12 – 18 martie 2018

12 – 18 martie 2018 este săptămâna alegerilor care vin din nisipul timpului sau din nisipul deznădejdii și a încrederii în mișcarea valorilor. Nu doar pentru că evenimentele astrale ale acestui interval, luate separat, sunt foarte importante, ci și pentru că asocierile dintre ele generează un mecanism care ne dă multă putere, avem nevoie să abordăm cu responsabilitate și fără prejudecăți această temă a nisipului, a timpului, a achizițiilor și a rădăcinilor care ne dau putere sau ne-o consumă. Nu va fi o săptămână a lipsurilor, ci a senzațiilor care ne sperie cu lipsurile, cu sărăcia, cu agresiunile. Nu vom fi victime, dar vom avea această impresie. Nu vom fi deposedați și nici nu pierdem valori importante, ci trecem printr-o reconfigurare personală pentru a înțelege că staticul nu este compatibil cu evoluția, ci doar cu confortul de moment. Pe alocuri vom evada din prezent spre nostalgiile trecutului, însă nu acesta este scopul mesajului astral pentru că nu călătorim în trecut, ci parcurgem cu mintea un traseu personal care pornește din prezent și se oprește acolo unde rădăcinile personale sunt înfipte. Ceea ce se așază, ceea ce răspunde ușor mișcării valorilor, adică nu se strică prin mobilitate, vine dintr-o zonă bună. Falsul fuge acum din calea acestei înțelegeri și până și elementele mici ale destinului, cele care au fost de multe ori abordate exagerat, fiind supradimensionate, vor manifesta unele față de altele o atracție foarte mare, unindu-se în structuri care să simuleze mari edificii. Vorbim aici despre sinteze, despre promisiuni, despre fapte care nu erau programate, dar pe care le săvârșim pentru a sugera un anumit înțeles, despre cadouri care nu sunt oferite cu scopul de a bucura, ci de a îndatora. Oricât de mult am fi tentați să credem că sinteza acestor direcții este să judece, să etaloneze, să pună la punct, să fim prudenți pentru că nu este așa. Mesajele au nevoie de un conținut simplu, flexibil care să poată fi dus mai departe până la mijlocul lunii mai, prin cele două cicluri lunare, unul care debutează acum, pe 17 martie, iar celălalt pe 16 aprilie. Vom fi ajutați în sensul acesta pentru Marte va schimba acum semnul, va trece pe Capricorn, iar oameni vor deveni mai calmi și mai atenți la ceea ce se sedimentează. Vom vedea, există și mai mult de atât, adică legăturile acestei săptămâni se duc până în lunile august-septembrie când Marte va reveni în Capricorn (tranzitul de acum se încheie pe 16 mai) ca urmare a deplasării retrograde ce a fost începută în 26 iunie. Dacă ar fi să rezolvăm tristețea care ne-a corodat încrederea în sine din ianuarie și până acum, ar fi suficient, dar se poate mai mult. Liniștea și profunzimile sufletului pot fi valorificate, în etapele indicate mai sus, pentru a împlini cel mai important deziderat al momentului: maturitatea. Această maturitate nu se măsoară în numărul anilor, ci în adâncimea percepției care leagă printr-un fir nevăzut compartimente ale ființei și le face să lucreze ca un tot unitar.
Așadar, să urmărim de-a lungul acestei săptămâni care ne sunt rădăcinile și să nu ne mințim, pentru că altădată ne-am mințit și nu a fost bine. Adevărata putere se activează acum în afara plăcerilor, în afara argumentelor pentru necesitate, ci doar pentru a înțelege și a nu cădea în eroarea de a crede că ființa este ceea ce spune la un moment dat, ceea ce face la un moment dat, ce identitatea își atribuie. Ansamblul situației permite celui atent să ajungă în această zonă a cunoașterii.
Omul obișnuit, care nu urmărește să obțină realizări atât de mari, chiar dacă ele sunt posibile pentru toți, își va petrece săptămâna inventariind bunurile, cumpărând, etichetându-și cunoscuții și lăudându-se cu cât de multe știe despre oameni ori, cu cât de multe poate face prin relații, cunoștințe, abilități. Va avea momente reale de mulțumire luni, joi și sâmbăta, însă absența factorului subtil de autoreglare îl va face vulnerabil la lăcomie. Va pretinde mai mult, va cere, va insista și prin aceste derapaje va trece ușor în zona tensiunilor care îi vor știrbi din bucuriile, de altfel reale, obținute în cele trei zile. Îi va rămâne în urma acestei săptămâni insatisfacția și o anume suspiciune. Nu va observa că a ajuns acolo pentru că nu s-a abținut și a cerut mai mult doar pentru că poate, nu și pentru că i s-ar permite, ducând tensiunile ciudate ale momentului pe mai departe. În această zonă a omului comun îi vom vedea pe cei care resping ușor, după modelul impus de societatea de consum, tot ceea ce strălucește prin simplitate, modestie, dragoste. Satisfacția le va fi monedă de schimb și prin ea vor vinde și vor cumpăra orice.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu permite severității să se strecoare în suflet. În această săptămână măsura este impusă de etaloane existențiale ce depășesc în mod generos spațiul analizat, cadrul anului, al perioadei și, în cazul multora, chiar al acestei existențe. Să folosim săptămâna 12 – 18 martie 2018 pentru a învăța, nu pentru a eticheta, oricât de multe credem că știm, oricât de multe certitudini am avea pe ceea ce vedem. Efecte similare au acum cauze diferite, iar cine respecta acest concept lansează comunității un model de înțelepciune care a devenit foarte rar în ultima vreme.

Personalizare. Accesibilitate. Toleranță. Severitate în ordonarea emoțiilor. Punctualitate. Sarcinile sunt îndeplinite cu succes. Un personaj obscur se laudă cu veleitățile mesianice. Viziune clară asupra unei greșeli. Combinații care reduc durerea. Ne amintim de o tristețe.

Luna își încheie astăzi tranzitul sau prin exil, prin zodia Capricorn urmând ca în noaptea de luni spre marți să intre pe zodia Vărsător și să-și alinieze mesajul celorlalte programate pentru această perioadă. Pentru că pe Capricorn, Luna nu are o calitate prea bună, emoțiile fiind restrictive, 12 martie nu se va remarca atât de mult prin abținere, cât prin tristețe. Luna va trece acum prin relații bune cu Pluton, Jupiter și Chiron ceea ce înseamnă că impulsul de a ne prezenta față de comunitate prin calități, de a face o impresie bună, de a ajuta, poate chiar necondiționat, îi îndeamnă pe unii să creadă că acest mod de prezentare nu este întâmplător și că ei chiar îndeplinesc un rol special în grupul de apartenență. Poate, pe alte conjuncturi, acest mesaj ar fi fost susținut de ansamblul situației, nu de câteva unghiuri care se împlinesc la un moment dat. Acum, cu cât persoana în cauză se laudă mai mult că poate să facă anumite lucruri, chiar și numai într-un dialog cu sine, cu atât mai departe este de calea cea bună, de statutul pe care și-l atribuie. Ar fi fost mai simplu până și pentru acești oameni dacă Luna nu ar fi trebuit să treacă în a doua parte a zilei prin careul cu Uranus. Nu am fi fost predispuși la o selecție negativă, nu am fi acordat o mai mare importanță nesiguranței și prin aceasta să ne punem în valoare, ci am fi fost capabili să îndeplinim un rol pozitiv și să avem măsura binelui, nu măsura nesiguranței.
În felul acesta, înțelegem că administrarea propriului patrimoniu cere puțin mai multă maturitate decât am crezut, relații interesante cu cei din jur, nu doar prin confort, cât prin respect, seriozitate și muncă. Privind aceste dispoziții prin deviza generală a săptămânii înțelegem că omul care greșește acum se duce singur către deznădejde, în încercarea disperată de a inventa ceva care să-i anuleze tristețea. Tristețea se anulează prin încredere în sine, prin diminuarea așteptărilor pe care le-am putea avea de la ceilalți, prin pasiune. Orice altă încercare de a diminua tristețea slăbește rezistența la efort, transfera energia din zona plămânilor către alte zone, privând ființa de o anume formă de hrană, cea energetică, de prana.
Prin urmare, avem nevoie să descoperim în această zi de ce este nevoie de măsură, de ce este important în această perioadă să ne punem ordine în emoții, să nu considerăm că ne este permis orice doar pentru că putem face. 12 martie este și ziua în care primim răspunsul de la oamenii pe care i-am molipsit cu propria tristețe, pe care i-am întristat greșindu-le, pe care nu am dorit să îi ajutăm pentru că am fost prea ocupați, indiferenți, răutăcioși. Acum vedem rezultatul, dar nu pentru a ne simți vinovați de ceva, ci pentru a înțelege că fapta aceasta nu trebuie repetată. Mesajul acesta va veni spre noi sub forma unei viziuni ca și cum înțelegem în sfârșit pe unde merge drumul, ce fel de schimb avem cu cei din jur, câtă încredere este nevoie să investim în relațiile active în această perioadă. A ne atribui acum roluri mai mari nu înseamnă a obține un loc privilegiat în grupul de apartenență, ci a impune această poziție comunității, fie că o facem prin argument sau cu forța.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a reduce numărul faptelor pentru a fi atenți la calitatea lor. Un singur lucru făcut bine valorează acum mai mult decât o suită de acțiuni.

Puterile personale sunt revigorate. Secrete împărtășite. Accente grave. Mișcare compromisă. Loviturile existențiale sunt resimțite din plin. Schimbarea unui traseu. Reconfigurare personală. Revenire. Binele se scufundă în imaginar. Calea de întoarcere nu mai sperie. Avem mai multă putere.

În noaptea de luni spre marți Luna va intra pe zodia Vărsător și ne va aduce mai multă încredere în sine. În anumite situații, această încredere în sine sporită este un fel de armă albă pusă în mâna cui nu trebuie. Primim ajutor din partea sextilului Saturn-Junon, dar și din partea trigonului Soare-Jupiter, însă lucrurile nu ne sunt atât de clare, nu putem considera că lucrurile acestea trebuie impuse oricum, că de la sine aceste secvențe pozitive sunt selectate pentru că prin careul Venus-Saturn o răutate se ridică, iese la lumină, se strecoară printre toate aceste impulsuri bune și strică. Dacă în ziua anterioară conjuncturile astrale ne-au ajutat să înțelegem de ce combinațiile diverse ne clarifică viziune asupra vieții și ne ajută să ne diminuăm durerea și tristețea, evenimentele acestei zile ne avertizează că avem de făcut alegeri mari, nu pentru a impresiona și nu pentru a ne consolida poziția în grupul de apartenență, cât pentru o reconfigurare personală. Această reconfigurare trebuie să producă încă din această săptămână primele efecte, vizibile în special prin relația individului cu el însuși, cu cei pe care îi are în imediata apropiere, cu familia sa. Abia după ce aceste efecte au fost observate în această zonă să fie urmărite și în relația individului cu comunitatea lărgită.
Raportul interesant dintre bine și rău, de calități și defecte nu va fi văzut doar la nivel interior, ci și altfel. Acest tip de predispoziție astrală îi împarte pe oameni în două categorii în funcție de predominanta lor. Aici lucrurile se complică puțin pentru că această predominantă nu poate fi observată sau înțeleasă decât prin raportare la deviza generală a săptămânii. În funcție de zona de unde își extrag puterea, adică din nisipul timpului sau din nisipul deznădejdii, acești oameni vor fi motivați să facă impresii bune sau rele, să construiască sau să distrugă. Cu toții însă vor avea încredere că fac tot ceea ce este mai bine pentru ei și nu au de ce să se schimbe, nu au de ce să se oprească. Doar prin raportare la aceste rădăcini ascunse în negura vremurilor înțelegem de ce considerăm că nu avem nevoie de nicio explicație pentru că știm cât de corect este, cât de util și cât de necesar să ne orientăm spre o anumită direcție. Va fi câștigat cel care este obiectiv și care ascultă semnalele care îi sunt date. Cele mai clare semnale ne vin din corp, așa cum în ziua anterioară cel mai clar semnal venea dintr-o zonă psiho-emoțională. Ceea ce doare acum pe corp a fost o rană pe ființă și nu trebuie decât să ne îndreptăm atenția către explicațiile pe care specialiștii în domeniu le dau acestor corelații, fie apelăm la un terapeut, fie deschidem o carte care abordează explicații cu privire la cauzele spirituale ale bolilor. Dar nici această orientare nu ne spune dacă facem bine sau nu. Nici aceste informații, doar prin consultarea lor, nu le spun dacă ne extragem puterea din nisipul timpului sau din cel al deznădejdii. Descoperim adevărul doar lucrând. Diminuând efectele negative ale unei afecțiuni sau înlăturându-le lucrând cu aceste cauze, descoperim că ne extragem puterea dintr-o sursă bună, că nu ducem mai departe impulsuri negative, nu suntem activi pe traumă, ci activi pe vindecare. Așa cum bine știm, ne-am mai întâlnit cu situații de genul acesta, în cele mai multe situații vindecarea are și această componentă a durerii. Cel care nu fuge de durere și nu caută prin orice mijloc să o ascundă, să-i anuleze mesajul sau să o înmulțească, ci merge la cauza ei este un om care poate face mai mult decât demonstrează acum. Relația bună dintre Soare și Jupiter, acum când marele benefic se află în deplasare retrogradă, cere această revizuire și îi spune individului că nu trebuie să-i fie frică de durere și nici să creadă în ea, ci să o vadă doar ca un stadiu, doar ca o experiență. În felul acesta, se face o dreptate față de structuri ale ființei ce au fost folosite greșit sau nu au fost utilizate, dar se produce și expansiunea câmpului conștiinței, o dezvoltare a ființei fără aceste probleme, fără cauzele negative care provoacă acum durere.
Prin urmare, avem ocazia pe 13 martie să ne revigorăm puterile, să le ducem către o zonă a binelui, dar prin viziune clară, nu prin intensitate sau forța suplimentară. Mulți vor fi păcăliți că intensitatea este ceea ce trebuie să urmărească acum, însă nu foarte departe în timp, ci chiar până la finalul acestei săptămâni, vor vedea că se înșală. Dacă din experiențele pe care le-am avut până acum a prefera calitatea în detrimentul intensității sau a forței în exprimare a făcut parte dintr-o etapă de creștere și dezvoltare, acum lucrul acesta trebuie împlinit doar pentru curățare, purificare, eliberare. Acolo unde ființa este eliberată de cauzele care îi provoacă durere lucrurile se dezleagă și pe zona publică, dispar probleme, se modifică opiniile, impresiile, imaginea. Dar pentru a ajunge la acest proces avem nevoie de măsură. Măsura greșită ne va spune că durerea este etalonul care o definește. Durerea este doar un indicator, nu etalonul, adică ea ne arată zona ce a fost neglijată sau utilizată greșit, nu calitatea a ceea ce avem de făcut. În cuvinte mai simple, nu ar trebui să ne speriem dacă, în special în a doua parte a zilei, apele se tulbură, suntem agitați sau anumite probleme ne cer o revizuire sau să lăsăm de la noi, să acceptăm că unele situații nu trebuie împlinite așa cum ne-am gândit până acum. Durerea produsă de astfel de episoade nu poate fi un etalon de normalitate, nu poate fi standardul care definește măsura a ceea ce suntem sau trebuie să împlinim. Ea este doar un indiciu despre ceea ce se întâmplă. Soluțiile vin prin alte metode care redresează sectorul respectiv, dar care pot să facă mai mult de atât, pot merge la cauza durerii, o pot anula pe aceasta încât creșterea și dezvoltarea ființei de acum încolo să se producă fără această traumă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu evada într-un plan imaginar pentru că asta înseamnă a fugi de durere. Viața este ceea ce trăim nu ceea ce ne închipuim că trăim.

Mișcările de masă produc vibrații în conștiința de grup. Lipsurile se adâncesc. Putem mai mult, dar nu suntem impulsionați. Adevărata forță activează în afara plăcerilor prezente. Visare. Evadare din durere. Atașamentele se curăță prin iertare. Agravare prin încăpățânare. Simbioză. Proiecție. Severitatea nu ne duce pe drumul cel bun. O greșeală ne încurcă planurile. Evoluție prin iertare.

Relația proastă Marte-Chiron nu are acum conotațiile negative pe care le-a avut în săptămâna anterioară, când a fost activă. Ceea ce este neplăcut vine din presiunea care nu se șterge, dintr-o împlinire a unei noi etape de lucru la fel de grea, de complicat, însă rezultatul, desprinderea de ceea ce este trist, apăsător nu va fi un rezultat de scurtă durată, care să dureze doar o săptămână. Dacă acest unghi nu s-ar fi împlinit pe finalul tranzitului lui Marte pe Săgetător nu am fi beneficiat de o grăbire a soluției, ci doar de un conflict, mai simplu sau mai complex, în funcție de calitatea problemei la care făcea referire. La fel, dacă Luna nu ar fi fost acum un veritabil explorator, prin trecerea sa peste Coada Dragonului, lipsurile și cauzele lor, rănile sufletești și motivele care le-au produs nu ar fi pus o presiune specifică, particularizată pe ceea ce ne ține blocați în mecanisme greșite, bolnăvicioase, epuizante. Toate aceste forțe se îmbină într-un mod absolut minunat și chiar dacă fondul (presiunea generală) rămâne la fel, avem speranța că schimbările comportate acum prin racordările la rădăcinile problemelor sunt de bun augur și durabile.
În cuvinte mai simple, nu mai avem nevoie să reparăm un aparat stricat, ci trebuie să-l înlocuim, nu mai trebuie să peticim o haină veche, ci avem nevoie de o reîmprospătare, o revigorare prin relații noi, prin idealuri noi, prin speranțe noi. Este adevărat, nu este un lucru comun să vorbești despre începuturi, reîmprospătare, revigorare pe finalul tranzitului unui element astral, însă în contextul acestei săptămâni, cea plină de noduri de educație, de sensibilitate, de descătușare și de eliberare de probleme, această componentă se evidențiază mai mult decât celelalte.
Apoi, pentru că nu este totul, revigorare fără iertare nu există. Ne vom întâlni acum cu o furie legată de un păcat protejat, tolerant care a fost tăinuit și care a compromis mai mult decât a favorizat supraviețuirea ori confortul. Neliniștea, furia, deznădejdea apar atunci când realizăm cât de simplu am fi putut să facem altfel. Acesta nu este un moment potrivit să ne lăsăm consumați de sentimente toxice. Antidotul acestor situații ce arată ca niște haine vechi pe care nu ni se recomandă să le peticim, ci să le schimbăm, este iertarea, întâi, a propriei persoane pentru că, voit sau nu, am permis să se împlinească astfel de situații, apoi a celor pe care îi considerăm vinovați. Adevărul furiei este la fel de toxic precum minciuna care a dus aici. De aceea, este imperios necesar să acordăm acestei forme de dreptate antidotul adecvat, nu de a o valida cu explicații agresive ori de victimizare.
Prin urmare, 14 martie este o zi de descătușare. Mulți vor alege să se adâncească în greșeala care i-a adus aici pentru că se simt puternici, motivați să o desființeze, însă cu cât se ocupă mai mult de ea de la nivelul la care activează cu atât o validează mai mult, cu atât mai multă putere îi transferă, cu atât mai slăbiți vor fi fără a reuși să miște valorile în direcția cea bună. Este posibil ca, sub forța durității sau prin aburii furiei, să nu realizăm acum cât de mult greșim validând-o, însă spre finalul săptămânii, când Marte va trece în Capricorn și când se diminuează și această nevoie de expansiune, de demonstrație, de competiție, de victorie, să vedem că, din dorința de a prinde o muscă am dărâmat totul în casă, deși ar fi fost simplu să lăsăm fereastra deschisă un minut. Ce ne lipsește acum să facem asta? Încrederea! Absența încrederii ne spune și că o mare parte din preocupările pe care le-am avut până acum vin din această zonă. Ne-am format așa și acum ne aflăm în fața unui start ce ne permite să ne formăm altfel. Iertarea este începutul.
O altă componentă a zilei ține mai curând de trecerea Lunii peste Coada Dragonului în noaptea de marți spre miercuri prin care cei sensibili să aibă intuiții speciale, să viseze ce ar urma să se întâmple, să anticipeze ori să aibă parte de experiențe neobișnuite. Și acestea sunt tot din zona unde ne-am înfipt rădăcinile pentru a ne extrage puterea, doar că structurile lor sunt mai aproape de latura mistică, decât de cea materialistă, adică instrumentele lor sunt imagini, stări, senzații, nu întâmplări, vorbe, oameni, obiecte.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a privi evenimentele prin simplitatea lor. Ceea ce este complicat nu durează.

Ramurile se frâng. Puterile vin din neant. O speranță este tradusă frumos. Natura inferioară devine răzbunătoare. Căutări sufletești. Intensitatea emoțională scade prin inactivitate. Plictiseală. Cercetarea presupune efort. Investigare a erorilor. Este nevoie de mai multă atenție.

Nota principală a zilei nu ne permite să ne ocupăm de proiectele pe termen lung. Mercur și Axa Dragonului sunt acum prieteni, dar mesajul puternic al zilelor anterioare nu-i permite lui Mercur din Berbec să se exprime mai mult prin latura idealistă, ceea ce nu va fi prea confortabil. Apar, așadar, blocaje ce se pot transforma în tensiuni pentru că niciun aspect al zilei nu susține acumularea. Nici Luna de pe Vărsător nu excelează la capitolul răbdare, dar nici unghiurile pe care le împlinește cu Uranus și Marte, aflate pe zodii de foc. Adevărul poate deveni o torță, un instrument prea periculos pentru cel care nu știe să-l mânuiască. Omul abil se poate folosi de această expansiune pentru a intui, pentru a simți ce se află dincolo de valul iluziei, pentru a tempera un proces care strică ori care îl duce pe cel în cauză spre prăpastie. Doar la acești oameni tristețile zilei devin melancolii, iar melancolia poate da vieții forme profunde, metaforice. Ceilalți vor fi marcați că nu sunt ascultați, că li se răstălmăcește orice vorbă și orice rememorare îi duce spre trădare. Este adevărat, forța zilei îi și ajută să se împace cu ideea, să vadă că în momentele de conflict pe care le rememorează au existat și intenții bune, și oameni frumoși, și puțin noroc. Dar nimeni nu-i de fier. De aceea, a doua parte a zilei, când Luna va trece pe Pești, ne va curta un sentiment de teamă. Cei vicleni, care se folosesc de un anume talent oratoric, de abilitatea de a lucra cu cuvântul vor grei invadând intimitatea celui timid. Și aceasta este tot o formă de expansiune pe care cel în cauză o vede doar prin aspectul său bun, motivațional (trigon Mercur-NN), însă celălalt o va vedea că pe o tentație de a se dezvălui, de a trece dincolo de zona de confort, din naivitate ori curiozitate. Cât Luna va fi pe Vărsător, adică în prima parte a zilei, raportul acesta va fi susținut, însă cu Lună în Pești suspiciunile prind viață și orice lucru explicat greșit, incomplet ori vădit tendențios face ca puterea, expansiunea, dinamismul să piardă liantul și structura să explodeze. Nu vorbim de ceartă, de conflicte prea mari pe această componentă, decât dacă avem de-a face cu firi vulcanice, ci vorbim despre o dezamăgire. Succesul ne va arăta în mijlocul săptămânii cum altădată am folosit nisipul cel bun al timpului, iar dezamăgirea pe cel al deznădejdii.
Deși, pentru unii, abstractă, această prezentare surprinde ceea ce se află în spatele a ceea ce este foarte evident și cunoaștem foarte bine. Având în vedere că amplitudinea evenimentelor nu înseamnă acum a ne stabili proiecte pe termen lung, ci să ne purificăm structura pentru a le duce mai departe pe cele care sunt deja creionate, a înțelege că echilibrul dintre eroare și împlinire nu înseamnă nici a merge mai departe ca până acum, dar nici de a conviețui cu greșeala, ci că totul este deja integrat la nivel de idee (Ce fac din mine? Ce am devenit? Unde mă duce drumul? Ce fel de putere am hrănit? etc.), iar noi doar trebuie să observăm conținutul, dar și că devenim liberi prin înțelegere. Primul efect va fi conservarea puterii. Pentru că până și cel cu o misiune spirituală importantă (cel care poate) nu vine în această lume să schimbe pentru alți, ci să împlinească pentru alții, maniera invazivă de a produce schimbări în viețile celorlalți, doar pentru că putem, este, din toate unghiurile, greșită. Așadar, și azi, după cum am văzut și în zilele anterioare, expansiunea este o formă de a ne extinde tentaculele pentru a ieși la lumină, nu de a-i lega pe alții ocupându-le timpul, casa, viața. Gradul de responsabilitate va fi văzut azi mai mult decât în alte zilei ale săptămânii.
Prin urmare, 15 martie este o zi generoasă în informații, dar zgârcită în sfaturi. Orice auzim nu ni se potrivește, nu poate fi pus în practică, nu este clar ori nu a fost cerut. Având acest tablou în față, unii vor greși prin inactivitate (nu înțeleg și nu fac nimic să înțeleagă), iar alții prin precipitare (nu au răbdare să asculte tot deoarece cred că știu care sunt etapele următoare). Nu va greși cel care vede dincolo de această agitație, cel care trece dincolo de argument ori de necesitatea argumentării. Fapta sa nu va fi plină de prejudecăți, ci, în mare parte, coordonată intuitiv. Va trece de la observarea greșelii, la compensarea ei și nu va urmări să aibă spectatori. În felul acesta, va descoperi ce acțiuni sunt scurte, dar el le-ar fi lungit cu de la sine putere, artificial, și care sunt cele cărora le era deja predestinată o suită mare de etape.
Cel care nu va putea trece dincolo de aparențe, care nu este obișnuit să acționeze intuitiv are nevoie de un limbaj simplu, cât mai simplu care să nu presupună întrebări suplimentare din partea partenerului de dialog. Ceea ce nu este înțeles din prima clipă va ține mintea blocată pe acest demers care va fi supradimensionat așa cum, conform celor precizate mai sus, nu este indicat. Cel care nu este intuitiv se poate folosi de acest semnal pentru a înțelege că, probabil, se află în fața unei situații pe care nu trebuie să o forțeze. În rest, ne va plăcea să fim plini de energie, curioși, dinamici și nu vom pierde prea mult dacă vom fi și atenți ca piruetele pe care le facem de bucurie sau de nervi să nu fie un factor de stres pentru ceilalți.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu schimba motivul general, starea generală dacă ne întâlnim cu un refuz ori cu o nesincronizare.

Combinații periculoase. Se pierde un moment de luciditate pentru o răzbunare. Oboseală nejustificată. Pierderea reputației prin impulsivitate. Accident. Tristețe afișată cu zâmbete false. Este nevoie de ridicare. Luptă cu natura inferioară. Resursele exterioare sunt folosite greșit. Sunt modificate perspectivele. Cădere din eroare. Abordare abuzivă a unei probleme sentimentale. Schimbare bruscă.

16 martie ne aduce în fața unei probleme pe care am ignorat-o și în săptămânile anterioare, dar și în prima jumătate a acestei săptămâni. Este vorba despre relațiile periculoase pe care le menținem pentru că ne face plăcere. Oricât de interesant este acest concept, relațiile toxice pe care le ținem, nu pentru că nu le putem înlătura, ci pentru că ne face plăcere, reprezintă un subiect foarte delicat. Relația proastă pe care Mercur și Luna neagră o definitivează în a doua parte a acestei zile scoate în evidență această luptă, această dramă a omului simplu care vrea să iasă din banal implicându-se în ceea ce este complicat, periculos sau nonconformist. Dacă de multe ori lucrurile acestea au putut fi încadrate într-o zonă lipsită de pericol, acum careul indicat mai sus nu ne permite să ieșim din această luptă cu natura inferioară. Și celelalte zile au scos în evidență lupta cu natura inferioară, dar nu au făcut-o în modul acesta, nu au arătat atât de clar că ne dorim să trecem prin astfel de probleme, să experimentăm așa ceva, să ne pedepsim în felul acesta. Și în raport cu cea de-a doua decadă a lunii martie, dar și cu săptămâna în curs, momentul de față accentuează acele combinații periculoase care nu fac cinste și care ne consumă din putere. Aflăm acum ceea ce ne-a făcut plăcere și nu a fost bun. Conștientizăm doza de lăcomie pe care am avut-o.
Din această cauză, mulți vor resimți pe 16 martie o oboseală ciudată, o revoltă împotriva a ceea ce este frumos și liniștit deopotrivă, o negare a puterilor celorlalți doar pentru că aceștia au ajuns acolo pe un alt traseu. Facem lucrul acesta pentru că așa am gândit până acum că, procedând în consecință, împlinim ceva miraculos sau dovedim o putere pe care ceilalți nu o au sau nu o au așa. Daca pentru omul obișnuit, cel care este și pasionat de astrologie, această relație negativă arata doar un conflict, amplificat de niște circumstanțe exterioare, în contextul acestei săptămâni când lucrurile se întrepătrund, când ele sunt legate altfel, când natura inferioară trebuie observată, conștientizată și canalizată pentru a nu rămâne așa, Aspectele cu pricina ne modifică perspectiva lucrurilor, ne arată că traseul poate să treacă și prin alte locuri, pe acolo pe unde nu am avut niciodată curajul să trecem. Este adevărat, ceea ce ne-a speriat altădată ne sperie și acum, dar de această dată fie avem mai mult curaj, fie, în cazul celor care au ratat de multe ori intrarea pe acest traseu ambițios, nu au de ales.
La modul comun, prin raportarea la aspectul general al zilei, în încercarea de a surprinde și alte aspecte decât cele dominate de relația dintre Mercur și Luna neagră, contextul acesta ne explică de ce în anumite situații, când nu ne-am comportat așa cum ar fi trebuit, gândurile ne-au fost răvășite, dorințele arzătoare și neîmplinite, iar orgoliile atât de aspru pedepsite. Explicația pe care o găsim în ecuația astrală a zilei de 16 martie, prin corelațiile impuse de săptămână în care această ecuație se încadrează, insistă pe ideea că rădăcinile pe care le avem, cele date de nisipul timpului sau de nisipul deznădejdii, au făcut diferența. Este foarte posibil ca pentru unii aceste explicații să nu reprezinte nimic. Pentru omul care dorește să trăiască lucid, să înțeleagă mai multe despre experiențele pe care le are, să surprindă chiar sensul vieții ori rostul ei, lucrul acesta despre păcate, despre trecut, despre complicații impuse de structuri ale ființei pe care nu le conștientizează, sunt foarte importante. Prin importanța acordată, schimbările devin mai ușor de împlinit. Acolo unde lucrurile acestea sunt ignorate avem de-a face cu o cădere în eroare, cu un nou eșec.
Prin urmare, 16 martie combină motivele periculoase la care am apelat pentru a ne simți bine, pentru a părea puternici prin duritate, indiferență sau prin rănile pe care le-am creat celorlalți, cu tristețea care ar fi trebuit să le inspire celorlalți puțină milă. Ziua ne poate duce foarte aproape de eroare dacă desconsiderăm statutul, dacă nu respectăm oamenii care muncesc, dacă încercăm să-i convingem pe ceilalți să creadă în boală inventând metode de tratament împotriva efectelor, ignorând cauzele. Abia acum conștientizăm că această săptămână face trimitere și la acest domeniu foarte sensibil al vieții umane: starea de sănătate. Și din observațiile aplicate celorlalte zile, înțelegem că starea de sănătate de acum reflectă ceva din echilibrul existențial, ceva care ar trebui privit dintr-o altă perspectivă, dintr-un alt unghi, prin alte concepții, prin altă viziune. Cel care este interesat de lucrul acesta chiar va putea acum afla mai multe. Cel care nu acordă importanța cuvenită își va amâna momentul de înțelegere, va rămâne prizonier al propriilor complicații, își va consuma puterea validând această luptă cu natura inferioară care nu duce la nimic bun.
Din exemplele pe care spiritele superioare le oferă înțelegem că această luptă cu natura inferioară este de fapt o luptă cu morile de vânt. Natura inferioară trebuie depășită, ea nu poate fi înfrântă pentru că rostul ei nu este pentru a fi anulat, ci pentru a trezi la viață un spirit leneș. Cu toții, noi cei care ne ducem existența în acest plan întunecat, avem în spate acest păcat al lenei, al indolenței, al minciunilor pe care ni le spunem cu atâta convingere, al poveștilor fără esență, al etaloanelor pline de culori, imagini, acțiuni care nu au, până la urmă, nici o morală. Natura inferioară este o pedeapsă pentru că am blocat spiritul, această comoară inestimabilă a creației, în concepții imobile.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la nevoile celorlalți. Lucrurile complicate au în spate impulsuri foarte scurte care vor să dureze mai mult decât le este scris prin natura lor și fac lucrul acesta lipindu-se unele de altele, imitând marile structuri ale vieții. Lucrurile simple sunt strălucitoare, foarte vizibile și lipsită de pericol. Pentru că trăim într-o societate care agresează foarte mult moralitatea, profunzimea gândirii, oamenii aceștia care preferă simplitatea, care nu au nevoie de reclamă, publicitate, laude, sunt rari. Este posibil ca pe 16 martie aceștia să fie văzuți mai mult decât alții. Să nu le lipim pe frunte etichetele pe care suntem obișnuiți să le atribuim oamenilor leneși. Aceștia sunt picătura de lumină sau de viață datorită cărora societatea aceasta degradată nu reușește să distrugă totul.

Adevăr necenzurat. Cercetare intensă. Se ajunge la un rezultat care distruge corabia. Mergem cu gândul pe unde am mai fost cu pasul. Nostalgii ciudate. Revenire. Drumul cel bun se ridică din noroaie. Gravitatea este temperată. Puterea vine din suflet. Gândul este mai puternic. Interes pentru ceea ce confirma, studiază, certifică, legiferează. Întoarcere la sacru. Porți deschise către bine. Intensitatea poate știrbi din bucurie. Vamă. Combinații elitiste. Revendicare ciudată. Un pas înapoi denotă prudență, nu teamă.

Astăzi Marte își va încheia tranzitul său prin Săgetător, trecând pe Capricorn, unde va sta până pe 16 mai, iar Soarele și Luna vor trece printr-o conjuncție (Luna nouă) inițiindu-se un nou ciclu lunar care va dura până pe 16 aprilie, imediat ce se va încheia și retrogradarea lui Mercur (15 aprilie) care va începe săptămâna viitoare. Marte va reveni pe Capricorn, dar la vară (13 august -11 septembrie), ca un efect al retrogradării pe care o va iniția în 26 iunie. Toată această schemă ne informează că urmează zile importante pe care ni le putem pregăti încă de pe acum. Acest tranzit al lui Marte prin Capricorn nu va fi atât de vulcanic precum a fost cel din Săgetător pe care îl traversăm începând cu 26 ianuarie. În primul rând, pe acest semn se află în exaltare, deci vom deveni mai atenți la sentimente, la deciziile pe care le adoptăm, ne vom conserva puterile mult mai bine sau vom reuși, în sfârșit, să oprim procese negative care ne-au consumat energia în ultimele luni. Pentru că va trebui să treacă prin conjuncțiile cu Saturn și, respectiv, Pluton, aflate deja în acest semn, Marte ne va ajuta să ne descoperim profunzimile sufletești, să înțelegem că nu totul se bazează pe schimbare, evadare, luptă, ci și pe analiză, pe sinteză. Pe tranzitul lui Marte pe Capricorn vom sintetiza și pentru că acest început primește o susținere din partea planetei Venus, cea care se află în trigon cu Capul Dragonului, o vom face cu bucurie, cu speranța că aceste zile care ne-au mai rămas până când Uranus își încheie tranzitul prin Berbec (15 mai), trecând în cea mai dificilă fază a tranzitului său (pe zodia Taur este în cădere) balanța înclină mai mult către reașezare corectă, către împlinire, către consolidare.
Am trecut în revistă acest cadru pentru că 17 martie este o zi de decizie și avânt creionate toate aceste destinații frumoase vom fi motivați să mai facem un efort, ne vom mobiliza cu discernământ, cu judecată pentru a mai face un pas, dar și pentru a-i descoperi pe cei cu care semănăm și cu care acum putem lucra. Cadrul sintetic al zilei ne spune că în grup este mult mai ușor de evoluat decât de unii singuri, deși solitudinea rămâne o experiență esențială ce nu poate fi ocolită. Momentul de față aduce, cu Luna trecută pe zodia Berbec în seara aceasta, o decizie categorică. De aceea avem nevoie să cunoaștem cadrul general, să înțelegem mai mult din consecințele a ceea ce hotărâm acum pentru că emanciparea nu va veni de la sine. Fără judecată, fără privire de ansamblu devenim prea demonstrativi, aprigi în a produce ultimele efecte ale expansiunii, duri sau nedrepți pentru că nu mai ținem cont de om, ci de tempo, nu avem în față prieteni, ci clipe care se scurg prea repede.
O altă componentă a zilei ne vorbește despre un episod trist pe care îl transformăm într-unul frumos. Sextilul Venus-Coada Dragonului ne spune că acest episod a mai fost parcurs, însă cu alți oameni. Preschimbarea sa într-unul frumos vine din careul Luna-Marte (aspect eliberator al zilei), primul de anul acesta cu Marte pe Capricorn. Gândul de împăcare, de temperare va fi, așadar, invocat la locul faptei, acolo unde se consumă, ca și cum ultima picătură de amar se scurge și vasul este eliberat pentru un altfel de conținut, unul mai bun, mai potrivit nevoilor de acum. Acolo unde avem de-a face cu firi conflictuale, deciziile adoptate la nervi distrug corabia. Și acolo se va constata că ultima picătură de amar s-a scurs, însă se strică și vasul. De altfel, oricât de profunde sunt energiile ce ne vin din poziția lui Marte pe Capricorn, ele nu pot fi constructive, ci mai curând administrate mai bine și orice undă de agitație, orice refuz al regulilor corecte, orice întoarcere la impulsivitatea mai veche, cea pe care o tot parcurgem din 26 ianuarie încoace, expune cadrul general la o flexibilitatea ce nu poate fi susținută. Ni se garantează acest bine doar dacă respectăm regulile cerute acum.
Prin urmare, 17 martie vine cu o reîmprospătare a vieții, cu promisiuni care, de această dată, chiar nu sunt mincinoase. Este adevărat, dacă vom refuza regula, mesajul pe care-l lansăm va reconfigura această promisiune, diminuând-o ori chiar anulând-o. Ceea ce este interesant vine din faptul că suntem avertizați referitor la amploarea deciziilor. Până acum am fost obișnuiți să luptăm, să depunem efort de mișcare, de gândire, de convingere pentru că nota generală nu era definită de structuri consolidate, ci de mișcare. Acum multe se opresc din această agitație și este nevoie să ne adaptăm rapid acestui nou ritm de lucru. Pentru unii el va veni cu suplimentarea orelor de somn, pentru alții cu mai mult studiu, cu mai multă atenție, cu decuplarea minții de la agitație, cu o evadare. Luna nouă de acum va face ca măsura a ceea ce decidem să se regăsească în etapele următoare ale demersurilor, până pe 16 aprilie, la următoarea Lună nouă. Pentru că tranzitul lui Marte prin Capricorn durează până pe 16 mai (cât două cicluri lunare), dacă startul de acum nu va fi bun, vom mai avea o șansă începând cu 16 aprilie. Cert este ca orice încercare este binevenită pentru că dacă nu atingem succesul pe care-l urmărim deținem măcar experiența a ceea ce vom face și startul din mijlocul lunii aprilie va porni de la un nivel mult mai bun, nu de la zero.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu schimba o limitare cu alta. Adevărata modificare a momentului merge spre simplificare, temperare, liniștire. Ceea ce are un alt ritm, un alt tempo nu primește susținerea acestor vibrații minunate.

Depășirea unui impas. Temătorul se apropie de o prăpastie. Ne angajam într-o aventură. Compromis pentru a ascunde severitatea. Deviație. Risc de cădere. Cazuistica se schimbă. Împreună suntem mai puternici. Binele trebuie explicat. Ceartă. Nedumerire. Combinații existențiale care întârzie o împlinire. Este nevoie de rezervă. Amestecarea valorilor. Crispare. Valori compromise de teamă. Esența este neglijată.

Ultima zi a săptămânii ne vorbește despre un impas pe care trebuie să-l depășim corect sau să-l înfruntăm la fel cum am înfruntat și celelalte episoade nefericite ale săptămânii, cu luciditate, cu curaj. Din nefericire, problema aceasta a înfruntării, prin combaterea unui rău cu un alt rău, nu este cea mai bună soluție. De aceea, relația proastă Venus-Luna neagră trebuie abordată într-un mod ambivalent. În primul rând, trebuie investigate motivele de conflict, de ceartă care sunt presărate de-a lungul întregii săptămâni, adică să identificăm cadrul general care ne-ar putea provoca un zdruncin. Abia după ce am identificat acest cadru general să stabilim dacă reacțiile pe care le avem țin de maturitate sau de simple impulsuri de moment. Careul Venus-Luna neagră ne îndeamnă să ne angajăm în aventuri riscante, să credem în minciunile celor care și-au exersat acest comportament, să deviem de la un traseu pentru că ne-am săturat de reguli, vrem o schimbare și urmărim să facem lucrul acesta imediat, fără cap, fără judecată. Acesta este și aspectul eliberator al zilei pentru că are un spectru de acțiune mult mai mare decât celelalte două careuri pe care le realizează Luna, unul cu Saturn și celălalt cu Luna neagră. Fără această observație atentă, ne ia valul, facem apel la un patrimoniu pe care nu trebuie să-l consumăm acum, la rezerve care mai trebuie păstrate, iar valorile pe care credem că le putem obține nu sunt altceva decât alte compromisuri pentru aceeași mulțumire palidă.
Și de această dată, la fel ca și în zilele anterioare, descoperim că în grup rezultatele se obțin mult mai ușor, pare mult mai simplu sau chiar este, iar disconfortul cauzat de tensiunea momentului devine mult mai ușor de suportat. Desigur, sunt și implicații negative care ar putea să facă din această zi una de tristă amintire: să sărim câteva etape, să nu reușim să stabilim care sunt oamenii care ne seamănă și cu care ar trebui să ne asociem, care sunt persoanele nesincere ce aleg anumite grupuri doar pentru a avea pe spinarea cui să trăiască. Episodul acesta este și unul educativ pentru că ne cere să avem suficient de multă maturitate încât să evităm astfel de anturaje. Momentul de maturitate va fi văzut însă și în remanența acestor trăiri. Multe dintre ele ar trebui să fie uitate, să se topească, să treacă în neant, să se ducă cu noaptea. Cei care le vor menține, care vor valida aceste întâmplări nefericite păstrându-le în memorie ca într-o colecție, cer de la viață întâmplări similare pentru a înțelege că acestea vin pentru a-i ajuta să atingă maturitatea. Nu au valoarea pe care le-am atribuit-o. Cel călit va puncta așa cum se cuvine acest moment nu va dramatiza, nu va dori să schimbe nimic în viețile celorlalți, ci să împlinească ceea ce trebuie pentru el.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii se va evidenția printr-o coloratură aparte. Indiferent că ne referim la întâmplările bune sau la cele rele, mult mai important pentru momentul de față este să observăm ce deținem, cum suntem, în ce fel ne apreciază cei cu care interacționăm. Factorul de decizie al momentului este ușor afectat de precipitare. Oamenii se grăbesc, dar nu oricum, ci o fac împotriva a ceea ce este bun și au acumulat cu atât de mult efort în ultima perioadă. Cei care vor să interacționeze doar de dragul de a-și pierde vremea, căutând distracția ori să obțină starea de confort pe care au pierdut-o în ultimele zile riscă să se expună, să se certe cu cei cu care nu sunt de acord, să-și întârzie adevăratele planuri și să se depărteze de ceea ce nu s-a împlinit încă, de la drumul cel bun. De fiecare dată când Luna neagră intervine în zona aceasta a deciziilor rezultatul nu poate fi unul bun. Acum pentru că și Marte se află pe zodia Capricorn, orice desconsiderare a regulilor, orice întoarcere la manifestările expansive pe care le-am abordat de pe 26 ianuarie până în prezent, în timpul tranzitului lui Marte prin Săgetător, strică ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu da vina pe tristețe atunci când constatăm că am căutat liniștea sau confortul prin mijloace nefirești și am greșit. Nu tristețea este de vină, ci zăpăceala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.