6 -12 septembrie 2010

Luni, 6 septembrie
Începem o saptamâna complicata de tranzitul retrograd al lui Mercur si tulburatoare pentru ca aduce un final al unor etape care, încheiate acum, impun pe firmamentul vietii sociale modificari absolut speciale, dinamice si care nu vor mai avea posibilitate anul acesta sa mai comporte alte modificari.
Azi Mercur, vedeta acestei saptamâni, are grave neplaceri cu legea, cu convingerile sale, cu ceea ce argumenteaza si sustine, cu ceea ce instaleaza ca regula si care impune pe sectorul social ordine si disciplina. De fapt, aceasta ordine si disciplina nu este deloc echilibru si precizie, nici indulgenta ori compasiune. 6 septembrie este ziua lui „regula mea”, „ordinea mea”, „curajul meu” „forta mea” „amprenta mea” „revolta mea”.
Unghiul dintre Mercur si Capul Dragonului este însa un semn de progres pentru cei care vor sa-si regleze conturile cu trecutul, cu greselile trecutului, cu cei fata de care au gresit. Chiar daca acum, din întâmplari, întelegem ca nu este deloc momentul potrivit sa facem apel la ceea ce a fost dureros sau delicat în prima jumatate a anului, depasirea acestui impediment, al tracului, al gurii înclestate, al fricii, al neputintei sau al incapacitatii de a expune un argument lucid si clar, aduce cu sine o lumina sufleteasca aparte. Vechii prieteni se întorc, se redeschid canalele de comunicare între vechii asociati si resentimentele trecutului par sa fie lasate în umbra. În realitate, dincolo de vointa personala, dincolo de acel instrument personal cu care ne ducem la îndeplinire planurile, exista o forta pe care unii o vor numi conjunctura sociala, destin, forta divina sau întâmplare. Acestea par sa impuna zilei de azi o stralucire aparte.
Spre seara, când Luna va trece prin conjunctia cu Junon, ne vom aminti de sinceritatea cu care ne tratam unii pe altii si ne vom simti bine cu noi însine, în intimitate, sau daca acele forte independente de vointa personala ne duc spre alte întâmplari ne vom delecta consumând din forta unei lumi pe care acum o vom vedea frumoasa si dreapta. Toate acestea sunt însa iluzii: nimic din ceea ce e frumos azi nu dureaza si acesta este marele pericol al lui 6 septembrie.
Prin urmare, prima zi a saptamânii ne obliga sa luam parte la situatii pe care, fara un impuls, un îndemn sau fara o conditionare, nu le-am face niciodata. Ne vom îndemna unii pe altii sa depasim bariere de comunicare, de vointa, de putere, de curaj, de puritatea sufleteasca ori de afectiune. Viata pare azi adunata într-un bob de grâu si fiecare va dori sa faca din el un lan, dar nu va sti unde sa-l sadeasca. În acest moment de confuzie mentala, afectiva sau metafizica evenimentele sociale, ale caror cauze nu se regasesc în unghiurile acestei zile, ne poarta samânta peste timp si spatiu acolo unde ea se va prinde cel mai bine.
Trigonul lui Mercur cu Capul Dragonului, pe mersul retrograd al lui Mercur nu este una dintre cele mai fericite conjuncturi, dar este una constructiva, neobisnuita, o zi de magie, o zi a vrajitorilor, dar si o zi de ratacire a mintii care se poate solda cu o plimbare pe stresina casei, cu mâinile ridicate, ca somnambulii, sau o zi de cadere într-o exaltare existentiala foarte aproape de limita întelegerii sau puterii.
Recomandarea acestei zile este aceea de a evita bauturile alcoolice, substantele care au ca efect modificarea starii de constiinta si savurarea starii de luciditate, de atentie chiar si atunci când nimic din ceea ce se întâmpla nu pare a fi esential. Misterioase sunt caile Domnului, iar viata va trebui sa-si aleaga unul.

Marti, 7 septembrie
Ultima zi de Leu (Luna în Leu) ne aduce în fata unor sanctiuni de care, oricât de lucizi am fost, ziua de ieri nu ne-a putut face constienti. Mercur se opune lui Lilith, iar Luna, spre seara, intra în fereasta aceluiasi tip de aspect cu Lilith cea rece si malefica. Acestora li se adauga opozitiile Lunii cu Neptun si respectiv Chiron si sextilele Luna-Marte si Luna-Venus.
Ziua, pentru un anumit segment al populatiei, este aducatoare de ghinion adica acelora carora ziua de ieri le-a incitat atât de mult simturile încât acum va trebui sa suporte faptele pe care le-a savârsit în afara normalitatii.
Unghiurile depasesc însa cadrul acestei zile si cauzele care se consuma acum ca si efecte vin de acum 6 luni în urma, de când Mercur trecea prin sectorul zodiacal prin care trece acum Lilith, spunându-ne ca dreptatea de acum, ura, dispretul, faptele gresite, ironiile sau altele si mai agresive provin din acelasi tip de evenimente ce s-au petrecut în acea perioada si când sensul era altul: cel care acum sau sanctioneaza atunci a fost agresat!
Cei care îsi tin cu strictete un jurnal, nu pentru a însira întâmplari fara rost, ci pentru a consemna într-un mod matur si lucid esenta zilelor, trecute prin filtrul personal, vor întelege acum, recitind acele pagini, care sunt umilintele din trecut pe care sunt invitati sa le regleze.
Pâna la prânz forta si ambitia nu se vor linisti si ele ne pot complica sentimentele atât de mult încât orice cuvânt pe care îl auzim pe strada, la telefon, la televizor sau pe care ni-l amintim, sa ne produca multa tensiune. Trebuie sa luam în calcul ca relatiile intime sunt vedete ale zilei, ca orice disputa, orice conflict porneste dintr-o refulare sau aminteste despre o neîmplinire. Oamenii frumosi si buni ne produc neliniste, zâmbetele lor ni se par false, cuvintele reci, seci ori spuse din complezenta.
Relatia cu copii sau relatiile copiilor isteti, vioi, dinamici, superdotati cu adultii lor complica atât de mult comunicarea încât va trebui invocat motivul vârstei, al barierei de timp pentru a le solutiona: „asa se face la vârsta mea”, „asa spune mama”, „asa trebuie”, „asa se cade” s.a.m.d.
În a doua parte a zilei, vom cauta sa dam un rost practic acelor impulsuri care ne-au tulburat în prima parte a zilei. Multi însa se vor trezi ca îsi pierd rabdarea, ca mintea le este ratacita si, dintr-odata, corpul le da semnale stranii de boala, de disconfort. Acesta va fi semnul ca tensiunea si agresivitatea din prima parte a zilei s-a întors deja spre cel care a emis-o cu tot ceea ce era rau, negativ, periculos, intransigent, rece, distant.
Prin urmare, 7 septembrie ne introduce într-un univers al complicatiilor asupra carora nu dorim sa zabovim. Oricât de putin ne-am gândi la ele, am realiza ca ni se întâmpla pentru ca le meritam, pentru ca le atragem, pentru ca le-am provocat, pentru ca le cerem mentinând o atmosfera potrivita pentru ca ele sa existe. Cei care se simt atrasi de ezoterism, stiu ca forta gândului este un instrument care actioneaza concomitent si în directia în care emitem dar si asupra emitentului. În functie de amploarea evenimentelor, magnetul care suntem va emite la un pol ceea ce ne caracterizeaza si la celalalt va atrage acele elemente care îi intra în câmpul perceptiei.
7 septembrie este o zi de efort si împovarare pentru cei care nu vor sa lase în urma ceea ce-i apasa, pentru cei care au polite de platit si care vor sa foloseasca gândul, cuvântul pentru a impune, nu pentru a restabili o armonie. Pentru acestia si pentru cei care au în preajma un astfel de om ziua va fi una extrem de dificila, cu iesiri din fire si agresivitate pe intervale scurte. Pentru ceilalti este un prilej de a redescoperi iertarea. Acestia vor vedea azi mai clar ceea ce trebuie sa ierte si sa înteleaga mai mult pentru ca azi vor descoperi ca iertarea este sora cu întelegerea si unde merge una, va merge si cealalta, ca sunt inseparabile si ca dezvoltarea uneia implica si amplificarea celeilalte.
Fiti calmi si întelegatori pentru ca azi neraspunzând provocarilor dovediti ca sunteti puternici.

Miercuri, 8 septembrie
În primul rând, 8 septembrie va aduce în prim-plan complicatiile saptamânii anterioare, descoperiri de factura administrativa, dezvaluiri ale unor mijloace secrete sau actiuni desfasurate în secret, într-un plan diferit al existentei decât cel de care suntem constienti. Azi se încheie demersurile pornite în 30 august si, pentru ca este Luna noua, se pornesc altele ce se vor împlini pâna la urmatoarea Luna noua (7 octombrie 2010).
Pâna la momentul conjunctiei lumânariilor Luna va trece prin conjunctia cu Mercur, i se va opune lui Lilith si va trece prin trigonul cu Capul Dragonului. Ceea ce vine spre Luna noua, ceea ce o pregateste si o hraneste cu evenimente si suport informational are o evidenta nota de revolta. Mai mult, azi oamenii vor anunta faptele pe care le vor face, planurile de viitor, îsi vor declara dragoste intensa si dureroasa, ori vor anunta ca, într-un interval definit, vor porni cruciade. Predispunând o asemenea avalansa de evenimente si aratându-se slabite în urma complicatiilor provocate de tulburarile comportamentale ale zilei de ieri, Luna ajunge în conjunctia cu Soarele slabita si dispusa de cedeze, sa se lase influentata si sa-si puna la dispozitie informatia sa pentru ca nu mai dispune de suficienta forta pentru a si le îndeplini singura. Prin asta oamenii vor fi tentati sa ceara ajutor pentru ca au ramas fara salariu, serviciu, fara prieteni ori fara acel sprijin pe care au mizat cel mai mult.
În felul acesta, Luna noua din 8 septembrie va aduce refuzul destinului propriu, întoarcere din drum, esec prin nesiguranta, prin lipsa unui calcul rational sau din neputinta de a impune o strategie prin organizarea ideilor si folosirea rationala a resurselor. Risipa de încredere, de efort, risipa de energie, risipa de bani, de relatii ori de timp aduce complicatii din fuga de realitate, din teama de a refuza înfruntarea adevarului. Totul se centreaza în jurul conflictelor de interese, în jurul unei paci false, în jurul unei intentii tendentioase de a regrupa o forta, însa fara sorti de izbânda. Aceasta reorganizare pe motivele indicate mai sus muta centrul de interes pe Pluton, ca planete-focar în careul în T cardinal pe care îl face cu Saturn si Jupiter. Ideea de reorganizare a lumii, de modificare a centrului de putere, readucere în planul apropiat a unui lider care poarta cu sine grupul pe care îl reprezinta nu propriile interese, va sanctiona invidia sau rautatea celorlalti cu un spirit justitiar cu totul neasteptat. Suntem pe mijlocul zodiei Fecioara, pe vârful acesteia si se intervine cu o forta maxima pe ideea reechilibrarii unei structuri sociale, reinventarierea bunului, a valorilor, a relatiilor, reasezarea acelor prioritati si oprirea acelor intentii care duc spre aventura ori risc. Exista azi intuitia ca anumite fapte, anumite gânduri, anumite stari sufletesti nu au finalitate sau ca din cultivarea acestora nu ne alegem cu nimic. Ideea de câstig obtinut din cultivarea unei trairi sau dintr-un demers, de construire sau reasezare a prioritatilor pentru a obtine un avantaj tine de apanajul zodiei Fecioara si tocmai pentru ca tendinta sa principala este aceea de a inhiba, retine, calcula, aduna, iesirea din matca, expansiune pe care tema Lunii noi o impune, cu Jupiter guvernator al temei, va aduce greseli rezultate din intentia de a manipula oamenii, de a le ordona viata, de a le impune reguli pe care persoana însasi nu le respecta, de a agasa cu temerile care-l framânta doar pe cel care spune, de a invoca saracia si suferinta acolo unde nu exista liniste si modestie.
Trecerea lui Venus în Scorpion, în fereastra Lunii noi, va fi privita ca o prioritate a urmatoarelor 30 de zile. Se trece de la conveniente si accent pus pe reactii, mondenitati, adevar, frumos, arta, cultura, educatie, pe autocunoastere, analiza critica, retinere, inhibitie, detasarea de ceea ce este intens si slab si îndreptarea spre ceea ce este dens si poate oferi, prin asta, garantia profunzimii sau a unei alte profunzimi.
Fiind în exil, Venus se va preocupa gresit de oameni si va spune ca le poarta de grija pentru ca, în realitatea, ea sa spioneze vietile celorlalti pentru ca nu se poate schimba. O doza de rigiditate ne va cuprinde si nu vom mai putea sa ne împartasim sentimentele usor, dar asta ne va ajuta sa le întelegem mai bine pe acelea dintre ele pe care, anterior, nu le-am explorat, nu le-am înteles, nu le-am gândit fiind prea ocupati cu nostalgia, dragostea, aspiratia, iubirea ori dezamagirea.
Prin urmare, 8 septembrie este o zi de referinta a lunii septembrie. Intensitatea cu care Luna noua va impune modificari în sectorul personal si, prin asta, si pe cel social o va transforma într-un fel de nod energetic în care, pâna la prânz, ne vin efectele faptelor savârsite în ziua anterioara, iar de la prânz încolo ne facem planuri de atac, proiecte pe termen lung si ne alegem echipa cu care sa lucram. Mintea va lucra însa în contratimp pentru ca Mercur este înca retrograd si nu se poate detasa de dramele sale existentiale, de forta cu care retine informatii inutile si le uita sau nu baga în seama pe cele esentiale. Riscul superficialitatii acum, pe aceasta Luna noua, este foarte mare pentru ca argumentul, cu Jupiter guvernator, va fi unul bun, justitiar. În realitate azi trebuie sa lasam în urma unul din cojoacele Babei Dochia, una dintre acele greutati, sa ne privim destinul cu luciditate si sa nu ne mintim invocând motive pozitive ale acestor tipuri de demersuri pentru ca ele nu exista. Venus în Scorpion întotdeauna va critica si va acuza, va inspira teama si respingere si acest gen de abordare ne va tenta cel mai mult.
Pentru ca va predomina tentatia de a ne implica în multe evenimente, de a le primi ca si cum dintr-odata viata s-a umplut pâna la semn, recomandarea pentru aceasta zi este aceea de a adopta o atitudine exclusiv pozitiva. Azi investim într-o viata mai buna, nu cheltuim ultimul banut pe lucruri care nu ne vor folosi. A învesti înseamna a oferi adica a construi o relatie pentru a pune bazele unei colaborari solide si sincere. Sa fim azi sinceri cu noi însine, pentru ca fata de ceilalti nu vom fi, pentru a nu rataci drumul. Conjunctia Luna-Soare din Fecioara, cu Venus în Scorpion, aduce o forta chimica, una care consuma puternic din resurse si care se constituie ca o torta ce nu arde la nesfârsit. Tocmai de aceea sa ne rezervam înainte de a face ceva, orice, oricât de mic si neînsemnat ar parea, un moment de reculegere, de clarificare a intentiei si de coborâre a mintii în inima. De mâine Jupiter va trece în Pesti si justitia de azi nu va mai avea suport astral, asta înseamna ca va trebui sa consumam si mai mult torta pentru a vedea capatul drumul. Fiti buni cu voi însiva si nu va implicati în ceea ce mâine se va dovedi a fi un esec si nici sa va doriti sa va construiti un viitor doar pe explozia unei singure zile. Nu este cazul acum de aventura!

Joi, 9 septembrie
Azi Jupiter, aflat în mers retrograd, intra în Pesti ceea ce aduce o revenire la principiile morale, o revenire la sentiment, drama, durere sufleteasca, vointa pentru a împlini un destin mare, înclinatia spre a face fapte mari, spre a gândi idei ample, profunde sau pentru a cuceri mari întinderi.
Din nefericire, aceasta revenire, din aceasta postura, are o dubla semnificatie negativa: gradul 29 al zodiei Pesti si opozitia pe care o primeste de la Luna la putin timp de la intrarea în acest semn.
Evenimentele vor avea azi o alta motivatie, explicatiile un alt substrat, iar continutul lor ne va aminti de perioadele complicate ale primelor 6 luni ale anului când, pe faza incipienta a careului în T cardinal cu Pluton planeta focar, ce a avut pentru putin timp o forta distructiva prin implicarea lui Uranus cardinal. Acum ne revine în minte, din acea perioada, întâmplari de factura afectiva, dificultati de întelegere care au fost lasate în urma pentru a înfrunta complicatiile sociale impuse de o proasta gestionare a banului, tipului de asociere, calitatea valorilor transferate de la un centru de putere la altul, impunerea unor valori dizarmonice drept solutii geniale.
Aceste tipuri de evenimente au azi un ecou puternic asupra noastra, în special în prima parte a zilei. Vom fi atât de acaparati de acestea, atât de prinsi de caracterul lor viu, atât de captivati de veridicitatea lor încât vom considera ca traim cea mai limpede perioada a anului, când mintea ne este cea mai clara si când vedem într-o lumina puternica adevarul dezgolit de constructii semantice ori de complicatiile impuse de interese meschine.
Trecerea Lunii în Balanta, în a doua parte a zilei, înseamna alaturarea ei la careul pe care Saturn îl face cu Pluton si la opozitiile pe care deja le-a împlinit cu Uranus si Jupiter acum în Pesti. Aceste unghiuri ne vorbesc mai mult despre comportament decât despre traire, despre forta evenimentelor care s-au consumat anterior, decât despre motivele care au stat la baza acelor fapte. Daca unii vor sustine ferm si tare azi „Scopul scuza mijloacele”, pentru a fi contracarati va trebui sa se adopte o opozitie pasiva, un refuz clar al acelor fapte fara a declansa evenimente opuse acestora. În felul acesta se schimba registrul atitudinal si se impune un alt etalon, iar energia care ar fi trebuit sa se consume pentru a echilibra un element negativ dintr-un sector este folosi pe un alt plan, într-un alt cadru si, evident, cu alte beneficii.
Prin urmare, 9 septembrie este o zi de calatorie în timp, o zi care ne impregneaza cu emotii ce au darul de a ne bulversa si cu gânduri care ne duc spre o zona periculoasa. Ba ne creste tensiunea amintindu-ne de trecut, ba ne linistim dintr-odata pentru ca trecutul trebuie sa fie doar o amintire nu un spatiu virtual care sa ne consuma energia si timpul, ba ne îndeamna spre proiecte de anvergura, ample, ba ne strânge inima de teama zilei de mâine. Aceasta pendulare este un semn ca nu am înteles faptele trecute, ca doar ne-am implicat în desfasurarea lor gândind si simtind haotic, ca nu am fost ordonati în gândire si nu ne-am folosit vointa constructiv.
Trecerea lui Jupiter din nou în Pesti este semn de întoarcere la vechiul profesor, la vechile metode, de reamintire a acelor metode care au trecut proba eficientei. Nu cu mult timp în urma planetele ne-au facut aceeasi invitatie, însa acum deplasarea lenta a lui Jupiter ne va ajuta sa aprofundam acest mesaj si sa-i asimilam continutul. Pâna pe 18 noiembrie când Jupiter se opreste din mersul retrograd destinul ne va oferi lectii de viata despre comportament, educatie aplicata sentimentelor, alegerea oamenilor sau impregnarea locului, a grupului cu o semnatura energetica buna, puternica, pozitiva. Forta malefica a acestui aspect se va materializa prin intentia celor ranchiunosi sau invidiosi de a sta în asteptarea unui moment potrivit pentru a intra în scena. Presiunea psihica pe care o vor impune în jur va da celorlalti dureri de cap, irascibilitate, devitalizare. Acestia se vor însela amarnic daca se vor gândi ca retragându-se se sustrag determinismului astral pentru ca, atunci când vor considera ca a venit momentul potrivit pentru a actiona, deja vor fi alti oameni, vor fi schimbati de toate evenimentele care vor veni spre ei începând cu aceasta zi si pâna pe 18 noiembrie 2010.

Vineri, 10 septembrie
Trigonul Marte-Neptun care se va împlinit azi la grad perfect la ora 4:15 si implicit sextilul NN-Lilith este pentru toti oameni un evident semn de evolutie, aducând un imbold spre a face fapte mari care sa dea destinului o tenta pozitiva.
Calitatea lui Marte în Balanta este aceea ca impune vointei flexibilitate. Poate, însa, foarte usor sa dea în instabilitate, dar sub impulsul unui ideal clar, puternic si amplu, asa cum este cel impus de Capul Dragonului, prin intrarea sa în scena pe linia sextilului cu Lilith, vointa va capata acum o dimensiune speciala. Ca impregnam scopul vietii cu atractie spre frumos, armonie si adevar, ca dorim sa ne folosim forta interioara pentru a merge mai departe pe un drum ce implica sacrificiu de sine, renuntarea la legaturi negative, asocieri bolnavicioase, nefaste, avem întregul suport astral si tot ceea ce vine azi prin evenimente ne împlineste.
Sextilul lui Lilith cu Capul Dragonului nu trebuie însa neglijat pentru ca ne aduce în centrul atentiei tentatii periculoase, dar usor de cititi si refuzat. Viciul devine azi un mijloc de a lupta împotriva unei degradari si expresia sacrificiului de sine. Indiferent ca se renunta la o persoana care a dezamagit, ca se se schimba încuietoarea de la usa, ca se renunta la fumat, cafea, medicamente, ca se rupe o relatie ce nu are viitor totul se prezinta ca un element pozitiv si din interior ne vine o mare forta pentru a duce la bun sfârsit ceea ce ne propunem.
Prin urmare, 10 septembrie este o zi minunata. Nu am mai avut de mult timp asa o zi care sa ne umple viata de bucurii si sperante. Chiar si ceea ce este rau azi este înteles si integrat într-un mod constructiva si matur. Azi avem curaj pentru a gândi si cerceta ceea ce este dincolo de aparente. Ne vom implica în proiecte ample, ca si ieri, dar cu mai multa forta si cu mai multa eficienta. O lumina interioara ne va impregna tot ceea ce atingem si ne va ajuta sa speram ca finalul demersului, oricât de greu si imposibil va fi de atins, este posibil.
10 septembrie este o zi de împlinire si deschidere spre informatie subtila sau fizica pe diverse canale. Vorba circula, gândul o va sustine si daca mai avem si o usoara sensibilitate subtila, avem sansa sa traim o modificare esentiala a vietii.
Sa ne apropiem azi spre cele care ne rafineaza spiritul si ne îmbogateste sufleteste pentru ca da putere vietii. Azi ne deschidem petalele si raspândim în jur parfumul minunat al florii care suntem. Nu trebuie sa ne surprinda ca, pe lânga minunatele parfumuri de o calitate si un rafinament aparte, azi vom descoperi ca flori, pe care le-am crezut frumoase, emana în jur un miros oribil. Aceasta alegorie este o invitatie la întelegere si acceptare. Nu noi alegem cine are dreptul sa traiasca si nici cum sa traiasca. Fiecare îsi alege drumul pe care viata sa îl are de urmat tocmai de aceea azi privim, constatam, întelegem, acceptam si… mergem mai departe!

Sâmbata, 11 septembrie
Daca ieri am cautat un sâmbure de adevar si mai mult am beneficiat de o conjunctura decât sa o provocam, mai mult ne-am hranit din caracterul ei benefic decât sa o impregnam cu energie pozitiva, cu intentii bune ori cu profunzime, azi intram în contact cu un gen de întelepciune care ne-a cam ocolit pâna acum.
Trigonul Marte-Chiron este mult mai bun si mai puternic în aspectul sau pozitiv decât unghiurile planetare împlinite în 10 septembrie. El va aduce gândire profunda, stabilitate efectiva si, mai ales, alegeri ample si puternice dezvoltate într-un consens aproape perfect cu potentialul personal, cu cerintele societatii si cu dificultatea atingerii unei tinte foarte înalte.
Prima parte a zilei ne vom hrani cu ambitie, curaj si forta. Vom avea mai multa vitalitate, constientizând ca somnul din timpul noptii a fost odihnitor. Exista un ecou puternic al gândurilor si starilor sufletesti care se manifesta amplu si dinamic ca si cum ceea ce gândim si simtim se aude pâna departe si, în virtutea acestui proces, din anturaj oameni cu aceleasi trairi si orientari vin în preajma noastra spre a da curs acestui tip de socializare, pentru a construi o relatie minunata. Acest proces de rezonanta patrunde totul si el se va manifesta în mod individual pe fiecare nivel în asa fel încât vom avea si certitudinea desfasurarii concomitente pe mai multe directii. Daca prin Chiron relatia profesor-elev va deveni azi una speciala, prin trecerea Lunii pe ultimul sector al Balantei se vor împlini asteptari mari, se vor scoate la lumina calitati si demersuri pozitive care nu au avut pâna acum sansa si nici oportunitate. Sunt încurajate relatiile interumane, schimburile informationale care vizeaza restabilirea echilibrului dintre oameni sau echilibrului cu idealul ales, cu profesia, cu ambitii sociale sau, pe un alt plan al existentei, cu aspiratiile spirituale.
În a doua parte a zilei, aceste instrumente de psihologie comportamentala sunt gândite si apoi abordate dintr-o alta perspectiva. Se va cauta sensul practic al idealului, relatiei sau aspiratiei si asta în raport cu nevoile si cerintele societati de acum. Avem astfel ocazia sa ne reformula multe din ideile pe care le-am folosit de la începutul anului pâna acum si sa le preschimbam pentru a li se mentine caracterul practic si pentru a le face eficiente. Privind aceasta a doua parte a zilei prin conjunctia Luna-Venus si sextilele Luna-Pluton si Luna-Mercur triunghiul minor care se realizeaza între acestea, la care îl adaugam si pe Marte, aduce o mare forta pentru reformularea destinului si pentru a impune într-un grup, într-o adunare de oameni, într-o institutie sau într-o natiune noi standarde de lucru care, de la începutul anului si pâna acum, au avut un caracter minor, au fost plasate într-un alt plan si deci nu au fost luate în seama.
Prin urmare, pornind de la aspiratiile din prima parte a zilei si continuând cu ambitiile din cea de a doua, 11 septembrie ne va încuraja sa punem în aplicare acele elemente ale vietii personale sau publice pe care le-am neglijat din lipsa de motivatie sau de suport social. Mesajul astrelor se situeaza azi la cumpana dintre lumina si întuneric, la cumpana dintre o era sociala care apune si alta care se ridica, dar care nu este diferita de cea pe care a lasat-o în urma. Se spun multe adevaruri azi si oricât de dure par, oricât de ample sunt exprimarile, oricât de profunde sunt sensurile toate sunt percepute corect si vom oferi acestora un feed back pozitiv.
Pe trigonul Marte-Chiron se vor ridica noi lideri si se vor face publice, pe un spatiu mai larg sau pe o zona restrânsa, idei novatoare, idei mature elaborate cu un efort interior major, idei care au trecut proba de foc a încrederii si disciplinei interioare.
11 septembrie este o zi importanta a lunii si recomandarea potrivita acestui context este aceea de a ne desprinde de frica si suspiciune si de a ne lasa antrenati în valul evenimentelor sociale pentru a vedea cum este sa respiram si alt aer, cum este sa ne lasam cuprinsi de faptul ca în jur exista o forta benefica, pozitiva care îsi poarta de grija si care ne ofera tuturor dupa cum ne este sufletul.

Duminica, 12 septembrie
Ultima zi de retrogradare a lui Mercur ne prinde cu Venus în sextil cu Pluton si sextil între luminarii, cu sextil constructiv intre Luna si Axa Dragonului si pe trigon Luna-Lilith. Este o zi potrivita pentru reechilibrare emotionala, pentru întâlniri sentimentale/amoroase, pentru investitii în sau prin prieteni, amici, pentru a dezvolta un comportament hipersenzitiv ce va avea în spate dorinta de putere, de acumulare de valori materiale sau de a stabiliza un plan pe care l-am facut public cel mai târziu în ziua de 11 septembrie.
Ziua de azi, ca si cea de ieri, are un caracter pozitiv, unul puternic si profund care va putea, printr-o relatie speciala cu justitia, arta, frumosul, printr-o disponibilitate fata de activitati mondene în a construi legaturi benefice, solide ce se vor constitui ca asocieri pentru o perioada lunga de timp. Azi se va pune mai multa baza pe încredere, iar judecata, sanctiunea, pedeapsa vor fi tangente la întelegere si acceptare. Chiar si minciuna va avea azi nuante pozitive prin scuzele care o însotesc sau prin scopul care o motiveaza.
Tendinta de a consuma totul de dragul placerii, a bucuriei de a da curs impulsurilor senzoriale va face din 12 septembrie o zi intensa de consolidare a valorilor sociale pe care le apreciem cel mai mult si pe care am dori sa le cultivam, doar ca pâna acum ne-a lipsit un context special, asa ca acesta de azi. Relatia benefica intre Luna si Capul Dragonului, pe final de arc descendent al ciclului draconitic, aduce solutii constructive si ample, reechilibrare sociala, descoperirea de noi resurse pentru a duce mai departe familia, grupul, firma, tara, natiunea.
Riscul acestui context, în care Luna primeste un trigon de la Lilith, este dat de atasamentul de trecut. Reminiscente ale unor obiceiuri mai vechi apar azi si sunt etalate ca fiind calitati formate în focul suferintei, a experientelor anterioare, în încercarile vietii. În realitate, avem de-a face cu o explozie de amintiri negative care vor îmbraca azi hainele comunicarii eficiente, a justificarilor sau a intentiilor benefice. Impulsul si reactiile vor fi ca pe un final de drum. De pe 20 august si pâna acum retrogradarea lui Mercur a adus complicatii sociale din lipsa de unitate si dezbinare ori prin cuvânt, din agresivitate pe idea de ambitiei, teama patologica, neputinta, lipsa de surse, avere, saracie. Acum am depasit momentul. Mâine în zori, pe ultima zi de Scorpion (Luna în Scorpion) fiind înca vigilenti si dispusi spre mari eforturi, spre un mare consum interior, vom constata ca atmosfera este alta, ca s-a revenit la o alta forma de normalitate, ca s-a construit o alta armonie, iar marti, prin revenirea lui Pluton la mersul direct va face, împreuna cu ceea ce aduce ziua de luni, 13 septembrie, o saptamâna a revenirilor la normalitate, o saptamâna a reechilibrarii, a hranirii copului, sufletului, mintii, familiei, tarii cu mai multa putere si mai multa speranta.
Prin urmare, 12 septembrie este o ultima faza a etapei comunicarii dificile abordate începând cu 20 august 2010, de când Mercur a intrat în mers retrograd. Azi se fac declaratii pentru ca se anticipeaza, folosind ratiunea deductiva sau intuitia, o alta forma a realitatii ce va începe de mâine. Tot ceea ce facem azi va fi o încheiere, o reglare de conturi, dar si o redeschidere a unei noi etape în cartea vietii. Întreaga zi ne-o vom petrece amintindu-ne ce s-a întâmplat în ultimele 3 saptamâni, dar si pentru a ne face planuri pentru viitor pe care vom dori sa le punem în aplicare chiar de mâine.
Ziua este însa benefica pentru tot ceea ce implica relatii interumane, asocieri, distractie, schimb de idei, având o evidenta nota practica. Tot ceea ce facem azi ne va spori puterea, ne va consolida încrederea în apropiati si asta ne va face mai bogati material sau sufleteste. Evenimentele de azi ne vor arata ca suntem iubiti dupa intensitatea cu care iubim si vom fi ajutati dupa cum ne consumam resursele pentru cei din jur. Rezonanta pe care am trait-o în ziua de 11 septembrie se va manifesta în acelasi mod si azi. „Uf, ce bine este ca am scapat” ar fi expresia care ar putea defini sintetic aceasta zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.