30 septembrie – 6 octombrie 2013

Săptămâna 30 septembrie – 6 octombrie vine cu mesajul scindării. Multe din conjuncturile care se împlinesc în acest interval hrănesc aspiraţii mai vechi, ce nu pot fi inserate în acest context. Altele vin cu mesajul separării, fisurii, desprinderii de ceea ce ne alimentează durerea, eşecul, nemulţumirea sau tristeţea. Există însă şi o a treia direcţie cu care vom lua contact spre finalul săptămânii, mai exact în ziua de sâmbătă, 5 octombrie, când luminariile vor fi în conjuncţie şi când vom avea de traversat o manifestare stranie marcată de revoltă elementului inferior.
Chiar dacă ne referim la unghiuri precum trigonul lui Saturn cu Chiron, trigonul lui Mercur cu Neptun, sextilul lui Pluton cu Capul Dragonului sau la unghiuri negative cum ar fi careul Soare-Pluton sau opoziţia Soare-Uranus lucrurile se îndreaptă către aceste mesaj periculos dat de revolta elementului inferior. Acest element inferior devine aşa în grupul de apartenenţă sau în mediul în care îşi manifestă trăsătura definitorie. Astfel, elementul inferior poate fi poporul în raport cu guvernanţii, copilul în raport cu adulţii, elevul în raport cu profesorii sau un personaj recalcitrant în raport cu cei care doresc să îi atenueze caracterul antisocial sau să trăiască într-un mediu armonios.
De asemenea, Lilith este puternic implicată în această conjunctură astrală prin trigoanele pe care le trimite către Capul Dragonului şi prin careul pe care îl trimite Soarelui, lezând această Lună nouă, înţelegem că una din principalele probleme ale acestei săptămâni va fi dată de tabăra pe care ne-o alegem. Unii vor avea un comportament periculos, schimbător, oscilant, alţii vor şoca prin stabilitatea pe care o vor afişa, prin uşurinţa cu care se vor adapta, păcălindu-i pe cei din jur că lupul, de această dată, şi-a schimbat definitiv şi părul şi năravul.
Ceea ce se iniţiază în această săptămână şi care se consumă fie pe Luna nouă din 5 octombrie, fie în zilele de miercuri, 2 octombrie sau joi, 3 octombrie, are o mare perspectivă în timp pentru că vor crea un arc peste timp, pornind de acum şi până cel mai devreme în 2014.
Elementul cel mai important al acestei săptămâni la care vom face trimitere pentru a rezista oscilaţiilor astrale sau energiei dizarmonice care vine spre noi este acela al acceptării pe care o are omul în fața evenimentelor vieţii. Anumite lucruri se întâmplă pentru că le este hărăzit să se întâmple, nu pentru a ne umili şi tocmai de aceea nu este indicat să luăm în sens personal tot ceea ce ni se întâmplă acum, în această săptămână. Gândind aşa vom fi mult mai motivaţi să stăm deoparte de revoltă şi să fim puternici prin inspiraţia benefică. Vom testa faptul că suntem inspiraţi benefic prin puterea de a le insufla celorlalţi încredere şi forţă.

Teamă de deschidere. Regret. Nevoie de identitate. Test. Consum pentru lucruri care nu durează.

Prima zi a săptămânii ne găseşte cu Luna în plin tranzit prin zodia Leu împlinind un sextil cu Soarele și în careu cu Axa Dragonului. De asemenea, tot dimineaţa, pentru că toate cele patru aspecte se împlinesc dimineaţa, Luna va mai avea de împlinit alte două aspecte: un careu cu Saturn, cel care se află foarte aproape de Capul Dragonului, şi un trigon cu Uranus din Berbec, aflat în fereastra opoziţiei cu Soarele.
În felul acesta, misiunea pe care o are Luna în această zi este una de conciliere. Totuşi, va fi greu să găsim soluţia cea mai bună pentru că sentimentele vor fi prea intense, dorinţele prea puternice, iar minte bună şi sănătoasă nu prea vom avea. Cu alte cuvinte, astăzi vom pune carul înaintea boilor şi ne vom aştepta să fim priviţi ca nişte fiinţe geniale, remarcabile care pot să inventeze tot felul de lucruri năstruşnice, utile celorlalţi. În realitate, nu facem altceva decât să ne consumăm pentru lucruri care nu durează. Astăzi vom fi îndemnaţi să ne exprimăm sentimentele, dar ne va fi teamă să ne deschidem, ne vom simţi mult mai confortabil regretând sau invocând acele situaţii în care am fost în centrul atenţiei. Luna din Leu îi îndeamnă pe oameni să guste din importanța de sine, însă această nevoie de identitate pe care o aduce în ecuaţia astrală zodia Leu este acum încărcată de vanitate, de mândrie, de competiţie, de prea multă ambiţie, pentru a se lăsa să se vadă un sentiment frumos ori măcar un dram de sinceritate. Cu alte cuvinte, ceea ce se întâmplă astăzi este un test de maturitate a sentimentelor, unul de înţelegere a nevoilor celorlalţi şi nu în cele din urmă un test de înţelepciune acest test este alimentat de nevoia de expansiune, de nevoia de a face lucruri extraordinare, fără a ţine cont dacă anturajul cere aşa ceva, dacă răspunsul neobişnuit pe care-l dăm se situează la nivelul aşteptărilor celorlalţi.
Chiar dacă încercăm să mascăm, să îmbrăţişăm mai mult refuzul binelui sau răspunsurile greşite la acest test al vieţii, traversăm această ultimă zi a lunii septembrie cu o maximă luciditate, cu tendinţa de a deschide ochii spre problemele cele mai importante, dar și de a resimţi o imensă neputinţă în a le rezolva.
Prin urmare, prima zi a acestei săptămâni şi ultima zi a lunii septembrie ne aduce în faţa unui test important al acestui an. Aşa cum am văzut şi din analiza aplicată lui 2013, dar şi din prezentarea aspectelor acestei luni, septembrie a fost o lună în care ne-am întâlnit cu destinul, în care ne-am deschis faţă de lucrurile care sunt importante pentru maturizarea individului sau pentru o mai bună inserţie socială. Încă vom mai fi în fereastra acestei tendinţe de a identifica problemele care sunt de maximă necesitate şi de a căuta răspunsuri la întrebarea: „De ce am mers în această zonă”.
Chiar dacă astăzi luminariile împlinesc un sextil, chiar dacă Luna din Leu mediază opoziţia Soarelui cu Uranus care se împlineşte joi, 3 octombrie, lucrurile nu se îndreaptă astăzi spre bine pentru că vom acorda mai multă atenţie fricii de a ne deschide sau regretului decât bucuriei de a îmbrăţişa lucrurile esenţiale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne situa în afara spectaculozităţii, în afara conjuncturilor sau situaţiilor care ne şochează sau de a ne limpezi mintea pentru a găsi liniştea. Cel care în 30 septembrie va găsi liniştea va fi invadat de o energie binefăcătoare, aceea care este dată de sextilul luminariilor, adică de noroc.

Aspiraţie spre recunoaştere socială. Teama de a vorbi despre sentimente. Nevoie de întâmplări dure. Invocarea iubirii de dragul confortului.

Astăzi ne vom simţi mai bine pentru că vom visa mai mult. Tendinţa acestei zile în care Luna îşi încheie tranzitul prin Leu este aceea de a tinde spre recunoaştere socială. Din predispoziţiile zilei anterioare vom rămâne cu o anumită reţinere, cu una care va fi manifestată mai mult în segmentul comunicării, adică ne va fi teamă să vorbim despre lucrurile care sunt cel mai importante pentru sine. Unii se vor teme să vorbească despre dragoste, despre avuţia familiei, despre frumuseţea fizică sau despre profunzimile spirituale. Nu contează care este elementul care îi ține în loc, importantă este această înţelegere a nevoilor personale care vor fi puse în această zi pe picior de egalitate cu un element de factură emoţională.
Pentru că ultimul aspect la care participă Luna este un careu cu Venus, împlinit chiar de dimineaţă, iar ea va trece în Fecioara abia seara târziu, aproape de ora 22:00, va face din întreaga zi una dominată de Perioada fără direcţie. Tendinţa de a ne apropia de forţă, uşurinţa cu care vedem lucrurile clar în faţă, cu care ne alimentăm plăcerea de a visa, chiar dacă ştim că totul este ireal ne îndeamnă să ne dorim un lucru care, după ce-l vom adjudeca, ne va răni. Astăzi ne vom dori întâmplări dure şi pentru a nu simţi durerea sau pentru a depăşi impasul vom fi tentaţi să invocăm necesitatea iubirii doar pentru a ne alimenta un confort.
Dacă de multe ori a fost invocată necesitatea iertării şi, poate, uneori, conjuncturile astrale erau prea complicate ori ne apăsau prea mult cu reacţii rapide pe care nu le-am putut avea astăzi, prin faptul că Luna se apropie de cuspida dintre Leu şi Fecioară, acţionând din ambele semne, adică în fereastra opoziţiei cu Neptun, vom traversa nenumărate ipostaze în care să probăm iertarea. De această dată, iertarea nu are conotaţii mistice, nu are valenţe existenţiale, ci are o importanţă pur practică. Cine iartă, poate merge mai departe, îşi poate menţine o prietenie sau patrimoniul personal într-o formă compactă.
Prin urmare, debutul lunii octombrie se va face într-un ton uşor optimist însă alimentat de prea multe vise, de prea multe aspiraţii fără bază, toate conturate pe direcţia nevoii de a primi din partea societăţii o recunoaştere. Astăzi vom aduce din ziua anterioară teama pe care nu am putut să o rezolvăm şi din această cauză ne va veni greu să vorbim despre lucrurile care sunt foarte importante pentru sine, pentru că va exista o stare nedefinită sau un sentiment care ne va bloca.
Astăzi ne vom simţi puternici şi îndrăzneţi, vom întinde mâinile către lucrurile grandioase, chiar dacă ştim că nu le putem atinge, ca în jocul unui copil care simulează în inocenţa sa tot ceea ce-şi imaginează.
Mulţi vor fi inspiraţi astăzi să-şi abstractizeze viaţa şi se vor simţi confortabil trăind sau simţind în felul acesta. Alţii, însă, care nu pot să probeze că deţin o structură rafinată sau care au o vibraţie a gândirii ori a sentimentului puţin mai densă, vor da curs tendinţei de a folosi puterea, forţa prin orientarea către întâmplări dure. Aceste persoane nu iartă, nu trec cu vederea anumite greşeli, ci invocă motivul iubirii doar pentru a se simţi bine cu ceea ce au.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a încerca, pe cât posibil, să realizăm o fuziune între a trăi abstract şi a ne menţine caracterul simplu, inocent al vieţii. Indicat ar fi ca astăzi să invocăm iubirea pentru confortul celorlalţi pentru că după cum ne spune învăţătura creştină „Dăruind vei dobândi”.

Lucruri evaluate disproporţionat. Totul gravitează în jurul ezitării. Căutarea esenţialului, a sufletului. Nevoie de noutate, de atenţie. Frisoane întreţinute de teamă. Grija faţă de consecinţele unei greşeli. Anunţuri ciudate. Fapte care fac un arc peste timp.

Tot ceea ce am făcut în primele două zile ale săptămânii vom avea tendinţa să reevaluăm în ziua de 2 octombrie. Astăzi căutăm lucrurile importante şi dorim să le evaluăm după măsură aspiraţiilor pe care le avem. Cei mai mulţi vor greşi evaluând disproporţionat persoanele sau situaţiile cu care se întâlnesc, însă cei mai mult vor înţelege că există un element care le perturbă activitatea şi care-i face, indiferent de eforturile pe care le depun, să graviteze în jurul unei nesiguranţe. Cu cât se adâncesc mai mult în reguli morale, cu cât fac trimitere la expunere pe care le-au traversat-o anterior şi din care au învăţat lucruri care i-au făcut să fie mai siguri pe ei, cu cât ascultă mai mult sfaturile celorlalţi sau apelează cu mai multă încredere la recomandările înţelepte ale unui apropiat, cu atât mai mult îşi dau seama că lucrurile esenţiale ale vieţii, acelea care durează, care dau sens existenţei, care hrănesc până şi nevoia de confort, vin din suflet sau din căutarea adâncimilor spiritului.
Astăzi, Mercur va împlini un trigon cu Neptun şi un careu cu Junon, Soarele se va afla în careu cu Pluton, iar Saturn şi Chiron îşi împlinesc trigonul lor. Luna, aflându-se pe primul segment de tranzit prin Fecioară, va avea de împlinit şapte aspecte, două opoziţii, una cu Neptun și alta cu Chiron, patru sextile, cu Mercur, Capul Dragonului, Saturn, Lilith şi un trigon cu Pluton. Lucrurile acestea ne îndeamnă spre spectaculozitate, spre o anume inspiraţie care va atinge în ultima zi a acestei săptămâni un apogeu, adică în momentul în care Mercur şi Capul Dragonului vor fi în conjuncţie. Acum, Mercur, apropiindu-se de Capul Dragonului, va face apel la lucrurile pe care, de-a lungul lunii septembrie, în aparenţă, le-a ignorat. Acum oamenii îşi amintesc de sfaturile pe care le-a primit din jur, de consistenţa unor întâmplări, observă că au în jur persoane importante pe care se pot baza sau îşi amintesc dintr-odată că au de finalizat un proiect care ar putea să le aducă mari beneficii. Se simt deschiși faţă de acestea pentru că sunt inspirați, pentru că emoţiile lor produc modificări de vibraţie şi pentru că se simt motivați de toate lucrurile care au primit eticheta de „eşec” să se ambiţioneze şi să depăşească aceste obstacole.
Cu riscul de a-şi compromite relaţiile vechi, acelea în care a investiţi încredere, cu riscul de a dezamăgi prietenii care l-au ascultat sau pe care i-au susţinut, cărora le-au făcut promisiuni sau declaraţii de fidelitate individul alege acum să se îndrepte către lucrurile esenţiale. Opoziţia Lunii cu Chiron înseamnă separare de ceea ce doare, răneşte sau de ceea ce ar putea să fie înstrăinat şi să-l facă pe individ să sufere. Nu toată lumea va reuşi să atingă succesul în această zi, iar cei care vor eşua vor fi atât de marcaţi de griji, de incertitudini sau de teamă, încât ar putea să aibă chiar frisoane. Toate lucrurile bune ale acestei zile vor fi văzute prin noutate, prin atenţie, chiar dacă ele nu sunt deloc noi.
Pentru că unii se întorc la episoadele lunii septembrie, căutând să retuşeze anumite ipostaze vor lăsa impresia că se preocupă de sănătatea fizică, de echilibru psihoemoţional sau de carieră pentru că doresc să anuleze consecinţele negative ale unor greşeli. În realitate, caută să se ridice deasupra acestor erori şi nu se preocupă absolut deloc să le repare, cât se va preocupa să le ascundă sau să le facă inofensive. Tocmai de aceea declaraţiile, anunţurile sau informaţiile care pornesc de la aceste personaje ambiţioase ar putea fi ciudate, indiferent de direcţia spre care ne îndreptăm, iar faptele acestei zile vor face un arc peste timp, adică vor fi de referinţă pentru ceea ce va veni spre noi începând cu 2014.
Prin urmare, 2 octombrie vine spre noi cu invitaţii care au aceeaşi gravitate şi aceeaşi importanță ca lucrurile care au venit spre noi în săptămâna anterioară şi care au atins un vârf prin conjuncţia lui Saturn cu Capul Dragonului. Acum, aceşti doi protagonişti, încă se află în fereastra conjuncţiei şi îl invită la masa tratativelor pe Mercur care astăzi este vedetă, împlinind un trigon cu Neptun şi un careu cu Junon şi care, prin legătura pe care o realizează cu toate elementele de factură personală, îl îndeamnă pe individ să-şi caute identitatea, să caute lucrurile esenţiale şi, în această căutare, să descopere că se simte bine învăţând, ştiind, se simte bine făcând fapte bune sau confortabil sacrificându-se pentru un ideal.
Chiar dacă astăzi o parte din întâmplările pe care le parcurgem sunt evaluate disproporţionat, chiar dacă ne întoarcem în trecut cu gândul de a adjudeca un succes, din afară, individul va fi văzut altfel. El va lua înfăţişarea celui care se preocupă de greşelile celui care le-a făcut şi care acum se arată extrem de responsabil. Cine nu este atent astăzi cu sentimentele, cine se lasă în voia focului întunecat, a mâniei, a resentimentului, cine dă dovadă de agresivitate pentru a-şi cultiva încrederea în sine sau pentru a sancţiona o greşeală ori o ipostază negativă se va adânci şi mai mult în eroare și va deveni un exemplu de eşec, alimentându-şi teama şi apropiindu-se foarte mult chiar de boala fizică.
Dacă visele sau evaluările disproporţionate, alimentate de trigonul Mercur-Neptun nu au menirea de a genera efecte negative asupra individului sau asupra carierei sale careul pe care Soarele şi Pluton îl împlinesc încă de dimineaţă poartă amprenta autovătămării.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de mai multe ori atunci când transmitem o informaţie, când facem un gest sau dacă nu avem timpul necesar pentru a face acest lucru să facem tot ceea ce ar înfometa orgoliul, adică să ne punem la dispoziţia celorlalţi.

Viziune a ceea ce doare. Fisuri. Pagube prin reacţii temperamentale. Nevoie de a rupe o colaborare. Greşeala fatală.

3 octombrie este o zi apăsătoare. Astăzi, Pluton împlineşte un sextil cu Capul Dragonului, însă nu va reuşi să medieze tendinţa Nodurilor, decât în cazuri extrem de rare şi doar atunci când avem de-a face cu fiinţe cu adevărat remarcabile, care se deplasează libere pe pista timpului, care pot emite emoţii mistice pentru a hrăni un mediu şi a-i transforma definitiv vibraţia, rafinând-o. Pe lângă acest aspect, Soarele îşi atinge gradul perfect în opoziţia cu Uranus şi aduce astăzi împlinirea unor evenimente care vor fi marcate de nesiguranţă, de explozie, de criză. De asemenea, Luna împlineşte astăzi două sextile, unul cu Jupiter şi celălalt cu Venus, încercând să-i ofere individului explicaţii raţionale la toate situațiile neobişnuite care au loc în viaţa sa.
Ceea ce vine spre noi astăzi poartă amprenta unei viziuni cutremurătoare. Astăzi tot ceea ce vedem ne doare, indiferent că este vorba despre succes sau eşec şi, pentru a merge mai departe, vom fi îndemnaţi de tot ceea ce cunoaştem, observăm sau atingem să rupem o colaborare. În realitate, tot ceea ce se rupe reprezintă o greşeală pentru că este alimentat de neputinţa de a media un conflict sau de a găsi calea de mijloc.
Opoziţia Soarelui cu Uranus este marcată de nesiguranţă şi ea face parte dintr-un mecanism social mult mai amplu, acela dat de crucea cosmică împlinită pe semne cardinale, care îi are pe aceştia doi în două vârfuri şi în celelalte pe Pluton şi pe Lilith. Din nou ne apropiem de regretul că ne-am născut în locul nepotrivit sau că nu suntem remuneraţi pe măsura muncii. A hrăni aceste atitudini în această zi înseamnă a ne îndrepta în mod iremediabil către fisură. Fisura poate însemna ipostaza în care corpul cedează, în care muşchiul nu mai poate întreţine efortul sau în care cedăm din punct de vedere afectiv sau mental. Asta înseamnă că prin aceste fisuri ne îndreptăm către pagube, iar pagubele sunt alimentate, întreţinute de reacţiile temperamentale. Vedem, în felul acesta, că tot ceea ce vine spre noi în această zi, pentru că are şi o componentă educaţională, seamănă cumva cu ceea ce am trăit de la începutul săptămânii până acum. Suntem puşi în faţă situaţiilor pe care trebuie să le acceptăm, în faţa cărora trebuie să plecam fruntea, nu neapărat pentru a gusta din umilinţă, ci pentru a accepta că priorităţile se schimbă, că oamenii îşi schimbă şi ei rolurile în acest teatru care se numeşte existenţa fizică.
Prin sextilul Pluton-Capul Dragonului se va face apel la o autoritate. Această autoritate nu este dată de o persoană cât este dată de un sistem, de o regulă financiară sau de o autoritate militară ori de o structură socială care s-a impus de-a lungul timpului în detrimentul celorlalţi. Această autoritate va face cunoscut opiniei publice noile reguli după care va guverna sau planurile de viitor ce vizează o schimbare a cadrului social prin expansiune sau imixtiune.
Prin urmare, 3 octombrie devine o zi foarte dificilă atât prin caracterul său benefic (sextil Pluton-Capul Dragonului), cât şi prin caracterul său negativ (opoziţie Soare-Uranus). Fie că este vorba despre succes sau eşec, astăzi vom fi tentaţi să ne pierdem cu firea, să ridicăm tonul, să ne impunem punctul de vedere şi să nu avem niciun resentiment faţă de aceste lucruri. Astăzi vom considera că scăpăm de tot ceea ce ne doare rupând o colaborare, iar separarea spre care ne vom îndrepta, pe baza acestei schisme, va constitui o greşeală.
Cine nu va uita faptul că întreaga zi este marcată de nesiguranţă va fi prudent atunci când va face apel la anumite lecţii pe care le-a învăţat anterior sau când va invoca motivul autorităţii. Astăzi, însă, înţelepciune va fi ascunsă în zona cea mai întunecată a locuinţei şi ea va fi înlocuită cu viclenii suspecte, cele care nu afectează interlocutorul, ci doar pe cel care le abordează.
Există însă şi un element pozitiv în toate această tevatură astrală, acela care vine din zodia Balanţă. Ştim că una din trăsăturile deosebite, remarcabile ale acestui semn este acela că se poate desprinde foarte uşor de ceea ce ar putea să apese sau să-l întoarcă pe altul din drum într-un mod iremediabil. Ei se descotorosesc de probleme, de cei care generează probleme şi lasă impresia că nu au nicio problemă dacă în fiecare anotimp îşi schimbă învelişul. Asta scoate în evidenţă o mare putere de adaptare şi, dacă nu ne lăsăm în voia reacţiilor temperamentale ,cu toţii vom fi atinşi astăzi de această calitate remarcabilă care vine din zodia Balanţă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu abuza mult de exemplele înţelepţilor. Aceste exemple sunt generate de elementele particulare ale existenţei lor. Dacă dorim să facem trimitere la biografiile celebre, atunci să le consultăm, dar să nu ni le atribuim în totalitate, ci doar să vedem că a fost posibil ca, în ipostaze limită, complicate, tensionate sau explozive, aşa cum traversăm noi astăzi, cineva a devenit învingător.

Izolare. Refuzul a ceea ce ne hrăneşte cel mai mult. Emoţii firave. Naivitate. Nevoie de suport.

Cei care au eşuat ieri în a înţelege lucrurile esenţiale, adică a nu-şi atribui în totalitate exemplele spre care se îndreaptă se vor simţim azi motivaţi să se izoleze. Vor avea impresia că totul este apăsător, greoi, otrăvitor sau care îngraşă, refuzând hrana fizică sau pe cea spirituală, refuzând ceea ce ar putea să-i hrănească acea zonă a fiinţei pe care, până acum, de la începutul săptămânii încoace, au folosit-o cu precădere.
În realitate, ceea ce vedem azi nu reprezintă decât niște emoţii firave care vin dintr-o naivitate pe care individul nu a putut să şi-o cizeleze în ziua anterioară. Aşa cum am văzut anterior, Balanţa se poate desprinde uşor de probleme sau de oamenii care le generează însă nu se poate desprinde de nevoia de suport. Poate trece foarte uşor de la un sprijin la altul, însă nu se poate susţine pe sine. Are nevoie de un sistem de valori, de un sistem de referinţă, de legi sau de persoane care să le creeze. În absenţa acestora lucrurile se inflamează foarte mult, iar persoanele devin făpturi respingătoare care întruchipează adevărate culmi ale dezordinii sau urâţeniei. Balanţa ne îndeamnă să lăsăm în urmă ceea ce este greu pentru că aparţine acestei luni şi dacă nu putem schimba această lume, pentru că nu pentru asta am venit aici, atunci nu există niciun raţionament care să ne convingă că trebuie să ducem cu noi probleme de la o etapă la alta sau de la o perioadă a vieţii la alta.
Lăsând în urmă pielea cea rea, nu facem altceva decât să lăsăm loc celei noi, pentru a creşte şi a preschimba aspectul general al fiinţei sau a ne face să ne simţim mai puternici, mai protejaţi sau mai sănătoşi. Prin trigonul pe care Luna îl împlineşte cu Junon acum realizăm că avem nevoie de ceilalţi, însă spre seară careul pe care Luna şi Pluton îl împlinesc ne aduc în fața unor probleme personale pe care nu am putut să le rezolvăm. Predispoziţiile astrale ale acestei zile ne vor face să ne simţim bine cu ceilalţi, dar nu cu noi înşine şi, în mod paradoxal, să preferăm izolarea tocmai pentru că dorim să rezolvăm lucrurile care ne apasă foarte mult. Asta se întâmplă pentru că a socializa cu aceste greutăţi pe umeri înseamnă o povară sufletească în plus și contextul astral al zilei de 4 octombrie, pentru că vine pe împlinirea unor unghiuri destul de complicate care s-au consumat de luni încoace, va înclina mai mult balanța către careul Lunii cu Pluton, decât către trigonul Lunii cu Junon. În felul acesta, ceea ce este firav înseamnă vulnerabilitate, iar ceea ce ne face să ne simţim vulnerabili ne îndeamnă către celălalt, însă celălalt are aceeaşi tendinţă de a veni către noi, tot pentru suport. În felul acesta, a ne îndrepta către exterior înseamnă a ne situa într-un mare impas.
Prin urmare, 4 octombrie reprezintă o ipostază dureroasă a acestei săptămâni în care, deşi avem nevoie de vindecare, de refacere, deși avem nevoie de un element puternic cu care să ne hrănim, nu avem de unde să-l luăm sau dacă îl vedem într-un raft, privirea ne este înceţoşată, gândirea răsturnată sau ajungem să considerăm că ori îngraşă, ori este otrăvitor, ori este împotriva unor concepte morale despre alimentaţie.
În realitate, tendinţa de izolare spre care ne îndeamnă contextul astral de acum evidenţiază faptul că suntem vulnerabili, că dispunem de emoţii firave şi că toate acestea arată că dispunem de o anume naivitate pe care nu am reuşit să o rezolvăm în zilele anterioare.
Tot ceea ce ni se întâmplă astăzi ne face să ne simţim mult mai în siguranţă în prezenţa celorlalţi, însă astăzi nu avem pe nimeni în preajmă care să ne ofere ceea ce avem nevoie. În felul acesta, pregătim anumite reacţii pe care le vom scoate la lumină în ziua următoare şi care sunt de natură conflictuală.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că singurătatea nu este totuna cu solitudinea. Singurătatea este o penitenţă, solitudinea este un privilegiu. Însă nu ne condiţionează nimeni să ne îndreptăm către una dintre ele. Dacă suntem singuri se întâmplă pentru că aşa am dorit, dacă ne simţim în solitudine, se întâmplă, de asemenea, pentru că aşa am dorit.

Revolta elementului inferior. Asimilare greşită. Probleme de conduită. Suprimarea binelui. Compromis.

Astăzi se împlineşte Luna nouă cu un ascendent al momentului pe finalul zodiei Leu şi plasând conjuncţia luminariilor în casa a doua, adică sub directa influenţă a lui Uranus, care trimite din casa a VIII-a opoziţii către cei doi. Pe această temă beneficii sunt compromiși pentru că, pe de o parte, Venus, situată în casă a IV-a, primeşte o cuadratură din partea lui Marte din casa a XII-a, iar Jupiter se află într-o casă importantă pentru imaginea socială, pentru norocul său de a-şi găsi protectori, însă este în continuare lezat de faptul că o are pe Lilith în coastă.
În felul acesta, Luna nouă din 5 octombrie este marcată de revolta elementului inferior. Astăzi vom avea impresia, nu că începem o perioadă, ci că terminăm una, că lucrurile se precipită atât de mult încât este cazul să punem punct unor colaborări sau să spunem verde în faţă unui interlocutor că bate câmpii sau că ne-am săturat de comportamentul său.
În realitate, nu este vorba despre comportament, ci de ceea ce generează acesta, nu este dureros ceea ce se întâmplă acum, ci este dureroasă perspectiva faptei de acum. Astfel, sunt evaluate reacţiile individului, a problemelor de conduită şi doar luptând împotriva acestor probleme de conduită se va realiza o suprimare a binelui sau o îmbrăţişarea a compromisului. Pentru că luminariile, în momentul conjuncţiei lor, sunt agresate de prezenţa lui Uranus din casa VIII-a tot ceea ce merge spre curiozitate, tot ceea ce ne incită către a descoperi secrete, către a explora mistere consumă foarte mult din rezerve. Or astăzi asimilarea este deficitară şi oricât de mult am dori să ne hrănim cu informaţii, cu alimente, cu lumină, cu înţelegere, cu iertare, cu lucruri bune sau rele, tot ceea ce preferăm este greşit, este nepotrivit idealului pe care-l avem sau demersului în care suntem implicaţi. În felul acesta, judecându-i pe ceilalţi pentru conduita lor şi hrănindu-ne cu aceste lucruri care nu ne trebuiesc acum ajungem noi înşine să dovedim că avem probleme de conduită, aşa cum susţinem în gura mare că au cei din jur.
Elementul cel mai neplăcut al acestei zile vine din faptul că ne vom încăpăţâna să considerăm că ceea ce am ales, ceea ce am preferat, lucrurile spre care ne îndreptăm, pe care le hrănim sau pe care le invocăm sunt cele absolut necesare. Ascendentul momentului de Lună nouă în Leu, acorda Soarelui lezat de opoziţia cu Uranus o prea mare importanţă, iar asta înseamnă că vom pune prea mult preţ pe conflicte, pe mesajele pe care le înţelegem din aceste conflicte considerându-le decisive în a caracteriza o anume relaţie. Soluţiile pe care le preferăm pentru combaterea crizei de acum sunt cauzatoare de probleme nu doar interlocutorului, ci şi persoanei care le preferă.
Prin urmare, Luna nouă de astăzi ne îndeamnă spre revoltă. Este mai puțin important că suntem nemulţumiţi de faptul că un anume individ, prin comportamentul său, prin atitudinea pe care o are sau prin informaţiile pe care le furnizează ne creează o anume nesiguranţă sau că ne-am stabilit de la sine putere idealuri prea înalte, prea ambiţioase sau ideale lucrurile pe care să le invocăm ca soluţii importante astăzi sunt cauzatoare de probleme, iar aceste probleme sunt legate de conduită. Ceea ce facem azi cu maximă încăpăţânare ne va construi în următoarele patru săptămâni un comportament care ne va suprima binele, care ne va face să fim mai trişti, mai pesimişti mai îngrijoraţi față de ziua de mâine sau faţă de sănătatea fizică ori cea emoţională.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti astăzi că ceea ce ni se întâmplă acum s-a mai întâmplat şi altora. Capul Dragonului în casa a III-a a momentului de Lună nouă care are de o parte şi de alta pe Mercur şi pe Saturn ne îndeamnă să învăţăm de la cei care au mai trecut prin ceea ce trecem noi, de a fi toleranţi cu mesajul lor, cu sfaturile pe care le primim sau de a-i vedea pe aceştia în postura de profesori duri, exigenţi, care călesc răbdarea elevului şi îl pregătesc pentru adevăratele lecţii de viaţă, acolo unde ar putea învăţa şi o nouă meserie.

Inversiune. Nevoia de a înfăptui ceva grandios. Planuri îndrăzneţe. Eşec prin ezitare. Prefăcătorii. Învinuirea nedreaptă a celuilalt.

Finalul săptămânii ne aduce împlinirea unor elemente pozitive şi deopotrivă a unor elemente negative la intensităţi egale. Astăzi se împlineşte la grad perfect careul Soare-Lilith şi, de asemenea, 6 octombrie este şi ziua în care Mercur împlineşte conjuncţia cu Capul Dragonului.
Ceea ce se întâmplă astăzi poartă amprenta inversiunii. Mercur este în Scorpion şi vine peste destin cu un mesaj de ambiţie prea mare, de nepotrivire de caracter, de răscolire printr-o voinţă disproporţionată a unei ţinte. De partea cealaltă, careul Soarelui cu Lilith, ne aduce în faţa unei indulgențe prea mari. De aici şi tendinţa de a inversa valorile, criteriile de evaluare sau mijloacele de expresie. Cu toate acestea, elementul definitoriu al zilei va fi dat de nevoia de a înfăptui ceva grandios. Planurile sunt îndrăzneţe astăzi însă Luna neagră din Rac, având girul lui Jupiter din exaltare, îi va îndemna pe oameni să se oprească din demersurile lor să-şi rezerve timpul pentru odihnă, pentru a lenevi, pentru a se opri din munca pe care o fac şi a decala termenul limită. Astfel, zilele următoare vor fi marcate de regretul că în 6 octombrie, atunci când am avut ocazia, nu am făcut ceea ce a trebuit. În felul acesta, avem de-a face cu un eşec, cu autoînvinuire şi toate să aibă la bază ezitarea.
Pentru a ascunde faptul că sunt sensibili sau că ezităm, că nu au reuşit să gestioneze o ipostaza atât de importantă, că au primit informaţia, dar nu au ştiut ce să facem cu ea, că au avut bani, dar i-au pierdut la jocuri de noroc oamenii se ascund, îşi ascund sentimentele, se arata prefăcuţi sau, mai simplu, îl învinuiesc pe celălalt de propriile sale probleme. Nu trebuie să cădem în plasă şi să ne lăsăm păcăliţi de faptul că fiind vorba de un careu între Soare şi Lilith, atunci problemele interne, cele legate de nesiguranţă, vor rămâne într-un for interior şi nu vor fi afişate sau nu vor trezi niciun interes.
Conjuncţia este un aspect ambivalent, ea orientându-se după tendinţa configuraţiei astrale la care se aliniază. Avem de-a face prin impactul Lunii negre asupra Capului Dragonului cu un trigon, adică cu o expresie pozitivă a unui element care suprasolicită un ideal stabilizat deja pe un traseu. Asta înseamnă că neastâmpărul zilei de 6 octombrie îi va face pe oameni să schimbe datele problemei, să considere că ajustează, că îmbunătăţesc un proiect, dar, în realitate, să nu facă altceva decât să-l strice.
6 octombrie continua predispoziţia apăsătoare a Lunii noi din 5 octombrie. Dacă în 5 octombrie am hrănit revolta elementului inferior în 6 octombrie aceasta se va răzbuna şi va coroda fiinţa din interior punând-o în postura de a decide împotriva să. Lucrurile acestea vor fi ascunse, disimulate, vor fi intercalate cu altele pentru că individul va avea impresia că va îmbunătăţi un demers sau va face bine.
Prin urmare, 6 octombrie este o zi de inversiune. Astăzi vom fi prea ambiţioşi pentru lucrurile pe care nu le-am gândit suficient de mult în zilele anterioare, dar pe care ni le dorim cu insistenţă şi chiar dacă suntem inspiraţi, chiar dacă avem tot ceea ce ne trebuie nu reuşim să valorificăm aşa cum se cuvine ceea ce avem. Asta se întâmplă pentru că ne oferim în mod paradoxal un moment de linişte, de izolare, de diminuare a intensităţii muncii sau schimbarea programului. Unii vor prefera să se odihnească la prânz şi adânciți în somnul de frumuseţe să piardă o întâlnire importantă, alţii se vor baza prea mult pe resursele pe care le au şi vor considera că o nouă investiţie nu le mai este utilă. Toate aceste lucruri scot în evidenţă nevoia individului de a participa la ceva grandios, însă ele nu fac decât să alimenteze un eşec.
Pentru că nu reuşesc să-şi ducă planurile la un alt nivel, cu altă intensitatea, oamenii vor prefera să se ascundă, să mintă, să fie prefăcuţi sau, mai simplu, să-i învinuiască pe ceilalţi de propriile lor probleme.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a transforma ziua de 6 octombrie în una activă. Mulţi se vor ascunde astăzi. Vor prefera să se izoleze, să-şi lingă rănile sau să se desprindă de ritmul de lucru pe care-l vor aborda de-a lungul săptămânii considerând că, după atâta muncă, merită şi puţină relaxare. Relaxarea zilei de 6 octombrie este plătită scump, nu doar prin pierderi concrete, ci şi prin consum nervos, prin faptul că de-a lungul săptămânii viitoare se vor învinui că astăzi şi-au făcut de cap.

2 thoughts on “30 septembrie – 6 octombrie 2013

  1. Ducesa spune:

    Încă mai descopăr pagini interesante legate de astrologie, iar acesteia, dacă s-ar putea nota, i-aș oferi 10 cu felicitări. Am mult de recuperat și presimt că voi fi vizitator zilnic.
    Felicitări, domnule Coșer!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.