6 – 12 mai 2023

6 – 12 mai 2023 este săptămâna tensiunilor reinventate, a răspunsurilor care vin ca un recul sau din inerție și a confirmărilor bune. Așa după cum se înțelege și din deviza generală, această săptămână nu este una foarte complicată. Avem de parcurs aspecte care scot în evidență câteva trăsături, dar nu foarte multe la număr și nici foarte profunde, de care ar trebui să ne ocupăm pentru a face în așa fel încât demersurile corecte și necesare să își continue parcursul, iar celelalte să fie oprite sau preschimbate. Nu e nimic complicat în lecția acestei săptămâni dacă facem o delimitare foarte clară între acele demersuri care trebuie continuate și cele care cer atenție pe moment. Lucrul acesta va fi vizibil chiar din prima zi, când Luna, aflată pe final de tranzit prin Berbec, ne pune în fața unor mesaje controversate pentru a ne grăbi sau pentru a descoperi elementul nou demn de toată atenția. Nu înseamnă că vom fi doar spectatori la reușitele sociale ale momentului sau la schimbările impresionante programate pentru această perioadă, ci suntem implicați în tot acest proces pentru a ne descoperi adevăratul rol pe care îl avem, nu cel pe care doar ni-l atribuim. De aceea poate fi considerată o săptămână a extremelor care ne ajută să descoperim și una a stabilității care ne încurajează să avem încredere în sine, dar nu una nemăsurată, ci una susținută pe simțul realității, pe ceea ce avem în jur. Mulțumirea a ceea ce descoperim că avem în continuare în preajmă este o stare sufletească extrem de valoroasă, care poate avea spre sfârșitul săptămânii și un rol tonic sau chiar vindecător. Va fi, așadar, o luptă împotriva nepăsării și o sfidare a ceea ce este lipsit de valoare și produce foarte mult zgomot. De aceea ni se va părea că tensiunile sunt reinventate, iar răspunsurile la care ajungem nu se bazează pe impactul prezentului, nu depind de ceea ce facem acum, ci doar de ceea ce am făcut cândva. Aceasta este o impresie falsă care se sprijină pe o formă de expansiune iluzorie sau de lăcomie, pentru că mulțumirea a ceea ce avem arată și că trăim vremuri complicate pe care știm să le gestionăm corect. Sărăcia acestei săptămâni nu este cea pe care ne-o închipuim, ci doar cea pe care o constatăm acum. În rest, valorile cu care lucrăm trec prin mai multe faze de transformare, având în centrul lor nevoia de satisfacție și de încântare. Unii vor fi dispuși să plătească mult pentru această satisfacție. Dar, până la urmă, vor vedea dacă ajung să facă lucrul acesta dintr-o necesitate sau, pur și simplu, pentru că aleargă după iluzii.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a lua lucrurile exact așa cum sunt. Acolo unde ne permitem o extensie, o expansiune sau o depășire a unui cadru nu vorbim despre o risipă dacă facem lucrurile acestea conștienți că tatonăm sau că ne permitem să visăm puțin. Poate deveni o problemă dacă ajungem să credem că doar cu atât nu ne schimbăm baza.

Mesaje controversate. Acțiuni sociale lipsite de consistență, dar încărcate de satisfacție. Schimbăm un mesaj pentru a aplana un conflict. Simplitatea se evidențiază. Stabilim obiective pe termen lung. Îndrăzneală. Severitate în a critica acțiuni recente. Reușita înseamnă estomparea unor gânduri mai vechi.

Luna parcurge ultimul sector al zodiei Berbec și va avea astăzi de împlinit doar două conjuncții, una cu Mercur și cealaltă cu Chiron. Planurile principale ale momentului se stabilesc de dimineață, adică aici vom găsi țintele cele mai importante și din evenimentele acestui sector ne vin trăsăturile generale. Astăzi vom fi tentați să judecăm la rece, fără implicare emoțională, poate mult prea ușor și prea repede, faptele celor cu care nu am fost de acord în ultimele săptămâni. Lucrul acesta se întâmplă pentru că apare o detașare emoțională de consecințe sau la judecata pe care am demonstrat-o în săptămânile din urmă se adaugă un plus de putere, cel pe care ni l-am fi dorit și în acțiunile anterioare, dar nu a existat. În dimineața acestei zile credem că le știm pe toate sau totul despre subiectele care ne trec prin minte și, pe această încredere supradimensionată, unii chiar își fac planuri pe care le vor respecta cu strictețe până spre seară. Apoi, pentru că nu e totul, pe acest fundal marcat de ambiția și de determinarea de a face totul după cum gândim sau intenționăm, intervine Perioada fără direcție, cea care va ține de dimineață și până la miezul nopții, și care aduce tendința de a reduce intensitatea unei acțiuni, de a o înlocui cu un moment de pauză sau de interiorizare. Oricât de puternică este determinarea pe care o vom resimți de dimineață, până spre seară lucrurile se mai estompează puțin, la fel și rezultatele pe care vrem să le obținem. Lucrul acesta se întâmplă pentru că în intențiile momentului găsim ambiții mai vechi care au fost ascunse din lașitate sau din neputință și care acum vor să se impună sau sunt lăsate libere să-și facă de cap. Lucrul acesta este de bun augur pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt activi într-un proces de cercetare spirituală. Diminuarea ambiției de a schimba cadrul general le oferă acestora posibilitatea de a se ocupa mai mult de spirit, de a obține în această dimensiune a vieții mai multe realizări din gama celor care sporesc prin timpul alocat sau prin intensitatea atenției. Acești oameni vor reuși să treacă mult mai ușor peste obstacolele vieții, peste zgomotul de fond al momentului generat de cei care au opinii și care s-au dovedit în ultima vreme atât de complexați încât nu ratează niciun moment pentru a și le împărtășim. Ziua aduce și o formă de lăcomie care va fi vizibilă în special prin acțiunile bruște pe care le vom repeta până când vom avea certitudinea că sunt remarcate sau prin abundența mesajelor, fără a exista o coerență ai idei sau a argumentului.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce în fața propriilor provocări pentru care în săptămânile din urmă am avut diverse explicații, pornind de la o vină pe care o acordam celor nepăsători până la demonizarea epocii în care trăim. Astăzi mintea ne este plină de gânduri, iar dialogul interior nu se situează la cotele cele mai bune, tocmai pentru că este haotic, incoerent, nestatornic. Ziua este bună pentru strategii, pentru acțiuni bruște, deconectante, lipsite de pericol, tocmai pentru că riscurile momentului nu sunt atât de grave prin consecințele fizice pe care le generează, cât prin ideile false pe care le punem la baza unor raționamente lipsite de suport real care se vor dovedi și ele, la rândul lor, incoerente. Există o distorsiune a momentului care vine cu aceeași putere și determinare cum au venit deciziile sau clarificările săptămânilor din ultima perioadă. În aparență, va părea că judecăm o faptă, dar, în realitate, judecăm un comportament sau o înclinare spre anumite comportamente care sunt neconforme cu regulile în care credem, nepotrivite pentru cel care le abordează, indecente. Amplificarea acestui sector care pornește de la mijlocul zodiei Pești până spre sfârșitul zodiei Taur aduce o mare concentrare de forțe și, chiar și pe aceste elemente scurte sau lipsite de amploare socială, pune o greutate foarte mare în așa fel încât nimic să nu treacă neobservat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde timpul și energia cu regretele. A ne opri asupra regretului nu înseamnă a reduce din intensitatea care ar putea să provoace consecințe negative, ce este semn de lașitate. Avem nevoie astăzi să înțelegem și să integrăm viteza de lucru fără a o chinui cu șabloane vechi care de mult timp și-au dovedit ineficiența.

Transformare. Complicațiile vin și trec după propriul program. Avem nevoie de confirmări și de dovezi. Titlurile, certificatele, diplomele, înscrisurile în general sunt dovezi ale modului cum am trecut prin viață. Amintirile devin puternice prin colecții. Clarificări care fac bine spiritului. Indiferența ucide încrederea. Strategii modificate în ultimul moment. Ceea ce am deschis activează până când se închide de la sine. Dureri reprimate sau vindecate instantaneu. Învățăm să lucrăm cu extremele. Puterile noi ne pot duce spre vindecarea relațiilor, atât cele interpersonale cât și relația individului cu el însuși. Putere care transformă.

În noaptea de luni spre marți Luna va trece pe zodia Taur unde va sta până în noaptea de miercuri spre joi. Mercur va împlini o conjuncție cu Chiron, iar Soarele un sextil cu Saturn. 7 mai este ziua când rememorăm recomandări bune sau când alegem să judecăm dintr-o altă perspectivă ceea ce ni s-a-ntâmplat de curând. Nu este o zi de autoanaliză adică nu suntem constrânși să ajungem la o concluzie, ci mai curând alegem să procedăm în felul acesta dintr-o nevoie 9 pe care o avem. Avantajul momentului vine din ușurința cu care vom face conexiuni, din interesul pe care îl vom acorda adaptării la situațiile de moment. Conjunctura astrală de acum ne vorbește mai curând despre o inteligență adaptativă, decât de una creativă. Astăzi putem ignora ceea ce altădată era sâcâitor doar pentru că există un motiv practic și util care ne ajută să ne mobilizăm, să accesăm resurse pe care nu le-am folosit până acum, să interacționăm. Abia această zi se află într-o perfectă consonanță cu deviza generală a săptămânii cea care ne vorbește despre tensiuni reinventate, însă nu ne tulburăm atât de tare încât să ne rămână în minte grija și constrângerea, ci ne incită lăsându-ne impresia că facem lucrul acesta pentru că vrem și pentru că putem. Dacă procesul psihic este unul pe care nu-l va putea cuantifica decât persoana în cauză, activitatea pe care o prestăm pe zona publică va fi astăzi evaluată după alte criterii. N-ar trebui să ne mirăm dacă persoanele din jur aleg acum să spună altceva despre lucrurile obișnuite și comune pe care le-au avut tot timpul în preajmă sau pur și simplu aleg să împărtășească din ușurința cu care privesc aceeași problemă dintr-un alt unghi. Avantajul momentului vine din trecerea Lunii pe zodia Taur care aduce o temperare a intenției sau o mutare a preocupării către o zonă unde persoanele străine nu au acces. Acolo putem gândi și analiza o problemă fără să împărtășim din etapele intermediare, fără să ne vadă nimeni cum căutăm răspunsuri și mai ales fără să ne fie rușine că la un moment dat ne îndoim sau nu avem încredere în ceea ce ne definește sau în elementul personal cel mai puternic. În felul acesta, reușim astăzi să adăugăm elemente solide la baza comportamentului și să folosim aspectul eliberator al momentului (careul Lună-Pluton) pentru a rămâne în continuare activi și vigilenți față de noutatea în sine sau față de transformările care pot fi privite ca noutate. Cu toate acestea nu ar trebui să ne așteptăm ca întregul tablou să ne încânte prin entuziasm și veselie. Conjunctura aduce mai curând satisfacția ce apare în urma unui efort intens sau bucuria că am depășit un episod înspăimântător.
Prin urmare, 7 mai ne vorbește despre lucrurile foarte complicate care se simplifică atunci când sunt privite dintr-un alt unghi. Astăzi avem ocazia să punem în practică o preocupare constantă a ultimelor săptămâni, aceea de a ne cultiva un punct de vedere propriu, de a-l argumenta și explica într-un mod original. Frământările zilei ar putea să-i ducă pe unii acolo unde să-și piardă speranța, nu pentru că acesta este scopul momentului, ci pentru că au nevoie să vadă că nu le este folositor să spere în ceea ce nu le este util sau chiar îi încurcă. Aici va conta mult și educația, nu doar cea primită de la școală sau de la părinți, ci și cea pe care ne-am oferit-o atunci când ne-am dorit să fim mai eficienți sau mai buni. În continuare se menține o trăsătură a perioadei, cea care concentrează intențiile și face dintr-un lucru mărunt o mare problemă. Cei care obțin imediat rezultate din cultivarea acestei tendințe de a vedea o problemă dintr-un alt unghi vor fi și cei mai câștigați pentru că judecata cea mai intensă va fi și foarte eficientă în prima parte a zilei. Cu cât ne apropiem de seară lucrurile se precipită sau înclinăm puțin balanța către emoție. Emoțiile au nevoie de un culcuș cald pentru a se exprima într-un mod eficient. Altfel, vor fi folosite drept argumente în favoarea unor alegeri pe care le-am făcut deja. În rest, ziua ne încurajează să simplificăm, să privim totul prin spiritul practic, să acceptăm că emanciparea nu se produce dintr-odată ca un câștig la loto, ci din aproape în aproape, cu efort intens, sistematic sau vigilent.
Recomandarea este aceea de a accepta că schimbarea viziunii poate aduce și alte rezultate decât cele pe care știm că le putem primi.

Griji stranii. Singurătate. Retragere. Instabilitate pentru care altcineva se face vinovat. Umilințele mai vechi se transformă în furii. Schimbarea strategiei. Aflăm lucruri noi despre personalitățile celor din jur. Curiozități neobișnuite. Aventură. Binele nu are calitatea de beneficiu. Visătorii vor să fie apreciați mai mult.

În dimineața acestei zile se împlinește faza de Lună nouă, iar Luna mai parcurge un sector al zodiei Taur, trecând astăzi prin conjuncția cu Uranus, dar și prin cea cu Jupiter. Astăzi avem gânduri îndrăznețe pe care dorim să le proiectăm pe o perioadă mai lungă de timp pentru a ne simți mai confortabil cu noi înșine și cu cei din jur. Nu este ziua când ne găsim echilibrul, dar poate fi una care să ne ajute în a găsi motive noi de asociere sau pur și simplu să devenim mai iertători cu cei pe care i-am acuzat până acum de infidelitate sau minciună. Luna nouă pe zodia Taur reașază prioritățile, dar și atitudinile pe care le avem față de cei din jur. Astăzi descoperim că nu avem atât de multe interdicții cât am crezut și că acolo unde ne mobilizăm vine și efectul așteptat. 8 mai va fi o zi reprezentativă la capitolul toleranță. Din zodia Taur ne vine acea toleranță care vindecă tocmai pentru că înlătură nesiguranța și conferă o oarecare stabilitate pentru viitorul apropiat încât fiecare să-și găsească mulțumirea personală sau să-și stabilească acele priorități de care să se ocupe simplu fără o presiune directă din partea comunității. Poate fi și începutul unui schimb de idei, când proiectele pe termen lung prind contur printr-o sclipire care apare dintr-odată și pe care o luăm în seamă chiar dacă deocamdată ni se pare fantezistă. Mulți vor aprecia ceea ce se întâmplă astăzi deși sunt conștienți că materialul cu care lucrează are aceeași calitate precum cel pe care l-a folosit ieri, alaltăieri sau în săptămâna anterioară. Pentru mulți schema aceasta vine la pachet cu o liniște afișată, nu demonstrată, care le spune celorlalți că aceasta este limita și că orice intervenție vor dori să facă nu va fi încununată de succes. Cei care se află în conflict deschis vor avea un avantaj prin această stabilitate care va deveni pentru victorioși și începutul unei perioade foarte frumoase. Deocamdată vorbim de lucruri care produc efecte minime nu de beneficii de amploare, dar speranța nu poate fi ignorată și atitudinea victorioasă va fi cea care îi va ajuta pe beneficiarii avantajelor de acum să creadă în schimbări calitative. Nu trebuie să uităm că Luna va trece în mijlocul acestei zile prin conjuncția cu Uranus și progresul își va arăta acum pentru prima dată chipul său, acum vom vedea cam cum va fi viitorul apropiat. Cei care știu să citească desfășurarea evenimentelor viitoare din câteva frunzulițe care apar la un moment dat nu vor sta prea mult pe gânduri și vor decide că în viața lor trebuie să se producă o schimbare de structură, nu una care să implice doar adaptarea la ceea ce există deja. Schimbarea aceasta de structură arată o nouă viziune a investițiilor, un alt loc de muncă, regândirea relațiilor profesionale, redimensionarea bugetului personal. Deocamdată mesajul acestei zile nu este unul care să zdruncine din temelii, dar cu fiecare decizie care se adaugă celor de acum putem vorbi despre schimbări care să producă o îmbunătățire calitativă a vieții personale. Având în vedere că anul pe care îl parcurgem este unul foarte complicat, perspectiva a ceea ce gândim acum în aspectul ei benefic trebuie neapărat să depășească limitele anului 2024.
Prin urmare, 8 mai ne arată că viața în continuare ne poate surprinde, că seriozitatea, așa cum o știam până acum, poate fi pusă la îndoială, iar lucrul acesta să se întâmple doar pentru că vrem mai mult. Unii vor spune că această modificare de atitudine este tot rezultatul unei presiuni exterioare. Poate au dreptate, însă este mai puțin important cine are dreptate, cât de necesar va fi pasul pe care îl vom face prin deciziile de acum. Schema astrală a momentului ne arată că știm care sunt elementele cu care lucrăm, dar nu le-am așezat niciodată în forma aceasta sau nu le-am așezat așa în ultimele luni ori în ultimii ani. 8 mai este și ziua curiozităților infantile sau cea a beneficiului mic pe care nu-l putem așeza nicăieri și de care nu se poate folosi nimeni. Dar în toată această structură se află soluția magică a problemelor pe care, rezolvându-le, le putem atribui în viitorul apropiat un rol aparte. Mulți vor considera spre sfârșitul anului, când apele se vor liniștii sau vor deveni mai clare, că fără încercările de acum din această primă parte a anului nu ar fi putut ajunge acolo. Ceea ce trăim acum este un moment de luptă pe care nu îl privim prin tabloul general, ci prin contracțiile mici și succesive pe care le facem pentru a ne deplasa, pentru a face față solicitărilor de moment, pentru a înfrunta un pericol. Mai târziu vom vedea și tabloul general și situațiile riscante sau delicate pe care le gestionăm așezând pur și simplu piesele mici într-o altă ordine și crezând că facem cel mai grozav lucru de pe fața pământului. În rest, conjuncturile momentului aduc o picătură de suspiciune la adresa tuturor tocmai pentru că ne căutăm deocamdată o poziție favorabilă din care să privim o problemă.
Recomandarea este aceea de a rămâne în continuare preocupați de ceea ce cere situația prezentă. La un moment dat vom avea și viziunea amplă a episodului pe care îl parcurgem. Acum avem nevoie de implicare.

Jovialitate. Curaj demonstrat. Interes pentru a controla decizia cuiva. Coordonare eficientă. Suntem mai selectivi cu informația care trebuie să servească unui scop. Relații bazate pe interes. Strategii modificate în ultimul moment. Seriozitate respectată la limită. Confruntare.

În noaptea de miercuri spre joi Luna va trece pe zodia Gemeni unde va sta până în dimineața zilei de sâmbătă. Mesajul acestui moment este unul de conciliere sau de identificare a motivelor pentru care rămânem într-un anumit mediu sau menținem o anumită relație cu cineva. Astăzi ne gândim dacă nu cumva viața pe care o ducem nu este prea costisitoare și facem toate eforturile pentru a reduce anumite cheltuieli și a preîntâmpina o prăbușire. Lucrul acesta ne poate ajuta să schimbăm tipul de relație pe care îl alimentăm cu cei din jur și să găsim motivații foarte clare pentru care alegem să prestăm un serviciu sau să răspundem unei solicitări venită de pe spațiul public. Multe din demersurile acestei zile merg mai departe prin similaritate, iar lucrul acesta ne ajută să încheiem colaborări care nu au fost eficiente până acum considerând că a sosit momentul să fim foarte selectivi, să luăm taurul de coarne, să renunțăm la indulgență în ideea că pe viitor vom fi tratați la fel. Prezența Lunii pe zodia Gemeni acolo unde nu avem un alt astru aduce un plus de putere acestui mesaj ca un îndemn la mișcare. Chiar dacă, printr-o necesitate legată de educație ori o prioritate de moment, trebuie amânat, acest îndemn are suficientă finețe și persuasiune pentru a se face remarcat. Trigonul Luna-Pluton, în situația în care Pluton este retrograd, are această componentă a binelui necizelat care ar putea să irosească o parte din resursele bune folosite. Lucrul acesta nu știrbește din spiritul de aventură și nici nu reduce numărul situațiilor frumoase pe care le vom parcurge astăzi. Există o anume lejeritate a desfășurătorului ceea ce face în așa fel încât și subiectivitatea să fie interesantă și atractivă, poate chiar și amuzantă, iar pauzele cu adevărat deconectante. Unii vor folosi ziua de 9 mai pentru retrospectivă considerând că dacă au fost învinși atunci trebuie să privească înainte, iar dacă au învins ar fi cazul să se pregătească pentru alte etape frumoase ce vor veni în viitorul apropiat. În rest, ziua aduce o schimbare în cadrul general care nu vine să sublinieze o reașezare a evenimentelor în zona publică, ci doar o selectare a acestora prin voință proprie care îi permite celui în cauză să vadă lumea cu alți ochi.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne face mai receptivi la lucrurile simple și frumoase pe care a sosit momentul să le acceptăm în viața proprie, la sentimentele simplificate care ne ajută să evităm orice formă de izolare sau ghinioanele ce ar putea să vină din partea oamenilor care fac rău în mod intenționat. Astăzi descoperim că interesul pentru a servi sau a face ceva în folosul celorlalți are și o componentă frumoasă chiar dacă lucrurile acestea sunt simplificate. În cuvinte mai simple, chiar dacă urmărim doar satisfacerea propriului interes, rezonanța va face în așa fel încât interesul propriu să se potrivească foarte bine cu interesele celorlalți pentru ca demersul în sine, simplificat prin subiectivitate, să producă rezultate foarte frumoase. Asta va duce la reducerea confuziei, la evitarea lansării unor mesaje legate de revoltă sau rebeliune doar pentru că vrem ca lucrurile să se desfășoare și după cum gândim, nu doar după cum este necesar sau după cum vor alții. În cazul acesta, vorbim și de satisfacții materiale, dar și sociale cele care vor avea un ecou puternic asupra încrederii în sine și asupra modului cum ne așezăm prioritățile pentru următoarele luni. Astăzi nu facem planuri pe hârtie referitor la ce vom face de acum încolo, ci doar ne lăsăm preocupați în așa fel încât mintea să rămână activă acolo unde este nevoie de ea.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu respinge avantajele de teama că simplificarea ne arată egoiști sau limitați.

Răspunsuri duplicitare. Severitate. Ceea ce programăm combate un element inferior. Filosofia de viață nu este un capriciu. Primim ajutor prin cuvinte, aprecieri, sugestii. Tristețea este înțeleasă greșit. Suntem la cumpăna dintre două direcții care ne vorbesc în felul propriu despre schimbare. Exteriorizare ca mod de combatere a unei rigidități interioare. Este nevoie de toleranță, înțelegere, acceptare pentru a vedea adevărul și dintr-o altă perspectivă.

Luna va mai parcurge astăzi un sector al zodiei Gemeni trecând dimineață prin careul cu Saturn și aducând o avertizare legată de o proastă gestionare a timpului, evidențierea unor lipsuri, a unor carențe care vor fi negate spre seară atunci când Luna se va afla în careu cu Luna neagră. Întreaga zi vom pendula între două nemulțumiri personale sau între două traume, între două limitări, una personală și una socială, care se vor completa una pe cealaltă sau își vor schimba locul și prioritățile în așa fel încât să supraviețuiască nota subiectivă pe care am explorat-o în ziua anterioară. Astăzi vor supraviețui și bucuriile pe care le-am trăit ieri pentru că altele vor fi create cu mare greutate sau cu acea greutate care nu permite demersului în sine să fie și lejer. Este o zi bună pentru comunicare sau pentru a explica ceea ce nu poate fi înțeles ușor, însă rezultatul este unul foarte bun dacă se dă dovadă de toleranță, de înțelegere și de acceptare pentru ca a adevărul în care credem să poată fi prezentat și dintr-o altă perspectivă, să poată fi văzut la fel de clar și de alții. Astăzi vom fi capricioși tocmai pentru că vom gestiona foarte greu acea presiune interioară care ne îndeamnă să pendulăm între două probleme personale fără a coordona foarte bine tensiunea care există între ele. În forul interior oamenii se vor învinui foarte ușor că nu se ridică la nivelul propriilor așteptări sau la nivelul așteptărilor celorlalți, că se încurcă și în felul acesta interpretează în sens personal toate nemulțumirile pe care le văd în jur. Doza de subiectivitate a acestei zile vine ca urmare a faptului că astăzi vrem să ducem subiectivitatea încântătoare a zilei anterioare pe nivelul următor în situația în care abia o putem menține pe cea pe care o aveam. Lucrul acesta accentuează un conflict interior, o opoziție între două zone ale sufletului care îi fac pe unii să ia în nume personal cuvintele răutăcioase ale celorlalți sau să proiecteze ei asupra altora așa ceva pentru a se conserva și a-și ascunde mai bine o stare sufletească nepotrivită sau o indispoziție. Poate fi și o zi bună pentru retrospectivă, dar și pentru a da cuvintelor un sens frumos și elegant. Mijlocul zilei va fi reprezentativ la acest capitol pentru că acum golul interior are nevoie de ceva nou, de inedit pentru a se pune mai bine în valoare sau pentru a restabili armonia într-o relație sau într-un grup. Dar nu trebuie să luăm de decisiv cuvintele frumoase pe care le auzim astăzi pentru că ele nu ne sunt în mod special adresate și nu reprezintă un adevăr care să ne motiveze. Este foarte posibil ca aceste aprecieri să vină doar pentru că există un gol într-o relație care trebuie umplut cu ceva frumos care poartă nume doar pentru a fi identificat. În felul acesta, 10 mai este ziua egocentriștilor care se simt apreciați sau marginalizați cu extrem de puțin. Discernământul va avea de suferit și limita dintre entuziasmul victoriei și dorința răzbunării să fie una foarte subțire.
Prin urmare, 10 mai ne vorbește despre conservare sau despre regăsirea liniștii interioare doar dacă înțelegem contextul și dintr-o altă perspectivă. Cei care aleg astăzi să ia totul în nume personal crezând că în poveste este vorba doar despre ei pentru că își aud numele vor vedea cât de greu de suportat va fi golul zilei următoare când acest val al informațiilor va lipsi și se vor întoarce la sărăcia începutului de săptămână. Astăzi descoperim că opiniile au aceeași viteză de lucru însă nu și același conținut, că mulți vorbesc frumos, dar nu mai sunt convingători cum au fost, ci altfel, au aceeași competență, dar nu mai au timp, sunt foarte organizați și curați, dar își trăiesc un moment de dezordine sau împovărare. Toate acestea vin pentru că se acordă o mai mare importanță elementelor superficiale, aparențelor. Cei care sunt în continuare interesați de esență vor sesiza o mare diferență între desfășurătorul zilei anterioare și cea de față, chiar dacă la suprafață ar trebui să plutească aceleași confetti. 10 mai este o zi a disconfortului psihic pentru care găsim un vinovat în anturaj, în limite ale corpului, în aparatul administrativ, în vreme sau în vremuri. Există multă agitație în ecuația astrală a acestei zile și ea va putea fi temperată atunci când găsim gânduri de mulțumire și de încântare pentru ceea ce există în interior, dar și pentru ceea ce avem în jur. În rest, ziua se va dovedi a fi o luptă cu timpul, cu cheltuielile, cu planurile care nu sunt bine făcute sau nu sunt suficiente, cu oamenii care nu vor să asculte sau nu înțeleg, cu zgomotul din jur care nu poate fi oprit prin nimic. Dar din toate avem ceva important de învățat.
Recomandarea este aceea de a ne gândi astăzi ce bine imens ne-am face dacă am recunoaște față de noi înșine că prietenii pe care îi avem sunt o binecuvântare nu o achiziție, că există o mare libertate de decizie în toată această organizare pentru că altfel toți cei din jur ar fi niște păpuși pe care ni le cumpărăm singuri din magazine. Fiecare își dăruiește din libertatea pe care o are iar lucrul acesta este de neprețuit.

Deschidere. Aventura cunoașterii trece într-un alt plan. Severitate în luare a unei decizii. Aspectele esențiale ale vieții depind de impactul emoțional. Nevoie de confruntare. Schimbarea opiniei nu mai este o prioritate.

În dimineața acestei zile Luna va intra pe zodia Rac și va sta acolo până în mijlocul zilei de luni. Înainte de a se produce acest eveniment astral, Luna va avea de împlinit un careu cu Neptun, apoi, după ce va intra pe zodia Rac, dar spre seară, ne va oferi experiențe noi legate de relații care trebuie abordate conform cerințelor prezente, dar și rectificate, întrucât nu mai pot fi duse mai departe în forma aceasta și se impune o revizuire. Ne referim aici la valorile personale asupra cărora trebuie să revenim pentru că există o presiune pe care suntem invitați să o rezolvăm foarte repede dacă vrem ca lucrurile delicate să nu se complice mai mult. Impactul emoțional al Lunii de pe Rac ne ajută să dezvoltăm și acea sensibilitate care se impune de la sine. Asta înseamnă că putem deveni și dramatici, dar și detașați de un context care nu poate susține și acest schimb emoțional și pe care vom putea foarte ușor să îl ignorăm. Chiar dacă nu este bine, astăzi vom ridica pretenții față de cei din jur și-i vom atrage în acele interacțiuni care să producă drept rezultat o justificare a propriilor alegeri. În felul acesta, interacțiunea are un start foarte frumos și foarte bun, dar un final prost pentru că ne va duce cu gândul la faptul că relațiile în care ne implicăm sunt doar pe interes. Lucrul acesta ne va aduce foarte aproape de acea creativitate care să schimbe ordinea lucrurilor și să producă prin întorsături favorabile o reașezare a evenimentelor în timp. Nu vorbim de schimbări foarte ample și foarte complicate, ci doar de acelea care să îmbunătățească starea de confort atât a individului cu el însuși, cât și a celui în cauză cu persoanele din jur. Este adevărat, armonia poate fi tulburată de intenția prea rigidă a celui în cauză de a se face remarcat sau de a-și consolida starea de confort. Până la urmă, va învinge cel mai puternic, însă, de această dată, cel mai puternic nu este și cel care se impune cu forța, ci cel care arată o altfel de persuasiune, cea care seamănă cu apa. Astăzi devenim cu toții un fel de apă curgătoare, cea care nu poate fi oprită și care își găsește drum în cele mai neașteptate situații. Faptul că ultimul aspect al zilei este un careu Lună-Marte arată și că ziua conține intenția de a face un pas decisiv. Nu este încă momentul să fim atât de categorici în proiectele pe termen lung, însă ar trebui să ne așteptăm ca menținerea unor tensiuni o perioadă mai mare de timp să poată produce efecte care să se stingă mai greu. Aspectul neobișnuit al zilei va veni în momentele cele mai dificile. Astăzi primim din jur, într-un moment foarte delicat, dincolo de care nu vedem cum ar trebui procedat, un ajutor nesperat. Lucrul acesta arată că, până la urmă, chiar dacă ziua începe și se termină cu un careu, chiar dacă astăzi trecem de la tendința de a ne acuza la ușurința de a găsi vinovații în jur, interacțiunile frumoase pe care le-am hrănit ne ajută să rămânem într-o armonie constructivă.
Prin urmare, 11 mai ne arată că lucrurile complicate devin astăzi greu de suportat dacă nu ne ținem sub control pretențiile. Pentru că trecem de la o dramă personală la o soluție ce se evidențiază prin schimb de experiență și interacțiune, putem spune că 11 mai este o zi a victoriei personale, o zi a reușitei, acolo unde ne așteptam cel mai puțin. Este și una a retrospectivei pentru că un asemenea salt nu vine de la sine, mai ales că nu poate veni de la sine în contextul acestei săptămâni a răspunsurilor. Clarificările acestei zile arată că starea în care suntem, nu este una greșită, dar poate fi văzut așa acolo unde refuzăm să dăm răspunsuri clare sau ușor de înțeles pentru cei din jur. Lucrul acesta ne ajută să ne adaptăm mult mai ușor la presiunile sociale și să înțelegem că reușita nu apare doar acolo unde gândim că merităm să primim ceva, ci mai ales acolo unde există comunicare și interacțiune. Din această cauză, 11 mai poate fi considerată o zi de dramă, iar rezultatele bune nu vor întârzia să apară. Există un interes pentru a ne desfășura din punct de vedere afectiv, încât orice umbră de lipsă de experiență va fi mult mai vizibilă decât în celelalte zile ale săptămânii.
Recomandarea este aceea de a ne propune să fim echilibrați și să facem lucrul acesta din nou prin apelul la măsură.

Schimbări rapide ce se bazează pe inflexibilitate. Necazurile sunt coordonate altfel. Loviturile vor fi recepționate în funcție de disponibilitatea celor care vor să ne apere. Dragostea este pusă la încercare. Aspectul binevoitor depinde mult de educație și de cultură. Schimb de experiență abordat cu reținere și încheiat cu multe semne de întrebare. Susținere contra cost. Sentiment risipit din cauza unor speranțe false.

În dimineața acestei zile Luna se va afla în careul Axa dragonului, ceea ce arată că debutul nu este cel așteptat. Parcursul astral va încerca să tempereze toată această tensiune interioară, însă rezultatul nu va fi pe măsură. Chiar spre seară, prin careul Luna-Chiron, oamenii își dau seama că în încercarea lor de a se apropia unei de alții sau de a rezolva anumite probleme, ori pur și simplu de a conviețui într-un mod frumos, se rănesc sau își prezintă unii altora acele laturi defecte ale personalității pe care nu au reușit să le facă inofensive ori să le vindece. Fără intenție, se rănesc unii pe alții și apoi, în funcție de nivelul de educație sau de cultură, își oferă unii altora sfaturi ori recomandări despre cum ar trebui să se protejeze ca pe viitor lucrul acesta să nu se mai întâmple. Din acest punct de vedere, ziua poate fi una educativă, pentru că ne ajută să înțelegem contextul în care ne aflăm, dar ni-i și arată pe oamenii care își dau importanță sau care nu au o disciplină psihocomportamentală corectă și non-violentă. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor fi bucuroși pentru că vor afla mai multe despre ei înșiși, dar și despre ceilalți. Lucrul acesta îl anticipăm din trigonul Lună-Saturn care se împlinește în mijlocul acestei zile și care aduce o experiență trainică și lucidă de care se bucură cei pregătiți. Având în vedere că acest trigon se împlinește după ce s-a consumat deja sextilul lună Venus este de la sine înțeles că unii s-ar putea să rămână în urmă adică să prefere în continuare acea zonă dominată de emoții foarte intense sau de sentimentalism, fără să îi intereseze dacă toate acestea vor ajunge sau nu într-un la un rezultat practic. Ziua evidențiază totuși firile puternice și le oferă ocazia de a se pune în valoare, însă nu spune nimic despre compromisul pe care aceste persoane ar trebui să-l facă de dragul succesului sau a avantajelor profesionale. Cu toate acestea, vorbim despre ultima zi a unei săptămâni care ne-au oferit confirmări bune și, practic, acesta ar trebui să fie elementul de bază de care să nu ne despărțim. Toate celelalte fac parte din diversitate sau sunt obiecte așezate din loc în loc pe tot acest parcurs pentru a-l face mai atractiv sau mai bogat în informații.
Prin urmare, finalul săptămânii ne ajută să descoperim defecte personale și să le remediem, dar nu în mod brusc, ci ținând cont de presiunea din jur. Astăzi învățăm care sunt acele elemente personale care trebuie duse mai departe sau cizelate și care sunt acele dezechilibre sociale sau disfuncții care se modifică foarte greu pentru că se așteaptă o sincronizare a celor care alcătuiesc un grup pentru ca, prin acest unison, să se atingă și armonia necesară în îndeplinirea unui ideal comun. Deocamdată astăzi avem ceva de demonstrat și, din această cauză, ne declarăm împotriva ordinii de fapt, chiar dacă asta înseamnă a fi împotriva unor obiceiuri personale. Unii se vor folosi de toată această situație pentru a reveni la o stare de fapt a lucrurilor, adică pentru a-și anula obiceiurile pe care și le-au dezvoltat în ultima perioadă. Asta înseamnă o redescoperire a originii, chiar dacă lucrul acesta presupune a șterge cu buretele sau pur și simplu a anula o parte din realizările ce aparțin acestui încercat an 2024. Aceștia vor fi remarcați prin ușurința cu care își schimbă strategiile fără a renunța la prieteni pentru că ei vor să producă o modificare comportamentală nu în calitatea celor cu care interacționează. Aceasta este informația fină și subtilă cu care lucrează ultima zi a săptămânii.
Recomandarea este aceea de a fi hotărâți atunci când simțim că este nevoie să punctăm ceva sau să schimbăm. Marile edificii cer ca în tot acest parcurs cel în cauză să treacă și printr-o astfel de nebunie.

13 comentarii la „6 – 12 mai 2023

 1. Tesius spune:

  si totusi de ce nu se schimba oamenii? am aproape niste specimene care de ani sunt incuiati in aceleasi conversatii. I-am spus unei prietene ieri „anul acesta ai vorbit numai despre asta. La altceva mai ai timp sa te gandesti?”. M-a privit surprinsa. Eu am ras. A ras si ea ca a crezut ca e o gluma. La mine nu era.
  Ce se intampla cu oamenii?

  1. Unii sunt mai lenesi și, desigur, nu toți leneșii sunt vinovați.
   Poate ar trebui ca problema aceasta a schimbării să fie privită și din alt unghi. Poate că refuzul schimbării este modalitatea lor de a fi în pauză. Nu putem spune clar lucrul acesta decât dacă știm detalii concrete. Apoi, poate ești o persoană prea dură în aprecieri de genul acesta și ea se schimbă, dar nu-ți împărtășește. Îți sugerez un alt unghi din care că privești problema aceasta pentru că uneori stagnarea maschează și o cădere evitată, adică este o pauză mascată. Unii, când stagnează, obțin rezultate, dar nu sunt vazute decât dacă împărtășesc sau doar de cei care știu care ar fi fost alternativa.
   Dacă vrei să vezi în ce tabără e, fă un experiment: fă o schimbare tu să vezi dacă ți-o acceptă. Dacă o acceptă, dar nu i se aliniază, e în pauză reală sau mascată. Dacă o respinge, ai lângă tine un om care va face totul să-i confirmi prin pasivitatea ta (pe care ți-o va susține, lauda sau impune, dacă ești pe punctul de a renunța la ea) incapacitatea sau reavointa sa de a se schimba. Aceștia sunt periculoși și nu-ți va fi bine cu ei decât dacă le semeni.

   1. Tesius spune:

    hm, e ceva acolo…
    Multumesc!

 2. domino spune:

  Un paste fericit alaturi de cei dragi

 3. Florys spune:

  Un Paste fericit, dle Coser!

 4. Cristina spune:

  Sarbatoare cu bucurie iti doresc, alaturi de cei dragi! Hristos a înviat!

  1. Mulțumesc!
   Adevărat a înviat!

 5. Dorina spune:

  Hristos a inviat!

  1. Adevărat a înviat!

 6. Paul BTj spune:

  Christos a inviat

  1. Adevărat a înviat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.