8 – 14 martie 2010

Luni, 8 martie
Un evident semn de trainicie se va infiripa azi din conjunctia lui Mercur cu Jupiter. Acum eleganta gandirii si rafinamentul sentimentului vor putea sa construiasca valori puternice, in asa fel incat disputele sa intre, pentru o zi, intr-o pauza interesanta, iar ambitiile care consuma mari resurse sa se domoleasca prin intalniri cu un intens caracter emotional.
Luna azi va trece pe finalul Sagetatorului si va avea de implinit un careu cu Uranus si doua sextile cu Neptun si Chiron din Varsator. Arcul peste timp ridicat de Mercur prin apelul la idee, cuvant, exprimare, vers, va aduce acum primele frunzulite firave ale demersurilor din trecut. Nu doar ca Luna imparte ziua in doua parti inegale, ci si datorita faptelor noastre din trecut, prin implicarea directa a lui Mercur vom simti azi care ne este destinul si spre ce meleaguri ne indruma el.
Elemente ca drum, traseu, linie a vietii devin cu atat mai evidente cu cat ne apropiem mai mult de seara. Sextilul Soarelui cu Capul Dragonului va intari convingerea ca intelegerea si predestinarea sunt atat de asemanatoare incat este suficient sa poti cuprinde un semn pentru ca destinul sa il arate ca find deja integrat in structura sa.
La modul concret, prima jumatate a zilei va face o legatura intre vise, iluzii si realizari socio-profesionale mai mult decat va tempera atmosfera incarcata mentinuta de cuplurile ce parcurg conflicte interne. Daca mijlocul zilei ne va tenta cu un acut sentiment de nesiguranta, de sfidare a regulilor, a ceea ce a fost dificil de inteles, apasator sau care indatora, dupa amiaza zilei va aduce o resemnare si o inclinatie spre acele fapte care pot fi incadrate in titulatura de “bine”, “corect”, “intelept”.
Maniera sintetica prin care conjunctia Mercur-Jupiter va marca intrarea lui Mercur intr-un nou ciclu de evenimente va fi marcat de o intamplare stranie, ca o confirmare, ca un semn, ca o solutie sau ca un deznodamant. Atunci cand Mercur se apropie de Jupiter, puterea gandului capata valente incredibil de mari. Tragedia acestei conjuncturi, atunci cand apare pe zodia Pesti, va fi aceea ca drama si tristetea va incarca atmosfera temperand conflictele, fara a linisti spiritele, fara a elibera individul de povara sau greutate. Cei superficiali vor vedea in 8 martie ziua in care si-au rezolvat problemele, fara sa stie ca de fapt atitudinea lor se incadra perfect in determinismul astral.
Seara zilei, in acelasi pe aceeasi gama, va aduce tensiune si insomnie, frica fata de pierdere sau deviatia unei intelegeri. Daca de-a lungul zilei ne-am arata destepti, puternic si inteligent, seara ne loveste in punctul sensibil, in ceafa, acolo unde am vorbit si nu am gandit, in acele elemente ale sectorului relational pe care nu-l putem controla si prin care suntem cel mai usor de ranit.
Spectrul faptelor se intinde de la intalniri complicate programate de dimineata sau inopinate, pana la consumarea etapei finale pe care demersurile lunii februarie le-a adus aproape de sfarsit.
Prin urmare, prima zi a saptamanii aduce un vartej karmic special. Capul Dragonului, chiar daca este in sextil cu Soarele, va fi, intr-o exprimare hilara, un Cap al Dragonului fara cap. Ne va lipsi judecata esentiala, profunzimea, mintea cea de pe urma asa cum spune romanul, puterea de a ne misca atentia de la interior la exterior, de pe minte pe suflet incat sa putem – asemenea aripilor ingeresti – sa ne deplasam prin Creatie. Azi oamenii isi vad calitatile parlite la focul unui taciune uscat si, cele care nu am fost puse in aplicare inca, amenintate de alte vreascuri care mocnesc deja. Destinul se lupta pentru supravietuire si ceea ce spun nu este deloc o metafora. Aceasta disputa nu se va da doar in relatiile cu semenii, ce a fost vizibila inca de saptamana trecuta, dar in intensitate mai mica, ci si in relatie cu propria persoana, cu usurinta prin care atragem vibratia negativa, ghinionul, stresurile din jur.
Cei care sunt obisnutii sa lucreze cu vibratiile subtile se vor simti acum atrasi de metoda oglinzilor de lumina. Prin aceasta tehnica ei isi vor proteja structura energetica, utilizand oglinzi de diferite culori subtile, reusind sa depaseasca aceasta eruptie negativa a energiei astrale. Este adevarat ca in absenta unei karme negative la nivel planetar, aceste conjuncturi ar fi sugerat lectii de viata, ar fi deschis portile focului subtil, al focului alchimic care ii ajuta pe initiati sa-si translateze fiinta in diverse planuri. In absenta unui nivel superior, focul karmic va arde ceea ce este impur si ignorant, iar acest proces va durea.

Marti, 9 martie
Daca ieri ne-am indoit putin ca parcurgem o perioada de reinnoiri karmice, de purificari ale destinului si ca suferinta de acum nu trebuie sa ne tulbure si, pentru aceasta oportunitate, trebuie sa multumim Universului, azi, prin opozitia Venus-Saturn, vom lua contact cu acele elemente care ne topesc orice forma de protectie si ne expun incercarilor esentiale.
Nu este o zi initiatica si, deci, ceea ce vom trai azi nu va fi nici exclusiv si nici esential mistic. Azi vor trai conditionari fizice delicate, sensibile care tin de sfera afectivitatii, a lipsei de seriozitate, a minciunii si indolentei, a indiferentei. Daca horoscopul personal ne-a prezis in momentul nasterii un destin social aceasta zi ne va aduce inainte conditionari sociale, conflicte cu vecinii, prietenii, colegii de serviciu, cu autoritatea sociala, cu liderul sau rasa umana in general, iar daca tema nasterii a indicat drept prioritara introspectia pentru automodelare atunci azi ne vom intalni cu cele mai interesante si complicate temeri, cu cele mai durereoase limitari personale si, evident, cu cele mai mari dezamagiri pe care nu le-am impartasit niciodata.
9 martie nu este doar ziua cand Venus se opune lui Saturn retrograd, dar si ultima zi de retrogradare a lui Marte si senzatia de devitalizare, de disperare in fata unei schimbari de directie a destinului, de modificare a planurilor pe care februarie ni le-a adus va inspira teama, durere si chiar disperare.
Ne vom amagi aratandu-ne puternici si preocupati de elemente esentiale ale vietii, chiar unii dintre noi se vor lauda ca aceste preocupari constituie o dovada clara a faptului ca au incheiat o etapa. Luna din Capricorn, atenta la nevoile personale, lucida in privinta instrumentelor pe care trebuie sa le foloseasca, isi gaseste un aliat mult mai abil decat ea – Jupiter in Pesti – care spune da la toate doleantele ei si pentru nerezolvarea lor da vina pe societate, pe adancimea marii, pe lumina solara, pe vreme sau vremuri.
Prin urmare, 9 martie este o zi de explorare, de descoperire, de goliciune sufleteasca sau trupeasca, de slabire organica de revelare a unui adevar gol golut, izbitor de simplu, dar dureros si chiar tragic. Acestea il duc pe om aproape de fantana neimplinirii si gustand din ea intreaga lui fiinta devine dezamagita, trista, dramatica.
Azi ne intalnim cu un inamic educat sa faca probleme, cu un opozant puternic, abil si viclean. Fie ca el exista intr-o forma fizica accesibila sau ca este o parte a propriei fiinte, confruntarea cu el va aduce o unda de soc pe care o vom resimti si in ziua anterioara, la fel de puternic si cand vom risca sa facem modificari esentiale vietii ce vor fi eminamente gresite.
Sa ne straduim azi sa ne invingem teama, instabilitatea, lipsa de atentie, inclinatiile antisociale, criticismul, rautatea sau vanitatea, chiar si numai in mica masura, pentru ca luciditatea zilei de azi s-ar putea sa ne salveze maine de la grave erori de judecata si alegere.

Miercuri, 10 martie
Iata o zi cu adevarat incarcata de lectii de viata. Marele eveniment pe care il va contine ziua de 10 martie este cel al revenirii lui Marte la mersul direct. Contextul astral al aceste reveniri va aduce in centrul preocuparilor sociale acele elemente care au aparut dea lungul ultimelor luni drept ambitii, orgolii, vanitati, indrazneli nemasurate, iluzii, grandomanii. Leul este prin excelenta un semn al teatralitatii. Daca Racul imita spontan pentru ca asimileaza in apele sale tot ceea ce ajunge la el, tot ceea ce il atinge, Leu imita pentru a arata ca este superior originalului. Contextul astral dat de Luna (guvernatorul Racului) din Capricorn (semnul de evolutie al Leului) si Marte din Leu, dar si ipostaza trecerii Lunii peste Capul Dragonului – moment important pentru decizie, deliberare si modificare de orientare – aduce ipostaza teatralitatii in postura de a cauta cu disperare o scena pe care sa se joace ultima carte.
Asa cum se deduce, teatrul acestei zile este unul riscant, unul incarcat de tentatia norocului, o loteraie regizata in care un jucator poate trisa abuzand de increderea celorlati si, prin asta, poate castiga. Incadrand trecerea la mers direct a lui Marte din Leu intre cele doua sextile ale Lunii cu Soare respectiv Uranus (guvernatorii celor doua semne complementare Leu si Varsator), mesajul acestei loterii este evident unul emotional, afectiv, incarcat de un puternic atasament ce va avea ca finalitate, fie construirea unei noi identitati (Leul- semnul descendentei), fie sacrificiu (Varsatorul – semnul eroismului).
Aducand aceste directii pe taramul elementelor esentiale, al intamplarilor comune putem sa anticipam pentru ziua de azi decizii importante pentru urmatoarele luni, chiar intregul an 2010, modificari de directie, receptionarea unor mesaje din social, raspunsuri pe demersuri derulate in luna februarie, pierderi de bunuri, refuz al unei prietenii, al unei colaborari, pierderea muncii din ultima perioada, lezarea imaginii sociale prin descoperirea unor greseli facute in ultimele trei luni, dar ascunderea acestora printr-un joc de scena incisiv si credibil.
Recomandarea zilei de 9 martie este aceea de a ne folosi vointa pentru a ne proteja de emotii negative, pentru a putea decide azi in favoarea destinului de maine. Din nou spun, nu a fost o metafora si nu este deloc simplu contextul astral al acestor zile. Mintea lucida, controlul interior sunt valorile pe care trebuie sa mizam acum pentru a nu scufuna vaporul. Iisus a mers pe apa si apa nu s-a suparat, la fel acum daca vaporul se scufunda si apa nu se va supara, nu reactioneaza, este egala si inglobeaza in structura sa tot ceea ce intra in contact cu ea. Nu trebuie sa mizam pe ceea ce nu are o legatura directa, personala si implicata cu propria persoana si, mai ales, nu trebuie sa ne bazam deciziile de destin pe gesturi teatrale. Pentru astfel de situatii penibile, romanul are o vorba de duh foarte potrivita: “Si-a furat singur caciula!”
Revenirea lui Marte la mersul direct in Leu nu este un element atat de bun cat se anunta. Eate bun pentru cei nascuti in semne de foc sau care au Marte in Leu in tema lor natala, pentru ca nu se vor mai confrunta cu tensiuni de culise, numarul dusmanilor se va reduce, iar energia si rezistenta la efort se vor situa din nou la cote optime. Pentru toti oamenii insa revenirea lui Marte in Leu la mersul direct inseamna revenirea la decizii fara masura, la tupeu, aroganta, vanitate. Se va reveni la lasitate si invidie. Leu este renumit in tot zodiacul pentru lipsa de masura atunci cand vine vorba de putere, iar azi destinul ne cere decizii personale nu pentru puterea din lumea asta, ci pentru puterea in lumea subtila, adica in propriul univers interior. Marte in Leu nu confera intelepciune, ci lipsa de viziune, neputinta de a vedea cum sunt ceilalti, exacerbarea propriului nivel, propriilor observatii si, revenindu-ne puterile, nu trebuie sa ne asteptam sa fim si mai destepti, din aceasta cauza ceea ce am castigat ieri trebuie sa cultivam azi, chiar daca in jur cad bombele si oamenii mor rapusi de schije. Iluzia lui Marte in Leu este insa stralucitoare si intr-o societate care promoveaza deopotriva valorile autentice alaturi de kitsch-uri ne putem astepta azi la o explozie de ambitie, dupa o perioada de rana si durere personala. Sa nu va asteptati sa vedeti la acesti actori, cu Marte in Leu pe temele lor natale – personaje principale acum – o recunoastere a replierii din ultimelor luni. Nu vor accepta nici fata de ei insisi ca au fost umiliti de destin pentru lipsa lor de masura, pentru superficialitate si pentru indrazneala de a se erija intr-un stralucitor pe bolta cereasca, alaturi de cel care (Soarele), pe buna dreptate, are acest rol, dat de Creator. Vor invoca motive metafizice si vor produce mirare in auditoriu, iar pe un acest feedback reprezentatia lor va fi una spectaculoasa, la fel de obraznica, de sfidatoare la adresa valorilor, dar, in egala masura, sursa de inspiratie pentru vlastarele imperfecte ale societatii umane. Sa nu ne miram daca pe aceasta revenire la mersul direct unii isi vor declara misiuni apostolice, urland in piete sau pe varfurile muntilor chemarea divinitatii si, dupa fiecare replica privind pe sub gene pentru a vedea daca i-a auzit si aplaudat cineva. Aspectul este cu atat de dificil cu cat in tema natala Marte este retrograd. Iisus le-a spus farisei, iar eu, un cuvant mai potrivit pentru ceea ce va fi acum Marte in Leu, nu am. Tot legat de Iisus, de aceasta data in contextul Cinei cea de taina, cantatul cocosului – spune traditia – ca semn al arestarii lui Iisus a produs insemnarea celor care l-au tradat. Marte in Leu este un semn al tradarii adevaratei naturi, adevaratei calduri, producand un foc ucigator, nu de paie, cand este in Berbec, nici cel chimic, atunci cand este in Sagetator, ci al pasiuniunii care intuneca mintea.
Prin urmare, 10 martie ca si celelalte zile ale saptamanii aduce vibratii astrale care depasesc, asemenea altora, cadrul zilei in care se produc la grad perfect. Oamenii sunt invitati la curaj si demnitate, la dominarea pasiunilor inferioare, la inlaturarea dezamagirilor, la realism si cumpatare, desi impulsul va fi in directia opusa, poate de aceea este mai greu de trait cu un caine educat sa muste pe furis, decat cu un vierme intestinal.
Multi vor lua in sens personal tot ceea ce vin spre ei in aceasta zi si este gresit pentru ca a decide corect pentru destinul propriu inseamna azi a lasa in urma bagajul emotionala, orgoliul si vanitatea, neintelegerile trecutului pentru a face loc unei noi etape. Pentru foarte multi dintre noi, noile etape vin cu ganduri noi, stari noi, nu doar persoane noi, de aceea nu trebuie sa aducem acestei zile povestile perioadei anterioare. Centrarea in noi insine este o conditie esentiala pentru a fi pregatiti sa ne intalnim cu explozia de vitalitate pe care ne-o va duce revenirea lui Marte la mers direct. Unii vor resimti aceste eveniment ca o eruptie a lui Etna si Vezuviu, altii ca o intalnire cu Golfstreamul sau ca o ridicare in aer pe baza curentilor verticali. Abia acum vedem daca avertismentele astrale prezentate anterior au fost luate in considerare, daca putem sa ne construim un nou viitor, un nou teritoriu, o noua barca sau un nou cult, mergand pe apa, scufungandu-ne ca Nautilus sau sfarsind inghitii de un Tsunami.

Joi, 11 martie
De dimineata Luna va trece in Varsator, lasand in urma complexele de inferioritate, indoielile aplicate propriei persoane, criticismului sau atractie spre dispute care pot rani interlocutorul prin raceala, indiferenta, aer de superioritate. In Varsator, Luna va da viata placerilor mondene, discutiilor, gandirii abstracte, mobilitatii si dechiderii. Din nefericire, aceste trasaturi vor fi cele care vor fi combatute cu unele asemenea lor pentru ca Luna se va afla in opozitei cu Marte, primul aspect al acestui malefic de la revenirea sa la mers direct, evidentiind starea de oglinda. Cu alte cuvinte, de dimineata vom fi acuzati ca vorbim prea mult chiar de catre personae care ele insele uita sa mai incheie subiectul de discutie, ca suntem prea detasati de oamenii care doresc sa ne implicam mai mult pentru a le rezolva lor probleme, ca suntem prea umani si ar trebui sa ne ocupam de binele propriu, iar prin acest bine sa beneficieze si ei de un minim de confort. Un gen de prefacatorie, de lasitate, de agresivitate mascata de zambete si atentie, poate reiesi din opozitia Lunii cu Marte.
Totusi ziua are insa alta vibratie, una constructiva, una puternica ce va scoata personalul si il va face public, aducand la lumina ceea ce pana acum a stat ascuns, ingropat, ignorat sau prafuit pe raftul cel mai de sus. Faptul ca opozitia Lunii cu Marte se consuma in aplicatia trigonului Lunii cu Saturn, care insa se afla in mers retrograd, ne va face pe noi sa confundam problemele mici cu cele mari, sa incurcam sexul, usa, magazinul, sa schimba hainele, masina sau mobila sa aruncam un bun pentru a ne inlocui o stare, o tensiune sau un gand care ne-a obsedat. Aceasta preschimbare este, prin Saturn inca retrograd, incompleta si ea este intai motivata de o dorinta nascuta in trecutul in care Marte era retrograd, si apoi incompleta prin apriga obsesie a gesturile impecabile pe care Saturn nu uita sa o lanseze oamenilor atunci cand este retrograd. Cu alte cuvinte, cu cat suntem mai preocupati in a perfecta un lucru cu atat mai ciuntiti va fi, cu atat mai mare va fi defectiune.
Oricum am incerca nu este bine, nimic nu iese asa cum ne gandim, dar iese asa cum ne dicteaza Constiinta, Gratia Divina, Destinul, Providenta. Aceasta este marea sansa a zilei de 11 martie si ea se incadreaza in predispozitiile aplicate intregii saptamani aceea de a deschide forte magnifice ale destinului acolo unde ele nu s-au mai indreptat niciodata. Intreaga luna, de altfel, aduce o evidenta stare de disconfort, in care tineretea nu este privita ca o stare de spirit, ci ca o sursa de suferinta, complicatii, probleme, iar dorinta de sanatate, vigoare, putere fizica, administrativa sau financiara, sa implice eforturi pe care nu le-am mai facut pana acum ca demes sau intensitate.
Sextilul lui Mercur cu Capul Dragonului aduce azi, pe acest fond al nevoii de a actiona pentru a repara, solutiisau verdicte impotriva obisnuitului sau a premizelor, inspiratii complicate, ce confera teama, grija, retinere sau renuntare la un demers. Azi multi se intorc din drum, schimba traseul sau cad intr-o stare de totala neliniste. Isi vad planurile incepute in ultima vreme rasturnate si se leaga de ultimii oameni care cronologic i-au iesit in cale.
Seara zilei de 11 martie aduce un deznodamant fals al problemelor care ne-au stat in cale in ultima vreme. Careul lui Venus cu Pluton aduce conflicte in familie, disconfort de natura fiziologica intre organele care pana mai ieri lucrau bine impreuna, conflict intre minte si sentiment, intre emotie si ratiune. Acest tandem nu este doar o figura de stil, ci el va aduce intr-o lupta pentru intaietate sentimentul de apartenenta si dezradacinarea. Intunecarea sentimentului, a mintii poate fi invocata pentru a justifica greselile acestei seri, starea psihica proasta, tensiunea de peste zi sau un disconfort cauzat de un trecator neatent care ne-a lovit neintentionat. Acest careu este semn de dezechilibru hormonal, de redurere a unei secretii, de diminuarea a irigarii afectand tot ceea ce hraneste prin lichid intregul organism.
Prin urmare, 11 martie este o zi de disputa interioara sau exteriora. Daca ziua incepe prin a fi acuzat de cel care ne imita comportamentul, mijlocul zilei trebuie sa ne gaseasca in postura de lideri de opinie, de persoane inspirate pentru ceea ce am declansat de la inceputul anului. Indiferent ca acest demers ne apare sub forma unui gand de a achizitiona un bun personal sau de a ne desparti de altul, de a sustine o persoana sau de a ne desprinde de suferinta pe care ne-o declanseaza ceilalti, de a escalada un munte sau de a inghiti toata apa marii, intregul spectru al deciziilor se va canaliza pentru a realiza un lucru rar, unic, special, corect pentru destin, dar dureros in timpul derularii sale.
Suprapunerea aspectului bun dintre Mercur si Capul Dragonului cu cel rau dintre Venus si Pluton, ne confera incercari serioase ale vietii. Azi avem revelatia ca pana acum doar am discutat problemele personale cu unii si ca incercarea lor de solutionare s-a lovit de un orizont mental limitat sau de o lipsa de implicare. De azi, incepe putin cate putin sa se distinga varful icebergului care va scufunda iluzia numita Titanic.
Ieri am invatat sa mergem pe apa sau prin ea, azi le dovedim celorlalti de ce am fost obligati sa invatam acest stil de lupta si de ce nu ne-am multumit cu o dulceata de cirese amare servita cu mult drag langa un pahar cu apa rece de izvor.

Vineri, 12 martie
Azi se continua seria faptelor mari pe care trebuie sa le exploram, impreuna cu semenii nostri, fata de destin, fata de acele elemente ale vietii pe care nu le stim inca si care ne-au protejat integritatea scufundandu-se sau sfidand legile normalului, mergand pe apa sau inghitind ca Setila mari si oceane.
Atractia zilei de azi este spre experimentare, cunoastere, lectura, cunostinte avansate, cele care au fost verificate in timp. Azi cei valorosi vor fi remarcati, laudati in cercuri inalte si, pe baza acestor interventii, patronate de sextilul Jupiter-Junon, un nou orizont li se va arata acestora. Jupiter in Pesti poate aduce un simt special fata de religie, fata de mistic, dar si fata de stiinte cu o vasta intindere spatio-temporala, fata de tot ceea ce reveleaza misterul, fara a sfida ordinea si precizia universului. Acestor stiinte li se va explora azi latura predictiva si se vor face anticipari despre ceea ce va fi.
Intr-un sector personal sentimentul de implinire, de cercetare a ceea ce incita curiozitatea, consuma energia, aduce nopti de nesomn sau abandonarea hranei in favoarea catorva ore de lectura, face, din apelul la experientele trecute, un criteriu de selectie a informatiilor pe bazele practice ale eficientei. Ne vom simti atrasi de lideri, reprezentati ai unor curente religioase sau vom descoperi vorbe de duh ale unor celebri savanti si, prin asta, sa intelegem ca la baza descoperirilor lor au stat stari mistice simple si pure.
Atat careul Lunii cu Junon de dimineata, cat si intalnirea sa cu Lilith, spre seara, incadreaza sextilul Mareului Benefic cu patronul asocierilor fertile.
Prin urmare, ziua de vineri este o zi de hrana spirituala, de atractie fata de acele energii si, prin intermediul lor, spre acele intamplari care valorizeaza fiinta umana si o ajuta sa devina mai buna si mai eficienta. Gandurile devin practice, iar faptele sunt simplificate mult. Nu este o zi magnifica pentru ca nu impune nimanui intelepciune si nici nu o pune la indemana oricui, dar este o zi a descoperirii drumului spre intelepciune. Comuniunea dintre profund si practic, dintre Jupiter in Pesti si Junon in Taur poate aduce zilei intamplari fericite, contacte placute si schimbari interesante de situatie intr-un context astral extrem de selectiv. Interiorizarea etapelor de evolutie sociala si reproducerea lor la o scara mult diminuata ca intindere si amploare va face azi ca durerile unei relatii incordate cu un propiat sa fie somatizata. Indiferent ca ne simtim picioarele grele, obosite, ca gatul nu ne mai asculta intentia si ca vocea suna altfel, ca nu ne mai vin cuvintele potrivite pentru a ne sustine gandurile, daca am dorit sa fim mai buni, mai puternici, puri sufleteste am ales sa interiorizam etape de evolutie ale vietii si deci acum suntem in postura de a resimti durerile sociale pe corpul fizic sau pe cel energetic parcurgand o zi grea, epuizanta. Cei care isi folosesc intuitia pot gasi corespondentul unei dureri pe un conflict social sau o dizarmonie si pentru a intelege mai bine avertismentul organismului le recomand sa consulte lucrarea “Simbolismul corpului uman” de Annick de Souzenelle, aparuta la Editura Amarcord in 1999.
Cei care lucreaza cu energia au azi parte de accesul la perdelele de lumina astrala. Acolo entitatilor primitive, simbiontilor sau chiar fiintelor anorganice li se vor vedea infatisarea si acest contact se poate solda cu prietenii constructive de ambele parti. Prin vibratia cumulata a lui Jupiter cu Junon, acestor fiinte sublime, mobile si puternice, entitatile care au corp fizic le va atrage atentia prin trasaturi ale spiritului. Unii vor visa, altii se vor intalni prin experienta directa cu fiinte ce traiesc in planuri paralele, cu totii insa vom simti ca totul in jur miroase altfel, ca suntem atinsi de o savoare speciala, greu de definit, dar reala, emotionanta.

Sambata, 13 martie
Ultima zi de Varsator (Luna in Varsator) va deveni o zi a emotilor. Trecand prin cele doua conjunctii cu Neptun si respectiv Chiron, Luna va aduce zilei o nota nostalgica, poetica. Ea va face sufletul sa tresara la cuvinte formulate frumos, va intrista spiritele navalnice cu evenimente legate de moralitate, educatie, cultura sau va aduce la lumina intelegerii acele informatii care erau in trecut rezervate celor initiati.
13 martie nu este o zi a initierii, nici a deschiderii cerurilor, ci este una in care oameni gasesc aici pe pamant ramasitelor vechilor initieri si ale marile evenimente istorice. Cand Luna trece pe Varsator consecintele faptelor trec intr-un plan secund, evidente fiind motivele. Nu este vorba despre “Scorpul scuza mijloacele”, ci de o deschidere spre intelegere in situatii complicate, dificile.
Daca prima partea a zilei va fi sub semnul tonului faptelor mari, pornind de la gesturi personale de aparare sau recompensare intr-un cadru intim, familial, in a doua parte a zilei parfumul special al inspiratiei ne va ajuta exprimarea, miscarea, puterea de argumentare, intelegerea pentru a ne construi un confort personal.
Aspectul negativ al zilei este unul de sanctiune. Varsatorul, universal in gandire si comportament, daca este sa fie impotriva unui element atunci conditionarea este ceea ce-l deranjeaza cel mai mult. Azi conditionarea va veni ca o recompensa intr-un moment nepotrivit, prin zambete si cuvinte exprimate frumos, prin invitatii in oras atunci cand sarcinile profesionale sau angajamentele personale cer mai mult timp pentru a fi solutionate, impuneri nu gratuite, ci platite bine sau multumitor, atrag atentia de pe libertate de gandire si comunicare pe exercitarea unei operatiiin mod repetitiv, prin rutina, fapte lipsite de importanta, superficiale, banalitati.
Prin urmare, pentru cei care considera ca emotia este o abandonare in superficial, in voia unei atractii afective sau organice, se inseala. Puterea de a gandi si deopotriva de a simti ne va incalta azi cu papucii cenusaresei. Daca nu suntem suficienti de puternici si nu meritam un viitor regesc, piciorul se va dovedi mult mai mic sau mai mare, iar daca echilibrul sau justa apreciere va spune “Simt si pentru ceilalti, nu doar pentru mine”, “Primesc si pentru ceilalti, nu doar pentru mine” trecerea Lunii in Pesti, spre seara, va aduce un fond pozitiv, o putere interioara speciala menita sa valorifice conjunctia Soare-Mercur de maine.
Inspiratia nu este nici pacat si nici privilegiu, ci necesitate, iar 13 martie va oferi evenimente intr-o urzeala genial de simpla (ca doar Luna e in Varsator), dar care selecteaza puterea de impuls si vointa de ambitie.

Duminica, 14 martie
Ultima zi a saptamanii va fi o zi trista. Intalnirea Soarelui pe gradul al 24-lea aduce o trimitere la originea problemelor, la esenta incordarii sau a durerii, dar si la sursa bucuriilor din ultimul timp, pentru cei care le-au avut. Daca ieri a fost o zi a intelegerii, azi este o zi a constientizarii, daca ieri am vazut adevarul plutind la mica distanta de noi si ne-am amintit ca in urma cu ceva vreme cineva a adus acea minune aici in preajma noastra, azi ne apropiem de ea si o atingem.
Atingerea pe care ne-o confera conjunctia Soarelui cu Mercur este una intr-o perfecta luciditate, intr-o stare de deplina intelegere si disponibilitate. Fuziunea celor doua planete pe zodia Pesti este un semn de buna intelegere si impacare prin renuntare, prin abandonarea unei misiuni absurde, prin descoperirea iertarii sau prin revelarea intregului. Prin apropierea lui Mercur de Soare se apropie piesa lipsa, cea care s-a tot ascuns, cea care a complicat demersurile sociale si a hranit cu nepasare atunci cand nu era cazul. Multi dintre noi vor remarca azi ca se vor lumina la cap prin idei, intelegeri sau prin accesul la lumina spirituala.
Intreaga saptamana, de altfel, a fost sub semnul lectiilor de viata, sub semnul maturitatii spirituale, a puterii de a discerne graul de neghina si a sti unde sa plantam bobul experientelor personale pentru a rasari din el un viitor luminos.
Incadrarea acestei superbe conjunctii intre sextilul Lunii-Pluton si conjunctia Luna-Jupiter aduce, in ultima zi lunara (maine, luni, 15 martie e Luna noua si deci incepe un nou ciclu) impaca, prin plasarea acesteia la egala distanta de momentul implinirii celor doua aspecte la grad perfect, doua directii ale vieti, doua tabere, doua scopuri, doua eforturi, doua munci pe care unii dintre noi le-au desfasurat in paralele.
Ambele au privit societatea, ambele au privit imaginea noastra sociala, puterea de a rezista schimbarilor, disponibilitatea fata de noile instrumente, luciditatea si discernamantul de a observa ceea ce are celalalt nevoie mai mult decat ceea ce l-ar determina sa schimbe in viata sa prin critici sau impuneri.
Ultima zi a saptamanii aduce o concentrare a efortului pe segmentul vietii personale, dar intr-un mod simplu si modest, fara parada si circ, fara demonstratii gratuite sau invitatii publice la tortura. Un zdruncin interior va fi resimtit de fiecare atunci cand se va intoarce “acasa”. Multi isi vor aminti azi de bucuriile copilarie, de ambitiile din adolescenta, vor rascoli prin lada cu zestre a bunicii sau prin caietele cu amintiri din scoala. Parfumul unor trairi suspendate in timp ne inunda acum si nimic nu ne va placea mai mult decat sa sorbim cu nesat ceea ce ne-a construit ca identitate sau personalitate sociala.
Prin urmare, saptamana se incheie cu lipici, indiferent ca este vorba de lipici fata de cei din jur, prin buna intelegere si distractie intr-un cadru linistit si pozitiv, sau ca e vorba despre lipici fata de o zana buna care ne trezeste amintiri puternice legate de intamplari esentiale ale vietii. Concentrarea puterii solare si mercuriene pe sectorul zodie Pesti, aduce o descoperire a vietii in supa organica, identificarea acelor elemente care au fost esentiale pentru destin si care sunt si acum la fel de importante. Nu este o zi de oglinda, nici de suvoi energetic, pentru ca elementele pe care le vom descoperi nu vor tulbura, ci vor aprinde un filament si din el o scantei de intelegere va pune stapanire pe noi.
Pentru cei care lucreaza cu energia, 14 martie va fi o zi a rememorarii. Terapeutii azi isi vor invoca ingerul protector, “fratele de lumina” cum il numesc, pentru a porni o calatorie in propriul trecut. Prin aceasta rememorare el isi va recupera energia uitata in trecut si prin asta destinul sau se va depune pe fundul oceanului in colectia de amintiri asupra carora putem reveni pentru a le admira nu pentru a ne tulbura sentimentele cu ceea ce s-a intamplat atunci.
Pana in toamna (17.10.2010) conjunctiile Soarelui cu Mercur se vor produce doar pe zodii feminine, ceea ce ne spune ca puterea de concentrare, forta ideii exprimata prin gand, emisie mentala sau volitiva, isi va extrage puterea din emotie, spirit practic, sensibilitate, interiorizare, perseverenta, magnetism, absorbtie de valori. Cel care va vrea sa inteleaga, va sti ca acest capitol va fi pana in toamna dependent de efort, munca, incercare. Cei care vor miza pe talent, urmarind un castig personal din intalniri cu zane bune sau muze ale cosmosului, vor ramane flamanzi in idei, energie si chiar exprimare. Pentru exprimare creativa, pana la data indicata, munca este masura tuturor lucrurilor.

9 thoughts on “8 – 14 martie 2010

 1. dana spune:

  Mereu citesc ce scrieti. Si, de aproape o luna de zile, am sentimentul ca traiesc intre lumi. Acum, de vreo 2 zile, simt acut ca sint exact pe muchia ce desparte aceste 2 lumi, pe care le simt in stomac. E ca un fel de batalie sau, poate intrepretez eu gresit, e ca un fel de alegere. Am momente cind ma intreb daca nu cumva am luat-o”pe aratura”. Ceva este despartit de altceva sau ceva se desparte ACUM de altceva. Simt in aer energii care nu au deloc legatura cu orizontalul si problemele lui. Si totusi, sintem in trup, in lume. Aruncati o privire scurta pe harta mea? 17.02.1962, Bacau. Am putere data de Dumnezeu si cu toate astea simt ca trebuie sa o cer in fiecare zi si nu mai vreau sa las orizontalul sa imi strice relatia mea infiripata abia, cu ce este SUS. Ceva trage de mine sa ma risipesc in vreme ce eu vreau sa ma adun. Cele 2 lumi de care vorbeam mai sus, parca ma rup in 2. Nu mai stiu. Stiu ca intelegeti ce spun.

 2. Billsag spune:

  Buna Dana, vezi ca ai uitat ora de nastere! …caci altfel nu o sa poata vedea corect tema ta!…zic si eu…

 3. dana spune:

  hehe! Asa-i, ai dreptate. Zici bine. Chestia e ca nu o stiu si nici nu mai am de unde sa o aflu. Da’ mi-am luat gindu’. In fond, de ce ar face domnul G. chestia asta pt. mine. In curind o sa zbor ca un zmeu tembel, pe fundalul unui cer plin cu ciori. sa ne mai auzim cu bine!

 4. De ieri pana zi ti-ai luat gandu’? Ai pus o singura intrebare:”Aruncati o privire scurta pe harta mea?„… iar acum afirmi „de ce ar face domnul G. chestia asta pt. mine.„…M-am uitat pe tema ta, dar nu pot face trimiteri particulare folosind date generale. M-as fi putut uita pe o tema orara, daca ai fi facut o solicitare punctuala. Ai o axa Leu-Varsator foarte incarcata si acum Marte se tot plimba prin Leu si isi cam face de cap acolo… Nu ai cum sa fii linistita si nici increzatoare si asa vei fi pana la inceputul lui iulie cand Marte va trece de Lilith. Asta ai dorit sa-ti confirm?

 5. anamaria spune:

  Buna seara domnule Coser.
  De ceva vreme va citesc analizele astrologice.
  Stiu ca timpul dvs. este limitat.
  Totusi indraznesc:sunt nascuta pe 6 iulie 1967 ora 0:29 Bucuresti si din august 2007 traiesc in Spania – Madrid(unii astrologi considera ca odata cu schimbarea tarii se modifica si pozitia ascendentului;in ceea ce ma priveste,eu simt acesta modificare).
  Rugamintea mea este:un horoscop anual.
  Daca timpul sau activitatea dvs. nu va permit acest lucru,ati putea analiza casa 5 si 7 a hartii mele natale?
  Daca considerati de cuviinta in a adauga si alte informatii astrologice importante pentru mine,va rog sa o faceti.

  Cu respect,
  anamaria

 6. dana spune:

  Multumesc. Mi-am luat gindul pentru ca am realizat ca am emis o pretentie unui om care, si asa, imi daruieste neconditionat foarte mult. Si cind am spus ” de ce ar face domnul G. chestia asta pt mine”, am spus-o cu gindul ca , de fapt, cine naiba sint eu ca sa-i cer asa ceva. Si, pe deasupra, nici macar nu sint in situatia sa-i pot da niste date complete. Am simtit in ce ati scris pt mine, un tot usor iritat. Aveti toate motivele. Iertare, daca v-am suparat.

 7. Dana, esti un om valoros, asa cum sunt toti cei din jur meu. Iritat? Nu, daca as fi fost, s-ar fi vazut.
  Uneori nu am raspunsuri pentru toti cei care intreaba. Nu am ascuns asta niciodata, iar de raspuns doar ca sa spun ceva care sa sune bine, nu pot sa fac. In cazul tau absenta raspunsului a fost datorata datelor incomplete si solicitarii ambigue. Imi pare rau!

 8. manola spune:

  Iti multumesc Gheorghita pentru ceea ce faci. Esti deschizator de drumuri pentru multi dintre noi si este minunat.Sa-ti dea dumnezeu multa rabdare cu noi,intelegere si iubire! Te iubesc Gheorghita!

 9. Iubirea este atunci când sufletul începe să cânte şi florile vieţii tale înfloresc singure.Rabindranath Tagore

  Iubirea? Ce-i iubirea? se gândea el. Iubirea stă în calea morţii. Iubirea este viaţa. Tot, tot ce înţeleg, înţeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există, există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu şi, când mori, înseamnă că tu, o particică din iubire, te întorci la izvorul veşnic al tuturor lucrurilor.Lev Tolstoi

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.