3 – 9 aprilie 2017

3 – 9 aprilie 2017 este săptămâna care evidențiază o calitate a vieții pentru a spera într-un trai mai bun și a bucuriilor care nu pot fi exprimate pentru că sunt noi. Deși, după cum ne spune deviza generală, această săptămână ar părea liniștită sau încărcată de o semnificație aparte, ea va fi, înainte de toate, purtătoarea unui mesaj aparte. Suntem invitați să lucrăm cu sine, să muncim, să dovedim responsabilitate și maturitate. În această săptămână calitățile nu vor fi evidențiate de la sine, ci prin efort conștient, prin muncă sistematică, prin ceea ce individul alege în mod intenționat să exprime, să aplice, să selecteze și să împlinească. Apoi, partea a doua a devizei ne vorbește despre bucurii neînțelese. Nu noutatea este ceea ce se așază ca o barieră în calea realizărilor personale, ci faptul că bucuriile mai vechi, așezate într-o albie nouă, nu se pot exprima pentru că nu mai pot coabita cu ambițiile mai vechi. Ele trebuie acum să activeze ca niște forțe de sine stătătoare, ca niște elemente care nu îi pun pe oamenii în conflict, ci îi ajută să se înțeleagă și să se susțină unii pe alții.
La capitolul evenimente astrale, această săptămână aduce trecerea lui Venus pe zodia Pești, prin retrogradare, inițierea mersului retrograd al lui Saturn, dar și împlinirea unor unghiuri negative la care participă Soarele, Venus, Saturn și Pluton. În mijlocul săptămânii se va împlini cel mai frumos aspect al acestei perioade – trigonul lui Marte cu Pluton. Privind către acest aspect înțelegem că a trăi doar prin argumente severe, doar prin ceea ce este greu și apăsător știrbește din farmecul unei existențe care ar trebui să se împlinească prin glorie, adică prin bucurie maximă. De această dată curajul de a fi altfel, de a trăi prin simplitate, de a aprofunda, nu de a simula sau de a teatraliza, devine un turn înconjurat de mărăcini. Viața în ansamblu, cea care alege acum să își evidențieze o calitate pentru a se pune mai bine în valoare, cuprinde întregul tablou, câmpul de mărăcini, cel care arată caracterul prozaic al vieții, împreună cu stâlpul, aspirațiile foarte înalte. Rolul nostru este cel pe care ni l-am construi din timp, fie de a fi un mărăcine printre alți mărăcini, fie o cărămidă în turnul cel înalt, fie prințesa încuiată în camera cea mai de sus care stă și privește în zare cu ochi umezi în așteptarea prințului. Se va considera victorios cel care va recunoaște care este natura sa, care este locul pe care-l ocupă și va participa cu inima deschisă la conturarea întregului tablou. Cel care este mărăcine și se crede prințesă în camera cea mai de sus a turnului va deveni în această săptămână un element penibil.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a ne gândi că în fiecare zi avem motive de recunoștință. Cel care știe să fie recunoscător strălucește prin ceea ce este și are. Cel care sfidează își corodează propria putere, propriul patrimoniu, își scurtează durata de viață în acest tablou plin de mărăcini ce are în mijlocul un turn refuzând să vadă că este asemenea celorlalți, adică desprins din pensula unui pictor genial.

Atracție față de suferințele celorlalți. Înțelegere corectă a situațiilor dure. Trufie. Plăcerile sunt complicate. Viața depinde foarte mult de conjuncturi reprezentative. Intuiții complicate. Viața spirituală este gestionată corect. Apare un moment eliberator. Achizițiile de o viață devin importante. Se găsește o măsură corectă. Prietenii sunt devotați.

Ecuația astrală a zilei de 3 aprilie face trimitere la o formă de înțelegere a suferinței pe care adesea o refuzăm, o respingem, o acuzăm sau despre care inventăm tot felul de explicații care mai de care mai năzdrăvane. Trecerea lui Venus pe zodia Pești, prin retrogradare, ne schimbă modul de a percepe viața, ne aduce în fața unor reprezentări ciudate în care fiecare persoană are un rol gata delimitat, gata creionat, pe care, adesea, nu-l merită. Această putere a gândului bazat pe prejudecată are acum darul de a schimba destine, de a-i întoarce pe oameni din drum, de a-i îndemna să-și redefinească ceea ce nu este folositor pentru a fixa mai bine în conștiință ceea ce este folositor. Cele mai multe dintre unghiurile acestei zile fac trimitere la plăceri complicate, la o diversitate obositoare pe care oamenii o îmbrățișează cu bucurie, cu încântarea că în această diversitate găsesc și ceea ce ar trebui să-i împlinească.
Pentru a nu ne aventura în explicații prea complicate ne oprim asupra unei direcții care se încadrează perfect în schema acestei săptămâni. Prin ceea ce se consumă acum, îndemnul săptămânii se va personaliza prin regrete. În momentul acesta, când Venus se întoarce pe o zodie în care se simte bine, dar o face prin retrogradare, oamenii au ocazia să vadă ce ar fi putut face dacă ar fi fost mai lucizi, dacă s-ar fi mobilizat, dacă nu s-ar fi lăsat cuprinși de flăcările orgoliului. Această conștientizare pornește de la o calitate pe care acest individ o observă la un apropiat, o vede în jur, își amintește de ea că a mai întâlnit-o în ultima vreme. În felul acesta, înțelege că episodul pe care-l rememorează acum face parte din ipostazele de progres cu care s-a întâlnit de multe ori de-a lungul vieții și că evoluția sa a depins foarte mult de conjuncturi reprezentative definite de aceste ipostaze. Prin toată această schemă complexă individul înțelege ce știe să facă, cum anume poate să facă, dacă are o calitate pe care ar trebui să o exprime în această epocă istorică, în această etapă a vieții.
Așadar, întoarcerea lui Venus pe zodia Pești înseamnă întoarcerea la iubiri mai vechi, la pasiuni mai vechi, la dureri abandonate împreună cu evenimentele care le-au produs. Suntem avertizați însă că, întorcându-ne spre aceste episoade, suntem invitați să le gestionăm corect, nu să le retrăim oricum. Altfel, amplificăm ceea ce nu a fost rezolvat și vom trăi doar bucuria că suntem în fața unei noi șanse pe care nu prea suntem în stare să o valorificăm.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne aduce o contracție sau senzația că trebuie să recuperăm o relaxare pe care ne-am permis-o în lunile de început ale anului 2017 și pentru care acum credem că trebui să dăm socoteală. În mare parte, schema astrală a zilei de 3 aprilie este plăcută, frumoasă, adică avem multă energie, multă determinare și multe șanse de a rezolva ceva. Vom vedea la sfârșitul zilei că mintea va face în așa fel încât să selecteze din ceea ce am experimentat de-a lungul acestor episoade doar ceea ce este rău, încărcat de răspundere, dureros. Cu toate acestea, nu aceasta este nota definitorie a zilei de 3 aprilie. Binele trebuie să învingă, intuițiile trebuie să rămână în istoria personală prin ceea ce finalizează, nu prin caracterul lor complicat. Orice element personal, orice creație trebuie să rămână în conștiința comunității prin rezultat, iar demersul în sine să fie doar motivațional.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a acorda vieții spirituale o importanță mai mare decât vieții materiale. Ceea ce reparăm prin viața spirituală va avea o durabilitate mult mai mare decât ceea ce am putea repara în celelalte sectoare.

Se caută un motiv pentru renunțarea la minciună. Aroganța este combătută prin cele bune. Șansa plutește în jur. O problemă de comportament este vizibilă. Se combate agresivitatea prin experiență bună. Adevărul celorlalți este important. Avertismentele sunt importante. Fluctuații în sentimente. Risc. Avantajele sociale sunt ignorate.

Relația proastă pe care Soarele și Junon o împlinesc în seara acestei zile va face din a doua zi a săptămânii una reprezentativă la capitolul efort. 4 aprilie ne vorbește despre riscuri, despre complicații care ne agită foarte mult sau care ne lasă impresia că teama este mult mai importantă decât curajul pentru că ne face mai vigilenți prin suspiciune. Desigur, fiecare va avea, după puterea sa, capacitatea de a-și argumenta dacă această teamă face trimitere la episoade reale sau nu. Practic, despre o nouă percepție a realității este vorba pe 4 aprilie. Luna, aflată acum în ultima sa zi de tranzit prin zodia Rac se va afla într-o dispunere interesantă cu planetele de pe celelalte zodii cardinale. Astfel, pe cer vom avea o cruce cosmică menită să scoată în evidență o problemă de comportament. Cu alte cuvinte, ceea ce se întâmplă pe 4 aprilie nu ne evidențiază o problemă nouă, ci o va aduce pe aceasta de acolo de unde am ascuns-o. Pentru că Uranus intervine în toată această ecuație cu o forță teribilă, dar, în plus, îl găsim aici și pe Jupiter retrograd, fluctuațiile sentimentale, viteza cu care trecem de la o stare sufletească la alta, cu care ne lăsăm antrenați de sentimente confuze sau convingerile la care apelăm pentru a ne justifica incapacitatea de a aprofunda ceea ce este frumos și bun, face din 4 aprilie o zi dominată de provocări. Minciuna este una dintre cele mai mari provocări ale acestei zile și ea va face casă bună cu aroganța sau cu riscurile penibile.
Mulți vor remarca în ceea ce ni se întâmplă acum că o problemă se repetă și că s-a mai întâlnit cu ea fie în mijlocul lunii martie, fie la începutul lunii februarie. În toată această frământare, careul dintre Soare și Junon ar trebui să ne vorbească despre avantaje sociale ignorate ce au produs de-a lungul timpului efecte sociale neplăcute. Despre aceste efecte sociale vom vorbi acum, pe 4 aprilie, mai mult decât este cazul și vom considera că multe din eșecurile vieții se datorează faptului că anumite procese sociale nu au funcționat cum trebuia, adică anumite fluctuații sentimentale au accentuat un risc pe care, la momentul respectiv, nu l-am evaluat corect.
Ceea ce este foarte interesant și ar trebui să ne fie de căpătâi de acum încolo face referire la motivul vindecării. Relația proastă pe care Soarele și Junon o definitivează în această zi arată că fiecare persoana are motive de comoditate pentru care nu dorește să abordeze tehnici noi de vindecare, o noua formă de tratament, o altă abordare a relațiilor sociale. Într-o astfel de situație, cel care se ocupă de terapie acuză foarte ușor pacientul de inconstanță, neseriozitate, lene, comoditate. Este mai puțin important dacă terapeutul are sau nu dreptate, cât de important este să înțelegem motivul pentru care un pacient ajunge într-o astfel de situație. O persoană care nu merge până la capăt cu procedeul care ar trebui să-i restabilească un proces sau starea de sănătate în ansamblu arată că funcționează pe frică. Frica este cea care l-a scos din casă și l-a dus la doctor, l-a îndemnat să caute informații sau noi abordări despre boala pe care o are, să pună în aplicare chiar cu efort, cu disciplina, noi tehnici de vindecare. Când această grijă față de agravarea bolii sau frică dispare, dispare și motivul efortului. Soluția la toată această problema este foarte simplă: avem nevoie să înțelegem de ce trebuie să comutăm atenția de pe instinct pe emoție constructivă. În această situație, instinctul ne spune ceea ce pierdem, emoția constructivă ne arată, cu pași mici, ce putem restabili sau construi.
Prin urmare, a doua zi a săptămânii ne vorbește despre emoții care fluctuează, despre necesitatea de a ne grăbi, de a termina contra cronometru anumite sarcini, de a fi în ton cu moda, chiar dacă nu ne place. Avertismentele de acum sunt demne de luat în calcul, importante, chiar esențiale pentru a înțelege care sunt minciunile care nu ne-au permis să fim mai eficienți în munca pe care o facem. Intrând pe acest traseu vom putea trece dincolo de acest proces, adică să înțelegem și cum anume funcționăm defectuos, cum anume ne păcălim pe sine pentru a nu munci, pentru a nu evolua, pentru a nu ne transforma. Careul Soarelui cu Junon ne vorbește despre crize personale care au devenit acute pentru că au existat motive pe care fie nu dorim să le spunem, fie nu le conștientizăm. Cu alte cuvinte, ceea ce ni se întâmplă acum și nu este plăcut, ba chiar e arogant sau enervant, reprezintă instrumentul de lucru cu ajutorul căruia răscolim într-o zonă întunecată a ființei de care am fugit întotdeauna. Prin ceea ce curățăm pe 4 aprilie se va putea evidenția calitatea vieții, după cum observăm din prima parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi încrezători în bine chiar dacă până acolo mai trebuie să călcăm, din când în când, fie pe jăratec, fie pe spini.

Curajul este foarte important. Anumite informații se cristalizează. Problemele de comunicare depind foarte mult de caracter. O minciună ne dă bătăi de cap. Ceea ce este necontrolat duce la criză. Strălucire agreată. Problemele de familie devin foarte importante.

În noapte de marți spre miercuri, Luna va intra pe zodia Leu și va încălzi sentimentele, aducând curaj acolo unde în primele două zile ale săptămânii a fost văzută teama, nesiguranța sau incertitudinea. Apoi, în dimineața acestei zile va împlini careul perfect cu Mercur și va scoate în evidență probleme de comunicare ce se vor consuma, din fericire, doar în spațiul acestei zile. Apoi, la câteva ore distanță, va împlini trigonul perfect cu Luna neagră și, în felul acesta, apare o problemă de opinie, un neadevăr care va trece drept un adevăr absolut. Această minciună este susținută pe obiceiuri mai vechi, pe interesul individului de a exagera, de a spăla rufele în public, de a refuza să înțeleagă în mod corect complexitatea unor episoade sociale la care participă. Contextul social al zilei de 5 aprilie aduce, astfel, o problemă de interacțiune care nu este analizată corect. În consecință, ceea ce este necontrolat va duce la criză, va construi o strălucire care va dura doar o zi și care, prin caracterul sau coroziv, va declanșa evenimente în cascadă integrate perfect în ecuațiile astrale ale următoarelor luni. Se întâmplă lucrul acesta pentru că acum Saturn este static pe zodia Săgetător urmând ca în dimineața zilei următoare, joi, 6 aprilie, să își inițieze deplasarea retrogradă. Gândul cel rău se impune acum, încearcă să cristalizeze ceea ce nu se poate limpezi de la sine și dorește să se impună ca un element de comunicare acolo unde nu mai este nimic de spus.
Cel superficial va considera că 5 aprilie este o zi de emancipare când poate rezolva totul într-un timp foarte scurt și, prin această eficiență, să își ascundă o problemă de gelozie. Dragostea va suferi, oamenii sinceri se vor ascunde, gândul cel bun nu va putea fi împlinit. De aceea, 5 aprilie devine o zi reprezentativă în rezolvarea problemelor de familie, în soluționarea a ceea ce este personal și până acum nu a fost împlinit. Toate celelalte probleme ard degeaba, ard pentru spectacol, pentru ceea ce nu are viitor, nu este de actualitate sau nu este bun. Dacă luăm în calcul faptul că cea mai mare parte din zi vom fi sub razele trigonului Lună-Luna neagră binele pe care-l obținem acum în acest mod abuziv ne va păcăli atât de mult încât vom intra în perioada de retrogradare a lui Saturn legați la ochi. Gradul de satisfacție are nevoie acum de alte etaloane.
Prin urmare, 5 aprilie este o zi în care înțelegem mult mai bine condiția de viață, condițiile de trai, calitatea anturajului. Va beneficia de aceste avantaje doar omul care va putea să facă un pas în spate pentru a urmării mult mai bine și mai precis panorama a ceea ce are în față și urmează să experimenteze. În egală măsură, 5 aprilie este și o zi de minciună, dar nu a celei nevinovate, ci a erorii care s-a ascuns deja în caracter și care s-a transformat în obicei prost. Relația negativă dintre Lună și Mercur arată că se dorește înlocuirea unei probleme de comunicare cu un demers complex, un deficit de înțelegere cu o opinie contradictorie. Este de la sine înțeles că toate aceste ipostaze nu fac altceva decât să susțină o criză. Cel care va reuși să se situeze în afara acestei invidii, în afara crizei, mulțumindu-se cu puțin, cu puținul pe care-l are, refuzând minciuna și fățărnicia, va câștiga mai multe decât cel care face acum demonstrație de forță și obține și câteva rezultate. Trăinicia binelui salvat acum este mult mai mare decât durabilitatea avantajului la care ajungem acum, chiar dacă el este garantat.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza rivalitatea. Tot ceea ce duce la competiție va fi marcat de o notă negativă.

Complicații. Atracție către schimburi de experiență apăsătoare. Condițiile sunt puse de cei slabi. Introspecție. Grija este înțeleasă greșit. Achizițiile materiale nu țin cont de ceilalți. Prietenii dezamăgesc. Atenția trebuie investigată altfel. Subiectivitatea este importantă. Gândul depinde foarte mult de dificultatea vieții de zi cu zi. Valorile individuale sunt în criză.

În dimineața acestei zile Saturn își va iniția deplasarea retrogradă care va dura până pe 25 august. Dar nu este singurul aspect al momentului. Marte și Pluton își ating trigonul perfect tot în dimineața acestei zile, ceea ce va aduce o încurajare față de exercitarea puterii. Având în vedere că retrogradarea lui Saturn va fi resimțită mai puternic începând cu ziua următoare, ipostaza aceasta de început va fi privită, în cazul tranzitului acestei planete, ca o introspecție. Asta înseamnă că ecuația astrală a zilei de 6 aprilie face trimitere la sentimentul prieteniei ca și cum acesta devine peste noapte o problemă, ca și cum suntem înconjurați de oameni care nu știu să colaboreze sau cu care nu mai putem merge mai departe în forma aceasta. Dacă prin trigonul Marte-Pluton înțelegem că nevoile noi trebuie să ne aducă și oameni noi în preajmă, retrogradarea lui Saturn ne atrage către o zonă mai puțin plăcută. Teama de singurătate va deveni un element pregnant al vieții personale care ne atrage atenția asupra unor probleme legate de administrarea unor obstacole cu care ne-am întâlnit în mijlocul lunii anterioare sau la începutul lunii februarie.
Este de la sine înțeles că această schemă face trimitere la maturitatea individului, la stabilitatea sa, la procesul de selecție pe care este capabil să-l facă prin educația primită. Dacă în privința relațiilor interumane lucrurile acestea nu sunt foarte complicate sau nu sunt atât de complicate pe cât de grav este tranzitul retrograd al lui Saturn prin Săgetător, starea de sănătate va deveni într-adevăr o problemă. Prin tristețe oamenii reduc intensitatea unor procese, își diminuează puterea personală și își construiesc argumente care să îi țină prizonieri în această subiectivitate. Retrogradarea lui Saturn ne vorbește și despre crizele de identitate, despre ceea ce nu ne place la noi înșine, despre ceea ce nu apreciem la ceilalți, adică despre toate aceste elemente care ne constrâng, ne zdruncină conștiința, dar de care nu am reușit până acum să ne separăm. Separarea, prin Saturn retrograd, nu se face brusc. În momentul acesta, când Marte și Pluton se află într-o relație bună suntem ajutați să trecem dincolo de obstacolul de conștiință, de obstacolul de convingere, să vedem că se poate trăi bine și în alt mod, și cu alți oameni, și cu alte instrumente de lucru. De aceea achizițiile zilei de 6 aprilie nu țin cont de ceilalți, de nevoile lor, pentru că toți trebuie să se schimbe, toți sunt încurajați acum să vadă și alte maniere de a rezolva o problemă. Apoi, 6 aprilie este și o zi de anticipație, dar nu a ceea ce este frumos, rafinat și bun, ci a ceea ce nu trebuie să se întâmple. Mulți vor avea acum intuiții stranii despre slăbiciuni, despre boli sau despre despărțire. Toată această schemă ne vorbește despre o experiență apăsătoare pe care nu am conștientizat-o așa cum trebuie. Prin impulsurile de acum ea devine un instrument plăcut și eficient de lucru. Pentru ca ipostaza aceasta să își atingă finalitatea, va trebui să trecem prin această poartă îngustă a anticipației care trezește, avertizează sau sperie.
Prin urmare, mijlocul săptămânii ne evidențiază scopul cel mai important al acestei perioade, al acestei etape. Curajul zilei de 6 aprilie ne povestește despre cum ne-am simți dacă am avea un statut, dar nu doar atât, ci ne arată și cum anume poate fi atins acest statut. Unii se vor simți atinși de o subiectivitate pe care au mai folosit-o și în zilele anterioare și care a fost așezată lângă greutăți comune, cele legate de redobândirea stării de sănătate, lipsuri materiale, singurătate. Acum, când Marte și Pluton se află într-un trigon perfect și când Saturn își inițiază deplasarea retrogradă, toate se inflamează, toate devin mai clare, mai ușor de văzut, mai ușor de folosit. Cei care au dovedit până acum că dispun și de viziune de ansamblu, vor putea anticipa ceea ce se va întâmpla în viețile lor sau în viețile celorlalți până pe 25 august, când Saturn își va reveni la mersul direct. Este foarte posibil ca mesajele pe care le transmit pe baza acestor viziuni să le afecteze imaginea, demnitatea socială, prietenii să-i părăsească, colaboratorii să se declare dezamăgiți, cunoscuții să-i ocolească. Multe dintre cele pe care le vor transmite acești oameni cu viziune nu vor fi plăcute, dar scopul lor nu este de a speria sau încânta, ci de a declanșa o schimbare. O greșeală făcută în mod intenționat nu dispare fără ca să fie conștientizată. Există o modă acum printre cei care se ocupă de dezvoltare personală prin care se insistă asupra unei stări de ignoranță plăcută. În viziunea lor, totul este bine, totul este minunat, totul este sclipitor. Erorile făcute cu bună știință, dintr-o ignoranță plăcută, nu vor fi șterse de alții. Este și absurd, dar și la fel de ignorant să crezi că indiferența față de responsabilitatea deciziilor proprii reprezintă o dovadă de fericire. Dacă una dintre cele mai dureroase boli ale sufletului dobândită aici, în această lume fizică, este uitarea, reinventarea ei nu arată decât o adâncire în această ignoranță. Soluția este calea de mijloc, traseul median, conștientizarea cu responsabilitate a ceea ce putem să facem și să ducem mai departe, dar și a ceea ce este eronat și trebuie oprit ori transformat în altceva. Dacă un ghid specializat în dezvoltare personală spune altceva înseamnă că el însuși este afectată de această boală a ignoranței.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a descoperi că speranța are și ea rădăcini nostalgice. Speranțele superficiale nu vor fi însă niciodată capabile să responsabilizeze un individ și să-l maturizeze. Îi vor consuma toată energia și îl duce spre depresie. Speranțele constructive, disciplinate, reduse ca număr, lipsite de lăcomie, care au incluse în împlinirile lor și realizări pentru ceilalți, pentru comunitate, protejează maturitatea, dar și pe cel în cauză, arătându-i că, de fapt, se află pe calea de mijloc.

Probleme de conduită. Schimbări importante în raporturile sociale. Viața se îmbogățește prin atenție. Cultul celuilalt atrage atenția. Dezamăgire. Tristețea ne învață cum să trăim. Caracterul practic al vieții schimbă balanța valorilor. Particularitatea este mai importantă decât generalitatea.

În dimineața acestei zile Luna își va încheia tranzitul său prin zodia Leu și va intra în Fecioară. La puțin timp va trece prin Capul Dragonului, inițiind un nou ciclu draconitic. Schema acestei zile ne vorbește, așadar, despre speranța într-o viață mai bună, dar, în acest stadiu, ne îndeamnă să ne ocupăm și de lucrurile mici, de realizările care se consumă într-un timp redus, de oamenii care nu au demonstrat până acum că pot lucra cu mari destine, cu grupurile, cu națiunile. Avem ocazia acum ca prin lucrurile mici pe care le facem, prin preocupările reduse ca timp să schimbăm balanța valorilor, să ne evidențiem în grupul de apartenență sau să dobândim o stare de liniște pe care ne-am dorit-o încă de la începutul săptămânii. 7 aprilie ne vorbește despre ceea ce este important, despre cum se schimbă lucrurile în spatele a ceea ce este evident, despre cât de importantă este o dezamăgire pentru a nu uita că viața nu trebuie trăită prin blazare, ci prin elemente noi, prin creativitate. Dezamăgirea pe care o conștientizăm pe 7 aprilie ne îndeamnă să fim lucizi, interesați de mai multe, preocupați de împlinirea unei noi etape de transformare. Dacă până acum am acordat oamenilor vinovați sau situațiilor rele circumstanțe atenuante, schema zilei de 7 aprilie, prin particularitatea ei, ne arată că se poate mai mult, cu resurse proprii, cu ceea ce avem în momentul de față. Rămâne de văzut dacă până la finalul acestei săptămâni observațiile zilei de 7 aprilie vor fi duse mai departe, adică vor fi împlinite. Schema aceasta în care Luna inițiază un ciclu draconitic, modalitatea aceasta prin care se aduce din spirit o energie pentru a fi folosită în evenimente practice primește o poziție teribilă din partea a trei unghiuri negative ce se vor consuma în următoarele două zile. În acest stadiu al zilei de 7 aprilie presiunea a ceea ce va veni spre noi în următoarele două zile duce la o contracție, adică ne motivează o decizie. Puterea pe care credem că o avem și de care ne vom folosi de acum încolo va fi singurul element care va produce împlinirea mult dorită. Doar cu această putere personală vom trece prin încercările ultimelor două zile ale săptămânii, care nu sunt deloc de neglijat. Cel care alege să decidă pentru a-și întări dezamăgirea, nu face decât să-și folosească puterea sa pentru o contracție și mai mare. Având în vedere că nu acesta este scopul pentru care suntem puși să trecem prin astfel de experiențe, încrâncenarea, lăcomia, exagerarea pericolelor, grijile prea mari față de ceea ce pare de neschimbat pot înclina balanța către un aspect mai puțin plăcut al vieții și aceasta să fie schimbarea pe care o vom produce. De aceea avem nevoie să fim foarte atenți cu convingerile cu care lucrăm astăzi.
Prin urmare, 7 aprilie ne poate aduce o schimbare importantă în registrul social, o modificare a raporturilor cu cei cu care am colaborat până acum, pe care-i avem în preajmă sau spre care ne îndreptăm, cu scopul de a produce o nouă așezare pe scena socială. În realitate, scopul pentru care suntem puși în fața acestor experiențe nu este unul deloc dramatic. Pașii mici pe care îi vom face acum ne atrag atenția asupra măsurii, asupra respectului pe care orice om trebuie să-l aibă față de valorile sale, față de opiniile celorlalți, față de credințele semenilor în general, fără a face risipă nici de energie, nici de bunuri, nici de convingeri. Există o disciplină a vieții pentru care pe 7 aprilie ar trebui să ne sacrificăm o mare parte din spectrul percepțiilor. Prin disciplină, prin respect, prin refuzul activităților care duc la risipă sau la distrugere se reașază valorile personale, se înclină balanța către ceea ce este bun pentru ca, după ce vom trece cu bine de încercările ultimelor două zile ale săptămânii, acest bine să se și împlinească.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a refuza argumentele pentru tristețe, frică, răzbunare. Cel care-și definește nevoile acestei zile ca un creator bun își pregătește un teren ascendent care-l va duce la realizarea pentru care lucrează.

Opoziție nefondată. Îngrijorări excesive. Judecată prea aspră. Se vinde prea scump o minciună. Gândurile sunt răvășite. Atenție pe lucruri lipsite de valoare. Incertitudine. Apare un traseu nou. Lipsa de viziune doare. Egoism. Evenimentele ne iau pe nepregătite. Caracterul favorabil ne lasă să așteptăm. Blocaj. Dramă. Legăturile vechi intră în criză.

Relația proastă pe care Soarele o are de împlinit cu Jupiter accentuează o axă a relațiilor, a schimbului simplu dintre oameni, a similitudinilor, a echilibrului dintre inițiativă și echidistanță. Toate acestea se pot transforma în revendicări pentru care nu există încă o soluție. Dacă în această perioadă Venus nu s-ar fi aflat într-o relație proastă cu Saturn atunci nu s-ar fi pus problema ca aceste revendicări să fie dominate de egoism ori de lipsă de viziune. În mod absolut paradoxal, chiar această lipsă de viziune ar trebui să înlocuiască normalitatea ori să o definească. De aici și caracterul delicat al acestei zile, de aici și oboseala care îi va face pe oameni să uite ceea ce au vrut să spună, să nu finalizeze problemele începute în zilele anterioare, să refuze interacțiunea ori să nu mai dorească să ia parte la anumite evenimente sociale. Cu alte cuvinte, relația proastă dintre Soare și Jupiter accentuează nevoia de dreptate, iar prin careul Venus-Saturn oamenii arată că nu vor să facă nimic pentru asta sau dacă se implică în demersuri de soluționare atunci o fac agresiv, cu prea multă mânie, cu prea multă dorință de dominare, ceea ce va amplifica și mai mult criza.
Partea bună a lucrurilor vine din faptul că Luna se va afla acum în plin tranzit prin zodia Fecioară și se mai păstrează acea notă ponderată pe care am observat-o în ziua anterioară și care făcea trimitere la nevoia de a face lucruri mici, lipsite de amploare, dar profunde și revigorante pentru sine.
Deși nota aceasta agresivă s-a regăsit și în celelalte zile ale săptămânii, claritatea momentului, atât cât se poate spune că există, ne aduce o formă de inventariere. Acum ne dăm seama de numărul problemelor, în situația în care de la începutul săptămânii și până acum am conștientizat cam ce nu putem face. La toate aceste probleme considerăm că soluția vine prin transferul de responsabilitate, adică să lăsăm probleme personale pe umerii altora.
Dar opoziția Soarelui cu Jupiter nu aduce doar o răscolire a problemelor personale, ci și o evidențiere a unor probleme sociale. Acestea vor fi trecute într-o nouă etapă, adică mergem mai departe în aceeași notă agresivă, cu același ghinion, cu aceeași lipsă de viziune. Este greu de crezut cum oamenii educați ar putea face pe 8 aprilie o gafă atât de mare, este greu de acceptat că acestor persoane le lipsește viziunea, în situația în care la mijlocul lunii martie sau la începutul lunii februarie au demonstrat contrariul. Lucrul acesta se explică prin faptul că oricât de multă putere ar avea pe spațiul public, fiecare este om, fiecare are propriile slăbiciuni ce nu sunt iertate de contextul astral al acestei săptămâni. O problemă personală se va transforma acum într-un obstacol social. Această gamă pornește de la un simplu disconfort generat de o durere de cap, o durere musculară, un disconfort digestiv, care oprește activitatea zilei sau îl grăbește pe cel în cauză ori îl îndeamnă să le amâne. Deciziile luate prin disconfort personal sunt acum proaste.
Prin urmare, 8 aprilie devine o zi de revendicare. Atât în cazul primului aspect negativ, opoziția Soare-Jupiter, ce se împlinește în noaptea de vineri spre sâmbătă, cât și în cazul celui de-al doilea, careul Venus-Saturn, cel care se împlinește cu puțin timp înainte ca ziua să se încheie, avem de-a face cu mesaje susținute de planete retrograde. Dacă, în primul caz, retrogradarea lui Jupiter accentuează ideea de dreptate fără a ține cont de limitele personale, de dorințele sau de puterea pe care o au oamenii aparținând unui grup, de persoanele aflate în căutarea unui adevăr, în celălalt caz observăm că problemele sociale nu pot fi depășite pentru că intențiile personale sunt acum exagerate, problemele intime sunt expuse public, devin prea importante sau un personaj cu putere de decizie nu se poate detașa de ceea ce i s-a întâmplat în ultima perioadă. De aici înțelegem că nu prea există obiectivitate în ecuația astrală a zilei de 8 aprilie și, ca o consecință, momentul va fi dominat de lipsa de viziune.
Dacă stăm strâmb și judecăm drept înțelegem că acest blocaj nu poate fi o întâmplare. Până și oamenii foarte disciplinați, foarte atenți la ceea ce au de făcut, la cum interacționează cu ceilalți se văd puși în situații ciudate. Memoria nu mai poate fi accesată ca în săptămânile din urmă, soluțiile nu le mai sunt atât de clar conturate în minte, iar legăturile vechi pe care nu le-au putut soluționa sau care l-au dat bătăi de cap îi bântuie.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne implica în problemele celorlalți înainte de a ni le liniștii pe cele care ne privesc personal. Haosul se amplifică pentru cel care nu-și cunoaște locul.

Criză de identitate. Proiectele prea mari sunt amânate. Așteptări nerealiste. Contextul se modifică. Consecințele dramatice pun un filtru. Gânduri negri. Obsesia controlului. Evoluția se face cu greu. Favoruri false. Se ignoră dreptul cuiva. Revelația este pusă la îndoială. Se îmbunătățește metoda de lucru. Trufie.

În dimineața zilei de 9 aprilie Soarele va definitiva careul cu Pluton pe care îl formează de ceva vreme. Deși, în general, o relație proastă dintre Soare și Pluton accentuează impulsurile anarhice, dorința de a schimba, nu de a transforma, de a distruge, de a compromite sau de a îneca, acum schema aceasta se referă mai curând la o criză de identitate, cea care a fost susținută și de configurațiile celorlalte zile ale săptămânii. Această criză de identitate va rămâne însă în conștiința de grup prin ușurința cu care oamenii își schimbă acum planurile, crezând că vremea analizei a trecut și trebuie să se ocupe acum de fapte. Am văzut și în ziua anterioară că planeta Pluton are în această săptămână un rol foarte important. Acum, pe 9 aprilie, le atrage atenția oamenilor asupra ajutorului. Pentru că multe din unghiuri creează senzația de respingere, de marginalizare, prima informație despre acest ajutor vine să ne arate cine nu a dorit de la începutul lunii februarie și până acum să nu ne susțină în trăirile personale. Fiind vorba de careu, acest impuls va fi ascuns, trecut printr-un filtru personal pentru a fi raportat la situații similare. Rezultatul, așa cum este lesne de înțeles, nu poate fi unul bun. În contextul în care săptămâna aceasta evidențiază o calitate a vieții pentru a spera într-un trai mai bun, o selecție negativă nu face decât să ne adâncească și mai mult în criză. Pe baza acestor unghiuri evoluția se face cu greu, în mod anevoios, cu complicații legate de schimbul valorilor, pierderea unui patrimoniu, lezarea imaginii publice. Dacă în această perioadă pluton nu s-ar fi aflat în fereastra conjuncție cu Junon, am fi depășit acest moment printr-o mobilizare de zile mari. Așa, depindem mult de opiniile celorlalți, de experiențele lor, de ceea ce am făcut împreună cu cei pe care-i avem acum în preajmă.
Multora, ultima zi a acestei săptămâni, tocmai pentru că aduce o confirmare prin împlinirea careului perfect dintre Soare și Pluton, le va atrage atenția asupra favorurilor pe care le-au făcut și pe care acum le regretă foarte mult. Este clar că toată această schemă ne invită să fim maturi, să facem o selecție realistă asupra episoadelor pe care le-am parcurs de la începutul lui februarie și până acum, să înțelegem care este natura contextului în care vrem să producem aceste schimbări. Pluton este focar într-un careu în T pe semne cardinale și orice impuls de dreptate susține propriul adevăr, nu pe cel obiectiv. Asta înseamnă că mulți vor fi dispuși să investească prost, să cheltuie bani pe orgolii, pe mofturi, pe extravaganțe. Nu foarte târziu, ci undeva spre finalul lunii aprilie, când Axa Dragonului trece pe o nouă poziție, vor regreta. Acum însă se simt vedete.
Prin urmare, ultima zi a acestei săptămâni ne vorbește despre motivele de securitate, de identitate sau de criză pe care le folosim de mult timp, dar nu am conștientizat așa ca acum. Cei sensibili vor avea sentimentul că viața este din ce în ce mai complicată, că metoda de lucru nu mai dă rezultate și că bucuriile, oricât sunt de intense sau de reale, nu pot fi exprimate așa cum ne-am dori sau am avea nevoie. În consecință, ultima zi a săptămânii ne invită la efort, la stabilitate, la seriozitate, nu pentru că de-a lungul acestei săptămâni nu am dat dovadă de așa ceva, ci pentru că aceasta este o altă etapă în tot acest demers al săptămânii care evidențiază o calitate. Cine nu-și clarifică ceea ce este de clarificat acum, cine nu apreciază viața prin ceea ce dăruiește, prin ceea ce pune la dispoziția celorlalți nu va avea acces la un trai mai bun prin ceea ce își formulează acum sau prin ceea ce și-a formulat de-a lungul întregii săptămâni. Lucrul acesta se întâmplă nu pentru că de undeva de sus cineva, un contabil astral, stă și notează cele bune și cele rele. Fiecare și-a construit, din aproape în aproape, de-a lungul acestei săptămâni propria realizare, propriul mod de a trăi mai bine.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu privi spre viitor cu severitate. Nu încrâncenarea ne face mai puternici încât să ajungem acolo unde ne propunem, ci flexibilitatea, bunătatea, faptele frumoase, rafinate și vii pe care le-am făcut pentru binele celorlalți, pentru ca, pe viitor, altcineva să procedeze la fel cu noi. Ceea ce se încheie cu 9 aprilie se află pe frecvența lui: „Dăruind vei dobândi!”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.