9 – 15 august 2010

Luni, 9 august
La puţin timp de la miezul nopţi Luna trece în Leu, lăsând în urma amintirile dureroase sau rememorările situaţiilor în care nu am puţit schimba după cum ne-am dorit cursul evenimentelor. O doză de resentiment, de disconfort, poate chiar de ură şi dispreţ, ne incita acum sufletele şi ne oferă o stranie lecţie de istorie.
Mulţi dintre cei pasionaţi de astrologie ştiu că Luna, când trece prin domiciliu, creşte interesul faţă de valorile timpului, predispune spre a valoriza ceea ce istoria ne oferă ca exemplu, ne incita cu bogăţia de informaţii cu care secolele ne suflă în ceafă şi mai ales, cu experienţa acelor vremuri. În timpul acelui tranzit suntem mai atenţi la reacţiile oamenilor, la puterea lor de a da curs deciziilor, legilor, la modul cum îşi argumentează faptele sau la patima lor pentru putere. Atunci când ne aplecam asupra acestor valori, cu ochiul critic al astrologului sau cu înţelepciune omului obişnuit, trebuie să luăm în calcul că marile evenimente ale istoriei au depins de forţă şi persuasiunea unor lideri şi deci trebui să luăm în calcul că vibraţia planetară a găsit în acea entitate un vas perfect pentru a concretiza magnetismul în evenimente. Aşadar, trebuie să înţelegem că dincolo de evenimentele istorice rămân oamenii şi faptele lor.
Trecând în Leu, după ce domiciliul i-a adus Lunii, în zilele anterioare, o prea mare răspundere şi o prea mare presiune, valurile vibraţiilor astrale incita oamenilor egoul, vocaţia de lider, acolo unde este şi în intensitatea pe care destinul personal o predispune, dar şi mândria că omul, chiar prin nume sau prin valorile corpului cu care se identifica, are un destin, o misiune, o sarcină.
În asta va consta trăsătura principală a zilei de 9 august. Indiferent că Luna se înţelege bine cu Uranus (trigon), cu Saturn (sextil), cu Venus (sextil), cu Jupiter (trigon), cu Junon (conjuncţie) sau cu Marte (sextil) privilegiul ei acum este mai curând o victorie după o bătălie însângerată din care însuşi învingătorul iese terfelit, fără coif sau fără două degete de la mână. Pentru că parfumul experienţelor anterioare, desprinse din cărţile de istorie sau rememorate din evenimentele ultimilor doi ani, i-a lăsat mândria într-o stare excitată, acum el se declară învingător, puternic, succesor, ca drept câştigat printr-o dispută, confruntare sau chiar bătălie sau ca drept obţinut prin moştenire. Tot ceea ce vine spre noi acum şi, pentru că este ultima zi lunară, de mâine, pe Lună nouă, începe un alt ciclu, va fi considerat un final al unei munci de o lună de zile, o soluţie elaborată în discuţii de o lună de zile sau beneficiul obţinut într-o lună de efort intens.
Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi că, neavând unghiuri stresante, ziua va fi bună. Absenţa durerii nu presupune şi lipsa bolii. Simptome de boală am avut toată săptămâna anterioară, acum suntem scutiţi de durere şi ni se pare că zeii ne apără. Ar fi o păcăleală să credem asta, zeii înşişi, când acţionează, îşi apără propriile interese.
Prin urmare, prima zi a săptămânii este o zi de rezultate, de finalitate, de încheiere a unei înţelegeri cu oameni importanţi, de restabilire a unui echilibru între centre de putere pe o soluţie care avantajează ambele părţi. Chiar dacă s-a astupat o gaură pe punte, făcută în urma luptei dintre cei doi căpitani, vasul încă este şubred şi simplu fapt că nu se ajunge la pace, ci la o mică înţelegere, este semn că zilele care vin pot aduce confruntări şi mai mari.
Ceea ce primim azi este deci un beneficiu direct al muncii şi se revărsa asupra oamenilor prin karma lor pozitivă. Azi se spun lucruri mari din bucurie pentru succes, dar false pentru că se aventurează spre alte înţelesuri.

Marţi, 10 august
Lună nouă din Leu de anul acesta ridică două mari semne de întrebare:
1. Mă lupt cu mine sau cu ceilalţi?
2. Dacă nu sunt vinovat, de ce sunt în continuare acuzat?
Plasată între opoziţia Venus-Jupiter, împlinită la grad perfect la puţin timp de la miezul nopţii, şi careul Venus-Pluton, împlinit la grad perfect la puţin timp de la răsăritul Soarelui, Lună nouă încearcă o medieze între aceste două tipuri de conflicte, construind o relaţie tulburătoare între individ şi societate, între idealurile sale şi realizările pe care le poate atinge acum în mod direct.
Careul în T pe semne cardinale pe care Venus îl accentuează azi, devine un mijloc de a da curs unor variante de rezervă, de a pune la bătaie fonduri ascunse, de a mulţumi copii prin bani împrumutaţi, fără ca ei să ştie asta. Da, copii, urmaşii, demnitarii care îşi atribuie rolul de urmaşi ai unor instituţii, devin instrumentele care tulbură sau conferă echilibru. De vină este lipsă de înţelege, neputinţa de a cuprinde totul şi absenţa unor informaţii importante.
Ceea ce se produce azi în sectorul social este efectul funcţiei, impulsului de a conduce, guverna sau domina din sfera politicului, din domeniul care, prin însăşi natura sa, pare să deţină atât de mult control încât, privind în jos, să aibă libertate de mişcare.
Semnul de leziune în interiorul celor două tipuri de întrebări, dar şi construirea unei punţi de legătură între acestea, aduce azi schimbări în patrimoniu, reevaluarea cheltuielilor, apariţia unor cheltuieli neprevăzute, scandal în grupurile mici pe ideea de ordin, semnătura, decret, legiferare. Între a obţine prin efort şi a cere azi nu este nicio diferenţă, numai că acela care va avea protecţia destinului şi va putea spune „am”, va avea pentru că şi-a însuşit acest drept sau bunul în sine de la un apropiat sau printr-o îndatorare suplimentară.
În felul acesta, „mă lupt cu mine sau cu ceilalţi”, va căpăta o conotaţie practică şi va fi centrată în jurul verbului „a avea”, iar „dacă nu sunt vinovat de ce sunt în continuare acuzat” va avea de înfruntat o moştenire, o imagine negativă construită din octombrie 2009, când Marte a intrat în Leu, şi pe care doar timpul, prin uitare, o mai poate schimba.
Privind acestea mulţi dintre pasionaţii de astrologie vor înţelege că trăsăturile planetelor sunt puţin date peste cap şi vor considera că nu aceste două direcţii sunt esenţiale pentru această zi, ci răsturnarea în sine, inversiunea, tulburarea apelor, nebunia generală care îi face pe oameni să se jignească, să se fure unii de pe alţi, să se păcălească între ei sau să-şi divulge unii altora secretele pe care au jurat că nu le vor împărtăşi niciodată. Există o miză în faptele acestei zile, o miză mare, ce doar va părea o rătăcire a minţii, dar, în realitate, ea este o motivaţie. A avea totul, a deţine cât mai mult, a acumula ceea ce nu este necesar va tulbura conştiinţa şi va mobiliza mari ambiţii în următoarele 30 de zile. Ce fapte sunt dispuşi să facă oamenii pe un aşa context astral? Rămâne să vedem, în fiecare zi, asta şi, dacă ne permite conştiinţa, să ne amintim că nimic nu este predestinat împotriva conştiinţei, ci în armonie cu vibraţiile acesteia. De aceea suferinţă de a avea şi de a răspunde pentru administrarea valorilor, este aceeaşi cu a nu avea şi acceptă soarta lui „i-a fost luat totul, chiar şi onoarea!
Prin urmare, 10 august este o zi a lipsei de măsură, a neputinţei de a câştiga bani, încredere, apreciere prin mijloace incorecte şi de a intenţiona însuşirea acestora prin metode mai puţin ortodoxe.
Trăsăturile acestei zile vor fi vizibilă în următoarele 30 de zile şi vor acţiona ca un etalon, ca o comandă pentru că se produc pe Lună nouă. Se va discuta prea mult azi despre bani, despre banii copiilor, a demnitarilor, despre cât trebuie plătit pentru a susţine o funcţie sau pentru a o cumpăra şi, indiferent din ce parte se intenţionează asta, valoarea însuşită sau pierdută este criteriul şi motivul pentru care se vor face toate aprecierile. Nu este vorba despre o părere, nici de o analiză evidenţiata printr-un caracter critic de evaluare asupra problemei, ci este vorba doar de o nevoie, o aprigă nevoie de a acumula pentru sine sau pentru urmaşi.
Privind toate acestea de sus, din afară instrumentelor specifice unei analize de acest fel, înţelegem că 10 august, dar şi următoarele 30 de zile, vor avea multe resentimente, dezamăgiri şi motive de false aprecieri. Stima primită din partea celorlalţi sau atribuită sieşi va fi elementul cel mai mult afectat de subiectivitate. „Goleşte-te de tine însuţi şi Eu te voi umple!” ne spunea Iisus şi a face asta acum, pe un aşa context astral, sau în următoarele 30 de zile, ca un impuls a ceea ce se dictează azi prin Lună nouă, este o foarte mare încercare a spiritului. Ne va fi extrem de greu să ne abandonăm inspiraţiei şi nu aspiraţiei, intuiţiei şi nu ambiţiei, când direcţia spontană a magnetismului planetar merge în direcţia opusă.

Miercuri, 11 august
Trecerea Lunii în Fecioară, îndreaptă sentimentele spre interior şi le supune unei puternice cenzuri. Oamenii vor fi mai atenţi la ceea ce spun, la cum se exprima, la mesajul pe care îl transmit, căutând prin asta să ascundă adevăratele intenţii, din teamă de a nu fi judecat, aşa cum gândurile celui în cauză îl judeca pe interlocutor. Nu va fi vorba de disimulare, ci de o ascundere a sentimentelor vulcanice care ne-au dominat ultimele trei zile, de a opri resentimentele care au explodat ieri. Gândurile se vor apropia mai mult de morală, educaţie, iar sentimentele nu vor mai avea atât de multă libertate. Activităţile tangente la medicină, vor ascunde teamă de boală, de penitenţa, de pierdere, după cum va spune fiecare, a statutului câştigat prin muncă.
Pe acest fond al vibraţiilor tangente la inhibiţie, castitate, teamă de sancţiune, de vulgar sau sărăcie şi boala, opoziţia Lunii cu Luna neagră aduce evenimente triste care să confirme faza malefică în care ne aflăm şi să justifice faptele îndreptate spre conservarea propriei persoane.
Din dorinţa de conservare oamenii fac însă multe greşeli. Uită să-şi cultive sentimentele, îşi însuşesc abuziv idei religioase, îşi impune etaloane prea înalte şi se epuizează încercând să le atingă, se autoflagelează pentru a nu mai permite unui for superior să-i pedepsească de vreme ce ei singuri se pedepsesc pentru ceea ce ştiu că au greşit. Toate acestea ţin tot de neputinţa de a înţelege omul din faţă, de a empatiza, de a cultiva, în armonie cu intenţiile lui, o atitudine paşnică, plină de forţă şi constructivă.
Fiind azi în trigon cu Pluton şi cu NN, oamenii devin prea îndrăzneţi cu susţinătorii, pretind aprecieri, recompense ori se lăsă antrenaţi în fapte cu caracter conspirativ, care doar vor părea bune azi şi în următoarele două zile.
Prin urmare, 11 august împlineşte aşteptări bune ale oamenilor, dar nu şi reale, aducându-le ceea ce au visat de mult timp, ceea ce au aşteptat cu sufletul la gură. Ca asta înseamnă o sumă de bani, apreciere, susţinerea pentru un post important, atribuirea unor merite deosebite sau declararea iubirii, maniera specială prin care se ascund adevăratele intenţii va tulbura mult apele în viitor transformând încet încet această zi într-una neagră în calendar. Ne vom acuza de lipsa de control, că am cerut prea mult, ca fost lipsiţi de măsură, de spirit practic, de înţelepciune, că am umilit şi am cerut ceea ce nu trebuie doar pentru că am considerat că este loc de aşa ceva, doar pentru că am crezut că avem putere.
A media acum o tensiune între instrument şi scop şi a predispune azi o tulburătoarea descindere de forţe, în mare parte gândite de ieri, aduce acestei zile, de altfel a întregului început de săptămână, o complicată nevoie de a distruge dovada erorii sau abuzului. Azi omul uita care-i este locul şi se crede, după cum cade lumina, când copac mândru şi semeţ, când umbra binefăcătoare pentru trecători, când aurul din adâncuri, când cardul de la bancă.


Vezi mai multe video din Muzica

Joi, 12 august
Tranzitul lui Mercur prin Fecioară este în această vară foarte lung, având şi o perioadă de retrogradare (20 august – 13 septembrie) când va reînvia probleme mai vechi, multe dintre ele care au prins suflare în prima parte a acestei săptămâni.
Trecerea Lunii prin conjuncţia cu suprasolicitatul Mercur şi apropierea ei cu paşi repezi de conjuncţia cu Saturn, care se va împlini mâine la grad perfect, aduce idei noi, forţa în gândire, trezirea puterilor psihice sau succes prin folosirea acestora, limitarea faptelor la nevoi concrete, demersuri în care sunt implicaţi banii altora, banii obţinut din tranzacţii, bani câştiga prin merite administrative în zilele anterioare sau prin ample inginerii financiare.
Stimulând acestea, în apropierea iminentei conjuncţii cu Saturn care se petrece mâine, Lună în conjuncţia cu Mercur, ca unic aspect împlinit azi la grad perfect, aduce o bucurie stranie, o îngâmfare trăite în intimitate, o satisfacţie atât de mare încât, după cortină, mulţi îşi vor freca mâinile de bucuri aruncând în jur privind arogante. „Am reuşit!” vor gândi şi nu vor avea în minte ceea ce se împlineşte azi, ci ceea ce s-a împlinit anterior, dar s-a aflat azi.
Prin urmare, mintea şi forţa ei de penetrare, puterile psihice, ideile puse în practică prin puterea gândului sunt cele mai importante elemente ale acestei zile. Totuşi, ceea ce primim azi nu s-a împlinit pentru că am intenţionat azi sau doar pentru că am gândit azi, ci au reuşit să împlinim, prin puterea activă a gândului, acele aspecte ale demersului care stagnau.
Constrângerea pe care o impune acum zodia Fecioară, prin conjuncţia Luna-Mercur pe care o găzduieşte, poate generă un recul foarte util, acela al eliberării de limite. Mulţi vor înţelege azi că au tânjit după valori care nu le erau utile, că şi-au folosit ambiţiile într-un mod arogant, generând efecte antisociale grave ori penibile, că a venit timpul să-şi rezerve timp pentru ceea ce este aproape sau ceea ce este practic. Aceasta devenire a gândurilor bune aduce efecte pozitive în plan social şi, evident, schimbări semnificare în modul de administrare a propriilor rezerve.

Vineri, 13 august
Trecând în Balanţă şi înfruntând două opoziţii cu Uranus şi Jupiter, Luna va vedea în conjuncţia cu Saturn (stabilitate, contracţie, inhibiţie, maturitate) soluţia împotriva instabilităţii pe care ultima perioadă au scos-o în evidenţă. Aceasta confruntare umple paharul cu ruşine sau cu neputinţă şi oferi omului obişnuit prilej să-şi aşeze sentimentele în matcă, să nu-şi mai dorească imposibilul, să nu-şi mai propună idealuri greu de atins şi să nu se mai agite doar pentru a atrage atenţia.
Nu pentru că este zi de 13, ci pentru că în Balanţă, acum, Luna aduce atât de multă indiferentă faţă de lucrurile care au fost în ultima perioadă importante, încât din nou se răstoarnă ordinea, din nou se schimbă priorităţile, slăbiciunile par să se ascundă şi gândurile cele mai sigure şi stabile tind să-şi revendice teritoriile.
Cele 8 aspecte pe care Luna le face pe ultimele minute ale lui Uranus în Berbec, aduce o răbufnire de noutate, de spectaculos şi de abundentă cu riscul unui colaps total ce ar putea veni după 14 august, când Uranus retrograd va intra în Peşti. Consumul de energia în faţa unui asemenea eveniment se va manifesta prin aceste 8 unghiuri.
În prima parte a zilei Luna pare să-şi regleze conturile cu maleficii de vocaţie Uranus, Saturn şi Pluton, dar şi cu Jupiter, amintindu-ne că binele susţinut doar prin vorbe este unul ce poate fi folosit împotriva făptuitorului într-un proces. Semnul de justiţie predispus de Lună în Balanţă înclină vibraţiile acestor malefici spre acest sector. Justiţia sau injustiţia pare să cuprindă gândurile şi faptele noastre, ne rezervăm bani pentru asta, ne împrumutăm sau, cum era cazul zilele anterioare, ne-am împrumutat deja pentru a cere un drept, pentru a ni se face dreptate luptând agresiv împotriva altora.
Ca prin minune, a doua parte a zilei oamenii îşi liniştesc sentimentele şi se lăsă antrenaţi în fapte cu caracter social, în întâlniri armonioase, cu intenţia de a a se asocia în grupuri şi mai puternice. Trecând, în finalul zilei, prin careul cu Nodurile sale, Luna presăra asupra tuturor în această după amiază senzaţii de deja vu, intuiţii spectaculoase, inspiraţii încărcate de detalii uimitoare. Toate merg însă spre un scop comun pe ideea „unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea creşte.
Prin urmare, ziua de vineri este una plină de evenimente încărcate de un puternic suflu emoţional. Mintea este cea care, din umbră, tulbura totul. Ea va selecta azi tot ceea ce-i tulbura agitaţia, ceea ce-i complica haosul plăcut şi iluzoriu şi construieşte un întreg arsenal împotriva oricărei umbre de linişte pe care dorim să o impunem. În relaţie cu dublul sau malefic, omul se lăsă antrenat în acest proces straniu şi va lupta împotriva bunătăţii sale căutând un adversar care să-i semene.
13 august devine deci o zi de tensiune în relaţii armonioase, acolo unde am crezut în dragoste, sacrificiu ori prietenie, acolo unde bunătatea creştea că florile de primăvară, iar respectul reciproc era el însuşi un izvor pentru încredere şi bună convieţuire. Acum se naşte din nimic un cutremur în acest sector şi mintea ne spune că ne pierdem prietenii, iar noi o credem pentru că întâmplări disparate, negative, fără legătură între ele, sunt acum adunate într-un singur loc mental pentru a ne convinge că adversarul trebuie atacat şi învins.
Pacea interioară, liniştirea procesului mental, abandonarea acelei minţi superficiale care ne incita la dialog interior şi agitaţie, pentru a gusta din liniştea de dincolo de gânduri, este recomandarea acestei zile. Ca de multe ori, acesta va fi lucrul cel mai greu de făcut, deci orice mic pas în această direcţie, chiar şi fără atingerea ţintei, va conta.

Sâmbătă, 14 august
Uranus intra azi în Peşti şi până în martie 2011 vom reveni la vechile probleme de conştiinţă, la vechea nebunie după confort, la vechile abuzuri împotriva credinţei, de dragul unei libertăţi haotice, tulburătoare, feroce.
Straniu este că acest ingress şi-a „ales” aceeaşi zi în care Marte se afla în careul cu Axa Dragonului, adică în relaţie de careu cu semnele de exaltare (Capricorn) şi respectiv cădere (Rac). Aceasta dispunere mediază între mândrie şi supunere, între demnitate şi umilinţă într-un mod strategic, sublim, bazându-se pe experienţă anterioară, a ultimilor 8 ani. Acest unghi nu aduce însă o sinteză acestora, ci mai curând selectează, după standardul emoţiilor de acum, întâmplări din trecut. Acest unghi este semn de agravare medicală şi de explozie a simptomelor ce amintesc de afecţiuni vechi. Multe din cele ce vin din trecut acum sunt ca păsările de noapte, sperie şi apoi dispar în necunoscut, amprenta fiind cu atât mai persistenta cu cât ne ataşăm mai mult de ceea ce nu am rezolvat în această perioadă.
Fiind vorba de Marte, aspectul pare să se adreseze celor tineri, dar făcând o alianţă stranie cu Uranus, care revine în semnul pe care îl tranzitează din 2003, el se adresează în mod special celor de vârsta moderată, care au între 30 şi 50 de ani, ale căror experienţe fac din intervalul anterior de 8 ani un exemplu de abnegaţie şi dezvoltare personală, nu de eşec şi scuze penibile.
Momentul trecerii lui Uranus în Peşti, înseamnă revenire, însemna întoarcere, înseamnă răsturnare de situaţii. Multe dintre evenimentele ce vor indica acest lucru vor fi mai curând ieşiri la lumină a acelor informaţii care nu au putut fi împărtăşite în acest an, care nu au putut fi scoase la lumină, dar care au ajuns într-un stadiu final, iar revenirea lui Uranus în Peşti nu face decât să spună cu voce tare ceea ce s-a hotărât dincolo de cortine.
În Peşti, Uranus are rădăcini puternice, iar schimbarea prevestită de acesta va avea consecinţe iremediabile asupra grupului, societăţii sau asupra rasei umane în ansamblu. Nu mai este sigură relaţia de prietenie afişată, statutul ce susţinea demersuri populiste, faima care impresiona masele, repertoriul care impunea supunere prin efect hipnotic, dar nici averea, bogăţia de cunoştinţa sau titlurile ştiinţifice acumulate în ultima perioadă. Până în martie 2011 când Uranus îşi va definitiva ultima sa replică a tranzitului prin Peşti pentru următorii 80 de ani, oamenii par să se întoarcă la probleme mai vechi, la ipostaza stranie în care ba primesc din nou statutul şi recunoaşterea anterioară, ba li se ia acest drept, ba sunt apreciaţi, ba marginalizaţi, iar acest proces de contracţie şi dilatare aduce sufletelor slabe un grad avansat de uzură. Starea psihică se va degrada treptat, sistemul nervos fiind foarte afectat, iar echilibrul psiho-afectiv tinde să se degradeze progresiv.
Şocul va începe de azi, pentru că acum suntem vulnerabili prin siguranţă într-un viitor incert, prin încrederea oarbă acordată unor iluzii doar pentru că trecutul a făcut, din 2003 încoace, dovada faptului că se poate. Acum însă contextul este altul. Saturn a părăsit iremediabil zodia Fecioară şi adevărul poate ieşi mult mai uşor la suprafaţă. În absenţa unui adversar pe care să dea vina, în absenţa unui inamic teribil de puternic, a unui opozant care să-i justifice şi să dea rost demersurilor sale agresive, antisociale, vulgare, impulsive, natura vulcanică a lui Uranus în Peşti va comporta o schimbare de direcţie. În loc de explozie vom asista la implozie. Marte în careu cu Axa Dragonului ne vorbeşte azi despre mijloacele folosite, despre canalele utilizate şi, mai ales, ne indică cele două debuşee (Racul şi Capricornul), ocupate de cei doi poli ai Axei, prin care faptele oamenilor vor ieşi la lumină,
Familia, funcţia, acumulările, vârsta ori demnitatea cumpărată prin avantaje suspecte, sunt cele mai vulnerabile puncte ale acestei construcţii astrale. Ceea ce se porneşte de azi cu ceea ce reprezintă ultima revenire a lui Uranus în Peşti pentru următorii 80 de ani, va lovi în punctul cel mai vulnerabil, în punctul cel mai sensibil. Fiind vorba de Uranus, funcţiile psihice superioare construite în procesul activităţii instrumentale (memoria, gândire, imaginaţia, limbajul) sunt vizate în mod direct şi dacă dorim să înţelege care este gamă de evenimente predispuse de acest context atunci vom afla că acele relaţii personale în care folosim altceva decât senzaţii şi percepţii, ne vor duce spre o altfel de interacţiune. Gândim altfel situaţiile pe care le întâlnim, chiar dacă ele sunt asemănătoare celor parcurse în ultimele trei luni, folosim un alt limbaj şi, ca urmare a acestora, aşteptăm un alt feed back.
Prin urmare, ceea ce se construieşte azi afectează toate relaţiile de asociere, tot ceea ce implică studiu, elaborare de proiecte, analiza de piaţă sau dezvoltarea unor strategii de implementare. Se porneşte o luptă subtilă interesantă pentru un iniţiat, dar dificilă pentru cel comun care o abordează pentru că în absenţa unui adversar direct întreaga forţă de acţiune şi reacţiune se îndreaptă către sine.
Dacă ne vom gândi azi să acuzăm pe cel din faţă de o greşeală îndreptând degetul arătător spre el, să ne oprim pentru o clipă şi să ne uităm la mână cu care îl acuzăm. Când degetul arătător se îndreaptă spre acuzat, celelalte trei se răsucesc în palma îndreptându-se spre propria persoană. Aceasta va fi şi azi măsură vinovăţiei!

Duminică, 15 august
Trecerea Lunii în Scorpion (cădere) aduce zilei o calitate slabă la capitolul emoţii şi una solidă la capitolul raţiune. Totuşi, ultima zi a săptămânii este o zi temperată, în care aportul personal nu va dă amploare evenimentelor şi nici nu le va schimba direcţia. Vom gândi mult, ne vom frământa şi mai mult, dar nu vom dori să împărtăşim toate acestea pentru că vom avea anumite suspiciuni faţă de persoanele pe care contextul social ni le aduce acum în prejma.
Se întâmplă însă un fenomen ciudat azi şi puţini vor fi ci care vor dori să-l împărtăşească. Azi Luna trece prin domiciliul nocturn al lui Marte, adică prin semnul guvernat de Pluton, cu care face un sextil, în situaţia în care încă ne mai aflăm sub razele careului pe care Marte îl face la Nodurile Lunii. Această asociere între Luna şi Pluton, urmată de careul Luna-Junon, aduce zilei momente de ezitare în faţa unui evenimente important, în faţa unor demersuri sociale importante care vor fi interpretate ca semne de trădare ori de laşitate.
Aceasta desprindere, prin renunţare, este semnul unei contracţii pozitive şi poate aduce o schimbare decisivă în viaţa acelor oameni care în perioada 2-4 august au avut de ales între viaţa privată şi cea socială, între elemente ce au venit din sectoare diferite ale existenţei. În perioada 2-4 august, când Luna a trecut prin Taur, s-a născut o nouă idee, un nou elan, am avut parte de noi oportunităţi pe linie profesională sau din cenuşa unor eforturi îndelungate s-a născut un nou ideal, mult mai puternic şi mult mai stabil.
Începând cu această zi el este mult mai bine pus în aplicare şi i se caută acestuia o mai bună utilitate practică. Având Lună în Scorpion, semnul de luptă, efort, de complicaţii prin multiple ramificaţi asupra cărora să dorim un control perfect şi, de partea cealaltă, necesitatea menţinerii unei aparenţe sociale rigide, reci, caustice care să protejeze acele slăbiciuni pe care nici individul în sine nu şi el poate rezolva, vor deveni prioritare.
Teribilă opoziţie între cele două poziţii ale Lunii are un efect constructiv. Lună în Taur, atunci când va fi în relaţie cu poziţia sa din Scorpion, va fi întotdeauna o sursă de inspiraţie, un izvor de evenimente, oportunităţi pe care Luna în Scorpion să le poate valorifica, administra. Cele două poziţii sunt strâns legate între ele şi atunci când nu există un alt aspect care să ofere Lunii în Scorpion puterea de a administra, domina, controla, clasă, ori împarţi, Lună în Taur, în perioada ei de tranzit, oferă substanţa, ideile, idealurile pe care le va administra când va trece prin Scorpion.
Prin urmare, se impune o maximă vigilenta pentru această zi pentru că efectele zilelor de 2, 3 şi 4 august, pe care acum le vom administra, nu sunt în totalitate bune. Taurul, sub impulsul Lunii, poate da viaţă şi maniilor puternice pe care acum să le administrăm şi să zdruncinăm puternic imaginea socială, relaţiile de prietenie sau destinul în ansamblu. Foarte multe ne vin în minte şi prea multe senzaţii ne invadează dintr-odată simţurile. Devenim hiperatenti şi prin asta ne vom simţit îndreptăţiţi să conspirăm împotriva a ceea ce în zilele anterioare am considerat greşit. În mare parte ceea ce vine spre noi azi este bun, însă fără a implica şi latura emoţională pozitivă în evenimentele la care participăm nu putem şti dacă e bine sau nu ceea ce vom face.
Azi ne descoperim o forţă interioară impresionantă şi acest impuls spre voinţa activa ne poate duce spre un consum şi mai mare. Nu este momentul să producem o schimbare majoră în viaţă, chiar dacă simţurile, acum dinamizate la maximum, ne spun asta. Să fim cumpătaţi şi buni!
Zilei de 15 august îi lipseşte compasiunea şi pentru a putea construi edificii viabile să dăm azi curs acestui sublim sentiment.

3 thoughts on “9 – 15 august 2010

  1. Ella spune:

    Nu mai avem ce sa comentam…Ceea ce trebuie sa se intample se intampla! Trebuie sa ne acceptam destinul, altfel care ar mai fi rostul nostru aici?

  2. A accepta destinul inseamna a-l imprieteni cu compasiunea, adica a o indrepta pe aceasta catre ceea ce produce respingere datorita suferintei. Asa vine linistea si doar asa sporeste intelegerea!

  3. manola spune:

    multumesc gheorghita!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.