15 – 21 noiembrie 2021

15 – 21 noiembrie 2021 este săptămâna aspectelor bune ale vieții la care ajungem prin muncă și a severității de a o lua de la capăt sau de a merge mai departe oricât de greu ar fi. Așa după cum se constată și din deviza generală a săptămânii, intervalul pe care îl vom parcurge este unul de efort, de muncă, de sârguință. De această dată lucrurile se desfășoară altfel decât în săptămânile anterioare, pentru că munca înseamnă a ne depăși anumite limite, a face o delimitare clară între structura fizică, dar și față de cele emoțională și spirituală. Elementele negative sunt presărate peste tot în acest interval, cu o singură excepție, ziua de joi, 18 noiembrie. Din nefericire, binele acestei săptămâni este și el secătuit de resurse, pentru că direcțiile esențiale nu sunt acelea de a ne face să ne simțim bine, ci de a depăși anumite obstacole personale, ceea ce face ca acest confort de pe 18 noiembrie să fie doar un bonus, nu un mare beneficiu. Nivelul standard la care se va lucra în această săptămână va fi cel fizic. Asta înseamnă că încercările sunt de natură personală și socială, însă legate de integritatea fizică, de obiecte personale, de statut social, de remunerație. Vom dori la un moment dat să ieșim din această formă de constrângere și ne va tenta o separare a celor trei sectoare, însă fără a obține un rezultat spectaculos. Lucrul acesta se întâmplă pentru că în mare parte săptămâna este dominată de iluzia puterii, cea care poate fi depășită doar prin muncă, doar de persoana care privește efortul cu responsabilitate chiar dacă el este sever integrat în dimensiunea personală a vieții și nu se sperie de consecințe. Planetele individuale sunt vedete în această săptămână, inclusiv Luna plină care se împlinește vineri, 19 noiembrie. Așadar, învățăm de aici să gestionăm impulsurile personale, să separăm nevoile reale de cele închipuite și să ținem sub control ideea de condiționare, chiar și atunci când oameni lacomi întind mâna și doresc să-și însușească bunurile altora pentru a trăi mai bine. Pe lângă toate acestea, iluzia puterii, un alt element delicat al acestei săptămâni, ne va vorbi în fiecare zi despre măsura propriului efort. Prin această măsură ne vom repeta în fiecare zi că este suficient cât am făcut și căutăm tot felul de argumente pentru a renunța la efort. Abia duminică, în ultima zi a acestei săptămâni, când se realizează o sinteză a celorlalte zile ale intervalului, vom realiza cât de multe încercări am avut și cât de mult am fost constrânși să activăm pe un nivel inferior. De aceea, a nu căuta vinovați pentru constrângerile pe care le parcurgem reprezintă cel mai elegant mod de a ne detașa de aceste încercări și de a nu rămâne prizonierii materiei. Ni se va părea că, înainte de toate, trebuie să se țină cont de propriul adevăr. Nu ne folosește la nimic acest adevăr dacă el ne adâncește și mai mult în materie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că fiecare zi ne aduce o nouă formă de constrângere și că soluția cea mai bună este aceea de a nu găsi vinovați, oricât de multă credibilitate credem că am avea. Adevărul pe care îl cerem în materie rămâne în materie. A trece dincolo de ceea ce pare adevăr înseamnă a descoperi că viața înseamnă mai mult decât o cușcă pe care ne-o vrem insistent respectată.

Schimbare de situație. Valorile personale sunt judecate prea subiectiv. Suferința ne înnobilează. Este nevoie de curățenie. Trecerea de la viața exterioară la viața interioară se face cu un sacrificiu. Revolta aduce necazuri. Pasul înapoi se face cu un mare consum.

Prima zi a săptămânii ne vorbește despre cât de important este starea de sănătate, nu doar cea fizică, nu doar sănătatea corpului sau cea a minții, ci și sănătatea spirituală. Lucrul acesta capătă o notă interesantă având în vedere că situația pe care o parcurgem acum vine după o săptămână încărcată și toate schimbările care ne iau pe nepregătite acum ne judecă tocmai pentru că acceptăm prea ușor noutatea. Acesta este marele paradox al începutului de săptămână care ne îndeamnă către reacții personale, originale, dar suntem refuzați și de aici până la revoltă nu este decât un pas. Și pentru ca paradoxul să fie complet, revolta aceasta ne aduce necazuri pentru că suntem constrânși să renunțăm la ceva, să acceptăm că am pierdut sau că vom fi privați de ceea ce urmărim să obținem prin schimbare. De fiecare dată când Soarele și Jupiter se află într-o relație proastă apar momente dramatice care se consumă intens în viața personală sau dureros în viața publică. Este un fel de pierdere prin combustie, prin ardere, un fel de suferință pe care astăzi încercăm să o transformăm în ceva nobil. Cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală vor încerca să schimbe toată această suferință în sacrificiu, în renunțare, în ceea ce de fapt ne spune a doua parte a devizei săptămânii, adică de a merge mai departe oricât de greu ar fi. Aminteam în ultima zi a săptămânii anterioare despre faptul că am intrat într-o perioadă când sentimentele se răcesc, adică într-un fel de buclă care este în strânsă legătură cu devierea de la traseul inițial, cea la care se referă cu precădere contextul astral al momentului. Sentimentul de neîmplinire, revolta care aduce necazuri și care este perfect justificată din cauza presiunii sociale pe care individul o resimte face parte din această suită de motive care duc la răcirea sentimentelor.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre suferință, dar o face într-un mod complicat, haotic, iar pe alocuri chiar periculos. Multe din evenimentele acestei zile creează o buclă mai mică, adică sunt legate de ceea ce urmează să se întâmple miercuri, 17 noiembrie, zi marcată de absența autocontrolului care produce drept efect o altă formă de refuz sau îl expune pe cel în cauză la insulte. Momentul acesta ne îndeamnă către curățenie, nu doar către cea fizică sau cea emoțională, cât o curățenie spirituală. Din această cauză este important să fim curajoși, să nu ne pierdem cu firea în fața complicațiilor pe care le parcurgem acum, dar mai ales să nu ne temem de suferință. Din fericire, în cazul multora, situațiile complicate parcurse nu sunt suferințe, ci probleme pe care și le rezolvă destul de repede sau care se consumă doar cu o criză de identitate sau o simplă stare de nervozitate. Acești oameni demonstrează că sunt puternici, că au o viață interioară asupra căreia au lucrat, nu neapărat folosind tehnici de evoluție spirituală, cât au accesat bunul simț sau nu au renunțat niciodată la el. Din nefericire, chiar și pentru ei este o zi de efort când simt nevoia să facă mai mult, să muncească mai mult decât au făcut altădată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la alegerile pe care le facem. 15 noiembrie aduce o legătură aproape magică între viața exterioară și cea interioară, iar cel puternic va reuși să transforme această legătură într-un fel de magie, adică până și suferință să o transforme în ceva nobil.

Anturajul are o influență negativă. Valorile personale nu sunt apreciate. Este nevoie de atenție în administrarea propriului patrimoniu. Se schimbă planurile de viitor. Suntem condiționați să ne reorganizăm.

În 16 noiembrie impulsivitatea este mai curând mascată sau vizibilă în a doua parte a zilei. Și de această dată, pentru că vibrația astrală a zilei anterioare se răsfrânge și asupra momentului de față, vorbim despre un impact negativ pe care anturajul îl are asupra individului. Va fi nevoie astăzi de interes față de patrimoniu, să dăm dovadă de determinare, de hărnicie, să găsim motivația necesară pentru a ne implica în tot felul de acțiuni, multe dintre ele sociale, chiar dacă pe alocuri nu ni se permite lucrul acesta. Din fericire, dăm dovada astăzi de o adaptare interesantă chiar dacă situația nu ne este favorabilă. Până și cei care nu sunt pregătiți pentru a face față unor încercări sociale dau dovadă de istețime și fac față ușor situației de față. Asta înseamnă că întârzierea este o invitație la lucru într-un alt ritm, ritm care ne scoate din rutina zilnică, ne face și mai liniștiți și mai atenți cu bunurile personale, dar, din nefericire, nu ne face mai atenți atunci când lucrăm cu bunurile celorlalți. Și cuvintele sunt pe alocuri aspre, în special spre seară, dar lucrul acesta poate fi ușor trecut cu vederea sau ascuns de faptul că ziua de mâine va fi plină de secvența astrale dure, adică vine cu o durere mai mare decât cea de acum încât ce ni se întâmplă astăzi să fie trecut în planul secund.
Prin urmare, 16 noiembrie ne vorbește despre descoperirea unei noi forme de adaptare, dar nu pentru a conviețui în mod frumos și echilibrat, ci doar pentru un nou confort personal. Ne va interesa mai puțin ce se întâmplă cu ceilalți, cât de mult ne va interesa confortul personal. Tocmai de aceea, răspunsul anturajului nu este cel potrivit, adică lipsa de răbdare, gafele monumentale, dezinteresul față de bunurile celorlalți sunt elemente care vor fi sancționate de comunitate în cel mai scurt timp. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor considera că a sosit momentul să se reorganizeze. Vor schimba obiectele în casă, programul zilnic, chiar atitudinea față de un apropiat. Văzând că sunt dați la o parte mulți vor reacționa sau îi vor implica pe ceilalți pentru a reacționa în locul lor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta prin tot ceea ce facem să ne destindem, să ne relaxăm, dar nu pentru a renunța la obiecte sau la ființe, ci implicându-le și pe acestea în tot acest proces de reorganizare.

Participăm la un eveniment social trist. Refuzăm jumătățile de măsură. Micile avantaje financiare se transformă în mari probleme de interacțiune socială. Complicații cauzate de absența autocontrolului. Insultă. Refuzul duce la exprimare pasională, excentrică. Consum din averea altuia.

Cadrul astral al zilei de 17 noiembrie ne arată că problemele sociale mici se pot transforma în probleme sociale mari și că un simplu gând rătăcit, o simplă intenție scăpată de sub control declanșează o serie întreagă de probleme care duce anumite demersuri către o etapă finală, însă, din nefericire, nu aceasta este finalitatea pe care ne-o dorim. Trecerea Lunii pe zodia Taur aduce calm și liniște acestor situații, dar pentru că ultimul aspect al zilei este un careu cu Saturn, acest nou ritm de lucru este confundat cu teama de a acționa, cu pasul înapoi, cu refuzul de a exprima ceea ce este frumos și rafinat. Ziua este dominată de o ușoară dezordine care duce mai departe intenții formulate în prima zi a săptămânii. Această dezordine ne îndeamnă să folosim din bunurile altora, să ne implicăm în discuții conflictuale, contradictorii, să refuzăm munca sau orice formă de efort, să afișăm o ostilitate evidentă doar pentru că nu suntem de acord cu partenerul de dialog sau cu câteva din opiniile sale. Unul din aspectele decisive ale zilei anterioare, cel dat de influența negativă pe care anturajul o are asupra individului, va fi vizibil și în spațiul acestei zile, având rol de impuls, de forță care constrânge pentru a atinge o anumită finalitate. Individul va crede că rezolvă cu adevărat o anumită problemă, că își alină anumite suferințe, că, făcând anumite compromisuri, cei pe care îi are în jur pot fi ușor considerați prieteni adevărați. Adevărul se va dovedi a fi însă crud, iar dezamăgirea de-a dreptul apăsătoare. Adevărul nu va fi aflat foarte târziu, ci cel mai târziu vineri, 19 noiembrie, când se va împlini Luna plină.
Prin urmare, 17 noiembrie ne vorbește despre evenimentele sociale mici care pot fi transformate foarte ușor în catastrofe sociale, dacă ne pierdem controlul, dacă ne lăsăm în voia stărilor sufletești dezordonate, dacă ne asociem cu oameni aflați sub condiția noastră, dacă refuzăm calitatea în favoarea cantității. Astăzi totul este judecat după nevoi, iar această nevoie îi îndeamnă pe unii să întindă mâna către ceea ce nu le aparține și să folosească bunurile altora ca și cum sunt ale lor. Acest impuls dezordonat îi îndeamnă pe unii să jignească cu mare ușurință, să dea dovadă de o intuiție puternică, dar să o folosească pe aceasta doar pentru a-i face pe ceilalți și mai vulnerabili. Absența simțul practic va fie ascunsă prin această formă de agitație care îi îndeamnă pe acești oameni să fie agitați încontinuu, să recunoască meritele celorlalți doar pentru a ascunde cu lingușeală propriile defecte, să afișeze o flexibilitate falsă pentru a ocoli responsabilitățile, pentru a-i motiva pe ceilalți să muncească în locul lor. Este clar, anumite beneficii vor avea de pe urma acestui mod de a interacționa, însă până la urmă totul se va duce pe apa sâmbetei pentru că faptele lor vor provoca tensiuni, conflicte, pierderi majore, chiar falimente. Vor fi și oameni care se vor opri din a da curs acestui comportament, dar o vor face din frică, sperând că în felul acesta evită o insultă sau se protejează de ceea ce ar păți ei dacă li s-ar face ceea ce gândesc în momentul acesta că ar fi capabili să le facă celorlalți. Rezerva lor, indiferent cum este motivată, le aduce beneficii prin stagnare și măsura aceasta îi protejează de furtuna care se anunță vineri, 19 noiembrie, când se va împlini Luna plină.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la iubire. Chiar dacă acest sentiment ni se pare acum palid, a trimite gândul în această direcție înseamnă a ne îndrepta atenția către ceea ce contează mai mult.

Inspirație referitoare la soluțiile frumoase pe care urmează să le implementăm. Interiorizare. Instabilitatea este temperată prin intermediul relațiilor. Ascultăm sfatul care ne-a revoltat cel mai mult. Iluzia puterii prin folosirea eficientă a termenului, a cuvântului, a noțiunilor. Frumusețea și rafinamentul sunt răstălmăcite. Mirajul mesajului frumos întârzie îndeplinirea unor etape sociale. Sugestiile frumoase sunt distruse prin dezordine.

Nu doar acum, ci întreaga perioadă este pigmentată cu momente frumoase marcate de inspirație care sunt afectate din loc în loc de mici episoade de dizarmonie, când iluzia puterii intervine. Mijlocul săptămânii ne oferă din nou accesul la inspirație, însă de această dată ea se referă la soluțiile frumoase pe care le putem implementa dacă ținem cont de toate provocările la care suntem supuși în această perioadă. Este adevărat, vom fi motivați de micile tensiuni care sunt și ele integrate acestui interval, însă ele fac parte din fondul general deci, cumva, suntem obișnuiți cu ele. Momentul acesta frumos va fi afectat de o ușoară instabilitate care afectează relațiile de prietenie, încrederea în sine și autocontrolul, în prima parte a zilei, iar în a doua parte a zilei judecata, stabilitatea și sinceritatea. Mijlocul săptămânii ne vorbește despre nevoi, dar acestea sunt răstălmăcite în așa fel încât să vedem în ele frumusețea și rafinamentul de care avem nevoie. Așa cum ne-am obișnuit, în fiecare săptămână există câte o zi frumoasă care scoate la lumină calități nebănuite din folosirea cărora să ne alegem cu o nouă demnitate socială, cu o imagine frumoasă în ochii celorlalți, cu mai multă încredere în sine. 18 noiembrie este o asemenea zi, chiar dacă de această dată nu se întâmplă ca în săptămâna anterioară, când puterea și expresivitatea vibrației astrale să fie capabilă de frumuseți și schimbări spectaculoase. Acum ne simțim mai bine învingând un adversar, stând departe de un conflict social, muncim mai mult decât ne-am propus. În cuvinte mai simple, vorbim pe 18 noiembrie despre capacitatea de a pune în practică aspectele bune ale vieții pe care le obținem prin efort, dar și prin alegeri înțelepte.
Prin urmare, mijlocul săptămânii scoate în evidență prima parte a devizei acestui interval care se referă la aspectele bune ale vieții la care ajungem prin muncă. În egală măsură, este o zi a severității, când oamenii responsabili reușesc să identifice iluzia puterii și să se detașeze de acest miraj pentru a rămâne puternici în inserția socială pe care o au deja și care îi mulțumesc. Există riscul ca, judecând greșit întreaga situație, răstălmăcind totul, să ne formăm o părere greșită despre frumusețe, eleganță, rafinament și să rămânem o perioadă în această zonă conflictuală. Putem însă să ne detașăm de aceste minciuni dulci dacă ascultăm de sfatul cuiva, dacă alegem să conservăm sugestiile frumoase ce ne vin din partea unui apropiat și nu luăm decizii la nervi. Dacă rămânem în această zonă a inspirației și a comportamentului elegant toate tensiunile care explodează în jur rămân simple manifestări ale unui anturaj conflictual. Dragostea și calmul sufletesc sunt singurul suport care ne ajută să trecem dincolo de mirajul puterii și să citim corect mesajul frumuseții, a rafinamentului, a nevoii de a face bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne opri la cuvânt, indiferent că este bun sau rău, ci de a trece dincolo de el pentru a descoperi starea. Starea este cheia succesului sau a decăderii.

Consum suplimentar. Necaz provocat de lipsuri materiale și afective. Se ridică o interdicție, dar nu facem nimic pentru a o valorifica. Sensibilitatea se amplifică prin reorganizare. Cel puternic, dar leneș, se folosește de carismă. Problemele de viață nu se rezolvă acum, ci doar sunt amânate. Dorința de mai bine distruge un sentiment frumos. Lăcomie. Orice intervenție este făcută prin mijloace incorecte.

19 noiembrie este o zi de informare. Astăzi descoperim care sunt cele mai mari probleme ale vieții, însă avem și obligația de a le urmări cu mare atenție pentru a nu le amesteca cu cele mici, așa cum s-a întâmplat până de curând când l-am inclus în termenul generic de “iluzia puterii”. Astăzi descoperim dacă suntem leneși sau harnici, dacă înțelegem problemele propriei existențe sau dacă suntem dominați mai mult decât trebuie de dorințe. Luna plină care se împlinește în mijlocul acestei zile ne aduce o problemă de reorganizare, de administrare, de conștientizare a lipsurilor materiale reale sau a lipsurilor materiale închipuite. Duritatea acestei zile vine din faptul că intervențiile pe care le vom face astăzi vor fi în mare parte incorecte. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că pe această Lună plină se încheie tranzitul Lunii prin zodia Taur, acolo unde se simte foarte bine, și, trecând pe zodia Gemeni, va împlini o conjuncție cu Capul dragonului, semn că este nevoie de o adaptare la un nou mod de a simți, de a înțelege viața personală și de a ne raporta și la nevoile celorlalți. Pentru unii toată această vibrație înseamnă aventură, eliberarea de anumite constrângeri, chiar dacă sunt conținute de liniște, de calm, de reținere sau izolare. Indiferent de motiv, vor fi dispuși să renunțe la el pentru că libertatea, indiferent ce preț cere, e mult mai plăcută decât confortul dat de o liniște care constrânge spațial, ideologic sau afectiv. Fie că alegem această variantă, fie că rămânem fideli comportamentului de până acum, ceva se va consuma, iar astăzi consumul înseamnă a cunoaște necazul, intensitatea unei probleme, duritatea unui sentiment neîmpărtășit. Pentru a mai tempera din aceste impulsuri, relația bună Venus-Uranus îi îndeamnă pe oameni să își caute frumosul în noile reguli pe care și le stabilesc singuri, într-o frumusețe austeră, în tot ceea ce înseamnă înveliș fizic, afectiv sau chiar spiritual. Dacă învelișul fizic să referă la haine, lucruri, obiecte care să îmbunătățească puțin confortul, cel afectiv se referă la sentimentele frumoase, la acea sensibilitate care astăzi dezamăgește pentru că cere o prea mare organizare a lucrurilor, a materiei în timp ce sentimentele ar trebui să se ocupe de propriul areal. Învelișul spiritual, în acest context, susține orgoliul spiritual, adică aduce la lumină patima celui care crede că știe mai mult sau totul doar pentru că deține câteva informații în plus față de ceilalți. Acest înveliș separă ideologic individul de sursa adevărată a puterii pe motiv că suferința pe care a trăit-o până acum este suficientă și ar fi cazul să renunțe la ea.
Prin urmare, 19 noiembrie ne vorbește despre problemele de viață care nu se rezolvă de la sine sau nu se rezolvă dacă sunt delimitate unele de altele, ci dacă sunt văzute și analizate în contextul în care activează. O parte din predispozițiile aferente zilei anterioare se mai păstrează și astăzi. De aceea, vorbim despre o comoditate, despre nevoia de a ne ascunde în spatele unui înveliș pentru că lenea are o mai mare influență asupra deciziilor decât discernământul. Riscul de a greși este unul foarte mare, însă lucrul acesta nu-l vom conștientiza acum, ci cel mai devreme duminică, 21 noiembrie, când Mercur va trece prin careul cu Jupiter. Atunci vom vedea care sunt consecințele disprețului pe care îl avem acum față de rutină și unde ne-a dus ieșirea din rutina pe care o lăsăm astăzi prea liberă. Luna plină care se împlinește acum ne vorbește despre reorganizare, despre identificarea nevoilor reale, dar și a celor închipuite despre care credem că ne oferă motive de bucurie sau că sunt o posibilă cauză a suferinței. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor aprecia mai mult partea a doua a zilei, după ce Luna va trece pe zodia Gemeni și această identificare a cauzelor reale ale bucuriilor sau necazurilor va veni dintr-o zonă a spiritului, din discernământ, din cunoaștere spirituală, nu din impulsuri de moment, nu din patimi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la dorințe. Astăzi dorințele pot distruge ceea ce este foarte important și nu știm.

Apăsare. Problemele sufletești țin de țeluri care nu pot fi împlinite acum. O problemă își cristalizează intensitatea negativă. Ne este mai clar împotriva cui ne poziționăm. Suntem dispuși să facem orice pentru a evita întârzierea unui demers sau staționarea unui proiect. Prea mult interes pentru câștiguri materiale duce la pierderea unui avantaj. O gafă minoră creează impresii majore.

20 noiembrie este o zi de strategie. Astăzi se împlinesc doar unghiuri pozitive ceea ce ar însemna, la prima vedere, că lucrurile se rezolvă și că în sfârșit avem o zi liniștită. Prezența Lunii în tranzit pe zodia Gemeni și trecerea sa prin conjuncția cu Luna neagră schimbă puțin registru și ne face sensibili la ceea ce se obține ușor, prin compromis, poate chiar însușindu-ne bunurile altuia. Ne rămâne din ziua anterioară o preocupare față de valorile spirituale, față de delimitarea pe care o face nevoia de a avea o protecție, un înveliș. Din nefericire, minciuna are picioare scurte și multe se dezvăluie, se prezintă așa cum sunt, soluții învelite în probleme și mai mari. Avem însă capacitatea de a fi mai lucizi, mai atenți și mai rapizi în ceea ce vrem să facem. Vom ști foarte bine să ne folosim de acest avantaj, însă cei mai mulți vor alege calea compromisului și se vor mulțumi cu identificarea adversarului sau a persoanei vinovate de ceva. Dacă aceste câștiguri materiale nu ar primi mai multă atenție decât este cazul, am fi putut vorbi despre o zi liniștită, despre un moment de relaxare, despre o zi încărcată de bucurii simple și profunde. Așa, rămânem doar cu amintirea că în anumite situații găsim resursele necesare pentru a face față unor provocări sociale, pentru a nu mai întârzia, pentru a munci mai mult sau a fi mai atenți. Ne va rămâne un gust amar, un sentiment de apăsare că aceste probleme nu au fost rezolvate, nici cele de natură fizică, dar nici problemele afective sau cele spirituale. De aceea încărcătura acestei zile este cu atât mai apăsătoare cu cât conștientizăm mai mult ceea ce am fi putut face dacă nu am fi greșit atât de mult, dacă nu ne-am fi lăsat în voia unor impulsuri de moment, dacă am fi rămas puternici și echilibrați în furtună.
Prin urmare, 20 noiembrie este o zi care ne ajută să clarificăm, să cristalizăm sau să identificăm ceea ce altădată nu ne-a fost permis. Este ziua când problemele minore creează impresii majore și această imagine pe care ne-o creăm astăzi, în cele mai multe din cazuri nepotrivită sau neconformă cu așteptările personale, ne va rămâne mult timp ca o amprentă asupra identității sociale. Din fericire, este o zi care ne oferă o mai bună mobilitate, ceea ce ne ajută foarte mult pentru că suntem ajutați să evităm întârzierea unui demers sau staționarea unui proiect. Dar ca toate acestea să capete o dimensiune constructivă este nevoie să menținem nota generală a săptămânii, aceea legată de efort, de munca suplimentară, acceptarea greutăților fără a le considera o pedeapsă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi claritatea pentru a participa la activități de grup, la identificarea unor probleme sociale, la a impulsiona fondul general de gânduri și a aduce o contribuție, fie ea și minimă, la sporirea binelui colectiv.

Surprize neplăcute. Excentricitate. Observație atentă bazată pe teama de a nu pierde un statut sau grija că nu înțelegem corect o constrângere. Gândim bine, profund, dar pătimaș. Nevoia de mișcare creează mici probleme cu cei apropiați. Un simplu refuz se transformă într-o atitudine de revoltă. Disprețuim rutina.

Ultima zi a săptămânii este una de siguranță. Aspectele negative ale acestui context astral se împlinesc în prima parte a zilei urmând ca în a doua parte a zilei să experimentăm o formă de transformare care se bazează pe refuzul din prima parte a zilei. Astăzi conștientizăm o parte din greșelile pe care le-am făcut de-a lungul acestei săptămâni și ne propunem ca în săptămânile următoare să facem mai mult pentru noi înșine, pentru cei pe care-i iubim, pentru familie sau pentru prieteni. Avem nevoie să gândim mai bine, mai profund, dar, din nefericire, vom fi puțin cam pătimași pentru că se diminuează nevoia de mișcare, nu pentru că ar exista o forță exterioară care intervine în sensul acesta, ci propria frică este cea care se transformă într-un asemenea obstacol. Ne gândim că aceasta este o decizie bună pentru că nu dorim să pierdem ceea ce am obținut cu atât de mare efort de-a lungul săptămânii. De aceea elementele celorlalte zile se vor regăsi într-o formă sintetică în vibrația acestei zile. Cel mai mult vom realiza cât de tare am disprețuit rutina și cât de multe greșeli am făcut, în special vineri, 19 noiembrie, acceptând până și cele mai mici provocări. De vineri ne mai rămâne nevoia de mișcare, dar ea nu se va transpune în acțiuni concrete. Pentru că aspectele negative care se împlinesc astăzi ocupă prima parte a zilei, starea proastă o avem de dimineață și ea se traduce prin excentricitate, prin grija exagerată față de propriile necesități, prin teama de a nu pierde un statut, de a nu trece din nou prin constrângeri personale sau sociale. Dacă toate aceste elemente s-ar regăsi în nevoia de a face mai mult și în atenția pe care o acordăm severității pentru că o considerăm o pedeapsă, atunci toate situațiile neplăcute pe care le parcurgem, în special în prima parte a zilei, se vor clarifica spre seară, iar nevoia de mișcare nu va mai fi o problemă, ci o modalitate de a ne redobândi confortul. Pe lângă disprețul pe care îl vom arăta rutinei, din contextul astral al acestei zile se va evidenția iluzia puterii, cea pe care am identificat-o și joi, 18 noiembrie. Rezultatul nu va fi însă ca atunci. Severitatea ne va face îngrijorați și vom căuta diverse modalități prin care să trăim frumosul și să-l integrăm în existența personală de acum, oricât de tulbură ar fi ea.
Prin urmare, finalul săptămânii devine un fel de sinteză a celorlalte zile prin care se selectează și se evidențiază elemente care sunt în consonanță perfectă cu deviza acestui interval și care se referă la muncă, la severitatea cu care privim responsabilitățile vieții. Este o zi când puterea se prezintă altfel decât știam și când ne propunem să gândim mai bine, mai profund, chiar dacă pe alocuri vom face lucrul acesta și cu mai multă patimă decât este indicat. Toată această schema astrală susținută de Lună, Neptun, Jupiter și Mercur aduce în centrul atenției un talent pe care l-am mai folosit și altădată și care se referă la capacitatea de adaptare, puterea de a pătrunde sensul ascuns al lucrurilor, abilitatea de a identifica acele obiecte care ne sunt absolut necesare. Aceste direcții vor fi viciate doar în prima parte a zilei, cât Luna se află în preajma Lunii negre. După aceea lucrurile se clarifică și nimic din ceea ce se va întâmpla nu ne va mai speria atât de mult, ci totul va rămâne la nivelul unei griji pe care o vom putea gestiona mai ușor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu interveni asupra celorlalți prin niciun fel de constrângere. Cel care constrânge va fi constrâns.