5 – 11 octombrie 2020

5 – 11 octombrie 2020 este săptămâna aventurilor riscante pe toate traseele, a gândului de a renunța și a scindărilor mici și incomplete care vor face întregul să fie mai puternic și mai bun. Chiar dacă această săptămână este marcată de o notă agresivă destul de evidentă, cuvântul de ordine este: inventivitate. Avem ocazia acum să descoperim cum anume ne putem modela în așa fel încât să înțelegem care ne sunt defectele și cum anume le putem corecta. Această săptămână nu este despre acuzații, nu este despre ceea ce trebuie doborât sau înlocuit, ci despre ceea ce putem construi prin bine sau prin a domina latura întunecată a firii personale. Înțelegând lucrurile acestea descoperim cât de riscante sunt episoadele pe care ar trebui să le parcurgem, cât de ambițioase ar trebui să fie proiectele în care ne vom implica. Ceea ce va fi la fel pentru toată lumea ține de această separare, de această scindare pe care unii o vor privi acum ca pe o veritabilă pedeapsă. Momente marcate de duritate vom parcurge toată săptămâna, pentru că unghiurile care se împlinesc acum au această notă și, din această cauză, mulți vor fi tentați să renunțe sau să se separe, să arunce obiecte, să se bucure că s-au stricat, să fie încântați că au rămas singuri sau că au fost respinși. Pentru toate lucrurile acestea neobișnuite există o explicație. Aceasta vine, nu să ne umilească sau să ne complice existența, ci să ne facă viața mai frumoasă, mai puternică pentru că toate aceste fisuri nu ne definesc, nu ne distrug și nici nu ne creează probleme. Durerile sunt simple reacții, nu semne de boală.
Aspectele cele mai frumoase ale acestei săptămâni ne îndeamnă să fim expresivi, să colaborăm, să acceptăm că schimbul de experiență este foarte important și că acțiunile rapide nu sunt acum o alegere foarte bună. În egală măsură, este o săptămână a revendicărilor, a influențelor negative care îi fac pe unii să se retragă pentru că își propun ca în săptămânile următoare să inventeze noi metode de răzbunare, să acționeze în așa fel încât ceea ce este bun la partenerul de dialog să dispară ori persoana cu care interacționează să nu mai fi atât de încrezătoare în forțele proprii. Dacă ar fi să judecăm totul după unghiurile care se împlinesc acum am gândi că această săptămână este una care produce explozii, tulburări, care distruge o bază, care zdruncină fundamentul pe care l-am ales, dar, în realitate, în această zonă de care ne ocupăm, cea psiho-comportamentală, morală și spirituală, toate aceste frământări fac referire la nevoia de terapie. Adesea se spune: “Omul bolnav are nevoie de medic!“. Aceasta este săptămâna când omul puternic înțelege că durerea îl duce acolo unde este nevoie de vindecare, nu unde este nevoie de o lovitură în plus.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a căuta să fim liniștiți în toată această furtună. Liniștea de acum este exemplul pe care, înainte de toate, ni-l oferim nouă înșine ca o dovadă că suntem echilibrați. Acum ne demonstrăm dacă avem acea flacără care luminează, nu pe cea care consumă.

Expresivitate. Aprecierile vin pe măsura puterii de a dărui. Există ceva apăsător care ne face puțin răutăcioși. Indecizie care ne duce către urmări nefericite. Pericol evitat în ultimul moment. Suntem răbdători, dar este prea târziu pentru probleme sociale sau pentru cele care au nevoie de timp pentru soluționare. Ceea ce este mic este și avantajat.

Luna parcurge în această primă zi a săptămânii ultimul sector al zodiei Taur, ceea ce ne menține pe o linie a responsabilității și a dorinței de muncă, a efortului și a sârguinței. Din nefericire, impactul pe care planetele din Capricorn îl au de ceva vreme asupra acestor direcții face în așa fel încât de fiecare dată când Luna trece prin exaltare (Taur) bunele intenții să fie răstălmăcite și în loc de modelare, creștere, fertilitate să obținem înfățișarea rigidă a unei pietre care, oricât de frumos ar fi sculptată, tot rece rămâne. În felul acesta, 5 octombrie ne face să ne îndoim de bunele intenții, să acordăm o mai mare atenție pericolului ca și cum acesta este singurul element care ne menține atenția trează. Din fericire, acolo unde vedem că puterea de a dărui nu este atenuată, că omul rămâne de neclintit în credința sa, în moralitatea sa acolo vor veni și cele mai multe aprecieri. Azi nu căutam aprecieri și nici recunoaștere, dar dacă vor veni ne vor ajuta să ne redobândim starea de confort. Presiunea pe care planetele din Capricorn o pun pe nevoia de stabilitate va fi ușor de recunoscut și ea ne va îndemna să ne retragem către confortul cel mai ușor de obținut. Așa ajungem să evităm, chiar în ultimul moment, un pericol. Dacă ziua nu ar aduce un ritm scăzut de lucru, o intensitate scăzută a vitezei de reacției nu am vorbi despre evitarea unui pericol în ultimul moment, ci chiar despre o anticipare corectă a lui. Faptul că suntem în aplicația sextilului Marte-Capul Dragonului este de mare ajutor acum. Retrogradarea lui Marte nu permite medierea tendinței Nodurilor, însă aspectul în sine ne scoate în ultimul moment dintr-un context agresiv, ne salvează și ne dă încredere că acolo sus cineva ne iubește, ne ajută, ne supraveghează.
Prin urmare, debutul săptămânii aduce un ritm lent de lucru, o stare de spirit care contrastează cu intensitatea ce se desprinde din înțelesul sugerat de deviza săptămânii. De mâine lucrurile se schimbă. Direcțiile care ne sunt trasate azi rămân însă active o perioadă, chiar dacă Luna va părăsi zodia Taur. Cu toate că reținerile ne fac să părem persoane răbdătoare, această atitudine împăciuitoare va fi puțin cam tardivă în raport cu acțiunile față de care o exercităm. În general, răbdarea este minunată, însă atunci când nu este drămuită corect ea devine un obstacol sau va fi folosită pentru a da o înfățișare nefirească frământărilor interioare.
Partea bună a acestor direcții este dată de faptul că rigiditatea acestei zile ne oprește din a face anumite greșeli. Dacă exagerăm cu sfaturile, cu recomandările, cu poveștile despre cât de multe experiențe am avut, riscăm să devenim puțin răutăcioși pentru că defazarea nu ne permite să avem acces imediat la realitatea pe care o trăiește celălalt. Modestia este etalonul perfect acum, moneda de schimb și doar prin ea ne menținem în echilibru.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne lăcomi în a redeveni ceea ce am fost cândva doar că ne este dor de puțină glorie. Dorința de glorie nu ne duce către direcții bune.

Suntem avantajați de lucrurile minore. Trăim din basme. Subiectivitatea ni se pare varianta cea mai bună. Avem nevoie de colaborări noi care să se bazeze pe promisiuni vechi. Teama de eșec este din ce în ce mai evidentă. Există un eșec pe care nu-l putem evita și care ne urmărește ca o umbră.

Relația bună pe care Marte și Capul Dragonului o definitivează în mijlocul acestei zile este semnul unor schimbări foarte importante. Unele se bazează pe colaborări care nu s-au finalizat așa cum ne-am așteptat, iar altele pe anumite promisiuni care s-au împlinit, dar într-un mod mincinos, răstălmăcit, schimbat față de cum părea înțelesul lor acum câteva săptămâni. Dacă, în general, relația bună dintre Marte și Capul Dragonului, în această ipostază, ar însemna un semn de progres, retrogradarea acestei planete ne duce către alte zone. Începând cu această zi și până la sfârșitul săptămânii, dar și o parte din următorul interval (până la începutul lunii noiembrie), va fi marcat de apăsarea unor promisiuni mai vechi sau de neîndeplinirea lor. În momentul acesta cuvântul de ordine este teama, grija că aceste promisiuni nu vor putea fi onorate, respectate sau duse mai departe așa cum am vorbit în săptămânile din urmă. Faptul că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni este un semn bun pentru cei care au meserii legate de comunicare, schimb de informații sau care lucrează cu publicul. Se face un transfer foarte ușor de idei, de conținuturi, de înțelesuri, dar există și riscul ca un eșec, cel care apare acolo unde înțelesul sau conținutul mesajului nu este acceptat, să producă efecte în cascadă, ceea ce ne va întrista.
Cert este că 6 octombrie ne oferă un fel de umbră, un fel de întunecare pe care vom încerca să o ascundem scoțând în evidență anumite calități pe care le-am afișat în ultimele săptămâni. Pentru mulți lucrul acesta va fi o realizare, însă pentru cei care lucrează cu energia sau care se află implicați într-un proces de cercetare spirituală acesta este un moment când promit ceea ce nu pot împlini sau când recunosc o eroare. Progresul momentului, pentru că asta înțelegem din relația lui Marte cu Capul Dragonului, face acum referire la lucruri care trebuie reparate. Deocamdată vorbim despre ceea ce reparăm, pentru că faptele sunt mici sau nu se pot ridica la nivelul așteptărilor.
Prin urmare, 6 octombrie este despre avantaje mici pe care noi le putem transforma în colaborări, în schimburi de experiență sau în relații sociale bazate pe înțelegere, respect și ajutor reciproc. Ziua ne vorbește, în principal, despre eșecul pe care doar anumite persoane îl pot repara, nu despre vina de a greși în mod repetat. Ceea ce se întâmplă acum este despre gânduri haotice, despre acțiuni ciudate, despre o evidență care a scăpat de sub control și ne-a produs o ușoară presiune emoțională. Spre seară, avem mustrări de conștiință pentru că în săptămânile din urmă acțiunile nu au fost la nivelul așteptat. Pentru unii, 6 octombrie este o zi de putere care ar putea face parte din marile zile ale acestui an. Puterea nu este însă un atu al momentului. Cine abuzează de ea acum se va expune unor factori sociali care vor folosi mesajul sau chiar persoana în cauză pentru a da exemple. Dacă este greșit ceea ce facem acum, se întâmplă pentru că suntem vii și supuși erorilor inerente, nu pentru că avem o atât de mare vină cât s-ar putea scoate în evidență la începutul anului următor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta că unele despărțiri trebuie să se întâmple atunci când este scris, nu când suntem sub o mare presiune socială sau când gândim noi, cu cunoștințele noastre limitate, că ar fi necesar.

Ne apropiem prea mult de persoanele pe care nu le dorim în preajmă. Situațiile favorabile devin așa pentru că sunt cârpite. O problemă ia amploare. Complexele de inferioritate sunt analizate prin bunuri, putere de influență, convingere sau dominare. Oamenii slabi sunt acum prea sensibili la sugestii.

Ceea ce am gândit ieri se va continua, desigur, sub o altă formă, și în schema astrală a acestei zile. Acum ni se va părea că situațiile favorabile sunt mai accesibile, mai apropiate sau că obținem mai ușor anumite bunuri. În realitate, toată ziua se află într-un crescendo foarte straniu. Dacă în mijlocul zilei relația bună dintre Soare și Lună ne vorbește despre ceea ce este frumos sau prosper, până spre seară totul se schimbă. Tensiunile acestei zile vin din faptul că oamenii în săptămânile din urmă s-au înțeles mai bine, și-au acordat atenție, nu au fost neglijenți, nu s-au ignorat.
Din nefericire, opoziția lui Mercur din Scorpion cu Uranus retrograd de pe zodia Taur arată că acest interval pe care îl parcurgem acum are o notă complicată de cuvinte, de termeni, de mesaje care sunt înțelese greșit sau care nu sunt înțelese. Există și oameni care vor să folosească aceste informații într-un mod tendențios, iar aceștia fac parte dintr-o zonă obscură a comunității, fiind preocupați doar de manipulare și care vor rămâne în istoria umanității ca niște personaje de tristă amintire. Pe acest aspect ei au o mare influență asupra oamenilor simpli, cu judecată sănătoasă și cu o structura emoțională curată se vor detașa de ei, îi vor ocoli adică vor invoca tot felul de motive pentru a nu interacționa cu ei. Dacă, în general, această dispunere dintre Mercur și Uranus aduce conflict de idei, pe această axă a proprietăților (Taur-Scorpion), lucrurile se complică. Acum vorbim despre conflicte legate de zone de influență, de resurse, vorbim despre raportul dintre omul slab și cel puternic, nu neapărat dintre cele informat și cel excentric.
Aspectul cel mai important al acestei zile vine din relațiile pe care sperăm să le transformăm, să le schimbăm sau să le îmbunătățim. Dacă lucrul acesta îl citim din relația bună dintre Venus și Junon, opoziția Mercur-Uranus strică totul. Ceea ce simțim nu poate fi pus în aplicare, însă ceea ce gândim pare să aibă un ascendent teribil asupra acestui sector emoțional. Un om cu o judecată sănătoasă va observa foarte ușor că ceva nu este în regulă. În condiții normale, acest impact asupra structurii emoționale nu ar fi avut rezultatul de care vom beneficia în această zi. De aceea, oamenii slabi vor fi văzuți acum ca fiind prea sensibil la sugestii, prea ușor de influențat, nu lipsiți de putere sau apărare așa cum, de altfel, sunt.
Prin urmare, 7 octombrie este ziua care ne pune la încercare răbdarea și care ne arată că multe din complexele de inferioritate sunt construite de oameni care au fost obsedați de lucruri, de putere sau de dominare. Cuvântul în această zi este unul care trebuie să producă hrană, să deposedeze pe cineva de un drept sau să îi schimbe opinia. Este o zi proastă pentru cei grăbiți, neatenți sau care îi consideră pe ceilalți inferiori, chiar dacă nu pot demonstra prin ce anume. De asemenea, la nivel social lucrurile acestea cer revendicare, adică o problemă care a fost până acum localizată într-un sector personal devine o problemă a comunității. De aici înțelegem cât de complicate sunt lucrurile, cât de ciudate sunt traseele pe care am putea merge și cât de riscante devin alegerile. Momentul acesta ne cere o maximă înțelepciune pentru că nu gândim lucid și nici nu evaluăm corect informațiile pe care le primim de la cei cu care interacționăm.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca avantajul de moment doar după situațiile favorabile. Ceea ce acum este favorabil face parte dintr-o situație cârpită, dintr-o zonă socială care nu are prea multe resurse. Omul puternic alege astăzi să se ocupe de sine, să se retragă, să mediteze, să se roage.

Personajele importante ne arată că dezvoltarea are multiple aspecte. Suntem asimilați unor structuri mai puțin plăcute. Latura revoluționară are și o notă perversă. Elementele malefice, rele sau tendențioase se exprimă în mod gradat. Avem avantajul de a sfârși o suferință prin acțiuni rapide, categorice.

Mijlocul acestei săptămânii ne arată cât de complicate ar fi situațiile pe care le parcurgem pentru că avem nevoie de un moment de respiro. Luna parcurge acum ultimul segment de tranzit prin zodia Gemeni ceea ce aduce o conjuncție cu Capul Dragonului și două dispuneri foarte frumoase cu Marte retrograd de pe zodia Berbec și, respectiv, cu Luna neagră. Momentul acesta de respiro pe care îl oferim ar putea părea ca unul de o mare însemnătate pentru dimensiunea socială. Astăzi vrem să fim plăcuți, apreciați, interesanți, însă lucrurile rele se țin de noi ca niște tinichele. Persoanele sensibile și ușor de influențat vor considera că toată această zonă este una care îi motivează să schimbe ceva, un obiect, ceva în casă, în grupul de prieteni sau pur și simplu să facă o schimbare în viața personală.
Schema astrală a momentului ne vorbește despre o dependență care nu ar trebui să fie dusă mai departe pentru că în felul acesta alegem să fim asimilați unor structuri pe care nu mai putem să le întreținem de acum încolo. Ceea ce se încheie în această zi are un sfârșit categoric, unul dur, care nu mai cere niciun fel de interpretare. Lucrul acesta este susținut din punct de vedere astral de faptul că Luna trece peste Capul Dragonului și ne oferă o nouă perspectivă asupra vieții. În acest context aventurilor riscante de pe toate traseele, cel indicat de deviza generală a săptămânii (acest început interesant susținut de trecerea Lunii peste Capul Dragonului) arată că avantajul înseamnă doar sfârșitul unei suferințe.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne vorbește despre ceea ce poate fi schimbat printr-o atitudine categorică sau printr-un impuls revoluționar. Este adevărat, în această săptămână, acest impuls nu poate avea un viitor strălucit, nu poate fi o forță de care să ne amintim cu mândrie în lunile ce vor veni. Ea face parte din elementele rele, tendențioase care s-au exprimat gradat până acum și care în momentul de față atinge un vârf. Obsesia perfecțiunii este cea mai mare tentație a acestei zile pentru că ea întreține această notă revoluționară, dar nu îl separă pe cel în cauză de greșelile sale, de partea sa întunecată. Oamenii care nu înțeleg lucrul acesta își vor petrece ziua fiind supărați, nemulțumiți de ceea ce primesc, critici sau supărați pe toată lumea. Acestea sunt, așa cum învățătura ezoterică ne spune, elemente malefice, reale sau tendențioase care, atunci când sunt tolerate sau însușite, evoluează gradat, cresc și domină în mare parte comportamentul celui în cauză.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu fi nemulțumiți de ceea ce nu primim imediat. Trecerea Lunii peste Capul Dragonului reprezintă speranța că un comportament echilibrat și bun ne poate duce acolo unde sperăm, dar avantajele de moment nu sunt, nici de această dată, semnele unui câștig de durată. Să fim prudenți!

Se ridică standardul de lucru. Precizia înseamnă a provoca o suferință celuilalt. Puterea are o latură solidă, una glorioasă, dar și alta legată de pasivitate, lene și indiferență. Omul care a învățat să îndure devine acum creativ și frumos în exprimare. Sobrietatea este înțeleasă greșit. Interiorizarea ne arată care sunt răutățile pe care ar trebui să le lăsăm în urmă.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Rac și va avea de împlinit câteva unghiuri interesante care ne va ridica moralul, dar și ne va impune un alt standard de lucru. Această zi este despre muncă, despre seriozitate și despre definirea unor promisiuni, cele pe care nu le-am putut onora în zilele anterioare. Din nefericire, în mijlocul acestei zile se va împlini un aspect care strică toată armonia acestei săptămâni, dar și cea aferenta momentul de față. Este vorba despre careul Marte-Pluton, aspect care arată că sobrietatea este înțeleasă greșit și că această călătorie către suflet, interiorizarea nu reprezintă altceva decât o formă de lașitate. În realitate, ceea ce înțelegem astăzi nu este o formă de lașitate, ceea ce ni se spune nu vine din această zonă, dar presiunea pe care ne-o creează, de teama durerii, ne poate duce spre creativitate, frumos și exprimare artistică.
Așa cum este ușor de înțeles, puțini sunt cei care vor reușit să treacă peste această complexitate agresivă, pentru a descoperi că interiorizarea este mult mai importantă decât răutățile lumii exterioare. Nu ar trebui să fim surprinși dacă această zi va fi mai mult decât celelalte în consonanță cu mesajul săptămânii care ne vorbește despre scindări sau despre riscuri. Astăzi sobrietatea va fi înțeleasă greșit și omul rigid va fi criticat, judecat sau chiar agresat. Pașii către conciliere pe care i-am programat în zilele anterioare sunt greu de îndeplinit sau chiar falși în momentul de față. Acum totul este supus unei presiuni foarte mari care ține de capacitatea de interpretare și, deopotrivă, de capacitatea de adaptare. Ceea ce este intens ni se pare foarte interesant, dar pierdem din vedere că această intensitate este, de fapt, o furie pe care nu am avut curajul până acum să o exprimăm.
Prin urmare, 9 octombrie ne oferă posibilitatea de a ne ridica deasupra zonei inferioare pe care am ascuns-o sau despre care nu am dorit să vorbim până acum. Momentul de față este unul de îndurare sau de durere, în funcție de nivelul pe care îl avem, în funcție de gradul de toleranță, de înțelegere. Pentru oamenii răi momentul acesta va fi unul de agresivitate, de impulsivitate, unul care nu spune nimic despre sobrietate, dar spune totul despre cucerire, dominare sau despre motivele care stau la baza acestor acțiuni. Cu toate că dimineața acestei zile are o sensibilitate nostalgică, aparte care îi face pe unii pasivi sau indiferenți ori care le validează lipsa de energie, spre seară totul se schimbă. Ceea ce este frumos în interior va fi căutat de răul din exterior pentru a fi consumat sau luat. Puterea omului bun va fi văzută doar în această zonă în care el își apără adevăratele sale valori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu folosi impulsivitatea ca o armă. Ceea ce este impulsiv și devine o armă se întoarce împotriva celui care o ridică.

Binele este biruitor. Sensibilitatea este prea calculată pentru a fi acum exprimată la un nivel înalt. Reușim dacă ne bazăm pe asocieri vechi ce au rezistat timpului. Devenim indeciși atunci că nu știm ce urmează. Pasajele complicate ale vieții ne duc spre domenii cu care nu avem nimic în comun. Confuzie bazată pe o ușoară neclaritate emoțională. Egoism.

În noaptea de vineri spre sâmbătă se va împlini faza de Ultimul pătrar, ceea ce înseamnă că ne apropiem de niște informații care ne vor fi foarte folositoare în săptămânile următoare. În momentul acesta lucrurile sunt analizate altfel, sunt numărate altfel, până și timpul pare că trece altfel. Dacă notele conflictuale ale acestei săptămâni au fost foarte evidente prin unghiurile indicate în zilele când aspectele s-au împlinit, momentul acesta ascunde ceea ce este rău pentru a fi afișat mai târziu. Gândim frumos, dar răspunsurile nu sunt pe măsura așteptărilor, iar orice mică oscilație se transformă într-o sancțiune pe care comunitatea ne-o aplică. Momentul acesta este delicat, ca atunci când trecem printr-un pasaj foarte îngust și nu știm dacă nu cumva acesta este mult prea îngust față de dimensiunile pe care le avem. Desigur, aici nu vorbim despre dimensiuni fizice, ci vorbim despre dimensiunile orgoliilor. Acolo unde orgoliile sunt prea mari, prea intense sau prea mult hrănite, situațiile pe care le parcurgem devin foarte delicate și ne creează acea confuzie care nu ne lasă să mergem mai departe, nu ne permite să trecem prin acel pasaj îngust.
Prin urmare, 10 octombrie ne vorbește despre indeciziile care ar trebui să ne maturizeze, însă, în cazul multora, acestea nu vor duce către maturizare, ci către o accentuare a durerilor personale sau chiar a unor traume. Sunt multe aspecte negative care pun o mare presiune pe această structură emoțională, însă cel mai dureros este careul dintre Lună și Marte. De aici ne vin nemulțumirile care ne revoltă, care ne duc spre luptă, de aici ne vin acele impulsuri marcate de confuzie sau de egoism. Toate celelalte sunt parcurse lunar și ele țin mai curând de administrarea patrimoniului personal sau de teama de exprimare. Deja suntem familiarizați cu aceste limite sau cu aceste limitări, însă conflictul născut din dorința de dominare este, în acest context, ceva nou.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu face un război din nimic. Ceea ce nu ne convine astăzi are nevoie de puțin mai multă analiză decât a primit până acum. Există ceva nou în zona aceasta a predispozițiilor de acum și nu ar fi rău să sperăm mai mult în schimbările frumoase. Ceea ce acum facem bine devine un obicei frumos.

Ridicăm ștacheta interacțiunilor. Modalitatea directă devine dură, iar cea indirectă se bazează pe o ascuțire a spiritului și pe o altă ofertă. Gândul de retragere este un fel de pedeapsă față de cei pe care îi considerăm vinovați de ceva. Încredere în sine. Dezinvoltură. Se caută o nouă poziție socială. Avem nevoie de favoruri obținute pe baza unor rezultate profesionale.

Ecuația astrală a momentului ne vorbește despre o judecată. În cazul celor care au o structură emoțională frumoasă sau care s-au preocupat ca aceasta să se exprime frumos vorbim despre o atenție aparte, nu despre o judecată menită să umilească sau să provoace suferință. În cazul celorlalți, ziua este marcată de durități, de accidente, multe dintre ele produse de derapaje cauzate de orgolii sau de o formă de exprimare ce nu ține cont de nimic. Până și dezinvoltura nu mai este astăzi ce era la începutul săptămânii, adică fiind dezinvolți arătăm că nu ținem cont de nimic, nu că avem un anumit scop.
De partea cealaltă, acolo unde lucrurile nu sunt așezate din punct de vedere intelectual, profesional sau social avem de-a face cu intenția de retragere. Deocamdată ea este doar formulată, adică este doar la nivel de idee, ceea ce nu reprezintă un pericol. Ceea ce se întâmplă acum ne îndeamnă să renunțăm, să ne retragem sau să facem în așa fel încât adversarul pe care nu-l putem învinge, cel care s-a dovedit în săptămânile din urmă destul de puternic, să aibă aceste gânduri, să renunțe la confruntări. Chiar dacă Venus se află acum într-o relație bună cu Uranus, retrogradarea lui Uranus nu ne permite să beneficiem de o carismă pozitivă. În plus, careul dintre Soare și Jupiter ne arată că justiția de acum nu este corectă, deci gândurile care ne îndeamnă să ne facem dreptate nu sunt bune. Nici Luna pe zodia Leu nu ne poate ajuta să fim imparțiali, ci dimpotrivă. Asta înseamnă că ultima zi a săptămânii este una orgoliilor, a ciudățeniilor comportamentale sau a impulsurilor care ne motivează să mergem în această direcție doar pentru că orgoliul este un drog foarte interesant.
Prin urmare, finalul săptămânii ne arată că accidentele pe care le-am parcurs de-a lungul acestei săptămâni nu sunt altceva decât semne ale unor derapaje. Derapajele care au produs efecte în primele șase zile ale săptămânii devin acum informații. Unele sunt înțelese ca atare, iar altele sunt spuse de cei cu care interacționăm. Ceea ce se întâmpla acum este semnul că faptele de până acum nu au fost corecte, ci doar rezultatul unei presiuni sociale care a fost, de luni până sâmbătă, privit ca un semn de retragere. Retragerea pe care o gândim acum a fost, în realitate, un semn de lașitate sau dovada faptului că încă nu suntem pregătiți să trecem pe etapa următoare, să evoluăm și dorim să ne ascundem foarte mult acele defecte care nu ne onorează. Conflictele acestei zile care doar ne agită și atât ne fac să batem pasul pe loc și să ne îndreptăm către mesaje confuze. O nouă poziție socială nu ne poate ajuta să ieșim din toată această situație neplăcută.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne retrage pentru că avem în plan un atac superior celui pe care am putea să-l punem în aplicare acum. Retragerea acestei zile, dacă nu ne duce spre solitudine, devine conflictuală.

3 thoughts on “5 – 11 octombrie 2020

 1. Elena spune:

  Buna Gheorghita…
  Previziunile sunt sumbre pentru perioada urmatoare ( 2 saptamani)… sau cel putin asa le vad eu..
  EU personal unele manifestari chair le am trait ” cu anticipatie” in perioda 16-20 septembrie… sunt in pct de a lua o decizie… trebuie sa o iau… însă… frica… sau ceva… ma retine..
  Deși acum sunt linistită… e ca si cum această liniste este ” liniștea dinaintea furtunii”….
  Sa fie asa oare?!?!

  1. Când apreciezi liniştea, oricât ar ţine ea, faci ceva mult mai important decât să te temi de furtună.

   1. Elena spune:

    Multumesc mult!!!
    Inseamna mult inscrierile tale pentru mine… sunt ca un far calauzitor in furtuna!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.