7 – 13 octombrie 2013

Săptămâna 7-13 octombrie 2013 ne va încerca foarte mult pe patrimoniu. Pentru unii acest patrimoniu se va rezuma doar la un set de reguli, la cunoştinţele pe care le-au acumulat sau la obiceiurile la care nu vor să renunţe. Unii, însă, îşi extind acest patrimoniu şi către obiectele din jur sau chiar către persoane, pretinzându-le acestora un anumit comportament care va genera conflicte ori reacţii temperamentale și punând ambele părţi în dificultate.
Din 7 şi până în 13 octombrie Luna va parcurge un sector de zodiac de la Scorpion până la Vărsător trecând, chiar în prima zi a acestei săptămâni, prin conjuncţia cu Capul Dragonului şi ajungând în 13 octombrie în careu cu Axa Dragonului, construind, practic, un prim cadran al ciclului draconitic în care individul se confruntă cu nevoia de hrană spirituală sau cu necesitatea de a face un transfer informaţional ori de a învăţa cum să folosească energia sau informaţiile cu care intră în contact.
Venus, în 7 octombrie, îşi schimbă semnul și împlineşte în 10 octombrie un careu cu Neptun retrograd din Peşti, apoi un sextil cu Junon în 12 octombrie, iar Mercur, aflat în plin tranzit prin Scorpion, împlineşte, în prima zi a acestei săptămâni, un sextil cu Pluton, apoi va trece prin conjuncţia cu Saturn şi, implicit, prin trigonul cu Chiron, reamintindu-ne de lecţiile importante de viaţă sau de necesitatea dobândirii unui discernământ sănătos din toate lucrurile cu care intră în contact pentru ca, la spre finalul săptămânii, în 12 octombrie, să împlinească un trigon cu Lilith.
Unul din cele mai importante aspecte ale acestei săptămâni se împlineşte în 12 octombrie, când Soarele şi Jupiter vor fi în careu şi când vom fi marcaţi de confuzie cu atât mai mult cu cât vom considera că evenimentele din ultima perioadă sunt decisive pentru ceea ce avem de făcut. Conform mesajului pe care-l citim din conjuncturile astrale ale zilei de 12 octombrie săptămână pe care o traversăm se va remarca printr-o confuzie ce ne va zdruncina sentimentele aşa cum nu s-a mai întâmplat în ultima perioadă.
Pentru a rezista, mulţi vor apelea la uitarea selectivă, vor invoca faptul că sunt epuizaţi în demersuri, că au o viaţă grea şi că singura recompensă pe care universului ar putea să le-o ofere pentru ceea ce trăiesc ar fi cele câteva plăceri extravagante pe care le invocă acum.
Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi de toate aceste unghiuri pentru că dinamica astrală a săptămânii 7-13 octombrie este una care pune accent pe discernământ şi maturitate. Atunci când renunţăm la aceste două elemente nici nu mai contează ce trăim, nici nu mai contează care sunt perioadele la care facem trimitere în trecut ori cum am reacţionat atunci când le-am traversat pentru că oricum vor genera situaţii lipsite de importanță ori care nu îl înnobilează pe individ, ci îl secătuiesc de resurse făcându-l vulnerabil în fața situațiilor penibile.
Aşadar, recomandarea acestei săptămâni este aceea de a nu ne lăsa păcăliţi de caracterul complicat sau încurcat al unghiurilor care se împlinesc acum. Pe cât posibil, în armonie cu recomandările aplicate fiecărei zile a acestei săptămâni, să încercăm să privim de sus sau din afară ipostazele pe care le traversăm acum pentru a surprinde esenţialul. În această săptămână esenţialul nu este nici tragic nici dureros, dar nici prea generos în a ne îmbogăţi patrimoniul personal. El ne va ajuta însă să privim lucrurile din alt unghi sau din afara problemei pentru a nu fi doborâţi de nimicuri.

Ultimatum autoimpus. Oboseală. Nevoie de replică. Eficienţă. Putere prin cuvânt. Plăceri indecente. Dramă. Ambivalenșă. Iubire secretă.

Astăzi, Luna şi Capul Dragonului se întâlnesc şi, din punct de vedere moral sau spiritual, sunt trasate direcţiile următoarelor patru săptămâni. Pe lângă întâlnirea Lunii cu Capul Dragonului, azi se vor mai consuma alte două conjuncţii (Luna-Mercur şi Lună-Saturn) care vor pune un accent important pe spiritul practic, pe nevoia de găsi lucrurile ascunse sau de a reînvia o relaţie pe care am crezut-o uitată sau trecută într-un plan secund. Ca fundal, acum, Mercur şi Pluton se întâlnesc într-un sextil, iar Venus traversează ultimul grad al zodiei Scorpion, intrând în Săgetător abia seara, în jurul orei 21:00.
Ceea ce vine spre noi astăzi ia înfăţişarea unui ultimatum pe care, de la sine putere, ni-l impunem. Dacă prin tranzitul său de-a lungul Scorpionului, Venus i-a îndemnat pe oameni să lupte pentru bucuriile personale să invoce motivul confortului personal pentru a da sens vieţii, acum, când Venus ajunge pe ultimul grad din Scorpion, oamenii se simt obosiţi, nu mai găsesc soluţii la problemele care i-au preocupat până acum şi se întorc spre credinţă. Din nefericire, abordează credinţa cu oboseala psihică pe care au hrănit-o până acum. Este adevărat, se vor dovedi eficienţi, însă plăcerile cărora le vor da curs fac parte din aceeaşi categorie a indecenţei. Hrănind în continuare indecența se îndreaptă către dramă şi căutând vindecarea prin credinţă sau reguli morale, dar neseparându-se de plăcerile pe care le-au hrănit de câteva săptămâni încoace, nu vor face altceva decât să construiască o ambivalenţă care se va sprijini foarte mult pe declaraţii, pe cuvinte, pe dualitatea sensului unei fraze sau a oricărei exprimări verbale, indiferent cât este ea de sofisticată sau de bogată în sensuri.
Astăzi ne îndreptăm către iubirile secrete şi ne hrănim cu aspiraţii, cu intenţii pe care nu le vom împărtăşi, iar acest demers intim ne va lăsa impresia de împlinire pentru că dacă visăm, ne așteptăm ca această iubire secretă să se și consume.
7 octombrie este o zi bună pentru studiu pentru cei care urmăresc să se identifice cu personajele din romanele celebre, care iubesc exprimarea elegantă, rafinată, care visează la aventurile pe care, spre exemplu, Jules Verne le-a prezentat într-un mod atât de special şi plăcut.
Prin urmare, 7 octombrie este o zi apăsătoare. Chiar dacă sentimentele ne vor lăsa impresia că anumite lucruri se revigorează, că suntem în faţa unor ipostaze care ne împlinesc, ne încântă sau ne lasă impresia că suntem eficienţi în raport cu ceilalţi, totul va fi marcat de amprenta pe care o va lăsa oboseala. Poate nu am fi atât de obosiţi dacă nu am ţine neapărat să continuăm demersurile pe care Venus din Scorpion ni le-a hrănit în ultima perioadă. Aici sunt incluse nu doar plăcerile neexprimate, ci şi încântarea pe care o simte un om atunci când se răzbună pe un duşman. Raportul cu duşmanul, acum, nu va avea o amprentă afectivă, ci se va desfăşura într-o altă zonă, într-un alt segment, acela al exprimării, al duelului verbal, al cuvintelor spuse ironic sau poate chiar caustic, adică în zona dialogului.
Trecând în Săgetător, Venus îi va îndemna pe oameni să simtă frumos, să se exprime elegant, să caute mediile care să-i hrănească aceste atitudini şi tocmai de aceea, până la sfârşitul săptămânii vom face trimitere în mod insistent la reperele pe care ni le-am stabilit în această azi sau la lucrurile bune pe care le-am cultivat prin voinţa proprie până acum. Sextilul dintre Mercur şi Pluton nu ne îndeamnă în mod obligatoriu către eleganță verbală, ci către eficiență verbală. Cei care folosind cuvântul vor reuşi astăzi să fie eleganţi, pe lângă faptul că sunt şi eficienţi, vor fi oameni câştigaţi, vor dovedi că sunt puternici şi, în plus, vor convinge auditoriul că sunt şi înţelepţi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a folosi momentul de conjuncţie dintre Lună şi Capul Dragonului pentru a face apel la tot ceea ce este frumos. Să fim azi eleganţi în exprimare şi să nu folosim cuvântul pentru a ne răzbuna.

Uitare selectivă. Siguranţă pe înţelegere. Aplicare. Nevoie de a verifica o recomandare. Mişcare pentru câştig. Noroc prin evaluări. Reuşită prin vechi.

Iubirea neîmpărtăşită a zilei anterioare devine astăzi motivaţie în favoarea uitării selective. Astăzi vom fi siguri pe înţelesurile pe care le-am hrănit în zilele anterioare, pe lucrurile pe care ni le-am stabilit în prima zi a acestei săptămâni sau pe ceea ce ne amintim că s-a consumat intens sau cu consecinţe foarte ample în săptămâna anterioară. Asta înseamnă că ne este hrănit spiritul practic sau că urmărim să câştigăm un titlu, o recunoaştere sau o poziţie importante printr-o confruntare. Luna din Scorpion împlineşte un careu cu Marte din Leu, iar această competiţie va lua înfăţişări complicate pentru că, ulterior momentului de careu, Luna va intra în Perioada fără direcţie până în mijlocul zilei. Asta înseamnă că reacţia pe care o vom avea până în dimineaţa acestei zile, nu va fi susţinută astral în Perioada fără direcţie, adică până la mijlocul zilei.
Cei care vor să participe la confruntări vor avea nevoie de rezerve, de un plan, vor avea nevoie de o susţinere din partea unui factor exterior pentru a învinge. Altfel, nu vor face altceva decât să cedeze în fața adversarului, gândindu-se că şi-l transformă în prieten, fără a-şi rezolva problema sau motivul care l-a dus către competiţie.
Dacă aceste lucruri mărunte îl consumă pe individ şi îl fac să privească viaţa cu rezervă, cu reţinere, să se gândească la faptul că, în realitate, nimeni nu are prieteni în această lume, ci doar persoane cu care ar putea din când în când să fie de acord, trigonul pe care Mercur şi Chiron îl împlinesc reactivează trigonul Saturn-Chiron adică strategia ridicării nivelului de conştiinţă sau de obținere a vindecării printr-un gest de mare fineţe sau printr-o hotărâre categorică pe care o adoptăm acum în raport cu informaţii care ne vin din anturaj pe ultima sută de metri. Unii spun că au nevoie acum să verifice o recomandare, un sfat, să pună în aplicare o metodă pe care au consultat-o cu ceva timp în urmă pentru că numai așa se îndreaptă către câştig. Ar putea să aibă dreptate pentru că îşi vor evalua metoda de lucru după cât de multe obțin folosind-o, fără să ştie că norocul constă în faptul că au putere să evalueze, că îşi îndreaptă atenţia către astfel de proceduri, nu neapărat în ceea ce câştigă din asta.
Chiar dacă Luna trece acum prin Săgetător, faptul că se reactivează trigonul Saturn-Chiron prin impactul lui Mercur, vom avea reuşită prin vechi. În general, Săgetătorul ne îndreaptă către nou, către prospeţime, către ceea ce este revigorat prin frumos, iar atunci când este ajutat de o planetă din Vărsător, când aceasta zodie se implică în alt mod, înclinaţia către noutate devine prospectarea noului. Acum, însă, lucrurile sunt la polul opus. Tot ce este vechi, tradiţional, tot ceea ce a primit verificarea timpului duce la câştig, la reuşită,
Prin urmare, 8 octombrie este o zi de deschidere faţă de creaţie, faţă de lucrurile care ar putea să-l înnobileze informaţional pe individ sau care ar putea să-l facă să se simtă valoros prin experienţele pe care le-a avut. Tot ceea ce vine spre noi astăzi ne îndeamnă să aplicăm, să fim siguri pe ceea ce vedem, constatăm sau înţelegem şi va transforma tot acest interval într-unul de verificare. Astăzi ne vom afla în preajma cuvântului care zideşte, a cuvântului care ridică nivelul de conştiinţă sau al celui care îi spune individului că a se menţine la acelaşi nivel de promiscuitate sau de durere sufletească, a se hrăni în continuare cu eşecul sau dezamăgirea, constituie dovadă de stabilitate, de tradiţie, de permanentizare pe care o poate oferi celorlalţi.
Vedem, astfel, că fiecare îşi va folosi influxul astral după nivelul de înţelegere, după cât de avansat gândeşte sau cât de evoluat le este sufletul. Trecând în Săgetător, în mijlocul zilei, Luna îi va îndemna pe oameni să privească lucrurile frumoase, să folosească aceste criterii estetice însă nu-i ajută să se separe de dramele afective pe care le-au hrănit în zilele anterioare. De aceea mulţi ar putea vedea că ceea ce poartă amprenta dezamăgirii este foarte intens, ceea ce este rafinat distins şi elegant nu ne abuzează nici vizual, nici auditiv, nici concret nici în alt mod pentru că esteticul rafinamentul, eleganța sau nivelul înalt al conştiinţei nu se impune, ci se apreciază.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta astăzi frumosul în tot ceea ce este în jur. A pune o astfel de bază, a hrăni copacul vieţii cu astfel de sentimente înseamnă a ne ridica din tot ceea ce ne apasă pentru a descoperi esenţa lucrurilor, adică pentru a primi adevăratele răspunsuri la lucrurile care ne frământă sau care ne consumă.

Epuizare în demersuri noi. Plăceri extravagante. Teama de a împărtăşi un secret. Sinceritate dureroasă. Regrete.

În această a doua zi de Săgetător (Luna în Săgetător) Luna va împlini trei aspecte (un careu cu Chiron, un trigon cu Uranus şi un sextil cu Soarele), aducându-ne în fața unor demersuri importante care ne vor capta atenţia prin elementul lor novator. Se va mai păstra din ziua anterioară tendinţa de a ne apropia de plăcerile complicate, neobişnuite sau chiar extravagante, însă acum le vom privi pe toate acestea cu teama că s-ar putea ca aceste lucruri să ne compromită. În felul acesta, Luna în Săgetător ne îndeamnă să ne protejăm un secret, să-l acoperit cu eleganţă, cu farduri, cu haine frumoase sau cu informaţii care să distragă atenţia interlocutorului de pe fiinţă, pe exprimare.
9 octombrie este o zi marcată de exprimare care se îndreaptă mult către acea latură dureroasă a sincerităţii. Rănindu-se, oamenii regretă tot ceea ce și-au spus, că au cerut răspunsuri, regretă toate lucrurile pe care nu reuşesc să le acopere sau să le ascundă ori să le rezolve. Cu toate acestea, 9 octombrie poate fi o zi marcată de veselie, ca şi cum astăzi vom avea impresia că numai râzând sau bucurându-ne de ceea ce este în jur putem combate sau ascunde ceea ce nu putem controla.
Faptul că Luna şi Chiron se află în careu chiar de dimineaţă ne indică faptul că un anume disconfort fizic ne va urmări toată ziua şi împotriva căruia nu găsim niciun remediu corect. Prin trigonul Lunii cu Uranus care se împlineşte la puţin timp de la împlinirea careului Luna-Chiron astăzi ne sunt ridicate anumite interdicţii însă noi le vom încadra tot în categoria plăcerilor extravagante. Spre seară, când Luna şi Soarele vor fi în sextil, oamenii îşi vor aduce aminte de ipostazele în care au avut noroc, încercând să definească ce înseamnă să ai noroc, ce înseamnă că ai oameni în preajmă care dispun de această energie pozitivă. Aşa îşi dau seama că regretul nu hrăneşte norocul, că tristeţea, reținerea sau teama de a împărtăşi o informaţie celor din preajmă nu ne ajută să ne îmbogăţim patrimoniul personal, nici măcar să ne sporim cercul de prieteni ori de cunoscuţi.
Prin urmare, 9 octombrie vine spre noi cu o subtilitate complicată. Pe de o parte suntem atraşi de sensul evenimentelor anterioare, ducându-le mai departe pe latura negativă, adică prin dragoste, teamă sau regrete, iar de partea cealaltă suntem îndemnaţi să ne bucurăm de lucrurile care plutesc în jur, ca şi cum ele constituie soluţia cea mai importantă a problemelor cu care ne confruntăm acum. Indiferent spre ce latură ne îndreptăm, astăzi vom vorbi despre lucrurile pe care le vedem la ceilalţi, iar această sinceritate poate deveni dureroasă, neplăcută, cauzatoare de probleme şi mai mari ori o motivaţie în plus pentru anumite persoane să regrete că vorbesc sau ascultă. Unii vor fi surprinşi de câte lucruri frumoase se vor consuma în această zi, însă nu acesta este reprezentativ pentru 9 octombrie, ci atitudinea pe care o avem faţă de ecoul pe care aceste evenimente îl produc în adâncul sufletului.
Dacă vom fi împăcaţi cu elementele negative pe care le-am hrănit până acum, înseamnă că nu a sosit încă momentul să facem un pas pe scara evoluţiei, iar dacă ne bucurăm de toate lucrurile care au venit în jur, nu înseamnă că am progresat, că am ajuns deja la capătul drumului şi că trebuie să extindem sfera percepției, bucurându-ne de viaţă în ansamblul ei. Lucrurile acestea vin spre noi pentru a ne hrăni discernământul, adică de a separa binele de rău pentru a cunoaşte viaţa în toate aspectele sale, atât binele cât şi răul, atât superficialul cât şi profundul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi echidistanţi faţă de lucrurile care vin spre noi şi pe care astăzi vom fi tentaţi să le împărţim în două categorii, după trăsătura definitorie care ni se va părea evidentă. A fi echidistant faţă de mai multe categorii de informații, înseamnă a ne bucura de libertatea de alegere pe care, în timp, să o transformăm în discernământ.

Succes ce vine din zone lipsite de interes. Bine inutil. Substituire. Semn că dragostea neîmpărtăşită nu s-a stins. Inspiraţie în activităţi comune.

Zona emoţiilor va fi în continuare afectată şi în 10 octombrie deoarece Venus şi Neptun îşi ating acum gradul perfect în careul pe care-l construiesc de ceva vreme. În acelaşi timp, Luna îşi încheie tranzitul prin Săgetător, seara, trecând în Capricorn şi împlinind la puţin timp de la încheierea acestei zile un sextil cu Neptun. De asemenea, la puţin timp de la împlinirea careului dintre Venus şi Neptun, Luna împlineşte un trigon cu Marte căutând să se împace cu situaţiile neplăcute, să găsească rezolvări în zonele care sunt marcate de dezamăgire sau insucces pentru a echilibra o relaţie sau a stinge un conflict.
În realitate, Venus, abia intrată în Săgetător, prin careul pe care-l împlineşte cu Neptun ne îndeamnă să ne însuşim lucruri care nu ne sunt utile. Astfel, succesul va veni prin prospectarea unor zone lipsite de interes pe care le vom prezenta disproporţionat, ne vom lăuda mult cu ele sau le vom expune ca pe dovezi ale eficienței care, de vreme ce s-au consumat, promit mai mult.
Totul este însă un vis, totul ne îndreaptă către un bine inutil şi ne va încuraja să ne rupem de realitate şi să visăm în continuare la lucruri pe care nu le putem obţine sau să continuăm să ne însuşim lucruri care nu ne sunt utile.
Atât pe ultimul segment din Săgetător, cât şi pe primul din Capricorn, Luna ne îndeamnă spre lucruri practice şi inspiraţia se va îndrepta către acest sector. Ziua va fi însă dominată de acest careu dintre Venus şi Neptun construindu-ne ipostaze în care suntem rugaţi să iertăm, să întoarcem un gest frumos, să ajutăm un semen aflat într-o ipostază dureroasă, penibilă sau periculoasă sau să ne sacrificăm pentru idealul propriu. Ceea ce ni se cere acum este neplăcut şi, ca să echilibrăm balanța, ne îndreptăm faţă de lucrurile care nu sunt reale deoarece ni se va părea că astăzi doar la acelea vom avea acces. Explorând această parte complicată, oamenii vor fi astăzi convinşi că nu au dreptul la dragoste împărtăşită chiar dacă vor vedea în jur că există premizele împliniri acestei iubiri sau că în jur plutesc anumite semnale pe care le vom interpreta astăzi în mod subiectiv, deci greşit.
Cei care sunt constrânşi acum să se exprime în familie sau pe zona publică vor dovedi un spirit critic prea dezvoltat, vor judeca oamenii după semantica frazei, nu după ceea ce au vrut să spună, chiar dacă nu este cazul să se apeleze la reguli stricte de gramatică în vorbirea comună. Judecând sau criticând oamenii vor fi motivaţi să devină inconstanţi, să-şi mute interesul de la o persoană la alta, motivând că sunt în căutarea unei satisfacţii, a succesul său a iubirii absolute.
Prin urmare, 10 octombrie reprezintă o zi în care ne sunt presărate la picioare lucruri care nu ne folosesc, existând şi riscul de a fi compromiși sau impresionaţi de intensitatea ori de bogăţia acestor elemente inutile. Fiind impresionaţi, vom fi tentaţi să substituim elementele esenţiale, în căutarea cărora ne aflăm şi pe care nu le-am adjudecat încă prin aceste lucruri penibile, trecătoare sau lipsite de rost.
Ziua este proastă pentru cei care urmăresc să cheltuie bani, să recupereze o invenţiei sau să-şi achiziţioneze un bun care să reprezinte statutul, nivelul social ori pe cel profesional. Cei care nu-şi stăpânesc sentimentele ajung astăzi trişti sau decepţionaţi de tot ceea ce este în jur, iar orice formă de împărtăşire pe care hotărăsc să o facă la un moment dat, când nu se mai pot controla, îi îndreaptă către scandal sau spre a se asocia cu oameni de aceeaşi factură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că iubirea este prietenă bună cu înţelegerea. Atunci când iubirea circulă singură, fără înţelegere, ar putea uşor să judece ceea ce nu-i seamănăs perfect.

Cumpătare. Suprimarea emoţiilor din teamă. Dialog. Colaborare. Solicitări care nu pot fi rezolvate în timp util. Evaluarea unui obstacol.

11 octombrie este o zi neplăcută pentru cei care urmăresc să-şi coordoneze viaţa fără scandal, fără intrigi, care nu câştigă din a-şi vinde intimităţile aşa cum promovează societatea de consum. Greutatea acestei zile va veni în primul rând din faptul că Luna, prin conjuncţia cu Pluton, se aliniază opoziţiei acestuia cu Lilith, ea, la rândul ei, împlinind şi cu Lilith şi cu Jupiter, ce se află acum în Rac, două opoziţii.
11 octombrie se va lega de ziua de 12 octombrie prin aceste opoziţii pentru că abia spre seară Luna va fi în fereastra opoziţiei cu Jupiter pentru ca ea să se împlinească la grad perfect în noaptea de vineri spre sâmbătă. Astăzi vom considera că soluţia tuturor problemelor reprezintă suprimarea emoţiilor şi vom căuta, fie să ne sustragem acestora, fie să oprim dialogul care ar putea să ne impresioneze în acest mod ori să coordonăm dialogul reducând la minim interacţiunile, doar în ceea ce priveşte raporturile sociale sau discuţiile de convenienţă. Nu vom dori să ne desfăşurăm ziua în afară colaborării. Vom căuta oamenii, vom urmări să cultivăm împreună cu aceştia un ideal comun însă vom trăi cu senzaţia că acolo unde ne implicăm afectiv lucrurile pot scăpa de sub control sau se vor îndrepta spre o zonă a conflictului.
Asta se va întâmpla pentru că astăzi, în mijlocul zilei, Lună şi Uranus vor fi în careu, iar sentimentele într-o contradicție puternică în așa fel încât ceea ce este nerafinat, negândite suficient să iasă la lumină şi să-l pună pe individ într-o situaţie dificilă.
Dacă debutul zilei se va face pe sextilul Lunii cu Capul Dragonului, iar finalul acesteia va fi marcat de opoziţia Lunii cu Lilith, înţelegem că întreaga zi vom fi sub patronajul nevoii de a evalua. Pentru că ne îndreptăm spre opoziţia Luna-Lilith, premizele ce vin din sextilul Luna-Capul Dragonului sunt pozitive, atunci când evaluăm grija ne va face să ne îndreptăm numai spre obstacole sau să dăm curs unor solicitări care nu pot fi rezolvate în timp util.
Prin urmare, 11 octombrie este o zi apăsătoare, în care oamenii se vor arăta nervoşi atunci când li se solicită împărtăşirea unor sentimente sau când sunt constrânşi de contextul pe care-l traversează să vorbească despre ceea ce simt, despre ceea ce au înţeles sau despre anumite lucruri legate de intimitate.
Neştiind să-şi dozeze reţinerea sau informaţiile pe care le oferă, mulţi se vor dovedi agresivi, impulsivi, vor rupe anumite tipuri de colaborări şi le vor hrăni cu insistenţă pe celelalte, pentru a se menţine în aceeaşi zonă a activităţii sociale, doar pentru a dezvolta cu cei din jur relaţii de alt tip.
Asta îi va face să dea curs unor situații care nu pot fi rezolvate, să probeze cumpătarea numai în ipostaze în care informaţiile sunt foarte clare, când totul este calculat matematic sau când judecă ori rezolva problemele altora. Trebuie să fim conștienți că evaluam obstacolele, nu că scăpăm de ele, ci doar le privim din alt unghi sau le căutam punctele vulnerabile, nu le dizolvăm prin observație.
Astfel, 11 octombrie nu este o zi de acţiune, ci mai curând una în care lucrăm cu informaţia pe multiple nivele pentru a ascunde vulnerabilitatea afectivă în care ne aflăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu-i învinui pe ceilalţi de ceea ce simţim.

Gesturi importante motivate de regret. Acţiuni în raport cu trecutul. Neputinţa de a ne desprinde de aparenţe negative. Confuzie. Limbaj complicat. Duplicitate. Tendinţa de a da mai multă importanţă exprimării decât conţinutului.

12 octombrie este o zi foarte încărcată din punct de vedere astral, nu neapărat prin aspectele pe care le împlineşte Luna, pentru că ea atinge gradul perfect doar în opoziţia cu Jupiter, ci prin faptul că Mercur şi Lilith împlinesc astăzi un trigon, Venus şi Junon un sextil, iar Soarele va fi în careu cu Jupiter. Lucrurile nu ar fi atât de apăsătoare dacă nu am fi, cea mai mare parte din zi, adică în intervalul 3:00-21:00, în Perioada fără direcţie. Asta înseamnă că planetele îşi dau mâna de această dată pentru a-i îndemna pe oameni să facă gesturi importante şi să şi le motiveze prin regrete, prin resentimente sau prin nemulţumiri pe care nu au reuşit să şi le înţeleagă sau să şi le explice corespunzător de-a lungul acestei săptămâni.
Dacă există o parte bune din tot acest complex de factori, atunci acesta vine din faptul că opoziţia Luna-Jupiter se împlineşte în noaptea de vineri spre sâmbătă. Dacă gradul ar fi fost atins în plină zi o parte din activităţile cotidiene ar fi fost lovite de eşec, de neputinţă, de ghinion, de instabilitate sau de o situaţie care le-ar inflama sau le-a duce în ipostaza în care să explodeze şi nimic să nu se mai înţeleagă din toate lucrurile care le compuneau.
Trigonul Mercur-Lilith ne aduce în faţa unor minciuni frumoase, însă acestea nu mai sunt crezute sau sunt supuse unui probatoriu foarte dur, adică sunt verificate de sextilul Venus-Junon pentru că trigonul Mercur-Lilith se împlineşte în aplicaţia acestuia. Însă nu putem să ne aşteptăm la lucruri bune nici din partea acestei verificări, nici din partea acestui probatoriu pentru că toate evenimentele acestei zile, exceptând, ingresul Lunii în Vărsător din jurul orei 21:00, se afla în aplicaţia careului Soare-Jupiter. Nu numai că sunt scoase la lumina anumite gânduri sau demersuri negative, însă ele caută echivalent social, iar personajele negative care au definită această trăsătură de caracter îi va instigă şi pe ceilalţi în a demonstra faptul că lumea aceasta nu este bună de nimic, societatea nu le oferă ceea ce le trebuie şi că familia, cercul de prieteni, grupul de apartenenţă sau naţiunea din care fac parte constituie pentru ei cea mai clară dovadă că nimic bun nu poate să există pe suprafaţa pământului.
Dacă ar fi să privim aceste unghiuri în mod disparat atunci am fi constrânşi sau obligaţi să acordăm prea mult credit trigonului Mercur-Lilith, adică minciunilor frumoase care aplanează un conflict sau care aplanează o stare de tensiune ori sextilul Venus-Junon, care înseamnă asocieri de scurtă durată sau întâlniri pe baza unui interes ori pentru promovarea unui produs, şi am pierde din vedere esenţialul (acţiuni în raport cu trecutul) pentru că luminariile se afla în careu, ceea ce nu este bine pentru dimensiunea personală a individului şi că aceasta au o relaţie proastă cu Jupiter care, nu trebuie să uităm, este puternic lezat de ceva vreme de prezenţa Lunii negre în semnul exaltării sale, adică foarte aproape de el.
Ziua va fi, în felul acesta, marcat de prea multe ambiţii, de prea multe dorinţe, de prea multe fericiri superficiale ori prea multe iluzii care îi păcălesc pe oameni că sunt, că au tot ceea ce le trebuie în jur şi că de fapt problemele care vin spre ei trebuiesc tratate cu maximă indiferenţă. Cei care gândesc aşa şi nu iau această zi aşa cum se prezintă, prin complicaţii sau minciuni construite frumos, nu fac altceva decât să dovedească faptul că sunt fiinţe limitate şi că nu le trebuie foarte puţini pentru a se autoamăgi sau a fi duplicitari.
Prin urmare, 12 octombrie devine una dintre cele mai importante zile ale acestei săptămâni pentru că, pe de o parte, ne vă aduce în fata regretului, generând confuzie, iar de partea celalaltă ne vă aduce în situaţia în care să acordăm mai multă importanță exprimării decât conţinutului, să acordăm mai mult credit ambalajului decât obiectului care se află în interior.
12 octombrie va fi o zi marcat de nesiguranţă care îi va îndemna pe oameni să-şi caute fericirea în exterior sau să se autoamăgească că tot ceea ce au i interiorul sufletului, în familie sau în cercul de prieteni este tot ceea ce-şi doresc. Daca ar putea să se desprindă de aparenţe şi dacă ar putea ca experienţele pe care le-au acumulat de luni până în această zi să le folosească la ceva atunci ar renunţa la limbajul complicat, la duplicitate şi ar accepta că viaţa este construită din elemente contrare (cu bune, cu rele) şi că nu calitatea acestor elemente este definitorie pentru ce se întâmplă acum, ci ceea ce reuşim să facem cu toate aceste piese pe care destinul ni le presară la picioare.
12 octombrie va fi o zi destul de apăsătoare pentru cei care nu primesc răspuns pe moment, care emit şi nu au certitudinea că semnalul a ajuns imediat la destinaţie, care cer şi nu li se răspunde cu aceeaşi monedă sau care, printr-o inspiraţie nefastă, aleg să-şi analizeze sectoarele importante ale vieţii acum sau care consideră că a sosit momentul să le ceară celorlalţi socoteala pentru lucrurile pe care le-au primit din partea acestora.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza duplicitatea, de a refuza orice ambivalență care a putea să ne ducă spre confuzie. Cei care aleg să înţeleagă dincolo de cuvinte sunt cei care câştiga o zi nu pierd una.

Căutarea sentimentelor pierdute. Îndemn la autodepăşire. Observaţie. Revoltă împotriva unui factor social. Tentaţii care ne inspiră teamă, dar ne duc spre progres.

Luna, astăzi, este în careu la Axa Dragonului şi ne vom aminti de sentimentele pe care considerăm că le-am pierdut implicându-ne în activităţi care nu au avut nici durabilitate şi care nu s-au dovedit atât de importante pe cât am crezut. Dacă ieri ne-am risipit timpul, ne-am autoamăgit sau ne-am arătat impresionaţi de lucrurile care nu au trăinicie, durabilitate, astăzi simţim că tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru, toate lucrurile care vin spre noi ne îndeamnă la autodepăşire. Suntem atenţi la ceea ce nu funcţionează cum trebuie, la lucrurile care ne spun că viaţa este frumoasă sau care strigă pentru a ne îndreapta către ceea ce este esenţial, încât ajungem în punctul în care să considerăm că toate episoadele care s-au consumat de-a lungul acestei săptămâni au avut un caracter social evident şi acum trebuie să îi opunem o rezistenţă viabilă.
Din nefericire, lucrurile acestea iau înfăţişarea unei alte forme de iluzie. Luna şi Uranus sunt în sextil şi, de asemenea, în această perioadă, acest unghi va fi într-o relaţie specială cu careul pe care Luna îl împlineşte cu Saturn. De această dată aspiraţiile personale şi limitările pe care dorim să le anulăm prin aceste aspiraţii primesc din partea careului Luna-Mercur o lovitură drastică. Nu avem cunoştinţele necesare, nu avem nici limbajul necesar pentru a face faţă îndemnurilor care vin spre noi sau aspiraţiilor necontrolate pe care le avem acum, în această perioadă.
Din combinaţia acestor trei elemente, suprapuse peste careul Lunii la Axa Dragonului se deduce faptul că 13 octombrie este o zi marcat de tentaţiile care ne inspiră teamă, dar care, în cele din urmă, ne duc spre progres. Progresul este unul de factură intimă, adică observăm lucrurile care sunt corecte sau care sunt valoroase, le punem în Balanţă, iar pe celălalt taler punem suspiciunea pe care am dezvoltat-o faţă de toate persoanele care au vrut să ne ajute sau care au dorit să ne atragă într-un demers social pozitiv.
Prin urmare, 13 octombrie devine astfel ziua în care oamenii îşi spun ceea ce nu şi-au putut spune de-a lungul săptămânii şi, prin mesajul pe care-l transmit, arată cât de agresivi sunt împotriva demersurilor sociale la care, poate, la unele dintre ele, chiar au luat parte. Le va venit uşor astăzi să critice tot ceea ce au în jur, vecinii, administraţia locală, coaliţia de guvernământ sau în consonanţă cu teoria conspiraţiei, secta iluminaţilor sau alte structuri de aceeaşi factură.
Nu au nevoie de o denumire, de prea multe informaţii, ci pur şi simplu îşi îndreaptă această revoltă, această atitudine antisocială către tot ceea ce se afla în exterior, considerând că prin acest comportament rezolva o problemă importantă.
În realitate, finalul săptămânii ar trebuie să fie dedicat segregării sentimentelor sau participării la acţiuni de grup în care cel nemulţumit să se dea cu lumea, adică să se destindă puţin, să împărtăşească celorlalți nemulţumirile sale pentru a vibra într-un mod armonios, pentru a fi fericit, mulțumit cu cât are şi a trata cu indiferenţă lucrurile pe care, prin statutul pe care-l au sau prin limitele care le sunt impuse, nu le poate rezolva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări toate lucrurile care vin spre noi acum, nu cu scopul de a le judeca, ci cu scopul de a le descoperi care le este rostul, care le este misiunea sau unde vor ajunge pentru că, de vreme ce am intrat în contact cu ele, trebuie să ne aşteptăm să fim pe desfăşurător atunci când acestea îşi ating finalitatea.

2 thoughts on “7 – 13 octombrie 2013

  1. mariana dumitrescu spune:

    Numai lucruri bune sa vi se intample,domnule coser

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.