…
  Multumesc pentru raspunsuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.