8 – 14 noiembrie 2021

8 – 14 noiembrie 2021 este săptămâna pasului înapoi pe care-l facem din prea multe griji și a semnului bun că schimbările mici produc o frumoasă cizelare a caracterului. Săptămâna în curs va avea câte ceva de oferit fiecăruia. Cei mai leneși din fire sau mai temători gândesc că a sosit momentul să se oprească sau chiar să bată în retragere, să renunțe la anumite proiecte care i-au pus prea mult la muncă sau pur și simplu să se oprească din a depune acest efort pentru că dintr-odată vor să facă altceva. Pentru acești oameni fiecare zi va fi un argument pentru renunțare, pentru a se opri din demersurile asupra cărora și-au îndreptat atenția de mult timp. Acum vor să se oprească, vor să trăiască altfel, să-și descopere un punct de vedere propriu și să își permite chiar să mai greșească fără să accepte din partea nimănui să fie judecați, criticați sau acuzați de ceva. Confortul acesta este o mare minciună pentru că el se bazează pe o atitudine conflictuală, pe gânduri de revoltă sau pe satisfacerea în mod egoist a unor dorințe și a unor nevoi care nu au nimic de-a face cu rafinamentul sufletesc sau cu disciplina. La polul celălalt îi găsim pe oamenii care sunt recompensați pentru efortul pe care l-au făcut în ultimele săptămâni. Acești oameni au puterea să se bucure, să primească cu brațele deschise atât cât universul le oferă, fiind atenți la măsura încrederii în sine fără să speculeze și fără teamă de interacțiune. Vorbim în cazul lor despre intuiție spectaculoase, viziuni aparte, deschidere către planuri superioare ceea ce reprezintă o mare bucurie, atât pentru ei, dar și pentru cei cu care interacționează. Și în cazul lor vorbim despre o stagnare, însă doar a agitației pe care nu au reușit să oprească în ultimele săptămâni și pe care acum o pot controla mult mai ușor pentru că au puterea să-și îndrepte atenția către ceea ce este frumos, elegant și profund.
Chiar dacă, analizând acest interval, ne așteptăm să aflăm totul despre cele șapte zile, faptul că săptămâna în curs se integrează într-un cadru mult mai mare, dominat de aspecte care durează mai mult decât ce analizăm aici, reprezintă un motiv în plus pentru a fi mai atenți la comportamentul propriu și mai selectivi, nu indiferenți sau respingători, cu ceilalți. Vorbim, așadar, despre experiența elevării, despre identificarea motivelor ce ar trebui luate în serios referitoare la evoluție. În această săptămână schimbarea se referă la evoluție, nu la înlocuirea unei trăsături de caracter cu alta. De aceea, dezvoltarea unui punct de vedere propriu este o altfel de muncă și renunțarea la efort, la disciplina, la sârguință, la muncă (una din trăsăturile acestui interval) înseamnă căderea în păcat, izolarea de teama ca nu cumva grijile să se intensifice sau să ne ducă în punctul în care să nu le mai putem suporta. Acesta este unul din principalele elemente asupra căruia ar trebui să ne îndreptăm atenția, iar altul este cel legat de nevoia de a descoperi propriul simț artistic, propria modalitate de a exprima frumosul, arta.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la eleganța conversației, frumusețea gesturilor, bunătatea tăcerii, adâncimea gândurilor frumoase. Avem acum suficient de multă putere încât să le punem pe acestea în practică, cu condiția să nu fim leneși.

Aventură complicată de gânduri dezordonate. Este nevoie de o lecție de viață sau de mai multă educație. Optimismul și atitudinea pozitivă sunt răstălmăcite, combinate cu atitudini egoiste, iar rezultatul ne duce la respingerea unui sfat, a unei recomandări bune. Disciplina înseamnă și iertare. Putem schimba lucrurile în bine dacă reușim să ținem sub control impulsurile negative.

Suntem în continuare într-o perioadă complicată de nevoia de imagine socială, de optimism și de sporire a resurselor pentru acumularea cărora am lucrat în săptămânile din urmă. Am văzut că până nu demult a existat, pe lângă acestea, și o acută nevoie de a ne deplasa sau de a ne schimba identitatea. Când am observat că această schimbare, această modificare de statut nu ne avantajează am renunțat, însă deja era prea târziu. Acum, cu trecerea Lunii pe zodia Capricorn, acolo unde se află și planeta Venus și unde va intra și asteroidul Junon duminică, 14 noiembrie, se întâmplă ceva, adică o altă formă de schimbare, de transformare care, de această dată, ne lasă impresia unei mai mari stabilității, însă este tot o păcăleală. Dacă de curând am hotărât să ne întoarcem, ideal ar fi ca această decizie să nu comporte nicio modificare. În caz contrar, rămânem prizonierii gândurilor dezordonate care nu ne pot oferi decât o banală aventură. În plus, acumulăm și suficient de multă frustrare încât să respingem o recomandare de bun simț, sfatul unei persoane ce are cele mai bune intenții, sentimentele frumoase ale unui prieten. De pe acest drum complicat, cel care nu reprezintă decât o adâncire în dezordine, ne întoarcem prin iertare, însă la iertare ajungem prin disciplină. În săptămânile următoare, când ne vom face autocritica sau când ne vom aminti prin ce am trecut acum, ne vom găsi cele mai potrivite justificări, adică vom da vina pe instabilitatea psihică sau pe grijile nejustificate. În cuvinte mai simple, a fi echilibrați acum înseamnă a ne mulțumi cu sentimente simple, cu sfaturi care nu au nimic spectaculos în ele sau cu repetarea unor gesturi care au un singur scop: controlul impulsurilor negative.
Prin urmare, săptămâna debutează într-un ton instabil, cel care ne aduce aminte de multe probleme pe care le-am parcurs în săptămânile din urmă, nu pentru a ne pedepsi, ci doar pentru a ne arăta că unele situații nu sunt rezolvate, anumite atitudini au nevoie de mai multă atenție, iar câteva persoane din intimitate de mai mult ajutor. Pentru a ne stinge puțin din acest foc, ne lăsăm în voia schimbărilor rapide de situații, în voia aventurilor, chiar dacă asta înseamnă puțină dezordine în gânduri, mai multă instabilitate emoțională, o atitudine nepotrivită față de cei dragi. În plus, nu ne-ar strica, pentru că nu doar astăzi se întâmplă să fim încercați, ci toată săptămâna, să ascultăm de cei care știu mai multe, care pot mai multe, care sunt dispuși să împartă cu generozitate din experiențele care i-au format de-a lungul vieții.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne strădui să fim disciplinați, chiar dacă ni se pare că orice efort este în zadar. Procedând în felul acesta obținem o putere aparte care ne ajută toată săptămâna să ne strecurăm printre probleme, fără a fi nevoie să le înfruntăm în mod direct.

Avem nevoie să cultivăm simțul artistic. Timpul devine o problemă. Aplicațiile practice sunt dovedite prin controlul emoțiilor și prin reușite rapide. Seriozitate în privința cheltuielilor. Interes față de ceea ce este ascuns. Teamă de schimbare.

Unghiurile astrale care se împlinesc în această zi ne învață mai multe despre seriozitate, dar nu la modul general, ci în privința cheltuielilor. Există mult interes față de a acumula, a strânge, a pune deoparte, a ne face calcule pe motiv că, poate, puțină economie, puțină atenție pe administrarea patrimoniului nu ne-ar strica. Desigur, pentru că acest context astral nu se referă doar la ceea ce se întâmplă în lumea fizică, vorbim pe 9 noiembrie și despre un interes pentru a ne conserva propria energie, pentru a fi mai practici în a ne administra o abilitate, un talent, poate chiar în a alege o cură de dezintoxicare sau un post de gânduri. Ne bucurăm astăzi de puțin sprijin în a descoperi frumosul, artisticul, rafinamentul unui caracter care nu a avut încă posibilitatea de a se exprima deschis și liber. Frumosul pe care îl căutăm în această zi și, unii, poate chiar îl vor găsi, ne ajută să avem mai multă încredere în reușitele rapide. Până acum am avut o oarecare teamă de schimbare, devenind rigizi, încrâncenați, triști sau dezamăgiți de oamenii de la care am așteptat mai mult decât este cazul. Acum simțim frumos, chiar dacă nu vom reuși în totalitate să înlăturăm grijile nejustificate sau teama de schimbare. Dacă nu ne încadrăm pe acest tronson, vom avea astăzi probleme cu timpul, cu încadrarea într-un desfășurător, cu seriozitatea pe care o vedem la ceilalți și care nu ne mulțumește. Astfel, înțelegem, dacă avem și disponibilitate spre așa ceva, că nemulțumirea în sine este un declanșator al tristeții și al suferinței pe care le acuzăm și despre care credem că sunt cauza condiției nefaste pe care o avem în această perioadă. Când vorbim despre transformare nu vorbim despre o modificare prozaică, despre schimbatul garderobei, a alimentației sau a cercului de prieteni, ci această modificare este mult mai amplă și afectează toate nivelele ființei. Astfel, nu ceilalți ne dezamăgesc, ci noi înșine alegem să fim dezamăgiți pentru că am avut așteptări nerealiste din partea lor. Bucuria și rafinamentul cu care intrăm în contact astăzi ne arată că până acum cei din jur au primit din partea noastră etichete greșite. Așadar, să fim atenți și realiști și să păstrăm prietenii într-un loc aparte, chiar dacă acum trec printr-o perioadă delicată când înțeleg mai puțin, sunt mai leneși sau au hotărât să meargă pe un alt traseu.
Prin urmare, momentul de față ne deschide mintea, sufletul, dar și celelalte structuri ale ființei către tot ceea ce este frumos, fin și rafinat, către ceea ce denumim generic artă. Ceea ce descoperim astăzi și se încadrează pe acest tronson nu reprezintă viziunea celorlalți despre artă, ci propriul rafinament transpus în cuvinte, gesturi, în atitudini. Astăzi descoperim că fiecare are propriul său simț artistic, propria sa viziune despre artă, propria sa capacitate de o reda. Vom vedea lucrul acesta și în cazul oamenilor pentru care transformarea are o reprezentare rigidă. Ei vor porni de la modelele celorlalți ale frumosului și vor continua să se exprime descoperind cât de frumos și sublim este să fii original. Până și calculele, administrarea patrimoniului, reducerea cheltuielilor reprezintă tot o formă de a exprima frumosul. Cu cât vom fi mai puternici, pătrunși de acest spirit fin și rafinat, cu atât mai rapide vor fi reușitele sociale, iar purificare emoțională mai vizibilă și mai plăcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne fixa atenția pe viteza de lucru, ci pe ritmul pe care acest val fin și rafinat al schimbării îl are acum pregătiți pentru noi.

Inventivitate. Ne asumăm mari riscuri și avem curajul să vorbim despre asta. Risipa este plătită scump. Este nevoie de deplasări, mișcare, efort și consum. Curajul este demonstrat prin cuvinte și sancționat prin teama de aventură. Minciunile sunt ascunse foarte ușor prin încredere în sine, atitudine respingătoare, speculații.

10 noiembrie ne va bulversa atât de tare încât unii, mai temători din fire, se vor întoarce la instabilitatea pe care am avut-o în săptămânile din urmă. Ceea ce se întâmpla astăzi va face trecerea între nevoia de evoluție pe care o experimentăm de ceva vreme și tensiunile pe care le vom parcurge de acum și până spre sfârșitul săptămânii. Combinațiile acestea ne aduc un curaj interesant care ne permite să demonstrăm foarte ușor prin cuvinte ceea ce avem de spus, ceea ce avem de oferit celor din jur dar procesul în sine să ne și oprească saltul pe care ar fi trebuit să-l facem ca o continuare a proiectelor mai vechi. 10 noiembrie este o zi dominată de cuvinte, de termeni, de conținuturi ascunse în idei sau care provin din ideologii bazate pe răstălmăcirea adevărului sau pe minciuni spuse în mod direct. Dacă în prima parte a zilei căutăm repere, idei, noțiuni care să echivaleze sau să armonizeze, a doua parte a zilei ne îndeamnă să ne revoltăm față de rolul care ne-a fost atribuit – acela de consilier. Și prin atitudinea bună, dar și prin cea dură, astăzi ne simțim mai puternici, adică atât de puternici încât să nu ne facem mustrări de conștiință dacă speculăm, dacă risipim, dacă folosim inventivitatea pentru a obține exclusiv un avantaj personal. Ceea ce alegem să facem astăzi urmărește repararea unor greșeli pe care le-am făcut în primele două zile ale acestei săptămâni. Din această cauză unii vor avea atitudini respingătoare, vor prefera acțiunile monotone, vor schimba scopul unui demers sau poate chiar obiectivele sale principale căutând latura cea mai dificilă a situației pentru a părea că se implică în ceva foarte serios și greu. Cei care sunt conștienți că, procedând în felul acesta, greșesc, se vor apăra cu cuvintele, cu termenii, cu noțiunile fără a-și face mustrări de conștiință dacă risipesc ceva important din ceea ce au acumulat în prima parte a anului.
Prin urmare, 10 noiembrie ne vorbește despre asumarea unor riscuri, despre curajul de a fi într-un anumit fel, când bun când rău, când dur, când blând, când respingător, când iertător fără a realiza că, de fapt, prin acest comportament se face trecerea către o zonă puțin cam dificilă pentru această perioadă. Astăzi totul este despre cuvinte, despre noțiuni și despre ceea ce putem demonstra folosindu-ne de aceste instrumente. Dacă facem lucrul acesta în mod corect avem ocazia să ne bucurăm în continuare de sensibilitatea care ne-a învăluit în ziua anterioară. Dacă nu, vom fi atrași mai mult către latura respingătoare a vieții, către speculații, către minciuni fiind convinși că orice ieșire din ritm nu este o aventură care trebuie abordată. Cei atenți asupra caracterului propriu nu se vor lăsa păcăliți de faptul că acum au mai multă încredere în sine pentru că împreună cu ea crește și tentația de a folosi această încredere în scopuri mai puțin corecte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza atât de mult pe puterea acestei zile. Ea este specifică doar mesajului astral de acum. De mâine acest mesaj va avea un alt conținut.

Se discută despre destin în termeni ce fac referire la cantitate. Este nevoie de consum. Aplicăm ceea ce poate fi ușor de interpretat și de văzut. Multe raționamente sunt corecte, iar lucrul acesta ne bucură. Teama de interacțiune. Inventivitatea nu este reală, ci doar imită elemente originale pe care le-am întâlnit recent.

Mijlocul săptămânii ne vorbește despre atitudinile oamenilor slabi care judeca totul după cantitate, analizează după ceea ce poate fi cumpărat sau după ceea ce poate fi vândut și sunt convinși că totul se rezumă la acest proces. În cuvinte mai simple schema astrală a momentului ține de o interpretare care ne coboară nivelul, ne complică existența, ne distruge armonia și ne depărtează de lumină. Așadar, este o zi încărcată de tensiune, de teama de a interacționa și multe din episoadele pe care le vom parcurge ne distrug inventivitatea și nu ne permit să fim inventivi. Pentru că vine cu o continuare a ceea ce s-a consumat în ziua anterioară, ne putem bucura astăzi și de faptul că unele idei, unele raționamente se dovedesc a fi corecte, iar lucrul acesta ne va bucura foarte mult pentru că ne aduce o undă de speranță și ne ajută să privim trecutul cu alți ochi. De fapt, în mare parte, despre asta este vorba, despre lupta cu trecutul propriu despre grija că o eroare, fie ea cât de mică, ne duce către pierderea agoniselii de o viață. Pentru că Marte și Saturn au o relație foarte proastă, aspect care distribuie razele sale către toată săptămâna, momentul de față scoate în evidență prima parte a devizei acestei săptămâni, cea care se referă la pasul înapoi pe care-l facem din prea multe griji. De aceea suntem împotriva ritmului de lucru, împotriva propriului timp, împotriva modului cum am gestionat acțiunile din ultimele săptămâni, cele care ne-au consumat atât de mult. Cu toate că o parte din reacții sunt și bune, ceea ce ne va bucura foarte mult, orice am face astăzi ne întoarcem la griji, la un volum de lucru foarte mare din dorința de a compensa ceea ce considerăm greșit în trecutul propriu, de a schimba acel desfășurător care ne-a făcut să pierdem etape importante, timp valoros. Așa cum ne-am obișnuit, în situații de genul acesta o nenorocire nu vine niciodată singură. Apare astăzi o revoltă împotriva unui superior, o nemulțumire ce va fi ascunsă în cazul persoanelor care au un caracter frumos și cizelat sau declarată în cazul celor care nu fac nici cel mai mic efort pentru a se abține.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne avertizează că unele lucruri nu merg într-o direcție pozitivă, că întârzierile sunt avertismente referitoare la un refuz sau la un conflict care ne duce către pierdere, deposedare de bunuri sau refuzul categoric al unui superior de a avantaja sau de a recompensa efortul pe care un subaltern l-a făcut în ultimele luni. 11 noiembrie este o zi grea pentru că ne trezim cu o anume tensiune, cu o stare neplăcută ce va fi legată de evenimente triste ce s-au consumat în prima jumătate a anului. Curajul acestei zile se transformă foarte ușor în reacție negativă, în nemulțumire exprimată pe un ton ridicat sau printr-o atitudine de respingere. Din fericire, vibrația astrală acestei zile, dar și celelalte până la sfârșitul acestei săptămâni, ne oferă șansa de a avea acces la elemente sociale care să ne avantajeze în a obține o recompensă. Desigur, de această dată ni se cere ceva la schimb: o idee, un adevăr, un bun ca împrumut sau o mică atenție, un cadou, accesul la o persoană importantă cu rang, funcție, demnitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da curs impulsurilor negative, de a nu pierde controlul asupra nervozității. Prin nervozitate astăzi credem că ne cerem drepturile, dar ne înșelăm.

Neîncrederea creează un mare disconfort. Se subliniază un adevăr, dar rezultatul ne duce către armonie și stimulează un talent. Inspirație. Revenire la o formă de sensibilitate care îmbunătățește atenția și ne întoarce către idealurile de frumoase. Ne întoarcem din drum. Ni se cere să împărțim ceea ce avem, dar facem lucrul acesta cu foarte mare greutate.

12 noiembrie este o zi de sensibilitate. Astăzi suntem tentați să suspendăm o parte din dramele care ne-au creat atât de multe probleme în prima parte a săptămânii, să renunțăm la acea neîncredere care ne-a adus un disconfort și să revenim la emoțiile frumoase care fac diferența între simpla înțelegere a lucrurilor și discernământ. Pentru unii lucrul acesta înseamnă întoarcerea din drum, renunțarea la decizii pe care le-au luat în mare viteză în prima parte a săptămânii și acceptarea faptului că inspirația are acum o nouă formă de expresie, una care nu ne impresionează, ci doar ne ajută. Inspirația este dureroasă astăzi, ne duce către adâncimi ale sufletului, iar unora le complică relațiile tocmai pentru că au dovedit în prima parte a săptămânii că se atașează foarte ușor de ceea ce se schimbă, de noua înfățișare a lucrurilor crezând că adevărata schimbare aceasta este. Mergând pe acest traseu constatăm că unele situații chiar nu se rezolvă, că se adâncesc într-un gol sufletesc și că de acolo ieșim doar dăruind, împărțind din ceea ce avem, renunțând la o parte din achizițiile recente. Astăzi ne grăbim, schimbăm viteza de lucru pentru că dorim să revenim la o formă de sensibilitate despre care credem că ne este cunoscută și care ne oferă mai multă încredere sau mai multă recunoaștere a lucrurilor de fapt pentru că este pigmentată, din loc în loc, cu avertismente, cu temeri, cu griji, adică conține exact acele elemente care ne fac traiul mai greu și de aceea ne lasă impresia că suntem implicați în ceva foarte important.
Prin urmare, 12 noiembrie ne aduce în fața acelor emoții pe care suntem tentați să le amestecăm cu ceea ce cunoaștem despre lume, despre viață, despre traiul omului obișnuit. Nu va fi o problemă că ne temem astăzi, cât va fi o problemă întoarcerea la o sensibilitate care ne promite o schimbare adevărată, una reală care să sublinieze un adevăr și să producă rezultate frumoase, armonioase menite să stimuleze ceea ce este frumos și ține din suflet. De aici înțelegem că dacă în săptămânile din urmă am cultivat o emoție sănătoasă, echilibrată vom evita acum disconfortul pe care ni-l dă contactul cu informațiile neclare. Disciplină, cea invocat în săptămânile din urmă, dar și în primele două zile ale săptămânii de față ne ajută foarte mult să evităm presiunea pe care schimbarea obiectelor, a lucrurilor sau a idealurilor o pun pe conștiința individuală. În cuvinte mai simple astăzi culegem furtună dacă am semănat vânt, dar predispozițiile nu ne aduc în mod exclusiv către această zonă, de aceea presiunea aceasta dureroasă va fi resimțită doar de persoanele care au fost dezordonate și s-au gândit că dacă procedează în felul acesta nu greșesc cu nimic. Ceilalți reușesc să schimbe direcția, poate chiar conținutul unor demersuri pentru a le face mai frumoase și a le pigmenta într-un mod constructiv și armonios cu emoție, nu a le tulbura și mai tare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a lăsa intensitatea emoției să se exprime așa cum îi este dat. Orice schimbare forțată de ritm ne transformă din ființe originale în imitatori.

Orice am face, orice am spune cuvintele rănesc. Ne simțim protejați de o formă de severitate. Este simulată soluționarea unor probleme personale. Dispută, ceartă de la obiecte pierdute sau stricate. Binele spus ne face mai severi.

13 noiembrie este o zi de severitate. Astăzi ne certăm, întâi, cu noi înșine, apoi proiectăm tot acest dialog interior asupra celorlalți pentru că îi considerăm vinovați de ceva. Dacă ar fi să judecăm lucrurile doar după conjunctura astrală de acum nimic din ceea ce se întâmplă pe cer nu ne spune că suntem ușor de rănit, ci doar că dorind să reproșăm ceva cuiva, să le distrugem celor din jur binele pe care și l-au construit cu atât de mare efort, să fim severi, detașați sau indiferenți cu cei care au o nevoie sau care trec printr-un moment dificil al vieții. În cuvinte mai simple, trecem astăzi printr-o mare încercare a vieții care ține de atenție și răbdare, în timp ce, de la sine, credem că totul ține de renunțare, ignorarea nevoilor celorlalți, nepăsare. Pentru că anumite vibrații astrală specifice celorlalte zile ale săptămânii influențează și momentul de față, beneficiem în această zi de capacitatea de a descoperi ceea ce este rău și trist pentru a vindeca sau pentru a prinde mai mult curaj ca, pe viitor, să luăm cele mai bune decizii, să avem atitudinea potrivită pentru ca o parte din problemele personale să fie rezolvate mult mai ușor. Vorbim, așadar, de inspirație, de atenție, de retragere din fața problemelor, nu din fața soluțiilor, ca atunci când vine vorba de conflict interior sau exterior să fim disciplinați, serioși și atenți pentru a nu răni, conștienți fiind de faptul ca o rană produsă celuilalt vine întotdeauna dintr-o slăbiciune, o răutate sau o tensiune la care nu dorim să renunțăm. Binele care ne vine din conjuncturi specifice altor zile aferente acestei săptămâni ne salvează din încurcături, ne ajută să găsim soluțiile cele mai bune sau ne stimulează în direcția aceasta, unii procedând așa de teama de a nu deveni vulnerabili în fața minciunilor sau tentațiilor dulci și periculoase, iar alții pentru că vor să evolueze și atunci se protejează de ceea ce le pune în pericol creșterea și dezvoltarea spirituală.
Prin urmare, 13 noiembrie ne ajută să alegem frumos, dar și constructiv după ce ne întâlnim din nou cu probleme legate de limbaj, de atitudine sau de transmitere a unui mesaj. Răutatea scăpată de sub control, agitație și instabilitatea parcurse în această zi ne duc spre izolare sau ne recreează sentimentul că cea mai bună soluție este indiferență sau detașarea completă de cei cu care am avut până acum o colaborare frumoasă. Pentru cei slabi, care n-au reușit până acum să rezolve o parte din încercările predispuse de conjuncturile astrale ale săptămânilor anterioare vor avea un 13 noiembrie plin de gânduri, de suspiciune când până și planurile de viitor le oferă un fel de înghețare a emoțiilor, considerând că numai în felul acesta își diminuează intensitatea durerii și se adaptează mai bine condițiilor prezente. Amână deplasări importante, renunță la obiecte, își calculează din nou bugetul, se închid în ei înșiși și, cel puțin pe moment, se simt bine că procedează în felul acesta. Dacă s-ar lăsa în voia inspirației sau măcar ar căuta-o ar putea vedea că renunțarea, fie și numai pentru o scurtă perioadă de timp, la toată această agitație interioară are un rezultat eminamente bun.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu acorda o mai mare importanță problemei decât demersului care o soluționează sau soluției în sine.

Batem pasul pe loc. Refuzăm o interacțiune socială din neîncredere sau prea multă suspiciune. Singurătatea sperie. Ne lipsește coerența care ne ajută să exercităm o influență bună asupra mediului. Detașarea se transformă într-un proiect de lungă durată. Mânie prostească. Renunțăm la anumite activități sociale de dragul unor capricii.

Ultima zi a săptămânii este una de ezitare. Ne va face plăcere astăzi să gândim în perspectivă, să ne retragem într-un loc preferat, într-o zona intimă și de acolo să gândim cam cum ar arăta viața noastră peste o săptămână, o lună sau câțiva ani. În realitate, ceea ce se întâmpla acum este începutul unei pierderi, însă de această dată nu materială, ci emoțională. În seara acestei zile Junon va trece pe zodia Capricorn și va sta acolo până pe 2 februarie 2022. Acesta este un început de încrâncenare, de pietrificare a emoțiilor, de smulgere a sentimentului frumos care a fost păstrat cu mare efort, iar îndepărtarea lui se face tocmai pentru că ni se pare că am muncit prea mult pentru a-l păstra. Acum, pe finalul tranzitului acestui asteroid pe zodia Săgetător ni se pare că totul este posibil, până și această formă de revoltă ce se traduce printr-o retragere, printr-o izolare de ceea ce ne-a pus la muncă, ne-a îndemnat spre efort. Mai târziu, această retragere se va transforma în renunțare, în abandon și abia aici apare problema cea mai mare, cea care ne ține departe de sentimentele frumoase, de eleganța unei exprimări psiho-emoționale aparte, de cultivarea unui talent sau pur și simplu de exprimarea printr-o formă originală a simțului artistic. Deși este o zi suficient de grea, dacă suntem atenți vom vedea că detașarea ne poate duce și pe cărări misterioase, de acolo de unde putem avea o nouă retrospectivă asupra vieții, nu neapărat să facem o selecție negativă, nu neapărat să adunăm evenimentele triste într-o colecție, așa cum este primul impuls, ci să vedem și ceea ce a fost frumos și putem menține, deocamdată, fără un prea mare efort. Din nefericire, momentul de față aduce o prea mare revoltă împotriva efortului, a muncii, împotriva a ceea ce ni s-a cerut sau ni s-a pretins ca plată, ca recompensă și nu am putut refuza sau nu am avut o altă variantă de ales. Acum ne vom simți în siguranță refuzând o anumită interacțiune socială, dar mai târziu vom fi siguri că drumul cel bun înseamnă mai mult de atât, înseamnă o detașare categorică ce se transformă într-un proiect de lungă durată. În realitate, toate aceste impulsuri care ne zăpăcesc nu ne permit să evoluăm, ci să batem pasul pe loc.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne vorbește în alți termeni, unii noi, neobișnuiți, despre detașare. Experimentăm astăzi mania, impulsul de a renunța, dar și nevoia de a lăsa în urmă obiecte, persoane, dar, înainte de toate, sentimente, emoții, speranțe. Astăzi răstălmăcim ideea de detașare, dar și pe cea de transformare, gândind că viitorul este mai simplu de trăit, mai confortabil dacă nu ne implicăm atât de mult în interacțiunile sociale. Primul impuls va fi acela de a-i judeca pe cei din jur pentru ceea ce au acumulat, pentru ideile fixe pe care le promovează și pe care le transmite insistent celorlalți cu intenția de a-i convinge de ceva. Nevoia aceasta de interiorizare care are inclusă și soluția de a vedea propria existență dintr-un alt unghi se integrează perfect într-o configurație care ne dă bătăi de cap în toată această perioadă, nu doar în această zi și nu doar în această săptămână. Este vorba despre un careu T pe semne fixe in care aduce multă hotărâre, dar și posesivitate, rigiditate o prea mare pasiune față de o demnitate socială care produce rezultate materiale imediate precum și o mare neputință, aceea de a se detașa de obiecte, lucruri sau de importanța de sine primită prin intermediul acestora. Așadar, izolarea, detașarea sau împietrirea inimii (Junon pe Capricorn) are la bază aceste defecte, aceste impulsuri despre care individul crede că țin de atingerea unui scop ambițios sau de satisfacerea propriilor dorințe. Astăzi ne pregătim pentru această buclă, pentru această deviere de la traseul inițial, însă adevăratele evenimente vor veni, în etape, de mâine până pe 2 februarie 2022.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la reacții, la cuvinte, la promisiuni. Chiar dacă următoarele luni sunt pătimașe, chiar dacă vom crede altceva despre ele, măcar momentul de față, cel care ne pregătește pentru această deviere de la traseul inițial, să fie construit pentru binele personal, nu pentru a elogia o dorință sau un orgoliu.