4 – 10 ianuarie 2010

Luni, 4 ianuarie
Inainte de rasaritul Soarelui, Luna schimba semnul, trece in Fecioara si ne incurajeaza sentimentele practice, gandurile care se pot realiza, selectand visele si dorintele de relaxare, atractie, marire sau decadere. Cum este si de asteptat, la putin timp de la intrarea in acest nou semn, Luna va ridica un trigon cu Pluton si pana seara nu se mai intampla nimic, atunci cand Soarele, aflat toata ziua in cazimi, va implini la grad perfect conjunctia cu Mercur.
Retragerea gandurile si impulsurilor spre o zona inteligibila, practica, serioasa, morala, dar si concentrarea instrumentelor psihice in aceasta directie, prin primul si respectiv ultimul eveniment astral al zilei, aduce o stranie echilibrare, un suflu nou faptelor cu caracter social, un impuls spre a face fapte mari.
Exista insa si un efect negativ al acestei zile, pe care Luna si Pluton, aflati intr-o prietenie neobisnuita, vor sa o puna in aplicare. Suntem cu Soarele, Mercur si Venus pe Capricorn, dar si cu doua importante elemente de destin, Pluton si Capul Dragonului, pe acelasi semn si intreaga noastra structura energetica, intregul spectru al inclinatiilor psihologice, oricat de dinamic si liber ar fi, prin remodularea prioritatilor, se va comporta in virtutea conservatorismului, a gandurilor pentru propria stabilitate, pentru propriul confort. Ambitiile reci, calculate vor fi alimentate de spiritul practic specific acestei zile, dar si de o minte ordonata, centrata, care lucreaza mult mai bine pentru sine sau in echipa pentru a spori avantajul personal.
Daca in sens general ziua orienteaza spre acest sector, in aspectul particular, ea va leza personalitatea, libertatea, curajul de a spune ceea ce mintea elaboreaza, pentru a impune noi etaloane, noi standarde sau pentru a trasa noi finalizati, fara a ne pune problema daca cele la care am lucrat pana ieri s-au incheiat sau nu.
Prin urmare, 4 decembrie este o si complicata. Ea va hrani importanta de sine, valorile practice pentru ca spiritul conservator le va pune pe seama eficientei, pe seama exercitarii unui drept, fie acela de a decide pentru cresterea sau impunerea valorilor personale in fata altora, fie retragerea in glorie din fata unui obstacol pe care nu-l mai poate depasi. Pe acest fond relatiile dintre oameni par simple, libere, normale, dar asta pentru ca fiecare va fi atent la propria integritate, la acele elemente de comportament care sa nu le lezeze viziune si rolul pe care si-l atribuie in viitor. Azi oamenii se vor teme de greseli si de aceea vor parea mai precauti. Volumul mare de energie predisus de astre in zilele anterioare se mai mentine inca si el va fi directionat in partea inferioara a corpului. Coborarea fluidelor poate aduce eliminarea agresiva a toxinelor, difunctii digestive, scaderea temperaturii corpului in general sau in mod special in zona lombara si vulnerabilizarea acestei parti a corpului, senzatie de somnolenta, de diminuarea a puterii de a reactiona.
Unii vor alege sa lucreze in solitudine, refuzand contactele si retragandu-se intr-un mediu izolat. Asta se va intampla pentru ca o serie de frustrari sunt pe punctul sa explodeze si ipostaza care il va activa va fi una cu substrat social: o sarcina perceputa ca nepotrivita, reprogramare, reprosuri, sactiuni pe linie administrativa, decizii impotriva departamentului in care se lucreaza, disconfort fizic.

Marti, 5 ianuarie
Azi ne vom lauda pentru alegerile zilei de ieri. O simpla retrospectiva ne va aduce confortul si siguranta de sine, putere pentru a merge cu pas mici mai departe si certitudinea ca, daca pastram ritmul, tinta, oricat de inalta va fi, va putea fi atinsa.
A doua zi a saptamanii se dovedeste o zi a pacalelii, a minciunii, a zambetelor false care nu ascund prietenie, ci un confort personal pe baza caruia persoana in cauza alege sa consume din rezerve pe zambete, amabilitati cu persoane care nu erau, pana mai ieri, demne de asta.
Acest gen de reactie nu este decisiv si nu va indica eficienta, ci, asemenea zilei de ieri, frustrare cu substrant personal sau social, imposibil de controlat. Frica de a nu pierde un loc, o imagine, un statut sau de a nu pierde bani sau ceva ce poate fi convertit in bani se va infiltra atat de bine incat, nici nu vom observa ca dupa o zi petrecuta cu zambete, bucurii, ovatii sau simple momente de relaxare, finalul lui 5 ianuarie se dovedeste trist si dureros.
Teama nu poate rezolva nimic si cu atat mai mult azi, cand ea este motivata de incertitudinea alegerile pe care le-am facut, de momentul de iluminare in privinta drumului pe care ne aflam, de rolul pe care am ales sa-l jucam, de gandurile pe care le punem la dispozitia celorlalti si care ne fac, prin informatiile pe care acestea le contin, vulnerabili.
Conjunctia lui Venus cu Mercur retrograd din Capricorn ne apropie gandurile de prietenii ce au o varsta inainta, de rudele sau amicii fata de care, in zilele anterioare, am dezvoltat o atitudine nepotrivita, de valorile literaturii, culturii sau stiintei pe care le-am ignorat in ultimele saptamani si apropierea de acestea prin afisarea unui sentiment pios, de studiu intelectual sau afectiv, de disponibilitate si deschidere. Unii vor rezerva seara lui 5 ianuarie pentru vizite, pentru apelul, chiar si mental, nostalgic, la vremuri trecute, in care a fost cultivat un sentiment ce ni se pare acum stabil, valoros, trainic, durabil.
Prin urmare, a doua zi a saptamanii ne trimite intr-un abis. Ne aminteste de marile frici pe care le traim pe aceste aspecte astrale complicate si ne creeaza sentimente negative complexe. Pe baza acestora putem zambi, demonstra trairi pe care nu le avem, jongland cu ele intr-o maniera elaborata, cultivata ce va fi cu atat mai eficienta cu cat mai rafinata sau distinsa este persoana.
Finalul zilei se va arata in alt ton astral decat restul zilei. Ea ne va aminti de originile noastre, de punctul din care ne extragem puterea, de vibratiile care ne inspira putere. Cei care, consumati in ambitii personale marete, au acordat mai multa importanta zilei anterioare, vor percepe ziua de 5 ianuarie ca pe una tonica, realista, iar apelul la valorile arhetipale, ca o subtila modalitate de regenerare sau de sporire a puterii personale.

Miercuri, 6 ianuarie
6 ianuarie este cea mai dificila zi a saptamanii. Trecerea Lunii din Fecioara in Balanta, schimba punctul de greutate de pe nevoi personale pe cele sociale, de pe mijloace personale pe solutionare, de pe insturmente casnice, domestice, de implicare intr-un demers, pe cele sociale, publice, comunitare.
Atunci cand Luna trece prin Balanta oamenii au tendinta de a se preocupa de celalalt, de modalitatile de raportare la “celalalt”, la echilibrul in relatiile pe care le au deja sau la schimbarea tacticii de actiune de pe valori, interes, mijloc, ego, pe principiu, echidistanta, mijloc de locomotie in grup, instrument de adresare fata de comunitate, natiune, popor.
Lucrurile insa nu merg spre armonie, asa cum ar trebui cand Luna trece prin Balanta, ci merg spre o modificare impusa armoniei subrede care exista deja. Careul Lunii cu Pluton si, la aproximativ doua ore, conjunctia sa cu Saturn, vine sa confere o directie gresita aceestei zile prin folosirea unor cuvinte neadecvate, prin agresarea constiintei de grup, devitalizare, pierderea controlului in public, rigiditate, dezechilibru, ordine.
Daca dimineata parea sa fie in ordine, cu cat ne apropiem mai mult de momentul careului la grad perfect intre Luna si Pluton, cu atat drumurile se scurteaza, cuvintele se imputineaza, greutatea exprimarii devine din ce in ce mai mare si in fata unei asemenea saraciri oamenii se dovedesc a fi lipsiti de rafinament, intelegere sau rabdare. Relatia dintre individ si comunitate este acum agresata prin bunuri (pierderea sau deteriorarea lor), lipsa de mobilitate, refuz al transformarii, uratire.
Prin aceste trasaturi intervalul de doua ore intre careul Luna-Pluton si conjunctia Luna-Saturn (13 – 15) are, acum, un mesaj strategic important pentru ca tranforma Luna intr-un mesager intre Pluton si Saturn, intre directiile grupului si executant, intre tipul de karma pe care trebuie sa-l purificam si instrumentul prin care aceste fluctuatii ale destinului se vor manifesta.
Fie ca aceasta karma se va manifesta printr-o conjunctura sociala sau printr-o persoana, fie ca ea va fi vizibila din relatia cu sine, cu temerea cea mai mare, ideea de timp potrivit, de menire, de ceas bun sau rau va defini o conjunctura dificila asupra careia vom reveni ostentativ pana in 31 ianuarie cand Saturn si Pluton se vor afla in careu la grad perfect.
Prin urmare, ziua aduce un mesaj direct, statornic, unul centrat pe puterea emergenta a aspiratiei de a purifica destinul si de a primi din partea sa o confirmare, fie prin solutionarea concreta a unor probleme, opozitii sau constrangeri, fie prin deschiderea unor noi posibilitati de actiune in social sau de dezaluire a propriei fiinte.
Cei care lucreaza cu energia si care au avut cel putin o data in viata sentimentul ca intregul destin, karma sau instrumentele sociale prin care aceasta se manifesta, atarna greu obosind sufletul si abandonandu-l in stari durereoase de tristete, deznadejde, parasire, alungare, neapartenenta, vor aborda azi meditatii asupra luminii solare sau asupra unei lumanari aprinse, pentru a se elibera de aceasta povara. Vibratia solara sau a flacarii unei lumanari evoca fiintei de lumina care suntem amintirea starii sale de imponderabilitate, de libertate si neconditionare din retrairea carei karma se poate purifica si sufletul izbavi. Toate insa dupa credinta fiecaruia… un al mister al practicii spirituale, pe care fiecare va trebui sa-l dezlege pentru sine.

Joi, 7 ianuarie
Trecuta de jumatatea zodiei Balanta, Luna va avea de ridicat, in prima instanta, careuri la planetele din Capricorn, cautand dupa contextul complicat al zilei anterioare, sa gaseasca vinovati pentru ceea ce s-a stricat, fie in mod acuzator, intransigent, rece, distant, fie cu o prefacuta intelegere, intr-o maniera rafinata, rasata pentru a nu i se distinge vina.
Intr-un perfect acord cu valorile ondulatorii ale aspectelor pe care Luna, din Balanta, le face cu cele din Capricorn, careul Luna-Soare (Ultimul patrar) se implica in solutionarea problemelor comportamentale, in conturarea valori care au fost afectate de valul modificarilor interioare si exterioare ale zilei de ieri. Se vor aborda astfel atat valori morale clasice legate de minciuna-adevar, curaj-slabiciune, siguranta-incertitudine, cat si cele produse de societatea actuala fara a impune un antagonism: lipsa banilor, acuratetea informatiilor, rezervele, depozitele, tranzactia de marfuri, arta moderna in maniera ei revolutionara, abstracta, chiar stranie, dar si aparatele electrocasnice prin defectele lor sau prin aprecieri asupra limitelor lor de functionare.
In a doua parte a zilei Mercur retrograd isi arata ostilitatea fata de grup, societate, fata de aleasa inimii sau fata de caminul in care isi cauta siguranta. Prin careul cu Junon, semnele de impacare sunt iluzii, iar maniera armonioasa de a gestiona un conflict sau o relatie incordata intre doi membri ai familie, doua departamente sociale, chiar intre persoana in cauza si un dublu interior critic si arogant, va amplifica tensiunea, lasand in urma doar dizamonie si ostilitate.
Prin urmare, ziua de joi este o zi incarcata de tensiune. Valorile umane si cele sociale sunt puse intr-o balanta gresita, dizamonioasa, in care intr-un taler mai exista greutati suplimentare ascunse de marginile tarei, iar celalalt este gaurit si nu poate mentine un contraargument, o completare, o solutie sau chiar o rezolvare. Se va incerca sa se patrunda sensul acestor evenimente, dar orice incercare de revenire intr-un spatiu al concretului va fi sortit esecului. Ideiele vor fi etalate in mod disparat si tocmai de aceea nu vor avea consistenta, iar de aici pana la a li se atribui un caracter abstract nu este decat un pas.
Nu-i de mirare ca ziua se incheie cu un careul al Lunii cu Nodurile sale. In aceste momente, din superficialitate sau teama, ne vom cauta scuze pentru maniera in care am abordat aceasta zi. Seara aduce, asadar, regrete, nemultumiri ascunse in spatele unei infatisari caustice. Cu cat teama, nascuta dintr-o perspectiva eronata a zilei, va fi mai mare, cu atat mai dur si mai intransigent va fi personajul pe care il vom afisa.

Vineri, 8 ianuarie
Azi vom realiza ca evenimentele haotice ale zilei de ieri, chiar daca in mare parte nu ne-au lezat in mod personal, pentru ca am ripostat cu incapatanare, ne-au impus o selectie a gandurilor, persoanelor din anturaj si ne-a zdruncinat sistemul de valori ce avea o aplicabilitate pe termen scurt.
Chiar de la miezul noptii, Luna va implini trigoanele cu planetele din Varsator, aducand o noua incercare in eliberarea fiintei de durere si apropierea ei de intelesuri subtile majore. Exista insa azi interferente si ele vor fi puse pe seama reziduurilor din zilele anterioare. Unii se vor apleca asupa televizorului defect, asupra calculatorului care nu mai poate fi conectat la internet sau asupra fierului de calcat care refuza sa mai calce cu aburi. Altii vor alege sa-si consume aceasta drama intr-un spatiu interior. Despartirile ipotetice, trecerile intr-un plan paralel, frica de moarte, de boala, de refuzuri, de abandon sunt stari care se interpun peste ceea ce ziua de azi ne ofera.
Vineri va fi o zi a gandurile negative. Ele isi vor face culcus in zonele cele mai vulnerabile si vor leza increderea in sine si modul in care ne raportam la cei din jur.
Atunci cand lezeaza increderea in sine, o emotie negativa survenita pe trigonul ridicat de Luna cu o alta planete pe semn de aer nu poate sustine o dizarmonie. Se dovedeste ca este dizarmonie atunci cand se incearca un gen de comunicare peste limitele psihocomportamentale normale sau sociotemporale: cuvintele sunt nepotrivite, nesincere, greoaie, rupte din context, agresive ironice, sau momentul nu este deloc cel potrivit, nici institutia carei i se adreseaza, dar nici maniera in care este elaborat impulsul, actiune, textul, discursul.
Atunci cand va leaza modul in care ne raportam la cei din jur, semnul de cadere al Lunii in Scorpion va rezuma totul la nivel de putere. Puterea nu implica in mod obligatoriu si rafinament sau suplete, ea se bazeaza pe dominare si supunere. Tocmai de aceea ziua va veni cu un plus de forta indreptat impotriva a ceea ce celalalt isi considera liber de orice ingradire. Semnul devine astfel complicat pe linie ierarhica sau in relatiile dintre generatii.
Prin urmare, 8 ianuarie devine o zi complicata de tensiuni ce pornesc de la motive logice, plauzibile si in mare parte benefice, dar plasate cat se poate de prost. Indiferent ca se va experimenta un mod nou de comunicare, un nou mod de abordare, cuvinte noi sau ca se initiaza un demers social a carui intarziere este justificat de etapele intermediare elaborarii acestei deciziei, finalul este prost, gresit. Azi intampinam opozitie din partea tuturor. Fiecare, la randul sau, nu va putea sa surprinda esenta comunicarii pentru ca impulsul este de a rupe o bariera si, cine stie, comunicare, buna intelegere atunci cand a fost sustinuta pe frica, angoasa, nemultumire, agoism sau posesivitate, poate comporta azi o iesire din ritm o rupere de ceea ce am crezut ca e bun, doar pentru ca asa parea.
8 ianuarie nu este o lectie de viata, dar poate fi un semnal de alarma, un mod particular de a intelege care este sensul si directia spre care ne indreptam si care este calitatea elementelor pe care le punem la dispozitie celorlalti pentru a trai integrati in mediu, nu ca factori agresivi sau ostili acestuia.

Sambata, 9 ianuarie
Multi dintre noi aleg ziua de sambata pentru retragere sub carapace, pentru interiorizare, pentru a-si acorda cateva moment speciale prin care sufletul sa se refaca pentru ceea ce va insemna urmatoarea saptamana, ce incepe, chiar de luni, in forta, cu doua conjunctii Soare-NN, Soare-Venus si Venus-NN, se continua cu doua sextile (Soare-Uranus si Venus-Uranus), il aduce pe Mercur la mersul direct si, in aceeasi zi, o Luna noua pe Capricorn. Asadar, se anunta o saptamana destul de grea, cu evenimente astrale pline de insemnatate, majore, care vor genera efecte pe termen lung si consecinte iremediabile.
Acum Luna este inca in Scorpion, si va implini azi doua sextile (cu Mercur si cu Venus) si doua cuadraturi (cu Lilith si Marte). Semnul de retragere spre un univers interior este evident si argumentat indiferent de calitatea motivului pe care il detinem. Unii se vor arata obositi dupa o saptamana complicata din nimic, care nu a detinut evenimente astrale importante, dar care a predispus o agitatie pentru a finaliza evenimente de la o mai mica anvergura, iar altii vor avea intuitia saptamanii viitoare sau vor avea constiinta planurilor ce sunt deja facute pentru asta si isi vor rezerva timp pentru a reflecta sau regandi strategia acelor zile.
In sfera personala puterea de decizie va fi diminuata, ea se va arata retrasa intr-un sector sigur, pentru a se proteja de resentimentele si lipsa de ordine, precizie, armonie ce a ramas in aer din zilele anterioare. Unii dintre cei care isi sustin argumentele pe aceste decizii se vor vedea in postura de a da explicatii pentru timpul lor liber, de a se arata calmi si linistiti, de parca trebuie sa-si dovedeasca, asa cum face un avocat intr-un proces, nevinovatia, alegerile sau culpa.
In sfera sociala de actiune, caderea Lunii este semn de leziuni pe structuri sociale mici, de descindere a unei forte de dominare, acaparare sau distrugere ce se deplaseaza din zonele puternice, ample, extinse, spre zonele de o mai mica amploare. Semnul acesta de agresiune survine in acest sector ca efect al unor sarcini profesionale, administrative sau militare dezvoltate in anul anterior si care vor actiona pentru a implini un plan sau a finaliza o strategie.
In Scorpion, Luna aduce dureri sufletesti greu de explicat. Ea este obligata sa renunte la romatism, a nostalgii, la amintiri constructive. Azi oamenii isi vor aminti ca a trai in comunitate inseamna a te expune riscului de a fi agresat de altii, chiar daca in forul interior intentia de a agresa, contracara sau domina ceva exterior este aproape inexistenta. Valul schimbarilor, a unduirilor este azi periculos pentru cei sensibili, care vor sa traiasca intr-o sfera, intr-un cadru izolat de interferente imediate.
Prin urmare, 9 ianuarie va aduce amploare acelor stari sufletesti sau acelor conjuncturi sociale pe care fiecare ar trebui sa le traiasca in intimitate, in izolare sau in refuz total fata de conjuratii, asocieri sau intrajutorari. Azi trebuie sa descoperim deliciile interiorizarii, sa uitam de resentimente, de planurile pentru saptamana urmatoare, de gandurile de discriminare, umilinta, refuz sau dominare, de lipsurile materiale venite ca o consecinta a proastei administrari financiare.
Daca in sfera personala abordarea acestei directii este relativ simpla, in cea sociala complicatiile vor fi asemanatoare somnambului care merge pe acoperisul casei sale si viseaza ca alearga pe o plaja insorita. Va exista in 9 ianuarie o discrepanta intre viziune si realitate si ea se datoreaza, nu greselii de interpretare, ci unei distorsiuni ce devine cu atat mai mare cu cat cel in cauza refuza interiozarea, apelul la un for interior, reanalizarea posibilitatilor, oprirea dialogului interior.

Duminica, 10 ianuarie
Impulsul de a abandona directivele exterioare, pentru a da posibilitatea sufletului, organismului sau, in mod particular, anumitor organe sa se revitalizeze, sa se refaca dupa un stres perceput disproportionat de-a lungul ultimelor zile, se vor mentine si in aceasta zi.
Azi, Luna va trece prin ultimul sector al zodiei Scorpion, aducand in centrul atentiei nu doar aspecte importante ale vietii personale, prin cele sase aspecte pe care le va implini azi la grad perfect, ci prin apelul la Neptun – guvernatorul zodiei Pesti ce il gazduieste acum pe Uranus aflat azi in trigon la grad perfect cu Luna la ora 7:28, ceea ce aduce intervalului 7:28 (trigon Luna-Uranus) – 10:21 (careu Luna-Neptun) semne ale modificarii de vibratie, chemari spre exterior, tentatii spre a impune altuia propriul etalon. Asadar, fara sa cadem in subiectivism, putem pune in centrul spectrului acestei zile careul pe care Luna il face cu Neptun ca semn de dizarmonie intre sentiment si intuitie, intre “ceea ce ma defineste pe mine” si “ceea ce traiesc”.
Relatia Luna-Neptun, prin intermediul gradelor aduce devenire, perspectiva. Ea porneste de la o intuitie, o imagine, o intelegere poate chiar o viziune asupra viitorului si nu se incheie cu consumarea acestuia intr-un mod concret sau recompensatoriu, ci, ceea ce acum vedem ca fiind final, inseamna trecerea de la ipoteza la certitudine. In mare parte acest proces va fi realizat de minte si ea va etapiza omului procesele tranformarii, ii va spune cu precizie cam ce are de facut in fiecare zi, cum isi va vedea viitorul, cum va arata partenerul de viata dupa 5 ani de convietuire sau ce face spiritul dupa moarte. In realitate acest proces, ce poate fi denumit drept momentul mintii, este departe de a surprinde finalitatea procesului inceput azi. Orice procupare demarata azi se va finaliza intr-un proces de mistificare, de apropiere de spirit, de sufletesc, de Divinitate, deci va avea un final mult mai indepartat decat ceea ce percepem acum. Acest proces va face casa buna cu informatii deja acumulate, cu procese pe care deja le facem constient si poate aduce, pe la jumatatea intervalului asupra caruia facem aprecieri, o stagnare, o blazare din lipsa de informati sau valori. Acesta este momentul in care mintea a obosit, acesta este punctul in care se va cere o schimbare a ritmului, a vitezei de lucru, chiar a metodei.
In paralel cu acest proces interior, captivant si magic, evenimentele sociale vor seamana cu cele de ieri. Chiar daca Luna se va afla in sextil cu Capul Dragonului, deci pe final de ciclu draconitic, semnele ca ea sa fie ajutata de destin merg spre sfera spirituala, spre gesturile ce tin de domeniile spiritului, a cautarii spirituale, a ajustarii valorilor morale in raport cu cele universale, transmise de Avatari omenirii.
Prin urmare, ultima zi a saptamanii va tenta cu studiu, cercetare, apropiere de spirit intr-o ambianta placuta, mistica, poate chiar magica, fara semnale sau mijloace ce produc impresii spectaculoase. Azi oricine poate folosi energia si toti cei care o vor folosi vor dispune de o mai mare sensibilitate. Indiferent ca alegem ca percepem vibratiile particulare ale planetelor, meditand asupra lor, sau alegem sa aplicam orele planere individuale sau generale, semnul de eficienta in a manipula energia astrala va fi vizibil pentru toti. Nu trebuie sa cadem in greseala de a considera ca rezultate bune obtinute azi vor fi garantate si maine sau pentru mai tarziu. Iluzia permanentizarii este puternica. Relatia dintre gradele 25 Scorpion si 25 Varsator cere omului luciditate si efort constient de a mentine perceptia prin concentrare. Asta inseamna antrenament, iar performantele vor deriva din efort, nu din interesul de o clipa, cum se intampla azi.
Cei care lucreaza cu energia vor vedea in relatia celor doua grade semnul unei oglinzi in care se va reflecta omul cu abilitatile sale cele mai mari. Oglindindu-se in ea omul va percepe timpul intr-o alta desfasurare si va dispune urgent de cea mai mare putere a sa. Acest talent va fi utilizat pentru perspectiva, pentru planurile pe care le aplicam destinului. Cine nu stie ce a vazut in oglinda destinului va putea sa-si descopere instrumentul de lucru aplecandu-si atentia spre sfera emotionala. Emotia si gandul ii vor spune ce poate el sa faca mai tare si mai repede.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.