8 – 14 ianuarie 2018

8 – 14 ianuarie 2018 este săptămâna misterului străin de binele personal, a muncii pentru binele altuia și a surprizelor pe care nu le agreăm. Dacă săptămâna anterioară nu s-a făcut remarcată prin vibrațiile specifice anului în curs, ceea ce se întâmplă acum scoate în evidență faptul că ne aflăm în plin elan evolutiv, că suntem cu adevărat sub razele binefăcătoare ale anului progresului și vindecării. Cele șapte zile ale acestui interval scot în evidență faptul că ne este permis acum să ne extindem către zone pe care nu le-am explorat până acum, ne este permis să ne dezvoltăm, să ne desfășurăm. Misterul străin de binele personal este ceea ce nu am cunoscut, nu am atins sau de existența căruia nu am știut niciodată. Asta nu înseamnă că dacă ne extindem suntem din start protejați. Va fi nevoie, pentru reușită, să împlinim o condiție, aceea a muncii pentru binele celuilalt. În caz contrar, ne vom trezi cu surprize și multe dintre ele nu vor fi deloc agreate, nici tolerate și nici înțelese exact așa cum sunt. Evenimentele astrale ale acestei săptămâni scot în evidență rolul important pe care-l are acum și pe care îl va avea și în săptămânile următoare zodia Capricorn. Faptul că zodia Săgetător, începând cu ziua de joi, 11 ianuarie, este eliberată de planete, trecerea lui Mercur pe Capricorn va fi privit ca un eveniment trist. Vom rămâne fără entuziasmul pe care l-am avut până acum, chiar dacă îl foloseam în activități banale, iar trecerea Lunii prin acest semn, din dimineața zilei de vineri până în seara zilei de duminică, deși încearcă, nu poate compensa acest deficit. Asta înseamnă că numai un om fără cap va desconsidera recomandarea acestei săptămâni de a se preocupa de ceea ce este important, solid și de durată pentru celălalt, iar câștigul să fie judecat după măsurile pe care le au ceilalți. În felul acesta, va reuși să cultive o formă de încredere care ne va fi un scut protector cel puțin până la toamnă, în a doua decadă a lunii octombrie.
Lucru cel mai rău pe care am putea să-l facem în această săptămână este să acordăm nevoilor personale o mai mare importanță decât nevoilor celorlalți. Este adevărat, sunt mulți oameni care nu știu cum să își lase nevoile lor pentru nevoile celorlalți. Nu s-au preocupat niciodată pentru că societatea de consum nu-i învață să facă lucrul acesta. În cazul lor nu putem vorbi acum despre o performanță, dar tot ceea ce vă vor obține va fi consemnat și folosit pe viitor pentru o relație mult mai bună cu cei din jur, pentru un capital de imagine menit să-i ajute să-și depășească obstacole programate în luna februarie și în luna martie.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a fi atenți la motivele agitației, instabilității sau revoltei. Toate aceste motive sunt cauze ale multor obstacole sociale pe care le credem de netrecut. Dacă învățăm să anulăm aceste impulsuri, obstacolele dispar de la sine.

Echilibrul este judecat după aparențe. Simpatie pentru valorile celorlalți. Gândim mai mult. Sentimentele restrictive ni se par dovezi de curaj și de autocontrol. Invitație la studiu. Obiectivitate. Schimbările pe termen lung nu mai sunt atractive. Respirăm un aer proaspăt. Speranță. Încredere într-un ajutor. Severitate impusă unor demersuri complicate. Se combate argumentul care a provocat o întârziere. Expansiune.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Balanță și va deveni prietenă cu Axa Dragonului și Junon, dar nu și cu Luna neagră. În felul acesta, se asigură un fundal foarte interesant celorlalte unghiuri care dau zilei de 8 ianuarie o notă aparte. Vorbim despre trei sextile, două pe care Jupiter le împlinește, unul cu Soarele și celălalt cu Venus, planete care se vor afla mâine, 9 ianuarie, în conjuncție, dar și unul dintre Marte și Pluton. Pentru mulți, ecuația astral al zilei de 8 ianuarie este încărcată de speranță. Pentru alții, evenimentele care se consumă acum încurajează spre obiectivitate, trezește la realitate, arată că dincolo de ceea ce am crezut că există, dincolo de ceea ce am văzut sau dincolo de elementele cu care am interacționat există un mister pe care deocamdată nu îl putem elucida. Acest mister poate face referire la condițiile unor oameni din jur de a produce schimbări rapide și categorice în așa fel încât ambianța, starea generală a grupului de apartenență să se modifice substanțial. Pentru că există o relație bună între benefici, iar ea va fi prezentă toată săptămâna, dar și susținută de alte unghiuri bune, schema astrală a zilei de 8 ianuarie ne vorbește despre sacrificiu, despre un studiu pe care să-l folosim pentru ceilalți împreună cu ei, despre evadarea din egoism. Practic, acesta pare să fie adevăratul contact cu vibrațiile anului progresului și vindecării. Unghiurile acesta sunt îmbinate într-un chip atât de frumos încât acolo unde există speranță există și curajul de a vedea ce se află dincolo de aparențe, cum anume se poate contura puterea dincolo de ceea ce am crezut că reprezintă limita maximă a ceea ce am fi dispuși să facem. În felul acesta, putem vorbi despre o determinare personală, dar și despre o expansiune, despre motivație, dar și despre ecouri, chiar dacă rezultatele pe care le obținem acum, după cum ne spune deviza generală a acestei săptămâni, că e folosit pentru altul. De aceea, a refuza categoric, a ne opune acestui mesaj frumos, de a lucra pentru altul, înseamnă nu doar a ne scufunda în stări egoiste, ci de a declanșa demersuri prin care propria persoană să se așeze deasupra celorlalți, să se laude, să caute argumente care să susțină această nevoie de superioritate. Cel care privește cu respect munca sa, este obiectiv atunci când vine vorba despre un argument, studiază, nu pentru a demonta, ci pentru a înnobila, iar rezultatul, avantajul material este o consecință a acestei mobilizări.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre o mobilizare puternică, dar nu pentru a duce mai departe demersuri ale anului anterior prin metodele active atunci, ci a le utiliza pe acestea respirând un aer proaspăt, procedând altfel, apelând la alte instrumente de lucru. Chiar dacă ele ne sunt, în mare, familiare, nici nu ne-am gândit în 2017 că am putea proceda așa, nici nu am visat că locurile se poate lega într-un mod atât de frumos și că am fi capabili de sentimente atât de frumoase, de profunde și de durabile. Misterul acestei zile ne îndeamnă să fim generoși, să dăm din ceea ce suntem, neapărat din ceea ce avem. Practic, ceea ce se consumă acum, pe 8 ianuarie, este primul contact cu vibrațiile specifice anului 2018, cele care vin dintr-o zonă a frumuseților sufletești. Dacă până acum întârzierile erau provocate de marea diversitate a acțiunilor, acum vin doar din încrâncenarea cu care dorim să le impunem celorlalți propriile reguli, propria imagine de sine, propriul egoism. Pe ideea „Cine seamănă vânt, culege furtună”, momentul zilei de 8 ianuarie poate avea pentru mulți o severitate care să producă mai mult decât o simplă întârziere a unor proiecte importante, adică să îi arate pe cei care se pun de-a curmezișul, pe cei foarte egoiști și interesați doar de propria imagine, să-i facă mai vizibili pentru ceilalți și, în consecință, să fie ignorați. Un om care se preocupă doar de propria imagine nu poate primi acum o lovitură mai puternică decât să fie ignorat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi deschiși să înțelegem răspunsurile pe care le primim, nu să ne punem alte întrebări dacă răspunsurile la întrebările mai vechi nu au venit încă.

Inventivitate. Confort intim. Nesiguranță prin acceptarea opiniilor celorlalți. Nevoie de nou. Minciuna enervează. Frumusețe prin sensibilitate. Apel la etaloane estetice universale. Ceea ce este frumos este și simplu. Tulburările afective ies la lumină. Vindecare prin împărtășire. Găsim soluții la conduite oscilante. Promisiuni deșarte. Disconfort provocat de un neastâmpăr. Se modifică un calcul. Rezultatul așteptat are alt conținut.

Ecuația astrală a zilei este destul de dificilă. În primul rând, Soarele va trebui să treacă prin conjuncția cu Pluton, ceea ce nu este deloc ușor de traversat. Din fericire, foarte aproape de Soare, chiar într-o conjuncție, se află și Venus, ceea ce mai atenuează puțin din această duritate, îi face pe oameni să fie responsabili și să nu se arunce dintr-odată spre depresie ori să nu se judece cu atât de multă ușurință unii pe alții. Apoi, opoziția Lună-Uranus va face ca impulsurile bune să fie puse la îndoială, totul să fie judecat după instabilitate, suspiciune, lipsa unui dialog rapid și eficient care să producă rezultate imediate. Este clar că structura astrală a momentului este dominată de conjuncții, ceea ce ne spune că gândurile pe care le avem sunt foarte concentrate, că suntem convinși pe ceea ce simțim, trăim, că avem multă încredere în concluziile la care ajungem. Există, așadar, un confort afectiv care nu poate fi scos din această ecuație, dar care, în forma aceasta, aduce contextului mai multă încrâncenare decât putem gestiona. Încrederea în sine, convingerile pe care le avem și siguranța pot susține un confort personal împotriva confortului celorlalți. Cu toate acestea, se va vorbi pe 9 ianuarie despre vindecare, despre ceea ce este frumos și simplu, despre puterea care trebuie folosită pentru a modifica un calcul prea strict. Pentru a ne adapta intențiile cerințelor prezente va fi nevoie să vedem că o parte a acțiunilor acestei zile își au rădăcinile în luna decembrie a anului anterior, în tulburări care s-au consumat atunci și care acum sunt scoase la lumină. Avem nevoie, așa cum lesne se înțelege, să încadrăm aceste tulburări în albia normalității, să le temperăm, nu să le facem și mai virulente, și mai rigide, doar pentru că avem acum un plus de încredere, doar pentru că suntem mult mai siguri pe ceea ce gândim, simțim și trăim. De aceea puterea concentrată ce ne vine din Capricorn nu poate avea acum conotații prea bune, însă putem spera că prin atenție și adaptare le putem face pe acestea să împlinească și țeluri nobile. Cel care va înțelege că puterea sa va crește prin împărtășire, va avea încredere, nu doar în opiniile proprii, ci și în mesajele care vin din exterior, în cuvintele frumoase pe care alții le au deja pregătite pentru a le oferi, dar pe care nu ni le-au dăruit încă din timiditate, teamă, rușine, nepotrivire.
O altă componentă a zilei de 9 ianuarie este cea dată de puterea pe care o are un secret. Faptul că suntem acum atât de determinați să obținem ceea ce vrem, nu înseamnă că răspundem pozitiv și recomandările venite din partea acestui context astral, cele care ne spun că prin împărtășire, prin dăruire, prin schimb puterea sporește, accentuarea zodiei Scorpion prin conjuncția Marte-Jupiter, cea care este încă activă, ne îndreaptă gândurile spre secretele ciudate și dă episoadelor ascunse o mai mare putere decât au în realitate. Sunt și oameni ascund ceva bun, însă având în vedere tendințele societății de consum, nu putem generaliza. Ceea ce nu este împărtășit acum, când Marte și Venus se află într-o relație bună și ceea ce trăim și gândim, dar și ceea ce simțim poate fi explicat simplu, arată intenții mai puțin corecte ori un caracter superficial al interacțiunilor sociale.
Prin urmare, 9 ianuarie ne vorbește despre o sensibilitate care ne-a dat bătăi de cap în anul anterior. Unii vor vorbi acum despre conflicte, despre ceea ce nu le ajunge, nu pentru că nu au, ci pentru că au cerut mai mult decât merită sau nu sunt în stare să-și evalueze propria putere. Rămân blocați doar pe încredere, doar pe confort, doar pe ceea ce trebuie să li se ofere, nu neapărat și pe ceea ce ar putea ei, la rândul lor, să pună la dispoziția celorlalți. Soluțiile de acum sunt cu totul aparte, concentrate și, prin simplitatea lor, reușesc să îl scoată pe cel în cauză din disconfort. Nu ne folosește la nimic dacă ne vom consuma energia prin activități de rutină, nu ne folosește la nimic dacă reproducem aceleași operații. Cei care procedează în felul acesta cu greu vor reuși să vadă că rezultatele la care ajung sunt definite de un conținut, că în sfârșit se întâmplă ceva bun, că în sfârșit răsare soarele și pe strada lor. De altfel, aceasta pare să fie încercarea cea mai mare a zilei de 9 ianuarie, cea care îl îndeamnă pe individ să descopere că în jurul lui încep să se schimbe direcțiile, că lucrurile încep să se așeze, că nu trebuie decât să facă un efort, nu de toleranță, că nu se pune problema acum de așa ceva, ci de observație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu defini totul după disconfort. Disconfortul vine acum dintr-un mod greșit de a răspunde la ceea ce vine din exterior. Cel care pornește cu prejudecata că acest disconfort este răspunsul limpede a ceea ce se află în afară înseamnă că nu vrea să facă mai mult cu el, că nu este dispus să se deschidă către noile energii.

Succes prin improvizație. Spirit practic. Sensibilitate dusă dincolo de o limită a înțelegerii. Nevoie de dragoste. Independența amplifică o frustrare. Rațiunea ne scoate dintr-o mare încurcătură. Revendicări ciudate. Spiritul practic este confundat cu încăpățânarea. Sunt cerute brutal rezultate. Se stabilesc datele unui nou acord.

Relația bună care se definitivează acum între Soare și Marte arată că, referitor la ceea ce am considerat, însă de săptămâna trecută, suntem pe val, suntem într-o zonă care ne avantajează prin rezultatele deja obișnuite și pe care nu le-am văzut ca fiind atât de importante. Este adevărat, prin relația ce apare acum între zodiile Scorpion și Capricorn multe din aceste direcții sunt prea reci, prea uscate, adică raționamentele sunt prea dure, însă lucrul acesta nu constituie un impediment. Scopul pentru care ni se întâmplă lucrul acesta este pentru a ieși la linia de plutire, pentru a ieși dintr-o încurcătură, pentru a fi mai încrezători în lucrurile bune care se întâmplă, nu pentru a folosi puterea în orgolii. Prin acest unghi, oamenii superficiali vor dori să fie foarte cunoscuți, fiind convinși că faima ușurează viața, le poate oferi o picătură de fericire în plus, dar și confortul pe care și l-au dorit dintotdeauna. Pentru că Luna se află acum în zodia Scorpion, nu ar trebui să acordăm importanță acestor impulsuri superficiale. Acum, chiar dacă suntem într-un cadru favorabil, oamenii una spun și alta gândesc, într-un fel se comportă și altfel simt în realitate. Dar a refuza superficialitatea nu înseamnă a veni cu etichete, fie ele și elaborate corecte. Omul care greșește prin superficialitate, deși, prin potențialul său, ar putea fi altfel, cu siguranță are un istoric care l-a format așa, pentru care și-a cultivat acest mod de a reacționa. Nu toți fățarnicii, nu toți oamenii care refuză să spună adevărul fac lucrul acesta pentru că le place să mintă, nu toți sunt răi și inferiori, ci unii sunt pur și simplu traumatizați, marcați de anumite episoade triste, foarte dure pe care nu le-au depășit încă. Când Soarele și Marte se află într-un sextil avem curaj, dar nu e suficient pentru că nu ne mai punem problema dacă nu cumva toată această putere pe care o primim nu ar trebui să fie folosită și în folosul celorlalți. Rămânem blocați pe orgoliul de a fi, a face, a ști, a reuși. Nu ne obligă nimeni să procedăm așa, dar pentru că totul funcționează în această lume pe baza legii cauză-efect, dacă alegem să folosim puterea pentru a fi și mai egoiști, înseamnă că alegem să trăim în izolarea impusă de orgoliu. Când se spune „Dăruind vei dobândi!” se referă chiar la acest schimb, la puterea pe care o primim atunci când avem nevoie pentru că atunci când altul a avut nevoie am dat din ceea ce suntem. Sextilul Soare-Marte ne spune astăzi că devenim ceea ce gândim în momentul acesta că ne poate face mai puternici. Gândul de bine, de ajutor, de simpatie față de ceea ce este frumos și valoros se poate întoarce cu valori pe care nici măcar nu ni le-am închipuit.
Prin urmare, 10 ianuarie ne vorbește despre puterea de a schimba, dar nu la modul declarativ (așa cum de câțiva ani suntem bombardați cu expresii traduse din alte limbi și care nu au nimic de-a face cu realitatea, nu sunt particularizate), ci prin raportarea la ceea ce avem în jur. Dacă de multe ori am auzit sau am aflat din poveștile motivaționale, din pildele străvechi, din întâmplările pline de înțelepciune ale maeștrilor, că gândul poate schimba realitatea, avem ocazia acum să ne desprindem de șabloanele vechi și ruginite, de modul obsesiv cu care acuzam tot ceea ce se afla în jur pe motiv că poartă toată vina suferinței pe care o trăim și să începem să ne construim, din aproape în aproape, cu pași mici la început, mai mari cu timpul, propriul bine. Bunăstare, traiul frumos, profunzimea, înțelepciunea nu sunt distincții pe care le primim pentru că am alergat la un maraton, ci un stadiu la care am ajuns perfect conștienți, foarte atenți cu fiecare pas pe care l-am făcut până acum. Sextilul Marte-Soare înseamnă folosirea voinței și pentru sine, dar și pentru ceilalți, fapt care ne ajută să descoperim bucuria de a împărtăși este la fel de frumoasă ca bucuria de a avea, putea, folosi, iar rezultatul nu este un titlul nobiliar, ci unul din nenumărații pași făcuți pe acest traseu complicat. De aceea 10 ianuarie nu este ziua declarațiilor populiste, nu este ziua citatelor aruncate doar pentru că sună foarte bine, ci a faptei care înnobilează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu inventa reacții pentru a părea în ochii celorlalți surprize. Adevăratele surprize sunt cele care îl fac pe cel în cauză să trăiască altfel, nu să-l zdruncine pentru o secundă.

Interes pentru dezvoltare. Inteligență practică. Deschidere față de profunzimile vieții. Curaj de a căuta răspunsuri în zone interzise. Putere de transpune. Nevoie de bine. Respingerea jumătăților de măsură. Combinațiile de idei sunt ciudate. Revenire asupra unor subiecte mai vechi. Refuz al binelui obținut ușor. Putere. Expresivitate.

Relația proastă pe care Luna o are acum cu Axa Dragonului ar trebui să fie un avertisment, pe lângă multe alte direcții care se vor activa în această zi, că lucrurile bune sunt obținute cu sacrificii, cu efort, că nimic valoros nu ajunge în sfera personală din întâmplare, ci pentru că a fost cerut, s-au îndeplinit anumite condiții pentru a-l primi, s-a muncit cu seriozitate pentru această împlinire. Astfel, 11 ianuarie aduce trezirea la realitate, nu la modul general, ci strict pe o problemă care ni se pare foarte importantă pentru dezvoltare personală. Mercur va trece în dimineața acestei zile pe zodia Capricorn și dispare această componentă energică, dispare toată această determinare care ne încuraja să facem foarte multe lucruri și să obținem, să atingem, să achiziționăm, și în virtutea inerției, și din zăpăceală, nu doar pentru că avem o listă foarte clară, nu doar pentru că știm foarte bine unde trebuie să ajungem. În momentul acesta zodia Săgetător rămâne fără planete, iar accentuarea zodiei Capricorn înseamnă pentru mulți o responsabilitate prea mare pentru care nu sunt încă pregătiți pentru că deja nu mai contează dacă sunt pregătiți sau nu, deja nu mai are importanță dacă și-au pregătit din timp momentele acestea. Cert este că trecerea lui Mercur pe zodia Capricorn reprezintă un îndemn la seriozitate. Pentru că zodia Săgetător este fără planete, vom avea sentimentul de cădere în gol, că suntem epuizați, că suntem deconspirați sau descoperiți complet în fața unei probleme pe care nu știm cum să o rezolvăm sau asupra căreia nu avem niciun control. Pentru că multe se desfășoară începând cu dimineața acestei zile pe baza unui algoritm, cu o altă mobilizare, cu alte motive, ni se pare că lucrurile s-au schimbat iremediabil și că nimic din ceea ce urmează să se întâmple nu seamănă cu ceea ce ne-am așteptat să se întâmplă în realitate. Avem nevoie de o astfel de lecție grea pentru a aprecia beneficiul care urmează să se consume până la primăvară. Momentul acesta este în consonanță perfectă cu deviza generală a acestei săptămâni care face trimitere la ceva bun care se întâmplă în altă parte și de care nu știm încă dacă suntem legați, dar suntem încurajați să lucrăm în sensul acesta, ceea ce înseamnă că această întoarcere către rațiune, către luciditate și bărbăție nu trebuie judecat ca o respingere a jumătăților de măsură, pentru că puterea a fi o consecință a negației, iar acum ea este o emanație a curajului. Este adevărat, ceea ce se întâmplă acum este expresia unei puteri cu care nu suntem încă obișnuiți să lucrăm, dar putem învăța. Dacă simplele observații de acum se transformă în obsesii, atunci nu ar trebui să fim surprinși dacă la vară, la ceva timp după ce Uranus va intra pe zodia Taur, vom primi confirmări a ceea ce gândim negativ în momentul de față. Tot efortul pe care-l facem și care ne cere luciditate, rezistența la efort, tărie de caracter și bărbăție poate fi folosit pentru creștere și dezvoltare, pentru progres și vindecare, dar dacă se apelează la etichete negative, superficiale, penibile, cele care nu au fost corectate până acum, fie pentru că nu a existat un interes în sensul acesta, fie că nu a trebuit, rezultatul nu poate fi unul bun. În direcția în care dai putere, de acolo vor veni rezultatele.
Prin urmare, mijlocul săptămânii înseamnă pentru mulți reiterarea unor subiecte mai vechi, dar prin metode noi, întâlnirea cu adversari mai vechi care acum sunt preschimbați, costumați altfel, au alt limbaj și alte idealuri. Chiar dacă lucrurile s-au schimbat între timp, nu înseamnă că schimbarea care s-a consumat deja produce efecte de la sine. Luciditatea pe care o avem acum pe problemele care sunt în derulare ne cere să fim responsabili, să lucrăm pentru că numai prin munca pe care o facem în cunoștință de cauză arătăm că vrem să producem o schimbare durabilă, nu una ocazională, nu una de dragul confortului de moment. Dacă intențiile sunt bune, adică este marcată schimbarea în zona aceasta, nu este nimic în neregulă dacă avem idei ciudate acum, dacă renunțăm la anumite direcții pentru a alimenta unele orgolii. Ni se cere să fim mai atenți, nu și perfecți! Nuanțele sunt, așadar, permisive și cu cei care nu au încă îndemânarea necesară. Ceea ce trebuie câștigat prin luptă, cere curaj, iar la luptă nu câștigă cel timid, ci cel curajos. Nu este deloc întâmplător că aceste mesaje astrale vin imediat ce s-a consumat sextilul Soare-Marte, adică suntem în separația aspectului, când vibrațiile merg spre sedimentarea unor trăsături. Curajul de a merge mai departe, privit și ca o luptă cu ceea ce este superficial sau negativ, nu doar ca o consecvență pe un traseu bun, sporește puterea, chiar a minții, a gândirii, ne face să fim oameni educați prin ceea ce trăim, nu doar colecționari de informații.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca etapele viitoare după încurcăturile de acum. Multe dintre cele care ni se par încurcături, nu sunt nici măcar întârzieri, ci doar adaptări ale unor etape mai vechi la ritmul de acum pe care nu-l cunoaștem foarte bine.

Aventură. Spontaneitate. Sunt preferate acțiunile care schimbă viziunea asupra vieții. Conduita este judecată după performanță. Ușurință în a protesta. Reeducare constructivă. Competiție. Loialitate.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Săgetător și nu va împlinii niciun aspect până în ziua următoare. De aici înțelegem că se adâncește senzația de gol pe care am conștientizat-o, desigur, prin concursul altor mesaje astrale, încă din ziua anterioară. Ceea ce ieri am respins, acum se transformă într-o confirmare la care nu dorim să renunțăm. Ne prindem de toate lucrurile lipsite de importanță ca de un colac de salvare. Cu toate acestea, trecerea Lunii prin zodia Săgetător atenuează puțin din golul existențial. Nu vorbim aici de o trăire ocazională, pentru că zodia Săgetător, accentuată mult timp, acum ar fi lipsită de planete, ci de episoade esențiale care transformă viețile oamenilor și le confirmă valoarea. Avem puterea acum să schimbăm opiniile celorlalți, să le arătăm că nu suntem așa cum s-a văzut atât de clar în ultimele zile, nu suntem nici oi negre, nici exemple negative, dar, la polul celălalt, nu suntem nici atât de buni pe cât ne-am crezut. Așadar, se cere, prin vibrația astrală a zilei de 12 ianuarie, o verificare a calității vieții, a puterilor pe care le avem, a patrimoniului. Ceea ce ni s-a întâmplat în prima jumătate a acestei săptămâni nu trebuie ignorat doar pentru că această confirmare ne vine pe neașteptate și împlinește și dorințe mai vechi, acelea de a străluci, de a da o replică, de a demonstra o putere. Educația are și această componentă a măsurii, a respectului față de ceea ce este universal, exhaustiv, pentru a nu acorda o mai mare importanță doar elementului care țipă mai tare la un moment dat. În cuvinte mai simple, greșeala este cea care ne deconspiră, ea este foarte gălăgioasă, foarte vocală, foarte demonstrativă și doar prin intermediul ei suntem tentați să ne întoarcem de pe traseul cel bun și tot ea poate să-l deturneze pe cel din preajma, pe colaborator, pe asociat, pe prieteni, de pe traseul bun pe care au intrat, doar pentru că, așa cum se întâmplă cu orice început, primii pași sunt făcuți cu o oarecare teamă. Nesiguranța începutului poate fi acum un punct vulnerabil și ar putea fi exploatată într-un mod negativ de ființele răutăcioase.
Prin urmare, 12 ianuarie ne vorbește despre lucrurile pe care le facem foarte ușor. Faptul că finalitatea acestor fapte făcute cu atât de mare ușurință nu este în consonanță cu marile ambiții, cu marile idealuri ale acestei perioade ar trebui să ne dea de gândit că și altădată, la fel ca acum, ne-am făcut rău singuri, greșind doar pentru că ni s-a părut mult mai interesant să avem dreptate, decât să salvăm o relație, să dăruim, să lăsăm o urmă bună, frumoasă, profundă a trecerii. Interesul personal a fost mai important decât interesul de grup și, din obișnuință, acum suntem tentați să facem la fel. Nu ar trebui să ne mirăm, lucrul acesta este expresia unei lăcomii asupra căreia nu ne-am aplecat niciodată așa cum trebuie. Indiferent că este vorba despre un om, o modă, o reacție necontrolată, o dorință pentru care am așteptat mult timp, despre plăceri pe care nu ni le putem refuza, rezultatul este același. Ceea ce acum devine foarte zgomotos este o problemă care trebuie rezolvată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi la loialitate. Ne folosește foarte mult dacă ne fixăm foarte clar în minte acum cum anume suntem loiali. În plus, cel care vrea să obțină mai mult de atât își va stabili și constrângerile pe care le poate îndura pentru a prețui loialitatea.

Disciplină de lucru. Nevoie de confirmare. Deplasări care nu rezolvă nimic. Întârzierea vine din nepăsare. Severitatea gândurilor aduce la lumină duritatea folosită în îmbolnăvire. Sinteze binefăcătoare. Înțelesul ascuns doare. Ceea ce este superficial umple de speranță. Singurătatea nu este o soluție. Valori pozitive puse la încercare. Se caută un prilej de reușită.

Luna, intrată de ieri în zodia Săgetător, împlinește în această dimineață un sextil cu Junon. Vorbim, așadar, despre asocieri sănătoase, dar pe care le-am interpretat greșit pentru că, tot de dimineață, Luna se va afla într-o relație proastă cu Neptun și ecoul emoțiilor, ceea ce gândim și vrem să punem în aplicare, nu este interpretat corect sau este interpretat conform reperelor, dar nu se ridica la nivelul așteptărilor. 13 ianuarie vine cu o dezamăgire și, chiar mai mult, cu o tensiune care îi determină pe oameni să apeleze din nou la etichete sau să se grăbească prea mult. Unii vor intra în panică pe motiv că nu mai au timp, că trebuie să facă mai multe lucruri deodată și nimeni nu i-a ajutat. În realitate, schema astrală de acum ne vorbește doar despre o agitație care nu are echivalent în realitate, adică despre niște pretenții care nu sunt susținute de evenimentele sociale, despre presupuneri care generează reacții exagerate. În cuvinte mai simple, vorbim despre ambiții foarte mari pe care le formulăm clar, dar pentru care nu avem încă energia necesară, nu pentru că nu ar exista un patrimoniu, ci pentru că nu știm cum să-l accesăm. Faptul că Luna trece și astăzi prin zodia Săgetător nu este un avantaj atât de mare cum a fost ieri. Credem că lucrurile sunt în crescendo de la sine, dar nu este așa. De aici poate scoate ceva bun doar un om profund, doar o ființă care lucrează cu energia, care este implicată într-un proces de cercetare spirituală și care nu se bazează pe declarații lipsite de suport real, ci, mai curând, pe fapte. Dată fiindcă relația dintre decade, dar și impactul pe care Junon îl are acum asupra contextului astral, nu ar trebui să ne mirăm de ce se creează un arc peste timp între ceea ce se întâmplă acum și ceea ce se va întâmpla la toamnă, în a doua decada lunii octombrie, atunci când Junon va intra în mers retrograd și ne va pune la punct, ne va pedepsi pentru relațiile pe care, încă de pe acum, le stricăm. Așadar, conjuncția Mercur-Saturn, cea care scoate în evidență o disciplină de lucru ce nu trebuie să rămână doar la nivel de idee, ci să se transpună și în fapte, poate fi folosită cu mai mult succes în schimbul de experiență, în relațiile pe care le avem cu asociații, în relațiile de prietenie. Cel care pierde din vedere lucrul acesta și rămâne blocat pe conflicte, pe motiv că acestea nu sunt de actualitate și a se gândi la ceea ce urmează să se întâmple peste aproximativ 10 luni este o fantezie, o pierdere de vreme, își accentuează derapaje relaționale pe care la toamnă nu le va putea repara. Așadar, interesul față de nevoia celuilalt cere acum mai multă atenție. Este adevărat, atenția pe care o acordăm acum acestor nevoi este incomparabil mai mică, la fel și consumul de energie, față de cum vor fi acestea la toamnă.
Prin urmare, 13 ianuarie ne vorbește despre gândurile pe care le vom transforma de-a lungul acestui an în pietre. Pentru unii, acestea vor fi piatre de moară, pentru alții vor fi pietricele ascunse în pantofi sau bolovani cărați în spate, iar pentru alții vor fi veritabile resorturi care îi vor propulsa spre mari înălțimi ca de pe o trambulină. Ideile fixe, certitudinile de acum vor fi schimbate foarte greu. Drept dovadă astrală stă conjuncția Mercur-Saturn care nu este în stare să facă o sinteză binefăcătoare decât dacă individul în cauză are intenții bune. Intențiile bune sunt cele care ne scot din inferioritate, din anonimat, care ne ajută să spunem ceea ce este important pentru celălalt, să-i dăm un sfat care să-i folosească pe viitor, să-i oferim un obiect care să-i rezolve foarte ușor și simplu o mare problema, să-i fim alături când îi este greu. Este adevărat, pe careul Venus-Uranus lucrul acesta este foarte greu de făcut. Doar cine va reuși să treacă dincolo de acest obstacol firesc, se va putea gândi la reușită, dar nu prin valori materiale, că pe acestea le putem obține relativ ușor anul acesta, ci prin relații cu oamenii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că singurătatea este o pedeapsă și trebuie să facem orice pentru a ascunde că suntem pedepsiți. Singurătatea este pentru mulți momentul de răgaz, de solitudine, de interiorizare. Cel care consideră că este o pedeapsă, în mod sigur ar fi folosit această armă împotriva celui pe care-l consideră vinovat de ceva. Gândul ne spune cum suntem de fapt.

Liniște. Indiferență față de un eveniment spectaculos. Amenințare. Diminuarea stresului prin renunțare, izolare, distanțare. Adevărul este atins prin argument. Putere prin ridicare. Suntem învinuiți pe nedrept. Complexele de inferioritate destabilizează o acțiune de grup. Minciuna îmbracă hainele unui adevăr fabulos.

Faptul că ultimul aspect al acestei zile este careul Soare-Uranus, multe din mesajele acestei zile devin elemente de susținere ale unor convingeri greșite. Ziua, în ansamblu, nu este încărcată doar de mesaje negative, adică ni se mai întâmplă și lucruri bune, dar mulți nu sunt în stare să le vadă pentru că nu-și pot sustrage observația, analizatorul, din ceea ce au însemnat acuzațiile celorlalte zile ale săptămânii. Peste acestea, privite ca elemente de fundal care susțin binele și evoluția, intervine sextilul Venus-Chiron, adică sensibilitatea pe care o avem față de ceea ce este esențial și cuprinzător. Aici sunt incluse tehnici de vindecare, mesaje venite din partea celor care au bune intenții, decizii pe care suntem dispuși să le luăm chiar dacă nu ne avantajează. Asta înseamnă că relația Venus-Chiron scoate în evidență un element definitoriu al acestei săptămâni. Unii vor înțelege abia acum, la finalul săptămânii, cât de important este să comunice ceea ce au mai bun, să fie cu bun-simț atunci când apelează la ajutorul cuiva, atunci când interacționează cu cei din preajmă.
Ultima zi a săptămânii aduce însă și o contradicție. Problemele acestea de moralitate pe care credem că le înțelegem foarte bine sunt lovite de evenimente care ne prind din urmă și care nu trebuie interpretate prin ceea ce simțim și experimentăm în momentul de față, ci doar prin ceea ce reprezintă ele – mesaje întârziate ale unor demersuri mai vechi. De aceea mesajul astral de acum poate conține și gânduri negative pe care individul să le aibă față de el însuși, legate de timp, patrimoniu, cheltuială sau de nerespectarea acestora, dar și mesajele care au același substrat și care vin din partea celorlalți. Acestea nu sunt creații ale momentului, nu sunt creații ale acestei săptămâni, ci doar musafiri.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne responsabilizează pentru a deveni mult mai conștienți de rolul pe care-l avem în grupul de apartenență, ce trebuie să facem pentru a nu ne izola, pentru a nu renunța la un prieten important doar pentru că stadiul în care ne aflăm acum nu ne tolerează sau nu ne permite să-i înțelegem și nevoile.
Cel care va face acum un efort în sensul acesta va reuși să-și diminueze toată această tensiune detașându-se nu de grupul în sine, ci de zgomotul grupului, nu de toți oamenii, ci doar de ființele toxice. Nostalgia puterii ne va învălui foarte mult și mulți vor crede că prin putere devin superiori. Prin putere nu devin superior, pentru că superioritatea înseamnă mai mult decât impunere, dominare sau susținere. Superioritatea înseamnă a activa pe nivelul următor, a fi deasupra concepțiilor care ne-a definit vechiul statut care se face remarcat prin impunere și dominare. Asta înseamnă că omul care reușește să fie cu adevărat superior va căuta modele profunde, linii care să definească un contur complex, cel care să fie și cuprinzător, nu doar întortocheat. Oamenii inferiori vor pune în dificultate grupul și prin ciuda pe care o au față de ceilalți, prin resentimentele pe care nu și le-au rezolvat încă vor fi de acum și până la toamnă, în mijlocul lunii octombrie, persoane conflictuale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi mulțumit când o minciună este deconspirată. Minciunile care rămân ascunse și după această zi se transformă în conflicte.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.