4 – 10 septembrie 2017

4 – 10 septembrie 2017 este săptămâna beneficiului corect care nu are înțeles pentru cel leneș și a deschiderilor pentru care nu trebuie să plătim nimic. Multe din cele care se vor consuma în această săptămână au fost așteptate de mult timp, unele din iunie, altele din februarie. Beneficiul corect care nu este înțeles de cel leneș se referă la această zonă a elementelor bune și rele care s-au selectat de-a lungul timpului de la sine. Cele care vin din acest an vor fi mai ușor de văzut, pentru că încă sunt proaspete în memorie. Celelalte care vin spre noi din 2000 încoace sau poate chiar mai demult ar putea să fie pentru mulți o enigmă. Cert este că elementele benefice care nu pot fi înțelese de cei leneși sunt mari deschideri pentru care nu trebuie să plătim nimic, nu pentru că s-a făcut o plată anterioară, ci pentru că sunt neprețuite. Rămâne de văzut ce anume vom descoperi în dimensiunea proprie că este atât de valoros încât nu poate primi un preț. În mod sigur, cu puțină atenție, fiecare va descoperi că este posesorul unei asemenea comori.
La capitolul evenimente astrale această săptămână este foarte generoasă și aduce unghiuri ample care se referă la motivele de transformare, de înțelegere, de toleranță și acceptare. Celelalte, care vizează planetele cu deplasare lentă, se adresează grupurilor sau marilor alegeri de viață. Nu doar în această săptămână, ci și în celelalte de vară, am văzut că această componentă a alegerilor existențiale capătă o dimensiune aparte. Este clar că momentul acesta nu a putut fi construit în câteva luni, ci el este rezultatul unui efort de ani de zile. Acolo unde lucrurile sunt bune, eforturile au fost bune. Acolo unde rezultatele sunt proaste eforturile au fost rele.
Dintre toate aspectele acestei săptămâni, cel care se consumă în mijlocul săptămânii, joi, 7 septembrie, prin care Luna neagră mediază tendința Nodurilor, este de departe unul dintre cele mai interesante și mai ciudate ale acestei luni și, deopotrivă, ale acestei perioade. Prin această mediere, Luna neagră se transformă într-o mână a destinului, prin care nu pedepsește în mod arbitrar, ci care selectează elementele după vibrația lor. Ceea ce am construit până acum este pus pe talerii unei balanțe și vor conta elementele care sunt cele mai puternice și cele mai numeroase. Unii vor crede că suma acestor elemente reprezintă predestinarea peste care nu pot trece. Dacă se gândeau la lucrurile acestea cu luni sau ani în urmă când au refuzat de fiecare dată să respecte o recomandare astrală, să se apropie de calea de mijloc, considerând că acestea sunt prostii în care cred doar babele, nu ar fi ajuns în momentul acesta să creadă că se află în fața unor eșecuri pe care nu le pot doborî. Orice efort bun, oricât de mic, va conta în această săptămână. Așadar, fie și numai din acest punct de vedere, deși sunt și altele, această săptămână ar trebui să ne facă mult mai atenți.
Cei care lucrează cu energia sau care se află într-un proces de cercetare spirituală sunt familiarizați cu termenul de ardere de karmă. Acest concept se referă la anularea condiționărilor, la diminuarea acelor forțe care ne țin în întunecare. Iată, această săptămână poate fi și o lecție practică la acest capitol. Multe din cele care au fost răsfirate de-a lungul timpului, unele dintre ele recente, din februarie și până acum, altele mai vechi, din 2000 încoace sau poate chiar mai vechi, sunt selectate de o mână nevăzută a destinului. Ceea ce nu reușim să transformăm în elemente pozitive în această săptămână nu vom putea niciodată anula, nu vom putea niciodată pune în conceptul de ardere de karmă. Știm, acest concept presupune anularea atât a elementelor negative, cât și a elementelor pozitive. Oricât de bună este, karma înseamnă o condiționare. Neputința de a alege în mod conștient binele arată sclavia în suferință. Și ca să ajungem aici este nevoie de a privi lucrurile dintr-un cadru mult mai larg, de a nu ne baza pe conflictele de moment, de a nu considera că avantajele de moment sunt un câștig. Toate au legătură cu ceea ce ne-am propus să facem în această viață, să împlinim, să anulăm, să ne oferim ca hrană ori alinare.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a privi cu îndurare roata vieții.

Bunătatea și invidia se concurează. Se caută o nouă poziție socială. Se visează la prea mult. Viața concretă nu este înțeleasă. Refuz. Se pierde o poziție din cauza unor bunuri materiale. Opinie distructivă. Un rău se evidențiază. Se caută un adevăr, dar se găsește o eroare. Prudență. Energia personală este la cotele minime. Se acumulează ceea ce nu este util.

Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Vărsător și ne aduce o formă de libertate pe care vom fi tentați să o folosim împotriva propriei persoane. Faptul că în prima parte a zilei Luna se va afla în relații pozitive atât cu Saturn, cât și cu Jupiter și Luna neagră, nu ne permite să ne situam pe o poziție foarte bună, ci doar ne incită să căutăm ceea ce este nou, să facem ceea ce nu am mai făcut până acum, să combatem cu orice preț o plictiseală. În a doua parte a zilei Luna va trece însă prin Coada Dragonului și vom vedea că multe din cele pe care încercăm să le reparăm în prima parte a zilei sunt probleme de viață, nu simple stări de moment, sunt mari erori pe care nu am reușit să le rezolvăm nici pe conjuncturi mai favorabile, dar nici cu ajutorul celor bine intenționați. De aceea, orice încercare de a combate plictiseala nu face decât să ascundă această eroare, să acopere o problema ori să ne încurajeze să fugim de ea.
Marea problemă despre care vorbește sextilul Jupiter-Luna neagră reprezintă, nu doar o luptă împotriva performanțelor adevărate, prin anularea calităților de dragul confortului, ci și explorarea unei forme de lăcomie care ne îndeamnă să avem opinii greșite față de cei cu care colaborăm, să mințim, să denaturăm adevărul în mod intenționat și să obținem anumite beneficii procedând în felul acesta. Astfel, acumulăm ceea ce nu ne este util și arătăm că nu suntem în stare să ieșim din păcat, că repetăm o greșeală, că ne întoarcem la un obicei mai vechi. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală înțeleg că lucrul cel mai corect, mai bun și mai eficient este oprirea fluctuațiilor minții. Acolo unde există sentimentul de nedreptate, acolo unde individul crede că trebuie să se lupte cu toată lumea pentru a-și asigura traiul de zi cu zi, acolo vor exista turbulențe, conflicte ce se vor solda cu rezultate bune pentru cel care lupta, chiar dacă pe mai târziu aceste rezultate nu vor folosi la nimic. Se vor evidenția această zi cei cu caracterul fin, nu prin ușurința cu care își vor duce la îndeplinire ceea ce-și propun, ci prin problemele pe care le vor avea cu oamenii superficiali, cu opiniile distructive ale celor incapabili să înțeleagă ceea ce li se întâmplă, cu un rău pe care nu-l pot învinge.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne pune în fața unui beneficiu corect și, așa cum ne spune și deviza generală a acestei săptămâni, el nu va putea fi înțeles de omul leneș. Omul superficial și leneș va căuta avantaje de moment convins fiind că tot ceea ce îi îmbunătățește starea de confort este și de perspectivă. Vorbim, așadar, despre o demonstrație de curaj pe care va fi în stare să o facă omul simplu, cel cu sufletul curat, cel care în nenumărate rânduri a refuzat să se mintă pe sine, a refuzat să repete o greșeală atunci când a fost conștient că se află în fața ei. În același timp, prima zi a săptămânii este marcată de refuzul de a ne întoarce pe calea cea bună. Pentru unii momentul acesta va fi o formă de relaxare, de vacanță, când își pot permite să emită tot felul de opinii, chiar și unele nedrepte, neadevărate, despre cei cu care colaborează fără consecințe rele pe moment. Dacă în această perioadă Marte nu ar fi trecut pe ultimul grad al zodiei Leu nu s-ar fi pus problema întâlnirii cu această formă de fals, de șarlatanie, de păcăleală. Totul s-ar fi desfășurat ca și cum oamenii simt dintr-odată nevoia că trebuie să se unească împotriva unui adversar comun. Trecerea lui Marte pe ultimul grad al zodiei Leu rupe această coerciție și aduce un interes prea mare către a explora această energie astrală în mod individualist. Marte va trece pe zodia Fecioară în mijlocul zilei următoare, de asemenea și Mercur își va reveni la mersul direct. Ziua de astăzi, 4 septembrie, pare să fie ultima din șirul de trei săptămâni când am fost pe punctul să repetăm o greșeală pentru că nu am dorit o schimbare bună, nu am dorit evoluția. Acum ne menținem pe aceeași linie adăugând șirului de greșeli și opinii distructive, judecăți pripite, dezvăluind că ritmul lent de lucru de acum, lenea de acum, se explică numai prin acest comportament.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu confunda prudența cu închistarea. Dacă ni se pare că lupta pentru adevăr, pentru corectitudine, pentru echilibru este o cauză pierdută să abandonăm repede acest gând pentru că el se bazează doar pe minciuni.

Singurătatea doare. Contextul social devine complicat. Afacerile au o notă obscură. Se pierde din cauza lipsei de inspirație. Criză de identitate. Zăpăceală. Rătăcire. Halucinație. Se pune prea mult accent pe regulă. Ostilitatea arată că lucrurile au revenit la normal. Duritate verbală. Avertismentul nu este înțeles. Certitudinile sunt doar niște vise frumoase. Blândețea este amânată pentru o altă perioadă. Transformare. Primim cuvinte încărcate de admirație.

În dimineața acestei zile Luna va intra în Pești și, în privința sentimentelor, lucrurile se mai temperează, adică acel impuls vizibil în ziua anterioară, prin care ne așezăm împotriva curentului doar pentru a obține un confort de moment, se stinge. În Pești, Luna nu-i mai face pe oameni demonstrativi, nu le mai susține acea poftă de viață abordată împotriva lor, împotriva binelui de durată, împotriva stabilității destinului, ci îi face atenți la ce anume se întâmplă în jur. Toată această ipostază seamănă cu o trezire la realitate, cu un duș rece. Nu este prima dată când ne întâlnim cu lucrul acesta. De-a lungul verii am mai avut parte de asemenea situații însă ele nu au avut componenta “revenire” atât de clar conturată. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin trecerea lui Marte pe zodia Fecioară, prin împlinirea opoziției Soare-Neptun, dar și prin revenirea lui Mercur la mersul direct. Dintre toate acestea, opoziția Soare-Neptun ne vorbește despre o componentă, de altfel, tot dificilă, pe care o vom recunoaște cel mai ușor. Acest unghi a fost activ de la începutul săptămânii anterioare și, cu fiecare zi, am adăugat noi componente, noi griji, noi observații, cu fiecare zi care a trecut am devenit mai atenți la faptul că în jur există o problemă pe care nu o vom putea rezolva prea curând. Acum, când acest unghi atinge momentul de maximum, avem certitudinea tuturor acestor observații, nu mai suntem în stadiul de colectare de informații, ci de confirmare a lor. Confirmarea aceasta va avea însă un rol tonic. Ne vom simți bine că știm, că putem înțelege ce am aflat, că putem gestiona, fie și numai parțial, ceea ce vine spre noi. Cu toate acestea, pentru a ne menține în echilibru avem nevoie de un reper. Reperul va fi găsit, fie în mijlocul lunii februarie, fie spre finalul lunii aprilie, spre care se îndreaptă corelațiile perioadei. Așadar, chiar dacă ni se pare ușor obositor, momentul trecerii Lunii negre pe Săgetător nu poate fi uitat pentru că încă mai produce efecte, iar acestea nu sunt deloc bune, nu sunt deloc plăcute. Dacă în această perioadă Marte nu ar trece pe Fecioară, nu s-ar pune problema renunțării la distracție, nu am privi încordarea ca o componentă esențială trezirii la realitate. Am fi deschiși către aceeași formă de socializare, către a ne menține în aceeași zonă a schimbului de experiență, fiind, în egală măsură, atenți și la cum ne gestionăm timpul, resursele, relațiile. Astfel, Marte pe Fecioară ne duce brusc spre griji, unele dintre ele inutile ori abordate printr-o viziune deformată a vieții, adică văzute ca fiind prea mari, prea periculoase. Din această cauză, trecerea lui Marte pe Fecioară poate fi, pentru cei mai sensibili, care se supără ușor, care se tem de provocările vieții, un semn de cădere. Aceste persoane, începând cu acest moment și până pe 22 octombrie, când Marte va trece în Balanță, își vor adăuga griji suplimentare la cele pe care le au deja, sarcini la cele care și așa sunt prea multe ori imposibil de rezolvat. Abia cu trecerea lui Marte pe Balanță de luna viitoare se va putea vorbi în cazul lor despre o degajare a acestei situații, abia din 22 octombrie responsabilitățile acestea, care împovărează nu înnobilează, care consumă nu adaugă beneficii, vor fi rezolvate.
Pe acest fond, revenirea lui Mercur la mersul direct pune un strop de neîncredere pe demersurile care au fost active în ultimele zile, fie ni se pare că ceasul nu mai merge bine, că programul are o eroare care trebuie ajustată, că ne-am ocupat de lucruri inutile și vrem, de fapt, altceva, fie că nu ne mai face plăcere să lucrăm în echipa de până acum, cu cei cu care am lucrat și credem că acesta este cel mai bun moment pentru o schimbare. Cu toate că această schimbare este pripită, va trebui să conviețuim cu rezultatele pe care le produce cel puțin până la finalul acestei săptămâni când Mercur va reveni în Fecioară.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii aduce o primă schimbare a perioadei, inițial printr-un avertisment sau printr-o observație, apoi prin străduința pe care o vom dovedi în a ne ține de o promisiune, în a ne îndeplini o sarcină suplimentară sau mai multe. Grijile ne vor cuprinde și, pentru că o nenorocire nu vine niciodată singură, acestea sunt pe punctul de a se transforma în confirmări ale unor episoade observate, investigate, remarcate de-a lungul săptămânii anterioare, cât timp opoziția Soare-Neptun a fost în etapa de creștere.
Cu toate că nu vom fi acum în forma cea mai bună, faptul că Mercur revine la mersul direct ne conferă o anume claritate. Este adevărat, acum, pe 5 septembrie, această claritate trece în planul secund, însă beneficiul deplasării directe a lui Mercur va rămâne în așa fel încât începând de mâine să reușim să fim și mai organizați, și mai puternici în interacțiuni, dar și mai clari în mesajele pe care le avem de transmis. Cu toate că zona aceasta încă va fi marcată de rămășițe, cozi, reziduuri ale unor episoade ce s-au remarcat în săptămâna anterioară, ceea ce face că adevărata revenire la normalitate să survină duminică cu trecerea lui Mercur pe Fecioară, faptul că nu mai suntem împotriva sistemului, că nu mai lansăm pretenții absurde ne ajută să ne acceptăm situația așa cum este. Acesta este cel mai important beneficiu al zilei și numai prin înțelegerea acestei situații se poate grăbi împlinirea binelui. În caz contrar, cele care vin de la sine și sunt integrate în descrierea de mai sus înseamnă muncă suplimentară, tristețe, chiar confirmarea acestora printr-un episod neplăcut. Este clar că vor suferi mai mult cei care nu suportă dezamăgirile ori care au fost și sunt în continuare reticenți la schimbare.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la înțelegerile pe care le folosesc ceilalți. Observând lucrul acesta vom afla cât de flexibili sunt acești oameni. Ne va fi foarte util, cel puțin până la finalul acestei săptămâni, să știm care este disponibilitatea celor pe care îi avem în preajmă.

Criză de identitate. Evoluția este pusă sub semnul întrebării. Acțiuni potrivite pentru o schimbare rapidă. Întrerupere. Probleme de negociere. Tratativele sunt în criză. Apare o nouă forță dominatoare. Ceea ce este contrar se evidențiază. Spirit conservator. Există o rezervă, dar ea nu este văzută. Superficialitate. Irascibilitate. Transformarea este amânată. Binele plutește în jur dar nu este apreciat. Se pune accentul pe durerea care durează puțin. Șansă spectaculoasă. Se evită un faliment.

Luna plină care se împlinește în dimineața acestei zile ne vorbește despre o criză de identitate. În mod normal, Luna plină din Fecioară, adică opoziția Soarelui cu Luna când Soarele se află în zodia Fecioară și Luna în zodia Pești, creează o criză legată de valori, de a dărui sau de a a primi, de ceea ce trebuie folosit în grup. De această dată, pentru că multe din problemele acestei săptămâni se bazează pe opinii, relația aceasta negativă dintre Soare și Lună face trimitere la o criză de identitate. De altfel, această criză de identitate a fost vizibilă și în ziua anterioară prin opoziția Soarelui cu Neptun, planetă cu care Luna se află acum în conjuncție. Astfel, această criză de identitate face trimitere la probleme cunoscute, cele care au fost escaladate toată săptămâna anterioară. Din fericire, există o relație bună a planetei Jupiter cu Axa Dragonului (binele, norocul, avantajul, susținerea, protecția) ce face trimitere doar la o situație de moment, deci nu este rezultatul de care să ne folosim pentru a lucra la un nivel foarte înalt, pentru a obține un mare succes în tratative, negocieri, în demersuri diplomatice sau în cariera personală.
Desigur, intenția nu este aceea de a transforma acest moment de conștientizare într-o luptă orientată împotriva factorului slab, împotriva celui care nu are pentru că nu este în stare să obțină acum, împotriva celui care nu știe pentru că nu a învățat la timp. Faptul că se face trimitere la un moment care s-a consumat în săptămâna anterioară ne dă nouă dreptul să fim rezervați, dar nu încrâncenați, nu blocați în prejudecăți. Ceea ce am observat în săptămâna anterioară în crescendo are doar statut de informații. Acum luăm decizia, iar aceasta nu trebuie să fie marcată de zgârcenie, nu trebuie să ne transforme în oameni inflexibili, deci nu trebuie să întrețină această criză de identitate. Din nefericire, mulți vor ajunge la această criză de identitate pentru că nu se mulțumesc cu ceea ce au, cu ceea ce primesc, cu ceea ce li se promite. Astăzi vor crede că dacă nu primesc așa cum au cerut, elementul care a fost solicitat, dacă nu obțin poziția pe care cred că o merită atunci nimic nu mai are valoare. În felul acesta, persoanele nemulțumite nu fac decât să arate decât că au o viață nefericită, nu pentru că le lipsește ceva, ci pentru că sunt nemulțumite de ceea ce au, vor tot timpul altceva, nu sunt în stare să aprecieze binele care plutește în jurul lor.
Prin urmare, 6 septembrie ne atrage către o zonă a superficialității pe care ar trebui să o evităm cu insistență. Nu este ziua în care să fim vulnerabili față de opiniile celorlalți, dar, ca într-un paradox, starea sufletească va fi ușor schimbată de rigiditatea cu care unii nu vor să iasă din ideile fixe pe care și le-au format de curând. Pentru că nu sunt în stare să vadă binele care plutește în jurul lor își amână și transformarea, consumă din rezervele care ar trebui să rămână acolo unde sunt în formă intactă, își dezamăgesc prietenii. Și pentru acești oameni există în jur o șansă extraordinară, însă cu greu vor fi în stare să valorifice ceva din ea. Omul înțelept va fi acum mulțumit cu ceea ce are în preajma sa, iar această mulțumire îl va ajuta să vadă că există mai mult decât a știut că există, să descopere, din aproape în aproape, ce norocoși sunt. În felul acesta, Luna plină din Fecioară, cea care atrage în zona sa și planeta Neptun, nu ne vorbește spre o criză de identitate, ci despre întărirea forței de grup prin asocierea dintre persoane generoase, care nu fac risipă nici de informație, nici de resurse, dar nici nu opresc accesul celorlalți la ele.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne aminti că bunătatea nu este întâmplătoare. Un om nu este bun în mod întâmplător sau că nu este capabil să se apere. Bunătatea este rezultatul unui efort foarte mare.

Presiune socială. Trebuie să facem un bine, dar nu știm cum. Atenție la nerăbdare. Start prost. Slăbiciune la slăbiciunile celorlalți. Se reiau fără un rezultat bun anumite tratative. Se găsește o comoara și viața se schimbă. Problemele de fond sunt greu de înțeles. Comunicare sterilă. Prea multă îndrăzneală fără un rezultat bun. Schimbările sunt efemere. Dorință de perfecțiune. Capacitate scăzută de concentrare. Prea mult interes pentru realizările sau bunurile celorlalți.

În a doua parte a zilei de 7 septembrie se împlinește un aspect pe care l-am amintit de multe ori în analizele pe care le-am făcut de-a lungul acestei veri. Luna neagră se află acum într-o mediere perfectă a Axei Dragonului cu Coada Dragonului și când vom conștientiza că toată presiunea socială despre care am amintit până acum este reală, că pericolul nu mai poate fi negat, că până acum, de la începutul verii, s-a tot pregătit un moment care să evidențieze faptul că problema de fond nu a fost rezolvată din februarie și până acum. Medierea Axei Dragonului făcută de Luna neagră are însă o ambivalență foarte interesantă. Scoate în evidență o problemă foarte gravă de grup ce a fost conștientizată de unii în crescendo, apoi, pe cei sinceri, corecți, care nu vor să facă rău celorlalți, care-și văd de problemele personale, îi extrage din acest context pentru a-i proteja. Nu s-a întâmplat de multe ori să vorbim de protecție atunci când discutăm despre un aspect în care Luna neagră să fie personaj principal. Iată că se poate și așa! Dacă în al doilea caz lucrurile sunt clare, adică oamenii care nu se potrivesc acestei structuri dizarmonice, rele, vor fi ușor remarcați pentru că nu au probleme, frământări și vor avea o zi liniștită, ceilalți vor îndrăzni și, prin lăcomia lor, își vor semna singur sentința. La prima vedere pare un lucru foarte clar, foarte simplu și ușor de remarcat, dar cei care vor trece prin drame pe 7 septembrie ar trebui să înțeleagă că nu există nimic predestinat în sensul acesta, că nu apare dintr-odată o mână din cer care îi pedepsește. Evenimentul trist al acestei zile a fost construit încă din luna iunie. Astfel, aceste persoane vor avea o mare problemă cu înțelegerea, cu dramele celorlalți, vor refuza să recunoască faptul că l-au construit din aproape în aproape, că au o parte din vină în toată această construcție rea. Apoi, pentru că nu e totul, problemele de acum mai fac o dezvăluire. Acestea arată că se acutizează acum pentru că interesul celui vinovat nu a fost un compromis mic pentru a depăși o problemă mare, ci de a-și însuși realizările sau bunurile celorlalți. Astfel, acest moment în care Luna neagră mediază tendința Nodurilor prin Coada Dragonului pare să fie un fel de justiție divină, un fel de mână a destinului care așază lucrurile altfel, nu pentru că așa ne vorbește mecanica cerească, ci după ceea ce găsește în sufletul fiecăruia. Probabil că, privind lucrurile acestea dintr-un cadru mult mai larg slăbiciunile pe care individul le-a arătat de-a lungul vieții sale i-ar fi permis unui individ să anticipeze faptul că momentul acesta este unul dramatic și că încercările pe care nu a reușit să le depășească din februarie și până acum au o explicație perfect logică, adică le lipsește maturitatea pe care ar fi trebuit să o acumuleze în alte perioade ale vieții. Doar privind în acest context putem susține că nu există o predestinare arbitrară, nu există o forță care să le impună unora să sufere. Dacă de-a lungul vieții ar fi dovedit suficient de multă maturitate, experiențele pe care le-ar fi acumulat, fie prin conjuncturi bune, fie prin conjuncturi rele, ar fi fost un patrimoniu de care nu s-ar fi atins nimeni acum. Este adevărat, până la un punct, unii vor crede că totul funcționează pe principiul cercului vicios, adică o problemă generează alte probleme în așa fel încât soluția să fie practic imposibil de descoperit. Cu toate acestea, privind dintr-un cadru mult mai larg, cel pe care l-am amintit și în săptămânile anterioare, prin faptul că se împlinește ultima etapă într-un ciclu al progresului, nu una oarecare, ci una de încercare și de transformare, nu ne putem grăbi să facem trimitere către cercul vicios. Momentele de indiferență față de progres au venit pentru că unora li s-a părut că lenea îi apără de probleme sociale, lașitatea este adevărata cale de mijloc. Chiar dacă ulterior momentului de greșeală au existat și alte invitații sufletele care nu sunt încă pregătită să evolueze nu au fost capabile să valorifice aceste momente, nu au avut istețimea necesară și poate nici viziunea adecvată să se folosească de acele momente de reparare. Așadar, nu vorbim despre un cerc vicios care nu permite individului să evolueze, ci vorbim strict în această săptămână, strict în această zi, despre observarea unui cerc circumscris, adică de o linie care unește toate aceste cauze. Prin faptul că aceste cauze sunt unite, există o rezonanță între ele prin motivație, prin preferințe, obiceiuri, reziduuri active prin care se poate explica momentul de suferință al zilei de 7 septembrie. Ceilalți beneficiază de un cerc circumscris prin trăsături bune.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne atrage atenția asupra opiniilor eronate care, după cum vom vedea acum, ele nu sunt niciodată simple opinii. Dacă, din ignoranță sau comoditate, ajungem să devenim un depozit al amintirilor proaste, al întâmplărilor triste, dacă alegem să ne transformăm într-un hotel în care să cazăm doar ceea ce este dens, tulburător, consumator de resurse, suntem singurii răspunzători de ceea ce va urma. Este foarte posibil ca de la un punct încolo hotelul care suntem să fie bântuit, să devină celebru prin fenomene neobișnuite, Poltergeist, întâmplări stranii care să le creeze celorlalți repulsie. Nu suma tuturor întâmplărilor vieții au dus la acest rezultat, ci refuzul sistematic de a fi atenți la drumul pe care mergem. Se pare că nu a fost o simplă eroare făcută într-o bifurcație, ci avem de-a face astăzi cu o sumă de erori care a fost înscrisă în structura personală ca un mod de a fi. Cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală știu că acestea nu sunt altceva decât mecanisme de autodistrugere. În cazul celorlalți, pentru care cercul circumscris face trimitere la momente minunate, de reușită și de întoarcerea la lumina adevărată, vorbim despre mecanisme de supraviețuire sau trăirea în libertate. Deși unora s-ar putea să li se pară puțin cam abstract acest mod de abordare, contextul astral este obiectiv și nu ne trebuie decât puțină atenție pentru a vedea că tot acest abstract nu este altceva decât un element concret privit dintr-un alt unghi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face din 7 septembrie o zi a înțelesurilor existențiale. Ar fi minunat să ne amintim și să nu obosim în această călătorie, să nu refuzăm pe nimeni și să nu obosim dăruind. Momentul în care obosim descoperim obstacolul pe care l-am creat prin suma unor erori și, apoi, l-am integrat în ființa proprie ca pe un mecanism de autodistrugere.

Tristețea primește prea multă atenție. Așteptăm rezolvări din exterior. Recomandări greșite. Valorile spirituale sperie. Puterea omului scade. Putem merge mai departe dacă lăsăm o greutate normală. Cuvântul este important. Sentimentul face trimitere la o experiență. Se îndeplinește o condiție pentru reușită, dar ea întârzie să apară.

Luna, aflată deja în tranzit prin zodia Berbec încă din mijlocul zilei anterioare, va avea de împlinit în această zi un trigon cu Venus și un careu cu Pluton. În mare parte, vorbim despre un moment de relaxare, însă această relaxare nu se referă la partea emoțională, nu se referă la partea psihică, ci la o relaxare fizică. Ne oprim și încercăm să prindem din urma sensul lucrurilor, ne oprim din anumite acțiuni, facem o pauză sau urmărim ca, în forță, să ieșim din ritm. Este foarte posibil ca această ieșire din ritm să aducă alte momente nefericite, alte episoade pe care să le plătim scump în zilele care urmează. Cert este că în momentul de față ni se pare absolut ilogic să procedăm în felul acesta.
Cei mai avantajați sunt cei care nu numai că au avut mari probleme în ultimele 10 zile, dar le-au și trăit intens pentru că ecuația astrală a zilei de 8 septembrie le aduce evadarea din această sferă a problemelor, din această degringoladă. Este clar că, și în cazul fericit, dar și în cel nefericit, avem de-a face cu evadarea dintr-o normalitate pe care am construit-o din aproape în aproape din februarie și până acum. De aceea momentul de față este unul bun, chiar dacă relația proastă a Lunii cu Pluton ne duce prea ușor către amintiri triste. Cel care înțelege că în momentul de față cuvântul este important, cuvântul ca energie, ca sonoritate, dar și prin conținutul său, prin esența sa, arată că dacă nu a reușit până acum în ceea ce și-a propus este doar o chestiune de timp, nu și de putere pentru că poate pune în emanațiile sale, în cuvintele sale, tot ce este mai bun.
Prin urmare, 8 septembrie ne vorbește despre acel consum care scade puterea, scade credibilitatea, ne face să ne simțim oameni bătrâni, marginalizați, fără prea mare ajutor. Dacă în acest proces de resorbție ne menținem verticalitatea gândirii, rămânem în continuare ființe integre, cu intenții bune, acest proces ne aduce în fața unui episod de relaxare, de deconectare. Este clar că prin această relație proastă pe care Luna și Pluton o împlinesc momentul acesta de oboseală nu trebuie trecut cu vederea. Chiar dacă Pluton mediază opoziția Soarelui cu Neptun, deci oboseala aceasta este un fel de resort, pe care, combătând-o, reușim să rezolvăm și anumite disfuncționalități sociale, anumite obstacole sociale în care am ajuns să credem, după cum am văzut în ziua anterioară, există o forță care ne atrage către izolare, care ne șoptește că poate ar trebui să facem o pauză, să nu mai fim atât de grăbiți, atât de pătimași. În timp ce, fizic, ne oprim, mintea continuă să lucreze, emoțiile rămân în continuare agitate. Dacă zonele acestea ale emoțiilor și gândurilor sunt exersate pe o direcție bună, oprind corpul, se opresc și ele și rămânem în Pace. Pacea zilei de 8 septembrie este de-a dreptul terapeutică.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne propune să nu gândim nimic rău despre nimeni chiar dacă tot ceea ce este evident ne atrage către această zonă. Dacă opunem rezistență acestei forțe ne conservăm lucrurile bune obținute în ultima perioadă cu atât de mult efort.

Aflăm despre un pericol. Inventăm soluții universale. Zdruncin sufletesc soluționat în mod miraculos. Comunicare ușoară. Se pierde un bun, dar se câștigă o prietenie. Se oprește un eșec. Responsabilități ciudate. Se discută prea mult despre modestie. Sfaturile celorlalți sunt importante. Spirit pătrunzător. Putere de creație. Sensibilitate artistică. Spirit organizatoric. Dorință de a cuceri lumea. Împrejurările sunt favorabile unui mare succes. Învingem un obstacol, dar beneficiile sale vor veni mai târziu.

Relația bună pe care Soarele o împlinește cu Pluton în mijlocul acestei zile ne vorbește despre curaj. Nu doar acesta este elementul care susține curajul zilei de 9 septembrie, ci și faptul că multe din elementele astrale ce au fost abordate până acum separat, se unesc. Vorbim, așadar, despre centre de putere, cele care sunt situate pe finalul zodiei Leu și începutul zodiei Fecioară, pe Săgetător și pe Berbec. Aceste elemente principale primesc susținerea celor secundare, adică primesc susținerea lui Jupiter și a opoziției Soare-Neptun. Abia acum reușim să înțelegem foarte bine de ce săptămâna în curs face trimitere la deschiderile pentru care nu trebuie să plătim nimic. Efortul pe care l-am făcut până acum va fi privit de unii ca o plată în avans, deși nu este. Nu este plată în avans pentru că am vorbit de-a lungul acestei săptămâni despre rezultatele deciziilor mai vechi, deci vorbim despre o recompensă primită, vorbim despre un schimb care s-a consumat deja și rezultatul său este folosit acum. Trigonul Soarelui cu Pluton aduce o deschidere către lucruri noi, către ceea ce consolidează încrederea și atenuează tulburările de personalitate, neîncrederea, eșecul pe care l-am experimentat până acum pentru că nu avem suficient de multă putere, suficient de mulți bani, nu avem susținere din partea celorlalți. Binele acesta vine însă spre noi în mod gratuit și nu este atât de simplu să îl integrăm în dimensiunea proprie. Mercur trece acum pe ultimul grad din zodia Leu și apar mici conflicte, apar întâmplări pe care le gestionăm foarte greu pentru că nu ne controlăm, nu ne ținem cumpătul, nu suntem interesați să ascultăm și nici nu avem răbdare. Acolo unde lucrurile sunt bune rezultatele au venit în săptămâna anterioară, în perioada în care Soarele și Neptun își construiau, din aproape în aproape, opoziția care și-a atins gradul perfect în a doua zi a acestei săptămâni, marți, 5 septembrie. Acum, când un element al acestui aspect astral se implică într-un alt aspect, oferind celeilalte planete o calitate anume (planetă mediatoare) vorbim deja despre o structură socială care face legătura între ceea ce s-a consumat în săptămâna anterioară și deciziile de acum. În consecință, curajul pe care-l dovedim acum nu este un simplu impuls, ci un semn de maturitate care ne ajută să ne consolidăm propria poziție, dar care poate deveni foarte bun și celorlalți ca exemplu, ca model, ca șablon.
Prin urmare, 9 septembrie ne vorbește despre împrejurările pe care le-am folosit corect pentru a progresa, dar și despre cele pe care le-am ratat, care ni s-au părut prea complicate sau pe care nu le-am înțeles. Așadar, trigonul Soarelui cu Pluton, elementul definitoriu al acestei zile, ne vorbește despre cum anume să gestionăm resursele pe care le avem, care sunt oamenii în care să investim încredere, cum să ne organizăm timpul, banii, spațiul intim, ce privilegii să oferim celorlalți. Faptul că Luna trece în această zi și prin opoziția cu Jupiter, ne avertizează că această organizare pe care dorim să o facem în favoarea propriei persoane ar putea comporta anumite derapaje, să fim buni cu noi înșine și foarte duri cu ceilalți, indulgenți cu noi înșine și nedrepți cu ceilalți. Această zi nu ar trebui să rămână în conștiința de grup prin severitate, prin conflictele pe care le depășim, ci prin rafinamentul cu care ne apropiem de calea de mijloc. Dacă suntem atât de buni încât să ne organizăm, să ne punem ordine în viață, de ce nu am face-o cu aceeași atenție și pentru ceilalți. În felul acesta, se creează punți ale binelui, nu în mod filozofic, în mod abstract, ci concret, prin acțiuni practice, prin fapte săvârșite în cunoștință de cauză și cu ceea ce avem la îndemână.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne preocupa să învingem obstacolul dacă nu ne uităm în urmă. A învinge un obstacol înseamnă, uneori, a distruge drumul pe care cei din spatele nostru nu-l mai pot parcurge. Rolul obstacolului nu este doar de a fi înlăturat, nu doar de a ne incita la luptă, ci de a ne învăța că mergând pe cale trebuie să ținem cont și de ceilalți.

Ne reîntoarcem la o metodă mai veche. Relații personale complicate. Este nevoie de o schimbare, dar ea inspiră teamă. Ostilitate. Incompetență. Comoditate. Anumite demersuri par impracticabile. Sensibilitate și viziune de ansamblu. Reacții afective exacerbate. Detașare. Efort creativ. Convergență.

Trecerea lui Mercur pe zodia Fecioară, practic revenirea sa pe acest semn, după ce perioada de retrogradare s-a încheiat, ne aduce în fața unui episod foarte complex. Pentru unii, acest episod complex va fi privit ca o revenire la normalitate, ca o întoarcere la liniștea pe care și-au pierdut-o în 13 august, atunci când Mercur și-a inițiat deplasarea retrogradă, pe vremea când încă se afla pe zodia Fecioară. Dacă lucrurile au fost plasate cât de cât într-un registru al normalității până spre sfârșitul lunii august, pentru că existau și alte forțe astrale care susțineau curajul, exprimarea, inserția socială, de la începutul lunii septembrie lucrurile s-au complicat. Puterea de înțelegere a fost ușor diminuată și înlocuită cu suspiciunea că un personaj avantajat, privilegiat ori tolerat a devenit obraznic. Trecerea lui Mercur pe zodia Fecioară poate însemna în acest cadru și testarea seriozității unui asociat, unui colaborator, iar aici vorbim despre replici lansate pe un ton ridicat care măsoară obediența, respectul, rafinamentul, dar și suplimentarea sarcinilor profesionale care testează rezistența la efort, seriozitatea. Este clar că un personaj recalcitrant nu va privi lucrul acesta ca fiind un test de viață pe care, dacă îl depășește, îl va recunoaște foarte ușor și în alt context, înnobilându-l, ci ca pe unul care îl rănește și îl umilește. Avem nevoie de mult simț practic pentru a privi acest context prin structură, nu prin reacții. Pe zodia Fecioară, Mercur este foarte atras de lucrurile concrete, de ceea ce poate fi încadrat în regulă, de ceea ce iese din zona teoretică și devine practic. Apoi, această poziție susține arhivarea, clasamentul, ierarhia, dar și argumentele pentru care este nevoie de așa ceva.
În plus, ultima zi a acestei săptămâni aduce și împlinirea trigonului dintre Marte și Junon. Și Marte se află pe zodia Fecioară de ceva timp, iar relația bună cu Junon susține mesajul plin de entuziasm lansat de Mercur abia intrat în zodia Fecioară. Așadar, ne aflăm în fața unui episod foarte important, unul esențial pentru luna septembrie, care ne arată că lucrurile neobișnuite au legătură între ele, că toate aceste elemente despre care am vorbit în ziua de 7 septembrie, când Luna neagră a media tendința Nodurilor, nu fac parte dintr-un cerc vicios ce nu permite individului să se emancipeze, ci dintr-un cerc circumscris, adică viața, fiind obiectivă, face în așa fel încât lucrurile care seamănă între ele să se unească într-o structură comună. Și acum, ca și în alte zile ale acestei săptămâni, avem ocazia să constatăm că răutatea pe care o vedem, în cazul altora la exterior, s-ar putea să aibă un echivalent în cazul nostru la interior. La fel se poate vorbi și despre lucrurile bune, și despre noblețe, blândețe sau dragoste.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne arată ce pierdem dacă ne revoltăm foarte ușor. Mercur își va intra în drepturi începând cu ziua următoare, dar acum lansează anumite provocări, mesaje, încearcă să ne spună că lucrurile se pot desfășura și altfel, nu doar pe baza regulilor vechi. Ceea ce este vechi are statut de experiență, nu trebuie să devină un element permanent. Va fi foarte simplu pentru omul rafinat să devină creativ, la fel cum va fi foarte simplu pe această conjunctură ca omul rău și invidios să devină distructiv pentru cei din jurul său. Indiferent de direcția spre care ne îndreptăm trebuie să fim atenți ca energia momentului să nu o transformăm în sluga ostilității. Prin ceea ce știm, înțelegem și putem face nu trebuie să devenim prea demonstrativi, ostili, adică nu ne folosește la nimic dacă obținem acum o victorie prin putere manifestată așa. Cine-și va pierde prietenii acum cu greu și-i va apropia pentru că relația bună dintre Marte și Junon vorbește despre motivele care stau la baza prieteniei, elementele esențiale care consolidează, nu cele care creează un confort conjunctural.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți care sunt impulsurile, dorințele sau forțele care ne distrug cu seninătate. Ceea ce facem astăzi cu seninătate este peren.

1 thought on “4 – 10 septembrie 2017

  1. Ana spune:

    In previziunile pt luna septembrie vorbiti despre un pericol real in familie,despre ceva care urmeaza sa se intample in famile,despre pierderea unei persoane dragi si de asemenea ca acestea sunt probleme care au fost anticipate in prima jumatate a anului.Tinand cont de intamplarile mele din prima jumatate a anului,ma ingrijoreaza spusele dvs.In familia mea s-a instalat linistea pt care am luptat si am indurat atata(ii pare rau pt ca m-a facut sa sufar).
    Ce pot sau ce ar trebui sa fac ca sa pastrez linistea asta(30/09/80,in jur de 2.30-3.00),in situatia prezentata de dvs?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.