6 – 12 mai 2013

Săptămâna 6-12 mai 2013 este o săptămână importantă, dar, în plus faţă de ce ni s-a-ntâmplat până acum, avem de parcurs câteva unghiuri speciale la care participă planetele cu mers lent şi, de asemenea, două evenimente importante: ingresul lui Venus în Gemeni din 9 mai şi Luna nouă din 10 mai. Luna parcurge un segment de zodiac de la Berbec la Gemeni, reuşind să împlinească o conjuncţie cu Uranus şi să participe la formarea steliumului din Taur care în această săptămână atinge expresia sa cea mai intensă, forţa sa maximă.
Steliumul din Taur din această săptămână ne aduce nevoia de a câştiga. Această nevoie de a câştiga, de a acumula, poate însemna pentru unii şi deviere de la cale, dar şi adâncirea în această lume a simţurilor și a materialităţii, oferindu-le satisfacţia unui câştig şi, prin acest câştig, încântarea că pe viitor vor fi în siguranţă. Unghiurile care se împlinesc în această săptămână vin, pe de o parte, să ne recompenseze pentru acţiunile trecute, iar de cealaltă parte să ne pedepsească pentru greşelile pe care le-am făcut în ultimele luni, pentru nesăbuinţa de care am dat dovadă în acel interval. Astfel, conjuncţiile Soarelui cu Coada Dragonului din 7 mai, dar şi a lui Mercur cu Coada Dragonului din ziua de 9 mai vin să ne vorbească despre greşelile pe care le-am făcut prin reacţii temperamentale, prin îmbrăţişarea unei educaţii de proastă factură, prin cultivarea unui spirit materialist exagerat. Nevoia de confort material nu trebuie să domine întreaga expresie a fiinţei, ci să reprezinte una din componentele personalităţii pentru a ne descurca în această lume unde regula plăcerii materiale, a plăcerilor fizice sunt la mare căutare.
Săptămâna 6-12 mai va fi marcată şi de tendinţa de a imita, de a copia un rezultat, de a forţa mâna destinului pentru a obţine, pe ultima sută de metri, anumite beneficii. Este o tentaţie aceasta forţare a destinului, este o greşeală pe care am săvârşit-o în etape mai slabe ca intensitate în ultimele luni şi pentru care acum suntem sancţionaţi. Repetarea trecutului înseamnă înainte de toate întâlnirea cu metodele pe care le-am aplicat anterior şi prin care am eşuat. Tocmai de aceea este important să ştim că nu mecanismul trebuie repetat, ci trebuie înţeleasă eroarea, greşeala, trebuie selectat anturajul, trebuie judecată fapta individului, nu omul în sine, trebuie respins obiceiul prost, nu persoana care îl întreţine. Acest marcaj care se realizează în această săptămână pe zodia Taur ne amplifică atât de mult simţurile încât unii vor fi de-a dreptul bulversaţi de ceea ce vor simţi, de ceea ce vor percepe în lumea înconjurătoare ca şi cum toate simţurile sunt amplificate la maximum şi primim din jur informaţii de care nu am fost până acum conștienţi. Toate aceste informaţii sunt supuse unui rechizitoriu, analizei, pentru că Saturn din Scorpion pune o mare greutate pe idealurile pe care le avem. Scopul în sine nu reprezintă acumularea la modul general, aşa cum suntem îndemnaţi de steliumul din Taur, ci acumularea pentru un scop foarte precis. Nu putem să ştim acum care este scopul, ci putem să ne lăsăm în voia unei intuiţii, în voia inspiraţiei, în voia unor impulsuri de factură internă, cele care ne duc pe drumul cel bun. Cei care opun rezistenţă acestor forţe subtile, căutând să-şi explice totul, să justifice totul prin elemente de factură materialistă se vor afla în această săptămână în faţa unui mare impas, acela de a reuşi să nu facă nimic cu toate lucrurile minunate pe care şi le adună.
Avertismentul acestei săptămâni este acela al disciplinei. Cel care reuşeşte să fie disciplinat şi înţelept în această săptămână reuşeşte să depăşească momente foarte dificile şi delicate ale vieţii. Faptul că acest stelium care se împlineşte pe Taur se aşează peste Coada Dragonului înseamnă pentru noi aducerea din trecut a unor lucruri care nu au avut soluţii atunci. Noi trebuie să fim înţelepţi pentru a nu reproduce metoda care ne-a dus anterior spre eroare, ci să găsim prin rememorare mijlocul cel mai bun pentru a reuşi să învingem în faţa acestei confruntări, să depăşim acest impas. În ultimă instanţă, această adâncire în materialitate, cu toate problemele şi beneficiile ei, reprezintă o imensă oportunitate pe care o primim din partea acestui context astral de a înţelege mult mai bine lumea în care trăim, pentru a o folosi aşa cum se cuvine ori pentru a ne desprinde de ea. Stă în puterea fiecăruia să apreciem şi să evaluăm lumea pe care o avem în jur după programul pe care-l avem, după misiunea pe care ne-am stabilit-o, după cum ne este modelată calitatea sufletului.

Începem săptămâna cu împlinirea unui aspect important pentru anul 2013 – trigonul lui Marte cu Pluton. La puţin timp de la împlinirea acestui unghi, Luna trece din Peşti în Berbec, urmând ca abia seara târziu, cu câteva minute înainte de a se încheia ziua, să împlinească o conjuncţie cu Uranus. Asta înseamnă că întreaga zi va fi dominată de acest trigon între Marte şi Pluton, care va duce energiile Lunii undeva în plan secund. Acestea vor acţiona ca fundal prin faptul că trecând din Peşti în Berbec aduce multă iniţiativă, dorinţă de acţiune şi nevoia de a împlini ceea ce ne-am propus în urmă cu aproximativ o săptămână, când ea trecea prin conjuncţia cu Pluton. Astăzi își încheie calitatea de distribuitor de lumină însă multe din beneficiile acestei perioade vor trece în plan secund, vor activa acolo, urmând ca la vedere forţa marţiană în raport cu Pluton să aducă un balans foarte interesant, adică o exprimare într-un mod mult mai amplu, mult mai curajos, mai deschis reuşind să distragă atenţia individului de la lucrurile esenţiale ale acestei zile şi să-l îndrepte către marile ţinte care sunt importante pentru perioada pe care o traversăm. Acest trigon între Marte şi Pluton reprezintă elementul care-l scoate pe individ din banal sau îi evidenţiază mult problemele cu care se confruntă. Nu trebuie să uităm că Marte trimite din Taur trigonul către Pluton, zodie atât de încercată în această perioadă de opoziţiile pe care Saturn i le trimite. Asta înseamnă că pe cer, prin acest trigon, se activează puternic o configuraţie numită Vaporul sau Casa ce are în interior două trigoane: Marte-Pluton şi Chiron-Saturn, cel care va reuşi să contrabalanseze iniţiativa şi curajul care vine din relaţia lui Marte cu Pluton.
Prin aceste unghiuri astăzi vorbim despre sentimente, vorbim despre modul cum reuşi să ni le punem în aplicare, despre țintele pe care le avem şi urmărim ca, prin tot ceea ce facem acum la dispoziție, experienţele anterioare să aibă un cuvânt important de spus în sensul că nu vom ţine atât de mult cont de situaţiile inopinate, de lucrurile neprevăzute care se ivesc azi (vom avea destule dată fiind intrarea Lunii în Berbec), ci vom încerca să privim tot acest context în raport cu experiențele pe care le-am avut. Toate acestea vor fi azi coordonate de lucrurile care nu s-au împlinit anterior şi vor încerca să repare o anume neglijenţă, o neorganizare, să încerce să dea sens unor deziderate mai vechi pentru că atunci, în timpul în care s-au întâmplat, nu şi-au dovedit eficiența. Acestea devin azi experienţe de viaţă, lucruri pe care le-am mai trecut chiar dacă nu le-am finalizat, elemente care în mod obligatoriu, prin ceea ce ni se întâmplă azi, trebuie să ne ducă spre un rezultat. Doar prin comparaţie cu zilele anterioare acţiunile de azi devin scurte, agresive, puternice, foarte rapide, însă ele, pentru că au apanajul trigonului Marte-Pluton, într-o anumită componentă, aceea care ţine de ambiţie, curaj sau nevoia de a înlocui o ordine, par să aibă o durabilitate şi o extindere nu doar pe mări spaţii, ci şi pe o perioadă mare de timp. Asta înseamnă că ceea ce stabilim azi şi ar trebui să se aplice doar azi sau doar în spaţiul acestei săptămâni se va întinde de-a lungul întregii luni mai.
Încercarea aceasta de a repara anumite episoade din trecut îi pot aduce pe oameni în postura de mari ctitori, de constructori de valori sau de fiinţe dispuse să reveleze adevăruri ascunse până acum. Atât Pluton din Capricorn, cât şi Marte din Taur, participă la consolidarea unei baze, la exprimări care sunt în consonanţă cu misterul sau cu înţelesul unor acţiuni care, puse în aplicare într-un mod corespunzător, devin baze de neschimbat pentru directivele ctitorului. Însă oricât de mult ne-am strădui să dăm acestei zile un tonul aparte, să privim lucrurile esenţiale sau să ne ridicăm deasupra condiţiei pe care o definim prin aceste obstacole, ziua, întreaga săptămână, dar şi întreaga perioadă, devin apăsătoare prin problemele de factură materială pe care le traversăm. Aceste elemente de patrimoniu sunt supuse unui risc, fie acela al defecţiuni, fie al inutilizării lor, al învechirii necorespunzătoare ori al defecţiunii acestora prin învechire.
Spre seară, când Luna se va apropia din ce în ce mai mult de Uranus, vom încerca să avem o viziune de ansamblu asupra ultimei săptămâni şi să observăm că o parte dintre acţiunile acestei zile vor fi pur şi simplu dictate de ceea ce ni s-a-ntâmplat anterior. Dacă de-a lungul zilei, problema de acum ne-a făcut să fim orbi la cauzele ei, spre seară, când această gamă de acţiuni intră în repaus, mintea trece într-o zonă extrem de dinamică în care caută răspunsuri chiar şi la problemele care nu o privesc. Seara acestei zile se va dovedi foarte dinamică, o adevărat sursa de agitaţie psihomotorie sau chiar de insomnie.
Prin urmare, 6 mai este ziua în care evenimentele curg, vin de la sine sau sunt coordonate de energia în sine. Chiar dacă avem impresia că pe o parte din ele le coordonăm, că sunt alimentate de ceea ce ne aparţine, nu se întâmplă aşa. Ele vin de la sine, au propria lor energie şi aceasta nu pare să fie deloc plăcută pentru că este dictată, condiţionată sau coordonată de lipsuri de neputinte, de frică de a nu fi iubit sau de a nu avea strictul necesar. În această zi strictul necesar este perceput disproporţionat, nevoile personale sunt exagerate în aşa fel încât să îmbrăţişăm tot ceea ce ne vine din trecut ca eşec pentru a rezolva. Asta înseamnă o zi de mare efort, o zi intensă, o zi în care dorim să recuperăm tot ceea ce nu am reuşit să facem în ultimele săptămâni.
La vedere lucrurile par să fie calme şi liniştite sau mânate de ambiţie. Pentru că studiem astrologia ştim că azi în spatele acestei ambiţii, folosindu-se indirect de trigonul Marte-Pluton care pare să fie bun, Luna din Berbec aduce încheierea unui mesaj complicat. Asta înseamnă că această ambiţie ascunde în tolba cu săgeţi mai multă otravă decât ne aşteptăm.
Întreaga zi va fi coordonată de modul cum dorim să uzăm de calitatea umană, să punem în aplicare aceste ambiţii şi în cazul unora chiar să calce pe cadavre. Această expresie, care ar putea să dea fiori unora, este încurajată azi de combinaţia haotică de energii care transforma curajul şi îndrăzneala trigonului Marte-Pluton în energie negativă acolo unde educaţia nu reuşeşte să răzbată. Spre seară, când Luna se va afla în conjuncţia cu Uranus mulţi vor observa că trăiesc vremuri tulbure, că nici de această dată nu au reuşit să repare evenimentele care au venit spre ei cu atât de multă insistenţă, ci doar au reuşit să se implice din nou, să se amestece cu toate aceste culori ale vieţii fără sa reuşeşte că creeze un tablou impresionant, ci doar o bucată de pânză mâzgălită sau împroşcată cu pete de culoare. Prin această dispunere unii se vor simți înnobilați că nereuşita lor i-a afectat şi pe ceilalţi, altora, care sunt înzestraţi cu un bun simţ nativ, le va fi ruşine că au pierdut o şansă, că au risipit timp sau că nu au reuşit să facă tot ce şi-au propus, că au stricat în loc să repare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cântări tot ceea ce dorim să facem azi pentru că un lucru care este simplu şi uşor de făcut nu trebuie să cântărească atât de greu şi nu trebuie să aibă atât de multe sincope, nu trebuie sa implice atât de mulţi oameni în derularea sa, ci trebuie sa curgă lin şi să fie transparent. Greutatea pe care o are un lucru atunci când este cântărit vine din caracterul sau dens, adică din suita de probleme pe care le ascunde.

În această a doua zi de Berbec (Luna în Berbec) Luna se împrieteneşte cu Jupiter şi Junon, împlinind cu acestea două sextile și descriind pe cer un triunghi minor, iar cu Pluton un careu. De asemenea, aceste trei aspecte pe care Luna la împlineşte vor acţiona ca şi în ziua anterioară în fundal. În planul apropiat avem două aspecte importante: un trigon între Mercur şi Pluton şi o conjuncţie a Soarelui cu Coada Dragonului. Toate acestea unghiuri reuşesc să construiască o scenă destul de complicată a vieţii personale, oferindu-i individului posibilitatea de a-şi explorat propriile experienţe de viaţă, dar şi de a încerca să le modifice în conformitate cu idealurile pe care şi le-a stabilit în săptămânile anterioare şi pe care şi le-a şlefuit cu fiecare zi de la începutul acestei luni încoace.
Când Mercur şi Pluton sunt în trigon oamenii sunt mult mai încrezători în destinul lor, în planurile pe care le au, interacţionează altfel, sunt mai puternici, mai siguri pe ei şi pe instrumentele pe care le folosesc în aşa fel încât să aibă senzaţia că etapele se derulează uşor sau că unele dintre ele chiar vin de la sine. Nu, nu vin de la sine, cele care se împlinesc azi, ci cele care au debutat cu începutul lunii mai şi care au o perspectivă de o lună de zile. Lucrurile care se întâmplă azi sunt conduse de individ, sunt puse pe făgaşul normal, prin efort propriu, prin abilitatea de a extrage ceea ce este bun din experienţele proprii şi de a se detaşa de durerile şi nemulţumirile pe care le-a acumulat. Toate aceste lucruri vin din unghiurile benefice pe care le ridică Luna şi implicit din careul cu Pluton, așezându-se pe fondul unei direcţii uşor confuze. Această confuzie vine din faptul că trigonul Mercur-Pluton este un aspect bun, iar conjuncţia Soarelui cu Coada Dragonului unul aspect rău. Fundalul energiei predispuse de Lună, când întâlneşte aceste nod, unde drumul se bifurcă, trăieşte un moment de derută, de confuzie în aşa fel încât nu ştie dacă să îmbrăţişeze lucrurile bune sau pe cele rele pentru că, de fapt, nu ştie care dintre ele sunt mai trainice.
Trigonul lui Mercur cu Pluton ne îndemnă spre studiu, spre acumulare de informaţii spre a revizui anumite cunoştinţe pe care le-am acumulat anterior, spre a merge la cursuri de calificare ori de recalificare sau spre a deschide un canal nou în instituţia unde se lucrează în aşa fel încât să permite implementarea unor noi programe sau proiecte de dezvoltare. Sunt încurajate proiectele de investiţie sau cele care investesc în nivelul de pregătire al angajatului. S-ar putea ca din această cauză volumul de lucru să fie puţin cam mare ori consumul psihic/nervos să fie unul ridicat însă satisfacţiile, cele care vin din acest segment, sunt pe măsură. De partea cealaltă, conjuncţia Soarelui cu Coada Dragonului instigă la activităţi revendicative. Ele seamănă cumva cu trăsăturile care vin din trigonul lui Mercur cu Pluton, însă nu merg atât de mult pe investiţie, cât merg pe corecţie. Se cere investiţii sau reinvestiţie, se cere o cheltuială suplimentară pentru a se completa un gol, nu pentru a se adăuga elemente noi unui fond existent. Deci prin conjuncţia Soarelui cu Coada Dragonului se caută o reparare, iar această reparare înseamnă în mod implicit contactul cu eşecurile trecutului. Aceste eşecuri duc la conflicte de idei, discuţii în contradictoriu sau dispute revendicative referitoare la acelaşi teritoriu. Asta înseamnă implicit lupta pentru funcţie pentru că avem Saturn pe axa şi mai ales că Saturn în toamnă, în septembrie, va împlini o conjuncţie cu Capul Dragonului. Toate acestea lucruri astăzi şi, implicit în această săptămână, au mai mult rol informativ. Înţelegem unde trebuie să ajungem, analizăm foarte bine conjunctura prezentului şi intuim cumva traseul acestor transformări. Multe dintre ele nu sunt bune, dacă sunt legate de exprimarea personală, de folosirea energiei vitale sau chiar de folosirea imaginii publice a unui individ, dar sunt bune dacă aceste informaţii fac referire la gradul de pregătire, de scufundare, la modul cum sunt folosite informaţiile în cadrul unei instituţii sau chiar în cadrul familiei. Toate aceste lucruri privite una din perspectiva celeilalte se resping. Privind însă din energia fundalului, adică din energia celor două sextile Luna-Junon, Luna-Jupiter, aceste două direcţii sunt privite că două benzi ale aceluiaşi drum. Din acest fundal vedem că nu suntem obligaţi să alegem una din cele două benzi, putem să ne deplasăm când pe una, când pe cealaltă fără să oscilăm, putem să dovedim prin asta flexibilitate în a trece de la calităţi benefice la înfruntarea unor probleme personale sau putem să trecem de la durere personală, de la stres, nemulţumire, lipsuri ori de la o perspectivă nefericită a vieţii sociale sau profesionale la şansa de a ne schimba locaţia, meserie, profesie sau de a acumula informaţii utile pe care să le folosim în viitor în domeniul în care activăm.
Din perspectiva acestui fundal, a nevoii de echilibru şi de asociere, aceste treceri de la bine la rău sunt privite ca un slalom printre diferitele obstacole ale vieţii, nu neapărat cele rele, pentru că şi cele bune pot deveni obstacole dacă nu au perspectivă sau dacă nu sunt pe frecvenţa solicitării individului. Binele cu forţa nu se face şi acest bine informaţionat care ne vine din trigonul Mercur-Pluton îl poate devia pe individ spre informaţii care nu-i sunt utile, spre o ramură profesională care să nu-l ducă nicăieri adică spre a-şi pierde timpul şi a-şi consuma resurse importante fără să atingă vreodată rezultatul la care se aşteaptă.
Prin urmare, 7 mai este un interval interesant pentru cel care reuşeşte să se detaşeze de ceea ce vine spre el cu agresivitate sau caracter urgent. Fie ca asta înseamnă reviziunea unor cunoştinţe, contactul cu persoane situate pe o treaptă superioară a societăţii, fie că îşi retrăieşte o dramă personală, toate aceste lucruri, pentru individul care se poate detaşa, sunt altă experienţă a vieţii. Nimic din ceea ce se întâmplă acum nu are caracter decisiv deşi în mod paradoxal urmărim să ne apropiem de evenimentele care au amplitudine care se întind pe o perioadă mare de timp sau pe suprafeţe mari. Încercăm astfel prin acest gen de raportare să înţelegem cumva ce ni se întâmplă, să înţelegem de unde atâta agitaţie în planul social, poate chiar să înţelegem în ce constă caracterul virulent al unor personaje care nu au altă grijă decât să se preocupe de ceilalţi. Acest fundal care are în special la baza prietenia pe care încearcă Luna să o construiască cu Junon şi Jupiter înseamnă relaţii sănătoase sau nevoia de a construi relaţii sănătoase, de a încerca diferite variante, poate chiar în orb, fără a avea certitudinea unui câştig şi de a proceda bine alegând să cultivăm această atitudine. Careul pe care Luna îl împlineşte cu Pluton în timpul nopţii ne aduce o agitaţie în planul emoţiilor, vise bizare ori insomnie.
Grijile acestei zile sunt mai mult legate de informaţie, nu neapărat de amploarea evenimentelor şi nici de caracterul periculos, distructiv sau negativ al evenimentelor din trecut aşa cum ni le amintim azi. Astăzi ne gândim ce facem cu toate lucrurile pe care le-am traversat ori unde ajungem cu cheltuielile sau cu investiţiile pe care dorim să le facem azi.
Tocmai de aceea recomandarea pentru această zi este aceea de a profita de fereasta îngustă dată de cele două sextile pe care Luna le împlineşte cu Junon şi respectiv Jupiter în intervalul 8,04-15,40 pentru că doar prin cultivarea acestei atitudini echidistante, prietenoase sau flexibile, reuşim să facem un slalom eficient între calităţi şi defecte, reuşim să gestionăm fondul unei zile care ne apăsă cu finalităţi pe care nu avem cum să le atingem cu energia de acum sau care ne amplifica sentimentul vinovăţiei faţă de anumite episoade ale trecutului asupra cărora nu mai putem interveni. Dacă reuşim să dezvoltăm un sentiment de prietenie faţă de tot ceea ce se întâmplă în jur, faţă de lucruri sau fiinţe, faţă de tot ceea ce are sau nu viaţa, reuşim să invocăm o energie a echilibrului aceea care nu ne recompensează pentru modul cum am ales să fim sau pentru ceea ce ne lipseşte acum, ci ne scoate din tot acest context dureros şi ne duce în punctul lipsit de pericol de unde cu eforturi proprii să pornim pe un drum. Cine se aşteaptă de la această zi să primească recompense speciale pentru simplul fapt că îşi dovedeşte priceperea ori că a suferit anumite abuzuri va fi extrem de dezamăgit pentru că nu acesta este mesajul ei.

Astăzi suntem mai curajoşi pentru că Mercur va împlini o conjuncţie cu Marte şi respectiv un sextil cu Chiron. De partea cealaltă, Marte împlineşte şi el un sextil cu Chiron şi toate acestea când Luna se afla în domiciliul său , în Berbec, urmând ca în preajma orei 13,00 Luna să treacă în Taur şi, spre seară, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, să împlinească primul său aspect din această zodie – un sextil cu Neptun.
Mulţi vor considera că 8 mai este ziua în care trebuie să spună lucrurilor pe nume, să spună tare răspicat, să-şi scoată asul din mânecă şi să intervină în forţă pe zona publică ori să răstoarne ordinea lucrurilor aşa cum era cunoscută până ieri, în ideea că toate aceste agresiuni sau intervenţii pe care le face pe zona publică îi va ajuta să recâştige un preţ. Mercur în Taur de acum înseamnă, printre altele, recâştigarea dreptului la respect: respectul de a şti, de a sta în fața celorlalţi, de a străluci, respectul de a exista undeva într-un loc fie şi numai că element de decor, chiar şi fără a avea vreo importanţă practică. Această ciudăţeniei pe care o lansează Mercur din Taur vine din conjuncţia lui Mercur cu Marte care înseamnă idei puternice şi exprimate pe un ton ridicat și din sextilul lui Marte cu Chiron care înseamnă energie pozitivă, energiei care nu poate fi oprită. Rezultatele acestei combinații vor încerca să se impună în faţa celorlalţi prin imitaţie. Imitaţia va veni din sextilul lui Mercur cu Chiron şi care, în acest context în care şi Mercur şi Marte au fiecare cu Chiron o relaţie, înseamnă o imitare a unei metode, construirea unui aparat după un prototip nefinalizat, obţinerea unor informaţii prin furt sau folosirea unei idei preluată dintr-un alt autor care nu este citat. Aşa cum este de aşteptat, rezultatul este spectaculos, unor pozitiv, impunător, este atrasă atenţia auditoriului şi, pe baza acestor demersuri, sunt obţinute rezultate remarcabile. Pentru că studiem astrologia şi ştim că anumite elemente de detaliu pot să încline foarte mult balanţa, este important să observăm azi că în tot acest context benefic pozitiv, încurajator, încărcat de forţă şi dinamism intervine un aspect siropos (sextilul Luna-Lilith) care îi constrânge pe cei care se implică în această mobilizare de idei sau de valori să considere că doar drepturile personale sunt importante și, din această cauză, sunt îndreptăţiţi să fure. Nu vor folosi acest cuvânt pentru că întregul ansamblu al zilei este benefic, ci vor considera că se inspiră, că se documentează, că sunt susţinuţi ori că li s-a sugerat în treacăt fără vreo pretenţie lucrul acesta şi doar lor le revine privilegiul de a vinde corespunzător această informaţie.
Dacă Mercur în Taur reuşeşte să ne bulverseze cu această nevoie de a fi în centrul atenţiei, ajutat şi de Marte, el mai intervine şi cu nevoia de a transforma orice în valori universale. Pentru cei mai mulţi dintre oameni valoarea universală este cea pecuniara. Banul este elementul în care se transformă orice valoare şi de aceea el devine un etalon al cuantificării. Taurul nu este însă un element superficial, chiar dacă Mercur reușește să scoată şi să exprime acum această latură. Prin muncă Taurul descoperă că valorile importante reprezintă un cumul de factori în care banul, ca mijloc universal de evaluare a muncii, şi patrimoniul personal, ca baza pe care îşi construieşte tot edificiul personal, reprezintă doar o parte. Ansamblul său este greu de definit pentru cel care munceşte pentru că el îşi judecă munca după rezultate, iar rezultatele, în ansamblul lor nu pot fi transformate toate în bani. Elementele de morală, de tradiţie, elementele ce ţin de un anumit cult, nu neapărat religios, ci de un crez, sunt cele care trebuie să facă parte din valorile universale ale acestei zile. Acolo unde ele nu sunt prezente avem de-a face cu un furt grosolan de idei, cu un abuz de putere, cu o intervenţie agresivă, ce se soldează cu un abuz de putere, cu o intervenţie agresivă în sfera ideilor și a părerilor personale cu un rezultat eminamente pozitiv pentru cel care acţionează, dar, în acelaşi timp, cu unul dramatic pentru cei care se află de partea cealaltă a baricadei. Sigur, mulţi se vor întreba de ce există două tabere dacă predispozițiile planetare sunt echidistante. Azi cei care pierd sunt cei care au ales acest lucru, sunt cei care preferă să se mulţumească cu puţin, care preferă să-şi trăiască viaţa în simplitatea şi armonia altor energii decât a acelora care se vehiculează mai mult aici în această lume. Alegerea lor este în afară sextilului Luna-Mercur. Ei nu vor să păcălească, ci vor să se separe de lumea care s-a transformat într-un tăvălug. În încercarea lor de a fugi din fața tăvălugului unii dintre ei sunt prinşi pentru că, probabil, datorită unor conjuncturi ce pot fi citite pe horoscopul personal, aceştia nu dispun de suficient de multă putere pentru a contracara acest imens balon de bolovan care pe deasupra mai şi cânta.
Ziua ne încurajează însă spre a ne cultiva anumite talente sau spre a ne apropia de acele metode şi tehnici de vindecare menite să ne extindă câmpul conştiinţei ori să ne aducă prin inspiraţie acele informaţii care să ne restabilească echilibrul. Pentru unii echilibrul înseamnă redobândirea puterii de a munci ori a plăcerii de a-şi duce viaţă mai departe în linişte, de a se izola. Pentru alţii vindecarea, revigorarea înseamnă ridicarea din locul unde a fost izbit şi demararea unui nou atac. Toate aceste lucruri sunt încurajate azi pentru ca planetele sunt obiective şi ele distribuie energia în mod echidistant către toate fiinţele. Cine alege să folosească energia pentru a-şi promova excesiv de mult valorile individuale în detrimentul celorlalţi mai târziu, când se va încheia această lună a acţiunii, adică la finalul lunii mai şi începutul lunii iunie, va da socoteală pentru aceste nesăbuinţe.
Prin urmare, 8 mai este o zi de acţiune, dinamică, o zi în care mulţi vor uza de forţă, vor interveni în acţiuni menite să-i devieze de la Cale ori să le ofere senzaţia că nu au nevoie să meargă pe un traseu, ei îşi pot construi singuri propriul drum în viaţă. Deşi această idee seamănă cumva cu mesajul venit din zodia Capricorn (Eu sunt făuritorul propriului destin) relaţia pe care Mercur din Taur o realizează cu Chiron din Peşti, pe fondul celor două aspecte (conjuncţie Mercur-Marte, sextil Marte-Chiron) se simulează sau se imită această ideea înţeleaptă. Mercur în Taur doreşte să iasă în evidenţă prin abundenţă, prin prosperitate, prin prospeţime şi va reuşi să obţină toate aceste avantaje imitând mijloacele care au fost probate în timp. Imitaţia este atât de adânc implementată în structura individului încât nici individul însuşi nu-şi va da seama că a copiat sau a furat. El va considera că a preluat o idee şi că este treaba lui modul cum o vinde sau o prezintă, ba mai mult energia acestei zile îl îndeamnă pe individ să considere că este important doar ceea ce se vinde, doar ceea ce se transformă într-o valoare circulară, doar ceea ce se exprimă prin bani sau un element universal de apreciere a valorii. Trecerea Lunii în Taur în a doua parte a zilei şi împlinirea sextilului Luna-Neptun, seara, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, înseamnă deplasarea individului către o zonă mai puţin periculoasă. Sigur, şi aici există un revers al medaliei în sensul că ceea ce este mai puţin periculos pentru un individ ar putea să reprezintă doborârea unui duşman. Zodia Taur încurajează şi acest gen de practici în sensul că unii ori îşi construiesc ziduri, impenetrabile, ori le dărâma celorlalţi zidurile pentru a-i avea tot timpul în centrul atenţiei, pentru a-i urmaşi pentru a le şti mutările, în aşa fel încât să fie tot timpul pregătit în faţa unui atac iminent. Pentru că avem trei combinaţii foarte interesante, cele legate de poziţiile planetelor Mercur, Marte, dar şi de poziţia Lunii în Taur, toate aceste elemente sunt scoase la lumină din străfundurile semnului, în aşa fel încât să le vedem foarte clar şi foarte bine, aşa cum uneori nu reușim să le vedem nici la nativii care se exprima foarte clar şi foarte bine. Zodia Taur este un semn închis, greu de citit, greu de explorat, tocmai de aceea se consideră că 8 mai este o zi privilegiată pentru cei care doresc să înţeleagă şi să aprofundeze trăsăturile acestei zodii minunate.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a cultiva azi un respect faţă de oameni, chiar dacă el nu este arătat verbal sau prin gesturi, mintea trebuie să fie orientată către respectul pe care noi ca fiinţe suntem invitaţi să-l avem faţă de celelalte fiinţei cu care suntem aici în această lume pentru a explora şi a descoperi ce înseamnă de fapt viaţa. Aflat într-un proces atât de complex de explorare a vieţii este de la sine înţeles că diversitatea interacţiunilor să ne ducă la bucurii sau tristeţi adânci, adică să parcurgem o gamă destul de largă caracteristici şi trăsături, de acţiuni şi îndemnuri de la bine la rău şi nu acestea trebuie să ne constrângă spre a avea respect faţă de oameni, ci respectul trebuie acordat gratuit, fără o condiţie prealabilă.

Lucrurile azi se desfăşoară într-un mod periculos. În primul rând, Venus, în cea mai mare parte din zi va fi pe gradul anaretic din Taur, apoi Mercur va fi în fereastra conjuncţiei cu Coada Dragonului şi, de asemenea, vom fi în ultima zi a ciclului lunar. Mâine, vineri, 10 mai vom avea de traversat Luna nouă împlinită înainte de răsăritul Soarelui, practic în noapte de joi spre vineri. Asta va face din ziua de 9 mai un interval apăsător, complicat, confuz care să nu ne mai ofere atât de multă libertate aşa cum s-a-ntâmplat ieri, chiar dacă unii, în virtutea inerţiei vor considera că dacă le-a mers ieri într-un anumit fel, le va merge şi astăzi. Chiar de dimineaţă vor fi bruscaţi de faptul că acele relaţii prietenoase pe care le-au întreţinut ieri astăzi nu vor mai funcţiona. Vor fi criticaţi chiar de prieteni, vor fi judecaţi de asociaţi şi puşi la colţ chiar de cei care au încercat să-i ajute. Această schimbare de registru are o finalitate bună în sensul că este sancţionat orgoliul nemăsurat din ziua anterioară nu dorinţa de echilibru şi armonie. Această dorinţă de echilibru şi armonie, care practic am început-o în ziua de marţi, va primi astăzi o lovitură puternică. Nu va fi afectată corpul, nu vor fi afectate concluziile la care am ajuns în ultimele zile, ci doar acţiunile în care suntem implicaţi. Aceste acţiuni, pentru că Lună înainte de răsăritul Soarelui va împlini o opoziţie cu Saturn, vor trece prin momente de confuzie, vor fi frânate, preschimbate, înlocuite sau oprite. Oprirea unui demers va aduce careului Mercur-Junon o forţă negativă care-i va speria pe oameni. Tonul, atitudinea, critica sau chiar sancţiunea vor fi răstălmăcite, interpretate şi mulţi din protagonişti îşi vor declara război neînţelegând că de fapt nu este sancţionată persona, ci acea parte a comportamentului său care a depăşit o limită.
Venus anaretic din Taur va încerca să insiste mult pe această idee de nedreptate, pe caracterul recalcitrant al individului şi îi va încuraja pe cei care au depăşit limita în zilele anterioare să-şi menţină comportamentul în ideea că acumulările foarte mari le garantează, chiar după o sancţiune, că vor mai rămâne cu ceva. 9 mai devine, aşadar, cea mai importantă zi a săptămânii, cea mai grea, cea mai apăsătoare, cea mai complicată pentru că, prin împlinirea conjuncţiei dintre Lună şi Marte şi apoi, ca un ultim aspect al zilei, a conjuncţiei dintre Lună şi Mercur urmând ca în noaptea dintre joi şi Vineri Soarele şi Luna să atingă conjuncţia lor (Lună nouă), se întăreşte steliumul de pe zodia Taur care aduce în pragul unui moment colosal nevoia de confort material, plăcerea, necesitatea de a pune bazele unei colaborări sau de a pune temelia unui proiect. Din nefericire acest moment colosal este supravegheat îndeaproape de Saturn din Scorpion care va cere indivizilor să se priceapă la lucrurilor pe care doresc să le pună în aplicare înainte de a demara acest proiect. Această atitudine poate fi numită drept audit sau verificare periodică sau autoanaliza ori evaluare internă. Indiferent de denumirea aleasă, intervenţia agresivă a lui Saturn asupra acestui stelium este mult mai dificilă, mai apăsătoare şi mai grea decât celelalte steliumuri pe care le-am parcurs din februarie încoace, pe fiecare zodii pe care le-am tranzitat împreună cu Soarele (Vărsător, Peşti şi Berbec).
În felul acesta, ideea de sancţiune este pusă pe picior de egalitate cu ideea încheierii unui drum. Cei care sancţionează vor motiva “Nu se mai poate, nu mai putem nu mai putea tolera aşa un comportament”, iar cei care au fost opriţi în demersul lor se vor bucura sub îndemnul lui Venus anaretic din Taur vor spune “Bine că ne-a mers până aici”.
Condiţia principală, aceea care ne ajută să controlăm energia acestei zile, sau să-i descoperim acesteia mesajul pozitiv este dat de măsură. O altă trăsătură care ne vine din Taur, aceea a măsurii, va putea fi văzută azi într-o manifestare foarte variată. Fiecare om are propria lui măsură şi sub îndemnul steliumului din Taur fiecare va dori să-şi impună propria măsură, pentru a câştiga mai mult sau pentru a se stabiliza mai tare în terenul pe care l-a ales.
Trecând în Gemeni, Venus va aduce un suflu nou. Vom simţi o înclinaţie mai mare spre conversaţie, spre teatru, spre a ne exprima într-un anumit fel, spre a simplifica mult lucrurile, spre a simţi mai puţin şi a ne distra mai mult. Asta înseamnă că vom căuta chiar din spaţiul acestei zile să oferim ideii de greutate o contramăsură, în sensul că vom dori să ne destindem în segmentul care ne apasă cel mai mult, chiar dacă nu aceasta este soluţia.
Venus în Gemeni se joacă foarte mult şi din această nevoie de a transforma lucrurile serioase într-o distracţie poate pune individul în faţa unor situaţii penibile în care să nu mai greşească prin a acorda atât de multă importanţă lucrurilor care nu sunt de maximă urgenţă, ci prin a ridiculiza sau a lua în uşor pe cele care sunt importate. În felul acesta, Venus, împărţind ziua în două intervale, realizează delimitarea oamenilor în două categorii, în sensul că pe de o parte îi vom avea pe cei care sunt duri, puternici în crâncenaţi în a-şi rezolva problemele, iar de partea cealaltă vor fi cei care vor claca în fata responsabilităţilor şi le vor amesteca pe acestea cu lucrurile care au importanţă arătându-se indiferenţi sau detaşaţi complet de tot ceea ce înseamnă efort personal, seriozitate ori disciplină.
Această nouă poziţie a lui Venus, chiar dacă aduce o mare uşurinţă în exprimare, eleganță, jovialitate, gust pentru forma şi culoare, ea nu are disciplina. Or, implicarea lui Mercur în conjuncţia cu Coada Dragonului pe axa Taur-Scorpion vine să ne sancţioneze pe o lipsă de disciplină pe care am abordat-o anterior. Anterior Venus nu a fost în Gemeni, ci în semne care nu a îndreptat energia acestei planete către dispreţul faţă de disciplină, ci lipsă ei a fost o consecinţă a unor acţiuni care au scăpat de sub control. Acum lipsa de disciplină este exprimată implicit şi intenţionat. Este de la sine înţeles că această ipostază va avea o greutate aparte în sensul că Luna nouă se va suprapune peste Coada Dragonului, adică vom avea o Lună nouă suprapusa cu Axa Dragonului, ceea ce aduce acestei zile, acestei săptămâni, o greutate şi o importanţă covârşitoare. Mulţi vor considera că acţiunile lor sunt cele care îi salvează sau îi adânceşte şi mai mult în complicaţii, însă este greu de stabilit dacă un singur element poate să conducă pe un asemenea drum.
Ceea ce ştim cu certitudine este că acest stelium din Taur care găzduieşte întâlnirea luminariilor ce se suprapun peste Axa Dragonului, aduce o mare diversitate de acţiuni, o mare varietatea de atitudini de stări încât pe unii ar putea să-i ia pur şi simplu ameţeala, să aibă impresia că acţionează pe două fronturi în acelaşi timp, că sunt interiorizaţi şi exteriorizaţi în acelaşi timp, că trăiesc în mod bizar stări sufleteşti pe care nu şi le pot explica şi care în conceptele pe care le-a vehiculat până acum ar putea să-i facă să se creadă oameni nebuni. Categoric nu este vorba de nebunie, nu este vorba despre pierderea controlului mental, ci este vorba doar de o mare diversitate de aptitudini şi stări, cu care rar ne întâlnim de-a lungul vieţii.
Prin urmare, 9 mai este o zi deosebit de importantă pentru această săptămână, dar şi pentru această lună în sensul că aduce împlinirea acestui stelium pe Taur care se suprapune cu Axa Dragonului. Acest stelium, în accepţiune comună, aduce o nevoie de concret, de acumulări materiale, de investiţie, o nevoie de a ne recâştiga plăcerea şi bucurie a de a trăi prin obiecte, prin contacte, prin revizuirea unor asocieri ori prin repararea unor greşeli în care elementul definitoriu să fie dat de modul cum ne purtăm cu ceilalţi sau de modul cum ceilalţi ne-au răspuns.
Acest tip de relaţionare este astăzi văzut în mod disproporţionat. Orice orientare către societate este privită cu o anume duritate în sensul că nu putem să ne separăm de efectele negative ale unei administrări proaste ale unui fond sau de moda conceptului de criză.
Oamenii sunt astăzi curajoşi însă curajul nu are intensitatea zilei de ieri, el este mai curând constrâns să se exprime, împins de la spate, de o teamă, de un pericol iminent, acela de a fi lăsaţi baltă de un individ ori de a ceda în faţa unei opoziţii ori în fata unor etape.
Astăzi oamenii fug după confort, sunt într-o goană teribilă de a recupera ce au pierdut, de a-şi proteja de o sancţiune avuţia, patrimoniul, de a invoca nevinovăţia sau acolo unde ea este evidentă de a solicita circumstanţe atenuante. În a doua parte a zilei vor vâna plăcerile desconsiderând toată această responsabilitate care i-a apăsat în prima parte a zilei, până în preajma orei 18,00, şi vor încerca să transfere greutatea pe umerii altora. Pentru că şi azi planetele sunt obiective şi această tendinţă de a transfera responsabilitatea pe umerii altora va fi vizibilă în cazul tuturor, planul social se va transforma într-o scenă unde toate replicile au incluse o negaţie. Astăzi, 9 mai, oamenii sunt prieteni cu negaţia, sunt prieteni cu tot ceea ce-i îndreaptă către a anula un rezultat, a anula o stare de confort pentru a o înlocui cu alta.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti înainte de toate că 9 mai este o zi extrem de grea, apăsătoare, agresivă, menită să genereze efecte pe termen lung pe care sa nu reuşim acum, cu instrumentele pe care le avem să le cuantificăm. Suntem în acelaşi timp pe lângă expuşi riscului de a produce efecte negative pe termen lung şi protagoniştii ultimei zile lunare care adună în ea efectele acţiunilor pe care le-am hrănit de-a lungul ultimelor patru săptămâni. Mâine, pe Luna nouă, vor căpăta o nouă orientare, vor fi aşezate pe alte bază care, să sperăm, vor fi mai puţin agresive. Săptămâna însă nu şi-a spus ultimul cuvânt, pentru că mâine avem de parcurs Luna nouă, dar și pentru că finalul săptămânii ne aduce o noua conjuncție Soare-Mercur în cazimi. Menţinându-ne în sfera acestei zile, ca recomandare, nu trebuie să uităm că acum cine seamănă vânt culege culege furtună.

10 mai aduce împlinirea conjuncţiei dintre Lună şi Soare. Luna nouă din Taur care se împlineşte azi ne aduce în faţa unei selecţii importante. Azi sunt demarate acele proiecte care ne ajută să selectăm cercul de cunoscuţi, să schimbăm prioritatea evenimentelor sau să ne desprindem în totalitate de anumite lucruri care nu au perspectivă, care nu ne duc nicăieri şi care, după părerile pe care le avem acum, ne împovărează şi ne creează doar probleme. Lupta cu problemele, cu complicaţiile, cu neputinţele, cu durerile sau cu incertitudinile reprezintă deviza acestei fază, deviza acestui început şi el va avea conotaţii existenţiale foarte interesante pentru că se suprapune peste axa Dragonului. În preajma Lunii noi îi avem pe Mercur și pe Marte şi, ceva mai departe, o avem şi pe Venus abia intrată în zodia Gemeni. Toată această aglomerare de planete de pe acest segment zodiacal ne pune în faţa unor decizii categorice. Pentru unii aceste decizii categorice reprezintă o stare de fapt a lucrurilor, o urmare absolut firească într-un demers pe care le-au iniţiat în luna anterioară sau cel mai târziu de la începutul lunii încoace.
Chiar dacă pentru anumite persoane unele lucruri vin de la sine, faptul că Jupiter se află în continuare în careu cu Chiron sau că Marte împlineşte de asemenea un careu cu Junon pune o greutate foarte mare pe această selecţie a priorităţilor.
Unii vor prefera să se lase în voia lucrurilor, gândindu-se că dacă viaţa însăşi face selecţie le va fi mult mai simplu, mult mai uşor şi, în felul acesta, li se garantează succesul, gândindu-se cu teamă că dacă decid şi în cazul acesta finalitate ar putea să nu fie cea pe care şi-o doresc. Este adevărat, de-a lungul ultimelor luni au dovedit că anumite decizii în momente importante nu au fost luate cum trebuie, nu au fost corect adoptate şi se tem ca nu cumva să reproducă istoria. Venus în Gemeni evidențiază această suspiciune şi, combinându-se cu greutatea care vine din zodia Taur, toate aceste probleme care ţin de factorul decizional se vor consuma în intimitate, în gânduri, în sufletul fiecărui individ, în forul interior fără a fi împărtăşite, fără a fi exprimate pe zona publică fără a se lăsa fie şi numai puţin să se vadă efortul intens pe care-l face individul pentru a îndeplini lucrurile comune.
Luna nouă de azi accentuează această relaţie cu patrimoniul, cu nevoile personale, impunând peste determinarea care vine din afară ideea că prin munca fiecare este capabil să-şi construiască propriul destin ori să şi-l îndrepte pe calea cea bună. Prin faptul că îl avem pe Chiron în conjuncţie perfectă cu ascendentul momentului de Lună nouă relaţia de sextil care se construieşte între asteroidul spiritualității şi conjunctia luminariilor reprezintă elementul miraculos al acestei zile şi adevărata inspiraţie, adevăratul factor interior care ne ajută să depăşim obstacolele sau să luăm cea mai bună şi cea mai corectă decizie. Sextilul lui Chiron cu Luna nouă, legând zodiile Peşti şi Taur, aduce în această perioadă consolarea privită ca vindecare, iar vindecarea acestei zile poartă o altă amprentă decât s-a-ntâmplat anterior, pe cea vindecării destinului. Acest concept contestat de unii pasionaţi de ezoterism reprezintă o combinaţie de forţe care uşurează povara karmică, deschide drumuri noi şi asigură o atât de bună şi de flexibilă înţelegere încât individul să poată valorifica mult mai bine toate lucrurile pozitive şi puternice pe care le are în preajmă. Pentru unii asta înseamnă depăşirea acestor obstacole, pentru alţii înseamnă regăsire de sine, adică regăsirea utilităţii elementelor pe care le au tot timpul în jur. Energia zodiei Taur care ne inundă acum, pentru că beneficiază de influxuri pozitive din partea lui Pluton, care îl implică pe Chiron într-un triunghi minor şi îl transformă în planetă focar, aduce deciziilor simple şi curajoase ale acestei zile o amploarea şi o deschidere cu totul specială. Un simplu gest, o simplă deciziei care lăsa impresia de uşurinţă sau de cursivitate are în spate o forţă subtilă impresionantă. Inspiraţia acestei zile nu reprezintă o întâmplare, nici un cumul de factori obligați să acţioneze în direcţia aceasta, ci reprezintă rostul unor eforturi anterioară făcute în orb, fără a avea certitudinea unei finalităţi. Astăzi, prin impactul pe care-l are Chiron, ca asteroid al spiritualităţii, asupra momentului de de Lună nouă, ne întâlnim cu o recompensă, cu o plată, cu o compensare a eforturilor anterioare. Pentru că toată ziua Luna va fi în Perioada fără direcţie, acţiunile în forţă, dinamismul, relaţia cu societatea, cu comunitatea vor trece printr-o criză. Nu se vor evidenţia prin dinamism ori expresivitate, însă în spatele acestora, în mintea şi-n sufletul fiecăruia se produc schimbări colosale, se declanşează un mecanism de vindecare, de autoreglare, menite să-l ajute pe individ să-şi depăşească multe dintre obstacolele care l-au agasat de la începutul lunii şi până acum. Luna nouă de azi, îl pregăteşte pe individ pentru următorul careu Uranus-Pluton care se va împlini pe 21 mai.
Prin urmare, 10 mai reprezintă o zi în care ne întâlnim cu propria fiinţă, cu propriile fapte. Pentru unii poate deveni o zi de investigare, de autoanaliza care în acelaşi timp reprezintă şi punctul de pornire pe un alt traseu. Luna nouă de azi ne deschide un nou traseu care se va susţine foarte mult pe eforturi făcute de la începutul anului încoace. Multe dintre muncile pe care le-am făcut, multe dintre demersurile pe care le-am alimentat până acum nu au atins încă rezultatele finale, nu au atins stadiul final, nu ne-au încântat cu rezultatele lor, însă azi ele se văd mult mai bine şi pe acestea ne susţinem etapele următoare.
Unii se vor simți privilegiaţi, evidenţiaţi, ajutaţi, susţinuţi de comunitate, susţinuţi de cei din preajmă, încurajaţi să se exprime şi lăudaţi sau recompensaţi pentru activităţi pe care le-au prestat anterior şi despre care au crezut că nu vor fi niciodată apreciate. Bucurându-se de toate aceste lucruri sau mirându-se de faptul că le-a fost apreciata munca vor construi acţiunile următoare deschizându-se mult mai uşor faţă de cei din jur şi reuşind să se exprime mai mult idealist decât materialist. Greutatea pe care o pune steliumul din Taur acum îi va constrânge pe aceştia să ceară recompensa şi pe viitor. Vor dori ca acest gen de apreciere să se reproducă şi în viitor şi vor uita că acum beneficiază de un context care are şi o notă subiectivă. Aprecierile nu sunt 100% obiective, ele pot constitui şi o breşă de siguranţă şi pot veni şi pe un deficit de încredere pe care un grup îl deține.
Acest deficit de încredere poate lua înfăţişarea unui gol de informaţii sau a informaţiilor eronate despre un anumit individ şi prin această eroare individul în sine să fie promovate. Valorile acestuia sunt solide însă modul cum sunt evaluate sau apreciate reprezintă doar o ipostază specifică acestei săptămâni, fără a putea fi reprodusă în viitor. Ceea ce va conta în viitor va fi amploarea şi determinarea cu care individul va porni pe un nou drum în urma evaluării de acum, nu și metoda folosită. Ceea ce reprezintă Luna nouă de azi constituie un mare beneficiu pentru destin, nu rezultatele în sine pe care le aşteptăm. Următoarele etape, pe care nici măcar nu le putem intui acum, se vor încadra pe aceeaşi filieră a acţiunilor neapreciate în momentul în care vor fi săvârşite. Pe viitor această schema reprodusă va genera un nou gol sau va aştepta un nou moment prielnic, aşa cum este acesta de azi. Schema pe care o predispune Lună nouă pentru următoarele patru săptămâni este strâns legată de simţul realităţii, de selectarea priorităţilor, de modul cum ne consumăm energia pentru a da viaţa unui ideal creator sau pentru a însufleţi temeri, frici, griji ireale, acelea legate de nevoile de subzistenţă, nevoia de a strălucit în societatea, de a ne câştiga un loc, de a ne redobândi un drept ori de a fi apreciaţi pe măsură muncii. Următoarele patru săptămâni nu încurajează aprecierea muncii, ci doar ne duc în direcţia aceea fără să ne spună când anume se va petrece aceste lucru.
Pentru că o parte din exergia acestei faze a Lunii ne pregăteşte pentru careul Uranus-Pluton din 21 mai recomandarea pentru această zi este aceea de a ne folosi de predispoziţiile acelei zile pentru a ne gândi mai mult la viitor, la stabilitatea afectivă, sufletească, pentru a fi împăcaţi cu ceea ce facem, cu ceea ce suntem şi cu ceea ce avem în preajmă. Orice dorinţă suplimentară înseamnă declanşarea unui nou mecanism care ne consumă din rezervele pe care le avem acum. Dacă privim tot ceea ce avem acum cu modestie şi cu răbdare vom fi mulţumiţi şi bucuroşi cu tot ceea ce avem în jur fără a pretinde vieţii mai mult.

/iframe>>

Careul pe care Marte îl împlineşte cu Junon înseamnă că dorinţele pe care le dezvoltăm sunt în disonanţă cu interesul de grup. Acest interes de grup, pentru că este vorba despre careu, se limitează doar la sferă privată, la familie, la cercul de prieteni, nu neapărat la relaţiile pe care le avem cu colegii de serviciu sau cu comunitatea în general. Această relaţie cu comunitatea poate trece printr-o criză dacă avem de-a face cu indivizi care confundă viaţa privată cu exprimarea socială, cu societatea şi preferă, din obişnuinţă sau dintr-o educaţie proastă, să îşi spele rufele în public. Fiecare individ sau fiecare cuplu trece la un moment dat prin momente de criză, prin momente neplăcute în care fie nu sunt de acord, fie nu merge în aceeaşi direcţie cu comunitatea ori consoarta şi asta înseamnă că traversează unui impas. Însă, de aici şi până la a evidenţia aceste probleme în cadrul societăţii, la a le face publice sau a le prezenta ca pe nişte informaţii valoroase despre cuplu, despre viaţa privată, este un drum foarte lung. În general, acest gen de practici reprezintă indiciul unei educaţii proaste sau a carenței de educaţie ori a lipsei de cultură.
Unghiurile de azi și implicit careul care se realizează între Marte din Taur şi Junon din Vărsător au ca scop sensibilizarea opiniei publice referitoare la o problemă personală. Această ipostază astrală incită la făţărnicie, la denaturarea adevărului, la a convinge cu orice preţ un auditoriu, un grup pentru a obţine un avantaj material ori pentru a beneficia de a o satisfacţie care vine pe calea simţurilor. Dacă luăm în calcul şi faptul că pe acest unghi, Luna, ca fundal, trece în Gemeni, împlinind chiar de dimineaţa, înainte de răsăritul Soarelui, o conjuncţie cu Venus, apoi un careu cu Neptun, vom considera că afişarea problemelor personale în public constituie o soluţie ce ne va pune în faţa unor situaţii extrem de complicate, de penibile şi, prin acest îndemn la desconsiderarea intimităţii sau disciplinei, să fim pe punctul de greși foarte mult.
11 mai nu reprezintă o zi în care să înţelegem în ansamblu care sunt consecinţele faptelor. Vom urmări să combatem un stres sau să obţinem satisfacţie prin ceea ce facem, să ne simţim bine, să ne destindem şi pentru asta vom cheltui tot ceea ce avem, vom consuma o mare parte din resursele pe care le avem şi acesta reprezintă un mare neajuns al zilei şi al săptămânii deoarece consumul pe care-l realizăm, investiţiile pe care le facem nu ne duc nicăieri.
Acest careu dintre Marte şi Junon, ce are ca fundal Luna din Gemeni, are şi un paradox. Cu cât încercăm mai mult să căutăm satisfacţie sau bucurie în ceea ce facem, cu cât încercăm să găsim în comunitate un individ sau un grup care să ne împărtăşească suferinţa, să ne dea crezare, să ne arate că avem dreptate chiar şi atunci când nu este aşa, cu atât mai mult ne adâncim în conflict, în tensiunea sau în dizarmonie. Acesta este un perpetuum mobile, o adâncire în dizarmonie care este alimentată de acţiunea în sine. Cu cât sărăcim în vitalitate, în bani, în cunoştinţe, în timp liber cu atât mai mult vom fi îngrijoraţi de perspectiva lucrurilor sau cu atât mai suspicioşi vom vreodată vom găsi persoana potrivită care să ne consoleze ori să ne redea echilibrul spre care tindem acum.
Cei care preferă să-şi trăiască viaţa mai simplu, care nu-şi pun probleme existenţiale, care nu-şi fac planuri de viitor vor avea o zi de plictiseală. Plictiseala va fi elementul care-i va duce pe aceştia spre conflict.
Prin urmare, 11 mai reprezintă o zi de gol în dimensiunea personală, o zi în care suntem în căutarea fericirii şi tot ceea ce face, toate mijloacele pe care le folosim nu fac decât să ne depărteze şi mai mult de aceasta. Careul pe care Venus şi Marte îl împlinesc azi declanşează un mecanism care consumă mai mult decât oferă. Ceea ce ne motivează reprezintă chiar elementul care ne sărăceşte cel mai mult. Dorinţa de a ne restabili echilibrul este atât de complicat sau greşit formulată încât ea ne duce spre individul sau spre grupul care ne va stresa cel mai mult, care ne va agita şi mai mult şi prin aceste acţiuni ne va depărta şi mai mult de ceea ce căutăm cu atât de multă insistenţă: fericirea.
Este de la sine înţeles că niciun unghi astral oricât de benefic ar fi nu poate să ofere individului fericirea. Fericirea este un concept care are în astrologie un echivalent extrem de complex, în conjuncturi astrale, nu în simple unghiuri sau nu în simple conjuncturi astrale. Astăzi, dacă vom încerca prin simple acţiuni, prin uitare, prin desprindere de responsabilităţile pe care le avem, prin neglijare sau prin invocarea libertăţii ca element marcat de absenţa regulii vom îmbrăţişa dizarmonia, lipsa de coerență, ori superficialitatea. În felul acesta, descoperim că regula, precizia, muncă, seriozitatea reprezintă duşmanul acestei zile. Astăzi refuzăm să ne supunem unei recomandări, să credem în ceva, refuzăm tot ceea ce ne-ar putea încadra într-o regulă, într-o schemă sau măcar să ne lase această impresie. Astăzi dorim să fim liberi, iar această libertate este prost înţeleasă pentru că este pusă pe picior de egalitate cu defularea. Libertatea înseamnă absenţa constrângerilor, dar absenţa constrângerilor implică înţelegerea acţiunilor pe care le săvârşim. Careul dintre Marte şi Junon nu susţie înţelegerea acţiunii, ci susţine căutarea plăcerii, căutarea satisfacţiei prin elemente de factură internă, prin simţuri, prin ceea ce ştim deja sau prin ceea ce am înţeles că nu merită, dar nu dorim să recunoaştem. 10 mai înseamnă îmbrăţişarea acestor acţiuni care să convingă auditoriul că merităm ceea ce de fapt nu merităm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândim de mai multe ori înainte înaintea unei acţiuni, de a combate plăcerea, de a ne impune disciplina prin explicaţii, muncă sau demonstraţii cu toate că nu vom reuşi să aducem acesteia amploarea cuvenită. Orice acţiune săvârşită azi prin disciplină, prin înţelegere ori prin dragostea de muncă reprezintă elementul care îl va duce pe individ către adevăratele rezultate. Dacă nu vom reuşi să ne implicăm în felul acesta în acţiunile spre care suntem îndemnaţi atunci să ne oprim şi să dedicăm această zi reculegerii, lecturii, odihnei, meditaţiei.

Ultima zi a săptămânii ne aduce împlinirea unei conjuncţii între Soare şi Mercur şi, de asemenea, împlinirea a trei aspecte la care participă Luna: careu cu Chiron, trigon cu Junon şi conjuncţie cu Jupiter. Ultima zi a săptămânii devine astfel o zi marcată de două conjuncţii importante: Soare-Mercur şi Luna-Jupiter. Această conjuncţie a Soarelui cu Mercur care se va împlini la câteva minute de la miezul nopţii îşi va răspândi influenta benefică mai mult asupra nopţii de sâmbătă spre duminică, însă consecinţele ei ne vor invada de-a lungul întregii zile şi vom beneficia de rezultatele sale şi în săptămâna următoare.
Anul 2013 este generos la capitolul Soare-Mercur. Avem de parcurs nu mai puţin de şapte conjuncţii Soare-Mercur toate împlinindu-se pe zodii feminine, din 18 ianuarie când a ajut loc prima de anul acesta. Conjuncţia de astăzi care se va împlini pe Taur vine să accentueze mesajul Lunii noi din ziua de vineri, 10 mai, când am fost tentaţi să luăm decizii importante referitoare la destin, decizii atât de importante încât o parte dintre ele să se adreseze existenţei în ansamblu, nu doar acestei perioade. Aceasta conjuncţie dintre Soare şi Mercur aduce astăzi o intensitate foarte mare acestei decizii. Nu vine cu elemente noi, ci doar le intensifică mult, poate prea mult, pe cele pe care le-am gândit sau creat în 10 mai. Atunci când Soarele şi Mercur sunt în conjuncţie ştim că forţa mentală este mult amplificată, că intelectul şi personalitatea funcţionează pentru a rezulta o atenţie sporită, o memorie foarte bună, o abilitate crescută în a relaţiona, dezvoltând şi încurajând toate elementele care definesc inteligența. Ştim că această conjuncţie între Soare şi Mercur are trei etape. Când se atinge gradul perfect avem de-a face cu o conjuncţie numită cazimi care intensifică cel mai mult această fuziune de forţe şi care admite o toleranţă de doar jumătate de grad. Toleranţa conjuncţiei care se află între jumătate de grad şi cinci grade dezavantajează intelectul şi pune instrumentele inteligenţei în slujba personalităţii. În felul acesta, calitatea personalităţii va fi constitui elementul cel mai important în exprimarea individului şi apoi în mesajul ce-l are de transmis. Am specificat aceste lucruri pentru că în a doua parte a zilei Mercur va ieşi din cazimi şi va deveni ars de Soare, iar asta înseamnă că fuziunea energiilor mercuriene cu cele solare va trece într-o altă etapă şi personalităţile dizarmonice vor fi încurajate să-şi promoveze valorile pe care le-au construit în timp. Cea de a treia etapă tine de un orbul mai mare de 5 grade când se spune că Mercur se află sub razele Soarelui când este încurajat spre a-şi pune în valoare calităţile, fără a-i fi amplificate, ceea ce se va întâmpla de-a lungul săptămânii următoare.
Caracterul benefic al conjuncţiei dintre Soare şi Mercur va fi vizibil mai mult în timpul nopţii ceea ce face acest unghi mai puţin spectaculos şi mai puţin utilizabil pentru cei mai mulţi dintre noi. Va fi însă un unghi foarte potrivit pentru cei care preferă să studieze noaptea, să se ocupe de lectură, să mediteze ori care, sub impulsul unor forţe ce nu se încadrează în predispoziţiile generale aleg să nu se odihnească, să nu doarmă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Această conjuncţie dintre Soare şi Mercur va încuraja activitatea în noaptea de sâmbătă spre duminică, nu şi activitatea din timpul zilei. Ziua va fi în felul acesta dominată de impulsul de a atrage atenţia unui auditoriu de a ne deda unor fapte, unor acţiuni care să semene cumva cu cele de ieri – să captăm atenţia anturajului pentru interesul personal, pentru o satisfacţie personală. În felul acesta, ultima zi a săptămânii devine expresia unei dorinţe personale pe care vom încerca să le explicăm în termeni foarte generali, în termeni ampli pentru a-i face credibili.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine o zi extrem de ciudată pentru că va evidenția proverbul “brânză bună în burduf de câine”. Înţelepciunea populară, cea care a inventat această expresie s-a referit în mod special la acele personalităţi care sunt pline de calităţi, dar care nu se pot exprima ori nu doresc să se exprime în mod pozitiv. Pentru că avem de-a face cu o conjuncţie Soare-Mercur împlinită noaptea principalele calităţi ale acestui interval se vor manifesta în noaptea de sâmbătă spre duminică, urmând ca de-a lungul zilei să ne aflăm sub influxurile unei alte etape a conjuncţiei dintre Soare şi Mercur. Întreaga zi va aduce personalităţii o mai mare greutate decât ideii, noţiunii sau chiar decât educaţiei. O personalitate care s-a format greșit se va exprima azi în mod negativ, chiar dacă puternic, fără a ţine cont de reguli sau de bună creştere, fără a ţine cont de bunul simţ sau de respect.
Scopul principal pentru care sunt săvârşite acţiunile zilei este acela de a obţine satisfacţie. Toate acţiunile vor fi marcate de această nevoie de plăcere, de nevoia de satisfacţie, de încântare şi din această cauză evenimentele zilei de azi vor semăna foarte mult cu ceea ce s-a-ntâmplat ieri şi vor avea cam aceeaşi notă, doar că astăzi ele vor fi puţin mai intense. Calitatea lor se va menţine şi trecând de la conjuncţia Luna-Venus, împlinită ieri, la conjuncţia Luna-Jupiter, împlinită azi, adică de la un benefic la altul vom considera că îndrăzneală, tupeul au şi ele rostul lor, că până la urmă sunt momente în viaţă când trebuie să dai dovadă şi de aşa ceva.
Cei care şi-au construit până cum viaţa bazându-se pe disciplină şi educaţie, cei care au cultivat înainte de toate respectul faţă de oameni se vor simţi stânjeniţi şi de conjuncturile acestei zile, aşa cum s-au simţit de conjuncturile zilei anterioare. Ei cred că beneficiile acestei zile nu constituie un câştig important, ci efectul unei acţiuni agresive, în forţă, brutale, total lipsită de rafinament sau eleganţă.
Această categorie de oameni va considera că cel mai mare beneficiu pe care-l poate obţine acum în această perioadă este să se izoleze de ceea ce au în jur, să se retragă într-un univers imaginar sau virtual, într-un spaţiu al lecturii în care personajele nu dezamăgesc.
Recomandarea pentru această zi este, ca şi în ziua anterioară, aceea de a nu ne depărta de la disciplină, de a explora personalitatea prin calităţi, prin educaţie, prin valori pozitive, nu prin impulsuri de moment. Cine confunda impulsul de moment cu libertatea de expresie se va situa tot în zona acţiunilor lipsite de rafinament, tot în sfera elementelor brutale şi nu va reuşi să progreseze ori să-şi îmbogăţească patrimoniul mental, afectiv sau material aşa cum îşi doresc. Aşa cum s-a-ntâmplat şi ieri, dacă nu vom reuşi să fim disciplinaţi în acţiunile pe care le vom săvârşi, să alegem izolarea sau detaşarea de toate aceste lucrurile care ne împing, care ne forţează spre acţiuni.

5 thoughts on “6 – 12 mai 2013

 1. mona spune:

  Multumiri, dle Coser, pt ca sunteti atat de consecvent in aprecierile astrale, pt ca fara acest sprijin nu stiu cum m.as fi putut descurca in ultimii 2 ani. E drept, ca platesc pt lipsa de maturitate pe care am avut.o la un moment anume, dar cu dvs alaturi povara mi s.a parut mai usoara.
  Sa fiti sanatos, si sa aveti parte de.a lungul vietii de oameni care sa va fie sprijin , cel putin cat mi.ati fost dvs mie in tot acest rastimp.
  Mona

 2. mona,
  Iti multumesc!

 3. Claudia spune:

  Extraordinar de clar mesajul oferit, prin contrastul bine ales de tine, dintre proiectia astrelor asupra noastra ” ispitele” la care suntem provocati in acesta perioada pe axa Taur- Scorpion, axa materiala dar si a renasterii spirituale, a redescoperirii echilibrului dintre cele doua ( ma refer la 9 mai , la ce ai scris pentru acesta zi) si esenta vietii, evolutia spirituala spre care ar trebui sa tindem ( videoclipul , poezia ” Iubirea „interpretata de Marcel Iures).

  Personal m-a impresionat enorm, creindu-mi o stare de traire intensa cum rar mi s-a intamplat, pana la lacrimi fara a exagera .

  Am transmis link-ul tau cu ziua de 9 mai altor doi prieteni dragi mie, aseara tarziu , dupa miezul noptii , imi doream sa impartasesc cu altcineva starea de bucurie imensa pe care am simtit-o dupa ce am citit si ascultat apoi poezia.

  Astazi imi scrie unul dintre ei: „E clar nu stiu sa iubesc. Trebuie sa o iau de la capat…”

  Celalalt inca nu a dat un raspuns, dar eu inca il astept cu speranta stiu ca inca innoata in „ape tulburi…”

  Cati dintre noi inteleg ce e iubirea? Ha, ce intrebare vor zice unii ! Raspunsul ni l-ai oferit !
  Eu zic ca e o mare provocare individuala de a si pune in practica!

  Mii de multumiri, Gheorghita !
  Pentru multi dintre noi esti un far calauzitor, iar magia ta ne invaluie din ce in ce mai mult!
  Felicitari!

 4. monica spune:

  HRISTOS A INVIAT!
  MULTUMESC PENTRU TOT!!!
  Cu recunostinta , respect si multa iubire,Monica.

 5. Claudia, Monica
  Va mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.