27 martie – 2 aprilie 2017

27 martie – 2 aprilie 2017 este săptămâna în care o ceartă rupe o înțelegere, iar o împăcare vindecă o rană a sufletului. Pentru că această săptămână va face îmbinarea între sintezele care duc la cercetare și aprofundare, specifice lunii martie, și cele care cer reverificare, sintezele specifice lunii aprilie, vom avea impresia că trăim în această săptămână două vieți deodată, că suntem implicați în două mari demersuri, că mergem pe două drumuri deodată, că trebuie să alegem între mai multe variante și ne este foarte greu. Dificultatea deciziei se va reflecta foarte mult în starea de spirit, în motivele de interacțiune sau în motivele folosite pentru refuzul acesteia, dar ele se vor regăsi și în concluzii, despre care vom crede că sunt definitive, ale unor demersuri care își au rădăcinile în anul anterior. Această săptămână ne reamintește într-un mod intens și obositor cât de ciudat a fost anul 2016, anul dihotomiilor periculoase. De această dată însă nu trebuie să parcurgem un interval de 12 luni dominat de o dualitate obositoare, ci doar șapte zile. Apoi, pentru că această săptămână doar face trimitere la un sector care este deja definit, nu se poate vorbi despre crearea răului, ci doar de proliferarea lui prin ignoranță.
La capitolul evenimente astrale această săptămână aduce câteva momente importante pentru această perioadă. Relația bună a lui Marte cu Neptun, împlinită în prima zi a acestei săptămâni, aduce motive de împăcare înainte de a se pune problema ca relațiile pe care le avem să se rupă. Apoi avem de parcurs și Luna nouă, Mercur și Marte sunt în continuare planete active pe cerul astral al săptămânii, Mercur intrând în ultima zi a lunii martie, vineri, în zodia Taur, creând un fundal foarte interesant careului Jupiter-Pluton care stabilește mijlocul săptămâni. Practic acesta este elementul care aduce atât de multă furtună săptămânii, care slăbește rezistența la efort și aduce tristețe în grupurile fericite, dar și o mulțumire suspectă în rândul celor care până acum s-au evidențiat prin acțiuni antisociale sau răutăți. Unghiurile acestea fac însă referire mai mult la grupuri, la relații între oameni, la omenire. Semnul pe care-l lansează este unul de refuz al unui progres, de întârziere în stabilizarea unor structuri sociale care ar putea să consolideze instituția familiei, drepturile omului, toleranța, patrimoniul personal. Pentru că este vorba de conflict, participanții la acest episod social sunt cei care s-au evidențiat în anul anterior prin motive de conflict. Acum sunt obligați să vadă ce au semănat. Pe principiul „Cine seamănă vânt culege furtuna”, această săptămână se va evidenția prin ruperea unei înțelegeri celebre, prin evidențierea motivelor de ceartă, de conflict, de separare. Este posibil ca în grupurile noi această separare să impună o revizuire a unui grup. Este clar că momentul acesta va risipi orice îndoială referitoare la tensiuni de natură internă pe care anumite grupuri frământate acum le-au parcurs în anul anterior. Situația se remediază prin reverificare, pentru că acestea vor fi direcțiile cu care vom lucra în luna aprilie. Ceea ce este foarte important în această săptămână vine din invitația de a nu ne fixa atenția pe motivele de separare, adică nu avem nevoie să credem în despărțire, în ceartă, în dispute, ci să vedem dacă suntem în stare să găsim motive de împăcare. Acestea sunt bijuteriile care dau patrimoniului personal o valoare inestimabilă, acestea sunt forțele pe care le vom folosi pentru vindecarea sufletului. Această săptămână va face multe trimiteri la motivele de vindecare ale sufletului.
Recomandarea pentru această săptămână este aceea de a medita la împăcarea cu sine. Cine nu va confunda în această împăcare cu sine cu resemnarea arată că dispune de motivele reale și valoroase de împăcare. Aceste motive vor putea fi folosite cu succes și de ceilalți.

Inspirație. Vindecare. Se găsește o soluție la probleme delicate. O decădere este oprită. Riscurile sunt evaluate corect. Posibilitatea de întoarcere la origini este apreciată. Raționamentul devine foarte corect. Apelăm la unelte folositoare.

Pe ultimul sector de tranzit prin zodia Pești, Luna are de împlinit acum o conjuncție cu Chiron și un careu cu Saturn. Asta înseamnă că prima jumătate a zilei va fi agitată de grija că termenele nu sunt respectate sau că nu ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am stabilit. Deși inspirația este ușor diminuată, regulile pe care le respectăm produc efecte, faptele sunt și ele încununate de succes, dar tot nu vom fi mulțumiți pentru că planează asupra noastră o suspiciune ciudată. Lucrul acesta va fi explicat din punct de vedere astral prin faptul că pe cer se accentuează acum un careu în T pe semne cardinale ce are planeta Pluton drept focar. Ne facem griji pentru lucrurile care nu au fost împlinite ca și cum teama cea mai mare nu este că nu ne-am pricepe să ducem mai departe demersurile de acum, ci că s-ar putea să nu mai avem puterea necesară, să nu mai dispunem de resursele necesare.
În realitate, ceea ce vine spre noi pe 27 martie seamănă mai curând cu o transformare care trebuie împlinită, cu un succes care trebuie neapărat atins pentru că numai în felul acesta credem că ni se poate confirma o valoare. În toată această schemă a devenirii sociale, relația de sextil dintre Marte și Neptun ne vorbește despre administrarea unui patrimoniu personal, despre dorința de a impresiona, de a face o figură bună, de a ne simți bine. Este posibil ca această relaxare activă, pe fondul demonstrației forțelor care sunt stabilizate deja, să nu fie suficientă, adică să fie nevoie și în zilele următoare să ne întoarcem asupra a ceea ce nu am putut împlini perfect acum. Lucrul acesta se întâmplă pentru că în momentul în care Marte și Neptun definitivează sextilul lor Luna se află deja pe zodia Berbec și îi face pe oameni să se gândească mai mult la succes decât la etapele în sine, la demersul în sine necesar împlinirii lui. Este de la sine înțeles că această expresie astrală ajută oamenii orientați către valorile spirituale, către moralitate, care nu se întorc la episoadele mai vechi pentru a căuta motive de scandal, pentru a se lăuda cu momentele de glorie presărate de-a lungul vieții. Pentru aceste persoane prezentul are un rol foarte important. Vor apela la instrumente folositoare acum, nu doar pentru a se simți bine, ci și pentru ca acest bine să fie împărtășit. În săptămâna în care o ceartă rupe o înțelegere, iar o împăcare vindecă o rană a sufletului, 27 martie ne arată care sunt elementele care ne definesc. Dacă unii vor fi agitați și prin aceasta agitație reușesc să-și consume o energie excedentară, atunci acesta este modul în care se autoreglează. Alții, pentru că nu degeaba Marte este pe zodia Taur, vor invoca liniștea, considerând că numai în felul acesta își pot proteja intimitatea.
Prin urmare, prima zi a săptămânii ne ajută să conștientizăm care este inserția socială, care este locul pe care îl avem în viețile celorlalți, cum anume putem face pentru a mai împlini o etapă de realizări, a face o faptă bună, a ne îmbogățit patrimoniul personal cu o stare, cu un obiect, cu o realizare. Pentru mulți, 27 martie vine cu dovada unei vindecări, cu semnul că probleme delicate se pot rezolva de la sine dacă este păstrat echilibrul. Prin ceea ce se consumă acum, a păstra echilibrul înseamnă a conștientiza factorul care îl distruge și a nu-i permite acestuia să se exprime. Dacă pentru a face lucrul acesta este nevoie să invocăm realizări mai vechi, etape nefinalizate în alte perioade ale acestui an sau poate chiar în anul anterior, atunci ne este permis să facem așa ceva. De asemenea, nu trebuie să uităm că suntem pe final de ciclu lunar și unele împliniri mai vin și de la sine, nu pentru că am fi atât de grozavi încât să le finalizăm pe toate acum.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu accentua ambiția doar pentru că acum ne este permis să fim mai eficienți. Cel care amestecă aceste două instrumente de lucru, după ce ziua se va încheia, după ce vom intra într-un nou ciclu lunar, vor rămâne doar cu ambiția.

Planuri pentru un viitor luminos. Relațiile amicale se transformă în altceva. Neprevăzutul este judecat corect. Teamă de greșeală. Se declanșează un eveniment trist. Inhibiție. Frustrarea domină totul. Victoria este amânată. Inteligența este analizată ca o bijuterie de preț.

Problema recunoașterii unor merite, așa după cum am văzut că a fost conturată în prima zi a acestei săptămâni, devine pe Luna nouă de acum un element de maximă importanță. Pentru ca lucrul acesta să fie împlinit conform așteptărilor avem nevoie de un gând de echilibru, de iertare, avem nevoie de suficient de multă tărie de caracter încât să depășim un eveniment nefericit. Este posibil ca acest eveniment nefericit să nu fie foarte intens, dar el va încerca să schimbe balanța valorilor, să zdruncine încrederea în sine sau să pună într-o lumină proastă o realizare recentă. Mesajul principal ar trebui să fie cel legat de nevoia de reverificare. Cu alte cuvinte, încă de pe acum, înainte ca luna martie să se termine, se va anticipa o parte din direcțiile care vor fi foarte vizibile în luna aprilie, cea care lucrează cu sinteze care cer reverificare.
Cu toate că această Lună nouă se împlinește pe zodia Berbec, ascendentul momentului de maximum al acestei faze este plasat pe zodia Pești. Trecutul ne urmărește ca o umbra și cel care neagă faptul că sunt câteva rămășițe ale unor demersuri care nu s-au finalizat în săptămânile din urmă va aplica metoda struțului, își bagă capul în nisip și crede ca scăpa de pericol. Condiția ca această Lună nouă să nu revină foarte agresivă, să nu ducă mai departe dezechilibrul care nu a permis demersului invocat acum să se împlinească este claritatea mentală. Asta înseamnă că victorios va fi în acest ciclu lunar cel care va urmări să-și explice lui însuși că ceea ce trăiește nu este o iluzie, nu este un produs al hazardului ci, în mare parte, rezultatul a ceea ce a intenționat. Pe acest fond, în jurul acestei idei principale, vor gravita evenimente frumoase și triste, care vor fi într-un echilibru perfect. Atât cele bune cât și cele rele vor avea în esența lor propria explicație. Astfel, în funcție de prioritățile pe care ni le-am stabilit în ziua anterioară, în funcție de seriozitatea pe care am arătat-o către una din cele două direcții, bună sau rea, așa vom alege acum. Apoi, nu este de neglijat nici faptul că de fiecare dată când Soarele și Luna se află în conjuncție apare un motiv de schimbare. De multe ori acest motiv de schimbare ni se înfățișează sub forma unor trasee noi, ca și cum o luăm de la capăt, ca și cum ne întâlnim pentru prima dată cu o problemă. Ceea ce gândim pe Luna nouă va deveni realitate în ciclu lunar care debutează cu această fază a Lunii. Asta înseamnă că de o importanță majoră va fi acum nu doar fapta în sine, cea care ne ajută să alegem, ci și motivația, explicația pe care o dăm în raport cu alegerea pe care o facem.
Prin urmare, 28 martie este o zi de putere. Demonstrăm acum nu doar că alegem, că știm sa alegem, ci și că participăm la acest proces în mod conștient, că suntem vii, lucizi, capabil să dăm viață unor acte de voință impresionante. Pentru că această fază a Lunii este încadrată de două unghiuri pe care Luna le realizează cu Luna neagră și cu Junon, primul bun, iar celălalt rău, va fi vizibilă în această zi și teama de greșeală. Apare, astfel, tentația de a ieși din regulă, dar vom da de altceva, de grija că intrăm pe un tărâm necunoscut și suntem supuși, în consecință, unor erori pe care acum nu le putem anticipa. Cine ezită își amână victoria, cel care are curaj își va îmbogăți patrimoniul personal cu noi experiențe. Pe mai târziu nu va conta dacă momentul zilei de 28 martie va fi definit de o eroare sau de o ambiție mai mare decât cea dovedită în zilele anterioare. Suntem în continuare într-o perioadă în care Marte trece prin zodia Taur și avem un interes foarte mare în definirea nevoilor. Foarte curând și Mercur va intra pe acest semn și baza, fundația, elementul de rezistență, toată această categorie de elemente de lucru, toate aceste părți, fragmente ale evoluției de acum vor deveni esențiale, în defavoarea țintelor. Asta înseamnă că țintele vor fi atinse în funcție de cât de eficientă este tehnica aplicată, în timp ce gradul de satisfacție va fi investigat din aproape în aproape și de fiecare dată altfel de-a lungul acestui ciclu lunar.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu judeca viața în ansamblu după gustul evenimentelor de acum. Realizările vieții în ansamblu sunt obținute prin reacții optime în momente cheie. Gradul de satisfacție este modelat în funcție de coloratura fiecărei zile.

Nimeni nu mai devine celebru. Tulburările sunt complicate. Intuiția se transformă într-o filozofie inaccesibilă. Atitudine deficitară. Subiectul este transferat de la o casă la alta. Plăcere prin înălțime. Bunurile sunt evaluate greșit. Acumulări ciudate. Transformarea programelor de viață în probleme de moment. Fericirea nu este ceea ce pare. Invocăm motive de despărțire sau de asocieri brutale.

Ecuația astrală a zilei de 29 martie are ceva aparte. Ne încurajează să fim foarte atenți la ceea ce vorbim, la ceea ce am considerat până acum că este neplăcut pentru că de această dată s-ar putea ca lucrurile să fie prezentate altfel, să vedem că opiniile pe care ni le-am format nu sunt definitive sau nu sunt în conformitate cu realitatea. Ne vom gândi astăzi la decizii foarte rapide, la combinații ciudate, la ceea ce am crezut că ne face mai puternici, dar, de fapt, ne-a făcut mai slabi, ne-a consumat, ne-a speriat. Dacă nu suntem dispuși să privim în direcția potrivită ecuația astrală a zilei de 29 martie ne distruge o armonie pe care am construit-o cu mare efort. S-ar putea ca rezultatul să fie unul bun, adică această armonie în care am crezut să nu aibă nimic de-a face cu echilibrul sau cu buna conviețuire, ci să fie o construcție egoistă. Vom vedea foarte clar lucrul acesta spre seară când Luna va intra pe zodia Taur. Cea mai mare parte din zi, cât timp Luna se va afla pe zodia Berbec, evenimentele vor fi dominate de impulsul de a stabiliza, de a demonstra, de a impune o valoare.
Așa cum indicam și în analiza generală, momentul acesta are nevoie de o picătură de optimism în plus față de ceea ce vine de la sine. Avem nevoie să ne mobilizăm în direcția aceasta, să fim încrezători că binele pe care-l creăm este unul de durată, atitudinea pozitivă pe care o avem este medicamentul universal de care ne bucurăm și noi și de care se pot bucura și ceilalți.
Primul element că nu suntem pe drumul cel bun este scăderea atenției. Nu mai suntem atenți la procesele de lucru, la ce vorbim, la cum vorbim, nu suntem atenți la oamenii de pe stradă, stricăm lucruri, ne împiedicăm, aruncăm ceea ce ar putea să ne fie de folos pe mai târziu. Normal, prin relația bună pe care Mercur o are de împlinit cu Saturn, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmple. Din nefericire, împlinirea acestui unghi se face puțin cam tardiv, adică spre sfârșitul zilei, când deja toate sunt consumate. Adică ceea ce este bun ar trebui să fie programat pentru ziua următoare, însă 30 martie este dominată de careul lui Jupiter cu Pluton, cel care-și pune amprenta asupra întregului an, nu doar asupra acestei perioade. Apoi, am putea să ne punem speranța și în trigonul Marte-Junon, adică să credem că dorința de armonie pe care am cultivat-o până acum să ne ajute. Nici aceasta nu ne va ajuta. Singurul element valabil care ne ajută pe 29 martie este un plus de optimism pe care ni-l impune, pe care îl selectăm deși tot ceea ce există în jurul nostru ne încurajează să facem altceva.
Prin urmare, 29 martie ne aduce în centrul atenției o problemă de lucru, de atitudine sau de conștientizare. Am mai văzut, nu este pentru prima dată, au mai fost și alte zile care ne-au invitat să dezvoltăm o astfel de atitudine. De această dată, însă, dacă nu pierdem din vedere că optimistul pe care l-am salvat cu mare efort în perioadele anterioare ne ajută să ne menținem în armonie, reușim să ne împăcăm fie cu noi înșine, fie cu o persoană cu care avem un conflict mai vechi. Este posibil ca multe persoane să nu înțeleagă de ce trebuie neapărat să ne mobilizăm pentru a fi pozitiv, de ce adversarul nu arată că este momentul să facă el primul pas. În mod sigur, pentru că suntem cu toții sub razele aceleiași configurații astrale, fiecare va face efort pe măsura puterii sale. Dacă nu vedem efortul pe care-l face adversarul, nu înseamnă că nu există. De aceea cheia eliberării de păcat, cheia succesului, cea care nu ne lasă să ne consumăm în conflicte sterile și penibile, este picătura de optimism în plus pe care putem să o adăugăm la starea sufletească pe care o avem deja.
Apoi, o altă complicație a zilei de 29 martie este cea legată de încrederea în forțele proprii. Nu suntem invitați să devenim optimiști în afara rațiunii, împotriva a ceea ce simțim, ci să adăugăm un element bun la alte elemente bune pe care le avem deja. Asta înseamnă că prima condiție pe care trebuie să o îndeplinim ca lucrul acesta să se împlinească așa cum se cuvine este să conștientizăm prin ce anume suntem buni. Unii vor considera că sunt buni pentru că respectă programul de lucru, sunt sinceri, vorbesc frumos, nu sunt risipitori sau au mulți prieteni. Acesta este sectorul de care trebuie să se ocupe acum. Alții consideră că sunt buni pentru că nu se exteriorizează atunci când sunt tulburați, sunt atenți la cum interacționează și nu-i fac pe ceilalți părtași la frământările lor. Aceste persoane vor considera că își pot proteja dorințele de progres, ambițiile de stabilitate și corectitudine Izolându-se. Nu contează care sunt impulsurile sau, mai exact, nu contează dacă acestea sunt diferite de ale celor din preajmă. Important este rezultatul. Dacă identificăm ceea ce știm să facem mai bine și la această gamă adăugăm încă o picătură de bine atunci ziua este câștigată.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a avea încredere că nu ni s-a dat putere pentru a ne duce la pierzanie. Dacă, până la un punct, am risipit-o, se întâmplă pentru că nu suntem experimentați, nu am învățat încă ceea ce trebuie despre utilizarea ei. Momentul acesta ne ajută să mai învățăm o lecție despre ceea ce putem să facem cel mai bine.

Suntem analizații după ceea ce nu este specific. Viața sentimentală devine periculoasă. Valorile personale sunt importante. Nisipurile sunt mișcătoare. Ispită. Revoltă împotriva celui slab. Judecățile se bazează mult pe un program de distrugere. Emoțiile sunt prea aspru analizate, iar ideile încadrate greșit.

Relația proastă dintre Jupiter și Pluton care se definitivează în seara acestei zile ne pune în fața unor probleme de comportament care accentuează un conflict declarat deja, fie că-l oprește pe acesta pentru mult timp de acum încolo. Mijlocul săptămânii devine, astfel, o linie de demarcație între ambiție și reușită, între puterea de a da sens unor acțiuni personale și disperarea de a distruge ceea ce nu putem controla. Pentru că Luna se află acum în plin tranzit prin zodia Taur, confirmarea stabilității pare să fie dezideratul principal al momentului. Unii vor spune că 30 martie este o zi de disciplină, când trebuie să dovedească faptul că se descurcă singuri și ceea ce acumulează le este și foarte util pe viitor. Rămâne de văzut dacă reușesc să lase deoparte ambițiile cultivate în primele trei zile ale săptămânii pentru a face ceva util și practic pentru sine. Acolo unde armonie este distrusă de ambiție, acolo unde lucrurile intră într-un derapaj se poate vorbi și despre un moment de cotitură în viața proprie, despre atingerea unui stadiu destul de delicat când nisipurile devin mișcătoare, când neîncrederile ascunse până acum se transformă în confirmări.
De parte cealaltă, persoanele care au o atitudine profund conflictuală, care sunt veșnic nemulțumite sau nu se arată nemulțumite, dar pe care nu le încântă nimic, ating o nouă etapă în această formă de tulburare a gândurilor. Li se pare că sunt marginalizate, că nu primesc poziția pe care o merită, li se pare că totul se zdruncină și că sunt private de stabilitatea pe care o merită. Este foarte posibil ca în acest demers persoanele în cauză să obțină o victorie, deoarece sunt destul de disperate pentru a-și menține această poziție și suficient de educate în sensul acesta pentru a refuza o schimbare. Dacă în această perioadă Jupiter nu ar fi fost retrograd rezultatul acestei tensiuni ar fi fost unul constructiv. Așa, se pornește de la o dezamăgire, de la o stare proastă, de la un gând necuviincios și se ajunge la dovezi sociale de nedreptate, de abuz. Elementele pozitive ale acestei zile vin, așadar, din autocontrol și tot din investigarea a ceea ce a fost până acum bun și nu a rămas necunoscut, nu a fost ascuns privirilor celorlalți. Bunătatea zilei de 30 martie ne arată că judecățile, atunci când se bazează pe un program de distrugere, sunt evitate și înlocuite cu vorbele simple, atitudinile simple, cu iertarea.
Prin urmare, 30 martie ne aduce un episod de revoltă într-un context foarte simplu. Ceea ce se întâmplă acum ni se pare perfect justificat, tocmai pentru că este explicat printr-un crescendo. Vom invoca episoade diverse care s-au consumat de la începutul anului și până acum pentru a justifica ceea ce nu putem controla în momentul de față. Cel care este profund conflictual va rămâne captiv în această argumentare la care va face apel până spre finalul acestei săptămâni. Persoanele care au dovedit în ultimele luni că au bune intenții vor putea să treacă peste episoadele de nedreptate, peste atitudinile rele și gratuite ale celorlalți preferând să simtă simplu, să se exprime simplu, să trăiască frumos. Aceste persoane știu că erorile pe care le văd, pe care le conștientizează ori pe care le resimt cu putere acum nu pot fi remediate decât în colaborare cu ceilalți, poate chiar cu cei pe care-i consideră acum cei mai vinovați. Momentul de schimbare are nevoie de această secvență suprarealistă ca de o bază, ca un fundament, ca o temelie a unui mare edificiu. Cei care sunt implicați în activități sociale rele, care s-au interesat de armonie sau față de binele celuilalt vor aborda aceste situații conflictuale în orb, pierzând din vedere că acestea nu constituie un fundament al unui edificiu de perspectivă, ci doar niște nisipuri mișcătoare. În cuvinte mai simple, problemele de acum, dacă nu sunt diminuate prin binele personal, se înmulțesc.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu ne pierde speranța că binele învinge. A avea această calitate de a selecta binele, nu de a refuza realitatea răului, constituie un semn de mare putere, nu de imaginație scăpată de sub control. Multe din teoriile dezvoltării personale susțin această atitudine, însă practica lasă de dorit. Creșterea binelui trebuie să se facă prin creație, prin creativitate, prin consum personal, adică să fie un act de voință care să susțină această creștere, nu pentru să inhibe, nu să comprime artificial sau abuziv forțe pe care le considerăm negative. Apa vieții pe care o avem să o turnăm acum la rădăcina plantei binelui, iar aceasta să crească prin ceea ce facem, nu să pară mai mare doar pentru că plantei răului îi punem acum o pungă în cap.

Devenire. Totul este relativ. Lumea se orientează către o nouă direcție. Descurajarea este combătută prin metode clare, verificate. Fanteziile sunt ciudate. Indiferență față de suferința altuia. Conflict pe care individul îl poate gestiona. Viața personală devine critică pentru destinul personal. Amabilitatea joacă rolul de actor premiat. Se înțelege altceva despre viață. Perioadele importante încep să își facă simțită prezența.

Luna se află acum pe ultimul sector de tranzit prin zodia Taur și va avea de împlinit, în prima parte a zile, un trigon cu Pluton și un sextil cu Chiron. Momentul acesta aduce conștientizarea unei noi nevoi, ce va lua, în prima parte a zilei, înfățișări înfiorătoare, îngrozitoare, prin conținutul pe care-l au, dar și prin direcțiile spre care ne îndreaptă. Prin aceste construcții ne simțim atrași de fantezii, dar și de descurajări, credem că suntem în stare să facem o demonstrație de forță ori de pricepere, dar, de partea cealaltă, ne și lăsăm în voia unor evenimente pentru că ni se pare că am ajuns la finalul unei etape. Din anumite puncte de vedere, faptul că suntem pe 31 martie ar putea fi considerat un moment de final, de încheiere a unei etape, însă noi, pentru că studiem astrologia, știm că lucrurile acestea nu se termină și nu încep în raport cu numărătoarea lunilor, a zilelor, ci cu alte repere astrale. Reperul astral care ne spune că ziua de 31 martie este un final de drum este trecerea lui Mercur pe zodia Taur. Ceea ce încercăm să refuzăm prin rațiune se transformă în confirmări ale faptului că nu mai putem merge mai departe prin conflictele de până acum, nu mai putem fi atât de demonstrativi în sensul acesta. Apoi, imediat ce Mercur va intra pe zodia Taur oamenii își revin brusc la realitate, se trezesc din reverie, își dau seama că sentimente celor cu care au colaborat până acum nu sunt cele declarate. Pentru a salva aparențele (și asta doar acum) vor apela la amabilitate. Cu cât actorul este mai priceput, cu atât amabilitatea este mai eficientă, dar rezultatul este același. Relația proastă pe care Luna o are cu Axa Dragonului devine, până la urmă, un element reprezentativ al zilei de 31 martie.
Cel care lucrează cu energia sau care se află implicat într-un proces de cercetare spirituală va înțelege că lucrurile acestea supradimensionate ale zilei de 31 martie nu sunt întâmplătoare. Le va privi ca un ajutor pentru a înțelege că binele are o formă imbatabilă, că rolul său în această lume este unul foarte clar definit, că nu reprezintă doar o forță complementară, doar opusul răului, ci elementul care ne reamintește că suntem creatori. Prin trecerea lui Mercur pe zodia Taur înțelegem de ce împăcarea de acum vindecă o rană a sufletului, nu îl trimite pe individ către un sector obscur.
Prin urmare, 31 martie se transformă într-o zi de devenire. Dacă lucrurile nu ne sunt clare acum ni se va părea că episodul pe care-l parcurgem este unul complicat, lipsit de înțeles, periculos sau dominat de o notă falsă. Oamenii care participă la aceste episoade devin prea amabil, pe interesați de gradul lor de satisfacție, prea neputincioși în fața unor schimbări pe care ar trebui să le facă prin luciditate. Nu vor putea fi lucizi nici în prima jumătate a zilei când Mercur se va afla pe ultimul grad al zodiei Berbec, dar nici când intră în Taur. În primul caz, are prea multe resentimente, prea multe de rezolvat, pentru că i se pare că este prea lucid. În al doilea caz își vede efortul său de furnică analizat de elefanți.
O altă realizare importantă a zilei de 31 martie vine din faptul că suntem încurajați să ne definim propriile nevoi după prioritățile de acum. Dacă prin aceste priorități nevoile trebuie să fie definite de umor, destindere, mișcare, atunci beneficiem de toate resursele necesare pentru a le împlini. Dacă viața de până acum a fost dominată de o agitație periculoasă pe care, tot timpul, ne-am dorit să o lăsăm în urmă, trecerea lui Mercur pe zodia Taur ne aduce decizia de a ne separa de ceea ce ne consumă, ne enervează sau ne întristează.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a nu considera că trebuie să ne facem simțită prezența printr-un fapt remarcabil. Ceea ce continuăm prin armonie și dragoste este cu adevărat remarcabil și lipsit de teatralitate.

Diminuarea puterii prin acceptarea părerii celuilalt. Atracție către valori perene. Inteligență. Spirit critic. Moment de criză gestionat frumos. Durerea nu poate fi împărtășită. Valorile personale sunt scoase la vânzare. Nemulțumire.

Luna se află în a doua sa zi de tranzit prin zodia Gemeni și va trece astăzi prin opoziția cu Luna neagră și prin careul cu Neptun. Apoi, pentru că, după cum știm din analizele pe care le facem aici, de fiecare dată când apare o problemă vine și soluția, sextilul pe care Luna îl realizează cu Soarele transformă toată această conjunctură într-un prilej de evoluție. Soarele mediază opoziția Lunii cu Luna neagră și prin inițiativă, curaj, educație sau evitarea crizelor se merge mai departe, se gestionează în mod frumos și corect un patrimoniu, se depășește un obstacol legat de aprecierea unui bun. Pentru că deja suntem în luna aprilie și valorile cu care vom lucra în acest interval fac referire la reverificare, trebuie să ne pregătim ca, începând cu această zi, aprecierile durabile să vină doar acolo unde schemele personale au trecut deja un test.
Referindu-ne strict la prima zi a lunii aprilie, careul în T pe semne mobile ce are planeta Neptun ca focar face trimitere la o frică. Spiritul critic pe care cineva ni-l arată schimbă starea de spirit, schimbă programul de lucru, ne duce într-o zonă tristă în care credem că tot ceea ce ar fi trebuit să împlinim de-a lungul acestei săptămâni prin colaborare, prin înțelegere, prin schimb de experiență, se rupe, se distruge, dispare. În consecință, momentul acesta poate deveni unul de mare severitate și mulți nu vor putea să facă nimic în sensul acesta, nu vor putea să iasă din ceea ce reprezintă în momentul de față o mare încercare a vieții. Acțiunile personale vor fi dominate de incertitudine, de greutatea lucrului făcut în condiții de stres, de obstacole. Vor crede că dacă devin competitori rezolvă totul, dar de această dată competiția nu trebuie să aducă decât încredere în sine, nu și rezultate practice. În felul acesta se poate traduce medierea pe care Soarele din Berbec o face opoziției dintre Lună și Luna neagră pe o axă a cunoașterii. Avem nevoie să înțelegem ce ne motivează, iar acțiunea în sine să vină din altă zonă.
Prin urmare, 1 aprilie reprezintă o zi a cunoașterii. Dacă ea devine un interval foarte trist, o zi a dezamăgirilor arată că nu suntem deocamdată în stare să gestionăm un moment de criză. De altfel, această criză a valorilor care a pus stăpânire pe noi va avea astăzi o putere teribilă. Ceea ce nu fuzionează cum trebuie va primi o nouă definiție, vom avea față de această situație o noua atitudine. Pentru că opoziția Lunii cu Luna neagră domină întreaga zi acțiunile încep prost, se desfășoară relativ bine și se sfârșesc cu o mare nemulțumire. În mod firesc, schema de lucru a acestei zile s-ar încadra perfect în deviza generală aplicată acestei săptămâni, cea care evidențiază un conflict din cauza căruia se rupe o înțelegere, dar care poate aduce și o împăcare ca o formă de vindecare. Pentru a reuși să menținem echilibrul acestei zile nu trebuie decât să ne amintim că ambiția, inițiativa reprezintă doar impulsul de început, nu și forța care duce mai departe demersurile. Dacă nu ținem cont de această recomandare toate acțiunile vor fi dominate de nou, vom schimba prea mult desfășurătorul și ne vom aștepta ca aceste schimbări să fie soluția în sine. Ele nu vor face decât să complice și mai mult problema.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a ne gândi astăzi la conducere. Cel care vrea să-i conducă pe ceilalți are nevoie să știe cum trebuie să procedeze pentru a se conduce pe sine întâi. Puterea de a-i coordona pe ceilalți nu trebuie să fie o forță unică. Puterea de a conduce nu este un instinct, nu este un impuls și nici produsul hazardului, ci rezultatul unor experiențe de viață încununate de succes care, prin conținutul lor, reușesc să pună lucrurile în ordine în viețile celorlalți.

Simpatie față de valorile celorlalți. Se păstrează un secret. Valorile celorlalți sunt importante. Durerea ne ia mințile. Eșecul devine important. Eliberare de complexe de inferioritate. Tehnica se evidențiază. Realizări excelente. Recompensă. Se face dovada unor cunoștințe profunde. Măsura acumulărilor se vede în prietenie. Cerințe prea mari. Problemele de identitate sunt gestionate corect.

Multe lucruri din cele care vor veni spre noi de-a lungul acestei săptămâni vor avea acum un nou înțeles. Atât în ceea ce privește natura ascunsă a demersurilor, cât și aspectul vizibil, cel care se desfășoară la vedere, beneficiază acum, în ultima zi a săptămânii, de o încurajare și, deopotrivă, de o confirmare. Mercur se află acum într-o relație foarte bună cu Axa Dragonului, dar nu va putea media tendința Nodurilor. Asta înseamnă că rezultatul de acum se aplică doar momentului, că este un element care gestionează doar o problemă de identitate personală, nu de identitate de grup.
Cea mai mare parte din zi Luna se va afla pe ultimul sector de tranzit prin zodia Gemeni și ne aduce din nou curiozitate față de lucruri care strălucesc, față de teatru, față de mobilitatea emoțiilor și valorilor. Dacă pierdem din vedere că prietenia este elementul definitoriu al acestei zile, atunci vom duce mai departe complicațiile zilei de 1 aprilie, cele care ne-au bulversat și ne-au făcut să schimbăm programul foarte mult, să renunțăm la anumite proiecte, să fim inconstanți. Prin relația bună a lui Mercur cu Axa Dragonului oamenii descoperă puterea credinței, dar și cea a mesajelor pozitive, a binelui pe care și-l construiesc vorbind, împărtășind impresii, punând la dispoziția celorlalți ceea ce au acumulat până acum. Întreaga viață devine o fereastră deschisă către un univers care nu contenește să-i arate omului că tot timpul are ceva nou de descoperit. Această deschidere către un nou plan al valorilor, către supradimensionarea vieții personale le aduce oamenilor limitați, nepregătiți încă să evolueze prea mult egoism, desconsiderare a iubirii, criză de identitate. De acest lucru se face răspunzătoare opoziția Lună-Saturn. În cazul acestor persoane nu poate fi vorba despre cunoaștere prin experimentare, ci de inhibiție prin expunerea la informații pe care nu le pot înțelege deocamdată. Momentul acesta dedicat este depășit prin acceptarea opiniei celuilalt, prin înțelegerea motivului pentru care unii oameni se declară slăbiți, deposedați de putere sau incapabil să facă față unor crize. Cu toate că zona aceasta a tensiunilor primește și suportul lui Chiron, ziua este în mare parte dominată de relația bună pe care Mercur o are cu Axa Dragonului. Opiniile pozitive, tehnica nouă menită să ne salveze dintr-un conflict, să împlinim a doua parte a devizei generale aplicată acestei săptămâni, cea care se referă la o împăcare ce va avea asupra sufletului un impact eminamente terapeutic. Așa cum nu ne-a fost dat de-a lungul acestei săptămâni, puterea de creație se vede în mesaje, în încredere, în credință.
Prin urmare, ultima zi a săptămânii devine un exemplu de putere. Demonstrăm prin ceea ce facem, obținem sau ne interesăm care sunt prioritățile, care este stadiul pe care îl avem, ce roluri acordăm celor cu care interacționăm. Ultima zi a săptămânii poate aduce spre soluționare și o problemă de identitate, însă ea are nevoie de ecoul propriilor gânduri, de înțelegerea propriilor relații sociale pentru ca rezultatul obținut, de fiecare dată când va fi investigat, peste luni sau poate chiar peste ani, să fie la fel de puternic în a reda individului încrederea în sine. Ceea ce vedem că putem face trebuie să fie de necontestat, foarte clar și bun.
Cei care parcurg ultima zi a acestei săptămâni în conflicte demonstrează că atât de-a lungul acestei săptămâni, cât și în perioadele anterioare aferente acestui an sau pe finalul anului anterior au avut pretenții prea mari, au cerut prea mult de la viață, de la un grup, de la un anturaj sau de la alții cu care au lucrat. Dacă la momentul respectiv, cerând prea mult, nu au înțeles măsura supradimensionat a acestei solicitări, crizele de identitate de acum le spun oamenilor că prin hotărârile mai vechi s-au însingurat, s-au izolat pentru că s-au crezut superiori, deasupra celorlalți, mai deștepți sau mai bogați decât ei. Dominările mai vechi în dizarmonie ne arată acum cât de adevărat este proverbul: „Cine seamănă vânt culege furtună.”.
Recomandarea pentru această zi este aceea de a fi încrezători în puterea binelui. Omul care face bine, nu doar și-l dorește, ci îl împlinește cu efort, cu sacrificii, cu dedicație, este întotdeauna protejat de faptele sale. Apoi, acest bine poate deveni mai mult. Se poate transforma într-un cuib de fericire.

1 thought on “27 martie – 2 aprilie 2017

 1. mihai gavris spune:

  „Inima
  Bate, si eu stiu ca bate si vreau eu sa bata.
  Bate si-o aud intruna si nu mai vreau sa bata
  De fiecare data ca-ntaia data.
  De fiecare data, ca ultima data.
  N-are culoare, n-are, ca miezul de piatra,
  ca miezul pietrei,de-ar batea miezul de piatra.
  Nimeni n-a vazut-o niciodata.
  Mint cei care spun c-au vazut-o vreodata…
  Ea bate, si eu stiu ca bate, si vreau eu sa bata.
  O aud intruna, pana nu mai vreau sa bata.
  Dar auzul meu si ea sunt doar o bucata,
  un singur bloc de piatra nedespicata.”

  De 84 de ani bate si toate pietrele au inima tot de atunci si pana la sfarsit.
  Gheorghita, NU TE OPRI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.