30 martie – 5 aprilie 2020

30 martie – 5 aprilie 2020 este săptămâna activismului conflictual, al refuzului unei colaborări și al întoarcerii la calitatea unei relații mai vechi, ca semn de apreciere și de pace. Parcurgem o săptămână foarte interesantă din punct de vedere astral, cea care va genera și efecte pe termen scurt, dar și efecte pe termen lung. Vorbim despre un tranzit al Lunii care cuprinde un sector de la zodia Gemeni până la zodia Fecioară, de trecerea lui Marte pe zodia Vărsător, de împlinire a câtorva unghiuri interesante pe care această nouă poziție a lui Marte le generează, dar și de opoziția Soare-Junon, de trecerea lui Venus pe zodia Gemeni sau de alte unghiuri pe care planetele individuale Mercur și Venus le împlinesc cu Neptun și, respectiv, Saturn. Evenimentul cel mai important al acestei săptămâni este conjuncția Jupiter-Pluton, cea care se consumă în dimineața zilei de duminică, 5 aprilie. Asta înseamnă inițierea unui nou ciclu al inspirației, care va ține până în februarie 2033. Activismul conflictual vine din faptul că vom crea o notă discordantă între preocupările de acum și ceea ce am făcut în săptămâna anterioară. Lucrul acesta va fi văzut nu doar în convingerile pe care ni le vom exprima, în ceea ce vom încerca să legăm, să schimbăm sau să reconfigurăm, ci și în planurile de viitor pe care ni le vom face. În prima parte a săptămânii aceste planuri de viitor nu vor fi făcute pe un interval foarte mare. Spre sfârșitul săptămânii vom avea însă mai mult curaj. Ceea ce este interesant din această săptămână vine din faptul că ne îndeamnă să ne întoarcem la calitatea unor relații mai vechi pentru că acest nou ciclu Jupiter-Pluton, care va avea un impact negativ asupra multor oameni, va putea fi folosit în mod pozitiv doar în modul acesta. Doar dacă am avut relații vechi care s-au evidențiat printr-o calitate aparte reușim să ajungem la apreciere sau la pace. În cuvinte mai simple, acest nou ciclu al inspirației ne ajută să valorificăm gloria trecutului.
Este, din capul locului, o săptămână care ne va solicita foarte mult. Chiar dacă suntem într-o perioadă care nu presupune prea multe interacțiuni sociale, impactul astral produce suficiente modificări în structura psiho-emoțională încât aceste acțiuni predispuse, chiar dacă sunt trăite în intimitate, ele au același impact social ca și cum ar fi dacă nu ar exista aceste interdicții. Avem nevoie să fim mai puțin încrâncenați în prima parte a săptămânii și, de asemenea, să ne controlăm mai mult, să fim mai atenți asupra comportamentului în a doua parte a săptămânii. Aceasta este cheia!
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a nu ne ascunde doar pentru că ne este rușine de ceva, doar pentru că ne temem de o reacție nepotrivită din partea celorlalți. Să fim curajoși acum pentru că acest curaj este o experiență. Această experiență ne va ajuta foarte mult de acum și până în 2033, când se va încheia ciclul Jupiter-Pluton care se inițiază în ultima zi a acestei săptămâni.

Convingeri exprimate prea brutal care riscă un demers important. Suntem prea mult convinși de propriul adevăr. Cei mici se revoltă. Cei mari sunt martorii unor schimbări pentru care nu se consideră pregătiți. Se face apel la tradiție, dar este prea târziu. Acțiuni grave. Fapte care creează fenomene sociale interesante. Se caută o sensibilitatea spiritului.

În seara acestei zile Marte își va încheia tranzitul sau prin zodia Capricorn și va intra pe zodia Vărsător. Valorile pe care Marte le va promova de pe această nouă poziție vor fi cele care amplifică importanța de sine, dorința de a străluci, de a acumula, de a marca sau de a rămâne în memoria cuiva printr-un gest remarcabil. Fiecare va face lucrul acesta în funcție de nivelul pe care îl are, în funcție de prioritățile pe care și le-a stabilit de-a lungul vieții, dar și în funcție de resursele pe care le are. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Gemeni, urmând ca acest semn să fie părăsit abia în mijlocul zilei următoare, vorbim despre o ușurință în a comunica, de a transmite, de a transfera. În prima zi acestei săptămâni aflăm lucruri pe care nu le-am aflat altădată, fie că ne sunt spuse direct, fie că le înțelegem altfel, le așezăm în altă ordine și atunci se declanșează un proces care ne permite să ajungem direct la esență. Această poziție îi îndeamnă pe oameni să lupte pentru idealul lor, pentru țintele pe care și le-au stabilit, pentru tot ceea ce și-au dorit într-o perioadă de austeritate, de restricție și nu au primit. Din nefericire, lucrurile acestea vor fi foarte vizibile în noaptea acestei zile sau, mai curând, în zilele următoare, pentru că Marte își va încheia tranzitul său prin Capricorn spre seară și nu va fi timp suficient pentru ca aceste impulsuri să producă și efecte. Ele se vor exprima, se vor face vizibile, adică vor fi mai clare prin nevoia de schimbare, prin întoarcerea la acele valori tradiționale care erau, nu doar ultima perioadă, ci și cu ani în urmă, semne de echilibru și de progres. Chiar dacă există o presiune pe limbaj și pe emoție, elementele care definesc vibrația astrală a zilei, țintele pe care ni le stabilim ne ajută să ieșim foarte ușor din contradicții, din conflicte, să lăsăm în urmă gândurile rele sau ceea ce ne tulbură pe moment. Asta înseamnă că trecerea lui Marte pe zodia Vărsător reprezintă pentru cei mai mulți un lucru bun.
Prin urmare, începutul săptămânii ne ajută să înțelegem mult mai ușor care sunt dificultățile vieții, ce ar trebui să facem pentru ca valorile în care credem să se consolideze și care sunt oamenii pe care să ni-i ținem aproape. Presiunea de acum se va transforma în zilele următoare într-un fel de argument care ne va îndemna să vorbim mai mult sau să vorbim mai ușor, să simțim mai mult sau să ne permitem o libertate a emoției și a exprimării pe care altădată nu ne-am permis-o. Faptul că o mare parte din zi Marte se va afla pe ultimul grad din zodia Capricorn, după care va trece pe Vărsător, ne ajută pe noi să înțelegem de ce reacțiile din ultimele săptămâni au fost atât de complicate, atât de încrâncenate sau atât de periculoase. Marte pe Vărsător ne ajută să ne reformulăm ca ființe, ca idealuri, ca personaje.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi cum putem fi un subiect bun de discuție, de lucru, de acțiune pentru cei din jurul nostru. Dacă orice ar veni din partea lor ni se pare obositor sau obraznic înseamnă că deja ne-am situat pe o poziție conflictuală, iar lucrul acesta nu ne va ajuta în următoarele săptămâni.

Severitate. Se face apel la un sistem de valori pe care nu l-am mai folosit de mult timp. O formă de romantism este folosită, în mod viclean, ca o armă. Lipsa voinței este ascunsă de metodă. Disciplină adaptată presiunii de acum. Se discută despre un ghinion pentru a-mi ascunde o problemă emoțională. Avem nevoie să credem în iubire. Libertatea înseamnă a pune la dispoziția celorlalți ceva din ceea ce ne aparține, nu doar a lua.

Ultima zi a acestei luni ne vorbește despre o formă de severitate pe care ar trebui să o luăm foarte în serios. În mijlocul acestei zile Luna va trece pe zodia Rac și va avea de împlinit o conjuncție cu Capul Dragonului apoi, spre seară, Marte va trece prin conjuncția cu Saturn. Dacă prima jumătate a zilei, când Luna se va afla în Perioada fără direcție, ni se va părea un interval interesant, relaxant, care ne permite să ne organizăm fără a fi stricți, după aceea lucrurile se schimbă brusc. Astăzi ne vom reinterpreta ideea de asociere, de calm, de disciplină. Oamenii care nu au reușit până acum să-și mobilizeze voința în direcția dorită vor vedea acum că metodele au fost tot timpul aproape de ei, le-au fost accesibile, le-au fost la îndemână, doar că nu le-au văzut sau nu au dorit ori nu au fost interesați să le pună în aplicare. Astfel, a doua parte a zilei devine una marcată de presiunile pe care le-am gândit în zilele din urmă, în săptămânile din urmă, fără a avea un suport practic. Acum primim răspunsuri pe care le putem înțelege doar prin intermediul acelor presiuni. Un om educat, o persoană sensibilă, o ființă flexibilă va fi capabilă să se detașeze de această raportare rigidă, de această confirmare obositoare cum că toate lucrurile care se întâmpla acum sunt confirmarea unor suspiciuni mai vechi. Nu, ceea ce ni se întâmplă acum nu confirmă nimic rău din ceea ce am gândit anterior, ci vine să ne solicite în a face mai mult pe o direcția a respectului și disciplinei. Opunem rezistență pentru că o suspiciunea mai veche a fost construită pe aceeași opoziție. Pentru mulți, abilitatea aceasta de a înțelege, mai mult rațional decât prin alte instrumente, ceea ce se consumă acum, se transformă într-un fel de manipulare a romantismului pentru a obține reacții din partea celorlalți, pentru a-i face pe oamenii din jur să participe, să aibă reacții, să se implice într-un demers creat și coordonat de cel în cauză în favoarea sa. 31 martie este ziua când ni se cere să fim atenți la manipulările sociale, la mesajele care vin din partea oamenilor slabi care nu pot face multe lucruri singuri. Este însă ziua când oamenii puternici au dreptul să reacționeze, au dreptul să își spună opinia, și, de asemenea, au dreptul să vadă cine îi aude cu adevărat și cine nu. Cei care îi aud sunt oamenii care îi iubesc. Cei care nu-i aud sunt oamenii care îi folosesc.
Prin urmare, ultima zi a lunii martie ne vorbește despre o formă de disciplină care ne va schimba atât relațiile, dar și modul cum ne raportăm noi la realizările sociale. Mulți vor fi tentați astăzi să își ascundă lipsa sensibilității prin muncă, prin activități de rutină, prin acele acțiuni care solicită efort pentru a nu li se vedea că nu sunt incapabili de emoții, de sentimente profunde, ci de a se vedea doar că trăirile lor sunt legate de acțiunile obositoare pe care le fac. Oameni frumoși muncesc mult, dar au timp să iubească, să glumească, să se relaxeze, întotdeauna au timp pentru cei pe care îi apreciază, pe care îi îndrăgesc și îi au aproape de sufletele lor. Când acest proces compus din atât de multe elemente nu există înseamnă că munca, printre altele, ascunde ceva.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi atenți la cuvintele pe care le spunem, la emoțiile pe care le dăruim celorlalți, la ceea ce alegem să ne amintim din întâmplările pe care le-am trăit împreună cu ei. Unele ne încarcă de bucurie și frumusețe, iar altele de durere și dezamăgire. Prin ceea ce alegem să facem, arătăm care ne sunt intențiile de acum, dar și care ne-au fost cele de altădată.

Aventură. Este provocat în conflict. Avem viziune de ansamblu dar imaginile nu sunt înțelese corect. Ceea ce este strălucitor ne complică și mai mult viața. Suntem atrași de arborele genealogic, de cei care n-au format, de părinții. Ne străduim să facem o alianță. Ieșiri prin discuții care se bazează pe minciuni proiectate din timp. Sinceritatea este balsamul tuturor problemelor de acum.

Luna se află acum pe zodia Rac, pe domiciliu, și are de împlinit careul cu planetele care trec acum prin zodia Berbec, inclusiv cu Soarele, ceea ce arată că astăzi ne vom afla în faza de Primul pătrar. Pentru unii, ziua va fi marcată de un entuziasm interesant. Au curajul să folosească un anumit limbaj, să oprească o anumită colaborare, să creeze anumite dificultăți celorlalți pentru a-și demonstra puterea. Lucrul acesta se explică din punct de vedere astral prin faptul că începând cu această zi ne vom afla, pentru o perioadă, în separația conjuncției Marte-Saturn, adică Marte, încet, se depărtează de Saturn. Acesta este semn de sedimentare, dar el vine să arate că această direcție nu este egală pentru toți, ci fiecare o va contura în funcție de obiceiurile pe care le are, de patimile sale, de obiectivele pe care și le-a stabilit. Accentuarea mesajului care vine din zodia Rac ne îndeamnă acum să ne gândim la o nouă formă de alianță, dar nu la una care să rezolve probleme, ci la una care să ne exacerbeze anumite orgolii, să ne pună în valoare, să fim apreciați, lăudați, să știm că avem o anumită calitate în ochii celorlalți. Cei care uită că în astfel de momente sinceritatea este elementul care vindecă orice rană, se vor implica în tot felul de discuții, unele mai ciudate decât altele, care vor amplifica problemele pe care nu au putut să le rezolve în săptămânile din urmă, deși anumite situații i-au încurajat în sensul acesta, anumite conjuncturi sociale ar fi putut permite o conciliere. Pentru cei care lucrează cu energia sau care sunt implicați într-un proces de cercetare spirituală prima zi a lunii aprilie va fi consumată prin agitație, prin discuții, prin căutări, printr-un fel de emancipare care nu produce efecte deocamdată, pentru că este doar un vârtej care antrenează, energizează, dinamizează. Faptul că, spre seară, Luna se va afla într-o relație foarte bună cu Mercur, cel care acum trece prin zodia Pești, ne permite să ne întoarcem către o sensibilitate pe care am putea să o valorificăm în favoarea celuilalt. Acesta este unul din elementele cele mai frumoase și mai interesante ale zilei.
Prin urmare, prima zi a lunii aprilie ne ajută să ne întoarcem către curaj, să ne redobândim tonusul, să fim mai puternici și mai riguroși, să avem mai multă energie, dar nu ne ajută și în a alege direcția spre care să folosim toate aceste beneficii. Dacă ni se pare că totul se bazează pe viteza de reacție atunci prima zi a lunii aprilie va fi una de patima, discuțiile vor eșua, alianțele nu vor duce acolo unde ne așteptăm, iar relațiile cu persoanele în vârstă, cu cei din familie, cu profesorii, cu formatorii vor trece printr-o ușoară criză. Astăzi ne repugnă ideea de a interacționa, dar chiar această interacțiune ne ajută să ne echilibrăm, să fim mai puternici, să fim mai atenți la ceea ce este important pentru ceilalți. De asemenea, nu trebuie să uităm că sinceritatea este balsamul tuturor afecțiunilor. Cei care sunt astăzi sinceri arată că au o calitate care trebuie apreciată. Cine nu apreciază această calitate înseamnă că nu are nevoie de oameni cu sentimente, de prieteni, nu are nevoie de ființe iubitoare, ci doar de sclavi sau de spectatori.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu gândi că lucrurile mari se pot împlini imediat. În privința situațiilor mari acest termen “imediat“ nu există decât în etapa finală. Acest termen nu definește demersul în ansamblu. Ceea ce este mare și se consumă acum, se întâmplă acum, face parte dintr-o schemă foarte bună pe care am alimentat-o, pentru desfășurarea căreia ne-am sacrificat și avem nevoie să rămânem în aceeași armonie pentru ca și pe mai departe să putem construi situații care să genereze rezultate magnifice, precum sunt cele pe care le întâlnim acum.

Aventuri înțelese greșit. Se face apel la o explicație științifică. Este nevoie de mai multă rațiune. Renunțăm la visare, dar facem lucrul acesta pentru un preț. Relațiile personale trec printr-o ușoară criză. Sinceritatea demonstrat anterior ne ajută să nu rupem relații vechi care vor fi importante și pe viitor.

Abia acum, în mijlocul săptămânii vom conștientiza mult mai bine prima parte a devizei săptămânii, cea care face trimitere la activismul conflictual, la refuzul unei colaborări. În seara acestei zile se va definitiva opoziția Soare-Junon, aspect care a fost activ și în zilele anterioare și va mai fi activ până spre sfârșitul săptămânii următoare. Acum, însă, pentru că se finalizează și tranzitul Lunii prin domiciliu, prin zodia Rac, trecând pe zodia Leu, se întâmplă ca lucrurile acestea care erau ușor de suportat să devină dintr-odată motive de conflict, totul să se inflameze. Ceea ce se întâmplă astăzi afectează planurile pe termen lung, iar soluția cea mai bună pe care o putem folosi pentru a evita toate aceste situații neplăcute este să ne reîntoarcem la calitatea unei relații mai vechi, așa cum vedem din a doua parte a devizei săptămâni. Este clar că relațiile personale trec acum printr-o criză, dar nu trebuie să ne temem pentru că aceste crize nu definesc prea multe din demersurile pe care le vom aborda începând cu a doua parte a acestui an. Avem însă nevoie să fim responsabili pentru că, până la urmă, nu contează atât de mult realizare socială cât contează calitatea interacțiunilor, nu contează să fim oameni importanți în ochii celorlalți, cât de important este să fim oameni apreciați de cei pe care-i iubim. Din această cauză, unii vor renunța la vise, se vor întoarce la cercetarea științifică, la rațiune, la a așeza întâmplările într-o ordine anume, după rezultatele obținute, după alte criterii pe care le-au mai folosit și altădată, uitând că acestea nu au produs niciodată efecte bune. Din capul locului, mijlocul săptămânii este unul de tensiune și de orgolii, unul care ne răscolește și ne tulbură, iar pentru a rămâne în echilibru avem nevoie să ne întoarcem la sinceritate. Chiar dacă în această săptămână sinceritatea doare foarte mult, chiar dacă oamenii care sunt în felul acesta suferă cel mai mult, în timp vor vedea cât de puternici devin fiind sinceri și onești. Așa cum am spus de multe ori în analizele pe care le facem aici, de fiecare dată când Luna trece prin domiciliu va exista și un episod când se va afla într-o dispunere negativă cu Pluton și într-o altă dispunere negativă cu Saturn. Aceasta este cea mai dificilă zi a săptămânii, când se împlinesc ambele opoziții, când relațiile personale trec printr-o criză și când ceea ce este vechi nu ne folosește la nimic bun. Avem nevoie să ținem cont de experiențele pe care le-am avut în primele trei zile ale săptămânii pentru a înțelege că inspirația întotdeauna ne-a scos din situații critice, dar nu să anulăm acțiunile prezente, nu să ne definim statutul prin ceea ce eram cândva. Nu ceea ce știm despre lume ne salvează, ci ceea ce descoperim iubind lumea.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne ajută să înțelegem ceea ce a fost greșit în ultimele săptămâni, ceea ce a fost greșit în ultimii ani, fără să putem produce efecte majore asupra a ceea ce observăm. Vedem, înțelegem, dar planurile ni le vom face în săptămânile următoare. Este, ce-i drept, o zi a severității, o zi când valorile pe care le-am apreciat cel mai mult, oameni pe care i-am iubit cel mai mult par să se situeze undeva foarte departe, iar această poziție ne lasă impresia unei trădări. Astăzi ne simțim marginalizați, ironizați, trădați sau umiliți în mod gratuit. Ne este util să nu rămânem cu această impresie pentru că este doar o fază. Realitatea ne-o construim singuri.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi curajoși în a demonstra că suntem oameni buni. Nu este util nimănui să fim invazivi cu bunătatea pe care o avem, dar dacă suntem atenți la nevoile celor pe care îi apreciem, această forță, această cascadă poate trece și printr-un pahar cu apă, dacă aceasta este soluția, fără să strice nimic.

Nevoie de schimbare. Căutăm soluții la multe afecțiuni, fizice, emoționale sau mentale. Trăsăturile negative sunt judecate după reacțiile nervoase, după pornirile violente, după impulsul către luptă. Avem nevoie de victorie. Munca înseamnă o provocare. Credem că prin distracție rezolvăm mai multe probleme decât prin efort. Imaginația este un instrument de lucru. Comportamentul agresiv și posesiv trebuie supravegheat.

În seara acestei zile Venus își va încheia tranzitul sau prin zodia Taur și va trece pe zodia Gemeni. Până atunci, va pune presiune pe nevoia de schimbare, va pune obstacole, va cere oamenilor mai mult decât pot da, iar aceștia vor avea reacții nervoase, conflictuale, vor fi nemulțumiți și triști. Spre seară, lucrurile se vor rezolva, poate chiar ca prin minune, pentru că Venus pe Gemeni permite ca toate aceste tensiuni legate de atașamente și posesiuni să dispare ca prin minune. Totuși, nu putem ignora ceea ce se întâmplă în prima parte a zilei pentru că aceasta este marcată de o căutare a soluțiilor la problemele cu care ne-am confruntat în ultima vreme, fie că acestea sunt de natură emoțională sau fizică, fie că țin de o administrarea unui patrimoniu, de bani sau de bogăția care ne creează un anumit confort. Multe din tensiunile zilei anterioare se transferă și momentului de față, tocmai de aceea reacțiile nervoase ar trebui să fie raportate la ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară, la ceea ce am gândit și am simțit în ziua anterioară și pe baza acestora au fost stabilite anumite obiective. Ceea ce s-a întâmplat în ziua anterioară a avut la un moment dat un obstacol, o formă de teamă, de grijă care nu ne-a permis să gândim frumos și liber. De aceea în prima parte a zilei, practic, până spre seară, când Venus va trece pe zodia Gemeni, vom fi captivi acestor emoții negative care ne spun că la acea victorie nu ajungem decât prin această formă de contracție, prin această nemulțumire, prin acest conflict interior. Conflictul interior al zilei de 3 aprilie este marea păcăleală a săptămânii. El ne duce către a refuza o colaborare care ne-ar putea ajuta pe mai târziu să simțim că trăim într-o lume normală, să simțim că suntem înconjurați de oameni care ne respectă și ne apreciază. Venus pe zodia Gemeni va duce în seara acestei zile o stare foarte frumoasă, o veselie specială, multă energie, nevoie de mișcare, de interacțiune, de a trăi frumos și liber. Totuși, această direcție nu schimbă cu nimic ceea ce s-a întâmplat de-a lungul zilei. Veselie aceasta pare să acopere multe din neajunsurile pe care le-am parcurs de-a lungul zilei, multe din sentimentele apăsătoare sau din conflictele pe care le-am parcurs.
Prin urmare, 3 aprilie ne vorbește despre zonele complicate pe care nu am reușit să le rezolvăm în ultimele luni (unii nu au reușit să le rezolve în ultimii ani), și care acum sunt puse pe câteva tensiuni care s-au consumat în ziua anterioară. Judecând la modul scurt, adică limitându-ne doar la ceea ce se întâmplă în această săptămână, acest raționament este corect. Dar viețile oamenilor nu sunt dependente de fragmentarea mesajelor pe săptămâni, anumite reacții vin din timpuri întunecate, din anii din urmă, din deceniile din urmă, poate chiar din copilărie. Ele sunt argumentate doar prin ceea ce ni se întâmplă acum, dar cauzele sunt mult mai vechi. Cu asta ne vom confrunta pe 3 aprilie. Asta înseamnă că momentul trecerii planetei Venus pe zodia Gemeni, care este unul de bucurie, dar și cel marcat de trecerea planetei Venus pe ultimul grad al zodiei Taur, care este unul de zdruncinare, cere mai multă înțelepciune decât am dovedit până acum. Ceea ce ne întristează nu trebuie argumentat doar prin ceea ce ni s-a întâmplat acum, iar ceea ce ne bucură nu reprezintă soluția la ceea ce ne-a întristat de curând.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne baza doar pe informațiile pe care le primim în mod direct. Avem nevoie să ne gândim cum am fi reacționat acum un an, acum doi ani sau acum 10 ani dacă am fi trecut prin situații similare. Care ar fi fost reacția emoțională? Nu imaturitatea este obstacolul care să ne permită accesul la o informație corectă. Chiar dacă acum 10 ani nu aveam maturitate de acum, puteam avea o frumusețe a emoțiilor pe care să o avem și acum.

Putem ieși din rutina făcând apel la valori sensibile, căutând compania oamenilor frumoși sau visând la drumuri pe care nu am avut curajul până acum să mergem. Instabilitatea este cum bătută prin uniuni noi. Renunțăm la singurătate. Marile valori ale vieții ne dau mesaje frumoase și sunt înțelese corect.

În dimineața acestei zile Mercur va trece prin conjuncția cu Neptun, iar, spre seară, Venus va definitiva trigonul cu Saturn. Ziua ne ajută să ieșim din rutină, dar ne îndeamnă să fim foarte atenți la planurile pe care ni le stabilim, la emoțiile pe care ni le cultivăm, la relațiile pe care le păstrăm. 4 aprilie este o zi a curajului, un moment când ne stabilim care sunt termenii, ce informații vom folosi de acum încolo, ce criterii de selecție, și care vor fi măsurile care ne vor ajuta să fim mai disciplinați și mai respectuoși față de cei cu care colaborăm sau față de natură. Astăzi căutăm compania oamenilor frumoși, vrem să fim agreabili, dar, în plus, avem nevoie să fim și apreciați pentru că facem lucrul acesta. Calitățile care nu ne sunt apreciate acum se vor transforma începând cu ziua următoare, când se va iniția un nou ciclu al inspirației, într-un plan de viitor care va schimba în mare parte tipurile de colaborări pe care le avem, tipurile de activități pe care le preferăm. Momentul de față ne lasă impresia că suntem ușor instabili, că disperarea ne face să renunțăm la singurătate, că înțelesurile nu sunt cele pe care le pune la dispoziția celorlalți, ci sunt acelea pe care le ținem pentru momente speciale. Există un mister care plutește asupra noastră și care va face din ziua de 4 aprilie una celebră. Este adevărat, prin unghiurile care se împlinesc acum, marile valori ale vieții ne dau mesaje frumoase. Luna se află toată ziua în Perioada fără direcție și există un anume grad de sensibilitate față de aceste mesaje, față de aceste informații. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că această săptămână este una activă, când fiecare element personal pe care îl adăugăm la ceea ce am făcut până acum ne ajută să ne construim o identitate corectă. Omul pasiv, cel care se va simți cel mai bine astăzi, va fi marele perdant al săptămânilor următoare.
Prin urmare, 4 aprilie ne învață cum să ne integrăm în grupul pe care îl apreciem cel mai mult fără a răni pe nimeni, fără a deveni antipatic, fără a crea impresii false. Un om puternic și valoros va oferi o parte din calitățile sale la momentul potrivit, nu va spune totul despre sine, așteptând că anturajul să ia din aceste informații, puțin câte puțin, în funcție de etape, cât îi este necesar. Responsabilitatea a ceea ce suntem ne aparține. De aceea, 4 aprilie poate fi pentru mulți ziua în care ne întâlnim cu oameni curioși, care ne invadează intimitatea, care le creează impresia că știm mai multe despre ei și trebuie să le împărtășim. Nu, ceea ce există în experiența unei ființe are nevoie de etape succesive pentru a fi împărtășit. Cei care le cer celorlalți să spună totul dintr-o dată sunt niște prădători. Cei care rezistă sunt adevărații victorioși. Calitățile unui om trebuie puse la dispoziția celorlalți în etape. Cine ține cont de acest lucru va avea o zi de 4 aprilie frumoasă, liniștită, constructivă.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne detașa de oamenii care ne presează. Unii îi presează pe ceilalți pentru că sunt curioși, alții pentru că se tem, dar sunt și oameni care îi presează pe ceilalți pentru că sunt bolnavi sau din disperarea condiției lor. Cel responsabil va ști că nu trebuie să arunci mărgăritare la porci.

Aventuri noi. Atingem un vârf al melancoliei. Suntem convinși că problemele pe care le avem sunt cauzate de un temperament dezechilibrat. Ni se pune la dispoziție un instrument nou. Avem acces la putere. Studiul este bun pentru vindecare. Strălucim prin observațiile pe care le împărtășim referitor la detaliile pe care le-am reținut din interacțiunile pe care le-am avut în ultimele luni.

În dimineața acestei zile Jupiter și Pluton vor trece printr-o conjuncție ceea ce înseamnă inițierea unui nou ciclu al inspirației. Acesta va ține până pe 4 februarie 2033, ceea ce va însemna o perioadă de reformulări, de aventuri, un interval care ne îndeamnă să fim atenți la cum interpretăm ceea ce vine spre noi. Chiar dacă acesta este denumit ca fiind un ciclu al inspirației, după momentul când aceste două planete se vor afla într-o conjuncție perfectă înțelegem că următoarea perioadă, până în anul 2033, va fi un fel de revoltă, nu de inspirație. Vom confunda reacțiile cu judecata, vom analiza totul după impactul social, dar până la urmă totul va rămâne un fel de conflict, un fel de criză, un fel de boală. Cine va avea curiozitatea să ridice o temă pe începutul acestui ciclu va vedea cât de complicate sunt raporturile care țin de viața personală, cât de mult interes există pentru câștiguri mici sau pentru câștiguri aferente celor puțini, cât de mult interes este pentru a acumula informații puține, a restricționa libertatea unui individ și a nega valorile care ne-au construit până acum identitate. Cu toate acestea, nu este un motiv de depresie, de supărare sau de tristețe. Avem pe tema respectivă un ascendent pe zodia Berbec și un Marte pe casa prietenilor, iar aceștia chiar dacă sunt puțini, pentru că acolo se află și Saturn, nu neapărat ceea ce este puțin înseamnă și sărăcie. Vine o perioadă de selecție, iar acest ciclu al inspirației ne îndeamnă să selectăm informația, să selectăm anturajul, să fim puternici atunci când avem de gestionat resursele proprii, să nu dăm tuturor orice în ideea că la destinatar aceste valori vor fi tratate la fel cum au fost apreciate de expeditor. Cei tineri au toate motivele din lume să se adapteze și să se reconfigureze pentru a-și folosi calitățile, carisma, pentru a deveni mai rezistenți la toți factorii care corodează starea de sănătate, pentru a căuta adevăratele valori și a nu uita de unde vin. Cei care sunt deja la o vârstă au nevoie de liniște. Au nevoie să se împace cu toate conflictele care le-au creat diverse afecțiuni fizice prin somatizare, cu toate situațiile delicate pe care nu le-au putut rezolva și din fața cărora au fugit, cu tot ceea ce critică, pentru că nu tot ceea ce critică poartă o vină. Pentru astrologi, acest ciclu al inspirației anunță o faza de declin, de aceea se cere studiu suplimentar, efort pentru a învăța mai mult, pentru a fi mai disciplinați, pentru a fi mai respectuoși. Alții, din alte ramuri ezoterice, vor spune că este o pedeapsă divină. Până la urmă, fiecare își argumentează informațiile pe măsura a ceea ce utilizează.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne oferă o deschidere interesantă către o etapă a vieții care ne va schimba nu doar fizic, din punct de vedere social, profesional, ci ne va ajuta să evoluăm și din punct de vedere spiritual. Orice efort înseamnă ieșirea dintr-o zonă întunecată. Acest ciclu al inspirației devine în momentul de față unul al revoltei, care creează confuzii, care ne duce către a aprecia superficial valorile care nu vor mai fi de actualitate în perioada ce va veni. Mulți se vor păcăli cu falsa carismă, cu un fals impact, iar căderea din poziția din care se află acum va fi una amețitoare. Minciunile de până acum vor deveni motive de conflict sau de desconsiderare, nu simple acuzații, nu simple greșeli. Astăzi strălucim prin ceea ce spunem, deși știm că aceste elemente nu sunt de viitor.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi că vindecarea nu vine atunci când vrem noi, nu vine atunci când îi comandăm, ci vine atunci când o merităm. Să ne gândim astăzi ce avem mai bolnav (trupul, emoția, mintea, spiritul) pentru a ști pentru ce să cerem vindecare.

10 thoughts on “30 martie – 5 aprilie 2020

 1. Ana spune:

  Constientizez ca vorbesc prea mult si ca ar trebui sa ascult mai mult si sa vorbesc mai putin(30.09.80 cu ascendent in leu).Pentru ca dumneavoastra aveti un mod extraordinar de a pune punctul pe „i”,va intreb unde ar trebui sa lucrez,de unde sa incep?Sunt linistita,implinita,nu-mi lipseste nimic,dar cand intru in contact cu oamenii ceva imi provoaca agitatie.Am incercat sa caut cauza si nu imi dau seama.Luminati-ma!

  1. Când ai prea multe certitudini pe scheme pe care nu le mai lucrezi, doar le folosești, nu mai este loc de surprindere. Nu te mai surprinde nimic. Nu-ti folosesc la nimic bun aceste sabloane rigide. Lasă-te surprinsă pentru a te elibera emoțional de reziduuri. Trăiește în simplitate orice lucru simplu pe care îl descoperi, care-ti este oferit. Poate oamenii sunt săraci emoțional, psiho-comportamental, dar devin valoroși când oferă din puțin lor. Tu știi atât de multe și te plictisești atât de repede. Se întâmplă ceva acolo. Ori nu dai, ori nu primești. Lasă șabloanele și certitudinile. Fii curioasă ca un copil să descoperi lucruri noi sau să ți le confirmi pe care pe care le știi. Oamenii care iubesc florile nu visează să devină plante, iar cei superiori nu se uită la ele ca la niște buruieni. Modestia aceasta, centrată pe atitudine nu pe faptă, prinde bine oricui. „Stelele nu se sfiesc să pară licurici!” ne învață un proverb. Când ești mare și puternic lasă-i pe ceilalți să te descopere după ritmul lor și bucură-te împreună cu ei de ceea ce descoperă. Muntele este valoros pentru tot parcursul său ascendent, nu doar pentru vârf. El este iubit și le răspunde la fel și celor care iși construiesc locuițe la baza sa, dar și celor care, curajoși, îi escaladează versanții abrupți. Dacă te blochezi în refuzul de a fi surprinsă pe motiv că tot ce primești nu este de pe vârful muntelui unde ai ajuns, e greșit. Viața are urcușuri și coborâșuri.

 2. Ana spune:

  M-ati luminat:nu primesc,nu accept ajutorul nimanui pentru ca situatia m-a invatat sa ma descurc singura.Toate suferintele m-au ambitionat sa lupt,sa fiu independenta,nu doar financiar.Am oferit ajutorul celor care mi l-au cerut si am ajutat unde am vazut sau am simtit ca era nevoie si o voi face mereu(bine faci-bine gasesti).Pentru tot binele facut am primit înzecit.Aveti dreptate cu sabloanele:sunt foarte organizată si din pacate foarte putin permisiva,am mereu ceva de comentat.Dar…….de unde a pornit totul,care a fost factorul care a declansat toata atitudinea asta?

  1. Poate suna abrubt, dar în cazul tuturor este: autosuficiența. Ea este, de altfel, o încercare a maturității spirituale. Când renunți la ea, îți dai seama ce om minunat ești, ce frumoși sunt ceilalți și cât de multe ai putea să faci. Altfel, aluneci într-o nemulțumire toxică, otravitoare care te schimbă într-o ființă respingătoare a cărei mulțumire vine doar din gloria trecutului și care este incapabilă să mai atingă ținte ambițioase.

 3. paula spune:

  Bun gasit ! Credeti ca este bine sa acumulezi cat mai multe cunoastere din carti, din experientele altora ,sau este bine sa te opresti si sa experimentezi viata asa cum vine ,cu bune si rele Eu sunt o fire curioasa, mereu flamanda si de hrana fizica dar si spirituala…nu ma pot opri sa fructific ,sa simt gustul ,la ceea ce am acumulat ,vreau mai mult mai mult (lacomie) si simt ca ratez mereu ceva,dar nu imi este clar ce ? Amestec mereu lucrurile ! Ma puteti ajuta ? Multumesc!

  1. Nu există o formulă standard, ca procedură, pe care cineva să o urmeze și să ajungă la detinație. Călătoria aceasta este una personală și presupune îmbinarea celor două elemente (teoretic vs. practic). În plus, mai este nevoie de ceva. Până nu întâlnești o persoană care practică autentic, cu greu vei înțelege de ce este nevoie de acest slalom al studiului versus practică. Nu contează că vei activa în același domeniu cu acea persoană. Adevărul pe care îl trăiește este molipsitor. Dacă ai șansa să întâlnești asemenea ființe și ești interesată de evoluție, te vei transforma cu adevărat. Altfel, te vei pierde in mii d eore de bolboroseală, nu de practică, în mii de pagini de maculatură, nu de studiu, nu de cunoaștere, care DOAR îți reinterpretează ce știi deja, nu te învață nimic nou.

 4. paula spune:

  Doream sa va intreb daca si acest mod de viata ,duce pana la urma la ceva bun folositor,sau este o ratacire , o imprastiere,care te impiedica sa savurezi fructul copt ???

 5. paula spune:

  Adevarat…un traitor veritabil ,nu am gasit ,majoritatea imi recomanda calea de mijloc ,trairea constienta a evenimentelor care vin si multa,multa rabdare ca cine stie …poate intr o zi va aparea omul potrivit. Daca cunoasteti si puteti sa mi indicati pe cineva…Multumesc !

  1. Oameni de calibrul acesta există. Indiscutabil. Dar cum ai putea să crezi după aceea că i-ai găsit tu dacă ți-i recomand eu? Unde este declicul destinului tău? „Spune-mi și am să fac pentru că mi-e frică să ies din cutie!” Fii liberă! Când n-o să-ți mai fie frică de viața liberă, cu greșelile ei cu tot, abia atunci începi să-i cauți, iar pe unii chiar îi vei găsi, că nu se ascund, doar trăiesc altfel și nu sunt văzuți așa cum sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.