3 – 9 august 2009

Luni, 3 august
Chiar din timpul noptii, ca si in noapte dintre 29 si 30 iulie (sextilul Luna-Saturn), la doar cateva ore de la inceputul zilei de 3 august se produce un eveniment important si anume trecerea plenetei Mercur din domiciliu.
Domiciliul lui Mercur in Fecioara aduce trasaturi diferite fata de domiciliul sau in Gemeni. Daca in Gemeni el va evidentia comunicare, relationarea, usurinta in a genera schimbari, modificari, transformari ample, profunde in asa fel incat sa para incarcate de simplicate, in Fecioara gandirea isi va modifica structura si va aduce ca trasatura principala seriozitatea.
Tema ingresului sau in Fecioara va face o interesanta trimitere spre tranzitul sau prin Gemeni, un apel la metodele folosite in acel interval, la mijloacele prin care a mobilizat energiile astrale si strategiile prin care a reusit sa-si impuna trasaturile.
In Gemeni, Mercur a mai intrat 14 iunie 2009, ora 5:47 pe un ascendent in Gemeni si de asemenea cu Mercur, guverntorul temei, pe o casa de finalitate (casa XII) ca si in cazul de fata (ascendent Gemeni, Mercur in casa IV). Aminteam la inceputul tranzitului sau prin Gemeni din 14 iunie, ca demerurile impuse de aceasta planeta vin pe ideea “buturuga mica rastoarna carul mare” si ca atitudinea principala va fi aceea de supradimensionare, de comparare a celui mic si slab cu cel mare si puternic. Intr-un tranzit rapid, precipitat, pana pe 3 iulie 2009, Mercur a tulburat gandirea si a modificat perceptia pe care a avut-o un anume factor de decizie asupra consecintelor faptelor sale. Daca atunci solutiile pareau viabile, iar eficienta lor, mesajul lor poleit, glasul lor intens si colorat, conta mai mult decat efectele pe care le vor produce, acum sentimentul va capata o nota tragica. Solutiile impuse de acest tranzit vor veni din teama, neputinta, dorinta de a suprima bunastarea, pe motiv ca nu este generala, din intentia de a uniformiza. Relatia Fecioara-Rac, in acest context agitat de Saturn din Fecioara si Uranus din Pesti, va aduce in centrul atentiei metode sau demersuri aplicate sau pornite in perioada 14 iunie – 3 iulie (Mercur in Gemeni), intr-un context nou (analogie Mercur in casa XII in tema din 14 iunie, cu Uranus in Pesti situat intr-o relatie de opozitie cu principiile administratiei traditionale, clasice impuse de planetele din Fecioara).
Cu toate acestea apelul la aceasta perioada este un preambul la declansarea pentru a treia oara a opozitiei Saturn-Uranus, cu atingerea gradului perfect la 15 septembrie, pe segmentul social al comunicarii, modificarilor legislative, schimbarilor de pozitie, economiei, reducerii cheltuielilor sau reorganzarea lor. Influenta planetei Mercur nu vine acum numai pe modificari si reorganizari, ci si pe protectii, impliniri a le unor visuri, finalitati bune, corecte pe demersuri mai vechi.
In prima zi a tranzitului sau prin Fecioara, Mercur isi propune sa implineasca un vis. Indiferent ca primim un cadou, ca facem o bucurie unui prieten sau unui cunoscut, ca pur si simplu salutam un necunoscut pe strada, intreaga gama de actiuni, gesturi sau emotii se afla pe frecventa implinirii, a solutiilor care alina o suferinta, o durere si alunga o teama, o frustrare.
Chiar din prima sa zi de tranzit Mercur vine cu implinirea trigonului cu Pluton pe care il formeaza de cateva zile. Se deschide o usa, pentru ca in sfarsit gasim cheia din multitudinea de chei pe care le-am incercat in tot acest interval. Situatia pe care sa fie controlata de Mercur, chiar daca Luna din Capricorn, prin analogia cu Saturn si apelul la sextilul sau din primele ore ale zile de 30 iulie cand a bulversat noaptea si a lasat mesaj gen (“Ai grija!”, “Fii atent!”, “Nu uita!”), va face o cuadratura cu Junon incercand emotiile, deja sedimentate, cu mici indoieli si temeri cum ca sinceritatea nu este cum ar fi declarata, ca gesturile si dovezile de afectiune nu sunt tocmai intregi. Fixarea atentiei pe aceste nemultumiri acumulate in timp si vizibile acum este o greseala si ea indica aspectul dominant al relatiei Fecioara-Rac, evidentiata acum de tranzitele planetelor.
Daca nemultumirea impusa de zodia Rac este semnul ca niciodata nu va avea ceea ce considera ca are nevoie, niciodata nu-si va implini nevoia de confort pentru ca oriunde ar sta si orice ar face nu se simte bine, Fecioara va dori sa vina cu solutii, iar trasaturile negative ale acestei relatii (pentru ca la ele facem acum apel) vor face in asa fel incat sa fie implinite visele negative.
Prin urmare, nu trebuie sa traim cu impresia ca bucuriile si echilibrul ne sunt garantate azi, pentru ca trecerea de la implinire pozitiva la implinire negativa se va face cu o mare rapiditate. Deducem ca 3 august va fi o zi plina, cu sentimente intense si revenirea in centrul atentiei a unor conflicte interioare pe care le-am crezut rezolvate. Orice s-ar intampla peste zi, nu trebuie sa uitam ca iertarea este cheia sau secretul unor alegeri serioase. Nu doar Fecioara, importanta in aceasta perioada, ne indeamna la aceasta, ci si zodia Pesti, prin Uranus, care de pe celalat continent ne supervizeaza alegerile si ne monitorizeaza solutiile pe care dorim sa le implementam. Putinul nu trebuie sa ne sperie si nici agresivitatea pe care o da abundenta sau opulenta, ci orgoliul spiritual subtil care ii face pe unii oameni sa-si atribuie valori morale speciale, fara sa le implineasca, trecand de la abundenta la putin, pentru a masca agresivitatea si mania alimentata de neputinta de a-si insusi bunurile altora. Acesti oameni se lasa consumati de imposibilitatea de a construi un echilibru si vor face ca, la inceput, sa dispara bogati, apoi pe baza unei judecati noi, a unor instumente, legi, hotarari noi sa fie ridicati alti bogati, sa fie incurajate alte centre de putere financiara.
Asadar, nu trebuie sa traim ziua de 3 august cu iluzii, ci sa gasim in supravietuire bucuria de a trai si de a descoperi valori puternice in masuri mici.

Marti, 4 august
Mirajul zilei anterioare nu se va risipi. Luna va da astazi o reprezentatie de zile mari in asa fel incat putem trece ziua de 4 august in categoria celor de colectie.
Conjunctia pe care Luna o va face cu Lilith in jurul orei 11:00 va aduce o preschimbare negativa a influentelor astrale dintr-o indicare a unei solutii corecte, in reorientarea spre o mediere negativa. Implinind azi atat trigonul cu Saturn, cat si sextilul cu Uranus, Luna devine planeta mediatoare opozitie Saturn-Uranus. Valentele sale, refuzul de a gasi solutii geniale in detrimentul celor practice, va aduce o pata in gandire, o tulburare a vointei si din aceasta cauza in loc sa aduca echilibrul si sa elibereze tensiunea data de opozitia celor doi malefici, ea va introduce in ecuatie o necunoscuta, o eroare, o variabila, care va produce nemultumire, indecizie, haos. Deloc intamplator, in acelasi moment Luna va trece si prin preajma Nodurilor lunare si pare un context potrivit pentru decizii importante, pentru a forma echipe de lucru, pentru a duce mai departe un demers inceputul in perioada 14 iunie – 3 iulie si a-i da acestui un aspect pozitiv.
Iluzia binelui reiesit dintr-o confruntare va domina aceasta zi, de aceea recomandarea mea este sa evitati atat cat puteti orice provocare, sa duceti orice situatie, context, recomandare, sfat in gandire si sa elaborati de acolo modalitatea de raspuns pentru ca instinctul, in 4 august, este negativ si nimic din ceea ce aduce el nu este bun.
Intrand pe axa Capricorn-Rac, Directiile destinului, cu radacinile sale (NS) si devenirea sa (NN), vor realiza sextile cu axa Saturn-Uranus si marea problema va fi data de preschimbarile sociale pe care le parcugem.
Trecand din Leu-Varsator, Directiile destinului se vor debarasa de elementele novatoare care scurteaza timpul si eficientizeaza metoda, se vor dispensa de solutiile geniale si se vor increde doar in ceea ce este verificat, in ceea ce a fost experimentata deja de altcineva pentru a miza pe aceleasi rezultate. Partea buna este ca aceasta temperare este binevenita si ea va scadea intensitatea efervescentei interioare facandu-i pe oameni cumpatati si seriosi, aplecati spre valorile practice si mai putin spre idei care nu duc nicaieri.
Exista insa si un aspect mai putin placut, care devine primordial in acest context, acela al Capricornului ambitios, negativ care isi va ridica imperiul prin prabusirea intregii lumi, prin reconfigurarea intregului context social, economic, politic sau administrativ, prin declansarea luptei intre experiente si impunerea cu forta a unei solutii mai bune fara a se tine cont de context, specific, ci doar pe motivul eficientei.
Trecerea lui NN pe Capricorn nu trebuie sa ne sperie, pentru ca tot ceea ce se va hotara intr-o lupta, in lupta dintre vechile si noile structuri (opozitie Saturn-Uranus) va fi pentru o perioada de un an si jumatate ponderata de un Senn al vietii pe mentinere, supravietuire, eficientizare, dominare prin rezistenta, provocari ale gandirii si simtului practic (NN in Capricorn).
Daca muntii se inalta pe simtul Capriconului de a tinge tinte imposibile, pe care si le calculeaza dupa ambitia sa nu dupa opozitia ce o intampina sau contextul social, atunci caderile de la inaltime, pierderea acumularilor de o viata, a statului, a iluziei raiului construi prin efort si sperante sunt de asemenea pe frecventa acestor influente si le vom trai sau vedea in aceasta perioada.
Toate la timpul potrivit, spune experienta Capricornului care pare ca detine secretul acestui timp misterios tocmai pentru ca, dezvoltandu-si gandirea, poate sa perceapa mecanismele sale subtile si sa jogleze cu ele.
Intr-o alta acceptiune aceasta perioada este favorabila, celor obisnuiti sa lucreze cu energia si cu instrumentele abstracte, reasezarii evenimentelor in timp, modificarii succesiunii secventelor de transformare (timpul) prin canalizarea energiei rezultate in urma unui impact. Asadar, orice confruntare, orice opozitie pe care o intampinam elibereaza o energie pe care o puteam folosi prin tehnici si procedee de mobilizare a vibratiei astrale, spre a ne construi un alt viitor.
Prin urmare, ziua de 4 august aduce omului obisnuit iluzia unei alte lumi, poate chiar a Taramului fagaduintei chiar daca bucati din destin, viata, constructii social se rup si se pierd in neant. Nu tristetea sau dezamagirea trebuie sa ne acapareze atentia, ci increderea ca destinul, din cand in cand, are nevoie de o reinprospatare, de element nou pentru a-si duce mai departe vocatia.
Vocatia este elementul esential al unui destin aflat in suferinta. Urmati-va vocatia, daca nu o cunoasteti cautati in interior “Sensul vietii”, punctul spre care se indreapta atentia, placerea de a trai si bucuria de autoexprimare.
Prin aceste vibratii astrale, puterea nu inseamna tupeu, agresivitate si nici dominare, ci permanentizare – o calitate aparuta din relatia Capricorn (rezistenta) – Rac (perseverenta).

Miercuri, 5 august
Trecerea Lunii in Varsator aduce un moment de respiro, dar si intrarea, chiar din seara acestei zile, in fereastra fazei de Luna plina.
Trecerea Lunii prin Varsator, acum cand Soarele se afla in Leu, poate aduce mici tensiuni pe ideea de relatie, impartire a bunurilor, a teritoriilor, dar si mici disensiuni pe respectarea demnitatii, a educatiei, a acumularii de cunostinte si maturitatii.
Pentru Romania, care este tara Varasator, trecerea Lunii prin acest semn nu a fost niciodata un lucru simplu pentru ca ii poate dinamiza nevoia de impartasire a idelului ceea ce poate duce, in cele 2-3 zile cat dureaza aceste tranzit, la un gen de naivitate generala. Daca este sa privim din punct de vedere karmic trecerea guvernatorului Racului prin punctul de opozitie al Leului este ca si cum am revendica aplicarea unei solutii imposibile. Racul este in noile acceptiuni ale astrologie karmice semnul de regres al Leului, un punct in care s-a ajuns prin cultivarea neincrederii, suspiciunii sau timiditatii. Mesagerul Racului, acum in semnul eroismului (Varsator), al celui care este atins de cel ce se goleste pe sine, se abandoneaza pentru un scop uman, moral, pentru un ideal sau pentru a salva propriu-zis de la moarte un semen, aduce un moment critic in ceea ce priveste intelegerea si continuarea unui demers. Asadar, momentul de respiro ar suna ca intr-o sceneta clasica in care pesonajul feminin isi pune maini in solduri si striga “Ia stai nenicule, dar parca zisezi altceva!”.
Prin urmare, ziua de 5 august aduce probleme de constiinta, iar celor care sunt implicati intr-un demers social divergente de opinie din nimic, replici aruncate, evaluari tendentioase, toate sprijinite pe o evidenta lipsa de sinceritate. Cu cat ne apropiem mai mult de seara cu atat tensiunile impuse de Luna plina vor creste, de asemenea si lichidele vor exercita o mai mare presiune. De aceea atrag atentia celor care sufera de afectiuni ale sistemului cadiovascular sa nu se lase pacaliti nici de vreme, nici de vremuri, nici de prospectul altui medicament si sa se mentina pe medicatia pe care o au deja. Orice schimbare in aceasta directie, dar si a opiniilor in general, poate fi, pe faza crescatoare a Lunii pline, periculoasa.

Joi, 6 august
Luna plina in Leu aduce lezarea personalitatii si a increderii in sine. Daca o Luna plina in Varsator ar aduce o stima de sine crescuta si o dezvoltare a gandirii in aceasta directie si pe aceasta baza, Luna plina in Leu scoate la lumina tensiuni emotionale ascunse cu grija, disimulate pe care omul nu le vrea cunoscute de altii. Sa nu miram daca vom vedea azi multi oameni bravand si povestind sau laudandu-se ca ei nu au cunoscut umilinta, sfiala sau rusinea, demonstrand prin diverse mijloace cat de intensa este viata si cat de multe calitati ii poate dezvolta lui demersurile in care s-a implica.
Aceasta atitudine, confundata cu masculinitatea, este sustinuta si de trigonul pe care Luna il face cu Marte si care il transforma pe acesta in planeta mediatoare momentului de Luna plina. Nici ca se putea o planeta mai nepotrivita (Marte in Gemeni) pentru a sustine egocentrismului unei zodii Leu dezlantuita in valentele sale sucombate in timp in frica de a i se vedea defectele.
Un alt element straniu, care va intari trasaturile negative ale zodiei Leu si care va leaza tot ceea ce pana nu demult reprezenta caldura sau protectia, este cel dat de conjunctia pe care Luna o va face, aproape de miezul noptii, cu Jupiter.
Mobilitatea Lunii, acum prin apropierea ei de Marele benefic, dar invaluita intr-un halou negativ, plin de rani, sangerandu-i sufletul de durerile pe care le-a ascuns si pe care acum altii i le-au scos la suprafata, aduce ideea de confesiune intr-o zona trista, murdara, imorala. “Te spun”, “Il spun, nu mai rezist”, “Ii arat eu lui, ma voi duce la… si-i voi spune ….”, “Gata, mi-a venit o idee, voi cere ajutorul lui…”, cam asa vor rasuna gandurile celor care nu vor infrunta momentul de Luna plina cu fruntea sus.
Daca aceasta tensiune vine pe o alta tensiune construita in timp in care cineva a suferit umilinte repetate, desconsiderare, lezari pe imaginea sociala sau deposedari de bani, bunuri, acum dubla negatie ii va aduce eliminare si protectie, iar conjunctia Lunii cu Jupiter va veni asupra acestor oameni cu ganduri bune, noroc, bucurii, liniste si speranta.
Prin urmare, ziua de 6 august este o zi dificila pentru ca va amplifica valorile negative ale zodiei Leu, ii va face pe oameni sa urle de durere atat de tare incat vor fi capabili de gesturi pe care ori nu le fac niciodata, ori le fac foarte rar. Un Leu negativ va cere supunere totala fara a merita asta, iar energia pe care o trasmite in jur este plina de ura si dispret fata de cei pe care ii supune. Cu cat se supun mai tare cu atat dispretul sau este mai mare. Vor exita oameni care vor avea aceasta atitudine si acestia au semnul Leului lezat in temele lor natale. Pentru a putea fi linistiti acesti oameni au nevoie de un element opus, dar de pe acelasi nivel care sa fie imediat inteles si care sa poate construi un tandem, un cuplu, o echipa solida. Daca intalniti oameni care vor dezolta o atitudine dominatoare, care striveste, nu-ti umple sufletul, care iti destrama sentimentele, nu ti le aduna constructiv, care iti distruge creatia, nu te indeamna la cultivarea sentimentelor pozitive si care iti distruge increderea in sine atunci acesti oameni nu pot fi combatuti decat cu frica. A le aminti de ceea ce le este cel mai frica si a-i ajuta sa constientizeze ca puterea pe care o arata nu-i protejeaza de fricile pe care le au, inseamna sa transformi un monstru intr-un animal nevinovat care sa te cucereasca cu privirea sa candida sau comportamentul sau cald, supus.
6 august este o zi de poveste, cu printi, zane, feti frumosi si balauri cu multe capete ce nu cad sub taisul ascutit al palosului, ci, de la sine, in fata oglinzii.

Vineri, 7 august
Amintirea a ceea ce a inseamnat Luna plina in Leu va lasa o amprenta adanca in suflet, iar acum cei care au trecut prin miracolul transformarii, predispus de vibratiile astrale ale zilei de ieri, fac din evenimentele pe care si le mai amintesc distinctii cu care se vor lauda in diferite moduri.
Prima parte a zilei va fi dominata de aceasta atitudine, pentru ca Soare in Leu, dar si Luna in Varsator, aduc constintei prea multe cereri pentru cate poate ea solutiona. In absenta unei soluti grandioase, pentru ca cele doua semne nu pot trai in umbra (sau daca aleg o umbra atunci ea trebuie sa fie cea mai mare, speciala si inedita umbra din lume) isi vor construi evenimente pe care le vor face grandioase si le vor povesti cu atitudinea plina de sine a invingatorului.
Cei care urmaresc de la viata altceva, dar vor sa-si aminteasca ceea ce este esential, nu baloane de sapun sau povesti vanatoresti, vor percepe cu mare greutate aceasta prima jumatate a zilei. Vor observa ca nimic nu are consistenta si daca sunt in situatia de a depune efort, energia li se scurge printre degete si ramana aplecati pe margin scaunului in asteptarea unei licori magice care sa-i reinvie.
Trecerea Lunii in Pesti, in primele doua ore (12:34-14:29) aduce remuscari, de parca frica aceea veche, ce a preschimbat balaurul intr-un bichon maltez ciufulit si cu labutele murdare, ii revine ostentativ in minte. Avand tot timpul frica inaintea ochilor omul este capabil de gesturi iresponsabile si pe sextilul Luna-Pluton gesturile iresponsabile desprinse din atitudine ramasa de la Luna plina, vor fi cele in care ne vom invoca scuze, ne vom cere scuze, vom da explicatii pentru comportamentul necuviincios sau vom sterge urmele unui astfel de comportament.
Prin urmare, ziua de vineri 7 august este cel mai eficient mijloc de a repara o greseala sau de a o ascunde. Deciziile acestei zile vin sa ascunda adevarul cu o esarfa subtile, iar faptele, intretinute de minciuna si perfidia specifica vremurilor pe care le traim. Nu va fi o revenire la normal, ci o rasplata a unor fapte mai vechi.
Cei care lucreaza cu energia sau care sunt obisnuiti sa lucreze cu instrumentele abstracte, ziua de 7 august le va parea incarcata de tristete si durere. Vor simti deziluzia pe care universul fizic o raspandeste in permanenta si deziluzia pe care o alimenteaza. Momentele de interiorizare, de reamintire a ceea ce reprezinta in esenta fiinta umana vor fi oaze de multumire si mijloace de regasire a echilibrului. Cu toate acestea, a crede ca doar acceptarea naturii divine a spiritului este suficient pentru a atinge fericirea absoluta este o iluzia. Durerile acestei lumi sunt elemente esentiale in a motiva detenta spre transfigurare, spre sublimarea naturii umane sau eliberarea de ignoranta si atingerea Cunoasterii. Asadar, durerea si deznadezdea trebuie sa duca in 7 august spre cunoastere prin iertare. Fara iertare nu exista intelegere, iar fara intelegere cunoasterea este o gluma buna la care nu rade nimeni!

Sambata, 8 august
Zi de mare reflexie si interiozare, 8 august aduce in centrul atentie, pe langa valentele trecerii Lunii prin Pesti si pe cele indicate de aspectele bune si rele ale lui Mercur si Venus.
Opunadu-se lui Mercur Luna ii predispune pe oameni spre mirare si neintelegere, spre gesturi contrare ce scot in evidenta lupta dintre gandire si sintire, dintre sentiment si idee, intre planurile de viitor, motivate de ambitie, si dorinta de stabilitate, motivata de neputinta, oboseala, tristete.
Pe acest fond sextilul lui Mercur cu Venus este semn de elevare prin cuvant si emotie, dar si de ridicare a acestora la un nivel accesibil intelegerii directe. Indiferent ca este vorba despre literatura sau arta, despre abordarea relatilor prin conversatie sau ca facem dovada prieteniei printr-un gest frumos, curat, cald, ambitia, ca actionand vom atinge nivelul sperat, ne cucereste sufletul.
Aspectul inediat al acestei zile nu rezida doar in contradictiile dintre gandire si emotie, ce pot duce la interiorizare, meditatie, apropierea de preocupari metafice, artistice, motivate de dorinta de cunoastere, aprofundare, observatie, ci la intelegerea gresita a acestor impulsuri astrale. Cu Luna in Pesti si Marte in Gemeni, relatia de sextil dintre Mercur si Venus, adica exaltarea intelectuala a simtirii si orientarea ei spre a se consuma in ambitie si efort creator, devine un fel de plistiseala si il va duce pe om mai aproape de renuntare, decat spre cautari interioare, la blazare, decat la abordarea cautarilor interioare in detrimentul celor exterioare.
Prin urmare, 8 august aduce o batalie interioare, o lupta intre superficialitate si profunzime, intre impulsurile vechi, educatie, preocupari impuse de rutina si noile nevoi date de contextul social in care traim. Pe un asa context gesturile oamenilor vor fi categorice. Pentru ca nu trebuie sa uitam ca pe cer avem o Luna in Pesti si un Marte in Gemeni, ar trebuie sa ne asteptam ca multi dintre cei din jur sa ne spuna ca s-au saturat de propria lor fiiinta, de propriul destin, de rutina pe care sunt obligati sa o intretina, de serviciul pe care il au, de lipsuri, de avere, casa, masina, sot/sotie s.a.m.d. Nu vor sti concret ce au nevoie pentru perioada care va veni, dar se vor lasa consumati de acest conflict interior.
Cei care lucreaza cu energia vor vedea in aceasta zi o oportunitate in a sublima natura umana inferioara. Gandurile, impulsurilor, aspiratiile din acest moment sunt centrate pe nevoi noi, necunoscute, multe dintre ele sustinute doar de fantezii, iluzii. Abordarea necunoscutului, acum, cand batalia se da in interior este o oportunitate in a ne echilibra sufleteste. Abordand cu simplitate evenimentele zilei si lasand pentru o alta perioada revolta, descoperim bunul simt al omului simplu care simte intr-un mod magic si divin versul blagian “Eu nu strivesc corola de minuni a lumii si nu ucid cu mintea tainele ce le-intalnesc in calea mea…

Duminica, 9 august
Ultima zi de Pesti (Luna in Pesti) aduce o relatie speciala cu apa, emotiile, sentimentele, cu amintirile, cu valorile trecutului. Daca in periplul pe care il abordam saptamanal am descoperit multiple si inedite aspecte planetare pe care manualele de astrologie nu le pot cuprinde, azi vom avea din nou ocazia sa descoperim o alta inedita si speciala relatie intre planete.
Aceste aspect se refera la vrajire a destinului, la modul cum lasam corzile sufletului sa rezoneze la sunetul sublim al elevarii, al autodepasirii, dar si la rezervele pe care suntem dispusi sa le consumam pentru a duce la indeplinire un ideal intangibil, necunoscut.
Pe cer in aceasta zi Luna va face intai o cuadratura cu Marte, apoi i se va opune lui Saturn, creand pana la rasaritul soarelui senzatii stranii de durere sufleteasca, de neimplinire ce duc la teama ca efortul pe care l-am facut pana acum este prea mic fata de necesitati, ca am putea pierde batalia inainte de a suna gongul ultimei runde.
Din preajma rasaritului si pana la pranz, teama si neputinta vor face casa buna cu minciuna si vorbele dulci, ce anunta finalizati inselatoare, minciuni frumoase care nu duc nicaieri. Aceasta configuratie astrala ce survine in 9 august pana in jurul orei 16:00, ne face sa caute vinovati pe care sa-i tragem la raspundere pentru neputinta de care ne-am temut in prima jumatate a zilei.
Daca ar fi numai atat atunci ziua nu s-ar remarca prin nimic special, dar sextilul Lunii cu NN si deci trigonul cu NS, aduce in discutie o relatie armonioasa cu destinul, oportunitate corecta, un semnal pozitiv din care cel in cauza va intelege ca tot demersul sau este corect si ca de fapt nu cauta vinovati, nu acuza gratuit, ci face dreptate.
Aceasta dreptate, cu Luna in Pesti, prietena de conjunctura cu Uranus (conjunctie), si fugita de acasa (opozitie cu Saturn), devine o privilegiata a destinului si i se pune pe umeri o sarcina prea mare. Impusul firesc predispus de aceasta pozitie a Lunii in Pesti este sa fuga de raspundere, sa se izoleze, sa se teama in fata poverii pe motiv ca mai sunt inca altele nerezolvate, iar solutia care o are la indemana va fi identificata in trigonul pe care Marte din Gemeni (blamatul din ziua anterioara) il face, in aplicatie, cu planetele din Varsator.
Cu alte cuvinte, nimic nu este corect din ceea ce se intampla azi, dar toata lumea crede ca face bine, toti gresesc, dar fiecare are o justificare corecta a actiunilor sale fara a se lasa atins de vreo parere de rau.
Aceste aspect inedit va utiliza, pe de o parte solicitatul semn Varsator, reeeditand o schema identica dupa o alta situatie din trecut, dar si iesirea la ramapa a valorilor superficiale, a elementelor instigatoare, a celor care se cearta usor, care vorbesc mult si nu spun nimic, a celor care se sprijina pe cuvant chiar si atunci cand tac.
Prin urmare, furtuna predispusa de planete in ziua de 9 august este de departe una complicata si aducatoare de probleme. Este dificil sa stai deopoarte, pentru ca tentatia de a actiona, cu justificarea “e bine ce fac, de ce sa stau deoparte” este foarte mare, iar daca intri in hora trebuie sa joci dupa cum canta muzica, deci dupa directia generala impusa de tandemul “ma doare, deci altul este vinovat”. Unde este loc de constiinta in toata aceasta efervescenta? Unde se poate stabiliza gandirea si sentimentul intr-o mare de tentati despre care destinul ne spune ca sunt corecte?
Azi avem dreptul sa ne gandim ca destinul greseste pentru ca este sub vraja unei teribile vrajitoare – Luna neaga, ce se apropie de el cu pasi mici si siguri. Este vrajit si ne spune ca e bine tot ceea ce este rau. A transfera povara noastra pe umerii altora nu va fi niciodata o solutie buna impusa de un destin echilibrat si puternic, iar superficialitate nu va putea niciodata sa rezolve tensiuni interioare, dureri sufletesti complicate de teama sau neputinta.
Asadar, sa rezervam acestei zile o energie speciala pentru a vedea subtilitatea actiunilor care vin spre noi si a gasi solutia cea mai buna fara a pasa raspunderea, povara sociala, greutatea sufleteasca pe umerii altora. De-a lungul zilei nu vom intelege de ce trebuie sa actionam asa, dar dupa ora 23:22, adica in plina noapte, Luna va trece in Berbec, dezvaluind halucinanta neputinta a lui Marte in Gemeni, ce beneficiaza doar de norocul unor contacte variate si abordate usor, simplu, fara a fi capabil sa gestioneze o probleme sufleteasca, o framantare metafizica sau o tulburare de natura emotionala. Ajutati-va destinul corectandu-i directia spre valorile cu care altadata va hraneati. Asta inseamna trigon Luna-NS in acest context astral invaluit intr-o magie gri sau neagra, total diferita de ceea ce am mai vazut sau auzit pana acum.

3 thoughts on “3 – 9 august 2009

 1. sorina spune:

  „senzatii stranii de durere sufleteasca, de neimplinire ce duc la teama ca efortul pe care l-am facut pana acum este prea mic fata de necesitati, ca am putea pierde batalia inainte de a suna gongul ultimei runde” este o descriere perfecta a starii mele sufletesti! Nu stiu exact, daca sa mai continui sa lupt sau sa abandonez, oare nu lupt suficient sau lupt in van? Indraznesc sa cer o mana de ajutor pentru ca nu mai am resursele necesare sa sper, oare sunt eu de vina sau astrele „nu mai vor” sa ma ajute? Cum as putea sa va contactez?

 2. Niciodata sa nu incetezi sa lupti pentru ceea ce este important pentru tine, NICIODATA! Nimeni nu a venit in aceasta viata in vacanta. Toti avem responsabilitati, meniri, scopuri sau idealuri pentru care trebuie sa muncim din greu. Cand esti curajoasa simti si lumina Divina care te protejeaza si te indruma cum sa-ti construiesti destinul fara a leza in vreun fel viata celorlalti.
  Nu ofer consultatii, daca asta ai intrebat, dar sunt aici pentru momente speciale in care nu stii incotro s-o apuci.
  Pot sa-ti spun ca am inteles ca lumina o vezi mai bine daca mergi cu fruntea sus. „Indrazniti! Eu am biruit lumea!” (Ioan 16,33)

 3. sorina spune:

  Am primit raspunsul oferit, nu numai cu mintea ci si cu sufletul; este plin de profunzime si, in momentele pe care le traversez(am ratacit un pic calea, parca) mesajul raspunsului ma ajuta enorm; ma caut si incep sa ma (re)gasesc; MULTUMESC!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.