5 – 11 martie 2018

5 – 11 martie 2018 este săptămâna birocrației care vinde dreptul la viață pentru omul slab și a creșterilor împotriva cărora barierele nu mai au puteri nelimitate. Deși din termenii folosiți în acest enunț s-ar înțelege că totul se referă la proceduri, acte, demersuri juridice ori administrative, nu este așa. Vom încerca să descoperim în această săptămână că termenul de “birocrație” poate avea și alte înțelesuri. Pentru că anul 2018 ne ajută să ne desprindem conștiința de procesele de etichetare pe care le-am abordat cu atâta insistență în anii din urmă, în acest interval de 7 zile se va face referire la un regulament personal, la o metodologie psihoemoțională de la care nu ne-am abătut până acum. Unii nu au făcut-o din teamă de necunoscut, de penibil, din eroare ori dintr-o prudență mult prea rigidă. Alții nu s-au abătut pentru că le face plăcere să se creadă despre ei că sunt “oameni cu principii”. Toate aceste element pe care în tipul de analiză de aici le numim generic “etichete” vor trece în această săptămână printr-o preschimbare, inițial, tehnică, apoi intuitivă, emoțională ca în final să se ajungă la o raportare la etaloane morale mult mai valoroase decât ce am avut până acum.
Desigur, unii nu ar putea vedea rostul pentru care este nevoie să eliberăm ființa de aceste șabloane ruginite dacă rezultatul a ceea ce sunt în prezent nu este chiar atât de rău. Răspunsul îl pot primi tot din deviza generală a săptămânii: birocrația aceasta îi face pe oameni slabi și le vinde dreptul la viață. Da, au crescut folosind la momentul trecut instrumente care le-au permis o ridicare, dar dacă instrumentele nu sunt schimbate cu unele adecvate momentului, în timp devin adevărate poveri. Desigur, nu schimbăm un baston cu altul, că nu despre cârje vorbim aici, ci despre instrumente mobile, flexibile care pun viața mai bine în valoare, o fac să fie văzută așa cum este: dinamică, profundă, complexă. Apoi, rezultatul este unul eminamente impresionant: creșterea nu se face aleator, nu la modul general, impersonal, ci strict împotriva barierelor despre care am crezut că nu pot fi schimbate niciodată, că puterile pe care le au sunt nelimitate.
La capitolul evenimente astrale săptămâna se va remarca prin trecerea lui Mercur pe zodia Berbec, marți, urmată de trecerea lui Venus pe Berbec, miercuri, inițierea deplasării retrograde a lui Jupiter, care va ține până pe 10 iulie, dar și împlinirea a trei unghiuri importante (careul Mercur-Saturn, trigon Marte-Uranus și sextil Soare-Pluton) care fac referire la motivele de revoltă, la o evidențiere a dramelor personale care trebuie compensate prin cuceriri suplimentare ca și cum avem nevoie urgent de o aerisire a vieții, de o nouă purificare pe care să le împlinim prin decizii categorice, prin gesturi abrupte. Dacă unii au avut în ultimele săptămâni anumite suspiciuni față de anumite persoane pe motiv că par sau se comportă ca și cum sunt un fel de butoi cu pulbere care are nevoie doar de o scânteie pentru a exploda, li se recomandă să-și aleagă foarte bine cuvintele, reacțiile, să interacționeze cu aceste persoane la minimum pentru că nimic nu le va opri să se comporte fără rezervă, poate chiar fără perdea.
Dincolo de toate aceste episoade aparte, schema complexă a săptămânii ne arată că suntem într-o etapă de evoluție personală printr-un fel de raportare la o oglindă. Nu intensitatea faptei este importantă (ea a fost importantă până acum), ci calitatea ei. Măsura ne va ajuta să descoperim perla acestei săptămâna: liniștea activă. Prin liniște activă devenim observatori, adică renunțăm la agitația motivată care ne îndeamnă să-l punem la punct pe cel vinovat pentru că ni se pare că altfel nu se poate. Da, săptămână se va evidenția prin dinamism, dar noi pentru că studiem astrologia, nu suntem doar simpli consumatori ai unor previziuni astrale, știm că scopul pentru care apa devine învolburata este curățarea de care ne vom bucura la sfârșitul procesului. Nu agitația apei este important, ci ceea ce se produce prin genul acesta de acțiune. Așadar, să fim curajoși față de noi înșine și să descoperim ce impact are liniștea asupra zonelor profunde ale emoționalului, ale psihicului și de ce acestea sunt doar niște haine care acoperă părți ale ființei la care nu mai ajungem pentru că în oglindă suntem învățați să vedem doar ce se află la exterior. Îndepărtând accesoriile de la exteriorul ființei, eliberându-ne din prizonieratul acestor etichete prin care vedem și analizăm totul, vom putea vedea cum suntem cu adevărat. Desigur, nu toți vor aprecia genul acesta de experiență, dar cine o va aprecia va putea să vadă că adevărata identitatea acolo este.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne reîntoarce la pacea minții de fiecare dată când zdruncinul, agitația, tensiunea ni se par perfect justificate. Nu forța în sine a acestor reacții este pericolul, ci calitatea ei. Argumentul că toate acestea sunt necesare ne face în continuare să gângurim, să folosim sunete care au doar pentru sine o însemnătate aparte, dar care nu ne vor permite niciodată să vorbim în limba lui Eminescu, Baudelaire sau Shakespeare.

Vitalitate. Sugestii pozitive. Se fac planuri de muncă. Interiorizarea ajută. Ghinioanele sunt evitate prin logică și ajutor. Reușita motivează. Teamă de pericol. Se abordează dintr-un punct de vedere rațional o problemă emoțională. Investiție. Maturizare. Abandon. Avantajele personale sunt judecate greșit. Modestie. Slăbiciunea nu înseamnă neapărat boală.

În mijlocul zilei Luna va părăsi zodia Balanță și va intra pe Scorpion, semnul căderii sale. Nu greșim dacă, privind spre această modificare a calității tranzitului acestui astru, ne lăsăm, în prima parte a zilei, în voia sentimentelor frumoase, desconsiderând orice formă de avertisment, trecând peste orice semn care ne-ar indica faptul că puțină prudență nu ne-ar strica. Această reacție este un fel de apărare ca și cum, intuitiv, simțim că după ce Luna va trece pe Scorpion (15:27) nu ne va mai rămâne prea mult timp pentru relaxare, distracție, destindere ori pentru petrecerea timpului într-un mod agreabil. Omul superficial va ajunge chiar la excese, dar nu pentru că se pune o presiune asupra sa din partea contextului astral, ci pentru că nu știe să se oprească, nu are măsura, nu și-a exersat autocontrolul. Chiar dacă au mai lucrat cu lucruri de genul acesta și cei care nu știu să se bucure, care privesc orice moment de destindere prin șabloane ori prin teama că orice bucurie va fi urmată de un episod tragic, oamenii aceștia prăpăstioși vor gusta mai mult din ceea ce îi sperie și, așa cum se așteaptă, faptul acesta se va împlini nu foarte departe în timp, ci chiar spre sfârșitul săptămânii, când careul Mercur-Saturn devine din ce în ce mai puternic. Atunci, prin raportarea la un etalon obiectiv, vor vedea unde au greșit. Unii vor porni de pe acum cu regretul că binele acesta va fi plătiți scump, însă nu acesta este scopul pentru care trebuie să treacă prin genul acesta de experiență, după cum vom vedea în cele ce urmează.
Prin trecerea Lunii pe ultimul sector al zodiei Balanță se urmărește, de fapt, eliberarea ființei de ceea ce o apasă. Același mesaj de vindecare, de purificare, de aprofundare vine și din conjuncția Venus-Chiron, aspect ce se împlinește în noaptea de duminică spre luni. În general, cele două elemente sunt abordate separat. Eliberarea ființei de presiunile psihice și emoționale care se transformă în timp în afecțiuni, ca un proces terapeutic, este abordat independent și nu este necesară îndeplinirea unei condiții. Terapeutul știe bine cum trebuie să aplice procesul specific, știe să ghideze pacientul încât vindecarea să poată fi atinsă. La fel, un moment de destindere poate fi abordat și de omul bolnav. Nu avem nevoie de o sănătate perfectă pentru a ne bucura de liniște, de momente frumoase și simple, să iubim și să fim iubiți de cei dragi. Acum, însă, lucrurile se amestecă atât ca evenimente, cât și ca trăire ori ca idee. Momentul de destindere va atrage prin expansiunea impusă de conjuncția Venus-Chiron de pe zodia Pești și temeri pe care le-am ascuns pentru că nu le-am înțeles, pentru că nu am știu să le transformăm într-o altă formă de energie, nu le-am putut înfrunta și, prin obiectivitatea vibrației astrale, și ele primesc un plus de putere. Puterea bucuriei va fi, așadar, egală cu puterea fricii de a nu merita, de fi respins, de agresiune, de singurătate, boală ori sărăcie. Pentru mulți, aceasta va fi nota generală a zilei și vor crede că dacă nu ar fi înțeles acum atât de multe, dacă nu ar fi văzut mai mult, dacă nu ar fi fost curioși nu ar fi aflat niciodată. Ignoranța pare dulce prin întunecarea ei, însă noi, pentru că studiem astrologia știm că nu este indicat să ne lăsăm în voia acestei savori pentru că ea ne complica și mai mult viața prin pasivitatea la care ne expune prin caracterul coroziv al refuzului de a crește, de a ne dezvolta, de a cunoaște. În felul acesta, cu fiecare zi care va trece până la finalul săptămânii, adică în acest crescendo spre careul Mercur-Saturn (dușul rece al săptămânii) vom descoperi că acum nu suntem în banca acuzaților, nu aflăm o listă de pedepse pe care un judecător să o citească rece și pe un ton ridicat, acuzator sau imparțial, ci ne aflăm într-o arhivă unde sunt consemnate toate poveștile de viață ale persoanelor cu care interacționăm, ale noastre, ale celor care au trecut într-un alt plan al existenței, ale marilor personalități pe care ni le-am luat ca exemple. A afla acum despre ele înseamnă cum am trăit împreună cu ele. Va fi însă greu să și înțeleagă toate acestea pentru că ele sunt activate în ambivalența lor, deci nici acum nu suntem ajutați să le separăm. Va trebui să o facem singuri, prin puterea personală, prin voința personală, cu ceea ce am acumulat de-a lungul vieții. A ne afla în această arhivă a vieții și a fi triști că nu ne aflăm la cinematograf, într-o cofetărie ori în dormitor înseamnă a da vieții un semnal de dizarmonie și viața ni-l va întoarce pentru că legea cauză-efect este permanentă și imparțială.
Prin urmare, debutul săptămânii ne aduce un clopoțel magic care scoate sunete, ci emite lumini speciale de fiecare dată când este atins. Prin aceste lumini observăm ceea ce în săptămânile din urmă ne-a scăpat, înțelegem ceea ce anterior nu am putut cuprinde pentru ca aspectul analizat era incomplet, putem să mișcăm ceea ce părea inert pe viață. Tot ceea ce împlinim prin liniște și mulțumire, prin simplitate și generozitate devine un impuls de armonie dat universului care ne aduce răspunsuri imediate. De acolo de sus de unde suntem acum ridicați, lumina acestui clopoțel magic ne arată oamenii cu care acum ne asemănăm, însă nu prin rezonanțele pe care le-am gândit, nu prin șabloanele care, în mare parte, ne-au creat nemulțumirile sau bolile ce ne chinuie acum, ci prin adevăratele rezonanțe. Cel care trăiește prin adevăratele rezonanțe va putea acum face mai mult decât o simplă modificare a cadrului, va marca locul printr-un proces, va lăsa în urma sa un jalon care le va spune celor ce se aventurează în aceste zone că drumul cel bun pe acolo trece. Ezoteriștii ne spun că acest proces de jalonare, de trasare, de creionare este, de fapt, o înscriere pe mentalul colectiv, pe clișeele akashice a lucrării de creștere și dezvoltare.
Dacă pentru cei pasionați de ezoterism impulsul acesta de a vedea nevăzutul, de a simți intangibilul va fi o adevărată binecuvântare cerească, pe omul superficial toate aceste supradimensionări ale câmpului personal nu îl ating. El va porni, încă de dimineață, cu nesiguranță, iar dacă această imaturitate psihoemoțională primește, ca bonus, și puțină superstiție atunci putem spune că startul bun, fie el și palid, este ratat. Se va liniști abia spre seară când Luna și Junon vor defini trigonul ce a început să fie activ încă din prima parte a zilei. Pentru ei curajul nu este decât o armă îndreptată împotriva lor, iar slăbiciunea îi face să se gândească doar la boală. Este adevărat, aspectul bun ce va activa spre seară va face că aceste temeri să se risipească, dar consumul pe care l-a produs acest proces nu-l va putea fi compensat deocamdată. Curajul nu-i va pune într-o lumină bună, iar simptomele, chiar dacă nu sunt de durată, acum sunt reale.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a permite curiozității să producă efecte liniștite. Oamenii, pentru că adesea confundă rigiditatea metodei cu autocontrolul, nu permit curiozității să producă efecte liniștite. O forțează spre zone cunoscute, impunându-i rezultate conform așteptărilor. Aceasta rigiditate nu servește bucuriei de a descoperi, iar curiozitatea nu va fi decât un instrument al lacomiei de a avea mai mult, nu de a crește, de a aprofunda, de a ne dezvolta. Astăzi curiozitatea liniștită ne ajută să creștem prin ceea ce descoperim.

Impulsivitate. Nevoie de confirmare. Uitare selectivă. Grijă față de împlinirea unui ideal. Utilizare deficitară a unui bun. Nemulțumire. Interes față de cetățenie. Deposedare de bunuri materiale. Intensitate emoțională dureroasă. Se caută o formă de disciplină prin obiceiuri mai vechi. Viața pare un vis frumos. Dorință de cucerire. Competiție. Instabilitate. Precipitare.

Trecerea lui Mercur pe zodia Berbec produce prima mare schimbare a acestei săptămâni. Trecem de la un mod dramatic de a observa și analiza, la unul impulsiv, categoric, dinamic. Având în vedere că astăzi Luna va trece prin careu la Axa Dragonului, genul acesta de impulsivitate nu va fi prea bun, mai ales că și Venus va interveni în această ecuație cu o formă de sinteză care susține separarea, fragmentarea, investigația pe puncte, fără concluzii care să întregească, să unească ori să clarifice. Așadar, ceea ce se consumă acum este mai curând confirmarea aceea ce am crezut despre oameni, în mare parte rău, ceea ce poate produce un zdruncin în administrarea unor bunuri, ca și cum dacă în primele luni ale anului am crezut că, orice am face, demersurile nu pot fi încununate de succes și eșecul în care am crezut se împlinește.
Cu toate acestea, ecuația astrală a zilei de 6 martie are o componentă care poate schimba toată această notă într-un chip miraculos, în așa fel încât să descoperim că a doua parte a devizei generale a săptămânii nu este expresia unei evaluări subiective, ci chiar se diminuează substanțial puterea barierelor despre care, până de curând, am crezut că este nelimitată. Schimbarea cu pricina se bazează, ca într-un paradox, chiar pe separarea susținută astral de trecerea lui Mercur pe zodia Berbec concomitent cu trecerea lui Venus pe ultimul grad al zodiei Pești. Presiunea gradului anaretic va face ca aportul afectiv să fie unul apăsător, însă, pentru că vorbim despre un ultim grad pe zodia Pești, evadarea din lucrurile mici, pentru a avea viziunea de ansamblu, scufundarea din apele toxice, pentru a descoperi adâncimile care nu au fost pătate până acum, dăruirea puterii personale lucrurilor care pot țese în jurul ființei o structură luxuriantă imposibil de traversat ne ajută să descoperim esența, chiar dacă gesturile pe care le avem, chiar dacă faptele pe care le facem nu conțin această intenție. Așadar, este minunat ca din intenția de a ne elibera de ceea ce ne apasă, descoperim că apăsarea este o percepție subiectivă, de care ne putem desprinde doar printr-o detașare, doar prin observarea dintr-un alt unghi. Omul profund va înțelege că acțiunile zilei de 6 martie sunt în mare parte determinate de efectele unor acțiuni agresive. Până și răspunsurile celor care nu doresc să se detașeze susțin această notă, însă ea nu este decisivă. El va lăsa toate aceste pietre să cadă pentru ca acesta le este rostul și nu va crede că obiectele periculoase sunt trimise din cer să lovească oamenii. A privi cu detașare această notă conferă celui în cauză liniștea care îl ajută să observe, iar prin observație să se detașeze de disperarea cu care urmărește traiectoria pietrei care vine spre el, spaima care îl va face să facă un pas lateral în calea altei pietre a cărei traiectorie nu a știut-o. Detașarea de nota aceasta îngrijorătoare ne ajută să vedem plasa traiectoriilor, construcția în ansamblu și printre ele, folosindu-ne tot de un clopoțel care emite lumină, nu sunete, ca ieri, să vedem drumul cel mai scurt. În cuvinte mai simple, nu este indicat să luăm în sens personal mesajele cu care ne întâlnim acum, să nu considerăm că poveștile despre noi sunt spuse de alții cu intenții vădit jignitoare, ci ele nu sunt decât strigătul pe care-l scoate un om după ce și-a ținut respirația mai mult decât trebuie.
Prin urmare, 6 martie ne vorbește despre o intensitate care se va continua și mâine, despre valori la care ajungem procedând altfel decât ca până acum, despre beneficii mici, ca niște esențe, care ne hrănesc ființa fără să se consume. Este adevărat, mirarea că acestea nu se consumă, deși ne hrănim din ele, va fi foarte mare, ea nu poate distruge liniștea celui care a ajuns aici.
În timp ce omul profund va simți că viața sa este astăzi plină, fără să poată numi ceva concret care a înnobilat-o, cel superficial va considera că trădarea de acum este semnul că nu mai poate continua așa, în același colectiv, cu aceiași oameni, că nu poate merge mai departe cu același salariu. Separarea acestei zile va fi interpretată ca o luptă ce trebuie câștigată și pentru că grijile sunt mari, poate chiar și tristețile, vor apela la decizii categorice, abrupte, la reacții care să producă efectul imediat, chiar instantaneu. La fel ca și ieri, spre seară, când unghiurile devin mai blânde, se mai liniștesc și ei, dar ceea ce este consumat nu se va mai întoarce prea curând.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi de ce fapta bună făcută înainte de a exista o opinie despre ea este un dar al respectului și de ce a acționa în raport cu o critică, o opinie rigidă, oricât de frumos ori nobil ar fi, este tot o dovadă de egoism. Doar cel sincer față de sine va înțelege cât de mare este diferența dintre cele două și cât de multe efecte bune sau rele se produc doar din acest balans.

Adaptare dificilă. Revoltă împotriva celui slab. Problemele personale sunt abordate după regulile celorlalți. Încordare. Nesupunere. Dinamism. Este nevoie de apreciere. Eforturile personale sunt încununate de succes. Se restabilește un drept. Starea de vitalitate se revigorează.

Trecerea lui Venus pe zodia Berbec face din 7 martie o zi a dorințelor. Având în vedere că lucrurile sunt puțin precipitate, că oamenii se grăbesc prea mult sau sunt prea capricioși, această modificare de vibrație nu este de bun augur. Vor reuși să se detașeze oamenii profunzi, ființele care au o viziune corect asupra vieții, oamenii care nu-și petrec timpul căutând vinovați. Dacă în momentul acesta Luna nu ar fi trecut prin zodia Scorpion, dacă acest astru nu ar fi avut o trăsătură negativă pe cerul momentului, trecerea lui Venus pe zodia Berbec ar fi părut doar un îndemn la capricii, la expansiune, la competiție. Așa, apar combinații care îi izolează pe oameni de teamă ori, din cauza lipsurilor, îi fac să se preocupe doar de propriul succes cu scopul de a atinge un înalt nivel social sau de a-și ascunde propriile frustrări. Având în vedere că momentul de față evidențiază două conjuncții interesante, lună Jupiter și Mercur Venus, această expansiune poate produce și rezultate foarte bune. Este foarte adevărat, la aceste performanțe ajung oamenii pentru că s-au mobilizat, nu pentru că nu și-au rezolvat o problemă de atitudine și consideră că este momentul oportun să le demonstreze celorlalți cât de priceput sunt ei. Omul profund va ieși din această zonă, va fi interesat să transfere comunității elementele profunde și bune pe care le deține, nu va considera oportun să-și consume toată energia pe crize de moment. Combinațiile acestea ne vorbesc despre putere și acolo unde nu există educație, acolo unde nu există o bază a moralității, a bunului simț, a verticalității nu putem vorbi despre o zi liniștită, ci despre o furtună. În funcție de inserția socială, această furtună va fi ca atare sau într-un pahar cu apă.
Elementele spirituale ale acestei zile scot în evidență necesitatea de a controla revolta. Pentru că totul este foarte dinamic, furia va fi și ea dinamică, la fel și interesul pentru a invada intimitatea celuilalt. Așa cum indicam mai sus, impactul elementelor astrale de pe zodia Capricorn intervin în ecuația astrală a momentului ca un factor reglator. Dacă prin intermediul planetelor Pluton și Saturn reglarea este ceva ce putem recunoaște, Luna neagră intervine cu o duritate îndreptată împotriva elementului slab, femeilor, sensibilității. Pentru că știm, Luna neagră are o predilecție față de centrele de putere date de conjuncții, dar și față de zonele lipsite de putere pe care dorește să le controleze abuziv și, neputând să o scoatem pe Lilith din ecuație atunci să ne așteptăm ca multe din cele rezervate zile să fie văzute în tonuri întunecate, am putea deveni prăpăstioși ori prea autoritari, să ne gândim că neîmplinirile au o singură finalitate, că toate sunt sortite eșecului. Omul profund va duce această energie către sacrificiu. Va dărui, se va opune nedreptății, va lua asupra sa greșelile celorlalți, păcatele altora, va căuta să protejeze pentru că percepția sa asupra dramatismului lumii îl copleșește acum. Mergând pe această cărare descoperă că sacrificiul său, inițial, ales pentru că nu a putut opri durerea, mila, l-a ajutat să descopere frumusețea imuabilă a vieții – simplitatea. Și acum, ca și în alte zile ale săptămânii, ceea ce ne este greu și apăsător nu este acum aruncat asupra noastră. Așa ne spune simțul, așa citește percepția luminile și umbrele care dansează dinainte. Nu cel care declară că este superior celorlalți poate proteja, pentru că face lucrul acesta luându-și cu de la sine putere privilegii pentru ca, prin ele, să trăiască mai bine, ci cel care se consumă pentru că binele să ajungă întâi la ceilalți. Ajunși în punctul în care binele este înmulțit sau răspândit precum puful de păpădie nu mai vorbim despre un sacrificiu, ci despre o conduită restrictivă care, cum bine știm din viețile marilor mistici ai lumii, devine o dovadă a virtuții de a fi.
Prin urmare, 7 martie ne poate oferi privilegiul de a rupe cătușe invizibile, de a înțelege ce prejudecată se repeta ca un laitmotiv, ce ambiție ne-a ținut prizonieri în revoltă de am ajuns acum să credem că aceasta este perfect justificată. Chiar dacă nu va fi ușor, acum înțelegem că această decizie o luăm singuri și tot singuri împlinim cele mai importante etape. Acum, pentru că Luna încă se află în cădere (trăsătură negativă) pe Scorpion convingându-ne că puterea înseamnă stabilitate, că Mercur și Venus abia au intrat pe Berbec vorbindu-ne despre dreptul de a cuceri ca și cum ar fi unul fundamental, iar Luna neagră retrezește inchizitorul care își însușește forța supusului speriat pentru a-i lua puterea de a decide și de a crede, cea mai simplă soluție vine prin respectul față de ceea ce nu este pătat încă. Cine va trece acum această graniță, indiferent cum își va argumenta această faptă, va săvârși o gravă eroare. Cel care se abține, protejând ceea ce nu este încă pătat, va simți că decizia lui îl transformă într-un martir pentru că tot ceea ce este acum activ invadează, cucerește, acoperă, iar el trebuie să oprească aceste forțe. În cuvinte mai simple, și în interior, și în exterior, totul este intens și supradimensionat ca într-un film de acțiune. Așa cum am indicat și în ziua anterioară, ne putem alege pașii, ne putem alege filmul în care să jucăm ori ce rol să ne atribuim. Dacă ești frunză, faptele tale, statutul tău arată că forța vântului poate fi apocaliptică. Dacă ești piatră, privești vântul nu prin acțiunea directă, ci prin ce-ți aduce: ploaie, ninsoare etc.. Vântul nu bate de dragul frunzelor și nici pentru a le arăta pietrelor ori râurilor că până și ele au dușmani naturali. Cine vede din exterior, prin viziunea de ansamblu nu va supradimensiona tabloul în care se afla la un moment dat.
La modul comun, ziua aduce bucurii mici care nu ne mulțumesc prea mult tocmai pentru că fondul general are alte trăsături, alte valențe. Până și funcționare aparatelor de uz personal nu mai este la cotele optime și mulți vor crede că sunt erori trecătoare. Ele, ca niște instrumente ce sunt, nu trebuie lăsate să ne tulbure liniștea. Pe ideea “Dăruind vei dobândi”, dacă dăm din puterea personală obiectului, obiectul va răspunde oferindu-ne din puterea sa care nu este nici pe departe una a vieții. În momente ca acesta, când vânturile se întețesc, doar puterea vie ne ajută să vedem luminița de la capătul tunelului.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi ochiul furtunii. Cel care poate face lucrul acesta nu numai că este foarte curajos, dar și suficient de înțelept să înțeleagă că aceasta este acum zona neutră.

Probleme de conduită. Neastâmpăr. Se trece ușor de la o extremă la cealaltă. Răceala sufletească este confundată cu dreptatea. Căldura sufletească este confundată cu pasiunea. Tenacitate. Oamenii se simt foarte ușor ofensați. Angoasă. Dezamăgire față de un partener. Necazuri. Aparențele înșală.

Trecerea Lunii pe zodia Săgetător ne oferă un moment de respiro. Faptul că lucrul acesta se întâmplă în noaptea de miercuri spre joi ar putea să fie un mare neajuns pentru că până în mijlocul zilei toate unghiurile programate pentru această zi se vor consuma deja. Asta înseamnă că în momentul de neastâmpăr pe care îl experimentăm în a doua parte a zilei ne ajută să înțelegem mult mai bine mesajele absolut minunate care au venit spre noi în primele trei zile ale acestei săptămâni, cine lasă la voia întâmplării, la voia propriilor decizii, multe dintre ele destul de încordate. Dacă ultima relație astrală nu ar fi un careu, nu am fi vorbit despre o presiune atât de mare. Cu toate acestea, noi știm, pentru că studiem astrologia, nu suntem doar consumatori ai unor previziuni astrale, că relația de careu reprezintă și aspectul eliberator. În cuvinte mai simple, tensiunile pe care nu le putem rezolva în a doua parte a zilei, gândurile parazitare la care nu putem renunța sunt indicii foarte clare ce ne arată problemele acestei perioade. E foarte simplu pentru unii ca toate aceste eforturi să fie întâmpinate cu o anume răceală sufletească pe motiv că nu pot uita dezamăgirile primelor două luni ale anului, nu pot lăsa în urmă ceea ce i-a îngrădit. Nu ar trebui să accepte că toate aceste legături cu elementele negative să fie atât de pregnante. De mâine Jupiter va intra în mers retrograd și va avea această deplasare suficient de mult timp încât să înțelegem că toată această dramă pe care o exagerăm acum nu este chiar așa cum povestim sau nici măcar nu este reală. Mesajul sintetic al zilei de 8 martie face referire la tenacitate, dar nu oricum, ci la acea tenacitate pozitivă de care se folosesc oamenii pentru a trece de obstacolele minore, pentru a rămâne statornici în bine chiar dacă anumite episoade par enervante, diferite față de așteptări, toxice.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne arată că putem fi în continuare surprinși, putem fi în continuare atrași către această pasiune bolnăvicioasă, către angoasă, către lucrurile care strălucesc foarte mult și nu au valoare. Luna în zodia Săgetător, în realitate, nu le vorbește oamenilor despre performanță. Acum putem atinge foarte ușor performanța printre descoperirea din punct de vedere propriu, prin alegerea unui traseu pe care să mergem prin voință proprie și să devenim, lucrând, muncind cu seriozitate, respectând pe ceilalți, cea mai bună versiune a ceea ce suntem. Oamenii falși și mincinoși nu vor acorda prea multă importanță acestor mesaje, ei vor considera că cea mai mare realizare a lor este să se simtă bine cel puțin cum s-au simțit până acum. E taloanele lor de performanță sunt atât de ciudate și de rudimentare încât orice corecție care vine din mediul exterior, orice opinie care nu seamănă cu a lor este luată în sens personal, este privită ca o lovitură sub centură.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu permite oamenilor ofensați să ne tulbure cu lucrurile pe care nici ei nu și le înțeleg, dar mai ales să-și le controleze. Desigur, asta nu înseamnă că a respinge obrăznicie ale celorlalți ne dă dreptul să devenim noi înșine persoane obraznice. Putem face lucrul acesta elegant, fără a genera conflicte. Dacă nu știm cum anume să procedăm, este mai bine să nu facem nimic pentru că în această zonă a energiilor intense, susținute de trecerea planetelor individuale Mercur și Venus pe zodia Berbec, până și absența unei opinii, a unei reacții înseamnă mult.

Indiferență. Se caută dreptatea prin metode abuzive. Revenirea la o putere mai veche. Însușirea bunurilor celorlalți. Prietenii trădează. Abandon. Pagubă. Izolare socială. Ghinionul este interpretat altfel. Neșansă. Repararea trecutului prin recunoașterea unei greșeli. Severitate. Eficiență dovedită cu mare greutate.

În dimineața acestei zile Jupiter își va iniția deplasarea retrogradă care va ține până pe 10 iulie. Asta înseamnă că de acum și până la vară ne vom confrunta cu probleme de autoritate, de administrare a unui fond sau, mai exact, de o înțelegere greșită referitoare la administrarea unui fond. În realitate, ceea ce ne lansează Jupiter retrograd ține mai curând de teama de abandon, grija că o înțelegere foarte puternică, o promisiune fermă nu ne ajută, că suntem abandonați în fața unor mari încercări ale vieții, că trecem prin momente foarte dificile. Din fericire, Luna va reuși în această zi să medieze tendința nodurilor și să le creeze oamenilor impresia că sunt importanți, privilegiați, că au cunoștințele necesare și că toate aceste probleme de viață nu îi doboară. De fapt, nu doar acum se înșală, ce au făcut-o și în săptămânile din urmă, însă acum mesajul acesta al realității crude este mult mai ușor de perceput, mult mai clar. Dacă în momentul acesta în care Jupiter își inițiază deplasare retrogradă nu s-ar fi împlinit ultimul pătrar, nu am fi avut o relație încordată între Lună și Neptun, am fi vorbit despre o întoarcere către realizări mai vechi. Așa, vorbim despre necesitatea de a corecta ceva. Este foarte posibil ca, în cazul unora, modul acesta de corectare să nu fie atât de dur, să nu fim constrânși să facem foarte multe lucruri într-un timp foarte scurt, să luăm pe umeri greutatea familiei, întreaga povară a omenirii. Astfel, medierea tendinței Nodurilor prin Coada Dragonului, calitate pe care o îndeplinește Luna în această zi, ne scoate în evidență motivele ghinionului, motivele eșecului, cele pe care trebuie să le reedităm acum, nu cele pe care trebuie să le aducem prezent, ci acele motive care ne-au dus către izolare sau care ne-au permis să promovăm un mesaj personal, să ne facem remarcați. Nu pentru că este o săptămână încordată, ci pentru că și de această dată apar combinații complexe, nu ar trebui să fim surprinși dacă se întâmplă ca lucrurile bune ale acestei zile să fie reformulate, care atmosfera intimă să fie marcată de o presiune pe care să nu o putem identifica în mod concret, ci doar să o formulăm ca pe o stare proastă, ca pe o nesincronizare.
Dacă pe acest fond ni se pare că dorința de supraviețuire trebuie să primească toată atenția, dacă experiențele pe care le-am avut până acum, recomandările primite din partea celorlalți, înțelesurile profunde ale vieții la care am ajuns după lungi perioade de muncă sau după câteva umilințe, sunt demne de toată atenția, atunci înseamnă că avem maturitatea necesară să înțelegem că greșelile pe care l-am făcut nu sunt instrumente de tortură la care sa apeleze cei din jur, ci simple erori pe care, la momentul potrivit, le-am rectificat. Jupiter retrograd face trimitere de acum și până spre finalul primei decade a lunii iulie către aceste motive de corectare. Celorlalți aceste motive de corectare li se par motivele de umilință, pași înapoi pe care un om prins cu minciuna ar putea să-l facă. Dacă aceste mesaje erau desprinse din impactul astral al unei planete aflată în mers direct ar fi fost de toată admirația. Așa, trebuie să recunoaștem că de acum și până la începutul lunii iulie cei care au probleme de interpretare, oamenii superficiali vor face un adevărat spectacol.
Prin urmare, 9 martie ne învață cum anume trebuie să supraviețuim unei presiuni, dar nu prin a ne mobiliza întreSaga putere a ființei, ci prin a identifica elementele principale, puterile speciale pe care le are un individ și la care trebuie să apeleze din când în când pentru a se proteja, pentru a-și conserva celelalte forțe de care să se folosească atunci când trebuie. Până și ghinionul este interpretat pe 9 martie altfel, până și greșelile celorlalți își găsesc acum circumstanțe atenuante sau sunt văzute prin greutatea în ansamblu pe care o au. Un alt element important, cel care debutează cu inițierea deplasării retrograde a planetei Jupiter, este cel legat de nevoia de bogăție. Jupiter pe zodia scorpion este, înainte de toate, un motiv de putere. Oamenii prin această poziție sunt interesați de funcțiile, autoritate, de forțele care îi ajută să dicteze celorlalți, să se impună, să fie deasupra tuturor. Pe lângă aceste motive, aceasta dispunere aduce și un interes către avere. Motivul pentru care oamenii sunt acum interesați de putere este în mare parte definit de această nevoie de avere. Vor putere pentru că această putere le poate spori patrimoniul.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu produce schimbări majore în relații doar pentru că ni se pare acum ca acestea ne ajută să ne îmbunătățim puterea. Cel care înlocuiește ființa cu lucrul greșește.

Severitate. Binele nu vine de la sine. Aventură. Nevoie de vindecare. Surprize sociale. Secretele dezvăluite sunt greu de digerat. Puterile sunt împartășite. Tăria de caracter poate compromite un ideal. Ne raportăm la forțe care nu sunt specifice. Tristețea poate duce la depresie. Împărtășiri dificile.

Dacă în contextul decadei, această zi are rolul de a ne îndemna să fim responsabili, să acordăm o importanță majoră elementelor delicate, surprizelor, întâmplărilor care ne iau pe nepregătite, în contextul acestei săptămâni ziua are o importanță mult mai mare. Prin faptul că până în mijlocul acestei zile Luna se află în continuare în plin tranzit prin zodia Săgetător și va avea de împlinit trei unghiuri importante, motivele de reușită pe care am încercat să le exploram de-a lungul acestei săptămâni se transformă acum în severitate. Ni se pare că puterea este ceva la care nu avem acces, că ar trebui să fim mult mai atenți la ceea ce se întâmplă cu ceilalți, să-i respectăm mai mult și din acest schimb să obținem performanțe pe care nu le dorim sau o performanță la care nu am crezut până acum că putem ajunge. Imediat ce Luna a intrat pe zodia Capricorn și ne vom schimba modul în care ne raportam la ceilalți, ne vom întâlni cu o formă de tristețe care s-a regăsit și în celelalte zile ale acestei săptămâni dar pe care le-am refuzat într-un mod categoric. Relația proastă pe care Luna și Venus o împlinesc în seara acestei zile arată că schimbul de experiență este acum abordat într-un mod dificil, că viața nu se schimbă peste noapte, că avem nevoie în continuare să inventariem ceea ce nu a fost corect, ceea ce trebuie corectat pentru a ieși din această zonă unde găsim în jurul nostru doar oameni slabi.
Dacă această presiune a controlului emoțiilor nu ar fi atât de mare, ziua ar fi foarte simplă. Așa, vorbim despre un început complicat al zilei, cu amintiri greu de digerat, cu întâmplări ciudate, cu schimbarea programului stabilit din timp, dar și despre un sfârșit al zilei încărcat de regretul că ziua nu a fost așa cum ne-am programat.
Există un element negativ pe care vom încerca să îl ascundem ori să îl îndepărtăm. Lucrul acesta este legat de un rău pe care l-am privit până acum ca pe un element surpriză și pe care am încercat să-l integrăm în acțiunile proprii în ideea că, folosindu-ne de el, suntem mai puternici. Având în vedere că a doua parte a zilei este dominată de trecerea Lunii pe zodia Capricorn, toate aceste elemente complicate vor fi compensate plin de blândețe. Cine nu reușește să fac acum apel la blândețe va trebui să aștepte mult timp până când să înțeleagă de ce oamenii pe care îi acuză acum nu au o atât de mare vină. Până la urmă, pentru că luna martie lucrează cu aceste mesaje legate de muncă, totul ține de efort, de sudoarea frunții, compromisurile pe care le facem și care au menirea să înnobileze structura unei ființe, de sinceritatea pe care o avem în fața unui om care nu ne pune în dificultate. Împărtășirile acestea sunt absolut magice.
Prin urmare, 10 martie ne ajută să înțelegem care sunt condiționările cele mai mari de care trebuie să ne debarasăm, cât de importante sunt deciziile pe care ar trebui să le adoptăm pentru ca barierele imposibile în care am crezut să devină simple linii de demarcație, simple trasee imaginare, obstacole de netrecut. Mulți se vor păcăli că dacă se lasă cu adevărat prinși în această capcană a birocrației își pregătesc un viitor luminos, ba își și calculează totul, atunci sunt siguri pe victorie. Mai este puțin până când Uranus va intra pe zodia taur, eveniment ce se va produce în mijlocul lunii Mai. Mesajul pe care-l primim încă de pe acum legat de acest eveniment astral ar putea să ne bulverseze. Nu ne pregătim încă de pe acum evenimentele care urmează să se consume atunci, ci ne preocupăm de ceea ce trebuie să facem acum. De aceea una din devizele importante ale zilei de 10 martie face trimitere la raportarea pe care am putea să o facem față de forțe care nu ne sunt specifice. În cuvinte mai simple, avem nevoie să înțelegem de ce trebuie să ne adaptăm acestor condiții dificile, de ce trebuie să ne integrăm în ceea ce înseamnă ordinea și precizia educația pe care am primit-o până acum, a respectului pe care îl avem față de cei în vârstă, față de oamenii educați, față de oamenii harnici. Există o mare presiune pe necesitatea de a respecta aceste valori ce va fi resimțită în special în doua parte a zilei, dar fiecare o va depăși pe măsura puterii pe care o are.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne teme să împărtășim ceea ce credem că ne reprezintă prin frumos, rafinament sau profunzime. Faptul că punem la dispoziția celorlalți ceea ce este frumos, dar ar putea ca lucrul acesta să nu fie apreciat, nu este răspunderea noastră. Răspunderea noastră stă doar în ceea ce dăruim, nu neapărat în cum este primit.

Minciună. Vorba nu mai reprezintă un argument. Apar schimbări în metoda de lucru. Se încearcă ajustarea unei metode. Nu totul stă în explicație. Schimbarea vine prin severitate. Confirmare. Certitudinile nu mai sunt ce erau pe vremuri. Aventurile depind de profunzimea gândirii. Cercetări pertinente. Se caută adevărul. Aici nu înseamnă acum. O tentație mică pare un adevăr major. Aspirații către nivele inaccesibile. Poate fi găsit un alt izvor al puterii. Transformare puternică. Severitatea este privită cu mai mult curaj. Distanțare. Indulgența este tămăduitoare.

Ultima zi a săptămânii ne aduce în fața unei confuzii despre care vom crede acum că este generată de minciuni descoperite, de neadevăruri pe care nu le mai putem tolera. În încercarea de a privi toată această descindere de forțe astrale ca pe o formă de nedreptate pe care trebuie să o combatem urgent vom greși. Puterea acestei săptămâni se confirmă prin luciditatea acestei zile, nu se afirmă, este apreciată, nu impusă ori demonstrată. Chiar dacă intensitatea și durata trigonului Marte-Uranus este mult mai mare decât careu Mercur-Saturn, presiunea pe care de o săptămâna o impune acest unghi stresant (careu Mercur-Saturn) se așază în gândurile noastre ca o observație insistenta asupra unor întâmplări rele care acum sunt confirmate. “Am știut eu că așa gândește”, “Uite, până la urmă și-a dat arama pe față!”, “Eu nu am noroc pentru că nu am avut niciodată. Eu am reușit doar prin muncă”. Cel care va reuși să se ridice deasupra acestui mecanism trist, care rupe lanțul dur al obiceiului folosit împotriva sa, va descoperi că trigonului Marte-Uranus, dar și sextilul Soare-Pluton pun umărul la reconstrucția vieții pentru că adevărul coroziv, cel care doar, sugrumă, lovește nu folosește acum nimănui. Singurul element bun care se desprinde din toată această poveste tristă este că loviturile acestea repetate sunt distrugătoare și pentru iluziile pe care ni le-am permis la începutul acestei săptămâni. Puterea la care am apelat în secret ori pe care am elogiat-o în secret și care a produs efectele pe care le-am urmărit tocmai pentru că activa într-un plan secund, pe ascuns, în fața unor unghiuri atât de dinamice cum sunt trigon Marte-Uranus și sextil Soare-Pluton nu are nicio șansă. Cel mic ori cel care a fost convins să creadă că este mic se afirmă, spune, face un gest puternic și zdruncină din temelii orgoliile celor care se cred de neschimbat. Dacă acest personaj mic nu se lasă consumat de propriile drame, adică dacă nu are, la rândul său, oamenii mai mici pe care i-a tratat rău așa cum el a fost tratat de cei ce s-au așezat deasupra să nu vorbim despre dureri închipuite, de motive de agresiune, nu vorbim despre confruntări pe ideea “Numai prin luptă pot obține ce vreau!”. Putem vorbi chiar și în cazul lor de teama de a greși însă Luna din Capricorn nu lasă să se vadă nimic din toate aceste emoții.
Așadar, cei care se așteaptă să mute munții din loc pe aceste unghiuri s-ar putea să fie foarte dezamăgiți pentru că toată puterea este acum întoarsă spre sine, spre propriile fapte, toată puterea de care se folosesc pentru a ridica zmeul foarte sus nu se desfășoară conform așteptărilor. În loc să ridice în înaltul cerului personajul ireal ca semn de putere și libertate pe cadrul din lemn flutură un obiect personal, un articol vestimentar care s-a prins de el în ultimul moment. Așa că, în loc să trăiască bucuria și expansiunea acestui joc va trebui să găsească resursele necesare să depășească acest moment penibil. Apoi, pentru că nu e totul, pe acest fundal avem și conjuncția Lună-Lilith pe Capricorn cea care aduce momentului un misticism bolnăvicios, negativist, ridicol pe aceeași frecvență cu cele care au statut de confirmări negative. Reacțiile celorlalți sunt înțelese și ele ca niște confirmări, ca și cum ei au știut dintotdeauna ceva și au ascuns, iar acum descoperirea acestui lucru și constatarea sa prin intermediul situațiilor penibile și a sarcasmului citit din reacțiile celorlalți aduce o greutate în plus momentului. Pentru a nu confunda iluzia cu esența, avem nevoie, așadar, să separăm puterea, intensitatea și ambiția ce ne vin din trigonul Marte-Uranus și sextilul Soare-Pluton și din informația conținută de acestea, ce este patronată acum de careul Mercur-Saturn. Cel care înțelege lucrul acesta nu va fi surprins de nimic din ceea ce se consuma acum ca element general ori că unul particular. Va fi atent pe proces pentru că nu confundă procesul cu puterea ori cu intensitatea sa, va vedea și aprecia omul, nu reacțiile de moment pentru că nimeni nu poate deveni un personaj complet nou dintr-odată și absența progresului de la vechiul comportament până la acesta nu le permite să vină cu etichete. Așa vor reuși să treacă dincolo de barierele percepției false, cea care amestecă informația cu intensitatea și îl induce pe observator la concluzii false. Liniștea observației este și de această dată ajutorul cel mai mare pentru a nu ne pierde capul.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni intense ne învață un lucru nou, ne arată că multe dintre tulburările personale nu au fost create neapărat de episodul în sine, ci de modul cum l-am perceput, cum l-am interiorizat, cum l-am păstrat în memorie. Obiceiul de a pune acestor episoade etichete s-a transformat așadar într-o etichetă prin care vedem lumea. Așa cum am văzut și la începutul acestei săptămâni, dar și în săptămâna anterioare procesul reglării karmice (numit și procesul cauză-efect) are o amplitudine mult mai mare decât am crezut și acoperă și procesele pe care le folosim fără să știm cum. 11 martie ne ajută să observăm și să înțelegem că, făcând parte dintr-o structură complexă, presiunea impusă unui apropiat folosind instrumente fizice, emoționale sau mentale este o emanație în câmpul colectiv pe care ansamblul situației o va regla întorcând valul spre creator. Înțelepții din vechime au asemănat acest proces cu un joc pentru că așa este. Faptul că primim ceea ce am dăruit nu face parte dintr-o luptă și nu trebuie luat în sens personal, ci este o lecție prin care învățăm limbajul universal. Că vrem sau nu universul ne răspunde, vorbește cu noi folosind esența exprimării noastre, întorcându-ne, ca un ecou, ceea ce sunt uneori așezate într-o altă ordine semn că totul este viu și inteligent. Copiii au personalizat întotdeauna acest proces într-un mod cât se poate de frumos. Aleargă unii după alții și, când sunt se ajung din urmă, se ating cu palma pe umăr transferând de la unii la alții ceva, poate chiar o ștafetă. Dacă, în această joacă frumoasă, plină de veselie, cineva preda ștafeta folosind o lovitură mai mare din instinct cel afectat i-o va înapoia la fel. Cel care a greșit se oprește și reia jocul în parametrii săi. Desigur, acest joc al copilăriei este un exemplu și, ca orice ce exemplu, are limitele sale. 11 martie ne amintește de parametri frumoși ai jocului și dacă suntem atrași să credem că realitatea pe care o trăim nu are nimic de-a face cu jocul să ne gândim dacă nu cumva tonul acestor agresiuni nu este decât cel pe care l-am dat cu mult timp în urmă. Ne ajută să identificăm aceste repere dizarmonice pentru că doar ele explica de ce am devenit niște copii bolnavi, egoiști, răutăcios ori singuri care nu mai pot face parte din joc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne consuma timp și energie ridicând castele de nisip dacă ele nu sunt parte dintr-un joc la care participă cu toții. Copilul egoist ridică un castel ca ecou al singurătății sale și oricine atinge creația sa îl atinge pe el, ceea ce-l va deranja. Chiar dacă sunt de nisip, castelele ridicate în grup ne fac viața mai frumoasă pentru că în acest proces nu este vorba despre a ridica un Turnul Babel, ci despre a trăi, despre a fi pe stare.

17 thoughts on “5 – 11 martie 2018

 1. Ana spune:

  Inainte de toate vreau sincer sa va multumesc de toate sugestiile de pana acum.Le-am pus in practica si am vazut rezultatele imediat(cel mai tare m-a impresionat cand ati spus sa nu mai iau decizii pt altii crezand ca asa e mai bine pt ei,poate ei nu considerau la fel-mare dreptate).Acum cand vin la mine ii ajut asa cum cer ei,nu cum cred eu,totul este divers,eu stau mult mai linistita asa.
  De aceea indraznesc sa va cer parea intr-o situatie mult mai serioasa.Eu si sotul trebuie sa luam o decizie extrem de importanta pentru viitorul copiilor,dar si al nostru totodata,anul acesta sau cel tarziu anul viitor,aceea de a ne stabili in Germania.Balanta este in prezent foarte echilibrata in ceea ce privesc argumentele pro si contra.Copii sunt mici nu este o problema,restul sunt lucruri care se pot rezolva,daca am pleca acolo.Ne dorim ca familia sa fie unita pe de o parte,iar de cealalta parte este partea materiala care ar trebui asigurata(chiar daca el are firma lui acolo si o sa lucrez si eu mai tarziu).Aici,in tara este foarte bine cu ceea ce trimite el,copii sunt linistiti,dar familia nu este unita.Cum vedeti dvs lucrurile astea din exterior,ce parere aveti?

  1. Nu mă pot pronunța pentru că problema este complexă și nu cunosc detalii despre aceasta situație ca opinia mea să fie particularizată. Știu însă că în situații de genul acesta, complexe, cu mari implicații existențiale, cel care alege pentru om, pentru că omul contează, este cel mai câștigat. Celelalte elemente, materiale sau nu, sunt în slujba omului. Când omul contează știm să luăm deciziile cele mai bune și chiar dacă la început pare greu ceea ce hrănim ne va hrăni.

 2. Maria spune:

  Conjunctiile Mercur Venus Chiron tranziteaza Nodul meu Sud adevarat. Am mai reflectat cu privire la legea impartiala cu care m-ati facut atenta… si am ajuns la concluzia ca da, interesul meu a fost pe grupul de apartenenta, dar rememorand ultimii 19 ani, eu nu am procedat chiar asa cum mi se intoarce acum… poate anterior, de unde vin, sa fi facut asa… intrebarea mea este, daca am cerut iertare si m-am indreptat, cum de reversul vine totusi?… iertarea nu ar trebui sa topeasca reversul?… stiu ca mai exista o lege universala, care poate fi aplicata si in care eu chiar cred, aceea a gratiei divine… care inseamna trecerea de nivelul ochi pentru ochi… Am obosit sub „pedeapsa” aceasta care dureaza deja de sapte ani, de cand Uranus a tranzitat acest punct… si Nodul Sud median, care e pe 1 Berbec, in casa a VII-a. In 2015 Uranus a trimis un careu la Soare Jupiter Lilith conjuncte in casa a X-a Rac, detonandu-mi viata. De atunci si starea mea de sanatate s-a inrautatit. Acum Uranus e pe ultimul pas in trigon la conjunctia Venus Saturn Luna in Leu casa a XII-a, Pluton, Lilith si Saturn din Capricorn lucreaza din casa a IV-a facand opozitii la energiile din Rac, iar Neptun trimite opozitie catre Marte natal in XII. Luna Plina a marcat casele VI si XII, aducandu-mi diagnosticele afectiunilor de care sufera de 36 de ani mama. Stiu, simt ca se intampla ceva important. Am si sentimentul unei legaturi cu parintii pe care n-o inteleg in toate subtilitatile sale, dar care nu e deloc roz de dus pentru mine. Si sentimentul ca totusi trebuie sa fac ceva sa inchid ceva. Am facut dezlegari, curatari, tot ce s-a putut si tot ce am tot aflat pana acum ca e de facut. Si totusi… lucrurile nu par sa se fi rezolvat. Uneori simt ca ma copleseste deja. Si nu stiu daca am puterea pentru o astfel de compensare. Spuneti ca maine nu e un moment potrivit sa ne mai focusam pe traume, imi doresc din tot sufletul sa n-o fac, si totusi tonul acestor zile spre asta ma indreapta. E anul vindecarii si ma agat de speranta ca o vom face, poate chiar ca si linie de neam. Cu Chiron in tranzit in Pesti am facut reflexo, nu am obtinut imbunatatiri, ci numai o stare febrila intermitenta cumva (citind la dvs. ca acesta e semnul ca se lucreaza deja cu mine, chiar daca nu am inteles cum, in ce sens) si cresterea aciditatii. Natal, Chiron e in Taur, am folosit Bach si mai nou homeopatia, care pare sa desfaca niste foi din ceapa. As vrea sa va intreb si daca, pentru combinatiile din Rac si Leu, unde sunt Soarele si Luna, afectate s-ar potrivi Aurum si respectiv Argentum. Pentru socul din 2015 am luat Arnica. Nu mai stiu ce sa-mi fac. Iertati-ma, e alambicat mesajul meu, dar cred ca vreau sa ma deznod si sa-mi dau drumul. Sunt si trairi cu care ma lupt, dar parca uneori sunt peste puterile mele. Si ma simt ca pe un prag. Daca ma puteti ajuta, multumesc.

  1. Maria spune:

   Si ca sa completez tabloul, tot ce s-a intamplat pe zona de Varsator in ultimele saptamani mi-a traversat Junona retrograda natala din V, opusa lui Mercur, deci e clar cam ce trauma a reactivat. Citind despre pozitia lui Mercur de la vara din Leu, am reusit sa-mi controlez macar impulsul de a da replica si e o munca zi si noapte sa ies si din resentimentele pe care orice trauma pe zona asta mi le-a tot lasat, iar si iar, de-a lungul vietii…

  2. Ai scris o poveste lungă din care nu se înțelege ceea ce trebuie pentru a fi ajutată.
   Referitor la decizia de a-ți administra singură remedii homeopate, nu cred ca este o decizie foarte bună. Ai ales Aurum metalicum si Agentum nitricum doar pentru că există o asociere între semnele indicate, Leu si Rac. Nu așa se fac asocierile. Poate acestea iți sunt bune (nu știm), dar nu ajungând aici prin astfel de asocieri. Dacă ți-a recomandat cineva Arnică pentru traume fizice a facut bine, dar și dilulția contează. Nu se administrează Arnică pentru orice trauma. Aș putea să-ți fac o lista lungă cu remedii care lucrează pe diferite tipuri de traumă. Sunt multe lucrări de homeopatie, destinate publicului larg, nu doar specialiștilor, care te pot ajuta să iei o decizie în sensul acesta, dar cel mai bine este să întrebi un specialist. Desigur, nu pe orice absolvent al cursului de homeopatie, ci pe unul cu rezultate.
   Chiron în Pești merge bine pe psihoterapie, drenaj, cure de dezintoxicare, hidroterapie. Pe Chiron în Taur este bună alegerea, însă pe Bach eu aș fi mers, întâi, pe Rescue remedy, apoi Red chestnut (Castanul rosu), iar pe homeopatie pe Ignatia sau Staphysagria, deși Ignatia face echipa cu Natrium muriaticum, iar aici implicațiile sunt mari pentru că se cere, înainte de toate, o schema prudentă pentru a elimina retențiile (emoționale, de toxine, de apă etc.), iar Staphisagria presupune si administrarea unui remediu de purificare mamei (Sepia care face echipa cu Nux vomica, Silicea sau Tuja) pentru ca desprinderea de vibrația afecțiunii să fie delicată. Dar, cum spuneam, una este documentația teoretică și alta este soluția ce vine în urma unui consult la un specialist.

 3. Maria spune:

  Am mers, pe Rescue, Holly, Sweet Chestnut, Star of Beth si Red Chestnut. Dar s-a constatat ca dilutiile sunt prea joase. Au ramas doar pe situatii acute. Homeopatic, consultand un reputat medic recomandat, am luat Platina (fara nici un rezultat), Ignatia, Nat.mur. si Arnica in dilutie foarte inalta (cu discrete imbunatatiri), Staphysagria si Pulsatilla dilutii medii (cu accentuare, deci m-am gandit si eu la Silicea, Sepia si Tuja, desi in Tuja nu gasesc similitudini prea multe), iar acum, pentru ca tabloul se schimba, am ajuns la ceea ce ma gandesc ca poate fi constitutional. Stiu ca se lucreaza intr-o schema profesionala, dar medicul a oprit-o brusc, reorientandu-ma spre un coleg care lucreaza kinetoterapeutic, ceea ce evident m-a derutat.
  Va multumesc foarte mult si scuze ca nu s-a inteles nimic din poveste 🙂

  1. La remedii Bach nu există gradare pe dilultii. Dacă ți-a prescris aceste remedii a considerat ca trauma este o problema de încăpătânare ori egoism.
   Sper ca toate aceste remedii ți le-a administrat cu schemă, cu timpi de așteptare, cu revenire, apoi cu agitarea efectelor, adică trecerea de la diluție mare la cea mică și invers, după cum recomandă Vitoulkas în Materia Medica, pentru a preîntâmpina obișnuirea corpului cu diluția administrată pe o perioadă mai mare de timp. Totuși, vreau să cred că trimiterea la kinetoterapeut nu a însemnat linia moarta pentru homeopatia pe care o practică. Resursele homeopatiei sunt foarte mari. Diluțiile mari sunt necesare dar ele trebuie pregătite. Când nu le pregătești este ca atunci când pui un copil, talendat la pictură, ca, după un vernisaj, să fie profesor de desen.

   1. Maria spune:

    Imi vine sa raspund cum raspunde romanul.. „e clar…” Nu, d-le Coșer, nu le-a pregatit, 8 luni am luat direct 50M, consecutiv Plat., Ign. si Nat.mur. Apoi, Puls. si Staph. doar Ch200. Mai curand eu m-am mai „jucat” cu dilutiile la ultimele doua, dupa trimiterea la kineto.
    Imi inspirati un zambet si speranta ca voi gasi un valorificator mai iscusit de talente 🙂
    Multumiri!

    1. Din ce am citit și am învățat, există astfel de recomandări cu efecte remarcabile, sunt prezentate în Materia Medica, multe le-am găsit în Vithoulkas, dar nu pe o durată de 8 luni și nu am citit nicăieri combinații atât de îndrăznețe. Este clar că o astfel de combinație vizează o încadrare psihologică delicată. Nu știu ce anamneză a făcut, dar cred că înțeleg spre ce se îndreaptă.
     Dacă nu au fost rezultate, caută un homeopat sufletist sau un terapeut sufletist fără a pune la îndoială ce ai făcut până acum. Contează rezultatul.

     1. Maria spune:

      Sunt un om indraznet. Si curios. Si imi cer iertare daca va supar revenind. Peste noapte am dormit destul de bine, dimineata am simtit impulsul sa iau o doza de Aurum, in dilutie mica, sa vad ce se intampla, cu menta si camforul langa mine in caz ca, stiind recomandarea sa fiu curioasa sa descopar (alt)ceva. Am avut constientizari pe parcursul intregii zile. Am simtit ca in ultimul dvs. mesaj e ceva, fara sa pot spune ce. Acum inteleg ca povestea pe care am scris-o nu avea sens pentru ca nu avea nici pentru mine. Acum are. Nu simt sa-l si scriu, pentru ca scopul, ajutorul pentru mine pentru acest moment, s-a implinit. Multumesc pentru inspiratia pe care ati avut-o, pentru rabdare si pentru ajutor.

     2. Maria spune:

      Am revenit la medic. Ati intuit bine, schema e indrazneata, pentru ca exista un rost. Ma ridic, dar purtand si atasamente care imi ingreuneaza „zborul” si sper sa le dezleg suficient de repede incat sa nu ma invinga, asa cum atentionati zilele trecute. Am incredere ca sunt „in grafic”, data fiind toata indrumarea pe care o primesc.

     3. Am pus și pun la îndoială decizia de a face apel la această schemă îndrăzneață fără a fi pregatită. Uneori pregătirea cere o singură doză din aceeași schemă, diluții mici ori remedii complementare… Deci nu faptul că este îndrăzneață mi se pare nepotrivit, ci că nu a considerat că ea trebuie să vină după o introducere. Nu reiese din mesajul tău că introducere a fost făcută.
      Din nou îți spun, semnalele remediilor au un alt limbaj. Este nevoie să stabilești cauza și cum se manifestă ea. Ceea ce observi la un moment dat poate fi un simplu efect al unei cauze ale cărei manifestări principale îți pot scăpa. Cum tu, ca ființă, la nivel emoțional sau mental nu poți fi separată de mediul de apartenență, te-ai construit să reacționezi într-un anumit mod, cu tot tabloul psiho-emoțional, nici remediul la diluție mare nu trebuie citit doar pe tine, doar prin ceea ce vrei tu să remediezi, doar pe zonele care țipă mai tare.
      Pentru a înțelege ce implicații mari au aceste remedii, îți recomand să-l citești pe Vithoulkas ori caută-l pe youtube, are scurte prelegeri în engleză. Este genial.
      …și gândește-te, defectul numit „boală” nu este dezechilibrul în ansamblu, ci doar ceea ce se citește la un moment dat. Prin lucrul cu remediile, mai ales la diluții așa mari, ființa se recompune. Este important să știi lucrul acesta pentru a înțelege schema de tratament pe care un specialist ți-o recomandă.

     4. Maria spune:

      Cu tot respectul, sa va dea Dumnezeu sanatate… de aseara cer sa prind Cauza. Dimineata m-am intors la origine: intrauterin un avort caruia eu i-am supravietuit, fratele meu geaman nu. Copilaria…greu de descris. Acum am reluat Ign. Peste doua luni revin la medic. Dar acum cred ca urmatorul remediu ar trebui sa fie Mag.m. Acolo e cauza zic eu. Multumesc.
      Am timp sa caut si sa ma documentez si eu cu privire la dilutii.

     5. Cred că alegerea este corectă, doar că atunci când vei lua Magnesia muriatica să ai grija să te înconjori de oameni buni. Ceea ce scoate magnesia muriatica nu trebuie să se transforme in niște etichete de care alții să se folosească. Pe Ignatia ai nevoie să te ierți pentru ceea ce ai permis, voit sau nu, să se întâmple. Pe Magnesia muriatica ai nevoie să te simți iertată și protejată.
      Mult succes!

 4. Ana spune:

  Buna ziua,
  Jupiter din 8 Martie e retrogradat. In harta mea natală am jupiter retrogradat. In momentul de fata imi caut de munca, fac niște cursuri si as vrea sa-mi dau un examen care l-am mai dat si nu l-am luat. Nu stiu daca ceva mă ajuta sau mă limitează cu acest jupiter retrogradat. Ca o Adăugare sunt născuta in zodia Săgetător , in plus si saturn e retrogradat in harta mea natală deci ultimii doi ani au fost grei. teama ca iar se repeta cu jupiter reprogramat as vrea sa mi-o înving cu citeva recomandări de la D-voastra. Multumesc anticipat.

  1. Nu se poate obține un răspuns urmărind doar cateva poziții. Nicio planetă nu acționează de una singură. Ele sunt prezentate în manualele de astrologie separat din considerente tehnice ori educative, nu că așa trebuie ele analizate. Deci, pentru o astfel de problemă tranzitele trebuie judecate în ansamblu, nu pe bucățele sau, mai simplu, se poate face apel la o temă orară.
   Cred că vrei să afli dacă vei reuși sau nu, dar nu am citit din mesajul tău că ai fi căutat greșeala din cauza căreia nu ai reușit prima dată. Iata o temă de gândire pentru tine!

   1. Ana spune:

    Buna ziua,
    Greseala de examen a fost ca nu am fost pregătită pt acel nivel de cunostinte. Trebuia sa studiez mult mai multa literatura si sa inteleg contextul întrebărilor care nu e chiar simplu fiind si in alta limba decit lucrez eu. Un examen complex si deloc ușor.
    Greșeala personală a fost ca aveam asteptari sa-l iau pt ca lucrez in domeniu si pt ca învățasem. Pt ca nu l-am luat mă intreb daca imi trebuie, insa simt ca ceva nu e terminat.
    Multumesc pt răspuns in legătura cu planetele, am sa încerc sa nu iau asa de negativ ceea ce este retrograd. In plus am sa țin cont ca este individual.
    Multumesc pt răspuns.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.