13 – 19 mai 2024

13 – 19 mai 2024 este săptămâna revenirilor, a tensiunilor pentru un rezultat bun și a rămășițelor din care vrem să facem o construcție nouă și eficientă. Se conturează, astfel, un fel de coridor de transformare și introspecție, pe fondul căruia sublimul, esențialul, misticul își fac simțită prezența, influențând deciziile, relațiile și direcțiile de evoluție. Vorbim despre o perioadă în care fiecare individ este invitat să navigheze printre rămășițele experiențelor trecute, transformându-le în fundamente solide pentru construcții viitoare și în înțelegeri rafinate ale propriei vieți. Cu fiecare zi care se adaugă, energia cosmică ne îndeamnă să ne reevaluăm poziția în universul personal și să reconsiderăm valorile care ne ghidează existența. Aceasta nu este doar o simplă perioadă de reconsiderare a alegerilor anterioare, ci și un moment puternic de recalibrare spirituală și emoțională, unde destinul ne oferă oportunitatea de a repune pe noi baze tot ceea ce a fost clădit din nisip. Revenirile care marchează această săptămână nu sunt doar întoarceri la situații sau relații, ci adevărate pelerinaje spre esență, unde fiecare pas retrăit poate dezvălui straturi ascunse ale conștiinței. Este esențial în aceste momente să fim deschiși la mesajele subtile ale universului, care pot apărea în cele mai neașteptate forme, fie că sunt sincronizări, vise semnificative sau întâlniri aparent întâmplătoare, ce primesc înțelesuri profunde. Lucrul acesta va veni atât de la conjuncția Soarelui cu Uranus, dar și de la trecerea lui Marte peste Capul dragonului sau de la conjuncția Soarelui cu Jupiter. Practic, întreaga săptămână stă sub semnul acestei triple conjuncții care are asupra conștiinței un rol reparator.
Tripla conjuncție Soare-Jupiter-Uranus este un eveniment astronomic rar care are un impact profund asupra dimensiunii sociale, morale și spirituale a societății. Reunind expansivitatea cu optimismul și forța transformatoare se creează un teren fertil pentru schimbări radicale și pentru evoluție. Din perspectiva socială, această conjuncție poate marca o perioadă de reforme semnificative prin care forțe aparte pot declanșa mișcări sociale care vizează expansiunea libertăților civile, îmbunătățirea legilor și reglementărilor care guvernează societatea, dar și promovarea echității și justiției sociale, o cenușăreasă a vremurilor pe care le trăim. Acesta este un moment aparte pentru liderii, dar și pentru cei care urmăresc schimbarea cu orice preț să ia inițiative curajoase care pot remodela structurile societale pentru a le face mai durabile. Aspectul nu ne spune nimic despre cât de bune sunt direcțiile, dar ne garantează durabilitatea lor. Pe plan moral, încurajează o expansiune a orizonturilor etice ce pot inspira oamenii să-și reconsidere normele morale tradiționale și să exploreze noi sisteme de valori acolo unde nu se mai poate repera nimic. Unii vor spune că este un timp potrivit pentru a întări demnitățile personală și colectivă și pentru a promova o mai mare transparență în toate domeniile vieții. Valorile sale spirituale aduc o sedimentare a achizițiilor din ultima vreme, chiar o apropiere de înțelegerile profunde pe care mulți superficiali le consideră scântei de iluminare. Putem, însă, vorbi despre revelații spirituale profunde sau redescoperirea unor noi căi de comunicare cu elementele subtile, însă presiunea ce vine de pe spațiul public de acum este atât de mare încât ne va fi suficient că nu ne pierdem în tentații bolnăvicioase sau în compromisuri penibile. Este un moment excelent pentru explorarea filosofiilor, a căilor spirituale autentice, pentru apropierea de practică și pentru a trăi autentic și simplu. Pentru cei mai mulți tripla conjuncție Soare-Jupiter-Uranus nu doar că aduce schimbări vizibile în lumea exterioară, dar oferă și un teren fertil pentru creșterea și dezvoltarea psihocomportamentală, invitându-ne să trăim cu mai mult curaj, dar și mai onest. Pe fondul acestor revelații interioare, tensiunile inevitabile pot fi văzute ca oportunități de creștere. Conflictul, adesea evitat sau temut, devine un dans al transformării, în care fiecare mișcare contrară poate fi transmutată într-o energie nouă prin care să îmbunătățim și să ascultăm mai atent ritmul vieții care ne împinge spre evoluție. Este vital să le abordăm pe acestea cu o minte deschisă și un spirit generos, gata să acceptăm că, uneori, dezordinea poate fi creatoarea unui nou ordin.
Cu cât ne apropiem mai mult de mijlocul săptămânii, vom resimți o creștere a presiunii interioare și exterioare, semn că suntem la un punct de cotitură. Aici, misticismul ne învață despre puterea regenerării și renunțării la ceea ce nu mai servește unui scop practic. Renunțarea poate părea un act de pierdere, dar, în realitate, este o declarație de eliberare de vechiul eu, o purificare necesară pentru a face loc noului.
Așadar, avem ocazia să valorificăm rămășițele experiențelor noastre, să le curățăm de praf și să le reasamblăm într-o structură nouă, mai rezistentă și mai aliniată cu viziunea actuală asupra lumii. Acest proces de reconstrucție nu este simplu și necesită dedicare și o înțelegere clară a scopurilor pe care ni le setăm. Spre finalul săptămânii, odată ce tensiunile încep să se disipeze, apare o senzație de claritate și, pentru unii, chiar o revelație. Liniștea de după furtună ne permite să evaluăm cât de departe am ajuns și cât de mult am crescut. Este timpul pentru integrarea lecțiilor învățate și pentru a sădi semințele unor noi trasee.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu uita că în vremuri grele, fiecare este chemat să asculte, să învețe și să acționeze după puterea sa, nu după reguli impuse de o societate prea permisivă cu viciile și refractară la onestitate și iubire.

Încurajare. Deschidere către noi șanse de exprimare sau de transformare. Începem o călătorie importantă. Avem nevoie de autentic. Exprimarea deschisă și liberă nu mai este o problemă. Este nevoie de autentic. Începe o transformare. Ceea ce putem face se ajustează din mers. Valorificare eficientă. Renunțarea la metode vechi și deschiderea către fapte care pot fi dure sau radicale. Curajul și stabilitatea se împrietenesc.

Prima zi a săptămânii aduce nuanțe și direcții semnificative atât pe plan emoțional, cât și relațional. În primele ore ale zilei, Luna în Rac, prin aspectele sale pozitive cu diverse planete din semne de pământ și apă, ne ajută să înțelegem că echilibrul este mult mai important pentru a interacționa frumos cu ceilalți sau în a ne păstra pe această linie frumoasă a înțelegerii și dezvoltării personale. Acest echilibru provine dintr-o raportare benefică a Lunii cu Uranus și cu Jupiter din Taur, ceea ce face debutul săptămânii o zi în care instinctele și intuiția pot fi ajutoare valoroase în luarea deciziilor.
Un sextil cu Lilith în Fecioară adaugă acestei conjuncturii un strat de complexitate, punând accent pe descoperirea și integrarea unor aspecte mai obscure sau neglijate ale sinelui. Aceasta poate fi o oportunitate pentru a înțelege mai bine dinamica personală neexprimată până acum s-au exprimată în mod deficitar. Astfel, reușim să lucrăm mult mai bine cu energiile dificile și să fim mai eficienți pentru că la sfârșitul zilei sau perioadei pe care o analizăm să ne declarăm mulțumiți de noi înșine și de ceea ce am făcut.
Pe măsură ce ne depărtăm de dimineață, un careu dintre Luna din Rac și Mercur din Berbec (aflat în separație) poate genera dificultăți în comunicare, aducând riscul apariției unor neînțelegeri sau confruntări intense, care ar putea degenera rapid în conflicte serioase dacă nu sunt abordate cu prudență și diplomație. Astfel, răbdarea și capacitatea de a asculta și înțelege perspectivele diferite ale celorlalți devin esențiale pentru a evita rupturile emoționale profunde și pentru a menține armonia în interacțiuni. Conjuncția Soarelui cu Uranus, ce apare la mijlocul zilei, este un moment de cotitură care poate aduce schimbări neașteptate sau revelații. Devenim mai curajoși și mai expresivi însă lucrul acesta are nevoie și de un cadru care să permită o mai bună exprimare. Deocamdată lucrul acesta nu este așezat conform așteptărilor însă orice modificare se transformă într-o soluție novatoare care ne ajută să gestionăm mai bine problemele vechi. Totuși, aceste schimbări pot fi și destabilizatoare, punând la încercare confortul și siguranța percepută, dar lucrul acesta nu va fi un impediment pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală. Ei vor reuși să descopere care este cea mai bună metodă pentru a interveni asupra a ceea ce până acum era considerat decisiv sau imposibil de rezolvat. Nu ne grăbim cu concluziile dacă spunem că schimbările acestei zile ne duc cu gândul la înlăturarea completă a unor condiționări. Desigur, lucrul acesta se poate face prin efort susținut sau experimentând durerea separării de ceea ce până acum a fost îndrăgit, apreciat sau lăudat ca pe un bun de preț.
Mai târziu, în mijlocul zilei, când Luna părăsește Racul pentru a intra în Leu, se produce o schimbare de ton în expresia emoțională. În Leu, Luna favorizează manifestarea expansivă și dramatică a sentimentelor, iar entuziasmul și optimismul aduce momentului o particularitate frumoasă și ne poate ajuta să înțelegem mai bine de ce nevoile s-au schimbat între timp, de ce oamenii capătă o altă valoare și de ce interacțiunile sunt mai ușoare. Dar lucrurile nu rămân în forma aceasta. Opoziția Luna (Leu)-Pluton (Vărsător) poate scoate la iveală tensiuni în relațiile de putere sau poate aduce în prim-plan probleme ascunse care necesită transformare și eliberare. De aceea este nevoie să nu cădem în păcatul de a considera că trăirile frumoase pe care le-am parcurs pe finalul săptămânii anterioare constituie un impediment sau o vină doar pentru că acum nu ne adaptăm atât de repede. Fiecare schimbare vine la pachet cu propriile riscuri și de aceea a fi mai atenți la acest aspect nu înseamnă auto indulgență, ci respect față de propria persoană.
Ziua se încheie cu un aspect armonios între Venus (Taur) și Saturn (Pești), care aduce un element de stabilitate și seriozitate în relații. Acesta favorizează angajamentele pe termen lung și consolidarea legăturilor afective prin responsabilitate și devotament reciproc. Este un moment bun pentru a pune bazele unor structuri durabile în relații sau pentru a reafirma angajamentele existente.
Prin urmare, 13 mai se anunță a fi o zi plină de provocări, dar și de oportunități pentru creștere și maturizare. Fiecare moment al zilei aduce cu sine lecții importante despre cum să ne gestionăm mai bine emoțiile, cum să comunicăm eficient, în ciuda diferențelor majore dintre mesajele lansate pe spațiul public de persoane importante sau organisme sociale. Astăzi încercăm să devenim mai convingători și să ne ascundem pasivitatea săptămânii anterioare. Chiar dacă mesajul este mai aspru sau riscăm să cădem și în autoindulgență valorile personale capătă o stabilitate aparte în așa fel încât ceea ce este călătorie în timp să nu devină un element de vulnerabilitate ci o altă încercare pentru care să găsim soluții rapide și bune. În felul acesta, devine o zi foarte bună pentru introspecție, adaptare, dar și pentru a aborda cu înțelepciune și curaj provocările momentului. Putem descoperi astăzi soluții dintre cele mai ambițioase pentru că momentul concentrează atenția și pe o slăbiciune legate de viața personală sau profesională pe care o putem transforma într-un moment de trezire sau de eliberare. Vedem ce se întâmplă, înțelegem riscurile și considerăm că nu mai este timp pentru a gândi sau regândi aceleași soluții. Astăzi considerăm că prudența înseamnă a face un pas decisiv, iar luna intrată pe zodia Leu aduce spontaneitate și expresivitate în tot acest parcurs. Astăzi ne gândim la viitor, dar o facem cu atenție și înțelepciune sau cu acea determinare care produce efecte rapide și bune. În cuvinte mai simple, riscăm puțin și facem bine că procedăm așa, nu pentru că ne-ar garanta cineva succesul ci pentru că, indiferent de rezultat, ne alegem cu ceva bun din toată această situație.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a aborda evenimentele cu flexibilitate și deschidere. Conjunctura complexă pe care o parcurgem acum ne îndeamnă să ne păstrăm echilibrul și să fim pregătiți pentru schimbări neașteptate sau poate chiar pentru revelații.

Pasiune. Inteligența practică se evidențiază prin ceva frumos și remarcabil. Direcțiile nu se modifică prin intervenție exterioară ci ca urmare a unei nevoi personale. Putem să facem o impresie bună. Aliniem valorile personale la cele colective. Aspirațiile personale mici devin valoroase atunci când sunt puse într-un context mai mare și mai favorabil. Autenticitate.

Configurația astrală a momentului devine o invitație la reflecție și acțiune în contextul unei societăți moderne aflată într-un punct de cotitură. Triunghiurile formate de Luna din Leu cu Marte și Nodul Nord în Berbec nu sunt doar simple aspecte benefice, ci și dovezi ale unei nevoi acute de revitalizare a spiritului uman în fața provocărilor epocii noastre. Ele susțin acțiunea directă și autoexprimarea care produc înainte de toate un efect direct și imediat, acela legat de luciditatea sau de claritatea de care are nevoie un om atunci când își pune întrebări și dorește să găsească răspunsuri practice.
Încă de dimineață trigonul Lună-Marte aduce un impuls puternic către exprimarea de sine și acțiune. Vorbim aici despre o corelație foarte interesantă și practică între nevoia de autoexprimare creativă, de identificarea a ceea ce înseamnă demnitate și plăcere, cu inițiativa, curajul și individualismul. De aceea, relația dintre Lună și Marte este o încurajare în a depăși obstacole pe care până acum le-am atribuit promiscuității sau viciului. Astăzi devenim mai buni arătând că putem face ceva remarcabil într-un context opoziționist, negativ sau vicios, Într-o lume unde tehnologia și ritmul alert îl pot depărta pe individ de esența sa, acest aspect ne îndeamnă să ne regăsim vocea interioară și să acționăm cu încredere și autenticitate. Desigur, acesta poate fi și un răspuns la inerția și pasivitatea care pot prevala în culturile saturate de consumerism și superficialitate. Ne este reamintită importanța de a lua inițiative personale care nu doar că ne reflectă talentele și pasiunile, dar care pot și rezona cu o dinamică socială amplă, aceea de a influența și inspira pe alții prin exemplul personal. Șansa de a beneficia de acest cadru exterior frumos și favorabil ne ajută să ne gândim la destin sau chiar la evoluție spirituală, dar facem lucrul acesta, nu ca urmare a unei presiuni exterioare, ci pur și simplu din plăcere sau din convingere. Prin relația de trigon pe care Luna o realizează astăzi cu Capul dragonului și prin care se realizează o mediere a destinului prin Coada dragonului, temele de auto-descoperire sunt amplificate și orientate spre evoluția spirituală și karmică. Devenim conștienți de ceea ce nu a fost reparat până acum pentru că am acordat o prea mare importanță presiunii sociale. Acum suntem chemați să descoperim greșeala din spatele faptei, cauza ei sau chiar direcția corectă de evoluție. Dar nu putem merge prea departe cu gândul sperând că o simplă decizie a momentului ar putea să ne confere obținerea unui control deplin asupra propriei vieți, dar ne tentează această idee. Până când să obținem lucrul acesta va trebui să mai treacă ceva timp și să înțelegem că dramatismul nu ne folosește la nimic mai ales atunci când vine vorba de destin sau când relațiile sociale se complică prin interacțiuni. Astăzi vorbim despre un control al alegerilor, iar lucrul acesta ne face bine.
Prin urmare, 14 mai ne oferă instrumente de valorificare mai eficientă a propriului potențial pentru a depăși limitele impuse de o societate în criză și de a redescoperi în noi înșine puterea și lumina necesare pentru a naviga prin complexitățile vremurilor pe care le trăim. Suntem adesea bombardați cu mesaje care ne pot devia de la ceea ce este cu adevărat important, iar 14 mai ne cere să filtrăm zgomotul de fond și să ne focalizăm pe ceea ce ne definește și ne aduce împlinire pe termen lung. Aceste aspecte astrologice vin să răspundă unei nevoi globale de renaștere spirituală și de redefinire a valorilor într-o lume aflată într-o continua schimbare. Individul este încurajat să devină un agent activ al propriei vieți, să se angajeze în acțiuni care nu numai că reflectă aspirațiile sale cele mai înalte, dar care contribuie și la binele comun. Pentru că aceste direcții vin într-o perioadă complicată care îmbină sentimentul de vină cu consecințele lui și necesitatea producerii unui salt evolutiv, o putem privi pe aceasta ca pe o invitație la a trăi plenar și profund. Acestea nu devin doar simple oportunități, ci și ipostaze de creștere și expansiune. Ceea ce este bun ne ajută să fim mai selectivi iar ceea ce ne provoacă suferință ne trezește la realitate mai bine decât a făcut-o altădată. Marele avantaj al momentului este acela că durerea nu ne mai duce către însingurare sau către depresie, ci ne motivează să facem mai mult sau mai bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a reflecta la realizările și descoperirile făcute. Aceste momente de conștientizare ne pot ghida pașii în zilele următoare și ne pot întări conexiunea cu propria persoană, cu comunitatea pe care am considerat o vinovată de ceva, cu universul care nu ne-a răspuns până acum conform așteptărilor. Umilința pe care o simțim atunci când coborâm privirea nu înseamnă desconsiderare sau anularea unei identități, ci observarea înălțimii reale pe care o avem.

Tensiunea capătă o individualitate. Armonia este în mare parte emoțională. Griji față de frici sau blocaje. O rană poate provoca consecințe negative. Iluzia pierderii unui statut se impune acolo unde individul este mai lacom sau neatent. Pierderi la capitolul responsabilitate. Emoțiile, nu informațiile, sunt cele care generează sau amplifică un conflict. Conștientizăm o limită. Apar probleme noi. Suspiciunea ne tulbură relațiile simple pentru care până acum garantăm.

Ziua începe cu un aspect de tensiune între Luna din Leu și Venus din Taur, punând în lumină un contrast între nevoia de a fi apreciat și iubit pentru sine și dorința de stabilitate și confort material. Sunt aduse la suprafață întrebări legate de modul în care ne valorizăm propriile talente și aspirații în contextul relațiilor și al realizărilor materiale. Lucrurile acestea se întâmplă deoarece încă trăim intens un conflict interior între exprimarea individualității și necesitatea de a fi ancorat în realitatea morală, financiară sau socială. Dar acesta este de bun augur pentru că se transformă într-o autoreflecție profundă, care ne poate conduce la o mai mare înțelegere a propriilor priorități și valori. Tot de dimineață, Luna din Leu formează un trigon cu Chiron din Berbec, oferindu-ne oportunitatea de a ne vindeca rănile emoționale și de a ne elibera de constrângerile trecutului. Nu doar datorită acestui aspect, ci, în general, în această perioadă, suntem încurajați să explorăm cu curaj tot ceea ce ne este oferit spre rezolvare și, în egală măsură, să ne recunoaștem și vulnerabilitățile, astfel încât să ne vindecăm și să redescoperim puterea interioară. Este un moment propice pentru îngrijire și în dezvoltarea personală, pentru că viața, încrederea și înțelepciunea nu sunt singurele aspecte importante ale vieții. Riscăm astăzi să fim păcăliți de faptul că acolo unde există un conflict ne putem permite să neglijăm aspecte legate de igiena fizică, mentală sau emoțională, însă știm din alte observații pe care le inserăm aici că aceasta este o greșeală. Desigur, aceste schimbări pot fi percepute inițial ca fiind destabilizatoare sau chiar tulburătoare, dar ele au potențialul de a ne deschide noi perspective și de a ne ajuta să devenim mai atenți și mai independenți. De aceea este important să rămânem flexibili și deschiși la tipul acesta de schimbare. Pentru că Luna din Leu intră în conflict cu Jupiter din Taur, apar tensiuni între dorințele noastre personale și nevoile colective sau sociale. Dar lucrul acesta nu va fi un impediment, chiar dacă ne simțim înclinați să ne urmăm propriile interese sau să ne afirmăm autonomia fără a ține cont de limitele celorlalți. Nu vorbim nici de consecințe negative decât acolo unde conflictul în cauză ia amploare și se ajunge de la simple observații la etichetări. O asemenea situație ne spune că deja nu ne mai ocupăm de autoreflecție, de rafinarea moralității sau de cizelarea percepției, ci doar de a găsi vinovați pentru a ne face propria nemulțumire mai ușor de suportat. Gândul acesta impulsiv se va regăsi în toate acțiunile zilei și din cauza sa există și posibilitatea de a ne modifica perspectiva asupra lucrurilor sau de a ne altera capacitatea de concentrare asupra aspectelor practice ale vieții. Nu ne trebuie decât puțină atenție pentru a rămâne în continuare fideli planurilor solide pentru a aborda problemele cu o atitudine mai echilibrată și mai concentrată. Nu trebuie să uităm că aproape toată ziua Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Berbec, ceea ce aduce o acută nevoie de a schimba și în egală măsură tendința de a pierde din vedere elemente de detaliu legate de limitele celorlalți. Astăzi ne va veni foarte ușor să punem reguli, să le dăm o înfățișare foarte frumoasă sau foarte credibilă, dar tot ceea ce provoacă un zdruncin în jur are și această componentă a destructurării care nu face bine. Pe alte conjuncturi destructurarea era necesară pentru că elementul nou abia aștepta să îi fie oferit tronul. Acum stricăm și nu punem nimic în loc. Tranzitul lui Mercur prin zodia Taur va fi foarte scurt, el se va încheia mai repede de 3 săptămâni, adică va dura mai puțin decât durează perioada sa de retrogradare. Lucrul acesta nu este ușor de parcurs și de aceea începând din seara acestei zile avem nevoie să fim atenți la a nu renunța la bazele care s-au format deja crezând că toate elementele noi sunt și bune. Iluzia de a pierde ceva important plutește în jur și ea ne păcălește doar atunci când ne convinge că în afară de renunțare nu trebuie să mai facem nimic. Cei atenți vor ști că acum este foarte riscant să se rupă o înțelegere, să se decidă o despărțire, să se distrugă ceva pentru că nu există nimic ce am putea pune la loc.
Prin urmare, 15 mai este o zi plină de oportunități și provocări, oferindu-ne șansa de a ne cunoaște mai bine și de a evolua în propriul ritm. Este important să fim deschiși la schimbare și să abordăm aceste energii cu încredere și înțelepciune, în vederea creșterii și dezvoltării. De-a lungul acestei zile, vom fi provocați să ne îndepărtăm de confortul zonei de siguranță și să ne aventurăm în teritorii necunoscute, cu inimile deschise și mințile curioase. Fie că ne confruntăm cu schimbări neașteptate sau că identificăm noi modalități de vindecare și înțelegere, fiecare experiență este bună prin ceva. Tranziția lui Mercur de la Berbec la Taur marchează o schimbare de perspectivă și ne invită la o abordare mai stabilă și mai pragmatică a vieții. Acolo unde aspectul practic al vieții nu ne atrage atenția sau nu ne impresionează prin nimic acolo există și vulnerabilitatea cea mai mare. Astăzi vorbim despre o călătorie către o destinație la care vrem să ajungem foarte repede și pentru a împlini acest deziderat renunțăm complet sau aproape complet la importanța etapelor intermediare. Avem o atitudine curajoasă față de viață, iar unii se vor dovedi și foarte atenți față de ceea ce le promite viitorul, însă este important să nu uităm că până nu avem concret în față elementul cel nou nu este indicat să renunțăm la cel vechi pentru că totul se va transforma într-un mare eșec. Parcursul acestei zile este unul foarte interesant. Dacă dimineață vom primi o invitație la reflecție sau o provocare la un conflict, la prânz vom găsi motive de eliberare sau de conștientizare a ceea ce nu vrem să ducem mai departe pentru că este periculos sau nu avem suficiente resurse. Surprizele și expansiunea, întâmplările neprevăzute și impactul acestora asupra relației individului cu comunitatea vor fi văzute în a doua parte a zilei. Așadar, ziua ne invită să descoperim ceva nou din elementele cu care lucrăm de ceva vreme și pe care le cunoaștem foarte bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aloca astăzi timp pentru a reflecta la valorile proprii, pentru a înțelege mai bine dorințele celorlalți, nu doar pentru a fi deschiși către experiențe noi. Astăzi nevoia de mișcare poate fi periculoasă dacă este abordată pe un traseu nou. Pentru că, atunci când se pune problema dinamismului și inițiativei, doar ceea ce este cunoscut ne ajută și ne încurajează.

Ne întoarcem la ceea ce este semnificativ. Devenim mai organizați și mai practici. Cântărim faptele celorlalți după răspunsurile primite sau după cadouri. Devenim prea suspicioși față de o plată sau un efort. Avem nevoie să consolidăm legăturile care există deja. Comunicare mai clară. Speranțele au acum un chip de lut.

Astăzi, configurațiile planetare oferă o panoramă detaliată asupra dinamicilor emoționale și interpersonale, subliniind aspecte ale relațiilor, stabilității și planificării pe termen lung care au nevoie de puțină rezervă sau de o pauză. Trecerea Lunii pe zodia Fecioară aduce o schimbare de ton în energia zilei. Trecem de la entuziasm și dramă la pragmatism și obsesia ordinii. Capacitatea de adaptare la această schimbare de atmosferă ne ajuta să gestionăm mai bine emoțiile și să abordăm situațiile printr-o atitudine rațională. Lucrul acesta va afecta acea comunicare, pe care o vom dori mai clară și mai eficientă, în special acolo unde există tendința de a înlocui oamenii cu lucrurile, de a găsi ființelor înlocuitori care nu se mișcă și nu protestează. Apare, așadar, o trecere de la exuberanță la o abordare mai practică și detaliată a vieții, iar lucrul acesta, în relațiile interpersonale, poate însemna o concentrare pe îmbunătățirea comunicării și pe ajustarea micilor detalii care contează în conviețuirea zilnică. Raportul astral pe care Luna îl are acum cu Mercur aduce în prim-plan necesitatea seriozității în comunicare. Mercur în Taur stabilizează gândurile și dialogul, facilitând un schimb de idei realist și pragmatic. Acest aspect favorizează discuțiile despre finanțe, planuri de viitor și stabilirea unor obiective pe termen lung, cu un accent deosebit pe siguranța materială și confortul personal. Este un moment propice pentru a lega parteneriate solide, bazate pe valori comune și obiective împărtășite. În a doua parte a zilei conjuncția Lunii cu Junon pe Fecioară aduce în centrul atenției loialitatea și seriozitatea în relații. Este adevărat, în această perioadă vorbim mai mult de contactele și legăturile formale, cele pe care unii le formează pe nesiguranță sau pe teama că viitorul nu este deloc sigur, însă în momentul acesta vine și cu o parte bună care reiese din angajamentele pe care cele două părți și le fac unindu-se împotriva unui adversar comun. Acesta este un moment excelent pentru a evalua nivelul de implicare și de dedicare în relațiile existente, punând bazele pentru o colaborare durabilă și reciproc avantajoasă. Astfel, configurația acestei zile ne îndeamnă să găsim echilibrul între siguranța emoțională și nevoia unui confort material.
Prin urmare, 16 mai ne plasează sub semnul unei introspecții profunde și al unei planificări conștiincioase, încurajând stabilirea unor fundamente solide în toate aspectele vieții, de la cele personale la cele profesionale. Direcțiile momentului fac referire și la o parte a devizei săptămânii cea care se referă la tensiunile pe care sunt dispuși unii oameni să le parcurgă pentru a obține un rezultat foarte bun. Luna pe zodia Fecioară înseamnă și reținere, dar și refuzul de a accepta o înfrângere. Ambiția devine rece și calculată iar relațiile trebuie să respecte aceeași componentă. Per ansamblu, vibrația momentului aduce un strop de luciditate acolo unde ni se părea că mersul lucrurilor respectă un alt desfășurător. Avem astăzi preocupări legate de schimbarea priorităților, nu pentru a avea parte de neobișnuit, ci pentru că ni se pare un moment foarte potrivit pentru a așeza lucrurile după propriul plac. Aici vedem o altă componentă a devizei săptămânii cea care face referire la rămășițele din care vrem să construim ceva deosebit. Dacă ne vin în centrul atenției aspecte foarte bune ale vieții personale ce au fost ignorate și care au făcut parte dintr-un tablou umilitor, atunci reconstrucția pe baza rămășițelor mai vechi nu va fi decât o dreptate bine meritată ce ne este făcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a profita de spiritul pragmatic pentru a ne organiza mai bine și a schimba într-un mod frumos și eficient prioritatea sarcinilor pentru ca rezultatul să fie bun, atât în plan personal cât și profesional. Nu trebuie să uităm că 16 mai este o zi de acțiune.

Contrast. Echilibrul este păstrat dacă nu ne apropiem periculos de mult de limite. Învățăm să ne adaptăm în restricție. Modificări în gândire, dar și în comunicare. Orice rezultat ne ajută să ne deschidem și să înțelegem rolul schimbării. Avem nevoie să acordăm o atenție suplimentară reducerii anxietății. Vorbele rănesc prea ușor.

Pe 17 mai, tranzitele astrale ne prezintă provocări, dar și oportunități unice pentru a declanșa schimbări în planul conștiinței și a ne îmbunătăți modul în care trăim și gândim. Într-o lume aflată într-un continuu proces de transformare, avertismentele astrale ne oferă șansa de a ne reevalua prioritățile și de a ne ajusta traiectoria vieții. Aspectul tensionat dintre Mercur din Taur și Pluton din Vărsător este un fel de cui în talpă pentru că aduce la suprafață conflicte interne și externe care sunt greu de rezolvat cu instrumentele aflate la îndemână și care, în aspectul său cel mai frumos, ne tulbură cu adevăruri incomode. Toate acestea ne îndeamnă să facem o schimbare, fie pentru că nu mai suportam atmosfera așa cum este ea fie că împlinirile pe care vrem să le obținem în a doua parte a anului nu sunt compatibile cu obstacolele pe care le vedem astăzi. De aceea, situația prezentă este un moment propice pentru a ne examina convingerile și a ne desprinde de cele care nu mai servesc nevoilor personale. Schimbările radicale inițiate acum, deși pot fi dificile, sunt adesea necesare pentru a ne elibera de constrângerile care ne limitează potențialul. Pe de altă parte, stabilitatea despre care vorbeam în ziua anterioară și care venea din trecerea Lunii prin zodia Fecioară scoate acum în evidență o încercare pentru că acest astru se află în opoziție cu octava sa superioară, Saturn, aflat acum în tranzit prin zodia Pești. Problemele personale găsesc ecou în zona publică și revenim din nou cu picioarele pe pământ întorcându-ne la neîncrederea pe care o aveam pe vremuri și care ne afecta substanțial echilibrul dintre emoție și confort, dintre disponibilitate și datorie. Este vital să recunoaștem și să respectăm nevoia de siguranță emoțională, dar să nu o neglijăm nici pe cea materială, pentru că altfel creăm un dezechilibru care ne aduce noi constrângeri, iar acestea, după cum este construit mesajul astral al momentului, ne vor copleși de responsabilități. Într-un asemenea moment a ne aminti de compasiune înseamnă și alocarea unui timp valoros pentru reflecție și meditație. Așa reușim astăzi să menținem un echilibru sănătos între muncă și odihnă. La polul celălalt, acolo unde nicio metodă de reducere a anxietății nu este eficientă vom vedea oameni care jignesc foarte ușor, nu neapărat prin exprimare verbală, cât prin presiunea pe care o impun grupului de apartenență prin prezența lor.
După ce în prima parte a zilei aspectele planetare ne-au pus în fața unor situații neplăcute, partea a doua a zilei vine cu o altă energie. Trigoanele Lună-Venus și Lună-Uranus, împlinite pe parcursul serii, aduc un suflu proaspăt. Relațiile se îmbunătățesc pentru că beneficiază de armonie și înțelegere. Venus ne îndeamnă să căutăm frumusețea, să apreciem momentele de liniște și de confort, dar să rămânem în continuare lucizi în așa fel încât realitatea să treacă prin fața ochilor și să fie văzută așa cum este. Binele ce apare în a doua parte a zilei ne mai îndulcește puțin amarul și ne încurajează să ne oferim circumstanțe atenuante acolo unde nu am reușit să schimbăm nimic. Aceste influențe planetare nu doar că ne testează reziliența, dar ne oferă și instrumentele necesare pentru a ne reconstrui și reinventa. Adaptabilitatea și flexibilitatea în gândire nu sunt doar utile, ci esențiale în aceste timpuri. A avea tot timpul o minte deschisă înseamnă și a avea o atitudine corectă față de învățare pentru că acumularea de noi cunoștințe să însemne și transformarea în bine a ființei.
Prin urmare, 17 mai ne invită să reflectăm asupra modului în care relațiile, stilul de viață și modul de gândire ne influențează viața. Este o zi pentru a face schimbări lucide, pentru a ne conștientiza mai bine vulnerabilitățile și pentru a găsi soluții practice la fricile care au influențat anumite decizii, deși nu ar fi trebuit. Înconjurându-ne de oameni care ne susțin și creând un mediu care reflectă valorile noastre cele mai profunde, ne putem asigura că fiecare pas pe care îl facem este unul pozitiv, în armonie cu sine. Nu este un lucru nou, careul Mercur-Pluton ne va pune în dificultate astăzi prin rezultatele practice pe care ni le va cere. Dacă pe o altă configurație astrală întârzierea ar fi putut rezolva ceva sau măcar atenua din neplăcerea momentului, acum, până nu rezolvăm ceva, până nu avem un rezultat un răspuns sau o soluție, presiunea nu va scădea. Astăzi va conta mult modul în care gestionăm stresul și anxietatea. Tehnici de mindfulness, yoga și exerciții de respirație pot juca un rol crucial în menținerea echilibrului emoțional. Îmbunătățirea dietei (cu o atenție suplimentară pe cantitatea de alimente consumate) și asigurarea unui somn adecvat sunt alte modalități prin care putem interveni cu un factor de corecție asupra presiuni momentului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a practica ascultarea activă pentru a înțelege mai bine perspectivele diferite și pentru a preveni escaladarea neînțelegerilor.

Intensitate. Echilibrul emoțional ne duce foarte aproape de abundență. Latura întunecată a firii ne inspiră doar spre negație. Avem nevoie de ordine și precizie. Salt spectaculos. Valorile personale ne ajută să ne bucurăm de bogăție și de generozitate fără să trebuiască să plătim ceva pentru asta. Simplitatea are un alt chip. Acțiunile directe sporesc puterea. Spontaneitatea este plăcută.

18 mai aduce un plus de energie cu scopul de a ne oferi înțelesuri profunde, dar și provocări specifice. Conjuncția Lună-Lilith scoate la suprafață sentimente intense și neexplorate, legate de părțile mai întunecate sau neglijate ale sinelui. Aspectul aduce aici un val de autonomie și putere personală, stimulând dorința de a depăși limitările impuse de alții pentru că scoate la lumină dorințe, frici sau răni emoționale pe care le-am neglijat sau le-am împins adânc în subconștient. Sentimentele de nedreptate, furie sau revoltă vor fi accentuate pentru că astăzi nu acceptăm compromisuri și dorim să eliberăm ceea ce a fost suprimat sau ignorat. Acesta este debutul zilei însă nu de aici ne vine trăsătura generală a momentului. Faptul că în prima parte a zilei avem de-a face cu unghiuri frumoase la care participă Luna, dar și o conjuncție a lui Marte cu Capul dragonului, aspect care a fost activ încă de săptămâna trecută, tragem speranță că toate aceste conștientizări au un rezultat foarte bun. Astăzi ne simțim încurajați să facem alegeri îndrăznețe, ba mai mult ni se spune în mod direct ce anume ne ajută și ce ar trebui evitat. Nu este o zi în care să predomine sfaturile, iar lucrul acesta îl vom vedea în a doua parte a zilei, când Venus și Uranus se vor afla în conjuncție, dar poate fi un moment special când înțelegerea practică trece înaintea celorlalte abordări cu scopul de a pune mai bine în valoare anumite calități mentale, afective sau chiar fizice. În acest tablou, provocările ce au venit spre noi în prima parte a zilei rămân simple impulsuri, stări sufletești confuze, intuiții sinistre sau anticipări negative peste care vom putea trece foarte ușor tocmai pentru că avem susținerea celor din preajmă sau a comunității. Vorbim, așadar, despre aspecte armonioase care favorizează echilibrul emoțional, înțelegerea practică și extinderea orizonturilor noastre mentale și fizice. În plus, avem și un trigon între Soare și Luna care aduce claritate și sprijin în dinamica relațiilor personale, în timp ce trigonul Lunii cu Jupiter amplifică optimismul și generozitatea. Este un moment bun pentru a planifica sau a implementa schimbări care îmbunătățesc starea de bine personală și profesională, dar și unul când putem face o figură interesantă înclinând balanța spre avantajul propriu deși până acum nimic nu dădea vreun semn că lucrul acesta ar putea fi împlinit.
Marele avantaj al zilei vine din combinația dată de conjuncția Marte – Capul dragonului și conjuncția Soarelui cu Jupiter ce va fi privită ca un semnal puternic de acțiune direcționată către realizarea destinului personal sau a misiunii. Într-o perioadă marcată de tensiuni și provocări, apariția unei energii pozitive vine ca un balsam pentru suflet. Această influență nouă stimulează optimismul și deschiderea spre înțelegere și toleranță, schimbând dinamica negativă existentă. Vom fi încurajați să explorăm noi direcții, să ne asumăm riscuri calculate și să ne extindem intențiile bune pentru a obține rezultate atât din repararea greșelilor mai vechi, dar și din prospectarea noului. Această schimbare de atitudine aduce succes și prosperitate, dar și o putere nouă: transformarea obstacolelor în trepte spre realizări mai mari. Așadar, vorbim aici despre o fază de creștere și expansiune, una suficient de puternică încât să transforme perioada dificilă într-una plină de posibilități și speranțe. Eforturile inițiate acum pot avea rezultate semnificative pe termen lung, însă este important să ne asigurăm că acțiunile nu sunt impulsive sau egoiste. Pe principiul “acolo unde există calitatea, acolo găsim și defectul cel mai mare”, acest avertisment legat de reacțiile egoiste nu este unul ce poate fi ignorat fără consecințe. Astăzi Luna trece prin opoziția cu Neptun și în interior lucrurile nu se rezolvă doar pentru că avem susținere sau pentru că suntem avantajați de o anumită conjunctură. Nemulțumirea personală pe care am citit o și pe alte unghiuri prezentate în zilele anterioare este încă prezentă și poate vicia o exprimare frumoasă sau o întâlnire remarcabilă. Este vital să rămânem ancorați în realitate și să verificăm faptele înainte de a lua decizii importante. Sensibilitatea crescută poate fi folosită constructiv în activități creative sau spirituale, dar există riscul de a ne pierde în fantezii sau decepții. Cadrul general este însă favorabil, ceea ce arată că nu va trebui să ne străduim foarte mult pentru a păstra armonia în relații și a ține vie dorința de echilibru prezentă în toate aspectele vieții. Relațiile interpersonale vor beneficia azi de o abordare mai diplomată și de o căutare a sensului În așa fel încât până și cele mai neașteptate situații sau întâlniri să nu ne rămână în conștiință prin ceea ce ne-a bruscat, ci prin șansa deosebită pe care ne-a oferit-o. Deși este un moment bun pentru inovații, este și o perioadă în care trebuie să fim precauți cu deciziile impulsive, în special cele care implică administrarea de bunuri.
Prin urmare, 18 mai se anunță a fi plină de evenimente emoționante și de situații care solicită adaptare și introspecție. Dimineața poate aduce sentimente intense și o nevoie de a explora aspecte mai adânci ale ființei, ceea ce poate scoate la iveală dorințe și frici ascunse. Pe măsură ce ziua se desfășoară, energia se schimbă, favorizând optimismul și generozitatea, ceea ce poate îmbunătăți relațiile și poate aduce oportunități de creștere personală și profesională. Totuși, ziua se evidențiază față de celelalte ale săptămânii prin impulsul de a acționa decisiv, încurajând atingerea obiectivelor, oricât de îndrăznețe ar părea. Deocamdată nu vorbim de noutăți ample, nici personale, dar nici sociale, ceea ce arată că tot ceea ce este supradimensionat se bazează pe rămășițele unor evenimente mai vechi pe care acum dorim cu orice preț să le valorificăm. Totuși, ar fi bine să rămânem ancorați în realitate, deoarece pot exista momente de confuzie sau incertitudine. Avem astăzi nevoie de curajul de a trece spre echilibru și armonie, de a cultiva buna conviețuire pentru a vedea că tensiunile dintre oameni nu trebuie neapărat să producă pierderi esențiale. Unii vor spune că astăzi i-a apărat o persoană influentă, alții luciditatea, dar vor fi și oameni care vor crede că pe ei îi ajută o forță nevăzută a destinului, universul sau Dumnezeu. Cu toții au în această viziune un element comun, iar acesta este dat de sprijinul de care avem nevoie cu toții când dorim să evoluăm. Cei care consideră că, trăind în solitudine, evoluează singuri, se înșală. În solitudine se apelează la un for superior, se simplifică relațiile, nu se renunță la ele. Astăzi ne bucurăm de ceea ce ne ajută și suntem mulțumiți cu lucrul acesta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a rămâne deschiși față de nou pentru ca și explorările momentului să ne ducă spre sentimente profunde. Să folosim momentele de claritate pentru a lua decizii bune în ceea ce privesc relațiile și obiectivele personale.

Tensiuni în relații care complică diplomația și comunicarea deschisă. Conflictele pot escalada rapid. Auto-reflecție. Evaluarea obiectivelor personale. Provocările pot fi transformate în oportunități de creștere prin răbdare și înțelegere. Se caută un echilibru între nevoile personale și cele ale apropiaților. Descoperim noi metode de gestionare a stresului. Este nevoie de timp pentru odihnă pentru reîncărcare și pentru a menține claritatea mentală.

Pe 19 mai vom traversa o zi complexă care aduce la suprafață tensiuni interpersonale și interioare ce vin din cultivarea sentimentului de vină. Deși de fiecare dată când Luna trece prin Coada dragonului suntem motivați să găsim un vinovat sau să pedepsim pe cineva, de această dată lucrurile capătă o formă nouă. Suntem în continuare în fereastra conjuncției Soare-Jupiter și cadrul general este unul care favorizează creșterea și dezvoltarea, deci și învățarea, chiar dacă asta înseamnă parcurgerea unor situații delicate. Astăzi cădem pe gânduri meditând asupra erorilor pe care le-am făcut, iar rezultatul este unul cât se poate de bun: ne vom propune ca de acum încolo să nu mai facem așa ceva. Desigur, nu ne vom ține de cuvânt, dar contează că impactul asupra acestei zile va produce efecte speciale care ne ajută să gestionăm mult mai bine echilibrul dintre nevoile personale și cele ale persoanelor din jur. Această zi poate servi drept un prilej de reflecție profundă asupra modului în care acțiunile personale afectează relațiile și obiectivele pe termen lung.
Chiar dacă Luna trece peste Coada dragonului în a doua parte a zilei, presiunea ce derivă din legăturile subtile realizate între aspectele împlinite până acum și cele care vor veni spre noi în săptămâna următoare ne ajută să conștientizăm mai bine lupta internă dintre dorința de a urma un drum propriu, plin de autonomie, și nevoia de a menține armonia în relațiile existente. Această tensiune poate fi resimțită ca o provocare în a găsi un echilibru între imaginea onestă pe care o expunem celorlalți și răspunsurile ce ne vin de la ei pe baza a ceea ce văd și înțeleg. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor aprecia foarte mult această ipostază. Li se va părea extrem de interesantă sau, pe alocuri, chiar fascinantă această corelație dintre ceea ce expunem în mod onest și ce este văzut și apreciat. Dar lucrurile nu sunt foarte simple. Ziua scoate în evidență un conflict intern, iar acesta ar putea aduce un sentiment de neliniște, provocându-ne, din fericire, pe un traseu bun, să ne dezvoltăm și să progresăm în direcțiile care contează cu adevărat pentru noi.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că tensiunile pot escalada, transformându-se în conflicte deschise sau dispute cu cei apropiați. Impulsul de a acționa rapid și decisiv poate fi puternic, dar este important să ne amintim că acțiunile impulsive pot avea consecințe pe termen lung. Reacțiile pe care le avem la provocările momentului ar putea să nu fie cele mai bune soluții pe termen lung și ar putea duce la rupturi sau la distanțări în relațiile importante, dar important va fi cât de dispuți vom fi spre dialog și înțelegere reciprocă. Ascultarea activă și empatia nu doar că pot preveni escaladarea neînțelegerilor, dar pot și fortifica legăturile delicate pe care le avem cu cei pe care îi criticăm sau îi considerăm vinovați de ceva, creând un fundament mai solid pentru toate tipurile de asocieri. În plus, este și o zi excelentă pentru a reflecta asupra impactului pe care îl avem asupra celor din jur. Evaluarea modului în care contribuim la bunăstarea sau la dificultățile celor din jur poate oferi perspective valoroase asupra comportamentului și asupra schimbărilor necesare pentru a înțelege de ce pentru unii suntem a fi parteneri ideal și pentru alții adversari sau simpli colaboratori. În concluzie, ziua de 19 mai 2024 este una de creștere și de confruntare când cea mai bună soluție este de a practica răbdarea, diplomația și de a lucra pentru dezvoltarea abilităților noastre de a gestiona situațiile dificile cu grație și maturitate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a gestiona orice tensiune cu calm și diplomație, păstrând o atitudine deschisă și constructivă. Avem nevoie să gestionăm cu grație provocările pentru a transforma obstacolele în lecții valoroase.

5 comentarii la „13 – 19 mai 2024

 1. Cristina spune:

  Draga Gheorghiță, iar vin cu miloaga: cand si daca ai timp, spune mi si mie te rog la ce sa ma astept in ziua de 4 iulie (04.07.), particip la un eveniment public important din afara tarii, voi avea si o interventie la acel eveniment. 22.01.1972, 4.50, Buc..🙏

  1. E de bine. Vei avea momentul tău, care va produce consecințe mai puțin plăcute, dar nu te va afecta direct. Există o grabă foarte mare în acea perioadă, o oboseală care pare adunată din zilele anterioare acelui moment, dar te mobilizezi. Atmosfera rece, oameni ciudați, lupte pe orgolii, dar totul din spatele unor măști. Aceasta este diferită față de altele pe care le-ai mai avut, ca și cum e o călătorie interioară, ca și cum o faci dintr-o nevoie personală pentru a-ți demonstra ceva, fără să te intereseze altele. Oricum, va fi o perioadă de căutări și dezamăgiri, dar care îți arată că orice pas mic pe care îl câștigi te face mai eficientă și mai lucidă. Nu vei avea opoziții pe față, ca și cum ceea ce nu reușești să faci direct (din diverse cauze independente de tine) sunt așezate de o mână nevăzută. Și în relația cu tine va fi vizibil acest rezultat, ca atunci când ideea vine simplu și te vei mira cum de până atunci nu te-ai gândit la așa ceva. Selecția emoțională va funcționa foarte bine. Evenimentul este un fel de restanță. Trebuie să se consume dintr-o nevoie a ființei tale și nu doar acesta, ci cele care se vor întâmpla în prima jumătate a lunii iulie. Nu doar lumea din jurul tău se grăbește, dar și tu o faci ca și cum vrei să recuperezi ceva. În tabloul acesta, mulțumirea ca ai făcut că ai vrut, nu că ai fost determinată/constrânsă, așa cum se vede la exterior, va fi ceea ce te ajută să menții seria unor ajustări și reglări personale pe care le faci încă de pe acum.
   Succes!

 2. Cristina spune:

  Mulțumesc din suflet, Gheorghiță, pentru timpul acordat încă o dată și pt complexitatea analizei.
  Nu știu cum faci, cum surprinzi toate aceste nuanțe, efectiv nu înțeleg oricât mi aș bate capul. Pot de pe acum sa confirm ca ai descris remarcabil de acurat fondul, ‘atmosfera’ pe care se deruleaza toate astea si felul in care eu rumeg, diger si incerc sa gestionez ‘din mers’.
  Doamne ajută!

 3. Cristina spune:

  Foarte frumoase analizele si foarte profunde, o gura de aer pur si sanatos, o raza de speranta. Si muzica e f frumoasa.🙏❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.