4 – 10 octombrie 2021

4 – 10 octombrie 2021 este săptămâna birocrațiilor sterile care obțin o prelungire la viață și a creditului pe care-l luăm pentru a ne plăti datoriile în altă parte. Vine o săptămână complicată, agitată, încărcată de anumite restanțe pe care vom încerca să le rezolvăm însă, deși nu ne le vom putea evita, la final vom observa că toate aceste demersuri au fost complet inutile. Vom încerca să ne abținem din a nu participa, vom încerca să refuzăm, să punem amprenta personală pentru că există o legătură foarte puternică acum cu trecutul pe care dorim de mult timp să-l rezolvăm, dar acestuia nu este scrisă se împlinească acum. Săptămâna în curs este una marcată de experiențe și ea așa ne va rămâne în conștiință, nu doar prin efortul pe care îl vom depune și apoi prin dezamăgirile pe care le vom simții și gestiona după aceea, dar și prin abilitatea de a lua dintr-un loc și a pune în alt loc pentru a restabili un anume echilibru. În timpul de mersului vom avea impresia că toate se rezolvă și că se înmulțesc rezultatele bune, chiar și puterea de influență. Din nefericire, zeul Loki se va distra copios săptămâna aceasta pe seama celor care vor cădea pradă iluziilor sale. Cine nu va uita această săptămână că face parte dintr-o poveste cu final neașteptat atunci va accepta, chiar din prima zi, măsura pierderii. Și pierderea în această săptămână este tot o iluzie, deși ea nu va fi văzut așa, adică se va întâmpla ca în poveștile copilăriei când personajul principal trebuie să fie speriat de o construcție periculoasă, de ceva înfricoșător, imens și urât. Este ușor de dedus că, până la urmă, acest test al lăcomiei nu va fi trecut de oricine. Inspirația ne va ajuta foarte mult pentru că ea întotdeauna are la bază un set de reguli morale spirituale de la care cel în cauză nu se abate. Va fi greu în această săptămână să spunem “Doamne, facă se voia Ta!” Pentru că totul capătă chipul unei evidente nedreptăți care cere să fie pusă la punct. Oricât de greu va fi, să le lăsăm pe toate să treacă cu noaptea.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu încerca să schimbăm ordinea lucrurilor, crezând că în felul acesta restabilim echilibrul. Creditul pe care luăm acum pentru a ne echilibra ține de o zonă angajamentelor, a tăriei de caracter, a puterii de selecție, a încrederii, adică nu are nimic de-a face cu lucrurile.

Cercetările pe care le facem din proprie inițiativă sunt cele mai bune. Suntem inspirați. Minciuna ne pune în dificultate. Reușim să gândim în perspectivă, dar ne temem și de propria umbră. Suspiciune față de omul cel mai apropiat.

Prima zi a săptămânii este una frumoasă, dar și capricioasă. Vorbim, așadar, despre înțelegeri, despre nici asocieri sau întâlniri care par întâmplătoare care pot genera situații plăcute, frumoase, deconectante. Dacă nu ținem cont de faptul că toate acestea au nevoie să se desfășoare atât cât le este scris, de regulă, puțin, atunci trecem în cealaltă latură a zilei, cea rezervată minciunii. Neplăcerile minciunilor de acum vin pentru că suntem opriți să facem ceea ce ne place, suntem expuși unor intrigii gratuite, suntem priviți așa cum nu ne-am dorit niciodată. Regretăm că suntem inspirați, că avem mai multă îndrăzneală decât altădată, că vrem să cheltuim mai mult pentru că ne împiedicăm de un ciot.
Un alt element important al acestei zile vine să ne arate că puținul pe care îl trăim acum și care ne bucură ne ajută să reparăm ceva din trecut, să ne împăcăm cu un adversar, să evităm o confruntare care ne-ar fi adus mai multe pierderi decât am comportat în conflictele interioare. Desigur, lucrul acesta va face această componentă mult mai vizibilă în ziua următoare când luna va trece pe zodia Balanță. Până atunci de comportăm ca și cum primim semnale și important este să le luăm în considerare.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne învață să reușim prin gândire pozitivă, prin atitudine constructivă și printr-un realism care să treacă dincolo de ceea ce se vinde și ceea ce se cumpără, dincolo de contur, de formă, de colțuri sau gropi. Unii vor fi astăzi prea nepăsător și vor considera că dacă le este dat să își petreacă ziua într-un ritm lent atunci a sosit momentul să își prelungească weekendul, să se relaxeze mai mult, să uite de responsabilitățile profesionale sau de planurile pe care și-au propus să le ducă la îndeplinire acum. Prezența Lunii negre într-un aspect rău cu Luna, dar și a asteroidului Junon într-o asemenea dispunere tot cu Luna, ne spune că sentimentele sunt confuze și că de dragul unui moment frumos suntem dispuși să sacrificăm chiar încrederea pe care am cultivat o mult timp față de un apropiat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu visa la ceea ce am visat și altădată și nu s-a împlinit. Aspirațiile încărcate de patimă sunt întotdeauna păguboase.

Planurile noi nu sunt, în realitate, chiar atât de noi. Avem curajul să vindem ceva, dar prețul nu este bun. Atitudinea celor din jur ne zdruncină puțin. Căutăm liniștea în distracții superficiale. A ne supune unor rigori înseamnă a accepta o pedeapsă.

Astăzi în Luna își va încheia tranzitul sau prin zodia Fecioară și, în a doua parte a zilei, va trece pe zodia Balanță. 5 octombrie este o zi de putere pentru că ne ajută să înțelegem cât de importante sunt planurile vechi și cât de necesar este acum acea atitudine categorică de a le duce mai departe. Din nefericire, astăzi nu putem alege pentru că, în realitate, acțiunile pe care le-am decis în trecut, nu foarte departe, în prima jumătate a anului, se referă doar la noi. Acolo unde prima jumătate a anului a fost presărată cu tot felul de întâmplări triste, complicate sau dureroase vom avea de-a face cu oameni care vor dori să se izoleze, fie pentru că nu vor să se întoarcă la ceea ce a fost, fie pentru că urmăresc să îi pedepsească pe cei care i-au chinuit altădată și acum au nevoie de ei. Ei vor să renunțe la rigorile de altădată și să își trăiască libertatea după bunul plac, nu în raport cu condiționările sociale. Pentru unii, lucrul acesta ar fi privit și ca un fel de comerț, ca un fel de detașare cu sânge rece de nemulțumirile trecutului pentru a renegocia o poziție importantă în grupul de apartenența sau în comunitate. Elementul cel mai dificil al acestei zile vine și din faptul că am fi încântați de aceste fapte și cu greu vom avea autocontrol. De aceea, tot ceea ce ne duce către superficialitate sau care ne conferă un câștig prin intermediul ei nu ne va face bine.
Prin urmare, 5 octombrie este o zi când ne facem planuri să devenim mai liberi, poate chiar să transformăm momentul acesta într-unul în care să facem ceva ce nu am mai făcut niciodată. Atitudinile celorlalți ne tulbură puțin, dar este important să știm că nu acestea sunt reperele momentului. Schimbul de experiență poate fi privit acum ca o monedă de schimb pentru a echilibra sau pentru a vedea că partenerul de dialog are și alte calități sau înclinații decât știam. A ne simți bine într-o formă de revoltă este cea mai mare greșeală pe care am putea s-o facem azi.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne lăsa în voia gândurilor bune. Dacă asta înseamnă să devenim interiorizați, e minunat, pentru că nu ne separăm de ceilalți printr-o decizie brutală sau pentru a-i pedepsi, ci pentru a ne regăsi liniștea.

Apar primele semne că revenim la o normalitate de mult uitată. Ne plac mult confruntările. Nu suntem de acord cu opiniile celor care au reușit atunci când le-au pus în aplicare. Micile tensiuni personale se pot, mult prea ușor, transforma în tensiuni sociale.

6 octombrie este o zi de revenire. În primul rând, în mijlocul acestei zile se va împlinii faza de Lună nouă care atenuează puțin din tensiunile pe care le-am parcurs în primele două zile ale săptămânii și care sunt cauzatoare de suferințe ce se vor răspândi de-a lungul întregii săptămâni. Luna nouă pe zodia Balanță ne îndeamnă să nu fim de acord cu ceilalți, să facem notă discordantă, să adoptăm o atitudine care doar la suprafață este blândă și conciliantă, dar în interior este pur conflictuală pentru că neagă opinia cuiva sau nu acceptă. Pentru că în seara acestei zile Pluton va reveni la mersul direct după o lungă retrogradare, din aprilie, suntem avertizați că astăzi ne vor plăcea prea mult confruntările și că rezultatul nu este cel pe care îl gândim în momentul în care pornim la luptă. Este adevărat, aceste prime frunzulițe care fac referire la revenirea la realitate nu fac decât să ne reamintească că putem trăi frumos, simplu, fără tensiuni și ură de clasă. Așadar, avem parte astăzi de experiențe interesante, unele dintre ele chiar ne vor încuraja să avem mai multă încredere în sine și să nu schimbăm nimic din metoda de lucru, pentru că dintr-o dată ne amintim că pe vremuri acestea chiar funcționau.
Prin urmare, 6 octombrie ne ajută să vedem dincolo de aparențe, însă nu pe traseul care se deschide în față, și printre umbrele care ne însoțesc. Din această cauză, o bună gestionare a trecutului, aceea ce ne vine de acolo, presupune a face apel la un set de reguli morale, la anumite legăminte pe care ni le-am stabilit și pe care astăzi suntem tentați foarte ușor să le încălcăm. A încălca legăminte frumoase înseamnă a anula sau chiar a șterge definitiv experiențe frumoase care fac parte din patrimoniul care ne definește acum. Să nu uităm că deschiderile oferite de această fază a lunii duc la îndeplinire chiar și gândurile pe care nu ni le controlăm. Dacă vom face în așa fel încât cele bune să fie mai multe, orice element neprevăzut nu ne va lua pe nepregătite.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a răspunde cu calm situațiilor cu care ne întâlnim. Calmul ne conserva energia și ne protejează de situația în care să transformăm o tensiune mică într-o problemă socială.

Astăzi vindem și câștigăm ceva. Avem nevoie de rezultate concrete. Suntem deschiși către ceea ce ne încearcă, dar sperăm în mai bine. Accidentele sunt întâmplătoare. Bulversare. Succesul și faima presupune a da pe cineva deoparte. Mare nevoie de schimbare și mișcare.

Mijlocul săptămânii este o zi marcată de schimbări de situație. Astăzi avem nevoie de aceste mobilități, de această flexibilitate pentru a face față multiplelor provocări ce ne vin din jur. Venus își va încheia în după-amiaza acestei zile tranzitul sau prin zodia Scorpion și va trece pe Săgetător. Este o zi a gândirii practice, atitudinii care îl îndeamnă pe cel în cauză să vândă și să cumpere orice, a intenției de a modifica lucrurile pe motiv că pe mai târziu nu vom mai avea ocazia. Venus pe Săgetător aduce multiple asemenea ocazii, deci temerile sunt justificate. Dar zăpăceala de acum va fi atât de mare încât cei care nu sunt atenți să se aștepte la accidente, la lovituri, la pierderi materiale. Pentru confortul afectiv noua poziție a lui Venus este aducătoare de șansă și succes, carismă și expresivitate. Deocamdată, nu vom avea ocazia să experimentăm prea mult din noile trăsături. Dar în următoarele săptămâni vom vedea că lucrurile pot fi privite și mai simplu sau doar prin frumusețea lor exterioară.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne îndeamnă să sperăm în schimbări bune, în modificări care să nu ne mai bulverseze tocmai pentru că avem curajul să intervenim cu puținul pe care îl putem pentru ca Universul, ca răspuns, să intervină cu ceea ce lipsește acestui demers ca el să fie întreg. Poate, în prima parte a zilei, vom cântări prea mult lucrurile, dar spre seară ne vom permite și altfel de bucurii, o altfel de încântare, o deschidere către frumos și eleganță. Este adevărat, nu vom fi prea încântați de răspunsul primit din partea celorlalți, însă lucrul acesta se va întâmpla doar astăzi. Cu cât vor trece zilele cu atât mai sigur vom fi pe ceea ce simțim și dorim să se vadă. În felul acesta duce mai departe într-o altă etapă semințele gândurilor bune sădite ieri, pe luna nouă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a crede în puterea personală, chiar dacă ne întâlnim acum cu situații care seamănă cu altele în care am eșuat.

Prea multă inițiativă strica. Avem opinii care nu pot fi puse în aplicare acum. Mulți vor renunța la o cercetare pentru că posibilele rezultate îi sperie deja. Veștile proaste sunt ascunse în spatele atitudinilor categorice. Acuzații nefondate. Lipsă de control.

În urma acestei zile vor rămâne multe necunoscute. În primul rând cele legate de inițiative care se răsfrâng asupra celor dragi din jur pentru că proiectăm asupra lor, evident, fără o intenție clară, propriile frustrări. Apoi, lipsa de comunicare ne spune că rezultatele pe care le obținem nu ne vor mulțumi, ba chiar ne vor lăsa un gust amar pentru că n-am mai întâlnit cu situații de genul acesta și niciodată nu s-a întâmplat așa cum am dorit. Dorințele acestei zile sunt elemente vechi așezate într-un context nou, dar acest context nou este prea firav pentru a le putea face eficiente. De aceea astăzi ne speriem, suntem mai atenți la veștile proaste și căutăm vinovați pentru ceea ce nu se împlinește așa cum urmărim. Este adevărat, ziua va excela la capitolul energie, inițiativă, însă când vine vorba de împliniri sociale totul se amână sau, acolo unde lucrurile sunt forțate, totul se strică.
Prin urmare, 8 octombrie este ziua care ne învață că uneori răspunsul cel mai mult pe care l-am putea da este tăcerea pentru că, oricât de multe am știi, niciodată nu vom înțelege pe deplin cum de au ajuns oamenii în situația de a greși. De aceea va avea clar senzația că vorbim cu oameni care nu înțeleg ce le spunem, nu vor să asculte sau nu sunt interesați de ceea ce li se oferă. Cu toate acestea, vom fi categorici, curajoși, necruțători atunci când trebuie să ne susținem punctul de vedere și indiferenți față de consecințele faptelor proprii.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a urmării în ce condiții ni se trezește intransigența și cât de intensă poate deveni. În felul acesta, aflăm de ce greșim noi, nu te ce sunt vinovați ceilalți.

Concentrarea pe idealul lipsite de importanță. Gândul cel bun se ascunde pentru a fi protejat. Pierderea unui obiect, a unui sentiment, a unei atitudini, a unui element sau obiect care inspiră teamă. Disconfort cauzat de cuvinte spuse prea tare, prea dur sau în mod nepotrivit.

9 octombrie este o zi ciudată. În primul rând, tranzitul Lunii pe ultimul sector al zodiei Scorpion ne face puțin mai atenți la noi înșine, la cuvintele pe care le folosim, la experiențele pe care le-am avut în ultima perioadă, la patrimoniul care ne-a mai rămas. Apoi vorbim despre o întoarcere la nevoia de confort pe care am resimțit-o începând cu ziua de joi, când planeta Venus a trecut pe zodia Săgetător. Astăzi cele două planete se întâlnesc, spre seară, pentru conjuncție, nu înainte ca și soarele, împreună cu Mercur retrograd, să se întâlnească tot într-o conjuncție. Între liniștea conștientizării și întoarcerea la nevoia de confort, în spațiul astrală acestei zile, este o mare diferență. Prima se bazează pe trauma pierderii unui obiect, a unui sentiment, a unei atitudini sau a unui element la care am ținut foarte mult. Cealaltă vizează golul pe care nu am reușit să-l umplem de câteva săptămâni și care ne sfâșie sufletul cu tot felul de aspirații, planuri, intenții care ne consumă foarte mult din energie. Este ca și cum în prima parte a zilei refuzăm să zburăm cu parapanta, de frică, iar în a doua parte a zilei credem că dacă am fi avut o parapantă nouă sau una mai sigură nu ne-am mai fi temut.
Prin urmare, 9 octombrie ne pune la încercare atenția și puterea de discriminare. Ceea ce astăzi ne face atenți ne îndeamnă să judecăm lucrurile din alte unghiuri pentru a reduce disconfortul și a ne simți protejați. Conjuncția Soarelui cu Mercur este un aspect astral foarte puternic, care aduce o mare capacitate de a crea, de a induce, de a constata sau de a reorganiza. Din nefericire, retrogradarea planetei Mercur face ca lucrurile acestea să se producă haotic. Pe mai târziu, chiar de mâine, vom da vina pe destin, pe ghinion, pe anumite conspirații, în situația în care nu poate fi vorba de așa ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a accepta să învățăm lecția pierderii.

Mare nevoie de mișcare. Atitudinea refractar ascunde o mare slăbiciune. Suntem inspirați și putem face o impresie bună. Avem nevoie de liniște, dar aceasta va fi găsită foarte greu. Ceea ce strică foarte tare sau este acuzat direct pare un element exemplar de justiție. Se va pune problema unui compromis.

Ultima zi a săptămânii ne aduce o mare nevoie de mișcare. Această nevoie de mișcare nu poate substitui însă nici de frustrări cu care ne-am luptat de-a lungul săptămâni, cele legate de atitudinea refractara, de faptul că suntem inspirați dar nu apreciați, că uneori primim acuzații prea directe și că nu le găsim locul în această lume. Marea șansă a momentului, așa cum am spus și în prima zi a acestei săptămâni, este inspirația. Reamintesc această idee pentru că ea s-a regăsit și în celelalte zile sub alte forme. Din nefericire, acum avem prea multă energie pentru a demonstra și prea puțină pentru a cerceta. Unii se vor limita doar la a acuza și vor face lucrul acesta de fiecare dată când se vor întâlni cu greșelile celorlalți. Când ziua se va termina își vor da seama cât de mult și-au pierdut timpul pe care l-ar fi putut folosi altfel. Așadar, cuvântul de ordine al ultimei zile este risipă.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii ne spune că lucrurile pierdute altădată, din neatenție sau prostie nu ies acum în cale și le putem recupera dacă nu ne pierdem vremea cu aceleași preocupări pe care l-am avut pe vremea când am pierdut ceea ce găsim azi. Nevoia de mișcare se poate transforma într-un mare haos din cauza retrogradării planetei Mercur. Din această cauză, orice derivă poate fi corectată prin apel la inspirație, iar reușitele momentului par compromisuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a face bine cu recunoștință, nu din datorie, nu pentru că la baza acestei fapte stau în principiu, ci pur și simplu sunt un anonimat total.