6 – 12 ianuarie 2020

6 – 12 ianuarie 2020 este săptămâna trasării dimensiunilor corecte și a greutăților depășite ușor. Această săptămână se încadrează perfect în deviza generală a anului 2020, cel care ne spune că avem de parcurs vise stupide și concilieri false. Așadar, anul 2020 este anul viselor stupide și al concilierilor false. Trasarea dimensiunilor corecte este o condiție absolut esențială pentru ca multe din proiectele pe care vrem să le ducem mai departe să rămână active, să nu se dezintegreze, să nu treacă prin conflicte distructive și apoi să fie nevoie de o energie suplimentară pentru a le reconfigura. Sunt multe aspecte fabuloase pe care această săptămână le conține, însă, referitor la dimensiunea personală, cea care ne interesează cel mai mult în observațiile pe care le facem aici, cele inserate în ziua de vineri, 10 ianuarie, se detașează clar față de celelalte. Ceea ce se întâmplă în ultima zi a acestei săptămâni și care nu face obiectul analizei acestei săptămâni, pentru că este un aspect prea important pentru a fi încadrat într-o asemenea analiză, va face obiectul unor comentarii suplimentare. În ultima zi a acestei săptămâni se inițiază ciclul Saturn-Pluton, un ciclu al puterii, care va dura aproximativ patru decenii. Cel care se încheie acum a fost inițiat în 1982. Acest ciclu al puterii va trece ființa umană prin furcile caudine pentru că suntem obligați acum (nu ca data trecută când trebuia să dezvoltăm noi relații de comunicare) să ne punem noi baze. Va supraviețui cel care va cuceri mai mult, care va domina mai multe resurse, care se va impune peste ceea ce unii au și nu știu că au.
Dar lucrurile acestea fabuloase nu se consumă într-o singură săptămână, ci se vor consuma în următoarele decenii și vom avea timp să vorbim despre ele, să surprindem acele particularități care ne ajută să evoluăm, chiar dacă unele dintre ele nu sunt pentru acea evoluție care ne va fi utilă. Ceea ce este cel mai important în această săptămână ține de o natură emoțională. Toate reacțiile pe care le avem au la bază impulsuri care vin din această zonă emoțională. Chiar dacă explicațiile sunt raționale, chiar dacă argumentele sunt așezate într-o logică imbatabilă, faptul că ele există ține doar de o emoție care le îmbrățișează, care le creează contur, care le dă rostul pentru care există. Emoțiile vor fi mai simple, mai frumoase sau, cele de acum, se vor lega de acele emoții frumoase, vor fi prezente în prima parte a săptămânii, însă după aceea situația se schimbă. Avem nevoie să fim foarte atenți cum lucrăm cu intensitatea zilei de 10 ianuarie. Ceea ce va veni începând cu 12 ianuarie este un proces lent, lung și nu ține doar de dimensiunea personală, deși vom vedea de-a lungul timpului că în aceste decizii legate de putere contează și experiențele celui care decide și care a ajuns în acea poziție pentru că trebuie să reprezinte puterea. Acum este prematur să vorbim despre așa ceva. Săptămâna ne cere să ne folosim intuiția, să trecem dincolo de aparențe, să nu luăm în ușor nicio reacție emoțională și să fim puternici prin ceea ce trăim pentru a deveni puternici și prin ceea ce construim.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a avea încredere că orice speranță are în spatele ei experiența unei necesități. Speranța nu este un vis, ci o realitate care nu s-a concretizat încă, una care nu a găsit, deocamdată, terenul fertil în care să-și înfigă rădăcinile!

Anumite modificări nu sunt ceea ce credem în momentul acesta. Regrete care nu pot fi duse mai departe. Pedeapsă pentru că întoarcem la păcatele mai vechi. Vise risipite pentru că există o critică. Certitudine care nu rămâne vie. Apăsăm pe un buton care modifică viteza de lucru. Teama de eșec este o adevărată motivație. Revendicare. Reuniune. Cei puternici se întâlnesc pentru a stabili soarta lumii.

În mijlocul acestei zile Jupiter va trece prin Coada Dragonului, ceea ce înseamnă o experiență interesantă legată de o motivație. Această motivație a fost prezentă în deciziile noastre și în săptămânile din urmă, însă acum ea se va separa de celelalte direcții, va fi mai evidentă, mai ușor de remarcat și de utilizat. Ceea ce gândim acum devine mult mai practic, poate modifica o situație complicată pe care am gestionat o greșit sau pe care nu am putut să o gestionăm până de curând. Suntem deja într-un an complicat și iluziile unor realizări foarte mari își fac încă de pe acum simțită prezența. Pentru momentul de față visele stupide, cele care vor defini anul în curs, sunt un fel de remușcare, de regret că nu am împlinit ceea ce trebuie pe finalul anului sau poate că am cedat unor presiuni, ne-am încălcat anumite reguli și credem că lucrul acesta ne va urmări, ca o mare greșeală, tot anul în curs. În realitate, avem nevoie să credem că faptele bune se împlinesc doar dacă deciziile pe care le luăm trec dincolo de o zonă de confort definită deja. Nu există evoluție într-un balon de sticlă, ci există doar confort. Cine vrea mai mult are nevoie să iasă din această zonă de confort pentru a-și extinde nivelul de percepție și, desigur, pentru o perioadă, să-și definească un alt cadru, o altă zonă de confort mult mai generoasă și mai capabilă. Așadar, prima zi a acestei săptămâni pune accentul pe o definiție personală care acum ni se pare legată de un fel de revendicare. Căutăm să identificăm elementele favorabile, cele plăcute, care ne sunt vii în minte, deoarece credem că ne lipsește doar un plus de intensitate. De fapt, ne lipsește un element, o piesă, o direcție, ne lipsește ceva mai mult decât o stare. Dacă pentru mulți prima zi a acestei săptămâni devine o zi a acțiunilor directe, bazate pe impulsuri mai vechi, în realitate ea este o zi de purificare și de conștientizare a emoțiilor reziduale. Prin ceea ce dorim să completăm acum, ne simțim mai puternici, dar nu devenim mai eficienți. Trasarea dimensiunilor corecte nu se face așa.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne vorbește despre necazurile pe care le-am ascuns față de noi înșine și care ne-au oprit din a ne promova pe un nivel superior, de a deveni puternici așa cum știm că suntem sau așa cum am fost văzuți cu ani în urmă. Există și termene pe care ni le stabilim începând cu 6 ianuarie, iar acestea vor putea fi atinse, chiar dacă o vom face cu greu. Alte obiective pe care le gândim acum, pe care ni le stabilim, vor putea fi atinse foarte greu sau nu vor putea fi atinse niciodată. Nota iluzorie a începutului de an rămâne activă. Ceea ce ni se întâmplă acum sau, mai corect, ceea ce conștientizăm acum că ni s-a întâmplat în această etapă este ceea ce revine spre noi cu ritmicitate de aproximativ 7 ani. Această trecere a lui Jupiter peste Coada Dragonului s-a mai consumat pe finalul lunii iunie 2012. Atunci erau alte conjuncturi, alte direcții, iar Axa Dragonului avea un alt mesaj. Acum trecerea Marele benefic peste acest punct al durerii și al pedepsei înseamnă vindecarea de mândria care ne face foarte rigizi și care ne spune că aceasta este adevărata cale a purității. Rigiditatea nu a fost niciodată un element al purității. Așadar (depășind cadrul acestei zile, cel care invocă cu precădere motivele de confort), putem spune că ceea ce ni se întâmpla acum ne solicită atenția, respectul, nu atât față de cei din jur, cât față de noi înșine. Noi suntem cei care definim viața pe care o trăim. Ceilalți răspund la anumite semnale, la anumiți stimuli nu ei definesc și nu ei conturează statutul pe care îl avem sau conținutul vieții pe care o trăim. De aceea schimbările esențiale sunt cele pe care le facem noi pentru a depăși limita dincolo de care am crezut că nu există nimic, nu cele care vin din modificarea unui cadru social, el, la rândul său, fiind, de fapt, expresia unor nevoi cu care, poate, niciodată nu am interacționat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne întoarce la gândurile bune, la momentele de Pace pe care le-am trăit în propria simplitate, nu la modelul de simplitate pe care o anumită structură exterioară încearcă să ni-l impună. Avem nevoie să ne descoperim propria Pace pentru a o trăi și pentru a ne elibera de constrângerile proprii, hrănind ceea ce este bun în noi, nu ceea ce nu este, deocamdată, validat de alții.

Comunicare fără rezultat. Ruină. Ceea ce este bun trebuie valorificat printr-o comunicare foarte corectă a sentimentelor. Resursele de altădată nu pot fi accesate. Ingeniozitate care este doar distractivă. Insucces.

În dimineața acestei zile Luna va trece pe zodia Gemeni, semn pe care îl va părăsi în dimineața zilei de joi, 9 ianuarie. Astăzi va trece printr-un sextil cu Chiron și printr-o opoziție cu Marte. Soarele, tot dimineață, va definitiva sextilul cu Neptun, ceea ce arată că suntem într-o etapă în care colectăm. Deocamdată, pentru că abia ne-am desprins de tranzitul Lunii prin zodia Taur și de impactul major pe care ecuația astrală a zilei anterioare avut-o asupra conștiinței individuale, ne gândim că această colectare se rezumă doar la resurse. În realitate, și această ecuație astrală ne îndreaptă atenția către dimensiunea emoțională a vieții, către sentimente, iar ingeniozitatea și progresul acolo vor produce efectele cele mai mari pe care contextul astral de acum le susține. 7 ianuarie devine o zi a sensibilității care temperează, nu a sensibilității care provoacă. De aici și capacitatea de a trece dincolo de anumite tulburări, angoase, de a înțelege mai bine care au fost consecințele unui eșec sau ce anume a provocat în trecut anumite accidente. Există un foc pe care încercăm să îl folosim pentru a reduce tensiunea, nu pentru a o amplifica.
Prin urmare, 7 ianuarie ne ajută să înțelegem într-un alt mod comunicarea, plasticitatea, flexibilitatea, supraveghind comportamentul și încercând să dăm caracterului posibilitatea de a se modela într-un mod frumos. Astăzi vom observa cu mai multă luciditate problemele personale și consecințele faptelor proprii, dar nu ne vom acuza, nu vom fi recalcitranți. Relația proastă pe care Luna o are cu Marte se referă la acest proces al observației care poate fi, prin mesajele pe care ni le oferă, puțin incomod. Ceea ce astăzi este eșec, altădată ar fi fost catastrofă. Iată un mod frumos și simplu de a evalua efectele acestei puteri emoționale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne îndrepta atenția doar către ceea ce ni se pare acum puternic. Puterea pe care o alegem acum pe baza modelelor vechi ne duce către aceleași respingeri ca și altădată.

Curaj în a expune un punct de vedere propriu. Deschidere către bine. Valorile personale sunt mai bine puse în valoare. Avantaj prin schimb de experiență. Inspirație. Dezvoltare. Lucrurile noi pe care le aflăm le valorificăm cu cei dragi. Un adversar este învins prin puterea exemplului. Descoperire. Noutatea nu este o greutate, ci un element folosit pentru creștere și dezvoltare. Avantaj care ne ajută să avem o mai bună inserție în planul social.

Azi Mercur va definitiva sextilul cu Neptun, ceea ce înseamnă că se pregătește o conjuncție între Soare și Mercur, aspect pe care îl vom parcurge în ziua de vineri, 10 ianuarie. Momentul de față duce comunicarea puțin mai departe decât am văzut-o și am conștientizat-o în ziua anterioară pentru a descoperi că dezvoltarea înseamnă mai mult decât acumularea unor resurse, mai mult decât contul din bancă sau niște bunuri în plus. Așadar, vorbim pe 8 ianuarie despre identificarea unor condiții interioare pe care un om puternic ar trebui să le îndeplinească în vederea atingerii unor ținte cu mult superioare celor stabilite în anii din urmă. Deocamdată, vorbim despre ținte iluzorii pentru că nu avem resursele necesare de a obține rezultate foarte bune în această zonă. Va fi nevoie de mai mult efort și, de asemenea, va fi nevoie să îndeplinim și alte condiții pentru că aceste ținte să poată fi atinse. Ceea ce ne stabilim acum ne ajută însă să obținem anumite avantaje pe care nu le-am fi cerut în alte condiții pentru că nu am știut că ne sunt necesare. În cuvinte mai simple, omul inteligent nu va regreta că ținta pe care și-o stabilește acum nu va putea fi atinsă, ci va fi bucuros cu ceea ce va obține în efortul său de a ajunge acolo unde își propune acum. Ceea ce este frumos va fi exprimat și prin fapte, dar și prin vorbe ceea ce face din 8 ianuarie o zi a exemplului personal. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală vor folosi momentul de față pentru a selecta multe din idealurile pentru care și-au consumat multă energie până acum. Unele sunt trecute în rezervă, la altele se renunță într-un mod categoric. Cert este că rezultatul a ceea ce gândim și dorim să punem în aplicare acum va produce un efect care va pregăti o schimbare adevărată.
Prin urmare, 8 ianuarie ne vorbește despre acel curaj la care ajungem în încercarea de a ne demonstra, din orgoliu sau dintr-o ambiție ciudată, că suntem buni la ceva, că deținem anumite informații, anumite cunoștințe, că acestea ne definesc o structură care este mult mai puternică decât părea sau chiar imbatabilă. În realitate, și această zi are o componentă afectivă majoră care ne ajută să ne corectăm direcția spre care ne deplasăm. Numai asimilând mesaje care vin prin aceste canale, numai respectând această zonă afectivă reușim să depășim greutățile mult mai ușor. În felul acesta ne pregătim pentru un an atât de complicat dominat de minciuni și de atrocități. Greșeala cea mai mare pe care am putea să o facem acum este aceea de a rămâne în rigiditățile anilor din urmă. Nu contează că acest an este atât de complicat și ciudat prin predispozițiile sale, ci contează cum ne mobilizăm pentru a depăși ceea ce știm dinainte că se va întâmpla. Aventura are nevoie de aripile frumoase ale emoțiilor pentru a zbura către alte teritorii, nu doar de a sări dintr-un copac într-altul precum maimuțele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a respecta valorile pe care le descoperim la ceilalți. Ele nu sunt arme folosite de ei împotriva noastră, ci doar niște aripi pe care nu știu încă să le folosească.

Distrugerea unor suspiciuni. Revendicare. Acces la cunoștințe ce au fost până acum secrete. Versatilitate. Minciuna este pusă în dificultate. Evocarea unor întâmplări vechi ce sunt acum veritabili profesori. Educație. Speranță că lucrurile rezolvate ne ajută creează conjuncturi favorabile. Evoluție.

Ceea ce vom experimenta în mijlocul acestei săptămâni este o dovadă foarte clară că avem nevoie de corectitudine. Această corectitudine va fi orientată, în prima parte a zilei, către informație, iar în a doua parte a zilei către conținutul ei. Prima dată ne vom ocupa de ambalaj și după aceea de ceea ce se află în interior. Chiar dacă, spre seară, Soarele se va afla într-o relație bună cu Junon, ceea ce ar scoate în evidență o tensiune între cel care oferă și cel care primește, o dizarmonie între două părți care ar trebui să se înțeleagă simplu și frumos, relația aceasta, încadrată în ansamblul săptămânii, face referire la speranța că lucrurile se vor repara simplu sau măcar cu puțin efort. Așadar, vorbim în mijlocul săptămânii despre o problemă de adaptare care cere în mod clar un sacrificiu. Pentru fiecare va fi altfel. Unii vor sacrifica bunuri, alții se vor întoarce către o zonă a tăcerii, vor refuza dialogul sau o altă formă de interacțiune și acesta va fi sacrificiul lor. Vor fi și oameni care nu vor observa că mijlocul acestei săptămâni (dacă vor să se îndrepte) cere un altfel de sacrificiu. Ziua este marcată de anumite tensiuni care le spune acestor oameni mai multe despre starea lor de sănătate, despre alegerile pe care le au făcut și au fost greșite, despre nevoia de integrare. În varianta cea mai simplă și acceptabilă vom avea de-a face cu o atenție îndreptată doar către protejarea bunurilor. Adică, oamenii vor face sacrificii pentru a-și menține patrimoniul în forma pe care o au acum chiar dacă avertismentul este îndreptat spre a nu proceda în felul acesta pentru că obiectul este perisabil, poate fi înlocuit, este un simplu instrument, el nu de finește, în timp ce viața, da! Însă celelalte unghiuri care își exercită influența și asupra ecuației astrale de acum și care se împlinesc în celelalte zile ale săptămânii vin cu un ajutor. Important este să avem curajul să vedem problema și să abordăm soluția chiar dacă acum ni se pare că ea este doar chirurgicală, categorică.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne încearcă acele calități cu care ne-am lăudat pe finalul anului anterior. Ceea ce a fost greșit trebuie reparat pentru că aceasta a fost imaginea pe care am lansat-o, așa se știe despre noi: putem să le rezolvăm foarte ușor și repede. Cine nu poate, va fi văzut ca un om laș, mincinos sau care nu merită atenție. Un alt element important al acestei zile vine să ne amintească despre rolul matern. Acesta nu este evidențiat în mod direct de conjunctura astrală a momentului, dar, tocmai de aceea, prin golul pe care îl reprezintă, va produce efecte pentru că absența sa nu poate fi suplinită de nimic. Elementul matern al momentului este ceea ce creează, multiplică, susține, înglobează, oferă spațiu de desfășurare și feedback bun până la împlinire. Absența acestui element, nu a mamei sau a femeii ca reprezentare fizică, este golul care se va evidenția azi. Cei care au la bază o educație morală nu vor merge către o zonă a compromisului, își vor permite o sensibilitate spontană, se vor regăsi în schimburile de informație și sentimente necalculate, adică se vor bucura de tot ceea ce înseamnă neprevăzutul. Asta înseamnă, pentru acești oameni, să aibă acces la informații care până acum le-au fost străine sau pe care le-au ignorat. Progresul prin ecuația astrală a acestei zile vine prin a descoperi secretele care pluteau tot timpul în jur și pe care nu le vedeam pentru că ni se păreau mult mai interesante ambalajele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a căuta liniștea de fiecare dată când ni se pare că suntem în impas. Prin liniște putem accesa toate aceste bogății minunate care au fost tot timpul în jurul nostru și pe care nu le-am văzut.

Distrugerea unui bine este un start negativ. Pasul înapoi nu este înțeles așa cum trebuie. Resursele sunt pe sfârșite. Este nevoie de o modificare majoră pentru ca proiectele pe termen lung să poată fi împlinite. Suspiciune. Evocarea trecutului creează probleme de adaptare. Revendicările pot face mai mult rău. Combinațiile sunt favorabile pentru că intuiția este folosită mult mai bine. Renunțarea la rațiuni mai vechi ne ajută mai mult.

În dimineața acestei zile Mercur se va afla într-o relație foarte proastă cu Junon. De altfel, acest traseu al planetei Mercur merge pe linia descrisă de Soare, cel care ieri a împlinit același aspect. Din punct de vedere astral ziua este una dintre cele mai dificile ale săptămânii. Pe lângă aspectul indicat mai sus ziua aduce și o conjuncție Soare-Mercur care concentrează totul, dar și o Lună plină care intensifică totul. Există o suspiciune că anumite direcții pe care ni le-am propus la începutul acestei săptămâni ar putea să meargă mai departe. Pentru unii lucrul acesta pare un fel de conștientizare, de trezire la realitate, însă această trezire la realitate ține doar o zi pentru că de mâine, adică, practic, din noaptea de vineri spre sâmbătă, când Uranus își revine la mersul direct după o lungă retrogradare, trezirea la realitate va căpăta o altă înfățișare. Faptul că acum suntem, practic, în ultima zi de retrogradare a planetei Uranus face ca toate aceste proiecte pe termen lung se ceară o reconfigurare. În momentul de față va fi invocat acel trecut care nu a putut fi rezolvat, cel care ne-a dat bătăi de cap din vară și până acum, dar și combinațiile favorabile care au fost exploatate cu succes în același interval. Aceste vibrații astrale îi scot din anonimat pe oamenii cu adevărat puternici care au ceva de oferit, care știu să spună lucrurilor pe nume și care nu se ascund de trecutul lor. Tensiunea aceasta este legată de nevoia lor de a construi relații de durată care nu au fost respectate niciodată. Mesajul lor la asta se referă, iar nemulțumirile pe care și le exteriorizează acum sunt în legătură cu abuzurile care au fost făcute la adresa lor atunci când nu li s-a permis să facă ceea ce și-au dorit, când nu s-au împlinit cerând așa ceva. Greutățile vor fi depășite ușor dacă avem în preajmă asemenea ființe. Succesul va fi accesibil oricui dacă suntem capabili să le acordăm acestor oameni dreptul la a se exprima. Până când să vedem dacă avem vreo contribuție la îndeplinirea idealurilor lor va mai trece ceva timp. Acum câștigul vine din a le oferi acestor oameni dreptul la exprimare. Astfel, îi identificăm și vom fi mult mai atenți de acum încolo cât respect să le acordăm.
Luna plină de iarnă ce se împlinește în seara acestei zile ne pune la încercare acest gând rigid, aceste sentimente inflexibile care au stat la baza respingerii acestor ființe, respingerii a ceea ce am avut nevoie. Faptul că Uranus își revine la mersul direct în noaptea de vineri spre sâmbătă dă acestei zile o putere aparte. Practic acesta este finalul retrogradării lui Uranus. Aceasta este una dintre cele mai grele zile de retrogradare a lui Uranus din toată perioada sa (12 august 2019 – 11 ianuarie 2020).
Prin urmare, 10 ianuarie ne aduce în fața unor decizii importante care vizează distrugerea unor prejudecăți. Dacă vom fi atenți vom vedea că aceste prejudecăți au fost active din august 2019 și până în prezent ca un fel de poluare emoțională pe care am încercat să o ascundem sau să o ignorăm și am făcut lucrul acesta cu un mare consum de energie, poate chiar punându-ne în dificultate relațiile sociale ori starea de sănătate. Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre acel curaj la care am apelat de fiecare dată când a trebuit să invocăm episoade delicate din trecutul propriu. În realitate, pentru că știm care sunt direcțiile generale ale acestei săptămâni, totul ține de o emoție pe care am ignorat-o și pe care trebuie să o curățăm, să o eliberăm de programe negative pentru a o lăsa liberă. Abia după ce va fi liberă vom vedea ce poate produce. Deocamdată, credem despre ea doar ceea ce ne spun programele care o coordonează. Astăzi ne este tolerată și suspiciunea pentru că ea face parte din tablou, ea este picătura de culoare care se lipește de mediu cu care intrăm în contact și care ne pigmentează pielea. Noi nu avem nevoie de acest pigment, de această culoare, ci de mediul care a integrat-o. A ne curăța de aceste programe negative înseamnă a trece acest mediu printr-un filtru eficient, a-l curăța de aceste culori obositoare. Va fi mult mai important cum ieșim din toată această furtună decât ce colectăm din ea. Integritatea a ceea ce suntem valorează mai mult decât un patrimoniu pe care îl adunăm din obiectele stricate de furtună pentru că ni le putem însuși sau pentru că ele ne aduc aminte de gloria de a rezista distrugerilor de moment. Rezistența contează, nu gloria!
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne permite să devenim obositori prin revendicări. Puterea de acum trezește în noi frustrări adânci. Luna plină nu trebuie niciodată subestimată în situații de genul acesta.

Curaj folosit împotriva un om slab. Devenire. Accesul la un nou plan al valorilor. Elevare. Conflict pe baza unor principii pe care nu le înțelegem clar. Educație deficitară. Ne întâlnim cu un adversar. Nu credem într-un ideal ambițios. Revendicare. Ne așezăm pe o poziție ofensivă. Suntem împotriva tuturor. Vrem să facem parte dintr-un conflict. Atitudine ofensivă.

În noaptea de vineri spre sâmbătă Uranus își revine la mersul direct după o lungă retrogradare care a început pe 12 august 2019. După atâtea luni de retrogradare intrăm în linie dreaptă în ceea ce înseamnă sobrietatea, reconfigurarea în afara oricăror compromisuri, mobilizarea pentru a ne așeza valorile pe alte baze. Ziua ne va vorbi despre risipă și mulți se vor simți rușinați că în ultima perioadă s-au implicat în tot felul de acțiuni pentru care au consumat prea mult. Această risipă este un fel de bici, un fel de instrument de tortură pe care cei în cauză îl folosesc pentru a se pedepsi în ideea că pe viitor situațiile acestea nu se vor mai reproduce. Ceea ce este interesant din ecuația astrală a acestei zile vine tot din revenirea lui Uranus la mersul direct. În această poziție foarte dură și distructivă pe care o are Uranus lucrurile se împlinesc în forma lor foarte evidentă, fără explicații, fără justificare, fără să ne pregătească cineva pentru a le înțelege sau a le pune în aplicare. Spre exemplu, toată lumea crede că atunci când o ființă și încheie existența în această lume se mută într-o lume mai bună. Din perspectiva acestei poziții nu există transfer către o lume mai bună, ci confirmarea unui statut. Din perspectiva acestei poziții există o împlinire categorică a unui stadiu care nu are în niciun fel o revenire. Conținutul oului nu trebuie să fie tot timpul lichid. Următorul nivel este că din o sa par o ființă. Ființa se eliberează de stadiul vechi pur și simplu înlăturând carapacea. Această existență înseamnă, din perspectiva lui Uranus de pe zodia Taur revenit la mersul direct, un nou stadiu: trecerea de la lichid la formă solidă. Dacă reziști sau nu în noua formă ține de alte reguli. În cuvinte mai simple, vorbim despre stabilizarea unui nivel pentru care nu ne-a pregătit nimeni sau cel puțin așa vom crede în momentul de față. Vom vedea în lunile ce vor veni dacă suntem pregătiți pentru asemenea etapă. Cert este că anumite situații din viața personală s-au schimbat atât de mult încât nu mai putem reveni la ceea ce a fost în vara anului anterior. Stadiul acesta este solid și cu acesta trebuie să lucrăm.
În mijlocul acestei zile Luna va trece pe zodia Leu și ne va încălzi sentimentele, însă imediat va trece printr-un careu cu Uranus care abia și-a revenit la mersul direct. Situația aceasta va crea momente conflictuale care nu se vor liniști decât în săptămânile ce vor veni. Ce gânduri avem în seara acestei zile, ce sentimente conflictuale vom experimenta, ce tensiuni vom aduce din trecut ține de răbdarea pe care am arătat-o de la începutul săptămânii și până acum, de înțelepciunea de a ne trăi viața frumos așa cum suntem îndemnați.
Prin urmare, 11 ianuarie este o zi cu o mare încărcătură psiho-emoțională, o zi care ne îndeamnă către revendicare, către a ne redobândi poziția pe care o aveam în vara anului anterior atunci când au început să apară anumite schimbări dure, ireversibile, pe care le-am acceptat tocmai pentru că poziția pe care o aveam atunci nu era bună. Asta înseamnă pentru mulți întoarcerea la greșelile mai vechi, ceea ce nu este recomandat. Revenirea lui Uranus la mersul direct în situația în care Luna se află pe final de tranzit prin zodia Rac și trece și prin niște unghiuri interesante cu planetele din Capricorn arată că zonele acelea reconfigurate din vara anului anterior și până acum au fost o mare binecuvântare, un privilegiu pe care l-am primit pentru că l-am cerut într-un moment de disperare, nu pentru că am fost înțelepți. Dacă acum credem că atunci am fost înțelepți înseamnă că între timp ne-am pierdut mințile. Va mai fi nevoie de câteva luni până când rănile produse de toată această retrogradare a lui Uranus să se închidă. Apoi, avem nevoie de un dram de minte în plus să nu uităm niciodată ce s-a întâmplat în această perioadă de retrogradare a lui Uranus pentru că și în următorii ani, anual, Uranus are câte o asemenea perioadă. Refuzul de a merge pe această linie a atenției și înțelepciunii este citită de Univers ca o aroganță și de fiecare dată Universul a pedepsit aroganța ființelor care se preocupă de orice altceva decât să crească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a selecta din toată această perioadă de retrogradare, din august și până acum, momentele frumoase când am descoperit o altă latură a vieții, o altă frumusețe a vieții. Cel care își va petrece ziua amintindu-și doar lucrurile acestea transmite un mesaj de armonie care va primi în cel mai scurt timp un răspuns pe măsură.

Descoperire care face bine tuturor. Suntem convinși că lucrurile bune ajută. Trecem dincolo de aparență. Puteri noi duc ființa către realizări spectaculoase. Revendicare. Emancipare. Suspiciuni rezolvate foarte ușor. Resursele sunt folosite foarte bine. Educație respectată.

Chiar dacă această zi conține conjuncția Saturn-Pluton, adică inițierea unui nou ciclu al puterii, ea nu este cea mai specială zi a săptămânii în curs. Ziua de vineri, 10 ianuarie, a fost cea mai specială pentru dimensiunea personală (cea care ne preocupă aici cu prioritate), în contextul pe care îl analizăm, cel indicat de trasarea dimensiunilor corecte și a greutăților depășite ușor. În această ultima zi a săptămânii Mercur va trece prin conjuncția cu Saturn, apoi prin conjuncția cu Pluton și la câteva ore distanță cei doi malefici își vor definitiva și ei conjuncția pe care o formează de ceva vreme. Este, cei drept, o zi de viziune, începutul unei etape de reconfigurare ce nu va lăsa loc la interpretări sau ajustări. Ultima conjuncția a celor doi malefici s-a consumat în anul 1982 și știm cât de mult a contat această dimensiune a puterii pentru acea perioadă. Conjuncția respectivă avut loc pe zodia Balanță, deci atunci puterea a mers pe asocieri, ea a depins de legături care se creează între structuri pentru că această putere să existe. Acum această conjuncție se realizează pe Capricorn, unde Saturn este mai puternic, adică în domiciliu, unde vine cu o suită de calități, nu cum s-a întâmplat anterior (pe Balanță, când avea doar câteva – Balanța fiind semnul de exaltare al lui Saturn). Oricât de indiferenți am fi față de fenomenul astral, nu putem să nu observăm această continuitate. Ciclul anterior avea, la inițierea sa, un Uranus pe zodia Săgetător, adică preocupat de propriile idealuri, unele dintre ele un fel de continuitate a ceea ce a însemnat schimbările oferite de cele două războaie mondiale. Acum Uranus se află într-o poziție foarte proastă, pe semn de pământ, iar cei doi malefici își încep ciclul tot pe un semn de pământ și Pământul trebuie recucerit. Vom vedea în anii ce vor veni cum se vor contura etapele acestui ciclu al puterii, însă semnele acestui început nu sunt bune pentru pace, pentru prosperitate, nu sunt bune pentru sănătate.
La modul comun, această zi ne oferă capacitatea de a interacționa cu forțele care se vor configura pentru a defini în următoarele decenii adevărata putere. Această conjuncție, cu Saturn pe domiciliu, arată că structurile create în următoarele decenii vor fi reprezentative pentru rasa umană. Adevăratele generații, care trebuie să dea sens rasei umane, de acum încolo vor veni. De asemenea, această dispunere arată, printr-un un consens cu mesajele care vin și prin alte canale, că suntem într-un moment delicat, într-un moment când trebuie să rezistăm presiunii de a mutat axa planetei de pe o vibrație frumoasă pe una bazată exclusiv pe putere. Am mai discutat de multe ori în analizele pe care le facem aici, că una din diferențele esențiale dintre structurile benefice și cele malefice, în situația în care o ființă care se realizează spiritual se desprinde de ambele, este cea dată de faptul că în zonele malefice există doar cu ierarhie a puteri, în timp ce în zonele benefice există o ierarhie a iubirii. Prin putere oamenii se domină, se distrug, se abuzează, iar prin iubire totul se asimilează, se integrează. Prin întâlnirea celor două planete pe zodia Capricorn aceste direcții ne vor fi foarte clare. Până la un punct, adică în prima parte a ciclului, până în 2035, aceste direcții vor coexista. După aceea ele se vor separa.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne invită la responsabilitate. Deocamdată nu putem face nimic, suntem la granița dintre două cicluri magnifice, imense, care nu produc evenimente pe termen scurt, ci le coordonează pe cele care contribuie la conturarea unor noi etape în evoluția rasei umane. Aceste unghiuri nu au un impact imediat asupra individului. Asupra individului va exista o stare frumoasă pentru că ea vine din relațiile simple care se realizează în contextul acestei săptămâni, dar, în mod particular, și între Lună și Junon. Ni se va părea că totul se bazează acum pe niște resurse, dar aceste resurse vor fi în anii ce vor veni un subiect de scandal, de vrajbă, de separare a națiunilor, un motiv de conflict. Acum nu este, dar în anii ce vor veni, va fi! Astăzi vom fi convinși că lucrurile bune ajută, fără să greșim prea mult, însă conținutul lor va trebui ajustat ușor pentru că acesta să fie pregătit pentru ceea ce va veni. Ultima zi a acestei săptămâni este una marcată de rememorări spectaculoase, pe alocuri chiar nostalgice, iar lucrul acesta ar trebui să ne bucure. Ceea ce va veni va face obiectul altor comentarii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la această latură afectivă, chiar dacă acum ne vin în minte și unele situații când am reușit pentru că am fost raționali. Un om fără o structură emoțională echilibrată reușește pentru că a avut noroc, dar norocul nu e veșnic.

16 thoughts on “6 – 12 ianuarie 2020

 1. - spune:

  Ai scris in ultima saptamana a 2019 ca vei incarca previziunile pentru anul 2020 pe 2 ianuarie. Suntem in 6 ianuarie si nu este nimic (cel putin eu nu am gasit).

  1. Am spus ca voi divulga definitia anului… Iata textul „Chiar dacă nu doresc să divulg definiția anului următor acum (ea va apărea în materialul din săptămâna următoare, cel care va fi postat în dimineața zilei de 2 ianuarie)…”

   1. - spune:

    Aha… Sa inteleg ca nu mai publici previziunile pentru 2020 cum ai procedat de atatia ani ?

    1. Nu! Am spus lucrul acesta încă din vară. Vor rămâne doar materialele săptămânale.

    2. Elena spune:

     Buna dimineata, mai sus in comentariul pentru acrasta saptamana spui ca ” ceea ce se intampla la sfarditul acrstei saptamani,,, evenimentul care este un ” aspect prea 8mportant”… va face ” obiectul unor comentarii suplimentare”…
     Personal abia astept sa le citesc… daca ne vei sctie ceva despre…
     Un nou an cu multe sperante pozitive si impliniri pe masura..
     La multi ani!!

     1. Ciclul puterii durează mult. Vom avea timp să vorbim despre asta de fiecare dată când va fi nevoie.

 2. - spune:

  Nu am citit ca ai scris in vara acest lucru. Unde ai scris?

  1. Am fost intrebat aici, in comentarii.

 3. - spune:

  Ca un sfat, daca nu mai faci ceea ce faceai de multi ani, este bine sa anunti la inceputul previziunilor. NU toata lumea citeste comentariile tuturor, mai ales ca sunt fara substanta si superficiale.

  1. Bine, Nătăfleață! Data viitoare îți voi pregăti o pară mălăiață, dar tu, până atunci, să stai cu gurița deschisă să se ventileze interiorul cutiei craniene să nu mori, Doamne ferește, pentru că ar fi păcat să se sfârșească o prostie atât de rară, cea care nu citește nimic, dar le știe pe toate și care ne mai și ceartă că îndrăznim să nu-i servim cafeluța la pat.
   Te invit să-i cauți pe cei ca tine. Lasă-ne! Eu ce am de spus, spun. Nu citești, e problema ta. Nici meduzele nu citesc și au din partea divinității același drept la viață.

 4. Ana spune:

  Am vazut ca vorbiti de un an al minciunilor si vreau sa va întreb:de ce mint oamenii?Nu am reusit sa inteleg ce folos au minciunile,cred ca ar putea sa dea o satisfactie(???)pe moment.Nu ma refer la minciunile nevinovate gen imi place cum esti îmbrăcat,ma gandesc la acele situatii care sunt evidente,clare dar unii prefera sa minta cu atata usurinta si nonsalanta.Cunosc persoane care traiesc efectiv cu minciuna.Vor sa para mai interesanti?Eu imi asum ce fac si ce zic,de ce sa mint,la ce imi foloseste?Mi-ar prinde tare bine parerea dvs.

  1. Acea minciună la care te referi reprezintă o gravă încălcare a codului care mentine echilibrul interior și ține, alături de altele, de ignoranță. Unii sunt ignoranți pentru că nu au evoluat și atunci aleg minciuna pentru că ea nu arde, ci le creează un mediu cleios despre care spun că este singurul mediu pe care-l cunosc și deci cel mai bun. Alții sunt așa pentru că au decăzut, pentru că și-au oprit ascensiunea considerându-se, luciferic vorbind, mai sus decât erau. Problema acestei minciuni existențiale este una foarte simplă: ea păcălește cu avantaje care blochează și mai mult ascensiunea spiritului. Ea este un viciu profund care corodează una dintre cele mai mari comori pe care ființa umană a primit-o de la Divinitate: libertatea. Ființele care trăiesc în acest nămol sunt ușor de identificat pentru că se preocupă excesiv să ascunsă, printr-un comportament orientat în sensul acesta, ce le lipsește. Acest gol al lor îi fac niște comercianți. Ei vând și cumpără totul pentru că „au valoare”, în timp ce, de fapt, lor le lipsește Omenia care ar hrăni alte suflete. Ei vând apa îmbuteliată, obligatoriu prin reclamă, nu pot fi niciodată izvorul care cheamă. „Valoarea” pe care o vând este de fapt acel nămol, chiar dacă informațiile pot fi corecte (gândite de ei sau preluate de la alții).
   Pe scurt, acea minciună este un obstacol pe traseul ascensiunii.

   1. Ana spune:

    Mare adevăr graiti! Dacă ai astfel de persoane zilnic in preajma ta si nu le poti evita pentru ca sunt rude,cum e mai indicat sa reactionezi atunci cand minciunile lor au efect asupra ta sau de multe ori te pun in situatii delicate,penibile?Am invatat sa tac(desi sunt o balanta cu ascendent in leu) pentru ca daca dau o replică tot ei se supără .De multe ori plâng cand vad atâta minciuna care produce si efecte.Ma tot gandesc oare astfel de persoane nu au frica de Dumnezeu?

    1. Să nu cădem în greșeala de a exagera. Această formă de minciuna este un stadiu. Nu confunda stadiul cu emanațiile stadiului. Dacă te rătăcești prin pădure, animalele de acolo sunt rele că nu știu să vorbească? Nu! Ele se exprimă conform stadiului lor și nu sunt vinovate pentru asta. Preocupă-te de ceea ce ai de făcut că nu întâmplător îi ai în preajmă. Caută să înțelegi acest aspect și ocupă-te mai puțin cu drama de a nu fi apreciată corespunzător. Nimeni nu-i! Amintește-ți ce s-a întâmplat cu Iisus! Multe ies din acel nămol, dar tu ai nevoie să mergi mai departe și să descoperi ape limpezi, nu să scrii tratate despre cum se trăiește acolo.

     1. Ana spune:

      Da,da nimic întâmplător in viata,cred cu tarie asta.Si da,aveti dreptate ca nu intamplator sunt in preajma mea,datorita durerii provocate de minciunile lor am evoluat atat in ultimii doi ani.
      Va multumesc din suflet pentru cuvintele pline de intelepciune.

 5. Maria spune:

  Am inteles in ce consta si opozitia. Si va multumesc ca nu mi-ati raspuns, pentru ca asa m-ati ajutat sa imi gasesc, in sfarsit, raspunsurile (ca si claritate) singura. 😊
  Va mai marturisesc ca imi lipsesc orele exacte din prezentarile anuale, dar si lipsa asta ma ajuta sa ies din exactitati si sa curg mai usor nu urmarind, ci simtind traind.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.